FANDOM


Ludwig
Seizoenen 1617 Familie3409
Eerste verschijning Aflevering 3395 - 26 september 2006
Laatste verschijning Aflevering 3674 - 20 oktober 2007
Gespeeld door Tim Tubbax
Kinderen Onbekend
Ouders Onbekend
Huidige categorie Vorige Gastpersonages
Algemene InformatieBeroepslevenVerhaallijnenTriviaFoto's

Algemene Informatie

Ludwig is een gastpersonage dat van 26 september 2006 tot en met 20 oktober 2007 wordt vertolkt door Tim Tubbax.

Beroepsleven

Ludwig werkt bij Safe als bewakingsagent. Safe is de bewakingsfirma van Andreas Mitsides die zich bevindt in dezelfde toren als Linea Veronica, De Borger & Co, VDB Electronics en het bedrijfsrestaurant.

Verhaallijnen

Andreas Mitsides is uitgekeken op zijn werk in de ambassade en neemt een beslissing over zijn professionele toekomst. Andreas wilt graag een beveiligingsfirma oprichten. Hoewel deze nog moet worden opgericht, heeft hij al een overeenkomst met Peter Van den Bossche. Andreas geeft zijn firma de naam Safe. Els D'hollander wordt de zakelijke partner van Andreas, wat betekent dat ze een oppas moeten zoeken voor hun dochtertje Dieuwke Mitsides. Andreas vertikt het om toe te geven aan Veronique Van den Bossche en eist dat Suzy Mariën de oppas blijft van zijn dochtertje. Ondertussen neemt Els Ludwig in dienst zonder dit vooraf door te praten met Andreas. Ook Andreas weet van handelen en wilt voor zijn bewakers uniformen laten ontwerpen door niemand minder dan Mario Van de Caveye. Ondertussen is er een belangrijke dvd van Bert Van den Bossche gestolen in de kantoren van Linea Veronica. Andreas’ onderzoek naar de indringer komt in een stroomversnelling.

Heidi Janssens is van Cyprus naar België gekomen voor een vergadering met Andreas en Els. Els zit er mee dat René D'hollander niets meer van zich laat horen. Andreas krijgt nog een extra reden om naar Cyprus te reizen. Andreas heeft een slechte dag, want alle computers in de toren zijn gestolen. Het slechte nieuws bereikt in geen tijd Heidi in Cyprus en zij trekt meteen haar conclusies. Andreas wordt in de pers hard aangepakt over de inbraak in de toren en hij verdenkt er René van de informatie te hebben gelekt. Hij blijft ervan overtuigd dat René meer weet over de computerdiefstallen. Zelfs het huwelijk van Els en Andreas geraakt in een crisis door de computerdiefstal in de toren. René is vastbesloten om de computerdiefstal in de toren op te helderen en om Andreas zijn naam te zuiveren

Peter vraagt aan Andreas om de bewaking in de toren op te drijven nu Xavier Latour en Christel Feremans zijn vrijgelaten. Ondertussen verontrust Bart Van den Bossche het dat er nieuwe informatie over het meettoestel is gelekt en hij polst bij Andreas of er vorderingen zijn in zijn onderzoek naar de industriële spion. Andreas en Peter zetten een val op voor de bedrijfsspion. Het ziet er naar uit dat Andreas de bedrijfsspion heeft ontmaskerd.

Andreas krijgt eindelijk de ambassadeur van Cyprus te spreken. Els ergert zich omdat Andreas al zijn tijd stopt in zijn geheime missie en het laat afweten bij Safe. Terwijl Andreas aan René toegeeft dat hij met een geheime missie bezig is, bekent Els aan Trudy dat ze overhoop ligt met haar man. Andreas onderzoekt namelijk in het grootste geheim de ontvoering van Cynthia, de dochter van de Cypriotische ambassadeur. Andreas geeft aan Els toe dat hij een geheime missie heeft, waardoor zij nog meer voor zijn veiligheid vreest. Daarna roept de Cypriotische ambassadeur opnieuw de hulp in van Andreas. Hij krijgt een verontrustende sms van de ambassadeur. Wat later krijgt Andreas het bezoek van de agenten van de staatsveiligheid. Een dag later worden hij en Els opgeschrikt door een brand, waarbij hun woning is afgebrand. Zij en Dieuwke zijn ongedeerd, maar al hun bezittingen zijn in de vlammen opgegaan. Shirley Van Kets en Noa de Rixart de Waremme maken ondertussen plannen om een benefiet voor Els en Andreas te organiseren. Het plan van Miel Verbiest, Francine Laenen en Jan Van den Bossche om een taartenverkoop te organiseren, valt niet in goede aarde bij Andreas. Na lang wachten krijgen Andreas, Els en hun dochtertje politiebescherming.

Andreas wil meer te weten komen over het verleden van Marijke Leemans, die beweert dat Dieuwke of Louise Van den Bossche bij de geboorte is verwisseld en haar dochter hoort te zijn. Zowel Peter en Trudy als Andreas en Els ontvangen een brief, waarin staat dat ze naar de rechtbank moeten voor het resultaat van de DNA-onderzoeken. Anna Dierckx moet in de krant lezen dat de familie vijf jaar geleden mogelijk betrokken is geweest bij een babywissel. In eerste instantie is ze boos, maar na het telefoongesprek met Peter beseft ze welke moeilijke dag hij en Trudy, en Andreas en Els voor de boeg hebben. De uitspraak van de rechter dat Dieuwke Marijke's kind is komt hard aan bij Els en Andreas. Els slaat op de vlucht met haar dochter. Andreas vindt het schandalig dat de agenten van de staatsveiligheid niet van plan zijn om een zoektocht naar haar en Dieuwke te beginnen. Hij is er bijna zeker van dat ze ontvoerd zijn. Commissaris Annelies Devos en haar assistent Renaat Bosman vinden het verdacht dat Andreas zich verzet tegen de verspreiding van een opsporingsbericht. Els en Andreas hebben een emotioneel zware dag: Lana wordt gecremeerd en de rechter doet een uitspraak over de toekomst van Dieuwke: Marijke krijgt de voogdij over Dieuwke. Els geeft Ludwig een geheime buitenopdracht. Ze wilt dat hij Marijke schaduwt. Ludwig heeft nieuws over Marijke. Ondertussen krijgt hij van Andreas de opdracht om te achterhalen wie de man is waarmee ze contact heeft. Ludwig heeft nieuws voor Andreas over de zogenaamde Geert, de kerel met wie Marijke wordt gezien. Ondertussen ontdekt Andreas dat Els Marijke liet schaduwen.

Andreas vertelt aan Els dat de maffia de ultieme aanslag aan het voorbereiden is. Els wilt met haar man over hun toekomst als koppel praten. Ze verlangt namelijk naar een normaal gezinsleven en stelt Andreas voor om samen met hun dochtertje te verdwijnen. Ondertussen testen Andreas en Peter de afstandsbediening op een echte wagen, zodat hij weet of zijn plan kan werken. Els is dolgelukkig wanneer Andreas voorstelt om met Dieuwke een weekendje naar zee te gaan. Ze genieten van de uitstap met hun dochtertje. Niet veel later is Andreas vermist. De zoekactie naar hem wordt gestaakt. Els is er zeker van dat Andreas dood. Toch beslist ze samen met Peter de agenda van Andreas uit te pluizen in de hoop aanwijzingen te vinden. Veronique komt erachter dat Andreas een teken heeft gegeven. Els heeft in de krant een advertentie voor hem laten plaatsen. Ze is ervan overtuigd dat Andreas op haar teken wacht. Ondertussen kampt ze met een schuldgevoel omdat ze het geheim van Andreas niet heeft kunnen bewaren. Els heeft het gevoel dat ze hem nu helemaal kwijt is.

Commissaris Annelies De Vos krijgt het niet over haar hart om Els D'hollander te vertellen dat het dossier van Andreas Mitsides geklasseerd is. Els bereidt de begrafenis van Andreas voor, hoewel zijn lichaam nog niet is vrijgegeven. Nadat ze het nieuws krijgt dat Andreas werkelijk dood is, wilt Els zo snel mogelijk de crematie van haar man regelen. Ze nodigt alle Van den Bossches uit voor de crematie van Andreas. Ook Ludwig is aanwezig op de crematie van zijn baas en goede vriend Andreas Mitsides. Els apprecieert de steun van Ludwig en maakt hem duidelijk dat Andreas hem graag had.

Trivia

  • Het personage verdween in het voorjaar van 2007 plots uit beeld, omdat acteur Tim Tubbax in december 2006 in aanraking kwam met het gerecht en een tijdje in de cel moest doorbrengen. Na zijn vrijlating keerde hij nog eenmalig terug in het 17de seizoen.
  • In 2017 krijgt acteur Tim Tubbax opnieuw een rol in Familie, ditmaal als Cas.

Foto's

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.