FANDOM


Koen Lamoen
Seizoenen 9101112131415 Portret-koen
Eerste verschijning Aflevering 1816 - 8 februari 2000
Laatste verschijning Aflevering 3232 - 14 januari 2006
Gespeeld door Geert Hunaerts
Kinderen -
Ouders Lieze Lamoen en † onbekend
Huidige categorie Vorige Hoofdpersonages
Algemene InformatieFamilie en LiefdeslevenVerhaallijnenTriviaGeneriekGalerijFoto's

Algemene Informatie

Koen Lamoen is een hoofdpersonage dat van 8 februari 2000 tot en met 14 januari 2006 vertolkt wordt door Geert Hunaerts.

Familie en Liefdesleven

Koen zijn moeder heette Lieze Lamoen. Zijn vader is nog onbekend. Beiden zijn reeds gestorven. Op liefdesvlak was Koen helemaal in de ban van Brenda Vermeir, die net een scheiding met Bart Van den Bossche achter de rug heeft. De twee beginnen een relatie en hebben zelfs trouwplannen. Vooral door de terugkeer van Bart gaat het koppel uit elkaar, en door de miskraam van Brenda. 

Nadien heeft Koen nog een relatie met Lovely Van der Venne, maar wanneer hij van paardrijden een nieuwe hobby maakt, wordt hij verliefd op zijn instructrice Virginie Daerden. De twee hebben maandenlang een affaire, terwijl Koen beloofde volledig te breken met haar. Lovely komt hier achter en breekt volledig met hem. Koen en Virginie verhuizen daarna definitief naar Egypte.

Verhaallijnen

Seizoen9 89
Seizoen9 87

De zelfzekere Koen Lamoen maakt zijn opwachtig na de plotse scheiding tussen Brenda Vermeir en Bart Van den Bossche. Koen ziet Brenda wel zitten en hij vraagt haar mee uit om iets te gaan drinken in de Bananja. Maar Koen is niet de enige geïnteresseerde, want ook Thomas Maeterlinck steekt zijn interesse voor Brenda niet onder stoelen of banken. Het komt tot een gewelddadige confrontatie tussen de twee in de Bananja, en uiteindelijk kiest Brenda voor de charmante Koen.

Hun geluk is van korte duur wanneer Koen zijn moeder Lieze inlicht over zijn nieuwe vriendin. De naam 'Vermeir' komt haar bekend voor, want ze heeft ooit nog een relatie gehad met Mathieu Vermeir, de vader van Brenda en volgens Lieze ook de vader van Koen. De wereld van Koen en Brenda stort in nu ze te weten gekomen zijn dat ze eigenlijk broer en zus zijn. De twee gaan uit elkaar als vrienden.

Nadien ontmoet Koen de goedlachse Trudy Tack de Rixart de Waremme. De twee beleven meteen een avontuurtje met elkaar, maar Trudy neemt hun relatie iets te serieus op. Ze wil Koen voorstellen aan haar grootouders, de graaf en gravin van Rullingen. Zij vinden Koen allesbehalve een geschikte partner voor hun kleindochter en laten dit duidelijk merken. Koen wil zich geen 'fortuinjager' laten noemen en stort zijn hart uit bij Brenda.

Koen heeft uiteindelijk een einde gemaakt aan zijn relatie met Trudy Tack de Rixart de Waremme en zij kan dit maar moeilijk verkroppen. Ondertussen komt Koen van zijn moeder te weten dat ze terminaal ziek is en dus niet lang meer zal leven. Op haar sterfbed geeft Lieze toe aan Koen en Brenda dat ze niet 100% zeker is dat Koen de zoon van Mathieu is. Koen wil een DNA-test laten uitvoeren op zijn overleden vader en vraagt hiervoor de hulp van Vincent Misotten. Het resultaat zorgt voor veel emoties, want Koen is dan toch niet de zoon van Mathieu waardoor hij en Brenda geen broer en zus zijn.

De twee zijn dolgelukkig en geven hun relatie nog een kans. Koen neemt Brenda mee op een romantisch weekendje en wil er geen gras over laten groeien. Hij vraagt haar ten huwelijk en Brenda zegt ja.

Wanneer Trudy Tack de Rixart de Waremme en Sarah De Kunst samen een kledingwinkel starten, gaat Koen hier aan de slag als verkoper. Laat op de avond krijgen hij en Trudy echter dieven over de vloer en hij vreest nadien voor zijn job. Door het voorval zijn Koen en Trudy terug dicht naar elkaar toegegroeid en ze belanden opnieuw samen in bed.

Ondertussen plant Brenda vol enthousiasme hun huwelijk, maar wanneer de dag zelf aangebroken is, is Koen met de noorderzon verdwenen. Brenda, haar ouders en vrienden staan in het stadhuis op hem te wachten, maar hij daagt niet op. Hij heeft wel een emotionele videoboodschap achtergelaten waarin hij toegeeft dat hij nog niet klaar is om te trouwen. Het huwelijk wordt afgeblazen. Brenda komt te weten waar Koen uithangt en reist hem achterna in de hoop hem van haar liefde te overtuigen.

Maar ook Trudy reist het koppel achterna, omdat zij er zeker van is dat ze een toekomst heeft met Koen. Zeker wanneer Trudy verkondigt dat ze zwanger is. Brenda komt dit te weten en maakt meteen een einde aan haar relatie met Koen. Koen wil zijn verantwoordelijkheid niet nemen en laat Trudy volledig in de steek. Zij wil het kindje niet alleen opvoeden en laat een abortus uitvoeren.

Koen en Brenda Vermeir geven hun relatie dan toch nog een kans, maar er komt al snel weer een kink in de kabel wanneer een zwaar verminkte Bart Van den Bossche terug zijn opwachting maakt. Bart heeft een ernstig ongeluk achter de rug en lijdt aan geheugenverlies. Hij denkt enkele dagen dat hij en Brenda nog steeds getrouwd zijn, maar uiteindelijk komt zijn geheugen toch terug. Koen had het zeer moeilijk om zijn jaloezie te verbergen en beseft des te meer hoe graag hij Brenda ziet. Hij vraagt Brenda opnieuw ten huwelijk. Tijdens de plechtigheid houdt Brenda een toespraak waarin ze zegt toch niet helemaal officieel met Koen te zullen trouwen, omdat ze weet dat hij hier enkel op aanstuurde om haar een plezier te doen.

Wanneer Koen op het werk onwettig afwezig is, wordt hij ontslagen. Hij gaat snel op zoek naar ander werk en krijgt een aanbod om als animator in Egypte te gaan werken. Brenda vindt het fantastisch dat Koen zijn droom zal kunnen verwezenlijken, tot ze te weten komt dat ook Trudy dezelfde job heeft gekregen. Brenda wil niet dat Koen en Trudy samen naar Egypte vertrekken, maar Koen zet zijn eigen willetje door en vertrekt. Brenda maakt een einde aan hun relatie, al probeert Koen vanuit Egypte de brokken te lijmen. Hij keert uiteindelijk terug naar België voor een ultieme verzoeningspoging, maar Brenda wil er niets van weten. Voor haar is het definitief gedaan.

Binnenkort

Binnenkort

Binnenkort

Binnenkort

Trivia

  • Toen acteur Geert Hunaerts uit de reeks geschreven werd in 2006, ging hij enkele weken later aan de slag bij de grote concurrent van Familie: Thuis. Hij ging de rol van Peter Vlerick vertolken, die hij tot op heden nog altijd vertolkt.

Generiek

Galerij

Foto's

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.