FANDOM


Jake Humphrey
Seizoenen 23 Jake Humphrey
Eerste verschijning Aflevering 5232 - 18 februari 2014
Laatste verschijning Aflevering 5254 - 20 maart 2014
Gespeeld door Dominique Dauwe
Kinderen Arthur Van den Bossche
Ouders Onbekend
Huidige categorie Vorige Gastpersonages
Algemene InformatieFamilie en LiefdeslevenVerhaallijnenTriviaFoto's

Algemene Informatie

Jake Humphrey is een gastpersonage dat van 18 februari 2014 tot en met 20 maart 2014 vertolkt wordt door Dominique Dauwe.

Familie en Liefdesleven

Jake is geboren in de Verenigde Staten en woont er al heel zijn leven. Hij leert er Leen Van den Bossche kennen wanneer ze daar stage loopt als dokter. Ze hebben kort een relatie, tot Leen zwanger wordt. Jake wil geen vader worden en laat haar in de steek. Nadien keert Leen terug naar België.

Maanden later, wanneer Arthur Van den Bossche geboren is, wil Jake plots wel contact. Hij wil een vader zijn voor Arthur en samen met Leen de jongen opvoeden. Hij wil echter niet in België blijven, waardoor ze een systeem van bezoeksrecht bedenken.

Verhaallijnen

Hoewel Jake voordien niet te zien is, wordt hij al wel vernoemd wanneer Leen Van den Bossche terugkeerde uit Amerika. Jake had namelijk een relatie met Leen tijdens haar verblijf in Amerika. Wanneer hij echter vernam dat Leen zwanger was van hem, heeft hij haar achtergelaten en heeft niets meer van zich laten horen wanneer Leen terug in België was.

41477572
Familie 5244 01
41921885

Pas maanden later, wanneer Arthur Van den Bossche al lang geboren is, neemt Jake terug contact op met Leen. Hij wilt zijn zoon leren kennen. Hij reist naar België om Arthur te zien. Wanneer hij Arthur heeft gezien wilt hij meer, hij wilt graag een hele dag met Arthur doorbrengen en op stap gaan. Leen stemt uiteindelijk na lang twijfelen toe, maar wanneer ze niet op het afgesproken tijdstip terug naar Leen keren slaagt Leen helemaal in paniek...

Jake stelt voor aan Leen om samen met Arthur met hem mee terug naar Amerika te gaan. Leen ziet dit echter niet zitten. Het liefst wilt ze dat Jake gewoon terug uit het leven van Arthur verdwijnt en terug naar Amerika vertrekt. Wanneer Leen alle voorstellen van Jake afslaat benadert hij Leen met een nieuw voorstel. Hij wilt het hoederecht over Arthur.

Leen wilt niet dat Arthur samen met Jake naar Amerika vertrekt, maar ze is bang dat het tot een conflict met Jake zal komen. Dan hoort ze dat Jake's plannen helemaal veranderd zijn. Hij heeft besloten om het hard te spelen en de zaak komt voor de rechtbank. Leen kan de dagen voor en tijdens de zaak moeilijk de slaap vatten. Plots ontdekt Jake dat Arthur een tijdje werd opgevangen door Xelios, omwille van zijn huilbuien. Door een gesprek met Rita komt hij nog meer bezwarende informatie te weten over Leen. Hij is vastbesloten om deze zaak te winnen nu hij al die informatie heeft. En dan is het zover... er wordt beslist wie het hoederecht over Arthur krijgt. Vast staat dat de advocaat van Jake het spel keihard zal spelen.

Tijdens de rechtszaak brengt de advocaat de problemen van Leen aan de kaart. De rechter begint te twijfelen aan zijn beslissing, maar geeft het hoederecht toch aan Leen. Jake wil er zich opnieuw niet zomaar bij neerleggen en wil hogerop gaan. Uiteindelijk bedenkt hij zich en kan hij samen met Leen een goede regeling treffen in verband met bezoekrecht. Hij neemt afscheid van Arthur en Leen en keert terug naar de Verenigde Staten.

Tijdens de zomervakantie van 2014 vertrekken Leen Van den Bossche en Arthur Van den Bossche voor twee weken naar de Verenigde Staten, waar ze bij Jake blijven logeren. Nadien belt Jake geregeld naar Leen om te vragen hoe het met Arthur is. Tijdens de zomervakantie van 2015 beslist Faroud Kir het tweetal te vergezellen tijdens hun reis naar Jake en tijdens de feestdagen van datzelfde jaar gaat het trio opnieuw voor een weekje naar de VS om er Kerstmis met Jake te vieren.

Trivia

  • Acteur Dominique Dauwe is van Vlaamse origine, maar woont al bijna heel zijn leven in de Verenigde Staten. 

Foto's

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.