FANDOM


Marie-Rose De Putter
Seizoenen 123456714151617181920212223242528 S28 Marie-Rose-fotoshoot-003
Eerste verschijning Aflevering 1 - 30 december 1991
Laatste verschijning Aflevering 6323 - 1 februari 2019
Gespeeld door Martine Jonckheere
Kinderen Peter Van den Bossche en Veronique Van den Bossche
Ouders Onbekend
Huidige categorie Vorige Hoofdpersonages
Algemene InformatieFamilie en LiefdeslevenStudies en BeroepslevenVerhaallijnenTriviaQuotesGeneriekGalerijFoto'sLees Meer

Algemene Informatie

Marie-Rose De Putter is een hoofdpersonage dat van 30 december 1991 tot en met maart 1998, van 30 mei 2005 tot en met 27 augustus 2015 en van 11 oktober 2018 tot en met 1 februari 2019 vertolkt werd door Martine Jonckheere.

Familie en Liefdesleven

Marie-Rose is de echtgenote van Guido Van den Bossche. Samen met hem heeft ze twee kinderen: Peter Van den Bossche en Veronique Van den Bossche. Naar de buitenwereld toe lijkt alles goed te gaan in het huwelijk van Guido en Marie-Rose, maar dat is slechts schijn. Marie-Rose kan het namelijk niet laten om voortdurend vreemd te gaan. Ze begint slippertjes met o.a. tennisleraar Ludo en modegigant Gerard Van de Caveye. Tijdens de ontvoering van Guido begint Marie-Rose een relatie met haar advocaat Jean-Michel Le Croix. Bij zijn terugkeer, betrapt Guido de twee al vrijend in de zetel en hij zet Marie-Rose aan de deur. Het komt tot een definitieve scheiding terwijl Marie-Rose en Jean-Michel een koppel worden. Deze relatie komt tot een einde omdat Jean-Michel wordt vermoord door Didier De Kunst.

Na het overlijden van Jean-Michel ontmoet Marie-Rose de rijke zakenman Hugo Beckers. De twee gaan uit elkaar omdat hij haar bedroog. Na het bedrog van Hugo probeert Marie-Rose haar ex-man Guido terug te verleiden, maar dit plannetje mislukt. Jaren later komen Marie-Rose en Hugo elkaar weer tegen en geven ze hun relatie nog een kans. De twee storten echter neer tijdens een helikoptercrash. De familie Van den Bossche denkt jarenlang dat Marie-Rose overleden is.

Wanneer Marie-Rose jaren later plots terugkeert, heeft ze een relatie met Christophe Mouret. Christophe is de man die haar gered heeft uit de zee na de helikoptercrash. Hij gaf Marie-Rose een nieuwe naam omdat ze leed aan geheugenverlies: Cathérine De La Mer. Uiteindelijk keert Marie-Rose terug naar België en krijgt ze haar geheugen terug. Haar relatie met Christophe komt na een tijdje tot een einde en hij pleegt zelfmoord omdat hij Marie-Rose niet kan missen. Wat later heeft Marie-Rose korte relaties met zowel Raf Broos als Nick Vandecasteele. Nadien heeft ze maandenlang een langeafstandsrelatie met Joe Bonduono gehad. Deze komt tot een einde nadat hij wordt vermoord door Xavier Latour.

Na al haar mislukte relaties heeft Marie-Rose het moeilijk om nog een man toe te laten in haar leven. Het duurt ook een tijdje voordat ze zakenman Mathias Moelaert een eerlijke kans geeft. Na een relatie van meer dan drie jaar stappen Marie-Rose en Mathias op 1 februari 2013 in het huwelijksbootje. Aan hun huwelijk komt een einde wanneer Mathias haar enkele jaren later bedriegt met Trudy Tack de Rixart de Waremme. Marie-Rose vraagt de scheiding aan en verhuist naar Frankrijk om er bij haar vriendin Colette Vermeir te gaan wonen. Eenmaal daar vindt ze naar eigen zeggen opnieuw het liefdesgeluk.

Bij haar terugkeer naar België eind 2018 maakt Marie-Rose haar familie duidelijk dat ze ondertussen terug single is en dat haar partner haar bedrogen en financieel gepluimd heeft.

Studies en Beroepsleven

Marie-Rose droomt als jonge vrouw van een carrière in de juridische sector en begint een opleiding Rechten aan de universiteit van Antwerpen. Ze geeft haar droom op om te trouwen met Guido en een gezin te stichten. Zo verandert Marie-Rose stilletjes aan tot een hautaine huisvrouw die zich vooral bezig houdt met paardrijden en tennis.

Tijdens het 2de seizoen gaat Marie-Rose aan de slag als CEO ad interim bij VDB Electronics tijdens de revalidatie van Guido. Hoewel haar korte periode weinig succes kent, heeft Marie-Rose de smaak van het zakendoen te pakken. Ze ontmoet in Zwitserland de rijke modegigant Gerard Van de Caveye en samen starten ze Maison Marie-Rose, een modehuis dat zowel confectie als haute couture op de markt brengt. Door conflicten onderling trekt Gerard zich terug en moet Giancarlo Parducci investeren in de zaak. Het modehuis kent echter nooit het verwachte succes en moet na amper een jaar alweer de boeken toe doen. Samen met haar toenmalige partner Jean-Michel Le Croix begint ze het modellenbureau Illusions, maar opnieuw blijft dit verhaal niet lang duren. Marie-Rose verhuist in 1997 uiteindelijk naar het buitenland om er een nieuw leven te starten. Na haar zogezegde overlijden woont Marie-Rose jarenlang in Gran Canaria, waar ze haar dagen vult als kunstschildernares.

In 2005 keert Marie-Rose terug naar België en in 2007 heropent ze Maison Marie-Rose met de hulp van Trudy Tack de Rixart de Waremme. Er ontstaat een concurrentiestrijd tussen Maison Marie-Rose en Linea Veronica, het modebedrijf van Veronique. Uiteindelijk komt het tot een fusie tussen de twee en wordt MVM geboren. Nadien besluit Marie-Rose om zich terug te trekken uit het bedrijf, omdat ze van haar pensioen wil genieten. Toch stapt ze terug in het zakenleven wanneer de VDB Holding wordt opgericht. Marie-Rose wordt de manager van de KomEet. Een jaar later wordt de KomEet gesloten en stapt Marie-Rose definitief uit het familiebedrijf.

In 2014 gaat Marie-Rose aan de slag als productmanager bij Vero Bello om Veronique uit de nood te helpen. Door conflicten tussen Marie-Rose en June Van Damme en de familievete tussen haar, Veronique en Peter, geeft ze na een tijd haar ontslag.

Verhaallijnen

Schermafbeelding 2019-01-29 om 18.39.24

De verjaardag van Anna

Anna wordt 65 jaar en dat wil de familie niet zomaar laten voorbijgaan. Guido en Marie-Rose plannen een groot feest in restaurant 'De Gulden Vork'. Jan en Monique kunnen dit niet betalen en liggen dwars over de dure cadeau die Marie-Rose in gedachten heeft. Jan kan zijn moeder overtuigen om het feestje gewoon bij haar thuis te geven.

Schermafbeelding 2019-01-29 om 22.33.13

Het gedrag van Marie-Rose

Marie-Rose heeft de reputatie van niet de gemakkelijkste te zijn. Wanneer Julienne een dag niet komt opdagen omdat haar dochter een auto-ongeluk had, vliegt ze uit tegen de vrouw. Ook op liefdesvlak met Guido loopt niet alles over rozen. Ze vindt dat hij te weinig aandacht heeft voor haar en begint een affaire met haar tennisleraar Ludo.

Schermafbeelding 2019-02-24 om 11.40.32

Rebellerende Peter

Het gedrag van Peter gaat elke dag van kwaad naar erger en de relatie tussen Peter en Guido is volledig verzuurd. Wanneer Guido en Marie-Rose een skivakantie plannen, besluit Guido dat zijn zoon niet welkom is en bovendien elke dag in de vakantie als loopjongen in de fabriek aan de slag moet onder supervisie van Jan.

Schermafbeelding 2019-03-03 om 12.08.26

Veronique in de knoop

Veronique voelt zich de laatste tijd niet lekker in haar vel. Ze is voortdurend misselijk en vreest dat ze misschien zwanger is. Ze brengt haar moeder op de hoogte en Marie-Rose reageert heel begripvol op de situatie en maakt voor Veronique een afspraak bij de gynaecoloog.

Schermafbeelding 2019-03-08 om 18.13.24

Tienerzwangerschap

Marie-Rose en Veronique krijgen het verlossende telefoontje van dokter Els Bolders: Veronique is zwanger. Guido wordt op de hoogte gebracht en is zeer streng voor zijn dochter. Veronique wil het kindje niet houden, maar voor Guido is een abortus uitgesloten. Marie-Rose gaat in de clinch met haar echtgenoot en vindt dat Veronique zelf de keuze moet maken.

Screenshot 2019-03-27 at 15.30.34

Affaire

Marie-Rose zoekt opnieuw contact met Ludo omdat de situatie tussen haar en Guido niet meer ideaal is door alle problemen met Veronique en Peter. Marie-Rose wordt eerst bijna betrapt door Monique bij haar thuis en een tijdje later komt Veronique plots binnen wanneer Marie-Rose en Ludo liggen te vrijen in de zetel.

Screenshot 2019-03-27 at 15.15.48

Peter vertrekt

Na alle ruzies tussen Peter en zijn vader, besluit Peter thuis te vertrekken. Hij laat niets meer van zich horen en weigert zelfs de beenmergtransplantie voor Pierrot te laten uitvoeren. Marie-Rose is ten einde raad en gaat op zoek naar haar zoon. Ze geeft opnieuw Guido de schuld van alle problemen en zoekt troost bij Ludo.

Schermafbeelding 2019-04-10 om 19.50.18

De dood van Mark

Veronique leest op een ochtend in de krant dat haar ex-vriendje Mark overleden is na een motorongeluk. Marie-Rose troost haar dochter en gaat samen met haar naar de begrafenis. Bovendien heeft Marie-Rose voor haar dochter een afspraak gemaakt bij een abortuskliniek. Veronique verandert op het laatste moment van gedachte en houdt het kindje.

Schermafbeelding 2019-04-14 om 14.43.53

Mohammed

Veronique ontmoet Mohammed El Faroussi, een Marokkaanse jongen die net naar de buurt verhuisd is. Guido en Marie-Rose willen niet dat hun dochter omgaat met hem, en ook de vrienden van Mark vinden het niet kunnen dat Veronique zo snel na zijn dood al met iemand anders optrekt.

Schermafbeelding 2019-04-25 om 21.15.26

Bedreigingen

Bij Guido en Marie-Rose thuis worden de paardenstallen in brand gestoken en vindt Guido een dode kat voor zijn deur. Deze ernstige bedreigingen maken indruk op Guido en hij vraagt zich af of Peter er iets mee te maken heeft. Na een politieonderzoek ontdekt Guido dat een ontevreden ex-werknemer van VDB Electronics hier achter zit.

Screenshot 2019-05-31 at 15.54.02

Saint-Tropez

Marie-Rose en Guido vinden dat Veronique moet stoppen met school om zich te concentreren op haar kindje. Ze kan haar laatste jaar nadien opnieuw doen. Ze plannen ook een reisje naar Saint-Tropez met hun drietjes en vertrekken al snel. Wanneer ze met de auto de grens oversteken, hebben ze echter een ernstig verkeersongeluk...

Aflevering 111 09.43.40
Aflevering 112 10.33.53

Het ongeval

Op weg naar Saint-Tropez in Luxemburg hebben Marie-Rose, Guido en Veronique een ernstig ongeval gehad. Ze worden alledrie naar het ziekenhuis gebracht, maar Marie-Rose komt er met enkele schrammetjes vanaf. Voor Veronique en Guido is de situatie minder goed. Veronique heeft haar ongeboren kindje verloren en Guido heeft een halswervelbreuk en zal maandenlang moeten revalideren. Marie-Rose probeert tevergeefs Peter aan de lijn te krijgen, maar die is duidelijk niet thuis. Hij is namelijk opgepakt door de politie voor de verkrachting van Birgit. Guido belandt in een rolstoel en is volledig afhankelijk van anderen. Veronique kan het verlies van haar kindje niet plaatsen en sluit zich op in haar kamer.

Aflevering 125 om 09.59.13
Aflevering 122 om 15.44.35

CEO ad interim

Jan vangt de afwezigheid van Guido bij VDB Electronics op, maar Marie-Rose weet zeker dat Jan hier niet voor geschikt is. Ze besluit zelf de touwtjes in handen te nemen en gaat aan de slag als CEO ad interim. Ze drukt meteen haar eigen stempel op het bedrijf en maakt zich niet populair bij de werknemers. Jan en secretaresse Babette zien Marie-Rose liever vertrekken. Zelfs de trouwe Mia gaat bij Guido klagen. Het is vooral Jan die telkens in de clinch gaat met Marie-Rose, want zij maakt van elke gelegenheid gebruik om Jan duidelijk te maken dat hij niet geschikt is voor de job van personeelsdirecteur. Guido geeft Jan de raad om tegen Marie-Rose in te gaan en dat zint Marie-Rose niet. Ze vindt dat Guido ondankbaar is voor alles wat ze voor het bedrijf doet.

Aflevering 132 om 21.05.54
Aflevering 134 om 20.06.31

Het proces van Peter

Peter heeft een tijdje in de gevangenis gezeten voor de aanranding van Birgit, maar hij wordt vrijgelaten in afwachting van zijn proces. Marie-Rose en Veronique geloven in de onschuld van Peter, maar Guido wil met zijn zoon niets meer te maken hebben. Peter blijft dan ook bij nonkel Walter logeren. Wanneer het proces van Peter start, gaat Marie-Rose elke keer naar de rechtbank om het op de voet te volgen. Haar pogingen om Guido mee te krijgen, lopen steeds op een ruzie af. Peter wordt door de rechter volledig vrijgesproken en Marie-Rose gaat dit met Peter vieren aan de zee. Bij VDB Electronics betrapt Marie-Rose vervolgens haar zoon al vrijend met Babette. De secretaresse start onmiddellijk een charmeoffensief om Marie-Rose voor zich te winnen en Marie-Rose trapt in haar val.

Aflevering 147 om 21.38.33
Aflevering 150 om 13.53.26

Stank voor dank

Wanneer Jan enkele professionele steken laat vallen op het werk, is Marie-Rose het kotsbeu. Ze geeft enkele bevoegdheden van Jan aan Babette en maakt het meisje duidelijk dat ze nog een mooie toekomst zal hebben in het bedrijf. De sfeer bij VDB Electronics valt naar een dieptepunt en Jan kan niet meer professioneel samenwerken met zijn schoonzus. Guido maakt zijn echtgenote duidelijk dat hij van plan is om snel terug aan de slag te gaan. Marie-Rose voelt zich opzij geschoven zonder respect voor al het werk dat ze de afgelopen weken gedaan heeft. Ze neemt het Guido ook kwalijk dat hij nog altijd geen deftig gesprek met Peter gehad heeft. Ze geeft Guido dan ook de schuld van zijn beslissing om in het leger te gaan. De discussies tussen Marie-Rose en Guido stapelen zich op en Veronique is de situatie thuis grondig beu.

Aflevering 158 10.04.52
Aflevering 168 10.56.43

Scharrels

Guido gaat terug aan de slag waardoor Marie-Rose zich elke dag thuis moet verder vervelen. Haar humeur tegenover Guido gaat er niet op vooruit en ze valt al snel in oude gewoontes. Ze scharrelt terug geregeld mannen op in de tennisclub en nodigt ze zelfs thuis uit. Peter krijgt het in de gaten dat zijn moeder niet zo fraai bezig is, wanneer hij een vreemd telefoontje van haar krijgt omdat ze een 'mannenstem' moest horen. Marie-Rose maakt plannen om een reisje naar Zwitserland te maken en ze verplicht Veronique om haar te vergezellen. Ondertussen maakt ze ook verschillende dure aankopen om aan Guido duidelijk te maken dat ze misnoegd is. Wanneer ze te horen krijgt dat Babette ontslagen is, scheldt ze haar echtgenoot de huid vol. Ze vindt het verschrikkelijk dat hij de toekomst van het jong meisje op spel zet terwijl hij de fouten van zijn broer blijft goedpraten.

Aflevering 175 04.13.07
Aflevering 177 13.36.24

Zwitserland

Veronique en Marie-Rose vertrekken op vakantie naar Zwitserland en ze komen er in contact met Gerard Van de Caveye en zijn dochter An-Sofie. Veronique krijgt via An-Sofie het idee om samen met haar naar de eliteschool te gaan waardoor Veronique beslist om in Zwitserland te blijven. Marie-Rose keert nadien vervroegd terug naar België. Terug in België blijven Marie-Rose en Gerard contact met elkaar houden. Gerard zit in de modewereld en wil Marie-Rose de kans geven om haar eigen Haute Couture modelijn op de markt te brengen. Marie-Rose moet nadenken over het voorstel, maar heeft wel zin om terug in de zakenwereld te stappen. Van Guido moet ze echter niet veel hulp verwachten, want die heeft zelf te veel problemen bij VDB Electronics. Toch hoopt ze dat Guido wil investeren in haar nieuwe project.

Aflevering 191 19.17.39
Aflevering 186 08.28.43

Een eigen modelijn

Marie-Rose regelt een ontmoeting tussen Guido en Gerard en is in de wolken wanneer Guido beslist om toch te investeren in haar zaak. Marie-Rose zit nu in de laatste rechte lijn en vraagt aan Chantal of ze bij haar aan de slag wil als model. Ze spreekt geregeld af met Gerard om de laatste details te bespreken. Op het trouwfeest van Marleen en Ben is Marie-Rose niet te spreken over Guido, die voortdurend verdwijnt om te vergaderen. Een maand later zitten Marie-Rose en Gerard in de laatste fase van hun modeplannen. Ze hebben besloten om twee collecties op de markt te brengen. Collection Marie-Rose is de haute couture lijn, terwijl Family Fashion meer confectie is voor iedereen. Chantal is in de nopjes en hoopt dat ze snel kan beginnen bij Marie-Rose. Ze is de sfeer bij haar oude job kotsbeu en wil niet langer lingerie showen.

Aflevering 208 20.48.47
Aflevering 220 08.42.21

Maison Marie-Rose

Marie-Rose heeft in Maxim de ideale modeontwerper gevonden en samen met Gerard en Chantal maakt ze haar kantoren in gereedheid. Marie-Rose biedt ook Babette een job aan als secretaresse en neemt Julienne mee naar kantoor als poetsvrouw. Guido is niet blij met het vertrek van zijn huishoudster en het huishouden loopt al snel in de soep thuis. Bij Maison Marie-Rose loopt alles op wieltjes, maar de samenwerking tussen Marie-Rose en Babette is niet ideaal. Marie-Rose stoort zich aan het gedrag van haar secretaresse en bovendien flirt ze voortdurend met Gerard. De plotse terugkeer van Veronique naar België zorgt ervoor dat ze ook aan de slag gaat bij het modebedrijf, iets waar Babette het niet mee kan vinden.

Aflevering 230 16.04.01
Aflevering 231 17.25.39

De eerste modeshow

Marie-Rose en Maxim werken dag en nacht aan hun eerste modeshow, maar het nieuws dat An-Sofie - de dochter van Gerard - overleden is, zorgt voor een domper op de feestvreugde. Gerard besluit om de modeshow hiervoor niet af te lasten en Marie-Rose is een grote steun voor Gerard en Veronique. De dag voor de grote modeshow is Maxim in paniek omdat de collectie verdwenen is. Marie-Rose, Maxim en Veronique zien geen andere mogelijkheid dan de genodigden af te bellen. Gelukkig komen Babette en Chantal met de oplossing van het probleem. Babette heeft namelijk de volledige collectie ondergebracht in een vrachtwagen zodat het een grootste intrede kon maken bij de modeshow. Het gedrag van Babette begint iedereen te storen waardoor Babette probeert om Gerard nog meer rond haar vinger te draaien.

Aflevering 241 08.33.41
Aflevering 235 18.10.53

Problemen op kantoor

Peter pikt het niet dat Babette op de werkvloer flirt met Gerard. Hij neemt de sleutel van haar studio af waardoor ze niet meer binnen kan. Babette moet noodgedwongen bij Marie-Rose en Guido blijven logeren. Babette is volgens Veronique niet echt welkom, maar Marie-Rose wil haar niet in de kou laten staan. Bij Maison Marie-Rose gaat Marie-Rose in de clinch met ontwerper Maxim. Hij is overwerkt, maar heeft duidelijke plannen voor Marie-Rose. Hij wil naar Milaan om er een ontmoeting te regelen met de modegigant Giancarlo. Marie-Rose vindt dat Maxim te hard van stapel loopt en verbiedt het hem. Maxim is ontevreden over de samenwerking en zegt zijn duidelijke mening. Ondertussen zijn alle plooien tussen Marie-Rose en Guido weer gladgestreken en wordt Guido zelfs tot ereburger van de stad benoemd.

Aflevering 251 12.47.22
Aflevering 254 08.59.55

Vertrouwensbreuk

Marie-Rose krijgt een zeer geheimzinnige brief van een onbekende dame met de vraag een exclusieve modeshow voor haar te organiseren. Marie-Rose gaat er vanuit dat dit een goede kans is en wil dat alles tot in de puntjes verzorgd is. Groot is haar verbazing wanneer Monique hiervoor komt opdagen met haar nieuwe vriend Didier. Marie-Rose ziet groen van jaloezie en kan Monique wel wurgen wanneer ze vervolgens niets wil kopen van de collectie. Tussen Marie-Rose en Gerard volgt er een vertrouwensbreuk wanneer Marie-Rose te weten komt dat Gerard voortdurend flikflooit met de modellen én Babette. Julienne heeft alles gezien, maar Gerard ontkent haar beschuldigingen. Wanneer Gerard te ver gaat met Veronique, stelt Marie-Rose hem voor een duidelijke keuze: ofwel vertrekt hij, ofwel verlaat ze zelf het bedrijf.

Aflevering 255 09.26.26
Aflevering 261 11.43.39

Alleen aan de macht

Marie-Rose is vastbesloten om Gerard uit te kopen bij Maison Marie-Rose, maar moet hiervoor 750.000 frank ophoesten. Ze is te trots om Guido om hulp te vragen en ook de ideetjes van haar werknemers ketst ze allemaal af. Ze maakt een afspraak bij de bank en gebruikt enkele gemeenschappelijke kasbons van haar en Guido. Ze maakt een afspraak met Gerard en kan zo hem volledig uitkopen. Ze maakt Gerard duidelijk dat ze hem nooit meer wil zien. Babette is duidelijk de enige bij Maison Marie-Rose die inzit met het vertrek van Gerard en haar collega's zijn er zeker van de ze nog telefonisch contact hebben. Bij de bank komt Guido te weten dat er een paar kasbonnen verdwenen zijn uit zijn kluis. Hij beschuldigt onmiddellijk Peter hiervan en het komt tot een gevecht tussen de twee. Uiteindelijk geeft Marie-Rose toe dat ze het geld gebruikt heeft.

Aflevering 258 09.17.31
Aflevering 279 14.52.38

Veronique op stage

Hoewel de positie van Babette plots in vraag staat, blijft Marie-Rose haar vertrouwen. Toch heeft Babette nog stiekeme afspraakjes met Gerard en vraagt hij haar om geheime informatie door te spelen via de telefoon. Nu Marie-Rose alleen aan het hoofd van Maison Marie-Rose staat wil ze de puntjes op de i zetten en ze wil bovendien dat Maxim nu alleen commerciële kledingstukken maakt. Maxim kan dit niet verkroppen en dreigt ermee op te stappen om zijn willetje toch te kunnen doordraven. Marie-Rose plooit niet en Maxim keert met hangende pootjes terug. Marie-Rose wil Maxim geruststellen en wil nu toch gebruik maken van zijn connectie met Giancarlo om Veronique op stage te sturen. Guido krijgt ondertussen de prijs voor Manager van het Jaar en opnieuw komt VDB Electronics in een zeer positief daglicht te staan. Marie-Rose geniet mee van de aandacht.

Aflevering 287 om 15.49.52
Aflevering 290 om 19.59.37

Guido verdwenen

Op een dag is Guido nergens te vinden en niemand van de familie kan hem bereiken. Marie-Rose en Mia zijn ongerust en bellen iedereen op. De politie vindt ondertussen de wagen van Guido terug op een verlaten plek. Zijn sleutels en portefeuille liggen er nog in waardoor zijn verdwijning plots onrustwekkend wordt. Marie-Rose en Peter krijgen bezoek van onderzoeksrechter Hendrik Jacobs die de zaak wil uitspitten. Hij beschuldigt Guido meteen van fraude. Bij VDB Electronics moeten Peter en Marie-Rose een knoop doorhakken en ze vragen aan Willem Delfosse om de leiding over te nemen. Peter en Marie-Rose ontvangen vervolgens een brief met daarin een ticket voor een postpakket. Peter gaat het pakket halen in het station en ontdekt dat er een videocassette inzit. Op de cassette is te zien hoe Guido vastgebonden zit in een donkere kelder...

Aflevering 293 om 19.34.12
Aflevering 300 om 12.15.59

Een teken van leven

Marie-Rose en Peter proberen de politie buiten te houden in hun zoektocht naar Guido. Marie-Rose laat advertenties plaatsen en gaat samen met Peter live op televisie om een emotionele oproep te doen. Walter ontvangt in zijn winkel een videocassette met daarop beelden van Guido en een oproep om de politie erbuiten te houden. Vervolgens krijgt Peter telefoon van de ontvoerders want ze eisen 150 miljoen frank losgeld. Willem en François worden op de hoogte gebracht en ook de bank wordt ingeschakeld. Uiteindelijk moet Marie-Rose haar aandelen van VDB Electronics verkopen aan Didier om de laatste centen van het losgeld bij elkaar te krijgen. Marie-Rose is de wanhoop nabij en hoopt dat de hele nachtmerrie nu bijna achter de rug is.

Aflevering 305 om 11.00.07
Aflevering 308 om 14.53.16

Het losgeld

Marie-Rose krijgt de opdracht van de ontvoerders om tijdens met televisieoproep duidelijk te maken dat ze het losgeld bij elkaar gevonden hebben. Peter neemt de verantwoordelijkheid op zich om op de afgesproken plaats en op het afgesproken moment de koffer met het geld te plaatsen. Het mislukt echter omdat de ontvoerders de politie gespot hebben. Peter voelt zich schuldig en Marie-Rose gaat op zoek naar afleiding. Ze krijgt bezoek van haar goede vriendin Donna Trueba die enkele dagen in het land verblijft. Ook de journalisten laten Marie-Rose geen seconde met rust, maar zowel Peter als Donna rekenen met hen af. Peter wordt meegesleurd in een spelletje over het losgeld en bij de tweede poging lukt het hem wel. Maar nadien wordt duidelijk dat de ontvoerders niet van plan zijn om Guido te laten gaan.

Aflevering 315 om 09.33.29
Aflevering 316 om 19.54.52

Renovatiewerken

Terwijl Marie-Rose nog steeds wacht op een teken van leven van Guido, krijgt ze andere problemen. Guido had namelijk voor zijn ontvoering nog een aannemer ingehuurd om renovatiewerken uit te voeren. Marie-Rose vraagt de hulp van haar nieuwe advocaat Jean-Michel Le Croix, maar die kan het contract niet nietig laten verklaren. Marie-Rose heeft echter geen geld meer, maar wil haar persoonlijke kasbons gebruiken als betalingsmiddel. De plotse renovatiewerken zorgen voor veel vragen bij onderzoeksrechter Jacobs. Marie-Rose en Peter worden opnieuw op de rooster gelegd, zeker wanneer er mogelijke bedrijfsspionage bij het FAIC wordt vastgesteld. Didier is razend en maakt Marie-Rose duidelijk dat hij niet anders kan dan klacht indienen tegen Guido.

Aflevering 319 om 09.27.33
Aflevering 325 om 18.52.14

Verdere ondervragingen

Marie-Rose weet niet meer wie of wat ze moet geloven. Dankzij de klacht van Didier en de bekendmakingen van Willem, wordt de naam van Guido door het slijk gesleurd. Marie-Rose zoekt troost bij Jean-Michel en de twee ontdekken dat ze veel gemeenschappelijk hebben. Peter stelt zich vragen bij deze plotse vriendschap en ook Rita weet niet wat ze ziet als ze de twee elkaar ziet knuffelen. Onderzoeksrechter Jacobs wil Marie-Rose opnieuw ondervragen en gebruikt sluwe tactieken om haar aan de praat te krijgen. Hij beschuldigt Guido van een buitenechtelijke relatie met zijn psychologe. Een dubbelganger wordt vervolgens gespot in een Braziliaans magazine en Marie-Rose en Peter zijn er zeker van dat hij zich in dat land bevindt. Zeker omdat Marie-Rose vaak vreemde telefoontjes krijgt...

Aflevering 327 om 12.44.00
Aflevering 340 om 19.12.40

Verliefd op Jean-Michel

Het blijft een tijdlang windstil en Marie-Rose wil zich terug focussen op Maison Marie-Rose. Er zijn de laatste tijd veel strubbelingen door de ruzie tussen Chantal en Gwen. Bovendien ziet het er financieel niet goed uit. Marie-Rose wil haar personeel testen en krijgt eindelijk uitsluitsel over de loyaliteit van Babette. Marie-Rose rekent nu ook extra op de inzet van Maxim om de klanten terug naar het modehuis te lokken. Marie-Rose wil voor de 100 procent inzetten op Family Fashion. Ondertussen groeien Marie-Rose en Jean-Michel dichter naar elkaar toe en wil hij haar zelfs meenemen op een romantisch weekendje. Ze worden op kantoor bijna betrapt door Babette, maar zij belooft te zwijgen. Marie-Rose zit met haar gevoelens in de knoop, maar laat Jean-Michel toch bij haar thuis overnachten.

Aflevering 346 om 15.35.50
Aflevering 352 om 11.05.52

Het faillissement voorkomen

Veronique keert terug uit Milaan en ontdekt dat Maison Marie-Rose in slechte papieren zit. Marie-Rose wil wel met de productie van de lentecollectie beginnen. Veronique vindt dat het bedrijf slecht geleid wordt en stelt zich zeer hard op tegenover haar moeder. Ook de plotse 'vriendschap' met Jean-Michel zorgt voor felle reacties van Veronique. Marie-Rose wil zich inzetten voor het bedrijf, maar krijgt een deurwaarder over de vloer. Ze heeft nog twee weken de tijd om alle facturen te betalen. Marie-Rose wil enkele kasbonnen verkopen, maar krijgt geen toestemming van de onderzoeksrechter. In de zaak rond de bedrijfsspionage bij het FAIC is er namelijk ontdekt dat Guido niet 10 miljoen, maar 15 miljoen zou betaald hebben aan Freddy Vandam. Veronique wil de problemen oplossen door haar vriend Giancarlo om een investering te vragen.

Aflevering 356 om 09.17.42
Aflevering 354 om 12.09.17

Een nieuwe rangorde

De investering van Giancarlo zorgt ervoor dat Veronique nu de commerciële en financiële leiding heeft over Maison Marie-Rose. Hierdoor voelt Marie-Rose zich een vreemde in haar eigen kantoor, maar ze wil zich niet zomaar opzij laten duwen door haar dochter. Toch verloopt de samenwerking stroef, vooral omdat Veronique erin slaagt om Maxim volledig rond haar vinger te draaien met mooie beloftes. Bij VDB Electronics is de situatie ook ernstig nu François door een ruzie met Peter zijn aandelen ook aan Didier De Kunst wil verkopen. Veronique wil een charmeoffensief starten en ook Marie-Rose gaat plots op bezoek bij tante Simonne om François te paaien. Het wordt Marie-Rose allemaal te veel en ze vindt alleen nog maar troost bij Jean-Michel. Die zorgt er ondertussen voor dat de onderzoeksrechter haar met rust laat.

Aflevering 378 om 09.19.43
Aflevering 377 om 16.22.00

Spanningen op kantoor

Wanneer Peter naar een documentaire van CNN kijkt, over straatkinderen in Rio, is hij er zeker van dat hij Guido gezien heeft. Hij kan een kopie van de cassette verkrijgen en schakelt een dure privédetective in om Guido te zoeken in Brazilië. Voor Marie-Rose lijkt het allemaal te laat en ze gelooft er niet meer in dat Guido nog ooit terugkeert naar huis. Zij wil zich focussen op de nieuwe lentecollectie en de spanningen binnen Maison Marie-Rose. Marie-Rose laat aan haar meisjes zien dat ze nog altijd de baas is en dreigt zelfs met ontslag als Chantal en Gwen hun ruzies niet oplossen. Marie-Rose wil samen met Babette het ontwerp van de folder op zich nemen, maar Veronique vindt dat Babette er niets van bakt. Babette krijgt niet de toelating om een duur layoutprogramma te kopen, maar Marie-Rose wil haar toch financieel een beetje helpen.

Aflevering 375 om 12.58.18
Aflevering 376 om 09.24.33

De feestdagen

De feestdagen staan voor de deur en Marie-Rose wil met kerstavond de familie uitnodigen. Ze vraagt natuurlijk ook Anna en Albert, maar Anna weigert. De problemen binnen de familie hebben ervoor gezorgd dat ze zich volledig afgesloten heeft en niemand nog wil zien. Albert kan Marie-Rose overtuigen om het feestje naar hun appartement te verhuizen om Anna te verrassen. Met kerstdag zelf gaat iedereen naar Marie-Rose thuis, maar Veronique zorgt voor een domper op de sfeer. Voor één keer neemt Marie-Rose het op voor haar schoonbroer Jan en ze zet Veronique op haar plaats. Wanneer de laatste dag van het jaar is aangebroken, heeft Marie-Rose geen plannen. Ze gaat niet in op de uitnodiging van Peter om naar het feestje in Het Vissershuis te gaan, maar spoort wel haar dochter aan om zich te amuseren.

MarieRose Seizoen4
Huwelijk ver 1
R4-3
R4-6

Guido Van den Bossche en Peter Van den Bossche zijn met hun auto in het kanaal beland. Guido kon op tijd ontsnappen, met de hulp van zijn zoon die daarna zelf bleef vast hangen. Als de brandweer aankomt redden ze Peter uit het water. Hij wordt onmiddellijk naar het ziekenhuis gebracht en overleeft uiteindelijk het drama.

Marie-Rose start een eigen modellenbureau en krijgt hiervoor de hulp van Jean-Michel. Ze neemt haar intrek in het appartement boven haar bedrijfje. Marie-Rose leert ook de broer van Jean-Michel Le Croix beter kennen: Alex Le Croix. Alex heeft al snel een oogje op haar, en valt Marie-Rose meermaals lastig. Marie-Rose heeft het er moeilijk mee, maar moet weinig steun van Jean-Michel verwachten, hij heeft het namelijk te druk.

In Italië is Veronique Van den Bossche in zee gegaan met zakenvrouw Bianca Parducci. Veronique trouwt met haar zoon, Giancarlo Parducci. Marie-Rose en Guido reizen samen met Jan, Nele, Anna en Albert naar Italië voor het huwelijk. Marie-Rose is duidelijk jaloers op het succes van haar dochter, en vindt het moeilijk om tijd te spenderen met de familie van Guido.

Bij de terugkomst van Marie-Rose, wacht er slecht nieuws. Jean-Michel werd doodgeschoten door Didier De Kunst tijdens een jachtongeval. Alex overtuig Marie-Rose ervan dat het om een ongeval ging, maar eigenlijk heeft Alex Didier ingeschakeld om zijn broer uit te schakelen. Nu heeft hij Marie-Rose voor hem alleen, en hij biedt een troostende schouder. Als Marie-Rose geen relatie met hem wil beginnen, gaat Alex haar stalken en treiteren. De pesterijen gaan steeds verder en komen tot een hoogtepunt, wanneer Marie-Rose zich moet verdedigen met een pistool. Uiteindelijk schiet ze niet en verdwijnt Alex uit haar leven.

Marie-Rose ontmoet zakenman Hugo Beckers, die meteen onder de indruk is van haar verschijning. Bij hun eerste ontmoeting vraagt hij haar al ten huwelijk. Marie-Rose wil het langzaam doen, en ze wordt toch verliefd op haar. Samen met Hugo reist ze naar Amerika om haar zoon Peter Van den Bossche te zoeken. Hij heeft zich aangesloten bij de sekte van Salomon en dreigt in zijn ongeluk te lopen.

Rita Van den Bossche zit al enkele maanden aan de fles omdat ze opnieuw zwanger is van Dirk Cockelaere en hij haar opnieuw in de steek laat. Haar stoppen slaan volledig door en ze is tot alles in staat wanneer ze een half café bij elkaar gedronken heeft. Vooral tussen Rita en Marie-Rose heeft het nooit geklikt. Rita steekt het appartement van Marie-Rose in brand. Daarna schiet ze op Guido wanneer die haar probeert te redden. Marie-Rose overleeft de brand dankzij Guido en ze wordt met ernstige brandwonden naar het ziekenhuis gebracht.

Marie-Rose moet enkele weken in het ziekenhuis revalideren. Tijdens de seizoensfinale krijgen Guido en Marie-Rose een onrustwekkend telefoontje: Peter en zijn vriendin Willeke zijn dood aangetroffen na een massale zelfmoordpoging van de sekte van Salomon.

MarieRoseZiekenhuis3 Seizoen5
Rita's proeces9

Guido Van den Bossche reist naar La Torre Blanca om zijn zoon uit de handen van wrede sekteleider Salomon te redden. Ondertussen wacht Marie-Rose in het ziekenhuis op nieuws van haar ex-man. Het dode lichaam van Willeke De Vries wordt gevonden maar Peter Van den Bossche is spoorloos verdwenen net als de sekteleider.

Marie-Rose moet nog enkele weken in het ziekenhuis blijven om te revalideren. Haar brandwonden genezen goed, en ondertussen wordt haar appartement terug woonbaar gemaakt. Marie-Rose keert uiteindelijk terug naar huis en ze maakt zich klaar voor het proces van Rita Van den Bossche. Ze hoopt dat Rita voorgoed in de gevangenis verdwijnt, maar tijdens het proces vertelt Rita een emotioneel verhaal over haar zelfmoordpogingen. De rechter spreekt haar vrij, en Marie-Rose kan dit nieuws maar moeilijk aanvaarden.

De Bende van Cartouche is naar Cuba afgereisd, omdat ze via inspecteur Hendrik Jacobs een tip binnengekregen hebben over Peter Van den Bossche. Henk Terjonck, Picasso, Willy De Clippeleire en Jean-Pierre Langens komen er in aanraking met Salomon en vinden het lichaam van Peter. Ze begraven hem in Cuba, en er wordt ook in België een plechtigheid gegeven. Marie-Rose geeft Guido openlijk de schuld voor zijn dood.

De relatie van Marie-Rose en Hugo begint nadien barsten te tonen. Marie-Rose komt te weten dat hij haar alleen gebruikt heeft om zaken te doen en ondertussen een affaire heeft met een zekere Kaat. Marie-Rose maakt een einde aan hun relatie, en haar modellenbureau Illusions wordt gesloten.

VDB Electronics4 Seizoen6
ClaireenGuido9 Seizoen6
VerlorenDochter2 Seizoen6

Marie-Rose voelt zich eenzaam na de breuk met Hugo. Ze heeft ook geen werk meer, en overal waar ze komt, komt ze ook Hugo en zijn nieuwe vriendin Kaat tegen. Marie-Rose zoekt steun bij Guido.

Guido Van den Bossche is ondertussen in Malta begonnen met de bouw van een zusterbedrijf van VDB genaamd de Peter Van den Bossche Elektronics Plant, genoemd naar zijn overleden zoon: Peter Van den Bossche. Marie-Rose vindt het een mooi gebaar van haar ex-man en ze wil dan ook nauw betrokken zijn met de voorbereidingen van de Plant. Vooral Claire De Ruyter heeft het moeilijk met de aanwezigheid van Marie-Rose.

Marie-Rose heeft echter bijbedoelingen. Ze wil haar relatie met Guido nog een kans geven, nu het voor eens en altijd gedaan is tussen haar en Hugo Beckers. Ze flirt openlijk met Guido, en wil zo veel mogelijk tijd met hem spenderen. Guido zet zijn ex-vrouw snel op haar plaats. Hij wil goede vrienden blijven, maar is verliefd op Claire.

Veronique Van den Bossche keert plotseling terug naar België. Haar huwelijk met Giancarlo is voorbij maar ze is niet van plan zich zomaar te laten gaan. Ze versiert verschillende mannen waaronder ook Picasso. Op een dag stelt Veronique haar nieuwe vriend voor aan de familie: niemand minder dan Hugo. Marie-Rose vindt het een verschrikkelijke zet van haar dochter en verbreekt het contact met haar.

De serie maakt een tijdsprong van 7 jaar.

Het wordt al snel duidelijk dat Hugo definitief voor Veronique gekozen heeft. Guido is ondertussen ook verdergegaan met zijn leven, na de dood van Claire, en heeft nu een relatie met Els D'hollander. Marie-Rose voelt zich het vijfde wiel aan de wagen en vertrekt naar het buitenland om nieuwe uitdagingen aan te gaan.

Enrique8 Seizoen7
1000px-Hugo dood

Marie-Rose heeft al een tijdje geen contact meer met haar familie, en ook van haar dochter Veronique Van den Bossche hoeft ze geen nieuws te verwachten.

Op een dag krijgt ze echter bezoek van Hugo Beckers. Hij heeft gebroken met Veronique, omdat hij niet langer gedomineerd wil worden. Hij vertelt aan Marie-Rose dat ze een kleinzoon heeft: Enrique Van den Bossche. Marie-Rose heeft nu het gevoel dat ze niet meer bij de Van den Bossches hoort, omdat Guido Van den Bossche haar niet op de hoogte heeft gebracht.

Hugo hoopt dat Marie-Rose hem nog een kans geeft en de twee worden terug een koppel. Marie-Rose wil echter niet naar België terugkeren, maar een nieuw leven met Hugo beginnen. De twee willen naar de Canarische Eilanden vertrekken, maar tijdens hun helikoptervlucht loopt het mis. De twee storten neer in de zee. Veronique krijgt 's nachts een telefoontje dat haar moeder en Hugo overleden zijn...

Marie-rose 4

Een jaar na de helikoptercrash kreeg de familie het nieuws dat Marie-Rose de crash wel had overleefd, maar dat ze een jaar nadien overleden was ten gevolge van AIDS in Gran Canaria. Dit kwam omdat de portefeuille van Marie-Rose op het strand aanspoelde en een prostituee de identiteit van Marie-Rose overnam. Het lichaam van 'Marie-Rose' werd in Gran Canaria begraven en de familie kwam haar graf bezoeken.

Dit is wat er echt gebeurde. Marie-Rose belandde in de zee en ze werd gered door de Franse kunstschilder Christophe Mouret. Marie-Rose herinnerde zich niets meer van haar oude leven en ze wist niet meer wie ze was. Christophe gaf haar een nieuwe naam: Cathérine De La Mer. De twee werden verliefd op elkaar en Marie-Rose nam haar intrek bij Christophe op het eiland Gran Canaria.

Als in 2005 Cédric Van de Caveye vermist is, leest Marie-Rose het artikel in de Vlaamse krant. Ze krijgt flashbacks van Guido Van den Bossche, Peter Van den Bossche en Veronique Van den Bossche, maar kan deze beelden niet goed plaatsen.

Marie-rose 1
Familie3226
Familie3340
Familie3352

In Gran Canaria kan Marie-Rose de beelden van haar ex-man en kinderen niet plaatsen. Wat ze wel weet is dat haar verleden in België ligt, omdat ze blijkbaar Vlaams begrijpt. Samen met Christophe Mouret reist ze naar Antwerpen op zoek naar antwoorden. De twee maken er een gezellig uitstapje van, maar het brengt Marie-Rose geen stap dichter naar de waarheid. Tot ze in Mechelen terechtkomt aan de gebouwen van VDB Electronics. Ze ziet er haar dochter Veronique Van den Bossche terug voor het eerst in jaren en alle herinneringen komen terug naar boven. Het wordt Marie-Rose allemaal te veel en ze vraagt aan Veronique om voorlopig te zwijgen tegen de familie. Marie-Rose keert met Christophe terug naar Gran Canaria.

Marie-Rose is volledig in de war en wil het liefst haar verleden zo snel mogelijk terug vergeten zodat ze van haar leven in Gran Canaria kan genieten. In België vertelt Veronique toch de waarheid en Andreas Mitsides zoekt uit wie er dan in het graf van Marie-Rose ligt. Ze ontdekken dat Marie-Rose inderdaad nog steeds leeft. Veronique en Peter Van den Bossche gaan samen met hun partners naar Gran Canaria om een ontmoeting te forceren. De emoties laaien hoog op wanneer Marie-Rose haar twee kinderen terugziet en de herinneringen vloeien terug. Ze neemt de moeilijke beslissing om terug naar België te verhuizen om bij haar familie te zijn en ze neemt afscheid van Christophe.

Terug in België probeert Marie-Rose zich aan te passen aan haar nieuwe leventje. Ze komt terug in contact met de andere Van den Bossches en bezoekt Linea Veronica, het modebedrijf van haar dochter. Marie-Rose vormt ook een hechte vriendschap met nanny Suzy Mariën. Ze heeft het echter moeilijk met het afscheid van Christophe. Ze keert nog terug omdat ze hun relatie willen redden, maar het afscheid valt opnieuw zwaar wanneer Marie-Rose enkele weken later terug naar Vlaanderen vertrekt. De twee maken een einde aan hun relatie.

Nu dat Marie-Rose in de woning van Peter en Els D'hollander ingetrokken is, voelt Els zich een vreemde in haar eigen huis. De twee vrouwen kunnen het niet goed met elkaar vinden en Els maakt de beslissing om te vertrekken. Ze verkoopt haar deel van het huis aan Marie-Rose en verhuist met Andreas en hun dochtertje.

Samen met Veronique gaat Marie-Rose opnieuw tennissen, omdat dat haar aan vroeger doet denken. Ze komt op de tennisbaan terug in contact met haar oude minnaar, Nick Vandecasteele. Ondertussen ontmoet Marie-Rose ook de charmante Raf Broos en het wordt duidelijk dat Marie-Rose bij beide heren in de smaak valt. Marie-Rose geniet van de aandacht, tot ze te weten komt dat Nick ook met Suzy flirt. Marie-Rose kiest voor Raf, maar deze relatie houdt niet lang stand omdat Marie-Rose nog steeds met haar gedachten bij Christophe zit.

De weken nadien blijven zowel Nick als Raf om de aandacht van Marie-Rose vechten. Aanvankelijk geniet ze hier met volle teugen van, tot het iets te ver gaat. Op een avond wordt Marie-Rose aangerand door een gemaskerde man en met de hulp van Eline Vaerenbergh komt Marie-Rose te weten dat het Raf is die achter deze aanranding zit. Hij wordt opgepakt door de politie. Na deze hele geschiedenis, geeft Marie-Rose Nick nog een kans en de twee worden alsnog een koppel. Vlak voor het huwelijk van Veronique en Mario Van de Caveye komt het echter opnieuw tot een breuk.

Familie3465
Familie3492
Familie3634

Drie jaar later. Marie-Rose woont nu al meer dan drie jaar terug bij haar kinderen en familie in België. Ze is ondertussen het Belgische leven weer gewoon geworden maar ze mist stiekem nog haar oude leventje in Gran Canaria. Ze heeft nog altijd contact met Christophe Mouret. Marie-Rose probeert zo vaak mogelijk naar hem te gaan maar dat is niet altijd even gemakkelijk.

Wanneer Marie-Rose jarig is, besluiten Suzy Mariën en Trudy Tack de Rixart de Waremme een groot feest te geven. Marie-Rose is in de wolken met de verrassing maar omdat ze niets van Christophe hoort, is haar dag meteen verpest. Ze is bang dat Christophe haar niet meer graag ziet.  De dagen daarna begint Marie-Rose opnieuw een trip naar Gran Canaria te plannen ze wil graag dat haar kinderen mee gaan. Veronique Van den Bossche doet echter weer dwars omdat ze niet wil meegaan als Trudy meegaat. Eens aangekomen in Gran Canaria krijgt Marie-Rose slecht nieuws: Christophe heeft zelfmoord gepleegd. In zijn afscheidsbrief vertelt hij dat hij niet meer kon leven zonder zijn Cathérine De La Mer. Voor Marie-Rose is dit een zware tegenslag en ze keert met een schuldgevoel terug naar België.

Terug in België voelt Marie-Rose zich duidelijk niet goed in haar vel. Ze voelt zich het vijfde wiel aan de wagen bij haar thuis en ze wil zelfs verhuizen. Alles komt in orde wanneer ze goed bevriend geraakt met Eline Vaerenbergh, de vrouw van Guy Maeterlinck.

Het noodlot slaat toe wanneer Cédric Van de Caveye vol staat met blauwe plekken. Veronique is ervan overtuigd dat Marie-Rose hem mishandeld. Marie-Rose kan de valse beschuldigingen van haar dochter niet langer pikken en ze dreigt ermee op te stappen. Later blijkt dat Cédric aan leukemie lijkt en dat Marie-Rose het juiste beenmerg heeft om het leven van haar kleinzoon te redden. Veronique is haar eeuwig dankbaar.

Wanneer Marie-Rose naar Malta gaat samen met Peter, leert ze Joe Bonduono kennen. Voor Marie-Rose is het een emotioneel moment in Malta omdat ze de plek bezoekt waar Guido jaren geleden vermoord werd. Marie-Rose kan het goed vinden met Joe en ze worden verliefd op elkaar. Tijdens de seizoensfinale komt Joe naar België dankzij de financiële problemen van VDB. Peter geeft Joe de schuld waardoor die een groot schuldgevoel heeft. Wat Peter en Joe echter niet weten is dat aartsrivaal Xavier Latour hier achter zit. Wanneer Xavier een bezoekje aan Joe brengt, vermoord hij Joe door hem uit het raam te duwen...

Familie3750
Familie3699
Familie3805
Familie3774

Marie-Rose haast zich naar het ziekenhuis wanneer ze verneemt dat Joe zelfmoord heeft gepleegd. Hij komt bij bewust zijn, maar sterft onmiddellijk. Marie-Rose is kapot. Ze vindt troost bij haar gezin, maar lijdt er zwaar onder. Ondertussen proberen Bart en Peter de microchips, die Latour gestolen heeft, terug te krijgen.

Marie-Rose stelt voor om vermomt te gaan op een zakendiner met de stroman van Latour. Ze gaat als Catherine de la Mèr. Ze vergeet echter dat Xavier die naam herkent en zo valt hun plannetje ook bijna in het water. Later lukt het toch en staat haar zoon terug aan top van VDB Electronics. Marie-Rose weet niet wat te doen met Joe's assen. Peter stelt voor om naar Malta te gaan. Ze gaan samen en strooien Joe uit. Marie-Rose doorstaat moeilijke tijden.

Na de dood van Joe wil Marie-Rose aan een nieuwe professionele uitdaging beginnen. Ze start haar vroegere modezaak Maison Marie-Rose opnieuw op en krijgt hiervoor de hulp van haar schoondochter Trudy. Ze gaan op zoek naar een ontwerper en leren Jens Vermeer kennen. Marie-Rose vindt het vreemd dat de beloftevolle ontwerper Jens bij haar wil komen werken. Ze geeft hem een kans, maar al snel krijgt ze haar twijfels wanneer Jens iets te familiair met haar omgaat. Marie-Rose krijgt ook hulp van Mario die af en toe bijspringt, maar daar is Veronique allesbehalve tevreden mee. Ze ziet haar moeder steeds meer als een stevige concurrente.

Het ontgaat Marie-Rose niet dat de ontwerpen van Mario beter verkopen dan die van Jens. Jens wil niet langer voor Maison Marie-Rose werken en geeft zijn ontslag. Wanneer Marie-Rose een prestigieuze prijs wint dankzij een ontwerp van Mario, zorgt dat alweer voor discussies met haar dochter. Veronique is van mening dat Linea Veronica en niet Maison Marie-Rose recht heeft op het prijzengeld van de Designer of het Year-award. Ondertussen kan Marie-Rose Jens overtuigen om terug aan de slag te gaan en ze kan Mario overtuigen om definitief bij haar aan de slag te gaan na een zoveelste ruzie met Veronique.

Na zijn uitlevering door Zuid-Afrika is Xavier Latour in België veroordeeld tot twee jaar cel. Marie-Rose gaat  naar de gevangenis. Ze wil deze kans om de waarheid te achterhalen, niet laten schieten. Tijdens haar bezoek krijgt Marie-Rose de bevestiging van haar vermoeden want Latour bekent dat hij Joe heeft vermoord. Ze krijgt echter geen tijd om te reageren, want er breekt een opstand uit onder de gevangenen. De cipiers krijgen geen grip op de situatie. Zowel Marie-Rose als Xavier Latour worden gegijzeld en meegesleurd in een draaikolk aan spectaculaire gebeurtenissen.

Marie-Rose gaat op zoek naar een locatie voor haar volgende modeshow en komt  bij een scheepswerf van zakenman Mathias Moelaert terecht. Marie-Rose is meteen gecharmeerd door de man en ze gaan samen uit eten. Marie-Rose wil echter geen nieuwe relatie en moet Mathias afwijzen. Ondertussen komt ze samen met Veronique overeen om een fusie te creëren tussen Maison Marie-Rose en Linea Veronica.

Familie3924
Familie4033

De samenwerking tussen Veronique en Marie-Rose loopt niet van een leien dakje. Bij Linea Veronica staan de ontwerpers Mario en Jens lijnrecht tegenover mekaar en ook tussen Veronique en Marie-Rose vallen er harde woorden. Marie-Rose moet terug met Veronique onderhandelen over de fusie.

Ondertussen neemt Mathias weer contact op met Marie-Rose. Hij wil graag opnieuw met haar afspreken en na lang aarzelen stemt ze toe en gaat ze in op zijn aanbod. Al is ze nog niet helemaal overtuigd van haar gevoelens, beleeft ze toch een goede tijd met Mathias. Mathias geeft aan Marie-Rose toe dat hij op meer hoopt dan vriendschap. Ze geeft hun relatie een kans.

Veronique vindt het de hoogste tijd om Maison Marie-Rose een nieuwe naam te geven. Samen komen ze met de naam MVM en hun nieuwe bedrijfje gaat van start. Al lukt de samenwerking tussen Marie-Rose en Veronique nog steeds niet optimaal.

Na wilde verhalen van kinderarbeid in een Bulgaars textielbedrijf waar MVM mee samenwerkt, gaan Marie-Rose en Mathias op reis om de waarheid te achterhalen. Marie-Rose kan haar ogen niet geloven wanneer ze ziet hoe die kinderen in slechte conditie moeten werken. Marie-Rose wil een einde maken aan de samenwerking met het Bulgaars textielatelier, maar Veronique gelooft het verhaal van de kinderarbeid niet. Ondertussen gaat er een nieuwe ontwerper aan de slag: Jennifer Verjans.

Marie-Rose reist opnieuw naar Bulgarije op voor bewijzen te zorgen, maar eens daar gekomen is alles plotseling veranderd en wil Veronique haar nog steeds niet geloven. Marie-Rose is zodanig ontgoocheld dat ze overweegt om met MVM te stoppen en haar aandelen te verkopen. Ze besluit op het nippertje toch bij het bedrijf te blijven.

Familie4331
Familie4458
Familie4412
Familie4496

Jennifer werkt een businessplan uit voor het nieuwe label en ze dringt bij Marie-Rose aan om snel de knoop door te hakken. Mathias raadt Marie-Rose aan om de ontwikkeling van de ontwerpen voor het nieuwe label op de voet te volgen. Ontwerpster Jennifer is echter niet van plan om zich te laten controleren. Marie-Rose beseft nu dat creativiteit geld kost en ze belooft Mario ook dat ze zich geduldiger zal opstellen wat betreft de ontwikkeling van het nieuwe label. Ze verwacht wel dat hij en Jennifer terug aan de slag gaan. Marie-Rose wil koste wat het kost het huwelijk van haar dochter redden en ze overweegt om stoorzender Jennifer te ontslaan.

Mathias wordt in het ziekenhuis opgenomen met een CO-vergiftiging. De politie stelt een onderzoek in en polst bij Marie-Rose of haar vriend zakelijke problemen heeft. Op aandringen van Marie-Rose gaat Mathias op controle naar het ziekenhuis en hij krijgt nog twee weken rust voorgeschreven.

Het gaat niet goed met MVM. Er zijn geldproblemen die Marie-Rose niet zomaar kan oplossen. Veronique heeft het zinkend schip verlaten en Jennifer gaat op eigen houtje op zoek naar investeerders. Ze komt bij Francis Deridder terecht, een goede vriend van haar die het wel ziet zitten om te investeren. Marie-Rose haalt opgelucht adem wanneer ze de eerste grote bestelling mag noteren.

Marie-Rose blijft zich zorgen maken over Mathias, maar hij maakt haar duidelijk dat ze zich met haar eigen zaken moet bemoeien. Mathias geeft Marie-Rose eindelijk een verklaring voor zijn geheimzinnig gedrag van de afgelopen weken. Veronique is van mening dat Mathias de Arabier die hem chanteert moet aangeven bij de politie, maar voor hem en Marie-Rose is dat geen optie. Iedereen is ongerust na de carjacking van Marie-Rose. Mathias is ook in alle staten, want hij weet wie er achter het misdrijf zit. Hij vertrouwt het bovendien niet in dat de politie zijn vriendin in het ziekenhuis wil ondervragen. Marie-Rose vertrouwt Mathias niet meer en ze probeert via Rob te achterhalen in welke duistere zaken haar vriend betrokken is. Ze komt de waarheid te weten over zijn relaties met illegale Albanezen, en maakt een einde aan hun relatie.

Peter heeft een relatie met de harde zakenvrouw June Van Damme. De twee willen in het huwelijksbootje stappen, maar Marie-Rose en Veronique hebben hun twijfels over dit huwelijk. Marie-Rose graaft in het verleden van June en komt te weten dat haar man enkele jaren geleden in verdachte omstandigheden om het leven kwam. Ze is ervan overtuigd dat June een bedriegster is en probeert haar zoon op alle manieren duidelijk te maken dat het huwelijk geen goed idee is. De dag zelf probeert Marie-Rose opnieuw haar zoon tegen te houden. Kiest hij voor June of zijn moeder?

Familie4458
Familie4607
Familie4493
Familie4411
Familie4644

In het stadhuis is de spanning te snijden wanneer Peter gevraagd wordt zijn jawoord te geven. Volgt hij zijn hart en kiest hij voor zijn grote liefde June? Of geeft hij alsnog toe aan de druk van zijn moeder? Marie-Rose kan alleen maar hopen dat haar zoon op het laatste nippertje zijn verstand zal gebruiken. Peter kiest voor June en breekt met zijn moeder.

Twee maanden later. Peter heeft het gevoel dat de ruzie met zijn moeder nooit opgelost zal geraken als hij niets forceert. Daarom stelt hij June voor om samen Marie-Rose te verrassen met een bezoek. Marie-Rose twijfelt nog steeds aan de goede bedoelingen van June, maar besluit om het anders aan te pakken. Ze probeert tijd met June door te brengen om op die manier te achterhalen wat haar plannen zijn. Wanneer ze ontdekt dat June echt verliefd is op haar zoon, kan ze haar nieuwe schoondochter aanvaarden binnen de familie.

Marie-Rose gaat op zoek naar iemand die MVM wil overkopen en komt bij Bruyninckx terecht. Hij doet echter een veel te laag bod. Mathias komt terug in haar leven en besluit haar aandelen van MVM te kopen. Al snel komen de oude gevoelens weer boven en komt het tot een kus. De twee geven hun relatie nog een kans.

Marie-Rose is heel enthousiast over de nieuwe start van MVM. Veronique ziet het helemaal zitten om twee jobs te combineren en ook bij Van den Bossche valt dit in goede aarde. June vormt de uitzondering want zij verwacht negatieve inmenging. Marie-Rose wil een familiebijeenkomst organiseren om te vieren dat haar kinderen samen aan het hoofd staan van Van den Bossche Electronics.

Wanneer Marie-Rose en Leen samen op restaurant gaan, denkt Marie-Rose dat ze een oude bekende ziet: Dirk Cockelaere, de ex-man van Rita. Marie-Rose beseft dat ze het voorzichtig moet aanpakken, omdat Rita zeer labiel kan zijn.

Het gaat niet zo goed tussen Marie-Rose en Mathias. Hij heeft nu ook een job bij Van den Bossche aangenomen en moet dat combineren met MVM, zijn scheepswerf en transportbedrijf. Hij is nog amper thuis en maakt geen tijd meer vrij voor zijn vriendin. Door de komst van Dirk komen er trouwens ook geheimen naar boven over Marie-Rose en Rita en Mathias wil eindelijk de waarheid te weten komen en reageert bitsig wanneer Marie-Rose die niet wil geven. Marie-Rose vertelt uiteindelijk wel de waarheid dat Rita haar jaren geleden probeerde te vermoorden en Mathias vertelt alles aan Dimi die op zijn beurt zijn relatie met Rita gedaan maakt.

Rita geeft Marie-Rose de schuld en probeert haar in een dronken bui te wurgen. Marie-Rose voelt zich enorm schuldig en wanneer Rita niet veel later verdwijnt en de gebouwen van VDB in brand steekt onder de invloed van Bert. Marie-Rose is op dat moment in de gebouwen voor een personeelsfeestje. Samen met Veronique en Gerda ontsnapt ze via de luchtkokers.

294702 10150308392337491 6113027 n
16
311964 10150333743027491 179278832490 7934793 1717733275 n
Familie4718
Familie afl4755 01
Familie4799
Familie004
Finaleseizoen21

Marie-Rose heeft het moeilijk met het proces van Rita Van den Bossche. Ze is één van de weinige getuigen die haar bij het gebouw van VDB heeft gezien op de nacht van de brand. Uiteindelijk besluit ze toch om de waarheid te vertellen tegen de politie maar tijdens het proces getuigt ze voor haar en probeert ze haar uit de gevangenis te houden.

Later leert Marie-Rose Colette Vermeir kennen, een zakenvrouw die voor een tijdje terugkeerde uit het buitenland. Uiteindelijk ontdekt ze dat Colette de vrouw is van Gilbert Vandersmissen. Na de dood van Gilbert, ontfermt ze zich over Colette en probeert ze haar familie te overtuigen om F@C over te kopen. De familie zwicht over de speech over Guido Van Den Bossche die ze samen met Anna Dierckx gegeven heeft. Peter Van den Bossche zal samen met Veronique Van den Bossche aan het hoofd komen te staan van de VDB Holding en Marie-Rose is heel trots op haar twee kinderen.

Tijdens de verdeling van de functies, bedankt Marie-Rose voor de functie van CEO van VDB Fashion en de functie gaat naar June Van Damme. Toch zal ze nog deel uitmaken van de holding omdat Maarten Van den Bossche een bedrijfsrestaurant zal beginnen: de KomEet waarvan Marie-Rose de zaakvoerdster is.

Vanaf de opening van de Holding, blijkt dat Marie-Rose weer meer betrokken wil zijn met het bedrijf. Ze probeert Maarten en Roos zo goed mogelijk te steunen en ze gaat samen met Bart, Trudy en Dirk naar een congres. Tijdens het congres heeft Marie-Rose een goede babbel met Trudy waarin ze haar relatie met Bart aanvaardt.

Na het ontslag van De Valck, wordt er aan Marie-Rose gevraagd of ze in de Raad van Bestuur van Het Algemeen Ziekenhuis wil zetelen. Ze weigert het aanbod maar raadt het ziekenhuis aan om het te vragen aan Veronique. Ze is daarna ook zeer blij als haar dochter het aanbod aanvaard heeft.

Marie-Rose haar wereld stort in wanneer ze te weten komt dat Peter darmkanker heeft. Toch moet het leven verder en Peter vraagt haar of ze zijn plaats wil innemen als CEO van de VDB Holding. Marie-Rose besluit om dit aanbod niet te aanvaarden en in haar plaats zal Mathias Moelaert de plaats van Peter innemen. Niet veel later vertrekt Marie-Rose voor enkele weken naar Amerika samen met Peter voor een speciale behandeling tegen zijn darmkanker.

Enkele weken later vertrekt Peter voor een tweede keer naar Amerika en deze keer gaat June Van Damme mee en zal Marie-Rose haar plaats innemen als CEO van Fashion. Vooral Caroline De Meester lijkt hier ontzettend blij mee te zijn omdat ze enorm opkijkt naar Marie-Rose. Maar dit alles is een deel van haar plannetje om de familie Van den Bossche te straffen. Marie-Rose houdt zich bezig met de winkelinrichting maar dankzij Caroline krijgt ze het foute plan waardoor heel de inrichting fout is. Veronique Van den Bossche is razend en Marie-Rose besluit om voor eens en altijd weg te blijven uit het bedrijf.

Toch gaat ze niet veel later op zakenreis samen met Dirk Cockelaere naar Wenen. Wanneer ze terugkomt, kan ze maar niet zwijgen over hoe attent Dirk was en Matthias begint jaloers te worden. Marie-Rose vindt het leuk dat Matthias zo jaloers reageert en gaat nog een stapje verder... te ver blijkbaar want Matthias verdenkt er haar van een affaire te hebben met Dirk.

Alles loopt uit de hand wanneer Marie-Rose hem een slag in het gezicht geeft en Matthias ervandoor gaat. Ze zijn beide veel te trots om hun ongelijk toe te geven en de ruzie blijft weken aangaan. Wanneer Marie-Rose eindelijk besluit om het goed te maken, ziet hij Matthias samen met Caroline en meteen verdenkt ze hém ervan om een affaire te hebben.

De volgende weken gaat het van kwaad naar erger tussen de twee. Telkens wanneer ze met elkaar proberen te praten, blijven ze ruzie maken. De hele familie begint het beu te worden en Peter bedenkt een plannetje: hij wil een teambuilding organiseren in de Ardennen om alle ruzies op te lossen. Zijn plannetje mislukt wanneer Marie-Rose weigert om mee te gaan wanneer ze weet dat Caroline er ook zal zijn.

De dag van de teambuilding krijgt Marie-Rose bezoek van Rita Van den Bossche. Ze vertelt haar dat Mathias Moelaert haar nog steeds graag ziet en dat ze onmiddellijk naar de Ardennen moet gaan om het goed te maken. Marie-Rose vertrekt onmiddellijk maar wanneer ze aankomt in de Ardennen, treft ze alleen Caroline aan. Met een smoesje neemt Caroline haar mee naar een ravijn waar ze Marie-Rose probeert te vermoorden. Uiteindelijk vallen ze allebei in de ravijn...

640px-Familie 4887 04
Familie afl4904 01
Familie 4905 05
Familie afl4919 02
15.12
Veronique&MarieRose
Familie afl4955 02
Marie-Rose&Peter2
Trouw38
Familie afl5000 24
640px-Familie afl5053 01

Marie-Rose heeft de val overleefd terwijl Caroline gestorven is door de val. Ze wordt in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht en later wordt ze overgebracht naar het Algemeen Ziekenhuis. Toch mag de familie haar niet zien omdat ze ervan verdacht wordt Caroline De Meester vermoord te hebben. De familie reageert verbaasd op dit nieuws. Vooral Veronique Van den Bossche kan niet geloven dat haar moeder zoiets zou doen. Uiteindelijk komt inspecteur Anita Degeling achter de waarheid dankzij een sms die Marie-Rose stuurde naar Mathias Moelaert voor het ongeval. Niet veel later mag Marie-Rose het ziekenhuis verlaten.

Terug thuis krijgt Marie-Rose bezoek van Mathias en de twee kunnen eindelijk hun ruzie oplossen. Mathias keert weer terug naar huis maar toch heeft het koppel nog een lange weg te gaan.

Ze beseffen allebei dat er veel gebeurd is maar ze zijn van plan om aan hun relatie te werken. Toch loopt niet alles zoals het zou moeten. Mathias blijft heel afstandelijk en Marie-Rose probeert te hard om zijn aandacht te krijgen. Na een bezoek van Anna Dierckx en Albert Thielens, beseffen ze alletwee eindelijk dat hun relatie dringend hulp nodig heeft. Mathias besluit uiteindelijk om een verrassingsweekend te organiseren voor Marie-Rose en alles komt terug in orde tussen het koppel.

Later krijgt Marie-Rose plotseling bezoek van Colette Vermeir, de ex-vrouw van Gilbert Vandersmissen. Ze vertelt aan Marie-Rose dat haar Franse vriend, David, haar meermaals heeft bedrogen. Marie-Rose vertelt haar dat ze enkele dagen mag blijven logeren. Colette vertelt haar dat ze een tweede keer bedrogen is door Michael, ook een jongeman, die een groot deel van haar fortuin erdoor gejaagd heeft met zijn gokverslaving. Marie-Rose en Mathias beginnen te denken dat Colette een mannenverslaving heeft. Ze probeert Colette ervan te overtuigen om volledig te breken met Michael. Wanneer dit niet blijkt te lukken probeert Marie-Rose het op een andere manier. Ze schakelt Rita in om Michael ervan te overtuigen iets aan zijn gokverslaving te doen. Alles loopt goed af en Colette pakt haar spullen.

Niet veel later krijgt Marie-Rose alweer onverwacht bezoek. Ditmaal staat de bomma plotseling voor haar deur, helemaal alleen. Anna vertelt dat ze ruzie heeft gemaakt met Albert en ze blijft enkele weken bij Marie-Rose logeren. Omdat ze niet wil vertellen waarom ze ruzie hebben gemaakt, probeert Marie-Rose het te weten te komen via Rita en Jan maar die weten ook van niets. Anna vertelt uiteindelijk aan Marie-Rose dat Albert haar bedrogen heeft met een jongere vrouw. Marie-Rose gelooft er niets van maar toch blijven de twee ruzie maken. Wanneer Marie-Rose Anna probeert te vertellen dat ze het terug moet goedmaken, krijgt ze een hartaanval. Marie-Rose voelt zich enorm schuldig tot ze later te weten komt dat Anna maar deed alsof om zo Albert terug voor haar te winnen.

Na alle gebeurtenissen met Anna en Albert, krijgt Marie-Rose de schrik van haar leven wanneer Mathias haar ten huwelijk vraagt. Marie-Rose is in de zevende hemel en nodigt heel de familie uit voor een dinertje in de KomEet om het goede nieuws te vertellen. Iedereen reageert enthousiast en Marie-Rose begint meteen met de planning van hun huwelijk want ze wil zo snel mogelijk trouwen.

De volgende weken blijkt de organisatie van haar trouw geen makkelijke opdracht te worden. Zo wil ze kost wat kost trouwen in een kerk maar Mathias denkt daar anders over. Ze probeert tevergeefs hem op andere gedachten te brengen maar uiteindelijk moet ze zich tevreden stellen met rent-a-priest en een groot feest zonder kerkelijk huwelijk. Marie-Rose start de zoektocht naar een zaal maar dat loopt niet van een leien dakje. De zaal die ze eerst huurde, kan ze niet meer gebruiken omdat de eigenaars de zaak verkopen en scheiden. Ze vraagt aan Mathias om op zoek te gaan naar een nieuwe zaal.

Ondertussen ontstaat er een grote crisis binnen de VDB Holding. Marie-Rose komt te weten dat Peter en Veronique het bedrijf van Mathias, VDB Transport, willen opdoeken. Ze probeert hen tevergeefs op andere gedachten te brengen maar ze blijven bij hun beslissing. De crisis bij VDB blijft aanhouden, en zelfs tijdens het kerstfeestje van Marie-Rose kunnen haar twee kinderen niet zwijgen over het werk. Marie-Rose besluit om een crisisvergadering te houden bij haar thuis met alle afdelingshoofden zodat ze op zoek kunnen gaan naar oplossingen voor het probleem.

Hoe dichter het huwelijk tussen haar en Mathias eraan komt, hoe meer problemen ze lijken te hebben. Marie-Rose vindt dat Mathias niet genoeg zijn best doet voor het huwelijk en er ontstaan elke dag conflicten tussen de twee. Peter is bang dat er opnieuw ruzie zal ontstaan maar Mathias belooft dat hij meer zal helpen bij de voorbereidingen.

Twee weken voor haar huwelijk, besluit Marie-Rose om een weddingplanner aan te stellen om haar te helpen. De flamboyante Ronny houdt de touwtjes stevig in handen en zorgt ervoor dat alles goed verloopt. De algemene repetitie verloopt allesbehalve vlot en Marie-Rose vreest dat haar huwelijksdag helemaal in de soep zal lopen. Gelukkig loopt alles op de trouwdag wel goed. Op het einde van het huwelijksfeest krijgen ze nog een speciaal cadeau van de hele familie: een verwenweekend voor haar en Mathias.

Mathias verveelt zich dood nu hij op pensioen is. Marie-Rose spoort hem aan om een nieuwe hobby te zoeken. Hij stort zich volledig op het wielrennen. Wanneer hij een quiz wil organiseren, raakt hij gestresseerd. Marie-Rose vindt dat hij te veel hooi op zijn vork neemt en neemt hem mee naar dokter Leen Van den Bossche. Hij moet het rustig aan doen. Marie-Rose is er echter niet gerust in.

Nu Anna en Albert naar het rusthuis vertrokken en zijn en Victor naar het revalidatiecentrum, voelt Marie-Rose zich eenzaam. Mathias is steeds bezig met het buurtfeest en ze is vaak alleen. Ondanks dit gelooft ze in het succes van haar echtgenoot. Ze hoopt op een geslaagd buurtfeest.

Twee maanden later

23-1-2
Familie afl5125 01
23-8-1
Familie 5159 03
Familie5275
Familie 5182 001
S23W13-13
Familie 5286 002
Familie 5291 002
1904125 10152279597857491 542899668 n
Familie 5259 005
Familie 5258 002
Familie 5293 010
Familie 5313 001
Familie 5325 032

Twee maanden na de inzinking van Mathias is Marie-Rose nog steeds ongerust over zijn toestand. Ze kijkt er dan ook nauwgezet op toe dat Mathias voldoende rust neemt en zich regelmatig laat onderzoeken door Leen.

Plotseling krijgt Marie-Rose een telefoontje van Rita. Ze gaat nu al twee maanden naar de Anonieme Alcoholisten maar ze wil opnieuw toenadering zoeken tot de familie. Marie-Rose wordt samen met de rest van de familie uitgenodigd voor een kaas en wijnavond. Marie-Rose is verbaasd dat Rita plotseling terug contact opneemt en ze gaat de raad vragen van Jan en Patrick. Die zien het niet meteen zitten om Rita zomaar terug te aanvaarden maar Marie-Rose besluit toch eens een kijkje te gaan nemen. De twee hebben een goede babbel en Marie-Rose belooft om een goed woordje te doen bij de rest. Een week later krijgt Marie-Rose bezoek van Rita. Ze nodigt haar uit om mee te gaan naar een open bezoek aan de Anonieme Alcoholisten. Marie-Rose weet niet zeker of dit wel een goed idee is, maar ze besluit het toch eens een kans te geven.

Bij VDB wordt er geroddeld over Rudi en Veronique wanneer die samen de nacht hebben doorgebracht bij VDB Fashion. Ook Marie-Rose begint te denken dat Veronique verliefd is geworden op de ontwerper en probeert haar dochter uit te vragen. Anna komt dit nieuws ook te weten en ze kan het niet laten om Veronique op de rooster te leggen. Marie-Rose vreest dat Anna zich teveel moeit met het privéleven van Veronique en probeert haar tegen te houden meer over Rudi te weten te komen.

Enkele dagen later krijgt Marie-Rose het goede nieuws te horen dat haar dochter een relatie is begonnen met Rudi. Marie-Rose is in de zevende hemel en ze wil onmiddellijk Rudi beter leren kennen. Veronique wil het echter langzaam doen en ze wil Rudi niet meteen uitnodigen bij haar thuis omdat ze bang is dat Marie-Rose hem voor een kruisverhoor zal leggen.

Tijdens een etentje bij hun thuis, loopt het echter fout. Marie-Rose haalt plotseling een foto van Cédric boven en dat zorgt voor problemen tussen Veronique en Rudi. Ze had hem namelijk nog niet verteld dat ze een zoon heeft. Voor zowel Marie-Rose als Rudi is dit het perfecte moment om Cédric nog eens naar België te laten komen. Marie-Rose mist haar kleinzoon enorm en ze probeert Veronique te overtuigen. Het lukt haar maar Cédric blijkt de voorbije jaren enorm veranderd te zijn. Hij is nu een jonge puber geworden met een eigen willetje en hij kan zijn moeder niet vergeven dat ze hem al die jaren niet gezien heeft. Marie-Rose probeert over verschillende manieren de jongen opnieuw thuis te laten voelen maar niets lukt. Cédric keert uiteindelijk terug naar Milaan maar hij blijft wel contact houden met zijn moeder.

Later start Mathias samen met zijn nieuwe vrienden Mik en Didier een burgerwacht op. Marie-Rose vindt dit hele idee maar niets en ze is bang dat Mathias zich opnieuw in de problemen zal werken. Ze kan het ook helemaal niet vinden met de fanatieke Didier en ze wil het liefst dat Mathias gewoon stopt met het hele idee.

Op een avond staat Louise helemaal in shock voor de deur van Marie-Rose. Tijdens een discussie met Trudy, heeft Louise een mep van haar moeder gekregen en ze wil niet meer naar huis. Marie-Rose besluit dat Louise best enkele dagen bij haar blijft logeren terwijl ze dit probleem proberen op te lossen. De situatie loopt helemaal uit de hand wanneer June haar stiefdochter ervan probeert te overtuigen Trudy te laten ontvoogden. Peter komt dit te weten en hij zet June meteen op straat.

June gaat enkele dagen logeren bij Marie-Rose maar ze wil niet zeggen waarom Peter haar aan de deur heeft gezet. Marie-Rose probeert de waarheid te achterhalen bij haar zoon, maar ook Peter wil niets zeggen. Veronique kiest de kant van Peter, ook al weet zij ook niet wat er juist aan de hand is. Wanneer June vertelt dat ze zwanger is, besluit Peter haar nog een laatste kans te geven.

In januari krijgen Marie-Rose en Mathias plots het bezoek van Delphine Van Winckel, het nichtje van Mathias. Ze wil haar nonkel beter leren kennen en ze blijft enkele weken logeren. Mathias vindt het fantastisch dat zijn nichtje eindelijk in zijn leven is want hij heeft al jarenlang ruzie met zijn zus Agnes. Delphine heeft echter niet altijd goede bedoelingen en eigenlijk is ze alleen maar naar België gekomen om het leven van haar nonkel Mathias volledig op zijn kop te zetten. Marie-Rose denkt al dat er meer aan de hand is, vooral omdat Delphine soms erg venijnig uit de hoek kan komen.

Niet veel later staat ook Agnes plotseling voor de deur. Agnes wil dat Delphine onmiddellijk terug naar huis komt maar Delphine weigert. Agnes besluit dan maar om ook in België te blijven en Marie-Rose stelt voor dat ze ook bij hun komt logeren om zo de plooien tussen Agnes en Mathias te kunnen gladstrijken. Marie-Rose en Mathias beginnen al snel spijt te krijgen van hun beslissing. Agnes en Delphine kunnen het niet laten om voortdurend ruzie met elkaar te maken en ook tussen Agnes en Mathias loopt het niet van een leien dakje. Uiteindelijk kan Mathias de plooien gladstrijken met zijn zus.

Marie-Rose krijgt op een dag een brief waarin ze gevraagd wordt om in een jury te zetelen van een Assisenproces. Het gaat om de zaak Danny Buytaert, een serieverkrachter uit Mechelen. Marie-Rose wil dit graag eens meemaken, en aanvaardt het aanbod. Marie-Rose wordt zelfs juryvoorzitster. Tijdens het proces ontsnapt Buytaert echter. Plots worden er in de buurt verschillende vrouwen aangerand. Marie-Rose staat dan ook doodsangsten uit. Marie-Rose krijgt van de politie te horen dat Buytaert uit is op wraak en familieleden van de jury aanrand. Marie-Rose roept meteen de familie samen voor een spoedbijeenkomst. Mieke en Hanne worden echter toch het slachtoffer en Marie-Rose voelt zich schuldig. Ze is dan ook opgelucht wanneer Buytaert wordt gearresteerd en overgaat tot bekentenissen.

Op een dag gaat Marie-Rose op zoek naar een dure collier die ze van Mathias gekregen heeft. Ze heeft het hele huis al onderzocht en vraagt de hulp van Rita. Die neemt het echter verkeerd op en denkt dat ze verdacht wordt van diefstal. Rita voelt zich rotslecht door de opmerking en krijgt weer de drang om te drinken. Marie-Rose probeert het misverstand op te klaren en niet veel later vertelt Mathias dat hij de collier meegenomen had om bijpassende oorbellen te zoeken.

De hele familie wordt uitgenodigd op het communiefeest van Jelle Van den Bossche. Tijdens het feest wil Anna iets vertellen net voor ze flauwvalt en naar het ziekenhuis gebracht wordt. In het ziekenhuis krijgt de familie geen goed nieuws en ook Albert kan de druk niet langer aan en stort in elkaar.

Rita wil absoluut weten wat Anna wou zeggen op het lentefeest net voor ze neerviel. Ze denkt dat haar ma wou zeggen "niet alle Van den Bossches zijn echte Van den Bossches." En daarom wil ze ook een DNA-test laten uitvoeren. Marie-Rose moet hier eerst niets van weten, maar later stemt ze toch in om een DNA-test bij de Van den Bossches. Iedereen blijkt een echte Van den Bossche te zijn, maar Rita en Marie-Rose houden niet op met zoeken. Even later halen ze de dagboeken van de bomma boven.

Marie-Rose, Rita en Jan besluiten echter te wachten met lezen tot Anna uit haar coma ontwaakt. Enkele weken later is het zover, maar Anna lijdt aan geheugenverlies. Ze besluiten haar fragmenten voor te lezen om haar geheugen weer terug te krijgen.

Ondertussen is het tot een ware oorlog tussen Peter en Veronique gekomen. Veronique is haar eigen bedrijf Vero Bello begonnen en wordt zo een rechtstreekse concurrent van Peter. Marie-Rose probeert de twee opnieuw te verzoenen, maar niets lijkt te lukken. Ze voelt zich mislukt als moeder en heeft het duidelijk moeilijk. Wanneer Veronique haar modeshow geeft, kunnen ze Peter toch overtuigen om er ook naartoe te gaan. Daar ontdekken ze echter dat Veronique samenwerkt met June.

Familie 5326 004
S24E006 03
S24E007 004
S24E014 06
640px-Familie 5351 004
640px-Familie 5353 002
640px-Familie 5356 001
18 Afl70
S24 E072 017
640 (4)
S24 E090 006
S24 E088 006
Familie 5419 07
S24 E101 007
10999412 10153180445902491 1826867079997583276 n2
Familie 5449 01
Familie 5484 02
S24 E180 006
S24 E183 011
S24 E186 013
S24 E203 014
S24 E195 009
S24 E205 019
Familie 5545 014
Familie 5545 035

Marie-Rose en Anna confronteren Veronique na de modeshow. Ze vinden het niet kunnen dat ze June heeft aangenomen. Marie-Rose probeert haar dochter te waarschuwen dat die concurrentiestrijd met Peter uit de hand zal lopen. Diezelfde avond krijgen Marie-Rose en Mathias bezoek van de politie. Het lichaam van Elise is teruggevonden en Peter is één van de laatste personen die haar gesproken heeft. Nadien ontdekt Peter ook dat Louise bij Elise is geweest, en nergens te vinden is. Mathias ontdekt dat Delphine spoorloos verdwenen is en hij vreest meteen het ergste. Delphine heeft namelijk Louise ontvoerd omdat ze getuige was van het ongeluk van Elise. Dankzij de tussenkomst van Agnes komt Delphine tot inkeer en keert Louise veilig terug naar huis.

Twee maanden later

Marie-Rose kan haar ogen niet geloven wanneer Cédric plots voor de deur staat. Hij wil niet langer bij zijn vader in Milaan wonen. Veronique heeft het echter te druk met Vero Bello en Marie-Rose stelt voor dat Cédric een tijdje bij haar en Mathias blijft wonen. Cédric is echter nog geen haar veranderd qua karakter. Hij is een sloddervos en drinkt stiekem alcoholische dranken. Rita weigert nog langer de rommel van Cédric op te ruimen en spreekt Marie-Rose er over aan. Wanneer het nieuwe schooljaar van start gaat, neemt Cédric zijn intrek bij Veronique.

Dankzij een positief artikel in Flash, gaat het zeer goed met Vero Bello. Veronique wil nog meer uitbreiden en Marie-Rose wil haar dochter een handje helpen door een dagje te komen helpen. Mathias probeert zijn vrouw te waarschuwen dat daar ruzie van zal komen, omdat Peter en Veronique nog steeds op voet van oorlog leven. Wanneer Marie-Rose van Veronique een vaste job als Product Manager krijgt aangeboden, twijfelt ze dan ook, maar ze besluit het aanbod toch aan te nemen. Het wordt al snel duidelijk dat de samenwerking tussen Marie-Rose en June niet vlot zal verlopen. June speelt het spel smerig en vertelt via Louise aan Peter dat Marie-Rose nu bij Vero Bello werkt. Peter kan het verraad van zijn moeder maar moeilijk verkroppen, en Marie-Rose voelt zich schuldig waardoor ze enkele dagen niet gaan werken om na te denken. Marie-Rose probeert een gesprek met haar zoon aan te gaan, maar hij kan het haar niet vergeven.

Om alle ruzies op te klaren, wil Marie-Rose een etentje organiseren voor Peter en Veronique bij haar thuis. Ze nodigt ook Anna en Albert uit. Tijdens het etentje worden er kwetsende woorden door Peter gezegd. Hij wil zijn moeder en zus namelijk niet meer zien, en verbiedt ook Louise om nog langer met Marie-Rose om te gaan. Marie-Rose is kapot van verdriet en geeft haarzelf de schuld. Ze denkt er zelfs over na om haar job bij Vero Bello op te zeggen, maar daar denkt Anna anders over. Anna vindt dat Peter deze keer te ver is gegaan, en wil Marie-Rose een hart onder de riem steken. Ook Trudy steunt haar ex-schoonmoeder en vindt het niet kunnen dat Peter Louise verbiedt om haar oma te bezoeken.

Marie-Rose probeert alle problemen van zich af te zetten en gaat terug aan de slag. Al is de sfeer bij Vero Bello allesbehalve positief door het bitcherige gedrag van June. Thuis leert Marie-Rose Agnes kennen, de nieuwe secretaresse van Mathias. Agnes en Marie-Rose kunnen het zeer goed met elkaar vinden, maar wat Marie-Rose niet weet is dat ze eigenlijk een stalkster is die niets liever wil dan Mathias inpalmen. Wanneer Mathias haar ontslaat, probeert Agnes Marie-Rose verschillende leugens wijs te maken. Marie-Rose is aanvankelijk aangedaan, maar gelooft toch haar echtgenoot. Agnes verdwijnt uit hun leven.

Nadien ontwikkelt Marie-Rose een hallux valgus aan haar voet, een knobbel op haar grote teen. De kans bestaat dat ze geopereerd moet worden, maar dat weerhoudt er haar niet van om te gaan werken bij Vero Bello. Ze zijn namelijk juist verhuisd naar de nieuwe kantoren, en Marie-Rose wil haar steentje bijdragen. Daarnaast zet Marie-Rose zich samen met Trudy in voor het goede doel. Ze organiseren de dansmarathon van schoenenontwerper Gunther en de opbrengst gaat naar Wij Samen. Marie-Rose wil zich persoonlijk bezig houden met de organisatie van de danswedstrijd, die tijdens de marathon georganiseerd wordt.

Marie-Rose moet alsnog geopereerd worden aan haar voet, en moet daarom enkele dagen thuis blijven om te revalideren. Ze krijgt hiervoor de hulp van secretaresse Jenny, die kost wat kost Marie-Rose wil doen rusten. Ondertussen leest ze in de krant het artikel over het zogenaamde 'drugsfeestje' bij Peter thuis. Marie-Rose wil dit niet geloven, en hoopt van haar zoon een uitleg te krijgen. De twee hebben voor het eerst in lange tijd een goed gesprek met elkaar, en Marie-Rose beseft nu eindelijk dat er maar één persoon is dit schuldig is: June. Wanneer Marie-Rose terug aan de slag gaat, komt het al meteen tot een nieuw conflict tussen de twee dames. Marie-Rose pikt het niet langer, en dient haar ontslag in. Zowel Mathias als Peter zijn blij dat Marie-Rose eindelijk haar fout heeft ingezien.

Nu Marie-Rose haar job bij Vero Bello heeft opgegeven, hoopt ze dat Peter haar eindelijk kan vergeven. Ze gaat bij hem langs en de twee hebben een goed gesprek. Marie-Rose hoopt dat de volgende stap een verzoening tussen broer en zus is en ze kan Peter overtuigen om samen naar Vero Bello te gaan om met Veronique te praten. Maar wanneer ze daar zijn, moeten ze noodgedwongen drie dagen samen doorbrengen door een gekantelde tankwagen met een giftige stof. Het wordt al snel duidelijk dat Peter en Veronique hun ruzie niet kunnen oplossen en Marie-Rose is hun gedrag meer dan beu. Alleen op kerstavond lijken de twee hun ruzie even te kunnen vergeten, maar de dag nadien is de goede sfeer alweer snel verdwenen.

Marie-Rose keert terug naar huis, maar bergt haar verzoeningsplannen nog niet meteen op. Ze wil dat haar kinderen samen Nieuwjaar komen vieren, maar dat zien ze allebei niet direct zitten. En dan is er ook nog Anna, die niets liever wil dan een groot familiefeest met Nieuwjaar. Marie-Rose, Jan en Rita zien dit helemaal niet zitten, en ze besluiten het iets kleiner te houden. Marie-Rose nodigt Jan, Linda, Rita, Peter, Veronique, Albert en de bomma uit bij haar thuis. Tijdens het feest heeft Anna echter te diep in het glas gekeken en komt het opnieuw tot een confrontatie tussen Peter en Veronique.

Nadien geeft Marie-Rose de hoop op, maar ze beseft wel dat Veronique eindelijk werk moet maken van het ontslag van June. Zeker nu ze Peter en VDB Fashion op een slinkse manier buitenspel heeft gezet door de hele drugsaffaire. Veronique moet haar moeder teleurstellen omdat ze June nog steeds niet kan uitkopen. Wanneer June haar dan ook nog is onder druk zetten met compromitterende videobeelden, kan Veronique niets anders dan June blijven steunen in haar praktijken tegen Peter. Dit tot groot ongenoegen van Marie-Rose.

Wanneer men op het nieuws vertelt dat Bert een minder streng gevangenisregime aanvraagt, is heel de familie bang dat Bert uiteindelijk terug zal vrijkomen. Hij gaat namelijk in hongerstaking tot zijn eis wordt uitgevoerd. Diezelfde week krijgen Marie-Rose en Mathias twee vreemde heren op bezoek terwijl ook een zieke Cédric blijft logeren. De drie worden het slachtoffer van een tigerkidnapping en beleven een verschrikkelijke nacht. Terwijl Mathias met één van de mannen geld gaat halen in de bank, kan Mathias op een sluwe manier Veronique op de hoogte brengen. De politie wordt erbij gehaald en zowel Marie-Rose als Mathias en Cédric komen er zonder kleerscheuren vanaf. Marie-Rose vreest echter dat Bert achter deze aanslag zit, maar uiteindelijk hebben de twee zaken niets met elkaar te maken.

Na de helse gebeurtenissen, beseft Marie-Rose eens te meer hoe belangrijk familie is. Peter en Veronique leggen eindelijk hun geschillen bij in de strijd tegen zowel Bert als June. De wereld van de familie komt opnieuw op zijn kop te staan wanneer Bert kan ontsnappen tijdens zijn overplaatsing naar een instelling in Brugge. Marie-Rose maakt zich grote zorgen, maar zowel zij als Peter worden onder politiebewaking gezet. Marie-Rose wil dan ook dat Anna en Albert tijdelijk bij haar blijven logeren, zodat ze veilig zijn voor Bert. Anna weigert omdat ze niet langer in angst wil leven door Bert.

Met Vero Bello gaat het elke dag slechter en Veronique panikeert. Ze kan haar leningen niet meer afbetalen en zal een winkel moeten sluiten. June is niet akkoord en verwacht dat Marie-Rose geld in het bedrijf pompt. Veronique gaat met lood in haar schoenen een lening vragen aan haar moeder, en ze accepteert het voorstel. Tot groot ongenoegen van Mathias, want het spaarboekje van Marie-Rose is de laatste jaren serieus aan het slinken. De financiële problemen bij Vero Bello zorgen ervoor dat ook Marie-Rose in de problemen geraakt aangezien ze haar villa op borg heeft staan voor het modebedrijf. Marie-Rose is hierdoor diegene die aansprakelijk wordt gesteld om de financiële problemen van Vero Bello te betalen. Mathias is bezorgd over Marie-Rose aangezien ze zich meer en meer in de problemen werkt. Zo verkoopt ze haar fondsen van langlopende projecten met verlies om Veronique financieel te steunen. Ook maakt ze haar geld op aan verbouwingen van haar villa, kledij, een tablet ... enzovoort. Wanneer Marie-Rose dagelijks op stap gaat en vreemde telefoontjes pleegt, begint Mathias ongerust te worden. Steeds wanneer Mathias haar betrapt op een leugen of vreemde daad, slaagt ze in paniek en verzint iets om haar man de mond te snoeren. Wat later ontstaan er roddels wanneer Linda Marie-Rose met een onbekende man een hotel ziet buitenkomen. Jan denkt meteen dat ze Mathias bedriegt. Ondertussen probeert Marie-Rose stiekem terug geld te verdienen via de beurs, maar krijgt pech en verliest al haar geld. Ze moet onverwachts haar villa te koop zetten om haar schulden te betalen en moet daarom alles opbiechten aan Mathias.

Er komt al snel reactie op de verkoop van de villa en het is een heel goed aanbod, want ze willen al meteen de hele prijs betalen. Mathias maakt Marie-Rose duidelijk dat het een kans is, die ze niet mogen laten schieten. Ze moeten wel over een week al verhuizen en dat betekent dat ze snel een nieuwe woonplaats moeten vinden. Peter stelt voor om tijdelijk bij hem te komen wonen en Mathias en Marie-Rose aanvaarden zijn voorstel.

Het gaat van kwaad naar erger met Marie-Rose. Ze bemoeit zich constant met Peters privéleven, sinds ze bij hem inwoont. Ze komt niet meer buiten, omdat ze bang is voor de reacties van de mensen. Marie-Rose is niet van plan om al snel naar buiten te gaan. Mathias vraagt aan Linda of ze wit helpen met Marie-Rose buiten te krijgen. Linda stemt toe en ze gaat naar de loft van Peter, om er met Marie-Rose te praten. Ze kan haar overtuigen om 's avonds naar de vergadering van Wij Samen te komen en ze vertelt het aan Mathias. Wanneer hij 's avonds thuis komt, zit Marie-Rose in haar badjas in de zetel. Ze wil toch niet naar de vergadering gaan, maar dat laat Mathias niet toe. Hij zet luide muziek op, die Marie- Rose niet graag hoort, en met de hulp van Peter kan hij haar overtuigen om toch naar buiten te gaan.

Louise werkt aan een spreekbeurt over duurzaam leven en komt zo bij de radicale groepering FreEco terecht. Marie-Rose maakt zich zorgen, vooral omdat Louise veel tijd spendeert met hun leider: Hannes. Marie-Rose wil met de jongeman een hartig woordje spreken, maar dat is tegen de zin van een puberende Louise. Ze vindt het niet kunnen dat haar oma zich zomaar bemoeit met haar privéleven. Marie-Rose besluit de zaak te laten rusten, tot uitkomt dat FreEco zich tegen VDB Fashion en Vero Bello richt. Marie-Rose geeft hierna vooral Trudy de schuld, omdat zij haar dochter maar beter in het oog moest houden. Wat Marie-Rose niet weet, is dat Mathias en Trudy ondertussen dichter naar elkaar zijn toegegroeid. Er is dan ook veel gebeurd de afgelopen weken en na de dood van Bart werden Trudy en Mathias plotseling heel close. Wanneer het tot een pittige discussie komt tussen de twee vrouwen, vraagt Marie-Rose zich luidop af waarom Mathias altijd de kant van Trudy kiest.

Het komt tot een pijnlijke confrontatie tussen enerzijds FreEco en anderzijds Vero Bello en VDB Fashion. Hannes wil het daar niet bij laten en dreigt met wraak. Enkele dagen later is Cédric van de aardbodem verdwenen. Louise vreest dat Hannes hier zou achter zitten en Veronique stort helemaal in. Ze brengen de politie en Faroud op de hoogte, en met de medewerking van Louise proberen ze de schuilplaats van FreEco te achterhalen. Dat lukt, maar zowel Hannes als Cédric zijn nergens te bespeuren. Tot Veronique een telefoontje krijgt van het ziekenhuis: Cédric ligt al enkele dagen in coma nadat hij teveel gedronken had.

Omdat Marie-Rose opnieuw Trudy de schuld geeft van de problemen in verband met FreEco, heeft Mathias er genoeg van. Na een zoveelste ruzie tussen de twee gaat hij troost zoeken bij Trudy. Marie-Rose kan Mathias niet bereiken en gaat op zoek naar hem. Wanneer ze bij Trudy langsgaat, vergeet ze haar GSM en moet ze die later op de avond terug gaan halen. Wanneer ze echter het huis van Trudy binnengaat, betrapt ze haar en Mathias terwijl ze een passioneel moment beleven in de zetel.

BBlEzsy
BBlERiW

De scheiding

Marie-Rose kan het overspel van Mathias niet verkroppen. Ze haast zich naar het ziekenhuis waar ze Veronique steunt terwijl Cédric nog in coma ligt. Veronique merkt onmiddellijk dat er iets aan de hand is, maar Marie-Rose wil niet uitwijken. Tot Mathias zelf zijn opwachting maakt in het ziekenhuis en nadien ook Peter wordt binnengebracht met een CO-vergiftiging. Marie-Rose kan het niet meer aan en stort volledig in. Voor Marie-Rose is het duidelijk: zij wil scheiden van Mathias, maar Anna probeert Marie-Rose op andere gedachten te brengen. Geeft ze haar huwelijk met Mathias niet te snel op?

Familie s25 5548 005
823f6038-4bff-11e5-bc29-1a85142f1f84 web scale 0.078125 0.078125

Een nieuw leven

De volgende dag spreken Marie-Rose en Mathias voor een laatste keer af. Ze heeft de scheidingspapieren in orde gebracht, maar Mathias is er nog niet klaar voor om te tekenen. Nadien maakt ze alles in gereedheid om een nieuw leven te beginnen. Ze verhuist naar Frankrijk, waar ze haar intrek zal nemen bij haar vriendin Colette. Ze neemt nog persoonlijk afscheid van haar kinderen, kleinkinderen en de bomma en vertrekt richting Frankrijk. Een tijdje later gaan Peter en Veronique op bezoek bij Marie-Rose en wordt duidelijk dat ze in Portel-des-Corbières woont en een nieuwe vriend heeft.

Familie 6264 na 002
S28 afl6266 006

Veronique in de gevangenis

Peter brengt zijn moeder op de hoogte van de gevangenisstraf van Veronique, maar Marie-Rose heeft weinig zin om naar België te komen. Enkele weken later staat ze toch voor de deur bij Peter en wil ze haar dochter een hart onder de riem steken. Marie-Rose wordt weer herenigd met haar kleinkinderen Louise en Cédric en ontmoet Peters nieuwe vriendin Lynn. Marie-Rose blijft logeren bij Peter en gaat al meteen in de clinch met Lynn. Ze probeert Cédric er ook van te overtuigen dat Marie niet de juiste vrouw voor hem is.

S28 afl6268 024
Familie 6275 extra 001

Ongemakkelijke ontmoetingen

Marie-Rose zoekt terug toenadering tot Anna en Albert en loopt in de Jan en Alleman ook Mathias tegen het lijf. Hoewel hun ontmoeting kort is, kan je het niet bepaald hartelijk noemen. Marie-Rose gaat dan eindelijk naar de gevangenis om Veronique te bezoeken en belooft dat ze haar altijd zal steunen. Marie-Rose spreekt af met Lars die volop met zijn onderzoek bezig is om Veronique vrij te spreken. Hij gaat op zoek naar de enige getuige in de zaak - Marnix De Vadder. Bij VDB Fashion loopt Marie-Rose ook Brigitte tegen het lijf, met de nodige gevolgen...

Familie 6288 k 005
Familie 6285 003

Het geheim

Marie-Rose slaagt erin om haar oude leventje terug op te pikken. Lars komt echter elke dag dichter bij Marnix en Marie-Rose wordt wanhopig. Ze spreekt met Marnix af bij Peter thuis om hem te smeken het land te verlaten. Marie-Rose was namelijk bij Veronique thuis op de bewuste avond van de steekpartij en Marnix heeft haar herkend. Marnix vraagt zwijggeld, geld dat Marie-Rose niet heeft. Ze gaat ten rade bij Mathias en geeft hem toe dat haar Franse vriend haar volledig gepluimd heeft en nadien in de steek gelaten heeft. Mathias besluit Marie-Rose het geld te lenen.

Familie 6303 k 001
Familie 6303 na 001

Het proces van Veronique

Het proces van Veronique gaat van start en Marie-Rose is elke dag van de partij. Er komen verschillende getuigen aan bod, waaronder ook Peter en een verbitterde Cédric. Marie-Rose is als laatste getuige aan bod en op dat moment ziet het er niet goed uit voor Veronique. De feiten spreken allemaal in haar nadeel. Lars blijft zijn uiterste best doen om de echte dader te vinden en slaagt in zijn opzet. Tijdens de emotionele getuigenis van Marie-Rose stormt Lars de rechtszaal binnen om Marie-Rose als dader aan te duiden. Marie-Rose bezwijkt volledig door de emoties en bekent alles. Terwijl iedereen verstomd staat van verbazing, wordt Marie-Rose naar de gevangenis gebracht.

S28 afl6305 023
S28 afl6323 040

In de gevangenis

In de gevangenis krijgt Marie-Rose bezoek van Peter en Mathias, die allebei niet van plan zijn om haar te laten vallen. Het bezoek van Veronique daarentegen is van een andere orde. Zij kan niet begrijpen wat haar moeder bezield heeft om maandenlang te liegen. Marie-Rose vertelt dat ze nooit de intentie had om Amelie neer te steken, maar dat het een ongeluk was. Veronique vertelt haar moeder dat ze binnenkort overgrootmoeder zal worden, maar dat ze haar achterkleinkind nooit te zien zal krijgen.

Misdrijven


Trivia


  • Marie-Rose is geboren op 27 mei 1951. Aangezien ze ouder is dan Mathias Moelaert en haar dochter Veronique 45 jaar oud wordt in 2017, wordt bevestigd dat Marie-Rose minstens 65 jaar oud moet zijn in de serie indien ze geen tienermoeder zou geweest zijn.
  • Actrice Martine Jonckheere verliet de serie in 1997 omdat ze ook nog andere tv-rollen wilde spelen. Niet veel later kreeg ze een hoofdrol in de sitcom 'Verschoten en Zoon'. Toen Martine in 2005 terugkeerde naar Familie, werd haar rol in 'Verschoten en Zoon' afgebouwd.
  • Marie-Rose gebruikt in de reeks vaak Franse woorden, vooral tijdens de eerste seizoenen. Wanneer ze in Gran Canaria terecht komt als Cathérine De La Mer, spreekt ze ook vloeiend Frans. Hierdoor kunnen we afleiden dat Marie-Rose afkomstig is uit een tweetalige familie. Al is er weinig bekend over haar ouders. 
  • Aanvankelijk was Marie-Rose een hautaine vrouw die zich beter voelde dan de rest van de familie. Wanneer Marie-Rose tijdens het 15de seizoen terugkeert uit Gran Canaria, is ze volledig van karakter veranderd. Ze is een zorgzame vrouw geworden die alles voor haar familie over heeft. Marie-Rose werd zelfs door Anna aangeduid als de nieuwe 'Mater Familias'.
  • In 2014, tijdens seizoen 24, werd actrice Martine Jonckheere ontslagen. Volgens de makers kwam dit omdat ze geen verhaallijnen meer konden vinden voor het personage Marie-Rose. Het personage verdween uiteindelijk maar pas een jaar later uit de soap. Martine Jonckheere's laatste draaidag was op 18 juni 2015. Na de opnames had ze een ander kapsel. Dat kapsel wou ze al lang, maar in haar contract bij Familie stond dat ze haar toenmalig kapsel moest behouden.
  • In 2015 werd bekendgemaakt dat een terugkeer van het personage niet uitgesloten wordt, maar dat Martine Jonckheere niet meer gevraagd zal worden. 
  • In 2018 keert Martine Jonckheere toch terug als Marie-Rose voor een periode van 3 maanden. Sindsdien heeft ze nog veel contact met de makers en blijft een verdere terugkeer niet uitgesloten.

Quotes

Vaak terugkerende uitspraak van Marie-Rose
Marie-Rose: Merde!
Vaak terugkerende uitspraak van Marie-Rose
Marie-Rose: He ben dis donc!
Marie-Rose geeft de scheidingspapieren aan Mathias
Marie-Rose: Gij zult voor altijd mijn schat blijven, maar ver weg, verborgen, om misschien ooit gevonden te worden door iemand anders.

Generiek

Galerij

Foto's