FANDOM


† Marie Devlieger
Seizoenen 262728Koorts29 ProfielMaries26
Eerste verschijning Aflevering 5941 - 26 april 2017
Laatste verschijning Aflevering 6429 - 26 augustus 2019
Gespeeld door Lien Van de Kelder
Kinderen Daan Devlieger, † Kamiel Van de Caveye en † Kasper Van de Caveye
Ouders Onbekend en † Sabine Devlieger
Huidige categorie Vorige Hoofdpersonages
Algemene InformatieFamilie en LiefdeslevenStudies en BeroepslevenVerhaallijnenTriviaQuotesGeneriekGalerijFoto'sAchter de SchermenMediaLees Meer

Algemene Informatie

Marie Devlieger is een hoofdpersonage dat van 26 april 2017 tot en met 26 augustus 2019 vertolkt werd door Lien Van de Kelder.

Familie en Liefdesleven

Marie is een intelligente, warme vrouw met veel energie en humor. Haar gezinssituatie was echter allesbehalve optimaal. Haar vader heeft ze nooit gekend en haar moeder Sabine was een prostituee die thuis klanten ontving. De band tussen Sabine en Marie was volledig verzuurd en Marie werd voortdurend gekweld door haar moeder. Wanneer Sabine medicatie nodig had, gaf Marie expres een verkeerde dosis waardoor ze stierf. Marie besloot België achter zit te laten en opnieuw te beginnen in Londen.

Dat Lars De Wulf al heel wat flirts op zijn palmares heeft staan, is geen publiek geheim. Ook de naam van Marie staat op dat lijstje. De twee hadden een korte, maar passionele verhouding. In april 2017 blijkt Marie toch zwanger te zijn, al kreeg ze altijd te horen dat ze geen kinderen kon krijgen. Marie verhuist terug naar België en geeft haar relatie met Lars een kans. Op 30 juni 2017 slaat het noodlot toe wanneer Marie haar ongeboren zoon Daan Devlieger verliest. Tegelijkertijd maakt Marie een einde aan haar relatie met Lars.

Wanneer Lars een relatie begint met Inge - een oude vriendin van Marie - kan Marie haar jaloezie niet verbergen. Na de breuk tussen de twee, geven Lars en Marie hun relatie nog een kans. Deze keer slaagt Lars er niet in om trouw te blijven en hij heeft verschillende affaires. Marie wil Lars dit vergeven, zolang hij beloofd om vanaf nu altijd eerlijk te zijn. Uiteindelijk maakt Lars er zelf terug een einde aan om een relatie met Veronique Van den Bossche te beginnen. Ondertussen krijgt Cédric Van de Caveye gevoelens voor Marie en probeert hij haar te kussen. Marie maakt hem meteen duidelijk dat hij over de schreef gegaan is.

In oktober 2018 groeien Marie en Cédric toch naar elkaar toe en geeft Marie toe aan de gevoelens van Cédric. Ze kussen opnieuw en belanden samen in bed. De twee worden een koppel en dat zorgt meteen voor een grote schokgolf binnen de familie. Amper een paar weken later komt Marie te weten dat ze zwanger is. Bovendien is Marie zwanger van een tweeling. Zij en Cedric maken een einde aan hun relatie, maar dat weerhoudt Cedric er niet van om zijn rol als vader ernstig te nemen. In april 2019 moet Marie de beslissing nemen om een van de ongeboren kindjes, Kamiel Van de Caveye, te laten sterven om het andere kindje meer kansen te geven. Diezelfde maand begint Marie een relatie met Mathias Moelaert. In juni 2019 bevalt ze in Zwitserland enkele weken te vroeg van Kasper Van de Caveye.

Studies en Beroepsleven

Marie studeerde in het verleden af als psychiater. Ze besloot om kinderpsychiater te worden, maar oefende die job nooit uit door de dood van haar moeder. Daarna richtte Marie zich op de - veiligere - psychologische kant van het bedrijfsleven. Ze had jarenlang een kaderfunctie bij een groot bedrijf en woonde hiervoor 4 jaar lang in Londen. 

In juni 2017 slaagt Marie erin om de oude job van Simon Feyaerts bij 9House te bemachtigen. Ze wordt de accountmanager voor VDB Fashion en oefent deze job uit tot de dood van Paul Wils. Nadien neemt ze ontslag bij 9House en gaat ze aan de slag als Accountmanager bij VDB Fashion. In oktober 2018 wordt ze op staande voet ontslagen door Lars. Sindsdien gaat ze sporadisch op zoek naar werk, maar ze blijft werkloos tot haar dood in juni 2019.

Verhaallijnen

Familie 5943 006
Familie backstagelienvdk 004

Marie zwanger

Lars heeft contact met Marie, een vrouw die hem gezelschap hield in februari in Bilbao. Niet veel later staat ze in Lars' kantoor en heeft ze verrassend nieuws voor hem: ze is zwanger. Zowel Lars als Marie zijn verrast met de komst van hun zoontje, omdat Marie onvruchtbaar werd verklaard in het verleden. Amelie, de zus van Lars, maakt haar broer duidelijk dat hij zijn verantwoordelijkheid als vader op moet nemen. Marie wil haar kind alleen opvoeden, maar is ermee akkoord dat Lars hen af en toe komt bezoeken in Londen.

Familie 5948 001
Familie 5955 002
18358827 10155379316332491 878864088288549262 o

Lars en Marie

Lars begint na te denken over zijn verantwoordelijkheden en wil een aanwezige vader zijn voor zijn kind. Hij blijft afspreken met Marie en maakt haar dit duidelijk. Zij maakt hem meteen duidelijk dat ze niets verwacht van hem, maar daar laat hij het niet bij. Marie blijft bij Lars overnachten en ze beleven enkele intieme momenten. Op een dag komt Marie Veronique tegen in de lift van VDB. Ze vertelt Veronique dat ze de vriendin van Lars is en dat ze samen een kind krijgen. Voor Veronique is dit een grote schok. Ondertussen beslist Lars de relatie met Marie een kans te geven, maar die moet opnieuw naar Londen voor haar werk en twijfelt. Marie en Lars gaan samen naar de gynaecoloog en Lars gaat ook op zoek naar een huisje voor zijn nieuwe gezinnetje. Marie schrikt wanneer ze dat nieuws hoort, want ze vindt het veel te vroeg om al te gaan samenwonen.

Familie 5977 003
Familie 5979 004

Nieuwe job

Na een hevige strijd kan Marie uiteindelijk aan de slag bij 9House in de oude functie van Simon Feyaerts. Zo kan ze bij Lars in België blijven, tot grote vreugde van Lars. In het begin wordt Marie wel scheef bekeken door Mieke Van den Bossche, aangezien die ook op de ex-job van Simon aasde. Uiteindelijk komt alles toch terug goed tussen Marie en Mieke, mede door de tussenkomst van Lars.

Familie 5983 006
Familie 5985 001
Familie 5986 001

Affaire

Nu Veroniques huwelijk dichterbij komt, begint ze te twijfelen aan haar huwelijk met Mathias. Ze zoekt opnieuw toenadering tot Lars, die haar resoluut afwijst en nu voluit voor Marie kiest. Dit breekt Veroniques hart, maar ook Lars kan zijn gevoelens voor haar niet langer blijven wegsteken. Hij beslist halsoverkop om toch met Marie mee terug naar Londen te verhuizen, vooral na de vele pogingen van Veronique om ruzie te stoken tussen de twee. Wanneer Marie voor een paar dagen naar Londen is om daar alles te regelen voor hun vertrek, staat Veronique op de dag voor haar huwelijk plots voor de deur van Lars' hotelkamer. Ze hebben nog een heftige nacht, waarna Lars haar gaat afzetten op de locatie van haar huwelijk. Daar vraagt Lars aan Veronique om samen met hem voorgoed te vertrekken van alles en iedereen. Ondertussen drukt hij de telefoontjes van Marie, die heel de tijd naar hem zit te bellen, gewoon af.

Aflevering5989-2
Aflevering5989-19

Miskraam en relatiebreuk

Marie wordt in allerijl opgenomen in het ziekenhuis. Er is iets mis met haar kindje. Wanneer Lars telefoon krijgt van het ziekenhuis, neemt hij eindelijk wel op en wanneer hij hoort wat er aan de hand is, vertrekt hij meteen naar het ziekenhuis. Wanneer hij daar aankomt, is het echter al te laat. Het kindje is gestorven. Marie heeft hem Daan Devlieger genoemd en ze wilt dat Lars haar met rust laat. Dit komt hard aan bij hem. Alle contact wordt verbroken tussen de twee.

Twee maanden later

Schermafdruk 2017-08-29 23.09.56

De terugkeer

Na twee maanden niets van zich te laten horen, duikt Marie plots terug op bij VDB Fashion. Ze blijkt de nieuwe account manager van 9House te zijn en iedereen schrikt wanneer ze haar terug zien. Ze hangt echter vast aan haar contract en ze kan pas na een jaar opstappen. Veronique vreest dat Lars en Marie niet professioneel zullen kunnen omgaan met elkaar.

2017-09-12 (24)

Exclusiviteitscontract

Marie krijgt al meteen een opdracht van Wils. Wanneer Wils hoort dat VDB Fashion nu ook samen wilt werken met Van Dyck, wilt hij een exclusiviteitscontract afsluiten met 9House en Marie moet de kaderleden proberen overtuigen. Lars is echter niet te overtuigen, in tegenstelling tot Veronique. Marie gaat opnieuw met Lars praten en ze probeert hem nogmaals te overtuigen, maar tevergeefs.

Familie 5994 extra 001
Familie 5998 002

De ontmoeting met Stefanie

In de Foodbar maakt Marie kennis met Stefanie en ze raadt haar aan om een psycholoog te consulteren. Simon probeert haar echter op andere gedachten te brengen. Wanneer Stefanie toch naar een psycholoog stapt, gaat hij Marie zeggen waar het op staat en maakt hij haar duidelijk dat hij niet wilt dat ze zich bemoeit met hun leven. Niet veel later komt Stefanies psycholoog echter in een auto-ongeluk terecht, waardoor hij haar niet meer kan helpen. Stefanie wilt graag behandeld worden door Marie, maar die maakt haar duidelijk dat haar carrière als psychiater volledig afgesloten is. Wanneer ook Benny haar probeert te overtuigen om Stefanie te helpen, gaat ze uiteindelijk toch akkoord, al is dat dik tegen de zin van Simon.

Familie 6001 001

Psychologische begeleiding

Niet veel later begint Marie met de behandeling van Stefanie. De sessies roepen veel herinneringen op bij Stefanie en Simon is bang dat hij betrapt zal worden. Tijdens een sessie krijgt Stefanie plots een hyperventilatieaanval en Simon moet haar kalmeren. Daarna staat hij erop om aanwezig te zijn tijdens de sessies met Marie. Nadat Marie en Stefanie samen iets gaan eten zijn in de Foodbar, gaan ze samen terug naar huis. Op een bepaald moment splitsen hun wegen echter en niet veel later wordt Stefanie terug aangevallen door haar ontvoerder. Dit maakt de sessies met Marie nog heftiger.

Familie 6017 002
Familie 6024 002

Simon ontmaskerd

Na de daad van Simon wordt het onderzoek naar de ontvoerder van Stefanie terug heropend. Naast de nieuwe camerabeelden die ze hebben van de ontvoerder, hoopt inspecteur Scheerlinck via de sessies van Stefanie met Marie nog meer informatie te weten te komen. Marie gaat akkoord, op voorwaarde dat Stefanie ook akkoord gaat. Stefanie vindt het echter geen probleem en sindsdien worden de sessie gefilmd. Op die manier komen ze nieuwe informatie te weten over de ontvoerder, al levert dat uiteindelijk toch niets op. Na een kort romance met Tom, zijn Simon en Stefanie opnieuw een koppel en hij kan haar ompraten om de sessies met Marie te laten vallen. Marie stelt zich hier echter vragen bij, zeker wanneer inspecteur Scheerlinck haar contacteert en haar over zijn vermoedens vertelt. Hij denkt dat Simon Stefanies ontvoerder is en na een tijdje begint ook Marie iets door te hebben. Wanneer ze van Benny verneemt dat de twee samen op reis vertrekken, licht ze meteen Tom in, die hen onmiddellijk achterna gaat. Uiteindelijk komt alles goed, wordt Simon ontmaskerd en geraakt Stefanie ondanks alles toch nog terug veilig thuis.

2017-09-23 (17)

Chantage (deel 1)

Tijdens een etentje met Lars, Mathias en Veronique komt Marie door een verspreking van Mathias te weten dat Van Dyck een dubbele bestelling heeft geplaatst. Wils probeert VDB Fashion te dwarsbomen door een dubbele bestelling te plaatsen, terwijl Van Dyck dat ook gedaan heeft. Dat plannetje mislukt echter, waardoor VDB Fashion er alleen maar beter uitkomt. Uiteindelijk wilt hij Lars buiten krijgen bij VDB Fashion en daar heeft hij Marie voor nodig. Zij weigert hier echter eerst aan mee te werken, maar dan begint Wils haar te chanteren met iets wat voorlopig nog onbekend is. Er komt echter niet meteen schot in de zaak, waardoor Wils haar al snel opnieuw lastigvalt.

Familie 6020 002
Familie 6022 004

Chantage (deel 2)

Marie bedenkt een plan om Lars buiten te werken bij VDB Fashion. Ze chanteert Veronique om Lars weg te krijgen. Als Veronique zich niet houdt aan de afspraak, dan zal ze Mathias vertellen over haar affaire met Lars. Marie heeft hen echter op een avond bezig gezien in het kantoor van Lars. Net op dat moment worden er ook vreemde mailtjes met dezelfde chantage naar Lars gestuurd en Veronique denkt dan ook dat Marie ook hier achter zit, maar zij ontkent dat ze er iets mee te maken heeft. Oorspronkelijk doet Veronique niets, maar nadat Marie haar nog een paar keer lastiggevallen heeft, stuurt ze een mail met verkeerde cijfers door naar 9House, terwijl de oorspronkelijke mail zelf eigenlijk voor Van Dyck bedoeld was. Hierdoor komt Lars in de problemen te zitten en de Raad van Bestuur wordt bij elkaar geroepen. Daar wordt echter duidelijk dat het Veronique was die de mail verstuurd heeft vanaf de laptop van Lars.

Familie 6025 003
Familie 6027 004

Chantage (deel 3)

Marie baalt dat haar plannetje mislukt is en wanneer ze Mathias tegenkomt bij VDB Fashion, stapt ze meteen op hem af. Net wanneer ze hem wilt vertellen over de affaire van Lars en Veronique, komen die twee er echter net aan, waardoor ze de bekendmaking gedwongen moet uitstellen. Ondertussen heeft Veronique aan Lars vertelt dat Marie haar chanteert en daarom wordt ze op het matje geroepen door Lars. Na lang aandringen vertelt ze hem dat ze het allemaal in opdracht doet voor Wils, die ook haar chanteert. Lars belooft om haar te helpen en hij gaat met Wils praten. Nadat Lars hem compromitterende foto's laat zien van hem en zijn minnares, beslist Paul om de chantage tegenover Marie stop te zetten.

Familie 6099 001

Onverwerkt trauma

Wanneer Amelie wordt verteerd door schuldgevoel door wat er vroeger met haar zusje Charlotte gebeurd is en ze zelfs begint te hallucineren, denkt Lars dat ze professionele hulp nodig heeft en vraagt hij aan Marie om haar te helpen. Ze gaat akkoord en de gesprekken helpen Amelie er weer terug bovenop. Ondertussen komt Marie erachter dat Lars met Veronique lag te vrijen, terwijl zij haar kindje verloor in het ziekenhuis, en ze slaat hem in het gezicht.

Familie 6115 004

Job in gevaar

Na de breuk tussen Mathias en Veronique verkoopt Mathias zijn aandelen aan Lars. Hij wordt benaderd door Paul, die hem de job van Marie aanbiedt, zonder dat ze hier zelf iets van weet. Hij hoopt om VDB Fashion eindelijk zelf in handen te krijgen met een op wraak zinnende Mathias. Die gaat echter niet in op het voorstel en Marie is dan ook verrast wanneer ze dit alles te horen krijgt.

Familie 6121 002

Lars en Inge

Lars heeft een nieuwe vlam leren kennen op de wijnafdeling van een supermarkt. Marie is verbaasd wanneer ze verneemt wie de nieuwe date van Lars is. Het is niemand minder dan Inge, een jeugdvriendin van Marie. De twee woonden in dezelfde straat en gingen naar dezelfde school. Marie is bezorgd dat Inge haar verleden uit de doeken zal doen tegen Lars. Ze spreekt haar erover aan. Lars is hierdoor getriggerd en hoopt via Inge meer te weten te komen.

Familie 6128 005

Het verleden van Marie

Lars worstelt met zijn gevoelens. Hij vertelt Marie dat het gedaan is tussen hem en Inge. De twee hebben een openhartig gesprek, waarbij Marie hem haar verleden opbiecht. Maries moeder, die reeds overleden is, had een complexe relatie met haar. Ze bepaalde Maries hele leven, inclusief haar studiekeuze. Marie werd als 6/7-jarig meisje dagelijks in de kelder opgesloten terwijl haar moeder, een prostituee, boven klanten ontving.

Familie 6131 005
Familie 6132 002

De strijd met Paul (deel 1)

Het komt tot een kus tussen Lars en Marie. Hij biecht zijn gevoelens op voor haar. De twee beginnen openlijk een relatie. Ondertussen blijft Paul vasthouden aan zijn onredelijke voorwaarden. Paul blijft Marie chanteren met haar verleden. Lars wilt weten wat er is gebeurd in Marie haar leven tijdens de periode als psychiater om haar uit de klauwen van Paul te redden. Op persoonlijk vlak kan Lars hem niet chanteren, aangezien hij zelf al de scheiding met zijn vrouw heeft ingezet.

Familie 6136 005
Familie 6140 004

De strijd met Paul (deel 2)

Paul wilt Marie haar geheim blootleggen aan de wereld. Volgens hem is Marie een moordenares die haar eigen moeder vergiftigd heeft met medicatie, waardoor ze wekenlang aftakelde tot ze uiteindelijk stierf. Lars krijgt van Marie verbijsterend nieuws te horen: Paul is dood. Hij werd 8 keer neergestoken, vermoedelijk met een keukenmes. Celine, Pauls echtgenote, werd vrijgelaten door de politie omdat ze op het moment van de moord bij een vriendin verbleef. Lars legt valse verklaringen af bij de politie om Marie te helpen en er wordt een huiszoeking georganiseerd op VDB Fashion.

Familie 6146 003

De moord op Paul

In de villa van Paul werden vingerafdrukken gevonden van Marie. Ze beslist samen met Lars de politie wijs te maken dat zij een affaire had met Paul, terwijl ze in realiteit slechts op zoek was naar het chantagemateriaal. Naar eigen zeggen lag hij al dood op de vloer toen ze er aankwam. Door zijn valse verklaringen wordt Lars hoofdverdachte nummer 1. Uiteindelijk wordt hij vrijgelaten wanneer Celine de politie opbiecht Paul te hebben vermoord.

Familie 6154 004

Liaison bij VDB Fashion

Lars heeft schrik dat Marie terug naar Londen wilt verhuizen en biedt haar een job bij VDB aan, namelijk als nieuwe go-betweenmanager tussen VDB en haar nieuwe klanten. Veronique kan zich niet vinden in het voorstel van Lars, omdat ze pas haar functie als personeelsdirecteur heeft doorgegeven aan Mieke om de liaison tussen VDB en de nieuwe partners te worden.

Familie 6158 001

Het geheim van Marie

Marie voelt dat haar geheim een echte relatie met Lars in de weg staat. Ze besluit open kaart te spelen en vertelt hem over de moord op haar moeder. Als psychiater kon Marie Sabine medicatie voorschrijven en besliste ze medicatie voor te schrijven die fatale gevolgen voor haar konden hebben. Dit omdat ze de jarenlange kwellingen van haar moeder kotsbeu was. Lars ziet deze opheldering als iets positiefs en beslist om met haar te gaan samenwonen in zijn loft.

Familie 6179 004

Cédrics trauma (deel 1)

Cédric is weer helemaal van streek wanneer hij de moeder van Leon tegenkomt op het kerkhof. Hij sluit zich op op zijn kamer. Amelie raadt Veronique aan om hulp te zoeken bij Marie. Cédric wil zich in eerste instantie niet laten helpen door Marie, maar gaat uiteindelijk toch akkoord. Wanneer hij naar de loft wil gaan voor zijn eerste sessie met Marie krijgt hij een paniekaanval in de lift. Het was namelijk de eerste keer sinds de moord op June dat hij hier kwam. Marie voelt zich schuldig.

Familie 6180 005

Cédrics trauma (deel 2)

Marie komt zich verontschuldigen bij Cédric voor wat er gebeurd is in de lift. Cédric beslist om dan toch bij haar in behandeling te gaan. Veronique blijft sceptisch tegenover Marie. Cédric besluit een stap verder te zetten en wil het kantoor van June betreden. Hij vraagt zijn moeder om mee te gaan met hem en Marie. Het lukt Cédric om het kantoor te betreden, maar het botst weer met zijn moeder.

Familie 6184 001

De ontmoeting met Brigitte

Brigitte ontmoet haar nieuwe schoondochter, Marie, op VDB Fashion. De twee lijken zich verrassend genoeg te verstaan, tot jaloezie van Amelie. Ze voelt zich nog steeds aan de kant geschoven door haar moeder. Brigitte vindt het niet kunnen dat Amelie inwoont bij Lars en Marie en wil dat haar dochter een eigen appartement huurt. Ze trekt in bij Jan, waardoor Lars en Marie alleen overblijven in de loft.

Familie 6187 002

Cédrics trauma (deel 3)

Cédric beleeft met Marie een emotioneel moment op het dak van VDB. Lars is bang om haar kwijt te spelen. Cédric nodigt Marie uit voor een lunch. Louise denkt dat zijn neef gevoelens heeft voor zijn psychiater. Marie vertrouwt Lars niet. Lars biecht haar op dat hij nog steeds naar andere vouwen kijkt, maar dat Marie zijn enige liefde is.

Familie 6193 003

Affaire

Marie confronteert Lars met zijn affaire. Ze vergeeft hem alsnog. Amelie probeert haar broer te doen inzien dat hij enkel en alleen Veronique wilt. Ondertussen maakt Marie Cédric duidelijk dat hij zich niet moet moeien met haar privéleven.

Familie 6190 003
Familie 6201 005

Cédric verliefd

Wanneer Veronique Lars' mening over het aanbod van Young Styles vraagt, is Mathias hier niet over te spreken. Ook Marie is furieus. Ze eist dat Lars alle contact met Veronique verbreekt. Lars licht Veronique in, die duidelijk maakt dat ze Maries eis absurd vindt. Ze geeft vervolgens toe aan haar gevoelens voor Lars. Marie gaat Veronique persoonlijk duidelijk maken dat ze haar en Lars met rust moet laten. Ondertussen laat Marie Cédric weten dat ze hem niet langer kan behandelen. Een gekwetste Cédric beslist zijn psychiater te kussen.

Familie 6205 003

Lars verdwenen

Marie wilt niet dat Lars nog met Veronique omgaat. Na een bezoek aan Veronique stort hij volledig in en vertrekt hij naar de Azoren om te bezinnen. Peter vervangt hem tijdelijk bij VDB Fashion. Marie is ongerust en contacteert Veronique. Die komt via Amelie te weten waar hij uithangt. Ze reist meteen naar de Azoren, waar ze Lars vindt en ze hem eindelijk over haar gevoelens vertelt. Ze vertrekt alleen terug naar België.

S27 afl6208 128

Relatiebreuk

Bij Lars en Veroniques terugkeer naar België worden ze eindelijk een koppel. Mathias treft de twee samen aan als hij de woning binnenkomt. Cédric licht ondertussen Marie in, die de nodige voorbereidingen treft om de loft van Lars te verlaten. Wanneer Lars haar na lang zoeken toch in de loft aantreft, komt het tot een harde confrontatie tussen de twee, waarbij er lelijke woorden vallen van Marie. Ze verlaat de loft met haar koffers, waarna ze door Cédric wordt getroost.

Familie 6211 001

Amelie neergestoken

Amelie is neergestoken bij Veronique thuis en vlucht in paniek weg met het mes bij haar. Ze wordt na lang zoeken gevonden en gearresteerd op verdenking van moord op Amelie De Wulf. Wanneer Cédric thuis arriveert, weet hij niet waar hij uitkomt en hij probeert om Veronique te bereiken. Mathias en Marie worden ook op de hoogte gebracht en haasten zich naar Cédric.

Twee maanden later

S28 afl6213 051

Is Marie de dader?

Mathias ontfermt zich over Cédric en ook Marie laat hem niet in de steek. Ze maakt van de afwezigheid gebruik om hen beiden rond haar vingen te draaien. Lars verdenkt Marie als dader en gaat met de inspecteur praten. Hij ondervraagt Marie en checkt haar alibi. Ze is razend op Lars en het komt tot een hevige discussie. Hij besluit haar op aanraden van Veronique echter toch te vriend te houden. Mathias en Marie spreken af en ze hebben een goed gesprek. Ze vertelt hem over Cédrics gevoelens voor haar en haar haat voor Veronique.

Familie 6219 005
Familie 6222 005

Cédric verliefd en Veronique onder druk

Cédric uit opnieuw zijn gevoelens voor Marie. Mathias hoort dit gesprek en geeft hem goede raad. Ze wijst hem echter opnieuw af. Toch geeft Cédric haar nog niet zo snel op. Brigitte maakt Marie duidelijk dat ze liever haar als schoondochter had dan Veronique. Ze gaat langs bij Veronique in de gevangenis en eist om Lars met rust te laten. Dit doet ze ook en Lars is er kapot van. Wanneer hij te weten komt dat zijn moeder hierachter zit, komt het tot een fikse ruzie en wilt hij haar niet meer zien. Ook Marie was op de hoogte van Brigittes plan en houdt haar op de hoogte.

S28 afl6223 005

De verkoop van Dress & Play

Mathias beseft dat hij niets in de modewereld te zoeken heeft en dat het bedrijf te veel imagoschade opgelopen heeft door de gebeurtenissen met Veronique. Hij besluit om zijn aandelen van Dress & Play te verkopen. Marie licht Veronique hierover in in de gevangenis, die razend is. Lars koopt Mathias' aandelen over door middel van een stroman. Wanneer Mathias hierachter komt, zint hij op wraak.

Familie 6226 005
Familie 6230 001

Lars beschuldigd van aanranding

Mathias stuurt een escorte, Nora Dubois, op Lars af om hem te verleiden. Wanneer dit plan mislukt, gaat hij samen met Marie nog een stapje verder. Evy krijgt onverwacht bezoek van Nora, die beweert dat Lars haar aangerand heeft. Ze raadt haar aan om naar de politie te gaan, maar Nora wilt niet dat Lars nog meer slachtoffers maakt. Evy gelooft haar en schrijft er een artikel over op Localscoop. De grote kranten pikken het verhaal al snel op, waardoor Lars in een lastig parket komt te zitten. Amelie komt erachter dat Nora een escorte is. Ook Evy ontdekt dit en confronteert haar hiermee. Ze verontschuldigt zich bij Lars, maar die wilt niets meer met haar te maken hebben. Lars geeft Nora ondertussen veel geld, in ruil voor de naam van haar opdrachtgever. Ze biecht op dat het Mathias was en Lars brengt hem een bezoekje.

Familie 6239 004
Familie 6242 004

De manipulatie van Marie (deel 1)

Mathias vindt dat Lars genoeg geboet heeft voor zijn daden, maar Marie denkt hier anders over. Ze verspreidt bij VDB Fashion de roddel dat Lars Nora geld zou betaald hebben om haar aanklacht in te trekken. Niet veel later ontdekken Lars en Amelie in de lift een poster, waarom staat dat hij moet bekennen, niet betalen. Benny denkt dat Jenny er voor iets tussenzit en licht Lars in. Hij pakt Jenny hard aan, maar die zegt dat Marie het haar verteld heeft. Lars confronteert haar hiermee, maar zij beweert dat het om een misverstand gaat. Ondertussen gaat ze samen met Cédric eten, terwijl die eigenlijk naar zijn moeder in de gevangenis zou gaan. Veronique is er kapot van en beleeft een moeilijk moment.

Familie 6248 001

De manipulatie van Marie (deel 2)

Lars wordt door een bedrijf opgebeld om naar zijn ervaring met Mathias als werknemer te polsen. Marie raadt Lars aan om niet te mild te zijn en hoewel hij een goede aanbeveling geeft, wordt Mathias toch niet aangenomen. Marie vertelt Mathias over de aanbeveling van Lars, die hem hiermee confronteert. Hierdoor weet Lars dat Marie een vuil spel speelt en hij ontslaat haar onmiddellijk.

Familie 6248 006
Familie 6253 k extra na 02

Cédric en Marie

Wanneer Marie haar bureau na de werkuren gaat leegmaken op Fashion, wordt ze nogmaals vernederd door Lars. Zij zweert het hier niet bij te laten. Cédric komt haar troosten en tijdens een zwak moment in de lift, kust ze hem. Ze maakt hem echter al snel duidelijk dat het een vergissing was en ook Mathias en Louise vinden het beter zo. Cédric begrijpt het echter niet en blijft toenadering zoeken tot Marie. Wanneer ze door Lars genegeerd wordt, gaat ze hem opzoeken en doet ze haar verhaal. Ze besluiten de strijdbijl te begraven, maar wanneer Marie Lars probeert te kussen, trekt hij meteen weg. Marie beseft dat ze stom is geweest en wanneer Cédric plots voor haar deur staat, duiken ze samen in bed.

Familie 6258 004
Familie 6261 003

Verboden relatie

Cédric en Marie hebben samen de nacht doorgebracht. Ze worden een koppel, maar besluiten om het rustig aan te doen en hun relatie voorlopig geheim te houden. Marie vertelt echter aan Mathias wat er is gebeurd en die vraagt haar om uit Cédrics buurt te blijven. Louise betrapt de twee thuis en lucht haar hart bij Hanne. Zo komt Lars het te weten en die confronteert Cédric. Volgens hem is het echter echte liefde en ook Marie laat zich niet doen. Lars licht Veronique in en die is razend. Marie vergezelt Cédric naar de gevangenis, waar het tot een harde confrontatie komt met Veronique. 's Nachts draait ze helemaal door en probeert ze een ingebeelde Marie te vermoorden in haar cel.

S28 afl6263 027

Marie draait door

Veronique laat Lars opnieuw toe in haar leven. Lars belooft Veronique er alles aan te doen om Cédric en Marie uit elkaar te krijgen. Wanneer Lars Cédric tot rede probeert te brengen, botst hij echter op een muur. Hij dreigt ermee om met Maries geheim naar de politie te stappen, maar Marie maakt hem duidelijk dat hij de bewijzen zelf vernietigd heeft en dus ook medeplichtig is. Lars deelt zijn geheim met Amelie, die hem aanraadt het aan Cédric en Veronique te vertellen. Wanneer hij bij Marie binnenstormt en Cédric probeert te bellen, gooit zij echter alles in het rond en doet ze alsof Lars haar aangevallen heeft. Ze snijdt zichzelf zelfs met een stuk glas.

Familie 6269 002

Volledige bekentenis

Veronique wordt vanaf nu beschuldigd voor poging tot moord en zal dus berecht worden voor assisen. Marie-Rose keert terug om haar dochter te steunen en het komt tot een liefdevol weerzien met Cédric, die haar vertelt dat hij een vriendin heeft. Wanneer ze Marie ontmoet, is ze echter tegen hun relatie. Marie-Rose belooft Veronique om Cédric te beschermen en stelt hem voor om bij hem te komen wonen. Cédric weigert, omdat hij denkt dat zijn moeder haar gestuurd heeft. Marie is blij met zijn beslissing. Wanneer Veronique overgaat tot volledige bekentenissen, is Marie blij met deze ommezwaai.

Familie 6273 extra 001
Familie 6277 005

Marie zwanger en de moord op Evy

Marie ontdekt dat ze zwanger is. Lars vertelt Evy, die een eigen onderzoek gestart is, over zijn vermoedens dat Marie misschien de dader is. Hij licht haar in over de moord op haar moeder en Evy belt haar op voor een gesprek. Na lang aandringen zegt ze uiteindelijk toe. Wanneer Evy geen relevante vragen stelt, stuurt ze haar echter weg. Evy blijft haar onder druk zetten en komt erachter dat ze zwanger is. Wanneer ze op een avond op Maries appartement twijfelt of Marie wel een goede moeder zal zijn, draait Marie door. Ze benadrukt dat ze wel een goede moeder zal zijn en stikt Evy met een kussen. Ze heeft echter al snel spijt, maar het is al te laat.

S28 afl6287 049

Marie in nauwe schoentjes

Lars toont Cédric een foto die Evy in Maries appartement genomen heeft met daarop een treinticket met enkele reis naar Londen. Hij confronteert haar hiermee, maar zij weet er opnieuw een draai aan te geven. Lars licht Veronique ondertussen in over de moord van Marie op haar moeder. Veronique confronteert Marie, maar die laat zich niet uit haar lood slaan en vertelt haar dat Lars de bewijzen vernietigd heeft. Thuis valt ze van de trap en vreest ze dat ze haar kindje kwijt is. Er is echter niets aan de hand.

Familie 6297 005

Aanloop proces Veronique

Cédric denkt erover na om te stoppen met zijn studies, maar Marie vindt dat geen goed plan. Ondertussen laat ze bij de gynaecoloog een eerste echo maken van hun kindje, al verzwijgt ze het nog steeds voor Cédric. Ze krijgt ook last van een schuldgevoel en nachtmerries over Evy. Veroniques advocaat Marjan beslist op het laatste moment, onder invloed van Lars, om met moraliteitsgetuigen te werken op het proces. Ook Cédric wordt gevraagd, maar hij doet moeilijk. Na manipulatie van Marie zegt hij uiteindelijk toch toe. Marie brengt Veronique een bezoekje, waardoor ze al haar moed verliest.

Familie 6301 001

De vluchtpoging van Marie

Veronique heeft het moeilijk vlak voor haar proces en probeert Cédric te bereiken. Die sluit zich echter volledig af van haar door toedoen van Marie. Ondertussen wordt Evy dood teruggevonden in het bos. Wanner Marie het nieuws opvangt, krijgt ze schrik en probeert ze naar Londen te vluchten. Ze botst vlak voor haar vertrek echter op Cédric en besluit om toch te blijven. Ze volgt ook het proces in Cédrics plaats, aangezien hij het te moeilijk vindt.

Familie 6303 k 007

Het proces van Veronique

Marie krijgt bezoek van de politie in verband met de dood van Evy. Cédric vertelt hen dat ze een alibi heeft. Marie is blij met Cédrics negatieve getuigenis op Veroniques proces, maar wanneer hij later spijt heeft, werkt hij zijn frustraties uit op Marie, die even afstand neemt van hem. Lars ontdekt dat Marie-Rose Amelie heeft neergestoken en wijst haar voor een volle rechtbank aan als de schuldige van de steekpartij.

S28 afl6308 053

Veronique op vrije voeten

Marie-Rose wordt opgepakt en Veronique wordt vrijgelaten, waarna Marie snel de rechtbank verlaat. Cédric neemt het haar kwalijk dat ze hem enkele dagen genegeerd heeft. Wanneer Marie te horen krijgt dat Evy is overleden aan een hartstilstand, is ze opgelucht. Lars excuseert zich, waarna ze beslist om het uit te maken met Cédric. Hij vindt dat ze hem een uitleg verschuldigd is en die krijgt hij dan ook. Wanneer Marie nog enkele spullen gaat ophalen en Veronique tegen het lijf loopt, daagt Veronique haar uit, waarna Marie haar vertelt dat ze zwanger is van Cédric. Veronique is geschokt.

Familie 6315 001

Cédric wordt vader

Cedric krijgt van zijn moeder te horen dat Marie zwanger is en probeert haar te bereiken. Marie gaat in eerste instantie Cedric uit de weg, maar wil toch met hem praten. Marie maakt hem duidelijk dat ze niets verwacht en dat ze het kindje alleen wil opvoeden. Cedric gaat niet akkoord en wil zijn verantwoordelijkheid nemen. Uiteindelijk draait ook Marie bij en neemt ze zelfs opnieuw haar intrek bij Cedric. Maar Marie is duidelijk: ze zijn geen koppel meer. Veronique kan haar oren niet geloven en kan het niet laten om kritiek te geven op Marie. Lars reageert dan weer helemaal anders en biedt zelfs zijn excuses aan aan Marie na alle beschuldigingen van de afgelopen maanden.

Familie 6319 006
Familie 6323 extra 001

Tweeling met TTS

Na een zoveelste discussie met Veronique wordt Marie opgenomen in het ziekenhuis met krampen. Daar krijgen zij en Cedric te horen dat ze een tweeling zullen krijgen, maar dat er ook complicaties zijn. Eén van de kindjes is zwakker omdat er te veel vruchtwater geproduceerd wordt. De beide kindjes houden is een risico waardoor ze het allebei misschien niet halen. De veiligste optie is om het zwakke kindje te laten sterven. Marie wil hier niets van weten en kiest resoluut voor de optie met twee kindjes. Als ze geregeld vruchtwater laat weghalen, vergroten de kansen op een goede afloop. Cedric en vooral Veronique zijn niet akkoord en Veronique vindt dat ze met het leven van haar kleinkinderen speelt. Cedric draait bij wanneer Marie duidelijk maakt dat het haar beslissing is. Ook Lars steunt Marie en daar heeft Veronique het moeilijk mee.

Familie 6350 002
Familie 6353 na 001

De komst van Iris

De weken nadien gaat alles beter met Marie en de kindjes. Ze krijgt veel steun van Cedric en Mathias en is aangenaam verrast wanneer Cedric zijn voorlopig rijbewijs haalt. Op hetzelfde moment duikt Iris Massant op in de omgeving van Marie en zij lijkt als twee druppels water op de overleden Evy Hermans. Marie staat dan ook perplex wanneer ze oog in oog met Iris komt te staan in de foodbar. Iris merkt meteen het merkwaardige gedrag op en duikt dieper in de naam Marie Devlieger. Zeker wanneer ze de naam van Marie meerdere keren tegenkomt in schriftjes van Evy. Iris stuurt een vriendschapsverzoek op Facebook en wil met Marie afspreken. Ze krijgen een sterke band en op een dag kussen ze zelfs.

Familie 6363 006

Marie vs. Iris

Wanneer Iris erachter komt dat Marie de persoon is die Evy vermoord heeft begint Iris Marie te stalken. Het komt zo ver dat Marie ervoor zorgt dat Iris in een instelling terecht komt. Ondertussen verliest Marie één van haar kindjes, Kamiel. Enkele dagen later ontsnapt Iris uit de instelling na een aanvaring met Marie.

Familie 6370 004

Mathias en Marie

Mathias steunt Marie na het verlies van haar kindje, aangezien ze Cédric nog te jong vindt. Ze groeien steeds dichter naar elkaar toe en er volgt al snel een kus. Cédric is eerst kwaad op Mathias, maar legt het uiteindelijk toch bij. Mathias en Marie worden een koppel en Marie gaat terug op haar eigen appartement wonen.

Familie 6373 002

Marie spoorloos

Marie spreekt met Iris af en een dag later wordt Iris bebloed terug gevonden. Marie verdwijnt spoorloos en iedereen denkt dat ze het leven gelaten heeft na het gevecht met Iris. Even later blijkt dat ze verblijft in een Zwitsers ziekenhuis, ze komt oog in oog te staan met Iris en vlucht. Mathias maakt Veronique wijs dat het tweede kindje, Kasper, ook gestorven is.

Familie 6423 na 003
Familie 6428 003

Strijd om Kasper

Iris komt te weten dat Kasper nog leeft en ze ontvoerd hem, wanneer ze Kasper in de toiletten wilt verversen wordt ze neergeslagen door Marie. Veronique en Lars krijgen hier lucht van en spreken af met Marie. Marie weigert Kasper mee te geven aan hen ze bedreigd hen met een wapen. Matthias komt tussen beide en Marie vraagt hem om het te doen, Matthias weigert en even later duwt hij Marie in de ravijn. Ze valt meters naar beneden...

Zie hier.

Misdrijven

Trivia

  • Marie is geboren op 5 maart 1985.
  • Actrice Lien Van de Kelder zei niet meteen 'ja' toen ze de rol aangeboden kreeg door de makers van Familie: "Ik heb daar een tijdje over moeten nadenken, maar ben heel blij met alweer een nieuw intermezzo in mijn carrière. Ik mag mijn tanden zetten in een heel toffe rol die ik bovendien zelf mee vorm mocht geven."
  • Van de Kelder haar eerste draaidag bij Familie was op 17 februari 2017.
  • Omdat Lien Van de Kelder niet fulltime werkt bij Familie, mogen de makers haar slechts 10 scenes per week schrijven.
  • Lien Van de Kelder maakte in juni 2019 bekend dat ze in mei haar laatste draaidag had. Haar laatste scène was die waarbij ze Iris Massant met haar hoofd tegen de pombak gooit.

Quotes

Marie tegen Evy voordat ze haar vermoordt
Marie: Ik ga wél een goede moeder zijn! Ik ga wél een goede moeder zijn! Ik ga wél een goede moeder zijn! Ik ga wél een goede moeder zijn! Zwijg!

Generiek

Galerij

Foto's

Achter de Schermen

Media

Lees Meer

  • Voor meer informatie over het liefdesleven van Marie, zie hier.
  • Voor meer informatie over het overlijden van Marie, zie hier.
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.