FANDOM


Kobe Dierckx
Seizoenen 131415161718 Familie3513
Eerste verschijning Aflevering 2646 - 11 september 2003
Laatste verschijning Aflevering 4087 - 18 april 2009
Gespeeld door Stoffel Bollu
Kinderen -
Ouders Walter Dierckx en † Carine Wattez
Huidige categorie Vorige Hoofdpersonages
Algemene InformatieFamilie en LiefdeslevenStudies en BeroepslevenVerhaallijnenTriviaGeneriekFoto'sLees Meer

Algemene Informatie

Kobe Dierckx is een hoofdpersonage dat van 11 september 2003 tot en met 18 april 2009 vertolkt wordt door Stoffel Bollu.

Familie en Liefdesleven

Kobe is de zoon van Walter en Carine. Als kind werd hij door Carine te vondeling gelegd, waarna hij door geestelijken werd opgevangen en uiteindelijk in een missiepost op Dominica ging leven. Op haar sterfbed onthult Carine aan Walter dat ze samen een zoon hebben. Walter gaat op zoek naar Kobe en neemt samen met zijn zoon afscheid van Carine.

Hoewel Kobe priester wilde worden, net zoals zijn vader, had hij een tijdje een relatie met Marleens dochter Lovely. Na de breuk tussen de twee wordt Kobe verliefd op Roxanne, een meisje uit het opvangtehuis van Mieke. Na de breuk met Roxanne beslist hij toch de kiezen voor de Kerk en begint hij aan zijn opleiding tot priester.

Studies en Beroepsleven

Binnenkort

Verhaallijnen

De jonge Carine Wattez gaat aan de slag als huishoudster bij pastoor Walter Dierckx. De twee beginnen een hartstochtelijke affaire wat de reputatie van Walter in gevaar brengt. Wanneer hij moet kiezen tussen Carine en de kerk, kiest hij uiteindelijk voor de kerk en verdwijnt Carine uit zijn leven. Nadien komt Carine te weten dat ze zwanger is en ze bevalt van Kobe zonder dat Walter hier iets van weet. Ze legt de jongen te vondeling en Kobe wordt opgevangen door gelovigen en groeit uiteindelijk op in een missiepost op Dominica.

Wanneer Carine Wattez op sterven ligt: heeft ze slecht één wens: haar zoon Kobe ontmoeten. Walter Dierckx start een zoektocht en brengt hem net op tijd bij het sterfbed van zijn moeder. Nadien beslist Kobe in België te blijven, om de band met zijn vader en de rest van de familie verder aan te sterken.

Kobe gaat aan de slag als opvoeder in het jongerenopvangtehuis van Marc en Mieke Van den Bossche. Terzelfder tijd wordt hij verliefd op Lovely Van der Venne, maar zij blijkt een vaste relatie niet te zien zitten. Kobe besluit dan maar zijn vader achterna te gaan en ook priester te worden, tot hij verliefd wordt op Roxanne Ribbens, een probleemkind uit het opvangtehuis. Hij zegt voor haar zijn priesterstudies op.

Kobe en Roxanne Ribbens zijn een koppel en Kobe trekt bij haar in. Maar wanneer hij het nieuws aan zijn vader vertelt, is die niet helemaal tevreden. Hij verwaarloost zijn studies en moet het gaan uitleggen bij vader abt. Kobe zal een beslissing moeten nemen: zijn studies van priester of zijn relatie met Roxanne. Hij kiest voor zijn studies en breekt met Roxanne.

De studies van Kobe tot priester komen tot een einde en hij maakt zich klaar voor zijn priesterwijding. Walter Dierckx en Anna Dierckx zijn ontzettend trots op hem, maar tijdens de viering in de kerk komt het tot een confrontatie tussen Kobe en Roxanne Ribbens. Roxanne kan Kobe niet uit haar hoofd zetten en wil hem terugwinnen. Kobe volgt zijn hart en verdwijnt samen met Roxanne. 

Enkele dagen hoort de familie niets meer van Kobe, tot hij wordt teruggevonden. Kobe probeert aan zijn vader uit te leggen dat hij echt verliefd is op Roxanne en ze proberen hun relatie nog een kans te geven. Walter en Anna kunnen het Kobe echter niet vergeven en blijven Roxanne slecht behandelen. Kobe zal moeten kiezen tussen zijn familie en Roxanne, maar wil zijn vader niet in de steek laten. Het komt opnieuw tot een breuk.

Wanneer enkele dagen Roxanne dood wordt teruggevonden in haar appartement, is Kobe meteen verdachte nummer één. Hij wordt ondervraagd door de politie, maar hij beweert er niets mee te maken te hebben. Uiteindelijk wordt de echte moordenaar gevonden, de huisbaas van Roxanne die seks met haar wou. 

Nadien is Kobe nog steeds verdrietig om de dood van Roxanne, maar nu snapt hij eindelijk dat zijn ware roeping bij de kerk is en hij hervat zijn priesterstudies.

De serie maakt een sprong in de tijd van drie jaar

Kobe heeft het nog steeds moeilijk met de plotse dood van zijn vader Walter. De ziekte AIDS was doorgebroken en hij stierf door een ordinaire longontsteking. Om zijn vader te eren, heeft Kobe definitief voor de kerk gekozen en hij is van plan om zijn priestergeloften af te leggen. Kobe woont ondertussen in de oude studio van Bert Van den Bossche en Tinne Huysmans en heeft zich aangesloten bij de jongerengroep van onder meer Pierrot Van den Bossche, Maarten Van den Bossche en Leen Van den Bossche. Vooral Kobe en Pierrot zijn zeer goed bevriend geworden en spenderen veel tijd samen. Wanneer Kobe vermoedt dat Pierrot een boontje heeft voor Lobke Corneel, spoort hij hem aan om het meisje een kans te geven.

Wanneer Kobe zich al een hele tijd slecht voelt, is hij voortdurend kort van stof tegen zijn vrienden. Kobe wil niemand ongerust maken, maar gaat toch naar de dokter. Nadien lijkt Kobe volledig veranderd te zijn, maar hij wil niets lossen tegen Pierrot en de rest.

De vriendengroep van Kobe wordt opgeschrikt wanneer Shirley Van Kets aangerand wordt in de buurt van de QV. Nadien vallen er nog meer slachtoffers, waaronder Noa de Rixart de Waremme en Zoë de Rixart de Waremme. Na één van de aanrandingen wordt er een hangertje teruggevonden en via de tv wordt een oproep gelanceerd. Lobke en Pierrot vermoeden dat Kobe meer weet over de aanrandingen. Hij werd immers lijkbleek toen op de televisie het hangertje van de aanrander werd getoond. Kobe krijgt uiteindelijk de politie over de vloer en wordt net zoals zijn vrienden ondervraagd.

Op een dag gloeit Kobe volledig door de koorts en merkt hij dat hij een flinke wonde opgelopen heeft. Hij gaat op consultatie bij psychiater Eline Vaerenbergh om te praten over alle onverklaarbare dingen die de afgelopen maanden gebeurt zijn. Desalniettemin gaat Kobe samen met zijn vrienden naar de Ardennen tijdens oudjaar.

Commissaris Annelies De Vos wil zich persoonlijk met de aanrandingszaak bezighouden en ze voelt vooral Kobe en Bert Van den Bossche aan de tand. Wanneer Kobe een tijdje later samen met Maarten en Bjorn Impens naar een stripclub gaat, wordt één van de paaldanseressen vervolgens aangerand. De drie heren moeten naar de politie gaan ter verhoring. Ondertussen staat de priesterwijding van Kobe voor de deur en hij nodigt de volledige familie uit om hem te steunen. Tijdens de dienst zelf komt de politie binnenvallen en ze pakken Kobe op.

Anna Dierckx is er het hart van in dat Kobe gearresteerd is op verdenking van aanranding. Hij wordt door commissaris De Vos en hoofdinspecteur Bosman op de rooster gelegd over de bezwarende bewijzen, maar hij blijft volhouden dat hij onschuldig is. Psychiater Eline wordt bij de zaak betrokken en deelt haar vermoedens met de politie na enkele diepgaande onderzoeken. Uiteindelijk wordt de ernstige diagnose vastgesteld dat Kobe lijdt aan een multipersoonlijkheidscomplex sinds de dood van zijn vader en sinds hij te weten gekomen is dat hij ook seropositief is. Kobe wordt naar een gespecialiseerde instelling gebracht.

Terwijl sommige vrienden en familieleden Kobe niet meer willen zien, wil Anna haar kinderen en kleinkinderen aansporen om Kobe niet te laten vallen. Leen en Noa zijn één van de eersten die Kobe gaan bezoeken en ook Anna en Albert komen geregeld langs om hem te steunen in zijn genezingsproces.

Binnenkort

Binnenkort

Generiek

Galerij

Foto's

Lees Meer

  • Voor meer informatie over het liefdesleven van Kobe, zie hier.
  • Voor meer informatie over de gezondheid van Kobe, zie hier.
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.