FANDOM


Jacht op Guido & Emma Loft Lars Tour de Zjef


Loft Lars, tien afleveringen online te bekijken vanaf vrijdag 22 december 2017.

Een warme kop koffie of thee, dikke sokken, een dekentje en extra afleveringen van Familie? Yes, laat de Kerstvakantie maar al komen! Na 'De Zaak Bart’, ‘Niko op de vlucht’ en ‘De jacht op Emma & Guido’ zullen de fans van Familie ook tijdens de winter verwend worden met korte maar mysterieuze afleveringen die exclusief te bekijken zullen zijn via vtm.be en de vtm-app.

Deze allereerste winterreeks ‘Loft Lars’ telt 10 afleveringen van gemiddeld 2’30” waarin de kijker kan volgen hoe Lars tijdens een memorabele nacht wordt gegijzeld in zijn eigen loft. Deze webserie is toegankelijk voor iedereen, Familie-fan of niet. Wat de online kijker te zien krijgt, zal niet te zien zijn in het nieuwe seizoen van Familie. Tegenspeler van Kürt is Ellen Petri, de ex Miss-België die als actrice al meespeelde in Deadline 14/10 en Spitsbroers.


Verhaallijnen

Wanneer Lars wakker wordt naast Marthe, een vrouw die hij de dag ervoor heeft leren kennen, blijken er enkele zaken niet te kloppen. Het licht en de stopcontacten werken niet, de verwarming werkt dan weer wel, hun telefoons hebben een platte batterij en ook de lift doet raar. Steeds vaker gebeuren er mysterieuze en onverklaarbare zaken. Al snel heeft Lars door dat hij en Marthe gegijzeld worden. Ze zitten vast en kunnen geen kant uit. Zal Lars erin slagen hen te bevrijden? Wie is de gijzelaar en wat is zijn of haar motief? Houdt de dader het bij een psychologisch spelletje of gaat hij of zij geweld gebruiken om zich te wreken? Dit alles levert een korte maar krachtige psychologische thriller op.

De ontwaking

Lars wordt in zijn loft wakker langs Marthe, de vrouw die hij de avond ervoor heeft leren kennen. Ze bekomen samen van een wilde nacht en Lars beklemtoont dat zij speciaal is, specialer dan andere vrouwen die hij reeds gekend heeft. Marthe voelt zich gevleid en smeekt giechelend Lars om te stoppen met haar te kietelen. Lars is verbaasd aangezien hij helemaal niets doet. Wanneer Marthe een blik onder de lakens werpt, begint ze luidkeels te gillen.

Het spel begint

Er zit een slang op Marthes lijf en ze smeekt Lars om het van haar af te halen. Die is zelf ook heel bang, maar hij raapt al zijn moed bijeen om de slang vast te grijpen. Daarna stoppen ze het snel in een glazen kom in de keuken. Lars besluit om meteen iemand te laten komen om het dier op te halen, maar eerst wilt hij koffie. Het koffieapparaat werkt echter niet, net als de lichten. Dat is raar, aangezien er geen enkele plon gesprongen is. Hij vermoedt dat het een algemene kortsluiting zal zijn, maar wanneer hij naar Benny wilt bellen, merkt hij dat zijn gsm plat is, net als de gsm van Marthe, die nu dus ook niet meer opgeladen kan worden in de loft. Lars probeert de lift te nemen en tot zijn grote vreugde gaan de deuren van de lift meteen open. Wanneer hij in de lift op een knop duwt, gebeurt er echter niets, waarna Lars ongeduldig en hevig begint te kloppen op de knoppen van de lift.

Opgesloten

De lift werkt niet en Lars besluit om de brandtrap te nemen. De deur daarnaartoe is echter op slot en de reservesleutel ligt aan de andere kant van de deur in de kamer van Amelie. Die zit echter in Parijs en ook van Jenny kan Lars niet geloven dat die hen zou opsluiten. Hij wilt op het terras naar de mensen beneden op straat gaan roepen, maar ook de schuifdeur van het terras gaat niet open. Aangezien het weekend is, heeft dus ook nog niemand gemerkt dat de lift in het gebouw niet werkt en Lars en Marthe zullen dus nog zeker twee dagen opgesloten zitten in de loft. Ze vinden het echter niet zo erg aangezien ze allebei in goed gezelschap zijn. Wanneer ze wat friemelen aan elkaar, begint de printer plots foto's te printen. Daarop zijn Lars en Marthe te zien die samen ergens afspreken. Marthe denkt te weten wie hen opgesloten heeft in de loft.

Marthes verleden

Marthe weet bijna zeker dat het Glen is die hen vasthoudt in de loft, aangezien hij haar al een paar weken stalkt. Ze wou hem echter sparen, omdat hij haar beste vriend was. Ze legt aan Lars uit dat ze elkaar in hun studentenperiode op kot leerden kennen, maar dat ze nooit meer dan vrienden geweest zijn tot een paar maanden geleden. Het was toen net uit met haar lief en ze deed heel de dag niets anders dan wenen. Glen vond dat het genoeg geweest was en hij nam haar mee uit. Ze was zat en daardoor begon ze hem 's avonds te kussen, maar wanneer ze de volgende morgen wakker werden, maakte ze hem meteen duidelijk dat ze alleen maar vrienden zijn. Plots begint het licht in de lift te flikkeren en Lars gaat erop af. Wanneer hij in de lift staat, sluiten de deuren plots.

Gescheiden

De deuren van de lift zijn gesloten en Lars hoort Marthe roepen in de loft. Hij slaat op de deur, tot er plots een onverdraagbare pieptoon begint te spelen. Na een tijdje stopt het terug en gaan de deuren van de lift weer open. Hij roept Marthe enkele keren, maar er komt geen antwoord. Hij gaat angstig naar de slaapkamer en wanneer hij daar binnenkomt, ligt Marthe half uitgekleed te wenen in bed.

Glen en Marthe

Lars gaat meteen bij Marthe op bed zitten en ze vliegen elkaar in de armen. Ze vertelt wat er net gebeurd is aan Lars. Nadat de deuren van de lift sloten, hoorde Marthe voetstappen en nog voor ze hem kon zien, wist ze al dat het Glen was. Hij pakte haar vast, maar Marthe deed alles om dat te verhinderen, zoals roepen, slaan, bijten, krabben, ... Ook in de loft speelde te onverdraagbare pieptoon. Lars gaat kijken of de deur naar de brandtrap ondertussen al terug open is, maar die is nog altijd op slot. Lars begint op de deur te kloppen en te roepen, tot hij plots Glens stem hoort, die Lars' naam zegt door de videofoon. Lars neemt snel een mes uit de keuken, waarna hij naar de lift gaat met hem in de aanslag.

Het gesprek met Glen

Lars vraagt aan Glen waarom hij hen opsluit, waarop hij antwoordt dat hij alleen Marthe wilt. Lars weigert haar echter af te geven en wanneer hij Glen zegt dat hij Marthe slecht behandelt, maakt die hem duidelijk dat hij alle vrouwen ook altijd slecht behandelt. "Ge neemt altijd, maar ge geeft nooit", zegt hij. Als Glen Marthe niet krijgt, zullen ze er allebei aan gaan. Wanneer Marthe niet veel later komt vragen met wie Lars aan het praten is, vertelt hij haar alles en zegt hij ook dat Glen haar wilt, maar dat hij haar niet wilt afgeven aan hem.

Lars draait door

Het is ondertussen al donker buiten en Lars en Marthe verlichten de loft door allemaal kaarsen aan te steken. Lars troost Marthe en hij maakt haar duidelijk dat het niet alleen om haar, maar ook om hem draait. Hij draait door en probeert met een mes de deur die naar de brandtrap leidt open te krijgen, maar tevergeefs. Marthe zelf is ondertussen al heel rustig en ze biedt hem een glas water aan. Niet veel later wordt hij duizelig en moet hij op een stoel gaan zitten. Marthe raadt hem aan om te gaan slapen, maar hij wilt wakker blijven. Plots verliest hij het bewustzijn.

Marthe is de dader

De volgende morgen wordt Lars wakker in zijn bed. Hij is vastgebonden. Plots komt er iemand met een mes en de slang op hem af. Het is Marthe. Ze houdt de slang vlak bij zijn hoofd om hem schrik aan te jagen. Ze steekt ook iets in zijn mond en ze plakt er plakband over. Daarna maakt ze hem duidelijk dat er helemaal geen Glen is en dat ze alles in de loft gewoon met haar gsm kan regelen. Ze vertelt hem dat ze elkaar jaren geleden al eens ontmoet hebben. Ze hebben toen seks gehad, maar Lars was de volgende morgen al weg en Marthe heeft altijd opnieuw contact proberen zoeken met hem. Vrijdag zag hij haar plots wel weer staan en nu wilt ze gerechtigheid voor alle vrouwen. Ze gaat op hem zitten, waarna ze het mes omhoogheft en klaar is om het in hem te steken. Lars begint te roepen.

Het einde

Plots wordt er op de deur geklopt. Amelie is terug van haar weekendje Parijs. Ze is moe en wilt onmiddellijk naar binnen. Marthe neemt de sleutels en doet de deur open, maar ze staat haar op te wachten met een mes. Ze grijpt Amelie vast, maar ondertussen heeft Lars zich kunnen bevrijden. Hij verrast Marthe en slaat het mes uit haar handen. Amelie is geschrokken en ze vraagt wat er aan de hand is, maar Lars vraagt om hen even alleen te laten. Hij verontschuldigt zich, feliciteert Marthe met haar show, waarna hij de slang neemt en zegt dat ze haar huisdier voortaan thuis mag laten. De slang gaat naar het hoofd van Marthe.

Personages

Terugkerende Personages

Webisodes

Zie hier.

Foto's

Trivia

  • Deze webserie werd gefilmd op de set van Familie zelf, meer bepaald in de Loft van Lars.
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.