FANDOM


Louise Van den Bossche
Seizoenen 141516171819202122232425262728 Familie portret2017 louise 02
Eerste verschijning Aflevering 3000 - 16 februari 2005
Laatste verschijning Aflevering 6293 - 21 december 2018
Gespeeld door Sarah-Lynn Clerckx (voorheen Shari Vingerhoed)
Kinderen -
Ouders Peter Van den Bossche en Trudy Tack de Rixart de Waremme
Huidige categorie Vorige Hoofdpersonages
Algemene InformatieFamilie en LiefdeslevenStudies en BeroepslevenVerhaallijnenTriviaQuotesGalerijGeneriekFoto'sLees Meer

Algemene Informatie

Louise Van den Bossche is een hoofdpersonage dat van 16 februari 2005 tot en met juni 2005 vertolkt werd door diverse baby's, van augustus 2005 tot en met juni 2006 door Shari Vingerhoed en van 4 september 2006 tot en met 21 december 2018 werd het personage vertolkt door Sarah-Lynn Clerckx.

Familie en Liefdesleven

Louise is de dochter van Peter Van den Bossche en Trudy Tack de Rixart de Waremme. Sinds de scheiding van haar ouders, is Bart Van den Bossche haar stiefvader. June Van Damme was enkele jaren haar stiefmoeder. Via haar vader heeft Louise één halfbroer: Enrique Van den Bossche, die al overleden was voor ze geboren werd.

Tijdens het 23ste seizoen heeft Louise voor het eerst een oppervlakkige relatie met de 17-jarige Davy. Tijdens het 25ste seizoen begint Louise een relatie met chatvriend Steve Vanderhaegen, die in realiteit niemand minder dan haar beste vriendin Saartje Frederickx is. 

Tijdens het 26ste seizoen heeft Louise voor het eerst een echte relatie, met Wout Raaffels. In november 2017 bedriegt Louise hem met Martijn, voor wie ze gevoelens krijgt. Ze beslist Wout te dumpen om iets met Martijn te beginnen. Deze relatie is van korte duur. Louise heeft nadien nog flirts met Bram en Rayan Singh

Studies en Beroepsleven

Louise studeerde in 2018 af aan de middelbare school. Ze had normaal een jaar eeder moeten afstuderen, maar ze moest haar laatste jaar opnieuw doen omdat ze  in Amsterdam was gedurende de examenperiode. In 2017 ging ze enkele weken naar een privéschool in L.A. toen ze met haar moeder en Bart verhuisd was. Ze keerde echter terug en kon haar studies in België hervatten.

In 2018 start Louise met een opleiding Psychologie. In november geeft er al de brui aan om een sabbatjaar te kunnen nemen. Ze pakt haar koffers en gaat op wereldreis. Ze maakt haar eerste grote stop in Australië waar ze aan de slag gaat op een ananasplantage.

Verhaallijnen

DSC 0027 2

Louise Van den Bossche wordt geboren op 16 februari 2005. Ze wordt op hetzelfde moment geboren als Cédric en Dieuwke, maar Louise is het eerste kindje dat ter wereld wordt gebracht. Dit zorgt voor jaloezie bij Veronique, want dat betekent dat Louise de eerste erfgename is voor het VDB-imperium, en niet haar zoontje Cédric.

Nu er ten huize Peter en Trudy drie kleine kindjes zijn bijgekomen, gaan ze op zoek naar een nanny. Linda wordt aangenomen, maar wordt door Veronique enkele dagen later alweer ontslagen. De keuze valt daarna op Suzy.

Familie3017

De opvoeding van Louise gebeurt zonder weinig problemen, dankzij de hulp van nanny Suzy en grootmoeder Marie-Rose. Op een dag is Trudy helemaal in de wolken wanneer Louise gevraagd wordt om in een reclamespotje mee te spelen. Ze probeert hiermee Veronique extra jaloers te maken op het succes van haar dochtertje. Het komt al snel tot een strijd tussen de twee moeders om wie het meest succesvolle kindje heeft. Op hun verjaardag willen zowel Trudy als Veronique dat hun kind in de belangstelling staat.

Vanaf dit punt wordt de rol van Louise vertolkt door Sarah-Lynn Clerckx

Familie3381

Drie jaar later. Louise is ondertussen een jong meisje geworden en woont nog steeds met haar ouders in bij haar grootmoeder Marie-Rose De Putter. Samen met haar neefje Cédric Van de Caveye wordt ze nog steeds verzorgd door nanny Suzy Mariën.

Op een dag staat Marijke Leemans voor de deur van de familie Van den Bossche met verschrikkelijk nieuws. Zij beweert namelijk dat haar dochter Lana verwisseld is met Louise of Dieuwke Mitsides na de bevalling. Het komt tot een rechtszaak en er wordt een DNA-test uitgevoerd bij alle betrokkenen. Daaruit blijkt dat niet Louise, maar Dieuwke de dochter is van Marijke. Uiteindelijk komen ze te weten dat de test vervalst is.

Familie3379

Trudy Tack de Rixart de Waremme begint een affaire met Mario Van de Caveye, maar ze voelt zich schuldig na een opmerking van Louise. Louise vraagt zich namelijk af op Trudy ooit iets zou doen om Peter pijn te doen. Trudy biecht haar affaire op een Peter kan dat moeilijk verkroppen. Toch gaat hij nog samen met Trudy naar een etentje met Bert Van den Bossche en Yasmine Wuyts, maar na het etentje raken Peter en Bert in de problemen wanneer ze van de weg gereden worden door een andere auto. Peter belandt in een coma.

LouiseS183
LouiseS182

Wanneer Peter uit zijn coma ontwaakt, voelt Trudy zich genoodzaakt om opnieuw haar affaire met Mario op te biechten. Peter kan haar bedrog niet verwerken en de twee gaan uit elkaar. Trudy verhuist tijdelijk naar het appartement van Rob en Els. Samen met Peter zorgt ze voor een goede regeling in verband met Louise. De ene week is ze bij haar, de andere week bij Peter.

Peter moet de regeling echter al volledig aanpassen wanneer hij te weten komt dat Trudy plotseling beste vrienden geworden is met aartsvijand Christel. Christel zegt dat ze haar leven verbeterd heeft, maar stiekem werkt ze nog steeds samen met Xavier. Samen met een zekere Sebastien zorgen ze ervoor dat ook Trudy weer op het slechte pad komt. Ze wordt opnieuw verslaafd aan drugs en wanneer Peter dit te weten komt, zorgt hij ervoor dat ze Louise niet meer kan zien.

Het plan van Xavier lijkt te lukken wanneer Trudy volledig de controle kwijt raakt. Hij wil echter Peter nog meer kwetsen en ontvoert zowel Trudy als Louise en sluit ze op in een verlaten kelder. Ze hebben geen voedsel of water, alleen twee glaasjes water met vergif in...

Finalelatour05
Familie4362

Peter heeft tijdens de confrontatie met Xavier een kogel in de schouder gekregen. Net voordat hij de operatiezaal wordt binnengerold, vraagt hij aan zijn zus om Trudy en Louise te zoeken. Van hen is er nog steeds geen spoor en Latour heeft net voor zijn fatale val geen enkele aanwijzing gegeven. Louise en Trudy zitten nog steeds opgesloten in een kelder, tot Peter ze zelf gevonden heeft. De twee zijn gedehydradeerd, maar hebben er verder geen verwondingen aan overgehouden.

Trudy en Peter willen hun relatie nog een kans geven, maar het lukt niet meer. Trudy probeert af te kicken en is hierdoor helemaal in de ban van de spiritualiteit. Peter begrijpt deze nieuwe fase in haar leven niet en de twee maken geregeld ruzie. Samen met Els besluit Trudy naar Cyprus te reizen om er tot rust te komen. Tot grote spijt van Peter, neemt Trudy Louise ook mee.

Weken later keren Trudy en Louise terug naar België en ze ontdekken ondertussen dat Peter een relatie heeft met zakenvrouw June Van Damme. Louise leert de nieuwe vriendin van haar papa beter kennen en het klikt onmiddellijk.

Familie4446
Familie4669

Peter en June zijn getrouwd en dat kan Marie-Rose maar moeilijk verkroppen. Moeder en zoon hebben wekenlang ruzie, en Trudy wil dat ze die ruzie nog snel mogelijk oplossen. Vooral omdat het grootoudersfeest van Louise er zit aan te komen. Trudy zegt ondertussen haar appartementje op en gaat samen met Louise terug naar het huis van Marie-Rose. Al heeft Veronique het daar moeilijk mee omdat ze Trudy niet meer als familie aanziet. Om de week gaat Louise bij haar papa en June wonen, maar daar loopt het mis. Ze probeert de twee tegen elkaar in te spelen, maar haar spelletjes lukken niet en June besluit haar grondig te straffen.

Trudy beseft dat ze alleen maar haar intrek bij Marie-Rose mocht nemen omdat ze zo Peter en June kon jaloers maken. Trudy besluit daarom opnieuw te verhuizen en ze zoekt naar een huisgenoot. Zo komt ze bij Mieke terecht en ze neemt haar intrek in haar appartement. Louise is hier allesbehalve tevreden mee, omdat Mieke geen derde slaapkamer heeft voor Louise en ze daarom een kamer met haar moeder moet delen. Louise weigert nog langer bij Trudy te wonen en wil bij haar papa blijven. Trudy en Mieke zoeken onmiddellijk naar een oplossing en toveren de berging om tot een echte meisjeskamer. Louise is tevreden en wil terug bij Mieke gaan wonen.

640px-Familie afl4788 02
640px-Familie afl4838 02

Trudy en Victor hebben al een tijdje een relatie en Victor probeert een band met Louise op te bouwen. Louise kan het echter helemaal niet vinden met Victor, omdat ze hem niet de geschikte vriend vindt voor haar mama. Ze laat dit ook duidelijk merken. Ook Trudy begint haar twijfels te hebben omdat Victor nog steeds zeer kil blijft. Ze besluiten als vrienden weer uit elkaar te gaan.

Na enkele weken heeft Trudy een nieuwe relatie: met Bart. Louise vindt dit fantastisch nieuws omdat ze er nu een broertje bij heeft: Jelle. Uiteindelijk nemen Louise en Trudy hun intrek bij Bart. Samen met Bart zorgt Trudy ook voor een leuk verjaardagsfeest voor Louise en gaan ze met het hele gezin naar Disneyland.

Ondertussen krijgt Peter de moeilijke taak om aan zijn dochter te vertellen dat hij darmkanker heeft. Louise heeft het verschrikkelijk moeilijk en moet een paar weken afscheid van hem nemen wanneer hij naar de Verenigde Staten vertrekt voor een speciale behandeling. Nadien keert hij terug naar huis, en blijkt hij genezen te zijn.

Peter en June besluiten voor een kindje te gaan. Dankzij de hulp van Victor ontdekken ze dat er hen niets meer in de weg staat. Niet veel later wordt June ook daadwerkelijk zwanger.

Familie 4905 06
Trouw26
Familie afl5105 03

VDB heeft een deal gesloten met een groot Japans bedrijf, maar dat betekent dat er iemand naar Japan zal moeten gaan om de samenwerking op te volgen. June ziet dit idee meteen zitten, maar Peter kan haar overtuigen om thuis te blijven om opnieuw zwanger te worden. Bart kan overhaald worden, maar Trudy wil alleen meegaan als ook Louise en Jelle meegaan.

Louise en Jelle zien dit helemaal niet zitten en besluiten thuis weg te lopen om hun standpunt duidelijk te stellen. Trudy, Bart, Peter en June alarmeren de politie, maar het zijn uiteindelijk Anna en Albert die de twee kinderen terugvinden, omdat ze naar hun gevlucht waren.

De trouw van Marie-Rose en Mathias komt eraan en tijdens de ceremonie staat ook Louise eventjes in de spotlight als bloemenmeisje.

Het lukt Peter en June niet meer om zwanger te worden, en ze besluiten opvangouders te worden voor kinderen die even niet meer thuis terecht kunnen. Ze krijgen al snel een eerste opvangkindje: Warre. Louise vindt het fantastisch dat ze een klein broertje krijgt, maar haar enthousiasme slaat al snel om in jaloezie. Warre krijgt namelijk veel aandacht van haar papa en hij is niet het perfecte broertje dat Louise in gedachten had. Louise probeert ruzie te stoken tussen Peter en June, maar dat mislukt. Wanneer Warre terug naar zijn ouders mag, besluiten Peter en June dan ook geen opvangouders meer te zijn.

Tijdens het buurtfeest komen Louise en June Warre en zijn ouders opnieuw tegen, en kunnen ze definitief afscheid van hem nemen. Louise beseft nu dat ze fout was en verontschuldigt zich.

Lastige puber

22-21
Familie afl5125 07
LouiseJuneWeek12
1262880 10151922913982491 654325637 o
39604415
Familie 5185 002
Familie27c
1506037 10152201678277491 1247283278 n
Familie 5252 01
Familie 5253 04
640px-Familie 5325 026

Louise maakt zich klaar om naar de middelbare school te gaan maar dat verloopt niet zonder slag of stoot. Plotseling begint Louise volop te puberen en wil ze bijvoorbeeld niet meer met Jelle spelen zoals vroeger. Ze wil liever afspreken met haar vriendinnen. Louise hoopt ook danslessen te mogen volgen, net zoals haar vriendinnen, maar daar denkt Trudy anders over. De dansles is pas rond 9 uur afgelopen en dat vindt Trudy te laat.

Na veel gezaag van Louise, besluiten Trudy en Peter haar toch naar de clipdans te laten gaan. Louise maakt hier echter misbruik van en spendeert hierdoor enkele uurtjes in een café. Bovendien heeft Louise voor het eerst een vriendje: de 17-jarige Davy. Trudy is hier absoluut niet mee akkoord maar Louise luistert niet naar haar goede raad. Ook de goede raad van June helpt niet en Louise stoot zich nog meer af van haar ouders.

Wanneer Trudy en Bart na een avondje uit thuiskomen, ontdekken ze dat Louise een feestje aan het geven is voor haar vrienden en dat ze bovendien alcohol aan het drinken is. Voor Trudy is dit de druppel en samen met Peter en June stelt ze enkele regels op. Louise is niet blij met deze regels en ze is ook niet van plan om er zich aan te houden. Ze probeert June en Peter tegen elkaar op zetten door enorm opstandig te doen en constant ruzie te zoeken met June. Haar plannetje lijkt te lukken tot June besluit om het helemaal anders aan te pakken.

Breuk tussen June en Peter

Omdat Louise niet wil gaan shoppen met Trudy, besluit June in te springen. June hoopt via deze manier opnieuw op een goed blaadje te komen bij Louise door haar kleding te kopen die Trudy niet helemaal ok vindt. Het komt tot een grote ruzie tussen Trudy en June en Louise maakt hier gretig gebruik van om opnieuw haar zin te krijgen.

Bart bedriegt Trudy met Greet en wanneer Trudy dit nieuws te weten komt zakt de temperatuur in het gezin onder het vriespunt. Louise heeft al snel door dat er spanningen zijn tussen haar moeder en Bart en ze wil er het fijne van weten. Trudy wil echter niet dat de kinderen te weten komen dat Bart haar bedroog en ze probeert het zo goed mogelijk geheim te houden.

Wanneer Louise weer eens een grote mond opzet tegen Trudy, over haar relatie met Bart, geeft Trudy Louise een klap in haar gezicht. Louise loopt weg naar haar grootmoeder, Marie-Rose. Ze vertelt dat Trudy haar een klap in het gezicht heeft gegeven, maar ze vertelt er niet bij wat zij allemaal heeft gezegd. Marie-Rose vindt het niet kunnen dat Trudy haar dochter geslagen heeft. Daarna gaat Marie-Rose vertellen aan Peter wat Louise haar gezegd heeft. Ook Peter, en daarna ook June, vinden het niet kunnen. Als June en Louise alleen thuis zijn zet June Louise nog meer tegen Trudy op. Ze begint zelfs over ontvoogding. Wanneer Peter dit te weten komt zet hij June meteen buiten. June vertrekt naar Marie-Rose, maar als ook zij het nieuws te weten komt wil zij ook dat June vertrekt. June verblijft nog even in een hotel, maar komt daarna toch terug naar huis door de leugen dat ze zwanger is. Wanneer Louise hoort dat June 'zwanger' is, is ze heel blij. Uiteindelijk komt alles ook weer goed tussen Trudy en Louise.

Tijdens de kerstvakantie brengt Louise heel wat tijd door bij haar grootmoeder Marie-Rose. Op die manier leert ze Mathias' nichtje Delphine kennen, die er op dat moment logeert. Louise en Delphine worden al snel vriendinnen, maar niemand heeft daarbij door dat Delphine alles behalve goede bedoelingen heeft. Tijdens een uitstapje met de fiets saboteert Delphine de remmen van Louise. Daardoor knalt ze in een grote snelheid tegen een geparkeerde wagen op. Ze belandt in kritieke toestand in het ziekenhuis. Ze komt er echter vanaf met een lichte hersenschudding en een gebroken arm. Ze is er ook kapot van wanneer ze er achter komt dat June gelogen heeft over haar zwangerschap en haar vader en June uit elkaar gaan.

Vriendschap met Delphine

Louise en Delphine kunnen het steeds beter met elkaar vinden en Delphine neemt haar intrek bij Peter. Louise besluit samen met Delphine een profiel voor haar vader aan te maken op een datingsite, maar Peter vindt het nog te vroeg voor een nieuwe relatie. Enkele dagen later vertrekt Delphine alweer, en verwatert het contact tussen haar en Peter. Delphine wil een relatie met hem, maar dat ziet Peter niet zitten. Louise vraagt zich luidop af waarom Delphine vertrokken is.

Peter vindt opnieuw de liefde van zijn leven wanneer hij Elise ontmoet. Na enkele moeilijke momenten, beginnen de twee een relatie, maar Peter wil het voorlopig nog geheim houden. Wanneer Trudy en Louise echter op een avond binnenvallen, betrappen ze Peter en Elise. Louise is meteen onder de indruk van Elise, omdat ze een modellenbureau heeft. De twee kunnen het goed met elkaar vinden, tot zij en Peter plotseling ruzie hebben. Louise wil weten wat er gebeurd is, maar Peter wil haar de waarheid niet vertellen. Elise vond een seksfilmpje op de computer van Peter, en wou even afstand nemen.

Elise

De modeshow van Veronique komt eraan, en Louise hoopt dat Elise daar aanwezig zal zijn zodat ze de ruzie met haar vader kan oplossen. Elise vertelt echter dat ze het niet zal halen, en Louise besluit haar thuis op te zoeken om achter de waarheid van hun ruzie te komen. Ondertussen is Elise te weten gekomen dat Delphine haar relatie gesaboteerd heeft. Ze wil het bewijsmateriaal bij Arno ophalen wanneer Louise bij haar arriveert.

Voordat Louise bij Elise doorgaat wil ze nog even gebruik maken van het toilet. Op dat moment maakt Delphine haar opwachting in de loft van Elise. Er ontstaat een ruzie tussen Elise en Delphine. Elise komt daarbij ten val en breekt haar nek. Ze is dood. Louise heeft alles gezien en loopt zo snel mogelijk weg. Delphine zit haar echter op de hielen met haar motor. Zal Louise Delphine van zich kunnen afschudden?

De ontvoering

S24E002 04
640px-S24E003 03
S24E007 17
47 Afl70
S24 E089 026
Familie 5429 001
Familie 5439 005
Familie 5431 007
Familie 5422 01
Familie 5436 001
S24 E114 029
Familie 5529 001
S24 E199 005
Familie 5531 003
Familie 5532 004
Familie 5534 003
Familie 5538 002
Familie 5540 003
Familie 5542 004
Familie 5545 002

Louise probeert Delphine af te schudden door zich in een verlaten garagebox te verstoppen. Delphine is haar al snel weer op het spoor en besluit Louise tijdelijk vast te binden tot ze een oplossing gevonden heeft. Ondertussen wordt de verdwijning van Louise opgemerkt wanneer Peter bezoek krijgt van de politie in verband met de moord op Elise. Louise is de laatste persoon die Elise gesproken heeft, waardoor ze verdacht wordt. Peter wil dit niet geloven en probeert Louise te contacteren, maar ze neemt haar GSM niet op.

Terwijl Louise machteloos is, begint Delphine al snel te panikeren en vraagt ze hulp aan de enige persoon die haar zal kunnen helpen: Agnes. Agnes en Delphine gaan samen naar Louise, waar Agnes haar dochter kan overtuigen om het meisje vrij te laten en zich te laten opnemen in een psychiatrische instelling. Agnes zorgt er vervolgens voor dat Louise veilig naar huis gaat, waar Peter en Trudy op nieuws zitten te wachten. Peter en Louise gaan vervolgens een paar weken op vakantie om de spanning van de afgelopen dagen te vergeten.

Familievete

Twee maanden later. Cédric keert definitief terug naar België en wil graag bij Louise in de klas zitten. Tegen de zin van Peter en Trudy komen Louise en Cédric namelijk goed met elkaar overeen. Al zijn zij ervan overtuigd dat Cédric een slechte invloed is, omdat hij vaak spijbelt en naar cafés gaat. Louise is ervan overtuigd dat ze Cédric op het rechte pad kan krijgen.

Louise komt ongewild in een lastig parket te zitten door de ruzie tussen haar vader en tante Veronique. Nu ook Marie-Rose bij Vero Bello werkt, wil Peter niets meer te maken hebben met zijn moeder en Veronique. Hij verbiedt Louise om nog langer met haar grootmoeder om te gaan, al is Trudy het daar absoluut niet mee eens. Louise begrijpt enerzijds de beslissing van haar vader en voor haar is Veronique ook geen familie meer. Maar dat zorgt dan weer voor ruzie tussen haar en Cédric. Louise is de ruzies binnen de familie beu, en gaat op haar eigen houtje naar haar grootmoeder. Ze vertelt aan haar vader dat hij haar niet kan weigeren om haar oma te bezoeken.

Wanneer Trudy een dansmarathon organiseert met Gunther Poucke, bundelen Louise, Jelle Van den Bossche en Hanne Van den Bossche de krachten om een verrassingsact in elkaar te steken. Ondertussen heeft Peter slecht nieuws voor zijn dochter. Er is namelijk een compromitterend foto van hem opgedoken, maar Louise vergeeft haar vader en hoopt vooral dat hij zich terug herpakt.

Het gaat van kwaad naar erger wanneer Peter de hoofdverdachte is in een drugszaak. Louise merkt dat haar papa zich volledig laat gaan, en moet hem aansporen om het huis nog eens te verlaten. Door de giftige stofwolk die Mechelen terroriseert. Zit Louise vast met haar mama, Bart, Jelle en Hanne. Ondertussen zit Peter bij Veronique en Marie-Rose in de kantoren van Vero Bello. Louise is ongerust, omdat ze weet dat haar papa de confrontatie met Veronique niet uit de weg zal gaan. Ze probeert er bij haar mama het beste van te maken, en maakt samen met Jelle enkele cadeautjes voor haar familie.

Avatar X

De school van Louise is dringend op zoek naar een leerkracht informatica en Arno wordt aangenomen voor de job. Louise ziet dit helemaal zitten en is er rotsvast van overtuigd dat ze Arno meteen om haar vingers kan draaien. Haar vader is namelijk de baas van Arno's ouders en zus. Vanaf de eerste dag staat Arno echter op zijn strepen en geeft hij Louise geen voorkeursbehandeling. Het enthousiasme van Louise gaat snel weg wanneer Arno dan nog eens een saaie leerkracht blijkt te zijn. Tot Arno met het voorstel komt om samen met heel de klas een eigen game te ontwerpen.

Samen met Arno creëren Louise en haar klasgenoten een virtuele wereld waarin ze allemaal hun eigen avatar kunnen zetten. Vanaf dan loopt het echter fout. Louise geeft aan Arno toe dat ze allesbehalve tevreden zijn met hun leerkracht Wiskunde, meneer Goossens. Hij geeft amper les en ziet alle leerstof als zelfstudie aan. Telkens wanneer Louise en de andere leerlingen hier een opmerking over maken, krijgen ze nog méér huiswerk van meneer Goossens.

Arno kan er zich als beginnende leerkracht niet mee moeien, maar overtuigt zijn leerlingen via de virtuele wereld om actie te ondernemen als 'Avatar X'. Er volgen verschillende acties, steeds met Louise op voortouw. Ze geven allemaal een lege toets af en houden een zitstaking in de gang. Schooldirecteur Leo Durinck kan dit gedrag niet goedkeuren en schorst Louise.

Zowel Trudy als Peter zijn teleurgesteld in hun dochter, maar Louise wil het daar niet bij laten. Tot ze een bezoekje krijgen van de schooldirecteur. Hij wil Louise waarschuwen dat hij haar gedrag absoluut niet kan tolereren. Leo is er namelijk van overtuigd dat Louise alle plannetjes zelf heeft bedacht. Arno voelt zich schuldig en vertelt de waarheid. Hij wordt op staande voet ontslagen.

De volgende dag ontdekken Louise en haar medeleerlingen dat Arno ontslagen is. Leo geeft tijdens de lessen Informatica enkele inhaallessen Wiskunde. Tijdens een bezoekje bij Arno thuis, komt Louise via Benny op een nieuw idee. Ze leent van Benny de film 'Dead Poets Society' en kan haar klasgenoten overtuigen om opnieuw actie te ondernemen. Wanneer Arno zijn spullen komt ophalen, gaan ze allemaal op hun bank staan. Voor Leo is de maat vol en hij stuurt Louise definitief van school. Louise wil het daar niet bij laten en probeert de directeur voor de laatste maal te overtuigen van zijn ongelijk. Ze houdt een emotionele toespraak over toegewijde leerkrachten en raakt bij Leo een gevoelige snaar. Hij komt op zijn beslissing terug en laat Louise toch op school blijven. Bovendien neemt hij Arno terug aan en stuurt hij meneer Goossens op verplicht verlof.

Milaan

Het is bijna paasvakantie en Cédric vraagt aan Louise of ze in de paasvakantie mee op vakantie wilt gaan niet Italië. Ze stemt toe, maar Cédric zegt dat ze het eerst aan haar ouders moet vragen. Louise is ervan overtuigt dat het zal mogen, maar dat is buiten Peter gerekend. Hij wilt niet dat Louise met Cédric naar Italië gaat, omdat hij ruzie heeft met Veronique. Cédric en Louise vinden het niet eerlijk dat zij de dupe zijn van de vete tussen hun ouders en ze vinden dat ze niet zo egoïstisch mogen zijn, omdat zij ruzie hebben. Uiteindelijk kunnen Mario en Trudy Peter en Veronique overtuigen om hun kinderen samen naar Italië te laten gaan. Cédric en Louise gaan samen naar Italië en het is een leuke vakantie.

Thuiskomst van Delphine

Delphine mag voor een weekend terug naar huis komen uit de instelling. Agnes is heel blij met het nieuws en ze vertelt het aan de familie Coppens. Ze is eigenlijk niet van plan om het aan de familie Van den Bossche te vertellen, maar Patrick vindt dat ze het moet vertellen aan Mathias, Marie-Rose, Peter, Trudy en Louise moet vertellen. Ze vertelt het aan hen en Peter is niet blij met het nieuws. Hij zegt aan Agnes dat Delphine dat weekend binnen moet blijven. Agnes gaat akkoord, maar ze vindt het spijtig dat iedereen zo kwaad reageert op de terugkeer van Delphine. Peter is bang om het aan Louise te vertellen, omdat hij bang is voor haar reactie. Wanneer hij het aan haar vertelt, is ze dan ook heel bang. Ze kan niet meer slapen sinds Delphine terug thuis is.

Enkele weken later mag Delphine definitief terug naar huis komen en Agnes vindt dit het geschikte moment om een verzoening te forceren tussen Delphine en Louise. Na een goed gesprek, beseft Louise dat Delphine zichzelf niet was, en dat haar ziekte de overhand nam. Louise kan Delphine vergeven voor alles wat ze gedaan heeft en geeft toe dat zij een haatpagina over Delphine gepost heeft op Facebook.

FreEco (deel 1)

Louise moet een spreekbeurt geven op school en gaat op zoek naar een geschikt onderwerp. Omdat Peter zich tegenwoordig focust op ecologie en duurzaam ondernemen, brengt dit Louise op ideeën. Ze komt in contact met een radicale beweging: FreEco, dat zich inzet voor een betere wereld. Ze komt in contact met lid Mirthe en leider Hannes. Wanneer ze te weten komen dat zij Louise Van den Bossche is, dé dochter van CEO Peter Van den Bossche, vinden ze dat een zeer interessant gegeven en willen ze Louise maar al te graag in hun organisatie welkom heten. Ondanks haar jonge leeftijd.

Het blijft niet alleen bij een spreekbeurt, want Louise begint oprecht interesse te hebben voor de organisatie en samen met Cédric wil ze zich ook inzetten tijdens hun campagnes. Louise beseft al snel dat de leden van FreEco wel héél ver willen gaan om van de wereld een betere plaats te maken, wanneer ze de CEO van een cosmeticabedrijf viseren. Ze ontvoeren de hond van de man en maken een filmpje waarin ze het beestje martelen. Louise kan deze actie niet goedkeuren en samen met Cédric zorgt ze ervoor dat het hondje terug naar zijn eigenaar gaat. Hannes en Mirthe zijn razend en willen Louise meteen uit de organisatie gooien. Ook Peter, Trudy en Veronique zijn allesbehalve blij met de praktijken van FreEco, en ze hebben liever niet dat hun kinderen hiermee geassocieerd worden. Louise wil het niet zomaar opgeven en smeekt om nog een extra kans om zich te bewijzen. Ze krijgt van Hannes de opdracht om een ander bedrijf te onderzoeken, namelijk de VDB Holding.

Louise kan met een smoesje VDB Fashion binnendringen laat op de avond en ze steelt enkele stoffen die vervolgens geanalyseerd worden. Hannes en Mirthe schrikken wanneer ze de resultaten zien, want blijkbaar werken ze met giftige stoffen. Tijdens een persconferentie van VDB en Vero Bello, maakt Hannes deze resultaten bekend en Louise is razend op haar vader, omdat hij altijd beweerde met eerlijke en ecologische producten te werken.

Veronique is er zeker van dat er een fout gebeurt is en laat de stoffen opnieuw onderzoeken. Daaruit blijkt dat alle stoffen die ze gebruiken voor de kleren volledig clean zijn, en dat de giftige stof iets is dat June ooit aangekocht had. Louise moet toegeven dat FreEco ongelijk had en ze biedt haar verontschuldigingen aan. Hannes en Mirthe willen het daar echter niet bij laten, omdat ze zich vernederd voelen door Veronique. Hannes dreigt ermee haar terug te pakken en enkele dagen later is Cédric spoorloos verdwenen. Louise contacteert Hannes en nadien zijn ook hij en Mirthe van de aardbol verdwenen. Veronique schakelt Faroud in die met de hulp van Louise naar de schuilplaats van FreEco gaat om Cédric te zoeken. Tot Veronique een telefoontje krijgt van het ziekenhuis: Cédric ligt daar al enkele dagen in coma...

Schermafbeelding 2015-08-15 om 01.26.29
S25 E003 033
Familie s25 5558 001
Image-63-30szgk1qvhjstp1dcmaxvu
Familie 5704 002
Aflevering 5713-1
13087240 10154220565127491 7576593906015873066 o
Familie 5730 002
Familie 5745 001
Aflevering 5756-9
Aflevering 5760-2
Familie afl5766 20
Familie afl5767 42

Louise komt te weten dat naast Cédric ook haar vader in het ziekenhuis ligt met een CO-vergiftiging. Bovendien krijgt ze laat op de avond nog bezoek van Hannes, die allesbehalve blij is met het nieuws dat Louise de politie ingeschakeld heeft om hun lokaal terug te vinden. Louise kan Hannes echter overtuigen om zelf naar de politie te stappen, zodat hij eigenhandig kan bewijzen dat ze niets illegaals doen met FreEco. Nadien blijven Louise en Hannes contact houden, en wil Louise zich graag blijven inzetten voor FreEco.

Trudy krijgt de moeilijke opdracht om haar dochter op de hoogte te brengen van haar slippertje met Mathias. Louise vindt het gedrag van haar moeder beschamend en ongehoord en laat dit duidelijk merken. Ze moet niet veel later afscheid nemen van haar grootmoeder Marie-Rose, die naar Frankrijk verhuist.

Twee maanden later

Louise blijft zich afstoten van haar moeder en kan haar ontrouw geen plaats geven. Bovendien geeft ze Mathias Moelaert nog steeds de schuld en wil ze ook met hem niets meer te maken hebben. Ondertussen kan Louise ook het gedrag van haar vader niet goedkeuren, wanneer hij geregeld afspreekt met de 20 jaar jongere Stefanie Coppens. Het gaat van kwaad naar erger wanneer Mathias intrek neemt bij haar en Trudy en Jelle. Louise vindt het ongehoord en toont dit ook duidelijk aan haar moeder. Enkele weken later verhuist Mathias opnieuw.

Tijdens de feestdagen gaat Louise samen met haar vader naar Frankrijk om Marie-Rose te bezoeken. Ondertussen voelt Trudy zich zeer eenzaam omdat ze haar dochter amper nog ziet. Zeker wanneer ook Hanne Van den Bossche het huis uitgaat. Trudy is dan ook allesbehalve blij dat Louise zonder verwittiging naar Frankrijk vertrekt.

Door meer in haar buurt te vertoeven, wordt Cédric verliefd op Stefanie Coppens. Hij gaat een weddenschap aan met Louise om te bewijzen dat hij Stefanie met gemak kan overtuigen om met hem te kussen. Cédric beslist een foto van zichzelf en Stefanie te maken waarbij ze elkaar kussen. Zonder haar toestemming kust hij Stefanie op de mond en maakt hij er een foto van die hij vervolgens naar Louise doorstuurt. Stefanie is woedend omwille van dit voorval. Tegen haar zin verspreidt Cédric hun foto.

Wanneer Peter zijn ontslag geeft bij VDB, gaat hij een tijdje naar het buitenland om zijn hoofd leeg te maken. Hij keert nog even terug wanneer Veronique in het ziekenhuis belandt en neemt ondertussen afscheid van zijn dochter. Hij vertelt aan Louise dat hij enkele maanden in het buitenland zal blijven om alles op een rijtje te zetten.

In de Foodbar neemt Louise het op voor Saartje Frederickx, een tienermeisje uit haar klas dat gepest wordt door Louise's vriendin Leontien. De twee leren elkaar beter kennen en worden goede vriendinnen. Ondertussen ontdekt Jelle dat zijn stiefzus aan het chatten is met een jongen genaamd Steve Vanderhaegen. Trudy gaat ervan uit dat Steve naar dezelfde middelbare school gaat als Louise. Louise vertelt aan Saartje dat Steve echter in Amsterdam woont en de twee hebben elkaar zelfs nog nooit gezien.

Louise is officieel samen met Steve en loopt op wolken. Wanneer Steve via chat vraagt om meer bloot te tonen, lijkt ze daar meteen mee in te stemmen. Trudy ontdekt dat Louise gewaagde foto's neemt en stuurt naar Steve. Ze beslist haar dochter te straffen door haar gsm en laptop in beslag te nemen. Tot grote ergernis van Saartje wilt Louise Steve gaan gaan bezoeken in Amsterdam tijdens een vrije dag. Louise vertelt aan haar moeder dat ze wel naar school moet en ondertussen spreekt ze met Steve af in Brussel. Hij komt echter niet opdagen en antwoordt niet op haar berichtjes. Trudy komt te weten dat Louise gelogen heeft en is teleurgesteld. Ondertussen vertelt Steve dat zijn grootmoeder overleden is en dat hij daarom niet aanwezig was op het afspraakje.

Trudy vertrouwt het zaakje niet en vreest dat Steve wel eens een 'oude vieze vent' kan zijn. Achter de rug van Louise gaat Trudy op haar Facebookaccount en chat ze met Steve. Louise merkt dat er iemand in haar gesprek iets gewist heeft en wil samen met Saartje op zoek gaan naar haar 'hacker'. Louise spreekt met Steve een codewoord af op aanraden van Saartje en komt zo te weten dat er inderdaad iemand in haar naam spreekt. Saartje verdenkt Trudy en Louise besluit haar mama op de rooster te leggen. Trudy geeft toe omdat ze zich zorgen maakt en Louise is razend en wil niets meer met haar te maken hebben.

Louise pakt haar koffers en vertrekt met de trein richting Amsterdam om Steve te gaan bezoeken. Ze laat een briefje achter met de boodschap dat ze bij Saartje blijft logeren. Trudy krijgt echter niet veel later telefoon van de school dat ze Louise al een tijdje niet meer gezien hebben en Trudy pakt Saartje hard aan. Louise is ondertussen in Amsterdam gekomen en Steve doet niet open. Na enkele dagen heeft Steve nog altijd geen teken van leven gegeven en Louise is ervan overtuigd dat hij dus inderdaad niet echt is. Louise is volledig in de put, maar weigert terug naar huis te komen, zelfs na duizend telefoontjes van haar ouders. Ze ontmoet in Amsterdam de jonge gast Nicolai en raakt met hem aan de praat. Hij kan Louise overtuigen om Steve te vergeten en een tijdje in Amsterdam te blijven om de stad te leren kennen. Peter staat echter plots in Amsterdam op zoek naar zijn dochter en uiteindelijk vindt hij haar in een jeugdherberg. Louise weigert naar huis te komen en vindt dat ze oud en wijs genoeg is om haar plan te trekken. Nadat ze de voicemailberichten van haar mama te horen krijgt, pakt Louise toch haar koffers en gaat ze mee met Peter naar huis.

Terug thuis probeert Trudy de brokken met Louise te lijmen en de twee kunnen hun ruzie oplossen. Op school krijgt Louise iets minder goed nieuws wanneer ze haar rapport onder ogen ziet. Ze moet haar jaar dubbelen, maar Trudy kan de wonde verzachten. Louise staat ondertussen te poppelen om met Saartje af te spreken want ze vindt het vreemd dat ze zo weinig van zich laat horen. Wanneer Saartje in de foodbar wil afspreken, kan Trudy haar aansporen om Louise de volledige waarheid te vertellen over 'Steve'. Saartje raapt haar moed bij elkaar en vertelt alles, tot grote frustratie van Louise. Ze is razend op haar zogezegde vriendin en wil Saartje nooit meer zien.

14188301 10154556225512491 4722362506989893502 o
S26 afl5771 038
S26 afl5813 047
Familie 5814 001
S26 afl5817 052
Familie 5821 007
Familie 5858 007
S26 afl5860 007
S26 afl5868 063
S26 afl5870 083
16463749 10155075363852491 1726982391634555393 o
Schermafdruk 2017-02-08 13.13.31
Aflevering 5911-2
17436205 10155255581917491 5556036718570935213 o
Aflevering 5929-2
Schermafdruk 2017-04-30 20.05.54
Familie 5949 001
5965-10
Familie 5975 001
Familie 5983 004
Familie 5984 004
Familie 5985 002
S26 afl5988 659

Louise is de enigste die het er niet mee kan vinden dat June geen begrafenis krijgt. Ze wil namelijk afscheid nemen van haar "ex"-stiefmoeder want ze beweert toch ook goede momenten met June gehad te hebben. Voor zijn dochter een plezier te doen zorgt Peter ervoor dat June toch nog een uitvaart krijgt. Louise probeert haar vader ook te overtuigen om mee te gaan naar de begrafenis van June maar ze kan hem niet overtuigen. Wanneer Jenny dit verneemt beslist ze om Louise te vergezellen zodat ze niet alleen moet gaan.

Louise heeft besloten om Saartje te vergeven na wat ze allemaal gedaan heeft en ze laat Saartje naar haar thuis komen om het goed te praten. Saartje is heel opgelucht want ze had niet gedacht dat Louise haar zo snel zou vergeven. Ondertussen probeert Louise een centje bij te verdienen door af en toe bij te springen in de Foodbar.

Twee maanden later

Louise vertelt Trudy dat de ouders van haar vriendin Silke een huisje in de Ardennen hebben en ze met vriendinnen daar naartoe willen gaan in de herfstvakantie. Trudy komt er echter achter dat naast Louise, Silke en Saartje ook Bram en Wout meegaan. Bram is het liefje van Silke en Wout is crush van Louise. Peter maakt zich echter zorgen wanneer Trudy over de pil en het seksleven van hun dochter begint. Ze geeft Louise dan ook de nodige voorlichting. Ze gaan akkoord dat Louise op weekend gaan, maar Peter stelt wel een belangrijke voorwaarde: hij wil Wout ontmoeten.

Vlak voor Louise op weekend vertrekt, gaat ze naar Hanne Van den Bossche om raad te vragen over haar 'eerste keer'. Nadien is Wout uitgenodigd voor een etentje bij Trudy thuis. Wout probeert de moeilijke situatie aan te pakken met humor, en dat kan Trudy wel smaken. Ze is onder de indruk van Wout en ook Peter kan de jongen aanvaarden.

Louise mag van Peter en Trudy op weekend gaan met haar crush Wout nadat hij bij hen thuis kennis is komen maken. Wanneer Louise terug thuis aankomt, merkt Trudy op dat haar dochter niet in haar normale doen is en alarmeert Peter. Louise biecht aan Hanne op dat haar eerste keer seks met Wout nogal misging, omdat beiden nog geen ervaring hadden. Wout stelt zijn liefje voor om hun weekendje Ardennen achter zich te laten en opnieuw te beginnen.

Wanneer Louise bij haar vader in de brouwerij van Niko Schuurmans blijft logeren, maakt Simon Feyaerts hier gretig gebruik van. Hij probeert namelijk Peter te raken via zijn dochter, maar Peter maakt hem duidelijk dat hij zijn dochter met rust moet laten. Louise heeft echter niets in de gaten en kan het zelfs goed vinden met Simon. Ze brengt hem zelfs op het idee om een familiefeest te organiseren voor de bomma, die binnenkort 90 jaar wordt. Simon maakt werkt van zijn plannen, maar Peter organiseert ook een feest en is Simon voor.

Louise en Wout proberen nogmaals met elkaar naar bed te gaan, maar moeten dit wel stiekem doen bij Trudy thuis. Op een avond probeert Wout stilletjes weg te glippen, maar wordt hij betrapt door Faroud. Louise krijgt een serieuze uitbrander van haar ouders.

Het familiefeest van de bomma komt dichterbij en Louise zou eigenlijk liever niet meegaan. Trudy stelt een compromis voor door ook Wout uit te nodigen. Louise gaat akkoord, zolang ze niet heel de dag gezelschapsspelletjes moet spelen met de bomma. De dag zelf eindigt zowel voor Louise als de rest van de familie in grote shock wanneer plotseling Bart terug voor hun neus staat. Door de terugkeer van Bart verkeert de volledige familie in gevaar en worden de Van den Bossches onder politiebewaking geplaatst. Louise moet verplicht bij haar vader blijven in de brouwerij.

Terwijl Bart, Faroud en Brinck op zoek gaan naar de Gallo's, ergert Louise zich aan het feit dat ze onder bewaking geplaatst is. Ze mag uiteindelijk terug naar haar moeder en Bart keren nadat ze ervan overtuigd zijn dat de vete tussen Bart en Isabella Gallo opgelost is. Niets is minder waar. Trudy neemt Louise en Jelle mee voor een dagje shoppen, maar onderweg worden ze tegengehouden met de auto en ontvoerd. Isabella laat aan Bart weten dat ze 5 miljoen euro losgeld eist, anders zal hij zijn gezin nooit meer terugzien.

Louise, Jelle en Trudy worden dagenlang vastgehouden in een verlaten bunker terwijl de familie op zoek gaat naar het losgeld. Wanneer de overhandiging van het losgeld mislukt door een trucje van Bart en Peter, wordt Trudy vrijgelaten om Bart te vermoorden. Als ze dat niet doet, zullen Louise en Jelle vermoord worden. Dankzij de hulp van Faroud en Brinck, kunnen ze de familie Gallo echter overmeesteren en Louise wordt samen met Jelle in veiligheid gebracht.

Na alle gebeurtenissen van de afgelopen weken, beseft Trudy dat het tijd is voor een nieuwe start. Ze wil naar L.A. verhuizen, omdat Bart er een goede job had in Silicon Valley. Ze hoopt natuurlijk dat ook Louise mee zal verhuizen, en zij ziet dit idee ook zitten. Maar kan ze Wout wel achterlaten in België? En ook Peter ziet zijn dochter niet graag vertrekken. Louise staat voor een moeilijke beslissing, maar samen met Wout spreken ze af dat ze een langeafstandsrelatie een kans willen geven. Peter geeft het echter niet zo snel op en gaat met Wout praten in de overtuiging dat hij Louise in België kan houden. Wout neemt het gesprek echter verkeerd op en maakt het uit met Louise. Zij is op haar beurt enorm boos op Peter en is er nu zeker van dat ze naar L.A. zal vertrekken.

In de Jan en Alleman wordt een afscheidsfeestje gegeven, maar Louise weigert afscheid te nemen van haar vader. Tot Wout plots voor haar neus staat en het wil goedmaken. Louise besluit ook haar vader te vergeven voor zijn stommiteit en vertrekt met een gerust hart naar de Verenigde Staten met haar moeder en Bart.

Peter en Wout proberen contact te houden met Louise via Skype, maar tijdens één van hun skypesessies vertelt Louise dat ze het absoluut niet leuk vindt in L.A. Ze vindt dat haar moeder veel te streng is, want ze mag niets drinken, niet weggaan en niet rijden. Peter probeert zijn dochter te sussen, maar Louise wil niet langer als een kind behandeld worden en beëindigd het gesprek.

Een tijdje later staat Louise terug in België, samen met Trudy. Het wordt al snel duidelijk dat Louise niet van plan is om terug te keren naar L.A. en ze wil bij haar vader blijven wonen. Trudy gaat niet akkoord, want zij en Bart hebben veel moeite moeten doen om haar bij een goede privéschool binnen te krijgen. Peter wil niets liever dat zijn dochter in België blijft, maar geeft Trudy toch haar gelijk. Louise wil zichzelf bewijzen en gaat op eigen houtje naar haar oude middelbare school en krijgt een goed gevuld takenpakket dat ze moet maken zodat ze opnieuw naar school kan gaan. Peter gaat uiteindelijk akkoord, maar Trudy wil niet zonder Louise vertrekken. Louise kan haar moeder uiteindelijk overtuigen en ze blijft definitief in België.

Via Veronique Van den Bossche komt Louise te weten dat het slecht gaat met Cédric Van de Caveye in de instelling. Cédric wil niemand zien, maar staat toch toe dat Louise hem komt opzoeken. Louise merkt meteen op dat Cédric niet in zijn gewone doen is en schrikt wanneer hij precies afscheid wil nemen van haar. Louise vreest dat Cédric aan zelfdoding denkt, en praat hierover met Wout Raaffels. Louise besluit nogmaals bij Cédric langs te gaan en probeert op een subtiele manier naar zijn gemoedstoestand te polsen.

In het kader van een schoolproject, maakt Louise een afspraak met de psycholoog van Cédric: Hans Stevens. Ze spreekt met Hans af om hem te interviewen, maar vertelt nog niets over Cédric. Pas bij de volgende afspraak is Louise volledig eerlijk en vertelt ze over de zelfmoordgedachten van haar neef. Dankzij Louise gaat Cédric ermee akkoord om gesprekken aan te gaan met Hans en ook Veronique en Mathias Moelaert worden ingelicht. Veronique besluit Louise te bedanken, omdat ze volgens Hans de situatie perfect heeft aangepakt.

Op een dag gebeurt er een vreselijk ongeluk bij het basketten waarbij Leon met zijn hoofd tegen de muur valt. Hoewel hij aanvankelijk slechts een hersenschudding bleek te hebben, krijgt Cédric te horen dat er complicaties waren en zijn beste vriend gestorven is. Cédric geeft zichzelf de schuld en ziet geen uitweg meer. Hij wilt zelfmoord plegen door van het dak van VDB te springen, maar hij denkt net op tijd aan zijn safetyplan en hij belt Louise op, zijn vertrouwenspersoon. Zij gaat meteen naar Mathias en Veronique en ook Hans wordt ingelicht. Die laatste kan hem uiteindelijk overtuigen om niet te springen, waarna hij zich samen met Veronique meteen naar het dak van VDB Fashion haast en er een innig moment volgt tussen moeder en zoon.

Het zijn examens en Louise moet van haar vader veel studeren. Louise is het beu en ze vraagt haar vader of ze Wout mag zien, maar hij vindt het beter dat ze elkaar even met rust laten tijdens de examens, zodat ze zich allebei ten volle op hun examens kunnen concentreren. Uiteindelijk kan ze hem toch overtuigen, wanneer ze hem wijsmaakt dat Wout haar zal komen helpen bij het studeren. Terwijl Wout en Louise een intiem moment beleven met elkaar, komt Peter juist thuis en hij betrapt hen. Hij plaagt het jonge koppel er een beetje mee en Wout is duidelijk een beetje beschaamd. Louise kan er zelf echter wel om lachen en haar vader neemt haar verbazingwekkend genoeg dan ook niets kwalijk.

Louise sluit een deal met haar vader. Als ze minstens 75 procent haalt op haar examens, mag ze 2 dagen naar Walibi gaan met Wouts verjaardag. Wout is in de zevende hemel met de verrassing van Louise. Tot ze een oude bekende tegen het lijf loopt: Louise's ex-lief Davy. Wout heeft het niet naar zijn zin tijdens het uitstapje met Louise. Wanneer hij een VIP-etentje wint, verrast Wout Louise hiermee. Zijzelf geeft toe dat Davy een 'eikel' is.

Een paar dagen later keren Wout en Louise terug naar Mechelen om er het huwelijk van Louises tante Veronique en Mathias bij te wonen. Veronique laat echter lang op zich wachten en Mathias begint zich dan ook stilaan zorgen te maken.

S27 afl5989 133
Aflevering5989-13
2017-10-11 (14)
2017-10-27
Familie 6037 001
Familie 6038 001
Familie 6056 004
Familie 6059 003
Familie 6065 002
Familie 6067 002
Familie 6074 004
Familie 6096 002
Familie 6104 002
Familie 6111 003
Familie 6113 002
Familie 6116 002
Familie 6122 001
Familie 6123 Louise Wout
Familie 6188 001
Familie 6196 004
S27 afl6208 045

Na een tijdje op zich te laten wachten, komt Veronique uiteindelijk dan toch nog opdagen op haar eigen huwelijk. Cédric vergezelt haar onverwacht naar het altaar. Tijdens het feest merkt Louise echter al snel op dat Cédric met iets zit en ze gaat met hem praten. Hij vertelt haar dat hij nog altijd problemen heeft met zijn moeder en niet veel later geeft hij dronken een speech over hoe hard zijn moeder hem altijd wel niet verwaarloosd heeft. Veronique verlaat het feest meteen en niet veel later is het feest dan ook afgelopen voor iedereen. De familie en de andere genodigden blijven verbaasd achter.

Twee maanden later

Nadat Cédric geslaagd is voor de middenjury, wordt hij vrijgelaten uit de instelling. Veronique besluit om zijn thuiskomst klein en intiem te houden en ze nodigt alleen Louise uit. Cédric is blij met zijn thuiskomst, maar hij had toch wel een iets grote feestje verwacht. Veronique belt dan ook meteen de familie op voor een klein feestje in de Jan en Alleman om Cédrics thuiskomst te vieren. Ook Louise is daarbij aanwezig, als nicht en als beste vriendin van Cédric.

Louise is niet blij wanneer Wout op uitwisselingsweek naar Berlijn vertrekt. Zij wou graag samen naar een fuif gaan en denkt eraan om een jongen uit het zesde middelbaar mee te vragen als Wout niet meegaat, omdat al haar vriendinnen al een date hebben. Louise is jaloers wanneer ze Anke, de dochter van Wouts gastgezin, opzoekt op Facebook. Anke is namelijk een lingeriemodel. Een jaloerse Louise beslist Wout een lingeriefoto van zichzelf mee te geven als cadeau.

Louise vindt dat haar vader meer initiatief moet nemen om Amelie te veroveren. Uiteindelijk groeien de twee opnieuw dichter naar elkaar toe. Louise zelf leert Martijn, de broer van Laure, kennen wanneer hij notities komt ophalen voor zijn zus die reeds enkele weken lijdt aan klierkoorts. Ze zijn allebei aangenaam verrast door elkaars verschijning. Louise komt te weten dat Martijn cocktails shaket in café De Kubus, af en toe dj is en van snowboarden houdt. Cédric vertrouwt Martijn niet. Ondertussen mist Louise Wout, maar die laat niets van zich horen.

Martijn zoekt Louise op om haar portemonnee terug te brengen die ze vergat na een avondje uit in de Kubus met Cédric. Nadat Martijn er in slaagt om Louise mee op stap te krijgen, worden de twee al kussend betrapt door Peter. Hij heeft een goed gesprek met zijn dochter.

Louise blijft Martijn contacteren, waardoor de twee steeds weer letterlijk en figuurlijk met elkaar in aanraking komen. Ze wilt Wout eerlijk opbiechten wat er gebeurd is tijdens zijn uitwisselingsweek naar Berlijn en deelt haar gevoelens met Cédric, die zijn nichtje duidelijk maakt dat ze een keuze moet maken. Louise beslist te kiezen voor Martijn en gaat een moeilijk gesprek aan met Wout, die door haar wordt gedumpt. Wouts hart breekt.

Louise wilt niet overhaast te werk gaan met Martijn. Ondertussen vertelt ze Jasmien over haar eerste sekservaring met Wout. Jasmien kan het niet laten om zijn geklungel door te vertellen. Wout ontdekt dat Louise's vriendinnen hem uitlachen en zint op wraak. Op school doet Louise de schokkende ontdekking dat haar lingeriefoto overal op de muren hangt. Het komt tot een confrontatie tussen Louise, Wout en Martijn waarbij Wout een slag in het gezicht krijgt. Louise is boos op Martijn en die laat een paar dagen niets van zich horen.

Louise schaamt zich en blijft enkele dagen weg van school. Wanneer ze terugkeert naar school, doet ze er een akelige ontdekking. Haar lingeriefoto's hangen opnieuw op, maar ditmaal een gefotoshopte versie. Louise wilt Wout aanvallen, maar maakt een ongelukkige val op de trap. Ondertussen komt Martijn zich excuseren voor zijn gedrag tegenover Wout. Wat later ontdekt Louise dat de gefotoshopte foto op het internet werd gezet. Peter licht Trudy in. Die heeft een goed gesprek met haar dochter en ook Cédric komt langs om Louise te kalmeren.

Louise ontdekt dat Martijn de persoon is die de foto's heeft opgehangen op school. Ze gooit hem meteen buiten. Peter denkt erover na om de politie in te schakelen. Louise is helemaal gebroken en Peter schakelt Marie in, die nog psychiater is geweest.

Tijdens de voorbereidingen van het kerstfeest gaat Louise de bomma helpen bij het koken. Ondertussen probeert ze het geheime ingrediënt van Anna's stoofvlees te verkrijgen. De bomma maakt haar duidelijk dat alleen Maarten dat geheim kent, maar Louise wilt de eerste Van den Bossche van haar generatie zijn die het geheim kent. Tegen de rest van de familie vertelt Anna dat ze het niet heeft verklapt, maar niet veel later wordt al duidelijk dat Louise het geheim nu ook kent.

De onverwachte terugkeer van Bart, Trudy en Jelle uit Amerika roept vragen op bij Peter, Hanne en Louise. Uiteindelijk blijkt dat Jelle Audrey, een meisje waarop hij verliefd is, heeft willen verdedigen tegen haar vader en dat die daar niet echt mee gediend was, waardoor Jelle nu gevaar loopt in Amerika en ze niet meer kunnen teruggaan. Louise is blij om haar moeder eindelijk terug te zien. Wanneer Bart niet veel later naar Dubai verhuist voor zijn werk, blijven Trudy en Jelle in België wonen.

Trudy bedankt Louise om Jelle er bovenop te helpen na zijn terugkeer uit LA. Ondertussen brengt Louise Jelle op het idee om challenges te filmen om geld te verdienen via Cash or Crash, zodat Jelle sneller op zijn 18de verjaardag geld genoeg heeft om terug naar Audrey in LA te reizen. Wout voelt de concurrentie van Bram en wilt indruk maken op Louise door met Jelle mee te doen aan challenges. Wout loopt echter tweedegraads brandwonden op door een challenge.

Peter en Trudy zijn er niet mee gediend dat Louise en Jelle toe hebben gekeken hoe Wout zich heeft verwond. De twee houden de lippen stijf op elkaar als ze vragen waarvoor hij dit deed. Louise maakt Wout duidelijk dat hij geen challenges moet doen om indruk op haar te maken. Toch kan hij haar overtuigen mee te werken aan een challenge met een valse bommelding. Peter kan hier niet mee lachen en maakt duidelijk dat dit een strafbaar feit is.

Wanneer Wout verneemt dat Bram Louise heeft meegevraagd naar het schoolbal, geeft hij haar een halsketting cadeau om haar te overtuigen om met hem mee te gaan naar het bal. Louise doet echter een schokkende ontdekking. De halsketting die ze kreeg van Wout, heeft hij zelf gestolen en laten filmen voor een challenge. Louise pakt hem hard aan en maakt duidelijk dat het nooit nog iets wordt tussen hen.

Wout heeft een gevaarlijke challenge op het oog, namelijk de wagen van zijn moeder stelen om bij de stortplaats van de gemeente tegen 100 kilometer per uur tegen een container te rijden en op 70 meter afstand beginnen remmen. Louise stapt bij Wout in de auto om hem om te praten, met als gevolg dat hij beslist de challenge uit te voeren met haar erbij. De challenge eindigt in een auto-ongeval waarbij Louise en Wout worden overgebracht naar het ziekenhuis.

Louise komt er van af met enkele schrammen en een lichte hersenschudding. Wout wordt echter in een kunstmatige coma gehouden. In afwachting van de operatie stelt de politie haar en Cédric enkele vragen. De dokter komt Wouts vader vertellen dat er eventueel blijvende hersenschade kan zijn bij het ontwaken uit de coma. Wat later krijgt Louise te horen dat Wout uit de coma is ontwaakt en zoekt hem op. Dankzij haar wordt de site van Cash or Crash ook platgelegd.

Rayan, een vriend van Jelle, heeft een oogje laten vallen op Louise en vraagt haar mee naar het galabal. Ze vindt hem een playboy en gaat liever met haar vriendinnen. Jelle helpt Rayan aan Louise haar gegevens en zo blijft Rayan volhouden, zonder succes. Peter heeft ondertussen een mooi kleedje voor zijn dochter kunnen regelen op VDB Fashion. Op de dag van het galabal is Louise ziek. Rayan beslist om ook niet te gaan en komt naar haar thuis om haar te verwennen. Jelle volgt ondertussen een streng voedingsprogramma om een topsporter te worden, tot ergernis van Trudy.

Wanneer Cédric de moeder van Leon terugziet op het kerkhof, moet hij opnieuw terugdenken aan de moord op June en sluit hij zich helemaal af van zijn omgeving. Ex-psychiater Marie neemt hem in behandeling, maar al snel begint hij meer voor haar te voelen. Louise heeft dit al snel door en ze confronteert Cédric hiermee. Hij ontkent eerst, maar geeft dan toch toe dat hij gevoelens heeft voor Marie. Louise maakt hem duidelijk dat ze veel ouder is dan hem en dat ze een relatie heeft met Lars, maar dat houdt Cédric niet tegen.

Jelle bestelt online fitnessproducten en wordt betrapt door Louise, maar hij kan er zich nog uitpraten. Louise heeft een goed rapport, maar Jelle heeft een B-attest gekregen. Wanneer Louise een pakje onderschept voor Jelle vermoed ze meteen iets, maar er zit alleen een muts in het pakje. Later spreekt Jelle af met een vriend in de Foodbar en ruilen de twee van pakje...

Familie 6217 002
Familie 6240 006
Familie 6242 002
Familie 6242 003
Familie 6254 001
Familie 6257 004
S28 afl6256 046
S28 afl6265 005
763
763 (2)
Familie 6278 009

Twee maanden later

Louise moet een studiekeuze maken en na lang twijfelen kiest ze voor psychologie. Bij Fashion maakt Peter kennis met Lynn, een model. Ze worden al snel een koppel, maar Trudy vindt het leeftijdsverschil te groot. Lynn vindt het raar dat Peter bij zijn ex woont en ze voelt zich er al snel thuis, tot grote ergernis van Trudy. Lynn denkt dat Trudy misschien nog gevoelens heeft voor Peter en ze gaat shoppen met Louise. Trudy is er niet mee akkoord dat ze dure kleren koopt voor haar dochter.

Lynn brengt Louise op het idee om op kot te gaan en ook Peter zoekt mee. Trudy vindt dat Peter zich door Lynn laat manipuleren. Ze wilt Peter echter niet verliezen en daarom nodigt ze hem en Lynn uit voor een etentje bij haar thuis. Wanneer Peter de twee even alleen laat, laat Lynn zich echter van een heel andere kant zien en boort ze Trudy de grond in. Trudy duwt Lynn, die op de grond belandt. Peter heeft er genoeg van en gaat op hotel. Lynn denkt dat Trudy nog altijd verliefd is op Peter en raadt hem aan om bij haar beg te blijven. Ondertussen wordt Trudy niet geloofd door Peter en Louise, die zich helemaal laten inpalmen door Lynn.

Lynn gaat met Louise naar enkele koten kijken, tot grote ergernis van Trudy. Er is echter niets meer vrij, aanzien het al oktober is. Lynn stelt haar een appartement voor, dat veel meer kost dan een kot. Louise is in de wolken en Lynn kan ook Peter overtuigen, enkel Trudy doet moeilijk. Ze zoekt Lynn op en maakt haar duidelijk dat ze zich niet moet moeien met haar gezin. Lynn laat opnieuw haar ware aard zien, maar deze keer heeft Trudy alles opgenomen. Ze laat het aan Peter en Louise horen, maar die zien het probleem niet en vinden dat ze te ver is gegaan. Na een ruzie met Louise, heeft ze er genoeg van. Ze belt naar Bart en besluit om een maand naar Dubai te gaan.

Trudy vertrekt naar Dubai en neemt afscheid van Jelle en Louise, die haar allebei gaan missen. Peter komt tijdelijk in Trudy's huis wonen om voor de kinderen te zorgen, tot ergernis van Lynn. Niet veel later stinkt haar hele appartement en aangezien ze niet vinden vanwaar het komt, trekt ze tijdelijk in bij Peter. Ze bemoeit zich echter met alles en eist Peter volledig voor zich op. Louise begint zich stilaan te ergeren aan Lynn, tot ze op haar gsm leest dat de stank weg is uit haar appartement. Lynn liegt echter dat ze nog altijd niet gevonden hebben wat er mis is.

Peter verneemt van Louise dat Lynn gelogen heeft en confronteert haar. Ze draait Peter echter weer rond haar vinger en zorgt er zelfs voor dat ze bij hem kan blijven wonen. Lynn pakt Louise hard aan en laat haar haar ware aard zien. Louise voelt zich achteruitgestoken door Peter en probeert hem tot rede te brengen, zonder succes. Ze vindt dat hij maar eens goed moet nadenken over de opofferingen die hij wilt maken voor zijn relatie en contacteert Trudy. Die maakt Peter duidelijk dat Lynn niet in haar huis moet blijven wonen. Lynn gaat op zoek naar dure huizen.

Lynn heeft een duur huis op het oog en laat dit aan Peter zien. Ze kan hem overtuigen om samen naar het huis te gaan kijken. Ze zijn beiden enthousiast, maar Peter wil ook de mening van Louise. Wanneer ze hoort dat Lynn het idee heeft om haar in een apart deel in de tuin te laten wonen, is ze razend. Ze vindt dat haar vader het huis enkel wil kopen omdat Lynn het mooi vindt en laat duidelijk merken dat zij hier niet mee opgezet is. Uiteindelijk koopt Peter het toch om Lynn een plezier te doen.

Marie-Rose keert terug en het komt tot een blij weerzien met Louise. Lynn palmt Peter steeds meer in, maar wordt op haar plaats gezet door Marie-Rose en Louise. Terwijl Peter en Lynn op een feestje zijn in de brouwerij, gaat Louise op café met een vriendin. Ze wordt echter lastiggevallen door een jongen en wijst hem af. Wanneer ze naar huis wilt gaan, merkt ze dat haar fietsband plat is. Ze belt naar haar vader, maar krijgt Lynn aan de lijn en die maakt haar duidelijk dat ze haar eigen problemen moet oplossen. Ze gaat te voet naar huis, maar wordt klemgereden door de jongen die haar lastigviel en hij randt haar aan. Ze kan zich losrukken en wordt naar huis gebracht. Wanneer Peter hoort wat er gebeurd is, zet hij Lynn aan de deur en maakt hij het uit.

Trudy keert terug uit Dubai. Ze heeft echter al snel heimwee en wanneer ze van Bart verneemt dat hij pas over een half jaar terug naar België zal kunnen komen, is ze er kapot van. Jelle en Louise beslissen om haar te helpen en niet veel later staat Bart plots voor de deur. Hij zal een weekje in België verblijven, waarna hij samen met Trudy in Dubai zal gaan wonen. Trudy heeft het echter moeilijk om de kinderen achter te laten, maar Peter belooft goed voor Jelle te zorgen en Louise vertelt dat ze stopt met studeren en op wereldreis gaat. Peter en Trudy zijn eerst tegen, maar uiteindelijk gaan ze toch akkoord en niet veel later neemt ze afscheid van haar familie en vertrekt ze naar Australië.

Trivia

  • Sarah-Lynn Clerckx is de dochter van acteur Kristoff Clerckx, die in de reeks enkele jaren de rol van Andreas Mitsides vertolkte.
  • De makers zijn slordig omgegaan met de leeftijden van de personages. Terwijl Louise in 2005 geboren is en er nog een tijdsprong van 3 jaren is geweest, wordt er in 2015 gezegd dat ze reeds 15 jaar oud is. Dat betekent dat ze 2 jaar te oud is in de serie. Hetzelfde is ook gebeurd met andere personages, bv. met Hanne Van den Bossche.
  • Sarah-Lynn Clerckx is vaak het slachtoffer van nep-Facebookaccounts die in haar naam gemaakt worden. Daarop wordt vaak vermeld dat ze zal stoppen met Familie, maar zelf geeft ze aan dat die informatie volledig fout is. Tijdens het 25ste seizoen wordt dit gebruikt voor een belangrijke verhaallijn voor Louise, waarin ze verliefd wordt op een jongen via Facebook, die eigenlijk niet bestaat.
  • Anno 2018 is Louise 18 jaar oud. Dit wil zeggen dat ze geboren is in 2000. Haar geboorte was op het scherm echter pas te zien in 2005.
  • In november 2018 vertrekt Louise op wereldreis omdat actrice Sarah-Lynn Clerckx besloot te stoppen met haar rol om zich op haar studies te kunnen focussen. Een terugkeer (eventueel met recasting) is niet uitgesloten.

Quotes

Generiek

Galerij

Foto's

Lees Meer

  • Voor meer informatie over de geboorte van Louise, zie hier.
  • Voor meer informatie over het liefdesleven van Louise, zie hier.
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.