FANDOM


Jenny Versteven
Seizoenen 24252627282930 Familie portret 2019 jenny 01
Eerste verschijning Aflevering 5368 - 22 oktober 2014
Laatste verschijning -
Gespeeld door Hilde Van haesendonck
Huidig beroep Receptioniste en boekhoudster Wolff & Bos
Huidige partner -
Kinderen Robyn Versteven en Jonas Versteven
Ouders Onbekend
Huidige categorie Huidige Hoofdpersonages
Algemene InformatieFamilie en LiefdeslevenBeroepslevenVerhaallijnenTriviaQuotesGeneriekGalerijFoto's

Algemene Informatie

Jenny Versteven is een hoofdpersonage dat van 22 oktober 2014 tot en met 9 december 2014, op 12 maart 2015 en sinds 10 september 2015 vertolkt wordt door Hilde Van haesendonck.

Familie en Liefdesleven

Jenny is de moeder van Robyn Versteven en Jonas Versteven. Ze heeft haar kinderen alleen moeten opvoeden en over de vader wordt er niet gesproken.

Op liefdesvlak heeft Jenny al vaak haar oog laten vallen op jongere, knappe mannen. Ze had een boontje voor Rudi Verbiest, Lars De Wulf, Niko Schuurmans en Benny Coppens. Na een weekje vakantie in Tenerife vertelt ze dat ze een relatie heeft met Dieter, een jonge zwarte man die animator was in het hotel waar ze verbleef. De gevoelens waren echter niet wederzijds, en hun liefde is van zeer korte duur.

Benny probeert nadien Jenny te koppelen met Patrick Pauwels, maar de twee blijven gewoon vrienden. Toch lijkt Jenny stiekem wel een oogje te hebben op Patrick, maar hij wil er niet van weten. In september 2018 worden Jenny en Jan Van den Bossche zeer goede vrienden, maar beide beslissen om enkel een vriendschappelijke relatie te hebben.

In 2020 groeien Jenny en Patrick alsnog dichter naar elkaar toe en worden ze een koppel. Jenny maakt zelf een einde aan hun relatie wanneer Robyn haar koffers pakt door de terugkeer van Patricks dochter Liesbeth.

Beroepsleven

Jenny heeft jarenlang als secretaresse gewerkt, maar ging daarna op pensioen. Omdat ze het werk mist, solliciteert ze voor de job van secretaresse bij BioPro-Made. Maanden later laat Mathias haar de boekhouding doen van Patricks repairatelier.

Wanneer Mathias zijn activiteiten met BioPro-Made wil afbouwen, biedt hij Jenny een parttime job als receptioniste bij VDB Fashion aan. Een week later gaat Jenny aan de slag op de boekhouding, maar tegenwoordig is de onthaalbalie opnieuw haar vaste werkplek geworden.

Verhaallijnen

Familie 5369 003
640px-Familie 5369 004

BioPro-Made

Mathias zoekt een nieuwe secretaresse, omdat het werk bij BioPro-Made te veel wordt om alleen te doen. Na zijn belevenis met de geesteszieke Agnes wil hij het anders aanpakken. Benny helpt hem bij het kiezen en hun keuze valt op Jenny. Ze waren het er allebei over eens dat ze voldoende competenties en de juiste 'looks' heeft om Mathias niet in verleiding te brengen. Hoewel Jenny slechts op sollicitatiegesprek komt, zorgt ze er zelf voor dat Mathias haar aanneemt met haar dominant karakter.

Schermafdruk 2017-04-30 12.45.55
1184b76e2ddf874e6ba3c024453167f6

Moeilijk karakter

Jenny is een streng persoon en wil haar werk zo goed mogelijk doen. Ze maakt dan ook meteen aan Mathias duidelijk dat hij al zijn losse documenten moet klasseren en in geordende bakjes moet steken. Mathias maakt Jenny duidelijk dat hij het liefst heeft dat ze van thuis uit werkt. Wanneer Marie-Rose geopereerd is aan een hallux valgus, wil Jenny haar persoonlijk verzorgen. In 2015 stelt Jenny enkele trucjes voor om de renovatiekosten van Marie-Rose in te brengen bij de belastingen, maar Mathias wil daar niets van weten.

File:Abc.jpg
File:Abc.jpg

De woonsituatie van Mathias

Mathias en Marie-Rose zijn gescheiden en Jenny wil dat Mathias zijn leven terug in handen neemt. Ze wil dat hij een stabiel leven opbouwt met een eigen woning, waar ze samen in alle rust kunnen werken. Benny is niet gediend met Jenny haar zakelijke bezoekjes, aangezien Mathias momenteel bij hem thuis woont. Wanneer Mathias daarna tijdelijk bij de 'Friends' gaat inwonen, vindt Jenny het ongehoord dat een man van zijn leeftijd bij zo'n jonge mensen woont. Ze verandert van mening wanneer ze een halfnaakte Niko ziet rondlopen.

Familie 5622 004-30ehzth3c9pqpg2htpst8q
S26 Stefanie-Jenny ruzie

VDB Fashion

Wanneer VDB Fashion verhuist naar een nieuw gebouw, krijgt Jenny de job van onthaalbediende aangeboden. Jenny gaat aan de slag, maar dat zullen ze bij VDB geweten hebben. Ze gedraagt zich vaak onbeschoft tegenover bezoekers en bovendien kan ze het niet laten om Stefanie voortdurend te commanderen en kritiek op haar werk te leveren. Het gaat zo ver dat ze Stefanie zelfs beledigt en Simon eist dat Jenny ontslagen wordt. Peter wil Jenny nog een kans geven en stuurt haar naar de boekhouding. Daar is Jenny alleen en kan ze in alle stilte werken, wat ze het liefste heeft.

Aflevering 5718-1
932d7b9db3a98b8150920f68d75c0efa

Het seksfilmpje van Evy en Simon

Jenny is aanwezig op de teambuildingsessie van de nieuwe CEO Simon en amuseert zich met de grappen van Trudy. Wanneer Stefanie haar ontslag geeft, springt Jenny weer geregeld in achter de balie. Wanneer er een seksfilmpje van Simon en Evy de ronde doet, heeft ook Jenny haar mening klaarliggen. Dankzij June ontstaat de roddel dat Evy tegen haar zin me Simon naar bed ging en dat is voor Jenny een reden om Simon op zijn plaats te zetten. Wanneer Evy aan haar collega's duidelijk maakt dat ze helemaal niet gedwongen werd, voelt Jenny zich schuldig en biedt ze haar excuses aan bij Simon door een fles wijn cadeau te geven.

BBtTkqT
AAgSh17

Spelletjes van June

Benny krijgt een telefoontje van de gerechtsdeurwaarder en hij beslist een deel van zijn inboedel op te bergen in dozen en op VDB te verstoppen. Hij krijgt hiervoor de hulp van Jenny, maar zij praat haar mond voorbij tegen June. Ondertussen is June erin geslaagd om alle belangrijke werknemers weg te krijgen bij VDB. Jenny waarschuwt Hanne dat ze nog de enige Van den Bossche is die in het bedrijf rondloopt. Jenny blijft één van de weinigen die nog met June samenwerkt en ze heeft niet in de gaten dat ze al maandenlang een vuil spel speelt.

Familie 5770 001
14188301 10154556225512491 4722362506989893502 o

De dood van June

Na de moord op June is iedereen druk bezig met het redden van VDB Fashion. Jenny vindt het natuurlijk erger dat June voor haar dood de nieuwe koffie nog niet had besteld en is in paniek. Later vraagt Evy welke koffie het geworden is waarop Jenny antwoordt dat ze het zelf gekozen heeft en dat ze vanaf nu dan maar haar eigen baas kan spelen. Wanneer Jenny verneemt dat Louise helemaal alleen naar de begrafenis van June moet gaan omdat niemand anders wil gaan, beslist zij haar te vergezellen.

S26 afl5774 032
S26 afl5775 017

Nieuwe CEO

Jenny en Hanne zijn net als de rest van het bedrijf zenuwachtig om hun nieuwe CEO te ontmoeten. Hanne is ervan overtuigt dat het een knappe man is, waarop Jenny weet te bevestigen dat Lars De Wulf inderdaad een knappe man is en geeft toe dat ze hem eens gegoogeld heeft. De nieuwe CEO zorgt meteen voor een paar spannende momenten bij Fashion wanneer Veronique haar bureau moet afstaan aan Simon. Hierdoor moet Veronique zich tot haar grote ergernis in het landschap plaatsen tussen de rest. Jenny weet haar hiermee al meteen te plagen.

S26 afl5775 027
S26 afl5786 022

De controleur

Lars vraagt aan Jenny om heel het bedrijf samen te roepen voor een toespraak. In zijn toespraak belooft Lars iedereen meer vrijheid te geven en zegt dat ze vanaf nu ook vanuit thuis mogen werken. Daarom stelt hij Jenny aan om iedereen te controleren, opnieuw tot grote ergernis van Veronique. Veronique kan het niet begrijpen dat Lars Jenny heeft verkozen tot controleur. Wanneer Veronique de volgende dag beslist om thuis te werken krijgt ze telefoon van Jenny dat ze moet laten weten aan haar als ze van thuis uit werkt.

S26 afl5801 008
S26 afl5801 015

Op hotel

Wanneer Lars op een dag dringend een papier moet ondertekenen en hij al naar huis is, moet Jenny haar dagelijkse avondactiviteit laten vallen om het papier bij Lars zijn thuis te laten ondertekenen. Maar Jenny ondervindt al snel dat het adres dat Lars heeft opgegeven geen huis maar een hotel is. Niet veel later vertrekt Jenny naar het hotel en treft hier Lars aan in zijn blote bovenlijf. Jenny is zeer gefascineerd door het lichaam van Lars en vergeet bijna waarom ze bij hem langskwam. De volgende dag vertelt ze dit alles aan Veronique, die verwondert is dat Lars in een hotel woont.

S26 afl5810 033
S26 afl5811 033

De kuisvrouw

Ten huize Patrick is men op zoek naar een kuisvrouw. Benny vraagt hiervoor de hulp van Jenny, die online een advertentie plaatst. Niet veel later evolueert het gesprek tot intiemere onderwerpen, waarbij Jenny Benny probeert mee uit te vragen naar een sauna in hun blootje. Benny weet niet wat hij hoort en lult zich eruit. Een teleurgestelde Jenny blijft alleen achter in de lift en bedenkt een andere manier om dicht bij Benny te komen. Ze biedt zichzelf ook aan als poetsvrouw, maar Benny kan er zich opnieuw uitpraten.

S26 afl5817 022
Familie 5872 004

Verliefd op Benny

Jenny zorgt ervoor dat verschillende sollicitanten langskomen voor de job van poetsvrouw ten huize Patrick. Wanneer Jenny zelf opduikt, maakt ze duidelijk dat ze héél graag voor Benny wil komen kuisen en zelfs haar job bij VDB hiervoor wil opzeggen. Terwijl Patrick het voorval grappig vindt, probeert Benny haar af te schepen. Een dag later duikt plots Viv, op die op zoek is naar een job. Linda kan Benny overtuigen om Viv aan te nemen als poetsvrouw, tot grote ergernis van een dolverliefde Jenny. Jenny had gehoopt op de job om meer tijd te kunnen spenderen met 'hare' Benny.

Schermafdruk 2017-04-26 13.03.57
Schermafdruk 2017-05-10 12.55.41

Op vakantie

Na zijn karakteranalyse maakt Benny aan Lars duidelijk dat hij andere jobs binnen VDB wilt uitproberen. Als Benny merkt dat Jenny met vakantie is, waagt hij zijn kans aan de onthaalbalie. Maar daar wordt hij al snel terug weggejaagd door Lars. Hij doet ook met opzet zijn job als klusjesman slecht, tot grote ergernis van Jenny, die terug is van vakantie. Op een dag beslist Benny om gewoon te vertrekken bij VDB om op café te gaan. Hij wordt tegengehouden door Jenny en Rudi. Jenny maakt hem duidelijk dat hij aan werkweigering doet, aangezien Rudi hem vroeg het koffieapparaat te herstellen.

Familie 5949 003
Schermafdruk 2017-05-10 20.56.34

Verliefd

Jenny duikt extreem goedgezind op bij VDB, na haar weekje vakantie in Tenerife. Ze vertelt aan Simon dat ze verliefd is. De volgende dag ontdekt Benny dat Jenny verliefd is op een jonge, grote, zwarte man met de naam Dieter. Jenny is helemaal in de wolken van haar minnaar dat ze zelfs niet eens hoort dat Benny haar een cougar noemt. Wanneer Benny verneemt dat ze Dieter heeft ontmoet in het hotel waar hij werkt als animator waarschuwt Benny haar omdat hij waarschijnlijk oudere vrouwen moet animeren. Jenny begint hierdoor te twijfelen aan Dieter en een tijdje later ontdekt ze dat Benny effectief gelijk had.

2017-09-19 (9)
2017-09-19 (12)

Een geboren model

Benny ontpopt zich tot model waardoor Rudi op het idee komt om een social media campagne te starten waarin normale mensen poseren als model. Lars is enthousiast over deze campagne, maar Benny zorgt voor een kink in de kabel omdat hij zich beledigt voelt. Rudi probeert Benny jaloers te maken door Jenny in te schakelen als model, maar door deze actie wil Lars dat Benny en Jenny beiden te zien zijn op de campagne. Jenny haar grote droom komt uit om als model te poseren, in tegenstelling tot Benny. Uiteindelijk kan Jenny hem toch overtuigen de campagne online te zetten.

2017-10-11 (10)
2017-10-11 (12)

Verliefd op Benny

Jenny en Benny genieten van hun populariteit sinds de campagne en Jenny probeert op deze manier Benny te verleiden. Jenny vindt dat Benny wat meer plezier moet hebben en stelt voor om eens samen met haar op stap te gaan. Hij zegt haar echter dat hij thuis moet zijn voor Stefanie. Jenny beslist om toch te koken voor hem en maakt witloof in kaassaus. Ze gaat langs ten huize Coppens, maar enkel Patrick is thuis. De twee eten het gerecht dan maar samen op. Verrassend genoeg hebben Jenny en Patrick veel plezier en spreken ze af om het de volgende dag nog eens over te doen.

2017-10-11 (19)
2017-10-13 (10)

Op date met Patrick

Benny is het beu dat Jenny steeds achter hem aanzit en hij probeert haar aan Patrick te koppelen, zeker nu die twee zich zo goed verstaan. Hij maakt dus beiden wijs dat ze gevoelens hebben voor de ander. Jenny noch Patrick voelen zich in werkelijkheid tot elkaar aangetrokken, dus uit schrik blazen ze hun volgende etentje af. Jenny ontdekt wat er aan de hand is en samen met Patrick beslist ze om gewoon vrienden te blijven. Er is namelijk volledig geen sprake van verliefdheid tussen de twee.

Familie 6037 extra 005
2017-11-07 (29)

Verbouwingen

Op de vijfde verdieping in hetzelfde gebouw als VDB Fashion zijn er verbouwingen aan de gang. Een nieuwsgierige Jenny kan het niet laten er een kijkje te gaan nemen. Wanneer Lars hierachter komt, geeft ze haar de geheime opdracht om af en toe koffie te brengen aan de werkmannen. Op VDB vermoedt men dat Jenny iets voor hen verbergt. Later wordt duidelijk dat Lars de verdieping aan het verbouwen is tot een luxueuze loft. Wanneer de werken tot een einde komen, beslissen Mieke en Jenny een verrassingsfeestje voor Lars te houden in zijn gloednieuwe loft.

2017-12-18 (11)
Familie 6080 004

De komst van Robyn

Jenny is zeer blij omdat haar dochter, Robyn, pas begonnen is als securityagente op Fashion en ze haar nu elke dag kan zien. Benny maakt ook al snel kennis met Robyn. De twee lijken elkaar goed te verstaan. Benny vraagt Robyn zelfs mee uit om iets te gaan drinken en nodigt haar ook meteen uit voor het Kerstfeest. Ze vieren zelfs samen nieuwjaar en Jenny is ook uitgenodigd. De volgende dag maakt Jenny zijn nieuwe schoonzoon duidelijk dat als hij het hart van haar dochter breekt, dat hij er niet goedkoop vanaf zal komen.

Familie 6103 001
2018-02-14 (9)

Valentijn

Valentijn komt eraan en Benny wil Robyn verrassen. Hij vraagt raad aan Jenny, maar die helpt hem niet meteen verder. Stefanie komt te weten dar Robyn haar hart verloren heeft aan Italië. Benny denkt eraan samen met haar naar Venetië te reizen. Het wordt echter een reisje naar Brugge, maar Robyn moet die dag werken. Jenny stelt voor aan Benny om de geboekte kamer over te kopen, zodat zij met Patrick naar Brugge kan gaan. Uiteindelijk kan Robyn toch meegaan. Jenny vraagt daarom aan Benny om een goed woordje bij Patrick, zodat ze gewoon iets kan gaan eten met hem.

Familie 6135 001
2018-03-22 (23)

Modeshow en dubbeldate

Mieke wilt een 'feedbackloop' organiseren met de teams binnen VDB om het te hebben over hun functioneren binnen het coreteam. Als testpersonen gebruikt ze Jenny en Benny. Lars is heel tevreden over Mieke haar project. Ondertussen organiseren Rudi, Trudy en Veronique een kindermodeshow voor het goede doel. Jenny komt af met een mogelijke locatie voor de show: de turnzaal van schooldirectrice Annemie, een vriendin van haar. Wanneer Jenny verneemt dat Benny en Robyn gaan bowlen, nodigt ze zichzelf uit om mee te gaan. Ze maakt er zelfs een dubbeldate van en nodigt Patrick ook uit.

2018-05-22 (3)
2018-06-01 (16)

Verrassingsfeestje

Op Fashion dringt Jenny zich op bij Quinten, die er sinds kort terug werkt als IT'er. Ze vraagt hem zelfs mee op een picknick. Hij weet er echter onderuit te komen door met Hanne te gaan lunchen. Wanneer hij op een dag te laat aankomt op Fashion en Jenny zich weer opdringt, vliegt hij uit. Via Benny verneemt Jenny dat Patrick jarig is. Ze beslist om samen met Benny een verrassingsfeest te organiseren, maar Patrick laat hen duidelijk weten dat hij geen verrassingen wil. Wanneer Patrick ontdekt dat het ook Jenny haar verjaardag is, laat hij het feestje toch doorgaan.

S28 afl6211 034
S28 afl6213 047

Jonas keert terug

Jenny krijgt telefoon dat haar zoon, Jonas na vier jaar vrijkomt uit de gevangenis en hij nog een tijdelijke verblijfplaats zoekt. Ze stelt voor dat Jonas terug bij haar kan intrekken. Jenny heeft wel slecht nieuws voor Robyn, want Jonas wil zijn zus nooit meer zien omdat ze ervoor gezorgd heeft dat hij de gevangenis in moest. Ze hoopt echter op een verzoening tussen haar kinderen. Jenny probeert Jonas en Robyn terug in contact te brengen door stiekem met hen allebei op hetzelfde moment af te spreken in de Foodbar, maar wanneer de twee elkaar zien, gaan ze allebei lopen.

Familie 6221 002
Familie 6227 007

Vriendschap met Jan

Robyn biecht aan Benny op dat ze Jonas mist. Jenny hoopt vurig op een hereniging tussen haar kinderen. Benny probeert vervolgens een brug te slaan tussen de twee, en met succes. Ondertussen bedankt Jenny Patrick en Jan elk met een cake na een leuke avond in de Jan & Alleman. Robyn confronteert haar hiermee, maar ze ontkent dat er iets meer is dan vriendschap. Wanneer ze ontdekt dat Jan ongezond eet, gaat ze voor hem koken, waarna ze meer met elkaar beginnen afspreken. Toch blijven de twee erbij dat er niets meer is dan vriendschap, ook wanneer ze geconfronteerd worden door Benny en Jonas.

Familie 6239 003
2018-10-10 (23)

Jonas ontslagen

Enkele medewerkers van het slachthuis mishandelen de dieren en Jonas licht op aanraden van Benny de directeur in. Het komt tot een gevecht tussen Jonas en enkele medewerkers, waarna Jonas ontslagen wordt. Hij moet snel op zoek naar werk en Jenny roept iedereen op om te helpen met zijn zoektocht. Jan gaat er niet mee akkoord dat Jonas hem voor heel even vervangt achter de toog in de Jan & Alleman. Jenny is kwaad omdat Jan haar zoon niet vertrouwt en maakt een einde aan hun vriendschap. Door tussenkomst van Robyn komt het echter toch weer goed, nadat Jan zijn excuses heeft aangeboden.

Familie 6253 004
Familie 6253 003

Overval op een krantenwinkel

Jonas wordt in de Jan & Alleman opgepakt door de politie. Hij wordt ervan verdacht een overval gepleegd te hebben op een krantenwinkel in de buurt. Hij geeft Robyn als vals alibi op, die na lang twijfelen besluit om mee te werken, om Jenny een plezier te doen. Jonas biecht aan Benny op dat een vriend van hem Mick de overval gepleegd heeft en hij vlak daarvoor bij hem was. Hij weigert echter om hem te verraden bij de politie. Benny, Robyn en Jenny zetten hem onder druk om het toch te doen en dreigen ermee anders zelf naar de politie te gaan. Jonas kan niet anders dan Mick aan te geven.

Familie 6261 002
S28 afl6266 039

Frustraties

Jenny is het beu om de meid van Jonas te zijn en wil dat hij meehelpt in het huishouden. Jonas heeft hier echter geen oren naar en vindt het vanzelfsprekend dat Jenny voor hem zorgt, net zoals vroeger. Jonas gaat klagen bij Benny en Robyn en die laatste brengt hem op het idee om eens voor Jenny te koken. Jenny gaat op haar beurt klagen bij Jan en net op het moment dat Jonas voor haar gekookt heeft, blijft ze bij Jan eten. Jonas wil alleen gaan wonen, maar heeft niet genoeg geld. Hij heeft het idee om bij Patrick, Benny en Robyn te gaan wonen, maar Robyn houdt de boot af.

Familie 6267 002
Familie 6275 Extra 013

Toch een relatie?

Door de problemen met Jonas gaat Jenny bij Jan slapen, in de logeerkamer. Ze neemt buiten koken nog enkele andere huishoudelijke taken voor haar rekening en Jan apprecieert haar werk. Wanneer Amelie dit ziet, verspreidt ze een roddel dat de twee een koppel zijn. Jan en Jenny besluiten om wat minder af te spreken, maar al snel wordt duidelijk dat ze elkaar niet meer kunnen missen. Robyn waarschuwt Jenny voor Jans woelig liefdesverleden. Ze heeft een goed gesprek met hem, waarbij alles wordt uitgeklaard. Wanneer Anna ziet dat Jenny voor Jan zorgt, hoopt ze stiekem dat er meer aan de hand is.

Familie 6291 001
S28 afl6295 042

Terug naar de gevangenis

Jonas wordt opnieuw opgepakt omdat hij een tankstation overvallen heeft. Deze keer gaat het om de waarheid en Jonas moet terug naar de gevangenis. Jenny is er kapot van en weigert Jonas te bezoeken. Benny verzwijgt in eerste instantie zijn medeplichtigheid, maar kan uiteindelijk niet anders dan alles aan Robyn opbiechten. Robyn maakt een einde aan hun relatie en gaat terug bij Jenny wonen. Jan nodigt Jenny en Robyn uit voor het kerstfeest met Anna en Albert, maar dat draait uit op een sisser als Anna iets grofs over Jonas zegt. Jenny wil Benny aangeven bij de politie, maar wordt tegengehouden door Stefanie.

S28 afl6327 052
Familie 6314 003

De serenade van Benny

Benny legt het bij met Jenny. Hij zoekt zo opnieuw contact met Robyn en begint haar meermaals per dag te bellen en berichten te sturen. Op aanraden van Stefanie laat hij Robyn gerust. Op een avond komen Jenny en Robyn terug naar huis van de winkel en staat Benny haar op te wachten om een serenade te zingen voor haar. Robyn is onder indruk, maar maakt hem duidelijk dat ze enkel vrienden wil zijn. Alfons geeft Benny het idee om op een goed blaadje te komen staan bij Jenny en zo terug tot Robyn te komen, maar Jenny doorziet hun plannetje. Robyn biecht aan haar moeder op dat ze Benny mist.

Familie 6339 003
Familie 6362 001

De nieuwe eigenaars

Wanneer Niko en Mathias de Jan & Alleman overkopen van de bomma om te investeren in hun bier is Jan razend. Het café wordt al snel een trekpleister voor jongeren en volgens Jan jaagt dat alle vaste klanten weg. Hij zoekt troost bij Jenny, maak ook die lijkt zich te amuseren met de nieuwe eigenaars van het café. Jan is een echte brompot geworden en jaagt zo Jenny weg. Zij gaat zich liever amuseren in het café dan nog langer met Jan opgescheept te zitten. Uiteindelijk besluit Jan om met pensioen te gaan omdat hij geen voeling meer met de Jan en Alleman heeft.

Familie 6388 003
2019-05-08 (7)

Problemen bij Fashion

Op Fashion moeten Quinten en Hanne hun vrije dag opofferen om te werken. Veronique steekt een handje toe, maar Quinten staat er nog steeds helemaal alleen voor. Hij brengt Jenny en andere collega's bij elkaar en samen spreken ze af om het werk neer te leggen tot Lars tot inzicht komt. Lars wil echter niet meteen toegevingen doen en pakt Quinten, Jenny en de rest hard aan. Veronique gaat praten met Quinten en Jenny en kan Lars tot inkeer brengen. Hij besluit zijn excuses aan te bieden. Wanneer Peter ontslagen wordt, leggen Quinten, Jenny en Hanne toch het werk neer.

Familie 6419 003
S28 afl6428 152

De benefiet

Robyn wil haar collega Johan helpen door een benefiet te organiseren voor zijn zieke zoontje Rikske. Benny, Jenny en Patrick dragen ook hun steentje bij en Benny belooft aan iedereen dat hij Willy Sommers kan strikken om een optreden te geven. De inschrijvingen stromen binnen en ook Jenny is in de wolken. Ze is grote fan van Willy en hoopt zeker met hem op de foto te kunnen. De dag zelf ziet het er niet naar uit dat Willy Sommers zal komen en de teleurstelling is groot. Tot hij toch door de deur wandelt en ervoor zorgt dat de benefiet volledig geslaagd is.

Familie 6432 001
S29 afl6441 007

Jonas op penitentiair verlof

Jenny en Robyn krijgen het goede nieuws dat Jonas op penitentiair verlof mag en hij definitief kan vrijkomen, als hij snel een job vindt. Jonas beslist om bij Benny, Robyn en Patrick te logeren, tot grote spijt van Jenny, die hem liever bij haar had gehad. Robyn ziet dat idee echter niet zitten en Jonas moet dus toch bij zijn moeder intrekken. Ze duimt voor hem wanneer hij op sollicitatiegesprek mag bij VDB Fashion. Er is een nieuw circulatieplan in Mechelen en dat valt niet bij iedereen in goede aarde. Het plan is nog in de testfase en Jenny start een petitie.

Familie 6497 002
Familie 6486 002

Vince

Zowel Benny als Robyn merken dat Jonas smoorverliefd is op Amelie en daarom alles voor haar wil doen. Robyn vreest dat haar broer gekwetst zal worden en ook Jenny besluit Amelie hard aan te pakken. Amelie wil gewoon vrienden blijven en maakt Jonas dit ook duidelijk. Ondertussen hebben Benny en Robyn de tiener Vince tijdelijk in huis genomen totdat zijn vader vrijkomt uit de gevangenis. Hij is echter ondankbaar en maakt het hen moeilijk. Jenny nodigt zichzelf uit om langs te komen, ze wil namelijk kennismaken met Vince.

Aflevering 6515 om 10.27.46
Familie 6500 001

Patrick heeft arthrose

Patrick heeft last van pijnscheuten in zijn vingers en hij slaagt er niet meer in om zijn handen optimaal te gebruiken. Benny hoopt dat Patrick hiermee naar de dokter gaat, maar die is te koppig om toe te geven dat er iets scheelt. Jenny staat klaar met raad en heeft enkele middeltjes om Patrick van zijn pijn af te helpen. Na een goed gesprek met Stefanie gaat Patrick toch naar de dokter en krijgt hij de pijnlijke diagnose van arthrose. Wanneer hij de fiets van Jenny moet repareren, loopt het bijna mis en Jenny belandt met haar fiets in een gracht.

Familie 6520 002
Familie 6505 001

Stefanie in het atelier

Stefanie maakt haar grootvader duidelijk dat ze best vast in dienst wil komen werken in het atelier om hem te helpen, maar Patrick vreest dat hij haar niet kan betalen. Jenny wil Patrick helpen en kijkt in zijn financiën om na te gaan of het toch niet mogelijk is. Hij geeft aan Jan en Jenny toe dat Stefanie een natuurtalent is en dat hun samenwerking vlot gaat. Patrick wil daarom Stefanie voorstellen om de zaak over te nemen. Jenny neemt Patrick mee voor een dagje naar de dierentuin, maar hij kan de zaak niet loslaten.

Familie 6532 001
Familie 6535 002

Jenny en Brigitte

Tussen Jenny en Brigitte lijkt een mooie vriendschap te ontstaan sinds Jonas stage loopt bij haar als boekhouder. Brigitte is dan ook een veel vriendelijker mens geworden dan voordien. Jenny kan het niet begrijpen dat Jonas op een dag ontslag neemt als stagiair bij Brigitte. De twee vrouwen blijven echter zeer goede vrienden en ze gaan regelmatig iets drinken op café. Jenny geeft toe aan Brigitte dat ze nog steeds verliefd is op Patrick, maar dat hij geen eerste stap lijkt te zetten. Brigitte hoopt via Jenny meer te weten te komen over de situatie tussen Jonas en Amelie.

Familie 6540 001
Aflevering 6540 om 21.55.35

Uitstap naar Pairi Daiza

Patrick nodigt Jenny uit voor een tweedaagse uitstap naar Pairi Daiza. Jenny weet niet wat ze moet verwachten en zowel Brigitte als Benny raden haar aan om lingerie te kopen. Patrick ziet het reisje echter puur vriendschappelijk. De twee amuseren zich enorm op hun uitstap en wanneer het 's avonds tot een kus lijkt te komen, gaat het brandalarm af omdat Patrick kaarsen had laten branden. De volgende dag is de romantiek tussen de twee weer over en Jenny is teleurgesteld. Patrick wilt het goedmaken en nodigt haar uit om op fietstocht te gaan, maar ook die eindigt in mineur.

Familie 6547 003
Aflevering 6549 om 21.57.01

Eindelijk een koppel

Jan raadt Patrick aan om te koken voor Jenny. De avond eindigt echter op spoed als beiden een voedselvergiftiging hebben opgelopen. Patrick ziet wel eindelijk in dat hij ook gevoelens heeft voor Jenny en de twee kussen. Ze worden een koppel en gedragen zich vervolgens als pubers. Iedereen is blij voor de twee, maar Jenny moet al onmiddellijk even afscheid nemen van Patrick. Hij krijgt namelijk telefoon van zijn dochter Liesbeth uit Nederland. Ze heeft net haar vriend verloren en Patrick besluit naar haar te gaan om haar steun te bieden.

Aflevering 6557 om 14.00.28
Aflevering 6562 om 21.52.26

De nieuwe CEO

Bij VDB Fashion duikt er een filmpje op waarin Lars stevig op de vuist gaat met Mathias in de foodbar. Lars besluit daarom zijn ontslag te geven als CEO en zowel Veronique als Brigitte wagen hun kans om hem op te volgen. Natuurlijk gelooft Jenny erin dat Brigitte de beste keuze is en ze probeert haar collega's hier ook van te overtuigen. Het komt tot een weddenschap, maar Lars kiest uiteindelijk toch voor Veronique. Jenny maakt Brigitte duidelijk dat Veronique op een dag een fout zal maken en dat ze dan klaar moet staan om het over te nemen.

Aflevering 6555 om 13.24.16
Familie 6563 001

Liesbeth keert terug

Tot ieders verbazing keert Liesbeth mee terug naar huis met Patrick. Ondanks de tegenkanting van Benny, blijft ze bij hem en Robyn thuis logeren. Patrick stelt Jenny ook officieel voor als zijn vriendin aan Liesbeth en zij geeft toe dat ze altijd verwacht had dat er iets moois kon bloeien tussen hen. Na verloop van tijd merkt Robyn dat de twijfels bij Benny ondertussen weg zijn en dat hij en Liesbeth het terug goed met elkaar kunnen vinden. Robyn voelt zich het vijfde wiel aan de wagen en merkt dat zij en Benny nooit hetzelfde kunnen hebben. Ze pakt haar koffers om tot rust te komen in een klooster.

Aflevering 6572 om 16.23.27
Aflevering 6573 om 08.46.24

Relatiebreuk

Jenny is razend op Benny omdat hij Robyn zomaar heeft laten gaan. Ook Patrick deelt in de klappen omdat Jenny het hem niet kan vergeven dat hij niet sneller ingegrepen heeft. Patrick maakt Jenny duidelijk dat hij aan zijn dochter gevraagd heeft om terug naar Nederland te gaan, maar dat het al te laat was. Jenny zoekt troost bij Patrick, maar Liesbeth keert toch terug naar België. Zij en Benny geven aan hun gevoelens toe en ze worden al kussend betrapt door Jenny en Patrick. Jenny gaat volledig door het lint. Ze wil Benny en Liesbeth nooit meer zien en maakt bovendien een einde aan haar relatie met Patrick.

Aflevering 6576 om 13.18.38
Aflevering 6578 om 09.08.28

Verzoeningspogingen

Jenny zit volledig in de put en vreest nu dat ze gedoemd is om alleen te sterven. Ze luistert niet naar het advies van Brigitte en Jonas en blijft koppig zeggen dat ze Patrick niet meer wil zien. Brigitte nodigt Jenny uit om iets te gaan drinken in de Jan en Alleman, zodat Jenny en Patrick kunnen babbelen. Jenny geeft aan Patrick toe dat ze hem mist, maar dat het dankzij Liesbeth nooit meer zal lukken als koppel. Het is definitief gedaan en Jenny brengt hem nog enkele spulletjes die hij bij haar thuis heeft laten liggen.

Aflevering 6582 om 21.13.26
Aflevering 6588 om 12.00.01

Reisje naar Rhodos

Brigitte stelt aan Jenny voor om een tijdje op reis te gaan om haar zinnen te verzetten. Jenny hoopt dat ze met hun tweetjes kunnen gaan en uiteindelijk gaat Brigitte akkoord. Ze gaan voor een week naar Rhodos. Wanneer ze terug in België zijn, heeft Jenny weinig goeds te vertellen over haar reisje met Brigitte. Ze is bovendien overal gebruind, behalve rond haar ogen en volgens Jenny is dit ook de schuld van Brigitte. Bovendien stopte ze nooit met snurken en moesten ze een tweede kamer bijvragen. Al bij al heeft dit hun vriendschap niet veranderd en kunnen ze er om lachen.

Trivia

  • Aanvankelijk dook Jenny slechts sporadisch op in de reeks als secretaresse van BioPro-Made en wat later van het repairatelier van Patrick en Mathias. Gedurende het najaar van 2015 wordt haar rol vergroot en vervoegt ze de vaste cast omdat haar personage erg populair bleek bij de kijkers.
  • In november 2017 wordt Jenny opgenomen in de nieuwe generiek, waardoor ze behoort tot de hoofdcast.
  • Pas 3 jaar na haar intrede komen we te weten dat Jenny een dochter heeft en dus niet kinderloos is. In december 2017 maakte Robyn Versteven dan ook haar opwachting in de soap. In september 2018 maakt ook de zoon van Jenny, Jonas Versteven, zijn opwachting. Hun gezin krijgt vanaf het 28ste seizoen dan ook nog meer diepgang en hun eigen verhaallijnen.
  • Omdat Hilde Van haesendonck niet fulltime werkt bij Familie, mogen de makers haar slechts 7 scenes per week schrijven.

Quotes

Jenny en Evy bespreken de moord op June Van Damme

Jenny: En ze ging juist beslissen welk merk van koffie ik moest bestellen. Allez, wat moet ik nu doen?
... Evy: En, wat hebt ge beslist?

Jenny: Ik heb de lekkerste gekozen...Ik zou dat gewoon kunnen worden, zo mijn eigen baas zijn.
Veronique Van den Bossche moet verplicht in het landschap werken van Lars
Jenny: Wat krijgen we nu? Madame Veronique bij het gewone volk. Wat gaan we hier nog allemaal meemaken?

Generiek

Galerij

Foto's

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.