FANDOM


Seizoen 26

Het huwelijk van Rudi Verbiest en Zjef De Mulder

5988-3

Algemene Informatie

Het huwelijk van Rudi Verbiest en Zjef De Mulder vond plaats op vrijdag 30 juni 2017 (aflevering 5988).

Inhoud

Zjef De Mulder wilt graag trouwen met Rudi Verbiest en daarom vraagt hij hem op een avond op een romantische wijze ten huwelijk, wanneer ze alleen zijn in de Foodbar. Rudi weigert echter 'ja' te zeggen en daardoor is Zjef heel kwaad op Rudi. Rudi kan hem uiteindelijk dan toch ompraten, waardoor het terug goed komt tussen de twee. Rudi overtuigt Zjef ervan dat het misschien nog wel wat te vroeg is om nu al te trouwen en daarom stellen ze het dan ook voorlopig nog een tijdje uit.

Tot Zjef grote verbazing beginnen er op een gewone dag in de Foodbar plots een paar jonge mensen te dansen. Het is heel druk in de Foodbar en iedereen begint uiteindelijk mee te doen. Het is een flashmob, waarbij na een tijdje ook Emma Verdonck plots gaat meedansen met de rest van de jongeren, waarna dan plots ook Rudi komt meedansen. Op het einde van het liedje 'Marry you' (van Bruno Mars) en van het dansje gaat Rudi plots op zijn knie en vraagt hij Zjef plots ten huwelijk. Zjef zegt dan ook volmondig 'ja'.

Op 30 juni 2015 waren Rudi en Zjef samen aan de zee. Ze gingen samen naar een pier en wanneer Rudi plots vast kwam te zitten in het water en hij dreigde te verdrinken, redde Zjef hem uit de zee en zo werden ze voor het eerst echt verliefd op elkaar. Daarom wilt Zjef dat het huwelijk hoe dan ook op 30 juni doorgaat op 'hun' pier aan de zee. Er is echter wel 1 probleem: Ook Mathias Moelaert en Veronique Van den Bossche trouwen op die dag. Rudi besluit, na lang twijfelen, om dan toch maar naar Veronique te gaan en om het haar te vertellen. Veronique weigert echter om haar huwelijk uit te stellen, omdat zij eerst waren, en ze zou het ook heel erg vinden dat Rudi, haar beste vriend, niet op haar eigen huwelijk aanwezig zou zijn. Uiteindelijk gaat ze er, tot haar grote spijt, dan toch maar mee akkoord dat het huwelijk van Rudi en Zjef ook doorgaat op 30 juni, maar Rudi en Zjef zullen al 's morgens vroeg en in intieme kring trouwen, zodat zij en hun genodigden daarna toch nog naar het huwelijksfeest van Mathias en Veronique kunnen komen.

Rudi en Zjef nodigen Fons Verbiest en Francine Verbiest uit, de ouders van Rudi, en Rudi wilt dat ook de vader van Zjef, Pierre De Mulder, naar hun huwelijk komt, al hebben die twee al jaren geen contact meer met elkaar en dat wilt Zjef liever ook zo houden. Toch gaat Rudi op zoek naar Zjefs vader en die vindt hij uiteindelijk dan ook op een vervallen camping. Na heel wat strubbelingen gaat Zjef zijn vader dan maar zelf opzoeken, al verloopt dat bezoekje niet van een leien dakje. Het komt tot een gevecht tussen vader en zoon, waarna ze nog een 'goed' gesprek hebben.

Naast hun ouders nodigen Rudi en Zjef ook nog Niko Schuurmans en Mieke Van den Bossche uit. Meer nog, Niko wordt de getuigen van Zjef en Mieke wordt de getuige van Rudi. Evy Hermans vindt het heel erg en ook heel ongemakkelijk dat ze de enige zal zijn van de (originele) 'friends' die op het huwelijk van Mathias en Veronique aanwezig zal zijn, samen met haar vriend Stan Lauwers, aangezien Rudi, Zjef, Niko en Mieke allemaal op het huwelijk van Rudi en Zjef zijn. Uiteindelijk kan ze zo na een tijd toch Rudi en Zjef overtuigen en zowel Stan als Evy worden ook allebei uitgenodigd op het huwelijk van Rudi en Zjef.

Een paar dagen voor hun huwelijk komen Rudi en Zjef plots te weten dat ze dan toch niet zullen kunnen trouwen op 30 juni. De gemeente was vergeten om hun huwelijk te noteren en daardoor hebben ze een ander huwelijk van een ander koppel genoteerd en zo zullen Rudi en Zjef dus ook niet kunnen trouwen op 30 juni op 'hun' pier aan de zee. Zjef gaat hier niet meer akkoord en hij vindt dat dit helemaal de schuld is van de gemeente en dat zij het dan ook maar zelf moeten zien op te lossen. Uiteindelijk kunnen Rudi, Zjef en de gemeente dat toch zelf een oplossing vinden voor het probleem. Rudi en Zjef zullen al een dag eerder trouwen, op 29 juni, in het gemeentehuis en ze zullen de ceremonie zelf dan wel maar pas op 30 juni op 'hun' pier aan de zee. Daarom vragen ze aan Niko en Mieke om naast hun getuigen ook nog om hun ceremoniemeesters te zijn op hun huwelijk op 30 juni. Ze stemmen allebei meteen in en iedereen is dan ook meteen heel enthousiast.

Op het laatste moment, net wanneer iedereen zich in het huis van de 'friends' aan het klaarmaken is om naar de zee te vertrekken voor het huwelijk van Rudi en Zjef, verdwijnt Zjef plots op het laatste moment. Fons is degene die hem voor het laatst gezien geeft en daarom vraagt Rudi hem waar Zjef nu nog naartoe is. Daarop antwoordt Fons dat hij, net voordat Zjef vertrokken is, aan Zjef heeft verteld dat hij zijn vrouw Francine ook op het laatste moment voor het altaar heeft laten staan. Iedereen in het huis van de 'friends' vreest daarna dan ook het ergste, maar niets is minder waar. Niet veel later staat Zjef plots terug thuis en hij heeft dan ook iemand bij zich. Hij heeft op het laatste moment dan toch nog beslist om zijn vader erbij te halen en daarna vertrekken ze met z'n allen naar de zee voor het huwelijk van Rudi en Zjef.

Op de pier van Rudi en Zjef wordt het een heel mooi en grappig huwelijk en nadat ze dan eindelijk getrouwd zijn, vieren ze nog een beetje verder in de duinen niet ver daarvandaan.

Foto's

Achter de schermen

Aanwezige personages

Trivia

  • Dit huwelijk was te zien tijdens de 26ste seizoensfinale van 'Familie'.
  • Dit was het eerste homo-huwelijk van de serie.
  • De opnames waren geen gemakkelijke klus voor de cast, omdat die al plaatsvonden in april, op een koude dag.
  • Tijdens de plechtigheid krijgt Mieke Van den Bossche plots haar geheugen terug.
  • Het huwelijk van Rudi en Zjef vindt op dezelfde dag plaats als het huwelijk van Mathias en Veronique.
  • Tijdens dit huwelijk is er een grappige scène waar de speech van Zjef wegwaait door de wind. Acteur Jan Van den Bosch, die Zjef vertolkt, kwam zelf op de proppen met dit idee, maar origineel zag de regisseur dit niet zitten. Werner De Smedt (Rudi) slaagde er echter in om de regisseur te overhalen om de scène toch te filmen.

Lees Meer

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.