FANDOM


Lisa Deruyter
Seizoenen 181920 Portret-lisa
Eerste verschijning Aflevering 4129 - 6 juni 2009
Laatste verschijning Aflevering 4424 - 22 september 2010
Gespeeld door Daisy Van Praet
Kinderen Michaël Van den Bossche
Ouders Onbekend
Huidige categorie Vorige Nevenpersonages
Algemene InformatieFamilie en LiefdeslevenBeroepslevenVerhaallijnenTriviaGalerijFoto's

Algemene Informatie

Lisa Deruyter is een nevenpersonage dat van 6 juni 2009 tot en met 22 september 2010 verolkt wordt door Daisy Van Praet.

Familie en Liefdesleven

Terwijl Bert Van den Bossche nog een relatie had met Yasmine Wuyts, begon hij aan te pappen met Lisa. De twee leerden elkaar kennen in een bar en belandden samen in bed. Bert zet Yasmine vervolgens op straat en laat Lisa bij hem komen inwonen. Lisa en Bert lijken voor elkaar gemaakt te zijn, totdat de ware aard van Bert weer bovenkomt. Tijdens Lisa haar zwangerschap gedraagt Bert zich als de overbezorgde man en laat haar zelfs niet meer buiten komen. Ook het bezoek dat ze krijgen jaagt hij op de één of andere manier weg. Bert wilt alle ziektes, bacteriën en dergelijke van buitenaf vermijden, zodat Lisa een gezonde zoon op de wereld kan brengen. Uiteindelijk wordt ze alsnog het slachtoffer van een zwangerschapsvergiftiging en verliest haar kindje. Lisa breekt met Bert en dient zelfs een klacht tegen hem in. Ondertussen wordt het lichaam van Michaël Van den Bossche begraven. Enkele weken later blijkt dat Lisa nooit meer kinderen zal kunnen krijgen, wanneer de gyneacoloog haar vertelt dat ze onvruchtbaar is.

Beroepsleven

Dankzij haar relatie met Bert geraakte Lisa aan een job. Bert ontsloeg Shirley Van Kets zodat Lisa als directiesecretaresse bij VDB Electronics aan de slag kon. Een jaar later neemt Lisa ontslag na haar breuk met Bert en verdwijnt uit het leven van de Van den Bossches.

Verhaallijnen

Familie4129

Het botert al een tijdje niet meer tussen Bert Van den Bossche en Yasmine Wuyts. Hij brengt daardoor meer en meer avonden buitenshuis door en leert in een trendy bar Lisa kennen. De twee belanden vrijwel meteen in bed en schamen zich er niet voor om dit ook voor de ogen van Yasmine te doen. Yasmine pakt haar koffers en Lisa komt vervolgens bij Bert inwonen. Bert, die op dat moment aan de leiding staat van VDB Electronics, helpt Lisa ook meteen aan een job door de trouwe directiesecretaresse Shirley Van Kets te ontslaan en Lisa haar plaats te laten innemen.

Bertenlisa
3f9afefbeacf7008108b1aac9b1eaf4a
Familie4340
Familie4345
Familie4388

Lisa voelt zich ellendig en misselijk, maar hoeft niet op de sympathie van Bert Van den Bossche te rekenen. Hij valt al snel in oude gewoontes en haalt weer enkele gemene streken uit.

Lisa ontdekt dat ze zwanger is en vertelt dit aan Bert. Bert is razend, want hij is onvruchtbaar en acht het daardoor onmogelijk dat het kind van hem is. Uiteindelijk blijkt na een DNA-onderzoek dat hij op miraculeuze wijze toch de vader is. Intussen was hij uit wraak echter al beginnen aanpappen met zakenvrouw June Van Damme. Lisa is razend wanneer ze dit ontdekt en wil een abortus laten uitvoeren. Een woeste Bert maakt meteen een einde aan hun relatie en ontslaat haar op staande voet bij VDB Electronics.

Na enkele maanden afwezigheid staat Lisa terug bij Bert voor de deur, mét een bolle buik. Het abortusverhaal bleek enkel maar een leugen om uit het leven van Bert te kunnen verdwijnen. Nu ze bijna gaat bevallen, beseft Lisa dat ze de hulp van Bert goed kan gebruiken en Bert sluit haar weer in zijn armen. Bert wil er zeker van zijn dat Lisa er deze keer weer niet vandoor gaat, en hij wil met haar trouwen. Hij neemt alle voorbereidingen voor zijn rekening en houdt geen greintje rekening met zijn toekomstige vrouw.

Ze kan niet veel later ook weer aan de slag bij VDB, waar ze ongewild terug in aanraking komt met June. Bert gaat aanvankelijk zeer bezorgd om met de zwangerschap en wil niet dat er iets fout gaat, omdat dit waarschijnlijk zijn enige kans is om ooit een eigen kind te krijgen. Zo mag Lisa geen huishoudelijke taken meer verrichten en verbiedt hij haar nog buiten te komen.

Wanneer na verloop van tijd Lisa opvallend veel begint te klagen, krijgt Bert de indruk dat ze van hem profiteert en begint hij haar plots te verwaarlozen. Lisa neemt contact op met verpleegster Mieke Van den Bossche om haar te helpen, maar het is reeds te laat. Lisa wordt opgenomen in het ziekenhuis en ze verliest het kindje door een zwangerschapsvergiftiging. Bert bezoekt Lisa in het ziekenhuis om haar te vertellen over de begrafenis van hun zoontje. Zij barst in tranen uit wanneer hij onthult dat hij hun kind Michaël Van den Bossche heeft genoemd.

Lisa wil niet langer bij Bert blijven en neemt een advocate onder de arm. Mieke is een grote steun voor Lisa en dankzij Arianne Balencourt klaagt ze Bert aan wegens mishandeling. Anna Dierckx merkt dat Bert er enorm hard van afziet en probeert de twee terug samen te krijgen zodat hun huwelijk toch kan doorgaan. Ook Bert doet zijn uiterste best, maar voor Lisa is het definitief gedaan. Bert neemt nadien een overdosis slaapmiddelen en wordt opgenomen in het ziekenhuis. Na haar gesprek met Mieke denkt Lisa eraan haar klacht tegen Bert in te trekken.

Familie4411

Bert Van den Bossche slaagt er niet in om Lisa uit zijn hoofd te zetten en vraagt haar een kans om te bewijzen dat hij veranderd is. Zij windt er geen doekjes om dat ze hun relatie puur zakelijk wil houden. Lisa wil namelijk haar job bij VDB Electronics niet verliezen. Lisa vindt in June Van Damme ene goede vriendin en klaagt tegen haar dat ze niet kan ademen met Bert in de buurt. Bert probeert ondertussen Marie-Rose De Putter in te schakelen om met Lisa te praten. Het conflict tussen Bert en Lisa verplaatst zich naar het werk. Zowel Peter als Rob Gerrits vinden de spanningen tussen de twee vervelend. Lisa besluit dat er voor haar maar één oplossing is: ze neemt ontslag bij VDB en verdwijnt uit het leven van Bert.

Trivia

Galerij

Foto's

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.