FANDOM


Leen Van den Bossche
Seizoenen 67891011121314151617181920222324252627 Familie portret2017 leen 02
Eerste verschijning Aflevering 1058 - 6 december 1996
Laatste verschijning Aflevering 6088 - 12 januari 2018
Gespeeld door Cathérine Kools (voorheen Ruth Bastiaensen en Saskia Raë)
Kinderen Arthur Van den Bossche
Ouders Jan Van den Bossche en Nele Van Winckel
Huidige categorie Vorige Hoofdpersonages
Algemene InformatieFamilie en LiefdeslevenStudies en BeroepslevenVerhaallijnenTriviaGeneriekGalerijFoto'sLees Meer

Algemene Informatie

Leen Van den Bossche is een hoofdpersonage dat van 6 december 1996 tot en met 5 januari 1997 wordt vertolkt door diverse baby's, van 6 januari 1997 tot en met 30 juni 2006 door Saskia Raë, van 4 september 2006 tot en met 31 januari 2011 door Ruth Bastiaensen en van 19 april 2013 tot en met 12 januari 2018 door Cathérine Kools.

Familie en Liefdesleven

Leen is de dochter van Jan Van den Bossche en Nele Van Winckel. Ze heeft één broer: Maarten Van den Bossche, één halfzus: Mieke Van den Bossche en drie halfbroers: Willem Feyaerts, Bart Van den Bossche en Guido Van den Bossche. Met haar moeder heeft ze al jaren geen contact meer. Stiefmoeder Linda Desmet nam na het vertrek van Nele de opvoeding van Leen en Maarten voor haar rekening.

Als tienermeisje was Leen eerder verlegen en het duurde ook een tijdje voor ze een vriendje had. Wanneer ze uiteindelijk een relatie begint met de iets oudere Joeri Steegmans, begint Leen te rebelleren tegen haar ouders. Nadien had Leen nog een relatie met Geert De Pauw, een oudere man die reeds een zoontje had. 

Tijdens haar stage bij het Algemeen Ziekenhuis wordt Leen verliefd op stagementor Paul Jacobs. De twee beginnen een relatie en willen zelfs met elkaar trouwen. Het huwelijk wordt afgeblazen omdat Paul haar bedroog met Mieke Van den Bossche. Daarna krijgt Leen gevoelens voor haar nieuwe stagementor, Victor Praet, die tevens hoofd van de Spoeddienst is. Eerst lijken de gevoelens niet wederzijds te zijn, maar daarna groeien ze toch dichter naar elkaar toe. Victor en Leen spenderen een nacht samen, maar hij wil achteraf toch geen relatie met haar.

Tijdens haar verblijf in Amerika had Leen enkele maanden een relatie met Jake Humphrey. Wanneer ze zwanger werd, liet hij haar in de steek. In België bevalt Leen van een zoon: Arthur Van den Bossche. Ze voedt de jongen alleen op, maar treft uiteindelijk wel een regeling met Jake. Anderhalf jaar later begint Leen een relatie met Faroud Kir, met wie ze uiteindelijk gaat samenwonen. Hun relatie loopt ten einde wanneer Faroud er achter komt dat Leen stiekem een abortus liet uitvoeren. Een klein jaar later komen de twee terug samen. Ze verhuizen naar Afrika en willen er samen voor een kindje gaan.

Studies en Beroepsleven

Leen droomde er als tiener van om dokter te worden. Nadat ze Brenda Vermeir hielp bij de bevalling van Jelle Van den Bossche, werd Leen zeker van haar studiekeuze. Na de tijdsprong blijkt studente Leen aan haar doktersstudies begonnen te zijn. Tijdens haar opleiding deed ze stage in het Algemeen Ziekenhuis, met respectievelijk Paul Jacobs en Victor Praet als stagebegeleiders. Uiteindelijk beslist Leen om naar de Verenigde Staten te gaan om er een specialisatiejaar te volgen.

In het voorjaar van 2013 keert Leen terug naar België. Ze heeft haar studies in Amerika stopgezet en wilt huisdokter worden. Leen beslist een dokterspraktijk over te nemen van een dokter die op pensioen gaat. Eind 2015 geeft ze deze op wanneer ze verhuist naar het appartement van Jan Van den Bossche en Linda Desmet. Ze gaat aan de slag als huisdokter bij WZC De Toren. Na haar pillenverslaving en het ongeval dat ze hierdoor veroorzaakte met de wagen, wordt Leen als dokter geschorst. Ze besluit naar Afrika te trekken om er opnieuw te beginnen met Faroud.

Verhaallijnen

BevallingNele5 Seizoen6

Nele Van Winckel is de tweede vrouw van Jan Van den Bossche. Nele wil graag een kindje maar Jan heeft al twee kinderen uit zijn vorige huwelijk met Monique Stevens. Tijdens het vijfde seizoen wordt Nele toch zwanger en op 6 december 1996 bevalt ze van een dochtertje: Leen.

Na de tijdsprong wordt de rol van Leen vertolkt door Saskia Raë.

Zeven jaar later heeft Leen er nog een broertje bijgekregen: Maarten Van den Bossche. Samen met haar familie wordt Leen gegijzeld door een groep van extremisten in het Hilton hotel. De familie is er aanwezig om het huwelijk van Guido Van den Bossche en Els D'hollander te vieren. Alle familieleden worden samen vastgebonden, en er wordt een bom geplaatst. Maarten is de enige die klein genoeg is om te ontsnappen en de bom onschadelijk te maken. Lukt het hem op tijd?

Binnenkort

Binnenkort

De vakantie aan zee is voor Maarten Van den Bossche, Leentje, Pierrot Van den Bossche, Enrique Van den Bossche en de andere kinderen een nachtmerrie geworden. De deelnemertjes van de zeeklassen en hun begeleiders hebben botulisme opgelopen en vechten in verschillende ziekenhuizen voor hun leven. Nele Van Winckel voelt zich sterk genoeg om in het hospitaal de handen uit de mouwen te steken. Ze wijkt geen moment van haar dochtertje.

Enkele weken later. Nele mag eindelijk het ziekenhuis verlaten. Zowel Leen als Maarten en de andere Van den Bossches hebben het ook overleefd. Alleen hun vriendinnetje Lieve Vleugels is bezweken aan botulisme.

Jan Van den Bossche, Nele Van Winckel komen samen met hun kinderen Leentje en Maarten Van den Bossche terug van een welverdiende vakantie. Maar de weken nadien hangt er geregeld onweer in de lucht tussen Jan en Nele. De twee kibbelen om het kleinste detail en kunnen elkaar niet meer verdragen. De twee gaan tijdelijk uit elkaar en Nele gaat bij haar vader logeren, waar ze terug in contact komt met haar ex-vriend Wilfried Langens.

Nele begint terug een relatie met Wilfried en volgt hem naar Zuid-Frankrijk, waar hij een boerderijtje gekocht heeft. Het komt tot een pittige discussie met Jan en uiteindelijk neemt Nele de kinderen mee naar Frankrijk. Leen en Maarten kunnen het aanvankelijk goed met Wilfried vinden, tot hij op een avond de kamer van Leentje binnenkomt. Nele trekt haar conclusies wanneer ze haar vriend Wilfried in de kamer van Leentje aantreft en verlaat hem. Leentje heeft het nadien zeer moeilijk om het voorval te vergeten en Nele maakt een afspraak bij een psychologe. Daar verklaart Leen dat ze zich waarschijnlijk alles heeft ingebeeld. Leen en Maarten keren uiteindelijk terug naar België, waar ze hun intrek bij Jan terug nemen. Nele blijft in Frankrijk en geeft Wilfried nog een kans.

De scheiding van Jan en Nele wordt in gang gezet en ondertussen heeft Jan een nieuwe vriendin: Linda Desmet. Zowel Leen als Maarten komen dit te weten wanneer Linda in het appartement blijft slapen.

Linda Desmet neemt haar intrek in het appartement van Jan Van den Bossche en probeert een band te scheppen met haar nieuwe stiefkinderen Maarten en Leen. Het is uiteindelijk Leen die als eerste volledig openbloeit en een Linda toevertrouwt dat Wilfried Langens haar wel degelijk aangerand heeft toen ze bij hem inwoonde. Linda brengt meteen Jan op de hoogte die op zijn beurt naar Nele Van Winckel in Frankrijk belt. De stoppen van Nele slaan door en ze vermoordt Wilfried met een jachtgeweer. Nele wordt naar de gevangenis gebracht en er wacht haar een lang proces.

De problemen met Leen blijven zich opstapelen wanneer ze de rebelse Joeri Steegmans leert kennen. Leen wordt halsoverkop verliefd op de jongeman, die een paar jaartjes ouder is. Ze wil samen met hem naar een fuif gaan, maar Jan verbiedt dit ten strengste. Linda kan Jan overtuigen om Leen iets minder streng aan te pakken. Wanneer zij en Maarten voor het eerst een nachtje alleen thuisblijven, houdt Leen een fuif in het appartement om zo Joeri te kunnen zien.

In Frankrijk gaat het proces tegen Nele van start. Ook Jan en Leen zakken af naar Frankrijk om het proces bij te wonen en Leen zal optreden als getuige. De jury oordeelt dat ze Wilfried vermoordde vanuit een plotse onweerstaanbare drang, en dus niet met voorbedachte rade. Nele wordt vrijgelaten, maar blijft wel in Frankrijk wonen.

Binnenkort.

Binnenkort.

Jan Van den Bossche en Linda Desmet keren terug uit Malta na het huwelijk van Peter Van den Bossche en ze krijgen onmiddellijk een belangrijke vraag van Leen voorgeschoteld. Ze wil namelijk deelnemen aan een uitwisselingsprogramma. De twee gaan akkoord en ze sturen hun kandidatuur in.

Twee maanden later

Linda en Jan ontvangen eindelijk nieuws over het uitwisselingsprogramma. Ze zullen als gastgezin fungeren voor een Amerikaanse studente en enkele weken later maakt Jane haar opwachting. Het klikt enorm goed tussen Leen, Jane en Maarten Van den Bossche en Leen krijgt al enkele leuke ideeën. Ze hoopt samen met Jane in de vakantie naar Amerika te kunnen gaan, maar Jan hoopt dat zijn dochter dit idee snel uit haar hoofd zal zetten.

Leen en Maarten Van den Bossche gaan samen met hun vader, Linda Desmet, Rita Van den Bossche en Rob Gerrits een paar daagjes naar Durbuy en daar leert Leen de oudere man Geert De Pauw kennen. Leen voelt zich meteen aangetrokken tot hem, maar het leeftijdsverschil is erg groot tussen de twee. Bovendien heeft Geert al een zoontje. Terug thuis blijven de twee echter contact met elkaar houden, maar Leen probeert dit verborgen te houden voor haar gezin. Linda heeft al snel in de gaten dat haar stiefdochter een vriendje heeft en legt haar op de rooster.

Leen en Maarten gaan nadien samen met Geert uit en blijven langer weg dan verwacht. Jan is in alle staten en maakt zich de dagen nadien steeds zorgen over zijn tienerdochter. Leen blijft ondertussen met Geert afspreken en de twee worden een koppel. Ze spijbelt geregeld om bij hem te kunnen zijn en Jan gaat snuffelen in haar kamer om aanwijzingen te vinden voor haar vreemde gedrag.

Uiteindelijk kunnen Leen en Geert hun relatie niet langer geheimhouden. Jan is razend op zijn dochter en verbiedt het. Hij gaat een gesprek van man tot man aan met Geert en lijkt zich beetje bij beetje neer te leggen bij de beslissing van Leen.

Als zelfstandig elektricien klopt Geert lange dagen. Wanneer hij stiekem de wagen van Jan leent, dommelt hij in achter het stuur en rijdt hij een fietser aan, waarna hij vluchtmisdrijf pleegt. Hij doet alsof er geen vuiltje aan de lucht is, waardoor het plotseling Jan is die wordt gearresteerd. Terwijl Jan zijn eigen onschuld probeert te bewijzen, begint Geert door de hele situatie zwaar te drinken. Het gaat zelfs zo ver dat hij Leen begint te slaan. Uiteindelijk besluit hij de waarheid rond het ongeval op te biechten aan de politie. Geert wordt aangehouden en verdwijnt achter de tralies.

Nadien wil Leen zich volledig op haar studies concentreren, want ze moet binnenkort een keuze maken nu ze bijna 18 jaar is. Ze heeft de ambities om dokter te worden, en die ambities groeien alleen wanneer ze Brenda Vermeir helpt bevallen bij haar thuis.

Vanaf dit seizoen wordt de rol van Leen vertolkt door Ruth Bastiaensen.

Er is de afgelopen drie jaar veel veranderd binnen de familie Van den Bossche. Leen en Maarten zijn inmiddels volwassen mensen en studeren allebei aan de universiteit, Leen als dokter en Maarten als IT'er. Om deze dure studies te betalen gaat Linda al een tijdje werken in het rusthuis van de bomma en Albert. Op liefdesvlak kiest Leen ervoor om zich niet te binden aan één man en ze beleeft de ene onenightstand na de andere.

Leen studeert in Leuven en zit op kot, maar nadat door haar kotbaas op straat wordt gezet, moet ze noodgedwongen terug naar huis keren. Op financieel vlak gaat het niet goed en Jan klaagt voortdurend dat er te weinig geld is. Jan wil dan ook dat zijn kinderen een bijverdienste gaan zoeken om hun studies te betalen. Leen gaat aan de slag in een pizzaria samen met Evy Hermans.

Samen met Maarten en haar neef Pierrot heeft Leen een uitgebreide vriendengroep opgebouwd. Pierrot wil samen met zijn vrienden een benefiet op poten zetten voor Afrika. Leen is verantwoordelijk voor het geldkoffertje, maar door een onoplettendheid wordt het de avond zelf gestolen. Leen voelt zich schuldig. Enkele dagen later krijgt Leen de schrik van haar leven wanneer ze samen met Evy laat blijft werken in de pizzaria. Ze krijgen inbrekers over de vloer, maar dankzij het heldhaftige optreden van Evy komen ze er met de schrik vanaf.

In de buurt van Mechelen loopt er al wekenlang een serieverkrachter rond en ook Leen wordt hier het slachtoffer van, net zoals enkele vriendinnen van haar. Ondertussen helpen Leen en Maarten ook Evy in de zoektocht naar haar vader, die ze nooit gekend heeft. Tijdens de feestdagen gaat het volledige vriendengroepje naar de Ardennen om daar de overgang van oud naar nieuw te vieren.

Leen wordt verliefd op de Amerikaanse Khalil en begint een relatie met hem. Jan heeft een groot probleem met de nieuwe vriend van Leen en wil niet dat de jongen blijft slapen. Wanneer Leen getuige is van een ongeval, en een fietser niet heeft kunnen redden, begint ze te twijfelen aan haar dokterstudies en wil ze er zelfs mee stoppen. Guy Maeterlinck motiveert Leen om haar studies geneeskunde af te maken.

Op de dag dat Kobe Dierckx zich tot priester laat inwijden, wordt hij door de politie opgepakt voor de reeks verkrachtingen in de buurt. Blijkbaar heeft Kobe een dubbele persoonlijkheid ontwikkelt na de dood van zijn vader. Vele vrienden laten Kobe hierdoor meteen vallen, maar Leen heeft begrip. Ze gaat hem nadien opzoeken in de instelling waar hij naartoe gestuurd wordt.

Het komt tot een breuk tussen Leen en Khalil, maar het duurt niet lang voor ze opnieuw een vriendje heeft: Manu. Khalil kan zijn jaloezie niet verstoppen als hij merkt dat Manu bij Leen is blijven slapen en begint de twee te stalken. Even later ziet Khalil hoe een jongen door een paar mensen in elkaar wordt geklopt. Manu is één van die mensen. Wat later blijkt dat hij een gevaarlijke drugsdealer is. Kahil probeert Leen te waarschuwen, maar hij wil hem niet geloven. Leen vindt later zelf een pakje cocaïne terug in de rugzak van Manu, waarop ze door hem wordt betrapt. Ze dreigt naar de politie te stappen, maar dat laat hij niet zomaar gebeuren. Hij ontvoert haar samen met de bende. Maarten maakt zich ondertussen zorgen omdat hij zijn zus nergens kan vinden. Hij gaat samen met Jan naar de woning van Manu, waar hij een hulpkreet van Leen opvangt. Maarten weet zowel Manu als zijn compagnon uit te schakelen.

Na een bezoekje bij de bomma, voelt Leen zich schuldig wanneer ze over Kobe praat. Hij mist zijn vrienden en Leen gaat hem opzoeken samen met Lobke. De andere jongeren staan er niet om te springen om naar de instelling te gaan en weigeren de twee te vergezellen. Wanneer het academiejaar terug voor de deur staat, maakt Leen plannen met Pierrot en Evy om een studentenhuis te huren in Leuven.

Leen gaat aan de slag in het Algemeen Ziekenhuis als stagiair en krijgt dokter Paul Jacobs als haar stagementor. Wanneer Leen na een onenightstand te horen krijgt dat de bewuste jongen seropositief is, meldt Leen een fake prikaccident in het ziekenhuis om gratis aan een HIV-cocktail te komen. Paul betrapt echter Leen waardoor ze zeker is dat haar carrière al abrupt zal stoppen. Paul brengt Leen een bezoekje om haar gedrag te bespreken, maar besluit het bij een waarschuwing te houden. Leen voelt zich echter enorm schuldig en zondert zich af van de rest. Paul wil het daar niet bij laten en beseft dat Leen een zeer goede dokter is. Hij kan haar aansporen om de draad van haar studies weer op te pakken.

Leen krijgt de uitslag van haar HIV-test en mag opgelucht ademhalen. Ze is Paul enorm dankbaar en ze bedenkt bij zichzelf dat ze zich aangetrokken voelt tot hem. De gevoelens zijn wederzijds en Paul wil een relatie met Leen. Hierdoor moet ze wel tegen haar vader vertellen dat ze een relatie heeft met een man die 20 jaar ouder is dan haar. Jan kan in eerste instantie de relatie niet goedkeuren. Leen is niet van plan om nog naar huis te gaan zolang haar vader zich verzet tegen haar relatie.

Onder impuls van Linda nodigt Jan zijn dochter en Paul uit voor een etentje bij hem thuis met kerstavond. Ook de bomma en Albert zijn van de partij en de bomma neemt het op voor haar kleindochter. Jan aanvaardt de relatie en lost de ruzie met Leen op. Nadien vieren Leen en Paul oudjaar samen met Lobke, die zich eenzaam voelt sinds de breuk met Pierrot.

Wanneer Leen en Paul na een avondje uit thuiskomen, vinden ze in het studentenhuis het levenloze lichaam van Lobke terug. Het lijkt eerst op een zelfmoord te gaan, maar na de autopsie blijkt er kwaad opzet in het spel te zijn. Leen brengt Pierrot op de hoogte die vervolgens de hoofdverdachte in de zaak wordt door hun breuk. Leen wil Pierrot helpen en gaat zelf op zoek naar de echte moordenaar. Ze vindt enkele aanwijzingen en geeft die door aan de politie. Niet veel later wordt de echte moordenaar opgepakt: Daan De Wit.

Leen wil haar relatie met Paul naar het volgende niveau brengen en hoopt eindelijk eens uitgenodigd te worden bij hem thuis. Paul doet echter zeer geheimzinnig en dat kwetst Leen. Wanneer het duidelijk wordt dat hun relatie op de klippen zal lopen, besluit Paul om haar vriendin toch te vertrouwen. Leen krijgt dus eindelijk de woning van haar vriend Paul te zien. Het interieur overtreft haar stoutste verwachtingen, maar er is een foto die haar verontrust. De bewuste vrouw op de foto zorgt voor veel vragen bij Leen, maar van Paul krijgt ze geen antwoorden.

Uiteindelijk vertelt Paul dat de vrouw op de foto zijn ex-vrouw is en ondertussen in een instelling verblijft. Leen weet niet wat ze nog moet geloven en vraagt zijn beste vriend William Feys uit. Leen wil weten of het de moeite is om voor Paul te vechten en ze gaat verder met het doorlichten van zijn verleden. Zo komt ze opnieuw bij Kobe terecht, die in dezelfde instelling als de vrouw verblijft. Paul vindt het niet kunnen dat Leen zo in zijn privéleven snuistert en maakt een einde aan hun relatie. Nadien vertrekt Paul samen met zijn goede vriend William naar Zweden.

In juni gaat Leen samen met haar vrienden voor een weekendje naar de Ardennen. Het loopt daar snel mis wanneer ze een geheim drugslab ontdekken in de bossen. Ze worden onder schot gehouden door een groep junkies en moeten wegvluchten. De groep wordt gesplitst en Leen verstopt zich samen met Veerle Suys en Caro Goossens in een grot. Wanneer ze iets te diep in de grot gaan, komt Veerle lelijk ten val en kan ze zich niet meer bewegen. Leen blijft bij haar terwijl Caro op zoek gaat naar hulp, maar dan begint het water binnen te sijpelen.

In de Ardennen blijft Leen wanhopig het water tegenhouden zodat de hulpdiensten op tijd bij Veerle Suys geraken. Bjorn, Maarten en Caro hebben de politie kunnen alarmeren. Hun eerste prioriteit is Veerle uit de grot halen en naar het ziekenhuis overbrengen. Veerle wordt ondertussen aan de rug geopereerd, maar er zijn complicaties. Ze is volledig verlamd en zal waarschijnlijk nooit meer kunnen lopen.

Twee maanden later

Leen komt te weten dat het tot een breuk gekomen is tussen Maarten en Caro Goossens en gaat met haar broer praten. Hij wil er niets over vertellen en ook Caro reageert afzijdig. Ondertussen maken Leen, Evy Hermans en Pierrot zich opnieuw klaar om naar hun studentenhuis in Leuven te gaan. Ze begint ook aan haar tweede jaar als stagiair in het ziekenhuis, maar ze schrikt wanneer ze oog in oog komt te staan met haar stagementor. Paul is vroegtijdig teruggekeerd uit Zweden en is opnieuw aan de slag gegaan in het ziekenhuis. Leen is van slag, maar kan gelukkig met haar muizenissen terecht bij Veerle, die nog altijd in het ziekenhuis ligt.

Veerle brengt haar goede vriendin Leen op de hoogte dat ze een aanvraag tot euthanasie wil indienen. Bovendien hoopt ze dat Leen de dokter wil zijn die haar het spuitje geeft. Leen heeft het hier moeilijk mee, maar kan de beslissing van Veerle aanvaarden. Leen vraagt hiervoor de hulp van Paul, met wie ze nog steeds een moeilijk contact heeft sinds zijn terugkeer. Leen vraagt zich ook af of Paul voor haar is teruggekeerd, maar komt op die beslissing terug wanneer ze hem ziet flirten met enkele jonge verpleegsters.

Leen heeft het verzoeksschrift tot euthanasie van Veerle binnengebracht, maar het wordt geweigerd. Veerle is radeloos en begint een hongerstaking om haar doel te bereiken. Ze schakelt zelfs een advocaat in om haar recht te bekomen. Leen is de enige die Veerle intensief blijft steunen tot het einde. Uiteindelijk pleegt Veerle eind december euthanasie.

Leen kan de dood van Veerle geen plaats geven en vindt onverwachts steun bij Paul. De twee delen een romantisch moment en geven hun relatie een tweede kans. Sinds de dood van Veerle ziet Leen het ook niet meer zitten om dokter te worden omdat ze juist patiënten wil kunnen helpen. Leen kan haar zinnen verzetten wanneer ze samen met de volledige familie naar Frankrijk trekt om de verjaardag van de bomma te vieren. Daar moet ze tussenbeide komen wanneer de dochter van Albert dreigt te stikken. Na de reddingsactie in Frankrijk heeft Leen weer zin om haar studies te hervatten.

Pierrot polst bij Leen en Evy of Kobe Dierckx bij hen op kot welkom is. Leen heeft er geen probleem mee en is zelfs blij dat het de beterhand op gaat met Kobe. Paul is ondertussen blij dat Leen haar stage in het ziekenhuis hervat. Nadien nodigt Mieke het koppel uit bij haar thuis voor een etentje zodat ze kan polsen bij Paul of er werk voor haar is als verpleegster. Leen is dolgelukkig dat haar halfzus haar collega wordt en niet veel later begint ook Linda te werken in het ziekenhuis.

In het ziekenhuis heeft Leen het moeilijk met de nieuwe verpleegster Morgane Maes die altijd rond Paul hangt. Ze kan haar jaloezie niet verbergen en dat heeft Paul snel in de gaten. Leen vindt het vreemd dat Paul zo aanhankelijk doet en ze praat met Mieke over haar twijfels. Paul wil zijn verliefdheid voor Leen duidelijk maken en vraagt of ze bij hem wil intrekken. Leen verhuist haar cursussen en andere spulletjes naar de woning van Paul, maar ze blijft jaloerse oprispingen hebben wanneer ze Paul en Morgane samen ziet in het ziekenhuis. Ze organiseert een romantisch weekendje naar Parijs voor hun tweetjes en daar vraagt Paul haar ten huwelijk.

Leen is elke vrije minuut met de organisatie van haar huwelijk bezig en ze sleurt haar vader, Maarten Van den Bossche en Linda Desmet mee om suitekleren te kopen. Ze vraagt aan haar halfzus Mieke Van den Bossche of ze haar getuige wil zijn en komt ze te weten dat haar huwelijk met Wim Veugelen stukgelopen is.

Ondertussen waait er een frisse wind op de spoedafdeling van het ziekenhuis met de komst van het nieuwe diensthoofd Victor Praet. Leen moet dokter Praet een rondleiding geven en is meteen onder de indruk van zijn professionaliteit en zijn gezag. Paul Jacobs is minder enthousiast met zijn komst, want hij voelt zich gepasseerd. Victor heeft echter een probleem met de relatie van Leen en Paul waardoor zijn populariteit bij Paul niet meteen toeneemt. Leen staat vaak tussen twee vuren, zeker wanneer Victor veel potentieel in haar ziet als dokter en haar daarom vaak als assistente vraagt bij ingewikkelde operaties.

Linda en Evy helpen Leen zich klaar te maken voor haar huwelijk. De bruid voelt zich in de zevende hemel en is er zeker van dat dit de mooiste dag van haar leven is. Paul grijpt ondertussen zijn laatste kans om Mieke te versieren. Voor haar is de maat nu echt vol en ze beslist om haar zus niet in haar ongeluk te laten lopen. Mieke brengt Leen op de hoogte dat zijn en Paul een affaire hebben gehad. Leen stort volledig in en het huwelijk wordt afgeblazen. Ze kan Paul en Mieke een tijdje niet meer onder ogen komen en meldt zich ziek in het ziekenhuis. Victor geeft Linda echter snel de boodschap dat hij verwacht dat Leen terug aan de slag gaat in het ziekenhuis. Leen neemt de drastische beslissing om met haar studies te stoppen.

Leen kan haar ogen niet geloven wanneer Victor Praet plots in het studentenhuis staat. Hij vindt het zonde dat Leen gestopt is en kan haar overtuigen om haar stage in het ziekenhuis te hervatten. Leen gaat met opgeheven hoofd terug aan de slag en besluit Paul en Mieke gewoon te negeren. Victor Praet stelt Leen aan als zijn persoonlijke assistente en geeft haar de opdracht uit te zoeken hoe de jonge voetballer Gert geholpen kan worden. Voor Paul is dit een bittere pil om slikken en hij reageert zijn frustratie af door te suggereren dat Leen iets heeft met het diensthoofd. Leen gebruikt ook haar nieuwe functie om Mieke zoveel mogelijk te kleineren als verpleegster. Zeker wanneer ze merkt dat haar halfzus een boontje heeft voor Gert.

De ruzies tussen Mieke en Leen bereiken een hoogtepunt wanneer Mieke haar betrapt terwijl ze flikflooit met patiënt Gert. Hun discussies zorgen ervoor dat de samenwerking zeer slecht verloopt en dat valt Victor meteen op. Bovendien zorgt de stress dat Leen soms fouten maakt, zich overslaapt en er prikkelbaar bijloopt. Desalniettemin geeft Victor haar een positieve evaluatie en vraagt hij haar mee naar een congres in Keulen. Leen loopt op wolkjes en kan haar gevoelens voor Victor niet langer ontkennen. In Keulen zoekt ze hem op in zijn hotelkamer en de twee beleven een passionele nacht.

De dagen nadien probeert Leen hem duidelijk te maken dat ze wel degelijk gevoelens voor hem heeft, maar Victor houdt de boot af. Hij vindt dat de jonge vrouw haar boekje te buiten gaat en wil haar zelfs naar Amerika sturen om haar stage verder af te werken. Leen laat zich niet doen en begint in het privéleven van Victor te graven, zeker wanneer ze een foto van hem aantreft met een onbekende vrouw. Leen komt te weten dat Victors moeder Estelle in een rusthuis verblijft en gaat haar opzoeken, in de hoop antwoorden op haar vragen te krijgen. Ze komt te weten dat de vrouw van Victor om het leven kwam op de operatietafel, terwijl Victor haar aan het opereren was.

Via Estelle komt Leen te weten dat Victor een operaliefhebber is en ze vraagt hem mee naar de opera. De avond loopt echter op een sisser af wanneer hij te weten komt dat Leen al geruime tijd contact zoekt met zijn moeder en in zijn verleden graaft. Victor wil niets meer met Leen te maken hebben en denkt erover na om haar aan te klagen voor stalking. Mieke krijgt elke kans om haar halfzus te verdedigen waardoor de twee zussen hun ruzie eindelijk kunnen oplossen. Wanneer de gezondheid van Estelle zienderogen achteruit gaat, neemt Victor haar mee naar haar sterfbed en nadien vraagt hij Leen mee naar haar begrafenis.

Mieke Van den Bossche en Morgane Maes willen deelnemen aan een 4x4-trophy race voor ziekenhuispersoneel. Leen ziet deze sportieve uitdaging ook wel zitten en maakt deel uit van hun team. Victor ziet het idee minder zitten omdat hij van mening is dat een toekomstige dokter zich niet met zulke spelletjes moet bezighouden. Victor windt er geen doekjes om dat rally rijden een te gevaarlijke sport is voor een toekomstig chirurg en hij geeft Leen het bevel om zich terug te trekken uit de wedstrijd.

In het ziekenhuis krijgt Leen te maken met patiënte Sien, die op het eerste zicht kerngezond is, maar uiteindelijk toch sterft. Haar echtgenoot Joris De Belder is razend wanneer Leen hem dit nieuws meedeelt en geeft haar een harde slag waardoor ze op de grond terecht komt. Leen komt hard ten val en heeft een schedelbreuk opgelopen. Bovendien wil Joris het hier niet bij laten. Ze betrappen de man in het ziekenhuis met een morfinespuit en ze kunnen op het nippertje voorkomen dat hij Leen in haar slaap vermoordt. Leen probeert troost bij Victor te zoeken, maar die krijgt ze niet van hem. Om van de schrik te bekomen, wil ze eventjes over haar toekomst nadenken. Ze vertrekt naar Spanje om er enkele weken tot rust te komen.

Familie4489
Familie4498
Schermafbeelding 2017-02-05 om 13.12.14
Schermafbeelding 2017-02-26 om 20.09.24
Schermafbeelding 2017-03-12 om 16.31.08

In november keert Leen eindelijk terug uit Spanje. Ze heeft alles op een rijtje kunnen zetten en is klaar om aan haar specialisatiejaar te beginnen. Ze moet echter nog een stageplaats zoeken en is te trots om hiervoor de hulp van Victor in te roepen. Ze vraagt raad aan haar ex Paul en komt zo te weten dat Victor al een stagiair aangenomen heeft om zijn rechterhand te zijn.

Ondertussen neemt Leen opnieuw haar intrek in het studentenhuis, waar er ondertussen het een en ander veranderd is. Zeker nu Niko er ook woont en Leen daarom een kamer moet delen met Evy. Ze begint zich al snel te ergeren aan het kinderachtige gedrag van Niko en ze vindt het verschrikkelijk dat hij in zijn kamer een rat heeft zitten als huisdier. Wanneer Leen merkt dat hij en Evy het wel heel goed met elkaar kunnen vinden, probeert ze via een anonieme chatroom te achterhalen of Niko gevoelens heeft voor Evy.

Leen heeft nog altijd geen specialisatie gekozen en krijgt onverwachts hulp van Marie-Rose. De twee gaan geregeld samen op restaurant om haar toekomst te bespreken en op een dag is Marie-Rose er zeker van dat ze Dirk tegen het lijf gelopen zijn, de ex van Rita en bovendien biologische vader van Pierrot. Marie-Rose vraagt eerst aan Leen om niets tegen de familie te zeggen, maar Leen brengt toch Pierrot op de hoogte dat zijn vader misschien in het land is.

Wanneer Evy en Niko te weten komen dat Leen de geheimzinnige chatster is, willen ze haar beetnemen. Evy doet alsof ze verliefd is op Leen. Leen voelt zich hoe langer hoe ongemakkelijker als ze alleen is met Evy en uiteindelijk vertelt Evy de waarheid. Het humeur van Leen zakt nog meer naar beneden wanneer Evy een ex-gevangene in huis neemt. Leen wil niet met een bijna-moordenaar onder hetzelfde dak leven, maar zowel Pierrot als Nico zijn van mening dat Serge een tweede kans verdient.

In het studentenhuis staat Leen plotseling oog in oog met een gewapende man. Het gaat om de zoon van de vroegere kompaan van Serge die wraak wil nemen. Het is uiteindelijk Serge zelf die de man neerschiet en Leen op die manier kan redden. Leen is door de schietpartij volledig in shock en Evy kampt met een gigantisch schuldgevoel.

Via een schaaktoernooi in de Jan en Alleman komt Leen eindelijk terug in contact met Victor. Hij biedt haar dan toch een stageplaats aan, omdat zijn stagiaire Benny allesbehalve geschikt is. Leen heeft echter ondertussen via Marie-Rose een aanbod gekregen uit de Verenigde Staten en is van plan om naar daar te trekken om haar specialisatiejaar af te werken. In de Jan en Alleman wordt een afscheidsfeestje voor Leen gegeven en niet veel later vertrekt ze naar Amerika.

Vanaf dit seizoen wordt de rol van Leen vertolkt door Cathérine Kools.

Familie afl5055 05

De terugkeer

Leen zet een punt achter haar Amerikaanse studies chirurgie en keert naar België terug. Ze is zwanger, maar single. Ze wil een standvastiger leven en kiest er daarom voor om een eigen huisartsenpraktijk op te richten. Ondertussen komt Leen te weten dat haar oude liefde, Victor, verlamd in een rolstoel zit. Leen besluit om hem op te zoeken en het komt tot een emotioneel weerzien. Victor vertelt haar dat hij een punt wil zetten achter zijn relatie met Veronique.

Familie afl5067 03

Een lening

Na een lange zoektocht heeft Leen de perfecte dokterspraktijk gevonden om over te nemen. Er is echter één probleem, ze heeft niet genoeg geld en ze kan geen lening aangaan bij de bank zonder iemand die borg staat. Jan wil niet dat zijn dochters droom niet uitkomt, en hij besluit borg te staan voor haar met de toestemming van zijn andere kinderen. Leen is ontzettend gelukkig en kan niet veel later aan de start gaan in haar eigen dokterspraktijk.

Familie afl5074 01
Familie afl5079 01

De dokterspraktijk

De komende weken ontdekt Leen dat het niet makkelijk is om een dokterspraktijk te hebben. Gedurende enkele dagen krijgt ze geen enkele patiënt over de vloer. Leen begint wanhopig te worden en Jan trommelt iedereen van de familie op om naar haar praktijk te gaan. Leen is hier echter niet mee opgezet. Na een tijdje ontdekt ze hoe het komt dat ze geen patiënten heeft: de schijnbaar aardig dokter van wie ze de praktijk overnam, stuurt al zijn ex-patiënten naar zijn schoonzoon. Leen voelt zich bedrogen en is moedeloos. Beetje bij beetje vinden de patiënten toch hun weg naar haar dokterspraktijk en krijgt ze weer hoop.

Familie afl5087 03
Familie afl5104 03

Wie worden peter en meter van Arthur?

Leen krijgt regelmatig hevige krampen door de stress. Linda vindt dat ze moet rusten voor haar eigen gezondheid, en natuurlijk die van de baby. Leen wil hier echter niets van weten en gaat gewoon door met haar drukke leven. Jan begint over het peterschap van Leens baby. Ze had daar nog niet over nagedacht en als ze zegt dat ze niet weet of haar kindje wel een peter en meter zal krijgen, is Jan zeer teleurgesteld. Ze had er nog niet over nagedacht en ze vraagt zich nu af wat ze moet doen. Leen beslist uiteindelijk dat Bart en Mieke peter en meter worden. Jan is schijnbaar teleurgesteld, maar durft niets te zeggen. Leen is namelijk overtuigd van haar keuze.

Familie afl5105 10

De bevalling

Leen ziet zwaar af van de laatste weken van haar zwangerschap en hoopt dat de baby snel komt. Tijdens het buurtfeest van Mathias breekt plots Leens water, sneller dan verwacht, en moet ze zo snel mogelijk naar het ziekenhuis. Zowel Jan als Leen staan echter in de file en Linda spreekt een motard van de wielerwedstrijd aan om haar naar de auto van Jan te brengen. Leen kan door de file niet anders dan in de auto te bevallen met de hulp van Jan en Linda.

Familie afl5110 04
1374344 10151930178527491 23001130 n
Familie afl5151 04

Huilbaby

Leen is mama geworden van een jongetje genaamd Arthur. Het moederschap gaat echter niet zo makkelijk als verwacht. Arthur is een huilbaby en dat vraagt extra veel energie. Jan en Linda proberen haar zo goed mogelijk bij te staan, maar na een tijdje kan Jan het gehuil niet langer aan. Wanneer er een appartement vrijkomt boven dat van Rita neemt Leen er haar intrek met Arthur. Ze vindt ook eindelijk een onthaalmoeder en ook Rita wil soms op het kindje passen. Leen kan maar moeilijk wennen aan de situatie en begint zich een slechte moeder te voelen. Ze raakt zo uitgeput dat ze op een avond met haar auto in de gracht rijdt en zo haar eigen leven en ook dat van Arthur in gevaar brengt. Het noodlot slaat toe wanneer ze de situatie niet maar aankan en Arthur probeert te verstikken. Op aanraden van een psycholoog wordt Leens zoon tijdelijk naar een opvanggezin gebracht. Ze is er echter kapot van en na een gesprek met haar vader besluit Leen om Arthur na enkele dagen al terug bij haar te houden.

S23W13-4

De affaire van Bart

Wanneer Bart bij Leen op consultatie komt en vraagt om een bloedafname te doen en hem op soa's te controleren, ruikt ze meteen onraad. Ze vraagt hem dan ook meteen op de man af of hij Trudy bedriegt. Leen spelt Bart de les maar stelt hem gerust dat zij gebonden is aan het beroepsgeheim en dat zij niemand iets zal vertellen over zijn overspel. Ze blijft er bij Bart wel op aandringen om zijn affaire met Greet te beeïndigen. Wanneer de affaire uitkomt, is Trudy razend en gaat ze ten rade bij Leen.

Familie afl5154 04
Familie afl5152 06

De ontvoering van Arthur

Dankzij de extra hulp van Rita, Jan en Linda gaat het weer veel beter met Leen en Arthur. Zijn huilbuien zijn fel verminderd, waardoor Leen ook minder stress heeft. Ondertussen geeft patiënte Veerle Leen de schuld van haar miskraam en dreigt ze met een proces. Even later komt ze zich terug verontschuldigen, maar ze wordt jaloers op Leen. Wanner Rita Arthur even allen laat tijdens het babysitten, ontvoert Veerle hem. Leen en Rita zijn er kapot van en Leen geeft Rita de schuld, maar kan haar uiteindelijk toch vergeven. De politie organiseert een zoektocht en de hele familie helpt mee, maar zonder resultaat. De politie vermoedt dat Leen misschien zelf iets met de verdwijning van Arthur te maken heeft. Plots beseft Leen dat Veerle iets met de ontvoering te maken kan hebben en tipt ze de politie. Wanneer de politie in haar huis gaat zoeken, vinden ze Arthur. Leen is dolgelukkig en Veerle wordt opgepakt.

4123447832

De verhuis

Leen krijgt een huis op het oog en wilt het kopen. Ze wilt er haar praktijk integreren en zelf wil ze samen met Arthur naast haar praktijk wonen. Ze belt meteen naar de verhuurder. Niet veel later heeft ze er een afspraak mee. Jan wil zijn dochter met raad en daad bijstaan en niet veel later trekt ze er in. Ze geeft een housewarming voor haar familie.

41234476
41722237
8e

De komst van Jake

Op een dag stuurt Jake een mail naar Leen. Hij wil zijn zoontje zien en komt naar België. Wanneer Jake Arthur gezien heeft, wil hij meer. Hij stelt Leen voor om samen met Arthur terug mee te gaan naar Amerika. Leen ziet dit helemaal niet zitten en wil eigenlijk het liefst van al dat Jake uit het leven van Arthur blijft. Omdat Leen al zijn ideeën afslaat, beslist Jake om het spel hard te spelen. Hij wil het hoederecht over Arthur en stapt naar de rechtbank. Wanneer Jake ontdekt dat Arthur een tijdje door Xelios werd opgevangen en hij nog meer bezwarende informatie te weten komt via Rita is hij vastbesloten de zaak te winnen. Uiteindelijk krijgt Leen het hoederecht over Arthur, maar Jake wil bezoekrecht en dreigt ermee Leen voor de jeugdrechter te slepen. Ze komen tot een overeenkomst waarbij Jake Arthur enkele keren per jaar mag zien. Jake stelt voor om in België te komen wonen en terug een relatie met Leen te starten, maar zij weigert, waarna hij terug naar Amerika vertrekt.

Familie 5298 004

Dokterszaken

Leen is de dokter die Dirk door zijn alzheimer heen helpt. Ze geeft hem uiteindelijk een spuitje voor euthanasie. Daarnaast geeft ze ook raad aan Benny en Liesbeth, die terug zwanger willen worden. Op een dag krijgt Jan een telefoontje van Maaten met de boodschap dat hij en Roos terugkeren naar huis. Leen is ontzettend blij, maar het goede nieuws slaat al snel om wanneer de familie te weten komt dat Maarten en Roos gegijzeld worden in Pakistan. Maarten wordt vrijgelaten en keert terug naar België. Leen probeert hem als dokter en als zus bij te staan.

Familie 5356 003
Familie 5357 004

De terrorismezaak

Leen beseft dat Maarten door een moeilijke periode gaat en probeert hem zo goed mogelijk bij te staan. Ze maakt zich zorgen om hem en ze wordt door Faroud ongewild betrokken bij de terrorismezaak van Maarten. Hij hoopt dat Leen meer informatie kan inwinnen, maar Maarten heeft zijn zus al snel door, waardoor het plannetje mislukt. Maarten sluit zich af voor Leen, hoewel ze hem wil helpen. Na een gevaarlijke opdracht brengt Faroud Maarten veilig terug naar huis, maar ze komen te weten dat de terroristen Roos vermoord hebben. Maarten komt tijdelijk bij Leen thuis wonen.

Familie 5356 002

Leen en Faroud

Leen en Faroud zijn door de terrorismezaak meer en meer naar elkaar toegegroeid. Faroud geeft toe dat hij zich aangetrokken voelt tot Leen en er volgt een passionele kus. Hij reageert eerder terughoudend als Leen polst naar de mate waarin hij een relatie wilt, maar zijn opluchting is groot wanneer blijkt dat ook Leen het rustig aan wil doen. Maarten wil zijn zus niet ongelukkig zien door zijn egoïsme en beslist na veel tegenkanting hun relatie toch te accepteren.

Familie 5365 001
Familie 5365 004

Geschil over Arthur

Leen is dolgelukkig dat Faroud en Arthur het zo goed met elkaar kunnen vinden. Wanneer Faroud op een avond op Arthur moet passen, krijgt hij plots een dringend telefoontje van het werk en vertrekt hij na een briefje op tafel te leggen. Maarten merkt het briefje niet op en gaat een wandeling maken. Wanneer Leen thuiskomt, ligt Arthur alleen thuis in zijn bed te wenen. Leen is razend op Faroud en wil hem even niet meer zien. Hij probeert het echter al snel terug goed te maken en wil een schema opstellen om op Arthur te passen. Leen vindt het geen goed idee, maar vindt het wel een mooi gebaar en vergeeft Faroud, waardoor alles terug in orde komt. Met Maarten gaat het ondertussen minder goed wanneer hij door pillen last krijgt van hallucinaties. Na het stoppen met pillen fleurt hij echter helemaal op en Leen is blij voor haar broer.

50 Afl70

Misgelopen operatie

Op een avond krijgt Leen bezoek van Faroud, die helemaal bebloed en paniek is. Zowel Leen als Arthur moeten zo snel mogelijk onderduiken, omdat ze gevaar lopen. Leen wordt naar een hotelkamer gebracht, maar krijgt geen extra informatie. Twee dagen lang worden ze opgesloten, zonder enig contact, en Leen is doodongerust. Tot Faroud langskomt en alles uitlegt. Tijdens één van zijn operaties, ging het mis en ontsnapte een terrorist die wraak wou nemen op Faroud. Hij vreesde voor het leven van Leen en Arthur, en moest hen onmiddellijk in veiligheid brengen. Leen begint te twijfelen aan haar relatie met Faroud.

Familie 5411 02

Relatieproblemen

Na de misgelopen operatie van Faroud wil Leen eventjes afstand nemen van hem. Ze wil de tijd nemen om na te denken over haar relatie. Leen wil niet dat zij en Arthur constant gevaar lopen door de job van Faroud. Wanneer Leen illegale verslavende pillen vindt in de kleren van Faroud, maakt ze hem duidelijk dat de relatie voorbij is en zet hem met pijn in het hart aan de deur.

S24 E088 007

De gifwolk

Wanneer er een tankwagen kantelt en er een gifwolk vrijkomt, mag niemand zich nog naar buiten begeven en moet iedereen alle ramen en deuren gesloten houden. Leen was in het huis van de friends en is nu dus verplicht om een tijdje daar te blijven. Ook Rudi, Mieke, Linda en Anna zijn er aanwezig. Leen is vooral bezorgd over Arthur, die bij Jan en de andere mannen is. Na een paar dagen is de gifwolk weer weggetrokken en kan iedereen weer naar huis.

Familie 5439 002
Familie 5483 01

Alles voor elkaar

Froud mist Leen en Arthur en geeft zijn job als geheim agent op voor hen. Hij wordt overgeplaatst naar een bureaujob en krijgt de stomste jobjes voorgeschoteld, zodat hij zelf weer terug naar zijn oude job zou willen gaan. Faroud is ongelukkig en dat merkt Leen. Ze geeft hem de toestemming om zijn oude job terug op te nemen. Ondertussen laat ze zich onderzoeken om te zien of ze ook de ernstige nierziekte van haar broer Willem heeft, maar ze is helemaal gezond. Ondertussen komt Leen thuis met het nieuws dat onthaalmoeder Kathleen voor enkele dagen ziek is. Maarten beslist om op de kinderen te passen. Faroud ontdekt dat Arthur gebeten heeft in een giftige plant en brengt hem onmiddelijk naar het ziekenhuis. Volgens de dokter waren ze er net op tijd bij. Leen gooit de plant meteen weg.

Familie 5440 001
Familie 5444 01

Islamitische familie

Leen vraagt aan Faroud of hij officieel bij haar wilt komen wonen, maar Faroud weigert haar voorstel omdat dat niet mag van zijn geloof. Leen komt te weten dat de familie van Faroud niets weet over hun relatie en dat Faroud dat ook zo wil houden. Hij wil zelfs alleen naar het trouwfeest van zijn zus in Albanië gaan. Leen brengt een bezoekje aan een moskee om zich te verdiepen in Farouds geloof. Maarten ziet Faroud samen met een islamitische vrouw en 2 kinderen een huis binnengaan en verdenkt hem meteen van vreemdgaan. Uiteindelijk blijkt het te gaan over een gevaarlijke familie die deel uitmaakt van een undercoveropdracht. Leen is jaloers en wil weten hoe ver hij moet gaan in het aanpappen bij die onbekende vrouw. Na de missie zorgt Faroud voor duidelijkheid en stabiliteit door officieel te gaan inwonen bij Leen.

Familie 5491 02
Familie 5509 001

Maarten undercover

Maarten wil ook een spannende job zoals Faroud en stort zich volledig in een undercoveropdracht. Faroud en Leen hebben niets in de gaten en Maarten maakt hen wijs dat hij ruitenwasser geworden is. Wanneer Leen de proef op de som neemt en hem vraagt om ook eens haar ramen te komen wassen, krijgen Faroud en Leen argwaan. Faroud achtervolgt hem en komt zo te weten dat hij al die tijd met een geheime opdracht bezig was. Leen maakt zich zorgen wanneer Maarten zich vol overgave op de proeven bij de geheime dienst stort. Hij is diep teleurgesteld wanneer hij niet geslaagd is en neemt de radicale beslissing om definitief naar India te verhuizen. Ondertussen brengt Leen Jan op de hoogte van zijn te hoge cholesterol.

S24 E200 023
Familie 5532 003
S24 E205 023

De dood van Bart

De verjaardag van Bart staat voor de deur en Mieke wil samen met Leen en Trudy een groot verrassingsfeest geven. Na enkele dagen bergen Mieke en Leen plotseling hun plannen op zonder enige uitleg aan Trudy te geven. Zij is achterdochtig, maar Leen zegt dat het feestje nu niet gepast is omdat Thomas in het ziekenhuis ligt. Een week nadien krijgt de familie twee keer verschrikkelijk nieuws te verwerken. Zowel Thomas als Bart zijn om het leven gekomen. Leen heeft het moeilijk en steunt haar vader. Samen met haar familie probeert ze bovendien de begrafenis te regelen. Uiteindelijk komt Trudy te weten waarom Leen en Mieke het verrassingsfeestje afgelast hebben. Leen en Mieke kwamen namelijk te weten dat Bart opnieuw in contact was met zijn ex-vriendin Greet Baele. Trudy is razend en wil zelfs niet naar de begrafenis gaan.

Familie 5545 001
Familie 5545 012

De kennismaking met de schoonouders

De Ramadan staat voor de deur en Faroud doet mee, al is hij geen praktiserende moslim. Leen accepteert zijn keuze, maar heeft het er niet altijd even gemakkelijk mee. Faroud wil van de gelegenheid gebruik maken om zijn ouders op de hoogte te brengen dat hij een relatie heeft met een Vlaamse vrouw. Zijn mama Dafina accepteert het en komt kennismaken met Leen en Arthur. Zijn vader, Fatmir, heeft het er veel moeilijker mee. Dafina belooft dat ze haar echtgenoot zal overtuigen om ook eens langs te komen om Leen te leren kennen. Het lukt haar en Fatmir moet zijn mening uiteindelijk herzien.

Familie s25 afl5554 002
Familie s25 5560 003
Familie 5570 003

De arrestatie van Faroud

Faroud wordt beschuldigd voor fraude. Volgens de politie heeft hij wapens en cocaïne, wat als bewijsmateriaal diende voor een case, verborgen gehouden. Faroud roept echter naar Leen dat hij onschuldig is, net voordat hij weggevoerd wordt door de politie. Enkele dagen later vindt Leen een stick terug in een boek met verdere aanwijzingen. Faroud heeft namelijk een videoboodschap opgenomen waarin hij nogmaals duidelijk maakt dat hij onschuldig is en dat er binnen de geheime dienst een mol actief is. Met de hulp van Dafina, Evy en Farouds collega Peiter gaat Leen op zoek naar meer aanwijzingen om de onschuld van Faroud te bewijzen. Zo komen Leen en Evy onder andere in een station en een dancing terecht. Wanneer Pieter een telefoontje krijgt dat Sam in het complot van de zwendel zit, proberen hij en Evy zo snel mogelijk bij Leens huis te geraken. Daar komt het een hoogtepunt waarbij Evy Sam in de rug neerschiet. Sam dient klacht in tegen haar, maar laat deze nadien vallen. De bewijzen tegen Faroud vallen weg, waardoor hij opnieuw vrijgelaten wordt.

Familie 5589 002-303r4rfzhzolcv77120emi

VDB stort in

Een hevige storm komt voorbij Mechelen, waar deze vooral bij VDB zorgt voor ernstige gevolgen. Een deel van het dak stort in waardoor de Van den Bossches en co zich onder het puin bevinden. Leen gaat er aan de slag als dokter om enkele gewonden te verzorgen. Nadien is Leen aanwezig om de bevalling van Emma in goede banen te leiden. Zeker om dat ze gekozen heeft voor een thuisbevalling, waar al iets meer risico's aan verbonden zijn. De kleine Mila wordt geboren.

Familie 5607 002-30a4jcqy8k2f9nmyg2y1vu
Image4-305xwck4jdbbdl185z670q

Opvang voor Nena

Niko komt na vele maanden prostituee Nena De Vriendt, die zichzelf nu Angel noemt, terug tegen. Hij merkt meteen op dat de oude bekende gewond is en schakelt Leen in. Nena wordt geslagen door haar pooier Maurice, die zeer actief is binnen de illegale vrouwenhandel in België. Terwijl Niko naar een oplossing zoekt om Nena en haar vriend Vic een nieuw leven te geven, zorgt hij ervoor dat Nena bij Leen kan blijven logeren. Ze slaat echter op de vlucht om Vic te sparen. Na enkele dagen vindt Faroud Nena terug en gaat hij akkoord om haar een tijdje in huis te nemen. Wanneer Leen Evy onderzoekt, slaat ze in paniek wanneer ze Alex niet meer hoort met behulp van haar apparatuur. Het kindje is gestorven.

Familie 5612 001-30b8mrvw6jhy07s8ngidca
Familie 5626 001-30gmcamv7cinbe9vsuptl6

De verhuis

Linda komt zwaar ten val nadat ze op een stoel gaat staan. In het ziekenhuis krijgt ze te horen dat haar schouder uit de kom is. Linda mag haar arm een week lang niet gebruiken. Leen, die zich thuis niet op haar gemak voelt door Farouds afwezigheid, biedt spontaan aan om tijdelijk bij Jan en Linda in te trekken. Na een goed gesprek met Faroud beslist Leen om met hem en Arthur bij Jan en Linda in te trekken. Faroud begint aan de verbouwingswerken. Aangezien Leen haar gezin bij Jan en Linda gaan intrekken, vindt Faroud het onnodig dat ze huur blijft betalen voor haar praktijk én huis. Hij toont Leen een vacature van woonzorgcentrum De Toren en ze mag er enkele weken later aan de slag gaan. Leen is blij wanneer ze definitief bij Jan en Linda woont en voelt zich er een stuk veiliger.

Familie 5632 003-30hp3dj2x1s3628lcposne
Familie 5677 001

Leen versus Linda

Tijdens de feestdagen gaat Leen, Faroud en Arthur samen naar de Verenigde Staten om er Jake te bezoeken. Jan vindt het jammer dat zijn dochter niet in het land zal zijn met Nieuwjaar. Leen kan het niet verdragen dat Linda zich constant moeit met de opvoeding van Arthur. Ook het feit dat ze nog niet één avondje alleen kan zijn met Faroud vreet aan haar. Linda biecht Leen op dat haar gedrag het gevolg is van de menopauze. Dit betekent dat ze definitief zelf geen kinderen meer kan krijgen. Leen waarschuwt haar stiefmoeder over het gebruik van haar hormonengel en ze leggen hun geschil bij.

Familie 5718 002
Familie 5720 003

Undercoveropdracht

Faroud deelt Leen mee dat hij een nieuwe undercoveropdracht heeft gekregen op zijn werk. Het doel van de missie is om een grote, internationale drugskartel op te kunnen pakken. Hiervoor moet Faroud voor enkele maanden zijn gezin in de steek laten en zal hij in gevaarlijke situaties terecht komen. Leen is in alle staten, maar wil Faroud niet tegenhouden om de undercoveropdracht te aanvaarden. Verhasselt stelt Faroud voor een ultimatum: volledig infiltreren of stoppen als undercoveragent. Faroud kiest voor zijn gezin en stopt met zijn job bij de ATD. In afwachting van een nieuwe opportuniteit, beslist Faroud om een tijdje huisman te worden en hij helpt af en toe mee in de Jan en Alleman.

Familie 5732 001
Familie 5734 001
Familie 5736 004

Trudy heeft HIV

June droomt van het CEO-schap en wil hiervoor zeer ver gaan. Ze wil huidig CEO Simon van de troon te stoten door meermaals arsenicum in zijn drank te verwerken. Wanneer Simon een bloedonderzoek wil ondergaan, vreest June voor het resultaat. Leen vermoedt dat hij een maagzweer heeft en verplicht hem om thuis te blijven. Ondertussen heeft Leen dramatisch nieuws voor Trudy: uit haar bloedresultaten blijkt dat ze seropositief is. Trudy schakelt Mieke in om een tweede bloedtest te ondergaan, omdat ze Leen niet gelooft. Wanneer blijkt dat de test negatief is en dat het labo per ongeluk de stalen had verwisseld, geeft Trudy echter Leen de schuld. Mieke kan ervoor zorgen dat Trudy de waarheid onder ogen ziet en zich gaat verontschuldigen bij Leen voor haar woedeaanval in de Jan & Alleman.

BBtT6Bo
13325675 1073116012781178 8279693324179546247 n
AAhFZtt.img

Mieke aangereden

Leens wereld staat op zijn kop wanneer Mieke plots word aangereden. Ze belandt in het ziekenhuis met verscheidene hersenbloedingen en wordt geopereerd. Nadien komt Mieke terecht op intensieve zorgen, waar ze in een kunstmatige coma wordt gehouden. Nadat June iets in Mieke's infuus heeft gespoten, krijgt die een hartaanval door een te lage bloedsuikerspiegel. De dokters onderzoeken de oorzaak van de hartstilstand. Wat later ontdekt Niko dat er een gaatje in Mieke's baxter geprikt werd. Leen maakt hem duidelijk dat enkel insuline zo een lage bloedsuikerspiegel kan veroorzaken en dat iemand Mieke heeft willen vermoorden. Ze vertelt Niko eveneens dat ze June heeft gezien in het ziekenhuis, waarop die zich naar June haast.

Familie 5772 004

Het suikerfeest

Faroud organiseert in de Jan & Alleman een suikerfeest voor zijn familie en vrienden. Leen helpt hem met de organisatie. Farouds ouders zijn zeer blij met dit initiatief. Ondertussen komt Leen te weten dat June vermoord werd op de dag dat Niko en zij inzagen dat June waarschijnlijk iets te maken had met Mieke's hartstilstand. Hoewel de politie Niko oppakt, gelooft Leen niet dat hij er iets mee te maken heeft.

Familie 5777 005
Familie 5779 001

Mieke in coma

Twee maanden later ligt Mieke nog steeds in coma en de familie begint de hoop te verliezen dat ze ooit nog zal ontwaken. Ondertussen wordt Niko vrijgelaten uit de gevangenis, die elke dag aan Mieke's bed waakt. Leen vraagt zich luidop af of Mieke nog langer moet lijden en haar leven nodeloos moet gerekt worden nu ze ook last heeft van doorligwonden. Jan en Niko reageren razend en Leen sort haar hart uit bij de bomma, die voor haar een goed woordje doet. Enkele weken later ontwaakt Mieke plots toch uit haar coma en wordt duidelijk dat ze geheugenverlies heeft en denkt dat ze nog steeds in het jaar 2009 leeft. Zo denkt ze bijvoorbeeld dat Leen nog steeds stage doet in het ziekenhuis. Ook haar persoonlijkheid is helemaal veranderd.

Familie 5832 003
Familie 5841 005

Abortus

Leen doet een verrassende ontdekking: ze is opnieuw zwanger. Ze verzwijgt dit heuglijk nieuws echter voor Faroud, die graag een kind van zichzelf zou willen, en neemt enkel Mieke en Evy in vertrouwen. Ze vertelt hen dat ze het kind absoluut niet wil houden, omdat ze te veel miserie heeft meegemaakt met huilbaby Arthur. Wanneer Faroud erachter komt dat Leen een abortus heeft laten uitvoeren, is hij woedend op haar en verhuist. Leen is er kapot van en probeert hem terug te winnen, maar Faroud gaat niet in op haar uitnodigingen. Wanneer Cédric zich vreemd gedraagt en ziek wordt, gaat Leen hem onderzoeken. Ze ontdekt dat hij aan zelfverminking doet en alarmeert Veronique.

S26 afl5858 104
S26 afl5858 254

Het familiefeest

Faroud gaat bij Trudy wonen en de twee groeien naar elkaar toe. Wanneer ze een relatie starten, is Leen jaloers en schakelt ze Mieke, die er ook woont, in om hen te bespioneren. Niet veel later gaat Leen samen met de volledige familie met de feestdagen naar het landhuis van Lars in Kalmthout om er de 90ste verjaardag van de bomma te vieren. Ook Faroud en Trudy zijn aanwezig en dat zint Leen niet. Het feestje kent echter een onverwachte afloop wanneer de doodgewaande Bart zijn opwachting maakt en broer en zus elkaar eindelijk weer in de armen kunnen vliegen. Later valt de bomma plots bewusteloos neer op de grond. Niet veel later verhuizen Bart en Trudy met hun gezin naar LA.

Familie 5887 003
16707466 10155081122282491 547682965261016221 o
16716012 10155084145542491 2525449290577251976 o

De moordpoging

Leen ruziet opnieuw met Faroud. Een gesprek met Jan eindigt in mineur. Na het afscheidsfeestje van Bart en Trudy wordt Leen voor Jans ogen neergestoken door een gemaskerd persoon. Leen bloedt hevig en wordt overgebracht naar het ziekenhuis. Niet veel later blijkt dat ze geluk heeft gehad met de mikplaats van de messteek, met andere woorden dat ze buiten levensgevaar verkeert en enkele dagen later alweer naar huis mag. De dader loopt echter nog vrij rond. Leen belandt terug in het ziekenhuis na een hevige bloeding. Ze krijgt er te horen dat er een scheurtje in haar lever is. De bloedophoping rond de lever kan wijzen op een leverreptuur, maar moet nog verder onderzocht worden. Door een nachtmerrie vermoedt Leen dat Faroud haar dit heeft aangedaan. Ruth beslist hem op te pakken voor ondervraging. Ondertussen stelt het scheurtje in Leens lever het goed en mag ze het ziekenhuis verlaten.

16819060 10155124338872491 615470380887811018 o
Familie 5948 002

De wraak van Arben

Faroud biecht Ruth op dat hij misschien weet wie de dader is en vertelt dat zijn neef Armen enorm geschokt was door het nieuws dat Leen een abortus liet uitvoeren. Ondertussen leeft Leen nog steeds in angst, maar ze besluit zichzelf niet langer op te sluiten in huis. Wanneer ze 's avonds op straat loopt, wordt ze benaderd door Arben. Leen slaat in paniek, maar Faroud was Leen aan het schaduwen en komt tussenbeide. Jan en Leen zijn Faroud enorm dankbaar, maar Faroud maakt Leen duidelijk dat het hier zal stoppen tussen hen en hij neemt afscheid van haar.

Familie 5918 001
Familie 5923 002

Antidepressiva

Leens steekwonde herstelt minder goed dan verwacht en ze heeft enorm veel pijn. Linda stelt haar voor om dokter De Coster, een specialist, te raadplegen. Na dagenlang barstende hoofdpijn te hebben, gaat Leen naar de neuroloog. Hi vertelt haar dat ze beschadigde zenuwbanen heeft die prikkels geven die niet echt zijn. De neuroloog schrijft haar antidepressiva voor. Eerst probeert Leen deze te vermijden door te gaan joggen, maar ze neemt uiteindelijk toch de medicatie omwille van de pijn en slaapproblemen. Ondertussen ontdekt Leen dat haar vader een affaire heeft met Viv. Wanneer Linda dit te weten komt, is ze er kapot van en heeft ze Leens steun hard nodig.

Familie 5963 002
Familie 5967 001

Pillenverslaving

Leen neemt nog steeds zware pijnstillers, maar houdt dit angstvallig verborgen voor haar omgeving. Ze lijkt niet meer zonder medicatie te kunnen leven. Een tijdje later ontdekt Mieke dat Leen nog steeds medicatie inneemt. Zij houdt echter vol dat er niets aan de hand is. Nadien lijkt Leen haar pillenverslaving onder controle te hebben, tot er een jonge patiënt van haar overlijdt door een tragisch ongeval. Leen beslist terug pillen in te nemen en valt neer op de grond. Mieke wil haar zus helpen om van haar verslaving af te geraken. Ook Faroud zoekt terug toenadering tot haar. Hij maakt Leen duidelijk dat hij haar wil helpen.

Aflevering 5967-4
Familie 5979 001
Familie 5980 001

De aanrijding

Faroud stelt Leen voor een ultimatum dat haar helemaal overdondert. Hij wil haar namelijk nog een kans geven, op voorwaarde dat ze hem een kind van zichzelf geeft. Door de stress beslist Leen enkele pillen in combinatie met alcohol in te nemen en rijdt ze vervolgens de 53-jarige Karel aan. Karel verkeert momenteel in een coma maar is buiten levensgevaar. Aan de politie vertelt Leen echter dat ze de eerste hulp heeft toegediend en dat ze denkt aan iemand die vluchtmisdrijf heeft gepleegd. Leen informeert zich bij Chantal over hoelang Morfinodon traceerbaar blijft in het lichaam. Ze krijgt van Linda te horen dat ze in het artikel op Localscoop als heldin wordt omschreven. Leens geweten knaagt en krijgt het terug moeilijk wanneer ze Elke, de vrouw van Karel, ontmoet in het ziekenhuis. Ondertussen twijfelt Leen nog steeds over het ultimatum van Faroud. Ze krijgt steun van Mieke.

Familie 5981 005
Familie 5981 006

De hartstilstand van Karel

Leen komt van Elke te weten dat Karel een harstilstand heeft gehad en overgebracht werd naar de dienst cardiologie. Ze overweegt om haar verhaal tegen de politie te doen. Tussen Linda en Leen lopen de gemoederen thuis hoog op wanneer Linda Leen duidelijk maakt dat ze is overgestapt naar een andere huisdokter na de situatie met Jan. De druk op Leen wordt steeds groter en beslist terug pillen in te nemen. Ondertussen komt Faroud haar opzoeken om te weten wat Leens beslissing is. Ze hakt de knoop door en zegt dat ze op dit moment geen kind wil. De druk op Leen wordt steeds groter, waardoor ze na lang volhouden opnieuw naar de pillen grijpt.

S26 afl5988 524

Nieuw geluk

Leen gaat opnieuw op bezoek bij Karel. Hij is uit de coma ontwaakt en bedankt Leen om hem te redden van de dood. Leen beslist dan toch om samen met Faroud voor een kindje te gaan en ze worden terug een koppel. Hoewel Faroud haar wil helpen met het afbouwen van haar pillenverslaving, beslist Leen om samen met hem alle pillen weg te gooien. Daarna gaat ze samen met Faroud en Arthur naar het huwelijk van Mathias en Veronique.

Familie 5989 006

Trouwfeest in mineur

Veronique laat even op zich wachten op haar eigen huwelijk, maar duikt uiteindelijk toch nog op en trouwt met Mathias. Het trouwfeest wordt echter abrupt beëindigd door een speech van Cédric, waarin hij zijn moeder openlijk beledigt. De volgende dag roept Jan de kinderen bij elkaar en licht hij hen in over Linda's hersentumor. Leen is geschrokken en probeert haar stiefmoeder zo goed mogelijk bij te staan.

Familie 5990 003
Familie 5998 005
Familie 6016 002

Linda's hersentumor

Leen doet een zwangerschapstest bij Mieke thuis en is blij als de test negatief is. Mieke denkt er het hare over, maar Leen wil niet zwanger zijn terwijl ze nog pijnstillers neemt, al houdt ze dit wel geheim voor Faroud. Ondertussen maken Mieke en Leen zich zorgen over Linda, die in een miraculeuze genezing lijkt te geloven. Linda vindt dat Leen zich te veel bemoeit met haar ziekte. Leen raadt haar aan om naar dokter Van Weena te gaan en met chemo te beginnen. Linda slaat in paniek wanneer ze verneemt dat Leen naar de lezing van dokter Van Weena is gegaan. Ze biecht haar stiefdochter op dat ze gelogen heeft om Jan terug voor zich te winnen en dus geen hersentumor heeft. Leen is geschokt en zet haar onder druk om het ook tegen de rest van de familie te vertellen. De hele familie laat haar vallen, waarna Linda vertrekt.

Familie 6011 003

Kinderwens

Faroud kan niet wachten totdat Leen opnieuw zwanger is. Hij doet echter een onaangename ontdekking: Leen neemt nog steeds de pil. Ze biecht dit Faroud op met de reden dat ze niet zwanger wil zijn terwijl ze nog verslaafd is. Leen wil alsnog haar relatie met Faroud verder uitbouwen en onderneemt stappen: ze spoelt al haar pillen door in de wc en licht Faroud in over haar keuze. Faroud wil echter dat Leen gaat afkicken in een afkickcentrum.

Familie 6012 001

De ontwenningskliniek

Leen wil alles doen om haar relatie met Faroud te redden en gaat akkoord om zich te laten opnemen in een ontwenningskliniek. Ze liegt haar familie voor dat ze naar een werkcongres moet in Canada en er daarna nog een tijdje zal rondtrekken met een vriendin. Faroud vindt het niet kunnen dat ze hen voorliegt, net zoals Linda heeft gedaan. Leen beslist om open kaart te spelen naar de familie toe en laat zich opnemen in een ontwenningskliniek. Jan en Faroud zorgen tijdens Leens afwezigheid samen voor Arthur.

Familie 6043 002

Afkickprogramma

Na een maand heeft Leen de eerste fase van haar afkickprogramma achter de rug. Ze leert er patiënte Tessa kennen, die wordt aangesteld als Leen haar meter. De bedoeling hiervan is om Leen wegwijs te maken in de groep. Wat later krijgt Leen bezoek van Faroud, die zich heeft vastgebeten in een nieuwe zaak op het werk. Ook Mieke komt langers met Arthur. 's Nachts wordt Leen echter geplaagd door nachtmerries, waaronder de aanrijding van Karel Van Baert eerder dit jaar.

Familie 6051 003

De aanrijding komt uit

Leen probeert in een groepssessie in de instelling de fouten uit haar verleden onder woorden te brengen. Tessa zet haar onder druk. Uiteindelijk slaagt Leen erin om de aanrijding van Karel op te biechten aan zowel de groep als Faroud. Hij is zwaar teleurgesteld in Leen. Niet veel later krijgt Leen te horen dat ze de instelling mag verlaten. Ze wil meteen na de vrijlating naar de politie stappen om zichzelf aan te geven. Faroud kan haar echter tegenhouden.

Familie 6054 003

Het interview

Elke heeft het nieuws over Leen niet goed opgenomen en gaat ervoor zorgen dat iedereen te weten komt wat voor een onverantwoorde arts ze is. Volgens Faroud riskeert Leen een boete van 30 000 euro en een gevangenisstraf van 15 dagen tot 2 jaar plus de schadevergoeding die Van Baert eist. Evy vreest ook voor de reacties in de pers. Jan doet zijn dochter het voorstel om een interview te doen voor Localscoop.

Familie 6061 002

Haatberichten

In afwachting van het onderzoek wordt Leen geschorst door de Orde van Artsen. Ondertussen zegt Evy een interview met de regionale televisie af wanneer ze ontdekt dat Leen heel wat haatberichten ontvangt op sociale media. Faroud vindt dat Leen zich niet mag opsluiten. In de Foodbar redt ze een klant die dreigt te stikken door een allergische actie. Wat later krijgt Leen te horen van de Orde van Artsen dat ze zich persoonlijk moet gaan verdedigen bij de raad. Hoewel Leen geen verjaardagsfeestje wil, organiseert Faroud toch iets kleins met haar broer en zus.

Familie 6062 003

Schorsing

Leen is zenuwachtig om voor de Orde der Artsen te verschijnen. Uiteindelijk krijgt ze de uitkomst van de hoorzitting te horen: ze wordt 2 jaar geschorst. Dit betekent dat ze haar job bij WZC De Toren kan vergeten. Faroud, Jan en Guido proberen haar op te beuren door haar andere mogelijkheden te laten inzien, bijvoorbeeld terug een eigen praktijk openen als dokter of elders aan de slag te gaan als verpleegster of kinderverzorgster. Leen kan er zelf echter het goede niet van inzien en zit dan ook in zak en as.

Familie 6077 001

Jan in het ziekenhuis

Ondertussen is Leen ook bezorgd om haar vader. Na de openbare verkoop is Jan in elkaar gestuikt en is hij naar het ziekenhuis overgebracht. Wanneer hij ook nog eens besmet wordt door een ziekenhuisbacterie en zijn leven even aan een zijden draadje komt te hangen, wordt Mieke helemaal ongerust. Zeker wanneer hij ook begint te hallucineren en hij beweert zijn overleden broer Guido te hebben gezien. Uiteindelijk komt alles terug goed en herstelt Jan weer helemaal.

Familie 6065 004
S27 afl6088 020

Jobaanbieding

Leen wordt gecontacteerd door één van de dokters uit de Orde der Artsen met de vraag of ze wilt deelnemen aan een opleidingsproject in Afrika. Concreet betekent dit dat ze in Kinshasha (Congo) les zou geven in de gezondheidszorg. Ondertussen krijgt ze van de politierechtbank te horen dat ze slechts een boete en schadevergoeding moet betalen, omdat ze Karel uiteindelijk heeft gered na de aanrijding en zich heeft laten opnemen in een ontwenningskliniek. De keuze voor Leen is snel gemaakt en ze treft alle voorbereidingen om naar Afrika te trekken. Ze kan Faroud overtuigen om mee met haar in het avontuur te stappen en de twee trekken samen met Arthur naar hun nieuwe thuis.

Trivia

  • Volgens de aflevering van 10 september 2014 is Leen geboren op 23 mei 1987 en woont ze in de Fazantlei 74 in Mechelen. Met de tijdssprongen van 7 en 3 jaar zou het jaar kloppen van de geboortedatum (echter zou het betekenen dat we nu 2024 zijn, maar blijkbaar hebben de makers teruggeteld vanaf dit jaar). Maar de dag totaal niet, want in de serie zelf werd Leen op 6 december geboren. In 2016 is Leen terug op 6 december jarig in de serie.
  • Cathérine Kools vroeg in 2017 zelf haar ontslag. Het is dus niet uitgesloten dat Leen ooit terugkeert, maar dan zal een andere actrice haar vertolken. Ruth Bastiaensen liet al merken dat ze hiervoor zou openstaan.

Generiek

Galerij

Foto's

Lees Meer

  • Voor meer informatie over het liefdesleven van Leen, zie hier.
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.