Familie_VTM Wiki
Mario Van de Caveye
Seizoenen 121314151617181920 Patrickvandersande.jpg
Eerste verschijning Juni 2003
Laatste verschijning Aflevering 4615 - 3 mei 2011
Gespeeld door Patrick Vandersande
Kinderen Cédric Van de Caveye
Ouders Gerard Van de Caveye en onbekend
Huidige categorie Vorige Hoofdpersonages
Algemene InformatieFamilie en LiefdeslevenBeroepslevenVerhaallijnenGeneriekGalerijFoto'sLees Meer

Algemene Informatie

Mario Van de Caveye is een hoofdpersonage dat van juni 2003 tot en met 3 mei 2011 vertolkt wordt door Patrick Vandersande.

Familie en Liefdesleven

Mario is de zoon van Gerard Van de Caveye, de modegigant die in de beginjaren van Familie samen met Marie-Rose De Putter Maison Marie-Rose oprichtte. Veronique Van den Bossche leert Mario kennen via haar werk in Italië. Hij is een getalenteerde modeontwerper die samen met Bianca Parducci aan de leiding stond van Linea Veronica. Mario en Veronique worden verliefd en samen keren ze terug naar België. Later trouwt het koppel en krijgen ze een zoontje samen: Cédric Van de Caveye.

Hun huwelijk is allesbehalve perfect. Veronique is niet de gemakkelijkste vrouw om mee samen te leven, en Mario zoekt uiteindelijk troost bij Trudy Tack de Rixart de Waremme. Hij heeft ook kort iets gehad met Cixi Lao Tsai, de toenmalige echtgenote van Bert Van den Bossche. Na een reeks van eindeloze ruzies, gaan Mario en Veronique uit elkaar. Mario begint dan een relatie met modeontwerpster Jennifer Verjans, maar deze relatie bleef ook niet duren omdat Jennifer het niet goed kon aanvaarden dat Mario een zoon had. Na zijn breuk met Jennifer denkt Veronique dat Mario iets heeft met een zekere Kathy. Uiteindelijk blijkt dat Kathy de naam is van hun nieuwe kat.

Uiteindelijk begint hij terug een relatie met Veronique, maar hij wil dat Veronique verandert. Hij wil bijvoorbeeld dat Veronique meer rekening houdt met hem. Nadat ze samen op cruise zijn gegaan, komt Mario tot de conclusie dat ze niet voor elkaar gemaakt zijn. Hij besluit voorgoed terug naar Italië te gaan, samen met Cédric. Tijdens het 23ste seizoen keert Cédric alleen terug naar België. Hij vertelt dat zijn band met Mario volledig verbroken is, en dat hij niet langer bij zijn vader wil wonen.

Beroepsleven

Dankzij de connecties van zijn vader Gerard Van de Caveye, stapte Mario ook in de modewereld. Hij werd modeontwerper en ging als jonge knaap aan de slag bij Linea Veronica, dat toen onder leiding van Bianca Parducci stond. Wanneer Veronique Van den Bossche de leiding weer overneemt, en bovendien met Mario een relatie begint, verhuist Mario naar België en blijft hij de vaste ontwerper van het bedrijf. 

Uiteindelijk vertrekt Mario als ontwerper bij Linea Veronica, en gaat hij aan de slag bij de concurrent Maison Marie-Rose. Het komt tot een fusie tussen de twee modebedrijven, en MVM is geboren, waarvan Mario opnieuw hoofdontwerper is. Hij geeft zijn job op om terug naar Milaan te kunnen verhuizen.

Verhaallijnen

Bianca Parducci, de CEO van Linea Veronica, heeft terminale borstkanker en zal niet lang meer leven. Veronique Van den Bossche reist naar Italië om afscheid van haar ex-schoonmoeder te nemen en voorbereidingen te treffen in verband met de leiding van het modebedrijf. Bianca wil van de gelegenheid gebruik maken om Veronique voor te stellen aan haar nieuwe ontwerper: Mario Van de Caveye, de zoon van Gerard Van de Caveye. Het klikt goed tussen Mario en Veronique en de twee worden zelfs verliefd op elkaar, wat Bianca ook hoopte.

Na de dood van Bianca, blijven de twee een koppel en komt Veronique opnieuw aan het hoofd van Linea Veronica te staan. Ze wil het bedrijf echter terug naar België brengen en hoopt dat Mario haar wil volgen. De twee laten Italië achter zich en trekken in bij Els D'hollander en Peter Van den Bossche.

Binnenkort

Binnenkort

Binnenkort

De serie maakt een sprong in de tijd van drie jaar

Mario heeft het moeilijk omdat Veronique blijft weigeren een gynaecoloog te raadplegen, hoewel ze al drie jaar proberen om zwanger te worden. Het wordt al snel duidelijk dat de kinderwens van Mario groter is dan die van Veronique. Na al die jaren kan hij Veronique nog steeds niet doorgronden. Wanneer Veronique met haar moeder en broer naar Gran Canaria trekt, wil ze niet dat Mario meegaat omdat het een familieuitstapje is. Mario loopt er echter zeer ontspannen bij thuis nu Veronique in het buitenland zit.

Mario krijgt het benauwd wanneer hij verneemt dat René D'hollander op Cyprus is opgepakt op verdenking van witwaspraktijken. René maakt terug zijn opwachting in België om er een advocaat onder de arm te nemen. Voor hem en Veronique is het een blij weerzien, maar Mario is stikjaloers wanneer de twee samen uit eten gaan. De discussies tussen Mario en Veronique blijven oplopen wanneer Linea Veronica de bedrijfsuniformen voor Safe, het nieuwe bedrijfje van Andreas Mitsides, mogen maken. Bovendien komt Mario tot een onthutsende vaststelling in de badkamer: zijn vrouw neemt namelijk nog steeds de pil en is dus niet van plan om ooit nog zwanger te worden.

Mario heeft nog steeds niet door dat zijn echtgenote een verhouding heeft met René en ondertussen maakt ook Bert Van den Bossche zijn opwachting. Nadat het hem niet lukt om een voet binnen VDB Electronics te krijgen, probeert hij het bij Veronique en Mario. Veronique voelt er veel voor om met Bertje in zee te gaan, maar Mario ziet het niet zitten om 10 procent van zijn aandelen af te staan. Bert stelt aan Mario zijn plan voor om van Linea Veronica een modehuis met een mondiale reputatie te maken en stelt hem voor aan zijn verloofde Cixi Lao Tsai. De drie gaan samen op stap en Veronique vermoedt dat Mario onder één hoedje speelt met Bert zodat hij geen aandelen moet afgeven.

Het gaat niet goed met de kleine Cédric Van de Caveye. De jongen staat vol blauwe plekken en Veronique beschuldigt haar moeder van mishandeling. De situatie is echter veel erger dan verwacht, Cédric lijdt namelijk aan leukemie, de ziekte waar ooi Pierrot Cockelaere als kind aan gestorven is. Bert stelt voor om Linea Veronica te runnen, zodat Veronique en Mario bij hun zoontje in het ziekenhuis kunnen zijn. Cédric start met een chemokuur en de dokters gaan op zoek naar een beenmergdonor. Marie-Rose De Putter is uiteindelijk een goede match en Cédric gaat onder het mes.

Bert drukt almaar nadrukkelijker zijn stempel op Linea Veronica, tot grote frustratie van Veronique en Mario. De werknemers eisen zekerheid en gaan in staking. Nadien vieren Mario en Veronique kerstdag in het ziekenhuis bij hun zoontje, maar ze zijn met nieuwjaar wel van de partij wanneer de villa van Peter Van den Bossche opgesteld wordt voor een cameraploeg.

In het nieuwe jaar wil Bert de samenwerking met het Chinese bedrijf van zijn verloofde Cixi nog sterker maken en de twee stappen in het huwelijksbootje. Mario en Cixi reizen ook samen naar China voor twee maanden en eenmaal daar lijkt het goed te klikken tussen de twee. Laat op de avond laat een eenzame Mario zich troosten door Cixi en de twee belanden samen in bed. Wanneer ze de volgende week terug in België zijn, blijven de twee geheime afspraakjes maken. Tot Cixi vertelt dat ze zwanger is van hem.

Tot de verbazing van Mario is Bert op de hoogte van de zwangerschap van zijn vrouw en Bert is van plan om het spelletje vuil te spelen. Hij heeft nu Mario volledig in zijn macht waardoor hij altijd zijn kant moet kiezen in zakelijke beslissingen. Veronique heeft dit al snel in de gaten. Veronique confronteert Mario met haar vermoedens dat Bert hem in zijn macht heeft, maar Mario ontkent alles. In de plaats daarvan neemt hij Peter in vertrouwen. De twee gaan samen een paar keer op stap om allebei hun zinnen te verzetten.

Mario staat aan de grond genageld wanneer hij verneemt dat hij genomineerd is voor de Fashion Award 2007. Zijn nieuwe kledinglijn valt in de smaak bij een beroemde modeontwerper en een journaliste van 'Vogue' komt Mario interviewen. Veronique is stikjaloers omdat de journaliste van Vogue openlijk met Mario flirt. Bovendien is ze jaloers dat Mario al die aandacht krijgt terwijl zij niet in de schijnwerpers mag staan. Het gaat nog beter voor Mario wanneer hij de aanbieding krijgt om een galajurk voor actrice Nicole Kidman te maken. Mario gaat daarvoor een weekje naar Los Angeles.

Wanneer Guy Maeterlinck met zijn familie emigreert, krijgt Veronique het in haar hoofd om het huis over te kopen en te verhuizen. Mario vindt het overbodig, maar er valt weer niet met haar te praten. Veronique staat er bovendien op dat nanny Suzy Mariën mee verhuist om voor Cédric te kunnen zorgen, zelfs al is ze hoogzwanger. Mario zoekt opnieuw troost bij Cixi en ook Trudy Tack de Rixart de Waremme komt te weten dat de twee een affaire hebben gehad. Trudy heeft er alle begrip voor dat Mario een scheve schaats heeft gereden en ze neemt het voor hem op. Bert laat Mario verstaan dat de spelletjes moeten stoppen.

VDB Electronics zit in een financiële put en Veronique Van den Bossche wil haar broer helpen door een deel van zijn aandelen over te kopen. Ze werkt eigenlijk samen met Bert Van den Bossche zodat hij nadien aan de macht kan komen binnen het familiebedrijf. Mario is hiervan op de hoogte en licht Peter Van den Bossche in. Veronique en Bert geven Mario de volle lading omdat hij hun plannetje heeft gedwarsboomd.

Mario en Veronique maken zich zorgen omdat Cedric een koortsaanval heeft. Tot grote ergernis van Mario is Veronique vastbesloten om Cedric op kostschool te sturen in Zwiterland. De gezonde lucht zal hem deugd doen en dan is de kans veel kleiner dat hij ooit een terugval zal hebben. Mario en Veronique laten Guy Maeterlinck overkomen uit Amerika om Cédric te onderzoeken. Maar zelfs het advies van Guy kan Veronique niet tegenhouden en ze vertrekt met Cédric naar Zwitserland, waar ze de jongen in het internaat achterlaat. Het zit Mario hoog en hij uit zijn frustratie bij Cixi Lao Tsai.

Binnen VDB Electronics kwam Bert toch aan de macht, maar tijdens de Raad van Bestuur wordt beslist om Peter terug op zijn stoel te zetten. Bert wil wraak nemen op Veronique omdat ze tegen hem gestemd heeft en snoept de villa van haar en Mario af. Hierdoor staan de twee opnieuw op straat, maar Peter biedt aan dat ze opnieuw in zijn villa komen wonen.

Mario en Veronique gaan op zakenreis naar Italië en lopen er in Toscane de weduwe van modekoning Alberto Gallo tegen het lijf: Alexandra Boudewijns. De vrouw kent Mario nog uit het verleden en wil met haar modebedrijfje in zee gaan met Linea Veronica. In België wacht Mario vol ongeduld op een antwoord van Alexandra. Ze belt uiteindelijk en zegt dat ze naar België komt. De samenwerking verloopt echter minder vlot en Mario voelt zich bedrogen door Alexandra. Hij alarmeert Bert omdat hij bij Véronique geen gehoor vindt. Bert is echter volledig in de ban van de vrouw, waardoor Mario en Veronique er alleen voor staan. Ze reizen terug naar Toscane om haar te confronteren met het bedrog.

Veronique en Mario zijn dolverliefd teruggekeerd uit Toscane en iedereen in hun omgeving heeft dit in de gaten. Ondertussen zijn Marie-Rose De Putter en Trudy Tack de Rixart de Waremme opnieuw met Maison Marie-Rose begonnen. Veronique kan haar nieuwsgierigheid niet langer bedwingen en ze gaat een kijkje nemen bij Maison Marie-Rose. Ondertussen krijgt Mario het bezoek van Alexandra. Ze zit volledig aan de grond en Mario geeft haar geld zodat ze een nieuw leven kan beginnen.

Mario wordt door Trudy gevraagd of hij ook enkele ontwerpen voor Maison Marie-Rose wil maken en tot zijn verbazing heeft Veronique daar geen probleem mee. Mario is er dan weer niet over te spreken dat Veronique zijn werk voor Maison Marie-Rose factureert. Het begint Veronique nadien snel te storen wanneer Mario meer tijd in Maison Marie-Rose steekt dan in Linea Veronica. Samen met ontwerper Jens Vermeer verzorgt Mario ook de eerste modeshow van Maison Marie-Rose. Veronique is van mening dat Mario te veel tijd en energie in Maison Marie-Rose steekt.

De modeshow komt dichterbij en Mario en Jens proberen zich een beetje te ontspannen. Veronique is kwaad op Mario omdat hij een feestje heeft gebouwd met de modellen. De modeshow komt in het gedrang wanneer modellen Britte en Karlijn onwel worden door de drugs die ze genomen hebben. Bij Jens en Mario breekt het angstzweet uit en Marie-Rose verliest haar zelfcontrole. De twee vrouwen worden ontslagen en willen wraak nemen door Cédric te ontvoeren, die voorlopig terug in België was. De politie wordt erbij gehaald en zo wordt Cédric snel teruggevonden.

Het ontgaat Marie-Rose niet dat de ontwerpen van Mario beter verkopen dan die van Jens. Jens geeft zijn ontslag bij Maison Marie-Rose. Mario probeert hem op andere gedachten te brengen, maar Marie-Rose heeft liever dat Mario zijn plaats inneemt. Uiteindelijk blijven zowel Jens als Mario op hun plaats, maar blijft Mario wel af en toe helpen bij Maison Marie-Rose. Cixi nodigt ondertussen Mario en Veronique uit om samen Chinees nieuwjaar te vieren en dat is reden genoeg voor Veronique om opnieuw jaloers te zijn.

De druk wordt Jens te veel en hij wordt alsnog ontslagen door Marie-Rose. Ze biedt Mario opnieuw een job aan en Mario beslist om het aan te nemen, maar hij wil ook voor Linea Veronica blijven werken. Veronique heeft er een groot probleem mee dat Mario ook voor Maison Marie-Rose ontwerpt, waardoor de spanningen tussen het koppel oplopen. Mario pikt het niet dat Veronique hem met hun zoontje probeert te chanteren en hun ruzie verziekt de sfeer in huis. Veronique maakt Mario duidelijk dat hij niet meer welkom is bij Linea Veronica.

Mario en Trudy Tack de Rixart de Waremme trekken samen naar een beurs in Londen en de passie laait hoog op tussen de twee, nu ze allebei relatieproblemen hebben. De twee krijgen een affaire met elkaar en dat maakt de sfeer in huis niet gemakkelijk. Mario probeert Peter en Trudy zoveel mogelijk te mijden, terwijl hij zijn problemen met Veronique probeert op te lossen. Trudy kan het ook niet laten om voortdurend subtiel te flirten en ook op Maison Marie-Rose begint hun geflirt op te vallen bij de andere collega's.

Bert overtuigt Mario om samen Veronique voor het blok te zetten en een fusie van Linea Veronica met Maison Marie-Rose te forceren. Marie-Rose vindt het ondertussen vreemd dat haar dochter al enkele dagen misselijk is en ze vraagt zich af of Véronique zwanger is. Mario komt te weten dat Veronique een zwangerschapstest gekocht heeft, maar ze wil niet verklappen of ze nu zwanger is of niet. Hij vermoedt dan ook dat ze een abortus overweegt. Veronique blijkt echter helemaal niet zwanger te zijn en doet het alleen maar om Mario te kunnen kleineren. Hun huwelijk staat meer dan ooit onder spanning, maar Mario moet aan zijn omgeving toegeven dat hij niet zonder Veronique kan, wat er ook gebeurt. Hij maakt een einde aan zijn affaire met Trudy.

Veronique gaat in op de vraag van Mario om aan hun huwelijk te werken, maar op één voorwaarde: als hij terug voor Linea Veronica komt werken. Het nieuws komt ook Jens ter ore en hij is niet van plan om een stap achteruit te zetten.

Tijdens het 23ste seizoen probeert Veronique Van den Bossche de banden met Cédric Van de Caveye terug aan te halen en hij keert weer enkele dagen terug naar België, al doet Mario er in het begin redelijk lastig over. Uiteindelijk komt Cédric definitief terug in België wonen, omdat de band met Mario volledig verzuurd is. De twee maken volgens hem alleen maar ruzie in Milaan, en Cédric vindt het een betere oplossing dat hij terug bij zijn moeder komt wonen.

Wanneer Peter Hanne de opdracht geeft om naar Milaan te vertrekken en daar een winkelpand te zoeken, contacteert Trudy Mario sinds lange tijd om haar stiefdochter te helpen. Trudy zorgt ervoor dat Mario Hanne wegwijs maakt in Milaan.

Trivia

Generiek

Galerij

Foto's

Lees Meer

  • Voor meer informatie over de relaties van Mario, zie hier.
  • Voor meer informatie over de affaires van Mario, zie hier.