Familie_VTM Wiki
Advertisement
† June Van Damme
Seizoenen 181920212223242526 S24-june.jpg
Eerste verschijning Aflevering 4109 - 14 mei 2009
Laatste verschijning Aflevering 5879 - 30 januari 2017
Gespeeld door Katrien De Becker
Kinderen -
Ouders Onbekend
Huidige categorie Vorige Hoofdpersonages
Algemene InformatieFamilie en LiefdeslevenStudies en BeroepslevenVerhaallijnenMisdrijvenGeneriekGalerijTriviaFoto'sMediaLees Meer

Algemene Informatie

June Van Damme is een hoofdpersonage dat van 14 mei 2009 tot 11 april 2014, van 27 juni 2014 tot en met 18 november 2016 en op 30 januari 2017 en 22 maart 2017 vertolkt werd door Katrien De Becker.

Familie en Liefdesleven

June was een hele tijd getrouwd met Wim Moons. Ze werd al snel weduwe nadat hij op een mysterieuze wijze om het leven kwam tijdens hun huwelijksreis. June werd toen beschuldigd van moord, maar er waren nooit bewijzen tegen haar gevonden. Jaren later, op 10 maart 2015, geeft June toe aan Bert Van den Bossche dat ze Wim wel degelijk vermoord heeft. Volgens June gebruikte haar ex-man voortdurend fysiek geweld en wou ze daar niet langer het slachtoffer van blijven. Haar familie koos echter de kant van haar echtgenoot, waardoor June geen contact meer heeft met haar ouders. In 2016 wordt duidelijk dat June enig kind is.

Tijdens het 18de en 19de seizoen kwam June vaak in contact met Peter Van den Bossche. Zij krijgt gevoelens voor hem, maar Peter gaat niet in op June haar avances en blijft trouw aan Trudy Tack de Rixart de Waremme. June beslist haar pijlen te richten op Bert Van den Bossche, waarmee ze kort een relatie had. Na de scheiding tussen Peter en Trudy groeien hij en June terug naar elkaar toe en laat ze Bert vallen. Het tweetal stapt in het huwelijksbootje.

Tijdens het 22ste en 23ste seizoen proberen Peter en June een kind te krijgen, zonder enige succes. Het koppel geeft zich op bij Xelios om een korte tijd opvangouders van Warre te worden. Een tijdje later faket June een zwangerschap uit schrik dat Peter haar terug zal verlaten voor Trudy. Wanneer hij dit ontdekt, gooit Peter June buiten en scheiden de twee. Na haar scheiding komt June door wraakgevoelens op het slechte pad terecht. Zo komt ze in contact met Stan Lauwers, met wie June een relatie begint. Hun relatie komt ten einde wanneer ze te weten komt dat hij Kirsten Caemerlinck probeerde te vermoorden.

Studies en Beroepsleven

In het verleden heeft June bedrijfseconomie gestudeerd. Nadien werkte ze jarenlang als algemeen directeur van de Belgische afdeling van Jet. Jet is een Japans elektronicabedrijf dat voor het eerst ter sprake komt door een samenwerking met VDB Electronics. Ze verlaat Jet en gaat aan de slag als commercieel directeur bij VDB. June profileert zich als een harde zakenvrouw die duidelijk op haar strepen staat. Niet veel later komt ter sprake dat June een PADI-kaart heeft, met andere woorden heeft ze ooit een duikbrevet behaald. Naast duiken rijdt June ook met de moto.

Na de oprichting van de VDB Holding wordt June hoofd van VDB Fashion. Nadien is ze meermaals van functie veranderd en was ze onder andere ook winkelmanager van VDB Fashion. Na de breuk tussen haar en Peter verliest June haar job. Ze trekt zich volledig terug uit de familieholding door haar aandelen van het bedrijf te verkopen.

Met het geld dat June voor haar aandelen heeft gekregen, beslist ze te investeren in Vero Bello, het jonge modebedrijf van Veronique Van den Bossche, waar June de job van commercieel directeur krijgt en tevens de grootste geldschieter is. Na een fusie tussen VDB Fashion en Vero Bello komt June weer bij Fashion terecht en krijgt ze terug de job van winkelmanager. In maart 2016 wordt June door Simon Feyaerts benoemd tot personeels- en financieel directeur. Ze was ook een tijdje CEO ad interim tijdens zijn afwezigheid en bleef dit tot haar dood. 

Verhaallijnen

Familie4132.jpg

Jet

June Van Damme is een harde zakenvrouw die de Belgische afdeling van het Chinese elektronicabedrijf Jet leidt. Ze komt in contact met de familie Van den Bossche nadat VDB Electronics een exclusieve samenwerking sluit met Jet. June staat duidelijk op haar strepen en krijgt hierdoor enorm veel respect van Bert. Hij wordt dan ook smoorverliefd op haar. De twee beleven een kortstondige affaire, maar het wordt al snel duidelijk dat June meer haar oog op iemand anders heeft laten vallen: Peter.

559348 421490364569535 128075160 n.jpg

De schadeclaim

June staat in voor de onderhandelingen tussen Jet en VDB Electronics, maar die verlopen niet altijd even vlot. Door een fout van VDB Electronics, verliest Jet veel geld en June dreigt met een schadeclaim. Op aanraden van zijn advocaat Balencourt, probeert Peter haar te paaien met een etentje. Het charmeoffensief heeft geen effect op haar, maar Peter blijft haar uitnodigen. June heeft uiteindelijk goed nieuws voor hem: Jet heeft de klacht laten vallen.

Familie4159.jpg
Familie4226.jpg

De verleidster

Door hun intense samenwerking zijn Peter en June dichter naar elkaar toegegroeid. Peter is echter nog steeds getrouwd met Trudy en moet zijn vrouw laten opnemen om zich voor een drugsverslaving te laten behandelen. Tijdens haar afwezigheid spenderen Peter en June veel tijd samen en het komt tot een romance. Wanneer Trudy terug naar huis keert, besluit Peter haar nog een tweede kans te geven en maakt hij een einde aan zijn affaire met June. Die probeert al haar charmes in de strijd te gooien om Peter voor haar te winnen, zonder succes. Peter heeft voor zijn gezinnetje gekozen. June stort zich dan weer op de samenwerking tussen VDB Electronics en Jet. Ze merkt dat Bert er alles aan wil doen om aan het hoofd van VDB te komen. Samen strijden ze voor de aandelen van Peter en dat lijkt te lukken, want die wil zich focussen op zijn huwelijk en wil zich zelfs terugtrekken uit het bedrijf. June belandt zelfs in bed met Bert en er komt een einde aan zijn relatie met Lisa

Familie4373.jpg
Familie4375.jpg

Peter en June

Wanneer Peter dan toch voor het bedrijf kiest, verandert June plots van kamp. Ze vertelt dat Bert achter zijn rug het bedrijf wou overnemen tijdens zijn afwezigheid. Peter vertrouwt June voor de volle 100 procent en spreekt opnieuw geregeld met haar af. Vooral omdat hij steeds afgewezen wordt door Trudy en zich eenzaam voelt. Wanneer er een negatief artikel over VDB verschijnt over stakingen beschuldigt Peter June ervan informatie gelekt te hebben. Ze voelt zich bedrogen en dreigt ermee terug naar Japan te reizen. Peter wil het goedmaken en de twee beleven een romantisch moment. Peter en Trudy scheiden, waarna June haar intrek bij Peter.

Familie4390.jpg

Een nieuwe job

June is ervan overtuigd dat Bert de lek is binnen VDB en brengt Peter op de hoogte. Peter denkt echter dat Jet achter de informatie zit om het bedrijf in een slecht daglicht te stellen. Op aanraden van Bert klaagt Peter Jet aan voor bedrijfsspionage. June voelt zich bedrogen, tot Peter haar een job bij VDB aanbiedt. Ze wordt aangenomen als commercieel directeur.

Familie4399.jpg

Verdacht verleden

June neemt definitief haar intrek in de loft van Peter en Peter brengt zijn familie op de hoogte van hun relatie. Marie-Rose en Veronique zijn regelrecht tegen de relatie van Peter. Zeker wanneer ze bepaalde zaken uit haar verleden te weten komen. Ze zijn erachter gekomen dat haar man Wim op een geheimzinnige manier gestorven is en dat June de enige verdachte was in de zaak. Peter legt de beschuldigingen naast zich neer en vraagt June ten huwelijk.

523152 425739304138570 1762924275 n.jpg
Huwelijk peter june.png

Het verboden huwelijk

Marie-Rose vreest voor het leven van haar zoon en probeert er alles aan te doen om het huwelijk tegen te houden. Op hun trouwdag is heel de familie aanwezig, inclusief Marie-Rose en Veronique. June heeft haar twijfels, want ze wil geen ruzie veroorzaken binnen de familie. Ze verdwijnt op haar trouwdag en Peter gaat naar haar op zoek. Hij vindt haar en June biecht hem op dat ze verdacht werd van de moord op Wim, omwille van het feit dat ze haar duikersmes verloren was. Ze wist echter niet dat hij haar als enige erfgename had aangeduid. Peer gelooft zijn toekomstige vrouw en beslist om alsnog met haar te trouwen. Hij begint echter te twijfelen wanneer hij zijn moeder aantreft in de zaal. Zij maakt hem duidelijk dat hij haar zoon niet meer is als hij met June trouwt. Zal Peter zijn ja-woord geven of toch kiezen voor zijn familie?

Familie4405.jpg

Het verboden huwelijk

Peter heeft zijn ja-woord gegeven aan June, tegen de zin van Marie-Rose en Veronique. Moeder en dochter hebben June nog steeds niet aanvaard binnen de familie omwille van haar verleden. Het contact tussen hen en Peter verwatert. Veronique komt na verloop van tijd echter tot inkeer en merkt dat June enkel goede bedoelingen heeft. Ze is namelijk een ware aanwinst voor zowel Peter als het bedrijf. Peter en June vertrekken op huwelijksreis naar Turkije en laten het bedrijf in handen van Bert en Bert.

Familie4458.jpg

De verzoening met Marie-Rose

Marie-Rose is er nog steeds van overtuigd dat June een dubbele agenda heeft en wil zelfs Trudy gebruiken om ruzie te stoken tussen Peter en June. In een ultieme poging om June te ontmaskeren, doet Marie-Rose ontzettend lief tegen June en probeert ze haar beter te leren kennen. Ze hoopt zo meer informatie over haar verleden te weten te komen. Door veel tijd met elkaar te spenderen beseft Marie-Rose echter dat June geen kwade bedoelingen heeft tegenover haar familie en verzoent ze zich met June.

Familie4416.jpg
Familie4466.jpg

Bij VDB

June gaat aan de slag bij VDB, maar heeft het moeilijk om zich aan te passen, omdat ze het niet gewoon is om te werken in een familiebedrijf. Ook is June vaak niet akkoord met de beslissingen van Peter en Veronique. Wanneer ze haar ontslag geeft, kan Peter haar overhalen om toch terug te keren naar VDB. Wanneer het bergaf lijkt te gaan met VDB Electronics stelt June een fusie met een concurrerend bedrijf voor. Aandeelhouder Veronique ziet dit niet zitten en komt hierdoor weer lijnrecht tegenover haar schoonzus te staan. Peter aanvaardt Veronique's tegenvoorstel, waarna June op haar tenen getrapt is en ze ontslag neemt. Ze keert echter tijdelijk terug naar VDB wanneer Bart voor langere tijd afwezig is, maar blijft ervan overtuigd dat ze er niet op haar plaat zit.

Familie4627.jpg

Het ontslag van Bert

Bert wil June weer buiten pesten, want hij is niet vergeten dat ze dubbelspel gespeeld heeft. Hij verzint een plannetje waardoor Peter denkt dat June een ernstige fout gemaakt heeft bij een dossier. Hij ziet geen andere uitweg dan haar te ontslaan, maar June is er zeker van dat iemand haar in de val gelokt heeft. Wanneer het bedrog van Bert uitkomt, wordt hij ontslagen en komt June weer definitief in dienst bij VDB.

Familie4639.jpg

Vuur en wraak

Het ontslag van Bert leidt ertoe dat hij wraak wil nemen op Peter en June. Na een mislukte poging om June te wurgen en om de auto van Peter te saboteren, sluit hij hen 's avonds samen met Bart, Veronique, Marie-Rose en Gerda op bij VDB Electronics en steekt hij het gebouw in brand. June is een van de eersten die aan de hevige rook lijkt te bezwijken. Terwijl Gerda, Marie-Rose en Veronique ontsnappen via een luchtkoker, zitten June, Peter en Bart vast in het gebouw en bezwijken ze onder de rook.

Vtm familie seizoen20112012 640x300.jpg

Vuur en wraak

Dankzij de hulp van Bert is June levend uit de brand geraakt. Ze is hem dankbaar, maar vindt het terwijl ook verdacht dat hij in de buurt was. June en Peter zijn ervan overtuigd dat Rita de brand niet heeft aangestoken en gaan op zoek naar de echter dader. Peter zorgt er dan ook voor dat zijn tante de beste verdediging krijgt van advocate Arianne Balencourt. Dankzij de ketting van Rob, die vermoord werd door Bert tijdens de brand, kunnen ze bewijzen dat Bert de schuldige is. Hij wordt opgepakt door de politie en naar de gevangenis gebracht.

Familie4749.jpg
Familie s20 afl4752 01.jpg

Vernielde kantoren

June en Peter besluiten om de kantoren van VDB tijdelijk onder te brengen in zijn loft. June is hier niet blij mee omdat al hun privacy verloren gaat. Wanneer Peter na enkele maanden nog steeds geen oplossing gevonden heeft voor het probleem, is ze het compleet beu. Het koppel maakt steeds meer ruzie. Uiteindelijk verhuizen ze de kantoren naar de gerenoveerde gebouwen van MVM. Ondertussen krijgen June en Veronique ruzie wanneer June een taak uitvoert die eigenlijk voor Veronique was, waarna Veronique ontslag neemt. Peter kan er echter voor zorgen dat de twee vrouwen het bijleggen met elkaar.

Familie afl4755 02.jpg
Familie4784.jpg

De oprichting van de VDB Holding

June is één van de weinigen die er meteen voor te vinden is om een VDB Holding op te richten. Na een lange vergadering, wordt er beslist dat ze de CEO van VDB Fashion wordt. Dit zorgt natuurlijk voor veel irritatie bij Caroline maar June laat blijken dat ze een prima CEO kan zijn. Wanneer plotseling Vera opduikt en beweert dat haar kleinzoon het kind is van Peter, begint June te twijfelen. Ze weet niet of hij de waarheid spreekt wanneer Peter beweert de vrouw niet te kennen. Ze vraagt voor de zekerheid wat Trudy ervan denkt. Uiteindelijk bleek dat Vera dan toch loog over heel het verhaal. Het openingsfeest van de VDB Holding wordt een groot succes. June krijgt in haar functie als CEO van VDB Fashion steeds meer tegenwerking van Caroline. Het idee van haar en Veronique om het bedrijf te verjongen wordt dan ook niet in dank afgenomen door Caroline. June begint steeds meer te twijfelen of Caroline wel thuis hoort in een familiebedrijf.

Familie afl4805 01.jpg

Peter heeft darmkanker

Wanneer Peter te weten komt dat hij darmkanker heeft, stort de wereld van June in. Ze is enorm bezorgd over de gezondheid van haar man. Ze vertelt het eerst aan Trudy en daarna vertellen ze het samen aan de werknemers van de Holding. June probeert zich sterk te houden maar dat blijkt moeilijker dan verwacht. Volgens Caroline begint haar werk er onder te lijden en ze wil dat June haar conclusies trekt. Wanneer de operatie mislukt, gaat Peter naar Amerika. June gaat één week mee en keert dan terug.

Familie afl4869 02.jpg

June zwanger

Peter keert na een paar weken ook terug naar België en June vertelt hem dat ze graag een kind zou willen. Peter twijfelt eerst, maar wil er dan ook voor gaan. Volgens dokter Praet moet het wel met kunstmatige inseminatie. Peter en June gaan vervolgens eerst nog twee weken naar Amerika, waar ze vertellen dat Peter genezen is. Als dan nog eens blijkt dat June op een natuurlijke manier zwanger is geraakt, kan hun geluk niet meer op. Ze bevinden zich in de zevende hemel. Peter is heel bezorgd en beschermend tegenover June.

Familie afl4885 05.jpg

Teambuilding

Samen met de andere kaderleden gaat June op teambuildingweekend in de Ardennen. De sfeer is er gespannen dankzij Caroline, Veronique en Mathias. Door haar zwangerschap kan June niet aan alle zware activiteiten meedoen, dus blijft ze grotendeels op haar kamer om te rusten. Ze mist dan ook het moment waarop ook Marie-Rose haar opwachting maakt. Het komt tot een heftige confrontatie tussen haar en Caroline boven op een berg, waarna ze allebei in een ravijn vallen.

Familie afl4896 03.jpg

Veranderingen op kantoor

Axel neemt na de dood van Caroline ontslag als ontwerper bij VDB Fashion. Veronique wil een nieuwe ontwerper aantrekken, maar June wil liever werken met externe mensen. Wanneer Hanne komt solliciteren voor de job zegt June haar dat ze moet terugkomen wanneer ze afgestudeerd is en een diploma heeft. Later krijgt June een nieuwe collega op bureau wanneer Nathalie gekozen wordt als de nieuwe PR-manager. Ze kunnen het goed met elkaar vinden.

Familie afl4905 01.jpg

Miskraam

June begint al met de voorbereidingen van haar ongeboren kindje, maar haar geluk is van korte duur. Ze wordt naar het ziekenhuis gebracht wegens hevige pijn. Het noodlot slaat toe en ze krijgt een miskraam. Ze beslist om de moed niet op te geven en blijft geloven dat ze ooit zwanger zal geraken. Maanden later is June nog altijd niet zwanger en beslist ze haar kinderwens op te geven.

Familie afl4915 01.jpg
Familie afl4920 05.jpg

Japan

Na haar miskraam stort June zich op een nieuw project. Ze wil een Japans bedrijf overnemen en reist hiervoor voor een weekje naar Japan. Ze is enorm onder de indruk en ze krijgt zelfs heimwee naar haar vroeger werk in Japan. Peter is bang dat hij zijn vrouw zal kwijtspelen en niet veel later vertelt June dat ze voor een jaar naar Japan wil gaan. Peter probeert haar tegen te houden en niet veel later begint ze te twijfelen aan haar beslissing. Peter stelt haar voor de keuze: naar Japan gaan of opnieuw zwanger proberen te geraken. June hoeft niet lang na te denken en beslist om thuis te blijven. Enkele weken later is er nog steeds geen persoon gevonden om naar Japan te gaan en wordt het hele project opgeblazen. June is diep teleurgesteld.

Familie afl5005 05.jpg
Familie afl5035 07.jpg

Problemen bij VDB

Het gaat niet goed met de VDB Holding. VDB Transport, het bedrijf van Mathias, moet worden opgedoekt. Na een audit wordt ook VDB Technics opgedoekt, zet Peter een stap opzij als CEO en wordt de KomEet omgebouwd tot de Foodbar. June is bang dat ook VDB Fashion in slechte papieren zit en controleert de boekhouding van jaren geleden. Ze komt tot de conclusie dat ze beter opnieuw een ontwerper aannemen. Peter en Veronique zijn eerst niet overtuigd, maar gaan uiteindelijk toch akkoord. June begint onmiddellijk met de zoektocht en blijft uiteindelijk met een paar goede kandidaten over. Samen met Peter beslist ze om Rudi Verbiest aan te nemen, een ervaren ontwerper die niet op zijn mondje gevallen is.

Familie afl5095 02.jpg
Familie afl5100 03.jpg

Opvangouders

Wanneer Veronique met de Foodbar een goed doel wil steunen (organisatie die pleegouders zoekt voor kinderen in moeilijkheden), ziet June het meteen zitten om zelf pleegouder te worden. Ook Peter vindt dit geen slecht idee. Ze worden geaccepteerd als pleegouders bij Xelios en krijgen een jongetje van 2, Warre, toegewezen. June's aandacht gaat volledig naar Warre waardoor Louise zich uitgesloten voelt en ruzie stookt tussen June en Peter. Niet veel later moet Warre al terugkeren naar zijn ouders. Louise voelt zich schuldig door haar jaloers gedrag en excuseert zich bij haar vader en June.

Familie afl5105 01.jpg

Het buurtfeest

June heeft het moeilijk om afscheid te nemen van Warre. Voor Peter is dit het teken dat ze beter geen opvanggezin meer zijn, maar daar denkt June anders over. June is niet veel later aanwezig op het buurtfeest om Peter aan te moedigen tijdens de wielerwedstrijd. Ze ziet er ook voor de laatste keer Warre en kan voorgoed afscheid nemen van hem.

Familie5160.jpg
Familie 5162 02.jpg

Puberende Louise

Louise is volop aan het puberen. Ze start binnenkort aan de middelbare school en wil plotseling niets meer met Jelle te maken hebben. June, Peter en Trudy zitten met de handen in het haar. Door het gedrag van Louise komt de relatie van Peter en June onder druk te staan. Ze hebben vele discussies over de opvoeding van Louise en Louise probeert hen tegen elkaar op te zetten. De ruzies tussen June en Louise bereiken een hoogtepunt en June besluit om het helemaal anders aan te pakken. Ze volgt niet langer al Trudy's regeltjes en is minder streng voor haar stiefdochter. Wanneer de twee samen gaan shoppen, ontstaat er een discussie tussen June en Trudy omdat Louise kleding gekocht heeft die Trudy niet goedkeurt.

Week3JuneTrudy.jpg
39604415.jpg

June versus Trudy

Peter lijdt onder de ruzie tussen zijn vrouw en Trudy en spoort June aan om haar excuses aan te bieden. Zij weigert echter. Wanneer Bart Trudy bedriegt, zoekt Trudy troost bij Peter. June is stikjaloers en kan dat niet wegsteken. Ze is ervan overtuigd dat Trudy opnieuw achter Peter aanzit. Wanneer de terugkeer van Hanne voor een verzoening tussen Bart en Trudy zorgt, lijkt het weer beter te gaan tussen Peter, June en Trudy. Wanneer Louise een grote mond opzet tegen Trudy, geeft die haar een slag in het gezicht. June probeert Louise nog meer tegen haar moeder op te zetten door te beginnen ver ontvoogding. Wanneer Peter dit te weten komt, zet hij haar meteen buiten. June trekt in bij Marie-Rose.

Familie 5185 003.jpg
Familie 5216 05.jpg

De valse zwangerschap

Wanneer Marie-Rose te weten komt wat er gebeurd is, wil ze dat June haar huis verlaat. In een ultieme wanhoopspoging om haar relatie met Peter te redden, verzit June dat ze zwanger is. Peter wil zijn verantwoordelijkheid als vader opnemen en geeft hun relatie een tweede kans. Wanneer Louise door een ongeval in kritieke toestand in het ziekenhuis belandt, vertelt June dat ze door de stress haar kindje verloren is. De volgende dagen gaat ze niet werken. Peter vraagt constant aan June of ze niet eens naar de gynaecoloog moet gaan om alles eens te laten nakijken, maar June weigert keer op keer. Op een dag gaat Peter zelf naar de gynaecoloog, waar hij te weten komt dat June nooit zwanger is geweest. Peter is woedend en gooit June meteen buiten. Ze belanden in een vechtscheiding en June neemt gedwongen ontslag bij VDB. Peter wil June's aandelen bemachtigen, maar ze is niet van plan om zich zomaar gewonnen te geven.

Familie 5267 02.jpg

De verkoop van de aandelen

June laat een aantal weken niets meer van zich horen, maar duikt dan plots weer op en blijkt opeens toch haar aandelen van de hand te willen doen via de Raad van Bestuur. Peter vindt de plotse bocht verdacht en gaat daarom aanvankelijk niet akkoord. Hij besluit echter al snel dat het meer aangewezen is om de aandelen binnen de firma te houden, en gaat dan ook over tot de koop. Van zodra de deal gesloten is, vertrekt June weer om naar eigen zeggen met het geld een nieuw leven te beginnen.

Seizoensfinale23-3.jpg

Vero Bello

De weken na het vertrek van June start Veronique succesvol met haar eigen modebedrijf Vero Bello. Ze plant zelfs meteen een modeshow einde juni. Peter vraagt zich af hoe Veronique dit alles op zo'n korte tijd heeft kunnen klaarspelen en van waar ze de nodige financiële middelen heeft gehaald. Alles wordt duidelijk wanneer op de modeshow niemand minder dan June naast Veronique op het podium verschijnt.

JuneAndrea.jpg
Familie 5326 003.jpg

VDB Fashion versus Vero Bello

De strijd tussen VDB Fashion en Vero Bello is losgebarsten. Veronique en June maken plannen om Vero Bello nog groter te maken door hun collecties te verkopen aan externe winkels. June zorgt bovendien voor een lovend interview over Vero Bello in de Flash door een deal te sluiten met modejournaliste Andrea De Praetere, ten koste van VDB Fashion. Veronique vindt dat ze te ver is gegaan en wil haar ontslaan, maar dat is onmogelijk omdat June de belangrijkste aandeelhoudster is. Ondertussen zorgt June voor een familievete wanneer ze aan Peter vertelt dat Marie-Rose nu ook bij Vero Bello werkt.

S24e013 09.jpg
Verobello.png

De bitch

June kan de breuk tussen haar en Peter niet verwerken. De lieve June is veranderd in een wraakzuchtige June. Ze ziet de concurrentie tussen Vero Bello en VDB Fashion als een strijd om Peter kapot te maken. Om dit waar te kunnen maken, gebruikt ze meestal haar geld en charmes om anderen om te kopen. Zo kocht ze ook Andrea om. June gedraagt zich meer en meer als de baas van Vero Bello. Zowel VDB Fashion als Vero Bello ontvangen een brief van luchtvaartmaatschappij Airfree voor een wedstrijd om de nieuwe outfits te ontwerpen. Veronique en Rudi zijn niet enthousiast, maar June wil deze opdracht binnenhalen.

5366-10.png
Afl54 17.jpg
09 Afl70.jpg

Het drugsschandaal

June huurt model Floor in om peter een hak te zetten. Ze betaalt haar om te solliciteren bij Fashion Agency en vertrouwelijke informatie door te spelen. Floor slaagt er van bij de eerste ontmoeting in om Peter in te palmen en wordt aangenomen. Wanneer ze hem drogeert en daarvan foto's op het internet verspreidt, reageert de familie geschokt. June chanteert Peter met de foto's opdat VDB Fashion zich terug zou trekken uit de wedstrijd van Airfree, maar Peter weigert. Floor organiseert daarom een feestje in de loft van Peter en drogeert één van de aanwezigen tot een overdosis. Dit nieuws komt al snel bij Airfree terecht waardoor de deal niet doorgaat. Vero Bello wint de wedstrijd. Floor eist een vergoeding van June in ruil voor geheimhouding van haar plannetje. June laat haar het afgesproken bedrag bij Veronique afhalen. Wat Veronique en Floor niet weten, is dat ze gefilmd worden. Ook krijgt Veronique te horen dat June een bankrekening heeft geopend op haar naam en daarmee stortingen heeft gedaan naar Floor.

S24 E084 030.png
Familie 5425 03.jpg
Familie 5426 002.jpg

De deal met Dario Rinaldi

June contacteert drugsdealer Dario Rinaldi voor een volgende stap in haar masterplan. Ze laat Veronique stoffen bestellen bij Dario, maar die weet niet dat er ook een koerier langs de woonst van June gaat om Dario's drugs af te leveren. Ondertussen wordt ze gefilmd bij het ondertekenen van het contract met Dario. June houdt de camerabeelden ervan bij om een chantagemiddel tegen Veronique te hebben. Floor wil ondertussen naar de politie gaan en June slaat alarm bij Dario, die Floor aanrijdt wanneer ze onderweg is naar de politie. Ze is op slag dood. Veronique komt te weten dat Dario in de gevangenis is beland door de ontdekking van drugs in zijn stoffen. Wanneer ze June met dit nieuws confronteert, krijgt ze een stick van haar waarop bewijzen staan dat Veronique, en dus Vero Bello, in zee gegaan is met Dario. Veronique zoekt en vernietigt de verborgen camera. June verplicht haar om te gehoorzamen. Veronique liegt zelfs tegen iedereen en zegt dat June onschuldig is.

Familie 5439 004.jpg

De samenwerking met VDB Fashion

De Raad van Bestuur van VDB komt met het idee om samen te werken met Vero Bello. Mathias doet Veronique een voorstel dat gunstig is voor beide partijen. Ze ziet het voorstel wel zitten, totdat June onverwachts binnenkomt en Mathias wegjaagt. Wanneer Veronique Peter opbelt om te zeggen dat ze het voorstel weigert, is de Raad van Bestuur er zeker van dat June Veronique in haar macht heeft.

Familie 5446 01.jpg

Duister verleden

Tijdens een discussie met June stuit Veronique op een onderwerp waarvan June toch eventjes stil wordt: de dood van haar eerste man. Veronique denkt dat ze June haar zwakke plek gevonden heeft en graaft met de hulp van Rudi en Bart in haar duister verleden. Wanneer June hen betrapt, neemt ze wraak door een foto van Veronique en Dario aan de politie te bezorgen en dreigmails te sturen naar Bart.

Familie 5457 006.jpg

De ontsnapping van Bert

Ook June geraakt op de hoogte van de ontsnapping van Bert. Hoewel ze geschokt lijkt te zijn van het nieuws dat Veronique haar vertelt, neemt ze toch contact op met Bert. Bart ontdekt dat er vanuit Vero Bello een telegram werd verstuurd naar de gevangenis. Bert gebruikt Stan als tussenpersoon en stuurt hem op June af om ervoor te zorgen dat ze een nieuwe identiteit krijgt: Veronique Van den Bossche. June brengt in Veronique's naam een bezoek aan Bert, die met haar hulp wil ontsnappen om wraak te nemen op de Van den Bossches. Berts plan wordt in actie gezet: hij begint met een dorst- en hongerstaking en eist een minder streng gevangenisregime. Tijdens een overplaatsing naar Brugge slaagt Bert erin om te ontsnappen.

BertJune 4.jpg
BertJune 3..jpg
JuneBert Seizoen24.jpg

De samenwerking met Bert

De politie gaat de familie 24 op 24 bescherming bieden totdat Bert terug opgepakt is. Ondertussen hebben Stan en June alles in gereedheid gebracht om Bert te ontvangen op hun geheime locatie. Aangezien hij helemaal uitgepit is door de dorst- en hongerstaking, moet June hem verzorgen. Veronique wil aan de hand van een gps June achtervolgen om de schuilplaats van Bert te kunnen ontdekken. Na enkele keren met haar gps June te achtervolgen, slaagt Veronique erin om de schuilplaats van Bert te vinden. Daar maakt ze met haar gsm een foto van June en Bert. Veronique is opgelucht dat ze nu eindelijk een middel heeft om June onder te druk te zetten en confronteert haar hiermee. Veronique tipt de politie anoniem over de schuilplaats van Bert, maar Stan slaagt erin om hem er op tijd weg te halen. Bert vertrekt met June's geld naar Zuid-Korea om er aan een valse identiteit te raken met plastische chirurgie. Stan heeft echter andere plannen en hij steekt Bert een mes in zijn rug.

Familie 5495 01.jpg
Familie 5502 001.jpg

De joint venture

Zowel bij VDB Fashion als bij Vero Bello blijkt men slechte verkoopscijfers te halen. Achter de rug van June contacteert Veronique Mathias om in te gaan op zijn vorig voorstel: een joint venture tussen de twee modebedrijven. Wanneer June hierachter komt, wil ze haar veto stellen tegen de samenwerking. Veronique heeft echter de foto's van Bert en June in haar bezit, waardoor June niet anders kan dan akkoord gaan. Na een tijdje is ze zelfs positief over de joint venture, maar Peter wil June niet te veel zien. De joint venture is een feit. June houdt zich echter niet aan de afspraak en zoekt Peter meermaals op bij VDB. Peter trekt voor een tijdje naar Griekenland om zich er te verdiepen in een studie van de impact van kledij op de ecologische voetafdruk.

Familie 5523 003.jpg
Familie 5539 001.jpg

Ecologische voetafdruk

Nadat June niets meer van Bert heeft gehoord en Stan de waarheid over Junes geld verzwijgt, doet ze er alles aan om Stan tot haar kant te krijgen. June doet alles volgens het masterplan van Stan en zoekt toenadering tot de familie Van den Bossche na de dood van Bart en Thomas. Peter vraagt zich af waarom June plots terug van karakter is veranderd. June probeert Barts aandelen te bemachtigen. Peter beslist om een fair trade-charter in te voeren. Zijn plannen staan echter in schril contrast met de giftige producten die FreEco in de stofstalen van VDB Fashion en Vero Bello heeft aangetroffen. Veronique geeft June hiervan de schuld.

Familie 5545 017.jpg

Het ultieme wraakplan

Na het incident rondom FreEco en de giftige stoffen van Dario Rinaldi wil Stan dat June het vertrouwen van Peter en Veronique terugwint door een interview op de regionale zender af te leggen. Stan werkt een plan uit waarbij Peter zal sterven aan de gevolgen van een CO-vergiftiging. Net voor zijn presentatie voor de ondertekening van het fairtrade charter dreigt Peter recht in de val van zijn rivalen te lopen. June zit thuis gespannen op nieuws te wachten en stuurt een berichtje naar Stan voor een update.

S25 E002 001.png
5550 6.png

Fusie

June komt van Stan te weten dat Peter nog leeft en in het ziekenhuis ligt. Ze is razend, tot Stan verkondigt dat hij veel grotere plannen heeft. June gaat naar het ziekenhuis om haar medeleven te tonen, in de hoop dat ze terug op een groen blaadje komt te staan bij de Van den Bossches. Veronique wil met Vero Bello aangaan met VDB Fashion. June ziet dit idee volledig zitten, tot grote verbazing van Veronique en Rudi. Het is Peter die twijfels heeft, want hij wil absoluut niet met June samenwerken. Hij gaat uiteindelijk toch akkoord. Ondertussen staat June versteld wanneer ze Stan de VDB Holding ziet binnenstappen. Hij kreeg namelijk een job aangeboden door Peter, wat perfect past in het plannetje van Stan.

Familie 5565 003.jpg

Meer macht

Mathias beslist om zich volledig terug te trekken uit de VDB Holding en zijn aandelen te verkopen na zijn affaire met Trudy. June probeert zijn aandelen te bemachtigen, zodat ze haar positie binnen de holding kan versterken. Haar plannetje mislukt wanneer Peter hem kan overtuigen om toch aandeelhouder te blijven. In de strijd om de hoofdontwerper tussen Rudi, Gunther en Hanne vindt June Hanne de beste keuze, omdat zij nog jong is en dus het best gemanipuleerd kan worden.

Familie 5583 004.jpg
11222079 10153748361542491 5900512322806775154 o.png

VDB stort in

Bij VDB heeft een zware storm ervoor gezorgd dat een deel van het dak ingestort is. De volledige bovenste verdieping is vernield. Stan en Stefanie hebben dringend hulp nodig. Simon, Peter, Veronique en vooral June proberen tot bij hen te komen, maar riskeren daarbij hun eigen leven. Wanneer June eindelijk tot bij Stan en Stefanie komt, kan zij ervoor zorgen dat de brandweer veilig tot bij hen geraakt, zelfs al kan het dak elk moment volledig instorten. Stefanie is June eeuwig dankbaar en ook Stan komt tot het besef dat hij June écht graag ziet. De twee kussen en Veronique betrapt hen.

Familie 5609 004.jpg
60644823.jpg

Aandelen

Stan en June komen officieel naar buiten als koppen, nu Veronique hen betrapt heeft. De reacties zijn gemengd, maar het is vooral Peter die negatief is en Stan probeert te waarschuwen voor June. June probeert Stefanie te overtuigen om haar aandelen te verkopen nu ze haar leven gered heeft. Ze weigert echter. Niet veel later lukt het Stan om een volmacht te bemachtigen voor Trudy's aandelen. Ondertussen gaan Peter en Veronique op zoek naar nieuwe gebouwen voor VDB Fashion. Stan en June zetten Peter op het spoor van een prachtig nieuw pand en kunnen hem overtuigen om het huurcontract te ondertekenen voor Veronique terug is. Die is op dat moment in Frankrijk, omdat June Marie-Rose ingelicht heeft over Veronique's relatie met Mathias. In de nieuwe kantoren komt het al meteen tot een conflict wanneer June te weten komt dat ze geen eigen kantoor gekregen heeft.

Familie 5625 002-30ei0257eghqgsknehk1ze.jpg
Familie 5633 003-30hp3l708wakp0rrujysju.jpg
Familie 5641 002-30ju7o4580ntenkb5u3ocq.jpg

De onthulling van Kirsten

June en Stan gaan een stap verder in hun relatie en gaan samenwonen. Na een hevige uitbrander van June beslist Stan om terug te verhuizen naar zijn appartement. Wanneer het terug beter gaat tussen de twee gaat zij bij hem overnachten. Daar ontdekt June dat Stan zogezegde een zus heeft. Zij gelooft hem echter niet en gaat op zoek naar antwoorden. June komt te weten dat Kirsten Stans ex-lief is die door zijn schuld een hersenschade heeft opgelopen. Terwijl Stan in de gevangenis verbleef en geen contact meer met Kirsten wilde, begon zij namelijk een nieuwe relatie. Bij zijn vrijlating ontdekte hij dit en reed hij Kirsten expres aan met de bedoeling haar te vermoorden. Ook biecht Stan June op wat hij haar indertijd gelapt heeft omtrent de zaak Bert. Ze beslist Stan te chanteren. June belooft hem dat ze niet naar de politie zal stappen op voorwaarde dat hij Peter vermoordt. Ondertussen trekt Trudy haar volmacht van Stan in.

June-Kirsten 01.jpg
D723ed8653e01b0ed9a2dcd7ee2dd6d5.jpg

De wens van Kirsten

Stan voelt zich in een hoekje gedreven door June en wil zijn goede vriend Peter niet zomaar vermoorden. June maakt hem echter duidelijk dat hij door elke misstap de gevangenis in kan vliegen. Stans poging om Peter te vermoorden mislukt, waarna June Kirsten meermaals gaat opzoeken. Na een tijdje kunnen ze communiceren, in tegenstelling tot Stan. Wanneer het hem niet lukt, geraakt hij gefrustreerd en krijgt hij een contactverbod opgelegd. Kirsten maakt duidelijk dat haar wens is dat June Stan vermoordt. Ondertussen trekt Peter zich terug bij VDB en wordt Simon CEO dankzij June's beslissende stem, waarna June financieel directeur wordt.

Familie 5668 005-30tojno7z6zkq6ffm2ws22.jpg
Familie 5684 003.jpg

De schijndood van Stan

June haar plannetje om Stan te vermoorden mislukt wanneer hij haar vergiftigde chocolademousse op Valentijn niet wil opeten. Ze is genoodzaakt het een tweede keer te proberen. Wanneer June bij Stan gaat eten, kan ze hem overtuigen een vergiftigde macaron te laten eten. Na zijn dood probeert ze voor een waterdicht alibi te zorgen. Op VDB schrikt June wanneer ze een levende Stan tegenkomt. Stan confronteert haar en zegt dat hij Junes plannetje al een tijdje doorhad en hierop voorbeid was. Bij deze eindigt hun relatie officieel.

5672-4.JPG
Familie 5676 003.jpg
Familie 5698 004.jpg

De moord op Kirsten

Hoewel Kirsten meestemde in het wraakplan van June tegenover Stan, beslist ze zich achteraf terug te trekken en Stan waar te schuwen voor gevaar. June beseft dat zij de oorzaak is dat haar moordpoging op Stan mislukt is en beslist Kirsten te verstikken met een kussen. Volgens de dokters is Kirsten gestorven aan een natuurlijke doodsoorzaak. Na de aanval van Stan in de Foodbar gaat June klacht tegen hem indienen bij de politie en wordt hij opgepakt. Peter gelooft in Stans onschuld en wil hem helpen, maar hij geraakt volledig van de kaart wanneer Stan hem vertelt over het complot van hem en June op het congres. Trudy, Hanne en Evy proberen te bewijzen dat Stan Kirsten niet heeft vermoord en gaan op onderzoek uit. Ze zoeken contact met June's alibi: Dries Van Renterghem. June heeft hen echter al snel door en koopt Dries opnieuw om om hen een hak te zetten.

Familie 5686 002.jpg
Familie 5704 003.jpg
Familie 5708 003.jpg

Veronique op stang jagen

June stelt Simon voor om zijn imago als CEO op te krikken door een teambuilding te organiseren. Trudy komt met het idee om een lachyoga te organiseren, maar wanneer de lesgever afbelt, moet Trudy de sessie zelf geven. De teambuilding is een groot succes en Trudy slaagt er zelfs in om Jenny en June te laten lachen. Ondertussen moet Veronique een maand thuisblijven op doktersbevel. June maakt daar handig gebruik van door zichzelf hogerop te werken in het bedrijf. Cédric gaat in de paasvakantie aan de slaag bij VDB en hangt er de onnozele puber uit, wat leidt tot aanvaringen met onder andere June. Ze maakt Cédrics hoofd zot om te stoppen met school en op leercontract te gaan, tot grote frustratie van Veronique. Bovendien slaagt June erin om Veronique op te jagen door haar te beschuldigen van geknoei met de cijfers van Vero Bello. Volgens haar is het echter June die geknoeid heeft met de cijfers. Ze zou de cijfers van de voorraden hoger gezet hebben dan ze in werkelijkheid zijn waardoor de verkoopcijfers dalen.

Familie 5716 004.jpg
Familie 5721 001.jpg

Seksschandaal

Na het vertrek van Stefanie heeft Simon op VDB seks gehad met Evy. June is zo sluw dat ze de vrijpartij opneemt en dit chantagemateriaal achterwege houdt. Enkele weken later merkt ze dat Simon niet aan haar kant staat en beslist ze om het filmpje anoniem naar alle medewerkers van de VDB Holding te versturen. Evy is er kapot van en ook Simon schaamt zich. June verspreidt de roddel dat Evy onder dwang van Simon seks moest hebben met hem, wat voor moeilijke situaties zorgt tussen Simon en enkele werknemers. June raadt hem aan om zich een tijdje op de achtergrond te houden. Ondertussen ontslaat ze Benny. Evy vertelt haar collega's het echte verhaal achter het seksschandaal.

Familie 5725 003.jpg
Familie 5726 004.jpg

Vergiftiging

June blijft van het CEO-schap dromen. Wanneer Simon Benny terug aanneemt zonder haar medeweten, flipt June door. Ze beslist een stap verder te gaan en Simon van de troon te stoten door meermaals arsenicum in zijn drank te verwerken. Ook Benny wordt het slachtoffer van Junes vergif. Wanneer Simon een bloedonderzoek wilt ondergaan, vreest June voor het resultaat. Leen vermoedt dat hij een maagzweer heeft en verplicht hem om thuis te blijven.

Familie 5733 004.jpg
Familie 5738 004.jpg

CEO

Tot grote vreugde van June wordt zij CEO ad interim. Dit detail heeft ze namelijk in haar zelf opgemaakte contract verwerkt dat ze onlangs door Simon liet tekenen. June maakt van zijn afwezigheid gebruik om Rudimentair op te doeken. Ondertussen beweert Stan dat June een psychopaat is. Evy onderwerpt haar aan een test en constateert dat ze werkelijk een psychopaat is. Evy maakt Stan duidelijk dat ze de nodige bescherming eist voordat ze haar boek hervat. June ontdekt dat Evy een boek over haar psychopathische kant aan het schrijven is en beslist Stan op te zoeken in de gevangenis om hem te waarschuwen dat Evy wel eens gevaar zou kunnen lopen.

Familie 5741 001.jpg

Veronique verkracht

Veronique is er niet over te spreken dat June aan het roer zit bij VDB en zal haar nieuw contract aanvechten. June spreekt af met Dries zodat hij haar nog meer vergif kan overhandigen. Ze probeert Veronique meermaals te vergiftigen maar zonder succes. June bedenkt een nieuw plan en schakelt ex-gevangene Gert in om Veronique te laten verkrachten. Ondertussen maakt June Stan duidelijk dat ze Evy laat vermoorden als hij verder contact met haar blijft hebben. Peter keert terug en ontdekt dat zijn loft door VDB Fashion is onderverhuurd. Het komt tot een ruzie met June.

Familie 5746 004 0.jpg

De moordpoging op Evy

June is niet blij met de terugkeer van Peter en Simon naar VDB. Ze voelt dat ze macht aan het verliezen is en spreekt af met een oude bekende: Paul Wils. Ondertussen laat June Evy schaduwen door Dries. Wanneer hij meldt dat ze naar de gevangenis is geweest, beseft June dat Evy tegen haar gelogen heeft en geeft ze Dries de opdracht om haar omver te rijden. Dries wijkt echter uit en maakt June duidelijk dat hij geen moordenaar wil zijn.

Familie 5749 002.jpg
Aflevering 5754-3.png

Chantage

Rudi vertrekt naar de stoffenbeurs in Parijs voor het werk. June geeft een Franse ontwerper, die tevens een oude bekende van haar is, de opdracht om rohypnol in Rudi's drank te doen en om compromitterende foto's van hun tweëen in bed te maken. Ze maakt Rudi duidelijk dat hij vanaf nu in het gareel moet lopen, want anders toont ze het chantagemateriaal aan de wantrouwige Zjef. Ondertussen vindt de advocaat van Stan een manier om hem vrij te krijgen. Hij slaagt erin om June's Cloud-systeem te hacken en het filmpje van Simon en Evy erop terug te vinden. June zoekt Stan op en ensceneert een aanval, waarna hij op de vlucht slaat.

BBtT8yz.jpg
AAgSjhi.jpg

De aanrijding van Mieke

Peter en Jan schakelen de hele familie in om de strijd aan te gaan met June en proberen om Simon te overtuigen June te laten vallen. Mieke vermoedt dat Simon vergiftigd werd met zware metalen door zijn afbrokkelende nagels en beslist bloed af te nemen. June gaat tot het uiterste om te voorkomen dat Simons bloedstalen in het labo geraken. Ze doet rohypnol in zijn drank en rijdt Mieke omver met diens auto. De dag nadien weet Simon niets meer. June kan hem overtuigen om zich aan te geven bij de politie en hij belandt in de gevangenis. Tot grote vreugde van June neemt zij diens functie van CEO over. Ze licht meteen Paul in.

AAh4exQ.img.jpeg

De ontwerpen van Rudi

Rudi is woest op June, omdat zij Hanne heeft ontslagen. Hij wilt kost wat kost zijn ontwerpen ophalen bij VDB Fashion, maar June weigert deze hem te overhandigen. Rudi's advocaat maakt hem duidelijk dat hij geen schijn van kans maakt om de ontwerpen terug te eisen. Later op de avond blijkt Rudi opeens niet meer thuis te zijn. Hij is zijn schetsen gaan stelen op VDB.

13433090 1082203445205768 4662271282525068858 o.jpg

De monsterdeal met 9House

Peter, Veronique en Hanne schakelen Quinten in om te weten te komen wat June haar nieuwe plannen zijn met VDB. Op Junes kantoor vindt hij een map terug van een verkoopsovereenkomst van VDB Fashion. Peter denkt dat June de hele holding wilt ontmantelen en deel per deel wilt doorverkopen. In werkelijkheid heeft ze een monsterdeal gesloten. VDB Fashion wordt namelijk de hofleverancier van 9House. Peter voelt dat er iets niet klopt en onderzoekt het contract.

13533069 10154371270102491 8827639092396353917 n.jpg
AAh4exM.img.jpeg
AAhMaqB.jpeg

De moord op June

June krijgt te horen dat Mieke aan de beterhand is en vreest dat zij zich iets zal herinneren. Ze spuit insuline in Mieke's infuus waardoor die een hartaanval krijgt. Wanneer Niko later ontdekt dat er een gaatje in Mieke's baxter geprikt werd, maakt Leen hem duidelijk dat iemand Mieke heeft willen vermoorden. Ze vertelt Niko eveneens dat ze June gezien heeft in het ziekenhuis, waarna Niko zich naar VDB haast. Ondertussen vermoedt Benny dat June de mol is in hun adoptieprocedure. Mathias en Veronique gaan de confrontatie aan met verkrachter Gert, die hen opbiecht dat hij Veronique moest verkrachten in opdracht. Stan heeft Dries ontvoerd en ontdekt dat hij in contact staat met een gsm van June die enkel gebruikt werd tijdens de kantooruren en zich dus op VDB moet bevinden. Stan vertrekt op zijn beurt naar VDB. Rudi denkt dat er een verband is tussen zijn geheugenverlies in Parijs en dat van Simon. Hij zoekt Simon, waarna die beseft wat June gedaan heeft. Later op de avond wordt June plots doodgeschoten in haar kantoor.

Schermafbeelding 2016-06-29 om 22.45.04.png

Niko op de vlucht

Bij VDB Fashion is Niko volledig in paniek. Hij haast zich naar buiten en dumpt zijn revolver in een container. Het lijk van June wordt teruggevonden en ze is op slag dood. Inspecteurs Delaet en Mortier komen ter plaatse. Tot hun grote verbazing zijn er de volgende dagen verschillende verdachten: naast Niko hebben ook Simon, Peter en Stan een reden om June dood te willen. Feit is dat Niko op de vlucht is voor de familie en dus hoofdverdachte nummer één is. Maar is hij echt wel de schuldige?

Familie 5769 002.jpg
S26 afl5769 014.png

De moord op June

Peter treft op VDB het lijk van June aan. Commissaris Stef Mortier en hoofdinspecteur Ruth Delaet openen de zaak en er duiken al snel heel wat verdachten op. Louise wil graag naar de begrafenis van June gaan, nu haar lijk is vrijgegeven. Peter maakt haar echter duidelijk dat er geen begrafenis komt en dat ze dus gewoon zal worden verbrand, omdat ze geen familie of vrienden had. Louise vindt het spijtig en vindt dat ze, ondanks de slechte dingen, ook veel goede dingen heeft meegemaakt met haar ex-stiefmoeder en daarom wilt ze een normale begrafenis voor haar. Peter beslist om de begrafenis te betalen, tegen de wil in van Veronique. Op de dag van de begrafenis zelf heeft Peter het echter veel te druk om met Louise mee te gaan en daarom gaat Jenny met haar mee. June krijgt een eervol afscheid op haar begrafenis.

Familie moord cedric 004.jpg

Cédric is de dader

Bijna vijf maanden na de moord op June komen Stef en Ruth er eindelijk achter wie de moordenaar van June is, Cédric Van de Caveye. Hij heeft alles bekent omdat anders zijn moeder in de gevangenis zou belanden. Stef is blij dat hij de zaak rond de dood van June eindelijk achter zich kan laten. Cédric wordt opgesloten in een gesloten jeugdinstelling.

Schermafdruk 2017-01-31 18.33.38.png

Hallucinatie

Eind januari 2017 verschijnt June opnieuw als hallucinatie van Niko. Niko heeft al een tijdje problemen met slapen. Hij lijdt aan de ziekte insomnia. Wanneer hij op een avond in de zetel zit omdat hij weer niet kan slapen, begint hij te hallucineren. Niko krijgt steeds June, die hem wil naderen, te zien. Wanneer Mieke op bezoek komt, hallucineert Niko weer en denkt dat ze June is. Gelukkig kan Mieke hem kalmeren. Na een tijdje is Niko's probleem opgelost.

Misdrijven


2007

2014-2015

 • Omkoperij van Andrea De Praetere, Floor Hintjens en Dario Rinaldi.
 • Het bezitten en dealen van illegale drugs.
 • Medeplichtige drogeren van Margot, Peter Van den Bossche en onbekende man.
 • Bedrijfsspionage van Vero Bello bij VDB (via Floor Hintjens).
 • Medeplichtige moord op onbekende man in de loft van Peter Van den Bossche.
 • Chantage van Stan Lauwers en Veronique Van den Bossche.
 • Medeplichtige moord op Floor Hintjens.
 • Het stelen van de identiteit van Veronique Van den Bossche.
 • Medeplichtige ontsnapping van Bert Van den Bossche.
 • Onderdak bieden aan voortvluchtige ex-gedetineerde Bert Van den Bossche.
 • Fysieke agressie tegen Veronique Van den Bossche.
 • Medeplichtige (vermoedelijke) moord op Bert Van den Bossche.
 • Medeplichtige moordpoging op Peter Van den Bossche.

2016

 • Moordpoging op Stan Lauwers door middel van vergiftiging.
 • Moord op Kirsten Caemerlinck.
 • Valse verklaringen afleggen bij de politie.
 • Vervalsing cijfers van VDB Fashion en Vero Bello.
 • Schending van de privacy van Simon Feyaerts en Evy Hermans (opnemen en verspreiden van seksfilmpje).
 • Vergiftiging van Simon Feyaerts en Benny Coppens met Arsenicum.
 • Chanteren + omkopen van Dries Van Renterghem.
 • Medeplichtige verkrachting van Veronique Van den Bossche.
 • Chanteren van o.a. Rudi Verbiest en Benny Coppens.
 • Medeplichtig drogeren van Rudi Verbiest met Rohypnol.
 • Stan Lauwers valselijk beschuldigen van slagen en verwondingen.
 • Moordpoging op Mieke Van den Bossche (2x).
 • Drogeren van Simon Feyaerts met Rohypnol.
 • Vluchtmisdrijf met blikschade (carjacking van Simon zijn auto).

Trivia


 • Katrien De Becker had een kleine gastrol als Sigrid, een collega van Ben Van der Venne, tijdens het 2de seizoen.
 • June is allergisch aan steenvruchten.
 • Tijdens aflevering 244 van het 19de seizoen worden enkele dingen over June onthuld namelijk dat haar volledige naam June Leah Armand Van Damme is, dat ze geboren is op 1 maart 1972 en tevens weduwe is van Wim Moons. In 2016 sterft June op 44-jarige leeftijd.
 • Op het einde van het 19de seizoen, vlak voordat June gaat trouwen met Peter, vraagt Anna zich af of June niet reeds familie van haar is. June maakt haar duidelijk dat ze zelf niet weet of ze familie is van Marie-Claire Damme, Anna's moeder.
 • De laatste scène van June in Familie kan je terugvinden op de VTM-site (http://vtm.be/familie/omg-cedric-is-de-moordenaar-van-june).
 • Katrien De Becker hernam de rol van June twee keer nadat het personage overleden was en zijzelf uit de reeks verdwenen was. De eerste keer was in een reclamespot met Jonas Van Geel over de najaarsprogramma's bij VTM en de tweede keer voor een sketch rond "Familie" voor de tweede Rode Neuzendag. In beide gevallen was haar verschijning gebruikt als grap naar het overlijden van June.
 • Tot ieders verbazing komt June een dikke twee maanden na haar laatste scène, in januari 2017, terug in beeld in de vorm van een hallucinatie.

Generiek

Galerij

Foto's

Media

Lees Meer


 • Voor meer informatie over de relaties van June, zie hier.
 • Voor meer informatie over het wraakplan van June, zie hier.
 • Voor meer informatie over het overlijden van June, zie hier.
 • Voor meer informatie over de zoektocht naar de moordenaar van June, zie hier.
Advertisement