FANDOM


Kurt Smits
Seizoenen 10 Kurt
Eerste verschijning Aflevering 1925 - 4 september 2000
Laatste verschijning Aflevering 2044 - 20 januari 2001
Gespeeld door Bart Van Avermaet
Kinderen -
Ouders Onbekend
Huidige categorie Vorige Gastpersonages


Algemene informatie

Kurt Smits is een gastpersonage dat van 4 september 2000 tot en met 20 januari 2001 vertolkt wordt door Bart Van Avermaet.

Verhaallijnen

De omgeving van de Van den Bossches wordt al geruime tijd geteisterd door een psychopaat die het op jonge vrouwen heeft gemunt. Een zekere Kurt Smits komt bij pastoor Walter Dierckx biechten dat hij de dader is. Walters geweten knaagt, want volgens de regels van de kerk mag hij hem niet verraden.

Wanneer uiteindelijk ook Femke Maeterlinck een slachtoffer van hem wordt, beseft Walter dat hij niet langer kan zwijgen. Smits wil geen risico nemen en wil ook Walter uitschakelen. Hij is van plan Walter te vermoorden in zijn appartement, maar op dat moment is enkel diens beste vriend pater Pierre in de woonst aanwezig. Smits doet zich voor als een vriend van Walter in de hoop hem gewoon te kunnen opwachten, maar al snel krijgt pater Pierre in de gaten dat er iets niet pluis is. Het komt tot een handgemeen waarbij Smits hem neersteekt. Op het lichaam laat Smits een boodschap achter voor Walter.

Na verloop van tijd kan Smits worden opgepakt. Op zijn proces wordt hij veroordeeld tot een jarenlange gevangenisstraf.

Foto's

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.