FANDOM


Maarten Van den Bossche
Seizoenen 6789101112131415161718192021222324262728 MaartenS28
Eerste verschijning Aflevering 1084 - 6 januari 1997
Laatste verschijning Aflevering 6209 - 27 augustus 2018
Gespeeld door Michael Vroemans (voorheen Gianni Verschueren)
Kinderen Alex Hermans
Ouders Jan Van den Bossche en Nele Van Winckel
Huidige categorie Vorige Hoofdpersonages
Algemene InformatieFamilie en LiefdeslevenStudies en BeroepslevenVerhaallijnenTriviaGeneriekGalerijFoto'sLees Meer

Algemene Informatie

Maarten Van den Bossche is een hoofdpersonage dat van 6 januari 1997 tot en met 30 juni 2006 door Gianni Verschueren en van 4 september 2006 tot en met 29 maart 2013, op 25 december 2013, van 9 mei 2014 tot en met 7 mei 2015, op 30 december 2016 en van 2 januari tot en met 27 augustus 2018 vertolkt werd door Michael Vroemans.

Familie en Liefdesleven

Maarten is de zoon van Jan Van den Bossche en Nele Van Winckel. Hij heeft één zus Leen Van den Bossche, drie halfbroers Willem Feyaerts, Guido Van den Bossche en Bart Van den Bossche en één halfzus Mieke Van den Bossche

Als puber had Maarten een korte relatie met Lieselot, een meisje van zijn klas. Na de tijdsprong in 2006 had hij een relatie met de schuchtere Annick Schoonbaert. Ondertussen werd Maarten verliefd op de avontuurlijke Evy Hermans en laat Annick links liggen. De relatie met Evy bleef ook niet duren, omdat zij verliefd werd op Maartens neef: Pierrot Van den Bossche.

Later begon Maarten een relatie met zijn stagementor: Caro Goossens. Na de breuk met Caro heeft Maarten kort nog iets gehad met Kicky, de dochter van de brouwer. Enige tijd later wordt hij verliefd op Roos Sterckx. Maar die heeft al iets met Niko Schuurmans. Nadien is Maarten eerlijk over zijn gevoelens voor Roos en worden de twee een koppel. Een jaar later vraagt Maarten Roos ten huwelijk, maar stellen achteraf hun huwelijk uit omdat ze op wereldreis willen vertrekken. Wanneer beiden in Pakistan gegijzeld worden door terroristen, betekent dit de dood voor Roos. Maarten kan de dood van zijn verloofde moeilijk verwerken en lijdt aan hallucinaties van haar. Enkele maanden later wordt Evy Hermans terug stilaan verliefd op Maarten en kust hem. Maarten maakt haar duidelijk dat hij geen gevoelens heeft voor haar.

Wanneer Maarten in 2018 terugkeert naar België biecht Evy op dat hij de vader is van haar overleden zoontje Alex Hermans. Ondertussen heeft Evy het uitgemaakt met Stan en wordt ze terug verliefd op Maarten. De twee beginnen opnieuw een relatie, maar wanneer Maarten terugkeert naar India, komt het tot een breuk dankzij de manipulaties van Stan. Wanneer de waarheid aan het licht komt, keert Maarten terug uit India om zijn relatie met Evy een nieuwe kans te geven. In september 2018 komt het opnieuw tot een breuk en keert Maarten terug naar India.

Studies en Beroepsleven

Maarten was als jonge twintiger geen goede student en wist niet goed wat hij met zijn leven wou doen. Hij was de jongen voor wie studeren niet hoefde, mislukte twee jaar na elkaar als student informatica en moet aan het werk. Uiteindelijk beslist Maarten om naar de kokschool te gaan. Dat bleek een schot in de roos te zijn. Zo heeft Maarten bijvoorbeeld stage gelopen in restaurant De Lork. Hij stopt echter vroegtijdig met zijn opleiding door problemen met zijn stagementor en maakt zo zijn opleiding niet af. 

De grote droom van Maarten is een eigen restaurant openen. Door geldnood werkte hij tijdelijk in de fabrieken van VDB Electronics, maar neemt na zijn ontslag samen zijn vader en Rita Van den Bossche het café van Dimitri Roels over. Het drietal transformeert de zaak tot een uitgebreide brasserie, tot grote ergernis van stiefmoeder Linda Desmet. Na een tijd beslist Maarten zich terug te trekken uit de zaak. Nadien heeft Maarten samen met zijn toenmalige vriendin Roos Sterckx een tijdje een eigen traiteurszaak, genaamd Roos Crevette, uitgebaat. In juni 2011 wilt Maarten zijn cateringzaak uitbreiden met een tweede caravan, genaamd De Rosbief, en besluit een banklening aan te vragen.

Tijdens het 21ste seizoen mag Maarten enkele weken als mede-uitbater en chef-kok in het restaurant van Quinten Huisinga, De Karimata, werken. Het bootrestaurant wordt echter verzegeld na de restaurantfraude door Quinten. Wat later komt Maartens échte droom uit: het runnen van een eigen restaurant. Restaurant De KomEet wordt een tak van de VDB Holding, een holding opgestart door te familie Van den Bossche. Een jaar later moet Maarten zijn droom alweer opgeven wanneer Veronique Van den Bossche de KomEet wilt ombouwen tot een biologische foodbar. Hij ziet het echt niet zitten om er aan de slag te gaan en beslist met Roos om op wereldreis te vertrekken.

Bij zijn terugkeer in 2014 gaat Maarten alsnog aan de slag in de Foodbar. Hij doet dit om Zjef De Mulder uit de nood te helpen tijdens de afwezigheid van Liesbeth Pauwels. Later krijgt Maarten opnieuw een aanbieding om in de Foodbar te werken, maar hij weigert. Hij beslist aan de slag te gaan als barman in snookercafé De Komma. Maarten doet dit echter undercover onder de naam Jeroen Smits. Wanneer Faroud Kir dit te weten komt, zorgt hij ervoor dat Maarten ontslag neemt. Via Faroud kan Maarten nadien deelnemen aan de selectieproeven van de Geheime Dienst. Hij faalt echter voor deze proeven, waardoor hij niet aan de slag kan gaan als Geheim Agent. Maarten vertrekt opnieuw naar het buitenland.

In januari 2018 keert Maarten terug naar het binnenland. Hij vangt de afwezigheid van zijn vader op in de Jan en Alleman. Meteen wordt duidelijk dat Maarten in India de kost verdient door te werken in de keuken van een weeshuis. Bij zijn terugkeer helpt hij ook Evy af en toe als fotograaf met Localscoop na haar relatiebreuk met Stan. Enkele weken later keert Maarten terug naar India om er opnieuw in het weeshuis aan de slag te gaan. Bij zijn tweede terugkeer naar België vertelt Maarten dat hij definitief wil terugkeren en dus zijn job in India zal opgeven.

Verhaallijnen

De serie maakt een sprong in de tijd van zeven jaar.

SF06Maarten02

Jan en Nele hebben ondertussen een tweede kindje gekregen: Maarten. De jongen is inmiddels zo'n zes jaar oud en is de lieveling van de familie Van den Bossche.

Maarten speelt een belangrijke rol tijdens de seizoensfinale. De hele familie is verzameld in het Hilton hotel in Antwerpen om het huwelijk van Guido en Els te vieren. Op dat moment is er echter ook een delegatie van Oostbloklanden aanwezig, en volgt er een gijzelneming door extremisten. De familie en vrienden van Guido en Els worden gegijzeld en nadien vastgebonden terwijl er een bom geplaatst is. Maarten is de enige die klein genoeg is om zich los te wringen en de bom onschadelijk te maken. Maar lukt hem dit?

Binnenkort

Binnenkort

Binnenkort

Binnenkort

Binnenkort

Binnenkort

Binnenkort

Binnenkort

Binnenkort

Binnenkort

Binnenkort

Binnenkort

Binnenkort

Twee maanden later

S20 afl4407 004
Schermafbeelding 2016-09-05 om 18.14.05
Schermafbeelding 2016-10-16 om 13.59.52
Schermafbeelding 2016-11-13 om 09.30.53
Schermafbeelding 2016-11-19 om 19.40.09
Familie4456
25349687
Familie4484
Familie4489
55f88041b728e2fb465227f52764f9f9
Schermafbeelding 2017-04-25 om 20.00.39
Familie4564
Familie4609
Familie4625

Linda is het beu dat Maarten nog altijd haar keuken inpalmt en ze stelt hem en Jan voor een ultimatum. Maarten beseft dat het Linda menens is en dus drijft hij de druk bij Dimi op om Rita te overtuigen samen een wereldreis te maken. Zo kan hij een professionele keuken laten installeren in het vrijgekomen appartement van Rita. Maarten gaat ook op zoek naar geldschieters voor zijn keuken en kan Bert hiervan overtuigen. Maar dat ziet Jan niet zitten, want hij wil niet dat Bert inspraak gaat krijgen binnen de Jan en Alleman.

Jan is er als de dood voor dat hij het niet meer voor het zeggen zal hebben bij Jan en Alleman als Rita zich laat uitkopen door Bert. Jan grijpt dan ook elke kans om op zijn zus in te praten en daar is Maarten niet helemaal gelukkig mee. Wanneer Rita en Dimi op proefreis vertrekken met hun mobilhome, besluit Jan de twee achterna te reizen om hun reis te doen mislukken. Ondertussen maken Maarten en Bert verschillende afspraakjes om de nieuwe plannen voor het café te bespreken.

Rita en Dimi keren terug van hun proefritje en voor Rita is het duidelijk: ze wil thuisblijven. Maarten vindt het zonde dat Dimi zijn plan om een wereldreis te maken enkel en alleen opgeborgen heeft omdat Rita niet wil meegaan. Bovendien betrapt hij zijn vader op een leugen en komt hij te weten dat hij in de Ardennen was om Rita en Dimi te bespioneren. Maarten confronteert zijn vader met de sabotage van de reis van Rita en Dimi en hij en Linda eisen dat Jan zijn excuses aanbiedt. Hierdoor besluit Rita dat ze toch op wereldreis wil vertrekken, maar die plannen worden opnieuw gedwarsboomd wanneer Rita in het ziekenhuis wordt opgenomen. Haar hoofd staat nu niet naar het verkopen van haar aandelen en Maarten moet zijn plannen opbergen.

In de Jan en Alleman maken Maarten en Niko kennis met de knappe Roos, die op zoek is naar een job. Ze wordt aangenomen als serveuze in het café en zowel Niko als Maarten hebben meteen hun oog laten vallen op haar. Maarten en Niko wedijveren om haar aandacht, maar Jan laat duidelijk merken dat hij boven hun haantjesgedrag staat. Bovendien heeft Jan andere zorgen, want de voedselinspectie maakt zijn opwachting en besluit dat de keuken gesloten moet worden. Jan wil Roos opnieuw ontslaan, maar Maarten wil daar een stokje voor steken en gaat op zoek naar oplossingen.

Maarten, Niko en Roos besluiten in de Jan en Alleman een 'Night Tropical' te organiseren om een ander cliënteel aan te trekken. De avond is een groot succes, tot Linda roet in het eten strooit. Ze kan niet tegen de geluidsoverlast en stuurt zelfs de politie op Maarten en Jan af. Maarten kan er niet mee lachen, maar Jan besluit om toe te geven aan de eisen van zijn vrouw en het concept op te zeggen.

Het werkt Niko op de zenuwen dat Maarten enkel nog aandacht heeft voor Roos en hem continu bevelen geeft. Het komt tot een confrontatie tussen de twee kemphanen, maar Maarten wil niet toegeven dat hij gevoelens heeft voor haar. De twee blijven continue met elkaar flirten en gaan zelfs samen verschillende opdrachten aan om aan elkaar te bewijzen dat ze het sterke geslacht zijn. Zo springen ze bijvoorbeeld samen uit een vliegtuig. Leen merkt dat haar broer gevoelens heeft voor Roos en schakelt hem in om Niko en Evy bij elkaar te krijgen. Hun inspanningen worden echter niet beloond, want uiteindelijk worden Roos en Niko een koppel en blijft Maarten alleen achter.

In het café zijn Maarten en Roos getuige van een koppel dat ruzie maakt. Maarten besluit het meisje - genaamd Charlotte - te troosten en Roos kan haar jaloezie niet verbergen. Maarten besluit nadien nog verschillende keren af te spreken met Charlotte om een luisterend oor te zijn, maar zij verstaat zijn signalen verkeerd en denkt dat hij verliefd op haar is. Charlotte probeert Maarten te kussen, maar hij gaat niet in op haar avances omdat zijn hoofd nog bij Roos staat. Maarten besluit zijn trots opzij te zetten en Roos de waarheid te vertellen. De twee kussen en worden betrapt door Niko. Uiteindelijk worden Roos en Maarten toch een koppel en legt Niko er zich bij neer.

Rita is terug aan de beterhand en wil niets liever dan terug aan de slag gaan bij de Jan en Alleman, maar Linda, Maarten en Dimi vinden dat ze het nog een maand kalm aan moet doen. Maarten is vooral bang dat Jan hierdoor Roos of Niko zal ontslaan en doet een pleidooi bij zijn vader om de twee aan te houden. Toch besluit Jan dat er iemand zal moeten vertrekken, want de inkomsten zijn de laatste tijd enorm laag. Maarten zoekt met Dimi naar allerlei plannetjes om meer klanten te lokken, maar Jan gelooft er niet meer in. Hij vertelt aan zijn zoon dat Roos de eerste zal zijn die moet vertrekken, omdat zij er het laatst bijgekomen is.

Dankzij de hulp van Dimi wordt het café overspoeld met een seniorenclub, die van de Jan en Alleman hun vaste basis willen maken. Maarten heeft liever jong volk in het café, maar feit is dat de ouderen goed verteren en dat hierdoor zowel Roos als Niko hun job kunnen behouden. Maarten wil de voorzitter van de seniorenclub overhalen om een bal te organiseren om nog meer geld in de kassa te brengen. Maarten gaat hiervoor op zoek naar een DJ en komt bij Albert terecht.

Nu de seniorenclub van het café hun vaste stek gemaakt hebben, gaan de zaken weer goed, maar hierdoor hebben Maarten en Roos geen enkele vrije tijd meer voor elkaar. Roos is de senioren die Jan en Alleman inpalmen beu en ze wil dat Maarten aan de voorzitter vraagt dat de bejaarden hun manieren houden. Roos doet Maarten inzien dat zijn ambities hoger liggen dan bij Jan en Alleman en hij geeft zijn ontslag. De seniorenclub wordt daar het eerste slachtoffer van, want Jan kan de zaak niet in zijn eentje runnen.

Wanneer Maarten gevraagd wordt om de catering te doen voor de wake van Brenda, brengt dat hem op een idee. Hij wil samen met Roos zijn eigen cateringszaak beginnen. Ze gaan aan de slag met een brainstorm en besluiten tijdelijk broodjes aan huis te leveren om centen te verdienen. Ondertussen werkt Maarten zijn cateringconcept uit en wordt hij door Mathias gevraagd voor een speciale opdracht. In het appartement van Jan en Linda beginnen de frustraties terug op te lopen wanneer Maarten zijn kookmateriaal thuis blijf stockeren. Maarten besluit zijn spullen te pakken en mag tijdelijk de caravan van Dimi gebruiken om er te logeren.

Het is duidelijk dat Maarten en Roos hulp nodig hebben om de caravan op te knappen en te verbouwen. Niko stelt zich meteen kandidaat en Mathias stelt een van zijn loodsen ter beschikking. Maarten en Roos gaan op zoek naar een geschikte naam voor hun opstartende zaak en komen uit bij de Roos Crevette. Maarten en Roos krijgen vlot cateringopdrachten binnen, maar merken al snel dat de caravan duidelijk beperkingen heeft. De combinatie werken en wonen is niet ideaal en Roos begint zich al snel te ergeren. Roos vertelt aan Maarten dat ze het kotsbeu is om in de caravan te wonen en herinnert hem ook aan zijn plan om een restaurant te beginnen. Maarten wil zijn cateringzaak uitbreiden met een tweede caravan en besluit een banklening aan te vragen. Ondertussen gaat Roos aan de slag in een dancing, genaamd Copacabana, waar Maarten haar ziet dansen met collega Danny. Hierdoor gaat Roos bij hem weg en trekt ze in in het studentenhuis. Maarten probeert zijn relatie met Roos terug goed te maken, maar zij blijft koppig doen.

Tijdens de finaleweek is Maarten bezig met de voorbereidingen van meerdere feestjes. Zo moet hij een bedrijfsfeestje bij zowel Electronics United als VDB Electronics cateren.

0825-familie6maandag 0
529851 165411423611511 583251946 n
Familie4744
Familie s20 afl4742 01
Familie s20 afl4760 01
Familie afl4792 02
640px-Familie afl4795 02
Familie4796
640px-Familie afl4797 05
640px-Familie afl4850 01
Familie afl4855 03
Familie4880
Familie afl4885 17

Nu Roos haar koffers gepakt heeft en in het Studentenhuis woont, besluit Maarten voorlopig de Roos Crevette alleen uit te baten. Niko vindt dat zijn goede maat zijn trots moet inslikken om het terug goed te maken met Roos. Maarten beseft dat hij haar anders voorgoed kwijt zal zijn en besluit zijn droom om van de Roos Crevette een grote zaak te maken, op te bergen. Niko zet nadien de caravan te koop en Roos besluit Maarten nog een kans te geven.

Terwijl Bart moet revalideren in het ziekenhuis na de brand in de kantoren van VDB Electronics, mogen Maarten en Roos in zijn huis intrekken. Ondertussen spreekt Mathias zijn zakenrelaties aan om Maarten aan een geschikte job te helpen. Zo komt Maarten in contact met Quinten, de eigenaar van een bootrestaurant.

Maarten verdient goed zijn boterham in het bootrestaurant en hij heeft echt het gevoel dat er een nieuw en succesvol hoofdstuk in zijn leven is begonnen. Ondertussen lopen de spanningen thuis bij Bart hoog op tussen Roos en Hanne. Maarten en Remko besluiten tussenbeide te komen om de spanningen op te lossen. Roos loopt er echter al een tijdje gespannen bij sinds ze in de dancing Copacabana werkt. De lange uren doen haar geen goed en ze loopt er vaak als een zombie bij.

Pierrot en Evy zijn op zoek naar een verblijfplaats en Maarten biedt ze tijdelijk een kamer aan in het huis van Bart. Om hen te bedanken, houden ze een feestje, maar dat loopt al snel uit de hand wanneer de politie langskomt wegens geluidsoverlast en het bovendien tot ruzie komt tussen Niko en Mieke. Nadien bereidt Pierrot een Afrikaanse feestje voor om Evy te overtuigen naar Afrika op reis te gaan en Maarten zorgt voor de nodige hapjes.

In het restaurant van Quinten lijken de zaken toch niet zo goed te gaan en Quinten vraagt of Maarten hem een grote som geld kan lenen. Een tijdje later is Maarten opgelucht wanneer hij het geld terugkrijgt, maar hij vreest toch dat er meer aan de hand is. Ook met Roos gaat het van kwaad naar erger. Ze is verslaafd geraakt aan pepmiddelen door haar job in de dancing en besluit dit op te biechten aan Maarten. Wanneer Quinten nadien terug geld nodig heeft, begint Maarten argwaan te krijgen. Zijn grootste nachtmerrie wordt werkelijkheid wanneer Maarten op een dag op de boot aankomt en merkt dat het volledig verzegeld is door de politie. Quinten is er met al het geld vandoor en Maarten blijft met niets achter.

Maarten wil deze keer niet bij de pakken blijven neerzitten en maakt met Roos plannen om hun eigen restaurant uit de grond te stampen. Maarten en Roos leggen hun plannen voor aan Mathias, in de hoop dat hij als financierder met geld over de brug zal komen. Mathias doet Maarten een zakelijk voorstel, maar Maarten begint te twijfelen. Uiteindelijk komt Maarten te weten dat er een VDB Holding opgericht wordt met een eigen bedrijfsrestaurant. Het is vooral Marie-Rose die de twee wil steunen en ze biedt de job aan aan Maarten. Maarten stelt zijn businessplan voor aan Marie-Rose en Mathias en kan de twee overtuigen.

Een paar weken later is het zover: het restaurant - dat de naam de KomEet meekrijgt - begint vorm te krijgen. Ondertussen komt er een verzoeningspoging tussen Maarten en Jan, die al geruime tijd niet meer tegen elkaar praten omdat Jan graag eigenaar van het restaurant wou worden. Vlak voor kerstmis worden alle ruzies uitgeklaard en komt de volledige familie bij elkaar om de feestdagen met elkaar te vieren. Maarten en Roos zijn ook aanwezig op het grote openingsfeest van de VDB Holding.

In januari opent de KomEet zijn deuren en iedereen is onder de indruk van het menu van Maarten. De opening is echter maar een matig succes en Maarten had gehoopt op meer klanten. Bovendien wordt het al snel duidelijk dat Roos niet geschikt is als maître. Ze mist de juist ervaring en maakt de ene fout na de andere. Wanneer Marie-Rose op bezoek komt met haar vriendinnen van de Rotary, is dat voor Maarten een extra stimulans om het goed te doen, maar de bediening laat van zich afweten, want naast Roos komt ook Jan een handje toesteken. Maarten en Roos besluiten om op zoek te gaan naar een maître en doen enkele selectieproeven. Ze kiezen uiteindelijk voor Jana.

Tot grote jaloezie van Roos, komen Maarten en Jana zeer goed overeen. Jana neemt Maarten mee naar een duur restaurant en Roos kijkt jaloers toe vanop de zijlijn. Het stoort Roos bovendien hoe langer hoe meer dat Maarten haar ideeën negeert en wel telkens akkoord gaat met de voorstellen die Jana doet om de KomEet nog beter te laten draaien. Roos vreest dat Jana en Maarten iets hebben samen, tot Jana haar vriendin voorstelt aan de twee: Chris.

De problemen binnen de KomEet stapelen zich op wanneer eerst de buurman zijn beklag komt doen over geluidsoverlast, en nadien Chris de boel op stelten komt zetten omdat Jana een einde aan hun relatie gemaakt heeft. Maarten en Roos kunnen hun ogen niet geloven wanneer een tijdje later de KomEet volledig vernield is. De politie wordt erbij gehaald en Maarten is er zeker van dat de buurman hier iets mee te maken heeft. Uiteindelijk wordt duidelijk dat het wel degelijk Chris was, dus moet Maarten zijn excuses aanbieden bij de buurman.

Maarten, Roos, Jana en Evy gaan samen naar de Ardennen om te kajakken. Daar merken Roos en Maarten op dat Jana en Evy het wel héél goed met elkaar kunnen vinden. Voor Maarten is het dan ook eventjes schrikken wanneer de twee een koppel worden. Nadien krijgt Maarten het aan de stok met Veronique. Zij eist een tafeltje voor een deal te bespreken met een klant, maar Maarten kan niet aan haar eisen voldoen. Hierdoor is de deal niet doorgegaan en Veronique besluit Maarten te viseren door zijn boekhouding te bekijken. Wanneer Maarten een aanbieding krijgt van een sterrenrestaurant, is hij dan ook geneigd om hierop in te gaan, maar Roos raadt hem aan dit niet te doen. Jana is dan weer van mening dat Maarten een grote kans laat schieten en Maarten gaat met Mathias praten. Uiteindelijk neemt Maarten de beslissing om gewoon te blijven en hij deelt dit persoonlijk mee aan Veronique.

Wanneer Jana ruzie maakt met een vaste klant van de KomEet, zet Maarten haar op haar plaats en dreigt hij zelfs met ontslag. Jana vertelt echter dat de klant handtastelijk is en ze daarom haar mond niet wil houden. Maarten besluit de klant zelf aan de deur te zetten, wanneer duidelijk wordt hoe hij Jana behandelt.

Bart begint het moeilijk te krijgen met de aanwezigheid van Maarten en Roos, zeker nu Trudy en Louise ook bij hem zijn ingetrokken. Maarten en Roos snappen de hint en gaan op zoek naar een oplossing. Maarten en Roos hebben echter andere toekomstplannen voor ogen, maar Maarten maakt een impulsieve beslissing wanneer hij een oud boerderijtje tegenkomt dat te koop staat. Maarten besluit onmiddellijk te tekenen, zonder eerst Roos te verwittigen. Roos is razend op Maarten, maar hij besluit haar te overtuigen door haar mee te nemen naar de boerderij om te tonen wat voor een mooie kans het is. Maarten besluit bovendien om Roos nog extra te verrassen en hij vraagt haar ten huwelijk.

Familie afl4887 02
Familie afl4893 01
Familie afl4903 07
Familie afl4907 01
Familie afl4920 03
Familie afl4929 02
Familie afl5031 02
Familie afl5035 02
Familie afl5040 04

Maarten en Roos verkondigen in de Jan en Alleman dat ze gaan trouwen en iedereen is opgetogen. De vreugde bij Roos blijft niet lang duren, wanneer duidelijk wordt dat de renovaties in hun boerderijtje veel langer duren dan eerst verwacht. Bovendien moet Maarten dit combineren met zijn job in de KomEet, een onmogelijke opdracht. Maarten schakelt de hulp in van Bart, maar dat is niet voldoende om de klusjes klaar te krijgen. Maarten blijft ook 's nachts verder werken, en raakt al snel overmoeid.

In het restaurant blijft het werk zich ook opstapelen en bovendien kunnen Roos en Jana er niet mee lachen dat Maarten er als een zombie bijloopt. Na een drukke shift in het restaurant zakt Maarten in elkaar door de vermoeidheid en trekt Roos aan de alarmbel. Roos verplicht Maarten om te rusten, maar Maarten kan het niet laten om stiekem in het huisje te blijven werken. Na een zoveelste reeks nachtelijke verbouwingswerken, valt Maarten in slaap achter het stuur. Hij belandt met zijn auto in een gracht en moet Bart verwittigen om hem te helpen. Voor Roos is dit de druppel en ze verplicht hem om twee weken vakantie te nemen.

Maarten en Roos besluiten voor twee weken naar Thailand te gaan, maar Maarten wil de KomEet geen twee weken sluiten. Hij zoekt een hulpkok en Jana stelt Guy voor. Maarten is kritisch over de talenten van Guy en stelt zijn vreemde menukeuzes in vraag. Desalniettemin wordt Guy aangenomen en vertrekken Maarten en Roos niet veel later op reis. Eenmaal in Thailand bloeit de liefde tussen de twee weer helemaal open en dromen ze zelfs luidop van een zonnig strandhuwelijk. Tijdens een avontuurlijke tocht komt Maarten echter ten val en breekt hij zijn arm.

Terug in België moet Maarten nog een tijdje in het gips blijven, waardoor hij besluit om Guy nog wat langer als kok te houden in de KomEet. Hij kan het wel niet laten om over de schouder van chef Guy te kijken en hem te commanderen. Guy is het beu dat Maarten hem op de vingers tikt en hij dreigt de KomEet te verlaten waardoor Roos hem verplicht uit de keuken bant. De keuken van de KomEet is verboden terrein voor Maarten en dus ergert hij Roos en Jana in de zaal.

Na een conflict met de wijnleverancier, komt Maarten te weten dat er iemand met de wijn geknoeid heeft. Hij is er vast van overtuigd dat iemand van zijn personeel hier achter zit en houdt iedereen sterk in de gaten. Maarten lijkt vooral Jana in het vizier te hebben en zij kan het niet verkroppen dat ze verdacht wordt. Ze besluit haar ontslag te nemen. Roos zit met de handen in het haar nu ze plots de zaal helemaal alleen doet, en de interim-krachten die ze toegestuurd krijgt, zijn geen hoogvliegers. Wanneer Maarten ontdekt dat het Guy is die al wekenlang met de wijn knoeit, besluit hij zijn excuses aan te bieden bij Jana en keert ze gewoon terug.

De VDB Holding zit in zwarte papieren en alle afdelingen worden doorgelicht door Veronique. Maarten is zenuwachtig omdat hij de boekhouding moet inleveren en kijkt alles tot in de puntjes na. De boekhouder van de holding is echter niet te spreken over het dossier dat Maarten heeft ingediend voor De KomEet. Wanneer er ook een crisismanager aangesteld wordt, zijn Maarten en Roos bang dat hij wel eens kan adviseren om de KomEet te sluiten.

Tijdens het trouwfeest van Marie-Rose en Mathias komen Maarten en Roos te weten dat het tot een breuk gekomen is tussen Jana en Evy. Nadien krijgen ze van Jana te horen dat ze haar ontslag neemt bij de KomEet. Maarten besluit niet op zoek te gaan naar een nieuwe maître omdat hij er zeker van is dat Roos ondertussen genoeg ervaring heeft om de job op zich te nemen.

Veronique gaat een moeilijk gesprek aan met Maarten over de toekomst van zijn restaurant. De Raad van Bestuur heeft namelijk beslist om te stoppen met De KomEet en Veronique wil het restaurant laten ombouwen tot een biologische foodbar. Maarten schiet in een zesde versnelling wanneer hij hoort welke plannen Véronique met de KomEet heeft, om haar ervan te overtuigen dat er nog een toekomst voor hem en Roos bestaat. Zeker wanneer Maarten genomineerd wordt voor een prestigieuze prijs is hij ervan overtuigd dat dit Veronique over de streep zal trekken. Hij doet er alles aan om weer extra volk naar het restaurant te lokken en overweegt zelfs met een ontbijtbuffet te beginnen. Veronique heeft echter haar zinnen gezet op de foodbar en besluit de KomEet definitief te sluiten. Tijdens een feestje met de familie, besluit Veronique het nieuws officieel mee te delen.

Enkele weken later is het al zover, de KomEet sluit voorgoed zijn deuren. Veronique hoopt dat Maarten en Roos het zien zitten om de Foodbar te runnen, maar Maarten wil niet in een ordinaire broodjeszaak werken. Samen met Roos begint Maarten over zijn toekomst in België na te denken. Wat is de meest logische stap nu? Ze besluiten om België een tijdje achter zit te laten en op wereldreis te vertrekken om de wereld te gaan ontdekken. Ze krijgen zelfs financiële hulp van Veronique, die zich toch een beetje schuldig voelt. Tijdens een feestje in de Jan en Alleman nemen Maarten en Roos voorlopig afscheid van hun familie en vrienden.

Aflevering5193-pierrotmaartenlovely

Kerstmis

Kerstmis komt eraan en Marie-Rose wil een speciaal cadeau geven aan Anna. Bart komt met het idee om een Skype-wall te installeren tijdens het kerstfeest in de Jan en Alleman, zodat de bomma al haar kleinkinderen kan zien die in het buitenland zijn. Maarten is één van deze kleinkinderen, naast Pierrot en Lovely, en wenst zijn bomma een gelukkig kerstfeest via Skype. Die is in de wolken met deze verrassing.

3b8f18fc-e4f6-11e3-ba14-35c3da5e3e99 original.jpg.h380.jpg.568
Familie terugkeermaartenroos 1
Familie afl5303 02

De gijzeling

Enkele maanden later krijgt Jan een verrassend telefoontje van Maarten. Hij heeft samen met Roos de tijd van zijn leven in het buitenland, maar ze missen hun familie. Maarten kondigt dan ook aan dat hun wereldreis op zijn einde loopt en dat ze binnenkort terug naar huis zullen komen. Eind mei staan Maarten en Roos op het punt om terug naar België te keren, maar ze willen nog een laatste bezoekje doen in hun laatste verblijfplaats Pakistan. Samen met een groep toeristen beklimmen ze er een berg, maar tijdens deze uitstap loopt het fout. De bus wordt opgewacht door een groepje terroristen en Maarten en Roos worden samen met de andere toeristen gegijzeld en naar een afgelegen plek gebracht. Er wordt een filmpje opgenomen en doorgestuurd naar België, waar het in handen komt van de Belgische anti-terreurdienst. Het is uiteindelijk Bart die dit filmpje te zien krijgt, maar hij mag voorlopig niets zeggen tegen de familie.

Maarten007
Familie 5324 004

De vrijlating

Op een dag wordt Maarten vrijgelaten door de extremisten. Ze wikkelen hem in een zak en laten hem achter in de woestijn. Hij wordt gevonden en wordt in Pakistan opgevangen. Bart vertelt aan de familie wat er gebeurd is. Een paar dagen later vliegt Maarten terug naar België. Daar wordt hij meteen opgevangen door zijn familie. Leen raadt Maarten aan om naar een psychiater te gaan. Die voelt zich schuldig tegenover Roos en vraagt zich af waarom hij wel werd vrijgelaten en Roos niet. Maarten wil haar koste wat het kost redden uit de handen van de extremisten.

Familie 5325 024
Familie 5325 023

Naar Pakistan

Op aanraden van Faroud, een collega van Bart, helpt Bart Maarten met zijn zoektocht naar Roos. Bart betaalt zijn vliegtuigticket naar Pakistan en brengt hem veilig naar het station waar Maarten de trein naar Schiphol kan nemen. Wat Maarten echter niet weet, is dat Faroud hem achtervolgt en er nog steeds van overtuigd is dat hij ook een terrorist is. Wanneer Maarten op het punt staat om te vertrekken met de trein, krijgt hij een videoboodschap van Roos te zien met de boodschap dat hij niet naar Pakistan mag gaan en in België moet blijven wachten op een telefoontje. Net op dat moment arriveert zijn trein. Maarten staat voor een moeilijke keuze.

Familie 5326 001

Naar Pakistan

Nadat het onbekende jongetje Maarten een tablet overhandigt met een boodschap van Roos op, besluit Maarten om deze raad op te volgen en in België te blijven wachten op een telefoontje van de terroristen. Faroud brengt Bart op de hoogte, maar Maarten is ervan overtuigd dat Bart meer weet dan dat hij wil toegeven. Maarten vreest dat hij zijn broer niet meer kan vertrouwen en besluit hem te testen. Door een verzonnen locatie te vertellen en vervolgens af te wachten of Faroud zou opdagen, weet Maarten nu dat Bart dubbelspel speelt en neemt hij afstand.

Familie 5336 002

De terrorismezaak

Na twee maanden ontvangt Maarten nieuwe boodschappen van de terroristen. Hij wordt door de terroristen op de proef gesteld, en na afloop mag hij Roos even zien. Faroud en Sam zijn niet meteen van plan om Roos te bevrijden, en Maarten wil ze niet meer vertrouwen. Wanneer Maarten te weten komt dat hij al wekenlang wordt afgeluisterd, zoekt en vernietigt hij de afluisterapparatuur.

Familie 5347 003
Familie 5348 003
Familie 5356 003

Bomaanslag

Maarten wordt gecontacteerd door de terroristen met een speciale opdracht. Uiteindelijk sluiten ze hem op in een verlaten kelder en moet hij op verdere instructies wachten. Nadien verneemt Maarten dat hij een bom moet leggen in een winkelcentrum. Als hij de opdracht tot een goed einde brengt, krijgt hij Roos levend terug. Hij zit met zichzelf in de knoop en weet niet of hij honderden mensenlevens op het spel kan zetten om Roos te redden. Maarten bedenkt zich uiteindelijk en verstopt zich in een kelder. Met geweld kan Faroud de bom in handen krijgen en net op tijd onschadelijk laten maken door een specialist. Roos wordt ondertussen dood teruggevonden en Maarten is er kapot van. Hij heeft het ook moeilijk met het feit dat Faroud de originele versie van de terrorismezaak uit de handen van de pers wil houden, ook al is dat om hem te beschermen. Ook wil Maarten geen herdenking van Roos, omdat hij afscheid heeft kunnen nemen van haar en de rest van de familie niet. Hij gaat voor een tijdje bij Leen wonen.

Familie 5369 001

Hallucinaties

Maarten kan de dood van Roos moeilijk verwerken. Hij neemt hiervoor medicatie en gaat geregeld langs bij een psychiater. Maarten begint in zijn hoofd Arabische stemmen te horen, ontploffingen, de stem van Roos en ziet zelfs schimmen. Op een dag worden de hallucinaties zo realistisch dat hij werkelijk Roos voor zich ziet staan. Maarten wil zijn medicatie blijven innemen zodat hij Roos kan blijven zien. Uiteindelijk beseft hij dat zijn tijd met Roos tot het verleden behoort en neemt hij afscheid. Hij bouwt zijn medicatie af en de hallucinaties verdwijnen vanzelf.

Familie 5357 004
Familie 5444 02
Familie 5412 02

De draad weer oppikken

Maarten zet opnieuw een stap in de goede richting door aan de slag te gaan in de Foodbar. Hij vervangt er Liesbeth, die enkele weken buiten strijd is door een gebroken been. De samenwerking tussen hem en Zjef verloopt zeer vlot en Maarten is het nog steeds gewend om in drukke omstandigheden te werken. Door een gekantelde tankwagen met een gifwolk als gevolg zitten Maarten en Zjefs enkele dagen vast in de Foodbar met een paar klanten. Wanneer Liesbeth terugkeert naar de Foodbar blijft Maarten een tijdje werkloos om na te denken over zijn toekomst. Ondertussen gaat het steeds beter tussen hem en Faroud en worden ze zelfs goede vrienden. Wanneer Maarten hem op een avond betrapt met een andere vrouw en twee kindjes vreest hij dat hij een dubbelleven lijdt, maar het blijkt om een undercoveroperatie te gaan. Er ontstaat een geschil over Arthur wanneer Faroud voor zijn werk vertrekt en een briefje op tafel legt en Maarten daarna ook vertrekt zonder dit te lezen, waardoor Arthur thuis alleen achterblijft. Leen is razend op Faroud, waarop die een schema opstelt voor de opvang van Arthur. Dat wordt echter al snel weer verworpen. Leen komt thuis met het nieuws dat onthaalmoeder Kathleen voor enkele dagen ziek is. Maarten beslist om op de kinderen te passen.

Familie 5489 002
Familie 5491 01

Undercover

Maarten krijgt een job aangeboden in de Foodbar. Hij weigert deze echter, omdat hij zin heeft in een nieuwe uitdaging. Maarten wilt graag een spannende job, zoals die van Faroud. Wanneer hij Faroud hoort bellen over snookercafé De Komma, gaat Maarten er aan de slag onder de naam van Jeroen Smits. Evy helpt hem met de voorbereidingen van zijn undercoverwerk. Maarten krijgt het moeilijk om zijn undercoverwerk geheim te houden. Samen met Evy besluit hij de familie wijs te maken dat hij glazenwasser is geworden. Het is echter niet vanzelfsprekend om deze leugen vol te houden, zeker wanneer zowel Leen als Niko hun opwachting maken in het café en Faroud en Leen hem inhuren als glazenwasser. Ondertussen heeft Maarten zijn zinnen gezet op de geheimzinnigheid rondom de keus. Hij denkt dat daar de drugs in verstopt zitten. Wanneer Faroud Maarten achtervolgt en ontdekt waar hij werkt, verplicht hij Maarten ontslag te nemen.

S24 E180 020

Maarten en Evy

Na de vele weken dat Evy Maarten geholpen heeft met zijn undercoverwerk, heeft ze terug gevoelens gekregen voor haar ex-lief. Wanneer Evy Maarten inlicht over haar gevoelens en hem kust, kust hij haar terug. Nadien heeft Maarten hier spijt van, omdat hij Evy moet vertellen dat hij eigenlijk nog niet klaar is voor een nieuwe relatie.

Familie 5503 001

Naar India

Omdat Faroud vindt dat Maarten zijn undercoverwerk goed is verlopen en zijn schoonbroer absoluut als informant aan de slag wil, doet hij een goed woordje voor hem op zijn werk. Ondanks de fysieke en mentale trainingen met Faroud faalt Maarten op de loodzware proeven van de geheime dienst. Hij vindt dat het leven in België hem niets meer te bieden heeft en vertrekt naar India om daar een nieuw leven op te bouwen.

S26 afl5858 002

De 90ste verjaardag van Anna

Anna viert haar 90ste verjaardag en Jelle regelt een skype-gesprek met Maarten, zodat hij zijn bomma persoonlijk een gelukkige verjaardag kan wensen. Anna is in de wolken na het gesprek.

Familie 6080 008

De terugkeer

Jan heeft al enkele weken last van een zware hoest en op een avond stuikt hij in elkaar in zijn café. Jan krijgt in het ziekenhuis onverwacht bezoek van zijn zoon Maarten. Maarten nam het vliegtuig naar België nadat Leen hem opbelde over de toestand van hun vader. Aan de familie vertelt hij dat hij dat hij maximum een maandje hier blijft om daarna terug in India verder te werken in de keuken van een weeshuis. Maarten kiest ervoor om Jans afwezigheid in de Jan & Alleman op te vangen.

Familie 6080 007
2018-01-18 (9)

Blij weerzien

Na enkele dagen mag Jan weer naar huis en wordt hij verzorgt door de familie. Hij vindt het echter niet tof dat Leen, Faroud en Arthur binnenkort naar Congo verhuizen, aangezien hij dan alleen woont op zijn appartement. Maarten beslist daarom om langer in België te blijven en trekt terug in bij zijn vader, tot grote blijdschap van Jan. Ondertussen verneemt Evy dat Maarten terug is. Ze zoekt hem op in de Jan & Alleman en de twee praten bij. Er blijkt toch nog een vonk te zijn tussen hen, maar Evy heeft ondertussen een relatie met Stan. Ondertussen keren Bart, Trudy en Jelle onverwacht terug uit Los Angeles. Maarten is zeer blij om zijn voordien doodgewaande broer terug te zien.

Familie 6097 003
Familie 6109 001

Het geheim van Evy lekt uit

Maarten kan Jan overtuigen om Amelie terug aan te nemen als barvrouw, zodat hij er niet meer alleen voor staat. Het gaat niet goed tussen Stan en Evy en Evy neemt even afstand van hem. Evy schakelt Maarten in als fotograaf voor Localscoop. Stan kan zijn jaloezie niet verbergen en slaat Maarten. Wat later biecht Evy Maarten na meer dan 2 jaar op dat hij de vader is van de overleden Alex. Maarten heeft het er eerst moeilijk mee, maar vergeeft Evy uiteindelijk en blijft haar helpen met Localscoop. Stan kan er niet tegen dat Evy zijn berichtjes niet beantwoordt en beslist haar gsm-camera te hacken.

Familie 6113 004
Familie 6114 001
Familie 6117 005
Familie 6120 003

Maarten en Evy

Maarten biecht zijn vriend in India op dat hij dagelijks in Evy's gezelschap vertoeft. Ondertussen biecht Evy aan Mieke op dat ze verliefd is op Mieke's broer en hem terug wil. Wanneer Maarten en Evy alleen zijn in het huis van de friends, komt het tot een kus tussen de twee. Ondertussen heeft Stan Evy's computer en gsm gehackt. Wat hij te zien krijgt, bevalt hem niet. Stan is woedend van jaloezie is beslist Maarten te stalken. Met een vervormde stem vertelt hij dat Evy in gevaar is als hij haar blijft zien. Maarten vermoedt dat de stalker Olivier, een klant in de Jan & Alleman die Evy lastigviel, is. Door zijn bezorgdheid wordt hij geplaagd door herinneringen aan de dood van Roos en neemt afstand van Evy. Wanneer Stan erachter komt dat er terug contact is tussen hen, broedt hij op een nieuw plan. Stan beslist in naam van de bank een telefoontje te plegen naar Maarten. Hij vertelt hem dat er een frauduleuze transactie is gebeurd met zijn bankkaart en moet er naartoe. Bij de bank ontdekt Maarten dat deze echter gesloten is. Wanneer hij terug naar huis wandelt, wacht Stan hem echter op. Hij wordt door hem achtervolgd en stelt zich vragen. Maarten en Evy vermoeden dat niet Olivier maar iemand anders hen stalkt.

Familie 6123 001

Overstroming in India

Stan gaat een stap verder om Maarten stokken in de wielen te steken en zorgt ervoor dat Evy een foto van Claudia te zien krijgt. Evy stelt zich vragen over de vrouw op Maartens laptop. Claudia is namelijk een Belgische vriendin en collega van Maarten van het weeshuis in India waar hij werkt. Ze zijn echter gewoon goede vrienden. Wanneer Maarten te horen krijgt dat alles aan het overstromen is, keert hij terug naar India. Hij belooft Jan en Evy snel terug te komen naar België.

Familie 6127 003

De breuk met Evy

Stan belet elk contact tussen Evy en Maarten door hun Skype gesprekken te onderscheppen. Wanneer Maarten op zijn gsm een foto krijgt doorgestuurd waarop Evy iemand anders kust, is hij razend en verbreekt hij alle contact met haar. Wat hij niet weet, is dat Stan de foto bewerkt heeft. Enkele weken later ontdekt Evy dat Stan de stalker was en licht ze Maarten in over alle misverstanden. Maarten stelt haar voor om met een schone lei te starten, maar Evy is bang dat een langeafstandsrelatie toch geen zin heeft.

Familie 6178 006

Stan draait door

Evy ziet in dat ze haar relatie met Maarten nog een kans moet geven en ze wil tickets boeken naar India. Net wanneer ze haar tickets wil bestellen, staat Maarten voor de deur. Hij is teruggekeerd uit India om eindelijk met Evy samen te zijn. Hoewel Niko hem waarschuwt, kan Stan het niet verkroppen om Maarten uit te dagen. Op een avond staat Stan zelfs in het appartement van Jan, wanneer Evy en Maarten hier liggen te kussen.

2018-06-01 (17)

De aanhouding van Stan

Evy schrikt wanneer ze Stan in Jans appartement aantreft. Ze praat erover met Hanne en besluit in te grijpen. Maarten vindt het erover dat Evy een camera heeft geplaatst in de hal van het huis van de friends. Maar Evy's plan werkt en kan Stan spotten op de camerabeelden. Maarten en Evy zijn blij dat ze eindelijk bewijsmateriaal in handen hebben, maar toch laat de politie Stan vrij. Ondertussen zegt Maarten dat hij voor nog enkele maanden terug naar India moet om er alles af te handelen en hij vraagt of Evy meekomt.

Familie 6188 003

De aanrijding van Hanne

Evy neemt de beslissing om met Maarten mee naar India te gaan. Wanneer Stan dit verneemt, draait hij door. Net zoals hij Kirsten indertijd heeft aangereden, plant hij Evy ook aan te rijden. Op het laatste nippertje wijkt Stan uit met zijn auto, maar rijdt per ongeluk Hanne aan. Hanne belandt in het ziekenhuis met breuken in de ruggenwervel. Na een operatie wordt ze in een kunstmatige coma gehouden. Stan heeft vluchtmisdrijf gepleegd en is plots verdwenen van de aardbol.

Familie 6203 001
Familie 6206 005
Familie 6207 004

Evy in gevaar

Maarten is opgelucht als blijkt dat Stan met de noorderzon is verdwenen. Evy blijft echter argwanend en zoekt excuses om Maarten uit de weg te gaan. Maarten beslist zijn relatie met Evy te beëindigen en vrienden te blijven. Op een nacht brengt Stan een bezoekje aan Hanne's ziekenhuisbed in het huis van de friends. Sindsdien is Evy op haar hoede en wanneer ze een afspraak heeft met een exclusieve getuige voor Localscoop, raadt Stefanie haar dan ook aan om af te spreken in het park en Maarten mee te nemen. In het park denkt Evy dat ze Stan ziet, maar Maarten gelooft haar niet. Toch belooft hij haar niet meer alleen te laten. Ze worden terug een koppel. Evy contacteert Stan via Messenger en wil met hem afspreken. Wanneer Maarten hierachter komt, verwittigt hij de politie en zetten ze een val op voor Stan, maar Evy zorgt ervoor dat hij hier niet inloopt.

S27 afl6208 089

De confrontatie met Stan

Evy krijgt opnieuw een telefoontje van Stan, maar kan niet antwoorden op zijn vragen omdat ze niet alleen is. Ze verzint een smoesje om weg te gaan en Maarten blijft bij zijn vader die last heeft van zijn gezondheid. Eenmaal thuis belt ze met Stan, maar hij geeft alleen een cryptische omschrijving om hem te kunnen vinden. Hanne hoort het hele gesprek en smeekt Evy om thuis te blijven. Evy beseft ondertussen waar Stan het over heeft en gaat erop af. Hanne slaagt erin om Maarten te bellen en vertelt hem waar ze naartoe is. Maarten gaat haar meteen achterna.

S27 afl6208 180
Familie 6207 011

Evy lost een schot

Na een moeilijk begin slaagt Evy erin om Stan te kalmeren en vertelt ze eindelijk waarom ze zo abrupt een einde heeft gemaakt aan hun relatie. Stan gaat ermee akkoord om zichzelf aan te geven voor de aanrijding van Hanne, maar hoopt nog steeds dat hij en Evy terug samen komen. Plots komt Maarten tussenbeide en geeft hij Stan een flinke mep op zijn hoofd. Stan valt neer, en Evy is razend op Maarten. Tijdens hun ruzie, lukt het Stan om terug recht te komen en hij valt Maarten aan. Hij wil een zware steen op hem laten vallen, maar Evy pakt het pistool en richt het op Stan. Stan legt de steen neer en komt dichterbij. Evy maakt duidelijk dat het moet stoppen, maar wanneer Stan te dichtbij is, vuurt ze een schot af. Stan wordt geraakt, waarna hij naar achter stapt en naar beneden valt.

S28 afl6209 132

Relatiebreuk

Evy en Maarten komen thuis, maar hebben hevige ruzie. Evy verwijt hem aanleiding te hebben gegeven voor de schietpartij. Mocht hij Stan niet hebben neergeslagen, dan zou hij zichzelf hebben aangegeven volgens haar. De ruzie loopt verder op en Maarten vertrekt. Evy houdt hem echter niet tegen. Maarten vertrekt terug naar India, zonder Evy.

Trivia

  • Michael Vroemans had een tijdlang een relatie met Sofie Mora, die in de reeks de rol van Yasmine Wuyts vertolkte. 
  • In het najaar van 2011 zegt Jan dat Maarten 26 jaar oud is, terwijl hij volgens de tijdlijn eigenlijk 23 jaar moet zijn op dat moment. Bij Familie wordt er al eens gespeeld met de leeftijden.
  • Wanneer de makers van Familie aan Michael Vroemans vroegen of hij terug naar de reeks wou keren, was hij meteen overtuigd, maar hij had één voorwaarde: ook Heidi De Grauwe (Roos Sterckx) moest terugkomen. 
  • De tatoeages die Maarten heeft vanaf het 23ste seizoen zijn echt en behoren tot de nieuwe look van Michael Vroemans. Na zijn ontslag bij Familie spitste hij zich namelijk toe op spiritualiteit. 
  • In seizoen 23 en 24 werden Maarten en Roos Sterckx gegijzeld in Pakistan. De scènes werden echter niet opgenomen in Pakistan, maar in Tenerife.
  • Toen Michael Vroemans opnieuw werd ontslagen in 2015, kreeg hij te horen dat Maarten in de toekomst nog mogelijks kan terugkeren. Vroemans maakte wel duidelijk dat hij hiervoor zou passen. Desalniettemin maakte hij een korte comeback op 30 december 2016 aan de hand van een Skypegesprek. In november 2017 werd bekendgemaakt dat Michael toch in januari 2018 opnieuw Maarten gaat vertolken.
  • In het voorjaar van 2018 vertelt Maarten waar hij sinds 2015 verbleef. Hij maakt duidelijk dat hij overal een beetje is geweest. Eerst in Mumbai, daarna naar Gua. En dan Kerala.

Generiek

Galerij

Foto's

Lees Meer

  • Voor meer informatie over het liefdesleven van Maarten, zie hier.
  • Voor meer informatie over de affaires van Maarten, zie hier.
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.