FANDOM


Louise Van den Bossche
Seizoenen 141516171819202122232425262728 Familie portret2017 louise 02
Eerste verschijning Aflevering 3000 - 16 februari 2005
Laatste verschijning Aflevering 6293 - 21 december 2018
Gespeeld door Sarah-Lynn Clerckx (voorheen Shari Vingerhoed)
Kinderen -
Ouders Peter Van den Bossche en Trudy Tack de Rixart de Waremme
Huidige categorie Vorige Hoofdpersonages
Algemene InformatieFamilie en LiefdeslevenStudies en BeroepslevenVerhaallijnenTriviaQuotesGalerijGeneriekFoto'sLees Meer

Algemene Informatie

Louise Van den Bossche is een hoofdpersonage dat van 16 februari 2005 tot en met juni 2005 vertolkt werd door diverse baby's, van augustus 2005 tot en met juni 2006 door Shari Vingerhoed en van 4 september 2006 tot en met 21 december 2018 werd het personage vertolkt door Sarah-Lynn Clerckx.

Familie en Liefdesleven

Louise is de dochter van Peter Van den Bossche en Trudy Tack de Rixart de Waremme. Sinds de scheiding van haar ouders, is Bart Van den Bossche haar stiefvader. June Van Damme was enkele jaren haar stiefmoeder. Via haar vader heeft Louise één halfbroer: Enrique Van den Bossche, die al overleden was voor ze geboren werd.

Tijdens het 23ste seizoen heeft Louise voor het eerst een oppervlakkige relatie met de 17-jarige Davy. Tijdens het 25ste seizoen begint Louise een relatie met chatvriend Steve Vanderhaegen, die in realiteit niemand minder dan haar beste vriendin Saartje Frederickx is. 

Tijdens het 26ste seizoen heeft Louise voor het eerst een echte relatie, met Wout Raaffels. In november 2017 bedriegt Louise hem met Martijn, voor wie ze gevoelens krijgt. Ze beslist Wout te dumpen om iets met Martijn te beginnen. Deze relatie is van korte duur. Louise heeft nadien nog flirts met Bram en Rayan Singh

Studies en Beroepsleven

Louise studeerde in 2018 af aan de middelbare school. Ze had normaal een jaar eeder moeten afstuderen, maar ze moest haar laatste jaar opnieuw doen omdat ze  in Amsterdam was gedurende de examenperiode. In 2017 ging ze enkele weken naar een privéschool in L.A. toen ze met haar moeder en Bart verhuisd was. Ze keerde echter terug en kon haar studies in België hervatten.

In 2018 start Louise met een opleiding Psychologie. In november geeft er al de brui aan om een sabbatjaar te kunnen nemen. Ze pakt haar koffers en gaat op wereldreis. Ze maakt haar eerste grote stop in Australië waar ze aan de slag gaat op een ananasplantage.

Verhaallijnen

DSC 0027 2

De geboorte

Louise Van den Bossche wordt geboren op 16 februari 2005. Ze wordt op hetzelfde moment geboren als Cédric en Dieuwke, maar Louise is het eerste kindje dat ter wereld wordt gebracht. Dit zorgt voor jaloezie bij Veronique, want dat betekent dat Louise de eerste erfgename is voor het VDB-imperium, en niet haar zoontje Cédric.

Familie3000

De nanny

Nu er ten huize Peter en Trudy drie kleine kindjes zijn bijgekomen, gaan ze op zoek naar een nanny. Linda wordt aangenomen, maar wordt door Veronique enkele dagen later alweer ontslagen. De keuze valt daarna op Suzy.

Familie3017

Het populairste kindje

De opvoeding van Louise gebeurt zonder weinig problemen, dankzij de hulp van nanny Suzy en grootmoeder Marie-Rose. Op een dag is Trudy helemaal in de wolken wanneer Louise gevraagd wordt om in een reclamespotje mee te spelen. Ze probeert hiermee Veronique extra jaloers te maken op het succes van haar dochtertje. Het komt al snel tot een strijd tussen de twee moeders om wie het meest succesvolle kindje heeft. Op hun verjaardag willen zowel Trudy als Veronique dat hun kind in de belangstelling staat.

Vanaf dit punt wordt de rol van Louise vertolkt door Sarah-Lynn Clerckx.

Familie3381

Drie jaar later

Louise is ondertussen een jong meisje geworden en woont nog steeds met haar ouders in bij haar grootmoeder Marie-Rose. Samen met haar neefje Cédric wordt ze nog steeds verzorgd door nanny Suzy.

Familie3379

De babywissel

Op een dag staat Marijke Leemans voor de deur van de familie Van den Bossche met verschrikkelijk nieuws. Zij beweert namelijk dat haar dochter Lana verwisseld is met Louise of Dieuwke Mitsides na de bevalling. Het komt tot een rechtszaak en er wordt een DNA-test uitgevoerd bij alle betrokkenen. Daaruit blijkt dat niet Louise, maar Dieuwke de dochter is van Marijke. Uiteindelijk komen ze te weten dat de test vervalst is.

Familie3379

De affaire van Mario en Trudy

Trudy begint een affaire met Mario, maar ze voelt zich schuldig na een opmerking van Louise. Louise vraagt zich namelijk af op Trudy ooit iets zou doen om Peter pijn te doen. Trudy biecht haar affaire op een Peter kan dat moeilijk verkroppen. Toch gaat hij nog samen met Trudy naar een etentje met Bert en Yasmine, maar na het etentje raken Peter en Bert in de problemen wanneer ze van de weg gereden worden door een andere auto. Peter belandt in een coma.

Familie3941

De breuk tussen Peter en Trudy

Wanneer Peter uit zijn coma ontwaakt, voelt Trudy zich genoodzaakt om opnieuw haar affaire met Mario op te biechten. Peter kan haar bedrog niet verwerken en de twee gaan uit elkaar. Trudy verhuist tijdelijk naar het appartement van Rob en Els. Samen met Peter zorgt ze voor een goede regeling in verband met Louise. De ene week is ze bij haar, de andere week bij Peter.

LouiseS182

Trudy aan de drugs

Peter moet de regeling al snel volledig aanpassen wanneer hij te weten komt dat Trudy plotseling beste vrienden geworden is met aartsvijand Christel. Die zegt dat ze haar leven verbeterd heeft, maar stiekem werkt ze nog steeds samen met Xavier. Samen met een zekere Sebastien zorgen ze ervoor dat ook Trudy weer op het slechte pad komt. Ze wordt opnieuw verslaafd aan drugs en wanneer Peter dit te weten komt, zorgt hij ervoor dat ze Louise niet meer kan zien.

LouiseS18

Ontvoerd door Latour

Het plan van Xavier lijkt te lukken wanneer Trudy volledig de controle kwijt raakt. Hij wil echter Peter nog meer kwetsen en ontvoert zowel Trudy als Louise en sluit ze op in een verlaten kelder. Ze hebben geen voedsel of water, alleen twee glaasjes water met vergif in...

Finalelatour05
Afl4147 3

Trudy en Louise gevonden

Peter heeft tijdens de confrontatie met Xavier een kogel in de schouder gekregen. Net voordat hij de operatiezaal wordt binnengerold, vraagt hij aan zijn zus om Trudy en Louise te zoeken. Van hen is er nog steeds geen spoor en Latour heeft net voor zijn fatale val geen enkele aanwijzing gegeven. Louise en Trudy zitten nog steeds opgesloten in een kelder, tot Peter ze zelf gevonden heeft. De twee zijn gedehydradeerd, maar hebben er verder geen verwondingen aan overgehouden.

Familie4362
LouiseS192

De breuk tussen Peter en Trudy

Peter en Trudy willen hun relatie nog een kans geven, maar het lukt niet meer. Trudy probeert af te kicken van de drugs en is hierdoor helemaal in de ban van de spiritualiteit. Peter begrijpt deze nieuwe fase in haar leven niet en de twee maken geregeld ruzie. Samen met Els besluit Trudy naar Cyprus te reizen om er tot rust te komen. Tot grote spijt van Peter neemt Trudy Louise ook mee. Weken later keren Trudy en Louise terug naar België en ontdekken ze dat Peter een relatie heeft met zakenvrouw June Van Damme. Louise leert de nieuwe vriendin van haar papa beter kennen en het klikt onmiddellijk.

Schermafbeelding 2016-10-09 om 17.19.07
Familie4446

Het verboden huwelijk

Peter en June zijn getrouwd en dat kan Marie-Rose maar moeilijk verkroppen. Moeder en zoon hebben wekenlang ruzie, en Trudy wil dat ze die ruzie nog snel mogelijk oplossen. Vooral omdat het grootoudersfeest van Louise er zit aan te komen. Trudy zegt ondertussen haar appartementje op en gaat samen met Louise terug naar het huis van Marie-Rose. Al heeft Veronique het daar moeilijk mee omdat ze Trudy niet meer als familie aanziet. Om de week gaat Louise bij haar papa en June wonen, maar daar loopt het mis. Ze probeert de twee tegen elkaar in te spelen, maar haar spelletjes lukken niet en June besluit haar grondig te straffen.

Trudy 36
Familie4559

Verhuis naar Mieke

Trudy beseft dat ze alleen maar haar intrek bij Marie-Rose mocht nemen omdat ze zo Peter en June kon jaloers maken. Trudy besluit daarom opnieuw te verhuizen en ze zoekt naar een huisgenoot. Zo komt ze bij Mieke terecht en ze neemt haar intrek in haar appartement. Louise is hier allesbehalve tevreden mee, omdat Mieke geen derde slaapkamer heeft voor Louise en ze daarom een kamer met haar moeder moet delen. Louise weigert nog langer bij Trudy te wonen en wil bij haar papa blijven. Trudy en Mieke zoeken onmiddellijk naar een oplossing en toveren de berging om tot een echte meisjeskamer. Louise is tevreden en wil terug bij Mieke gaan wonen.

Familie4669

Victor en Trudy

Trudy en Victor hebben al een tijdje een relatie en Victor probeert een band met Louise op te bouwen. Louise kan het echter helemaal niet vinden met Victor, omdat ze hem niet de geschikte vriend vindt voor haar mama. Ze laat dit ook duidelijk merken. Ook Trudy begint haar twijfels te hebben omdat Victor nog steeds zeer kil blijft. Ze besluiten als vrienden weer uit elkaar te gaan.

Familie afl4788 02

Bart en Trudy

Na enkele weken heeft Trudy een nieuwe relatie: met Bart. Louise vindt dit fantastisch nieuws omdat ze er nu een broertje bij heeft: Jelle. Uiteindelijk nemen Trudy en Louise hun intrek bij Bart. Samen met Bart zorgt Trudy ook voor een leuk verjaardagsfeest voor Louise in het thema 'roze' en gaan ze met het hele gezin naar Disneyland.

Familie afl4838 02

Peter heeft darmkanker

Peter krijgt de moeilijke taak om aan zijn dochter te vertellen dat hij darmkanker heeft. Louise heeft het verschrikkelijk moeilijk en moet een paar weken afscheid van hem nemen wanneer hij naar de Verenigde Staten vertrekt voor een speciale behandeling. Nadien keert hij terug naar huis en blijkt hij genezen te zijn. Peter en June besluiten om voor een kindje te gaan.

Familie 4905 06
Familie afl4915 01

Japan

VDB heeft een deal gesloten met een groot Japans bedrijf, maar dat betekent dat er iemand naar Japan zal moeten gaan om de samenwerking op te volgen. June ziet dit idee meteen zitten, maar Peter kan haar overtuigen om thuis te blijven om opnieuw zwanger te worden. Bart kan overhaald worden, maar Trudy wil alleen meegaan als ook Louise en Jelle meegaan. Louise en Jelle zien dit helemaal niet zitten en besluiten thuis weg te lopen om hun standpunt duidelijk te stellen. Trudy, Bart, Peter en June alarmeren de politie, maar het zijn uiteindelijk Anna en Albert die de twee kinderen terugvinden, omdat ze naar hun gevlucht waren.

Familie afl5000 13

Het huwelijk van Mathias en Marie-Rose

De trouw van Marie-Rose en Mathias komt eraan en tijdens de ceremonie staat ook Louise eventjes in de spotlight als bloemenmeisje. Ze is blij dat haar grootmoeder eindelijk trouwt met Mathias.

Familie afl2081 02
Familie afl5105 03

Opvangouders

Het lukt Peter en June niet meer om zwanger te worden, en ze besluiten opvangouders te worden voor kinderen die even niet meer thuis terecht kunnen. Ze krijgen al snel een eerste opvangkindje: Warre. Louise vindt het fantastisch dat ze een klein broertje krijgt, maar haar enthousiasme slaat al snel om in jaloezie. Warre krijgt namelijk veel aandacht van haar papa en hij is niet het perfecte broertje dat Louise in gedachten had. Louise probeert ruzie te stoken tussen Peter en June, maar dat mislukt. Wanneer Warre terug naar zijn ouders mag, besluiten Peter en June dan ook geen opvangouders meer te zijn. Tijdens het buurtfeest komen Louise en June Warre en zijn ouders opnieuw tegen, en kunnen ze definitief afscheid van hem nemen. Louise beseft nu dat ze fout was en verontschuldigt zich.

Familie afl5125 07
Familie 5162 01

Lastige puber

Louise is volop aan het puberen. Ze start binnenkort aan de middelbare school en wil plotseling niets meer met Jelle te maken hebben. Ze wil ook danslessen volgen bij clipdance, zoals haar vriendinnen. June, Peter en Trudy zitten met de handen in het haar. Louise heeft voor het eerst een vriendje: de 17-jarige Davy. Trudy is hier absoluut niet mee akkoord, maar Louise luistert niet. Wanneer Bart en Trudy na een avondje uit thuiskomen, geeft Louise er een feestje en is ze bovendien alcohol aan het drinken. Voor Trudy is dit de druppel en samen met Peter en June stelt ze enkele regels op. Door het gedrag van Louise komt de relatie van Peter en June onder druk te staan. Ze hebben vele discussies over de opvoeding van Louise. Die probeert hen tegen elkaar op te zetten, tot June besluit om het helemaal anders aan te pakken.

39604415
Familie27c

Trudy versus June

June koopt voor Louise alles wat ze van Trudy niet mag hebben en dat zorgt voor discussies. Ondertussen bedriegt Bart Trudy en zoekt ze steun bij Peter. June is jaloers en het komt tot een hevige ruzie tussen Trudy en June. Wanneer Louise weer eens een grote mond opzet tegen Trudy over haar relatie met Bart geeft Trudy Louise een klap in het gezicht. Louise loopt weg en wil haar moeder nooit meer zien. Zowel Marie-Rose, Peter als June vinden het ongehoord wat Trudy gedaan heeft, maar Peter begrijpt haar ook. June zet Louise nog meer tegen Trudy op door te beginnen over ontvoogding. Wanneer Peter dit te weten komt, zet hij June meteen buiten, maar zij keert niet veel later alweer terug wanneer ze liegt dat ze zwanger is. June is hier heel blij mee en maakt het ook weer goed met haar moeder.

1506037 10152201678277491 1247283278 n
Familie 5247 004

Fietsongeval

Tijdens de kerstvakantie brengt Louise veel tijd door Marie-Rose. Op die manier leert ze Mathias' nichtje Delphine kennen, die er op dat moment logeert. Louise en Delphine worden al snel vriendinnen, maar niemand heeft daarbij door dat Delphine allesbehalve goede bedoelingen heeft. Tijdens een uitstapje met de fiets saboteert Delphine de remmen van Louise. Daardoor knalt ze in een grote snelheid tegen een geparkeerde wagen. Ze belandt in kritieke toestand in het ziekenhuis, maar ze komt er vanaf met een lichte hersenschudding en een gebroken arm. Ze is er ook kapot van wanneer ze er achter komt dat June gelogen heeft over haar zwangerschap en haar vader en June uit elkaar gaan.

42135544
Familie 5253 05

Vriendschap met Delphine

Louise en Delphine kunnen het steeds beter met elkaar vinden en Delphine neemt haar intrek bij Peter. Louise besluit samen met Delphine een profiel voor haar vader aan te maken op een datingsite, maar die vindt het nog te vroeg voor een nieuwe relatie. Enkele dagen later vertrekt Delphine alweer en verwatert het contact tussen haar en Peter. Delphine wil een relatie met hem, maar dat ziet Peter niet zitten. Louise vraagt zich luidop af waarom Delphine vertrokken is.

Familie 5185 002
41946328

Peter en Elise

Peter vindt opnieuw de liefde van zijn leven wanneer hij Elise ontmoet. Na enkele moeilijke momenten beginnen de twee een relatie, maar Peter wil het voorlopig nog geheim houden. Wanneer Trudy en Louise echter op een avond binnenvallen, betrappen ze hen. Louise is meteen onder de indruk van Elise, omdat ze een modellenbureau heeft. De twee kunnen het goed met elkaar vinden, tot zij en Peter plotseling ruzie hebben. Louise wil weten wat er gebeurd is, maar Peter wil haar de waarheid niet vertellen. Elise vond een seksfilmpje op de computer van Peter en wou even afstand nemen.

Familie 5325 027
Seizoensfinale23-14

De ontmaskering van Delphine

Elise ontdekt dat Delphine achter het seksfilmpje zit en steelt haar laptop om haar met de hulp van Arno te ontmaskeren. Louise wil met Elise praten over haar relatie met Peter en net wanneer Elise terug naar Arno wil vertrekken, staat Louise plots voor haar deur. Wat later maakt Delphine haar opwachting in het appartement. Er ontstaat een ruzie tussen Elise en Delphine, terwijl Louise in Elise's loft op de wc zit. Elise valt van de trap en breekt haar nek, waardoor ze op slag dood is. Louise ziet alles gebeuren en slaat op de vlucht. Delphine zit haar echter op de hielen met haar motor.

S24E001 05
S24E002 04
S24E003 03

De ontvoering

Peter wordt op de hoogte gebracht van de dood van Elise. Hij is echter des te meer geschokt wanneer blijkt dat Louise de laatste persoon was die Elise telefoneerde, en dat Louise nu vermist is. Zij wordt intussen gevangen gehouden in een verlaten garage door niemand minder dan Delphine, die zich volledig in het nauw gedreven voelt nadat Louise een getuige is van de dodelijke val van Elise. Ze begint door te draaien, maar stort echter al snel helemaal in. Terwijl de politie Delphine zoekt, neemt ze contact op met haar moeder. Agnes kan haar dochter overtuigen om Louise vrij te laten en zich weer vrijwillig te laten opnemen in de psychiatrische instelling in Frankrijk, waar ze tijdens haar jeugd ook al werd behandeld. Peter en Louise gaan vervolgens een paar weken op vakantie om de spanning van de afgelopen dagen te vergeten.

S24E007 17
Familie 5351 002
S24E015 03

Familievete

Twee maanden later keert Cédric definitief terug naar België en hij wil graag bij Louise in de klas zitten. Tegen de zin van Peter en Trudy komen Louise en Cédric namelijk goed met elkaar overeen. Al zijn zij ervan overtuigd dat Cédric een slechte invloed is, omdat hij vaak spijbelt en naar cafés gaat. Louise is ervan overtuigd dat ze Cédric op het rechte pad kan krijgen. Ze komt ongewild in een lastig parket te zitten door de ruzie tussen haar vader en Veronique. Nu ook Marie-Rose bij Vero Bello werkt, wil Peter niets meer te maken hebben met zijn moeder en Veronique. Hij verbiedt Louise om nog langer met haar grootmoeder om te gaan. Louise begrijpt enerzijds de beslissing van haar vader en voor haar is Veronique ook geen familie meer, maar dat zorgt dan weer voor ruzie tussen haar en Cédric. Louise is de ruzies binnen de familie beu, en gaat op haar eigen houtje naar haar grootmoeder. Ze vertelt aan haar vader dat hij haar niet kan weigeren om haar oma te bezoeken.

S24 E089 026
47 Afl70

De dansmarathon

Wanneer Trudy een dansmarathon organiseert met Gunther Poucke, bundelen Louise, Jelle en Hanne hun krachten om een verrassingsact in elkaar te steken. Ondertussen heeft Peter slecht nieuws voor zijn dochter. Er is namelijk een compromitterend foto van hem opgedoken, maar Louise vergeeft haar vader en hoopt vooral dat hij zich terug herpakt. Het gaat van kwaad naar erger wanneer Peter de hoofdverdachte is in een drugszaak. Louise merkt dat haar papa zich volledig laat gaan, en moet hem aansporen om het huis nog eens te verlaten. Niet veel later zit Louise tijdens de feestdagen voor een tijdje met haar gezin opgesloten bij Bart en Trudy thuis door een giftige stofwolk. Samen met Jelle en Hanne maakt ze cadeautjes voor haar gezin.

Familie 5420 04

Nieuwjaarke Zoete

Louise, Jelle en Cédric schuimen samen de buurt af om Nieuwjaarke Zoete te zingen en weten een aanzienlijke buit bij elkaar te sprokkelen. Wanneer het drietal ontdekt dat Jelle een deel van het geld is kwijtgeraakt, ontvangt hij een slag in het gezicht van Cédric en loopt weg. Bart en Trudy halen Peter en Veronique erbij.

Familie 5429 001

Meneer Coppens

De school van Louise is dringend op zoek naar een leerkracht informatica en Arno wordt aangenomen voor de job. Louise ziet dit helemaal zitten en is er van overtuigd dat ze Arno meteen om haar vingers kan draaien. Vanaf de eerste dag staat Arno echter op zijn strepen. Het enthousiasme van Louise gaat snel weg wanneer Arno dan nog eens een saaie leerkracht blijkt te zijn. Tot hij met het voorstel komt om samen met heel de klas een eigen game te ontwerpen.

Familie 5422 01
Familie 5436 001

Avatar X

In het programma Second World maakt Arno een nieuwe avatar aan: Avatar X. Via deze avatar laat hij anoniem Louise en haar klasgenoten weten wat ze moeten doen om te protesteren tegen de lessen van hun wiskundeleraar Goossens. Leo beschuldigt Louise ervan Avatar X te zijn. Arno moet kiezen: de permanente schorsing van Louise of het behouden van zijn job. Arno geeft toe en wordt ontslagen. Louise kan haar klasgenoten overtuigen om opnieuw actie te ondernemen en wanneer Arno zijn spullen komt ophalen, gaan ze allemaal op hun bank staan. Na een goed gesprek met Arno en Louise ziet Leo in dat hij niet alles correct heeft aangepakt en belooft om beter zijn best te doen in de toekomst. Leo beslist dat Louise haar schorsing wordt opgeheven. Ook doet hij Arno het voorstel om terug bij hem te beginnen als informaticaleerkracht. Arno stemt toe.

Familie 5529 001

Milaan

Cédric vraagt Louise of ze in de paasvakantie mee wil gaan naar Italië. Ze stemt toe, maar moet eerst toestemming aan haar ouders vragen. Peter wil niet dat Louise met Cédric naar Italië gaat, omdat hij ruzie heeft met Veronique. Cédric en Louise vinden het niet eerlijk dat zij de dupe zijn van de vete tussen hun ouders. Uiteindelijk kunnen Mario en Trudy Peter en Veronique overtuigen om hun kinderen samen naar Italië te laten gaan. Cédric en Louise gaan samen naar Milaan en amuseren zich er rot.

S24 E195 026
S24 E199 005

De terugkeer van Delphine

Delphine mag voor een weekend terug naar huis komen uit de instelling. Agnes vertelt het aan Peter, die niet blij is met het nieuws. Hij vindt dat Delphine dat weekend binnen moet blijven. Agnes gaat akkoord, maar ze vindt het spijtig dat iedereen zo kwaad reageert. Peter is bang om het aan Louise te vertellen, die heel bang is. Ze kan niet meer slapen sinds Delphine terug thuis is. Enkele weken later mag Delphine definitief terug naar huis komen en Agnes vindt dit het geschikte moment om een verzoening te forceren tussen Delphine en Louise. Na een goed gesprek beseft Louise dat Delphine zichzelf niet was en dat haar ziekte de overhand nam. Louise kan Delphine vergeven en geeft toe dat ze een haatpagina over Delphine gepost heeft op Facebook.

Familie 5532 004
Familie 5534 003
Familie 5538 002
Familie 5540 003
Familie 5542 004

FreEco

Louise moet een spreekbeurt geven op school en omdat Peter zich tegenwoordig focust op ecologie en duurzaam ondernemen, kiest ze dat als onderwerp. Ze komt in contact met een radicale beweging: FreEco, dat zich inzet voor een betere wereld, en leert zo lid Mirthe en leider Hannes kennen. Wanneer ze te weten komen dat zij de dochter van CEO Peter Van den Bossche is, vinden ze dat een zeer interessant gegeven en willen ze Louise maar al te graag in hun organisatie welkom heten. Haar eerste grote opdracht is een protest tegen Galmego, een cosmeticabedrijf dat volgens FreEco haar make-up test op dieren. Louise schakelt de hulp van Cédric in. Wanneer de hond van CEO meneer Vertommen ontvoerd wordt, komt de politie langs bij haar en Cédric. Louise ontdekt dat FreEco het hondje heeft ontvoerd om zich te wreken door een fake-video van dierenproeven te maken met in de hoofdrol de hond van Vertommen. Louise vertrouwt de leden van FreEco terug na hun uitleg over de ontvoering van Vertommens hond. Mirthe en Hannes gooien hun interesses over een andere boeg en dagen Louise uit om te bewijzen dat VDB Fashion, de modetak uit het bedrijf van haar vader, duurzaam onderneemt. Stiekem steelt Louise enkele stoffen uit het atelier, waaronder de stoffen die June indertijd bij Dario Rinaldi had aangekocht, en bezorgt deze aan FreEco voor onderzoek. Hannes en Mirthe blijven Louise opstoken. Wanneer ze bij de winkels van VDB Fashion en Vero Bello gaan protesteren tegen de zogezegde giftige stoffen, laat Peter hen oppakken door de politie. Louise heeft spijt van haar daden, maar Peter voelt zich gekwetst en geeft niet aan haar toe. Ondertussen heeft Veronique een onderzoek laten doen rondom de gebruikte stoffen en krijgt van het labo gelijk. Dit kondigt ze aan op een persconferentie.

Familie 5545 002

Cédric vermist

Louise vermoedt dat FreEco meer weet over de verdwijning van Cédric en probeert Faroud en zijn team naar hun lokaal te leiden. Wanneer ze er binnenvallen, blijkt dat de vogel reeds gaan vliegen is. Hannes en Mirthe zijn kwaad op Louise omdat ze de locatie van FreEco verraden heeft bij de politie. Ondertussen krijgt Veronique te horen dat Cédric zich reeds enkele dagen in het ziekenhuis bevindt. Hij ligt in coma na een alcoholintoxinatie.

Schermafbeelding 2015-08-15 om 01.26.29

FreEco

Louise komt te weten dat naast Cédric ook haar vader in het ziekenhuis ligt met een CO-vergiftiging. Hannes is razend op Louise omdat ze de politie naar het lokaal van FreEco heeft kunnen leiden. Ze kan hem echter overtuigen om zichzelf aan te melden bij de politie, zodat ze kunnen onderzoeken dat FreEeco niet met illegale praktijken bezig is. Nadien blijven Louise en Hannes contact houden en wil ze zich graag blijven inzetten voor FreEco.

S25 E003 033
Familie s25 5558 001

Mathias en Trudy

Trudy brengt Louise op de hoogte van haar slippertje met Mathias. Louise vindt het gedrag van haar moeder beschamend en ongehoord en laat dit duidelijk merken. Ze moet niet veel later afscheid nemen van haar grootmoeder Marie-Rose, die naar Frankrijk verhuist om er een nieuw leven te beginnen. Louise blijft zich afstoten van haar moeder en kan haar niet vergeven. Bovendien geeft ze Mathias nog steeds de schuld en wil ze niets meer met hem te maken hebben. Het gaat van kwaad naar erger wanneer Mathias intrekt bij Trudy, Jelle en Louise. Enkele weken later verhuis hij echter opnieuw en begint hij een relatie met Veronique. Tijdens de feestdagen gaat Louise met Peter mee naar Frankrijk om Marie-Rose te bezoeken. Ondertussen voelt Trudy zich eenzaam omdat ze haar dochter amper nog ziet.

Image-63-30szgk1qvhjstp1dcmaxvu

De weddenschap

Door meer in haar buurt te vertoeven, wordt Cédric verliefd op Stefanie Coppens. Hij gaat een weddenschap aan met Louise om te bewijzen dat hij Stefanie met gemak kan overtuigen om met hem te kussen. Cédric beslist een foto van zichzelf en Stefanie te maken waarbij ze elkaar kussen. Zonder haar toestemming kust hij Stefanie op de mond en maakt hij er een foto van die hij vervolgens naar Louise doorstuurt. Ondertussen neemt Louise afscheid van Peter, die voor een tijdje naar het buitenland gaat.

Aflevering 5713-1
13087240 10154220565127491 7576593906015873066 o

Pesterijen

In de Foodbar neemt Louise het op voor Saartje Frederickx, een tienermeisje uit haar klas dat gepest wordt door Louise's vriendin Leontien. De twee leren elkaar beter kennen en worden goede vriendinnen. Ondertussen ontdekt Jelle dat zijn stiefzus aan het chatten is met een jongen genaamd Steve Vanderhaegen. Trudy gaat ervan uit dat Steve naar dezelfde middelbare school gaat als Louise. Louise vertelt aan Saartje dat Steve echter in Amsterdam woont en de twee hebben elkaar zelfs nog nooit gezien.

Familie 5728 003
Familie 5730 002

Catfish

Louise is verliefd op chatvriend Steve. Wanneer hij via chat vraagt om meer bloot te tonen, lijkt Louise daar meteen mee in te stemmen. Trudy ontdekt dat haar dochter gewaagde foto's neemt en doorstuurt naar Steve. Ze beslist Louise te straffen door haar gsm en laptop in beslag te nemen. Tot grote ergernis van Saartje wil Louise Steve gaan gaan bezoeken in Amsterdam. Hij komt echter niet opdagen en antwoordt niet op haar berichtjes. Wat Louise echter niet weet, is dat chatvriend Steve niemand minder is dan Saartje. Ze biecht Louise op dat ze lesbisch is en is gerustgesteld wanneer blijkt dat Louise dit niet erg vindt.

Familie 5745 001
Familie 5747 004

Hacker

Trudy komt via Leontien te weten dat Steve niet op hun school zit. Ze gaat de confrontatie met hem aan via Facebook onder de naam van Louise. Louise ontdekt dat er iemand op haar account heeft gezeten en spreekt een codewoord af met Steve: "Who's knocking at my door?". Saartje, die stiekem chatvriend Steve is, heeft tijdens een gesprek met de 'hacker' een vermoeden dat deze persoon niemand minder dan Trudy is. Louise is woedend op haar moeder. Ondertussen keert Peter vroeger dan verwacht terug naar huis.

Aflevering 5760-2
AAgSAe7

Naar Amsterdam

Louise skipt haar examens en vertrekt naar Amsterdam om Steve te gaan bezoeken. Daar bouwt ze een goede vriendschap op met backpacker Nicolai, die haar duidelijk maakt dat Steve niet bestaat. Hij kan haar overtuigen om nog een tijdje in Amsterdam te blijven om de stad te leren kennen. Ondertussen panikeert Saartje en biecht ze Trudy op dat zij Steve is. Peter haalt Louise na veel tegenkanting terug naar België. Terug thuis probeert Trudy de brokken met Louise te lijmen en ze kunnen hun ruzie oplossen. Ondertussen krijgt Louise te horen dat ze haar jaar moet dubbelen. Saartje biecht haar onder druk van Trudy op dat zij Steve is. Louise is razend en wil haar zogezegde vriendin nooit meer zien.

S26 afl5771 031
14188301 10154556225512491 4722362506989893502 o

Vergeving

Louise is de enige die het erg vindt dat June geen begrafenis krijgt. Ze wil namelijk afscheid nemen van haar "ex"-stiefmoeder en beweert toch ook goede momenten met June gehad te hebben. Om zijn dochter een plezier te doen, zorgt Peter ervoor dat June toch nog een uitvaart krijgt. Louise kan haar vader echter niet overtuigen om mee te gaan naar de begrafenis. Wanneer Jenny dit verneemt beslist ze om Louise te vergezellen zodat ze niet alleen moet gaan. Ondertussen beslist Louise om Saartje te vergeven en ze praten het thuis uit. Saartje is heel opgelucht. Ondertussen probeert Louise een centje bij te verdienen door af en toe bij te springen in de Foodbar.

Familie 5813 005

Uitstap naar de Ardennen

Louise vertelt Trudy dat de ouders van haar vriendin Silke een huisje in de Ardennen hebben en ze met vriendinnen daar naartoe willen gaan in de herfstvakantie. Trudy komt er echter achter dat naast Louise, Silke en Saartje ook Bram en Wout meegaan. Bram is het liefje van Silke en Wout is de crush van Louise. Peter maakt zich echter zorgen wanneer Trudy over de pil en het seksleven van hun dochter begint. Ze geeft Louise dan ook de nodige voorlichting.

Familie 5814 001
S26 afl5817 052

Louise en Wout

Louise mag van Peter en Trudy op weekend gaan met haar crush Wout nadat hij bij hen thuis kennis is komen maken. Wanneer Louise terug thuis aankomt, merkt Trudy op dat haar dochter niet in haar normale doen is en alarmeert Peter. Louise biecht aan Hanne op dat haar eerste keer seks met Wout nogal misging, omdat beiden nog geen ervaring hadden. Wout stelt zijn liefje voor om hun weekendje Ardennen achter zich te laten en opnieuw te beginnen.

Familie 5821 007
Familie 5837 001

Nonkel Simon

Wanneer Louise bij haar vader in de brouwerij van Niko blijft logeren, maakt Simon hier gretig gebruik van. Hij probeert namelijk Peter te raken via zijn dochter, maar Peter maakt hem duidelijk dat hij zijn dochter met rust moet laten. Louise heeft echter niets in de gaten en kan het zelfs goed vinden met Simon. Ze brengt hem op het idee om een familiefeest te organiseren voor de bomma, die binnenkort 90 jaar wordt. Simon maakt werkt van zijn plannen, maar Peter organiseert ook een feest en is Simon voor.

Familie 5841 002

Betrapt

Louise en Wout proberen nogmaals met elkaar naar bed te gaan, maar moeten dit wel stiekem doen bij Trudy thuis. Op een avond probeert Wout stilletjes weg te glippen, maar wordt hij betrapt door Faroud. Louise krijgt een serieuze uitbrander van haar ouders.

Familie 5858 007
S26 afl5858 240

Het familiefeest

Het familiefeest van de bomma komt dichterbij en Louise zou eigenlijk liever niet meegaan. Trudy stelt een compromis voor door ook Wout uit te nodigen. Louise gaat akkoord, zolang ze niet heel de dag gezelschapsspelletjes moet spelen met de bomma. De dag zelf eindigt zowel voor Louise als de rest van de familie schokkend wanneer de doodgewaande Bart plotseling terug voor hun neus staat. Door de terugkeer van Bart verkeert de volledige familie in gevaar en worden de Van den Bossches onder politiebewaking geplaatst. Louise moet verplicht bij haar vader blijven in de brouwerij.

S26 afl5868 063
S26 afl5870 077
Familie 5860 004

De ontvoering

Terwijl Bart, Faroud en Brinck op zoek gaan naar de Gallo's, ergert Louise zich aan het feit dat ze onder bewaking geplaatst is. Ze mag uiteindelijk terug naar haar moeder en Bart keren nadat ze ervan overtuigd zijn dat de vete tussen Bart en Isabella Gallo opgelost is. Niets is minder waar. Trudy neemt Louise en Jelle mee voor een dagje shoppen, maar onderweg worden ze tegengehouden met de auto en ontvoerd. Isabella laat aan Bart weten dat ze 5 miljoen euro losgeld eist, anders zal hij zijn gezin nooit meer terugzien. Louise, Jelle en Trudy worden dagenlang vastgehouden in een verlaten bunker terwijl de familie op zoek gaat naar het losgeld. Wanneer de overhandiging van het losgeld mislukt door een trucje van Bart en Peter, wordt Trudy vrijgelaten om Bart te vermoorden. Als ze dat niet doet, zullen Louise en Jelle vermoord worden. Dankzij de hulp van Faroud en Brinck, kunnen ze de familie Gallo echter overmeesteren en Louise wordt samen met Jelle in veiligheid gebracht.

S26 afl5870 077
Schermafdruk 2017-02-08 13.13.31
16487454 1583917048299947 3860070597570025431 o

Verhuis naar L.A.

Na alle gebeurtenissen van de afgelopen weken, beseft Trudy dat het tijd is voor een nieuwe start. Ze wil naar L.A. verhuizen, omdat Bart er een goede job had in Silicon Valley. Ze hoopt natuurlijk dat ook Louise mee zal verhuizen en die ziet dat idee ook zitten. Ze wil Wout echter niet achterlaten en ook Peter ziet zijn dochter niet graag vertrekken. Louise staat voor een moeilijke beslissing, maar samen met Wout spreekt ze af dat ze een langeafstandsrelatie een kans willen geven. Peter geeft het echter niet zo snel op en gaat met Wout praten in de overtuiging dat hij Louise in België kan houden. Wout neemt het gesprek echter verkeerd op en maakt het uit met Louise. Die is op haar beurt enorm boos op Peter en is er nu zeker van dat ze naar L.A. zal vertrekken. In de Jan en Alleman wordt een afscheidsfeestje gegeven, maar Louise weigert afscheid te nemen van haar vader. Tot Wout plots voor haar neus staat en het wil goedmaken. Louise besluit ook haar vader te vergeven voor zijn stommiteit en vertrekt met een gerust hart naar de Verenigde Staten met haar moeder en Bart.

Aflevering 5911-2

De aanhouding

Peter en Wout proberen contact te houden met Louise via Skype. Ze laat echter merken dat ze België mist. Ze heeft het gevoel dat ze in Amerika door iedereen wordt genegeerd. Peter maakt zich zorgen wanneer Louise van plan is om drugs te dealen, zodat ze meer aandacht krijgt. Enkele dagen later verneemt hij van Trudy dat hun dochter is opgepakt door de politie. Trudy krijgt van de politie te horen dat Louise alcohol had gekocht met een valse identiteitskaart van een vriend.

5919-02
8ec73453535a2a166a65ef7c7a365873

De terugkeer

Een tijdje later staat Louise terug in België, samen met Trudy. Het wordt al snel duidelijk dat Louise niet van plan is om terug te keren naar L.A. en ze wil bij haar vader blijven wonen. Trudy gaat niet akkoord, want zij en Bart hebben veel moeite moeten doen om haar in een goede privéschool binnen te krijgen. Peter wil niets liever dat zijn dochter in België blijft, maar is het toch eens met Trudy. Louise wil zichzelf bewijzen en gaat op eigen houtje naar haar oude middelbare school, waar ze een goed gevuld takenpakket krijgt dat ze moet maken zodat ze er opnieuw naar school kan gaan. Louise kan haar moeder uiteindelijk overtuigen en ze blijft definitief in België.

Familie 5946 003
Familie 5947 001
Familie 5949 001
Aflevering 5965-1

Cédrics depressie

Veronique schakelt Louise in om met Cédric te gaan praten in de instelling, aangezien het niet goed met hem gaat. Hij is de wanhoop nabij en Louise vreest dat haar neef afstevent op een depressie. Om hem beter te leren begrijpen, neemt ze contact op met Hans, Cédrics psycholoog. Louise maakt Peter echter wijs dat ze contact heeft met een andere psycholoog in het kader van een schoolopdracht voor humane wetenschappen met als thema 'psychologie'. Hans laat Louise op gesprek komen en leert haar hoe ze met Cédric moet omgaan. Louise doet er alles aan om Cédric op te beuren, maar bereikt net het tegenovergestelde. Ze zoekt opnieuw hulp bij Hans en heeft een openhartig gesprek met hem. Op aanraden van Louise zoekt Cédric contact met Leon, een nieuwe jongen in de instelling. Niet veel later komt die tijdens een ongeluk bij het basketten echter om. Cédric geeft zichzelf de schuld en ziet geen uitweg meer. Hij wil zelfmoord plegen door van het dak van VDB te springen, maar denkt net op tijd aan zijn safetyplan en belt Louise op, die zich naar Veronique haast. Hans kan Cédric uiteindelijk overtuigen om niet te springen.

Familie 5984 004
Familie 5985 002

Walibi

Louise sluit een deal met haar vader. Als ze minstens 75 procent haalt op haar examens, mag ze 2 dagen naar Walibi gaan voor Wouts verjaardag. Wout is in de zevende hemel met de verrassing van Louise. Tot ze een oude bekende tegen het lijf loopt: Louise's ex-lief Davy. Wout heeft het niet naar zijn zin tijdens het uitstapje met Louise. Wanneer hij een VIP-etentje wint, verrast hij Louise hiermee. Zijzelf geeft toe dat Davy een 'eikel' is. Wanneer ze een paar dagen later terugkeren naar huis wonen ze het huwelijk van Mathias en Veronique bij, maar de bruid laat lang op zich wachten.

S27 afl5989 133
Aflevering5989-13

Trouwfeest in mineur

Na een tijdje op zich te laten wachten, komt Veronique uiteindelijk dan toch nog opdagen op haar eigen huwelijk. Cédric vergezelt haar onverwacht naar het altaar. Tijdens het feest merkt Louise echter al snel op dat Cédric met iets zit en ze gaat met hem praten. Hij vertelt haar dat hij nog altijd problemen heeft met zijn moeder en niet veel later geeft hij dronken een speech over hoe hard zijn moeder hem altijd wel niet verwaarloosd heeft. Veronique verlaat het feest meteen en niet veel later is het feest dan ook afgelopen voor iedereen. Iedereen blijft verbaasd achter. Twee maanden later wordt Cédric vrijgelaten uit de instelling, tot grote vreugde van Louise.

Familie 6037 001

Uitwisselingsweek in Berlijn

Louise is niet blij wanneer Wout op uitwisselingsweek naar Berlijn vertrekt. Zij wou graag samen naar een fuif gaan en denkt eraan om een jongen uit het zesde middelbaar mee te vragen als Wout niet meegaat, omdat al haar vriendinnen al een date hebben. Louise is jaloers wanneer ze Anke, de dochter van Wouts gastgezin, opzoekt op Facebook. Anke is namelijk een lingeriemodel. Een jaloerse Louise beslist Wout een lingeriefoto van zichzelf mee te geven als cadeau.

Familie 6038 001
Familie afl6042 034

Martijn en Louise

Louise leert Martijn, de broer van Laure, kennen wanneer hij notities komt ophalen voor zijn zus die reeds enkele weken lijdt aan klierkoorts. Ze zijn allebei aangenaam verrast door elkaars verschijning. Louise komt te weten dat Martijn cocktails shaket in café De Kubus, af en toe dj is en van snowboarden houdt. Cédric vertrouwt Martijn niet. Wanneer Wout niets van zich laat horen en Louise op Facebook ontdekt dat hij zich amuseert in Berlijn met lingeriemodel Anke, gaat ze samen met Cédric op stap in de Kubus. Daar voert Martijn haar dronken. Martijn zoekt Louise op om haar portemonnee terug te brengen die ze vergat na een avondje uit in de Kubus met Cédric. Nadat hij er in slaagt om Louise mee op stap te krijgen, worden de twee al kussend betrapt door Peter. Hij heeft een goed gesprek met zijn dochter.

Familie 6056 004

Relatiebreuk

Louise blijft Martijn contacteren, waardoor de twee steeds weer letterlijk en figuurlijk met elkaar in aanraking komen. Ze wilt Wout eerlijk opbiechten wat er gebeurd is tijdens zijn uitwisselingsweek naar Berlijn en deelt haar gevoelens met Cédric, die zijn nichtje duidelijk maakt dat ze een keuze moet maken. Louise beslist te kiezen voor Martijn en gaat een moeilijk gesprek aan met Wout, die door haar wordt gedumpt. Wouts hart breekt.

Familie 6057 004
Familie 6059 003
Familie 6065 002
Familie 6067 002

De wraak van Wout

Louise wil niet overhaast te werk gaan met Martijn. Ondertussen vertelt ze Jasmien over haar eerste sekservaring met Wout. Die kan het niet laten om zijn geklungel door te vertellen. Wout ontdekt dat Louise's vriendinnen hem uitlachen en zint op wraak. Op school doet Louise de schokkende ontdekking dat haar lingeriefoto overal op de muren hangt. Het komt tot een confrontatie tussen Louise, Wout en Martijn waarbij Wout een slag in het gezicht krijgt. Louise is boos op Martijn en die laat een paar dagen niets van zich horen. Ze schaamt zich en blijft enkele dagen weg van school. Wanneer ze terugkeert, doet ze er een akelige ontdekking. Haar lingeriefoto's hangen opnieuw op, maar ditmaal een gefotoshopte versie. Louise wil Wout aanvallen, maar maakt een ongelukkige val op de trap. Ondertussen komt Martijn zich excuseren voor zijn gedrag tegenover Wout. Wat later ontdekt Louise dat de gefotoshopte foto op het internet werd gezet. Peter licht Trudy in. Die heeft een goed gesprek met haar dochter en ook Cédric komt langs om Louise te kalmeren. Louise ontdekt dat Martijn de persoon is die de foto's heeft opgehangen op school. Ze gooit hem meteen buiten. Peter denkt erover na om de politie in te schakelen. Louise is helemaal gebroken en Peter schakelt Marie in, die nog psychiater is geweest.

Familie 6074 004

Het geheime ingrediënt

Tijdens de voorbereidingen van het kerstfeest gaat Louise de bomma helpen bij het koken. Ondertussen probeert ze het geheime ingrediënt van Anna's stoofvlees te verkrijgen. Die maakt haar duidelijk dat alleen Maarten dat geheim kent, maar Louise wil de eerste Van den Bossche van haar generatie zijn die het geheim kent. Tegen de rest van de familie vertelt Anna dat ze het niet heeft verklapt, maar niet veel later wordt duidelijk dat Louise het geheim nu ook kent.

Familie 6096 002

De terugkeer van Bart, Trudy en Jelle

De onverwachte terugkeer van Bart, Trudy en Jelle uit Amerika roept vragen op bij Peter, Hanne en Louise. Uiteindelijk blijkt dat Jelle Audrey, een meisje waarop hij verliefd is, heeft willen verdedigen tegen haar vader en dat die daar niet echt mee gediend was, waardoor Jelle nu gevaar loopt in Amerika en ze niet meer kunnen teruggaan. Louise is blij om haar moeder eindelijk terug te zien. Wanneer Bart niet veel later naar Dubai verhuist voor zijn werk, blijven Trudy en Jelle in België wonen.

Familie 6104 002
Familie 6107 005
Familie 6113 002
Familie 6116 002

Challenges

Trudy bedankt Louise om Jelle er bovenop te helpen na zijn terugkeer uit LA. Ondertussen brengt Louise Jelle op het idee om challenges te filmen om geld te verdienen via Cash or Crash, zodat hij op zijn 18de verjaardag geld genoeg heeft om terug naar Audrey in LA te reizen. Wout voelt de concurrentie van Bram en wil indruk maken op Louise door met Jelle mee te doen aan challenges. Wout loopt echter tweedegraads brandwonden op door een challenge. Peter en Trudy zijn er niet mee gediend dat Louise en Jelle toe hebben gekeken hoe Wout zich heeft verwond. De twee houden de lippen stijf op elkaar als ze vragen waarvoor hij dit deed. Louise maakt Wout duidelijk dat hij geen challenges moet doen om indruk op haar te maken. Toch kan hij haar overtuigen mee te werken aan een challenge met een valse bommelding. Peter kan hier niet mee lachen en maakt duidelijk dat dit een strafbaar feit is. Wanneer Wout verneemt dat Bram Louise heeft meegevraagd naar het schoolbal, geeft hij haar een halsketting cadeau om haar te overtuigen om met hem mee te gaan naar het bal. Louise doet echter een schokkende ontdekking. De halsketting die ze kreeg van Wout, heeft hij zelf gestolen en laten filmen voor een challenge. Louise pakt hem hard aan en maakt duidelijk dat het nooit nog iets wordt tussen hen.

Familie 6122 001
Familie 6123 Louise Wout
Aflevering 6124-2

Auto-ongeval

Wout heeft een gevaarlijke challenge op het oog, namelijk de wagen van zijn moeder stelen om bij de stortplaats van de gemeente tegen 100 kilometer per uur tegen een container te rijden en op 70 meter afstand beginnen remmen. Louise stapt bij Wout in de auto om hem om te praten, met als gevolg dat hij beslist de challenge uit te voeren met haar erbij. De challenge eindigt in een auto-ongeval waarbij Louise en Wout worden overgebracht naar het ziekenhuis. Louise komt er van af met enkele schrammen en een lichte hersenschudding. Wout wordt echter in een kunstmatige coma gehouden. In afwachting van de operatie stelt de politie haar en Cédric enkele vragen. De dokter komt Wouts vader vertellen dat er eventueel blijvende hersenschade kan zijn bij het ontwaken uit de coma. Wat later krijgt Louise te horen dat Wout uit de coma is ontwaakt en zoekt hem op. Dankzij haar wordt de site van Cash or Crash ook platgelegd.

Familie 6186 001
Familie 6188 001

Het galabal

Rayan, een vriend van Jelle, heeft een oogje laten vallen op Louise en vraagt haar mee naar het galabal. Ze vindt hem een playboy en gaat liever met haar vriendinnen. Jelle helpt Rayan aan Louise haar gegevens en zo blijft Rayan volhouden, zonder succes. Peter heeft ondertussen een mooi kleedje voor zijn dochter kunnen regelen op VDB Fashion. Op de dag van het galabal is Louise ziek. Rayan beslist om ook niet te gaan en komt naar haar thuis om haar te verwennen.

Familie 6196 004

Cédric verliefd

Cédric krijgt opnieuw last van zijn trauma over de dood van Leon na het terugzien van diens moeder. Ex-psychiater Marie neemt hem in behandeling, maar al snel begint hij meer voor haar te voelen. Louise heeft dit door en confronteert Cédric hiermee. Hij ontkent eerst, maar geeft dan toch toe dat hij gevoelens heeft voor Marie. Louise maakt hem duidelijk dat ze veel ouder is dan hem en dat ze een relatie heeft met Lars, maar dat houdt Cédric niet tegen.

S27 afl6208 045

Jelle's fitnessobsessie

Jelle bestelt online fitnessproducten en wordt betrapt door Louise, maar hij kan er zich uitpraten. Louise heeft een goed rapport, maar Jelle heeft een B-attest gekregen. Wanneer Louise een pakje onderschept voor Jelle vermoed ze meteen iets, maar er zit alleen een muts in het pakje. Later spreekt Jelle af met een vriend in de Foodbar en ruilen de twee van pakje...

Familie 6217 002

De komst van Lynn

Louise moet een studiekeuze maken en na lang twijfelen kiest ze voor psychologie. Bij Fashion maakt Peter kennis met Lynn, een model. Ze worden al snel een koppel, maar Trudy vindt het leeftijdsverschil te groot. Lynn vindt het raar dat Peter bij zijn ex woont en voelt zich er al snel thuis, tot grote ergernis van Trudy. Lynn denkt dat Trudy misschien nog gevoelens heeft voor Peter en gaat shoppen met Louise. Trudy is er niet mee akkoord dat ze dure kleren koopt voor haar dochter.

Familie 6242 002
Familie 6242 003
Familie 6247 002

Trudy versus Lynn

Lynn brengt Louise op het idee om op kot te gaan en ook Peter zoekt mee. Trudy vindt dat Peter zich door Lynn laat manipuleren. Tegenover Trudy laat Lynn zich van een heel andere kant zien, waarna Trudy haar duwt en Lynn op de grond belandt. Peter heeft er genoeg van en gaat op hotel. Ondertussen wordt Trudy niet geloofd door Peter en Louise, die zich helemaal laten inpalmen door Lynn. Die gaat met Louise naar enkele koten kijken, tot grote ergernis van Trudy. Er is echter niets meer vrij, aanzien het al oktober is. Lynn stelt haar een appartement voor, dat veel meer kost dan een kot. Louise is in de wolken en Lynn kan ook Peter overtuigen, enkel Trudy doet moeilijk. Ze zoekt Lynn op en maakt haar duidelijk dat ze zich niet moet moeien met haar gezin. Lynn laat opnieuw haar ware aard zien, maar deze keer heeft Trudy alles opgenomen. Ze laat het aan Peter en Louise horen, maar die zien het probleem niet en vinden dat ze te ver is gegaan. Na een ruzie met Louise, heeft ze er genoeg van. Ze belt naar Bart en besluit om een maand naar Dubai te gaan.

Familie 6248 009
Familie 6249 002

Trudy naar Dubai

Trudy vertrekt naar Dubai en neemt afscheid van Jelle en Louise, die haar allebei gaan missen. Peter komt tijdelijk in Trudy's huis wonen om voor de kinderen te zorgen, tot ergernis van Lynn. Niet veel later stinkt haar hele appartement en aangezien ze niet vinden vanwaar het komt, trekt ze tijdelijk in bij Peter. Ze bemoeit zich echter met alles en eist Peter volledig voor zich op. Louise begint zich stilaan te ergeren aan Lynn, tot ze op haar gsm leest dat de stank weg is uit haar appartement. Lynn liegt echter dat ze nog altijd niet gevonden hebben wat er mis is.

Familie 6254 001
S28 afl6256 046
Familie 6266 003

Jaloers op Lynn

Peter verneemt van Louise dat Lynn gelogen heeft en confronteert haar. Ze draait Peter echter weer rond haar vinger en zorgt er zelfs voor dat ze bij hem kan blijven wonen. Lynn pakt Louise hard aan en laat haar haar ware aard zien. Louise voelt zich achteruitgestoken door Peter en probeert hem tot rede te brengen, zonder succes. Ze vindt dat hij maar eens goed moet nadenken over de opofferingen die hij wilt maken voor zijn relatie en contacteert Trudy. Die maakt Peter duidelijk dat Lynn niet in haar huis moet blijven wonen. Lynn gaat op zoek naar dure huizen. Ze kan Peter overtuigen om samen naar een huis te gaan kijken. Ze zijn beiden enthousiast, maar Peter wil ook de mening van Louise. Wanneer die hoort dat Lynn het idee heeft om haar in een apart deel in de tuin te laten wonen, is ze razend. Ze vindt dat haar vader het huis enkel wil kopen omdat Lynn het mooi vindt en laat duidelijk merken dat zij hier niet mee opgezet is. Uiteindelijk koopt Peter het toch om Lynn een plezier te doen.

763
763 (2)

De aanranding

Marie-Rose keert terug en het komt tot een blij weerzien met Louise. Lynn palmt Peter steeds meer in, maar wordt op haar plaats gezet door Marie-Rose en Louise. Terwijl Peter en Lynn op een feestje zijn in de brouwerij, gaat Louise op café met een vriendin. Ze wordt echter lastiggevallen door een jongen en wijst hem af. Wanneer ze naar huis wilt gaan, merkt ze dat haar fietsband plat is. Ze belt naar haar vader, maar krijgt Lynn aan de lijn en die maakt haar duidelijk dat ze haar eigen problemen moet oplossen. Ze gaat te voet naar huis, maar wordt klemgereden door de jongen die haar lastigviel en hij randt haar aan. Ze kan zich losrukken en wordt naar huis gebracht. Wanneer Peter hoort wat er gebeurd is, zet hij Lynn aan de deur en maakt hij het uit.

Familie 6278 008
Familie 6278 009

Het vertrek

Trudy keert terug uit Dubai. Ze heeft echter al snel heimwee en wanneer ze van Bart verneemt dat hij pas over een half jaar terug naar België zal kunnen komen, is ze er kapot van. Jelle en Louise beslissen om haar te helpen en niet veel later staat Bart plots voor de deur. Hij zal een weekje in België verblijven, waarna hij samen met Trudy in Dubai zal gaan wonen. Trudy heeft het echter moeilijk om de kinderen achter te laten, maar Peter belooft goed voor Jelle te zorgen en Louise vertelt dat ze stopt met studeren en op wereldreis gaat. Peter en Trudy zijn eerst tegen, maar uiteindelijk gaan ze toch akkoord en niet veel later neemt ze afscheid van haar familie en vertrekt ze naar Australië.

Trivia

  • Sarah-Lynn Clerckx is de dochter van acteur Kristoff Clerckx, die in de reeks enkele jaren de rol van Andreas Mitsides vertolkte.
  • De makers zijn slordig omgegaan met de leeftijden van de personages. Terwijl Louise in 2005 geboren is en er nog een tijdsprong van 3 jaren is geweest, wordt er in 2015 gezegd dat ze reeds 15 jaar oud is. Dat betekent dat ze 2 jaar te oud is in de serie. Hetzelfde is ook gebeurd met andere personages, bv. met Hanne Van den Bossche.
  • Sarah-Lynn Clerckx is vaak het slachtoffer van nep-Facebookaccounts die in haar naam gemaakt worden. Daarop wordt vaak vermeld dat ze zal stoppen met Familie, maar zelf geeft ze aan dat die informatie volledig fout is. Tijdens het 25ste seizoen wordt dit gebruikt voor een belangrijke verhaallijn voor Louise, waarin ze verliefd wordt op een jongen via Facebook, die eigenlijk niet bestaat.
  • Anno 2018 is Louise 18 jaar oud. Dit wil zeggen dat ze geboren is in 2000. Haar geboorte was op het scherm echter pas te zien in 2005.
  • In november 2018 vertrekt Louise op wereldreis omdat actrice Sarah-Lynn Clerckx besloot te stoppen met haar rol om zich op haar studies te kunnen focussen. Een terugkeer (eventueel met recasting) is niet uitgesloten.

Quotes

Generiek

Galerij

Foto's

Lees Meer

  • Voor meer informatie over de geboorte van Louise, zie hier.
  • Voor meer informatie over het liefdesleven van Louise, zie hier.
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.