FANDOM


† June Van Damme
Seizoenen 1819202122232425NODV26 S24-june
Eerste verschijning Aflevering 4109 - 14 mei 2009
Laatste verschijning Aflevering 5879 - 30 januari 2017
Gespeeld door Katrien De Becker
Kinderen -
Ouders Onbekend
Huidige categorie Vorige Hoofdpersonages
Algemene InformatieFamilie en LiefdeslevenStudies en BeroepslevenVerhaallijnenMisdrijvenGeneriekGalerijTriviaFoto'sAchter de SchermenLees Meer

Algemene Informatie

June Van Damme is een hoofdpersonage dat van 14 mei 2009 tot en met 30 januari 2017 vertolkt wordt door Katrien De Becker.

Familie en Liefdesleven

June was een hele tijd getrouwd met Wim Moons. Ze werd al snel weduwe nadat hij op een mysterieuze wijze om het leven kwam tijdens hun huwelijksreis. June werd toen beschuldigd van moord, maar er waren nooit bewijzen tegen haar gevonden. Jaren later, op 10 maart 2015, geeft June toe aan Bert Van den Bossche dat ze Wim wel degelijk vermoord heeft. Volgens June gebruikte haar ex-man voortdurend fysiek geweld en wou ze daar niet langer het slachtoffer van blijven. Haar familie koos echter de kant van haar echtgenoot, waardoor June geen contact meer heeft met haar ouders. In 2016 wordt duidelijk dat June enig kind is.

Tijdens het 18de en 19de seizoen kwam June vaak in contact met Peter Van den Bossche. Zij krijgt gevoelens voor hem, maar Peter gaat niet in op June haar avances en blijft trouw aan Trudy Tack de Rixart de Waremme. June beslist haar pijlen te richten op Bert Van den Bossche, waarmee ze kort een relatie had. Na de scheiding tussen Peter en Trudy groeien hij en June terug naar elkaar toe en laat ze Bert vallen. Het tweetal stapt in het huwelijksbootje.

Tijdens het 22ste en 23ste seizoen proberen Peter en June een kind te krijgen, zonder enige succes. Het koppel geeft zich op bij Xelios om een korte tijd opvangouders van Warre te worden. Een tijdje later faket June een zwangerschap uit schrik dat Peter haar terug zal verlaten voor Trudy. Wanneer hij dit ontdekt, gooit Peter June buiten en scheiden de twee. Na haar scheiding komt June door wraakgevoelens op het slechte pad terecht. Zo komt ze in contact met Stan Lauwers, met wie June een relatie begint. Hun relatie komt ten einde wanneer ze te weten komt dat hij Kirsten Caemerlinck probeerde te vermoorden.

Studies en Beroepsleven

In het verleden heeft June bedrijfseconomie gestudeerd. Nadien werkte ze jarenlang als algemeen directeur van de Belgische afdeling van Jet. Jet is een Japans elektronicabedrijf dat voor het eerst ter sprake komt door een samenwerking met VDB Electronics. Ze verlaat Jet en gaat aan de slag als commercieel directeur bij VDB. June profileert zich als een harde zakenvrouw die duidelijk op haar strepen staat. Niet veel later komt ter sprake dat June een PADI-kaart heeft, met andere woorden heeft ze ooit een duikbrevet behaald. Naast duiken rijdt June ook met de moto.

Na de oprichting van de VDB Holding wordt June hoofd van VDB Fashion. Nadien is ze meermaals van functie veranderd en was ze onder andere ook winkelmanager van VDB Fashion. Na de breuk tussen haar en Peter verliest June haar job. Ze trekt zich volledig terug uit de familieholding door haar aandelen van het bedrijf te verkopen.

Met het geld dat June voor haar aandelen heeft gekregen, beslist ze te investeren in Vero Bello, het jonge modebedrijf van Veronique Van den Bossche, waar June de job van commercieel directeur krijgt en tevens de grootste geldschieter is. Na een fusie tussen VDB Fashion en Vero Bello komt June weer bij Fashion terecht en krijgt ze terug de job van winkelmanager. In maart 2016 wordt June door Simon Feyaerts benoemd tot personeels- en financieel directeur. Ze was ook een tijdje CEO ad interim tijdens zijn afwezigheid en bleef dit tot haar dood. 

Verhaallijnen

Familie4132
559348 421490364569535 128075160 n

June Van Damme is een harde zakenvrouw die de Belgische afdeling van het Chinese elektronicabedrijf Jet leidt. Ze komt in contact met de familie Van den Bossche nadat VDB Electronics een exclusieve samenwerking sluit met Jet. June staat duidelijk op haar strepen en krijgt hierdoor enorm veel respect van Bert Van den Bossche. Hij wordt dan ook smoorverliefd op haar. De twee beleven een kortstondige affaire, maar het wordt al snel duidelijk dat June meer haar oog op iemand anders heeft laten vallen: Peter Van den Bossche.

June staat in voor de onderhandelingen tussen Jet en VDB Electronics, maar die verlopen niet altijd even vlot. Door een fout van VDB Electronics, verliest Jet veel geld en June dreigt met een schadeclaim. Op aanraden van zijn advocaat Balencourt, probeert Peter Van den Bossche haar te paaien met een etentje. Het charmeoffensief heeft geen effect op haar, maar Peter blijft haar uitnodigen. June heeft uiteindelijk goed nieuws voor hem: Jet heeft de klacht laten vallen.

Familie4226
Familie4159
Familie4390
Familie4373
Huwelijk peter june

Door hun intense samenwerking zijn Peter en June dichter naar elkaar toegegroeid. Peter is echter nog steeds getrouwd met Trudy en moet zijn vrouw laten opnemen voor een drugsverslaving te behandelen. Tijdens haar afwezigheid spenderen June en Peter veel tijd samen en het komt tot een romance. Wanneer Trudy terug naar huis keert, besluit Peter haar nog een tweede kans te geven en hij maakt een einde aan zijn affaire met June.

June probeert al haar charmes in de strijd te gooien om Peter voor haar te winnen, zonder succes. Peter heeft voor zijn gezinnetje gekozen. June stort zich dan weer op de samenwerking tussen VDB Electronics en Jet. June merkt dat Bert er alles aan wil doen om aan het hoofd van VDB te komen. Samen strijden ze voor de aandelen van Peter en dat lijkt te lukken, want Peter wil zich focussen op zijn huwelijk en wil zich zelfs terugtrekken uit het bedrijf.

Wanneer Peter dan toch voor het bedrijf kiest, verandert June plots van kamp. Ze vertelt dat Bert achter zijn rug het bedrijf wou overnemen tijdens zijn afwezigheid. Peter vertrouwt June voor de volle 100 procent, en spreekt opnieuw geregeld met haar af. Vooral omdat hij steeds afgewezen wordt door Trudy en zich eenzaam voelt. Wanneer er een negatief artikel over VDB verschijnt over stakingen, beschuldigt Peter haar ervan informatie gelekt te hebben. June voelt zich bedrogen en dreigt ermee terug naar Japan te reizen. Peter wil het goedmaken en de twee beleven een romantisch moment. Peter en Trudy scheiden, en June neemt haar intrek bij Peter.

June is ervan overtuigd dat Bert de lek is binnen VDB en brengt Peter op de hoogte. Peter denkt echter dat Jet achter de informatie zit, om het bedrijf in een slecht daglicht te stellen. Op aanraden van Bert, klaagt Peter Jet aan voor bedrijfsspionage. June voelt zich bedrogen, tot Peter haar een job bij VDB aanbiedt. June wordt aangenomen als commercieel directeur.

June neemt definitief haar intrek in de loft van Peter en Peter brengt zijn familie op de hoogte van hun relatie. Marie-Rose en Veronique zijn regelrecht tegen de relatie van Peter. Zeker wanneer ze bepaalde zaken uit haar verleden te weten komen. Ze zijn erachter gekomen dat haar man op een geheimzinnige manier gestorven is en dat June de enige verdachte was in de zaak. Peter legt de beschuldigingen naast zich neer en vraagt June ten huwelijk.

Marie-Rose vreest voor het leven van haar zoon en probeert er alles aan te doen om het huwelijk tegen te houden. Op hun trouwdag is heel de familie aanwezig, inclusief Marie-Rose en Veronique. June heeft haar twijfels, want ze wil geen ruzie veroorzaken binnen de familie. Ook Peter begint te twijfelen wanneer hij zijn moeder aantreft in de zaal. Zal Peter zijn ja-woord geven of toch kiezen voor zijn familie?

Familie 250910 0
Familie4458
Familie4627
Familie4639

Tegen de wil van Marie-Rose en Veronique in, zijn Peter en June toch met elkaar getrouwd. Veronique komt na verloop van tijd echter tot inkeer en merkt dat June enkel goede bedoelingen heeft. Ze is namelijk een ware aanwinst voor zowel Peter als het bedrijf. Peter en June vertrekken op huwelijksreis naar Turkije en laten het bedrijf in handen van Bert en Bart.

Marie-Rose is er nog steeds van overtuigd dat June een dubbele agenda heeft, en wil zelfs Trudy gebruiken om ruzie te stoken tussen de twee. Nadien gooit Marie-Rose het over een andere boeg en doet ze ontzettend lief tegen June om zo informatie over haar verleden te weten te komen. Haar plannetje mislukt en Marie-Rose beseft eindelijk dat June alleen maar goede bedoelingen heeft.

Wanneer het bergaf lijkt te gaan met VDB Electronics, stelt June een fusie met een concurrerend bedrijf voor. Aandeelhouder Veronique ziet dit niet zitten en komt hierdoor weer lijnrecht tegenover haar schoonzus te staan. Veronique doet Peter een tegenvoorstel, en uiteindelijk besluit hij dat te aanvaarden. June is op haar tenen getrapt en raakt er van overtuigd dat ze niet kan functioneren in een familiebedrijf; ze neemt ontslag. June keert tijdelijk terug naar VDB, wanneer Bart voor langere tijd afwezig is, maar blijft ervan overtuigd dat ze niet op haar plaats zit.

Bert wil June weer buiten pesten, want hij is niet vergeten dat ze dubbelspel gespeeld heeft. Hij verzint een plannetje waardoor Peter denkt dat June een ernstige fout heeft gemaakt bij een dossier. Hij ziet geen andere uitweg dan June te ontslaan, maar June is er zeker van dat iemand haar in de val gelokt heeft. Wanneer het bedrog van Bert uitkomt, wordt hij ontslagen en komt June weer definitief in dienst.

Het ontslag van Bert leidt ertoe dat hij wraak wil nemen op Peter en June. Na een mislukte poging om June te wurgen en om de auto van Peter te saboteren, sluit hij hen 's avonds samen met Bart, Veronique, Marie-Rose en Gerda op bij VDB Electronics en steekt hij het gebouw in brand. June is een van de eersten die aan de hevige rook lijkt te bezwijken. Terwijl Gerda, Marie-Rose en Veronique ontsnappen via een luchtkoker, zitten June, Peter en Bart vast in de rook.

Vtm familie seizoen20112012 640x300
Familie afl4755 02
Familie4784
C8
Familie afl4805 01
640px-Familie afl4869 02
640px-Familie afl4885 05

Dankzij de hulp van Bert is June levend uit de brand geraakt. Ze is hem dankbaar, maar vindt het terwijl ook verdacht dat hij in de buurt was. June en Peter zijn ervan overtuigd dat Rita de brand niet heeft aangestoken en gaan op zoek naar de echter dader. Peter zorgt er dan ook voor dat zijn tante de beste verdediging krijgt van advocate Arianne Balencourt. Dankzij de ketting van Rob, die vermoord werd door Bert tijdens de brand, kunnen ze bewijzen dat Bert de schuldige is. Hij wordt opgepakt door de politie en naar de gevangenis gebracht.

June en Peter besluiten om de kantoren van VDB tijdelijk onder te brengen in zijn loft. June is hier niet blij mee omdat al hun privacy verloren gaat. Wanneer Peter na enkele maanden nog steeds geen oplossing gevonden heeft voor het probleem, is ze het compleet beu. Het koppel maakt steeds meer ruzie. Uiteindelijk verhuizen ze de kantoren naar de gerenoveerde gebouwen van MVM.

Na het overlijden van Rob, werd Veronique de nieuwe personeelsdirecteur. Wanneer June een vacature uitschrijft, wordt Veronique dan ook ontzettend boos omdat dat haar taak is. De twee krijgen een fikse ruzie waardoor Veronique ontslag neemt. Toch kan Peter ervoor zorgen dat de twee vrouwen het bijleggen met elkaar.

June is één van de weinigen die er meteen voor te vinden is om een VDB Holding op te richten. Na een lange vergadering, wordt er beslist dat ze de CEO van VDB Fashion wordt. Dit zorgt natuurlijk voor veel irritatie bij Caroline maar June laat blijken dat ze een prima CEO kan zijn.

Wanneer plotseling Vera opduikt en beweert dat haar kleinzoon het kind is van Peter, begint June te twijfelen. Ze weet niet of hij de waarheid spreekt wanneer Peter beweert de vrouw niet te kennen. Ze vraagt voor de zekerheid wat Trudy ervan denkt. Uiteindelijk bleek dan Vera dan toch loog over heel het verhaal.

June krijgt in haar functie als CEO van VDB Fashion steeds meer tegenwerking van Caroline. Het idee van haar en Veronique om het bedrijf te verjongen wordt dan ook niet in dank afgenomen door Caroline. June begint steeds meer te twijfelen of Caroline wel thuis hoort in een familiebedrijf.

Wanneer Peter te weten komt dat hij darmkanker heeft, stort de wereld van June in. Ze is enorm bezorgd over de gezondheid van haar man. Ze vertelt het eerst aan Trudy en daarna vertellen ze het samen aan de werknemers van de Holding. June probeert zich sterk te houden maar dat blijkt moeilijker als verwacht. Volgens Caroline begint haar werk er onder te lijden en ze wil dat June haar conclusies trekt. Wanneer de operatie mislukt, gaat Peter naar Amerika. June gaat één week mee en keert dan terug. Als Peter na een paar weken ook terug naar België is, vertelt June aan Peter dat ze graag een kind zou willen. Peter twijfelt eerst maar wil er dan ook voor gaan. Volgens dokter Praet moet het wel met kunstmatige inseminatie. Peter en June gaan dan eerst nog twee weken naar Amerika waar ze vertellen dat Peter genezen is. Als dan nog eens blijkt dat June gewoon zanger is geraakt, kan hun geluk niet meer op. Ze bevinden zich in de zevende hemel.

Samen met de andere kaderleden gaat June op teambuildingweekend in de Ardennen. De sfeer is er gespannen dankzij Caroline, Veronique en Mathias. Door haar zwangerschap kan June niet aan alle zware activiteiten meedoen, dus blijft ze grotendeels op haar kamer om te rusten. Ze mist dan ook het moment waarop ook Marie-Rose haar opwachting maakt. Het komt tot een heftige confrontatie tussen haar en Caroline boven op een berg.

Familie afl4896 03
Familie afl4905 01
Familie afl4915 01
Familie afl4920 05
Familie afl4955 03
Familie afl5005 05
Familie afl5100 03
Familie afl5105 01

June en Peter krijgen te horen dat Caroline en Marie-Rose van een berg gevallen zijn. Caroline is op slag dood, maar Marie-Rose wordt naar het ziekenhuis overgebracht. Ze overleeft haar verwondingen, maar wordt door de politie wel even verdacht op de moord van Caroline. De zaak wordt al snel weer opgeklaard.

June begint al met voorbereidingen voor haar ongeboren kindje, maar haar geluk is van korte duur. June wordt naar het ziekenhuis gebracht wegens hevige pijn. Ze heeft een miskraam en verliest dus haar kindje. Toch wil ze de moed niet opgeven want volgens de dokters staat er niets in de weg om het opnieuw te proberen.

Ondertussen neemt de ontwerper van Fashion, Axel, ontslag na de dood van Caroline. Veronique wil een nieuwe ontwerper aantrekken maar June wil liever werken met externe mensen. Wanneer Hannah komt 'solliciteren' voor de job, vertelt June haar kortaf dat ze moet terugkomen wanneer ze afgestudeerd is en een diploma heeft. Later krijgt June een nieuwe collega bij haar op het bureau wanneer Nathalie gekozen wordt als de nieuwe PR-manager. June en Nathalie kunnen het goed met elkaar vinden.

Na haar miskraam stort June zich op een nieuw project. Ze wil een Japans bedrijf overnemen en reist hiervoor voor een weekje naar Japan. Ze is enorm onder de indruk en ze krijgt zelfs heimwee naar haar vroeger werk in Japan. Peter is bang dat hij zijn vrouw zal kwijtspelen en niet veel later vertelt June dat ze voor een jaar naar Japan wil gaan. Peter probeert haar tegen te houden en niet veel later begint ze te twijfelen aan haar beslissing. Peter stelt haar voor de keuze: naar Japan gaan of opnieuw zwanger proberen te geraken. June hoeft niet lang na te denken en beslist om thuis te blijven. Enkele weken later is er nog steeds geen persoon gevonden om naar Japan te gaan en wordt het hele project opgeblazen. June is diep teleurgesteld.

June en Peter proberen opnieuw om zwanger te geraken. Telkens wanneer June denkt dat ze een eisprong heeft, haalt ze Peter uit een vergadering om te vrijen. Enkele weken later doet June opnieuw een zwangerschapstest maar het is negatief. Ze geven de moed toch niet op.

Het gaat niet goed met de VDB Holding. VDB Transport, het bedrijf van Mathias moet worden opgedoekt. June is bang dat ook Fashion in slechte papieren zit en ze controleert de boekhouding van jaren geleden. Ze komt tot de conclusie dat ze beter opnieuw een ontwerper aannemen omdat het beter is voor de omzet van Fashion. Peter en Veronique zijn niet overtuigd.

De komende weken gaat het steeds slechter binnen het bedrijf en Peter laat een audit uitvoeren. De resultaten zijn niet meteen positief en heel het bedrijf staat in rep en roer. Tijdens het kerstfeestje van Marie-Rose kunnen Veronique en Peter dan ook niet stoppen met praten over het werk. Marie-Rose organiseert later een crisisvergadering bij haar thuis om alles op te lossen. De crisis binnen VDB komt tot zijn einde wanneer er een tweede afdeling opgedoekt wordt, namelijk VDB Technics. Wanneer Peter een stap opzij zet waardoor Veronique de enige CEO wordt van de holding, is June niet helemaal gelukkig met deze beslissing. Ondertussen krijgt June het idee om opnieuw te werken met een modeontwerper. Hij legt het plan voor aan Peter en Veronique en ze zijn alletwee enthousiast. June begint onmiddellijk met de zoektocht en blijft met een paar goede kandidaten over. Samen met Peter beslist ze om Rudi aan te nemen, een ervaren ontwerper die niet op zijn mondje gevallen is.

Wanneer Veronique met de Foodbar een goed doel wil steunen (organisatie die pleegouders zoekt voor kinderen in moeilijkheden), ziet June het meteen zitten om zelf pleegouder te worden. Ook Peter vindt dit geen slecht idee. Ze worden geaccepteerd als pleegouders en krijgen een jongetje van 2, Warre, toegewezen. June's aandacht gaat volledig naar Warre waardoor Louise zich uitgesloten voelt en ruzie stookt tussen June en Peter.

Twee weken later komen June en Peter te weten dat Warre terug naar zijn ouders mag gaan. Voor June is dit een zeer moeilijk moment omdat ze geen afscheid van Warre wil nemen. Voor Peter is dit het teken dat ze beter geen opvanggezin meer zijn maar daar denkt June anders over. Tijdens de seizoensfinale is June aanwezig op het buurtfeest om Peter aan te moedigen tijdens de wielerwedstrijd. Ze ziet er ook voor de laatste keer Warre en kan voorgoed afscheid nemen van hem.

Puberende Louise

640px-Familie afl5106 01
Familie5160
Familie 5162 02
Familie 5176 04
Week3JuneTrudy
Week7 11
Familie5185
39604415
640px-Familie 5217 01
Familie 5267 03
JuneSF23

Twee maanden later. De grote vakantie is bijna afgelopen en daar is June zeker niet rouwig om. Louise Van den Bossche is namelijk een hele vakantie lastig geweest omdat ze volop begint te puberen. June weet niet goed hoe ze met haar moet omgaan tegenwoordig en ook Peter Van den Bossche en Trudy Tack de Rixart de Waremme zitten met de handen in het haar.

Ook op professioneel vlak gaat het minder goed. June wil een paar renovaties laten doorvoeren in de winkels van Fashion maar dat is niet naar de zin van Veronique Van den Bossche. Zij wil juist een derde Foodbar openen. Zowel June als Rudi Verbiest zijn het beu dat Veronique steeds haar eigen willetje doordrijft en ze willen dat er iets verandert.

Ondertussen gaat het met Louise van kwaad naar erger. Vooral June is het doelwit van de pesterijen van Louise. Op deze manier probeert ze haar vader, June en Trudy tegen elkaar uit te spelen. June voelt zich steeds vaker buitengesloten en ze heeft het gevoel dat Peter niet naar haar luistert als het over de opvoeding van Louise gaat. Peter is dan ook veel te soft als het over Louise gaat en durft haar niet te straffen. June voelt zich steeds meer het derde wiel aan de wagen en dat verbetert er niet op wanneer ze doorheeft dat Peter en Trudy plotseling dichter naar elkaar toegroeien door het gedrag van Louise.

De ruzies tussen June en Louise bereiken een hoogtepunt en June wil het helemaal anders aanpakken. Ze besluit niet langer meer alle regeltjes van Trudy te volgen en ze probeert minder streng te zijn voor Louise. Haar nieuwe aanpak werkt en Louise bloeit weer helemaal open tegenover June. Wanneer de twee samen gaan shoppen, ontstaat er een groot argument tussen June en Trudy omdat Louise kleding gekocht heeft die Trudy niet wil goedkeuren.

June versus Trudy

Peter lijdt onder het geruzie tussen zijn vrouw en Trudy en hij probeert June aan te sporen om haar excuses aan te bieden. June is dit echter helemaal niet van plan en wanneer ze merkt dat er problemen zijn tussen Trudy en Bart Van den Bossche, probeert ze dit te gebruiken om Trudy in een slecht daglicht te plaatsen. Maar het is onrechtstreeks danzij June dat Trudy te weten komt dat Bart een affaire heeft met zijn baas. June beseft eindelijk dat Trudy door en enorm moeilijke periode gaat momenteel.

Ondanks de affaire kan June het niet geloven dat Trudy nog steeds zo afhankelijk is van Peter. Wanneer June op een ochtend de twee aantreft in de zetel, kan ze haar ogen niet geloven. Ze is ervan overtuigd dat Trudy opnieuw achter Peter aanzit. June besluit echter het spelletje mee te spelen en ze doet alsof er helemaal niets aan de hand is.

Enkele weken later lijkt alles terug bekoeld te zijn tussen Peter, June en Trudy. Dankzij de terugkomst van Hannah lijkt het terug beter te gaan tussen Bart en Trudy en dat zorgt er alleen maar voor dat June zich beter in haar vel voelt. Alles blijft echter niet goed gaan wanneer Louise opnieuw haar kuren krijgt.

De scheiding

Wanneer Louise aan Peter en June verteld dat haar moeder haar geslagen heeft, steunt June haar. Ze informeert Louise over ontvoogding. Wanneer Peter dit te weten komt, slaan zijn stoppen door en zet hij June buiten. June besluit om bij Marie-Rose in te trekken. Marie-Rose komt de waarheid te weten en heeft liever dat June haar huis verlaat. In een ultieme wanhoopspoging om haar relatie met Peter te redden, maakt June hem wijs dat ze zwanger is. Peter wil zijn verantwoordelijkheid als vader opnemen en geeft hun relatie een tweede kans.

Wanneer Louise in volle vaart tegen een geparkeerde auto knalt en in kritieke toestand in het ziekenhuis belandt, maakt June van de situatie misbruik door te zeggen tegen Peter dat ze door de stress hun kindje is verloren. Net als de rest van de familie, is Peter bijzonder aangedaan. Hij vindt het echter vreemd dat June weigert om zich gynaecologisch te laten onderzoeken.

Wanneer hij bij de dokter van June ten rade gaat, komt hij te weten dat er helemaal geen zwangerschap was. Peter is razend en zet June definitief aan de deur. June heeft het door de hele  toestand volledig verkorven bij de Van den Bossches en neemt gedwongen ontslag bij VDB. Zij en Peter belanden in een vechtscheiding. Peter wil de aandelen van June bemachtigen, maar zij is niet van plan zich zomaar gewonnen te geven.

De aandelen

June laat een aantal weken niets meer van zich horen, maar duikt dan plots weer op en blijkt opeens toch haar aandelen van de hand te willen doen via de Raad van Bestuur. Peter vindt de plotse bocht verdacht en gaat daarom aanvankelijk niet akkoord. Hij besluit echter al snel dat het meer aangewezen is om de aandelen binnen de firma te houden, en gaat dan ook over tot de koop. Van zodra de deal gesloten is, vertrekt June weer om naar eigen zeggen met het geld een nieuw leven te beginnen.

Vero Bello

De weken na het vertrek van June start Veronique succesvol met haar eigen modebedrijf Vero Bello. Ze plant zelfs meteen een modeshow einde juni. Peter vraagt zich af hoe Veronique dit alles op zo'n korte tijd heeft kunnen klaarspelen en van waar ze de nodige financiële middelen heeft gehaald. Alles wordt duidelijk wanneer op de modeshow niemand minder dan June naast Veronique op het podium verschijnt.

Vero Bello versus Fashion

640px-Familie 5326 003
JuneAndrea
S24E016 10
S24E003 05
S24e013 09
S24E018 15
Verobello
5366-10
Afl54 17
09 Afl70
S24 E082 024
S24 E084 030
Familie 5446 02
Familie 5425 03
Familie 5426 002
Familie 5439 004
Familie 5457 006
JuneBert Seizoen24
BertJune 4
Familie 5495 01
Familie 5499 002
Familie 5502 001
Familie 5504 002
Familie 5505 001
S24 E182 008
Familie 5523 003
Familie 5539 002
Familie 5543 004
Familie 5545 017

Peter kan het verraad van zijn zus maar moeilijk verkroppen en vertrekt. June heeft meteen opgemerkt dat haar aanwezigheid voor spanning zorgt binnen de familie, en daar geniet ze ook van. Wanneer ze de volgende dag haar opwachting maakt in het huis van Marie-Rose, kan Marie-Rose daar niet mee lachen. Vooral omdat Peter nu door een moeilijke periode gaat.

Twee maanden later. De collectie van Vero Bello ligt nu al enkele weken in de winkel, maar Veronique wil nog uitbreiden. De cijfers zijn niet slecht, maar ze kunnen altijd beter. Terwijl Veronique onderhandelt met andere winkels, probeert June voor extra publiciteit te zorgen door een deal met modejournaliste Andrea De Praetere te sluiten.

Wanneer een dikke week later het artikel van Andrea in Flash verschijnt - dat bovendien enorm negatief is over VDB Fashion - vertelt June over haar deal met Andrea. Veronique vindt dat June te ver is gegaan, en dat alleen maar om Peter te kwetsen. De weken daarna blijft June zich als een echte 'bitch' gedragen bij Vero Bello. Veronique is haar gedrag kotsbeu, maar kan June niet ontslaan omdat ze de grootste en belangrijkste aandeelhoudster is. Wanneer ook Marie-Rose aan de slag gaat bij Vero Bello, is dat voor June nog maar eens een reden om extra venijnig te worden.

June zorgt er eigenhandig voor dat er een familievete begint. Ze komt te weten dat Louise in de Jan en Alleman is, en gaat haar opzoeken. Ze komt daar ook Peter tegen en vertelt 'perongeluk' dat Marie-Rose nu vast bij Vero Bello werkt. Peter kan dit maar moeilijk accepteren en breekt met zijn moeder en zus.

June, de bitch

Nadien begint June zich meer en meer te moeien met de ontwerpen van Rudi. Ze laat klaarblijkelijk merken dat ze de ontwerpen maar niets vindt, en speelt voortdurend de baas over hem. Rudi is haar gedrag kotsbeu en laat dat ook merken aan Veronique. Hij twijfelt zelfs om een job bij VDB Fashion aan te nemen. Veronique roept June op het matje en maakt haar duidelijk dat iedereen vervangbaar is, ook zij.

De weken nadien blijft June zich als de baas van Vero Bello gedragen. De ruzies tussen haar en Rudi escaleren en ook Veronique twijfelt om de samenwerking met June stop te zetten. Wanneer June te weten komt dat Veronique en Rudi achter haar rug besloten hebben om de opdracht van Airfree niet aan te nemen, stelt June hen voor een voldongen feit. Of ze nemen de opdracht aan, of June investeert niet langer in Vero Bello. Veronique vindt dit pure chantage, maar heeft geen andere keuze dan haar aanbod te accepteren.

Het drugsschandaal

Dankzij de opdracht van Airfree, denkt June dat ze eindelijk van Peter kan winnen. Ze wil de overwinning verzekeren door vals te spelen. Ze heeft namelijk een contact binnen Airfree, die ervoor kan zorgen dat zij de opdracht zullen winnen. Rudi weigert resoluut om het spel zo te spelen, maar Veronique gaat na een lichte aarzeling akkoord. Bovendien wil June Peter persoonlijk aanvullen via zijn modellenbureau. June contacteert Floor Hintjens om te solliciteren bij Fashion Agency en het imago van Peter helemaal te verpesten. Ze kan ervoor zorgen dat Peter veel tijd spendeert met Floor en dat wil June in haar voordeel gebruiken. Tijdens een feestje doet Floor iets in zijn drinken en maakt ze comprimerende foto's met andere modellen.

June brengt Peter een bezoekje in zijn loft een toont de foto's die Floor gemaakt heeft. Ze wil dat VDB Fashion zich terugtrekt uit de wedstrijd van Airfree, maar Peter wil niet toegeven aan haar chantage. Veronique komt dit te weten en is ook razend op June, want ze wil het spel zo niet spelen. June is echter van mening dat ze alles uit de kast moeten halen om Vero Bello op de kaart te zetten.

Omdat Peter niet van plan is om zich uit de wedstrijd terug te trekken, schakelt June Floor opnieuw in. Deze keer zorgt Floor ervoor dat er drugs binnengesmokkeld wordt in de loft van Peter. Wanneer één van de gasten een overdosis krijgt, moet hij naar het ziekenhuis gevoerd worden. De politie wordt ingeschakeld, en June gaat met deze informatie naar Airfree. Hierdoor wint niet Fashion, maar wel Vero Bello de opdracht. Veronique is opnieuw razend op June, en beseft nu maar al te goed dat ze June buitenspel moet zetten binnen het bedrijf.

June heeft een rekening geopend op de naam van Veronique om Floor en de drugs van Dario Rinaldi te betalen. Wanneer Veronique dit te weten komt is ze razend. Ze belt meteen naar de bank en laat de rekening onmiddellijk stopzetten. Ondertussen wordt bekendgemaakt dat de drugspatiënt, die een overdosis drugs had gekregen op het feestje in de loft van Peter, gestorven is. Floor komt klagen bij June, omdat ze bang is dat de politie erachter zal komen dat zij achter al die drugsfeestjes bij Peter zit. Ze zegt dat ze geld wilt, want dat ze anders June zal verraden. June laat Veronique een enveloppe afgeven met het geld in, door middel van een smoes. June installeert een camera in een accessoire-paspopje en zet dat op een kast, waar het niet opvalt. De beelden verschijnen rechtstreeks op haar iPad en zo kan ze constant zien wat er bij Vero Bello gebeurt.

Op vraag van June, vertelt Floor aan June wie haar de drugs bezorgd. Floor vertelt haar dat ze de man nog nooit in het echt gezien heeft, maar dat zijn naam Dario Rinaldi is. June spreekt af met hem om hem te spreken over zijn drugspraktijken. Hij doet zich voor als een stoffenleverancier, maar daartussen verstopt hij drugs. June heeft dit nodig voor de volgende stap in haar masterplan en wilt met hem in zee gaan, maar ze moet eerst Veronique proberen overtuigen om zaken te doen met hem. Veronique twijfelt, maar wil toch zijn stoffenstalen eens bekijken. Die avond ziet June op haar camerabeelden dat Veronique de map met stoffenstalen aanneemt van de koerier. Ondertussen heeft June ook een map met drugsstalen aangekregen, maar nadat ze de drugs eruit genomen heeft, verwisselt ze de twee kaften.

De chantage

Veronique krijgt in haar kantoor bezoek van inspecteur Hoste, van de sectie drugs. Thomas heeft Hoste ervan kunnen overtuigen dat Peter erin geluisd is en Hoste onderzoekt het spoor van Veronique en June. Veronique begint het een gevaarlijk spelletje te vinden, maar kan June niet meer in de hand houden. Ook Floor komt June een bezoekje brengen. Ze werd gecontacteerd door Peter en Thomas en is van plan om naar de politie te stappen. June wil het zo ver niet laten komen en vraagt aan Dario Rinaldi om Floor uit de weg te ruimen. De dag nadien wordt ze aangereden door een auto en is ze op slag dood.

Na de dood van Floor gaat het van kwaad naar erger met June. Veronique is ervan overtuigd dat June achter de moord op Floor zit, maar kan niets bewijzen. Veronique wil naar de politie stappen, maar June heeft nog steeds bezwarend materiaal in haar bezit. Ze toont aan Veronique de foto's die ze gemaakt heeft van onder meer haar, Dario Rinaldi en Floor. June heeft Veronique volledig in de tang en stelt zo haar positie binnen Vero Bello veilig.

Nadat Thomas aandeelhouder van VDB wordt, komt hij met het idee om een samenwerking tussen VDB Fashion en Vero Bello voor te stellen. Veronique wil het aanbod nog overwegen, tot June dit te weten komt. Ze is razend en zorgt ervoor dat Veronique de onderhandelingen onmiddellijk stopzet. Ze blijft Veronique namelijk chanteren met de beelden die ze heeft, en heeft haar volledig in haar macht. Veronique wil echter niet langer braaf luisteren en schakelt de hulp van zowel Rudi als Bart in. Ze wil ook bezwarend materiaal over June in haar bezit krijgen, maar dat lijkt moeilijker dan verwacht.

Rudi probeert June mee te lokken op restaurant om over zijn toekomst binnen Vero Bello te praten, en ondertussen onderzoekt Bart Junes laptop. Hij vindt niet meteen de informatie die Veronique wil, en wanneer June de twee betrapt, moeten ze hun onderzoek stopzetten. Vooral omdat June nu ook Bart begint te bedreigen. June wil laten merken dat haar bedreigen menens zijn en ze stapt naar de politie met een foto van Veronique en Dario Rinaldi in haar kantoor. Inspecteur De Bock komt Veronique ondervragen, maar er wordt geen onderzoek geopend.

Samenwerking met Bert

Via zijn collega's bij de politie komt Bart te weten dat een jaar geleden Bert een tijdje uit de gevangenis ontsnapt is. Veronique wil daarom Bert gebruiken om June in de val te lokken. Ze vertelt dit aan June en hoopt dat ze Bert in de gevangenis gaat bezoeken, waardoor Veronique ook iets heeft om June mee te chanteren. Het plannetje van Veronique heeft echter een totaal andere uitkomst. June neemt contact op met Bert om een afspraak te maken, en hij stuurt zijn tussenpersoon Stan Lauwers op haar af. Samen zorgen ze voor een nieuwe identiteit voor June zodat ze onopgemerkt Bert kan bezoeken in de gevangenis. Om het niet te moeilijk te maken, kiezen ze voor de naam 'Veronique Van den Bossche'.

In de gevangenis wordt het meteen duidelijk dat Bert enkele plannen heeft om opnieuw te ontsnappen, en deze keer kan hij de (financiële) hulp van June goed gebruiken. June wil weten wat zijn plannetje is, maar wordt niet op de hoogte gebracht. Tot Stan haar meeneemt naar een verlaten gebouw dat hij volledig ingericht heeft als ziekenhuiskamer. Bert is al enkele dagen in hongerstaking en wordt overgeplaatst naar een gespecialiseerde instelling in Brugge. Tijdens de overplaatsing kan Bert opnieuw ontsnappen en June en Stan vangen hem op.

Bert wil June testen om zeker te zijn dat hij haar kan vertrouwen. Wat als ze bijvoorbeeld toch nog gevoelens heeft voor Peter? Hij vraagt aan June of ze ooit al iemand vermoord heeft en June vertelt eindelijk over de dood van haar eerste echtgenoot. Zij heeft hem wel degelijk vermoord omdat hij losse handjes had en niemand haar wou geloven, zelfs haar eigen familie niet. Bert vertelt op zijn beurt dat hij al jarenlang stiekem een oogje op Veronique heeft en daarom Peter zo haat. Omdat Veronique altijd benadeeld wordt tegenover hem.

Veronique heeft een vermoeden dat June achter de ontsnapping van Bert zit en daarom wilt ze haar achtervolgen. Zo wilt ze ook beeldmateriaal maken, om te voorkomen dat June haar nog langer chanteert. Ze koopt een tracker en ze brengt Rudi op de hoogte van haar plan. Hij vindt het geen goed plan, want hij vindt het veel te gevaarlijk. Uiteindelijk kan Veronique hem toch overtuigen om mee te werken aan het plan. Ze doen alsof het brandalarm is bij Vero Bello en wanneer Rudi June mee naar buiten neemt, verstopt Veronique de traceer in de handtas van June. Veronique achtervolgt haar wanneer ze Vero Bello verlaat, om naar eigen zeggen naar een winkel te gaan, maar ze heeft niet gelogen en ze gaat echt naar een winkel. De volgende dag zet Veronique opnieuw de achtervolging in wanneer June een telefoontje krijgt. Haar verbazing is groot wanneer ze haar bij Bert aantreft. Ze neemt foto's van Bert en June en ze gaat daarna weg.

Veronique is opgelucht nu ze eindelijk een middel heeft om June onder druk te zetten. Via een anoniem telefoontje brengt ze de politie op de hoogte van de verblijfsplaats van Bert, maar heeft ze het bij het rechte eind. De politie valt de avond nog de verblijfplaats van Bert binnen, maar hij is al vertrokken. De politie ziet dat hij er geweest is, maar ze weten niet waar hij nu naartoe is. Ondertussen gaat Veronique de confrontatie aan met June, terwijl Bert het tweede deel van zijn plan in werking stelt. Met de hulp van Stan verschuilt hij zich in een container, die naar Azië gestuurd wordt, zodat hij daan onder het mes kan. Hij wilt plastische chirurgie gebruiken, zodat niemand hem nog herkent. Stan heeft echter andere plannen en hij steekt Bert een mes in zijn rug.

De joint venture

Veronique en June bezegelen hun koude oorlog bij Vero Bello wanneer Veronique de bewijzen op haar gsm aan June toont. Peter en de rest van de familie krijgen ondertussen belangrijk nieuws te horen wanneer Faroud vertelt dat Bert naar Azië vertrokken is. June komt het nieuws van Stan te weten en ze is allesbehalve gelukkig. June probeert de foto's van haar en Bert van de gsm van Veronique te wissen, maar ze loopt met haar kop tegen de muur. Veronique voelt zich vrij van June's macht en ze stelt een joint venture voor aan Mathias. Hij probeert Peter te overtuigen om toch een samenwerking aan te gaan met Vero Bello, maar hij is niet voor dat idee te vinden. June lijkt plots positief tegenover het voorstel te staan en dat zorgt voor argwaan bij Veronique. Peter wilt op het voorstel ingaan, maar dan wilt hij dat June zich op de achtergrond houdt en dat hij haar niet hoeft te zien.

June legt zich neer bij de eisen van Peter en niet veel later worden de papieren van de joint venture tussen VDB Fashion en Vero Bello getekend. June houdt zich echter niet aan de afspraak en niet veel later staat ze bij VDB. Peter wilt het hier niet bij laten en hij is niet van plan zich nog langer op kantoor te laten zien. Hij verdiept zich in een studie van de impact van kledij op de ecologische voetafdruk. Daarvoor trekt hij voor een tijdje naar Griekenland en hij maakt zijn familie en zijn werknemers duidelijk dat hij niet snel zal terugkeren.

Het wraakplan van June

June is niet van plan zich hierbij neer te leggen en ze wilt een stap verder gaan in haar wraakplan. Daarvoor heeft ze Bert nodig, maar ze heeft nog altijd niets van hem gehoord. Ze spreekt af met Stan, om het met hem over Bert te hebben. Ze vraagt hem om Bert te contacteren, omdat hij nog altijd niets van zich laten horen heeft. Wanneer ze de volgende dag terug afspreekt met Stan, vertelt hij haar dat hij hem niet heeft kunnen bereiken. Hij vertelt haar dat hij zijn afspraak met de plastische chirurg heeft afgezegd. June is razend, want Bert is ervandoor met haar geld.

Nu June en Stan terug een goed contact hebben, wil June werk maken van haar eigen wraakplan tegen Peter. June wil Peter zien verdwijnen, en liefst zo snel mogelijk. Stan komt met een plan op de proppen, maar daarvoor zal June wel terug op een goed blaadje bij de familie Van den Bossche moeten komen. June stelt zichzelf vriendelijk op na de dood van Bart en Thomas door naar de begrafenis te komen. Nadien loopt haar plan in het honderd wanneer FreEco ontdekt dat Vero Bello een giftige stof van Dario Rinaldi gekocht heeft. Veronique geeft June hiervan de schuld.

Peter is terug uit Griekenland en wil een charter opstarten om samen met andere modebedrijven ecologisch te ondernemen. Hij organiseert hiervoor een persevenement eind juni en volgens Stan is dit het ultieme moment om wraak te nemen. Stan zorgt ervoor dat Peter een bepaalde locatie uitkiest door een nep promo-aanbod naar hem te sturen via mail. Peter gaat in op het voorstel en Stan zet het plannetje in werking. De dag van het evenement zelf knoeit Stan met de boiler in de badkamer en nadien zorgt hij ervoor dat Peter alleen in deze badkamer opgesloten zit. June zit thuis gespannen op nieuws te wachten en stuurt een smsje naar Stan voor een update...

S25 E002 001
5550 6
S25 E006 035
Familie s25 5557 002
Familie 5565 003
Familie 5583 004
11222079 10153748361542491 5900512322806775154 o
Https---scontent.xx.fbcdn.net-hphotos-xpf1-t31.0-8-s720x720-12038572 10153758793332491 879928175621489351 o
60644823
Familie 5625 002-30ei0257eghqgsknehk1ze
Afl5656 still02
5672-4
D723ed8653e01b0ed9a2dcd7ee2dd6d5
62949714-30uj6m3lyj144io8aoy8lm
Familie 5668 005-30tojno7z6zkq6ffm2ws22
Familie 5672 003
Familie 5676 003
Familie 5678 003
Familie 5684 003
Familie 5686 002
Familie 5693 002
Familie 5698 004
Familie 5699 002
Familie 5704 003
Familie 5706 004
Familie 5714 004
Familie 5716 004
Aflevering 5725-2
Familie 5726 004
Familie 5728 001
Familie 5730 003
Aflevering 5734-11
Familie 5746 004 0
Aflevering 5754-2
BBtT8yz
Aflevering 5763-7
Familie afl5768 199
AAhMaqB

June komt van Stan te weten dat Peter nog leeft en in het ziekenhuis ligt. June is razend want dat was niet de afspraak. Tot Stan verkondigt dat hij veel grotere plannen heeft. June gaat naar het ziekenhuis om haar medeleven te tonen, in de hoop dat ze terug op een groen blaadje komt te staan bij de Van den Bossches. Geen gemakkelijke opdracht, want Peter wil absoluut niets met haar te maken hebben en ook Veronique stelt zich vragen bij haar plotse ommekeer.

Veronique vertelt in Vero Bello dat ze aan Peter wil voorstellen om een fusie aan te gaan. June ziet dit idee volledig zitten, tot grote verbazing van Veronique en Rudi. Het is Peter die twijfels heeft, want hij wil absoluut niet met June samenwerken. Tijdens een vergadering tussen Peter, June en Simon komen ze toch tot een compromis en de nieuwe VDB Fashion is geboren. Ondertussen staat June versteld wanneer ze Stan de VDB Holding ziet binnenstappen. Hij kreeg namelijk een job aangeboden door Peter, wat perfect past in het plannetje van Stan.

Twee maanden later

De fusie tussen Vero Bello en Fashion is volledig rond en er wordt een feestje gegeven voor de aandeelhouders. June maakt van de gelegenheid gebruik om aan te kondigen dat ze blij is met deze nieuwe kans en dat ze zal bewijzen dat ze ten goede veranderd is. Wanneer Mathias Moelaert vertelt dat hij zijn aandelen wil verkopen, ziet Stan dit als een goede kans voor June. Zij wil er alles aan doen om Mathias te overtuigen zijn aandelen aan haar te verkopen, zodat ze haar positie kan versterken. Haar plannetje mislukt wanneer Peter hem kan overtuigen om toch aandeelhouder te blijven.

June en Stan richten opnieuw hun pijlen op Peter en June wil ook de strijd om de hoofdontwerper in haar plannetje verwerken. Zij vindt namelijk Hanne de beste keuze, omdat zij nog jong is, en dus het best gemanipuleerd kan worden.

Bij VDB heeft een zware storm ervoor gezorgd dat een deel van het dak ingestort is. De volledige bovenste verdieping is vernield. Stefanie en Stan hebben dringend hulp nodig. Simon, Peter, Veronique en vooral June proberen tot bij hen te komen, maar riskeren daarbij hun eigen leven. Ondertussen zijn ook Rudi en Evy vermist, want zij waren op dat moment in het atelier. Wanneer June eindelijk tot bij Stan en Stefanie komt, kan zij ervoor zorgen dat de brandweer veilig tot bij hen geraakt, zelfs al kan het dak elk moment volledig instorten. Stefanie is June eeuwig dankbaar en ook Stan komt tot het besef dat hij June écht graag ziet. De twee kussen en Veronique betrapt de twee.

Nu Veronique op de hoogte is van hun relatie, willen June en Stan naar buiten komen als koppel om het volledig officieel te maken. De reacties zijn gemengd, maar het is vooral Peter die iets tegen deze relatie lijkt te hebben. Zeker omdat hij Stan steeds meer als een goede vriend begint te zien, en hij probeert Stan te waarschuwen voor June.

June heeft een nieuw plan voor ogen nu Stefanie haar dankbaar is omdat ze haar leven gered heeft tijdens de storm. Ze probeert Stefanie te overtuigen om haar aandelen te verkopen. Stefanie lijkt dit plannetje wel te zien zitten, maar ze verandert op het laatste moment van gedachte omdat die aandelen haar nog steeds doen denken aan Thomas. Niet veel later hebben June en Stan al een tweede slachtoffer voor ogen: Trudy en deze keer lukt het wel. Trudy verkoopt haar aandelen niet, maar ze geeft Stan een volmacht zodat hij zijn opwachting maakt op de volgende aandeelhoudersvergadering.

Ook de zoektocht naar nieuwe kantoren voor VDB Fashion kan June gebruiken in haar plannetje. Ze wil op deze manier verdeeldheid scheppen tussen Peter en Veronique. Wanneer Peter het perfecte pand op het oog is, doet Stan alsof hij een geïnteresseerde klant is, waardoor Peter snel moet beslissen zonder Veronique in te lichten. Veronique zit op dat moment in Frankrijk, omdat June Marie-Rose ingelicht heeft over de relatie van Veronique en Mathias.

Wanneer de verhuis naar de nieuwe kantoren aangebroken is, komt het al meteen tot een conflict wanneer June te weten komt dat ze geen eigen kantoor gekregen heeft. En het wordt nog erger wanneer Peter verkondigt dat er geen vaste werkplekken zijn. Wie eerst aankomt, mag als eerste een bureau kiezen. Dat vindt June allesbehalve praktisch en wanneer de volgende keer Stefanie haar bureau inpalmt, wil June zich ook niet zomaar laten doen en probeert ze haar eigen plekje terug te krijgen. Zonder het gewenste resultaat.

June begint op te merken dat Stan geregeld verdwijnt tijdens de werkuren en dat hij bovendien niet vertelt waar hij naartoe gaat. June begint zich zorgen te maken en probeert te weten te komen waar Stan altijd naartoe gaat.

Hoewel Stan indertijd het geld van June heeft gestolen en gelogen heeft over de ware identiteit van Kirsten en zijn verleden met haar, begint hij een relatie met June. Wanneer June maanden later Stan confronteert met zijn leugens, biecht hij haar alles op van wat er gebeurd is sinds hun ontmoeting. Stan heeft vroeger in de gevangenis gezeten en wilde sindsdien geen contact meer met zijn vriendin Kirsten. Omdat Kirsten hierdoor een nieuwe relatie begonnen was en Stan dit ontdekte wanneer hij vrijkwam, deed hij een poging om Kirsten te vermoorden door haar aan te rijden. Sindsdien leeft zij als een plant door de hersenschade. Stan biecht June op dat hij de schipper had gevraagd om Bert in de zee te dumpen, maar kan niet verzekeren of dit werkelijk is gebeurd. Hij nam toen Berts geld, wat hij gekregen had van June, en hield een deel daarvan voor zichzelf zonder dat iemand hiervan op de hoogte was. June beslist Stan te confronteren met zijn verleden en chanteert hem om in ruil zijn belofte, namelijk Peter doden, eindelijk waar te maken.

Stan voelt zich in een hoekje gedreven door June en wil zijn goede vriend Peter niet zomaar vermoorden. Maar June maakt hem duidelijk wat de gevolgen zijn. Uiteindelijk lukt Stan toch niet in zijn opzet en kan hij het niet over zijn hart krijgen. June is ontzettend teleurgesteld en blijft nadien Kirsten verschillende keren opzoeken in het centrum. De communicatie tussen June en Kirsten begint steeds beter te gaan en June komt te weten dat Kirsten nog heel veel wraakgevoelens heeft. June besluit daarom haar plannetje met Peter even te laten rusten en ze gaat voor een nieuw doelwit: namelijk Stan zelf.

Ondertussen staat er bij VDB heel wat te gebeuren dankzij de tussenkomst van de ambitieuze Simon. Hij is erin geslaagd om Peter in een slecht daglicht te stellen en het is vooral Veronique die hierdoor haar conclusies trekt. Ze wil dat Peter een stap opzij zet als CEO zodat zij zijn plek kan overnemen. Ze roept de aandeelhouders samen en Peter beseft al snel dat hij deze strijd niet zal winnen omdat June de beslissende stem heeft. Hij wil niet kruipen en beslist zich terug te trekken. De verbazing bij iedereen is groot wanneer nadien Simon zijn kandidatuur bekendmaakt. June wil hier gebruik van maken en wil wel op Simon stemmen, in ruil voor de functie van financieel directeur.

June heeft Stan bij haar thuis uitgenodigd met valentijn en wil hem vergiftigen met een potje chocolademousse. Haar plan mislukt wanneer Stan het dessert niet wil opeten, maar liever een ander soort dessert wil. De dag nadien probeert ze het opnieuw bij hem thuis, deze keer met vergiftigde macarons. Haar plan lijkt deze keer wel te lukken, want Stan stikt in één van de macarons en sterft. June glundert en verlaat zijn appartement. De volgende dag is er geen spoor van Stan te bespeuren en begint Peter zich af te vragen waar hij uithangt. June probeert voor een alibi te zorgen en gedraagt zich even bezorgd om hem.

June haar plannetje om Stan te vermoorden mislukt. Ze is genoodzaakt het een tweede keer te proberen. Wanneer June bij Stan gaat eten, kan ze hem overtuigen een vergiftigde macaron te laten eten. Na zijn dood probeert ze voor een waterdicht alibi te zorgen. Op VDB schrikt June wanneer ze een levende Stan tegenkomt. Stan confronteert haar en zegt dat hij Junes plannetje al een tijdje doorhad en hierop voorbeid was. Bij deze eindigt hun relatie officieel. Hoewel Kirsten meestemde in het wraakplan van June tegenover Stan, beslist ze zich achteraf terug te trekken en Stan waar te schuwen voor gevaar. June beseft dat zij de oorzaak is dat haar moordpoging op Stan mislukt is en beslist Kirsten te verstikken met een kussen. Volgens de dokters is Kirsten gestorven aan een natuurlijke doodsoorzaak. Na de aanval van Stan in de Foodbar gaat June klacht tegen hem indienen bij de politie en wordt hij opgepakt.

Stan wordt gearresteerd en ondervraagd door hoofdinspecteur Ruth Delaet. Hoewel Peter in Stan gelooft en hem wilt helpen, geraakt hij volledig van de kaart nadat hij door Delaet wordt ingelicht over het zogezegde ongeluk op het congres één jaar geleden. Tijdens een gesprek in de gevangenis biecht Stan Peter op dat het een moordpoging was, beraamd door niemand minder dan zijn ex-vrouw June. Peter is geschokt over het complot tussen June en Stan tegen hem. Trudy beslist Stan te bezoeken in de gevangenis. Hij vraagt haar om hulp om te bewijzen dat hij Kirsten niet heeft vermoord. Trudy wordt door hoofdinspecteur Delaet echter niet au sérieux genomen. Ze beslist om samen met Hanne en Evy zelf op onderzoek uit te gaan en zoekt contact met Junes alibi: securityagent Dries. Ondertussen wordt Stan stevig toegetakeld in de gevangenis. June heeft Trudy, Hannah en Evy door en koopt Dries weeral om op hen een hak te zetten. Ondertussen denkt het drietal dat June niets in de gaten heeft en Dries aan hun kant staat. Dit wordt volgens hen bevestigd wanneer Dries Trudy op date vraagt. Dries vertelt haar dan dat hij gelogen heeft over het alibi van June op de dag van de moord. Hoofdinspecteur Delaet gelooft het verhaal van Trudy en Hannah niet en eist dat ze stoppen met hun privéonderzoek.

June stelt Simon voor om zijn imago als CEO op te krikken door een teambuilding te organiseren. Eerst is hij niet te vinden voor het lachyoga-idee van Trudy, maar gaat nadien toch akkoord. Wanneer de lesgever afbelt, beslist Simon om Trudy de yogasessie te laten verzorgen. De teambuilding is een groot succes. Trudy slaagt er zelfs in om Jenny en June te laten lachen. Tijdens een hevige discussie met Simon valt Veronique flauw. Ze wordt overgebracht naar het ziekenhuis en krijgt van de dokter te horen dat ze overwerkt, ondervoed en uitgedroogd is. Ze moet zeker een maand rusten. June wil van de afwezigheid van Veronique gebruik maken om zichzelf hogerop te werken in het bedrijf.

Mathias kan ervoor zorgen dat Cédric enkele dagen in de paasvakantie aan de slag kan gaan bij VDB. Daar beslist hij de onnozele puber uit te hangen, wat leidt tot aanvaringen met onder andere Simon en Quinten. June maakt Cédrics hoofd zot om te stoppen met school en op leercontract te gaan, tot grote frustratie van Veronique. Bovendien slaagt June erin om Veronique op te jagen door haar te beschuldigen van geknoei met de cijfers van Vero Bello. Volgens haar is het June die geknoeid heeft met de cijfers van het laatste kwartaal. Ze zou de cijfers van de voorraden hoger gezet hebben dan ze in werkelijkheid zijn waardoor de verkoopcijfers dalen.

Na het vertrek van Stefanie heeft Simon op VDB seks gehad met Evy. June is zo sluw dat ze de vrijpartij opneemt en dit chantagemateriaal achterwege houdt. Enkele weken later merkt June dat Simon niet aan haar kant staat en beslist om het filmpje anoniem naar alle medewerkers van de VDB Holding te versturen. Evy is er kapot van wanneer blijkt dat het filmpje van haar en Simon de ronde doet. Ook Simon schaamt zich. Hij geeft Quinten de opdracht om de persoon die het filmpje heeft gemaakt te traceren. Na een moeilijk begin is Quinten de dader van het videofilmpje op het spoor.

Quinten en de andere werknemers van VDB worden door June bijeengeroepen. Tijdens de afwezigheid van Simon houdt June een speech over het privésurfen tijdens de werkuren. Ze maakt het personeel duidelijk dat dit sinds het voorval van Evy en Simons seksfilmpje het strikt verboden is om zich op VDB bezig te houden met zo'n privézaken. In opdracht van June moet Quinten dit vanaf nu steeds checken. Wanneer Simon van Jenny hoort wat June heeft gedaan, is hij er niet mee gediend. June kan zich er uitlullen om het in Simons voordeel te laten lijken.

June haar plannetje om Simon de dieperik in te duwen lijkt te lukken. Ze verspreidt de roddel dat Evy onder dwang van Simon seks met hem heeft gehad. Bij VDB beginnen de werknemers te speculeren over de echtheid van de roddel, waarbij sommigen durven denken dat de Simon dit echt gedaan heeft. Jenny verstaat niet dat iedereen zijn of haar mening voor zichzelf houdt en laat dit duidelijk merken. Het komt zelfs tot een aanvaring met Simon en June waarbij Jenny Simon een verkrachter noemt. June stelt Simon voor om zich een tijdje op de achtergrond te houden tot de gemoederen bedaard zijn. Hij beslist op zijn beurt zich strontzat te drinken bij Jan in het café. Wanneer Evy terug komt werken bij VDB, roept ze iedereen van haar collega's bijeen om haar kant van het verhaal te doen en te vertellen dat ze niet tegen haar zin seks heeft moeten hebben met Simon. De dag nadien geeft Jenny CEO Simon een fles alcohol cadeau om zich te excuseren voor haar gedrag op de werkvloer de afgelopen tijd.

Op VDB is Quinten niet content over het werk van zijn voorganger Stan. Wanneer hij over Stan begint te klagen tegen Evy, zegt Evy's buikgevoel om toch Stan op te zoeken in de gevangenis. Ze belt naar zijn advocaat om een afspraak te maken. In de gevangenis vertelt Stan dat Evy een nieuw boek kan schrijven en dat het zal beginnen met 'June zal sterven en ik zal u vertellen waarom'.

June blijft van het CEO-schap dromen. Wanneer Simon Benny terug aanneemt zonder haar medeweten, flipt June door. Ze beslist een stap verder te gaan en Simon van de troon te stoten door meermaals arsenicum in zijn drank te verwerken. Ook Benny wordt het slachtoffer van Junes vergif. Wanneer Simon een bloedonderzoek wilt ondergaan, vreest June voor het resultaat. Leen vermoedt dat hij een maagzweer heeft en verplicht hem om thuis te blijven. Tot grote vreugde van June wordt zij CEO ad interim. Dit detail heeft ze namelijk in haar zelf opgemaakte contract verwerkt dat ze onlangs door Simon liet tekenen. June maakt van zijn afwezigheid gebruik om Rudimentair op te doeken. Ondertussen beweert Stan dat June een psychopaat is. Evy onderwerpt haar aan een test en constateert dat ze werkelijk een psychopaat is. Evy maakt Stan duidelijk dat ze de nodige bescherming eist voordat ze haar boek hervat. June ontdekt dat Evy een boek over haar psychopathische kant aan het schrijven is en beslist Stan op te zoeken in de gevangenis om hem te waarschuwen dat Evy wel eens gevaar zou kunnen lopen.

Veronique komt te weten dat June op de CEO-stoel zit en keert onmiddellijk terug naar VDB Fashion om orde op zaken te stellen. Ook Peter keert vervroegd terug uit Italië en samen hebben ze maar één doel: June buiten krijgen. June wil dit niet zomaar laten voorbijgaan en probeert Veronique terug thuis te krijgen. Ze huurt Gert Beysen is om Veronique te verkrachten in de ondergrondse parkeergarage van het bedrijf. Gert slaagt in zijn opzet en Veronique komt de komende weken niet meer werken om haar trauma te verwerken. Ondertussen is Simon aan de beterhand en keert hij terug naar Fashion. June kan ook niet verhinderen dat Peter opnieuw wordt aangenomen door Simon en moet nu ook hem terug buiten zien te krijgen. Dat lukt wanneer Peter bewijsmateriaal zoekt dat June achter het seksfilmpje zit. Ze waarschuwt Simon dat Peter leugens aan het verspreiden is en Simon gelooft haar. Hij ontslaat Peter alweer.

June komt ondertussen ook te weten dat Evy nog steeds aan haar boek bezig is en contact heeft met Stan. Ze schakelt Dries Van Renterghem in om Evy omver te rijden, maar hij gaat niet in op haar bod. Dankzij de hulp van Evy en Peter komt Stan vrij uit de gevangenis en June contacteert hem. Ze wil namelijk praten over zijn job bij VDB Fashion. Stan gaat niet in op het aanbod, en June komt met een ander plannetje. Ze gaat naar het huis van de 'Friends', waar Stan logeert en ensceneert een vechtscène. Stan voelt dat de grond onder zijn voeten te heet wordt en vlucht.

Wanneer Jan een familiebijeenkomst organiseert om Simon duidelijk te maken dat hij June moet laten vallen, merkt Mieke op dat Simon broze nagels heeft. Ze gaat hier verder op in en ze zoekt er meer informatie over op op het internet. Ze denkt dat hij een vergiftiging van metaal heeft gekregen en ze gaat meteen bloed bij hem trekken. Op dat moment is ook June bij hem in het kantoor en ze kan alles ongestoord meevlogen. Zo komt ze ook te weten dat Mieke de bloedstalen die avond nog naar het labo zal brengen. Ze geeft Simon Rohypnol en ze rijdt, samen met hem, in zijn auto, naar het labo, waar ze Mieke opwacht. Wanneer ze uit haar auto stapt en ze de straat wilt oversteken, rijdt June met de auto op haar af en ze rijdt haar aan, waarna ze vluchtmisdrijf pleegt. De volgende morgen wordt Simon wakker in zijn auto, met een kapotte koplamp. Na een paar rare dromen over de aanrijding van Mieke, besluit Simon naar de politie te gaan om zich aan te geven, op aanraden van June, omdat hij denkt dat hij Mieke heeft aangereden. Hij wordt opgepakt en zo heeft June opnieuw vrij spel bij VDB.

Dankzij Hanne weten Peter en Veronique dat June een afspraak heeft met Paul Wils, een invloedrijke CEO. Wanneer nadien Hannah ontslagen wordt door June, zijn ze hun ogen en oren bij VDB Fashion volledig kwijt en Hannah stuurt Quinten op June af. Hij ontdekt dat er een verkoopsovereenkomst op tafel ligt en Peter en Veronique haasten zich naar Fashion om dit tegen te houden. June heeft echter een deal gesloten met Paul waarbij zijn bedrijf 9House de kleding van Fashion zal verdelen. Ze triomfeert en verklaart dat ze deze deal volledig op haar eentje klaargespeeld heeft, zonder de hulp van de Van den Bossches. Later op de avond krijgt June onverwachts bezoek in haar kantoor. Ze kan nog de woorden "Wa doede gij hier?" uitspreken voor ze neergeschoten wordt.

Schermafbeelding 2016-06-29 om 22.45.04

Bij VDB Fashion is Niko Schuurmans volledig in paniek. Hij haast zich naar buiten en dumpt zijn revolver in een container. Het lijk van June wordt teruggevonden en ze is op slag dood. Inspecteurs Delaet en Mortier komen ter plaatse. Tot hun grote verbazing zijn er de volgende dagen verschillende verdachten: naast Niko hebben ook Simon Feyaerts, Peter Van den Bossche en Stan Lauwers een reden om June dood te willen. Feit is dat Niko op de vlucht is voor de familie en dus hoofdverdachte nummer één is. Maar is hij echt wel de schuldige?

Familie 5769 002
S26 afl5769 014
Familie moord cedric 004

Peter treft op VDB het lijk van June aan. Inspecteur Stef Mortier en Ruth Delaet openen de zaak en er duiken al snel heel wat verdachten op. Louise wilt graag naar de begrafenis van June gaan, nu haar lijk is vrijgegeven, maar Peter zegt haar dat er waarschijnlijk geen begrafenis komt en dat ze dus gewoon zal worden verbrand, omdat ze geen familie of vrienden had. Louise vindt het spijtig en dat laat ze haar vader duidelijk zien. Ze vindt dat ze, ondanks de slechte dingen, ook veel goede dingen heeft meegemaakt met haar ex-stiefmoeder en daarom wilt ze dat ze een normale begrafenis krijgt, zoals iedereen. Peter beslist om de begrafenis te betalen, zodat ze toch een normale begrafenis krijgt, tegen de wil in van Veronique. Op de dag van de begrafenis zelf heeft Peter het echter veel te druk om met Louise mee te gaan naar de begrafenis en daarom gaat Jenny met haar mee. June krijgt een eervol afscheid op haar begrafenis.

Stef en Ruth komen er eindelijk achter wie de moordenaar van June is, Cédric Van de Caveye. Hij heeft alles bekent omdat anders zijn moeder in de gevangenis zou gaan. Stef is blij dat hij de zaak rond de dood van June eindelijk achter zich kan laten.

Eind januari 2017 verschijnt June opnieuw als hallucinatie van Niko. Niko heeft al een tijdje problemen met slapen. Hij lijdt aan de ziekte insomnia. Wanneer hij op een avond in de zetel zit omdat hij weer niet kan slapen, begint hij te hallucineren. Niko krijgt steeds June, die hem wil naderen, te zien. Wanneer Mieke op bezoek komt, hallucineert Niko weer en denkt dat ze June is. Gelukkig kan Mieke hem kalmeren. Even later valt hij in slaap op Mieke haar schoot.

Misdrijven

2007

2014-2015

 • Omkoperij van Andrea De Praetere, Floor Hintjens en Dario Rinaldi.
 • Het bezitten en dealen van illegale drugs.
 • Medeplichtige drogeren van Margot, Peter Van den Bossche en onbekende man.
 • Bedrijfsspionage van Vero Bello bij VDB (via Floor Hintjens).
 • Medeplichtige moord op onbekende man in de loft van Peter Van den Bossche.
 • Chantage van Stan Lauwers en Veronique Van den Bossche.
 • Medeplichtige moord op Floor Hintjens.
 • Het stelen van de identiteit van Veronique Van den Bossche.
 • Medeplichtige ontsnapping van Bert Van den Bossche.
 • Onderdak bieden aan voortvluchtige ex-gedetineerde Bert Van den Bossche.
 • Fysieke agressie tegen Veronique Van den Bossche.
 • Medeplichtige (vermoedelijke) moord op Bert Van den Bossche.
 • Medeplichtige moordpoging op Peter Van den Bossche.

2016

 • Moordpoging op Stan Lauwers door middel van vergiftiging.
 • Moord op Kirsten Caemerlinck.
 • Valse verklaringen afleggen bij de politie.
 • Vervalsing cijfers van VDB Fashion en Vero Bello.
 • Schending van de privacy van Simon Feyaerts en Evy Hermans (opnemen en verspreiden van seksfilmpje).
 • Vergiftiging van Simon Feyaerts en Benny Coppens met Arsenicum.
 • Chanteren + omkopen van Dries Van Renterghem.
 • Medeplichtige verkrachting van Veronique Van den Bossche.
 • Chanteren van o.a. Rudi Verbiest en Benny Coppens.
 • Medeplichtig drogeren van Rudi Verbiest met Rohypnol.
 • Stan Lauwers valselijk beschuldigen van slagen en verwondingen.
 • Moordpoging op Mieke Van den Bossche (2x).
 • Drogeren van Simon Feyaerts met Rohypnol.
 • Vluchtmisdrijf met blikschade (carjacking van Simon zijn auto).

Generiek

Galerij

Trivia

 • Katrien De Becker had een kleine gastrol als Sigrid, een collega van Ben Van der Venne, tijdens het 2de seizoen.
 • June is allergisch aan steenvruchten.
 • Tijdens aflevering 244 van het 19de seizoen worden enkele dingen over June onthuld namelijk dat haar volledige naam June Leah Armand Van Damme is, dat ze geboren is op 1 maart 1972 en tevens weduwe is van Wim Moons. In 2016 sterft June op 44-jarige leeftijd.
 • Op het einde van het 19de seizoen, vlak voordat June gaat trouwen met Peter, vraagt Anna zich af of June niet reeds familie van haar is. June maakt haar duidelijk dat ze zelf niet weet of ze familie is van Marie-Claire Damme, Anna's moeder.
 • De laatste scène van June in Familie kan je terugvinden op de VTM-site (http://vtm.be/familie/omg-cedric-is-de-moordenaar-van-june).
 • Katrien De Becker hernam de rol van June twee keer nadat het personage overleden was en zijzelf uit de reeks verdwenen was. De eerste keer was in een reclamespot met Jonas Van Geel over de najaarsprogramma's bij VTM en de tweede keer voor een sketch rond "Familie" voor de tweede Rode Neuzendag. In beide gevallen was haar verschijning gebruikt als grap naar het overlijden van June.
 • Tot ieders verbazing komt June een dikke twee maanden na haar laatste scène, in januari 2017, terug in beeld in de vorm van een hallucinatie.

Foto's

Achter de Schermen

Lees Meer

 • Voor meer informatie over de relaties van June, zie hier.
 • Voor meer informatie over het wraakplan van June, zie hier.
 • Voor meer informatie over het overlijden van June, zie hier.
 • Voor meer informatie over de zoektocht naar de moordenaar van June, zie hier.
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.