FANDOM


Maarten Van den Bossche
Seizoenen 6789101112131415161718192021222324262728 MaartenS28
Eerste verschijning Aflevering 1084 - 6 januari 1997
Laatste verschijning Aflevering 6209 - 27 augustus 2018
Gespeeld door Michael Vroemans (voorheen Gianni Verschueren)
Kinderen Alex Hermans
Ouders Jan Van den Bossche en Nele Van Winckel
Huidige categorie Vorige Hoofdpersonages
Algemene InformatieFamilie en LiefdeslevenStudies en BeroepslevenVerhaallijnenTriviaGeneriekGalerijFoto'sLees Meer

Algemene Informatie

Maarten Van den Bossche is een hoofdpersonage dat van 6 januari 1997 tot en met 30 juni 2006 door Gianni Verschueren en van 4 september 2006 tot en met 29 maart 2013, op 25 december 2013, van 9 mei 2014 tot en met 7 mei 2015, op 30 december 2016 en van 2 januari tot en met 27 augustus 2018 vertolkt werd door Michael Vroemans.

Familie en Liefdesleven

Maarten is de zoon van Jan Van den Bossche en Nele Van Winckel. Hij heeft één zus Leen Van den Bossche, drie halfbroers Willem Feyaerts, Guido Van den Bossche en Bart Van den Bossche en één halfzus Mieke Van den Bossche

Als puber had Maarten een korte relatie met Lieselot, een meisje van zijn klas. Na de tijdsprong in 2006 had hij een relatie met de schuchtere Annick Schoonbaert. Ondertussen werd Maarten verliefd op de avontuurlijke Evy Hermans en laat Annick links liggen. De relatie met Evy bleef ook niet duren, omdat zij verliefd werd op Maartens neef: Pierrot Van den Bossche.

Later begon Maarten een relatie met zijn stagementor: Caro Goossens. Na de breuk met Caro heeft Maarten kort nog iets gehad met Kicky, de dochter van de brouwer. Enige tijd later wordt hij verliefd op Roos Sterckx. Maar die heeft al iets met Niko Schuurmans. Nadien is Maarten eerlijk over zijn gevoelens voor Roos en worden de twee een koppel. Een jaar later vraagt Maarten Roos ten huwelijk, maar stellen achteraf hun huwelijk uit omdat ze op wereldreis willen vertrekken. Wanneer beiden in Pakistan gegijzeld worden door terroristen, betekent dit de dood voor Roos. Maarten kan de dood van zijn verloofde moeilijk verwerken en lijdt aan hallucinaties van haar. Enkele maanden later wordt Evy Hermans terug stilaan verliefd op Maarten en kust hem. Maarten maakt haar duidelijk dat hij geen gevoelens heeft voor haar.

Wanneer Maarten in 2018 terugkeert naar België biecht Evy op dat hij de vader is van haar overleden zoontje Alex Hermans. Ondertussen heeft Evy het uitgemaakt met Stan en wordt ze terug verliefd op Maarten. De twee beginnen opnieuw een relatie, maar wanneer Maarten terugkeert naar India, komt het tot een breuk dankzij de manipulaties van Stan. Wanneer de waarheid aan het licht komt, keert Maarten terug uit India om zijn relatie met Evy een nieuwe kans te geven. In september 2018 komt het opnieuw tot een breuk en keert Maarten terug naar India.

Studies en Beroepsleven

Maarten was als jonge twintiger geen goede student en wist niet goed wat hij met zijn leven wou doen. Hij was de jongen voor wie studeren niet hoefde, mislukte twee jaar na elkaar als student informatica en moet aan het werk. Uiteindelijk beslist Maarten om naar de kokschool te gaan. Dat bleek een schot in de roos te zijn. Zo heeft Maarten bijvoorbeeld stage gelopen in restaurant De Lork. Hij stopt echter vroegtijdig met zijn opleiding door problemen met zijn stagementor en maakt zo zijn opleiding niet af. 

De grote droom van Maarten is een eigen restaurant openen. Door geldnood werkte hij tijdelijk in de fabrieken van VDB Electronics, maar neemt na zijn ontslag samen zijn vader en Rita Van den Bossche het café van Dimitri Roels over. Het drietal transformeert de zaak tot een uitgebreide brasserie, tot grote ergernis van stiefmoeder Linda Desmet. Na een tijd beslist Maarten zich terug te trekken uit de zaak. Nadien heeft Maarten samen met zijn toenmalige vriendin Roos Sterckx een tijdje een eigen traiteurszaak, genaamd Roos Crevette, uitgebaat. In juni 2011 wilt Maarten zijn cateringzaak uitbreiden met een tweede caravan, genaamd De Rosbief, en besluit een banklening aan te vragen.

Tijdens het 21ste seizoen mag Maarten enkele weken als mede-uitbater en chef-kok in het restaurant van Quinten Huisinga, De Karimata, werken. Het bootrestaurant wordt echter verzegeld na de restaurantfraude door Quinten. Wat later komt Maartens échte droom uit: het runnen van een eigen restaurant. Restaurant De KomEet wordt een tak van de VDB Holding, een holding opgestart door te familie Van den Bossche. Een jaar later moet Maarten zijn droom alweer opgeven wanneer Veronique Van den Bossche de KomEet wilt ombouwen tot een biologische foodbar. Hij ziet het echt niet zitten om er aan de slag te gaan en beslist met Roos om op wereldreis te vertrekken.

Bij zijn terugkeer in 2014 gaat Maarten alsnog aan de slag in de Foodbar. Hij doet dit om Zjef De Mulder uit de nood te helpen tijdens de afwezigheid van Liesbeth Pauwels. Later krijgt Maarten opnieuw een aanbieding om in de Foodbar te werken, maar hij weigert. Hij beslist aan de slag te gaan als barman in snookercafé De Komma. Maarten doet dit echter undercover onder de naam Jeroen Smits. Wanneer Faroud Kir dit te weten komt, zorgt hij ervoor dat Maarten ontslag neemt. Via Faroud kan Maarten nadien deelnemen aan de selectieproeven van de Geheime Dienst. Hij faalt echter voor deze proeven, waardoor hij niet aan de slag kan gaan als Geheim Agent. Maarten vertrekt opnieuw naar het buitenland.

In januari 2018 keert Maarten terug naar het binnenland. Hij vangt de afwezigheid van zijn vader op in de Jan en Alleman. Meteen wordt duidelijk dat Maarten in India de kost verdient door te werken in de keuken van een weeshuis. Bij zijn terugkeer helpt hij ook Evy af en toe als fotograaf met Localscoop na haar relatiebreuk met Stan. Enkele weken later keert Maarten terug naar India om er opnieuw in het weeshuis aan de slag te gaan. Bij zijn tweede terugkeer naar België vertelt Maarten dat hij definitief wil terugkeren en dus zijn job in India zal opgeven.

Verhaallijnen

De serie maakt een sprong in de tijd van zeven jaar.

SF06Maarten02

Jan en Nele hebben ondertussen een tweede kindje gekregen: Maarten. De jongen is inmiddels zo'n zes jaar oud en is de lieveling van de familie Van den Bossche.

Maarten speelt een belangrijke rol tijdens de seizoensfinale. De hele familie is verzameld in het Hilton hotel in Antwerpen om het huwelijk van Guido en Els te vieren. Op dat moment is er echter ook een delegatie van Oostbloklanden aanwezig, en volgt er een gijzelneming door extremisten. De familie en vrienden van Guido en Els worden gegijzeld en nadien vastgebonden terwijl er een bom geplaatst is. Maarten is de enige die klein genoeg is om zich los te wringen en de bom onschadelijk te maken. Maar lukt hem dit?

Binnenkort

Binnenkort

Binnenkort

Binnenkort

Binnenkort

Binnenkort

Binnenkort

Binnenkort

Binnenkort

Binnenkort

Binnenkort

Binnenkort

Binnenkort

Twee maanden later

S20 afl4407 004
Schermafbeelding 2016-09-05 om 18.14.05
Schermafbeelding 2016-10-16 om 13.59.52
Schermafbeelding 2016-11-13 om 09.30.53
Schermafbeelding 2016-11-19 om 19.40.09
Familie4456
25349687
Familie4484
Familie4489
55f88041b728e2fb465227f52764f9f9
Schermafbeelding 2017-04-25 om 20.00.39
Familie4564
Familie4609
Familie4625

Linda is het beu dat Maarten nog altijd haar keuken inpalmt en ze stelt hem en Jan voor een ultimatum. Maarten beseft dat het Linda menens is en dus drijft hij de druk bij Dimi op om Rita te overtuigen samen een wereldreis te maken. Zo kan hij een professionele keuken laten installeren in het vrijgekomen appartement van Rita. Maarten gaat ook op zoek naar geldschieters voor zijn keuken en kan Bert hiervan overtuigen. Maar dat ziet Jan niet zitten, want hij wil niet dat Bert inspraak gaat krijgen binnen de Jan en Alleman.

Jan is er als de dood voor dat hij het niet meer voor het zeggen zal hebben bij Jan en Alleman als Rita zich laat uitkopen door Bert. Jan grijpt dan ook elke kans om op zijn zus in te praten en daar is Maarten niet helemaal gelukkig mee. Wanneer Rita en Dimi op proefreis vertrekken met hun mobilhome, besluit Jan de twee achterna te reizen om hun reis te doen mislukken. Ondertussen maken Maarten en Bert verschillende afspraakjes om de nieuwe plannen voor het café te bespreken.

Rita en Dimi keren terug van hun proefritje en voor Rita is het duidelijk: ze wil thuisblijven. Maarten vindt het zonde dat Dimi zijn plan om een wereldreis te maken enkel en alleen opgeborgen heeft omdat Rita niet wil meegaan. Bovendien betrapt hij zijn vader op een leugen en komt hij te weten dat hij in de Ardennen was om Rita en Dimi te bespioneren. Maarten confronteert zijn vader met de sabotage van de reis van Rita en Dimi en hij en Linda eisen dat Jan zijn excuses aanbiedt. Hierdoor besluit Rita dat ze toch op wereldreis wil vertrekken, maar die plannen worden opnieuw gedwarsboomd wanneer Rita in het ziekenhuis wordt opgenomen. Haar hoofd staat nu niet naar het verkopen van haar aandelen en Maarten moet zijn plannen opbergen.

In de Jan en Alleman maken Maarten en Niko kennis met de knappe Roos, die op zoek is naar een job. Ze wordt aangenomen als serveuze in het café en zowel Niko als Maarten hebben meteen hun oog laten vallen op haar. Maarten en Niko wedijveren om haar aandacht, maar Jan laat duidelijk merken dat hij boven hun haantjesgedrag staat. Bovendien heeft Jan andere zorgen, want de voedselinspectie maakt zijn opwachting en besluit dat de keuken gesloten moet worden. Jan wil Roos opnieuw ontslaan, maar Maarten wil daar een stokje voor steken en gaat op zoek naar oplossingen.

Maarten, Niko en Roos besluiten in de Jan en Alleman een 'Night Tropical' te organiseren om een ander cliënteel aan te trekken. De avond is een groot succes, tot Linda roet in het eten strooit. Ze kan niet tegen de geluidsoverlast en stuurt zelfs de politie op Maarten en Jan af. Maarten kan er niet mee lachen, maar Jan besluit om toe te geven aan de eisen van zijn vrouw en het concept op te zeggen.

Het werkt Niko op de zenuwen dat Maarten enkel nog aandacht heeft voor Roos en hem continu bevelen geeft. Het komt tot een confrontatie tussen de twee kemphanen, maar Maarten wil niet toegeven dat hij gevoelens heeft voor haar. De twee blijven continue met elkaar flirten en gaan zelfs samen verschillende opdrachten aan om aan elkaar te bewijzen dat ze het sterke geslacht zijn. Zo springen ze bijvoorbeeld samen uit een vliegtuig. Leen merkt dat haar broer gevoelens heeft voor Roos en schakelt hem in om Niko en Evy bij elkaar te krijgen. Hun inspanningen worden echter niet beloond, want uiteindelijk worden Roos en Niko een koppel en blijft Maarten alleen achter.

In het café zijn Maarten en Roos getuige van een koppel dat ruzie maakt. Maarten besluit het meisje - genaamd Charlotte - te troosten en Roos kan haar jaloezie niet verbergen. Maarten besluit nadien nog verschillende keren af te spreken met Charlotte om een luisterend oor te zijn, maar zij verstaat zijn signalen verkeerd en denkt dat hij verliefd op haar is. Charlotte probeert Maarten te kussen, maar hij gaat niet in op haar avances omdat zijn hoofd nog bij Roos staat. Maarten besluit zijn trots opzij te zetten en Roos de waarheid te vertellen. De twee kussen en worden betrapt door Niko. Uiteindelijk worden Roos en Maarten toch een koppel en legt Niko er zich bij neer.

Rita is terug aan de beterhand en wil niets liever dan terug aan de slag gaan bij de Jan en Alleman, maar Linda, Maarten en Dimi vinden dat ze het nog een maand kalm aan moet doen. Maarten is vooral bang dat Jan hierdoor Roos of Niko zal ontslaan en doet een pleidooi bij zijn vader om de twee aan te houden. Toch besluit Jan dat er iemand zal moeten vertrekken, want de inkomsten zijn de laatste tijd enorm laag. Maarten zoekt met Dimi naar allerlei plannetjes om meer klanten te lokken, maar Jan gelooft er niet meer in. Hij vertelt aan zijn zoon dat Roos de eerste zal zijn die moet vertrekken, omdat zij er het laatst bijgekomen is.

Dankzij de hulp van Dimi wordt het café overspoeld met een seniorenclub, die van de Jan en Alleman hun vaste basis willen maken. Maarten heeft liever jong volk in het café, maar feit is dat de ouderen goed verteren en dat hierdoor zowel Roos als Niko hun job kunnen behouden. Maarten wil de voorzitter van de seniorenclub overhalen om een bal te organiseren om nog meer geld in de kassa te brengen. Maarten gaat hiervoor op zoek naar een DJ en komt bij Albert terecht.

Nu de seniorenclub van het café hun vaste stek gemaakt hebben, gaan de zaken weer goed, maar hierdoor hebben Maarten en Roos geen enkele vrije tijd meer voor elkaar. Roos is de senioren die Jan en Alleman inpalmen beu en ze wil dat Maarten aan de voorzitter vraagt dat de bejaarden hun manieren houden. Roos doet Maarten inzien dat zijn ambities hoger liggen dan bij Jan en Alleman en hij geeft zijn ontslag. De seniorenclub wordt daar het eerste slachtoffer van, want Jan kan de zaak niet in zijn eentje runnen.

Wanneer Maarten gevraagd wordt om de catering te doen voor de wake van Brenda, brengt dat hem op een idee. Hij wil samen met Roos zijn eigen cateringszaak beginnen. Ze gaan aan de slag met een brainstorm en besluiten tijdelijk broodjes aan huis te leveren om centen te verdienen. Ondertussen werkt Maarten zijn cateringconcept uit en wordt hij door Mathias gevraagd voor een speciale opdracht. In het appartement van Jan en Linda beginnen de frustraties terug op te lopen wanneer Maarten zijn kookmateriaal thuis blijf stockeren. Maarten besluit zijn spullen te pakken en mag tijdelijk de caravan van Dimi gebruiken om er te logeren.

Het is duidelijk dat Maarten en Roos hulp nodig hebben om de caravan op te knappen en te verbouwen. Niko stelt zich meteen kandidaat en Mathias stelt een van zijn loodsen ter beschikking. Maarten en Roos gaan op zoek naar een geschikte naam voor hun opstartende zaak en komen uit bij de Roos Crevette. Maarten en Roos krijgen vlot cateringopdrachten binnen, maar merken al snel dat de caravan duidelijk beperkingen heeft. De combinatie werken en wonen is niet ideaal en Roos begint zich al snel te ergeren. Roos vertelt aan Maarten dat ze het kotsbeu is om in de caravan te wonen en herinnert hem ook aan zijn plan om een restaurant te beginnen. Maarten wil zijn cateringzaak uitbreiden met een tweede caravan en besluit een banklening aan te vragen. Ondertussen gaat Roos aan de slag in een dancing, genaamd Copacabana, waar Maarten haar ziet dansen met collega Danny. Hierdoor gaat Roos bij hem weg en trekt ze in in het studentenhuis. Maarten probeert zijn relatie met Roos terug goed te maken, maar zij blijft koppig doen.

Tijdens de finaleweek is Maarten bezig met de voorbereidingen van meerdere feestjes. Zo moet hij een bedrijfsfeestje bij zowel Electronics United als VDB Electronics cateren.

0825-familie6maandag 0
529851 165411423611511 583251946 n
Familie4744
Familie s20 afl4742 01
Familie s20 afl4760 01
Familie afl4792 02
640px-Familie afl4795 02
Familie4796
640px-Familie afl4797 05
640px-Familie afl4850 01
Familie afl4855 03
Familie4880
Familie afl4885 17

Nu Roos haar koffers gepakt heeft en in het Studentenhuis woont, besluit Maarten voorlopig de Roos Crevette alleen uit te baten. Niko vindt dat zijn goede maat zijn trots moet inslikken om het terug goed te maken met Roos. Maarten beseft dat hij haar anders voorgoed kwijt zal zijn en besluit zijn droom om van de Roos Crevette een grote zaak te maken, op te bergen. Niko zet nadien de caravan te koop en Roos besluit Maarten nog een kans te geven.

Terwijl Bart moet revalideren in het ziekenhuis na de brand in de kantoren van VDB Electronics, mogen Maarten en Roos in zijn huis intrekken. Ondertussen spreekt Mathias zijn zakenrelaties aan om Maarten aan een geschikte job te helpen. Zo komt Maarten in contact met Quinten, de eigenaar van een bootrestaurant.

Maarten verdient goed zijn boterham in het bootrestaurant en hij heeft echt het gevoel dat er een nieuw en succesvol hoofdstuk in zijn leven is begonnen. Ondertussen lopen de spanningen thuis bij Bart hoog op tussen Roos en Hanne. Maarten en Remko besluiten tussenbeide te komen om de spanningen op te lossen. Roos loopt er echter al een tijdje gespannen bij sinds ze in de dancing Copacabana werkt. De lange uren doen haar geen goed en ze loopt er vaak als een zombie bij.

Pierrot en Evy zijn op zoek naar een verblijfplaats en Maarten biedt ze tijdelijk een kamer aan in het huis van Bart. Om hen te bedanken, houden ze een feestje, maar dat loopt al snel uit de hand wanneer de politie langskomt wegens geluidsoverlast en het bovendien tot ruzie komt tussen Niko en Mieke. Nadien bereidt Pierrot een Afrikaanse feestje voor om Evy te overtuigen naar Afrika op reis te gaan en Maarten zorgt voor de nodige hapjes.

In het restaurant van Quinten lijken de zaken toch niet zo goed te gaan en Quinten vraagt of Maarten hem een grote som geld kan lenen. Een tijdje later is Maarten opgelucht wanneer hij het geld terugkrijgt, maar hij vreest toch dat er meer aan de hand is. Ook met Roos gaat het van kwaad naar erger. Ze is verslaafd geraakt aan pepmiddelen door haar job in de dancing en besluit dit op te biechten aan Maarten. Wanneer Quinten nadien terug geld nodig heeft, begint Maarten argwaan te krijgen. Zijn grootste nachtmerrie wordt werkelijkheid wanneer Maarten op een dag op de boot aankomt en merkt dat het volledig verzegeld is door de politie. Quinten is er met al het geld vandoor en Maarten blijft met niets achter.

Maarten wil deze keer niet bij de pakken blijven neerzitten en maakt met Roos plannen om hun eigen restaurant uit de grond te stampen. Maarten en Roos leggen hun plannen voor aan Mathias, in de hoop dat hij als financierder met geld over de brug zal komen. Mathias doet Maarten een zakelijk voorstel, maar Maarten begint te twijfelen. Uiteindelijk komt Maarten te weten dat er een VDB Holding opgericht wordt met een eigen bedrijfsrestaurant. Het is vooral Marie-Rose die de twee wil steunen en ze biedt de job aan aan Maarten. Maarten stelt zijn businessplan voor aan Marie-Rose en Mathias en kan de twee overtuigen.

Een paar weken later is het zover: het restaurant - dat de naam de KomEet meekrijgt - begint vorm te krijgen. Ondertussen komt er een verzoeningspoging tussen Maarten en Jan, die al geruime tijd niet meer tegen elkaar praten omdat Jan graag eigenaar van het restaurant wou worden. Vlak voor kerstmis worden alle ruzies uitgeklaard en komt de volledige familie bij elkaar om de feestdagen met elkaar te vieren. Maarten en Roos zijn ook aanwezig op het grote openingsfeest van de VDB Holding.

In januari opent de KomEet zijn deuren en iedereen is onder de indruk van het menu van Maarten. De opening is echter maar een matig succes en Maarten had gehoopt op meer klanten. Bovendien wordt het al snel duidelijk dat Roos niet geschikt is als maître. Ze mist de juist ervaring en maakt de ene fout na de andere. Wanneer Marie-Rose op bezoek komt met haar vriendinnen van de Rotary, is dat voor Maarten een extra stimulans om het goed te doen, maar de bediening laat van zich afweten, want naast Roos komt ook Jan een handje toesteken. Maarten en Roos besluiten om op zoek te gaan naar een maître en doen enkele selectieproeven. Ze kiezen uiteindelijk voor Jana.

Tot grote jaloezie van Roos, komen Maarten en Jana zeer goed overeen. Jana neemt Maarten mee naar een duur restaurant en Roos kijkt jaloers toe vanop de zijlijn. Het stoort Roos bovendien hoe langer hoe meer dat Maarten haar ideeën negeert en wel telkens akkoord gaat met de voorstellen die Jana doet om de KomEet nog beter te laten draaien. Roos vreest dat Jana en Maarten iets hebben samen, tot Jana haar vriendin voorstelt aan de twee: Chris.

De problemen binnen de KomEet stapelen zich op wanneer eerst de buurman zijn beklag komt doen over geluidsoverlast, en nadien Chris de boel op stelten komt zetten omdat Jana een einde aan hun relatie gemaakt heeft. Maarten en Roos kunnen hun ogen niet geloven wanneer een tijdje later de KomEet volledig vernield is. De politie wordt erbij gehaald en Maarten is er zeker van dat de buurman hier iets mee te maken heeft. Uiteindelijk wordt duidelijk dat het wel degelijk Chris was, dus moet Maarten zijn excuses aanbieden bij de buurman.

Maarten, Roos, Jana en Evy gaan samen naar de Ardennen om te kajakken. Daar merken Roos en Maarten op dat Jana en Evy het wel héél goed met elkaar kunnen vinden. Voor Maarten is het dan ook eventjes schrikken wanneer de twee een koppel worden. Nadien krijgt Maarten het aan de stok met Veronique. Zij eist een tafeltje voor een deal te bespreken met een klant, maar Maarten kan niet aan haar eisen voldoen. Hierdoor is de deal niet doorgegaan en Veronique besluit Maarten te viseren door zijn boekhouding te bekijken. Wanneer Maarten een aanbieding krijgt van een sterrenrestaurant, is hij dan ook geneigd om hierop in te gaan, maar Roos raadt hem aan dit niet te doen. Jana is dan weer van mening dat Maarten een grote kans laat schieten en Maarten gaat met Mathias praten. Uiteindelijk neemt Maarten de beslissing om gewoon te blijven en hij deelt dit persoonlijk mee aan Veronique.

Wanneer Jana ruzie maakt met een vaste klant van de KomEet, zet Maarten haar op haar plaats en dreigt hij zelfs met ontslag. Jana vertelt echter dat de klant handtastelijk is en ze daarom haar mond niet wil houden. Maarten besluit de klant zelf aan de deur te zetten, wanneer duidelijk wordt hoe hij Jana behandelt.

Bart begint het moeilijk te krijgen met de aanwezigheid van Maarten en Roos, zeker nu Trudy en Louise ook bij hem zijn ingetrokken. Maarten en Roos snappen de hint en gaan op zoek naar een oplossing. Maarten en Roos hebben echter andere toekomstplannen voor ogen, maar Maarten maakt een impulsieve beslissing wanneer hij een oud boerderijtje tegenkomt dat te koop staat. Maarten besluit onmiddellijk te tekenen, zonder eerst Roos te verwittigen. Roos is razend op Maarten, maar hij besluit haar te overtuigen door haar mee te nemen naar de boerderij om te tonen wat voor een mooie kans het is. Maarten besluit bovendien om Roos nog extra te verrassen en hij vraagt haar ten huwelijk.

Familie afl4887 02
Familie afl4893 01
Familie afl4903 07
Familie afl4907 01
Familie afl4920 03
Familie afl4929 02
Familie afl5031 02
Familie afl5035 02
Familie afl5040 04

Maarten en Roos verkondigen in de Jan en Alleman dat ze gaan trouwen en iedereen is opgetogen. De vreugde bij Roos blijft niet lang duren, wanneer duidelijk wordt dat de renovaties in hun boerderijtje veel langer duren dan eerst verwacht. Bovendien moet Maarten dit combineren met zijn job in de KomEet, een onmogelijke opdracht. Maarten schakelt de hulp in van Bart, maar dat is niet voldoende om de klusjes klaar te krijgen. Maarten blijft ook 's nachts verder werken, en raakt al snel overmoeid.

In het restaurant blijft het werk zich ook opstapelen en bovendien kunnen Roos en Jana er niet mee lachen dat Maarten er als een zombie bijloopt. Na een drukke shift in het restaurant zakt Maarten in elkaar door de vermoeidheid en trekt Roos aan de alarmbel. Roos verplicht Maarten om te rusten, maar Maarten kan het niet laten om stiekem in het huisje te blijven werken. Na een zoveelste reeks nachtelijke verbouwingswerken, valt Maarten in slaap achter het stuur. Hij belandt met zijn auto in een gracht en moet Bart verwittigen om hem te helpen. Voor Roos is dit de druppel en ze verplicht hem om twee weken vakantie te nemen.

Maarten en Roos besluiten voor twee weken naar Thailand te gaan, maar Maarten wil de KomEet geen twee weken sluiten. Hij zoekt een hulpkok en Jana stelt Guy voor. Maarten is kritisch over de talenten van Guy en stelt zijn vreemde menukeuzes in vraag. Desalniettemin wordt Guy aangenomen en vertrekken Maarten en Roos niet veel later op reis. Eenmaal in Thailand bloeit de liefde tussen de twee weer helemaal open en dromen ze zelfs luidop van een zonnig strandhuwelijk. Tijdens een avontuurlijke tocht komt Maarten echter ten val en breekt hij zijn arm.

Terug in België moet Maarten nog een tijdje in het gips blijven, waardoor hij besluit om Guy nog wat langer als kok te houden in de KomEet. Hij kan het wel niet laten om over de schouder van chef Guy te kijken en hem te commanderen. Guy is het beu dat Maarten hem op de vingers tikt en hij dreigt de KomEet te verlaten waardoor Roos hem verplicht uit de keuken bant. De keuken van de KomEet is verboden terrein voor Maarten en dus ergert hij Roos en Jana in de zaal.

Na een conflict met de wijnleverancier, komt Maarten te weten dat er iemand met de wijn geknoeid heeft. Hij is er vast van overtuigd dat iemand van zijn personeel hier achter zit en houdt iedereen sterk in de gaten. Maarten lijkt vooral Jana in het vizier te hebben en zij kan het niet verkroppen dat ze verdacht wordt. Ze besluit haar ontslag te nemen. Roos zit met de handen in het haar nu ze plots de zaal helemaal alleen doet, en de interim-krachten die ze toegestuurd krijgt, zijn geen hoogvliegers. Wanneer Maarten ontdekt dat het Guy is die al wekenlang met de wijn knoeit, besluit hij zijn excuses aan te bieden bij Jana en keert ze gewoon terug.

De VDB Holding zit in zwarte papieren en alle afdelingen worden doorgelicht door Veronique. Maarten is zenuwachtig omdat hij de boekhouding moet inleveren en kijkt alles tot in de puntjes na. De boekhouder van de holding is echter niet te spreken over het dossier dat Maarten heeft ingediend voor De KomEet. Wanneer er ook een crisismanager aangesteld wordt, zijn Maarten en Roos bang dat hij wel eens kan adviseren om de KomEet te sluiten.

Tijdens het trouwfeest van Marie-Rose en Mathias komen Maarten en Roos te weten dat het tot een breuk gekomen is tussen Jana en Evy. Nadien krijgen ze van Jana te horen dat ze haar ontslag neemt bij de KomEet. Maarten besluit niet op zoek te gaan naar een nieuwe maître omdat hij er zeker van is dat Roos ondertussen genoeg ervaring heeft om de job op zich te nemen.

Veronique gaat een moeilijk gesprek aan met Maarten over de toekomst van zijn restaurant. De Raad van Bestuur heeft namelijk beslist om te stoppen met De KomEet en Veronique wil het restaurant laten ombouwen tot een biologische foodbar. Maarten schiet in een zesde versnelling wanneer hij hoort welke plannen Véronique met de KomEet heeft, om haar ervan te overtuigen dat er nog een toekomst voor hem en Roos bestaat. Zeker wanneer Maarten genomineerd wordt voor een prestigieuze prijs is hij ervan overtuigd dat dit Veronique over de streep zal trekken. Hij doet er alles aan om weer extra volk naar het restaurant te lokken en overweegt zelfs met een ontbijtbuffet te beginnen. Veronique heeft echter haar zinnen gezet op de foodbar en besluit de KomEet definitief te sluiten. Tijdens een feestje met de familie, besluit Veronique het nieuws officieel mee te delen.

Enkele weken later is het al zover, de KomEet sluit voorgoed zijn deuren. Veronique hoopt dat Maarten en Roos het zien zitten om de Foodbar te runnen, maar Maarten wil niet in een ordinaire broodjeszaak werken. Samen met Roos begint Maarten over zijn toekomst in België na te denken. Wat is de meest logische stap nu? Ze besluiten om België een tijdje achter zit te laten en op wereldreis te vertrekken om de wereld te gaan ontdekken. Ze krijgen zelfs financiële hulp van Veronique, die zich toch een beetje schuldig voelt. Tijdens een feestje in de Jan en Alleman nemen Maarten en Roos voorlopig afscheid van hun familie en vrienden.

3b8f18fc-e4f6-11e3-ba14-35c3da5e3e99 original.jpg.h380.jpg.568
Familie terugkeermaartenroos 1
640px-Maarten007
Familie 5324 004
640px-Familie 5325 023

Kerstmis komt eraan en Marie-Rose wil een speciaal cadeau geven aan Anna. Bart komt met het idee om een Skype-wall te starten tijdens het kerstfeest in de Jan en Alleman, zodat de bomma al haar kleinkinderen kan zien die in het buitenland zijn. Maarten is één van deze kleinkinderen en wenst zijn bomma een gelukkig kerstfeest via Skype.

Enkele maanden later krijgt Jan een verrassend telefoontje van Maarten. Hij heeft samen met Roos de tijd van zijn leven in het buitenland, maar ze missen hun familie. Maarten kondigt dan ook aan dat zijn wereldreis op zijn einde loopt en dat hij binnenkort terug naar huis zal komen.

Eind mei staan Maarten en Roos op het punt om terug naar België te keren, maar ze willen nog een laatste bezoekje doen in hun laatste verblijfplaats Pakistan. Samen met een groep toeristen beklimmen ze er een berg, maar tijdens deze uitstap loopt het fout. De bus wordt opgewacht door een groepje terroristen en Maarten en Roos worden samen met de andere toeristen gegijzeld en naar een afgelegen plek gebracht. Er wordt een filmpje opgenomen en doorgestuurd naar België, waar het in handen komt van de Belgische anti-terreurdienst. Het is uiteindelijk Bart die dit filmpje te zien krijgt, maar hij mag voorlopig niets zeggen tegen de familie.

Op een dag wordt Maarten vrijgelaten door de extremisten. Ze wikkelen hem in een zak en ze rijden met hem in een auto naar de woestijn en gooien hem daar uit de auto. Hij wordt gevonden en wordt in Pakistan opgevangen. Vanaf dat moment mag Bart aan de familie vertellen wat er allemaal met Maarten en Roos is gebeurd, maar Roos is nog niet vrijgelaten. Een paar dagen later vliegt Maarten terug naar België. Daar wordt hij meteen opgevangen door zijn familie. Leen raadt Maarten aan om naar een psychiater te gaan. Maarten voelt zich schuldig tegenover Roos en hij vraagt zich af waarom hij wel werd vrijgelaten en Roos niet. Maarten wil koste wat het kost Roos redden uit de handen van de extremisten.

Op aanraden van Faroud - een collega van Bart - helpt Bart Maarten met zijn zoektocht naar Roos. Bart betaalt zijn vliegtuigticket naar Pakistan en brengt hem veilig naar het station waar Maarten de trein naar Schiphol kan nemen. Wat Maarten echter niet weet, is dat Faroud hem achtervolgt en er nog steeds van overtuigd is dat Maarten ook een terrorist is. Wanneer Maarten op het punt staat om te vertrekken met de trein, krijgt hij een videoboodschap van Roos te zien met de boodschap dat hij niet naar Pakistan mag gaan, en in België moet blijven wachten op een telefoontje. Net op dat moment arriveert de trein van Maarten. Zal hij op de trein stappen en zijn zoektocht verder zetten of blijft hij in België, wachtend op verdere instructies?

S24E001 26
S24E001 07
S24E007 11
5339 04
640px-Familie 5347 003
640px-Familie 5348 003
640px-Familie 5356 003
5367-roos3
Familie 5412 02
Familie 5444 01
Familie 5489 003
Familie 5493 02
Familie 5503 002
Familie 5497 001
Familie 5503 003
S24 E180 020
Familie 5509 001

Maarten besluit om in België te blijven en verdere instructies af te wachten en de trein rijdt weg. Hij gaat meteen naar zijn vader, die verrast is om hem terug te zien. Ondertussen is Faroud al langs geweest bij Bart. Hij heeft hem vertelt dat hij Maarten achtervolgt heeft en alles heeft gezien. Hij is het allochtoon jongetje gevolgd, maar hij wist niets. Hij was gewoon een boodschapper.

Niet veel later klopt Maarten aan bij Bart. Hij ziet dat hij niet verrast is en hij vertrouwt Bart niet. Maarten denkt dat hij meer weet. Hij besluit Bart te testen en vertelt hem dat de extremisten al gebeld hebben. Hij zegt dat ze hem verwachten aan het frituur bij het station voor verdere instructies. Hij neemt de auto van Linda en vertrekt naar het frituur. Bart heeft ondertussen al naar Faroud gebeld om hem te informeren, hoewel Maarten hem had gevraagd om dat niet te doen. Wanneer Maarten bij het frituur aankomt, merkt hij Faroud op. Hij gaat naar een allochtoon die uit het frituur komt en doet alsof die hem instructies geeft, maar in werkelijkheid vraagt Maarten gewoon of de man klein geld heeft. Maarten gaat terug naar Bart en vertelt hem dat het een test was en dat Bart gefaald heeft.

Twee maanden later

De extremisten laten twee maanden niets van zicht horen. Tot Maarten het verlossende telefoontje krijgt en ze hem vragen om op maandag 8 september af te spreken aan de Sint-Romboutstoren in Mechelen. Maarten besluit zijn broer weer in vertrouwen te nemen, maar nadien wordt de locatie veranderd. Maarten ontmoet twee extremisten en wordt meegenomen naar een verlaten plek. Daar vragen ze hem opdrachten uit te voeren, anders zullen ze Roos vermoorden. Maarten wil een bewijs dat Roos nog leeft en weigert anders mee te werken.

Op aanraden van Faroud, mag Bart vertellen dat de politie al wekenlang meeluistert in het appartement van Jan en Linda. Maarten is razend op zijn broer en wanneer hij opnieuw een telefoontje van de extremisten krijgt, besluit hij in te gaan op hun voorstel. Hij rijdt met een bestelwagen- mogelijk gevuld met wapens of explosieven - naar een supermarkt en laat de wagen daar achter. De terroristen laten Maarten weten dat hij geslaagd is in zijn opdracht en hij krijgt daarom Roos enkele seconden te zien. Nu hij weet dat zijn vriendin nog leeft, en bovendien in België is, wil Maarten tot het uiterste gaan om haar terug te halen. Wanneer hij te weten komt dat Leen op de hoogte is van de hele operatie van Sam en Faroud, is hij woedend op Bart omdat hij zijn mond niet heeft kunnen houden en hierdoor Roos in gevaar brengt. Maarten gaat op zoek naar het opnameapparatuur en vernietigt alles, waardoor ze bij de politie niet meer kunnen meeluisteren.

Nadien krijgt Maarten opnieuw een telefoontje met de volgende opdracht. Hij moet een bom gaan leggen in een winkelcentrum in Antwerpen. Maarten besluit niemand op de hoogte te brengen - ook Bart niet - en gaat op eigen houtje aan de slag. Maarten wordt meegenomen door de terroristen naar een geheime locatie waar hij moet wachten op verdere instructies. Maarten zit met zichzelf in de knoop. Kan hij honderd mensenlevens op het spel zetten om Roos te redden? Maarten aanvaardt de opdracht en wordt in Antwerpen afgezet. Hij wordt al snel gespot en Faroud komt Maarten redden. Maarten heeft zich verstopt in een kelder, omdat hij de bom niet kon leggen. Ondertussen heeft Sam het lichaam van Roos gevonden, en Faroud besluit dit te gebruiken om Maarten uit het gebouw te krijgen.

Omdat Maarten een traumatische gebeurtenis achter de rug heeft, stelt Faroud voor dat hij een tijdje bij Leen blijft logeren. Faroud zorgt er bovendien voor dat zowel Leen als Bart en Trudy de echte gebeurtenissen geheim houden voor de buitenwereld. Ze doen dit om Maarten te beschermen, zodat er geen rechtszaak kan komen tegen hem. Maarten wil echter afscheid nemen van Roos en haar niet zomaar laten vergeten. Hij contacteert een journalist en vertelt het hele verhaal. De journalist checkt zijn bronnen en Bart vertelt dat Maarten in een labiele toestand zit sinds de dood van Roos, waardoor het verhaal niet in de krant komt.

Maarten is razend op Faroud en Bart, vooral omdat hij hun de schuld geeft dat Roos gestorven is. Faroud probeert het goed te maken door Maarten naar het lichaam van Roos te brengen. Zo kan Maarten toch nog afscheid nemen van zijn vriendin. Maarten kan de dood van Roos maar niet uit zijn hoofd zetten en moet hier medicijnen voor nemen. Hij hallucineert door de gebeurtenissen en ziet de geest van Roos meerdere keren verschijnen. Hij hoort soms ook haar stem en houdt gesprekken met haar. Leen begint zich zorgen te maken, en vindt dat Maarten zijn medicatie moet afbouwen. Maarten wil geen afscheid nemen van Roos en hij begint het verschil tussen realiteit en fictie te vergeten. Na een laatste keer Roos gezien te hebben, bouwt hij de medicatie af en verdwijnen de hallucinaties vanzelf.

Maarten zet opnieuw een stap in de goede richting door aan de slag te gaan in de Foodbar. Liesbeth is enkele weken buiten strijd door een gebroken been en Maarten vervangt haar. De samenwerking tussen hem en Zjef verloopt zeer vlot, en het wordt snel duidelijk dat Maarten het nog steeds gewend is om in drukke omstandigheden te werken. Door een gekantelde tankwagen, zitten Maarten en Zjef enkele dagen vast in de Foodbar met enkele klanten.

Wanneer Liesbeth terugkeert naar de Foodbar, blijft Maarten een tijdje werkloos om na te denken over zijn toekomst. Hij is niet zeker wat hij met zijn leven wil doen en neemt de tijd om alles op een rijtje te zetten. Ondertussen gaat het steeds beter tussen hem en Faroud en worden de twee zelfs goede vrienden. Tot Maarten hem op een avond betrapt met een andere vrouw en twee kindjes. Maarten vreest dat Faroud een dubbel leven leidt. Het blijkt allemaal om een misverstand te gaan, want Faroud ging undercover en moest doen alsof hij een relatie had met de vrouw.

Door een telefoontje van Faroud af te luisteren, krijgt Maarten het idee om als undercoveragent aan de slag te gaan. Hij ontdekt dat er in het snookercafe De Komma een infiltrant is, die misschien op het slechte pad is geraakt. Maarten gaat er zelf naartoe en stelt zich voor als een zekere 'Jeroen Smits' aan barman Harry. Maarten besluit niemand in te lichten over zijn geheime missie, behalve Evy. Zij zijn de laatste weken terug dichter naar elkaar toegegroeid, en Evy helpt hem met zijn undercoverwerk.

De dagen nadien blijft Maarten naar het snookercafé gaan, en leert hij het cliënteel beter kennen. Hij biedt zichzelf aan als barman en krijgt van Harry de job. Alles verloopt vlot, tot zijn omgeving zich vragen begint te stellen. Hij vertelt aan Leen en Faroud dat hij aan de slag is gegaan als ruitenwasser, maar het is niet vanzelfsprekend om deze leugen vol te houden. Zeker wanneer zowel Leen als Niko op een dag hun opwachting maken in het snookercafé. Maarten vertelt aan Niko dat hij er werkt als barman, maar dat hij niet wil dat iemand van de familie het weet.

Faroud begint zich steeds meer vragen te stellen en achtervolgt Maarten. Zo komt hij te weten dat hij rondhangt in De Komma. Faroud is razend en zorgt ervoor dat Maarten abrupt met zijn undercoverwerk stopt. Evy vindt het jammer voor Maarten en probeert Faroud te overtuigen om hem een kans te geven bij de Geheime Dienst. Faroud staat hier niet voor te springen, want de selectieproeven zijn zowel mentaal als fysiek zeer zwaar. Desalniettemin wil Faroud Maarten een kans geven.

Een week later moet hij voor een week naar staatsveiligheid om daar de proeven uit te voeren. Hij moet een week verblijven in een dokere kamer met een tafel, een stoel, een bed en een kussen. Hij kan elk moment buiten, want de deur is niet op slot, maar als hij opgeeft, kan hij zijn job bij staatsveiligheid vergeten. De eerste nacht gaat hij een lange nacht tegemoet, want er speelt luide muziek en de lichten flikkeren. De volgende dag wordt er een machine aan hem gehangen, die detecteert of hij liegt of niet. Hij slaagt met glans in de proef. Elke dag worden de proeven zwaarder en zwaarder, en Maarten begint ongeduldig te worden. Wanneer hij geconfronteerd wordt met beelden en geluidfragmenten van Roos, is dat voor hem de druppel. Hij stapt de deur uit en moet noodgedwongen de proef vroegtijdig stoppen. Faroud probeert Maarten te troosten met de gedachten dat er weinig mensen zo ver geraken tijdens de proeven.

Na de vele weken dat Evy Maarten geholpen heeft met zijn undercoverwerk, heeft ze terug gevoelens gekregen voor haar ex-lief. Wanneer Evy Maarten inlicht over haar gevoelens en hem kust, kust hij haar terug. Nadien heeft Maarten hier spijt van, omdat hij Evy moet vertellen dat hij eigenlijk nog niet klaar is voor een nieuwe relatie.

Maarten zoekt naar een nieuwe job. Eerst komt hij bij het leger terecht, maar Faroud maakt hem duidelijk dat hij waarschijnlijk niet zal toegelaten worden, omwille van zijn verleden. Maarten vindt dat zijn leven in België niets meer voorstelt en dat hij te veel slechte herinneringen heeft in België. Hij neemt afscheid van zijn familie en hij vertrekt daarna naar India om er tot rust te komen.

S26 afl5858 002

Anna viert haar 90ste verjaardag en Jelle regelt een skype-gesprek met Maarten, zodat hij zijn bomma persoonlijk een gelukkige verjaardag kan wensen.

Familie 6080 008
Familie 6080 006
2018-01-18 (9)
2018-01-24 (25)
Familie 6097 003
Familie 6101 001
2018-02-06 (24)
Familie 6109 001
Familie 6114 001
Familie 6123 001
Familie 6127 003
Familie 6178 006
Familie 6188 003
Familie 6203 001
Familie 6207 002
S27 afl6208 147
S27 afl6208 180
Familie 6207 011

Jan heeft al enkele weken last van een zware hoest en op een avond stuikt hij in elkaar in zijn café. Jan krijgt in het ziekenhuis onverwacht bezoek van zijn zoon Maarten. Maarten nam het vliegtuig naar België nadat Leen hem opbelde over de toestand van hun vader. Aan de familie vertelt hij dat hij dat hij maximum een maandje hier blijft om daarna terug in India verder te werken in de keuken van een weeshuis. Maarten kiest ervoor om Jans afwezigheid in de Jan en Alleman op te vangen.

Na enkele dagen mag Jan weer naar huis en wordt hij verzorgt door de familie. Hij vindt het echter niet tof dat Leen, Faroud en Arthur binnenkort naar Congo verhuizen, aangezien hij dan alleen woont op zijn appartement. Maarten beslist daarom om langer in België te blijven en trekt terug in bij zijn vader, tot grote blijdschap van Jan. Ondertussen verneemt Evy dat Maarten terug is.

Evy zoekt Maarten op in de Jan & Alleman en de twee praten bij. Er blijkt toch nog een vonk te zijn tussen hen, maar Evy heeft ondertussen een relatie met Stan Lauwers. Ondertussen keren Bart, Trudy en Jelle onverwacht terug uit Los Angeles. Maarten is zeer blij om zijn voordien doodgewaande broer terug te zien.

Ondertussen gaat het financieel niet goed met Localscoop, de nieuwssite van Stan en Evy, en dit weegt door op de relatie van hen. Achter haar rug vraagt Stan aan Lars De Wulf of hij en Evy terug bij VDB aan de slag mogen. Wanneer ze dit verneemt, vraagt Evy hem om een tijdje afstand te nemen van haar. Stan laat een reeks kwade voicemailberichten achter voor Evy, die haar hart lucht bij Maarten. Evy vraagt Maarten zelfs als nieuwe fotograaf voor Localscoop.

Maarten probeert Jan te overtuigen om Amelie De Wulf terug aan te nemen als barvrouw, zodat Maarten niet alleen achter de toog moet staan. Jan stemt in. Evy schakelt Maarten ondertussen in als fotograaf voor een opdracht voor Localscoop. Wanneer Stan dit verneemt, kan hij hier niet mee lachen. Hij kan zijn jaloezie niet verbergen en geeft Maarten een slag in zijn buik. Niet veel later komt Stan zich echter alweer excuseren bij Maarten. Ze hebben zelfs een goed gesprek, waarbij Maarten ontdekt dat Evy 2 jaar geleden een kindje heeft verloren.

Maarten begint zich allerlei vragen te stellen en denkt dat hij de vader is van Evy haar overleden zoontje. Hij vraagt het vlakaf aan haar. Evy biecht Maarten na meer dan 2 jaar op dat hij de vader is van de overleden Alex. Ze voelt zich schuldig dat ze het nu pas zegt, maar ze vond dat Maarten het al moeilijk genoeg had met de dood van Roos. Maarten vergeeft haar uiteindelijk en laat Evy weten dat hij er voor haar is. Hij blijft haar dan ook helpen met opdrachten voor Localscoop.

Stan kan er niet tegen dat Evy zijn berichtjes niet beantwoordt en beslist haar gsm-camera te hacken. Nu kan hij alles volgen wat Evy doet. Ondertussen vraagt Maarten aan Evy of ze met hem naar de cinema wilt gaan. Verschillende mensen, waaronder Hanne en Jan, vermoeden dat er terug liefde is tussen Maarten en Evy. Stan heeft in die tijd ook al de computers van Evy en Maarten gehackt. Wat hij te zien krijgt, bevalt hem niet. Maarten biecht namelijk zijn vriend in India via Skype op dat hij dagelijks in Evy's gezelschap vertoeft.

Na verschillende kussen, verklaren Maarten en Evy hun liefde voor elkaar en beginnen ze een relatie. Stan is woedend van jaloezie en beslist Maarten te stalken. Met een vervormde stem vertelt hij dat Evy in gevaar is als hij haar blijft zien. Maarten vermoedt dat de stalker Olivier, een klant in de Jan & Alleman die Evy lastigviel, is. Door zijn bezorgdheid wordt Maarten geplaagd door herinneringen aan de dood van Roos en neemt afstand van Evy. Wanneer Stan erachter komt dat er terug contact is tussen hen, broedt hij op een nieuw plan.

Stan gaat een stap verder om Maarten stokken in de wielen te steken en zorgt ervoor dat Evy een foto van Claudia te zien krijgt. Evy stelt zich vragen over de vrouw op Maartens laptop. Claudia is namelijk een Belgische vriendin en collega van Maarten van het weeshuis in India waar hij werkt. Ze zijn echter gewoon goede vrienden. Wanneer Maarten te horen krijgt dat alles aan het overstromen is, keert hij terug naar India. Hij belooft Jan en Evy snel terug te komen naar België.

Stan belet contact tussen Evy en Maarten door hun Skype gesprekken te onderscheppen. Wanneer Maarten op zijn gsm een foto krijgt doorgestuurd waarop Evy iemand anders kust, is hij razend en verbreekt alle contact met haar. Wat hij niet weet, is dat Stan de foto bewerkt heeft. Enkele weken later ontdekt Evy dat Stan de stalker was en licht ze Maarten in over alle misverstanden. Maarten stelt haar voor om met een schone lei te starten, maar Evy is bang dat een langeafstandsrelatie toch geen zin heeft.

Na een gesprek met Hanne ziet Evy in dat ze haar relatie met Maarten nog een kans moet geven en ze wil tickets boeken naar India. Net wanneer ze haar tickets wil bestellen, staat Maarten voor de deur. Hij is teruggekeerd uit India om eindelijk met Evy samen te zijn. Jan is blij dat zijn zoon en Evy een koppel zijn en hoopt dat Maarten hierdoor voorgoed in België zal blijven. Stan wordt al snel weer jaloers en kan het niet verkroppen om Maarten uit te dagen. Op een avond staat Stan zelfs in het appartement van Jan, wanneer Evy en Maarten hier liggen te kussen.

Evy is het beu dat Stan haar blijft stalken en ze laat een camera installeren in het huis van de friends. Maarten vindt het erover dat Evy een camera heeft geplaatst, maar Evy's plan werkt en kan Stan spotten op de camerabeelden. Maarten en Evy zijn blij dat ze eindelijk bewijsmateriaal in handen hebben, maar toch laat de politie Stan vrij. Ondertussen laat Maarten weten dat hij voor nog enkele maanden terug naar India moet om er alles af te handelen en hij vraagt of Evy meekomt.

Evy neemt de beslissing om met Maarten mee naar India te gaan. Wanneer Stan dit verneemt, draait hij door. Net zoals hij Kirsten indertijd heeft aangereden, plant hij Evy ook aan te rijden. Op het laatste nippertje wijkt Stan uit met zijn auto, maar rijdt per ongeluk Hanne aan. Hanne belandt in het ziekenhuis met breuken in de ruggenwervel. Na een operatie wordt ze in een kunstmatige coma gehouden. Stan heeft vluchtmisdrijf gepleegd en is plots verdwenen van de aardbol. Maarten is opgelucht als blijkt dat Stan met de noorderzon is verdwenen.

Evy blijft echter argwanend en zoekt excuses om Maarten uit de weg te gaan. Maarten beslist zijn relatie met Evy te beëindigen en vrienden te blijven. Ondertussen mag Hanne naar huis. Daar wordt ze verzorgd door thuisverpleging en doet ze revalidatieoefeningen met haar kinesist. Op een nacht staat Stan voor haar ziekenhuisbed, die zonet een illegaal wapen heeft overgekocht. Evy denkt dat ze Stan in het park heeft gezien en hoopt met hem te kunnen afspreken. Maarten is hier radicaal tegen. Evy stuurt toch een bericht naar Stan.

Evy krijgt een telefoontje van Stan, maar kan niet antwoorden op zijn vragen omdat ze in het gezelschap van Jan, Maarten, Mieke, Niko en Guido is. Ze verzint een smoesje om weg te gaan en Maarten blijft bij zijn vader die last heeft van zijn gezondheid. Eenmaal thuis belt ze met Stan, maar hij geeft alleen een cryptische omschrijving om hem te kunnen vinden. Hanne hoort het hele gesprek en smeekt Evy om thuis te blijven. Evy beseft ondertussen waar Stan het over heeft en gaat er toch naartoe. Hanne, volledig in paniek, slaagt erin om Maarten te bellen en vertelt hem dat Evy waarschijnlijk op weg is naar de verlaten werf in het bos, waar Stan en Evy twee jaar geleden ook al waren. Maarten springt in de auto en rijdt er naartoe.

Evy gaat de confrontatie aan met Stan, maar hij richt een geweer op haar. Evy slaagt erin om Stan te kalmeren en vertelt eindelijk waarom ze zo abrupt een einde heeft gemaakt aan hun relatie. Stan gaat ermee akkoord om zichzelf aan te geven voor de aanrijding van Hanne, maar hoopt nog steeds dat hij en Evy terug samen komen. Plots komt Maarten tussenbeide en geeft hij Stan een flinke mep op zijn hoofd. Stan valt neer, en Evy is razend op Maarten. Ze had hem eindelijk kunnen kalmeren en hij ging zichzelf aangeven. Tijdens hun ruzie, lukt het Stan om terug recht te komen en hij valt Maarten aan. Hij wil een zware steen op hem laten vallen, maar Evy pakt het pistool en richt het op Stan. Stan legt de steen neer en komt dichterbij. Evy maakt duidelijk dat het moet stoppen, maar wanneer Stan te dichtbij is, vuurt ze een schot af. Stan wordt geraakt en valt naar beneden. Hij wordt afgevoerd.

S28 afl6209 132

Evy en Maarten komen thuis, maar hebben hevige ruzie. Evy verwijt hem aanleiding te hebben gegeven voor de schietpartij. Mocht hij Stan niet hebben neergeslagen, dan zou hij zichzelf hebben aangegeven volgens haar. De ruzie loopt verder op en Maarten vertrekt. Evy houdt hem echter niet tegen. Maarten vertrekt terug naar India, zonder Evy.

Trivia

  • Michael Vroemans had een tijdlang een relatie met Sofie Mora, die in de reeks de rol van Yasmine Wuyts vertolkte. 
  • In het najaar van 2011 zegt Jan dat Maarten 26 jaar oud is, terwijl hij volgens de tijdlijn eigenlijk 23 jaar moet zijn op dat moment. Bij Familie wordt er al eens gespeeld met de leeftijden.
  • Wanneer de makers van Familie aan Michael Vroemans vroegen of hij terug naar de reeks wou keren, was hij meteen overtuigd, maar hij had één voorwaarde: ook Heidi De Grauwe (Roos Sterckx) moest terugkomen. 
  • De tatoeages die Maarten heeft vanaf het 23ste seizoen zijn echt en behoren tot de nieuwe look van Michael Vroemans. Na zijn ontslag bij Familie spitste hij zich namelijk toe op spiritualiteit. 
  • In seizoen 23 en 24 werden Maarten en Roos Sterckx gegijzeld in Pakistan. De scènes werden echter niet opgenomen in Pakistan, maar in Tenerife.
  • Toen Michael Vroemans opnieuw werd ontslagen in 2015, kreeg hij te horen dat Maarten in de toekomst nog mogelijks kan terugkeren. Vroemans maakte wel duidelijk dat hij hiervoor zou passen. Desalniettemin maakte hij een korte comeback op 30 december 2016 aan de hand van een Skypegesprek. In november 2017 werd bekendgemaakt dat Michael toch in januari 2018 opnieuw Maarten gaat vertolken.
  • In het voorjaar van 2018 vertelt Maarten waar hij sinds 2015 verbleef. Hij maakt duidelijk dat hij overal een beetje is geweest. Eerst in Mumbai, daarna naar Gua. En dan Kerala.

Generiek

Galerij

Foto's

Lees Meer

  • Voor meer informatie over het liefdesleven van Maarten, zie hier.
  • Voor meer informatie over de affaires van Maarten, zie hier.
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.