FANDOM


† Jo Bervoets
Seizoenen 101112 Portret-jo
Eerste verschijning Aflevering 2132 - 2 mei 2001
Laatste verschijning Aflevering 2479 - 20 november 2002
Gespeeld door Jan Schepens
Kinderen -
Ouders Onbekend
Huidige categorie Vorige Hoofdpersonages
Algemene InformatieFamilie en LiefdeslevenBeroepslevenVerhaallijnen

Algemene Informatie

Jo Bervoets is een hoofdpersonage dat van 2 mei 2001 tot en met november 2002 vertolkt wordt door Jan Schepens.

Familie

Jo is de oudste zoon uit een arbeidersgezin. Hij heeft een jongere broer, genaamd Eric Bervoets, waarmee het contact op een laag pitje staat door zijn verhuis naar het buitenland. Daar komt plots verandering in wanneer Eric terugkeert naar België om het huwelijk van zijn broer bij te wonen als zijn getuige. De broers worden weer beste vrienden en Eric settelt zich opnieuw in het land.

Beroepsleven

Jo is burgerlijk ingenieur van opleiding en werkte lange tijd voor een elektronicabedrijf. Toen die firma in moeilijkheden kwam, werd Jo met een gouden handdruk de laan uitgestuurd. Enige tijd later wordt hij door de ernstig zieke Vincent Misotten aangeworven om hem op te volgen als directeur bij VDB Electronics. Niet iedereen binnen VDB is blij met de komst van deze buitenstaander, maar al snel bewijst hij een uitmuntende manager te zijn en wordt hij op handen gedragen door zijn personeel. Na zijn dood wordt zijn functie overgenomen door Peter Van den Bossche

Verhaallijnen

S10-121

Wanneer er bij Vincent Missotten, de algemeen directeur van VDB Electronics, een terminale vorm van kanker vastgesteld wordt, beseft Vincent dat hij zijn belangrijke functie niet langer naar behoren kan uitoefenen. Hij gaat op zoek naar een opvolger die hij persoonlijk wil opleiden als zijn rechterhand. Jo komt solliciteren voor de functie en laat meteen een goede indruk na. Vincent begint eigenhandig aan de opleiding van de jongeman en Jo kan enkele dagen later beginnen bij VDB Electronics.

Op zijn eerste dag komt Jo al meteen in aanvaring met Thomas Maeterlinck. Hij denkt verkeerdelijk dat Jo een stagaire is en de twee starten dan ook niet op de beste voet. Zeker omdat Thomas veel liever de plaats van Vincent wil innemen als CEO van het bedrijf, in plaats van deze 'buitenstaander'. De rest van het bedrijf kan het wel vinden met Jo, en zijn populariteit stijgt dan ook elke dag, tot groot ongenoegen van Thomas. Via Vincent ontmoet Jo ook zijn jongere zus Cathérine Misotten en Vincents vriendin Els D'hollander. Jo en Els kunnen het goed met elkaar vinden, en Els vindt in hem een troostende schouder om over de ziekte van Vincent te praten. De twee worden dan ook regelmatig samen gespot, wat tot vele vragen leidt in hun omgeving.  

Huwelijk els7
Huwelij kels14

Vincent Misotten takelt zeer snel af en sterft in het bijzijn van Els en Cathérine. Jo neemt de functie van algemeen manager van VDB Electronics officieel over en krijgt onmiddellijk met een eerste tegenslag te maken. Sarah De Kunst ontsnapt uit haar instelling en wil zich nog steeds wreken op de Van den Bossches. Ze steekt de kantoren van VDB in brand, terwijl Jo en secretaresse Tinne Huysmans nog aanwezig zijn. Jo toont zijn dapperheid door de jonge vrouw uit het brandende gebouw te redden, waardoor ze er allebei zonder veel ernstige verwondingen vanaf komen.

Ondertussen zijn Jo en Els D'hollander nog meer naar elkaar toegegroeid en ze geven hun relatie een kans. Samen met Thomas Maeterlinck en zijn vriendin Christel Feremans gaan ze naar Malta, waar ze uitgenodigd zijn door Joe Bonduono.

Terug in België gaat Peter Van den Bossche voor het eerst in de clinch met Jo bij VDB Electronics. Peter vindt dat Jo de plaats van zijn vader probeert in te nemen en het komt meermaals tot ernstige confrontaties tussen de twee. Feit is dat Peter jaloers is op Jo, omdat hij op de plaats van zijn vader mag zitten en Peter deze kans ontnomen werd. De andere Van den Bossches sluiten Jo wel in hun hart wanneer hij samen met Els een feestje organiseert voor de 80ste verjaardag van Anna Dierckx.

Enkele weken later is Jo in een romantische bui en hij vraagt Els ten huwelijk. De hele familie is uitgenodigd en Veronique Van den Bossche wordt aangesteld als ceremoniemeester. Jo heeft zijn jongere broer Eric Bervoets gevraagd als zijn getuige en is blij dat zijn broer voor de gelegenheid uit het buitenland terugkeert. De dag zelf krijgt Jo al meteen slecht nieuws van het reisagentschap, want ze zullen twee uurtjes vroeger hun vliegtuig moeten nemen om op huwelijksreis te vertrekken. Terwijl de familie nog volop aan het feesten is, vertrekken Jo en Els en krijgen ze gezelschap van Eefje Govaert en Peter Van den Bossche.

Aan de huwelijksreis van Els en Jo dreigt abrupt een einde te komen wanneer een binnenlandse vlucht overgenomen wordt door kapers. Zullen Els en Jo ongehavend uit dit drama komen?

Familie afl2479 Jo

Jo en Els twee overleven gelukkig de vliegtuigkaping en keren gezond terug naar huis. Hun liefdesgeluk kan niet blijven duren, want een tijdje later worden ze slachtoffer van een brutale homejacking. Wanneer Jo met een van de inbrekers in een andere kamer is, kan hij hem overmeesteren en trekt hij zijn kledij aan, om de andere crimineel te misleiden. Die is echter op dat moment al overmeesterd door Els. Wanneer Jo vervolgens de kamer binnenkomt, wordt hij neergeschoten door Els. Hij is op slag dood.

Generiek

Foto's

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.