FANDOM


Lars De Wulf
Seizoenen 2627LL28S'8829 Familie portret 2019 lars 02
Eerste verschijning Aflevering 5774 - 5 september 2016
Laatste verschijning -
Gespeeld door Kürt Rogiers
Huidig beroep Aandeelhouder en CEO VDB Holding
Huidige partner Veronique Van den Bossche
Kinderen Daan Devlieger en † Etta De Wulf
Ouders Brigitte De Wulf en onbekend
Huidige categorie Huidige Hoofdpersonages
Algemene InformatieFamilie en LiefdeslevenStudies en BeroepslevenVerhaallijnenTriviaQuotesBezittingenGeneriekGalerijFoto'sLees Meer

Algemene informatie

Lars De Wulf is een hoofdpersonage dat sinds 5 september 2016 vertolkt wordt door Kürt Rogiers.

Familie en Liefdesleven

Lars groeit op als zoon van Brigitte De Wulf, een rijke industrieel. Ze was een nymfomane workaholic die Lars en zijn jongere zus Amelie De Wulf als alleenstaande moeder opvoedde. Of beter, liet opvoeden door nanny's. Wie de vader van Lars is, heeft ze nooit verteld. Omdat hij opgevoed is door nanny's, heeft Lars nooit geleerd om een band met iemand aan te gaan. Als tiener was Lars een buurjongen van Peter Van den Bossche en Veronique Van den Bossche en was hij reeds een vrouwenversierder. Wanneer de familie De Wulf verhuisde begon Lars' moeder een relatie met Hubert, een man die geliefd werd door Lars en Amelie, en ze kregen samen nog een dochter Charlotte De Wulf. Zij overleed echter op tweejarige leeftijd door een ongelukkige val van een keldertrap, terwijl Amelie op haar aan het letten was.

In het najaar van 2016 maakt Lars zijn verschijning bij VDB en laat meerdere vrouwenharten sneller slaan, waaronder die van Hanne Van den Bossche en Jenny Versteven. In zijn hotelsuite ontvangt de vrijgezel meermaals vrouwelijk gezelschap, waaronder advocate Alexandra Verhaegen. Wanneer Lars Mieke Van den Bossche in dienst neemt als directiesecretaresse bij VDB, flirten de twee erop los. Dit draait uit op vurige sekspartijen op zijn bureau. Uiteindelijk laat Mieke hem links liggen van zodra Wim Veugelen terug een relatie met haar wilt. Niet veel later krijgen Lars en Veronique Van den Bossche gevoelens voor elkaar. Ondanks haar verloving met Mathias Moelaert, begint Veronique toch een korte affaire met Lars.

In het voorjaar van 2017 krijgt Lars Marie Devlieger op bezoek. De twee hadden een onenightstand in Londen en nu is Marie zwanger. Lars wil het kind mee opvoeden en hij en Marie worden een koppel, maar zijn affaire met Veronique blijft aanslepen. Op 30 juni staat Lars op het punt om met Veronique te verdwijnen wanneer Marie verkondigt dat ze hun kindje verloren hebben. Nadien maakt Marie een einde aan hun relatie. Lars en Veronique blijven met elkaar afspreken en het zorgt voor een definitieve breuk tussen haar en Mathias. Lars begint een relatie met Inge, wat voor jaloezie zorgt bij Marie. De twee worden terug een koppel, maar Lars kan zijn vrijgezellenleventje niet vergeten en bedriegt Marie voortdurend met andere vrouwen. Marie zet Lars voor een dilemma, maar Lars maakt er zelf een einde aan om alsnog met Veronique een relatie te beginnen.

Veronique vliegt naar de gevangenis, maar Lars maakt haar duidelijk dat hij haar niet zal laten vallen. Door de bemoeienissen van Brigitte komt het toch tot een breuk. Lars blijft voor Veronique vechten en het lukt om haar onschuld in de zaak van Amelie te bewijzen. Veronique wordt vrijgelaten en neemt haar intrek bij Lars. Een tijdje later vraagt Lars haar ten huwelijk, maar ze weigert. Enkele maanden later zegt Veronique toch nog ja. Het komt opnieuw tot een breuk wanneer Veronique hem bedriegt met Mathias na de dood van haar kleinzoon Kasper. Wanneer Veronique vervolgens zwanger is, keert ze terug naar Lars.

Studies en Beroepsleven

Na het faillissement van Kitchtech, gaat Lars verder studeren als handelsingenieur. Hij start op eigen houtje het bedrijf van zijn moeder terug op en maakt het groter dan ooit. Van zodra het bedrijf terug rendabel is, was het niet meer interessant voor Lars en hij nam een sabbatjaar om te reizen. In 2015 heeft Lars voor Karl Lagerfield gewerkt. Het laatste bedrijf waar hij CEO was, was iDex.

Wanneer VDB Fashion in 2016 op de rand van het faillissement staat, komt Lars als redder in nood om geld te investeren in de zaak. Hij wordt de grootste aandeelhouder en CEO van het bedrijf. Lars is een strenge CEO die eerder kijkt naar zijn winstmarges dan naar zijn personeel, en dat wordt hem vaak niet in dank afgenomen. Toch slaagt Lars erin om VDB Fashion terug aan de top te brengen. In 2018 koopt Lars de aandelen van Dress & Play van Mathias waardoor het bedrijf wordt opgenomen in Fashion. Enkele maanden later geeft Lars deze aandelen terug aan Veronique zodat ze autonoom aan de leiding van het bedrijf kan staan.

Verhaallijnen

De jonge Lars De Wulf groeit op in een omgeving vol geld en macht, maar heeft nooit echt liefde gekend van zijn moeder. Hij werd opgevoed door verschillende nanny's en heeft nooit de identiteit van zijn vader geweten. Net zoals zijn moeder Brigitte, stapt Lars in de zakenwereld. Eerste als CEO van Kitchtech, het bedrijfje van zijn moeder, nadien bij andere bedrijven.

Familie 5774 007
Familie 5777 006

De nieuwe CEO

Wanneer VDB Fashion op de rand van het faillissement staat, komt Lars op de proppen en koopt hij meer dan de helft van de aandelen van het bedrijf. Hij heeft juist een sabbatjaar achter de rug en heeft zin om zijn tanden in een nieuw project te zetten. Hij wordt de grootste aandeelhouder en CEO van het bedrijf en laat al vanaf dag 1 zijn gezag duidelijk gelden wanneer hij Simon Veroniques kantoord geeft en Veronique, net als Peter, in het landschap moet gaan werken. Op zijn tweede dag kondigt de kersverse CEO het systeem van glijdende uren aan, waarbij men eender waar mag werken zolang het werk maar gedaan is. Peter en Veronique kennen Lars nog uit het verleden.

Familie 5779 005
Familie 5783 004

Lening

Lars beslist het contract met 9House te behouden en hiervoor een extra lening aan te gaan bij de bank. Hij wil tevens dat Hanne hem de nieuwe collectie van juni 2016 bezorgt, zodat hij deze zo snel mogelijk kan voorleggen aan 9House. Hij wil ook dat Hanne de onderhandelingen met 9House zelf voor haar rekening neemt, maar het wordt snel duidelijk dat ze hiervoor de juiste ervaring mist. Lars begint te twijfelen of de job van hoofdontwerpster voor haar is weggelegd en wil Rudi terug binnenhalen. Hij heeft echter een andere job aangenomen, maar Lars kan Veronique inschakelen om Rudi te overtuigen terug te keren. Wanneer ze in haar opzet slaagt, maakt Lars duidelijk dat ze een goed team zijn en dat ze elkaar nodig hebben om van Fashion terug een gezond bedrijf te maken.

Familie 5785 002
Familie 5786 006
Familie 5793 002

Het verleden van Lars en Veronique

Hanne vraagt Lars mee uit op date, maar hij lijkt geen interesse te hebben in haar. Hij wil vooral met Veronique optrekken en vraagt haar mee zakendiner met een nieuwe potentiële leverancier. De man in kwestie gedraagt zich echter seksistisch tegenover Veronique en zij pikt het niet dat Lars haar als 'eye candy' meeneemt. Mathias heeft zijn twijfels over het verleden van Lars en Veronique en gaat op zoek naar antwoorden op zijn vragen. Veronique geeft toe dat Lars vroeger haar buurjongen was en dat hij de allereerste jongen was waarmee ze ooit gekust heeft. Het wordt al snel duidelijk dat Lars een boon heeft voor Veronique wanneer hij haar verdedigd tegenover Simon. Lars is het beu dat Simon steeds ruzie zoekt en ontslaat hem. Hij geeft nadien zijn job aan Veronique, waardoor ze terug in haar eigen kantoor kan. Wanneer Evy vervolgens aangevallen wordt door Simon, voelt Lars zich schuldig en wil hij Evy een bezoekje brengen.

Familie 5802 005
Aflevering 5806-1

Fitnessbuddy's

Jenny ontdekt dat Lars in een chique suite van een hotel woont, die onder andere een stoombad, jacuzzi en fitnessruimte bevat. Hij spendeert er wel niet altijd de nacht alleen, want hij krijgt vaak vrouwelijk gezelschap over de vloer. Bovendien probeert hij Veronique uit haar kot te lokken en nodigt hij haar uit om iets te gaan drinken in de bar van zijn hotel. Daarnaast wil Lars ook Mathias beter leren kennen en ze gaan samen fitnessen zodat Lars hem kan uithoren over zijn relatie met Veronique.

Familie 5809 006

Audit

In de boekhouding van VDB worden verdwenen facturen vastgesteld. Simon is degene die expres met de boekhouding heeft gefoefeld en de fiscus heeft getipt. Hij doet Lars een voorstel: Simon krijgt zijn job terug en Lars geraakt van de fiscale audit af. Wanneer Lars hem buitengooit, beslit Simon foto's van hem en Alexandra, een bekende én getrouwde strafpleiter, te maken en te gebruiken als chantagemiddel. Lars geeft Simon een uitvoerende functie bij de boekhouding van VDB.

Familie 5816 005
Familie 5819 001

Lars en Mieke

Jenny vindt dat ze te veel werk heeft en Lars wil dit probleem oplossen door een directiesecretaresse aan te nemen. Op aanraden van Peter en Mathias, solliciteert Mieke voor de job, al heeft ze totaal geen ervaring. Toch kan ze Lars overtuigen met haar looks en durf. Het wordt al snel duidelijk dat Lars meer geïnteresseerd is in het uiterlijk van Mieke en de twee flirten erop los. Hij nodigt haar uit om een glaasje te komen drinken in zijn hotel, maar wanneer hij haar uitnodigt op zijn kamer, wijst Mieke hem af. Nadien blijft Mieke alsmaar flirten met Lars en hij laat haar op haar vrije dag opdraven naar VDB Fashion. Het komt tot een hevige vrijpartij op zijn bureau, maar nadien besluiten ze het bij één keer te houden.

Familie 5825 004

De belastingsinspectie

Bij VDB gaat de gevreesde belastingsinspectie door. Wanneer de afschrijvingen en provisies verdwenen blijken te zijn, kan Lars hier niet mee lachen. Hij denkt dat Simon de boel probeert te saboteren. Uiteindelijk kunnen zij en Jenny ervoor zorgen dat Hilde van FOD Financiën tevreden is en dat het bedrijf kan blijven voortbestaan. Niet veel later zet Lars Simon echter op straat, omdat hij alsnog foto's van hem en Alexandra aan andere mensen toont.

Familie 5841 004

Het faillissement van KitchTech

Mathias en Veronique nodigen Lars uit om bij hen te komen eten. Tijdens het etentje wordt het Lars duidelijk waarom Veronique zo giftig tegen hem doet sinds zijn komst: ze is kwaad omdat hij jaren geleden uit het niets verdween. Lars biecht op dat het bedrijf van zijn moeder, Kitchtech, failliet was gegaan. Ze raakten een groot deel van hun rijkdom kwijt en moesten plots verhuizen naar een huurhuis. Veronique verontschuldigt zich.

Aflevering 5845-5
Familie 5848 003

PR-evenement van VDB Fashion

Wanneer Paul Wils naar Fashion komt, wil Lars dat het volledige personeel zijn beste beentje voorzet. Hij laat Veronique het event organiseren, maar hij is niet tevreden met haar plannetjes om er een decadent feestje van te maken op een jacht. Lars besluit het veel soberder te houden en trapt hierdoor op haar tenen. Uiteindelijk is het event toch een groot succes en is Paul onder de indruk. Al maakte Lars bijna de fout om aan te pappen met de vrouw van Paul, maar Veronique kon hem hiervan behoeden. Voor Lars is dit nog eens het ultieme bewijs dat ze een topduo zijn. Paul verlengt het contract tussen Fashion en 9House en laat publiciteitsfoto's maken met Lars en Veronique als 'hoofd van Fashion'.

Familie 5858 004

De verloving van Mathias en Veronique

Lars en Veronique vieren de verlenging van het contract van 9House en in een moment van opwinding, kussen ze met elkaar. Nadien leven ze op gespannen voet en probeert Veronique hem zo veel mogelijk te ontwijken. Tot haar groot ongenoegen maakt Lars zijn opwachting op het familiefeest van de Van den Bossches, dat doorgaat in een landhuis van Lars. Lars probeert Veronique te overtuigen om voor hem te kiezen, maar tot zijn ongenoegen scheept Veronique hem af en vraagt ze bovendien voor zijn neus Mathias ten huwelijk.

Familie amelie erikavantielen 001
Familie 5873 001

Amelie

Bij VDB maakt Amelie De Wulf haar opwachting, die haastig op zoek is naar Lars. Iedereen vraagt zich af wie deze mysterieuze vrouw is, maar Lars lijkt niet te staan springen om haar te zien. Het blijkt om zijn jongere zusje te gaan, die maar al te graag bij Lars over de vloer komt om voor geld te bedelen. Lars biecht aan Veronique op wie Amelie is, maar zij doet alsof het haar niet kan schelen. Hij viert nadien zijn verjaardag met Amelie en vertelt haar dat hij verliefd is op Veronique, maar dat zij voor iemand anders gekozen heeft. Amelie geeft hem de raad om Veronique te vergeten en zijn hoofd niet te laten hangen. Nadien vertrekt ze weer wanneer ze een nieuwe job gevonden heeft. Later schenkt Lars de familie Van den Bossche 400 000 euro om Trudy, Jelle en Louise uit de klauwen van de familie Gallo te redden.

Familie 5879 003
Lars-Dewulf-1

2Wear

Bij VDB Fashion wordt er opnieuw naar het contract met 9House gekeken, omdat er opnieuw onderhandeld moet worden over de voorwaarden. Tot de grote verbazing van Lars en Veronique maakt Simon zijn opwachting als de nieuwe rechterhand van Wils. Hij zal de onderhandelingen met Fashion leiden, maar daar wil Veronique niets van weten. Achter de rug van Lars gaat ze op bezoek bij 2Wear, een concurrent van 9House, maar wanneer Wils dit te weten komt, blaast hij de onderhandelingen volledig af. Lars is razend op Veronique en eist dat ze het probleem oplost. Wanneer ook de gesprekken met 2Wear vastlopen, is Lars er zeker van dat dit het einde van Fashion betekent. Veronique wil het oplossen, maar trapt op de tenen van Lars door te suggereren dat zij beter terug CEO wordt. Lars besluit te vertrekken.

Familie 5882 002
16487133 10155071733137491 6673739048284910872 o
76390727

Nieuwe collectie

Dankzij de overtuigingskracht van Simon, wil Paul VDB Fashion nog een kans geven, maar hij wil alleen onderhandelen met zowel Veronique als Lars. Veronique moet haar trots inslikken en gaat bij Lars smeken om terug te komen. Lars maakt uiteindelijk toch zijn opwachting en samen met Simon, Veronique en Paul komen ze tot een nieuw contract waar iedereen tevreden mee is. Het enige minpuntje is dat Paul wil dat Simon nu bij VDB Fashion komt werken, om ervoor te zorgen dat de collectie volledig voldoet aan de eisen van 9house. Als tweede voorwaarde eist Paul dat Lars en Veronique met een volledig nieuwe collectie op de proppen komen. En die collectie moet binnen de week klaar zijn. Hanne kan dat nooit op haar eentje klaarkrijgen en krijgt dankzij Lars hulp van laatstejaarsstudente Julie. Bovendien legt ook Simon zijn steentje bij en geeft hij voldoende feedback over wat Paul juist wil voor 9house. Lars weet de tips van Simon te appreciëren. Veronique denkt daar duidelijk anders over. Zeker wanneer Paul niet meteen enthousiast is over de schetsen, maar uiteindelijk toch bijdraait.

16487176 10155071733242491 2842018102828467768 o
Familie 5909 003

De mannenrok

Wanneer Lars en Veronique 's avonds samen klinken op de goede afloop, komt het opnieuw tot een kus. Lars kan Veronique niet uit zijn hoofd zetten en lucht zijn hart bij Peter, al vertelt hij niet over wie het gaat. Lars en Veronique nemen opnieuw afstand van elkaar en hij laat Veronique alleen met Paul en Simon onderhandelen over het idee om een mannenrok te ontwerpen. Simon is echter niet te vinden voor de mannenrok en laat dit duidelijk merken aan Paul, die hierdoor op zijn beurt voor de eerder voorgestelde unisekslijn kiest. Lars vindt dit spijtig, maar wilt het ontwerp niet weggooien. Tijdens een meeting met Paul duikt hij plots op in zo'n mannenrok en kan hem overtuigen om dit toch in productie te laten gaan.

Familie 5908 001

De kus lekt uit

Veronique beslist voor enkele dagen naar Italië te gaan om na te denken over haar toekomst. Bij haar terugkeer is ze woedend op Lars wanneer blijkt dat zowel Peter als Simon op de hoogte zijn van hun gevoelens voor elkaar. Veronique wilt een open gesprek aangaan met Lars. Tot ze ontdekt dat hij een date heeft met een onbekende vrouw.

Familie 5919 002
3d2b7cc5872b2f95f6bda75903b7f7f8

Psychologische test

Lars wil VDB laten doorlichten door een mental coach. Benny heeft de antwoorden van zijn psychologische test gesaboteerd door te liegen en wordt doorgestuurd naar een jobcoach. Wanneer hij de resultaten van zijn test krijgt, is Benny overstuur. Na zijn karakteranalyse maakt Benny Lars duidelijk dat hij andere jobs binnen VDB wil uitproberen. Als hij merkt dat Jenny met vakantie is, waagt hij zijn kans aan de onthaalbalie. Lars kan hier echter niet mee lachen en maakt Benny duidelijk dat hij de klusjesman is en blijft. Amelie keert terug naar Lars' omgeving en is opnieuw op zoek naar werk. Lars biedt haar tijdelijk de job van onthaalbediende bij VDB aan, maar niet veel later trekt ze in in de brouwerij van Niko.

Familie 5930 002
Aflevering 5949-1

RBA Clothing

Terwijl Mathias Lars heeft gevraagd als getuige, kiest Veronique voor Peter. Simon beslist Veronique te chanteren om een uitnodiging voor haar huwelijk met Mathias te verkrijgen. Hij dreigt namelijk de kus met Lars aan Mathias te vertellen als ze in de toekomst niet meegaat in de ideeën die hij aanreikt voor VDB Fashion. Veronique danst naar Simons pijpen wanneer hij voorstelt om met RBA Clothing, een goedkopere leverancier uit Indië, samen te werken. Lars maakt Simon duidelijk dat zijn idee niet doorgaat en geeft hem een blaam. Wanneer Paul later door een fout van Hanne het bedrijf wil overkopen om het daarna te ontmantelen, neemt Simon de schuld op zich en doen Lars en het personeel van VDB hem een reis naar Ibiza cadeau.

Familie 5943 004

Marie zwanger

Lars heeft contact met één van zijn oude vlammen: Marie. Marie is een vrouw die hem gezelschap hield in februari in Bilbao. Niet veel later staat ze in Lars' kantoor en heeft verrassend nieuws voor hem: ze is zwanger. Zowel Lars als Marie zijn verrast met de komst van hun zoontje, omdat Marie onvruchtbaar werd verklaard in het verleden. Amelie maakt haar broer duidelijk dat hij zijn verantwoordelijkheid als vader op moet nemen.

Familie 5986 001
Familie 5985 003

Lars en Marie

Aanvankelijk wilt Marie haar kind alleen opvoeden en is ze ermee akkoord dat Lars hen af en toe komt bezoeken. Na enkele intieme momenten beslist Lars hun relatie een kans te geven. Uiteindelijk kan hij haar overtuigen haar job in Londen op te zeggen en te solliciteren voor de oude job van Simon bij 9House. Ook Mieke blokt keihard voor de sollicitatieproef. Lars overweegt een DNA-test om zeker te zijn van het vaderschap door het toedoen van Veronique. Marie verwijt haar dat zij haar relatie kapot probeert te maken. Veronique beseft dat ze werkelijk gevoelens heeft voor Lars, maar durft geen open kaart te spelen tegenover Mathias.

Familie 5988 seizoensfinale na 007

Affaire

Lars en Marie treffen regelingen om naar Londen te verhuizen. Marie is reeds naar daar om een gesprek te hebben met haar vorige werkgever Steve. Veronique zoekt Lars op en vertelt dat ze niet wil trouwen. De twee geven toe aan hun gevoelens voor elkaar en beleven samen een passionele nacht.

Familie 5988 seizoensfinale na 001

Het huwelijk van Mathias en Veronique

Voor Veronique en Mathias breekt de grote dag aan. Mathias heeft Peter als dubbelgetuige gevraagd nadat Lars afhaakte. Op de huwelijksceremonie bij het kasteel komen de familie, vrienden en collega's van Veronique en Mathias alvast samen voor de plechtigheid. Maar Veronique laat hen en Mathias op zich wachten aan het altaar. Lars beslist Veronique een lift te geven naar het kasteel. Daar doet hij haar het voorstel om voorgoed met hem te verdwijnen.

Familie algemeen 002
S27 afl5989 041

De dood van Daan

Veronique hakt een moeilijke knoop door. Ze beslist, ondanks haar liefde en affectie voor Lars, te trouwen met Mathias. Lars en Veronique hadden echter afgesproken om voor elkaar te kiezen, voordat Lars halsoverkop naar het ziekenhuis moest. Wanneer hij later aankomt op het feest, is hij dan ook helemaal gebroken wanneer hij ziet dat Veronique uiteindelijk toch is getrouwd met Mathias en hoewel Veronique hem nog probeert duidelijk te maken dat ze niet anders kon, vertrekt Lars terug. Hij krijgt nieuws over Marie: ze heeft haar zoontje, Daan, verloren na plotse buikkrampen en bloedingen. Lars haast zich meteen naar het ziekenhuis, waar hij een gebroken Marie aantreft. Ze wil alleen zijn en verbreekt hun relatie. Lars is er kapot van en laat Marie alleen.

Familie 5990 extra 002
Familie 5990 004

Twee maanden later

Marie laat twee maanden niets van zich horen, totdat Lars plots de 'nieuwe' account manager van 9House te zien krijgt: Marie. Ze kan haar contract met Paul niet verbreken en moet nog zeker een jaar de job uitoefenen voor ze terug naar Londen kan keren. Ondertussen heeft Lars opnieuw een affaire met Veronique, maar zij begint zich meer en meer afzijdig te houden. Wanneer Marie plots terugkeert, is Veronique jaloers en ze twijfelt of Lars en Marie wel professioneel zullen kunnen samenwerken, al is dat uiteindelijk helemaal geen probleem.

Familie 6001 003
Familie 6008 002

De samenwerking met Van Dyck

Paul wil dat Marie de Van den Bossches een exclusiviteitscontract aanbiedt om enige samenwerking tussen VDB Fashion en Van Dyck tegen te gaan. Lars weigert in te gaan op het exclusiviteitscontract van 9House, tot grote ergernis van Veronique. Niet veel later wil Van Dyck zijn bestelling verdubbelen. Lars roept de aandeelhouders bijeen om hen te overtuigen hierop in te gaan. Door Mathias komt Marie te weten dat de deal tussen VDB Fashion en Van Dyck nog niet rond is en ze licht Paul in. Lars speelt gevaarlijke blufpoker tegen Paul wanneer ook hij zijn bestelling wilt verdubbelen. Uiteindelijk komt VDB Fashion hier zelf beter uit, wanneer 9House een dubbele bestelling heeft die ze helemaal niet verkocht krijgen.

Familie 6019 001

Het ultimatum van 9House

Paul wilt dat VDB Fashion ingaat op zijn exclusiviteitsaanbod. Hij laat Marie de Van den Bossches voor de keuze stellen: exclusiviteit of 9House breekt volledig met VDB Fashion. Lars vraagt Veronique om in te schatten of het bedrijf verder kan zonder Paul als partner. Over 3 maanden, in december 2017, verloopt het contract met 9House al sowieso. Uiteindelijk gaat Paul akkoord om voorlopig te blijven samenwerken met VDB onder dezelfde voorwaarden.

Familie 6020 004
Familie 6024 001

Het vervalste inspectierapport

Lars treedt doortastend op naar Paul toe, maar dat blijft niet zonder gevolgen. Hij wil Lars absoluut buiten als CEO van VDB en chanteert Marie met haar - nog onbekend - verleden om klaar te spelen dat zij hiervoor zal zorgen. Wanneer Lars en Veronique elkaar zitten op te geilen in Lars' kantoor worden ze betrapt door Marie zonder dat ze het merken. Ondertussen heeft Peter Lars laten weten dat de inspectie bij producent Blokman kan doorgaan. Het verslag van de arbeidsinspectie bij Blokman is negatief. Lars en Veronique ontdekken dat het inspectierapport vervalst werd door een zekere Marco Bertels. Marco is een ex-werkkracht van Paul. Hij werd indertijd ontslagen door een professionele fout en moest hiervoor onmenselijk veel schadevergoeding betalen. Door voor Paul het rapport van Blokman te vervalsen, heeft Marco een groot deel van zijn schuld afbetaald. Marco geeft echter zijn daden niet toe.

Familie 6034 001
Familie 6037 002
Familie 6040 001

Chantage

Op VDB verdenkt Veronique Marie ervan haar mond voorbij te hebben gepraat tegen Paul. Lars en Veronique proberen te achterhalen wie hen een anonieme mail heeft gestuurd over hun affaire. Hoewel Marie van Veronique eist Lars in diskrediet te brengen, weet zij van geen mail af. Lars heeft het gevoel dat iemand hem een hak probeert te zetten wanneer iemand een mail naar Paul heeft gestuurd over verlaagde tarieven voor Van Dyck. Hij ontkent in alle toonaarden dat hij ook maar iets te maken heeft met de mail. Ondertussen ontvangt hij een nieuwe dreigmail. Peter en Mathias zijn teleurgesteld in Lars wanneer blijkt dat hij ook nog eens een vertrouwelijk contract van Van Dyck laat inkijken door Paul. Lars confronteert Marie met de chantage van Veronique. Ondertussen bedenkt hij een plan om de chantage van Paul te stoppen. Lars wil Paul confronteren met zijn eigen affaire en huurt een privédetective in om fotomateriaal te verzamelen. Paul beslist de chantage stop te zetten.

S27 afl6043 063
2017-11-07 (29)

De affaire komt uit

Op een dag biecht Veronique haar affaire met Lars op aan Mathias. Die vertelt haar dat hij dat al een tijdje wist en dat hij degene was die de dreigmails naar Lars en Veronique stuurde. Mathias stelt zijn eisen ten opzichte van Veronique: ofwel stapt Lars op bij VDB, ofwel zijzelf. Wanneer Lars hem bij zijn thuis komt uitdagen, gaan de twee op de vuist met elkaar. Lars huurt een loft op de vijfde verdieping van het gebouw waar VDB zich bevindt. Jenny en Mieke kunnen dit geheim niet verborgen houden voor hun collega's. Ten huize Veronique vertrekt Mathias thuis met slaande deuren. Wanneer Lars verneemt over Mathias' geheime meeting met Paul, vreest hij dat Mathias duistere plannen heeft en wil hij hem uitkopen. Mathias beslist zijn aandelen van VDB te verkopen met de bedoeling een nieuw bedrijf op te starten.

Familie 6050 005

De komst van Brigitte

Lars nodigt Amelie uit voor een etentje met hun moeder Brigitte. Die kan het echter niet laten om haar dochter het gevoel van 'een mislukkeling' te geven, terwijl ze Lars heel de tijd ophemelt. Ze is tegen de relatie van Peter en Amelie. Lars probeert Amelie te kalmeren. Niet veel later verdwijnt Amelie en Peter probeert haar overal te zoeken. Lars maakt hem echter duidelijk dat ze altijd wegloopt als mensen te dicht bij haar komen.

Familie 6052 001
Familie 6060 001

De samenwerking met Schultze

Mathias heeft doet Veronique het voorstel om samen met hem een nieuw familiebedrijf op te richten. Hij wilt dat ze hierin meestapt om zo VDB weg te concurreren. Ook Paul wilt investeren in de nieuwe zaak, omdat hij vindt dat VDB te sterk begint te staan ten opzichte van 9House. Lars is woedend op Veronique wanneer zij weigert mee te gaan naar Berlijn om de plooien glad te strijken met stoffenleverancier Schultze en achteraf de CEO de samenwerking stopzet. Veronique kan Mathias uiteindelijk toch overtuigen om VDB Fashion er niet helemaal onderdoor te laten gaan. Ze stelt Lars voor een keuze: ofwel krijgt ze haar oude job terug, ofwel neemt ze definitief ontslag. Lars laat zich echter niet chanteren en hij weigert in te gaan op haar voorstel.

Familie 6087 004

Het verleden van Brigitte

Amelie keert na een tijdje keert ze terug. Ze onthult dat Brigitte in het verleden een relatie had met Guido en zij dus Peters halfzus is. Brigitte verzekert Lars echter dat Guido niet zijn vader is. Peter en Amelie willen graag een DNA-test, maar dat wordt tegengehouden door Veronique, die vreest dat Amelie alleen maar uit is op het geld van de familie. Ondertussen biedt Lars Veronique haar oude job als personeels- en financieel directeur terug aan. Veronique hapt toe. Mathias beslist zijn plannen voor het nieuw familiebedrijf definitief op te bergen.

Familie 6092 002
Familie 6093 002
Familie 6115 005

Aandelen

Mathias is woedend wanneer Lars dreigt slechts de helft van zijn verkochte aandelen uit te betalen. Dit doet hij uit wraak, omdat Mathias tijdens zijn tijd als aandeelhouder van VDB reeds plannen had voor het opstarten van een nieuw familiebedrijf mét exclusiviteit van 9House voor dit bedrijf. Mede door haar affaire met Lars zet Mathias Veronique niet veel later na een ruzie buiten. Lars houdt Veronique een spiegel voor en zorgt er zo voor dat Amelie eindelijk erkenning krijgt als een echte Van den Bossche, wanneer na een DNA-test blijkt dat Guido werkelijk haar vader is. Mathias besluit Lars te dagvaarden. Op de raad van bestuur ligt Mathias dan ook dwars en vecht hij een kinderachtige oorlog uit met Lars, die voorstelt om eventueel in zee te gaan met stoffenleverancier Studio M. Wat later laat Lars Peter en Veronique weten dat hij Mathias zijn aandelen toch volledig gaat uitbetalen. Niet veel later wordt Mathias benaderd door Paul, die hem de job van Marie aanbiedt. Maar Mathias gaat Lars persoonlijk vertellen dat hij het voorstel van Paul heeft geweigerd en kan hem zelfs overtuigen de strijdbijl tussen hen voorgoed te begraven.

Familie 6090 001

Onverwerkt trauma

Amelie wordt verteerd door schuldgevoel over wat er vroeger is gebeurd met haar zusje Charlotte. Ze begint zelfs te hallucineren dat Charlie voor haar staat en knijpt een glas kapot. Lars maakt zich zorgen over Amelie en denkt dat ze professionele hulp nodig heeft. Marie beslist haar te helpen. Ondertussen komt Marie erachter dat Lars met Veronique lag te vrijen terwijl zij haar kindje verloor in het ziekenhuis en ze slaat hem in het gezicht. Lars verliest zich in het nachtleven en escapades met vrouwen. Zijn zus drukt hem met de neus op de feiten.

Familie 6124 002

Lars en Inge

Lars heeft een nieuwe vlam leren kennen op de wijnafdeling van een supermarkt. Marie is verbaasd wanneer ze verneemt wie de nieuwe date van Lars is. Het is niemand minder dan Inge, een jeugdvriendin van Marie. De twee woonden in dezelfde straat en gingen naar dezelfde school. Marie is bezorgd dat Inge haar verleden uit de doeken zal doen tegen Lars. Ze spreekt haar erover aan. Lars is hierdoor getriggerd en hoopt via Inge meer te weten te komen.

Familie 6127 004

Het verleden van Marie

Lars worstelt met zijn gevoelens. Hij vertelt Marie dat het gedaan is tussen hem en Inge. De twee hebben een openhartig gesprek, waarbij Marie hem haar verleden opbiecht. Maries moeder, die reeds overleden is, had een complexe relatie met haar. Ze bepaalde Maries hele leven, inclusief haar studiekeuze. Marie werd als 6/7-jarig meisje dagelijks in de kelder opgesloten terwijl haar moeder, een prostituee, boven klanten ontving.

Familie 6131 005
Familie 6136 002
Familie 6136 005

De strijd met Paul

Het komt tot een kus tussen Lars en Marie. Hij biecht zijn gevoelens op voor haar. Ze beginnen openlijk een relatie. Ondertussen blijft Paul vasthouden aan zijn onredelijke voorwaarden. Hij vindt de geproduceerde collectie van VDB Fashion niet goed en eist een nieuwe collectie tegen dezelfde deadline. Lars zet de tegenaanval in en vindt een clausule in hun contract die hij tegen Paul kan gebruiken. Paul blijft Marie chanteren met haar verleden. Lars wil weten wat er is gebeurd in Marie haar leven tijdens de periode als psychiater om haar uit de klauwen van Paul te redden. Op persoonlijk vlak kan Lars hem niet chanteren, aangezien hij zelf al de scheiding met zijn vrouw heeft ingezet. Ondertussen moet VDB Fashion door het stopzetten van de samenwerking met 9House haar collectie proberen kwijt te geraken aan een ander bedrijf. 2Wear beslist niet op hun aanbod in te gaan.

Familie 6139 003
Familie 6140 003
Familie 6142 004
Familie 6143 003

De moord op Paul

Paul wil Marie haar geheim blootleggen aan de wereld. Volgens hem is Marie een moordenares die haar eigen moeder vergiftigd heeft met medicatie, waardoor ze wekenlang aftakelde tot ze uiteindelijk stierf. Lars krijgt van Marie verbijsterend nieuws te horen: Paul is dood. Hij werd 8 keer neergestoken, vermoedelijk met een keukenmes. Celine, Pauls echtgenote, werd vrijgelaten door de politie omdat ze op het moment van de moord bij een vriendin verbleef. Door Pauls dood is weduwe Celine erfgename geworden van diens aandelen bij 9House. Ze maakt duidelijk dat hun contract blijft doorlopen tot aan de verkoop. Zodra Celine de kans krijgt 9House te verkopen, zal ze dat doen. Ze wil namelijk een nieuw leven beginnen. Ondertussen legt Lars valse verklaringen af bij de politie. Hij verbiedt zijn werknemers om met de pers te praten. Tom beslist een huiszoeking te organiseren op VDB Fashion. In de villa van Paul werden vingerafdrukken gevonden van Marie. Ze beslist samen met Lars de politie wijs te maken dat zij een affaire had met Paul, terwijl ze in realiteit slechts op zoek was naar het chantagemateriaal. Naar eigen zeggen lag hij al dood op de vloer toen ze er aankwam. Door zijn valse verklaringen wordt Lars hoofdverdachte nummer 1. Uiteindelijk wordt hij vrijgelaten wanneer Celine de politie opbiecht Paul te hebben vermoord.

Familie 6150 004

Nieuwe klanten

De Van den Bossches slagen erin 2 nieuwe klanten binnen te halen: Présence en A-Motive. Lars heeft schrik dat Marie terug naar Londen wil verhuizen en biedt haar een job bij VDB aan, namelijk als nieuwe go-betweenmanager tussen VDB en haar nieuwe klanten. Veronique kan zich niet vinden in het voorstel van Lars, omdat ze pas haar functie als personeelsdirecteur heeft doorgegeven aan Mieke om de liaison tussen VDB en de nieuwe partners te worden.

Familie 6158 001

Het geheim van Marie

Marie voelt dat haar geheim een echte relatie met Lars in de weg staat. Ze besluit open kaart te spelen en vertelt hem over de moord op haar moeder. Als psychiater kon Marie Sabine medicatie voorschrijven en besliste ze medicatie voor te schrijven die fatale gevolgen voor haar konden hebben. Dit omdat ze de jarenlange kwellingen van haar moeder kotsbeu was. Lars ziet deze opheldering als iets positiefs en beslist om met haar te gaan samenwonen in zijn loft.

Familie 6166 001

Het ontslag van Veronique

Veronique neemt ontslag bij VDB Fashion om samen met Mathias haar eigen bedrijfje op te richten: Dress & Play. Ze kan het niet verkroppen dat Lars haar functie heeft doorgegeven aan Marie en ze heeft genoeg van zijn vriendjespolitiek. Lars ligt overhoop met zijn gevoelens door het vertrek van Veronique bij VDB Fashion. Hij beslist achter Maries rug vreemd te gaan met Sylvie. Veronique betrapt hen echter.

Familie 6186 002

Bemoeizuchtige moeder

Brigitte ontmoet haar nieuwe schoondochter, Marie, op VDB Fashion. De twee lijken zich verrassend genoeg te verstaan, tot jaloezie van Amelie. Ze voelt zich nog steeds aan de kant geschoven door haar moeder. Brigitte vindt het niet kunnen dat Amelie inwoont bij Lars en Marie en wil dat haar dochter een eigen appartement huurt. Amelie is de bemoeienissen van haar moeder beu en trekt in bij Jan, al mocht ze van Lars wel bij hem blijven wonen.

Familie 6193 003
Familie 6194 005

Affaire

Marie is de nieuwe psychiater van Cédric. Lars is bang om haar kwijt te spelen. Cédric is verliefd op Marie en zoekt alsmaar meer toenadering tot haar Amelie wilt het met Veronique hebben over Lars. Marie vertrouwt Lars niet. Hij biecht haar op dat hij nog steeds naar andere vrouwen kijkt, maar dat Marie zijn enige liefde is. Marie confronteert Lars met zijn affaire. Ze vergeeft hem alsnog. Amelie probeert haar broer te doen inzien dat hij enkel en alleen Veronique wilt. Ondertussen maakt Marie Cédric duidelijk dat hij zich niet moet moeien met haar privéleven, wanneer hij achter Lars' affaire komt en hij Marie duidelijk maakt dat ze veel beter verdient dan Lars.

Familie 6203 005
Familie 6205 002

De verdwijning

Wanneer Veronique Lars' mening over een professionele kwestie vraagt, is Marie furieus. Ze wil niet dat Lars nog met Veronique omgaat. Veronique geeft vervolgens toe aan haar gevoelens voor Lars. Na een bezoek aan Veronique stort hij volledig in en vertrekt hij naar de Azoren om te bezinnen. Peter vervangt hem tijdelijk bij VDB Fashion. Marie is ongerust en contacteert Veronique. Die komt via Amelie te weten waar hij uithangt. Ze reist meteen naar de Azoren, waar ze Lars vindt en ze hem eindelijk over haar gevoelens vertelt. Ze vertrekt alleen terug naar België.

Familie 6208 seizoensfinale embargo 007
Familie 6208 002

Verzoening van Larsique

Bij Veroniques terugkeer naar België komt het tot een hevige discussie met Mathias. 's Nachts staat Lars plots aan haar deur en de twee worden een koppel. Mathias treft de twee samen aan als hij de woning binnenkomt. Cédric licht ondertussen Marie in, die de nodige voorbereidingen treft om de loft van Lars te verlaten. Wanneer Lars haar na lang zoeken toch in de loft aantreft, komt het tot een harde confrontatie tussen de twee, waarbij er lelijke woorden vallen van Marie. Ze verlaat de loft met haar koffers, waarna ze door Cédric wordt getroost.

Zie hier.

Familie 6209 k 004

Amelie neergestoken

Amelie is neergestoken bij Veronique thuis. Wanneer Lars dit te horen krijgt, snelt hij zich in paniek naar het ziekenhuis en ziet hij hoe zijn zus wordt binnengereden. Brigitte is in alle staten, zeker nu Lars en Veronique een koppel zijn. Ondertussen wordt Veronique gearresteerd door de politie. Lars kan haar nog net zien voor ze naar de gevangenis wordt overgebracht.

Familie 6215 003
Familie 6220 002

Veronique in de gevangenis

Veronique zit al twee maanden in de gevangenis en Lars gaat geregeld op bezoek bij haar. Hij verdenkt Marie als dader en gaat met de inspecteur praten. Ze heeft echter een alibi en op aanraden van Veronique besluit Lars haar te vriend te houden. Lars merkt dat Veronique het moeilijk heeft en denkt dat haar nieuwe celgenote Vicky er iets mee te maken heeft. Uiteindelijk biecht Veronique hem op dat ze door Vicky wordt geterroriseerd, waarna Lars de gevangenisdirecteur inlicht en het tot een gevecht komt tussen Veronique en Vicky. Lars voelt zich schuldig. Ondertussen brengt Brigitte Veronique een bezoekje en eist ze dat ze Lars met rust laat. Dit doet ze ook en Lars is er kapot van. Wanneer hij te weten komt dat zijn moeder hierachter zit, komt het tot een fikse ruzie en wil hij haar niet meer zien.

Familie 6233 005

De verkoop van Dress & Play

Mathias beseft dat hij niets in de modewereld te zoeken heeft en besluit om zijn aandelen van Dress & Play te verkopen. Cédric brengt Lars op het idee om Mathias' aandelen over te kopen. Die wil echter enkel verkopen aan VDB Fashion als Lars opstapt als CEO. Lars bedenkt een plan en huurt iemand in om de aandelen van Mathias over te kopen. Wanneer Mathias hierachter komt, zint hij op wraak.

Familie 6235 003
Familie 6238 005
Familie 6239 002

Beschuldigd van aanranding

Mathias stuurt een escorte, Nora Dubois, op Lars af om hem te verleiden. Wanneer dit plan mislukt, gaat hij samen met Marie nog een stapje verder. Evy krijgt onverwacht bezoek van Nora, die beweert dat Lars haar aangerand heeft. Ze raadt haar aan om naar de politie te gaan, maar Nora wilt niet dat Lars nog meer slachtoffers maakt. Evy gelooft haar en schrijft er een artikel over op Localscoop. De grote kranten pikken het verhaal al snel op, waardoor Lars in een lastig parket komt te zitten. Amelie komt erachter dat Nora een escorte is. Ook Evy ontdekt dit en confronteert haar hiermee. Ze verontschuldigt zich bij Lars, maar die wilt niets meer met haar te maken hebben. Lars geeft Nora ondertussen veel geld, in ruil voor de naam van haar opdrachtgever. Ze biecht op dat het Mathias was en Lars brengt hem een bezoekje.

Familie 6240 002
Familie 6241 005

De roddel van Marie

Mathias vindt dat Lars genoeg geboet heeft voor zijn daden, maar Marie denkt hier anders over. Ze verspreidt bij VDB Fashion de roddel dat Lars Nora geld zou betaald hebben om haar aanklacht in te trekken. Niet veel later ontdekken Lars en Amelie in de lift een poster, waarom staat dat hij moet bekennen, niet betalen. Benny denkt dat Jenny er voor iets tussenzit en licht Lars in. Hij pakt Jenny hard aan, maar die zegt dat Marie het haar verteld heeft. Lars confronteert haar hiermee, maar zij beweert dat het om een misverstand gaat.

Familie 6245 002

Marie ontslagen

Lars wordt door een bedrijf opgebeld om naar zijn ervaring met Mathias als werknemer te polsen. Marie raadt Lars aan om niet te mild te zijn en hoewel hij een goede aanbeveling geeft, wordt Mathias toch niet aangenomen. Marie vertelt Mathias over de aanbeveling van Lars, die hem hiermee confronteert. Hierdoor weet Lars dat Marie een vuil spel speelt en hij ontslaat haar onmiddellijk. Mieke voelt zich gepasseerd door Lars, omdat hij zonder overleg met haar besloten heeft om Marie te ontslaan. Hij maakt het echter al snel goed met een etentje.

Familie 6255 001
Familie 6260 002

Cédric en Marie

Marie kan er niet mee leven dat ze door Lars genegeerd wordt en gaat hem opzoeken. Ze doet haar verhaal en ze besluiten de strijdbijl te begaven, maar wanneer Marie Lars probeert te kussen, trekt hij meteen weg. Marie beseft dat ze stom is geweest en duikt in bed met Cédric. Ze worden een koppel, maar besluiten hun relatie voorlopig geheim te houden. Lars komt het echter te weten via Hanne en hij confronteert Cédric. Hij en Marie laten zich echter niet ompraten. Lars licht Veronique in en die is razend. Ondertussen wordt de Foodbar verwoest door een brand. Lars beslist om een nieuwe Foodbar te openen in hetzelfde gebouw als VDB Fashion, aangezien de renovatie van het oude gebouw te duur is.

Familie 6263 001
Familie 6265 003
Familie 6269 001

Marie draait door

Veronique neemt op aanraden van Peter opnieuw contact op met Lars en het komt tot een liefdevol weerzien. Lars belooft Veronique er alles aan te doen om Cédric en Marie uit elkaar te krijgen. Wanneer Lars Cédric tot rede probeert te brengen, botst hij echter op een muur. Hij dreigt ermee om met Maries geheim naar de politie te stappen, maar Marie maakt hem duidelijk dat hij de bewijzen zelf vernietigd heeft en dus ook medeplichtig is. Lars deelt zijn geheim met Amelie, die hem aanraadt het aan Cédric en Veronique te vertellen. Wanneer hij bij Marie binnenstormt en Cédric probeert te bellen, gooit zij echter alles in het rond en doet ze alsof Lars haar aangevallen heeft. Ze snijdt zichzelf zelfs met een stuk glas. Niet veel later moet Lars Veronique het slechte nieuwe vertellen dat ze vanaf nu berecht wordt voor poging tot moord en dus berecht zal worden voor assisen. Veronique beslist om tot volledige bekentenissen over te gaan, tegen de zin van Lars. Marie-Rose keert terug om haar dochter te steunen en maakt kennis met Lars.

Familie 6273 001
Familie 6276 004
Familie 6279 001

Evy's onderzoek

Evy wil een boek schrijven over de zaak en start een onderzoek. Ze ontdekt, via een buurvrouw die niet thuis was op het moment van de ondervragingen, dat er op de avond van de steekpartij een onbekende donkere auto in de straat stond. Evy licht Lars in, die wil dat ze zich meer concentreert op het buurtonderzoek. Lars vertelt Evy over zijn vermoedens dat Marie de dader is. Hij licht haar in over de moord op haar moeder en Evy neemt contact op met Marie. Die stuurt haar al snel weg, maar Evy blijft haar onder druk zetten en komt zo te weten dat ze een treinticket geboekt heeft voor een enkele reis naar Londen, die Lars aan Cédric toont. Niet veel later verdwijnt Evy echter spoorloos en Lars denkt dat Marie er iets mee te maken heeft. Hij licht Veronique ondertussen in over de moord van Marie op haar moeder. Wanneer Veronique haar confronteert, vertelt Marie haar dat Lars de bewijzen zelf vernietigd heeft. Hanne vraagt Lars waar Evy mee bezig was op het moment van haar verdwijning, maar hij wil niet zeggen om haar te beschermen.

Familie 6284 004
Familie 6285 001
Familie 6291 003

Getuige Marnix

Amelie merkt iets vreemds op in het dossier van het onderzoek. Barman Bram verklaart dat hij niet heeft gezien dat een man haar en Veronique lastigviel, terwijl zij zeker weet dat dat wel zo was. Ze gaan hem confronteren en hij chanteert Lars. Lars betaalt en gaat een gesprek aan met Marnix De Vadder, de man die Veronique en Amelie op 29 juni lastigviel. Marnix vertelt Lars dat hij vrouwen eerst zat voert om ze dan te verkrachten. Hij biecht hem ook op dat hij Veronique en Amelie allebei gedrogeerd heeft. Nadien is hij hen gevolgd tot bij hun huis, maar net nadat zij binnen waren, stapte er een vrouw een donkere auto die er ook is binnengegaan. Hij wilt echter niet getuigen om niet zelf in de problemen te komen. Lars licht Veronique in en belooft haar hem te doen getuigen. Zij trekt haar bekentenis in. Niet veel later verdwijnt ook hij echter spoorloos.

Familie 6297 005

Strategie

Veronique is bang voor de gevolgen nu Marnix verdwenen is, maar verwijt Lars niks. Toch voelt hij zich schuldig. Veroniques advocaat Marjan wil tijdelijke ontoerekeningsvatbaarheid pleiten. Lars vindt dat echter een slecht idee, omdat ze dan het risico lopen dat ze geïnterneerd wordt. Hij stelt haar voor om met moraliteitsgetuigen te werken. Zij geeft het een kans en vraagt Lars, Peter, Marie-Rose en Cédric om te getuigen. Cédric doet moeilijk en Lars probeert hem te overtuigen, zonder succes. Na manipulatie van Marie zegt hij uiteindelijk toch toe.

S28 afl6301 076
S28 afl6303 006
Familie 6303 na 001

Het onderzoek van Lars

Het proces van Veronique gaat van start. Hanne wil van Lars exact weten waar Evy mee bezig was, wanneer ze dood wordt teruggevonden in het bos. Na lang aandringen vertelt hij haar alles en zij besluit hem te helpen bij zijn onderzoek. Lars probeert de politie te overtuigen van zijn vermoedens. Lars en Hanne overlopen hun laatste opties en Hanne brengt hem op het idee om alle autoverhuurbedrijven te controleren. Marnix contacteert Lars. Wanneer Quinten een telefoongesprek hoort tussen Lars en Hanne, biecht ze hem alles op en besluit hij hen te helpen. Marnix geeft Lars in ruil voor geld extra informatie. Hij liegt echter dat Marie de derde persoon was en vertelt hem dat de auto van autoverhuurbedrijf Hertz was. Lars vertelt tijdens zijn getuigenis over zijn eigen onderzoek en strooit verwijten naar de politie. Tijdens Marie-Rose' getuigenis komt hij plots binnengestormd. Hij wijst haar voor een volle rechtbank aan als schuldige van de steekpartij. Iedereen reageert geschokt.

Familie 6307 huwelijksaanzoek 002

Veronique op vrije voeten

Marie-Rose bekent en vertelt de volledige waarheid. Ze wordt opgepakt en Veronique wordt vrijgelaten. Ze trekt in bij Lars en gaat al snel terug werken, maar heeft het psychologisch moeilijk en Lars stuurt haar terug naar huis. Wanneer hij haar tijdens een welkomstfeestje met de hele familie ten huwelijk vraagt, wijst ze zijn aanzoek af. Lars is kwaad op Veronique excuseert zich bij Marie voor zijn beschuldigingen wanneer hij hoort dat Evy aan een hartstilstand gestorven is. Marie blijkt ondertussen zwanger te zijn van Cédric.

Familie 6317 004
Familie 6335 003

Veroniques verwerking

Veronique wil voorkomen dat Marie Cédric nog meer manipuleert en gaat tijdelijk terug thuis wonen. Lars is het wachten echter beu. Uiteindelijk beseft Veronique dat ze Cédric met rust moet laten als ze hem niet wil verliezen en trekt ze terug in bij Lars, tot zijn grote vreugde. Cédric en Marie blijken een tweeling te krijgen die aan TTS lijdt. Wanneer Lars Marie steun in haar keuze om beide baby's te houden met het risico om ze allebei te verliezen, in tegenstelling tot Veronique, heeft zij het daar moeilijk mee. Ze sluit zich alsmaar meer af van Lars sinds ze vrij is en hij voelt zich onzeker. Door tussenkomst van Amelie komt het toch weer goed.

Familie 6342 001
Familie 6343 005

Brigitte bij Dress & Play

Brigitte eist inspraak bij Dress & Play nu ze 30% van de aandelen in handen heeft. Veronique komt uit de lucht gevallen en Lars vertelt dat hij vorig jaar de hulp van zijn moeder vroeg om de aandelen van Mathias te kopen. Brigitte wou eerst een stille vennoot zijn, maar gebruikt nu haar aandelen om inspraak te krijgen. Ze slaagt er onmiddellijk in om ruzie te stoken tussen Lars en Veronique wanneer er gestemd moet worden over de nieuwe collectie. Brigitte kan Lars ervan overtuigen dat het geen goed idee is haute couture voor kinderen te maken. Ze stelt ook de kwaliteiten van Veronique in vraag en bereidt een heel dossier voor over haar vorige mislukkingen.

Familie 6345 002
Familie 6358 005

De strijd om Rudi

Veronique biedt Rudi een job aan als hoofdontwerper bij Dress & Play. Lars wil hem echter niet verliezen bij VDB Fashion en biedt hem ook enkele extra voordelen aan. Uiteindelijk kiest Rudi voor Dress & Play, waarna er naar een nieuwe hoofdontwerper op zoek gegaan wordt, aangezien Hanne dat niet ziet zitten. Lars en Mieke kiezen voor Manuel Van Gelder, die samen met Rudi op school gezeten heeft en ooit één van zijn ontwerpen stal. Lars is ervan overtuigd dat hij veranderd is en houdt er geen rekening mee, maar later gebeurt het opnieuw en wordt hij meteen ontslagen. Veronique dreigt ermee om stappen te ondernemen tegen hem en VDB Fashion, maar Lars kan dat uiteindelijk uit haar hoofd praten.

Familie 6376 004

Ontslagen

Lars wil minder en jonger personeel en vraagt Peter en Mieke de nodige voorbereidingen te treffen om mensen te ontslaan. Zij hebben zo hun twijfels bij Lars' beslissing. Wanneer er een man ontslagen wordt die nog onder Guido bij VDB Electronics gewerkt heeft, is die razend en hij stapt naar de pers. Wanneer Lars erachter komt dat Peter het openlijk niet eens in met zijn beleid krijgen de twee mannen een fikse discussie, die weer wordt opgelost door toedoen van Veronique.

Familie 6380 003
Familie 6384 002

Cyberaanval

Op een dag wordt VDB Fashion gehackt en vallen alle computers plots uit. Dat is een grote ramp aangezien ook alle ontwerpen online worden bewaard. De hackers geven Lars enkele dagen de tijd om te betalen, anders zullen alle bestanden verloren gaan. Lars weigert echter te betalen en vertrouwt erop dat Quinten de hackers kan omzeilen. Na dag en nacht doorwerken lijkt dat te lukken, tot alles weer opnieuw begint. Quinten doet er alles aan om de cyberaanval te stoppen, maar vreest ervoor sinds zijn mislukte eerste poging. Lars legt een enorme druk op hem en weigert nog altijd om te betalen, ondanks alle tegenkanting van het personeel. Peter besluit het heft in eigen handen te nemen en betaalt de hackers achter Lars' rug. Hoewel Peter betaald heeft, gaan alle bestanden van VDB Fashion toch verloren.

Familie 6387 001
Familie 6388 005
Familie 6394 005

Opstand bij VDB Fashion

Quinten en Hanne moeten hun vrije dag opofferen om te werken. Veronique steekt een handje toe, maar Quinten staat er nog steeds helemaal alleen voor. Hij brengt Jenny en andere collega's bij elkaar en samen spreken ze af om het werk neer te leggen tot Lars tot inzicht komt. Lars wil echter niet meteen toegevingen doen en pakt Quinten, Jenny en de rest hard aan. Veronique gaat praten met Quinten en Jenny en kan Lars tot inkeer brengen. Hij besluit zijn excuses aan te bieden. Lars komt te weten dat Peter het geld van Fashion gebruikt heeft om de hackers te betalen en Peter wordt op staande voet ontslagen. De werknemers van VDB Fashion pikken dit niet. Jenny, Quinten en Hanne vertellen Lars dat ze ook vertrekken als Peter niet meteen zijn job terugkrijgt. Lars is niet onder de indruk en speelt de drie tegen elkaar uit, waardoor ze toch blijven.

Familie 6402 003

Brigitte bij VDB Fashion

Brigitte solliciteert bij Lars en Mieke voor Peters job van financieel directeur. Lars geeft zijn moeder de job, maar maakt haar duidelijk dat ze zich moet gedragen en geen ruzie mag stoken tussen zijn personeelsleden. Als ze dit wel doet, verliest ze haar aandelen van Dress & Play. Brigitte gaat akkoord en gaat aan de slag, maar haar komst wordt bij Fashion met weinig enthousiasme onthaald.

Familie 6406 005
Familie 6414 004

Aandelenverschuiving

De eerste collectie van Dress & Play blijkt een flop te zijn. Brigitte eist Veroniques aandelen op zoals afgesproken, maar Lars vraagt haar om dit niet te doen. Zij gaat akkoord, indien Veronique haar haar aandelen van VDB Fashion geeft. Ze gaat ook aankloppen bij Peter en die overweegt om te verkopen, zodat hij ook aandelen bij Dress & Play kan kopen en dat het nieuwe familiebedrijf kan worden. Veronique wil echter met Lars verder, maar Rudi trekt zich terug. Wanneer Mieke dit te horen krijgt, is ze razend. Nu Lars en Brigitte alle aandelen in handen hebben, droomt Brigitte al luidop van een DW Fashion.

Familie 6428 012
Familie 6428 020

Strijd om Kasper

Marie is al een tijdje verdwenen en lijkt dood te zijn. Veronique weigert echter dat te geloven en gaat met Iris op onderzoek uit. Ze staakt haar onderzoek wanneer baby Kasper gestorven blijkt te zijn. Wanneer Iris ontdekt dat Kasper toch nog leeft, ontvoert ze hem en licht ze Lars en Veronique in, die ook in Frankrijk zijn. Marie slaagt er echter in Kasper terug te winnen en spreekt af met Lars en Veronique bovenaan een klif bij Cap Blanc-Nez. Veronique probeert een regeling te treffen voor Kasper, maar Marie wil niet dat iemand haar kind afpakt en richt plots een pistool op Lars en Veronique. Mathias komt tussenbeide en richt nu zelf het pistool naar hen. Het duurt te lang voor Marie en tijdens een schermutseling met Mathias duwt Mathias Marie van de klif, waarna zij tientallen meters naar beneden valt.

Familie 6429 007
Aflevering 6430 21.04.25

Het einde van Marie

In Frankrijk is Marie dodelijk ten val gekomen dankzij Mathias. Veronique bedenkt een plan om ervoor te zorgen dat de val van Marie een zelfmoord wordt. Ze sleurt Mathias en Lars mee in de leugen en met hun drietjes zorgen ze voor voldoende bewijsmateriaal dat Marie van plan was om een wanhoopsdaad te begaan. Veronique en Lars keren terug naar België met Kasper en brengen Cédric het nieuws dat zijn zoon nog leeft. Na twee maanden wordt het onderzoek naar de dood van Marie afgerond. Lars en Veronique zijn dol op Kasper. Veronique legt Mathias de scheidingspapieren voor, maar die heeft nog wat tijd nodig.

Familie 6434 na 009
Familie 6440 003

Tegendraadse Amelie

Amelie wil haar eigen keuzes maken en geen meeloper zijn, waardoor ze stilaan gaat overdrijven in het tegendraads zijn. Ze zet zich alsmaar meer af van Lars, die zich zorgen maakt, en gaat op zoek naar een appartement. Amelie biecht Lars op dat ze de erfenis van Guido aan Gino gegeven heeft, maar het geld nog altijd niet teruggezien heeft. Brigitte vindt dat Lars Amelie moet laten doen zodat ze eindelijk ook op eigen benen kan staan. Ondertussen sterft Kasper in een auto-ongeval en is Lars een grote steun voor Veronique.

Familie 6448 004

Mathias versus Lars

Lars wil Veronique steunen bij haar verdriet, maar zegt de foute dingen. Zij is kwaad en doet Lars twijfelen aan hun relatie. Hij zoekt Mathias op om over de scheidingspapieren te praten. Die is echter niet van plan om die te ondertekenen en drijft Lars tot het uiterste. Hij kan het nog altijd niet verkroppen dat Lars Veronique van hem afgepakt heeft. Later wordt duidelijk dat Lars het pistool van Marie nog steeds in een kluis in zijn loft bewaart.

Trivia

  • Lars is geboren op 17 januari 1972. Anno 2018 is hij dus 46 jaar oud.
  • Met Kürt Rogiers wordt er opnieuw een bekend gezicht van de vroegere VTM-serie 'Wittekerke' in huis gehaald, want zowel Peter Bulckaen, Sandrine André, Werner De Smedt, Roel Vanderstukken, Cathérine Kools als Kürt Rogiers behoren in beide series tot de hoofdcast.
  • De intrede van Kürt "Lars" Rogiers werd al aangekondigd in april 2016. Hij beschreef zijn personage met de woorden speelvogel, womanizer en avonturier.
  • Oorspronkelijk werd Kürt gevraagd om een kleine rol te spelen in Familie, wat uiteindelijk toch veranderd is naar een hoofdrol in de serie.
  • Als iemand op de kantoordeur van Lars klopt, zegt hij steeds vervolgens 'Jawèèèèl'.
  • Op 6 december 2016, slechts 3 maanden na zijn debuut als Lars, vermeldt Kürt Rogiers in de media dat hij van VTM al zeker 3 jaar mag blijven meespelen in Familie.

Quotes

Lars en Simon discussiëren over Stans (on)schuld.
Simon: Stan heeft genoeg redenen om June vermoord te hebben.
Lars: Als ik daarvan uit moet gaan, heb ik straks geen personeel meer.

Bezittingen

In oktober 2016 wordt duidelijk dat Lars in een chique suite van een hotel woont. De suite bevat onder andere een stoombad, jacuzzi en fitnessruimte. Buiten de suite is hij ook nog in het bezit van meerdere buitenverblijven, waaronder een landhuis in Kalmthout, en een zeilboot.

Generiek

Galerij

Foto's

Lees Meer

  • Voor meer informatie over het liefdesleven van Lars, zie hier.
  • Voor meer informatie over de affaires van Lars, zie hier.
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.