FANDOM


Jelle Van den Bossche
Seizoenen 1516171819202122232425262728 Familie portret2018 jelle 003
Eerste verschijning Aflevering 3375 - 30 juni 2006
Laatste verschijning Aflevering 6425 - 25 juni 2019
Gespeeld door Felix Jamaels (voorheen Jens Gruyaert en een onbekende baby)
Kinderen -
Ouders Bart Van den Bossche en † Brenda Vermeir
Huidige categorie Vorige Hoofdpersonages
Algemene InformatieFamilie en LiefdeslevenStudies en BeroepslevenVerhaallijnenTriviaGeneriekGalerijFoto'sLees Meer

Algemene Informatie

Jelle Van den Bossche is een hoofdpersonage dat op 30 juni 2006 vertolkt werd door een onbekende baby, van 4 september 2006 tot en met 9 februari 2017 door Jens Gruyaert en van 16 januari 2018 tot en met 25 juni 2019 door Felix Jamaels.

Familie en Liefdesleven

Jelle is de zoon van Bart Van den Bossche en Brenda Vermeir en de jongere broer van Hanne Van den Bossche. Zijn moeder kwam om het leven nadat ze werd aangereden door een auto. Nadien wordt Trudy Tack de Rixart de Waremme zijn stiefmoeder en Louise Van den Bossche zijn stiefzus.

Jelle woonde met Trudy en Bart eventjes in L.A. waar Jelle verliefd werd op een meisje van zijn school, Audrey. Jelle komt in contact met de gewelddadige vader van Audrey waardoor het drietal besluit terug te keren naar België. In 2019 wordt Jelle verliefd op Inez Theunynck, die op dat moment de vriendin is van Wout Raaffels. De twee worden een koppel, maar Jelle wordt door zijn vader verplicht om bij hem en Trudy in te trekken in Dubai. Sindsdien hebben de twee een langeafstandsrelatie.

Studies en Beroepsleven

In maart 2019 gaat Jelle als jobstudent aan de slag als barman in de Jan & Alleman.

Verhaallijnen

555663 10151128854897491 2052904978 n

Bart Van den Bossche en Brenda Vermeir verwachten hun twee kindje samen. De hele familie is uitgenodigd in Kroatië voor de trouw van Veronique Van den Bossche en Mario Van de Caveye. Maar omdat Brenda bijna negen maanden zwanger is, moet ze thuisblijven. Ze past op de kinderen Leen Van den Bossche, Maarten Van den Bossche, Pierrot Van den Bossche en Guido Van den Bossche. Op 30 juni krijgt Brenda plotseling weeën en moet Leen haar helpen met de bevalling omdat ze de hulpdiensten niet kunnen bereiken. Brenda bevalt van Jelle en hierdoor besluit Leen om voor dokter te studeren.

De serie maakt een sprong in de tijd van drie jaar.

429254 386405368036470 48229735 n
Familie4603

Na alle ruzies en problemen binnen het gezin, zijn Bart Van den Bossche en Brenda Vermeir terug een koppel. Jelle en zijn zus Hanne Van den Bossche vinden dit fantastisch nieuws, zeker wanneer Brenda verkondigt dat ze haar fitnessketen zal verkopen om meer tijd met haar gezin te kunnen doorbrengen. Ze willen het nieuws vieren en gaat samen uiteten.

Maar dan slaat het noodlot toe. Bij het buitengaan wordt Brenda aangereden door een auto. Ze sterft in het ziekenhuis en zowel Jelle als Hanne moeten afscheid nemen van hun moeder. Hanne kan haar verdriet moeilijk verwerken, en kan tijdens de begrafenis haar emoties niet onder controle houden. Het is Jelle die zijn zus steunt en samen met haar een emotionele boodschap achterlaat.

Na de begrafenis heeft ook Bart het ontzettend moeilijk. Hij laat het huishouden links liggen waardoor al het werk op de schouders van Hanne terecht komt. Ze kan het niet langer aan en besluit om samen met Jelle naar hun opa te verhuizen tot hun papa weer zichzelf is.

Familie4678
640px-Familie afl4788 04
Familie4754

Na de brand bij VDB Electronics, wordt Bart Van den Bossche in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Zijn benen zijn er erg aan toe en hij wordt in een kunstmatige coma gehouden. Hanne Van den Bossche ontfermt zich over Jelle, maar beseft dat ze niet alleen voor hem kan zorgen. Jelle gaat daarom logeren bij zijn opa Jan Van den Bossche. Wanneer Bart uit de coma ontwaakt, en aan de revalidatie kan beginnen, gaat Jelle hem geregeld bezoeken.

Na enkele weken mag Bart terug naar huis en keert ook Jelle terug. Maar Bart is nog steeds niet de oude en moet zich nog tijdelijk in een rolstoel verplaatsen. Jelle heeft het hier moeilijk mee, maar gelukkig krijgen ze de hulp van Trudy Tack de Rixart de Waremme, die uiteindelijk ook de nieuwe vriendin van zijn vader wordt. Jelle vindt het fantastisch dat Trudy in de buurt is, maar Hanne heeft het er moeilijker mee.

Door de relatie van Trudy en Bart, leert Jelle ook Louise Van den Bossche beter kennen. Louise en Trudy nemen namelijk hun intrek in het huis. Jelle en Louise kunnen het onmiddellijk goed met elkaar vinden en gaan met elkaar om als echte broer en zus.

Hannah komt te weten dat ze zwanger is, maar wil een abortus laten uitvoeren. Wanneer de bomma dit te weten komt, reageert ze furieus. Hannah verdwijnt en niemand weet waar ze is. Jelle mist zijn grote zus enorm en probeert haar te contacteren. Hannah schrijft een brief naar Jelle waarin ze vertelt dat ze in een klooster zit om tot rust te komen. Remko Willaert probeert via Jelle te achterhalen waar Hannah zit en Jelle heeft geen andere keuze dan de waarheid te vertellen. Trudy gaat Hannah opzoeken en kan de bomma overtuigen om met Hannah te gaan praten.

Familie afl4911 03
Familie afl5105 07

Jelle moet opnieuw voor een tijdje afscheid nemen van zijn zus Hannah Van den Bossche. Ze vertrekt samen met haar vriend Remko Willaert naar de Verenigde Staten om er te gaan studeren. Jelle gaat zijn grote zus hard missen en het afscheid valt zwaar.

Dankzij de financiële crisis wordt Bart Van den Bossche ontslagen bij de VDB Holding. De reden hiervoor is het afvoeren van VDB Technics. Bart is werkloos, en vindt niet meteen een andere job. Dit zorgt voor spanningen in zijn relatie met Trudy, en ook voor spanningen tussen Bart en Jelle. Bart wordt uiteindelijk aangenomen bij de Dienst Cyber-criminaliteit van de politie. Nadien besluit hij samen met Trudy en Jelle te verhuizen naar een nieuwe woning.

Mathias Moelaert organiseert een buurtfeest met een koers als grootste evenement. Ook junioren zijn welkom, en Jelle schrijft zich in om mee te fietsen. Hij wordt aangemoedigd door zijn tante Mieke Van den Bossche, want zijn vader en Trudy zijn druk aan het verhuizen.

Familie 5173 06
40107814
640px-Familie 5290 012
640px-Familie 5291 004

De band tussen Jelle en Louise heeft een serieuze deuk gekregen omdat Louise volop aan het puberen is. Jelle ziet ook enorm af door de relatieproblemen van Bart en Trudy. Hij zorgt ervoor dat Hanne terug naar België keert om te helpen om de relatie van Bart en Trudy terug op orde te krijgen. Uiteindelijk komt alles goed. Bart en Trudy lossen hun problemen op, Hanne besluit om in België te blijven en de band tussen Jelle en Louise wordt weer zoals vroeger. Jelle is bovendien een grote steun voor Hanne en ze vertelt hem over haar gevoelens voor ontwerper Rudi.

Jelle heeft binnenkort zijn lentefeest en hij vraagt aan Hanne om zijn outfit te ontwerpen. Jelle is enthousiast over het resultaat en laat dit aan zijn klasgenootjes zien. Hierdoor krijgt Hanne aanbiedingen van andere ouders en begint ze zelf een eigen kinderlijn.

Het is bijna Jelle's lentefeest en hij besluit om op eigen houtje de familie uit te nodigen. Jelle probeert echter zijn vader warm te maken om toch een communiefeest te geven in plaats van een lentefeest. Vooral omdat al zijn vriendjes ook hun communie doen, en hij als enige niet. Bart en Trudy willen zich daar niet zomaar bij neerleggen en Trudy komt met de goede oplossing: Jelle krijgt een feestje met zijn vrienden en een feestje met de familie.

Niet veel later maakt de hele familie zich op voor het lentefeest van Jelle. Wat aanvankelijk een prachtige dag lijkt te worden, slaat snel om in een drama. Het feest wordt namelijk abrupt onderbroken wanneer Anna een hersenbloeding heeft en in elkaar zakt. De volgende dagen hebben zowel Albert, Marie-Rose, Rita en Jelle zelf het moeilijk om het drama dat er is gebeurd te verwerken. Jelle voelt zich schuldig omdat het op zijn feestje gebeurd is, maar Bart kan Jelle geruststellen dat alles wel in orde zal komen met de bomma. Rita vraagt zich af wat Anna wou zeggen op het lentefeest. Welk geheim wou ze onthullen?

Door de spanningen op het werk van Bart, komt zijn relatie met Jelle eventjes onder druk te staan omdat hij zich afreageert op zijn zoon. Jelle kan het zijn vader echter alweer snel vergeven.

Familie 5376 002
Afl54 04
Familie 5420 03
Familie 5420 04
S24 E201 023
S24 E202 003
S24 E205 038

Hanne Van den Bossche en Thomas Van den Bossche hebben stiekem een relatie. Jelle krijgt iets in de gaten omdat Hanne op een morgen pas om zes uur 's morgens thuiskomt. Niet veel later gaan Hanne en Thomas samen naar Parijs. Ze kan dus niet komen kijken naar zijn voetbalmatch en Jelle is duidelijk teleurgesteld, want Hanne heeft nog nooit een voetbalmatch van hem gemist.

Jelle moet een spreekbeurt maken over 'De Groote Oorlog'. Hij begint vol goede moed, maar ziet na een tijd door de bomen het bos niet meer. Wanneer Albert Thielens te weten komt dat Jelle hierover een spreekbeurt moet maken, voelt hij zich meteen geroepen om hem te helpen. Jelle is met deze hulp heel blij, maar Albert gaat iets te enthousiast aan de slag. Hij overstelpt Jelle met informatie, voor een spreekbeurt die eigenlijk maar vijf minuten mag duren. Op aanraden van Bart Van den Bossche, maakt Jelle zijn spreekbeurt verder af zonder de hulp van Albert. Tot Albert een idee krijgt om de spreekbeurt toch nog beter te maken. Albert verkleedt zich als soldaat en brengt Jelle een bezoekje in de klas.

Trudy Tack de Rixart de Waremme en haar danspartner Gunther Poucke organiseren een dansmarathon in de Jan en Alleman en ook Jelle wil deelnemen. Hij wil samen met Louise Van den Bossche dansen, en oefent stiekem thuis. Samen met Louise en Hanne organiseert hij ook een verrassingsact.

Na nieuwjaar gaan Jelle, Louise Van den Bossche en Cédric Van de Caveye samen 'nieuwjaarke zoet' zingen in de straten van Mechelen. Wanneer Jelle het geld moet bijhouden dat ze al verdiend hebben, laat hij het perongeluk in de Jan en Alleman liggen. Cédric is razend en geeft Jelle een klap in zijn gezicht. Bart Van den Bossche en Trudy Tack de Rixart de Waremme willen het daar niet bij laten en halen er Veronique Van den Bossche bij. Terwijl ze samen met Peter Van den Bossche een hevige discussie voeren, hebben Jelle en Cédric hun ruzie echter al opgelost. Niko Schuurmans heeft hun geld gevonden en heeft hen op de hoogte gebracht.

Delphine is voor een weekend terug thuis en Louise is bang dat ze naar haar zal komen en ze kan sindsdien niet meer goed slapen. Bart komt pas laat thuis, omdat hij lang op zijn werk moet blijven en ondertussen spelen Trudy, Hanne, Louise en Jelle een gezelschapsspel. Hanne is gewonnen en Trudy wilt zich gaan klaarmaken om te gaan slapen. Louise is bang en daarom vraagt ze om nog een ronde van het gezelschapsspel te spelen. De anderen stemmen toe en ze maken zich klaar om nog een ronde van het gezelschapsspel te spelen. Trudy zegt dat ze daarna dan allemaal samen gaan slapen. Jelle interpreteert het verkeerd en hij stelt voor om allemaal samen te slapen.

Wanneer Bart Van den Bossche naar Luxemburg vertrekt op congres, belandt hij in een dodelijk auto-ongeval. De volgende morgen staat de politie bij Trudy Tack de Rixart de Waremme aan de deur en vertellen ze dat Bart overleden is. Jelle is op dat moment bij een vriendje blijven slapen en Trudy weet niet hoe ze aan Jelle moet vertellen dat zijn vader overleden is. Jelle wil het nieuws aanvankelijk niet geloven, omdat hij diezelfde morgen nog een telefoontje van zijn vader gekregen had toen hij in de auto zat. Uiteindelijk dringt het nieuws toch tot hem door wanneer hij samen met Trudy, Mieke, Leen en Guido een laatste groet gaat brengen in het crematorium.

De dagen nadien zit Jelle een beetje in de put en krijgt hij vooral veel steun van Trudy, Mathias Moelaert en Patrick Pauwels. Ze nemen de jongen vaak mee naar het atelier van Patrick waar ze samen aan oldtimers werken. Op de begrafenis van Bart en Thomas, ziet Jelle voor het eerst zijn zus terug en het komt tot een emotioneel weerzien.

Familie s25 5550 004
Familie s25 5556 005
Familie 5567 001
Familie 5568 004
Familie 5636 003-30ju3dbcjjztivy8mmbv2i
Familie 5637 001-30ju3q997ow7rvu1audedm
Familie 5640 003-30ju4xze1idqwrlfcapkwa
Familie 5725 001
Aflevering 5763-10

Jelle krijgt van Trudy Tack de Rixart de Waremme te horen dat ze een slippertje begaan heeft met Mathias Moelaert. Jelle is enorm ontgoocheld in zijn stiefmoeder, is ze de dood van zijn vader al vergeten? Jelle zoekt steun bij Hanne Van den Bossche via skype, omdat zij nog steeds in Milaan woont. Jelle heeft het moeilijk en besluit Trudy te vergeven.

Twee maanden later

Mathias keert terug na twee maanden vakantie in Scandinavië en Trudy merkt dat Jelle hem gemist heeft, al zal hij dat nooit zelf toegeven. Trudy vraagt aan Mathias om met Jelle eens te praten, zodat ze hun problemen samen kunnen oplossen. Mathias is onder de indruk van Jelle wanneer hij hem kan vergeven voor zijn misstap. Nadien komt Mathias opnieuw geregeld over de vloer om zich over Jelle te ontfermen.

Trudy merkt onmiddellijk dat Jelle een vaderfiguur nodig heeft in zijn leven en ze vraagt aan Mathias of hij bij haar wil intrekken, zeker nu hij zelf op zoek is naar een woning. Mathias weigert, omdat hij bang is voor de reactie van hun omgeving. Jelle luistert het gesprek af en wil maar al te graag dat Mathias bij hen intrekt. Hij probeert Mathias eigenhandig op andere gedachten te brengen, met succes, want niet veel later neemt Mathias dan toch zijn intrek bij hem en Trudy. Al steken de roddels al snel de kop op en ook Louise Van den Bossche steekt haar irritatie niet onder stoelen of banken.

De komende dagen is Jelle dolgelukkig met de aanwezigheid van Mathias. Hij fungeert steeds vaker als een surrogaat-vader voor de jongen, en zijn familie begint zich zorgen te maken. Vooral Mieke Van den Bossche vindt dit geen gezonde situatie voor zowel Jelle als Trudy. Uiteindelijk begint ook Mathias dit in te zien en hij verhuist opnieuw. Jelle is teleurgesteld en begint Mathias al snel te missen. Daarom dat Mathias terug meer tijd vrijmaakt voor de jongen, en hem nog steeds naar de voetbaltrainingen brengt.

Eind 2015 merkt Trudy op dat Jelle zich steeds vaker afzondert, waardoor Trudy zich heel eenzaam voelt. Hij wil bijvoorbeeld veel tijd doorbrengen met Faroud Kir en bij 'de Friends'. Wanneer Jelle en Hanne dan ook nog eens kerstavond bij de Friends willen vieren, is dat even allemaal te veel voor Trudy. Ze voelt zich eenzaam en in de steek gelaten en Hanne en Jelle besluiten dan toch kerstmis met haar te vieren. Nadien merkt Trudy dat Jelle zich een beetje eenzaam voelt, zeker wanneer Hanne duidelijk maakt dat ze haar intrek zal nemen bij de 'Friends'. Samen met Peter Van den Bossche en Zjef De Mulder gaat Jelle op pad met de motor.

Wanneer Jelle terug is, komt Trudy te weten dat hij tijdens het motortripje in contact gekomen is met enkele echte motards en Trudy vindt dat onverantwoord van Peter en Zjef. Jelle reageert zeer hevig en roept dat Trudy zijn mama niet is. Hij maakt zijn opwachting bij de 'Friends' omdat hij daar ook wil wonen, net zoals Hanne. Hanne zorgt ervoor dat Jelle begrijpt dat hij bij Trudy moet blijven.

Trudy verliest haar sleutels in de Foodbar en voelt zich niet veilig thuis. Ze haalt een pistool van Niko Schuurmans in huis en verstopt het in een kast. Wanneer Jelle op zoek gaat naar een spelletje, komt hij toevallig dit geweer tegen. Hij brengt Cédric Van de Caveye op de hoogte en vindt het cool om dit geweer te tonen.

Louise Van den Bossche heeft voor het eerst terug een vriendje: Steve Vanderhaegen en Jelle komt dit al snel te weten. Zo komt ook Trudy het te weten en zij wil onmiddellijk alles weten over Steve. Uiteindelijk blijkt dat Steve niet bij Louise op school zit, maar in Amsterdam woont. Trudy maakt zich zorgen en probeert stiekem met Steve te chatten in de naam van Louise. Louise is razend op haar mama en stapt op de trein naar Amsterdam om er bij Steve te kunnen zijn. Trudy kan Louise niet bereiken en Jelle en Cédric Van de Caveye proberen Steve op de rooster te leggen via Facebook, maar hij reageert niet.

De examens zijn ondertussen aangebroken en Jelle krijgt moeilijk nieuws te verwerken wanneer zijn tante Mieke Van den Bossche in het ziekenhuis belandt nadat ze werd aangereden door een auto. Hanne vindt het haar plicht om Jelle op de hoogte te brengen.

S26 afl5830 039
Familie 5835 002
Familie 5850 002
Familie 5858 005
S26 afl5858 234

Op een avond is Jelle volledig in paniek omdat hij ervan overtuigd is dat hij zijn vader gezien heeft vanuit het venster in zijn kamer. Trudy Tack de Rixart de Waremme maakt zich zorgen over Jelle en bespreekt de situatie met Hanne Van den Bossche. Trudy vreest dat Jelle de dood van zijn vader nog steeds niet verwerkt heeft en daarom nachtmerries heeft. Ze wil een dokter of psycholoog inschakelen, maar daar wil Jelle niets van weten. Hij is ervan overtuigd dat hij niet gek is, omdat hij zijn vader al meerdere keren gezien heeft.

Dankzij Trudy komt ook Faroud Kir te weten dat Jelle met nachtmerries zit, maar hij neemt het iets ernstiger op. Zeker wanneer zowel Jelle als Mieke Van den Bossche zeker zijn dat ze een man zagen staan voor het huis van Trudy laat op de avond. Faroud maakt Jelle duidelijk dat hij niet gek is, maar dat vindt Trudy een slecht idee. Zij wil gewoon dat Faroud vertelt dat hij Bart onmogelijk gezien kan hebben omdat hij dood is.

Ondertussen groeien Faroud en Trudy dichter naar elkaar toe en heeft ook Jelle veel plezier aan de aanwezigheid van Faroud. Jelle gaat nadien samen met de twee een weekendje weg om te ontspannen na de stress van de afgelopen weken. Tijdens een romantisch etentje probeert Faroud Jelle te bereiken via zijn telefoon, maar hij krijgt Jelle niet aan de lijn. Ze keren terug naar het huisje en merken dat Jelle er niet is. Faroud is volledig in paniek, tot Jelle toch terugkeert na een lange wandeling. Nadien vertrekken Trudy, Faroud en Jelle terug naar huis.

Samen met Trudy en Louise Van den Bossche vertrekt Jelle naar Kalmthout om er de verjaardag van de bomma te vieren. Het feest kent echter een zeer verrassende ontknoping wanneer Jelle plotseling oog in oog komt te staan met zijn vader. Bart Van den Bossche heeft zijn dood in scène gezet omdat hij achtervolgt werd door gangster, maar wou zijn familie terug zien met de hulp van Faroud. Jelle is dolgelukkig omdat het nu duidelijk is dat hij niet zot geworden is. De rest van de familie reageert met grote shock, maar het zijn vooral Trudy en Hanne die het nieuws niet kunnen geloven.

Omdat Bart nog steeds gezocht wordt door de gevaarlijke Italiaanse Gallo's, moeten Jelle, Trudy en Hanne binnenblijven. Ook Bart keert terug naar huis om bij zijn gezin te zijn. Hanne heeft het hier moeilijk mee, want ze kan haar vader niet vergeven dat hij zijn familie in de steek gelaten heeft. Ook Trudy kan niet zomaar de knop omdraaien. Jelle is in de wolken en wil zo veel mogelijk tijd met zijn vader spenderen, maar Bart moet zijn gezin weer even verlaten om een gevaarlijke opdracht uit te voeren om ervoor te zorgen dat de Gallo's opgepakt worden. Wanneer Bart nadien terugkeert, lijkt al het gevaar verdwenen te zijn.

Wanneer Trudy, Jelle en Louise een uitstapje maken, worden ze onderweg ontvoerd door Isabella Gallo. Ze eisen 5 miljoen losgeld en de volledige familie Van den Bossche wil helpen om het bedrag bij elkaar te krijgen. Bart krijgt de opdracht om het geld te overhandigen, maar wou de politie afschudden door Peter Van den Bossche te sturen. Hierdoor is Isabella ontevreden en laat ze Trudy en de kinderen toch niet vrij. Enkele dagen later krijgt Bart coördinaten door van een plaats waar ze Trudy gedropt hebben. Trudy moet Bart neerschieten of Jelle en Louise zullen vermoord worden. Bart, Faroud Kir en Pieter Brinck spelen het spelletje mee en worden zo naar de schuilplaats van Isabella gebracht. Daar kunnen ze haar overmeesteren en worden ook Jelle en Louise in veiligheid gebracht.

Na hun wilde avonturen met de Italiaanse maffia, is Trudy toe aan een nieuwe start. Ze polst zowel bij Bart als Jelle wat ze er van zouden vinden om naar de Verenigde Staten te verhuizen. Bart wil zijn familie niet opnieuw in de steek laten, maar zowel Jelle als Louise zien het idee wel zitten. Uiteindelijk besluiten ze toch te verhuizen en twee weken later nemen ze afscheid van hun familie.

Vanaf dit punt wordt de rol van Jelle vertolkt door Felix Jamaels.

Familie 6090 005
Familie 6091 002
Familie 6094 003

Jelle en Audrey

De onverwachte terugkeer van Bart, Trudy en Jelle uit Amerika roept vragen op. Ze vertellen de familie dat Jelle zich in de problemen heeft gewerkt. Hij is namelijk verliefd op Audrey, een meisje van school in Amerika. Audreys stiefvader heeft echter losse handjes. Toen Jelle hierachter kwam, is hij hem gaan opzoeken. Sindsdien heeft hij het op Jelle gemunt. Daardoor is het gezin moeten terugkeren naar België. Voot Barte en Trudy is het dan ook uitgesloten om terug te keren naar Amerika. Bart probeert een overplaatsing te regelen naar België, maar dit lukt hem niet. Zijn werk doet hem het voorstel om een job in Dubai uit te oefenen. Jelle maakt duidelijk dat hij terug naar Amerika wilt om Audrey te helpen. Als het moet zelfs zonder Bart en Trudy. Hij heeft een handtekening van een meerderjarige nodig om een 'alleenreizende minderjarige' te zijn, maar Hanne weigert dit. Niet veel later krijgt Bart telefoon dat zijn zoon is opgepakt door de politie.

Familie 6099 003

Bart naar Dubai

Bart en Trudy gaan Jelle ophalen op het politiekantoor. Hij werd opgepakt omdat hij op de luchthaven aan vreemde mensen smeekte om een handtekening te zetten, zodat hij als 'alleenreizende minderjarige' naar LA kon vertrekken. Trudy denkt dat al de veranderingen in Jelle's leven de laatste jaren hem niet goed doen en stelt Bart voor om met diens zoontje in België te blijven wonen. Bart gaat akkoord en vertrekt alleen naar Dubai. Hij belooft om regelmatig terug te keren.

Familie 6107 005
Familie 6108 002
Familie 6121 005

Challenges

Trudy bedankt Louise om Jelle er bovenop te helpen na zijn terugkeer uit LA. Ondertussen brengt Louise Jelle op het idee om challenges te filmen waarmee ze geld kunnen verdienen via Cash or Crash. Wout, de ex van Louise, voelt de concurrentie van andere jongens en wilt indruk maken op Louise door met Jelle mee te doen aan challenges. Wout loopt echter tweedegraads brandwonden op door een challenge. Peter en Trudy zijn er niet mee gediend dat Louise en Jelle toe hebben gekeken hoe Wout zich heeft verwond. De twee houden de lippen stijf op elkaar als ze vragen waarvoor hij dit deed. Louise maakt Wout duidelijk dat hij geen challenges moet doen om indruk op haar te maken. Toch blijft Wout zich bezighouden met gevaarlijke challenges en betrekt Jelle hier ook steeds meer in. Nadat Wout en Louise echter in het ziekenhuis zijn beland door een challenge zien ze in dat het moet stoppen.

Familie 6170 005
Familie 6172 004

Voetbalploeg

Na een voetbalmatch wordt Jelle gevraagd om bij een professionele ploeg te komen spelen. Hij zegt meteen toe en begint volop te trainen. Bart en Trudy zijn bang dat Jelle hierdoor zijn studies zal verwaarlozen en willen hem verbieden om bij de ploeg te gaan. Jelle is razend op hen en verwijt zijn vader niet naar hem om te kijken omdat die in Dubai woont. Bart en Trudy zien in hoe graag hij wil blijven voetballen en stemmen dan toch toe. Jelle stort zich helemaal op zijn trainingen en koopt zelfs een hartslagmeter van 100 euro.

Familie 6181 002

Het galabal

Jelle gaat met een ervaren vriend van hem, Rayan, lopen. Rayan zit in hetzelfde jaar als Louise en hij heeft een oogje laten vallen op haar. Hij vraagt haar mee naar het galabal, maar zij weigert. Jelle helpt Rayan aan Louises gegevens en zo blijft hij volhouden, zonder succes. Jelle volgt ondertussen een streng voedingsprogramma om een topsporter te worden, tot ergernis van Trudy.

Familie 6189 003

De aanrijding van Hanne

Hanne wordt aangereden door Stan en belandt in het ziekenhuis met breuken in de ruggenwervel. Jelle is heel bezorgd om zijn zus. Door deze tragische gebeurtenis keert ook Bart tijdelijk terug naar huis. Jelle blijkt zijn vader heel hard te missen en Bart overweegt zelfs om definitief in België te blijven wonen om er voor zijn kinderen te zijn. Uiteindelijk ziet Jelle met de hulp van Trudy en Hanne in dat het toch beter is dat Bart nog een tijdje terug in Dubai gaat werken. Niet veel later mag Hanne thuis gaan revalideren en ook daar krijgt ze veel steun van Jelle.

Familie 6194 004

De fitnessobsessie

Jelle stort zich vol overgave op zijn trainingsschema. Hij wordt door Trudy betrapt bij het online afhalen van trainingsschema's en hij bestelt ook stiekem fitnessproducten. Louise heeft een goed rapport, maar Jelle heeft een B-attest gekregen. Wanneer Louise een pakje onderschept voor Jelle vermoed ze meteen iets, maar er zit alleen een muts in het pakje. Later spreekt Jelle af met een vriend in de Foodbar en ruilen de twee van pakje...

Familie 6211 002

Fitnesspillen

Trudy ontdekt fitnesspillen in Jelles sportzak. Ze confronteert hem hiermee en hij liegt dat hij dacht dat de pillen vochtafdrijvers waren en dat hij ze van zijn ploegmaten heeft gekregen. Hij belooft dat hij ermee zal stoppen, waarna hij toch op voetbalstage mag en hij vertrekt de volgende dag.

Familie 6248 008

Trudy naar Dubai

Trudy voelt zich eenzaam en besluit om voor een maand naar Bart in Dubai te gaan. Ze zoekt opvang voor Jelle. Hij wilt bij Hanne gaan logeren en die gaat akkoord, maar wanneer ze opnieuw een relatie met Quinten heeft, gaat het toch niet door. Jelle is teleurgesteld, maar Hanne brengt samen met Quinten veel tijd met hem door om het goed te maken. Wanneer Quinten en Jelle samen gaan sporten, wordt duidelijk dat Jelle nog steeds pillen pakt. Lynn betrapt hem en waarschuwt hem voor de gevolgen, die ze kent vanuit de modellenwereld. Jelle beweert echter dat hij weet wat hij doet en luistert niet naar haar goede raad.

Familie 6251 002

Matchfixing

Jelle mag voor de eerste keer meespelen met de A-ploeg wanneer er plots een speler geblesseerd is. Hij wordt op de training benaderd door een talent scout, Jeremy. Het wordt echter al snel duidelijk dat die geen goede bedoelingen heeft en in opdracht van anderen Jelle aanzet tot matchfixing, voetbalmatchen in ruil voor geld beïnvloeden. Jelle wilt eerst niet meewerken, maar Jeremy maakt hem duidelijk dat ze er niet voor terugdeinzen om de carrière van spelers die moeilijk doen voorgoed kapot te maken.

Familie 6275 004

Trudy terug in België

Trudy keert terug uit Dubai. Ze heeft echter al snel heimwee en wanneer ze van Bart verneemt dat hij pas over een half jaar terug naar België zal kunnen komen, is ze er kapot van. Jelle en Louise beslissen om haar te helpen en niet veel later staat Bart plots voor de deur. Hij zal een weekje in België verblijven, waarna hij samen met Trudy in Dubai zal gaan wonen. Trudy heeft het echter moeilijk om de kinderen achter te laten, maar Peter belooft goed voor Jelle te zorgen en Louise vertelt dat ze stopt met studeren en op wereldreis gaat. Peter en Trudy zijn eerst tegen, maar uiteindelijk gaan ze toch akkoord en niet veel later neemt ze afscheid van haar familie en vertrekt ze naar Australië.

Familie 6278 008

Jeremy dreigt

Jelle moet van Jeremy tijdens de volgende match een gele kaart pakken. Dat lijkt te lukken tot hij een rode kaart krijgt voor natrappen. Hij krijgt een straftraining en wordt voor 1 match geschorst. Peter vraagt Hanne om eens met haar broer te praten, maar die wordt alsmaar zenuwachtiger en snauwt Hanne af. Niet veel later zijn de banden van Peters auto plots alle 4 plat gestoken. Guido en Marie-Rose denken dat er kwaad opzet in het spel is.

Familie 6279 002

Het geld van Jeremy

Jelle ontvangt in de brievenbus een enveloppe met 500 euro van Jeremy. Hij beslist deze door Peter gevonden te laten worden, zodat zijn kapot gestoken autobanden terugbetaald zijn. Jelle vraagt Jeremy om hem met rust te laten en door de vele problemen gaat die akkoord, als Jelle hem de 500 euro teruggeeft. Die heeft hij echter niet meer. Jan heeft door dat er iets mis is en confronteert Jeremy. Hij licht ook Peter in, maar volgens hem is er geen vuiltje aan de lucht.

S28 afl6290 017

De ontdekking van Peter

Peter ontdekt de pillen op Jelles kamer. Hij confronteert hem hiermee en heeft ook Jelle Jeremy geld zien geven. Hierna besluit Jelle ermee te stoppen, maar Jeremy is niet akkoord en pakt Jelle opnieuw hard aan. Wanneer Peter de blauwe plekken opmerkt, vertelt Jelle hem alles en vraagt hij om niet naar de politie te gaan. Samen met Mathias jaagt Peter Jeremy de stuipen op het lijf, maar die neemt wraak en wil Jelle aanvallen in de kleedkamer. Peter kan hem echter net op tijd tegenhouden, waarna Jeremy wordt opgepakt.

Familie 6312 003

Jelle geschorst

Jelle nam een hele tijd pillen in die op de dopingslijst stonden. Jelle heeft een voetbalcarrière die op het spel staat door die pillen. Jelle wordt 6 maanden geschorst en is boos. Jelle werkt zijn frustraties op iedereen uit. Voor hem is zijn leven voorbij. Hij gedraagt zich nogal puberaal tegenover Peter. Daarbij deed hij ook nog eens aan matchfixing.

Screenshot 2019-03-19 at 09.19.47

Jelle ontmoet Inez

Tijdens een studentenavond in de Jan & Alleman ontmoet Jelle Inez dankzij haar vriendje Wout. Jelle amuseert zich en nodigt de twee bij hem thuis uit. Wanneer Inez alleen komt, gaat het er ongemakkelijk aan toe tussen de twee omdat Jelle niet weet wat te zeggen tegen haar. Inez voelt zich niet welkom en vertrekt.

Familie 6391 005

XTC-pillen

Inez, Wout en Jelle komen elkaar terug tegen in de Jan & Alleman en hebben weer een fijne avond. Wout en Inez nemen echter pillen in om volledig los te kunnen gaan en Jelle schrikt hiervan. Ze spreken de volgende keer met hun drietjes bij Jelle thuis af en Wout haalt opnieuw enkele pillen boven om er nog een leukere avond van te maken. Jelle doet alsof hij ook een pilletje neemt, maar spuwt het nadien weer uit. Inez en Wout zijn volledig high en Inez begint te flirten met Jelle. Wanneer Wout niet meer reageert, zijn Inez en Jelle in paniek, maar hij komt een tijdje later terug tot bewustzijn.

Familie 6424 001

Jelle en Inez

Terug in de Jan & Alleman verklapt Jelle aan Inez dat hij de vorige keer geen pilletje genomen heeft. Wout wil echter opnieuw pilletjes nemen en dankzij de druk van Inez, doet Jelle deze keer wel mee. Terwijl Wout in zijn eigen wereldtje zit, voelt Jelle zich fantastisch en hij begint met Inez te kussen. De twee willen richting de toiletten gaan, maar worden tegengehouden door Amelie, die Jelle meteen op zijn plaats zet.

Familie 6386 001

Inez breekt met Wout

Jelle is volledig in de war door de kus en stuurt Inez een berichtje om zijn gevoelens voor haar toe te geven. Hij krijgt geen antwoord en vreest dat hij het verpest heeft. Een tijdje later vertelt Wout echter dat Inez een einde gemaakt heeft aan hun relatie en bovendien wil Inez nu wel afspreken met Jelle. Ze geeft aan Jelle toe dat ze iets voelt voor hem, maar vraagt om het rustig aan te doen omdat ze nog maar juist gebroken heeft met Wout.

Familie 6425 na 001
Familie 6425 na 003

Jelle en Inez naar Dubai

Nadat Jelle in het ziekenhuis belandde door de inname van xtc-pillen. Wilt Bart dat zijn zoon meegaat naar Dubai. Jelle wilt niet meegaan en wilt bij Inez blijven. Bart stelde voor om Inez mee te nemen naar Dubai. Jelle vond het een goed plan, maar de moeder van Inez niet. Peter en Gloria zijn thuis, Gloria had een afspraak maar Peter had gevraagd om dat een uurtje verder te zetten. Gloria belt naar haar afspraak en komt bij Bart uit. Gloria is de moeder van Inez, omdat Gloria Jelle goed kent mag haar dochter toch op het vliegtuig stappen met Jelle en Bart.

Misdrijven

  • Gebruiken van pillen die op de dopinglijst staan
  • Matchfixing

Trivia

  • Omdat Jelle geboren is in de laatste aflevering van het 15de seizoen, is hij slechts enkele minuten als baby te zien in de serie. Vanaf het 16de seizoen werd namelijk een sprong in de tijd gemaakt van drie jaar. Vanaf dan vertolkt Jens Gruyaert de rol. 
  • Jelle is niet gelovig en heeft ook zijn communie niet gedaan.
  • In 2017 zou Jelle 16 jaar moeten worden volgens de jaartelling van de 'Familiewereld'. Dit wil zeggen dat hij geboren is in 2001, net zoals de acteur. Zijn geboorte was op het scherm echter pas te zien in 2006.
  • Op 7 februari 2017 wordt bekendgemaakt dat Jens Gruyaert op eigen vraag uit de reeks zal verdwijnen omdat hij zich meer wil focussen op zijn studies en zijn privéleven. Jelle verdwijnt niet uit de reeks, maar zal door een andere acteur vertolkt worden. Al duurt het nog wel een hele tijd, na zijn vertrek naar Amerika, voor Jelle opnieuw in 'Familie' verschijnt.
  • In Mei 2019 kondigt ook Felix Jamaels - de opvolger van Gruyaert - aan dat hij wil stoppen met Familie om zich op zijn studies te focussen. Het personage van Jelle verdwijnt aan het einde van het 28ste seizoen uit de reeks.

Generiek

Galerij

Foto's

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.