FANDOM


Lieselot Veugelen
Seizoenen 262729 LieselotSeizoen26
Eerste verschijning Aflevering 5791 - 28 september 2016
Laatste verschijning Aflevering 6093 - 19 januari 2018
Gespeeld door Alycia Metdepenningen
Kinderen -
Ouders Wim Veugelen en Maura
Huidige categorie Vorige Gastpersonages
Algemene InformatieFamilieVerhaallijnenTriviaGalerijFoto'sLees Meer

Algemene Informatie

Lieselot Veugelen is een gastpersonage dat van 28 september 2016 tot en met 6 februari 2017, op 19 juni 2017, van 30 november 2017 tot en met 19 januari 2018 en vanaf het najaar van 2019 vertolkt wordt door Alycia Metdepenningen.

Familie

Lieselot is de dochter van Wim en zijn ex-vrouw Maura. Wim en Maura doen aan co-ouderschap, waardoor ze om de week bij één van haar ouders is. Ze krijgt er een plus-mama bij wanneer Wim en Mieke een koppel worden, maar na hun breuk verdwijnt Mieke weer uit haar leven. Dankzij haar mama had Lieselot ook een stiefvader: Daniël. De relatie met Daniël was allesbehalve goed want Daniël had een drankprobleem en kon geregeld agressief uit de hoek komen. Na de dood van Wim - mede dankzij Daniël - wordt Lieselot in een opvanggezin geplaatst.

Verhaallijnen

S26 afl5801 035
S26 afl5866 039
Familie 5869 004
S26 afl5979 041

Wanneer Mieke Van den Bossche na haar coma terug contact zoek met Wim Veugelen, komt ze te weten dat hij ondertussen getrouwd én gescheiden is en bovendien een dochtertje heeft: Lieselot. Wim wil dat Mieke hem met rust laat, omdat hij Lieselot niet van streek wil brengen. Zeker wanneer Mieke op een avond volledig over haar toeren aan zijn deur staat.

Een hele tijd later beslist Wim om Mieke toch terug toe te laten in zijn leven en de twee worden een koppel. Wim wil het langzaam doen, terwijl Mieke kennis wil maken met Lieselot. Uiteindelijk komt het tot een eerste ontmoeting en wil Mieke het zo goed mogelijk doen. Ze reserveert een tafeltje in de Foodbar en zorgt zelfs voor pizza. De dag nadien wil ze met Lieselot naar de cinema, maar ze moet dit annuleren omdat Lieselot buikkrampen heeft.

Nadien blijven Mieke en Lieselot tijd met elkaar spenderen en kunnen de twee het goed met elkaar vinden. Tot Mieke haar op een ochtend naar school moet brengen en Lieselot bijzonder vervelend uit de hoek komt. Mieke pakt haar stevig aan en vreest dat ze het nu verbrod heeft. Bovendien vindt ze dat Wim's ex-vrouw veel te laks omgaat met Lieselot, waardoor ze altijd haar eigen zin wil hebben.

Lieselot verdwijnt niet veel later alweer uit het leven van Mieke omdat ze een einde maakt aan haar relatie met Wim.

Bij Mieke en Niko staan plots Wim en Lieselot aan de deur. Wim vertelt over het drankprobleem waar Maura mee kampt en reeds twee keer voor opgenomen is geweest in het verleden. Wim is op zoek naar opvang voor Lieselot.

2017-11-30 (29)
Familie 6060 005
Familie 6070 001
Aflevering 6076-2

Maura heeft een nieuwe vriend, Corsicaan Daniël, en is terug beginnen drinken. Volgens Wim wilt Maura het hoederecht over Lieselot om met haar en Daniël naar Corsica te vertrekken. Ze heeft zelfs een klacht tegen Wim ingediend wegens kindermishandeling van hun dochtertje. Maar Lieselot maakt Mieke duidelijk dat het Daniël is die haar pijn doet. Lieselot houdt er blauwe plekken en een gekneusde arm aan over. Mieke gaat een verklaring afleggen bij de politie.

Lieselot vertelt tijdens het videoverhoor bij de kinderpsychologe van de politie dat Daniël haar pijn doet. Wanneer Wim van blijdschap Mieke wilt kussen, maakt zij hem één en ander duidelijk. Wat later bezoekt Maura Mieke en komt ze vertellen dat ze Daniël heeft buitengegooid, al 48 uur clean is en naar een meeting van de AA is geweest. Wanneer Wim het volledige hoederecht over Lieselot wilt opeisen, vraagt Mieke hem om Maura nog een kans te geven.

Mieke en Niko komen erachter dat Maura en Daniël Lieselot willen ontvoeren naar het buitenland. Wim maakt zich ernstig zorgen over zijn dochter. Hij gaat haar van school afhalen en licht de politie in over Maura's plannen. Mieke en Niko krijgen onverwacht en onaangenaam bezoek over de vloer. Terwijl Niko Maura en Daniël aan het lijntje houdt, vlucht Mieke met Lieselot weg via de brouwerij naar het huis van de friends.

De friends schrikken als er plots wordt aangebeld. Het is echter niet Daniël maar een toegetakelde Wim. Niko zorgt ervoor dat hij en Lieselot mee Kerstmis kunnen komen vieren bij de familie. De dag nadien wordt Wim op zijn werk benaderd door Daniël, die hem van de stelling gooit. Hij wordt in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis. Wanneer Mieke er aankomt, is Wim reeds gestorven. Lieselot wordt geplaatst in een opvanggezin.

In maart 2018 heeft Lieselot nog steeds contact met Mieke Van den Bossche en Niko Schuurmans. Zo spreekt ze met hen af om samen naar de cinema te gaan.

Trivia

  • Lieselot is geboren in 2010. In het najaar van 2017 zou ze naar het 2de leerjaar moeten gaan.
  • Lieselot volgt dansles.

Galerij

Foto's

Lees Meer

  • Voor meer informatie over de familie Veugelen, zie hier.
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.