FANDOM


† Marc De Waele
Seizoenen 12131415 Marcdw
Eerste verschijning Aflevering 2516 - 10 januari 2003
Laatste verschijning Aflevering 3338 - 18 mei 2006
Gespeeld door Jeron Amin Dewulf
Kinderen Lennert De Waele
Ouders Onbekend
Huidige categorie Vorige Hoofdpersonages
Algemene InformatieFamilie en LiefdeslevenStudies en BeroepslevenVerhaallijnenFoto'sLees Meer

Algemene Informatie

Marc De Waele is een hoofdpersonage dat van 10 januari 2003 tot en met 18 mei 2006 vertolkt wordt door Jeron Amin Dewulf.

Familie en Liefdesleven

Marc was de tweede man van Mieke Van den Bossche. Samen met haar had hij 1 zoon: Lennert De Waele.

Studies en Beroepsleven

Marc was oorspronkelijk psychiater van beroep. Hij gaf deze job op om samen met Mieke Van den Bossche een opvangtehuis voor probleemkinderen over te nemen.

Verhaallijnen

Huwelijk marc mieke
Familie3292
Marc1

Marc is een klungelige psychiater die Mieke Van den Bossche tegen het lijf loopt op een medisch congres. Ze hebben een one-night-stand, maar wanneer Mieke zwanger blijkt te zijn, wil Marc zijn verantwoordelijkheid opnemen. Aanvankelijk is Mieke hier niet voor te vinden omdat ze hem niet als levenspartner ziet zitten, maar uiteindelijk wordt ze toch verliefd op hem en stappen de twee zelfs in het huwelijksbootje. Mieke bevalt niet veel later van een zoontje: Lennert De Waele

Naast hun zoontje Lennert De Wael storten Marc en Mieke zich op een ander gezamenlijk project: ze zetten hun carrière aan de kant om een opvangtehuis voor probleemkinderen over te nemen. Hoewel ze aanvankelijk vrezen het werk onderschat te hebben, blijken ze er toch zeer goed in te zijn. Zo weten ze zelfs het goede te halen uit de voordien totaal onhandelbare Roxanne Ribbens. In het opvangtehuis worden ze vaak geholpen door Kobe Dierckx en Annemarie Govaert. Die laatste is de beste vriendin van Mieke, ware het niet dat Marc en Annemarie elkaar niet kunnen uitstaan. De relatie tussen Marc en Mieke loopt stuk wanneer hij haar bedriegt met Dounia Hamaré, een oude kennis van hem en tevens psychiater. 

Marc en Mieke komen wel overeen om bij elkaar te blijven wonen, om een zo normaal mogelijke opvoeding voor Lennert te kunnen garanderen. Op een dag lijken Marc en Lennert na een uitstapje plots van de aardboden verdwenen. Mieke vreest dat hij er met hun zoon vandoor is, maar dat vermoeden slinkt al snel wanneer blijkt dat ook Dounia nergens van weet. Uiteindelijk blijken Marc en Lennert om het leven te zijn gekomen toen ze op een afgelegen plek met de wagen moesten uitwijken en in het kanaal belandden.

Foto's

</gallery>

Lees Meer

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.