FANDOM


† Kirsten Caemerlinck
Seizoenen 25 VerlamdeVrouwS25
Eerste verschijning Aflevering 5546 - 24 augustus 2015
Laatste verschijning Aflevering 5726 - 2 mei 2016
Gespeeld door Jessa Wildemeersch
Kinderen -
Ouders Onbekend
Huidige categorie Vorige Gastpersonages
Algemene InformatieFamilie en LiefdeslevenVerhaallijnenTriviaFoto's

Algemene Informatie

Kirsten Caemerlinck is een gastpersonage dat van 24 augustus 2015 tot en met 2 mei 2016 vertolkt wordt door Jessa Wildemeersch.

Familie en Liefdesleven

Stan Lauwers maakt June Van Damme wijs dat Kirsten zijn zus is, maar Kirsten is de ex-vrouw van Stan. Toen Stan naar de gevangenis moest, kwam hun relatie tot een einde. Kirsten had een nieuwe vriend en dat kon Stan niet verkroppen. Toen hij weer vrijkwam, nam hij wraak door Kirsten omver te rijden, waardoor ze volledig verlamd is.

In mei 2016 vertelt hij echter zijn kant van het verhaal aan Evy. Na een nachtje op stap met zijn vrienden komt Stan thuis aan. Daar betrapt hij Kirsten in een vrijpartij met iemand van haar werk. Na het zien van dit voorval wil Stan de auto instappen en wegrijden. Hoewel Kirsten voor de poort ging staan om hem tegen te houden, was Stan er zeker van dat ze wel aan de kant zou springen. Dit deed ze volgens hem niet, waardoor Stan Kirsten aanreed. In Stans ogen was dit een ongeval en niet met opzet.

Verhaallijnen

Schermafbeelding 2015-08-15 om 01.20.31
F027c5e304e123bfaf079ad8afe212ed
Aflevering5650
12491944 10153944430277491 5049356459036804545 o
E0cbf549fe9838e2be4f5bae21adb906
12593709 10154008334692491 1767148558998473689 o
Aflevering 5726-3
Aflevering 5726-4
Aflevering 5726-8
Aflevering 5726-10

Kirsten komt in beeld na de moordpoging van haar (zogezegde) broer Stan Lauwers op Peter Van den Bossche. Ze is volledig verlamd en wordt verzorgd bij Sanitas zorgcentrum. Stan vertelt haar dat hij hem niet kon vermoorden.

Maanden later komt ze opnieuw in beeld wanneer Stan haar vertelt dat hij het moeilijk heeft om te blijven liegen tegen June Van Damme. Hij wilt de diefstal van haar geld opbiechten en vertellen wat er echt met Bert Van den Bossche is gebeurd. Toch krijgt Stan dit niet over zijn lippen...

Wanneer Stan en June reeds een tijdje een koppel zijn, komt zij bij hem overnachten. Daar vindt June een map met de naam Kirsten op. June wilt uiteraard weten wie deze vrouw is en wat voor band haar vriend met de vrouw heeft. Niet veel later biecht Stan alles op: de vrouw op de foto is zijn zus, die volledig verlamd is als gevolg van een door hem veroorzaakte auto-ongeval twee jaar terug. Op het moment van het ongeval had hij namelijk drugs genomen en alcohol gedronken. Stan voelt zich nog steeds schuldig tegenover Kirsten en blijft haar bezoeken. June heeft het gevoel dat hij niet de volledige waarheid vertelt en wilt Kirsten opzoeken, tot grote ergernis van Stan. Wanneer June Kirsten opzoekt, ontdekt ze dat Stan gelogen heeft aangezien Kirsten niet Lauwers heet met haar achternaam, maar Caemerlinck.

June wil de volledige waarheid te weten komen en blijft Kirsten opzoeken. Uiteindelijk vindt ze een manier om met haar te communiceren. Als ze 'ja' wil zeggen, knippert ze één keer met haar ogen en ze knippert twee keer voor een nee. Ook met de hulp van Scrabble-stukjes lukt het June om enkele woordjes uit haar te krijgen. Zo ontdekt ze dat Kirsten de ex-vrouw is van Stan en dat Stan haar opzettelijk omvergereden heeft in een vlaag van jaloezie. June is helemaal van kaart door haar verhaal en belooft Kirsten dat ze in haar plaats wraak zal nemen op Stan. De twee ontwikkelen een hechte band en Stan begint argwanig te worden. Via de verpleegsters ontdekt hij dat Kirsten met June kan communiceren en hij probeert hetzelfde met haar te doen, zonder veel geluk. Stan slaat helemaal door en krijgt zelfs een contactverbod opgelegd. June maakt hier gretig gebruik van om haar plannetje te doen lukken. Ze nodigt Stan uit voor een etentje en is van plan hem te vermoorden. Wanneer haar plannetje mislukt, begint de grond onder June haar voeten zeer warm te worden. Stan had meteen door dat June hem iets wou aandoen en June beseft dat ze geen kant meer op kan. Ze wil zijn enige getuige uitschakelen en dat is Kirsten. Op een avond gaat ze naar haar kamer en verstikt ze Kirsten met een kussen. Volgens de dokters is Kirsten gestorven aan een natuurlijke doodsoorzaak. Ze stierf op 19 februari 2016.

Stan wordt gearresteerd en ondervraagd door hoofdinspecteur Ruth Delaet. Hoewel Peter in Stan gelooft en hem wilt helpen, geraakt hij volledig van de kaart nadat hij door Delaet wordt ingelicht over het zogezegde ongeluk op het congres één jaar geleden. Tijdens een gesprek in de gevangenis biecht Stan Peter op dat het een moordpoging was, beraamd door niemand minder dan zijn ex-vrouw June Van Damme. Peter is geschokt over het complot tussen June en Stan tegen hem. Trudy Tack de Rixart de Waremme beslist Stan te bezoeken in de gevangenis. Hij vraagt haar om hulp om te bewijzen dat hij Kirsten niet heeft vermoord. Trudy wordt door hoofdinspecteur Delaet echter niet au sérieux genomen. Ze beslist om samen met Hannah Van den Bossche en Evy Hermans zelf op onderzoek uit te gaan en zoekt contact met Junes alibi: securityagent Dries Van Renterghem. Ondertussen wordt Stan stevig toegetakeld in de gevangenis. June heeft Trudy, Hanne en Evy door en koopt Dries weeral om op hen een hak te zetten. Ondertussen denkt het drietal dat June niets in de gaten heeft en Dries aan hun kant staat. Dit wordt volgens hen bevestigd wanneer Dries Trudy op date vraagt. Dries vertelt haar dan dat hij gelogen heeft over het alibi van June op de dag van de moord. Hoofdinspecteur Delaet gelooft het verhaal van Trudy en Hanne niet en eist dat ze stoppen met hun privéonderzoek.

Na het telefoontje van Stans advocaat beslist Evy om Stan toch op te zoeken in de gevangenis. In de gevangenis vertelt Stan dat Evy een nieuw boek kan schrijven en dat het zal beginnen met 'June zal sterven en ik zal u vertellen waarom'. Hij wilt dat ze een boek over zijn leven schrijft, omdat Stan wilt dat de mensen het juiste verhaal van de gebeurtenissen te horen krijgen. Evy denkt eraan om zijn aanbod te aanvaarden, maar stelt echter wel haar voorwaarden. Ze beslist het boek 'Stan Lauwers, achter het masker' te noemen. Stan vertelt Evy zijn kant van het verhaal rond de aanrijding op Kirsten. Zij beslist in Stans verleden te graven om zijn verhaal te kunnen bevestigen...

Trivia

  • Kirsten is geboren op 7 juli 1973 en gestorven op 19 februari 2016.

Foto's

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.