FANDOM


Seizoen 27

Het huwelijk van Mathias Moelaert en Veronique Van den Bossche


Familie 5989 na 004

Algemene Informatie

Het huwelijk van Mathias Moelaert en Veronique Van den Bossche vond plaats op maandag 28 augustus 2017 (aflevering 5989).

Inhoud

Mathias wilt graag met Veronique trouwen en hij vraagt haar, op aanraden van Lars De Wulf, op een heel romantische manier ten huwelijk, wanneer ze vervroegd en boos thuiskomt van het werk is Veronique echter niet onder de indruk en ze weigert om met hem te trouwen.

Ondertussen krijgen Lars en Veronique alsmaar meer en meer gevoelens voor elkaar en het komt soms dan ook al wel eens tot een passionele kus. Wanneer Mathias en Veronique, samen met de hele familie Van den Bossche, een weekend doorbrengen in een landhuis van Lars voor de 90ste verjaardag van de bomma, zoekt Lars Veronique onaangekondigd plots op in haar kamer, wanneer ze er alleen is. Hij vertelt haar over zijn gevoelens voor haar en hij wilt weten of er een toekomst voor hen is weggelegd. Wanneer Mathias hen niet veel later bijna betrapt en hij achterdochtig begint te worden, omdat hij Lars en Veronique opnieuw samen gezien heeft, vraagt Veronique hem plots ten huwelijk in het bijzijn van Lars en van de hele familie Van den Bossche. Lars verlaat daarna dan ook meteen het gebouw en het feest.

Ook na wat er allemaal gebeurd is, blijft de passie tussen Lars en Veronique aanwakkeren. Terwijl Mathias alle voorbereidingen voor de trouw alleen moet doen, begint Veronique ondertussen meer en meer te twijfelen of het wel een goede beslissing was om Mathias ten huwelijk te vragen. Wanneer Lars dan ook nog eens een relatie begint met Marie Devlieger, die bovendien dan ook nog eens zwanger is van een zoon van hem, breekt Veronique helemaal en beseft ze dat haar hart eigenlijk bij Lars ligt. In de laatste week voor haar huwelijk heeft ze het dan ook heel moeilijk laaien de emoties, vooral bij haar, hoog op.

De avond voor ze gaat trouwen, wanneer Mathias zijn vrijgezellenavond viert bij Peter Van den Bossche met hem, Bart Van den Bossche en Trudy Tack de Rixart de Waremme, gaat ze naar Lars' hotelkamer om hem te vertellen dat ze niet wilt trouwen met Mathias. Ze hebben samen nog een passionele nacht, waarna Veronique zich stilaan klaarmaakt om naar haar eigen huwelijk te vertrekken. Lars biedt haar een lift aan met zijn auto en net op het moment dat ze wilt uitstappen aan haar trouwlocatie, doet Lars haar nog een aanlokkelijk en verrassend voorstel. Hij stelt haar voor om niet met Mathias te trouwen en om samen met hem voorgoed te verdwijnen, ver weg van alles en iedereen.

Terwijl Mathias en dubbelgetuige Peter, die aanvankelijk heel veel zin hadden in het huwelijk, zich zorgen beginnen te maken, beslist Veronique om met Lars weg te vluchten. Net op dat moment krijgt Lars telefoon. Marie is opgenomen in het ziekenhuis en er is iets mis met de baby. Hij vertrekt dan ook meteen naar het ziekenhuis, maar hij regelt eerst nog wel een taxi voor Veronique en wanneer die aangekomen is, vertrekt hij pas. Ze spreken echter wel af dat Veronique gewoon naar huis gaat en daar wacht tot Lars haar komt halen. Daarna zullen ze dan samen vertrekken. Net wanneer Veronique echter naar de taxi wilt stappen, staat Cédric Van de Caveye plots achter haar. Hij is toch naar haar huwelijk gekomen en Veronique is dan ook dolgelukkig met zijn komst. Nu kan ze echter wel niets anders doen dan trouwen met Mathias en Cédric begeleidt haar dan ook naar Mathias, die ondertussen al ongerust op haar staat te wachten. Gelukkig kan Peter hem wat kalmeren. Wanneer Veronique dan eindelijk aangekomen is, trouwen ze en volgt er een vreugdevolle receptie.

Nadat Lars in het ziekenhuis te horen heeft gekregen dat zijn kindje het niet gehaald heeft en Marie hem laten vallen nu de baby er niet meer is, probeert hij alsnog Veronique te bereiken en gaat hij haar zelfs thuis opzoeken. Ze is echter nergens te bespeuren en wanneer hij op haar huwelijksfeest aankomt, ziet hij dan ook meteen dat ze ondertussen dan toch getrouwd is. Ze is op dat moment zelfs al haar openingsdans aan het dansen met Mathias. Ze probeert hem nog duidelijk te maken dat ze niets anders kon dan te trouwen met Mathias, maar Lars denkt daar anders over en hij wimpelt haar dan ook volledig af met de woorden: "Er valt niets meer te zeggen."

Voor Mathias en Veronique lijkt het dan toch nog een sprookjeshuwelijk te worden, maar dat is buiten Cédric gerekend. Na een korte speech van Peter, waarin hij Mathias en Veronique alleen maar eer en lof aandoet en hij Veronique zelfs een fantastische moeder noemt, heeft hij zelfs plots ook iets te zeggen tegen alles aanwezigen en in het bijzonder tegen zijn moeder. "Die fantastische moeder waar men het net over had, heeft mij mijn hele jeugd verwaarloosd. Ze geeft geen zak om mij. En ik weet nu dat zoiets gevolgen heeft. Als je een kind te weinig liefde geeft, dan wordt het vanbinnen hard. Zo heb jij van mij de moordenaar gemaakt die hier nu staat. Ik ben nooit meer geweest dan een tweederangszoon. Altijd weggestoken in Italië, in een internaat, in een jeugdinstelling. Het enige kind dat mijn moeder ooit gehad heeft, was en is VDB Fashion." Daarna is het feest dan ook over en uit voor de Van den Bossches. Peter neemt Cédric mee naar huis en ook Mathias en Veronique vertrekken meteen naar huis, omdat Veronique zich na die vernedering niet meer wilt laten zien op het feest.

Foto's

Achter de schermen

Aanwezige personages

Trivia

  • Dit huwelijk was voor een stuk te zien tijdens de 26ste seizoensfinale van 'Familie'. De ceremonie en het feest zelf waren echter te zien in de eerste aflevering van het 27ste seizoen.
  • De aflevering waarin het huwelijk zich afspeelt, was een dubbelaflevering, aangezien het de eerste van een nieuw seizoen was en dat dan naar jaarlijkse traditie een extra lange aflevering is.
  • De opnames waren geen gemakkelijke klus voor de cast, omdat die al plaatsvonden in april, op een koude dag.
  • Het huwelijk van Mathias en Veronique vindt op dezelfde dag plaats als het huwelijk van Rudi en Zjef.
  • Niko Schuurmans, Mieke Van den Bossche, Stan Lauwers, Evy Hermans, Rudi Verbiest en Zjef De Mulder zouden aanvankelijk na hun korte trouwfeest ook nog naar het avondfeest van Mathias en Veronique komen, maar door de vroege afloop van het feest door de dramatische gebeurtenis met Cédric, is dus ook het avondfeest afgeblazen en zijn de aanwezigen op het huwelijk van Rudi en Zjef dan maar gewoon verder blijven feesten op hun trouwfeest.
  • De grootste cliffhanger van de 26ste seizoensfinale was of Veronique voor Lars of voor Mathias zou kiezen. Door die twee populaire koppels, ontstonden er dan ook de hashtags #mathique en #larsique.
  • Voor meer foto's van het huwelijk van Mathias en Veronique, zie hier en hier.

Lees Meer

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.