FANDOM


Joppe Hassaert
Seizoenen 24 Joppe24Profiel
Eerste verschijning Aflevering 5405 - 12 december 2014
Laatste verschijning Aflevering 5433 - 21 januari 2015
Gespeeld door Maurits De Baets
Kinderen -
Ouders Martina Hassaert en onbekend
Huidige categorie Vorige Gastpersonages
Algemene InformatieVerhaallijnenFoto's

Algemene Informatie

Joppe Hassaert is een gastpersonage dat van 12 december 2014 tot en met 21 januari 2015 vertolkt werd door Maurits De Baets.

Verhaallijnen

Bij Vero Bello krijgt Rudi Verbiest enkele leerlingen van de modeacademie over de vloer, waaronder ook Joppe. Rudi kan het goed vinden met Joppe en vindt dat hij ook talent heeft wanneer hij ontwerpen van hem te zien krijgt. Bovendien doet Joppe hem denken aan een jongen die vroeger bij hem in de klas zat en gepest werd. Joppe komt nadien nog een paar keer over de vloer omdat hij in Rudi een goede leermeester en vriend begint te zien.

Joppe brengt Rudi op de hoogte van zijn moeilijke thuissituatie. Zijn vader is zeer agressief en kan het niet verkroppen dat zijn zoon modeontwerper of model zou willen worden. Met zijn moeder Martine klikt het wel goed, maar zij is niet sterk genoeg om het op te nemen tegen haar echtgenoot. Bovendien is Joppe homoseksueel en durft hij dat absoluut niet tegen zijn vader vertellen. Joppe komt nadien ook langs bij Rudi thuis, en dat zint een jaloerse Zjef De Mulder niet. Hij waarschuwt Rudi dat hij veel te familiair met Joppe omgaat.

Rudi ontfermt zich verder over Joppe en gaat met zijn moeder praten over hun moeilijke thuissituatie. Joppe komt de dag nadien alweer bij Rudi aankloppen na een zoveelste ruzie met zijn vader. In samenspraak met zijn moeder, besluiten ze om Joppe even bij hem te laten logeren. Joppe begint zich steeds meer thuis te voelen bij de Friends, maar Zjef vraagt zich af of Joppe niet verliefd is op Rudi.

Dankzij de mooie woordjes van Rudi hoopt Joppe op een eigen modellencarrière. Joppe ziet zijn grote droom in vervulling gaan wanneer Rudi hem voorstelt om tijdens een fotoshoot enkele professionele foto's te laten maken. Zjef en Mieke twijfelen of dit wel zo'n goed idee is en vrezen vooral dat Joppe absoluut geen talent heeft en teleurgesteld gaat zijn. Ze krijgen hun gelijk wanneer de foto's nadien ontwikkeld worden en Rudi moet bekennen dat Joppe geen talent heeft en veel te krampachtig op de foto's staat.

Joppe bekent aan Rudi dat hij verliefd is op hem en bovendien is hij bijzonder grof tegen Zjef en Mieke. Wanneer hij Rudi probeert te verleiden, beseft hij dat Joppe niet langer kan blijven en hij wil hem terug naar huis sturen. Joppe zelf ziet dat niet zitten en stapt naar de politie. Hij legt een klacht neer tegen Rudi voor aanranding van een minderjarige. Rudi moet een nachtje in de cel blijven tot Joppe tot inkeer komt en de waarheid vertelt. Hij komt enkele dagen nog langs om zijn excuses aan te bieden.

Foto's

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.