FANDOM


Niko Op De Vlucht Jacht op Guido & Emma Loft Lars


Jacht op Guido & Emma is de reeks die loopt van 30 juni tot 17 augustus 2017. "It's payback time." Met deze woorden kwam Ronald vrij uit de gevangenis in de seizoensfinale van 'Familie'. Hij zint op wraak. Hij heeft zijn pijlen gericht op Guido, nadat die hem verklikte bij de politie wegens illegale handel in gestolen wagens.

Dat de romantische trip van Guido en Emma naar de Ardennen er iets anders zal uitzien dan gepland, staat dus vast. Maar wat is Ronald van plan? Kunnen Guido en Emma ontkomen aan zijn wraakzuchtige plannen? Of breekt de achtervolging hen zuur op? Ontdekt het in 'Jacht op Guido & Emma'!

Elke weekdag rond 20.00 uur verschijnt er een nieuwe aflevering van de webserie 'Jacht op Guido & Emma'. Deze kan je bekijken in de VTM-app en via vtm.be.

Verhaallijnen

Familie JoG&E persfoto 008
92299bad114fa87f4526aedf0d69eb3b
Familie JoG&E persfoto 001
Familie JoG&E persfoto 010
Familie JoG&E persfoto 006
Familie JoG&E persfoto 011
E5090eed9e06f2e7ae08ca8fd876b317
F8945670a72ccb7f905acade9356e539
JOG&E-Aflevering8
JOG&E-Aflevering9
JOG&E-Aflevering10
JOG&E-Aflevering11
JOG&E-Aflevering13
JOG&E-Aflevering14
JOG&E-Aflevering16
JOG&E-Aflevering18
JOG&E-Aflevering20
JOG&E-Aflevering21
JOG&E-Aflevering23
JOG&E-Aflevering24
JOG&E-Aflevering24-2
JOG&E-Aflevering25-2
JOG&E-Aflevering27
JOG&E-Aflevering28
JOG&E-Aflevering31
JOG&E-Aflevering32
JOG&E-Aflevering33
JOG&E-Aflevering34

Emma & Guido vertrekken enthousiast met z'n tweetjes op vakantie naar de Ardennen. Ze nemen hun gsm's wel mee, maar zonder simkaart. Wat ze echter niet weten, is dat er ondertussen iemand zint op wraak: de voorwaardelijk vrijgelaten vijand Ronald.

De kennismaking met Jasper

Guido heeft een wonde aan zijn arm opgelopen door zijn ongeluk, maar hij en Emma kunnen op de hulp rekenen van iemand die in de buurt was, een man genaamd Jasper. Wanneer Emma de go pro van Guido gaat zoeken op de plaats van het accident, ontdekt ze een voetafdruk en dat het touw waar Guido aan vasthing doorgesneden is. Guido probeert Emma te kalmeren na haar ontdekking, maar zij maakt hem duidelijk dat de voetafdruk die ze net gezien heeft zeker niet zijn voetafdruk kan zijn. Guido verwijt Emma dat ze er alleen maar een saaie vakantie van wilt maken en daarom gaan ze met de begeleiding van Jasper een rots beklimmen zonder koorden. Het wordt pas echt gevaarlijk wanneer de twee er een wedstrijdje van maken om als eerste boven te geraken. Wanneer Guido de top bereikt, slaakt Emma plots een luide gil. Emma is van een rots gevallen, maar komt er van af met enkele kleine wondes.

De stalker

Emma begint haar vakantie met Guido stilaan beu te worden en heimwee naar Mechelen te hebben. Via haar vlog lucht Emma haar hart bij Hanne, iemand van wie Emma wél het gevoel heeft dat ze haar begrijpt. Ze vertelt via de camera dat ze zich de vakantieuitstap helemaal anders had voorgesteld, zeker nadat zowel Guido als Emma de kans hebben gehad om verschillende breuken op te hebben gelopen. Ook had Emma gehoopt op een romantische vakantie met alleen zichzelf en Guido, nu Mila er eens niet bij is. Ze is er duidelijk niet mee gediend dat Jasper heel de tijd bij hen blijft, dag en nacht, omdat Guido hem 'een toffe kerel' vindt. Midden in de nacht komt er opeens iemand met een camera op de tenten van Guido, Emma en Jasper afgestapt en met de camera neemt hij/zij zijn/haar tocht op. De persoon stapt binnen in de tent van Guido en Emma, die aan het slapen zijn, tot plots Emma wakker wordt en ze recht in de camera van de mysterieuze persoon kijkt. De volgende dag beweert Emma dat er iemand in hun tent is binnen geslopen. Guido denkt echter dat het gewoon gaat om een dier dat rond de tent liep.

De confrontatie met het verleden

Jasper stelt voor om een boomhut te gaan maken aan een vallei. Guido is zeer enthousiast. Wanneer Emma even alleen terug naar de tent gaat, ontdekt ze dat er iemand hun tent overhoop heeft gehaald. Emma alarmeert dit bij Guido en Jasper. Aanvankelijk gelooft Guido haar niet. Pas wanneer Jasper ontdekt dat ook zijn tent is overhoop gehaald, is Guido zeker dat het geen dier kan geweest zijn. Emma begint Jasper te wantrouwen omdat er steeds meer vreemde dingen gebeuren sinds zijn verschijning. Guido is het beu dat Emma hem zwart maakt en zegt dat ze hiermee moet stoppen. Emma blijft bij haar standpunt en beslist om Jasper zijn tent te doorzoeken, ze komt erachter dat hij in een instelling heeft gezeten.

De aanval op Jasper

Emma vertelt aan Guido wat ze ontdekt heeft over Jasper. Terwijl Guido haar duidelijk maakt dat Jasper een goede gast is, begint Jasper op iemand te roepen in het bos, hij loopt de persoon achterna. Guido en Emma beslissen Jasper achterna te lopen, maar hij verdwijnt uit hun zicht. Guido beslist samen met Emma hun vriend te gaan zoeken. Ze vinden aanvankelijk een bloedspoor tegen een boom en daarna een zwaar gewonde Jasper op de grond. Jasper vertelt dat een man heeft hem aangevallen langs achteren. Ondertussen confronteert Emma hem met zijn verleden in een psychiatrische instelling. Jasper biecht op dat hij in een depressie belandde na de dood van zijn moeder en laat zijn overgesneden polsen zien aan haar en Guido.

Emma vertrekt

Emma is bang na wat er met Jasper is gebeurd en wilt naar huis. Guido wilt zijn vakantie in de Ardennen niet zo vlug opgeven en laat dit duidelijk merken. Jasper heeft een plek gevonden dat geen privédomein is om te voorkomen dat hij opnieuw wordt neergeslagen. Ondertussen lucht Guido zijn hart bij hem over Emma. Jasper raadt hem aan op met haar te gaan praten. Guido vindt haar echter niet terug. Wat hij wel vindt, is een papiertje in de tent waarop staat: 'het spijt me'. Jasper en Guido splitsen zich op en gaan op zoek naar Emma. Emma zelf is op zoek naar het dichtstbijzijnde dorp in het westen, maar geraakt de weg kwijt. Tijdens het filmen voor haar vlog vertelt ze hoe stom ze deze vakantie in de natuur vindt en het nog stommer vindt om op vakantie te vertrekken zonder sim-kaart.

De ontvoering van Emma

Emma en Guido zijn beiden naar elkaar op zoek. Plots hoort Emma een voetstap en schijnt met haar zaklamp rond. Ze schrikt wanneer ze een gedaante achter een boom ziet staan en slaat gillend op de vlucht. Emma wordt overmeesterd en vastgehouden op een onbekende plek door niemand minder dan Jasper, die haar opbiecht een handlanger van de wraakzuchtige Ronald te zijn. Ondertussen is een nietsvermoedende Guido nog steeds op zoek naar zijn lief. Emma is bang voor wat Jasper met haar gaat doen. Jasper zelf vertelt haar over de manieren waarop diens vader zijn moeder vroeger in een dronken bui aanvalde en hen in de steek liet toen Jasper 5 jaar oud was. Jasper voert zijn wraakplan uit. Hij sleurt de vastgebonden Emma mee naar een kist in het bos, gooit haar erin en sluit haar op.

Levend begraven

Jasper maakt Emma duidelijk dat een mens slechts 7 dagen in leven kan blijven in een kist. Hij beslist alles te filmen voor Ronald, zodat hij kan meegenieten hoe Emma moet afzien. Terwijl ze levend begraven ligt in een kist op onbekend terrein, vindt Guido de weg naar hun kamp niet meer terug. Emma blijft proberen om te touwen rond haar handen los te krijgen. Op een bepaald moment geeft ze het op en beslist ze zichzelf te filmen in een emotionele vlog bestemd voor haar dochter Mila. Guido ontdekt in het bos de hut waar Emma werd vastgehouden. Daar komt het een confrontatie met Jasper, die ook hem opbiecht dat hij een handlanger van Ronald is. Guido slaagt er in om Jasper te overmeesteren en begint onmiddellijk Emma op te graven. In de kist vindt hij zijn vriendin terug.

De ontsnappingspoging

Tot grote blijdschap van Guido wordt Emma terug wakker. Terwijl Emma Jasper niet zomaar hier mee weg wilt laten komen, maakt Guido haar duidelijk dat ze geen moordenaars zijn zoals hem en Ronald. De twee beslissen de bewusteloze Jasper vast te binden aan een boom en de plaats al wandelend te verlaten. Wat ze niet weten, is dat Jasper bij bewustzijn is en zich heeft kunnen losmaken van het touw. Guido en Emma zijn op weg naar hun auto. Ze hebben zelfs wat tijd om uit te rusten, omwille van hun eventuele voorsprong op Jasper. Een tiental minuutjes verwijderd van de wagen komen Guido en Emma tot het besef dat ze de autosleutels niet hebben meegenomen voordat ze op de vlucht sloegen.

De gestolen autosleutels

Guido en Emma wagen het om terug naar hun kampeerplaats te gaan voor de autosleutels te gaan ophalen. Jasper is hen voor en neemt de sleutels weg. Guido en Emma komen terug aan bij hun tent. Guido neemt er de autosleutels uit. Een nietsvermoedende Guido maakt Emma duidelijk dat hij Jasper te harde klappen heeft gegeven, waardoor hij nooit eerder dan hen bij de tent kon geraken. Niets is minder waar wanneer Jasper plots op het toneel verschijnt en Emma bedreigt met een mes tegen haar keel. Guido en Emma kunnen ontsnappen nadat Emma Jasper een slag in zijn kruis geeft. Jasper gaat de twee achterna. Emma heeft moeite met lopen, maar Guido laat haar niet in de steek. Wanneer ze merken dat hij in aantocht is, verstoppen Guido en Emma zich in het bos voor hem.

Climax op de rots

Guido slaagt erin om Jasper op een verkeerd spoor te brengen. Hij en Emma gaan ondertussen proberen een kortere weg te nemen via het beklimmen van een rots. Wanneer Jasper plots onderaan de rots verschijnt, lijkt Emma het te willen opgeven. Ze doet alsnog haar best om tot bij Guido bovenop de rots te geraken, maar Jasper kan net op tijd naar haar been grijpen. Emma kan met de hulp van Guido losgeraken van Jasper. Van zodra ze de bovenkant van de rots bereikt, vlucht Emma samen met Guido weg. Plots loopt hun pad dood. Guido en Emma lopen Jasper terug tegen het lijf. Wanneer hij over Mila begint te praten, geraakt Emma gefrustreerd en valt hem aan. Dit leidt tot een gevecht tussen het koppel en Jasper, waarbij Guido gestoken wordt met Jaspers mes.

De val van Jasper

Emma slaat Jasper van Guido af met een stok. Jasper probeert op zijn beurt naar diens mes te grijpen, maar valt hierdoor bijna van de rots. Guido probeert zijn vijand alsnog te redden, maar zonder succes. Jasper valt helemaal naar beneden. Jasper heeft de val niet overleefd. Nu hun go-pro's stuk zijn, denken Guido en Emma dat de politie hen niet zal geloven. Plots horen de twee het geluid van een gsm. Op Jaspers gsm ontdekt het koppel dat vijand Ronald bij hun dochter, Mila, in Mechelen is.

Personages

Terugkerende Personages

Nieuwe Personages

Flashbacks

Webisodes

Zie hier.

Trivia

  • In het begin van de webserie wordt aan de hand van flashbacks, met beelden uit de tv-afleveringen van 'Familie' zelf, duidelijk gemaakt dat Guido en Emma wel met gsm maar zonder sim-kaart op reis gaan naar de Ardennen én dat Ronald, die wraak zint op Guido, voorwaardelijk vrijkomt uit de gevangenis.
  • 'Jacht op Guido & Emma' werd gefilmd in Durbuy en Hanuit.
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.