FANDOM


Liesbeth Pauwels
Seizoenen 22232425262729 S25-liesbeth portret1
Eerste verschijning Aflevering 4941 - 12 november 2012
Laatste verschijning Aflevering 6586 - 1 april 2020
Gespeeld door Hilde De Baerdemaeker
Kinderen Arno Coppens en Stefanie Coppens
Ouders Patrick Pauwels en onbekend
Huidige categorie Vorige Hoofdpersonages
Algemene InformatieFamilie en LiefdeslevenStudies en BeroepslevenVerhaallijnenTriviaGeneriekGalerijFoto'sLees Meer

Algemene Informatie

Liesbeth Pauwels is een personage dat van 12 november 2012 tot en met 27 december 2016, van 16 juni tot en met 28 augustus 2017 en van 14 februari 2020 tot 1 april 2020 vertolkt werd door Hilde De Baerdemaeker.

Familie en Liefdesleven

Liesbeth is de dochter van Patrick Pauwels. Met haar moeder heeft ze al jarenlang geen contact meer, want ze verdween uit Liesbeths leven toen ze amper twaalf jaar was. 

In het middelbaar had Liesbeth eerst een relatie met Hans Deschutter, maar ze verliet hem voor zijn beste vriend Benny Coppens. Liesbeth wordt niet veel later zwanger van haar eerste kind: Stefanie Coppens en besluit zo tienermoeder te worden. Liesbeth en Benny trouwen en Benny neemt zijn intrek bij haar en Patrick. Twee jaar later krijgen ze een zoon: Arno Coppens. In 2014 gaan Liesbeth en Benny voor een derde kindje, maar er treden complicaties op tijdens de zwangerschap. Liesbeth moet het kindje laten weghalen en nadien ook haar baarmoeder waardoor ze onvruchtbaar wordt. 

In 2015 heeft Liesbeth een kortstondige affaire met de Nederlandse Ben Kelly, die ze leert kennen tijdens haar verblijf in Reading. Benny vergeeft haar deze misstap omdat hij rond dezelfde periode dezelfde scheve schaats reed met Veronique. De twee willen hun kinderwens laten uitkomen en kiezen voor adoptie, maar door financiële problemen worden ze afgewezen. Na het mislukte adoptieproces loopt het mis tussen Liesbeth en Benny. Liesbeth komt opnieuw in contact met Ben en komt in verleiding om voor hem te kiezen. Ze wil Benny niet zomaar laten vallen, maar beseft dat hun huwelijk op is. De twee gaan uit elkaar. Liesbeth zet de scheiding in en verhuist naar Nederland.

In 2020 keert Liesbeth terug naar België omdat Ben om het leven is gekomen in een auto-ongeluk. Ze ontdekt via zijn GSM dat hij een affaire had met een zekere Anouk, een van zijn studentes. Liesbeth en Benny geven toe aan hun gevoelens en worden terug een koppel. Benny maakt er deze keer zelf een einde aan omdat hij beseft dat er eigenlijk niets veranderd is en dat hun levens te verschillend zijn.

Studies en Beroepsleven

Liesbeth wilde altijd in de zorgwereld gaan werken, maar moest deze droom opbergen toen ze zwanger werd van Stefanie. Ze combineerde jarenlang haar huishouden met een parttime job in schoenenwinkel Shoe Discount. Liesbeth nam haar ontslag bij Shoe Discount om fulltime aan de slag te gaan in de Foodbar. Enkele maanden later krijgt Liesbeth promotie: ze neemt de job als gerante van de Foodbar over van Trudy en staat ook in voor de administratie.

Nu Liesbeth gerante van de Foodbar is, wil ze meer. Ze wil van de zaak een keten van maken, maar heeft hier de juiste kennis niet voor. Door haar plotse zwangerschap heeft Liesbeth nooit haar diploma van het middelbaar onderwijs behaald. Ze krijgt van Peter Van den Bossche de kans om ervoor te gaan. Wanneer ze haar middelbaar diploma heeft behaald, wordt Liesbeth op kosten van VDB voor enkele maanden op seminarie gestuurd in Reading (Engeland). De seminarie management gaat specifiek over het managen van winkelketens. 

In Reading komt Liesbeth op het einde van de opleiding in contact met Jack Dean, de CEO van FineVine, een groot internationaal bedrijf. Jack biedt de afgestudeerde Liesbeth een job aan als manager van de nieuwe Europese vestiging. Liesbeth aanvaardt de uitdaging en gaat voor enkele maanden naar de VS om er een opleiding te volgen. In december 2015 beslist ze te stoppen met deze opleiding om terug bij haar familie te kunnen zijn. Liesbeth gaat opnieuw aan de slag in de Foodbar, maar beslist na een tijdje om definitief te stoppen met haar job.

Niet veel later gaat Liesbeth opnieuw op zoek naar vacatures wanneer zij en Benny te maken krijgen met financiële problemen. Tijdens het solliciteren komt ze te weten dat haar managersdiploma, dat ze behaald heeft in Reading, niet wordt aanvaard in België. Wat later wordt Liesbeth aangenomen bij een poetsbureau. Haar eerste interim-opdracht gaat door in de Mie&B.

In september 2016 wordt duidelijk dat Liesbeth niet meer als poetsvrouw werkt, maar bij het Ministerie van Brussel aan de slag is gegaan. In november 2016, na enkele weken in Nieuw-Zeeland bij Stefanie te verblijven, beslist Liesbeth te verhuizen naar Ben in Nederland en daar op zoek te gaan naar nieuw werk. In 2020 wordt duidelijk dat ze een eigen kunstgalerij heeft in Amsterdam.

Verhaallijnen

Liesbeth moest op 12-jarige leeftijd plots snel volwassen worden wanneer haar moeder hun gezin in de steek laat. Patrick blijft alleen achter waardoor de band tussen vader en dochter zeer sterk is. Als puber is Liesbeth populair bij de jongens en heeft ze al snel een relatie met Hans, tot zijn beste vriend Benny met haar aan de haal gaat. Liesbeth wordt onverwacht op haar 17de zwanger en bevalt van haar dochter Stefanie. Ze geeft haar plannen om Verpleegkunde te studeren op en stopt met haar middelbare studies om zich volledig op haar gezinnetje te focussen. Liesbeth en Benny stappen in het huwelijksbootje en Benny neemt ook zijn intrek bij Patrick en Liesbeth. Nadien krijgen ze nog een zoon samen: Arno.

FamiliePauwels2
Familie afl4957 03
Familie afl4964 03
Familie afl4977 03
Familie afl4980 07
Familie afl5080 02
Familie afl5090 01
1005595 10151730895627491 624919504 n

Liesbeth maakt haar opwachting in de Jan en Alleman nadat haar echtgenoot Benny Coppens tegen de auto van de eigenaar Jan Van den Bossche gereden heeft. Ze probeert Jan ervan te overtuigen om iets te regelen zonder de verzekeringen. Jan wil daar niets van weten en Liesbeth dreigt ermee om een klacht in te dienen omdat hij bier verkocht heeft aan een persoon die al dronken is. De volgende dag heeft Liesbeth al veel spijt van haar woorden maar zowel Rita Van den Bossche als haar vader Patrick Pauwels komen met de oplossing. Benny zal de auto zelf herstellen zodat ze niets moeten betalen. Benny stelt ook voor om enkele klusjes op te knappen in het café, tot hij betrapt wordt op zwartwerk.

Liesbeth werkt in de plaatselijke Shoe Discount, maar op een avond moet ze in haar eentje naar de nachtkluis gaan. Ze wordt er opgewacht door een gemaskerde man en Liesbeth komt zwaar ten val. Ze wordt opgenomen in het ziekenhuis, maar gelukkig heeft ze geen levensbedreigende wonden opgelopen. Ze moet een hele tijd in het ziekenhuis blijven, waardoor het huishouden van de familie Pauwels volledig in het honderd loopt.

Na twee weken in het ziekenhuis, wil Liesbeth zo snel mogelijk weer naar huis. Wanneer ze van haar zoon Arno Coppens te horen krijgt dat de bemoeizieke Rita er elke dag de deur plat loopt, besluit Liesbeth dat het definitief tijd is om terug naar huis te gaan. Liesbeth is ervan overtuigd dat ze alle huishoudelijke taken weer kan verrichten, maar het tegendeel is echter waar. Patrick Pauwels kan het niet langer aanzien en vraagt aan Rita of ze nog een paar dagen langer wil blijven. Liesbeth krijgt al snel genoeg van Rita en probeert haar steeds terug weg te krijgen. Wanneer Rita op een dag de volledige keuken onder handen neemt en de kasten reorganiseert, is dat de druppel voor Liesbeth, ze wil dat Rita onmiddellijk stopt met haar bemoeienissen en zet haar aan de deur.

Wanneer Liesbeth begint te merken dat de alcoholvoorraad in haar huis wel heel snel daalt, begint ze te denken dat Rita wel eens een drankprobleem zou kunnen hebben. Ze vraagt de mening van haar huisgenoten en Benny Coppens besluit om Rita te testen. Uit zijn test blijkt dat Rita moeilijk nee kan zeggen tegen drank en Liesbeth weet nu zeker dat ze een drankprobleem heeft. Ze is bang dat ze haar vader zal kwetsen, maar wanneer Patrick aan Rita vraagt of ze effectief een drankprobleem heeft, is ze ontzettend boos en teleurgesteld. Liesbeth gelooft haar niet en krijgt uiteindelijk haar gelijk wanneer Patrick van Jan Van den Bossche en Linda Desmet te weten komt dat Rita inderdaad een drankprobleem heeft.

Zowel Arno Coppens als Stefanie Coppens hebben een lief, maar dat zorgt voor de nodige problemen binnen het gezin. Stefanie is namelijk samen met Hans Deschutter, een jeugdvriend van Benny én bovendien het ex-vriendje van Liesbeth. Door het leeftijdsverschil en de moeilijke situatie vindt vooral Benny dat hun relatie gedoemd is te mislukken. Liesbeth probeert de vrede te bewaren tussen vader en dochter, tot Stefanie beslist om bij Hans in te trekken. Liesbeth is er hard van aangedaan en geeft Benny de schuld. Uiteindelijk keert Stefanie met hangende pootjes terug na de breuk met Hans.

Arno is dan weer verliefd op Gail Cockelaere, die in de Verenigde Staten woont. Liesbeth is aanvankelijk tegen deze relatie omdat ze bang is dat de afstand voor problemen gaat zorgen, maar draait later bij. Arno wil doodgraag enkele weken naar de VS om Gail te bezoeken en heel het gezin klust bij zodat Arno zo snel mogelijk kan vertrekken. Liesbeth strijkt in haar vrije tijd en Benny solliciteert voor de job als klusjesman de VDB Holding. Hierdoor zal Benny ook veel tijd spenderen bij VDB, waar soms wel eens modellen kunnen rondlopen. Liesbeth is jaloers en wanneer ze te weten komt dat het bedrijf mensen zoekt voor de opening van de Foodbar, gaat ook Liesbeth bij VDB solliciteren. Veronique Van den Bossche neemt haar aan en Liesbeth zegt haar job bij de Shoe Discount op om voltijds aan de slag te gaan in de Foodbar.

Tijdens de seizoensfinale is het enorm druk in de Foodbar maar Liesbeth moet er s'middags vandoor gaan om Arno te gaan afhalen aan de luchthaven. Veronique is hier niet blij mee en moet het werk van Liesbeth overnemen. Liesbeth is aanwezig op het buurtfeest samen met Arno en Stefanie om Benny de wielerkoers te zien winnen.

Twee maanden later

1270213 10151908435467491 363015906 o
Familie afl5135 05
Familie 5184 002
Familie 5182 003
640px-Familie afl504 03
Familie 5206 005
Familie 5223 02
Familie 5269 03

Liesbeth zit met de handen in het haar omdat Pieter-Jan plotseling zijn ontslag heeft aangeboden. Ze vraagt versterking aan Veronique Van den Bossche en zolang dat er niemand nieuw aangenomen is, komen Trudy Tack de Rixart de Waremme en Benny Coppens een handje helpen. Liesbeth krijgt uiteindelijk een nieuwe collega: Zjef De Mulder, een schuchtere jongeman met weinig vrienden. Liesbeth probeert Zjef te koppelen aan Stefanie Coppens maar het klikt niet onmiddellijk tussen de twee. Liesbeth is er nadien van overtuigd dat Zjef verliefd is op Evy Hermans en ze vertelt haar dat. Wanneer Evy achter de waarheid probeert te komen, vertelt Zjef haar dat ze zijn type niet is omdat hij homoseksueel is.

Mieke Van den Bossche, Niko Schuurmans en Evy Hermans willen samen een huis kopen en ze zoeken hiervoor nog een vierde man. Ze vragen het aan Arno Coppens en die ziet dat avontuur meteen zitten. Liesbeth is echter minder enthousiast. Hoe kan Arno een huis betalen als hij geen lening kan krijgen bij de bank? Liesbeth probeert Zjef te overtuigen om zich ook kandidaat te stellen en ze kiezen uiteindelijk niet voor Arno, maar voor Zjef. Liesbeth wil Zjef nog een duwtje in de rug geven wanneer er in de Foodbar een man duidelijk interesse heeft in hem. Zjef is echter te verlegen om hem uit te vragen maar Liesbeth zorgt er toch voor dat de twee elkaar beter leren kennen waardoor ze samen een relatie beginnen.

Liesbeth en Stefanie Coppens krijgen samen het idee om een breiclub op te richten. Liesbeth droomt al lang van een breiclub en zoekt meteen een aantal vrouwen om mee het clubje op te starten. Ze kan Marie-Rose De Putter, Mieke Van den Bossche, Evy Hermans, Trudy Tack de Rixart de Waremme en Linda Desmet overtuigen om samen af te spreken. Al snel blijkt dat Liesbeth veel te zenuwachtig is waardoor ze ook geen goede leerkracht is. Bij de volgende bijeenkomst heeft iedereen dan ook een goed excuus om niet te moeten komen. Liesbeth is zichtbaar teleurgesteld maar ze wil niet bij de pakken blijven neerzitten. Ze vraagt aan ontwerper Rudi Verbiest om enkele lessen te gaan tijdens de bijeenkomsten en dat zorgt opnieuw voor succes.

Stefanie doet vreemd en Liesbeth heeft dit al snel door. Ze vraagt zich luidop af waarom haar dochter niets meer tegen haar wil vertellen. Uiteindelijk komt ze te weten dat Stefanie een nieuw lief heeft: Jens Colpaert. Liesbeth is dolenthousiast en ze wil hem onmiddellijk uitnodigen tijdens de feestdagen. Stefanie vindt het nog iets te vroeg om haar lief al aan de familie voor te stellen maar tijdens kerstavond komt Jens toch langs en Liesbeth is meteen onder de indruk. Later wordt Stefanie aangerand door een vriend van Jens. Stefanie komt volledig in paniek thuis en Benny gaat er onmiddellijk op af. De volgende morgen staat de politie aan de deur: Jens blijkt dood te zijn en Benny wordt gearresteerd. Hij kan echter ontsnappen tijdens zijn overplaatsing en gaat een tijdje bij Rita Van den Bossche onderduiken. Uiteindelijk bekent Jens beste vriend Raf dat hij Jens vermoord heeft en wordt Benny vrijgesproken.

Liesbeth doet haar werk in de Foodbar zo goed dat Peter Van den Bossche haar voorstelt om gerante van de zaak te worden. Na een tijdje twijfelen en te overleggen met Benny, besluit Liesbeth dat ze het wil doen. Hierdoor krijgt ze wel bijna ruzie met haar goede vriendin Trudy Tack de Rixart de Waremme, die zich gepasseerd voelt door Peter. Ook Zjef De Mulder moet ze goed controleren, want die heeft er een extra jobje bijgenomen om zijn schulden bij Rudi Verbiest te betalen. Hij werkt 's nachts ook als nachtwaker en loopt er overdag vaak als een zombie bij. Liesbeth moet haar goede vriend op de vingers tikken en daar heeft ze het zichtbaar moeilijk mee. Ook de administratieve kant van de job is geen makkie, want Liesbeth heeft nu plots veel extra werk bijgekregen en moet haar werk zelfs mee naar huis brengen.

Wanneer Liesbeth haar pil een dag vergeet in te pakken, is ze bang dat ze zwanger is. Het is echter vals alarm, maar Liesbeth wil dit geen tweede keer meemaken. Na een gesprek met Leen Van den Bossche wil ze dat Benny zich laat steriliseren, maar dat ziet hij niet zitten. Benny zou namelijk graag nog een derde kindje willen. Liesbeth wil hier niets van weten, tot ze samen met Benny op de kleine Arthur Van den Bossche past. Ze merkt hoe goed Benny met de baby omgaat en verandert van gedachte. Ze gooit haar doosje pillen in de vuilbak.

Familie 5328 001
Familie 5330 001
S24E012 15
640px-Familie 5356 004
Afl54 09
Afl57 01
640px-Familie 5397 001
S24 E073 025
S24 E075 038
S24 E089 016
S24 E110 033
S24 E116 012
Familie 5465 01
Familie 5470 006
Familie 5476 001
Familie 5482 01
11121780 10153263585342491 759634082728437539 o
Liesbeth ben aflevering 5500
LiesbethBen
S24 E192 014
Familie 5531 002
S24 E220 131
Familie 5545 020

Benny Coppens en Liesbeth vieren samen de verloving van Mieke Van den Bossche en Niko Schuurmans in de Jan en Alleman. Ze gaan echter iets vroeger naar huis omdat ze nog willen 'oefenen voor een kindje'. Hun wilde plannen worden echter verstoord wanneer Agnes Moelaert een dringend telefoontje van Mathias Moelaert krijgt. Delphine Van Winckel is vermist en Agnes denkt dat ze iets te maken heeft met de moord op Elise Casters. Terwijl Agnes haar dochter zoekt, wachten Benny, Liesbeth en Patrick Pauwels geduldig op nieuws. Agnes kan Delphine kalmeren en ervoor zorgen dat zich laat opnemen in een instelling.

Twee maanden later

Liesbeth en Benny vertellen aan hun kinderen en Patrick dat ze opnieuw een kindje verwachten. Zowel Arno Coppens als Patrick hebben echter ook iets te zeggen. Arno gaat voor enkele maanden naar China omdat hij daar stage kan lopen. Patrick gaat dan weer voor een tijdje naar Frankrijk om bij Agnes te kunnen zijn. Voor Liesbeth is dit meteen een moeilijk moment, vooral omdat ze haar zoon niet graag ziet vertrekken.

Het wordt al snel duidelijk dat Benny het vaderschap volledig ziet zitten. Hij werkt aan een mysterieus project waar Liesbeth niets van mag weten. Maar Liesbeth verliest bloed en heeft bovendien geregeld buikkrampen. Benny maakt zich onmiddellijk ongerust en samen gaan ze naar Leen Van den Bossche voor een controle. Leen raadt ze aan om meteen naar het Algemeen Ziekenhuis te gaan en daar komt Liesbeth te weten dat ze een buitenbaarmoederlijke zwangerschap heeft. Het kindje wordt via een operatie weggehaald omdat er geen hoop op overleving is. Tijdens de operatie ontdekken de dokters een gezwel en neemt Liesbeth de radicale beslissing om haar baarmoeder preventief te laten verwijderen. Nadien loopt ze ook nog eens de de ziekenhuisbacterie op. Ze wordt overgebracht naar Intensieve, maar is enkele dagen later alweer aan de beterhand.

Het wordt duidelijk dat Liesbeth op zoek is naar een nieuwe uitdaging in haar leven. Ze probeert Peter ervan te overtuigen om opnieuw extra Foodbar-filialen te openen. Peter ziet dit idee niet zitten, omdat het Veronique Van den Bossche ook niet gelukt was. Bovendien kent Liesbeth niets van management en kan ze geen Businessplan opmaken. Thomas Van den Bossche biedt zijn hulp aan, want hij vindt het idee van Liesbeth wél goed. Hij brengt bovendien Liesbeth op het idee om een cursus te volgen en opnieuw te gaan studeren. Liesbeth ziet dit idee volledig zitten, maar stuit op verzet van Benny. Ook Patrick is ervan overtuigd dat dit een slechte invloed op haar huwelijk zal hebben.

Liesbeth zet door en gaat opnieuw studeren. Al zijn de cursussen niet altijd even gemakkelijk, en is het niet goed combineerbaar met haar huishouden en het werk in de Foodbar. Gelukkig kan ze op de hulp van haar familie en van Zjef De Mulder rekenen. Tot Zjef jaloers wordt, en zelf ook hogerop wil geraken. Hij stelt achter haar rug ook een businessplan op, en geeft het aan Peter. Peter is echter van mening dat Zjef niet de geknipte persoon is om een keten te runnen.

Arno Coppens vertelt via Skype dat hij terug naar België zal keren nu zijn stage achter de rug is. Ook Agnes Moelaert staat plots weer voor de deur en neemt definitief haar intrek bij Patrick. Liesbeth bereidt een feestje voor voor Arno, maar hij is niet alleen gekomen. Hij heeft een Chinees meisje meegebracht, Wang Li. Wang Li is zijn vriendin dat hij in China leerde kennen en hij wil haar graag voorstellen aan zijn familie. Liesbeth en Benny zijn verrast door deze vreemde ontwikkeling, maar proberen Wang Li toch met open armen te ontvangen. Iets wat voor Liesbeth niet gemakkelijk is, want Wang Li lust geen westers eten en heeft bovendien weinig manieren aan tafel. Benny Coppens komt enkele dagen later te weten dat Wang Li eigenlijk een Vlaams meisje is dat in de wokchinees om de hoek werkt en dat Arno ze gewoon wou beetnemen.

Om zich te excuseren nodigt Wang Li het hele gezin uit in het restaurant van haar ouders. Liesbeth heeft echter iets te veel gedronken en komt ongelukkig ten val. Ze breekt haar been en moet enkele weken in het gips. Hierdoor kan ze niet gaan werken, en dat brengt Zjef De Mulder in een lastig parket. Hij kan het werk in de Foodbar niet alleen aan, en vraagt vervanging. Arno gaat 1 dag aan de slag als Liesbeths vervanger, maar bakt er weinig van. Uiteindelijk keert Maarten Van den Bossche terug als tijdelijke vervanger. Liesbeth probeert er het beste van te maken en maakt van de tijd gebruik om te studeren voor haar examens.

Wanneer er een tankwagen kantelt, en er een giftige stof vrijkomt, moet iedereen binnen blijven tot de kust veilig is. Liesbeth zit samen met Arno en Agnes opgesloten in haar huis, maar de drie laten dit niet aan hun hart komen. Ze willen een kerstmenu voorbereiden, tot ze te horen krijgen dat het leidingwater verontreinigd is. Ook de verwarming is uitgevallen, maar Agnes komt met de oplossing. Ondertussen probeert Liesbeth in contact te komen met Stefanie Coppens, die samen met Thomas Van den Bossche vastzit in het huis van Leen Van den Bossche. Ze waarschuwt haar dochter dat ze geen domme dingen mag doen waar ze later spijt van zal krijgen.

Nadat Liesbeth eindelijk uit het gips mag, kan ze terug aan de slag in de Foodbar. Ze krijgt al snel een bijzondere opportuniteit van Thomas Van den Bossche en Peter Van den Bossche voorgeschoteld. Ze willen namelijk dat Liesbeth zich inschrijft voor een seminarie in Reading (Engeland), dat enkele maanden zal duren. Het is een seminarie over management, iets dat Liesbeth goed zal kunnen gebruiken als ze een keten wil uitbouwen. Liesbeth twijfelt, maar schrijft zich toch in, al durft ze het nog niet aan haar familie te vertellen. Stefanie Coppens komt het echter al snel te weten dankzij Thomas, en vindt het schandalig dat haar mama niet gewoon de waarheid vertelt aan haar papa. Ook Patrick komt het nieuws perongeluk te weten en Liesbeth beseft dat ze niet langer kan liegen. Zeker niet wanneer ze het nieuws krijgt dat ze geselecteerd is voor de seminarie. Ze raapt haar moed bij elkaar en vertelt Benny de waarheid. Die is natuurlijk razend op zijn vrouw, omdat ze al die tijd niets gezegd heeft.

Benny wil afkoelen en besluit Liesbeth enkele dagen te negeren zodat hij kan nadenken. Uiteindelijk beseft hij dat hij toch enorm fier is op zijn vrouwtje en hij keurt de trip naar Engeland goed. Liesbeth is dolgelukkig, maar door de hele ruzie met Benny heeft ze zich niet goed kunnen voorbereiden op haar laatste examens. Ze vreest voor de uitslag en dat ze dan toch niet naar Reading zal kunnen gaan. Uiteindelijk loopt alles goed af, want Liesbeth is opnieuw met glans geslaagd voor alles.

Arno Coppens kondigt bij zijn familie aan dat hij een nieuwe vriendin heeft: Estee Eeckelaert. Liesbeth wil het meisje onmiddellijk leren kennen en nodigt haar uit voor de verjaardag van Stefanie Coppens te vieren. Liesbeth is op van de zenuwen en wil dat alles tot in de puntjes perfect is. De avond verloopt echter veel minder aangenaam voor Liesbeth, dan ze gehoopt had. Estee kan het klaarblijkelijk absoluut niet met haar vinden. Ze is 'jaloers' op de hechte moeder-zoonband en stelt zich daar vragen bij. Liesbeth voelt zich slecht in haar vel, maar niemand wil geloven dat Estee haar niet moet hebben. Tot Estee vraagt of Arno bij haar wil intrekken. Liesbeth wil haar zoon niet zo snel afgeven, maar Arno vindt het tijd om op zijn eigen benen te staan.

De seminarie in Reading komt steeds dichterbij en Liesbeth gaat op zoek naar een vervanger voor de Foodbar. Ze denkt in eerste instantie aan Zjef De Mulder, maar die weigert. Trudy Tack de Rixart de Waremme stelt zich kandidaat, maar Liesbeth vreest dat ze de combinatie met haar job van Fashion niet zal kunnen volhouden. Zeker wanneer Trudy een ernstige fout maakt door bedorven slaatjes te verkopen aan een klant. Peter Van den Bossche neemt een extra interimkracht aan en zo kan Liesbeth toch met een gerust hart naar Reading vertrekken.

In Reading heeft Liesbeth het na de eerste dag al zeer moeilijk. Al haar medestudenten zijn een pak jonger, en spreken vlot Engels. Liesbeth is hierdoor zeer onzeker en ze wil na enkele dagen alweer terug naar huis vertrekken. Tot ze Kitty Henney ontmoet en in haar een goede vriendin gevonden heeft. Ook dankzij de Nederlandse docent Ben Kelly voelt Liesbeth zich iets zekerder, omdat hij aanbiedt om bijles te geven. Al snel ontstaat er een hechte vriendschap tussen Liesbeth en Ben en de twee spenderen veel tijd samen buiten de lessen. Ze gaan samen uit eten en Liesbeth voelt zich aangetrokken tot hem. Kitty waarschuwt haar dat ze niet te ver mag gaan, maar voor Liesbeth is het gewoon een simpele 'crush'.

Enkele dagen later keert Liesbeth terug naar België om een weekend bij haar gezin te kunnen zijn. Ze krijgt er meteen te maken met het probleem rond Delphine Van Winckel, die ook terugkeert uit de instelling en een heuse haatcampagne tegen zich krijgt. Liesbeth en Benny bemoeien zich echter weinig met de hele situatie en proberen vooral van elkaar te genieten. Al is Benny een beetje ontgoocheld, omdat hij merkt dat zijn vrouw enorm veranderd is op korte tijd. Hij maakt zich ook grote zorgen over de intenties van Ben, maar Liesbeth maakt hem duidelijk dat ze gewoon goede vrienden zijn.

Terug in Reading blijft Liesbeth zich inzetten met de hulp van Ben, en elke dag gaat het iets beter. Ze bijt zich meer af tegenover de andere medestudenten en krijgt duidelijk meer zelfvertrouwen. Ze ontmoet er ook de vrouw van Ben, Cato, en beseft nu dat Ben helemaal geen bijbedoelingen heeft, maar gewoon vrienden wil blijven.

Wanneer Liesbeth op een avond bij Ben is, moet ze noodgedwongen blijven slapen door een protest voor zijn deur. Net op dat moment staat Benny in Reading om zijn vrouw te verrassen, maar zijn verbazing is groot wanneer hij haar niet aantref in haar studio. Nadien komen ze elkaar toch tegen in de universiteit, en Benny maakt zich opnieuw zorgen over de hechte band tussen Liesbeth en Ben. Zeker wanneer ze hem tegenkomen op restaurant. Benny gaat met een ongerust hart terug naar België terwijl Liesbeth zich steeds beter begint te voelen in Engeland. Na een uiterst goede presentatie, krijgt ze zelfs verschillende complimentjes van haar studenten. Bovendien stelt Ben voor dat Liesbeth haar intrek neemt bij hem thuis, zodat ze nog beter hun lessen kunnen organiseren. Liesbeth twijfelt, maar gaat toch op zijn voorstel in, al durft ze niets aan Benny te vertellen hierover.

Nadien begaan zowel Liesbeth als Benny een zwak moment waarbij ze beiden met een andere partner naar bed gaan. Terwijl Liesbeth haar man bedriegt met Ben, bedriegt Benny zijn vrouw met Veronique. Het koppel kan niet verder leven met zo'n geheim en besluit elkaar in te lichten over hun affaires. Benny en Liesbeth vergeven elkaar en proberen het verleden achter zich te laten.

Na haar presentatie over de Foodbar in Reading, in het bijzijn van CEO's van internationale bedrijven, krijgt Liesbeth een aanbod van zakenman Jack Dean. Mr. Dean is een CEO van een wijnbedrijf in Amerika, die hij wil uitbreiden naar Europa. Hij is op zoek naar een manager die de Europese handel wil coördineren en doet Liesbeth een aanbod om voor hem te werken. Ze moet hiervoor enkele weken testen doorstaan om geselecteerd te worden. Liesbeth twijfelt: kiest ze voor de job of voor haar gezin? Zal Benny nog altijd vergevingsgezind zijn als Liesbeth voor de job zou kiezen?

[[File:|thumb|left|200px]][[File:|thumb|left|200px]]

Opleiding in VS

Liesbeth vertelt via Skype aan haar gezin dat ze de job bij FineVine aanvaard heeft. Hierdoor zal ze voor enkele maanden naar de VS moeten om er een opleiding te volgen. De dag nadien staat Liesbeth terug in België en komt het tot een fikse ruzie tussen haar en Benny. Hij wil namelijk niet dat Liesbeth zomaar vertrekt en wil haar in België houden. Anders zal het tot een scheiding komen. Liesbeth vindt dat Benny enorm egoïstisch is en begint haar koffer te maken. Benny komt net op tijd tot inkeer en de twee maken het weer goed samen, al beseffen ze allebei dat het niet gemakkelijk zal zijn de komende maanden.

[[File:|thumb|left|200px]][[File:|thumb|left|200px]]

De terugkeer

In december vertrekt Benny naar de VS om Liesbeth te bezoeken. De twee maken van de gelegenheid gebruik om een tweede keer in het huwelijksbootje te stappen in Las Vegas. Wanneer Benny terugkeert naar België heeft hij een grote verrassing voor zijn gezin want Liesbeth is namelijk meegekomen. Ze heeft de beslissing genomen om haar opleiding vroegtijdig op te zeggen omdat ze haar gezin niet meer zo lang wou missen. Met een bang hartje gaat Liesbeth met Peter praten over haar toekomst bij de foodbar. Ze mag zelfs alsnog de uitbreiding van de foodbar op zich nemen, maar ze bedankt voor dat aanbod.

[[File:|thumb|left|200px]][[File:|thumb|left|200px]]

Het kunstwerk

Thuis begint Liesbeth het zeer moeilijk te hebben met haar terugkeer. Ze voelt zich een vreemde binnen haar eigen gezin, omdat het duidelijk is dat ze ook zonder haar hun plan kunnen trekken. Benny wil er alles aan doen om zijn vrouw terug goed in haar vel te doen voelen. Liesbeth krijgt een groot blok hout cadeau zodat ze haar creativiteit kan laten botvieren. Ze begint aan een kunstwerk, maar het wordt al snel duidelijk dat haar beeldje een klein kindje moet voorstellen. Liesbeth geeft aan Agnes toe dat ze toch nog steeds een derde kindje wil en dat ze aan adoptie denkt.

[[File:|thumb|left|200px]][[File:|thumb|left|200px]]

Adoptieprocedure

Liesbeth brengt Benny voorzichtig op de hoogte van haar adoptieplannen, maar hij reageert minder positief dan verwacht. Hij had namelijk zijn verlangens naar een kindje al opnieuw opgeborgen. Liesbeth kan hem overtuigen van de voordelen en de twee starten samen de lange procedure. Ze lichten hun gezin in en vullen alle mogelijke papieren in. Cédric kan het thuis niet langer uithouden en vraagt aan Benny of hij een tijdje bij hem en Liesbeth mag komen wonen. Liesbeth gaat akkoord en ziet het meteen als een goede oefening voor als ze binnenkort hun adoptiekindje mogen ontvangen.

[[File:|thumb|left|200px]][[File:|thumb|left|200px]]

Intakegesprek

Wanneer er in het atelier van Patrick dure horloges gestolen worden, verdenkt Agnes meteen Cédric. De jongen kan de beschuldigingen niet verkroppen en keert terug naar zijn moeder. Peter vraagt opnieuw aan Liesbeth of ze de uitbreiding van de foodbar op zich wil nemen, maar Liesbeth ziet haar job niet meer zitten en geeft zelfs haar ontslag. Liesbeth wil zich focussen op de adoptieprocedure met Benny. Ze probeert Benny klaar te stomen voor het intakegesprek met sociaal assistente Riet door hem enkele pasklare antwoorden te geven, maar Benny neemt het niet au sérieux, tot grote spijt van Liesbeth.

[[File:|thumb|left|200px]][[File:|thumb|left|200px]]

Dure uitgave

Benny wil zijn vrouw verwennen en koopt een dure Keniareis voor twee personen. Wanneer hun televisietoestel het begeeft, investeert Benny bovendien in een dure 3D-televisie. Nu Liesbeth geen werk heeft, is dit allemaal niet vanzelfsprekend. Bovendien hebben Arno en Estee belangrijk nieuws: ze gaan trouwen. Liesbeth en Benny stellen voor om bij te leggen voor het huwelijksfeest, maar dat komt iets duurder uit dan verwacht. Liesbeth beseft maar al te goed dat ze dit niet allemaal kunnen betalen met één loon en eist dat Benny de Keniareis en de televisie verkoopt.

[[File:|thumb|left|200px]][[File:|thumb|left|200px]]

Poetsbureau

Liesbeth en Benny vrezen dat hun ongunstige financiële situatie roet in het eten zal gooien bij de adoptieprocedure. Liesbeth krijgt bovendien een onaangename verrassing van de belastingen: een te betalen bedrag van 18.000 euro. Om het ongeluk volledig te maken wordt Benny ontslagen bij VDB Fashion. Hij probeerde dit eerst geheim te houden, maar kon niets anders dan het opbiechten. Terwijl Liesbeth op zoek gaat naar een nieuwe job, gaat Benny tijdelijk in het zwart aan de slag in de brouwerij van Niko. Liesbeth gaat aan de slag bij een poetsbureau en komt zo ook in de brouwerij terecht.

[[File:|thumb|left|200px]][[File:|thumb|left|200px]]

Leningen

Benny krijgt zijn job bij VDB Fashion terug, maar hun financiële put valt niet zo makkelijk te dichten. Ze willen hun problemen geheim houden voor Patrick, Agnes en vooral het adoptiebureau. Agnes merkt de spanningen op en begint zich te moeien. De sfeer in huis zakt onder het vriespunt wanneer Agnes en Benny voortdurend met elkaar in de clinch gaan. Liesbeth brengt uiteindelijk haar vader toch op de hoogte in de hoop dat ze wat geld kunnen lenen. Ook Agnes komt het te weten en gaat hier niet mee akkoord. Benny wil ondertussen zelf lenen bij de bank zodat ze Patrick snel kunnen terugbetalen.

[[File:|thumb|left|200px]][[File:|thumb|left|200px]]

Deurwaarder

Liesbeth en Benny nodigen Patrick en Agnes uit voor een etentje om de problemen van de afgelopen weken te bespreken. Tijdens dit 'gezellige' moment kan Agnes het niet laten om kritiek te geven en komt het opnieuw tot een aanvaring met Benny. Nu Liesbeth en Benny geld geleend hebben, en dit niet meteen kunnen betalen, komt er een deurwaarder langs. Benny probeert dit angstvallig geheim te houden, maar slaagt er niet in om op tijd een oplossing te vinden. Liesbeth, Agnes en Patrick staan aan de grond genageld wanneer er enkele weken later een deurwaarder thuis langskomt om de hele inboedel mee te nemen.

[[File:|thumb|left|200px]][[File:|thumb|left|200px]]

De verkoop

Patrick zet zijn huis te koop om Liesbeth en Benny financieel te helpen. Agnes wil er zich persoonlijk mee bezighouden, maar heeft zelf andere plannen. Ze haalt stiekem het huis van de immowebsite en koopt het huis zelf. Ondanks de problemen van de afgelopen weken, wordt Agnes nu als de heldin ontvangen die alle problemen opgelost heeft. Het geluk is van korte duur wanneer Liesbeth en Benny het nieuws krijgen dat hun adoptieaanvraag geweigerd wordt. Het bureau is te weten gekomen dat ze financiële problemen hebben dankzij een anonieme tip.

[[File:|thumb|left|200px]][[File:|thumb|left|200px]]

De afwijzing

Nu de financiële problemen van Benny en Liesbeth van de baan zijn, maken ze opnieuw een afspraak met Riet van het adoptiebureau. Tot hun groot geluk mogen ze nogmaals op gesprek komen en ze krijgen terug hoop. Riet maakt hen duidelijk dat de twee haar verkeerd hebben begrepen. Ze zijn niet afgewezen door hun geldproblemen, maar door het verzwijgen van hun geldproblemen. Hierdoor kan Riet hun dossier niet heropenen en wilde dit hen persoonlijk vertellen. Liesbeth en Patrick krijgen thuis bovendien te maken met een verrassing. Agnes vertelt dat ze het huis wil laten verbouwen en dat Liesbeth en Benny moeten verhuizen...

[[File:|thumb|left|200px]][[File:|thumb|left|200px]]

Huurgeld

Liesbeth bespreekt met Patrick de eisen van Agnes en hij kan zijn oren niet geloven. Agnes wil samen met Patrick van hun oude dag genieten en ze wil de woning ook volledig verbouwen. Patrick maakt Agnes meteen duidelijk dat hij het niet kan aanvaarden om Liesbeth en Benny aan de deur te zetten. Want als ze moeten gaan, verhuist hij ook. Agnes trekt haar staart in, maar wil wel haar voorwaarden stellen. Ze stelt aan Benny en Liesbeth voor om 850 euro huur te betalen, maar dat is voor het koppel een brug te ver en ze pakken hun koffers.

[[File:|thumb|left|200px]][[File:|thumb|left|200px]]

Nieuwe start

Twee maanden later. Liesbeth en Benny wonen al twee maanden in een studio omdat ze zich niet kunnen verzoenen met de eisen van Agnes. Ook Patrick heeft Agnes verlaten. Zij voelt zich enorm eenzaam en zoekt opnieuw toenadering. Agnes is bereid om de huurprijs fors te laten zakken in de hoop dat ze terug willen keren. Patrick bespreekt het met Liesbeth en wil Agnes een tweede kans geven. Benny doet eerst moeilijk, maar legt zich neer bij de beslissing. De volgende dag verhuizen Liesbeth en Benny ook terug in hun huisje en kan Patrick ervoor zorgen dat Agnes de verbouwplannen laat vallen.

[[File:|thumb|left|200px]][[File:|thumb|left|200px]]

Een voorspelbaar leven

Liesbeth werkt nu al een tijdje in Brussel en voelt zich sindsdien beter in haar vel. Maar door haar nieuwe job beseft Liesbeth dat ze heel wat mist in haar leven. Ze heeft het gevoel dat haar huwelijk met Benny niets meer voorstelt omdat die tegenwoordig zo voorspelbaar geworden is. Benny wil zijn vrouw verrassen, maar beseft dat hij meer moeite moet doen dan haar gewoon meepakken naar de cinema. Benny besluit daarom hun eerste afspraakje na te bootsen en Liesbeth is onder de indruk. Maar wanneer ze nadien Benny uitnodigt voor een vernissage, is ze teleurgesteld omdat hij het afblaast om te kunnen vissen.

[[File:|thumb|left|200px]][[File:|thumb|left|200px]]

Een smsje van Ben

Liesbeth krijgt plots een smsje van haar oude vlam Ben Kelly, die tijdelijk in het land is voor een congres. Hij wil graag afspreken, maar in eerste instantie negeert Liesbeth zijn vraag. Tot ze van gedachte verandert en ze samen afspreken in een cocktailbar. Ben maakt duidelijk dat zijn huwelijk met Cato voorbij is en dat hij nog steeds veel aan Liesbeth moet denken. Hierdoor is Liesbeth volledig in de war en weet ze niet wat ze hiervan moet denken. Zeker wanneer het tot een kus komt tijdens het tweede afspraakje. Liesbeth deelt haar twijfels over Benny met haar ex-collega Zjef.

[[File:|thumb|left|200px]][[File:|thumb|left|200px]]

Confrontatie

Benny heeft het in de gaten dat zijn vrouw ongelukkig is en krijgt ook te horen dat ze afgesproken heeft met Ben. Hij maakt zich zorgen en bovendien staat er hem nog een tweede klap te wachten. Hij krijgt te horen dat Veronique een jaar geleden zwanger was van hem. Hierdoor beseft Liesbeth dat Benny haar nu nodig heeft en ze wijst Ben af. Benny leest echter de smsjes van Liesbeth en ziet dat Ben opnieuw wil afspreken. Benny gaat vervolgens naar de afspraak en het komt tot een pittige confrontatie. Ben maakt Benny duidelijk dat Liesbeth voor hem gekozen heeft.

[[File:|thumb|left|200px]][[File:|thumb|left|200px]]

Afscheid

Liesbeth moet naar het politiekantoor en wordt ondervraagd door inspecteur Mortier in verband met de moord op June Van Damme. Benny is een van de hoofdverdachten, maar Liesbeth vertelt dat Benny die avond stomdronken was en niet meer in staat kon zijn om iemand te vermoorden. Bovendien heeft Benny een alibi, hij was die avond gaan aankloppen bij zijn vader Alfons. Benny wordt niet aangehouden, maar er wacht hem een moeilijk gesprek met Liesbeth. Ze gaan als vrienden uit elkaar omdat Liesbeth duidelijk niet gelukkig is. Ze gaat voor een tijdje logeren bij Stefanie in Nieuw-Zeeland.

[[File:|thumb|left|200px]][[File:|thumb|left|200px]]

Nederland

Liesbeth keert niet terug naar huis en laat Benny weten dat ze de scheidingspapieren in orde heeft gemaakt omdat ze haar relatie met Ben een kans wil geven. Ze verhuist dus definitief naar Nederland. Benny laat zich vervolgens volledig gaan en Patrick maakt zich zorgen. Hij brengt Liesbeth op de hoogte en die keert voor enkele dagen terug om met Benny te praten. In februari wil Benny naar Amsterdam gaan om de verjaardag van Liesbeth te vieren, maar Patrick krijgt van Liesbeth te horen dat ze met Ben naar Londen gaat om haar verjaardag te vieren.

[[File:|thumb|left|200px]][[File:|thumb|left|200px]]

Stefanie ontvoerd

Stefanie keert terug uit Nieuw-Zeeland en gaat eerst Liesbeth bezoeken in Nederland. Een tijdje later moet ze voor enkele weken terug naar Nieuw-Zeeland, maar de familie ontdekt dat ze daar nooit is toegekomen. Liesbeth keert terug naar België omdat het duidelijk wordt dat Stefanie ontvoerd is, misschien door haar Nieuw-Zeelandse stalker Jason Drake. Wanneer Jason plots in het atelier staat, valt Liesbeth hem aan en belt de politie op. Hij wordt vrijgelaten door de politie omdat er geen bewijzen zijn.

S27 afl5989 029

Stefanie bevrijd

Wanneer Stefanie na haar bevrijding en na een ondervraging door de politie eindelijk thuiskomt, staat haar familie haar al op te wachten. Ze wordt meteen in de armen gesloten door iedereen, al is ze zelf nog altijd een beetje verdwaasd. Liesbeth staat haar zo goed mogelijk bij.

Aflevering 6554 om 10.53.21
Aflevering 6554 om 11.00.48

De terugkeer

Patrick krijgt telefoon van Liesbeth met slecht nieuws. Ben is om het leven gekomen en ze heeft de steun van haar vader nu nodig. Patrick reist naar Amsterdam, maar keert met Liesbeth terug naar huis. Zij wil nu bij haar familie zijn. Benny staat er niet voor te springen om zijn ex-vrouw terug in huis te nemen, maar Robyn vindt dat hij wat extra moeite moet doen om haar thuis te doen voelen. Liesbeth is Robyn heel dankbaar en merkt dat Benny het moeilijk heeft met haar aanwezigheid. Gelukkig slaagt Liesbeth er snel in om terug haar draai te vinden.

Aflevering 6556 om 14.21.57
Aflevering 6562 om 21.44.07

De affaire van Ben

De begrafenis van Ben staat nog voor de deur en Liesbeth wordt bijgestaan door haar familie. Ook Benny stelt zich open voor haar en biedt zijn hulp aan bij haar rouwproces. Liesbeth krijgt de GSM van Ben mee naar huis. Ze wordt voortdurend gebeld door iemand, die nadien telkens inhaakt. Benny belt hetzelfde nummer met zijn eigen GSM en Liesbeth krijgt een zekere Anouk aan de lijn. Het wordt al snel duidelijk dat Ben en Anouk een affaire hadden. Liesbeth gaat naar Amsterdam om het volledige verhaal uit haar mond te horen.

Aflevering 6563 om 21.33.39
Aflevering 6571 om 16.00.59

Een vonkje

Liesbeth en Benny hebben elkaar duidelijk teruggevonden en het lijkt alsof het gelukkige gezinnetje terug compleet is. Robyn voelt zich uitgesloten en Patrick heeft iets in de gaten. Hij vraagt aan Liesbeth of het niet tijd is om terug naar huis te gaan. Liesbeth gaat akkoord en neemt terug haar koffers. Ze staat een tijdje later terug in het land omdat Robyn vertrokken is en Benny alleen achtergelaten heeft. Liesbeth komt Benny een hart onder de riem steken en de vonk slaat nu echt terug over. Ze kussen en Liesbeth blijft stiekem bij Benny overnachten.

Aflevering 6572 om 16.23.27
Familie 6575 003

Betrapt

Patrick en Jenny betrappen Liesbeth en Benny terwijl ze kussen en hun relatie is niet langer een geheim. Benny en Liesbeth besluiten openlijk voor hun hernieuwde relatie uit te komen. Patrick kan het niet verkroppen en pakt zijn koffers omdat Jenny een einde maakt aan hun relatie. Stefanie weet niet wat ze moet denken, maar ergens is ze wel blij dat haar ouders terug samen zijn. Benny wil vooral genieten van zijn tijd met Liesbeth en trekt zich niets aan van de kwetsende commentaren uit hun omgeving. Liesbeth maakt Benny duidelijk dat ze ooit moet terugkeren naar Amsterdam en Benny stelt voor om mee te verhuizen.

Aflevering 6580 om 11.08.11
Aflevering 6582 om 21.15.13

Vernissage

Liesbeth werkt al een tijdje aan een grote vernissage en hoopt dat Benny haar wil vergezellen naar Amsterdam. Benny is zenuwachtig en gaat het advies van Rudi vragen. In Amsterdam stelt Liesbeth haar ex-man voor aan haar collega's. Benny is onder de indruk wanneer hij Liesbeth een speech ziet geven voor alle genodigden en beseft dat ze nu echt op haar plaats zit in deze nieuwe wereld. Liesbeth is trots op Benny omdat hij het een kans gegeven heeft en is positief over de toekomst. Benny zit plots met veel twijfels en vreest dat hun relatie terug gedoemd is te mislukken.

Familie 6584 001
Aflevering 6586 om 09.55.52

Het afscheid

Patrick keert terug naar huis en besluit zijn dochter terug in zijn armen te sluiten. Benny heeft ondertussen een zeer openhartig gesprek met Liesbeth over zijn gevoelens, maar vooral over zijn twijfels. Liesbeth is ervan overtuigd dat ze het deze keer wel kunnen doen lukken. Benny denkt van niet niet en hij maakt er een einde aan. Hij geeft zijn trouwring terug af. Liesbeth probeert nog te doen alsof er niets aan de hand is, maar Benny maakt haar duidelijk dat ze best terug naar Amsterdam keert. Liesbeth neemt opnieuw afscheid van haar gezin en van Benny.

Trivia

 • Aanvankelijk ging actrice Sandrine André de rol van Liesbeth op zich nemen. Maar na het vertrek van actrice Anne Somers, ging de rol van Veronique Van den Bossche naar Sandrine. Hierdoor kreeg actrice Hilde De Baerdemaeker de rol van Liesbeth.
 • Voor Hilde De Baerdemaeker en Roel Vanderstukken, die de rol van Benny Coppens vertolkt, is het een leuk terugzien sinds ze in telenovelle LouisLouise ook al eens een koppel speelden.
 • Het koosnaampje van Benny voor Liesbeth is Baby of Lizzy. Liesbeth noemt hem dan weer altijd Bereke
 • Na de introductie van de familie Pauwels-Coppens was er veel kritiek over de personages die Arthur Le Boudec en Jasmijn Van Hoof vertolken. Volgens het publiek waren de leeftijden van Arno Coppens en Stefanie Coppens niet geloofwaardig en realistisch, als er gekeken werd naar naar de leeftijden van Liesbeth en Benny. Nadien wordt duidelijk dat Liesbeth zwanger werd toen ze 17 jaar was. Stefanie is ongeveer 20 jaar is, waardoor de tijdlijn wel klopt. 
 • Hilde De Baerdemaeker moest haar hoofdrol bij de politiereeks Aspe opzeggen, omdat ze het niet meer kon combineren met haar draaidagen bij Familie.
 • In 2015 in seizoen 24 heeft actrice Hilde De Baerdemaeker het druk met de opnames voor een nieuwe serie op VTM. Ze kan de opnames van de nieuwe serie en die van Familie niet combineren en daarom werd er door de makers van Familie besloten om haar voor een tijdje naar Reading in Groot-Brittanië te sturen. Die opnames werden al maanden op voorhand gemaakt en daardoor verdween het personage Liesbeth toch niet voor een lange tijd uit het beeld.
 • In seizoen 25 verdwijnt het personage Liesbeth toch nog voor een korte tijd uit het beeld, omdat ze haar niet langer in Reading konden houden en omdat de opnames van de nieuwe serie nog altijd niet afgelopen waren.
 • De moeder van Liesbeth is vertrokken toen Liesbeth 12 jaar was. Hetzelfde gebeurt met Hilde De Baerdemaekers personage in de politiereeks Coppers
 • Voor de start van het 26ste seizoen werd aangekondigd dat Hilde opnieuw voor een tijdje de reeks zou verlaten. Pas bij de start van het seizoen op 29 augustus kwam het nieuws dat ze definitief de reeks zou verlaten. Haar laatste draaidag was al in juni.
 • Liesbeth behoorde tot eind 2016 tot de hoofdcast. Vanaf 2017 keert ze sporadisch terug in de vorm van een gastrol.
 • Out of Africa is de lievelingsfilm van Liesbeth.
 • Liesbeth verjaart op 17 februari.

Generiek

Galerij

Foto's

Lees Meer

 • Voor meer informatie over de relaties van Liesbeth, zie hier.
 • Voor meer informatie over de affaires van Liesbeth, zie hier.
 • Voor meer informatie over de familie Pauwels, zie hier.
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.