FANDOM


Mathias Moelaert
Seizoenen 1718192021222324252627282930 Familie portret2017 mathias 01
Eerste verschijning Aflevering 3831 - 21 april 2008
Laatste verschijning -
Gespeeld door Peter Bulckaen
Huidig beroep Mede-eigenaar De Proeverij & Jan en Alleman
Huidige partner -
Kinderen -
Ouders † onbekend en † onbekend
Huidige categorie Huidige Hoofdpersonages
Algemene InformatieFamilie en LiefdeslevenStudies en BeroepslevenVerhaallijnenMisdrijvenQuotesTriviaGeneriekGalerijFoto'sLees Meer

Algemene Informatie

Mathias Moelaert is een hoofdpersonage dat sinds 21 april 2008 vertolkt wordt door Peter Bulckaen.

Familie en Liefdesleven

Mathias zijn ouders zijn reeds overleden. Hij heeft één zus genaamd Agnes Moelaert. Mathias en Agnes zijn opgegroeid op de scheepswerf van hun vader, die stierf nadat hij ziek werd. Doorheen de jaren (tot en met 2011) blijkt Mathias een goed contact te hebben met zijn zus en gaat hij zelfs met Marie-Rose bij haar op bezoek. Later wordt er een andere draai gegeven aan het verleden tussen broer en zus. Tijdens het 23ste seizoen wordt duidelijk dat Mathias en Agnes door een erfeniskwestie alle contact verbroken hadden. Ze sluiten elkaar weer in de armen nadat ze elk hun verhaal hebben kunnen doen. Mathias maakt op dat moment ook voor het eerst kennis met zijn nichtje Delphine Van Winckel.

Als student had Mathias een relatie met Freya Vertongen. Freya was Mathias' eerste lief. Doordat hun vaders het niet met elkaar konden vinden omwille van hun onderlinge concurrentie, hield hun relatie niet stand. Freya moest het uitmaken van haar vader. In december 2017 komt de kijker te weten dat Mathias en Freya voor Freya's dood nog intiem zijn geweest met elkaar.

Lange tijd bleef Mathias een ongehuwde man, tot hij in contact komt met Marie-Rose De Putter. De twee worden verliefd en beginnen een relatie. Ze gingen nadien twee keer kort uit elkaar, wanneer Mathias verdacht werd van mensensmokkel en wanneer Marie-Rose ervan overtuigd was dat Mathias en Caroline De Meester een affaire hadden. Wanneer de twee uiteindelijk terug bij elkaar komen, vraagt Mathias haar ten huwelijk en ze stappen op 1 februari 2013 in het huwelijksbootje. In 2015 komt tot een definitieve breuk tussen Mathias en Marie-Rose wanneer de twee door een huwelijkscrisis gaan. Mathias bedroog haar namelijk met Trudy Tack de Rixart de Waremme en wordt betrapt, waarna Marie-Rose de echtscheiding aanvraagt.

Tot ieders verbazing worden Mathias en Veronique Van den Bossche een koppel na zijn scheiding met Marie-Rose. Mathias vraagt haar een jaar later ten huwelijk, maar Veronique weigert. Nadien komt ze op haar beslissing terug en vraagt ze zelf Mathias ten huwelijk. Hun huwelijk vindt plaats in juni 2017, maar enkele maanden later gaan de twee uit elkaar wanneer het ontrouw van Veronique aan het licht komt. Mathias vraagt de scheiding aan. Het lukt hem uiteindelijk om Veronique uit zijn hoofd te zetten.

In april 2019 lijkt er tussen hem en Marie Devlieger meer te zijn dan vriendschap, het komt zelfs tot een kus. Mathias heeft de zorg van Veronique haar zoon Cédric Van de Caveye zowat op zich genomen, die hem dit niet in dank afneemt. Mathias zorgt dan ook weer mee voor Marie tijdens haar zwangerschap en de twee worden een koppel. Na de confrontaties met Iris, helpt Mathias mee om de moord op Marie in scene te zetten. Marie bevalt van haar zoon Kasper en verdwijnt samen met Mathias naar Frankrijk. Mathias is vervolgens mee verantwoordelijk voor de dood van Marie en keert terug naar België.

Wanneer Veronique en Lars door een moeilijke periode gaan, denkt Mathias dat hij en Veronique nog een toekomst hebben. Zeker omdat Veronique nog altijd de scheidingspapieren niet in orde heeft gebracht. Veronique zoekt steun bij Mathias en gaat met hem naar bed. Ze heeft echter geen zin om hun relatie nog een kans te geven.

Studies en Beroepsleven

Mathias ging als jonge knaap al aan de slag op de scheepswerf van zijn vader, en groeide praktisch op tussen de boten. Hij heeft Bedrijfswetenschappen gestudeerd aan de universiteit en het was dan ook geen verrassing wanneer Mathias de scheepswerf overnam na de dood van zijn vader. Nadien nam hij ook een transportbedrijf over. Mathias is een zeer goede zakenman die veel succes heeft met zijn bedrijven. Wanneer er aandelen te koop komen te staan van MVM, besluit Mathias deze over te kopen. Zo wordt hij mede-aandeelhouder van het bedrijf. Samen met Veronique Van den Bossche stond hij aan de leiding.

Wanneer Mathias Gilbert Vandersmissen leert kennen, worden ze goede vrienden. De twee zorgen voor een samenwerking tussen MVM en Gilberts kledingketen F@C. Na het plotse overlijden van Gilbert, neemt de familie Van den Bossche F@C over en starten ze de VDB Holding, waar ook Mathias in investeert. Matthias wordt manager van de tak VDB Transport en verkoopt zijn scheepswerf. Nog geen jaar wordt beslist om VDB Transport op te doeken door de financiële crisis en tegenvallende cijfers. Mathias wil zich terugtrekken uit de Holding, maar Peter Van den Bossche kan hem op andere gedachten brengen. Hij blijft zetelen in de Raad van Bestuur.

Tijdens het 23ste seizoen start hij samen met Delphine een bedrijfje op genaamd Bio-Made. Samen importeren ze Franse wijnen naar België. Onder meer de Jan en Alleman en de Foodbar behoren tot hun klanten. Wanneer ze hun bedrijfje moeten opdoeken, besluit Mathias volledig opnieuw te beginnen onder een nieuwe naam: BioPro-Made met Jenny Versteven als secretaresse.

Een jaartje later maakt Mathias van zijn hobby opnieuw zijn beroep. Samen met Patrick Pauwels en Guido Van den Bossche gaat hij oldtimers oplappen en doorverkopen. Ze vestigen zich in het atelier van Patrick. Later wordt het een repairatelier waar hij samen met Patrick zaakvoeder van wordt. Hij gaat ook een handje helpen in de brouwerij van Niko Schuurmans. Op 1 juni 2016 wordt duidelijk dat Mathias gestopt is met BioPro-Made. Op 20 oktober 2016 beslissen Mathias en Patrick om te stoppen met het repairatelier. De reden hiervoor was dat het niet veel geld opbracht.

In november 2017 beslist Mathias zich terug te trekken uit de VDB Holding door zijn aandelen te verkopen, met de bedoeling opnieuw een eigen bedrijf op te starten. Uiteindelijk bergt hij deze plannen op wanneer Veronique beslist bij VDB Fashion te blijven. Mathias verkoopt nadien toch zijn aandelen aan Lars De Wulf. In 2018 starten Mathias en Veronique alsnog hun eigen bedrijf op: Dress & Play. Ze storten zich samen op de markt van de kindermode, om zo geen concurrentie te zijn voor VDB Fashion. Wanneer Veronique terug met Lars begint aan te pappen, trekt hij zich terug uit het bedrijf.

Op aanvraag van Niko Schuurmans stapt hij begin 2019 mee in De Proeverij als zakenpartner. De twee nemen samen de Jan en Alleman over en willen de brouwerij verder uitbreiden. In oktober 2019 koopt hij samen met Peter de brouwerij en het café over van Niko. Samen zorgen ze voor de verdere uitbreiding en de internationalisering van Gust.

Verhaallijnen

Familie3831

Tijdens haar zoektocht naar een locatie voor de modeshow van Maison Marie-Rose ontmoet Marie-Rose De Putter de charmante botenmaker Mathias. Hij geeft Marie-Rose een rondleiding op zijn scheepswerf en ze is onmiddellijk verkocht voor de locatie. Mathias nodigt nadien Marie-Rose uit voor een etentje om de samenwerking te bespreken. Marie-Rose wil hun relatie echter professioneel houden en samen met Trudy Tack de Rixart de Waremme gaat ze langs op de werf om de modeshow voor te bereiden. Nadien vraagt Mathias haar opnieuw mee uit en hij probeert avances bij haar te maken. Marie-Rose wijst Mathias echter af, omdat ze naar eigen zeggen niet klaar is voor een nieuwe relatie.

Twee maanden later

Familie3912
Familie4033
MarieRoseMathiasHD
Familie4099
Mathias.marierose afl4098

Het wordt duidelijk dat Marie-Rose De Putter en Mathias nog steeds veel contact hebben met elkaar, maar puur vriendschappelijk. Het gebeurt echter nog vaak dat Marie-Rose haar afspraakjes afzegt, omdat ze merkt dat Mathias nog steeds hoopt op meer. Mathias vindt het spelletje van 'aantrekken en afstoten' van Marie-Rose niet meer leuk en gaat ten rade bij Trudy Tack de Rixart de Waremme. Zij probeert te verklaren dat Marie-Rose de laatste tijd nog niet veel succes heeft gehad in de liefde en Mathias begrijpt haar volledig.

Mathias wil de hoop niet opgeven en wil Marie-Rose overtuigen om hem een kans te geven. Hij overlaadt haar met geschenken, bloemen en uitnodigingen voor feestjes en etentjes. Hij merkt dat dit uiteindelijk het tegenovergestelde effect heeft en hij wil het anders aanpakken. Hij neemt Marie-Rose mee naar zijn heiligdom en Marie-Rose is enorm gecharmeerd door dit gebaar. De twee worden een koppel.

Maison Marie-Rose gaat in productie in Bulgarije en Marie-Rose wil met Mathias op prospectie gaan. Veronique Van den Bossche gaat niet akkoord en wil zelf op prospectie gaan met Mathias. Bij hun terugkeer brengen ze verslag uit en lijkt alles in orde te zijn. Eind december vertrekken Mathias en Marie-Rose voor enkele dagen naar Parijs.

Mathias zit met financiële zorgen bij zijn transportfirma en Veronique begint argwaan te krijgen. Is Mathias niet met dubieuze zaakjes bezig? Mathias gaat plots op zoek naar een koper voor zijn boot en Marie-Rose vindt dat hij veranderd is de laatste tijd. De transportfirma van Mathias gaat een samenwerking aan met Maison Marie-Rose en Linea Veronica, maar zijn chauffeur slaagt er niet in om de stoffen op tijd te leveren en Veronique is razend. Mathias neemt nadien Mario Van de Caveye mee naar Bulgarije, waar hij potentiële kopers voor zijn boot ontmoet.

In Bulgarije ligt de productie van de prêt-à-porter stil. Mathias raadt aan om de problemen ter plaatse te gaan bekijken. Marie-Rose is van mening dat Veronique naar Bulgarije moet reizen. Na een pittige discussie met Veronique en Mario zit er voor Marie-Rose niets anders op dan zelf de problemen in Bulgarije te gaan oplossen. Gelukkig wil Mathias haar vergezellen. In Bulgarije komen ze er tijdens hun fabrieksbezoek achter dat er verschillende machines stuk zijn, maar Marie-Rose denkt dat er meer aan de hand is wanneer de eigenaar van de fabriek zeer vreemd reageert op hun bezoek. Ze krijgt de indruk dat ze kinderen tewerkstellen en probeer onopgemerkt de fabriek te onderzoeken.

Mathias krijgt een verontrustend telefoontje. De modeshow van Veronique kan niet doorgaan omdat de kleren in Bulgarije uit de vrachtwagen gestolen zijn. Het hoeft niet gezegd dat zij in alle staten is en ze verwacht een schadevergoeding van Mathias.

Familie4208
Familie4282
Familie4324
Mathiasseizoen19
Familie4612
Familie4644

Veronique Van den Bossche voelt zich in de steek gelaten door haar familie omdat niemand gelooft in een complot tegen haar collectie. Ze gaat voor een lange tijd naar Spanje om er tot rust te komen. Mathias en Marie-Rose De Putter blijven de leiding over Maison Marie-Rose en Linea Veronica op zich nemen en er wordt een nieuwe ontwerpster aangeworven: Jennifer Verjans.

Mathias betrapt zijn chauffeur Mon op een dure leugen en op hetzelfde moment ontdekt Veronique in een winkel in Granada een deel van haar gestolen collectie. Veronique keert onverwacht terug en gaat meteen op zoek naar de groothandel die de kleren verkocht heeft aan Spanje. Veronique blijft er van overtuigd dat haar moeder en Mathias meer weten over de diefstal van haar collectie, maar Mathias houdt de lippen stijf op elkaar.

Mathias krijgt in zijn bedrijf het bezoek van de politie omdat er een onderzoek naar de gestolen collectie van Linea Veronica is ingesteld. Mathias wordt niet veel later in het ziekenhuis opgenomen met een CO-vergiftiging. De politie stelt een onderzoek in en polst bij Marie-Rose of haar vriend zakelijke problemen heeft. Mathias kan iedereen overtuigen dat het een ongeluk was, maar krijgt toch nog twee weken rust voorgeschreven. Samen met Marie-Rose gaat hij een tijdje op reis naar Italië.

Het komt uiteindelijk tot een fusie tussen Maison Marie-Rose en Linea Veronica en zo wordt MVM geboren. Mathias wordt mee aandeelhouder en dankzij de jonge Jennifer stapt ook Francis De Ridder mee in de zaak als geldschieter. Wanneer Rob Gerrits ontslagen wordt bij VDB Electronics door zijn gokverslaving, geeft Mathias hem nog een tweede kans en hij kan aan de slag bij zijn transportfirma.

Rob komt te weten waarom Mathias al maanden zich zo vreemd gedraagt, want hij wordt al een tijdje benaderd door een oplichter en bovendien werkt Mathias met illegale werknemers op zijn werf. Marie-Rose blijft zich zorgen maken over Mathias, maar hij maakt haar duidelijk dat ze zich met haar eigen zaken moet bemoeien. Door een felle ruzie op zijn werf, komt één van zijn werknemers om het leven, maar Mathias kan de politie niet alarmeren, want de man was ook illegaal in het land.

Marie-Rose krijgt het bezoek van een buitenlander, die beweert dat Mathias zijn broer goed kent. Marie-Rose begint zich steeds meer vragen te stellen. Ze luistert het verhit gesprek af tussen Mathias en de broer van de dode Albanees. Wanneer Marie-Rose het gevoel heeft dat ze achtervolgd wordt, kan Mathias niet anders dan de waarheid vertellen over de oplichting en de illegale arbeiders op zijn werf. Veronique is van mening dat Mathias de Arabier die hem chanteert moet aangeven bij de politie, maar voor hem en Marie-Rose is dat geen optie. Mathias ziet maar één oplossing: onderduiken in het buitenland. Marie-Rose wil daar niets van weten echter.

Mathias krijgt de politie over de vloer in verband met een lijk dat is gevonden. Hij krijgt ook op zijn scheepswerf de politie over de vloer en aansluitend zoeken de agenten Marie-Rose thuis op om zijn alibi te controleren. Zij weet echt niet meer of ze Mathias kan vertrouwen en neemt afstand van hem. Marie-Rose vertrouwt Mathias niet meer en ze probeert via Rob te achterhalen in welke duistere zaken haar vriend betrokken is. Het komt tot een breuk tussen de twee.

Familie4496
Familie4479
Familie4516
Familie4570
Familie4607
Familie4632
Familie4654

MVM wordt te koop gezet en Marie-Rose De Putter maakt een afspraak met Mathias om deze verkoop te bespreken. Het is de eerste keer in maanden dat de twee elkaar zien. Mathias komt voortdurend over de vloer en probeert zo Marie-Rose te overtuigen dat al zijn problemen ondertussen opgelost zijn. Het komt tot een kus en Marie-Rose geeft hem nog een kans. Veronique heeft er een probleem mee dat haar moeder en Mathias terug een koppel vormen en maakt dit duidelijk door hem te negeren.

Marie-Rose wordt door Francis De Ridder onder druk gezet om vandaag nog met de aandeelhouders te vergaderen over de verkoop van MVM. Voor Veronique is het uitgesloten dat Mathias aanwezig is op de meeting en ook zijn zeg mag doen. Mathias kan het niet verdragen dat hij wordt zwart gemaakt en wil Marie-Rose laten inzien dat verkopen geen juiste beslissing is.

Bij het afgraven van zijn pas aangekochte terreinen heeft Mathias een lijk ontdekt. Veronique vindt dit net iets te toevallig. Mathias vreest dat zijn imago een deuk heeft gekregen nu er een lijk is gevonden op zijn terrein en deze houding is dan weer verdacht voor Veronique. Rob Gerrits dringt bij Mathias aan om naar de politie te stappen met zijn vermoedens over de identiteit van het lijk. Ondertussen koopt Mathias de aandelen van Francis over en wordt de verkoop van MVM afgeblazen

Nu Mathias de aandelen van Francis in handen heeft, stort hij zich op de uitwerking van een nieuw businessplan. Hij wil Véronique van zijn goede bedoelingen overtuigen via Mario. Mathias wil meer betrokken worden bij het creatieve aspect van MVM, maar Veronique is van mening dat hij zich enkel met de zakelijke kant bezig moet houden.

Rob moedigt Mathias aan om de carrousel van leugens te stoppen en Marie-Rose over de illegale arbeiders en de twee lijken te vertellen. Hij wil namelijk naar de politie stappen met het hele verhaal. Mathias vertelt de waarheid aan Marie-Rose, maar begint terug te twijfelen of het wel verstandig is om met zijn verhaal naar de politie te stappen. Wat als hij veroordeeld wordt tot een gevangenisstraf? Marie-Rose maakt zich sterk dat het zo’n vaart niet zal lopen en ze gaat met hem mee naar het politiekantoor.

Mathias loopt op de toppen van zijn zenuwen omdat zijn gerechtelijk dossier er hoe langer hoe slechter uitziet. Mathias wordt echter niet vervolgd door de politie en wordt volledig vrijgepleit. Marie-Rose klaagt ondertussen dat zij in de kou blijft staan omdat Mathias voortdurend moet werken. Veronique waarschuwt Mathias dat het vijf voor twaalf is en dat hij aan haar moeder moet bewijzen dat ze belangrijker is dan zijn werk.

Nadien komt Marie-Rose te weten dat Mathias voortdurend naar de Jan en Alleman gaat om iets te drinken, en daar steeds praat met Rita Van den Bossche, die geen fraaie dingen uit het verleden van Marie-Rose blootlegt. Mathias wil het fijne van de jarenlange vete tussen de twee dames weten en maakt ook Dimitri Roels nieuwsgierig. De waarheid komt aan het ligt, waardoor Dimi besluit om zijn relatie met Rita te verbreken. Rita is razend op Marie-Rose en Mathias en de haatgevoelens groeien nog meer.

In de Jan en Alleman leert Mathias de zakenman Gilbert Vandersmissen kennen. Hij is de zaakvoerder van een confentieketen genaamd F@C en Mathias ziet een mooie samenwerking in de toekomst met MVM. Zeker nu Mario Van de Caveye naar Italië verhuist is, zijn ze op zoek naar een nieuwe ontwerper en de piepjonge Axel De Meester wordt voorgesteld. Veronique wil daar niets van weten en haalt Maxim De Pauw binnen. Uiteindelijk lukt het om Veronique te overtuigen en Mathias sluit een exclusieve deal met Gilbert om samen een collectie te maken. Axel gaat ook aan de slag binnen MVM en Gilbert stelt zijn rechterhand Caroline De Meester voor.

Familie4692
Familie4710
Familie4717

Bij VDB Electronics heeft er een verwoestende brand plaatsgevonden en onder meer Marie-Rose werd opgenomen in het ziekenhuis. Mathias staat zijn vriendin en vrienden bij en komt te weten dat Rita de hoofdverdachte is. Mathias spoort Marie-Rose aan om de volledige waarheid over Rita te vertellen aan de politie. Enkele dagen later mag Marie-Rose het ziekenhuis verlaten. Ondertussen zit Maarten zonder werk en wil Mathias de jongen uit de nood helpen. Hij spreekt zijn goede vriend en zakenrelatie Quinten Huisinga aan, die een exclusief restaurant heeft.

Twee maanden later

Mathias, Marie-Rose en Roos gaan samen eten in het restaurant van Quinten, waar Maarten nu al een tijdje werkt. Bij MVM wordt ontwerper Maxim De Pauw op staande voet ontslagen door Veronique. Mathias wil Axel De Meester de job van hoofdontwerper aanbieden, maar Veronique vreest dat de jongen nog te onervaren is. Veronique draait bij en samen met Mathias krijgt ze te maken met de harde zakenvrouw Caroline. Nu Axel hoofdontwerper is, wil Caroline zich meer bezighouden met de collecties van MVM. Het komt er op neer dat Mathias geregeld als scheidsrechter moet optreden tussen de twee sterke vrouwen en hij klaagt hierover tegen zijn goede vriend Gilbert.

Caroline wil een videoclip opnemen om de nieuwe kindercollectie in de verf te zetten, met tegenzin van Veronique. Mathias gaat wel akkoord en bespreekt alles zelf met Caroline, dit tot jaloezie van Marie-Rose. De videoclip is een succes en Veronique moet haar ongelijk toegeven. Mathias en Caroline kunnen het goed met elkaar vinden, en daar heeft Marie-Rose het toch moeilijk mee. Ondertussen is de ex-vrouw van Gilbert - Colette Vermeir - terug in het land. Ze wil haar aandelen van F@C verkopen en Gilbert polst bij Mathias of hij interesse heeft. De terugkeer van Colette zorgt echter voor enorme stress bij Gilbert. Tijdens een avondje uit in de Jan en Alleman krijgt hij een hartaanval. Hij sterft ter plaatse.

De dood van Gilbert heeft een grote impact op Mathias, maar vooral de inhoud van zijn testament zorgt voor conflicten. Gilbert en Colette waren nog getrouwd, maar Caroline is er zeker van dat Gilbert aan haar gedacht heeft. Ze openen bij Gilbert thuis een kluis en vinden daar een testament en Caroline wil de rechtsgeldigheid van het documenten laten bewijzen door een notaris. Colette blijkt toch nog de enige eigenaar te worden van F@C, maar is niet van plan om het bedrijf te houden. Ze legt bij Mathias het idee om het bedrijf over te nemen en dat zet Mathias en de familie Van den Bossche aan het denken.

Veronique, Marie-Rose en Peter komen samen met Mathias om het idee van een VDB Holding te bespreken. Het komt erop neer dat vooral Mathias met geld over de brug zal moeten komen en hiervoor zijn scheepswerf zal moeten verkopen. Mathias krijgt ondertussen de vraag van Maarten en Roos of hij wil investeren in hun culinaire droom. Wanneer de plannen voor de Holding werkelijkheid worden, vraagt hij aan Maarten en Roos om de eigenaars te worden van het bedrijfsrestaurant.

Familie afl4886 08
Familie afl4891 02
Familie afl4919 02
Familie afl4932 01
Familie afl4974 01
Familie afl4976 02
Familie afl4941 01
Familie afl5000 15
Familie afl5020 07
Familie afl5105 23

Mathias en Veronique Van den Bossche zien Caroline en Marie-Rose in de ravijn vallen. Hij probeert Caroline nog te helpen maar ze is overleden. Later in het ziekenhuis blijkt dat Marie-Rose de val zal overleven en Mathias is enorm opgelucht. Toch kan hij haar niet zien want ze wordt beschuldigt van poging tot moord. Mathias weet niet wat hij moet geloven en Veronique denkt dat hij partij kiest voor Caroline. Niet veel later komt de waarheid aan het licht en Mathias voelt zich bedrogen door Caroline. Hij voelt zich zeer schuldig maar gaat toch terug bij Marie-Rose inwonen. De twee proberen hun ruzies bij te werken maar dit loopt niet zoals het zou moeten.

Ondertussen probeert Mathias om Victor Praet bezig te houden wanneer die thuis moet rusten dankzij zijn hernia. Mathias haalt een oud modelschip van zolder zodat ze die samen kunnen renoveren. Ze zijn dagenlang bezig met het project en de twee worden goede vrienden. Marie-Rose vindt dat Mathias te veel tijd steekt in Victor en te weinig tijd in hun relatie. Met de komst van Anna Dierckx en Albert Thielens wordt het alleen erger. Anne en Albert besluiten zich met de hele zaak te moeien en ze kunnen Mathias overtuigen om Marie-Rose eens mee te nemen op een verwenweekend. Tijdens dit weekend groeit het koppel weer dichter naar elkaar toe en alles komt weer in orde. Anna en Albert zijn tevreden met het resultaat en gaan terug naar de zee.

Niet veel later krijgen Mathias en Marie-Rose opnieuw onverwacht bezoek. Deze keer komt Colette Vermeir voor hun deur staan met slecht nieuws. Haar Franse vriend heeft haar bedrogen en daarna is ze nog een tweede keer bedrogen geweest door Michael, een jongeman die ze had leren kennen in Nice. Mathias denkt dat Colette een verslaving heeft omdat ze steeds voor jongere mannen valt. Terwijl Colette vertelt dat ze volledig gebroken heeft met Michael, komt Mathias te weten dat ze hierover liegt en hij gaat dit meteen vertellen aan Marie-Rose. Mathias is helemaal niet blij met de huidige situatie en laat dit maar al te vaak blijken.

Nadat Colette vertrokken is, krijgen Mathias en Marie-Rose opnieuw bezoek van Anna, deze keer zonder Albert. Ze beseffen al snel dat er iets aan de hand is maar Anna wil niet vertellen waarom Albert er niet bij is. Ze komen te weten dat ze ruzie gemaakt hebben en Anna verdenkt Albert ervan vreemd zijn gegaan. Mathias gaat langs bij Albert, die voorlopig bij Jan Van den Bossche logeert, en probeert hem te overtuigen het terug goed te maken met Anna. Hij krijgt de moeilijke opdracht om aan Anna te vertellen dat hij wil scheiden.

Ondertussen komt het toneelstuk van Jan en Rita Van den Bossche dichterbij. Mathias besluit dat hij wil helpen met de voorbereidingen en hij zorgt voor de kostuums die gemaakt worden door VDB Fashion. Samen met Bart Van den Bossche komt hij ook kijken naar de generale repetitie en de volgende dag is hij ook aanwezig met Marie-Rose op de première.

Niet veel later heeft Mathias een rare vraag voor Peter Van den Bossche want hij wil met Marie-Rose trouwen. Peter geeft zijn zegen en niet veel later vraagt Mathias Marie-Rose ten huwelijk. Ze is helemaal in de wolken en begint meteen met het plannen van een verlovingsfeest. Samen met Marie-Rose vertelt Mathias het nieuws aan de familie tijdens het feest in de KomEet. Er ontstaan wel al spanningen tussen het koppel wanneer duidelijk wordt dat Mathias niet voor de kerk wil trouwen. Marie-Rose probeert hem te overtuigen en schakelt een priester in om hem op andere gedachten te brengen. Toch blijft Mathias weigeren en hij heeft daar een goede reden voor: Mathias is namelijk niet gedoopt. Ze komen uiteindelijk tot een compromis en ze gaan gebruik maken van rent-a-priest.

Het einde van 2012 komt in zicht en wanneer de boekhouding binnen de VDB Holding gecontroleerd moet worden, komt Mathias tot de akelige vaststelling dat het helemaal niet goed gaat met Transport. Hij vertelt alles aan Peter en na een crisisvergadering wordt er beslist om Transport te sluiten.

Mathias is aangedaan door deze beslissing en denkt er een tijdje aan om zich volledig terug te trekken uit de holding. Gelukkig kan Peter hem overtuigen om op deze beslissing terug te komen. Toch zit Mathias voorlopig zonder werk en hij gaat een handje toesteken bij de Jan en Alleman op vraag van Jan Van den Bossche.

Het huwelijk komt steeds dichterbij en er moet nog veel gedaan worden. Marie-Rose weet niet meer wat eerst te doen en Mathias komt met het idee om een weddingplanner aan te stellen: Ronny De Praet. Het is een flamboyante man met een eigen mening. Dankzij Ronny komt alles in orde voor de grote dag en het huwelijk verloopt vlekkeloos.

Nu hij op pensioen is, verveelt Mathias zich dood. Hij besluit een wielerclub op te richten. Niet veel later wordt deze hobby een hoofdbezigheid, dik tegen de zin van Marie-Rose. Hij organiseert ook een quiz en later wil hij met alle verenigingen een buurtfeest organiseren. Dit loopt echter niet van een leien dakje. Na heel veel conflicten kunnen ze toch nog een buurtfeest organiseren.

Marie-Rose is ongerust over Mathias omdat hij de laatste tijd heel gespannen is. Hij neemt heel veel hooi op zijn vork omdat hij alles zelf wil doen. Marie-Rose verplicht hem een bezoek te brengen aan Leen Van den Bossche. Zij zegt dat hij het wat rustiger aan moet doen om stress te vermijden.

Tijdens de seizoensfinale is het voor Mathias hét moment van het jaar: het buurtfeest gaat van start met de wielerwedstrijd. Hij is op van de zenuwen en hoopt dat alles goed zal verloopt. De organisatie van het hele gebeuren werd hem te veel en hij wordt onwel. Hij zonderd zicht af van de feestvierders en zakt achter en kermiskraam in elkaar...

Familie afl5125 01
Familie51692
Familie 5171 02
640px-Familie 5208 004
640px-Familie 5202 02
40932055
640px-Familie 5286 003
Familie 5289 003
640px-Familie 5293 011
Familie 5295 002

Twee maanden later. Mathias is inmiddels aan de beterhand na zijn vasovagale syncope. Hij moet nog steeds veel rusten. Leen Van den Bossche gaat regelmatig bij hem langs om hem op te volgen. Enkele weken later lijkt alles terug in orde te zijn met Mathias. Zijn gezondheid is weer op peil en Mathias wil de wielerploeg terug bij elkaar krijgen. Tijdens een vergadering in de Jan en Alleman besluit Mathias om een etentje met de mannen de organiseren.

Er heerst al een tijdje een inbraakgolf in de buurt. Ook Nathalie Debie en Dirk Cockelaere worden hier het slachtoffer van. Volgens stamgast Didier Spinel heeft dit alles te maken met de zigeuners die sinds kort in de buurt zijn komen wonen. Mathias gelooft aanvankelijk geeft woord van wat Didier zegt maar wanneer de inbraken zich blijven voordoen, begint Mathias bij te draaien. Samen met Didier en nog enkele andere mannen wil Mathias het heft in eigen handen nemen. Hij start een burgerwacht.

De burgerwacht van Mathias begint stilletjesaan uit de hand te lopen. Didier vertrouwt de politie niet en hij wil daarom wapens aanschaffen om 's avonds te patrouilleren op straat. Mathias vindt dit een slecht idee en hij krijgt de steun van Mik. Tijdens een nacht loopt het volledig uit de hand wanneer iemand van de burgerwacht een schot lost. Mathias is woedend op Didier en stapt uit de burgerwacht. De politie wilt echter dat Mathias zich opnieuw aansluit zodat hij een oogje in het zeil kan houden. Ondertussen ontstaat er een mooie vriendschap tussen Mathias en Mik en wordt Mathias aanvaardt als een lid van zijn kookclub. Mathias wordt zelfs de officiële sommelier van de club.

Mik vraagt aan Mathias of hij enkele wijnen wil gaan halen in Zuid-Frankrijk en Mathias wil dat maar al te graag doen. Hij vraagt aan Marie-Rose De Putter of ze mee wil gaan maar ze heeft het te druk met de voorbereidingen van het kerstfeest. Marie-Rose stelt voor dat hij Peter Van den Bossche meevraagt omdat hij het moeilijk heeft.

Mathias en Peter vertrekken enkele dagen later naar Zuid-Frankrijk en onderweg vertelt Mathias dat hij nog een zus heeft die in de buurt woont van de wijnhandelaar. Peter probeert hem aan te sporen om zijn zus een bezoekje te brengen maar Mathias vertelt dat de relatie tussen hem en Agnes Moelaert redelijk verzuurd is. Peter kan hem toch overtuigen maar eens aangekomen bij Agnes, wordt het al snel duidelijk dat ze niets meer met hem te maken wil hebben. Ze heeft zelfs niet aan haar dochter Delphine Van Winckel gezegd dat ze een broer heeft.

Terug thuis in België voelt Mathias zich miserabel omdat zijn zus geen contact meer wil met hem. Marie-Rose merkt dat Mathis het er moeilijk mee heeft en hij belt naar Agnes om haar te vragen de ruzie bij te leggen. Het is echter Delphine die de ruzies eens en voor altijd wil oplossen en ze besluit om haar nonkel Mathias een bezoekje te brengen.

Tijdens de kerstdagen logeert Delphine bij Mathias en Marie-Rose, maar Delphine broedt op een plannetje. Ze wil dat Mathias boet omdat hij volgens Agnes de oorzaak is van haar vaders dood. Ondertussen denkt Mathias dat het enorm goed gaat tussen hem en Delphine en hij is ontzettend blij dat zijn nichtje het goed kan vinden met zijn familie. Vooral tussen Delphine en Louise Van den Bossche gaat het zeer goed. Tijdens een tripje naar de schaatsbaan loopt het echter fout af en moet Louise dringend naar het ziekenhuis gebracht worden...

Het loopt gelukkig goed af met Louise maar Mathias voelt zich wel enorm schuldig. Hij zou namelijk met de fiets van Louise naar Patrick gaan om hem te laten nakijken.

Enkele weken later staat plots Agnes voor de deur. Ze wil dat haar dochter onmiddellijk terug naar huis komt maar Delphine wil zich niet zomaar gewonnen geven. Delphine vertelt aan Mathias dat Agnes heel labiel is en een persoonlijkheidsstoornis ontwikkeld heeft na de dood van Karel. Niets is minder waar want het is eigenlijk Delphine die deze stoornis ontwikkeld heeft. Agnes komt al snel te weten dat Delphine een plannetje heeft ontwikkeld om Mathias te laten boeten, ze besluit daarom in België te blijven om haar dochter tegen zichzelf te beschermen.

Mathias en Delphine kunnen het steeds beter met elkaar vinden en starten samen een bvba Bio made. Ook tussen Mathias en Agnes komt het na al die jaren eindelijk tot een verzoening nadat  Agnes beseft dat haar man zelfmoord pleegde door zijn ziekte.

Delphine raakt betrokken in louche zaakjes met de biomaffia. Wanneer de situatie volledig uit de hand dreigt te lopen kan ze niet anders dan Mathias op de hoogte te brengen. Ze verzwijgt echter wel haar aandeel in het hele verhaal. Ze proberen samen Bernard Cryns in de val te lokken maar dan duid de man delphine aan als medeverantwoordelijke. Delphine blijft echter doen alsof ze hier niks van afwist. Agnes doorziet echter het spelletje van haar dochter en vertrouwd haar voor geen haar. Nadien beseft Mathias dat hij Bio-Made zal moeten opdoeken, omdat alle klanten beginnen af te haken. Hij wil helemaal opnieuw beginnen, maar deze keer besluit Delphine niet meer in de zaak te stappen.

Tijdens het lentefeest van Jelle Van den Bossche, krijgt Anna een hersenbloeding en belandt ze in een coma. Vlak daarvoor wou Anna nog een groot familiegeheim onthullen. De weken daarna proberen Marie-Rose, Rita en Jan dit geheim te weten te komen.

Wanneer het later tot een zwaar conflict komt tussen Peter, Veronique en Marie Rose probeert Mathias te bemiddelen en hun met elkaar te verzoenen. Peter weigert naar de modeshow van Veronique te gaan, en dat doet Marie-Rose veel verdriet. Mathias probeert Peter te overtuigen om er nog eens over na te denken, en uiteindelijk is hij toch van de partij.

Delphine naar een instelling

Familie 5326 002
640px-Familie 5353 001
Familie 5346 002
640px-Familie 5357 002
5357 01
640px-Familie 5348 005
Familie 5349 001
640px-Familie 5369 004
640 (4)
640px-Familie 5399 002
Familie 5412 01
S24 E089 011
Familie 5416 07
Familie 5439 004
Familie 5457 001
Familie 5452 02
Familie 5449 01
10999412 10153180445902491 1826867079997583276 n2
Familie 5479 002
Familie 5493 03
S24 E181 011
S24 E184 006
S24 E188 015
S24 E205 019
Familie 5541 001
Familie 5543 003
Familie 5545 035

Op de modeshow van Vero Bello is het duidelijk geworden dat niemand minder dan June Van Damme financiële steun heeft gegeven aan Veronique Van den Bossche. Mathias probeert Marie-Rose De Putter te kalmeren en samen gaan ze naar huis. Eenmaal thuis krijgen Mathias, Marie-Rose en Peter Van den Bossche echter slecht nieuws. Elise Casters is dood teruggevonden en Louise Van den Bossche is bovendien vermist.

De politie denkt dat Louise iets met de dood te maken heeft, omdat zij als laatste bij Elise was. Mathias vraagt zich echter af waar Delphine Van Winckel is, omdat ze haar nergens kunnen bereiken. Hij besluit Agnes Moelaert op te bellen en denkt dat Delphine iets met de dood van Elise te maken heeft. Agnes komt in contact met Delphine en kan haar overtuigen om Louise weer vrij te laten. Samen besluiten ze dat Delphine beter even naar een instelling kan gaan om terug de oude te worden.

De stalkster

Twee maanden later. Mathias merkt dat Veronique Van den Bossche er alles aan doet om Peter en VDB Fashion dwars te bomen. Wanneer Marie-Rose vertelt dat ze een dagje bijspring bij Vero Bello, probeert Mathias haar waar te schuwen omdat het zo tot een familieruzie zal komen. De bom barst wanneer Marie-Rose definitief aan de slag gaat bij Vero Bello en Peter dit via June Van Damme te weten komt. Peter kan het verraad van zijn moeder en zus maar moeilijk verkroppen.

Ondertussen probeert Mathias in contact te komen met zijn zus in Frankrijk. Hij voegt haar toe op Skype, maar het blijkt om een andere Agnes Moelaert te gaan. De vrouw in kwestie wil Mathias beter leren kennen en samen hebben ze lange gesprekken via Skype. Agnes wil al snel afspreken met Mathias en samen gaat ze naar de Jan en Alleman. Agnes biedt vervolgens aan om als secretaresse bij Mathias te beginnen. Na afloop vraagt ze aan Mathias om tijdens hun volgende skype-sessie en andere kant van hem te laten zien.

Mathias besluit zijn passie voor boten prijs te geven, maar Agnes heeft andere plannen. Ze begint zich uit te kleden voor de webcam en Mathias beëindigd onmiddellijk het gesprek. Hij voelt zich schuldig en durft de waarheid niet aan Marie-Rose vertellen. De dagen nadien probeert Agnes terug contact op te zoeken, maar Mathias houdt de boot af en negeert haar verzoeken. Tot Agnes plotseling bij hem thuis staat. Ze biedt zich opnieuw aan als secretaresse en palmt Marie-Rose volledig in. Marie-Rose vindt Agnes de geschikte kandidaat, waardoor Mathias niets anders kan dat Agnes aannemen. Anders zou Agnes het volledige verhaal aan Marie-Rose vertellen.

Agnes gaat al snel te ver in haar spelletje en het begint op stalking te lijken. Ze werkt slechts parttime, maar blijft uren langer rondhangen in het huis van Mathias en Marie-Rose. Ze schuift mee aan tafel en blijft zelfs overnachten. Ze heeft Marie-Rose helemaal rond haar vinger gedraaid en voor Mathias is de maat vol. Hij zet haar aan de deur. Maar Agnes wil het hierbij niet laten en dreigt ermee het leven van Mathias een hel te maken. Agnes probeert Marie-Rose wijs te maken dat Mathias met haar naar bed wou. Marie-Rose is in eerste instantie in shock, maar gelooft uiteindelijk Mathias toch wanneer ze merkt dat Agnes niet helemaal goed bij haar hoofd is.

Nieuwe secretaresse

Mathias moet noodgedwongen op zoek naar een nieuwe secretaresse en krijgt hiervoor de hulp van Benny Coppens. Mathias besluit niet naar het uiterlijk te kijken, maar alleen naar de competenties. Samen met Benny kiest hij voor Jenny Versteven, maar daar krijgt hij al snel spijt van. Jenny is niet op haar mondje gevallen, en neemt zich bij wijze van spreken zelf aan tijdens het sollicitatiegesprek. Ze zet Mathias meteen aan het werk om de chaos die hij een boekhouding noemt, te sorteren. Mathias wil dat Jenny thuis werkt, maar de eerste paar dagen brengt ze verschillende uurtjes bij Mathias thuis door, om zijn papieren in orde te brengen. Mathias zoekt al snel andere oplossingen om van zijn secretaresse te kunnen ontsnappen. Hij brengt de papieren in een sneltempo in orde, waardoor ze vanaf dan thuis kan werken.

Bij Vero Bello begint het gedrag van June Van Damme steeds onuitstaanbaarder te worden. Marie-Rose De Putter en Veronique Van den Bossche kunnen het niet langer aanzien en zoeken naar een manier om haar uit te kopen. Veronique wil ook niet langer afhankelijk zijn van haar zakenpartner, en wanneer ze nieuwe winkellocaties wil openen in Knokke en Brussel, vraagt ze aan Marie-Rose om een hypotheek op haar woning te nemen. Mathias is het hier niet mee eens, omdat hij bang is dat Peter dit opnieuw als een slag in zijn gezicht zal beschouwen. Marie-Rose luistert niet naar haar echtgenoot, en neemt toch de hypotheek.

Ook Peter Van den Bossche zit in de problemen, mede dankzij June en haar nieuwe pion Floor Hintjens. Ze hebben ervoor gezorgd dat Peter betrokken raakt bij een drugszaak met dodelijke afloop. De imagoschade voor de VDB Holding is groot en Peter wil een stap opzij zetten als CEO. Hij vraagt aan Mathias om zijn plaats in te nemen, maar dat ziet hij niet zitten. Samen met Thomas Van den Bossche probeert Mathias hem ervan te overtuigen toch CEO te blijven, omdat zijn werknemers hem nodig hebben.

Gekantelde tankwagen

Ondertussen keert Agnes Moelaert terug uit Frankrijk en neemt ze haar intrek bij Patrick Pauwels. Haar eerste week terug in België verloopt allesbehalve goed, want ze krijgt een GAS-boete voor wildplassen. Mathias vindt het amusant, maar Patrick vindt het een schande en wil naar de burgemeester stappen. Wanneer ook Guido Van den Bossche een GAS-boete krijgt omdat hij affiches aan het plakken was, wil Mathias actie ondernemen. Al verschillen hij en Patrick van mening, toch kunnen ze er samen voor zorgen dat de burgemeester naar hen luistert. Agnes moet nog steeds haar boete betalen, maar in de toekomst zullen ze minder streng zijn.

Bij VDB gaat het van kwaad naar erger en Peter zet dan toch een stap opzij. Thomas neemt zijn plaats is en samen met Thomas geeft Mathias hierover een persconferentie. Nadien verzamelen Mathias, Patrick en Benny Coppens in de Jan en Alleman om te gaan fietsen met Jan Van den Bossche. Tot Mathias via het nieuws verneemt dat er een giftige wolk boven Mechelen hangt door een gekantelde tankwagen. Iedereen moet binnen blijven. Mathias moet noodgedwongen samen met Jan, Patrick, Benny, Albert Thielens en de kleine Arthur Van den Bossche enkele dagen in het appartement van Jan en Linda doorbrengen. Vooral het gehuil van Arthur zorgt voor een domper op de sfeer en wanneer het water dan nog eens verontreinigd is, besluit Mathias er iets aan de te doen.

Wanneer de hulpdiensten de situatie onder controle hebben, gaat Mathias zich bezig houden met de verdeling van de watervoorraad. Dit blijkt geen makkelijke klus, want de inwoners van Mechelen zijn allesbehalve tevreden met de manier waarop het water verdeeld worden. Vooral onruststoker Luc zorgt voor problemen en is de reden waarom de verdeling volledig misloopt. Hij wil Mathias in diskrediet brengen en lukt in zijn opzet. Mathias heeft er genoeg van en pakt Luc hard aan in de Jan en Alleman. Wanneer de gemeente beslist dat de inwoners nog minder water zullen krijgen, is het opnieuw Mathias die onder vuur ligt. Hij wil het slim oplossen en vult ook kruiken met besmet water en geeft aan iedereen de keuze. Ofwel zijn ze tevreden met het water dat ze krijgen, ofwel moeten ze het met besmet water doen. Enkele dagen later krijgt Mathias het nieuws dat alles terug in orde is met het water.

Thomas wordt gechanteerd

Nu Thomas Van den Bossche zijn naam officieel veranderd heeft, willen Mathias en Peter Van den Bossche hem een voorstel doen. Thomas kan zich inkopen bij VDB en aandeelhouder worden. Hij neemt dit aanbod maar al te graag aan, al draagt hij een paar geheimen met zich mee die het voor hem moeilijk maken. Thomas wil er echter het beste van maken en komt meteen met een voorstel om aan Veronique Van den Bossche een samenwerking tussen Vero Bello en Fashion voor te stellen. Mathias houdt zich bezig met de onderhandelingen en stelt een dossier op. Veronique overweegt de samenwerking, tot June Van Damme hier achter komt. Ze zorgt er eigenhandig voor dat Veronique de onderhandelingen stopzet.

Na een vergadering met Peter is Mathias zijn GSM bij VDB vergeten en laat op de avond gaat hij die zoeken. Mathias is verbaasd wanneer hij Thomas op het kantoor aantreft. Hij gedraagt zich vreemd en Mathias wordt achterdochtig. Hij nodigt Thomas en Stefanie Coppens uit voor een etentje om de waarheid te achterhalen. Thomas bekent dat hij gechanteerd wordt door een zekere Andy Coseyns in verband met zijn verleden als escorte. Thomas moet hem 30.000 euro geven of hij vertelt alles aan de pers. De schade voor VDB zou té groot zijn, waardoor Thomas even het geld van VDB geleend heeft. Mathias wil meteen alles aan Peter vertellen, maar Thomas kan hem overhalen om alles op een andere manier op te lossen. Mathias zorgt ervoor dat het geld weer op de rekening van VDB staat en gaat op zoek naar creatieve manieren om aan het geld te geraken. Tot Andy ongeduldig wordt en Mathias het geld zelf wil lenen aan Thomas. Wanneer Andy dood wordt teruggevonden, begint Mathias zich vragen te stellen. Heeft Thomas hier iets mee te maken? Thomas ontkent alles, en het was uiteindelijk Angelo De Bruyne - de pooier van Andy - die achter zijn dood zit.

Bert Van den Bossche is uit de gevangenis kunnen ontsnappen en de familie verkeert in paniek. Net op dat moment krijgen Mathias en Marie-Rose twee vreemde heren op bezoek en ze worden samen met Cédric Van de Caveye het slachtoffer van een tigerkidnapping. Terwijl ze Marie-Rose en Cédric vasthouden, moet Mathias samen met één van de mannen geld gaan halen bij de bank. Zo komt hij toevallig Veronique tegen en hij kan haar op de hoogte brengen van hun situatie. Veronique belt de politie, en ze kunnen de mannen overmeesteren. Uiteindelijk blijkt Bert niets met de hele zaak te maken te hebben.

Marie-Rose verliest alles

Vero Bello zit in slechte papieren en Veronique Van den Bossche kan haar leningen niet meer afbetalen. Ze vraagt een lening aan Marie-Rose De Putter, maar Mathias vindt dit allesbehalve een goed idee. Het gaat nu eindelijk terug iets beter met Peter Van den Bossche en bovendien is het spaarboekje van Marie-Rose niet meer zo goedgevuld als vroeger. Daarnaast wil Marie-Rose ook nog eens een volledige verbouwing laten uitvoeren, maar dat vindt Mathias zeker een slecht idee. Ze moet echter kiezen en geeft een lening aan haar dochter. Maar ze zal dat geen twee keer kunnen doen, waardoor ze zich schuldig voelt.

De financiële problemen bij Vero Bello zorgen ervoor dat ook Marie-Rose in de problemen geraakt aangezien ze haar villa op borg heeft staan voor het modebedrijf. Marie-Rose is hierdoor diegene die aansprakelijk wordt gesteld om de financiële problemen van Vero Bello te betalen. Mathias is bezorgd over Marie-Rose aangezien ze zich meer en meer in de problemen werkt. Zo verkoopt ze haar fondsen van langlopende projecten met verlies om Veronique financieel te steunen. Ook maakt ze haar geld op aan verbouwingen van haar villa, kledij, een tablet ... enzovoort. Wanneer Marie-Rose dagelijks op stap gaat en vreemde telefoontjes pleegt, begint Mathias ongerust te worden. Steeds wanneer Mathias haar betrapt op een leugen of vreemde daad, slaagt ze in paniek en verzint iets om haar man de mond te snoeren. Wat later ontstaan er roddels wanneer Linda Marie-Rose met een onbekende man een hotel ziet buitenkomen. Jan denkt meteen dat ze Mathias bedriegt. Ondertussen probeert Marie-Rose stiekem terug geld te verdienen via de beurs, maar ze krijgt pech en verliest al haar geld. Wat later zet ze haar villa te koop.

Mathias en Marie-Rose nemen hun intrek in de loft van Peter Van den Bossche wanneer hun huis verkocht is, maar Marie-Rose heeft het hier zeer moeilijk mee. Ze kan maar moeilijk afstand nemen van het verleden en wil zelfs al haar meubels en persoonlijke spullen in de loft van Peter zetten. Mathias begrijpt zijn eigen vrouw niet meer, en het komt meermaals tot discussies tussen de twee omdat Marie-Rose weigert verder te gaan met haar leven. Zeker wanneer ze zich ook opsluit omdat ze bang is voor de reacties van haar familie en vrienden, nu ze al haar fortuin kwijtgespeeld is. Mathias doet er alles aan om Marie-Rose terug onder de mensen te krijgen, en schakelt de hulp van Linda Desmet hiervoor in.

Mathias en Trudy

Binnen de VDB Holding moet Mathias het roer overnemen na enkele verwikkelingen binnen de familie. Peter vertrekt voor enkele weken op een geheimzinnige missie in Griekenland en Thomas Van den Bossche overlijdt aan een ernstige nierziekte. Mathias neemt de rol van CEO over tot Peter terugkeert. Ondertussen kriebelt het bij Mathias om opnieuw aan de slag te gaan met zijn handen, nadat hij samen met Agnes de scheepswerf nog eens bezocht heeft. Hij komt met het plan om het atelier van Patrick om te toveren tot een klein bedrijfje waar ze oldtimers kunnen repareren. Ze krijgen ook de hulp van Guido Van den Bossche, die maar al te graag mee in de zaak wil stappen.

Ook Bart Van den Bossche komt om het leven na een auto-ongeluk. Mathias en Patrick Pauwels hebben enorm veel medelijden met Jelle Van den Bossche, die nu naast zijn moeder ook zijn vader verloren is. Ze willen de jongen opbeuren, zeker wanneer zijn verjaardag in aantocht is. Ze brengen hem geregeld naar het atelier van Patrick, waar Jelle kan sleutelen aan de oldtimers waar ze al een tijdje aan werken. Ook voor Trudy Tack de Rixart de Waremme is Mathias een goede steun, maar hun vriendschap verandert al snel in liefde wanneer Trudy toegeeft dat ze passie mist. Het komt tot een passionele kus en de twee gaan met elkaar naar bed. Ze voelen zich allebei schuldig nadien en zwijgen in alle talen over hun misstap.

Wanneer Cédric Van de Caveye plotseling vermist is, zijn Veronique en Marie-Rose ervan overtuigd dat hij ontvoerd is door de leden van FreEco, omdat ze wraak willen nemen op VDB en Vero Bello. Marie-Rose geeft Trudy de schuld van alles, omdat zij Louise Van den Bossche maar strenger moest aanpakken toe ze met FreEco in zee wou gaan. Mathias kan het niet langer aanhoren dat zijn vrouw altijd zo negatief is en het komt tot een fikse ruzie waarbij Mathias woedend wegloopt. Hij maakt zijn opwachting bij Trudy en zoekt troost bij haar. De twee kunnen elkaar niet langer weerstaan en het tijdens een hevige vrijpartij loopt Marie-Rose de woonkamer van Trudy binnen...

Familie s25 5548 005
S25 E002 007

De scheiding

Mathias probeert Marie-Rose uit te leggen wat er gebeurd is, maar zij wil zijn uitleg niet horen. Marie-Rose wil scheiden, hoewel Mathias hoopt dat het toch nog goed zal komen. Hij klopt aan bij Patrick en Agnes, in de hoop dat hij daar tijdelijk kan logeren. Wanneer de familie over de ontrouw van Mathias te horen krijgt, zijn de reacties bikkelhard. Mathias trekt zijn conclusies en wil een tijdje verdwijnen. Marie-Rose wil de scheidingspapieren in orde brengen vertrekt naar Frankrijk, waar ze een nieuw leven begint. Mathias gaat op zijn beurt voor twee maanden naar Scadinavië.

Familie s25 5557 002

Aandelen

Mathias keert terug en blijft bij de familie Pauwels wonen terwijl hij op zoek gaat naar een appartement. De familie bekijkt Mathias scheef na zijn affaire met Trudy. Hij beslist om zich volledig terug te trekken uit de VDB Holding en te verdwijnen. June kan het niet laten om Mathias' aandelen proberen te bemachtigen. Wanneer de familie inziet dat Mathias de slechtste nog niet is, vergeeft men hem. Hij besluit zijn aandelen te behouden en de banden met de familie terug te verbeteren.

Familie 5563 006
Familie 5566 004
Familie 5576 002

Wie wordt de vrouw van Mathias?

Mathias wil opnieuw een duidelijke vaderfiguur zijn voor Jelle. Ondertussen vindt ook Cédric een vaderfiguur in hem en neemt hij Mathias in vertrouwen over de miskraam van zijn moeder. Mathias biedt zijn steun aan bij Veronique, waardoor ze dichter naar elkaar toegroeien. Mathias schrijft zich in op een datingsite, maar zijn eerste date is al meteen een flop. Trudy is jaloers en stelt hem voor om bij haar te komen wonen. Mathias twijfelt, maar Jelle kan hem uiteindelijk toch overtuigen. Mathias krijgt echter al snel weer spijt van zijn beslissing, aangezien Trudy heel jaloers reageert op Veronique. Hij verhuist naar de leeggekomen kamer van Simon in het huis van de friends. Tussen Trudy en Veronique is de spanning ondertussen alsmaar meer te snijden, tot groot ongenoegen van Mathias zelf. Wanneer de gebouwen van VDB instorten, groeien Mathias en Veronique snel dichter naar elkaar toe.

59848770
Image43-305exq76i610tm7fbbggsq
Familie 5619 005-30cuivyhox6lnys9m9tkwa

Mathias en Veronique

Veronique en Mathias groeien naar elkaar toe. Wanneer het tot een kus komt, begint Mathias te twijfelen en denkt dat het beter is om afstand van haar te nemen. Veronique wil eventjes weg van alles en iedereen en beslist mee te gaan naar Marie-Rose in Frankrijk met Peter, Anna en Albert. Wanneer ze terugkeert, begint Veronique alsnog een relatie met Mathias. Vooral Trudy en Marie-Rose hebben het moeilijk hiermee. Het is Trudy die als eerste doorheeft dat er meer aan de hand is tussen de twee en ze strooit al snel overal roddels rond binnen het bedrijf. In een mum van tijd weet iedereen af van hun relatie en de reacties zin zeer gemengd. Veronique licht meteen Cédric in en tot haar grote verbazing is hij zeer blij met deze nieuwe relatie. Het nieuws dat Mathias en Veronique een koppel zijn verspreidt zich als een lopend vuurtje en dankzij June Van Damme bereikt het nieuws zelfs Marie-Rose in Frankrijk. De twee besluiten enkele dagen naar daar te trekken om alles persoonlijk uit te leggen.

Familie 5636 003-30ju3dbcjjztivy8mmbv2i
Familie 5639 005-30ju4is283vymw9xqhc8p6

Repairatelier

Patrick en Mathias gaan van start met een repairatelier en krijgen meteen een eerste opdracht van Agnes. Ondertussen verhuist VDB Fashion naar de nieuwe gebouwen, nadat Mathias voor bemiddelaar speelde tussen Peter en Veronique. Mathias neemt uiteindelijk zijn intrek bij Veronique en Cédric en probeert de brokken met Trudy te lijmen. Simon besluit open kaart te spelen bij VDB en kijkt de cijfers van het afgelopen jaar na. Hij stuit echter op gesjoemel van Mathias en Thomas en doet zo een onthutsende ontdekking die heel wat vragen oproept. Hij roept Mathias op het matje, maar die smeekt Simon om het verleden te laten rusten, omdat het een minder fraaie kant van zijn broer naar boven haalt. Simon wil het niet zomaar laten varen en hij chanteert Mathias om zijn plan rond de foodcorners door te drijven.

Familie 5640 004-30ju4y3wvswxotcaq5w8i2

Zatte Anna

Veronique en Mathias maken zich klaar om Anna en Albert te ontvangen. Wanneer Cédric te weten komt dat Anna vorig jaar stomdronken was met Nieuwjaar, bedenkt hij een plannetje om het feestje iets gezelliger te maken. Cédric slaagt erin om zijn overgrootmoeder zat te voeren, wat zorgt voor hilarische momenten. Hoewel ze eigenlijk kwaad moeten zijn op de uitgehaalde streken van de jongen, kunnen Veronique en Mathias er goed om lachen.

Familie 5649 003
Familie 5674 001
Familie 5681 001

Onhandelbare Cédric

Al snel komen er discussies tussen Mathias en Veronique over de opvoeding van Cédric. Mathias vindt dat Veronique strenger moet optreden. Ze vraagt hem om zich niet rechtstreeks te bemoeien met de opvoeding van Cédric. Wanneer Cédric van het internaat gestuurd wordt door het gooien van een rookbom ontstaan er opnieuw discussies. Cédric is het thuis grondig beu en vraagt aan Benny of hij een tijdje bij hem thuis mag komen logeren. Mathias vindt het een goed idee omdat hij beseft dat zowel Veronique als Cédric even afstand van elkaar moeten nemen. Het duurt echter niet lang voor er problemen binnen de familie Pauwels opduiken. Agnes kan het absoluut niet vinden met Cédric en wil haar huisgenoten waarschuwen voor zijn gedrag. Wanneer er dure horloges van Patrick gestolen worden, is Cédric de enige verdachte. Hij keert terug naar huis na deze beschuldigingen omdat hij er niets mee te maken had.

Familie 5684 002
Familie 5685 003
Familie 5687 002

Relatiebreuk

Peters rol als CEO van VDB wordt in twijfel getrokken en dankzij de beschuldigingen van Simon, wil Veronique de Raad van Bestuur bij elkaar krijgen om te stemmen over de functie. Zij wil zich kandidaat stellen, maar Mathias vindt dat geen goed idee. Het gaat namelijk al een tijdje niet zo goed met haar gezondheid. Ze heeft voortdurend flauwtes en weigert zich te laten onderzoeken. Wanneer ook Simon zich kandidaat stelt als CEO windt Veronique zich nog meer op en maakt Mathias een belangrijk besluit. Tijdens de vergadering geeft hij zijn stem aan Simon, waardoor hij en niet Veronique als winnaar uit de bus komt. Veronique kan dit verraad niet accepteren. Ze zet Mathias meteen aan de deur een maakt een einde aan hun relatie. Mathias doet er alles aan om het terug goed te maken met haar, maar zij wil alle contact verbreken. Mathias neemt opnieuw zijn intrek bij Patrick en Agnes en besluit het eventjes te laten rusten. Hij gaat ondertussen helpen in de brouwerij van Niko omdat hij een grote levering heeft voor Delhaize.

Familie 5696 004
Familie 5717 002
Aflevering 5725-1

Veronique crasht

Na de waarschuwingen van zowel Mathias als Leen negeert Veronique haar fysieke uitputting en voelt zich eenzamer dan ooit. Op een avond valt ze tegen de grond. Cédric maakt zich zorgen over de gezondheid van zijn moeder en verplicht Mathias uit haar buurt te blijven. Niet veel later valt ze flauw op VDB. In het ziekenhuis krijgt ze te horen dat ze overwerkt, ondervoed en uitgedroogd is en zeker een maand moet rusten. Cédric doet zijn moeder inzien dat ze werkverslaafd is en te maken heeft met een burn-out. Ondertussen probeert Mathias meermaals in contact te komen met Veronique. Tot zijn grote verbazing geeft ze toe dat Mathias gelijk had en kust ze hem. Niet veel later worden ze opnieuw een koppel. Wanneer Mathias Veronique een hometrainer cadeau doet, wordt ze er verslaafd aan en maakt Mathias zich zorgen over de té gedreven sporter. Uiteindelijk ziet ze haar fout in.

Familie 5736 002

HIV

Wanneer Trudy van Leen te horen krijgt dat ze HIV-positief is, is ze in alle staten en denkt ze dat het Mathias' schuld is. Die laat zich testen, maar het resultaat is negatief. Hij verzwijgt dit voor Veronique en na een tweede test blijkt dat ook Trudy niet besmet is en er dus een fout gebeurd is in het labo.

Familie 5745 002

Veronique verkracht

Wanneer Simon een tijdje afwezig is door ziekte komt June aan het roer van VDB te staan. Veronique is er niet voer te spreken dat June nu CEO is en gaat terug aan de slag. Zelfs Mathias is ervan overtuigd dat ze er klaar voor is, maar enkele dagen later is ze een wrak en heeft ze opnieuw alle verschijnselen van een burn-out. Mathias laat Veronique onderzoeken door Leen, maar de waarheid is heel anders. Veronique biecht op dat ze op een avond verkracht is in de parkeergarage van VDB Fashion.

BBtThQ5

De verkrachtingszaak

Er worden verdachten opgepakt door de politie in verband met de verkrachtingszaak van Veronique. Zij slaagt erin om haar verkrachter Gert Beysen eruit te pikken, maar hij wordt niet veel later toch vrijgelaten bij gebrek aan bewijzen. Wanneer het onderzoek wordt stopgezet, gaan Mathias en Veronique zelf op zoek naar de verkrachter. Ondertussen steekt June er een stokje voor dat Veronique terug komt werken door op VDB rond te strooien dat Veronique verwacht is. Mathias vangt haar op.

13392096 1082198785206234 7355814662084669812 o
Familie 5768 na 011

De confrontatie met verkrachter Gert

Cédric komt thuis met een goed rapport. Veronique en Mathias verrassen Cédric door hem naar Rock Werchter te laten gaan. Later op de dag gaan Veronique en Mathias inkopen doen. In de supermarkt komt Veronique oog in oog te staan met haar verkrachter. Ze wil absoluut met Gert praten en achtervolgt hem tot bij zijn auto. Wanneer hij Veronique uitmaakt, gaat Mathias hem te lijf. Gert biecht hen op dat hij Veronique moest verkrachten in opdracht.

Familie 5769 003
Familie 5771 001

De moord op June

Mathias en Veronique zijn nog aan het bekomen van hun aanvaring met Gert Beysen wanneer ze van Peter te horen krijgen dat June vermoord is teruggevonden in haar kantoor. Veronique kan haar tevredenheid moeilijk onderdrukken. Dankzij het wurgcontract dat June nog afgesloten heeft tussen VDB Fashion en 9House, ziet het er niet goed uit voor het familiebedrijf. Peter en Veronique nemen opnieuw de leiding op zich en willen er alles aan doen om een faillissement te vermijden. Het lukt Mathias niet om Paul Wils te overtuigen het contract op te zeggen en ook de productiekosten verlagen is geen optie...

Familie 5786 006
Familie 5788 004
Familie 5803 004

De nieuwe CEO

Het faillissement van VDB Fashion is vermeden dankzij de hulp van een buitenstaander: Lars De Wulf. Hij heeft veel geld in het bedrijf gepompt en is zo de grootste aandeelhouder en CEO. Veronique kan dit maar moeilijk verkroppen, maar Mathias kan haar overtuigen dat ze de hulp van Lars nu hard nodig hebben om het bedrijf terug gezond te krijgen. De situatie tussen Veronique en Lars brengt veel vragen met zich mee en Mathias vraagt zich af wat de connectie tussen hen juist is. Op aanraden van Agnes confronteert Mathias haar met zijn vermoedens dat Lars wel eens de vader van haar kindje vorig jaar kon zijn. Veronique maakt meteen duidelijk dat dit helemaal niet waar is en dat zij en Lars vroeger in dezelfde straat woonden als kinderen. Bovendien was Lars de eerste jongen met wie ze ooit gekust heeft.

Familie 5804 005

Agnes naar Frankrijk

Wanneer Benny en Patrick te weten komen dat Agnes achter de mislukte adoptie zit, zijn ze razend op haar. Ze is plots van de aardbodem verdwenen en Mathias is ongerust. Plots staat Agnes aan zijn deur en biedt ze haar excuses aan om alles wat ze gedaan heeft. Ze maakt de beslissing om terug naar Frankrijk te vertrekken en vraagt aan Mathias om met Patrick een regeling te treffen in verband met het huis.

Aflevering 5806-1

Fitnessbuddy's

Lars wil Mathias beter leren kennen en daagt hem uit om samen met hem te gaan fitnessen. Lars zet hem echter aan het denken over zijn relatie met Veronique, met als gevolg dat Mathias haar ten huwelijk vraagt. De ontgoocheling is groot wanneer Veronique aangeeft dat ze niet wil trouwen. Ondertussen maken Mathias en Patrick een einde aan hun repairatelier omdat de zaak niet genoeg opbrengt. Ook merkt hij op dat Patrick dringend een poetsvrouw nodig heeft.

Familie 5812 004
Familie 5827 004
S26 afl5828 052

De arrestatie

Mathias en Veronique gaan een weekendje naar Berlijn om hun liefde te vieren. Wanneer ze terug thuiskomen, treffen ze echter een ravage aan en krijgt Cédric huisarrest. Het gaat van kwaad naar erger met zijn gedrag en hij wordt zelfs van het internaat gestuurd. Wanneer Mathias en Veronique Cédric op een dag moeten ophalen op het politiekantoor komen ze er oog in oog te staan met Gert. Leen ontdekt dat Cédric aan zelfverminking doet, waarna Veronique samen met hem voor een tijdje naar Italië gaat. Ruth ondekt dat Gert op 28 juni in het ziekenhuis heeft gelegen met een hersenschudding, kaakbeenbreuk, wurgsporen in de hals en kneuzingen ter hoogte van het strottenhoofd. Mathias wordt aangehouden voor slagen en verwondingen, maar Gert beslist geen klacht tegen hem in te dienen. Wanneer er uit onverwachte hoek volledige bekentenissen komen van Cédric voor de moord op June, mogen zowel Mathias als Rudi de gevangenis verlaten. Cédric moet naar een gesloten jeugdinstelling.

S26 afl5829 047
Familie 5853 002

Aandelen

De relatie van Mathias en Veronique komt opnieuw onder druk te staan door Lars. Mathias en Peter willen namelijk de aandelen van Lars terugkopen en Mathias doet zijn uiterste best om investeerders te vinden. Veronique ging aanvankelijk akkoord met dit idee, maar lijkt nu haar kar te keren. Ze vindt Lars een goede CEO en wil nog wachten. Mathias begrijpt deze beslissing niet en vraagt zich af of er meer is tussen hen. Wanneer Mathias eindelijk voldoende geld bij elkaar heeft gekregen, blijft Veronique ertegen, zeker nu het bedrijf een nieuwe deal met 9House gesloten heeft. Mathias heeft het moeilijk wanneer hij merkt dat Paul Wils Veronique en Lars naar buiten wil brengen als een 'powerkoppel' aan het hoofd van Fashion.

Familie 5858 011
S26 afl5860 053

De verloving

Tijdens de feestdagen gaat Mathias samen met Veronique naar het familiefeest voor Anna in het landhuis van Lars. Mathias kan zijn ogen niet geloven wanneer ook Lars zijn opwachting maakt en opvallend veel toenadering zoekt tot Veronique. Mathias voelt nattigheid, zeker wanneer Veronique een emotionele toespraak begint te geven over hun liefde. Hij vreest dat ze een einde aan hun relatie aan het maken is, maar wordt aangenaam verrast wanneer ze hem vervolgens ten huwelijk vraagt. Mathias zegt onmiddellijk ja en wil maar al te graag trouwen met Veronique. Later voelt hij echter dat ze spijt heeft van haar beslissing. Hij denkt dat ze hem te dik vindt en gaat squashen met Lars, die zijn liefdesconcurrent tot het uiterste drijft.

Familie 5873 001
Familie 5876 001

De ontvoering van Trudy, Jelle en Louise

Op het familiefeest van de bomma kwam een doodgewaande Bart plotseling tevoorschijn en aangezien de gevaarlijke familie Gallo nog steeds achter hem aan zit, loopt heel de familie Van den Bossche gevaar en worden ze bewaakt. Uiteindelijk worden Trudy, Jelle en Louise ontvoerd en vraagt Isabella Gallo hiervoor 5 miljoen euro losgeld. Mathias en Peter willen daarom het geld van de investeerders voor de aandelen van Lars gebruiken. Het geld wordt echter onderweg gestolen en Mathias is paniekerig wanneer hij een telefoontje krijgt van de hoofdfinancierder, die binnen de 48 uur het geld van de investeerders terug wil zien. Uiteindelijk komt alles toch nog goed wanneer het gestolen losgeld later wordt teruggevonden.

5920-02
Familie 5922 003

De dood van Freya

Mathias en Veronique prikken een nieuwe datum voor hun huwelijk: 30 juni 2017. Wat later loopt Mathias zijn oude vriend Dave en jeugdliefde Freya tegen het lijf. Wanneer Dave voor enkele dagen in Parijs verblijft, biecht ze Mathias op dat ze hem nooit heeft kunnen vergeten. Een dag later wordt Freya dood teruggevonden in haar villa. Evy en Stan hebben een scoop te pakken en brengen het nieuws als eerste naar buiten. De twee denken aan een roofmoord. Stan neemt een interview af van Dave en plaatst het artikel online. Mathias merkt op dat Dave niet de volledige waarheid vertelt over zijn eerste kennismaking met Freya. Hij beslist naar Freya's begrafenis te gaan, waar Stan fotografeert hoe Mathias en Dave ruzie aan het maken zijn. Wanneer Evy en Stan de anonieme tip krijgen dat er geen roofmoord aan de gang was maar een hoogoplopende ruzie, vermoedt Evy dat Mathias iets te maken heeft met de zaak.

17621685 10155255610007491 7795928046832445888 o
Familie 5932 003

De arrestatie van Dave

Plots liggen er constant anonieme pakjes voor de friends hun deur, met daarin steeds nieuwe informatie over de dood van Freya. Zelfs het hele gerechtelijk dossier van de zaak wordt Evy en Stan bezorgd. Van Mathias, die later toegeeft dat hij de anonieme bezorger was, vernemen ze dat het huwelijk van Dave en Freya allesbehalve rooskleurig was. Freya wilde namelijk scheiden, maar Dave wilde dit niet omdat zij de erfgenaam was van de scheepswerf. Evy besluit op eigen houtje speculaties op Localscoop te publiceren, waardoor Dave begint te panikeren. Zijn vader wilt namelijk de moordzaak hierdoor heropenen. Op een afgelegen plek houdt Dave Mathias onder schot en eist dat Evy via haar nieuwssite live laat zien hoe hij eerst Mathias en nadien zichzelf neerschiet. Hij verwijt Mathias dat hij Freya inpraatte te scheiden van hem. Stan kan hem echter tegenhouden. Dave wordt gearresteerd voor de moord op Freya.

Familie 5983 005
Familie 5985 004

Trouwzaal afgebrand

Veronique kiest Peter als getuige. Mathias' eerste keuze is Patrick, maar wanneer die weigert, kiest hij Lars als getuige. Veronique ergert zich aan de vriendschap tussen Mathias en Lars. Niet veel later blijkt Lars vader te worden van het kindje van Marie. Mathias en Veronique nodigen hen enkele keren uit, maar Mathias vermoedt dat Veronique jaloers is op Marie. Ondertussen probeert Cédric zelfmoord te plegen, maar hij wordt gelukkig op tijd tegengehouden. Mathias krijgt te horen dat hun trouwzaal is afgebrand. Hij kan echter een andere zaal vastkrijgen en stelt Viv voor om de catering van het feest voor haar rekening te nemen. Veronique is hier niet mee akkoord. Mathias gaat daarom aan Linda vragen of ze geen goed woordje wil doen bij Veronique over Viv. Uiteindelijk gaat ze dan toch akkoord.

Familie 5988 seizoensfinale 001-4
Familie 5988 seizoensfinale 004

Het huwelijk

Veronique zit nog steeds met twijfels over haar trouw. Ze is er zeker van dat ze verliefd is op Lars maar wil Mathias niet in de steek laten. Lars is het beu en beslist om met Marie naar Londen te verhuizen. Hij treft alle regelingen en vertelt aan Mathias dat hij geen getuige meer kan zijn voor de trouw, waarna Mathias Peter vraagt als dubbelgetuige. Veronique doet bitsig tegen Mathias, maar hij maakt zijn verloofde duidelijk dat hij er alles aan doet om het huwelijk perfect te laten verlopen door zelfs een regeling met Hans te treffen zodat Cédric ook kan komen. Veronique breekt wanneer ze dit verneemt. Op de dag van de trouw zelf lijkt alles perfect te gaan en is het feest tot in de puntjes verzorgd. Er is enkele één probleem: waar is Veronique?

Familie 5989 na 004
Familie 5989 004

Trouwfeest in mineur

Veronique beslist om met Lars te vertrekken. Wanneer hij plots weg moet, staat Cédric plots achter haar. Ze beslist om toch met Mathias te trouwen. Het feest wordt echter verpest door Cédric, wanneer hij zat een speech geeft over hoe Veronique hem altijd maar weer verwaarloosd heeft en hij maakt haar belachelijk in het bijzijn van iedereen. Veronique loopt compleet overstuur weg en wil meteen het trouwfeest verlaten. Het feest eindigt dan ook in mineur. De volgende dag komt Cédric het al bijleggen met Mathias en Veronique en ze maken duidelijke afspraken. Twee maanden later blijkt Veronique nog steeds een affaire te hebben met Lars.

2017-10-13 (5)

De vrijlating van Cédric

Cédric beslist 2 jaren middenjury in 1 jaar te doen. Wanneer hij zijn punten heeft gekregen, belt hij zijn moeder en Mathias op en vertelt dat hij geslaagd is op beide jaren en aan zijn universitaire studies Rechten kan beginnen als hij vrijkomt uit de jeugdinstelling. Veronique krijgt te horen dat de instelling met een positief advies naar de jeugdrechter gaat. Uiteindelijk wordt Cédric definitief vrijgelaten uit de instelling en geeft hij een feestje in de Jan & Alleman.

2017-09-25 (9)

Conditie

Mathias werkt thuis aan zijn conditie op hun hometrainer. Wanneer een bezwete Mathias samen met Veronique wil douchen, wimpelt ze hem van zich af door een excuus te zoeken. Na verloop van tijd groeien ze echter terug dichter naar elkaar toe. Veronique ziet in dat Mathias de man van haar leven is. Die blijft sporten en schaft zich zelfs allerhande toestellen aan, zoals een hometrainer en een roeimachine. Cédric toont zich ondertussen vastberaden om iets te maken van zijn universitaire studies. Mathias is trots op zijn stiefzoon.

Familie 6028 004

Lars in nauwe schoentjes

Peter en Mathias zijn teleurgesteld in Lars wanneer blijkt dat hij een vertrouwelijk contract van Van Dyck laat inkijken door Paul Wils nadat hij ook nog eens een mail verstuurde naar Paul over de onderhandelingen met Van Dyck. Ze roepen een bijzondere raad van bestuur samen om Lars op zijn plaats te zetten, maar dan biecht Veronique op dat ze de mail stuurde naar Paul omdat ze opnieuw CEO wil worden.

Familie 6038 002
Familie 6041 001
S27 afl6043 060
Familie 6049 002

De affaire komt uit

Lars ontvangt dreigmails van een anoniem mailadres. Deze persoon dreigt ermee een mail naar Mathias te versturen over de affaire van Lars en Veronique. De twee doen er alles aan om ervoor te zorgen dat Mathias de mails niet kan lezen. Lars maakt duidelijk aan Veronique dat de chantage enkel kan stoppen als ze de waarheid vertelt aan Mathias. Veronique gaat een moeilijk gesprek aan met Mathias. Zij biecht hem op dat ze een affaire heeft gehad met Lars. Mathias vertelt op zijn beurt dat hij allang afwist van de affaire en hij de persoon is die de dreigmails verstuurde. Veronique weet niet wat ze hoort. Mathias stelt zijn eisen ten opzichte van Veronique: ofwel stapt Lars op bij VDB, ofwel zijzelf. Wanneer Lars hem bij zijn thuis komt uitdagen, gaan de twee op de vuist met elkaar. Mathias vertrekt thuis met slaande deuren. Veronique is ongerust omdat ze niet weet waar Mathias zit. Ondertussen ontdekt Marie dat Mathias en Paul een meeting hebben gehad. Lars en Veronique beginnen zich hierover vragen te stellen. Mathias beslist zijn aandelen van VDB te verkopen met de bedoeling een nieuw bedrijf op te starten.

Familie 6049 003
Familie 6050 004
Familie 6062 002

Nieuw familiebedrijf

Mathias doet Veronique het voorstel om samen met hem een nieuw familiebedrijf op te richten. Hij wil dat ze hier mee instapt om zo VDB weg te concurreren. Ook Paul wil investeren in de nieuwe zaak, omdat hij vindt dat VDB te sterk begint te staan ten opzichte van 9House. Lars is woedend op Veronique. Mathias stelt Veronique zijn businessplan voor. Zij is bang dat de familie haar de rug zal toekeren. Veronique wil dat Mathias tenminste de exclusiviteit van 9House laat vallen zodat VDB Fashion er niet onderdoor gaat. Ondertussen stelt ze Lars voor een keuze: ofwel krijgt ze haar oude job terug ofwel neemt ze ontslag. Na een tijdje biedt Lars Veronique haar oude job als personeels- en financieel directeur terug aan. Veronique hapt toe, waarna Mathias beslist zijn plannen voor het nieuwe familiebedrijf definitief op te bergen.

Familie 6092 002

Aandelen

Mathias is woedend wanneer Lars dreigt slechts de helft van zijn verkochte aandelen uit te betalen. Dit doet hij uit wraak, omdat Mathias tijdens zijn tijd als aandeelhouder van VDB reeds plannen had voor het opstarten van een nieuw familiebedrijf mét exclusiviteit van 9House voor dit bedrijf. Ondertussen wordt het café van Jan openbaar verkocht aan de hoogste bieder, Anna, die financiële hulp kreeg van Mathias en Peter. Wat later laat Lars Peter en Veronique weten dat hij Mathias zijn aandelen toch volledig gaat uitbetalen.

Familie 6071 002
Familie 6081 003
Familie 6083 003

Relatieproblemen

Veronique volgt de raad van haar relatietherapeut op en voelt dat Mathias langzaam terug dichter naar haar toegroeit. Veronique vermoedt dat Mathias op de hoogte is van het geheim dat ze voor hem verborgen houdt. Rudi denkt echter dat Mathias zelf een geheim heeft. Mathias biecht Veronique op dat hij voor Freya's dood nog intiem met haar is geweest en en dat ze nooit getrouwd zouden geweest zijn als Freya niet gestorven was. Veronique worstelt met Mathias' bekentenis over Freya. Mathias ergert zich aan de houding van Veronique. Rudi maant haar aan om hem de volledige waarheid op te biechten. Tussen Veronique en Mathias lopen de gemoederen hoog op, wanneer Veronique hem eindelijk de volledige waarheid opbiecht. Hij kan alsmaar niet verkroppen dat zij meerdere keren en veel intiemer is geweest met Lars dan hijzelf met Freya. Mathias gooit Veronique buiten. Ze beslist op hotel te gaan.

Familie 6086 003
Familie 6137 008

Relatiebreuk

Tussen Mathias en Veronique zit opnieuw een flink haar in de boter wanneer hij haar thuis treft. De situatie van de afgelopen weken wordt Veronique teveel. Mathias beslist om op zijn jacht te gaan wonen. Veronique gaat voor enkele weken naar Italië om alles op een rijtje te zetten. Mathias is Cédric en Louises 18de verjaardag niet vergeten. Louise krijgt van hem een boottocht met brunch voor haar en 3 vriendinnen. Terug thuis heeft Cédric een goed gesprek met Mathias over Veronique. Rudi en Veronique organiseren een kindermodeshow voor het goede doel. Tijdens de modeshow is ook Mathias aanwezig en hij wordt zelfs de hoogste bieder. Zo halen Rudi, Veronique en Trudy 5306,86 euro binnen voor de vzw.

Familie 6117 003

Jobaanbieding

Mathias heeft samengezeten met 2 jonge gasten in verband met de start-up van een nieuwe firma. Hij wil investeren in een food-app, waarbij men eten online kan bestellen maar dan culinair. Niet veel later wordt Mathias benaderd door Paul, die hem de job van Marie aanbiedt. Mathias gaat Lars echter persoonlijk vertellen dat hij het voorstel van Paul heeft geweigerd en kan hem zelfs overtuigen de strijdbijl tussen hen voorgoed te begraven. Niet veel later organiseert Mathias een bloedinzameling van het Rode Kruis in de Jan & Alleman.

Familie 6150 005

De scheiding

Mathias heeft een bod gedaan op een appartement en kreeg te horen dat deze werd aanvaard. Plots krijgt hij een telefoon van de bank en stuit op een probleem: Mathias heeft een handtekening van Veronique nodig voor de lening bij de bank, omdat de twee nog officieel getrouwd zijn. Hij beslist met haar af te spreken om te praten over hun echtscheiding. Ondertussen doet Mathias Veronique opnieuw het zakelijk voorstel om met hem in zee te gaan.

Familie 6166 002
Familie 6180 003
Familie 6187 001

Dress & Play

Veronique neemt, tegen de wil van Peter, ontslag bij VDB Fashion en start samen met Mathias het nieuwe modebedrijf Dress & Play op, waarbij hij de administratieveling is en zij de creatieveling. Veronique wil de ontwerpen van Rudi overkopen om een kindercollectie in handen te hebben. Peter staat op ontploffen wanneer hij dit verneemt en Lars ligt in de knoop met zijn gevoelens. Ondertussen raakt Cédric weer helemaal van streek over zijn trauma uit de instelling en de moord op June en wanneer het opnieuw botst met Veronique voelt ze zich opnieuw tekortgeschoten als moeder. Ze lucht haar hart bij Mathias. Die laat haar ondertussen weten dat hij haar terug wil en kust haar. Veronique maakt hem echter duidelijk dat ze geen relatie meer met hem wil.

Familie 6194 002
Familie 6208 seizoensfinale embargo 007

Verzoening van Larsique

Mathias en Veronique krijgen de prototypes van hun eerste collectie. Ook krijgen ze van winkelketen Young Styles het aanbod om hun dochterbedrijf te worden. Ze gaan uiteindelijk niet in op het aanbod. Wanneer Veronique Lars' mening over het aanbod van Young Styles vraagt, is Mathias hier niet over te spreken. Ook Marie is furieus. Ze eist dat Lars alle contact met Veronique verbreekt. Nadat Veronique Lars in de Azoren is gaan halen, geven ze eindelijk toe aan hun gevoelens voor elkaar en worden ze een koppel. Mathias treft de twee samen aan als hij de woning binnenkomt en Marie wordt door Cédric ingelicht. Niet veel later komt Mathias met verrassend nieuws voor Veronique: hij zet een stap terug bij Dress & Play.

Familie 6210 001

Amelie neergestoken

Amelie werd neergestoken bij Veronique thuis. Ze heeft het overleeft, maar moest geopereerd worden. Alles wijst in de richting van Veronique, die zich net als Amelie niets meer kan herinneren van de avond. Veronique moet naar de gevangenis voor poging tot moord. Mathias beslist daarom om Dress & Play alleen verder te zetten. Hij neemt ook de zorg voor Cédric op zich.

Familie 6218 003

Raadgever Mathias

Mathias is zenuwachtig voor de eerste collectie van Dress & Play, terwijl Veronique nog steeds in de gevangenis zit. Hij blijft twijfelen aan de onschuld van zijn ex. Ondertussen spreekt hij af met Marie en ze hebben een goed gesprek. Ze vertelt hem over Cédrics gevoelens voor haar en haar haat voor Veronique. Wanneer Cédric opnieuw zijn gevoelens uit voor Marie, hoort Mathias dit gesprek en geeft hij hem goede raad.

Familie 6230 002
Familie 6232 001

De verkoop van Dress & Play

Mathias beseft dat hij niets in de modewereld te zoeken heeft en dat het bedrijf te veel imagoschade opgelopen heeft door de gebeurtenissen met Veronique. Hij besluit om zijn aandelen van Dress & Play te verkopen. Marie licht Veronique hierover in in de gevangenis, die razend is. Cédric brengt Lars op het idee om Mathias' aandelen over te kopen. Die wil echter enkel verkopen aan Fashion als Lars opstapt als CEO. Lars bedenkt een plan en huurt iemand in om de aandelen van Mathias over te kopen. Wanneer Mathias hierachter komt, zint hij op wraak.

Familie 6238 002
Familie 6238 Extra 001 Lars Mathias

Lars beschuldigd van aanranding

Mathias stuurt een escorte, Nora Dubois, op Lars af om hem te verleiden. Wanneer dit plan mislukt, gaat hij samen met Marie nog een stapje verder. Evy krijgt onverwacht bezoek van Nora, die beweert dat Lars haar aangerand heeft. Ze raadt haar aan om naar de politie te gaan, maar Nora wilt niet dat Lars nog meer slachtoffers maakt. Evy gelooft haar en schrijft er een artikel over op Localscoop. De grote kranten pikken het verhaal al snel op, waardoor Lars in een lastig parket komt te zitten. Amelie en Evy komen erachter dat Nora een escorte is en in opdracht werkt. Ze biecht op dat het Mathias was en Lars brengt hem een bezoekje.

Familie 6245 002
Familie 6250 001

De manipulatie van Marie

Mathias vindt dat Lars genoeg geboet heeft voor zijn daden, maar Marie denkt hier anders over. Ze probeert zijn wraakgevoelens tegenover Lars opnieuw op te wekken. Lars wordt door een bedrijf opgebeld om naar zijn ervaring met Mathias als werknemer te polsen. Marie raadt Lars aan om niet te mild te zijn en hoewel hij een goede aanbeveling geeft, wordt Mathias toch niet aangenomen. Marie vertelt Mathias over de aanbeveling van Lars, die hem hiermee confronteert. Hierdoor weet Lars dat Marie een vuil spel speelt en hij ontslaat haar onmiddellijk. Mathias begrijpt niet waarom Marie ontslagen is.

Familie 6271 003
S28 afl6267 021

De terugkeer van Marie-Rose

Cédric en Marie duiken samen in bed. Mathias raadt Marie aan om uit Cédrics buurt te blijven, maar het komt uiteindelijk toch tot een relatie. Marie-Rose keert terug om Veronique te steunen, die voor assisen zal meoten verschijnen. Wanneer ze elkaar onverwacht tegen het lijf lopen, loopt dat allesbehalve hartelijk. Anna en Albert proberen voor een verzoening te zorgen en na een goed gesprek lijkt dat ook te lukken. Marie-Rose heeft het uitgemaakt met haar vriend in Frankrijk. Niko vraagt Mathias om raad wanneer hij concurrentie krijgt van een goedkoper bier. Mathias raadt hem aan om meer in te zetten op promotie.

Familie 6289 001

Getuige Marnix

Marie-Rose is de echte dader van de steekpartij op Amelie en probeert getuige Marnix met geld om te kopen. Hij zal enkel verdwijnen als ze hem binnen de 2 dagen 10.000 euro betaalt, maar zij heeft dat geld niet. Zij ziet zich genoodzaakt om de hulp van Mathias in te roepen. Ze maakt hem wijs dat ze haar geld is kwijtgeraakt aan haar ex-vriend in Frankrijk en dat ze zo snel mogelijk 10.000 euro nodig heeft om de deurwaarders van haar af te houden. Hierna verdwijnt Marnix spoorloos.

Familie 6292 001
Familie 6301 003

Zakelijk partner

Door de vele extra bestellingen voor Gust wilt Niko Mathias als zakelijk partner aanwerven. Hij vindt het een aanlokkelijk voorstel en wanneer Niko hem meevraagt tijdens onderhandelingen met meneer Ackaert, die Gust op de Chinese markt wilt brengen, stemt hij in. Ondanks de vroege deadline zeggen Mathias en Niko toch toe op Ackaerts voorstel. Wanneer de bestelling plots verdubbeld wordt en Niko achter Mathias' rug toezegt, moet hij tijdens de feestdagen doorwerken en heeft hij de hulp van anderen nodig. Ze worden uiteindelijk opgelicht wanneer het definitieve bedrag het voorschot van op het modelcontract blijkt te zijn.

S28 afl6306 050
S28 afl6308 027

Marie-Rose in de gevangenis

Mathias en Niko leggen het bij. Niet veel later wordt Niko plots opgepakt en biedt Mathias een troostende schouder voor Mieke, maar hij wordt al snel weer vrijgelaten. Marie-Rose blijkt de echte dader te zijn van de steekpartij op Amelie en wordt opgepakt, terwijl Veronique wordt vrijgelaten. Mathias bezoekt haar in de gevangenis en komt zo te weten waar het geld dat hij haar gegeven heeft echt voor diende. Hij is ook de enige die haar een beetje kan begrijpen. Wanneer Peter erachter komt dat Jelle door Jeremy al een tijdje verplicht wordt om aan matchfixing te doen, bedenkt hij samen met Mathias een plan om hem de stuipen op het lijf te jagen.

Familie 6312 001
Familie 6344 001
Familie 6350 005

Gust café

Mathias raadt Niko aan om een café te kopen met Gust om het zo nog populairder te maken. Niko wil de Jan & Alleman kopen en ook Mathias vindt dat een goed idee. Achter de rug van Jan gaat Niko met de bomma praten. Die ziet er het voordeel echter niet van in en wil dat ze Jan inlichten. Die is razend en weigert om zijn café te verkopen. Na een gesprek met Mathias is Anna al meer te vinden voor het idee, maar Jan blijft koppig. Mathias en Niko vertellen Jan dat ze van plan zijn om een oud en onpopulair café in buurt van de Jan & Alleman over te kopen en dat helemaal te renoveren. Jan krijgt het heet onder zijn voeten, maar in werkelijkheid is het een plannetje van Mathias en Niko. Anna heeft hen door en kan Jan overtuigen om het café te verkopen. Ze stelt echter wel een paar voorwaarden, waaronder ook dat Jan er moet blijven werken en dat de ziel van het café behouden moet blijven.

Familie 6354 002
Familie 6365 005

Jans ontslag

Jan heeft het moeilijk met de hervormingen die Mathias en Niko doorvoeren in het café en dreigt met zijn ontslag. Hier komt hij nadien toch op terug, maar hij blijft het oneens met de vernieuwingen van de nieuwe bazen. Cédric volgt ondertussen rijlessen om te bewijzen aan Marie dat hij volwassen genoeg is om een vader te zijn. Hij vraagt Mathias om hem te helpen auto leren rijden. Hij vraagt Mathias ook om raad over zijn huidige relatie met Marie en zoekt steun bij hem. Wanneer Cédric voor de zoveelste keer ruzie heeft gehad met Marie vraagt hij aan Mathias of hij tijdelijk bij hem mag komen logeren. Mathias beslist hem te helpen.

Familie 6365 001
Familie 6370 004
2019-04-19 (8)

Mathias en Marie

Door de ruzies met Cédric en diens vake afwezigheid groeit Marie meer naar Mathias toe. Hij vergezelt haar dan ook vaak mee naar controles in het ziekenhuis. Iris, de tweelingzus van Evy, verdenkt Marie ervan haar zus gedood te hebben. Ze haast zich naar Marie en vraagt haar op de man af of ze Evy vermoord heeft. Marie krijgt op dat moment hevige krampen in haar buik, maar Iris weigert een ziekenwagen te bellen. Mathias komt op dat moment binnen en kan Marie helpen. Marie verliest een van haar twee kindjes. Iris voelt zich schuldig, maar geeft niet af en begint Marie te schaduwen. Marie wordt nu echter goed in de gaten gehouden door Mathias en het lukt Iris niet meer om alleen met Marie te zijn. Mathias biecht op een avond op aan Marie dat hij gevoelens voor haar heeft. De gevoelens zijn wederzijds en de twee eindigen samen in bed. Cédric komt hierachter en is in alle staten. Hij wil dat Mathias hem met rust laat. Mathias en Marie voelen zich schuldig, maar worden toch een koppel.

Familie 6392 001
Familie 6393 004
Familie 6399 004

De verdwijning van Marie

Iris zoekt terug toenadering met Marie en spreekt met haar af aan de dokken in Antwerpen. De dag nadien wordt Iris bebloed teruggevonden en is er van Marie geen enkel spoor meer. Iris wordt naar het ziekenhuis gebracht en krijgt te maken met hoofdinspecteur Tess Houben, die de onrustwekkende verdwijning van Marie onderzoekt. Voor Mathias en Cédric is het duidelijk dat Iris schuldig is en ze gaan op zoek naar de waarheid. Tijdens een zoekactie aan het kanaal wordt er een schoen van Marie en een insulinespuit teruggevonden. Iris wordt opgepakt op verdenking van moord en verdwijnt in de gevangenis. Mathias maakt Cédric duidelijk dat Marie niet meer teruggevonden zal worden en wil dat hij verder gaat met zijn leven.

Familie 6420 001
Familie 6423 002
Familie 6423 na 003

Op zoek naar Marie

Veronique vermoedt dat Marie nog leeft en slaat de handen in elkaar met Iris om haar en haar ongeboren kleinzoon te vinden. Veronique onderschept een telefoontje van Mathias waaruit ze kan afleiden dat Marie nog leeft. Iris schaduwt Mathias en komt te weten dat Marie misschien in een Zwitsers ziekenhuis verblijft, waarna ze naar daar afreist. Ze loopt er Marie tegen het lijf, die op de vlucht slaat en Mathias alarmeert. Mathias vervoegt Marie en laat zijn omgeving in de steek. Lars, Veronique en Iris schakelen een privé-detective in, die erachter komt dat ze nu in een huis in Noord-Frankrijk verblijven. Al snel wordt duidelijk dat Marie niet meer zwanger is en wanneer Mathias de detective opmerkt, maar die hem duidelijk dat het kindje gestorven is en laat hij de overlijdensakte zien. Ondertussen biecht Marie zowel de moord op haar moeder als die op Evy op aan Mathias, waarna duidelijk wordt dat baby Kasper toch nog leeft.

Familie 6428 016
Familie 6428 003

Strijd om Kasper

Iris gaat in Frankrijk op zoek naar Mathias en Marie. Ze vindt hen en dringt hun huis binnen, waar ze ontdekt dat Kasper nog leeft. Ze neemt hem mee en wil hem naar Lars en Veronique brengen, maar tijdens een tussenstop wordt ze neergeslagen door Marie, die Kasper terug meeneemt. Marie spreekt af met Lars en Veronique bovenaan een klif bij Cap Blanc-Nez. Veronique probeert een regeling te treffen voor Kasper, maar Marie wil niet dat iemand haar kind afpakt en richt plots een pistool op Lars en Veronique. Mathias komt tussenbeide en richt nu zelf het pistool naar hen. Het duurt te lang voor Marie en tijdens een schermutseling met Mathias duwt Mathias Marie van de klif, waarna zij tientallen meters naar beneden valt.

Familie 6429 004
Aflevering 6431 21.03.12

Het einde van Marie

In Frankrijk is Marie dodelijk ten val gekomen dankzij Mathias. Veronique bedenkt een plan om ervoor te zorgen dat de val van Marie een zelfmoord wordt. Ze sleurt Mathias en Lars mee in de leugen en met hun drietjes zorgen ze voor voldoende bewijsmateriaal dat Marie zelfmoord gepleegd heeft. Veronique en Lars keren terug naar België met Kasper en brengen Cédric op de hoogte. Na twee maanden wordt het onderzoek naar de dood van Marie afgerond. Mathias werkt ondertussen opnieuw in de brouwerij. Veronique legt hem de scheidingspapieren voor, maar hij heeft nog wat tijd nodig.

Familie 6448 004
Familie 6458 005

Mathias versus Lars

Veronique gaat na de dood van Kasper door een moeilijke periode en doet Lars twijfelen aan hun relatie. Zij kan het niet verkroppen dat hij Rudi nog een kans wil geven als ontwerper. Veronique vindt wel steun bij Mathias en Lars zoekt Mathias op om over de scheidingspapieren te praten. Die is echter niet van plan om die te ondertekenen en drijft Lars tot het uiterste. Mathias kan het nog altijd niet verkroppen dat Lars Veronique van hem afgepakt heeft. Lars bewaart ondertussen nog steeds Marie's pistool in een kluis in zijn loft.

Familie 6455 004
Familie 6466 002

Een nieuw familiebedrijf

Peter komt met het idee om een nieuw familiebedrijf op te richten: VDB Shoes. Veronique weigert om mee te stappen in het project, maar Mathias gaat wel in op Peters voorstel. Het voorstel wordt uitgewerkt als de online webwinkel Shoes 2 Shoes. Ondertussen heeft Mathias het moeilijk met zijn zakenpartner Niko, die volledig de weg kwijt is door het ongeluk met Kasper. Zijn schuldgevoelens zijn te groot en hij wil de brouwerij verkopen om opnieuw te beginnen. Mathias ruikt meteen een goede deal en kan samen met Peter de brouwerij voor een prijsje overkopen.

Familie 6481 001
Familie 6467 001

De overname

Mieke keert terug naar Niko omdat hij de brouwerij verkocht heeft en Niko beseft dat hij een grote fout gemaakt heeft. Mieke overtuigt hem aan Peter en Mathias te vragen om het contract te verscheuren. Zij gaan hier echter niet mee akkoord en Mieke is razend op Peter en Mathias voor deze beslissing. Mathias legt de bezwaren van de familie naast zich neer en denkt na over de toekomst. Mathias gaat op zoek naar een nieuwe brouwer, maar in het contract met Niko staat dat hij de man moet opleiding om Gust te maken op de authentieke manier. Niko gaat tegen zijn zin terug aan de slag.

Familie 6473 003
Familie 6484 004

Contractbreuk

Niko leidt Karel op als nieuwe brouwer van Gust, maar dat loopt niet van een leien dakje en Niko vreest voor de toekomst van zijn bier. Mathias en Peter hebben hier echter geen oren naar en willen internationaal gaan met Gust. Ondertussen vindt Mathias dat Jan te oud wordt om nog in het café te staan, maar Peter durft het hem niet te zeggen. Jan besluit zelf op te stappen. Niko kan niet langer zien hoe Karel Gust verpest en uit zijn frustratie bij Mieke. Hij pleegt contractbreuk door de stoppen met de opleiding en Niko en Mieke beslissen om te verhuizen.

Familie 6488 004
Familie 6487 extra 001

Verliefd op Veronique

Veronique laat haar klacht tegen Rudi en Niko vallen, maar blijft zich afstandelijk gedragen tegenover Lars. Mathias vraagt Veronique om hem en Peter te helpen met een grootse reclamecampagne voor Gust. Ondertussen geeft hij haar ook de getekende echtscheidingspapieren, maar zij besluit om dat nog even verborgen te houden voor Lars en verstopt ze in de loft. Lars kan er niet tegen dat Mathias en Veronique blijven afspreken en ontdekt dat Veronique de echtscheidingspapieren verstopt heeft. Hij is razend, waarna Veronique de nacht doorbrengt met Mathias.

Familieruzie 0
Familie 6492 002

Hoop op verzoening

Veronique vertelt doodleuk aan Lars dat ze naar bed is geweest met Mathias. Lars kan zijn kalmte niet bewaren en het komt tot een gevecht tussen beide mannen in de Jan en Alleman. Veronique neemt dit niet in dank af en Lars heeft het nu helemaal verprutst. Mathias ziet alle acties van Veronique als liefde en heeft terug hoop voor hun huwelijk. Hij koopt een dure halsketting voor haar verjaardag, maar ook Lars wil haar imponeren. Veronique pakt haar koffers om terug in haar oude huis in te trekken. Ze wil zowel Lars als Mathias een tijdje niet meer zien.

Familie 6506 001
Aflevering 6516 om 08.52.04

Reclamecampagne

Nu Mieke en Niko verhuizen, is Mathias van plan om wat vaker in de brouwerij te overnachten. Zjef is niet van plan om Mathias het naar zijn zin te maken en doet zijn uiterste best om hem weg te pesten. Ook Rudi ziet Mathias liever gaan, zeker wanneer Mathias te horen krijgt dat hij met Gust een prestigieuze prijs gewonnen heeft, een prijs die eigenlijk toebehoord aan Niko. Peter nodigt Niko en Mieke ook uit voor de prijsuitreiking, maar Mathias weigert een toegeving te doen naar Niko toe. Mathias huurt vervolgens Kathleen Moens in om hem te helpen met een reclamecampagne voor Gust.

Familie 6505 002
Familie 6516 003

De prijsuitreiking

De situatie tussen Mathias en Lars escaleert nogmaals wanneer Amelie bekend maakt dat Mathias haar financieel gaat steunen in haar groots bouwproject. Lars is er zeker van dat Mathias dit alleen doet om hem te raken. Kathleen brengt ondertussen goede ideetjes aan voor de campagne en samen met Mathias beslist ze om een model te gebruiken dat als twee druppels water op Niko lijkt. Tijdens de prijsuitreiking maken Mieke en Niko onverwacht tot hun opwachting, maar uiteraard worden ze niet vermeld door Mathias. Mieke kan haar kalmte niet bewaren en maakt Mathias belachelijk.

Aflevering 6521 om 17.45.05
Aflevering 6521 om 17.34.39

Het bedrog van Lars

Niko zit volledig in de put en geeft Mathias de schuld van al zijn problemen. Tijdens het feestje voor zijn huwelijksverjaardag met Mieke, maakt Mathias ongewild ook zijn opwachting om bloemen te geven. Mathias komt ondertussen van Kathleen te weten dat Lars haar wou kussen. Mathias weet dat Veronique zich afgezonderd heeft in Frankrijk en belt haar om te vertellen dat Lars haar bedrogen heeft. Mathias maakt zich voor de zoveelste keer onpopulair wanneer Niko een ongeluk heeft en men een wanhoopsdaad vermoedt. Lars laat Mathias naar zijn kantoor komen om te onderhandelen.

Aflevering 6524 om 09.10.04
Aflevering 6524 om 09.15.49

Lars neergeschoten

Lars chanteert Mathias met het wapen van Marie en wil dat hij voorgoed uit hun levens verdwijnt. Mathias wordt vervolgens opgepakt door de politie. Lars en Mieke beweren namelijk dat hij Lars neergeschoten heeft in zijn kantoor. Veronique keert terug uit Frankrijk en Mathias wordt op de rooster gelegd. Er worden geen kruitsporen op zijn kledij aangetroffen en bovendien heeft ooggetuige Robyn Mathias ook niet zien weglopen zoals Mieke beweerd. Mathias is er zeker van dat hij er wordt ingeluisd en wordt vrijgelaten door de politie. Lars en Mieke worden ook ondervraagd, maar ontkennen alles.

Aflevering 6538 om 11.23.11
Aflevering 6543 om 14.01.12

Vaderschapstest

Mathias probeert Veronique aan zijn kant te krijgen, maar zij kiest voor Lars. Cédric vertelt namelijk aan Mathias dat zijn moeder zwanger is. Mathias begint te tellen en wil van Veronique weten of er een kans bestaat dat hij de vader is. Hij eist een vaderschapstest en Veronique gaat akkoord. De test is negatief en Mathias is dus niet de vader. Dit komt hard aan bij hem en hij gaat naar Mieke en Niko met een deal. Als Mieke naar de politie stapt met de waarheid, trekt hij zich volledig terug uit de brouwerij. Niko gaat niet akkoord en Mieke verscheurt het voorstel van Mathias.

Aflevering 6538 om 11.15.36
Aflevering 6556 om 14.30.49

Het gevecht

Mathias probeert nog op een andere manier achter de waarheid te komen en chanteert Amelie. Als zij een opname van Lars zijn bekentenis kan maken, zal hij al haar schulden afbetalen. Amelie slaagt erin, maar krijgt last van haar geweten en wist de opname volledig. Mathias probeert Veronique te raken door zijn goede band met Cédric in haar gezicht te wrijven. Mathias zegt enkele kwetsende opmerkingen tegen zowel Veronique als Lars over hun miskraam en krijgt het hard te verduren. Lars verliest zijn kalmte en slaat Mathias opnieuw het ziekenhuis in. Hij besluit opnieuw geen klacht in te dienen.

Aflevering 6566 om 22.18.22
Aflevering 6570 om 15.45.01

Assistant Manager

Mathias gaat terug aan de slag in de brouwerij en krijgt het aan de stok met Zjef. Mathias kan het niet verdragen dat hij en Rudi telkens rommel achterlaten in de keuken en bovendien kaarsen heel de nacht laten branden. Mathias probeert Zjef bang te maken door te dreigen hem op straat te zetten. Ondertussen wil Mathias opnieuw uitbreiden en hij koopt twee extra cafés over. Hij wil Cédric de job van Assistant Manager geven om alle cafés te leiden. Peter gaat niet akkoord omdat zijn studies voorrang moeten krijgen. Mathias krijgt toch zijn zin en ze hebben in Cédric een zeer goede werkkracht gevonden.

Wordt binnenkort aangevuld

Misdrijven


  • In dienst nemen van illegale arbeiders.
  • Verbergen van een lijk op zijn scheepswerf.
  • Rijden onder invloed.
  • Toebrengen van slagen en verwondingen aan Gert Beysen.
  • Verbergen van informatie voor de politie.
  • Onopzettelijke moord op Marie Devlieger

Trivia


  • Mathias is geboren op 19 augustus 1959. Anno 2019 is hij dus 60 jaar oud.
  • In 2010 vertelt Marie-Rose dat ze reeds met Mathias op de verjaardag van Agnes is geweest, maar in 2013 wordt duidelijk dat broer en zus al jarenlang geen enkel contact meer met elkaar hebben door een ruzie.
  • Mathias heeft verschillende gelijkenissen met Hugo Beckers: beiden zijn ze zakenmannen en beiden hadden ze een relatie met Marie-Rose en nadien ook met diens dochter Veronique.

Quotes

Mathias lucht zijn hart bij Agnes
Mathias: Wie had ooit gedacht dat tante Rita rijker ging zijn dan Marie-Rose?

Generiek

Galerij

Foto's