FANDOM


Linda Desmet
Seizoenen 101112131415161718192021222324252627 Familie portret2017 linda 02
Eerste verschijning Aflevering 2098 - 26 maart 2001
Laatste verschijning Aflevering 6018 - 6 oktober 2017
Gespeeld door Hilde Van Wesepoel
Kinderen Guido Van den Bossche
Ouders † onbekend en † Gilberte Desmet
Huidige categorie Vorige Hoofdpersonages
Algemene InformatieFamilie en LiefdeslevenStudies en BeroepslevenVerhaallijnenTriviaGeneriekGalerijFoto'sMediaLees Meer

Algemene Informatie

Linda Desmet is een hoofdpersonage dat van 26 maart 2001 tot en met 6 oktober 2017 vertolkt werd door Hilde Van Wesepoel.

Familie en Liefdesleven

De ouders van Linda zijn ondertussen overleden. In 2001 is ze bij hen nog op bezoek geweest. Linda's vader stierf tijdens het 13de seizoen (op 12 april 2004) en Gilberte Desmet overleed buiten beeld tijdens het 24ste seizoen. Voor zo ver we weten is Linda enig kind. Ze had geen goed contact met haar moeder, omdat ze haar huwelijk met Jan niet goedkeurde.

Bij haar debuut heeft Linda een nietszeggende relatie met Henk Terjonck. Samen wonen ze in Tenerife, waar ze mensen oplichten via een zwendel in vakantiehuisjes. Anna en Albert behoren tot één van de slachtoffers. Zo leert Linda na een tijdje Jan Van den Bossche kennen en wordt ze verliefd op hem. Nadien trouwen Linda en Jan en krijgen ze één zoon: Guido. Ze was aanvankelijk zwanger van een drieling, maar twee baby's overleefden het niet. Ze nam ze ook de opvoeding van Jans tienerkinderen Leen en Maarten voor haar rekening.

Terwijl Jan wel eens naar het vrouwelijke schoon durft te kijken, is ook Linda twee keer in verleiding gekomen om haar man te bedriegen. Ze werd ooit verliefd op Dieter, één van haar patiënten als thuisverpleegster. Jaren later krijgt ze gevoelens voor apotheker William Feys en gaat met hem naar bed. Ze leerden elkaar kennen in de dansschool. Uiteindelijk kiest Linda voor haar gezin. Een drietal jaar later komen Linda en William elkaar opnieuw tegen in het Algemeen Ziekenhuis. William probeert haar terug voor zich te winnen, maar Linda kiest echter opnieuw voor haar gezin. In 2016 krijgt Frank Verdonck gevoelens voor Linda, maar ze maakt hem duidelijk dat ze gelukkig getrouwd is.

In 2017 komt Linda te weten dat Jan haar al maanden bedriegt met haar beste vriendin Viv Neyskens. Linda wil haar huwelijk met Jan niet opgeven en blijft voor hem vechten. Nadien vraagt Jan de scheiding aan omdat in zijn ogen hun huwelijk volledig op is. In juni 2017 verandert Jan echter van gedachte wanneer hij van Linda te horen krijgt dat ze een hersentumor heeft. Hij neemt de drastische beslissing om voorgoed te breken met Viv zodat hij voor Linda kan zorgen tot haar dood. Begin oktober 2017 ontdekt Jan Linda's leugens en breekt definitief met haar. Sinds haar scheiding met Jan heeft Linda volgens Guido opnieuw een relatie.

Studies en Beroepsleven

Linda heeft een groot deel van haar leven als verpleegster gewerkt. Na haar huwelijk met Jan besloot ze om huisvrouw te worden en nam ze ontslag. Door financiële problemen moest ze echter terug werk zoeken. Linda ging aan het werk als bejaardenverzorgster en later ook als thuisverpleegster. Ze werkte enkele dagen als nanny ten huize Peter Van den Bossche, maar kon die job niet combineren met haar job als verpleegster. Peter neemt Suzy Mariën in dienst om Linda te vervangen.

Tijdens het 18de seizoen ging Linda, samen met haar stiefdochter Mieke Van den Bossche, als verpleegster aan de slag in het Algemeen Ziekenhuis. In het begin van het 23ste seizoen neemt Linda ontslag bij het Algemeen Ziekenhuis omdat ze samen met Mieke als zelfstandige verpleegster aan de slag gaat. Sinds juni 2014 is Linda lid van een musicalvereniging.

Verhaallijnen

Linda03
Linda01
Linda02

Linda is de vriendin van Henk Terjonck en samen wonen ze al een tijdje in Tenerife, waar Henk een zwendel in vakantiehuisjes gestart is. Onder meer Anna Dierckx en Albert Thielens behoren tot hun slachtoffers. Jan Van den Bossche en Nele Van Winckel vertrekken ondertussen naar Tenerife voor hun tweede huwelijksreis waar ze met het duo in contact komen. Jan merkt al snel dat Henk en Linda met dubieuze zaakjes bezig zijn en gaat op onderzoek. Henk merkt dat Jan omwille meer dan oog heeft voor Linda, en hij gebruikt haar om de bemoeizieke Jan in een valstrik te lokken. Het gaat zelfs zo ver dat Jan in de gevangenis belandt op beschuldiging van moord. Linda komt uiteindelijk tot inkeer en gooit het op een akkoordje met Jan en de politie. Ze zorgt voor de bewijzen die tot de arrestatie van Henk kunnen leiden en wordt in ruil vrijgesteld van alle beschuldigingen.

Terug in België wordt het al snel duidelijk dat het huwelijk van Jan en Nele niet meer te redden valt. Jan zit namelijk nog steeds met zijn gedachten bij Linda en gaat haar opnieuw opzoeken. Hij is tot over zijn oren verliefd en maakt haar dit meteen duidelijk. Nele heeft ondertussen ook opnieuw het liefdesgeluk gevonden bij haar oude jeugdkennis Wilfried Langens. De twee scheiden en niet veel later beginnen Jan en Linda een relatie. Omwille van Jans kinderen besluiten ze niet meteen te gaan samenwonen. Al snel blijkt dat Maarten Van den Bossche en Leen Van den Bossche Linda meteen in hun armen sluiten.

Linda06
Linda08
Linda09b
Linda10

Nele Van Winckel heeft zich eindelijk neergelegd bij de relatie van Linda en Jan Van den Bossche al was ze eerst naar de vrederechter gestapt om het hoederecht van haar kinderen op te eisen. Nele verhuist samen met haar nieuwe vriend Wilfried Langens naar Frankrijk, terwijl Linda haar intrek neemt bij Jan en de kinderen. Tijdens de schoolvakantie gaan Maarten Van den Bossche en Leen Van den Bossche naar hun moeder.

Wanneer de kinderen terugkeren naar België, merkt Linda onmiddellijk dat er iets aan de hand is. Linda maakt zich wat zorgen omdat Maarten en vooral Leen haar echt als moeder beginnen te zien, ten koste van hun echte moeder Nele. Wanneer Linda bij Leen polst naar de oorzaak hiervan, bekent Leen dat ze een heel goede reden heeft om niet meer naar haar echte moeder toe te willen gaan: ze werd misbruikt door Wilfried. Linda reageert verbijstert en hoewel Leen haar dit in vertrouwen had verteld, kan ze niet anders dan Jan inlichten. Hij pleegt een telefoontje naar Nele, die vervolgens naar een jachtgeweer grijpt en Wilfried doodschiet. Nele verdwijnt achter de tralies en Linda wordt meer dan ooit een echte moeder voor de Maarten en Leen.

Nadat de hele historie omtrent Nele en Wilfried is bekoeld, trekken Jan en Linda op cruise om zo alles even achter zich te kunnen laten. Jan vraagt er haar ten huwelijk en ze trouwen tijdens een mooie plechtigheid op het schip. Ondertussen gaat het van kwaad naar erger met het gedrag van de puberende Leen. Zij begint een relatie met Joeri Steegmans en ze kan niet op de goedkeuring van Jan rekenen. Zeker wanneer hij te weten komt dat Joeri in het drugsmilieu actief is.

In juni gaan Jan en Leen naar het proces van Nele waar ze als getuigen worden opgeroepen. Nele wordt vrijgesproken en de twee keren terug, net op tijd voor het huwelijk van Els D'hollander.

Linda11
Linda12
Linda13
Linda14

Nu Nele een tijdje geleden vrijgesproken is en haar niets meer in Frankrijk houdt, duikt ze weer op in België. Hoewel Jan gelukkig is met Linda, groeit hij toch weer naar zijn ex-vrouw toe, nu hij in haar weer de vrouw herkent waarop hij indertijd verliefd werd. Nele dringt zich op om haar kinderen meer te zien, en Linda begint zich te ergeren aan haar gedrag en merkt ook meteen dat zij en Jan opnieuw veel tijd met elkaar doorbrengen. Het komt zo ver dat Nele hem doet twijfelen aan de echtheid van zijn huwelijk met Linda, omdat het op een cruiseschip gebeurd is.

Jan en Nele belanden meermaals met elkaar in bed, totdat Linda hen betrapt. Linda wilt Jan een herkansing geven, op voorwaarde dat hij het contact met Nele verbreekt. Nele laat het daar niet bij en ze begint het koppel te stalken. Haar gedrag drijft Linda tot het uiterste en ze besluit bewijzen te verzamelen van het stalkgedrag, om op die manier Nele te kunnen chanteren: ofwel verdwijnt ze uit het leven van Jan en de kinderen, ofwel geeft Linda haar aan bij de politie. Nele kiest het zekere voor het onzekere en gaat weer in het buitenland wonen.

Maarten en Leen reageren vol ongeloof op het plotse vertrek van hun moeder, maar Jan en Linda maken hen wijs dat Nele vertrokken is omdat ze vond dat Linda een veel betere moeder voor hen kon zijn. Kort na deze nieuwe zwarte periode keert het geluk weer terug in hun gezin, wanneer Linda zwanger blijkt te zijn. Even later wordt de verrassing nog versterkt: onderzoek toont aan dat het om een drieling gaat.

Op financieel vlak wordt het even moeilijk wanneer Jan ontslagen wordt bij VDB Electronics en genoodzaakt is om enkele interimjobjes aan te nemen. Eind juni gaan Jan en Linda op kraambezoek bij Mieke Van den Bossche, die net bevallen is van haar zoontje Lennert De Waele

Linda15
Linda16
Afl2802-gilberte
Linda18

Linda gaat uiterst zorgzaam om met haar zwangerschap, maar op een dag merkt ze dat er iets fout is wanneer ze zich al enkele weken niet zo goed voelt. Ze gaat langs bij de dokter en moet verplicht in bed blijven liggen om te rusten. Ze begint zich al snel te vervelen. Enkele dagen later loopt het toch nog fout en krijgt ze twee miskramen. Met de derde baby loopt het gelukkig wel goed af en het jongetje wordt symbolisch geboren op kerstdag. Grootmoeder Anna Dierckx kan haar geluk niet op wanneer Linda haar tijdens het eerste kraambezoek vertelt dat ze hem Guido noemt, als eerbetoon aan Jans overleden broer Guido Van den Bossche.

Wanneer Linda terug naar huis mag keren, krijgen zij en Jan plotseling onverwacht bezoek van haar moeder Gilberte. Linda en haar moeder hadden al een tijdje geen contact meer met elkaar, omdat ze haar huwelijk met Jan nooit heeft kunnen aanvaarden. Gilberte wil de band met haar dochter en kleinzoon aanhalen en loopt plotseling de deur plat. Jan en zijn schoonmoeder kunnen elkaar absoluut niet uitstaan, tot grote frustratie van Linda. Gilberte begrijpt al snel dat ze te veel is, en neemt haar afstand.

Uiteindelijk laat Gilberte weten dat Linda's vader overleden is. Linda heeft het zeer moeilijk met dit nieuws omdat ze geen afscheid heeft kunnen nemen. Gilberte vreest dat haar dochter in een diepe put zal vallen. Linda stelt voor dat Gilberte een tijdje bij hun komt inwonen, wat niet meteen positief onthaald wordt door Jan. Al verandert Jan snel van gedachte en wil hij juist proberen om Gilberte te overtuigen van zijn capaciteiten als echtgenoot.

Aan het einde van het seizoen gaan Linda en Jan samen met de rest van de familie naar Malta om het huwelijk van Trudy en Peter bij te wonen. Gilberte stelt voor om op de kinderen te letten tijdens hun afwezigheid. Na de ceremonie wordt Peter Van den Bossche echter neergestoken op dezelfde plaats waar jaren geleden zijn vader om het leven kwam.

Linda10
Linda15
Afl3038-linda dieter2

Jan en Linda keren terug naar huis na de verschrikkelijke gebeurtenissen in Malta. Peter heeft de aanslag overleefd maar hij moet toch nog in het ziekenhuis blijven.

Ondertussen vraagt Leen aan haar vader en Jan of ze willen deelnemen aan een uitwisselingsprogramma. Linda ziet dit idee onmiddellijk zitten en ze schrijven zich in. Enkele dagen later krijgen ze al nieuws van het programma dat ze geselecteerd zijn. Ze krijgen te horen dat een Amerikaans meisje, genaamd Jane, voor enkele maanden naar België zal komen. Linda kijkt enorm uit naar de komst van Jane en ze brengt alles zo snel mogelijk in gereedheid. Eens aangekomen blijkt Jane het goed te kunnen vinden met de familie.

Tijdens Kerstmis is het voor Jan en Linda dubbel feest omdat ook hun kersverse zoontje Guido voor het eerst zijn verjaardag viert. Enkele weken later gaat Linda opnieuw aan het werk als verpleegster maar er is één bijzondere patiënt die iets te blij is dat Linda terug aan de slag is gegaan. De opdringerige Dieter heeft namelijk een oogje op Linda en zijn liefde voor haar gaat net iets te ver waardoor het op stalking begint te lijken. Oorspronkelijk lijkt Linda ook iets voor Dieter te voelen maar ze negeert deze gevoelens.

Later neemt Linda nog een tweede job aan wanneer Veronique, Trudy en Els op zoek gaan naar een nanny. Volgens Linda is dat de perfecte job voor haar maar het is moeilijk om te combineren met haar job als verpleegster. Mede door het bemoei van Jan, moet Linda haar job als nanny opgeven.

Zonder medeweten van Linda, probeert Jan een verrassing voor haar te voorzien. Hij wil haar namelijk meenemen op cruise. Linda is aangenaam verrast door dit mooie gebaar van haar man en ze vertrekken niet veel later.

Hun thuiskomst is echter minder aangenaam. Jan en Linda komen te weten dat Leen een vriendje heeft en vooral Jan kan dit maar moeilijk aanvaarden. Vooral wanneer ze meer te weten komen over Leen's vriendje. Hij heeft namelijk een kind en voor Jan is dit genoeg om de relatie te verbieden. Linda weet niet wat ze moet doen omdat ze de goede band met haar stiefdochter niet wil verliezen. 

Wanneer Jan meedoet met de Lotto, is hij ervan overtuigd dat hij gewonnen heeft. Hij begint onmiddellijk wilde plannen te maken maar Linda probeert hem met beide voetjes op de grond te houden.

Aan het einde van het seizoen gaan Linda en Jan samen met heel de familie naar Kroatië voor het huwelijk van Veronique en Mario. Jan is niet blij met dit huwelijk maar voor Linda is het opnieuw een leuke belevenis.

De serie maakt een sprong in de tijd van drie jaar

Jan 16
Familie3376
Jan 39
Familie3525
SF16-19

Leen en Maarten zijn volwassen geworden en gaan allebei naar de universiteit. Twee studenten in huis zorgt er wel voor dat alles duurder geworden is waardoor Linda nu werkt in het rusthuis van Anna en Albert. Jan klaagt steeds over de kosten die zijn twee kinderen met zich meebrengen maar tegelijkertijd is hij toch fier op zijn twee studenten. Tot Maarten vertelt dat hij van studies wil veranderen en een koksopleiding wil volgen.

Linda voelt zich goed in het rusthuis en heeft een goed contact met de bewoners. Op een dag komt ze echter helemaal overstuur thuis omdat één van haar patiënten overleden is. Het rusthuis schorst Linda omdat ze ervan overtuigd zijn dat de dood van de patiënt wel eens haar schuld kan zijn. Linda voelt zich schuldig en ze vindt dat ze terecht geschorst is. De directeur van het rusthuis heft uiteindelijk de schorsing terug op.

Jan heeft terug contact opgenomen met een oude schoolkameraad: Miel. Samen met zijn vrouw Francine komt hij verschillende keren over de vloer. Linda is aanvankelijk niet te vinden voor deze twee vreemde mensen omdat ze er rare gewoontes op nahouden. Ze leven in een mobilhome en hebben de vreemdste hobby's. Uiteindelijk leert Linda de twee aanvaarden en worden ze hechte vrienden.

Ondertussen wordt de financiële toestand van Jan en Linda steeds slechter. Ze hebben meer moeite om de eindjes aan elkaar te knopen maar Jan wil dit niet meteen inzien. Linda schaamt zich tegenover de rest van de familie maar ze vindt niet meteen een oplossing voor hun geldprobleem. Hun financiële problemen bereiken een hoogtepunt wanneer Jan ontslagen wordt bij VDB door zijn eigen zoon. Jan belandt in een depressie en komt zijn zetel niet meer uit. Mede dankzij de hulp van Peter krijgt Jan echter zijn job weer terug.

Op een dag krijgt Linda een vreemd voorstel van Veronique en Mario. Ze vragen haar of ze model wil spelen voor een kledinglijn voor vrouwen van middelbare leeftijd. Linda twijfelt maar aanvaardt het voorstel, tegen de zin van Jan natuurlijk. Linda is enorm zenuwachtig voor haar debuut als mannequin en de verhalen van Jan maakt het niet direct beter. Veronique en Mario zijn ontzettend blij met hun nieuwe aanwinst en ze willen zelfs Linda een vast contract geven. Linda is echter minder enthousiast en ze zegt haar modelcarrière alweer vaarwel.

Aan het einde van het seizoen gaat het opnieuw slecht met VDB en dit heeft alles te maken met de terugkeer van Xavier Latour. Wanneer Anna het nieuws hoort, krijgt ze een hartaanval en moet Linda de ambulance bellen...

S17W06-2
Familie3795
Familie3796
Familie3721
Familie3756

Anna heeft haar hartaanval overleefd maar ze moet in het ziekenhuis blijven. Ondertussen heeft Bertje de macht overgenomen bij VDB en hij is van plan om grote veranderingen door te voeren. Jan wordt gedegradeerd tot arbeider en dat zorgt opnieuw voor financiële problemen binnen het gezin van Linda. 

Jan is getuige van een gevecht waar een man dood achtergelaten wordt. Het is de gokmaffia, maar ze bedreigen Jan als hij politie erbij haalt. Jan besluit Maarten een verklaring te laten afleggen, maar die wordt onderschept op weg naar de politie. Dankzij Miel en Francine komen ze erachter dat Maarten naar de autosloperij is gebracht. Jan en Bart kunnen juist op tijd Maarten bevrijden uit een wrak.

Tijdens een nachtshift in het rusthuis waar Linda werkt, ontdekt ze een ravage in de kamer van een bejaard koppel. De directie denkt dat Linda de inbreker was en schorst haar. Niet veel later krijgen Jan en Linda de politie over de vloer met een huiszoekingsbevel. Linda probeert haar onschuld te bewijzen door met de directeur van het rusthuis te gaan praten. Het mysterie wordt opgelost, maar Linda besluit haar ontslag te geven omdat ze haar niet meer vertrouwen.

Linda gaat vervolgens door een moeilijke periode omdat ze het gevoel heeft geen doel meer te hebben in haar leven. Ze laat zich op sleeptouw nemen door Miel Verbiest en Francine Laenen. Samen gaan ze naar de dansles, maar omdat Linda geen partner heeft, ontmoet ze William Feys. Linda en William kunnen het zeer goed met elkaar vinden, maar Linda wil liever met Jan dansen. Wanneer Jan weigert om mee te gaan naar de danslessen, wordt William haar vaste danspartner. Francine en Miel merken meteen dat het té goed klikt tussen de twee en ook Jan wordt achterdochtig. Hij heeft het gevoel dat hij Linda aan het verliezen is.

De volgende weken ergert Linda zich meer dan ooit aan Jan. Ze besluit tijdelijk in het studentenhuis van Leen te logeren, terwijl Jan er alles aan doet om haar terug te winnen. Linda begint te twijfelen aan haar huwelijk en blijft bovendien William geregeld zien. Na een lang gesprek, besluiten ze hun huwelijk toch nog een kans te geven en Jan belooft dat hij zal veranderen. Hij nodigt zelfs William uit voor een etentje, maar dat is niet naar de zin van Linda. Uiteindelijk neemt William afscheid van Linda wanneer hij naar Zweden vertrekt.

Het gaat de laatste tijd niet goed met Miel. Hij is zeer vergeetachtig en gedraagt zich vreemd. Jan en Linda merken dit meteen, en Linda vreest dat hij Alzheimer heeft.

Binnenkort

Binnenkort

Schermafbeelding 2016-08-26 om 15.37.21
S20 afl4407 004
Schermafbeelding 2016-09-09 om 16.30.30
Familie4426
Schermafbeelding 2016-11-29 om 19.19.55
Schermafbeelding 2016-11-13 om 09.30.53
Schermafbeelding 2016-12-06 om 17.37.32
Schermafbeelding 2017-01-08 om 13.11.52

Op het trouwfeest van Peter en June is Linda op van de zenuwen omdat ze Jan niet kan bereiken. Weet zij veel dat hij in zijn narrenpak een luidruchtige bende bikers van drank moet voorzien bij Jan en Alleman.

Twee maanden later

Linda is het beu dat Maarten nog altijd haar keuken inpalmt en ze stelt hem en Jan voor een ultimatum. Maarten beseft dat het Linda menens is en dus drijft hij de druk op Dimi op om Rita te overtuigen samen een wereldreis te maken. Ondertussen doet ook Morgane Maes haar beklag bij Linda over de dolverliefde Mieke, die sinds ze een relatie heeft met Pieter De Deyn geen tijd meer vrijmaakt voor haar.

Wanneer Rita en Dimi naar de Ardennen trekken met hun mobilhome om een proefreisje te maken, wil Jan hier een stokje voor steken. In tegenstelling tot zijn zoon, wil hij niet dat de twee op wereldreis vertrekken omdat Rita haar aandelen aan Bert dreigt te verkopen. Jan vertelt dat hij naar Bouillon gaat voor een humorfestival, maar het plannetje van Jan valt bijna in duigen wanneer Linda vertelt dat ze hem wil vergezellen. Ze laat Jan uiteindelijk toch alleen gaan, maar maakt ze grote zorgen wanneer ze een tijdje later midden in de nacht een vreemd telefoontje van hem krijgt.

In het ziekenhuis staat Mieke voor een groot dilemma wanneer Morgane van de ene dag op de andere verdwenen is. Mieke wil dit verborgen houden voor Victor Praet en neemt de shiften van Morgane over. Jan maakt zich zorgen over zijn oudste dochter en hij praat met haar over haar over de dubbele shiften. Mieke lijkt wel oren te hebben naar de argumenten, tot Jan verklapt dat Pieter bij hem en Linda zijn beklag heeft gedaan. Nadien komt Linda te weten dat haar echtgenoot gelogen heeft over zijn tripje naar Bouillon en Rita en Dimi wou saboteren. Ze is razend op Jan en verplicht hem om alles op te biechten aan het koppel.

Linda is blij verrast wanneer haar ex-collega Roos Sterckx bij Jan en Alleman opduikt. Maarten en Niko hebben de knappe Roos meteen in het vizier en kunnen hun geluk niet op wanneer ze dankzij Linda aan de slag kan in het café. Linda heeft ondertussen ook haar handen vol met de mysterieuze ziekte van Rita, die sinds kort verschillende keren een beroerte krijgt. De onderzoeken in het ziekenhuis leveren weinig op en Linda zorgt ervoor dat haar schoonzus voldoende rust. Rita klaagt bovendien bij Linda over het afwezige en kinderachtige gedrag van Dimi.

In de Jan en Alleman komen Maarten, Roos en Niko op het idee om een 'Night Tropical' te organiseren. Linda is echter allesbehalve blij met het resultaat omdat de muziek tijdens deze avond zeer luid staat en hierdoor Guido niet kan slapen. Ze eist bij Maarten dat hij hier de volgende keer rekening mee houdt, maar wanneer dat niet gebeurt, belt ze de politie wegens geluidsoverlast en besluit Jan uiteindelijk het volledige concept te schrappen.

Linda doet mee aan een wedstrijd van het modemagazine Scarlet en Jan wil hun winstkansen vergroten om de hoofdprijs in de wacht te slepen en gaat ten rade bij Veronique. Wanneer Linda nadien te weten komt dat ze niet gewonnen heeft, zelfs al zat ze bijzonder dicht bij de schiftingsvraag, moet Jan toegeven dat hij het formulier vergat te posten. Linda is razend en Jan voelt dat hij dit goed moet maken. Hij wil een luxueus weekendje voor Linda in orde brengen, maar slaagt er niet onmiddellijk in om iets betaalbaars te vinden. Hij probeert geld te lenen bij Bart en vraagt aan Mieke om het schema van Linda in het ziekenhuis aan te passen.

Jan maakt opeens een probleem van de bankrekening en hij stelt plots alle uitgaven van Linda in vraag. Ze begint zich al snel te ergeren aan het gedrag van Jan, zeker wanneer hij plots alle lampen in huis vervangt door goedkopere spaarlampen en de verwarming niet wil opzetten tijdens de koude avonden. Voor Linda is de maat vol wanneer Jan haar zelfs wil vergezellen naar de supermarkt.

Familie4729
640px-Familie afl4872 03
Foto11
640px-Familie afl4866 03

Linda krijgt in het ziekenhuis te maken met een kennis uit het verleden: William Feys, met wie ze een korte affaire had enkele jaren geleden. De kriebels nemen weer toe maar ze ziet Jan te graag om hieraan toe te geven. Toch licht ze behoorlijk in de knoop met haar gevoelens. Wanneer ze verneemt dat William ondertussen getrouwd is met de Nederlandse Annelies Verlinden is ze serieus in de war. Uiteindelijk kiest ze toch voor haar gezin en ze neemt definitief afscheid van William.

Linda neemt de draad van haar gewone leventje weer op en besluit om William te vergeten. Zo probeert ze Jan ervan te overtuigen om het bedrijfsrestaurant binnen de VDB Holding niet open te houden. Ze vreest dat Jan zijn eigen kunnen overschat. Wanneer de familie kiest voor Maarten Van den Bossche als eigenaar van het bedrijfsrestaurant, is Linda dan ook zeer blij. Toch gaat niet alles perfect wanneer Jan dit niet lijkt te pikken en ruzie maakt met zowel Maarten als Bart Van den Bossche. Op kerstmis is de ruzie nog steeds niet bijgelegd en Linda besluit om Kerstmis dan maar te vieren zonder Jan. Hij zal nog net op zijn van mening veranderen en de ruzie wordt bijgelegd.

Later wordt er in het Algemeen Ziekenhuis afscheid genomen van de hoofdverpleegster en begint de zoektocht naar de nieuwe. Mieke Van den Bossche vindt dat Linda voor deze job moet solliciteren maar Linda wil er niet van weten. Wanneer ze tijdens een hectische dag een paar zeer goede beslissingen neemt, vraagt Victor Praet haar persoonlijk om de nieuwe hoofdverpleegster te worden. Linda aanvaardt de job maar ondervindt al snel deze bij de job een paar nieuwe verantwoordelijkheden horen. Ze krijgt het meermaals aan de stok met Mieke en de twee beginnen een ruzie over een misverstand. Dankzij Trudy wordt de ruzie terug bijgelegd en besluit Linda dat ze toch terug gewoon verpleegster wil worden. Na lang aandringen besluit Victor om dit te aanvaarden en Linda krijgt haar oude job terug.

De schoolresultaten van Guido gaan achteruit en Linda wil dat hij beter zijn best doet. Ze verwacht dan ook van Jan dat hij zijn zoon in de gaten houdt. Wanneer de examens er zitten aan te komen, verplicht Linda hem bijna om op Guido te passen tijdens het studeren. Wanneer Guido thuistkomt met zijn resultaten, blijken deze niet goed genoeg te zijn om door te mogen naar het volgende jaar. Daarboven heeft Jan hem ook nog een middeltje gegeven om te spieken en kreeg Guido een 0 op zijn examen...

Familie afl4885 01
640px-Familie 4890 07
Familie afl4958 02
AlbertIsDronken
Familie afl4953 01
Familie afl4947 01
Familie afl4997 02
Familie afl5000 19
Familie afl5031 07
Seizoensfinale23
Ba77d584-e022-11e2-adb4-ee1fed38d7c6 web scale 0.9237875 0.9237875 .jpg.h380.jpg.568

De schoolresultaten van Guido zijn niet om over naar huis te schrijven. Linda wil dat Guido Van den Bossche opnieuw achter de schoolboeken kruipt tijdens de vakantie maar Guido wil zijn jaar niet opnieuw doen. Hij zou veel liever electro-mechanica gaan studeren, maar Jan en Linda vinden dit geen goed idee. Uiteindelijk keuren ze zijn beslissing toch goed.

Ondertussen staat de job van Linda op het spel danzij Jean-Pierre Deleu, de voorzitter van de Raad van Bestuur. Hij wil dat Victor Praet zes mensen ontslaat waaronder Linda, Mieke Van den Bossche en Paul Jacobs. Linda is bang dat ze op haar leeftijd geen nieuwe job meer zal vinden maar uiteindelijk wordt er niemand ontslagen wanneer Deleu opstapt. Linda ziet er ook op toe dat Victor genoeg rust omdat hij een hernia heeft opgelopen wanneer hij Linda moest helpen met een zware patiënt.

Wanneer Jan Van den Bossche de hoofdrol speelt in een reclamefilmpje van Nathalie Debie, denkt hij meteen dat hem een grote carrière als acteur staat te wachten. Linda probeert hem snel met zijn beide voeten op de grond te krijgen maar het wordt alleen maar erger wanneer Herman, de voorzitter van een toneelgroep, zijn opwachting maakt in de Jan en Alleman. Zowel Jan als Rita Van den Bossche krijgen de acteerkriebels te pakken en Jan probeert zijn vrouw te overtuigen om ook een hoofdrol te bemachtigen in een toneelstuk. Linda voelt hier niets voor en weigert maar het is vooral Herman die haar uiteindelijk kan overtuigen. Linda begint met knikkende knieën aan haar eerste repetitie maar deze verloopt niet zo vlot. Herman vindt dat Linda haar niet genoeg inleeft in het personage.

De weken daarna krijgt Linda steeds meer kritiek op haar manier van acteren en na een heftige repetitie besluit Linda om ermee te stoppen. Jan is enorm ontgoocheld maar Rita Van den Bossche komt met de oplossing en neemt de rol van Linda over. Jan wil eerst niet met Rita spelen, omdat hij dan zijn zus moet kussen, maar hij legt zich neer bij de beslissing van Linda.

De weken daarna beginnen Linda en Jan steeds meer last te hebben met hun puberende zoon: Guido Van den Bossche. Hij is steeds zeer onbeschoft tegen zijn ouders en gaat niet graag meer naar school. Linda probeert met hem te praten maar krijgt steeds het deksel op de neus. Ze begint te denken dat er meer aan de hand is. Ondertussen krijgt ze slecht nieuws van Paul: William Feys is overleden. Linda is aangedaan door dit slechte nieuws. Later krijgt ze opnieuw opnieuw slecht nieuws wanneer ook Paul overlijdt na een zelfmoordpoging.

Het gaat van kwaad naar erger met Guido Van den Bossche. Hij is steeds zeer kortaf en bruut tegen zijn moeder en vader en Linda vreest dat er iets aan de hand is. Toch organiseert ze een verjaardagsfeestje voor zijn 16de verjaardag. Later komt ze te weten dat hij verliefd is op een meisje van zijn school én dat hij gevochten heeft met één van zijn beste vrienden: Elias.

Linda weet echter niet dat Guido al wekenlang gepest wordt door Elias en een andere jongen van zijn school. Het wordt voor Guido allemaal te veel en hij dreigt er zelfs mee om zelfmoord te plegen. Het is dankzij zijn vriendin, Charlotte Kennis, dat Guido eerlijk is tegen zijn ouders over het gepest. Linda is aangeslagen en voelt zich schuldig omdat ze het niet doorhad dat er iets aan de hand was met Guido.

Tijdens het trouwfeest van Marie-Rose De Putter en Mathias Moelaert, zijn Linda en Jan ook van de partij. Voor hun eindigt het feest in mineur wanneer ze te weten komen dat Rita opnieuw aan het drinken is. Ze besluiten om haar onmiddellijk te helpen zodat het niet meer uit de hand loopt zoals vroeger.

Wanneer Jana Pleysier het uitmaakt met Evy Hermans, wil Linda helpen en ze vraagt aan Evy of ze een tijdje bij haar en Jan wil komen logeren. Jan is niet helemaal tevreden omdat het momenteel niet goed botert tussen Evy en Mieke maar niet veel later komt Evy dan toch bij hen logeren. 

Linda en Jan krijgen op een dag goed nieuws van Leen Van den Bossche: ze komt terug naar België. Wanneer de dag aanbreekt, staan Linda en Jan versteld als Leen zwanger blijkt te zijn. Ze is de volgende dagen enorm mysterieus over de zwangerschap en vooral Jan wil weten wat er aan de hand is. De vader van het kindje heeft haar in de steek gelaten wanneer hij te weten kwam dat Leen zwanger is. Leen besluit terug in België te komen wonen en een dokterpraktijk op te starten. 

De examens van Guido Van den Bossche komen eraan en Jan probeert hem aan te sporen goed zijn best te doen. Wanneer Charlotte Kennis vertelt dat ze zeven weken op reis gaat vertrekken, wil Guido haar niet achterlaten en hij vraagt aan zijn vader of hij mee mag. Jan weigert maar Linda is hier niet mee akkoord. Toch houdt Jan voet bij stuk. Na een gesprek met de vader van Charlotte, besluit Jan dat Guido wel mee mag als hij 85% haalt op zijn rapport. Volgens Linda is dit een onmogelijke opdracht maar Guido is ervan overtuigd dat het kan lukken.

Tijdens de seizoensfinale is Linda aanwezig op het buurtfeest. Terwijl ze samen met Niko Schuurmans voor sfeer zorgt, is er bij haar thuis vanalles aan het gebeuren. Leen Van den Bossche staat op punt om te bevallen, maar samen met Jan staan ze vast in de file. Linda haast zich naar de auto om Leen te helpen bevallen. Ondertussen besluit Guido om het heft in eigen handen te nemen en hij neemt zijn koffers om met Charlotte mee op reis te vertrekken.

Twee maanden later

640px-Familie afl5108 03
640px-Familie afl5110 04
640px-Familie afl5152 231
Familie 5172 01
Familie 5174 02
Familie 5189 001
1483519 10152144360132491 1943638139 o
40205276
640px-Familie afl5203 01
Familie 5225 04
Familie5259
Familie 5273 001
640px-Familie 5261 09
Familie 5291 009
Seizoensfinale23-7

Sinds de geboorte van Arthur is Linda een grote steun voor haar stiefdochter Leen Van den Bossche. Wanneer haar zoon Guido Van den Bossche na zeven weken vakantie terug thuis komt is ze dolblij. In het Algemeen Ziekenhuis gaf zij afgelopen zomer haar ontslag om als thuisverpleegster aan de slag te gaan.

Ondertussen vind Linda dat in haar relatie met Jan Van den Bossche de passie ver zoek is. Zij denkt dat Jan haar niet meer aantrekkelijk vind en daar wil zij iets aan doen. Linda probeert op verschillende manieren de aandacht van Jan te trekken, maar die beseft meestal niet wat er aan de hand is. Wanneer Linda openlijk flirt met een man in het café en Jan het niet eens merkt, is voor haar de maat vol. Jan beseft eindelijk dat er iets moet veranderen en hij belooft om attenter te worden. Linda wil dat Jan onmiddellijk begint door hun appartement een volledige make-over te geven. 

Met Arthur, het kindje van Leen, gaat het van kwaad naar erger. Arthur is een echte huilbaby maar Linda en Jan denken dat er meer aan de hand is. Bovendien is Leen er zeker van dat ze een slechte moeder is omdat Arthur alleen maar weent als hij bij haar is. Linda en Jan willen Arthur laten onderzoeken door een specialist. Linda beseft dat deze situatie zeer moeilijk is voor Leen en ze probeert haar zo goed mogelijk te helpen tijdens deze moeilijke periode.

Wanneer Linda ontdekt dat Leen haar zoontje heeft proberen te stikken, is ze aangedaan door het nieuws. Samen met Jan wil ze er nu extra op letten dat Leen genoeg hulp krijgt van de familie met de opvoeding van Arthur. 

Enkele dagen later slaat het noodlot opnieuw toe wanneer Arthur plotseling verdwenen is. Linda en Jan krijgen op een avond een alarmerend telefoontje van Rita, die op dat moment aan het babysitten was. Arthur is verdwenen en niemand weet waar hij is. De politie wordt ingeschakeld en al snel komen ze tot de conclusie dat hij ontvoerd is. Wanneer Arthur na enkele dagen nog steeds niet teruggevonden is, begint de politie zich af te vragen of Leen zelf niets met de verdwijning te maken heeft. Linda is er echter zeker van dat Leen onschuldig is, en ze verdedigt haar stiefdochter dan ook. 

Uiteindelijk komt alles terug in orde wanneer Leen denkt te weten wie haar kindje ontvoerd heeft. Samen met de politie gaat ze naar het huis van de dader terwijl Linda, Jan en de rest van de familie afwacht. Arthur wordt teruggevonden en iedereen is in de wolken met dit goede nieuws. 

Wanneer Linda op een avond een telefoontje krijgt voor een huisbezoek, stort ze zich onverwacht in een gevaarlijk avontuur. Ze komt terecht bij drie inbrekers die al een tijdje de buurt teisteren. Eén van de inbrekers,Anthony, is geraakt door een kogel en moet verzorgd worden.

Linda wil het liefst zo snel mogelijk naar de politie stappen maar de twee andere inbrekers dreigen ermee Guido iets aan te doen. Uiteindelijk moet Linda toch de waarheid vertellen aan de politie wanneer de burgerwacht van plan is om het zigeunerkamp aan te vallen. De politie kan de twee inbrekers vatten maar alleen Anthony is kunnen ontsnappen. 

Linda en Guido worden onder huisarrest geplaatst terwijl de politie op zoek gaat naar de derde inbreker. Linda is er echter van overtuigd dat Anthony haar niets zal aandoen, omdat hij zijn leven wou beteren. Wanneer de politie enkele dagen later denkt dat Anthony naar het buitenland gevlucht is, heffen ze de huisarrest op en mag Linda terug gaan werken. Op een avond wordt Linda aangevallen door Anthony omdat ze zijn twee kompanen verklikt heeft. Linda kan hem echter overtuigen om zichzelf aan te geven bij de politie. 

Wanneer Kerstmis voor de deur staat, krijgt Jan het geniale idee om te koken voor heel de familie. Linda is benieuwd wat Jan van plan is maar zijn plannetje mislukt al snel wanneer Jan een kalkoen bestelt. Er wordt namelijk een levende kalkoen geleverd en Jan kan het niet over zijn hart krijgen om het diertje te slachten. 

Het nieuwe jaar verloopt niet meteen zonder moeilijkheden voor de familie. Er is een ernstige aardbeving geweest in Honduras en Rita kan niet in contact komt met Pierrot. Ze vreest meteen het ergste en Jan en Linda proberen haar zo goed mogelijk te steunen tijdens deze moeilijke tijd. Vooral omdat ze bang zijn dat Rita opnieuw zal beginnen drinken wegens de stress.

Linda wint een etentje op de radio en kijkt uit naar een romantische avond met Jan. Die is echter niet meteen te vinden voor het idee, want wie gaat er dan op het café letten? Vooral Guido vindt dat zijn ouders het verdienen om eens een avondje uit te gaan en probeert zijn vader van het idee te overtuigen.

Wanneer Jan op zoek gaat naar extra leden voor de wielerclub, krijgt Linda het idee om ook lid te worden. Ze vraagt het ook aan Mieke, Evy en Liesbeth en die zien dat idee ook volledig zitten. Jan is er tegen, want hij vindt niet dat vrouwen in een wielerclub thuishoren. Mathias en Benny hebben er dan weer minder problemen mee. Ze besluiten het een kans te geven, maar Jan vindt het nog steeds een slecht idee. Linda koopt onmiddellijk de juiste spulletjes en een fiets bij Patrick, maar na de eerste bijeenkomst wordt al snel duidelijk dat de hele wielerclub geen vrouwen willen. Ook Benny is nu tegen het idee omdat Liesbeth hem teveel controleert op café. Linda gaat in overleg met de andere vrouwen akkoord om de club op te splitsen in een mannen- en een vrouwenclub.

Linda is bezorgd om Pieter De Wachter, één van haar patiënten. Ze komt meer te weten over zijn vreemde thuissituatie met Rinus De Wachter en deelt haar zorgen met Mieke Van den Bossche en Marie-Rose De Putter. Pieter heeft veel schulden nadat zijn vrouw ervandoor is gegaan. Hij kan zijn schulden niet betalen en dreigt zijn huis en meubels te verliezen aan een deurwaarder. Dankzij de hulp van Linda, Mieke en Marie-Rose komt Pieter er weer bovenop en samen besluiten ze een VZW op te richten om mensen in dezelfde situatie te helpen. 

Maarten Van den Bossche en Roos Sterckx zijn van plan om terug naar België te keren, maar alvorens ze vertrekken, gaan ze nog een berg beklimmen in Pakistan. Tijdens een busritje worden ze samen met andere toeristen gegijzeld door terroristen. Jan en Linda weten van niets, maar Bart Van den Bossche ontdekt dit verschrikkelijke nieuws door zijn werk bij de politie. Hij mag echter niets vertellen aan zijn vader tot zijn overste Sam Renders hem hiervoor de toestemming geeft. Wanneer Maarten door de terroristen gedumpt wordt, keert hij uiteindelijk terug naar België. Maar Maarten is helemaal van persoonlijkheid veranderd en heeft vele rusteloze nachten. Ondertussen blijft het ongeluk de familie achtervolgen wanneer Anna Dierckx een hersenbloeding krijgt tijdens het lentefeest van Jelle Van den Bossche in de Jan en Alleman.

Via Leen Van den Bossche gaat Linda aan de slag bij een musical. Een patiënte van Leen zingt bij het koor, maar kan enkele maanden niet meer zingen door stemproblemen. Linda besluit auditie te doen, en ze krijgt de rol. Al snel ontdekt ze dat het er zeer hard aan toe gaat. Eén van haar collega's, Maud Mariën, is extreem jaloers op Amalia omdat zij de hoofdrol in het stuk kreeg. Maud verdenkt Amalia ervan met de regisseur Martijn naar bed te zijn geweest voor de rol. Linda vindt dat Maud zich te jaloers gedraagt en gelooft in eerste instantie de wilde verhalen niet. 

Op een dag komt Amalia tijdens de repetities zwaar ten val en breekt ze haar enkel. Martijn moet onmiddellijk op zoek naar een vervangster en zowel Linda als Maud stellen zich kandidaat. Nadien is Linda samen met Jan aanwezig wanneer Mieke Van den Bossche ten huwelijk wordt gevraagd door Niko Schuurmans.

S24E003 19
S24E005 20
Familie 5345 002
Afl54 01
Afl54 03
553286 10152979420092491 8668778836704716939 n
Familie 5417 02
Familie 5418 01
S24 E096 021
Familie 5422 08
Familie 5433 002
Familie 5431 003
Familie 5434 001
ZwangerschapEmma7
ZwangerschapEmma2
ZwangerschapEmma5
Familie 5480 004
S24 E177 012
Familie 5518 002
S24 E200 019
S24 E201 020
S24 E205 043

Jan kan zijn ogen niet geloven wanneer Maarten terug naar huis komt. Hij is dan toch niet naar Pakistan vertrokken. Ook Linda vindt het goed nieuws en is blij dat hij terug veilig thuis is. De volgende dag komt Linda te weten dat Jan nog een vijfde kind had, samen met een kleinzoon genaamd Thomas Feyaerts. Jan kan zijn kersverse kleinzoon meteen aanvaarden binnen de familie, maar Linda heeft het er moeilijker mee. Ze ziet hem niet als een deel van de familie, maar als een vreemde.

Linda krijgt een telefoontje van Martijn omdat hij niet kan kiezen tussen haar en Maud om Amalia te vervangen in de musical. Linda besluit het hem makkelijker te maken, door zich terug te trekken waardoor Maud de hoofdrol krijgt.

Twee maanden later

Linda is op van de zenuwen want ze gaan voor het eerst repeteren in de zaal waar de musical zal plaatsvinden. Ook Maud is enorm zenuwachtig, waardoor de repetities niet vlot verlopen. Martijn verliest al snel zijn geduld en vraagt zich luidop af of Maud niet gelogen heeft over al haar ervaringen. Linda probeert de bemiddelen tussen de twee en hoopt dat Martijn Maud nog een kans wil geven. Maud geeft aan Linda toe dat ze enorm veel zenuwen heeft om voor een grote groep te zingen en te dansen. Linda probeert haar te coachen, maar wanneer Martijn hier getuige van is, probeert hij Linda te overtuigen om de hoofdrol van Maud over te nemen. Linda weigert, maar het is uiteindelijk Maud die beslist dat ze de hoofdrol verdient.

De dagen nadien loopt Linda over van de zenuwen. De musical komt steeds dichterbij en Linda probeert op elk vrij moment haar teksten te oefenen. Ondanks haar zenuwen, is regisseur Martijn toch zeer tevreden over haar prestaties. Tijdens de première verloopt alles dan ook vlekkeloos en is Linda de ster van de avond.

Thomas Van den Bossche vertelt aan Jan dat hij contact zoekt met zijn grootmoeder Isabelle De Groot, het eerste liefje van Jan. Jan kijkt uit naar en hereniging met haar, maar Linda ziet dit idee minder zitten. Enkele weken later krijgt Linda een dringend telefoontje midden in de nacht. Haar moeder, die in Rhodos verblijft, is ernstig ziek en de kans is groot dat ze zal sterven. Linda wil afscheid nemen van haar moeder, omdat ze jaren geleden met ruzie uit elkaar zijn gegaan. Linda stapt op het eerste vliegtuig naar Rhodos en wil zoveel mogelijk tijd met haar spenderen.

Tijdens haar afwezigheid staat Isabelle De Groot plotseling voor de deur. Ze wil haar kleinzoon Thomas leren kennen en hoopt ook de band met Jan weer op te halen. Linda weet echter van niets, tot haar moeder overleden is en Jan meteen op het vliegtuig naar Rhodos stapt. De twee blijven nog een week op het eiland om de begrafenis te regelen en ondertussen vertelt Jan over de komst van Isabelle.

Na hun terugkomst komt Guido zwaar in de problemen te zitten. Hij stapte samen met zijn klasgenoot Kobe Vermiert in een auto en ze hebben een meisje aangereden. Kobe zat achter het stuur en pleegde vluchtmisdrijf. Maar toen de politie ter plaatse kwam, zette Kobe het op een lopen en werd Guido alleen aangetroffen in het voertuig. Linda en Jan vertrekken meteen naar het politiekantoor, waar ze het slechte nieuws horen. Guido wordt niet aangehouden, maar er wacht hem wel een zware straf. Terwijl Guido zijn ouders probeert te overtuigen dat hij niet achter het stuur zat, gaat hij Kobe bezoeken om hem aan te sporen de waarheid te vertellen. Wanneer dat niet lukt gaat Guido op zoek naar een getuige die het ongeval gezien heeft.

Linda en Jan willen niet dat hun zoon de gevangenis invliegt en huren een advocate om Guido te helpen. Maar ook zij heeft weinig goede hoop, zolang ze die getuige niet kunnen vinden. Guido spendeert dagenlang in de buurt van het ongeval en houdt vooral het koppel Koen en Ilse in het oog. Er is namelijk een man die op het moment van het ongeluk het huis van Koen en Ilse buitenkwam. Guido vreest dat de man in kwestie een affaire heeft met Ilse waardoor hij nooit de waarheid zal vertellen. Linda wil het hier niet bij laten en gaat de man persoonlijk opzoeken. Hij wil echter niet meewerken en voor Linda zit er niets anders op dan de man te chanteren. Als hij niet naar de politie stapt, zal ze alles vertellen aan zijn vrouw. De getuige heeft geen andere keuze en gaat alsnog naar de politie. Guido wordt volledig vrijgesproken.

Het ongeval heeft voor Guido in ieder geval geluk gebracht, want zo ontmoette hij Emma Verdonck, het meisje dat ze omvergereden hadden. De twee zijn verliefd en worden een koppel. Al beseft Linda dat ze de twee goed in de gaten moet houden, wanneer Emma duidelijk een meisje is die van aanpakken weet.

Rita heeft zich opgegeven als opvangouder bij Xelios en wacht op goed nieuws van Vera. De vrouw wil haar familie ondervragen en komt ook langs bij Jan en Linda. Alles gaat goed, tot Jan perongeluk verklapt dat Rita jarenlang een alcoholverslaving heeft gehad. Rita is razend op haar broer en vreest dat ze nu nooit een opvangkindje zal krijgen. Tot Vera met goed nieuws komt en de familie Lientje Coomans leert kennen. Linda ontfermt zich ook om het meisje en heeft samen met Mieke een welkomsgeschenkje gekocht.

Het slechte nieuws blijft Jan en Linda echter achtervolgen wanneer Thomas Van den Bossche te weten komt dat zijn vader polycysteuze nieren had, een erfelijke, maar vooral dodelijke ziekte. Zowel Jan als Isabelle De Groot moeten zich onmiddellijk laten testen. Jan kan de stress niet aan en vreest dat hij de drager is van de ziekte en zijn hele familie in gevaar brengt. Ondertussen ontmoet Linda voor het eerst Isabelle, en de twee kunnen het als bij wonder toch goed met elkaar vinden. Na de testen werd duidelijk dat Jan de ziekte niet heeft, maar Isabelle wel. Isabelle moet echter niet geopereerd worden, maar bij Thomas is de kans veel groter dat hij de ziekte toch zal ontwikkelen. Jan wil zijn kleinzoon niet laten sterven en stelt zich bij Leen kandidaat als orgaandonor. Maar Thomas wil de operatie niet omdat hij zijn carrière bij VDB niet wil opgeven.

Guido en Emma Verdonck hebben verrassend nieuws voor Linda. Emma is namelijk zwanger en ze weten niet wat ze nu moeten doen. Het kindje houden of abortus? Guido brengt ook zijn vader op de hoogte, en die is van mening dat ook Emma's vader Frank Verdonck het nieuws moet weten. Terwijl Jan en Linda zeer begripvol zijn voor de situatie van hun zoon, is Frank dat allesbehalve. Voor hem is de zaak duidelijk: Emma moet een abortus laten uitvoeren. Jan en Linda proberen Frank meermaals te overtuigen dat het hun keuze is, en niet die van hem, maar Frank reageert steeds razend op de goedbedoelde kritiek. Emma is geneigd om haar vader te volgen en kiest voor abortus. Tot ze van gedachte veranderd na een gesprek met Liesbeth Pauwels en Hannah Van den Bossche. Ze wil dan toch samen met Guido het kindje opvoeden.

Frank is woedend wanneer hij het nieuws hoort en geeft Guido de schuld van alles. Guido en Emma beseffen dat Frank nooit tot inkeer zal komen en ze lopen weg van huis. Frank wil meteen de politie inschakelen wanneer Emma niet naar huis komt, maar Jan en Linda proberen hem te kalmeren. De politie staat plots voor de deur, maar dankzij een telefoontje van Emma weten ze dat ze vrijwillig met Guido is meegegaan. Frank wil er zich opnieuw niet bij neerleggen, maar voelt zich machteloos. Jan en Linda proberen opnieuw een gesprek met hem aan te gaan, maar zonder resultaat. Hij blijft koppig en wil niet toegeven. Tot Anna Dierckx zich met de zaak komt bemoeien. Tijdens een goed gesprek, ziet Frank eindelijk in dat hij zijn dochter op deze manier zal verliezen. Hij aanvaardt de zwangerschap en vraagt aan Emma of ze terug naar huis wil komen. In overleg met Jan en Linda beslist hij nadien dat Guido ook bij hem mag intrekken, zodat de twee elkaar beter leren kennen. Linda heeft het moeilijk met het vertrek van haar zoon, maar begrijpt dat dit de beste oplossing is.

Agnes Moelaert wil het café een nieuw laagje verf geven, maar Jan weigert koppig toe te geven dat de Jan en Alleman een opfrisbeurt nodig heeft. Ook Linda probeert haar echtgenoot te overtuigen, maar kan niet tot hem doordringen. Samen met Agnes bedenkt ze een plannetje om Jan enkele dagen weg te lokken. Linda en Jan gaan twee dagen op weekend, en ondertussen neemt Agnes het café grondig onder handen. Wanneer Jan nadien terugkeert, is hij aangenaam verrast door het resultaat.

Het gaat niet goed met Marie-Rose De Putter en iedereen in de familie heeft dit in de gaten. Linda ziet haar op een dag een hotel verlaten met een onbekende man, en begint zich vragen te stellen. Ze wil Mathias Moelaert op de hoogte brengen, maar weet niet hoe ze dat moet aanpakken. Daarom neemt ze Agnes Moelaert in vertrouwen, en zij vertelt het op haar beurt aan Mathias. Marie-Rose heeft echter helemaal geen affaire, maar speelde op de beurs. Hierdoor verloor ze wel al haar kapitaal, waardoor ze haar huis moet verkopen. Marie-Rose zoekt steun bij Linda, omdat Mathias niet snapt waarom ze zoveel emotionele waarde hecht aan een huis.

Sinds Marie-Rose haar huis verkocht heeft en ze bij Peter woont, komt ze niet meer buiten. Mathias heeft al alles geprobeerd om haar buiten te krijgen, maar tevergeefs. Mathias is ten einde raad en hij gaat hulp vragen bij Linda. Linda kaan haar overtuigen om 's avonds naar de vergadering van Wij Samen te komen, maar wanneer Mathias 's avonds thuis komt, zit Marie-Rose in haar badjas in de zetel. Met de hulp van Peter lukt het uiteindelijk toch om Marie-Rose naar de vergadering van Wij Samen te laten gaan.

Linda wil Jan Van den Bossche aansporen om zich eens grondig te laten onderzoeken door Leen Van den Bossche. Hij wordt al een dagje ouder en leeft veel te ongezond. Op aanraden van Leen moet Jan op zijn cholesterol letten en meer aan sport doen. Linda houdt Jan nauwlettend in de gaten en zorgt ervoor dat hij zich aan zijn beloftes houdt.

Niet veel later gebeurt het ondenkbare wanneer in dezelfde week zowel Thomas Van den Bossche als Bart Van den Bossche om het leven komen. Jan vraagt zich luidop af waarom dit gebeurd is en kan met zijn gevoelens niet overweg. Het komt tot een pijnlijke confrontatie tussen de twee, omdat Jan Linda verwijt dat ze geen verdriet heeft omdat Bart en Thomas geen echte familie van haar zijn. Linda is aangedaan door het gedrag van Jan, maar beseft dat hij zijn verdriet niet kan verwerken zonder hulp. Op een avond treft ze hem aan in het café, met een glas sterke drank in zijn handen. Linda probeert Jan te overtuigen dat dit niet de juiste oplossing is. De twee leggen hun ruzie bij.

Na de begrafenis van Bart en Thomas zit Jan nog steeds in een dipje. Hij heeft nog steeds niet kunnen wenen en Linda begint zich zorgen te maken. Ondertussen heeft ze het gevoel dat ze Jan in de steek laat wanneer de repetities van de nieuwe musical beginnen, maar Jan vindt het juist goed dat ze zich bezig houdt met andere dingen.

Schermafbeelding 2015-08-15 om 01.22.58
S24 E5561
Familie 5570 005
Familie 5574 003
Familie 5575 002
Familie 5578 003
Familie 5578 004-1
Familie 5579 001
Familie 5580 005
Schermafbeelding 2015-11-08 om 17.49.48
Schermafbeelding 2015-11-29 om 20.57.26
Familie 5617 004-30cuiuyaykx3fktajccc22
Familie 5626 001-30gmcamv7cinbe9vsuptl6
Familie 5659 003
Familie 5702 002
Familie 5719 003
66664810

Linda en Jan worden op de hoogte gebracht van de recente ontwikkelingen binnen de familie. Linda brengt de bomma persoonlijk op de hoogte en krijgt van haar een bijzondere taak opgelicht. Anna wil namelijk dat Linda de rol van Mater Familias overneemt van Marie-Rose, nu zij het zo moeilijk heeft. Linda heeft zo haar twijfels, maar kan de opdracht niet weigeren. Later neemt Linda afscheid van Marie-Rose, die naar Frankrijk verhuist en ook Simon pakt zijn koffers, nu hij bij de 'Friends' gaat wonen.

Twee maanden later

Nu Linda en Jan alleen achterblijven in het appartement, voelt Linda zich nutteloos. Zeker nu ze niet meer voor Guido kan zorgen, die al wekenlang niet meer naar huis gekomen is. Linda wil haar taak als nieuwe mater familias ten volle benutte en gaat bij de familie op zoek naar gezelschap en werk, zodat ze iets te doen heeft. Ze gaat langs bij Leen Van den Bossche om haar te steunen wanneer Faroud Kir naar de gevangenis wordt gebracht. Ze komt geregeld eten brengen en stelt voor om op Arthur te passen. Ook met de affaire Trudy/Mathias begint Linda zich te moeien en ze probeert ze er allebei ervan te overtuigen om hun vriendschap op te zeggen, zeker omdat er geroddeld wordt. Zowel Mathias als Trudy nemen dit niet in dank af.

Wanneer Emma langskomt om kleren van Guido op te pikken, stort Linda helemaal in. Ze mist haar zoon verschrikkelijk hard en wil terug iets te doen hebben in haar leven. Het verbetert niet wanneer Jan met het idee komt om samen met Guido en Arthur naar de Ardennen te gaan, en Linda niet mee te vragen. Linda is teleurgesteld omdat ze alleen achterblijft en kan het niet laten om elk uur Jan te contacteren om zeker te zijn dat alles in orde is. Linda verveelt zich steendood tijdens hun afwezigheid en ze zoekt opnieuw de gezelschap van haar familie op en deze keer zijn Mieke en Niko de pineut.

Wanneer Jan en Guido terugkeren, wordt het meteen duidelijk dat Linda niet echt in de wolken is. Jan wil zijn vrouw terug gelukkig zien en zoekt naar een manier om haar te verrassen. Hij neemt Linda mee op een vierdaagse uitstap, maar ze reageert ondankbaar. Ze mist haar familie en wil eigenlijk na één dag al terug naar huis gaan. Mieke heeft schrik dat haar stiefmoeder in een depressie is beland en gaat met haar praten. Linda geeft toe dat ze zich nutteloos voelt sinds het vertrek van Guido en dat ze hem verschrikkelijk hard mist. Mieke gaat met haar broer praten en overtuigt hem om wat meer langs te gaan bij zijn ouders.

De zwangerschap van Emma loopt stilletjes op zijn einde en Guido gaat op zoek naar een peter en een meter. Omdat ze Frank Verdonck als peter willen, ziet het ernaar uit dat Linda de meter wordt, maar dankzij Jan veranderen ze van gedachten. Vooral omdat Jan het zeer duidelijk maakt dat hij graag peter wil worden. Guido en Emma kiezen voor twee peters en Linda stort helemaal in van verdriet, omdat ze zich opnieuw aan de kant geschoven voelt.

Linda vindt het lang geleden dat er nog eens een groot familiefeest werd gehouden. Om haar er terug bovenop te krijgen, beslist Jan om een verrassingsfeest met de familie te organiseren. Wanneer hij Linda hiervan op de hoogte brengt, krijgt Jan de volle laag aangezien hij het feest op dezelfde dag gepland heeft als de première van haar nieuwste musical. Hoewel de première voor Linda een succes is, valt het door Jan georganiseerde feest in duigen. Iedereen koos er namelijk voor om naar de première van Linda te gaan om haar te steunen.

Jan komt eindelijk te weten dat Linda zo verdrietig is omdat ze geen meter kan zijn. Jan wil hier meteen iets aan veranderen en zet een stap opzij. Linda is ontzettend blij wanneer Jan zijn peterschap opgeeft om haar meter te laten worden voor hun kleinkind en de twee groeien weer dichter naar elkaar. Ondertussen komt de geboorte steeds dichterbij en krijgen Guido en Emma schrik om ouders te worden en maken ze veel ruzie. Emma kiest voor een thuisbevalling en bevalt er van een gezonde dochter: Mila. Samen met Guido heeft ze besloten om de namen van grootouders Olivia en Jan te gebruiken als tweede en derde voornaam van de pasgeboren Mila.

Na een ruzie met Evy, verhuist Simon weer naar het appartement van Linda en Jan. Simons poes Antonia woont momenteel bij een vriendin en haar lief, maar die vertrekken naar Denemarken voor het werk. Simon kan Jan en Linda overtuigen de poes bij hen te laten wonen. Tot grote ergernis van Simon houdt zijn grootvader zich niet aan de afspraken. Wanneer ook blijkt dat Linda allergisch is voor poezen, beslist Simon terug te verhuizen naar de Friends en Antonia achter te laten bij Evy en haar moeder.

Linda komt zwaar ten val nadat ze op een stoel gaat staan om iets uit de keuken te halen. In het ziekenhuis krijgt ze te horen dat haar schouder uit de kom is. Linda mag haar arm een week lang niet gebruiken. Leen, die zich thuis niet op haar gemak voelt door Farouds afwezigheid, biedt spontaan aan om tijdelijk bij Jan en Linda in te trekken. Na een goed gesprek met Faroud beslist Leen om met hem en Arthur bij Jan en Linda in te trekken. Faroud begint aan de verbouwingswerken om in het appartement een aparte ruimte te maken voor hun gezinnetje.

Enkele weken later wordt het al snel duidelijk dat er veel rivaliteit is tussen Leen en Linda en dat heeft allemaal te maken met de opvoeding van Arthur. Leen vindt dat Linda zich veel te veel moeit en altijd maar goede raad wil geven. Leen is het kotsbeu en toont dit maar al te graag aan haar stiefmoeder. Linda heeft het er moeilijk mee en Jan kan het niet langer aanzien. Hij wil een goed gesprek tussen de twee forceren. Uiteindelijk maakt Linda bekend dat ze ondertussen in haar menopauze zit, waardoor ze haar opnieuw enorm oud en nutteloos voelt. Leen heeft begrip voor Linda en de twee lossen hun problemen op.

Guido en Emma hebben het niet gemakkelijk met de opvoeding van Mila. Ze hebben geen tijd meer voor elkaar en Jan wil het koppeltje helpen door een weekje op Mila te passen. Linda vindt het fantastisch om haar kleindochter in huis te hebben, maar ze is wel boos omdat Jan het niet eerst met haar overlegd heeft. Ze had namelijk al veel gepland, waardoor Jan vaak alleen op Mila moet letten. Wanneer de week voorbij is, en ze Mila terug komen oppikken, zijn Jan en Linda bekaf, al wil Linda dat niet toegeven aan haar zoon.

Guido en Emma stellen een planning op om Mila af te gaan halen bij de crèche, omdat Emma haar meerdere keren vergat op te gaan halen. Tijdens de examenperiode wordt ze constant afgeleid door haar dochtertje Mila. Emma zit zodanig met haar hoofd bij haar schoolwerk dat ze een cruciale fout maakt: ze laat Mila alleen achter in haar wagen tijdens haar presentatie. Mila belandt in het ziekenhuis, maar is buiten levensgevaar en zal er ook niets aan over houden. Linda en Jan willen onmiddellijk hun vrije tijd opofferen om het jonge koppeltje te helpen. Emma denkt er aan om bij Jan en Linda te gaan inwonen, zeker wanneer Stan komt logeren. Uiteindelijk kiest Emma er toch voor om thuis te blijven, omdat ze niet wil vluchten voor haar problemen.

Mieke belandt in het ziekenhuis met verscheidene hersenbloedingen nadat ze aangereden wordt door June. De dokters belissen haar te opereren. Nadien komt Mieke terecht op intensieve zorgen, waar ze in een kunstmatige coma wordt gehouden. Het nieuws over wat er zich heeft afgespeeld slaat bij de familie in als een bom. Vooral voor Jan is dit een zoveelste tegenslag. Wanneer hij plotseling verdwijnt, is Linda doodongerust, maar hij duikt al snel weer op en verontschuldigt zich. Ondertussen wordt Simon opgepakt voor de aanrijding en begint de familie zich tegen hem te keren. Alleen Jan wil zijn kleinzoon nog steunen.

Familie 5772 003
Familie 5777 008
S26 afl5781 006
Aflevering5784-1
S26 afl5789 051
Aflevering 5807-8
S26 afl5811 023
Familie 5815 004
S26 afl5821 022
Familie 5834 001
Familie 5842 004
Familie 5894 002
75891ea3cb0a059ea1fd1d9595b32be2
Week38-04
Aflevering 5960-4
Familie 5988 seizoensfinale 012

Linda en Jan Van den Bossche krijgen Emma Verdonck en Guido Van den Bossche over de vloer en ze zijn allebei volledig overstuur. Frank Verdonck dreigt er namelijk mee om het hoederecht over Mila Van den Bossche aan te vechten en weigert het kindje mee te geven aan haar ouders. Jan en Guido sturen er de politie op af en Emma en Guido krijgen Mila terug. Ondertussen sijpelt het nieuws door de familie dat June Van Damme vermoord is teruggevonden in haar kantoor. Tot ieders verbazing wordt Niko Schuurmans opgepakt omdat zijn vingerafdrukken op het moordwapen staan.

Twee maanden later

Terwijl Niko de gevangenis eindelijk mag verlaten, is de situatie van Mieke onveranderd. Leen roept de familie bij elkaar als dokter en geeft aan dat ze moeten praten over de toestand van Mieke. Is het nog verantwoord om haar zo te laten leven? Zowel Niko als Jan nemen dit zeer persoonlijk op en gaan in conflict met Leen. Linda begrijpt haar stiefdochter wel en probeert samen met Anna Dierckx op Jan in te praten zodat hij Leen een kans geeft om haar uitleg te geven.

Emma heeft besloten om haar vader te vergeven, maar Frank wil zijn plannen om het hoederecht aan te vechten niet opgeven. Zeker wanneer hij voortvluchtige Stan Lauwers bij Emma en Guido thuis aantreft. Linda wil niet lijdzaam toekijken en besluit met Frank te praten om hem te overtuigen zijn ideeën op te geven. Frank lijkt te luisteren naar Linda, maar weet niet hoe hij het moet aanpakken om de band met zijn dochter terug te versterken. Frank probeert Emma emotioneel te raken door haar bloemen te geven die een herinnering zijn aan haar overleden moeder. Emma kan dit appreciëren en vergeeft haar vader voor alles wat hij uitgespookt heeft.

Frank komt nadien nog geregeld over de vloer om Linda te bedanken voor haar hulp. Hij geeft bovendien toe dat hij vaak eenzaam is en hij kust plotseling Linda vol overtuiging op de mond. Linda maakt duidelijk dat ze gelukkig getrouwd is met Jan en dat ze dus helemaal geen gevoelens heeft voor hem. Frank schaamt zich en belooft om in het vervolg afstand te houden.

De familie krijgt goed nieuws te verwerken wanneer Mieke Van den Bossche eindelijk teken van leven geeft. Niet veel later ontwaakt ze uit haar coma, maar niet alles verloopt even vlot, want Mieke heeft een groot deel van haar geheugen verloren. Ze weet niets meer van de afgelopen jaren en moet even slikken wanneer ze de volledige waarheid van Jan, Leen en Linda te horen krijgt over alles wat er gebeurd is. Vooral haar huwelijk met Niko is een groot vraagteken voor Mieke.

Wanneer Simon Feyaerts een slaapplaats zoekt, komt hij bij Jan en Linda terecht, maar deze keer stelt Linda haar veto. Ze vindt het niet kunnen wat Simon allemaal uitgespookt heeft in het verleden. Jan kan niet anders dan de kant van zijn vrouw kiezen en dat neemt Simon allesbehalve goed op. Hij stapt op en wil niets meer met zijn grootvader te maken hebben. Jan neemt Linda dit kwalijk omdat hij zijn familie niet wil steunen wanneer ze het moeilijk hebben.

Linda kan haar geluk niet op wanneer haar goede vriendin Viv Neyskens plots in het café staat. Ze is terug in Mechelen komen wonen en is op zoek naar werk. Linda stelt voor om de poetsvrouw van Benny Coppens te worden en sleurt Viv mee naar VDB Fashion om het hem persoonlijk voor te stellen. De directe aanpak werkt en Viv mag meteen aan de slag gaan.

Wanneer Jan Van den Bossche er op een drukke avond alleen voor staat in het café, smeekt hij Linda om een handje toe te steken, al hadden ze jaren geleden afgesproken dat ze nooit achter de toog zou staan. Linda bakt er echter niet veel van en werkt Jan al snel op de zenuwen. Linda is boos omdat Jan haar belachelijk maakt voor heel het café en richt haar frustraties tot Viv. Zij besluit een hartig woordje met Jan te praten zodat hij zijn vrouwtje terug wat zou verwennen. De positieve invloed van Viv heeft zijn effect en Jan biedt zijn excuses aan.

Viv blijft nadien geregeld over de vloer komen en wil persoonlijk de relatie van Jan en Linda er terug bovenop helpen. Linda is dan ook aangenaam verrast wanneer ze samen voor haar gekookt hebben en de liefde tussen Linda en Jan is weer groot. Nadat zowel Faroud Kir als Emma Verdonck stoppen in het café, zit Jan in grote problemen. Linda zorgt ervoor dat Viv aan de slag gaat, maar na één dag besluit Jan dat het samenwerken niet zal lukken omdat Viv nooit zwijgt. Linda is op haar tegen getrapt omdat hij niet overweg kan met haar beste vriendin en de frustraties steken weer de kop op. Zeker omdat Linda leuke dingen wil doen, maar Jan nooit tijd heeft omdat hij er alleen voorstaat. Ze is het beu om altijd als tweede keuze behandeld te worden, en besluit gewoon zonder Jan op stap te gaan en zich te amuseren met Viv.

Wanneer Linda kennismaakt met de charmante George - die ook Viv helemaal kan impalmen - kan Jan zijn jaloezie niet onderdrukken. Zeker omdat Linda blijft benadrukken wat een gentleman George is in vergelijking met hem. Viv en George worden een koppel, maar het duurt niet lang tot Jan in zijn café getuige is hoe George ook met andere vrouwen aanpapt. Hij breng Linda hiervan op de hoogte, maar zij wil Viv niet kwetsen en twijfelt om het haar te vertellen. George chanteert uiteindelijk Jan en dreigt ermee aan Linda te verkondigen dat hij en Viv iets hebben samen. Linda kan het niet geloven dat Jan zich weer zo kinderachtig gedragen heeft, tot de waarheid aan het licht komt. Linda krijgt een verontrustend telefoontje van Viv, die samen met George in Parijs was. Hij heeft haar daar in de steek gelaten en Jan en Linda gaan haar met de auto halen. Nadien besluit Jan om Viv terug een kans tegen in het café en ze krijgt haar job terug.

De familie organiseert een groot familiefeest voor de bomma en Viv stelt voor om de catering te doen. Linda vindt het een schitterend idee, maar Jan wil zijn café niet sluiten en eist dat Viv thuis blijft. Linda is het beu dat Jan altijd voor zijn café kiest en hoopt stiekem dat hij definitief zou stoppen. Tijdens het feest moet Linda steun geven aan Jan wanneer de doodgewaande Bart Van den Bossche zijn opwachting maakt.

Jan wilt niet over zijn gevoelens praten met Linda. Bij Viv vindt hij wel een luisterend oor, maar Viv maakt hem meteen duidelijk dat ze slechts vrienden wilt blijven. Uiteindelijk beginnen de twee toch een affaire.

Emma krijgt te horen dat de crèche niet in orde is met de brandveiligheid en dus moet toeblijven. Ze zoekt verwoed naar opvang voor Mila. Frank, Linda en Jan vangen tijdelijk hun kleindochter afwisselend op. Terwijl moet Viv steeds lijdzaam toekijken hoe Linda altijd tussen haar en Jan komt te staan. Viv slaagt erin om Jan jaloers te maken met een date. Benny gaat even langs het café van Jan om te kijken of hij zijn portefeuille daar is kwijtgespeeld. Wanneer Benny het café binnenstapt, betrapt hij Jan en Viv tijdens het kussen. Sindsdien chanteert hij Jan en eist dat hij gratis mag consumeren in ruil voor geheimhouding van de affaire. Jan zit eronderdoor en is het geplaag beu.

De affaire van Jan en Viv wordt ontdekt door Mieke, Guido en Emma wannneer ze hen betrappen in het café op Jan zijn verjaardag. Jan smeekt Mieke, Emma en een razende Guido om niets tegen Linda te zeggen. Ze stemmen in omdat ze vinden dat Jan het moet vertellen aan Linda, maar hij blijft het steeds uitstellen. Ondertussen valt Anna helemaal overstuur de Jan & Alleman binnen. Ze vertelt dat Albert haar heeft laten vallen. Ze verblijft daarom enkele dagen bij Jan en Linda. Albert maakt het goed door zijn vrouwtje te beloven dat hij zijn dansschoenen voor eens en voor altijd zal weggooien als zij dat wenst. Viv blijft zich ergeren aan Jan, die hun relatie alsmaar geheim wilt houden.

Linda ontdekt de affaire van haar man Jan en beste vriendin Viv. Ze is helemaal de kluts kwijt en confronteert Jan hiermee. Mieke heeft respect voor Jans keuze om bij Viv te blijven slapen en haar lief te hebben, in tegenstelling tot Leen en Guido, bij wie Linda nu logeert. Wanneer Linda Viv aantreft in haar appartement, beslist ze zich niet te laten doen. Linda keert terug naar haar woning en eist dat Jan zijn koffers pakt. Jan gaat logeren bij Peter.

Linda neemt het verrassend besluit om Jan nog een kans te geven en laat hem terug in het appartement komen wonen. Viv confronteert haar met het voorstel dat ze Jan heeft gedaan, namelijk een driekhoeksverhouding beginnen, Linda beslist om dit te doen. Guido verzet zich tegen de situatie tussen Jan, Viv en Linda. De kinderen merken dat Linda het moeilijk heeft. Zij wilt het liefst dat iedereen stopt met zich te moeien. Zeker wanneer ze een preek krijgt van Anna.

Anna en Mathias maken Jan duidelijk dat het zo niet verder kan en hij moet kiezen tussen Linda en Viv. Jan blijft worstelen met zijn keuze. Wanneer hij Linda inlicht dat hij van haar wilt scheiden, loopt de stress bij haar hoog op. Op één dag tijd krijgt ze een bloedneus én valt ze neer op de grond. Linda moet een weekend in het ziekenhuis verblijven ter observatie. Guido beslist de kant van zijn moeder te kiezen en dit zijn vader duidelijk te maken.

Linda verwijt Viv dat ze haar huwelijk kapot heeft gemaakt. Niet veel later ontvangt ze een brief van Jans advocaat in verband met de scheiding. Linda reageert geschokt wanneer Anna Jans keuze respecteert en gooit haar en Albert buiten. Ze heeft het gevoel dat enkel Guido haar nog steunt. Veronique en Mathias ontdekken dat Jan overweegt om Viv mee te nemen naar hun trouwfeest. Linda beslist om daarom thuis te blijven en niet mee te gaan naar de trouw.

Op de trouw wordt Jans hemd vuil door te sleuren met de soepketels en hij gaat bij Linda thuis van hemd wisselen. Daar vertelt Linda dat ze een hersentumor heeft. De behandelingen beginnen binnenkort.

Familie 5989 001
Familie 5989 006
Familie 5990 extra 003
Familie 5991 004
Familie 5993 001
Familie 5999 001
Familie 6009 001
Familie 6011 001
Familie 6018 002
Familie 6018 006

Jan probeert Linda te troosten na het verschrikkelijke nieuws over haar hersentumor. Ze vertelt hem dat ze haar niet meer kunnen opereren en dat bestralingen haar alleen maar een paar maanden uitstel geven. Ze heeft nog maar 6 maanden te leven en Jan besluit dan ook om terug bij haar te komen wonen en om voor haar te zorgen. Hierdoor beëindigd hij echter wel zijn relatie met Viv, die zelf toch alle begrip toont en het ook heel mooi vindt wat hij voor haar doet. De volgende dag al roept Jan de kinderen samen om ook hen het verschrikkelijke nieuws te vertellen. Iedereen leeft dan ook enorm mee met Linda, terwijl Jan zich klaarmaakt om opnieuw bij haar te komen wonen. Ondertussen belt Linda in het geniep naar het ziekenhuis met de vraag om haar dossier geheim te houden, omdat haar bloedresultaten eigenlijk gewoon even goed zijn als anders. Ze is dus ook helemaal niet ziek...

Twee maanden later

Jan woont nu al een tijdje terug bij Linda en dat verloopt heel vlot. Linda is terug heel gelukkig nu alles terug weer net zoals vroeger is. Iedereen vindt dan ook dat ze heel goed met haar ziekte en met haar lot omgaat. Niet veel later panikeert Linda wanneer ze een gesprek overhoort tussen Mieke en Leen, waarin Leen zegt dat ze het raar vindt dat Linda nog altijd geen merkbare symptomen vertoont, terwijl ze nog maar 4 maanden te leven heeft. Ze besluit dan maar om wat meer symptomen van haar hersentumor te faken. Ze zoekt eerst een paar symptomen op op in internet, waarna ze die dan ook tot uitvoering brengt. Zo laat ze in het bijzijn van Leen plots een glas vallen, zogezegd omdat ze haar arm even niet meer kon bewegen. Jan wordt meteen ongerust, maar Linda en Leen kunnen hem geruststellen. Leen vindt het echter wel een goed idee dat Linda een afspraak maakt met de oncoloog, aangezien ze het sowieso al raar vindt dat ze niet om de twee weken op controle moet gaan.

Linda doet alsof ze een afspraak maakt bij de oncoloog op een uur dat Jan niet kan meegaan. Jan zegt echter al zijn plannen af voor haar, waardoor ze opnieuw in nauwe schoentjes komt te zitten. Ze slaagt er echter toch opnieuw in om Jan voor een tweede keer af te wimpelen en ze vertrekt niet veel later al naar het ziekenhuis. Daar wacht ze in de auto tot ze terug naar huis kan, maar plots ziet ze Leen opduiken op de parking en moet ze snel wegduiken in haar auto. Wanneer Leen daarna ook even in haar auto komt kijken, moet Linda zich zelfs achter andere auto's op de parking verstoppen. Ook wanneer Leen haar na haar zogezegde afspraak een paar vragen stelt, heeft ze het moeilijk om er goed op te antwoorden.

Leen lucht haar hart bij Mieke over Linda's internetzoektocht naar mirakelgenezingen van tumoren. Linda is boos omdat haar stiefdochter zich te veel bemoeit met haar ziekte. Linda biecht Jan op dat ze niet meer naar de oncoloog gaat en haar tumor wilt bestrijden met een alternatieve behandeling. Jan steunt haar, tegen de zin van Leen, Mieke en Guido. Ondertussen krijgt Linda het steeds moeilijker om haar geheim niet te laten uitlekken.

Jan nodigt zijn kinderen uit om aan te kondigen dat hij en Linda officieel terug een koppel vormen. Ondertussen vertelt Linda Leen dat ze hoopt op een wonder om volledig te kunnen genezen. Leen blijft echter aandringen op chemo. Diezelfde avond betrapt ze haar stiefmoeder op het wegspuiten van de vitamine-injecties. Linda vertelt Leen dat ze zichzelf inderdaad iets wijsmaakte. Ze stelt haar stiefmoeder voor om contact op te nemen met dokter Van Weena.

Guido wordt opgesloten in de gevangenis na heel de affaire met Ronald. Emma moet alles opbiechten aan Jan en Linda en die zijn allebei geschokt door wat Emma hen net verteld heeft. Niet veel later gaan ze Guido bezoeken in de gevangenis en Linda probeert aan Jan en Guido haar leugen op te biechten, maar ze kan het niet over haar lippen krijgen. Ook de dagen daarna probeert Linda het nog een paar keer, maar tevergeefs. Ze krijgt echter een nieuwe probleem wanneer Leen naar een lezing van dokter Van Weena wilt gaan en hem daarna nog even wilt spreken. Linda verzint verschillende uitvluchten, maar uiteindelijk kan ze Leen toch thuis houden door te doen alsof ze iets ernstigs krijgt. Ze valt niet veel later echter in slaap in de zetel en wanneer ze terug wakker wordt, staat er haar nog een grote verrassing te wachten.

Linda slaat in paniek wanneer ze verneemt dat Leen naar de lezing van professor Van Weena is gegaan. Ze biecht haar stiefdochter en de rest van de familie haar geheim op. Anna spreekt klare taal tegen Linda. Jan zet zijn echtgenote aan de deur en wilt niets meer met haar te maken hebben. Ook de rest van de familie is woedend op Linda, zelfs haar eigen zoon Guido. Ze pakt haar koffers en trekt de deur van de Jan & Alleman voor de laatste keer achter zich dicht.

Ook na haar vertrek blijft Linda nog altijd voor problemen zorgen. Jan wilt van Linda scheiden via de rechtbank, wat zijn omgeving hem afraadt. Wanneer hij ontdekt dat Linda in plaats van een paar spullen alle meubels én de zwarte kas van het café heeft meegenomen, is voor Jan de maat vol. Niet veel later wordt de Jan & Alleman geïnspecteerd op vlak van brandveiligheid. Jan stelt zich vragen en denkt dat Linda hier voor iets tussen zit. Wanneer Guido bij haar langsgaat en het haar vlakaf vraagt, ontkent ze echter in alle toonaarden dat ze er iets mee te maken heeft. Guido gelooft haar, maar Jan heeft toch zo zijn twijfels.

Trivia

  • Linda is allergisch aan katten.
  • Buiten haar werk in Familie is Hilde Van Wesepoel ook actief als (musical)zangeres. Die eigenschap wordt echter pas voor de eerste keer gebruikt aan het einde van het 22ste seizoen, wanneer Linda's stem 'ontdekt' wordt tijdens een karaoke-evenement op een buurtfeest. In seizoen 24 sluit ze zich aan bij een musicalgezelschap.
  • Nadat in 2011 werd gekozen om Hilde Van Wesepoel niet meer in de begingeneriek op te nemen, vertelde Jacky Lafon in de pers dat ze vreesde dat Hildes toekomst in Familie geen lang leven meer beschoren was. Daar bleek uiteindelijk niets van aan en bij een opfrissing van de generiek in 2013 kreeg Hilde haar plek gewoon weer terug.
  • Na het vertrek van Marie-Rose De Putter, wordt Linda door Anna Dierckx benoemd tot de nieuwe 'mater familias'.
  • Op 14 november 2016 werd bekend gemaakt dat de rol van Linda uitgespeeld is. Actrice Hilde Van Wesepoel verdween uiteindelijk in oktober 2017 uit de reeks.

Generiek

Galerij

Foto's