FANDOM


Mathias Moelaert
Seizoenen 171819202122232425262728Koorts29 Familie portret2017 mathias 01
Eerste verschijning Aflevering 3831 - 21 april 2008
Laatste verschijning -
Gespeeld door Peter Bulckaen
Huidig beroep Zakenpartner De Proeverij, eigenaar Jan en Alleman
Huidige partner Marie Devlieger
Kinderen -
Ouders † onbekend en † onbekend
Huidige categorie Huidige Hoofdpersonages
Algemene InformatieFamilie en LiefdeslevenStudies en BeroepslevenVerhaallijnenMisdrijvenQuotesTriviaGeneriekGalerijFoto'sLees Meer

Algemene Informatie

Mathias Moelaert is een hoofdpersonage dat sinds 21 april 2008 vertolkt wordt door Peter Bulckaen.

Familie en Liefdesleven

Mathias zijn ouders zijn reeds overleden. Hij heeft één zus genaamd Agnes Moelaert. Mathias en Agnes zijn opgegroeid op de scheepswerf van hun vader, die stierf nadat hij ziek werd. Doorheen de jaren (tot en met 2011) blijkt Mathias een goed contact te hebben met zijn zus en gaat hij zelfs met Marie-Rose De Putter bij haar op bezoek. Later wordt er een andere draai gegeven aan het verleden tussen broer en zus. Tijdens het 23ste seizoen wordt duidelijk dat Mathias en Agnes door een erfeniskwestie alle contact verbroken hadden. Ze sluiten elkaar weer in de armen nadat ze elk hun verhaal hebben kunnen doen. Mathias maakt op dat moment ook voor het eerst kennis met zijn nichtje Delphine Van Winckel.

Als student had Mathias een relatie met Freya Vertongen. Freya was Mathias' eerste lief. Doordat hun vaders het niet met elkaar konden vinden omwille van hun onderlinge concurrentie, hield hun relatie niet stand. Freya moest het uitmaken van haar vader. In december 2017 komt de kijker te weten dat Mathias en Freya voor Freya's dood nog intiem zijn geweest met elkaar.

Lange tijd bleef Mathias een ongehuwde man, tot hij in contact komt met Marie-Rose De Putter. De twee worden verliefd en beginnen een relatie. Ze gingen nadien twee keer kort uit elkaar, wanneer Mathias verdacht werd van mensensmokkel en wanneer Marie-Rose ervan overtuigd was dat Mathias en Caroline De Meester een affaire hadden. Wanneer de twee uiteindelijk terug bij elkaar komen, vraagt Mathias haar ten huwelijk en ze stappen op 1 februari 2013 in het huwelijksbootje. In 2015 komt tot een definitieve breuk tussen Mathias en Marie-Rose wanneer de twee door een huwelijkscrisis gaan. Mathias bedroog haar namelijk met Trudy Tack de Rixart de Waremme en wordt betrapt, waarna Marie-Rose de echtscheiding aanvraagt.

Tot ieders verbazing worden Mathias en Veronique Van den Bossche een koppel na zijn scheiding met Marie-Rose. Mathias vraagt haar een jaar later ten huwelijk, maar Veronique weigert. Nadien komt ze op haar beslissing terug en vraagt ze zelf Mathias ten huwelijk. Hun huwelijk vindt plaats in juni 2017, maar enkele maanden later gaan de twee uit elkaar wanneer het ontrouw van Veronique aan het licht komt. Mathias vraagt de scheiding aan. Het lukt hem uiteindelijk om Veronique uit zijn hoofd te zetten.

In april 2019 lijkt er tussen hem en Marie Devlieger meer te zijn dan vriendschap, het komt zelfs tot een kus. Mathias heeft de zorg van Veronique haar zoon Cédric Van de Caveye zowat op zich genomen, die hem dit niet in dank afneemt. Mathias zorgt dan ook weer mee voor Marie tijdens haar zwangerschap.

Studies en Beroepsleven

Mathias ging als jonge knaap al aan de slag op de scheepswerf van zijn vader, en groeide praktisch op tussen de boten. Hij heeft Bedrijfswetenschappen gestudeerd aan de universiteit en het was dan ook geen verrassing wanneer Mathias de scheepswerf overnam na de dood van zijn vader. Nadien nam hij ook een transportbedrijf over. Mathias is een zeer goede zakenman die veel succes heeft met zijn bedrijven. Wanneer er aandelen te koop komen te staan van MVM, besluit Mathias deze over te kopen. Zo wordt hij mede-aandeelhouder van het bedrijf. Samen met Veronique Van den Bossche stond hij aan de leiding.

Wanneer Mathias Gilbert Vandersmissen leert kennen, worden ze goede vrienden. De twee zorgen voor een samenwerking tussen MVM en Gilberts kledingketen F@C. Na het plotse overlijden van Gilbert, neemt de familie Van den Bossche F@C over en starten ze de VDB Holding, waar ook Mathias in investeert. Matthias wordt manager van de tak VDB Transport en verkoopt zijn scheepswerf. Nog geen jaar wordt beslist om VDB Transport op te doeken door de financiële crisis en tegenvallende cijfers. Mathias wil zich terugtrekken uit de Holding, maar Peter Van den Bossche kan hem op andere gedachten brengen. Hij blijft zetelen in de Raad van Bestuur.

Tijdens het 23ste seizoen start hij samen met Delphine een bedrijfje op genaamd Bio-Made. Samen importeren ze Franse wijnen naar België. Onder meer de Jan en Alleman en de Foodbar behoren tot hun klanten. Wanneer ze hun bedrijfje moeten opdoeken, besluit Mathias volledig opnieuw te beginnen onder een nieuwe naam: BioPro-Made met Jenny Versteven als secretaresse.

Een jaartje later maakt Mathias van zijn hobby opnieuw zijn beroep. Samen met Patrick Pauwels en Guido Van den Bossche gaat hij oldtimers oplappen en doorverkopen. Ze vestigen zich in het atelier van Patrick. Later wordt het een repairatelier waar hij samen met Patrick zaakvoeder van wordt. Hij gaat ook een handje helpen in de brouwerij van Niko Schuurmans. Op 1 juni 2016 wordt duidelijk dat Mathias gestopt is met BioPro-Made. Op 20 oktober 2016 beslissen Mathias en Patrick om te stoppen met het repairatelier. De reden hiervoor was dat het niet veel geld opbracht.

In november 2017 beslist Mathias zich terug te trekken uit de VDB Holding door zijn aandelen te verkopen, met de bedoeling opnieuw een eigen bedrijf op te starten. Uiteindelijk bergt hij deze plannen op wanneer Veronique beslist bij VDB Fashion te blijven. Mathias verkoopt nadien toch zijn aandelen aan Lars De Wulf. In 2018 starten Mathias en Veronique alsnog hun eigen bedrijf op: Dress & Play. Ze storten zich samen op de markt van de kindermode, om zo geen concurrentie te zijn voor VDB Fashion. Wanneer Veronique terug met Lars begint aan te pappen, trekt hij zich terug uit het bedrijf.

Op aanvraag van Niko Schuurmans stapt hij begin 2019 mee in De Proeverij als zakenpartner. De twee nemen samen de Jan en Alleman over en willen de brouwerij verder uitbreiden.

Verhaallijnen

Familie3831

Tijdens haar zoektocht naar een locatie voor de modeshow van Maison Marie-Rose ontmoet Marie-Rose De Putter de charmante botenmaker Mathias. Hij geeft Marie-Rose een rondleiding op zijn scheepswerf en ze is onmiddellijk verkocht voor de locatie. Mathias nodigt nadien Marie-Rose uit voor een etentje om de samenwerking te bespreken. Marie-Rose wil hun relatie echter professioneel houden en samen met Trudy Tack de Rixart de Waremme gaat ze langs op de werf om de modeshow voor te bereiden. Nadien vraagt Mathias haar opnieuw mee uit en hij probeert avances bij haar te maken. Marie-Rose wijst Mathias echter af, omdat ze naar eigen zeggen niet klaar is voor een nieuwe relatie.

Twee maanden later

Familie3912
Familie4033
MarieRoseMathiasHD
Familie4099
Mathias.marierose afl4098

Het wordt duidelijk dat Marie-Rose De Putter en Mathias nog steeds veel contact hebben met elkaar, maar puur vriendschappelijk. Het gebeurt echter nog vaak dat Marie-Rose haar afspraakjes afzegt, omdat ze merkt dat Mathias nog steeds hoopt op meer. Mathias vindt het spelletje van 'aantrekken en afstoten' van Marie-Rose niet meer leuk en gaat ten rade bij Trudy Tack de Rixart de Waremme. Zij probeert te verklaren dat Marie-Rose de laatste tijd nog niet veel succes heeft gehad in de liefde en Mathias begrijpt haar volledig.

Mathias wil de hoop niet opgeven en wil Marie-Rose overtuigen om hem een kans te geven. Hij overlaadt haar met geschenken, bloemen en uitnodigingen voor feestjes en etentjes. Hij merkt dat dit uiteindelijk het tegenovergestelde effect heeft en hij wil het anders aanpakken. Hij neemt Marie-Rose mee naar zijn heiligdom en Marie-Rose is enorm gecharmeerd door dit gebaar. De twee worden een koppel.

Maison Marie-Rose gaat in productie in Bulgarije en Marie-Rose wil met Mathias op prospectie gaan. Veronique Van den Bossche gaat niet akkoord en wil zelf op prospectie gaan met Mathias. Bij hun terugkeer brengen ze verslag uit en lijkt alles in orde te zijn. Eind december vertrekken Mathias en Marie-Rose voor enkele dagen naar Parijs.

Mathias zit met financiële zorgen bij zijn transportfirma en Veronique begint argwaan te krijgen. Is Mathias niet met dubieuze zaakjes bezig? Mathias gaat plots op zoek naar een koper voor zijn boot en Marie-Rose vindt dat hij veranderd is de laatste tijd. De transportfirma van Mathias gaat een samenwerking aan met Maison Marie-Rose en Linea Veronica, maar zijn chauffeur slaagt er niet in om de stoffen op tijd te leveren en Veronique is razend. Mathias neemt nadien Mario Van de Caveye mee naar Bulgarije, waar hij potentiële kopers voor zijn boot ontmoet.

In Bulgarije ligt de productie van de prêt-à-porter stil. Mathias raadt aan om de problemen ter plaatse te gaan bekijken. Marie-Rose is van mening dat Veronique naar Bulgarije moet reizen. Na een pittige discussie met Veronique en Mario zit er voor Marie-Rose niets anders op dan zelf de problemen in Bulgarije te gaan oplossen. Gelukkig wil Mathias haar vergezellen. In Bulgarije komen ze er tijdens hun fabrieksbezoek achter dat er verschillende machines stuk zijn, maar Marie-Rose denkt dat er meer aan de hand is wanneer de eigenaar van de fabriek zeer vreemd reageert op hun bezoek. Ze krijgt de indruk dat ze kinderen tewerkstellen en probeer onopgemerkt de fabriek te onderzoeken.

Mathias krijgt een verontrustend telefoontje. De modeshow van Veronique kan niet doorgaan omdat de kleren in Bulgarije uit de vrachtwagen gestolen zijn. Het hoeft niet gezegd dat zij in alle staten is en ze verwacht een schadevergoeding van Mathias.

Familie4208
Familie4282
Familie4324
Mathiasseizoen19
Familie4612
Familie4644

Veronique Van den Bossche voelt zich in de steek gelaten door haar familie omdat niemand gelooft in een complot tegen haar collectie. Ze gaat voor een lange tijd naar Spanje om er tot rust te komen. Mathias en Marie-Rose De Putter blijven de leiding over Maison Marie-Rose en Linea Veronica op zich nemen en er wordt een nieuwe ontwerpster aangeworven: Jennifer Verjans.

Mathias betrapt zijn chauffeur Mon op een dure leugen en op hetzelfde moment ontdekt Veronique in een winkel in Granada een deel van haar gestolen collectie. Veronique keert onverwacht terug en gaat meteen op zoek naar de groothandel die de kleren verkocht heeft aan Spanje. Veronique blijft er van overtuigd dat haar moeder en Mathias meer weten over de diefstal van haar collectie, maar Mathias houdt de lippen stijf op elkaar.

Mathias krijgt in zijn bedrijf het bezoek van de politie omdat er een onderzoek naar de gestolen collectie van Linea Veronica is ingesteld. Mathias wordt niet veel later in het ziekenhuis opgenomen met een CO-vergiftiging. De politie stelt een onderzoek in en polst bij Marie-Rose of haar vriend zakelijke problemen heeft. Mathias kan iedereen overtuigen dat het een ongeluk was, maar krijgt toch nog twee weken rust voorgeschreven. Samen met Marie-Rose gaat hij een tijdje op reis naar Italië.

Het komt uiteindelijk tot een fusie tussen Maison Marie-Rose en Linea Veronica en zo wordt MVM geboren. Mathias wordt mee aandeelhouder en dankzij de jonge Jennifer stapt ook Francis De Ridder mee in de zaak als geldschieter. Wanneer Rob Gerrits ontslagen wordt bij VDB Electronics door zijn gokverslaving, geeft Mathias hem nog een tweede kans en hij kan aan de slag bij zijn transportfirma.

Rob komt te weten waarom Mathias al maanden zich zo vreemd gedraagt, want hij wordt al een tijdje benaderd door een oplichter en bovendien werkt Mathias met illegale werknemers op zijn werf. Marie-Rose blijft zich zorgen maken over Mathias, maar hij maakt haar duidelijk dat ze zich met haar eigen zaken moet bemoeien. Door een felle ruzie op zijn werf, komt één van zijn werknemers om het leven, maar Mathias kan de politie niet alarmeren, want de man was ook illegaal in het land.

Marie-Rose krijgt het bezoek van een buitenlander, die beweert dat Mathias zijn broer goed kent. Marie-Rose begint zich steeds meer vragen te stellen. Ze luistert het verhit gesprek af tussen Mathias en de broer van de dode Albanees. Wanneer Marie-Rose het gevoel heeft dat ze achtervolgd wordt, kan Mathias niet anders dan de waarheid vertellen over de oplichting en de illegale arbeiders op zijn werf. Veronique is van mening dat Mathias de Arabier die hem chanteert moet aangeven bij de politie, maar voor hem en Marie-Rose is dat geen optie. Mathias ziet maar één oplossing: onderduiken in het buitenland. Marie-Rose wil daar niets van weten echter.

Mathias krijgt de politie over de vloer in verband met een lijk dat is gevonden. Hij krijgt ook op zijn scheepswerf de politie over de vloer en aansluitend zoeken de agenten Marie-Rose thuis op om zijn alibi te controleren. Zij weet echt niet meer of ze Mathias kan vertrouwen en neemt afstand van hem. Marie-Rose vertrouwt Mathias niet meer en ze probeert via Rob te achterhalen in welke duistere zaken haar vriend betrokken is. Het komt tot een breuk tussen de twee.

Familie4496
Familie4479
Familie4516
Familie4570
Familie4607
Familie4632
Familie4654

MVM wordt te koop gezet en Marie-Rose De Putter maakt een afspraak met Mathias om deze verkoop te bespreken. Het is de eerste keer in maanden dat de twee elkaar zien. Mathias komt voortdurend over de vloer en probeert zo Marie-Rose te overtuigen dat al zijn problemen ondertussen opgelost zijn. Het komt tot een kus en Marie-Rose geeft hem nog een kans. Veronique heeft er een probleem mee dat haar moeder en Mathias terug een koppel vormen en maakt dit duidelijk door hem te negeren.

Marie-Rose wordt door Francis De Ridder onder druk gezet om vandaag nog met de aandeelhouders te vergaderen over de verkoop van MVM. Voor Veronique is het uitgesloten dat Mathias aanwezig is op de meeting en ook zijn zeg mag doen. Mathias kan het niet verdragen dat hij wordt zwart gemaakt en wil Marie-Rose laten inzien dat verkopen geen juiste beslissing is.

Bij het afgraven van zijn pas aangekochte terreinen heeft Mathias een lijk ontdekt. Veronique vindt dit net iets te toevallig. Mathias vreest dat zijn imago een deuk heeft gekregen nu er een lijk is gevonden op zijn terrein en deze houding is dan weer verdacht voor Veronique. Rob Gerrits dringt bij Mathias aan om naar de politie te stappen met zijn vermoedens over de identiteit van het lijk. Ondertussen koopt Mathias de aandelen van Francis over en wordt de verkoop van MVM afgeblazen

Nu Mathias de aandelen van Francis in handen heeft, stort hij zich op de uitwerking van een nieuw businessplan. Hij wil Véronique van zijn goede bedoelingen overtuigen via Mario. Mathias wil meer betrokken worden bij het creatieve aspect van MVM, maar Veronique is van mening dat hij zich enkel met de zakelijke kant bezig moet houden.

Rob moedigt Mathias aan om de carrousel van leugens te stoppen en Marie-Rose over de illegale arbeiders en de twee lijken te vertellen. Hij wil namelijk naar de politie stappen met het hele verhaal. Mathias vertelt de waarheid aan Marie-Rose, maar begint terug te twijfelen of het wel verstandig is om met zijn verhaal naar de politie te stappen. Wat als hij veroordeeld wordt tot een gevangenisstraf? Marie-Rose maakt zich sterk dat het zo’n vaart niet zal lopen en ze gaat met hem mee naar het politiekantoor.

Mathias loopt op de toppen van zijn zenuwen omdat zijn gerechtelijk dossier er hoe langer hoe slechter uitziet. Mathias wordt echter niet vervolgd door de politie en wordt volledig vrijgepleit. Marie-Rose klaagt ondertussen dat zij in de kou blijft staan omdat Mathias voortdurend moet werken. Veronique waarschuwt Mathias dat het vijf voor twaalf is en dat hij aan haar moeder moet bewijzen dat ze belangrijker is dan zijn werk.

Nadien komt Marie-Rose te weten dat Mathias voortdurend naar de Jan en Alleman gaat om iets te drinken, en daar steeds praat met Rita Van den Bossche, die geen fraaie dingen uit het verleden van Marie-Rose blootlegt. Mathias wil het fijne van de jarenlange vete tussen de twee dames weten en maakt ook Dimitri Roels nieuwsgierig. De waarheid komt aan het ligt, waardoor Dimi besluit om zijn relatie met Rita te verbreken. Rita is razend op Marie-Rose en Mathias en de haatgevoelens groeien nog meer.

In de Jan en Alleman leert Mathias de zakenman Gilbert Vandersmissen kennen. Hij is de zaakvoerder van een confentieketen genaamd F@C en Mathias ziet een mooie samenwerking in de toekomst met MVM. Zeker nu Mario Van de Caveye naar Italië verhuist is, zijn ze op zoek naar een nieuwe ontwerper en de piepjonge Axel De Meester wordt voorgesteld. Veronique wil daar niets van weten en haalt Maxim De Pauw binnen. Uiteindelijk lukt het om Veronique te overtuigen en Mathias sluit een exclusieve deal met Gilbert om samen een collectie te maken. Axel gaat ook aan de slag binnen MVM en Gilbert stelt zijn rechterhand Caroline De Meester voor.

Familie4692
Familie4710
Familie4717

Bij VDB Electronics heeft er een verwoestende brand plaatsgevonden en onder meer Marie-Rose werd opgenomen in het ziekenhuis. Mathias staat zijn vriendin en vrienden bij en komt te weten dat Rita de hoofdverdachte is. Mathias spoort Marie-Rose aan om de volledige waarheid over Rita te vertellen aan de politie. Enkele dagen later mag Marie-Rose het ziekenhuis verlaten. Ondertussen zit Maarten zonder werk en wil Mathias de jongen uit de nood helpen. Hij spreekt zijn goede vriend en zakenrelatie Quinten Huisinga aan, die een exclusief restaurant heeft.

Twee maanden later

Mathias, Marie-Rose en Roos gaan samen eten in het restaurant van Quinten, waar Maarten nu al een tijdje werkt. Bij MVM wordt ontwerper Maxim De Pauw op staande voet ontslagen door Veronique. Mathias wil Axel De Meester de job van hoofdontwerper aanbieden, maar Veronique vreest dat de jongen nog te onervaren is. Veronique draait bij en samen met Mathias krijgt ze te maken met de harde zakenvrouw Caroline. Nu Axel hoofdontwerper is, wil Caroline zich meer bezighouden met de collecties van MVM. Het komt er op neer dat Mathias geregeld als scheidsrechter moet optreden tussen de twee sterke vrouwen en hij klaagt hierover tegen zijn goede vriend Gilbert.

Caroline wil een videoclip opnemen om de nieuwe kindercollectie in de verf te zetten, met tegenzin van Veronique. Mathias gaat wel akkoord en bespreekt alles zelf met Caroline, dit tot jaloezie van Marie-Rose. De videoclip is een succes en Veronique moet haar ongelijk toegeven. Mathias en Caroline kunnen het goed met elkaar vinden, en daar heeft Marie-Rose het toch moeilijk mee. Ondertussen is de ex-vrouw van Gilbert - Colette Vermeir - terug in het land. Ze wil haar aandelen van F@C verkopen en Gilbert polst bij Mathias of hij interesse heeft. De terugkeer van Colette zorgt echter voor enorme stress bij Gilbert. Tijdens een avondje uit in de Jan en Alleman krijgt hij een hartaanval. Hij sterft ter plaatse.

De dood van Gilbert heeft een grote impact op Mathias, maar vooral de inhoud van zijn testament zorgt voor conflicten. Gilbert en Colette waren nog getrouwd, maar Caroline is er zeker van dat Gilbert aan haar gedacht heeft. Ze openen bij Gilbert thuis een kluis en vinden daar een testament en Caroline wil de rechtsgeldigheid van het documenten laten bewijzen door een notaris. Colette blijkt toch nog de enige eigenaar te worden van F@C, maar is niet van plan om het bedrijf te houden. Ze legt bij Mathias het idee om het bedrijf over te nemen en dat zet Mathias en de familie Van den Bossche aan het denken.

Veronique, Marie-Rose en Peter komen samen met Mathias om het idee van een VDB Holding te bespreken. Het komt erop neer dat vooral Mathias met geld over de brug zal moeten komen en hiervoor zijn scheepswerf zal moeten verkopen. Mathias krijgt ondertussen de vraag van Maarten en Roos of hij wil investeren in hun culinaire droom. Wanneer de plannen voor de Holding werkelijkheid worden, vraagt hij aan Maarten en Roos om de eigenaars te worden van het bedrijfsrestaurant.

Familie afl4886 08
Familie afl4891 02
Familie afl4919 02
Familie afl4932 01
Familie afl4974 01
Familie afl4976 02
Familie afl4941 01
Familie afl5000 15
Familie afl5020 07
Familie afl5105 23

Mathias en Veronique Van den Bossche zien Caroline en Marie-Rose in de ravijn vallen. Hij probeert Caroline nog te helpen maar ze is overleden. Later in het ziekenhuis blijkt dat Marie-Rose de val zal overleven en Mathias is enorm opgelucht. Toch kan hij haar niet zien want ze wordt beschuldigt van poging tot moord. Mathias weet niet wat hij moet geloven en Veronique denkt dat hij partij kiest voor Caroline. Niet veel later komt de waarheid aan het licht en Mathias voelt zich bedrogen door Caroline. Hij voelt zich zeer schuldig maar gaat toch terug bij Marie-Rose inwonen. De twee proberen hun ruzies bij te werken maar dit loopt niet zoals het zou moeten.

Ondertussen probeert Mathias om Victor Praet bezig te houden wanneer die thuis moet rusten dankzij zijn hernia. Mathias haalt een oud modelschip van zolder zodat ze die samen kunnen renoveren. Ze zijn dagenlang bezig met het project en de twee worden goede vrienden. Marie-Rose vindt dat Mathias te veel tijd steekt in Victor en te weinig tijd in hun relatie. Met de komst van Anna Dierckx en Albert Thielens wordt het alleen erger. Anne en Albert besluiten zich met de hele zaak te moeien en ze kunnen Mathias overtuigen om Marie-Rose eens mee te nemen op een verwenweekend. Tijdens dit weekend groeit het koppel weer dichter naar elkaar toe en alles komt weer in orde. Anna en Albert zijn tevreden met het resultaat en gaan terug naar de zee.

Niet veel later krijgen Mathias en Marie-Rose opnieuw onverwacht bezoek. Deze keer komt Colette Vermeir voor hun deur staan met slecht nieuws. Haar Franse vriend heeft haar bedrogen en daarna is ze nog een tweede keer bedrogen geweest door Michael, een jongeman die ze had leren kennen in Nice. Mathias denkt dat Colette een verslaving heeft omdat ze steeds voor jongere mannen valt. Terwijl Colette vertelt dat ze volledig gebroken heeft met Michael, komt Mathias te weten dat ze hierover liegt en hij gaat dit meteen vertellen aan Marie-Rose. Mathias is helemaal niet blij met de huidige situatie en laat dit maar al te vaak blijken.

Nadat Colette vertrokken is, krijgen Mathias en Marie-Rose opnieuw bezoek van Anna, deze keer zonder Albert. Ze beseffen al snel dat er iets aan de hand is maar Anna wil niet vertellen waarom Albert er niet bij is. Ze komen te weten dat ze ruzie gemaakt hebben en Anna verdenkt Albert ervan vreemd zijn gegaan. Mathias gaat langs bij Albert, die voorlopig bij Jan Van den Bossche logeert, en probeert hem te overtuigen het terug goed te maken met Anna. Hij krijgt de moeilijke opdracht om aan Anna te vertellen dat hij wil scheiden.

Ondertussen komt het toneelstuk van Jan en Rita Van den Bossche dichterbij. Mathias besluit dat hij wil helpen met de voorbereidingen en hij zorgt voor de kostuums die gemaakt worden door VDB Fashion. Samen met Bart Van den Bossche komt hij ook kijken naar de generale repetitie en de volgende dag is hij ook aanwezig met Marie-Rose op de première.

Niet veel later heeft Mathias een rare vraag voor Peter Van den Bossche want hij wil met Marie-Rose trouwen. Peter geeft zijn zegen en niet veel later vraagt Mathias Marie-Rose ten huwelijk. Ze is helemaal in de wolken en begint meteen met het plannen van een verlovingsfeest. Samen met Marie-Rose vertelt Mathias het nieuws aan de familie tijdens het feest in de KomEet. Er ontstaan wel al spanningen tussen het koppel wanneer duidelijk wordt dat Mathias niet voor de kerk wil trouwen. Marie-Rose probeert hem te overtuigen en schakelt een priester in om hem op andere gedachten te brengen. Toch blijft Mathias weigeren en hij heeft daar een goede reden voor: Mathias is namelijk niet gedoopt. Ze komen uiteindelijk tot een compromis en ze gaan gebruik maken van rent-a-priest.

Het einde van 2012 komt in zicht en wanneer de boekhouding binnen de VDB Holding gecontroleerd moet worden, komt Mathias tot de akelige vaststelling dat het helemaal niet goed gaat met Transport. Hij vertelt alles aan Peter en na een crisisvergadering wordt er beslist om Transport te sluiten.

Mathias is aangedaan door deze beslissing en denkt er een tijdje aan om zich volledig terug te trekken uit de holding. Gelukkig kan Peter hem overtuigen om op deze beslissing terug te komen. Toch zit Mathias voorlopig zonder werk en hij gaat een handje toesteken bij de Jan en Alleman op vraag van Jan Van den Bossche.

Het huwelijk komt steeds dichterbij en er moet nog veel gedaan worden. Marie-Rose weet niet meer wat eerst te doen en Mathias komt met het idee om een weddingplanner aan te stellen: Ronny De Praet. Het is een flamboyante man met een eigen mening. Dankzij Ronny komt alles in orde voor de grote dag en het huwelijk verloopt vlekkeloos.

Nu hij op pensioen is, verveelt Mathias zich dood. Hij besluit een wielerclub op te richten. Niet veel later wordt deze hobby een hoofdbezigheid, dik tegen de zin van Marie-Rose. Hij organiseert ook een quiz en later wil hij met alle verenigingen een buurtfeest organiseren. Dit loopt echter niet van een leien dakje. Na heel veel conflicten kunnen ze toch nog een buurtfeest organiseren.

Marie-Rose is ongerust over Mathias omdat hij de laatste tijd heel gespannen is. Hij neemt heel veel hooi op zijn vork omdat hij alles zelf wil doen. Marie-Rose verplicht hem een bezoek te brengen aan Leen Van den Bossche. Zij zegt dat hij het wat rustiger aan moet doen om stress te vermijden.

Tijdens de seizoensfinale is het voor Mathias hét moment van het jaar: het buurtfeest gaat van start met de wielerwedstrijd. Hij is op van de zenuwen en hoopt dat alles goed zal verloopt. De organisatie van het hele gebeuren werd hem te veel en hij wordt onwel. Hij zonderd zicht af van de feestvierders en zakt achter en kermiskraam in elkaar...

Familie afl5125 01
Familie51692
Familie 5171 02
640px-Familie 5208 004
640px-Familie 5202 02
40932055
640px-Familie 5286 003
Familie 5289 003
640px-Familie 5293 011
Familie 5295 002

Twee maanden later. Mathias is inmiddels aan de beterhand na zijn vasovagale syncope. Hij moet nog steeds veel rusten. Leen Van den Bossche gaat regelmatig bij hem langs om hem op te volgen. Enkele weken later lijkt alles terug in orde te zijn met Mathias. Zijn gezondheid is weer op peil en Mathias wil de wielerploeg terug bij elkaar krijgen. Tijdens een vergadering in de Jan en Alleman besluit Mathias om een etentje met de mannen de organiseren.

Er heerst al een tijdje een inbraakgolf in de buurt. Ook Nathalie Debie en Dirk Cockelaere worden hier het slachtoffer van. Volgens stamgast Didier Spinel heeft dit alles te maken met de zigeuners die sinds kort in de buurt zijn komen wonen. Mathias gelooft aanvankelijk geeft woord van wat Didier zegt maar wanneer de inbraken zich blijven voordoen, begint Mathias bij te draaien. Samen met Didier en nog enkele andere mannen wil Mathias het heft in eigen handen nemen. Hij start een burgerwacht.

De burgerwacht van Mathias begint stilletjesaan uit de hand te lopen. Didier vertrouwt de politie niet en hij wil daarom wapens aanschaffen om 's avonds te patrouilleren op straat. Mathias vindt dit een slecht idee en hij krijgt de steun van Mik. Tijdens een nacht loopt het volledig uit de hand wanneer iemand van de burgerwacht een schot lost. Mathias is woedend op Didier en stapt uit de burgerwacht. De politie wilt echter dat Mathias zich opnieuw aansluit zodat hij een oogje in het zeil kan houden. Ondertussen ontstaat er een mooie vriendschap tussen Mathias en Mik en wordt Mathias aanvaardt als een lid van zijn kookclub. Mathias wordt zelfs de officiële sommelier van de club.

Mik vraagt aan Mathias of hij enkele wijnen wil gaan halen in Zuid-Frankrijk en Mathias wil dat maar al te graag doen. Hij vraagt aan Marie-Rose De Putter of ze mee wil gaan maar ze heeft het te druk met de voorbereidingen van het kerstfeest. Marie-Rose stelt voor dat hij Peter Van den Bossche meevraagt omdat hij het moeilijk heeft.

Mathias en Peter vertrekken enkele dagen later naar Zuid-Frankrijk en onderweg vertelt Mathias dat hij nog een zus heeft die in de buurt woont van de wijnhandelaar. Peter probeert hem aan te sporen om zijn zus een bezoekje te brengen maar Mathias vertelt dat de relatie tussen hem en Agnes Moelaert redelijk verzuurd is. Peter kan hem toch overtuigen maar eens aangekomen bij Agnes, wordt het al snel duidelijk dat ze niets meer met hem te maken wil hebben. Ze heeft zelfs niet aan haar dochter Delphine Van Winckel gezegd dat ze een broer heeft.

Terug thuis in België voelt Mathias zich miserabel omdat zijn zus geen contact meer wil met hem. Marie-Rose merkt dat Mathis het er moeilijk mee heeft en hij belt naar Agnes om haar te vragen de ruzie bij te leggen. Het is echter Delphine die de ruzies eens en voor altijd wil oplossen en ze besluit om haar nonkel Mathias een bezoekje te brengen.

Tijdens de kerstdagen logeert Delphine bij Mathias en Marie-Rose, maar Delphine broedt op een plannetje. Ze wil dat Mathias boet omdat hij volgens Agnes de oorzaak is van haar vaders dood. Ondertussen denkt Mathias dat het enorm goed gaat tussen hem en Delphine en hij is ontzettend blij dat zijn nichtje het goed kan vinden met zijn familie. Vooral tussen Delphine en Louise Van den Bossche gaat het zeer goed. Tijdens een tripje naar de schaatsbaan loopt het echter fout af en moet Louise dringend naar het ziekenhuis gebracht worden...

Het loopt gelukkig goed af met Louise maar Mathias voelt zich wel enorm schuldig. Hij zou namelijk met de fiets van Louise naar Patrick gaan om hem te laten nakijken.

Enkele weken later staat plots Agnes voor de deur. Ze wil dat haar dochter onmiddellijk terug naar huis komt maar Delphine wil zich niet zomaar gewonnen geven. Delphine vertelt aan Mathias dat Agnes heel labiel is en een persoonlijkheidsstoornis ontwikkeld heeft na de dood van Karel. Niets is minder waar want het is eigenlijk Delphine die deze stoornis ontwikkeld heeft. Agnes komt al snel te weten dat Delphine een plannetje heeft ontwikkeld om Mathias te laten boeten, ze besluit daarom in België te blijven om haar dochter tegen zichzelf te beschermen.

Mathias en Delphine kunnen het steeds beter met elkaar vinden en starten samen een bvba Bio made. Ook tussen Mathias en Agnes komt het na al die jaren eindelijk tot een verzoening nadat  Agnes beseft dat haar man zelfmoord pleegde door zijn ziekte.

Delphine raakt betrokken in louche zaakjes met de biomaffia. Wanneer de situatie volledig uit de hand dreigt te lopen kan ze niet anders dan Mathias op de hoogte te brengen. Ze verzwijgt echter wel haar aandeel in het hele verhaal. Ze proberen samen Bernard Cryns in de val te lokken maar dan duid de man delphine aan als medeverantwoordelijke. Delphine blijft echter doen alsof ze hier niks van afwist. Agnes doorziet echter het spelletje van haar dochter en vertrouwd haar voor geen haar. Nadien beseft Mathias dat hij Bio-Made zal moeten opdoeken, omdat alle klanten beginnen af te haken. Hij wil helemaal opnieuw beginnen, maar deze keer besluit Delphine niet meer in de zaak te stappen.

Tijdens het lentefeest van Jelle Van den Bossche, krijgt Anna een hersenbloeding en belandt ze in een coma. Vlak daarvoor wou Anna nog een groot familiegeheim onthullen. De weken daarna proberen Marie-Rose, Rita en Jan dit geheim te weten te komen.

Wanneer het later tot een zwaar conflict komt tussen Peter, Veronique en Marie Rose probeert Mathias te bemiddelen en hun met elkaar te verzoenen. Peter weigert naar de modeshow van Veronique te gaan, en dat doet Marie-Rose veel verdriet. Mathias probeert Peter te overtuigen om er nog eens over na te denken, en uiteindelijk is hij toch van de partij.

Delphine naar een instelling

Familie 5326 002
640px-Familie 5353 001
Familie 5346 002
640px-Familie 5357 002
5357 01
640px-Familie 5348 005
Familie 5349 001
640px-Familie 5369 004
640 (4)
640px-Familie 5399 002
Familie 5412 01
S24 E089 011
Familie 5416 07
Familie 5439 004
Familie 5457 001
Familie 5452 02
Familie 5449 01
10999412 10153180445902491 1826867079997583276 n2
Familie 5479 002
Familie 5493 03
S24 E181 011
S24 E184 006
S24 E188 015
S24 E205 019
Familie 5541 001
Familie 5543 003
Familie 5545 035

Op de modeshow van Vero Bello is het duidelijk geworden dat niemand minder dan June Van Damme financiële steun heeft gegeven aan Veronique Van den Bossche. Mathias probeert Marie-Rose De Putter te kalmeren en samen gaan ze naar huis. Eenmaal thuis krijgen Mathias, Marie-Rose en Peter Van den Bossche echter slecht nieuws. Elise Casters is dood teruggevonden en Louise Van den Bossche is bovendien vermist.

De politie denkt dat Louise iets met de dood te maken heeft, omdat zij als laatste bij Elise was. Mathias vraagt zich echter af waar Delphine Van Winckel is, omdat ze haar nergens kunnen bereiken. Hij besluit Agnes Moelaert op te bellen en denkt dat Delphine iets met de dood van Elise te maken heeft. Agnes komt in contact met Delphine en kan haar overtuigen om Louise weer vrij te laten. Samen besluiten ze dat Delphine beter even naar een instelling kan gaan om terug de oude te worden.

De stalkster

Twee maanden later. Mathias merkt dat Veronique Van den Bossche er alles aan doet om Peter en VDB Fashion dwars te bomen. Wanneer Marie-Rose vertelt dat ze een dagje bijspring bij Vero Bello, probeert Mathias haar waar te schuwen omdat het zo tot een familieruzie zal komen. De bom barst wanneer Marie-Rose definitief aan de slag gaat bij Vero Bello en Peter dit via June Van Damme te weten komt. Peter kan het verraad van zijn moeder en zus maar moeilijk verkroppen.

Ondertussen probeert Mathias in contact te komen met zijn zus in Frankrijk. Hij voegt haar toe op Skype, maar het blijkt om een andere Agnes Moelaert te gaan. De vrouw in kwestie wil Mathias beter leren kennen en samen hebben ze lange gesprekken via Skype. Agnes wil al snel afspreken met Mathias en samen gaat ze naar de Jan en Alleman. Agnes biedt vervolgens aan om als secretaresse bij Mathias te beginnen. Na afloop vraagt ze aan Mathias om tijdens hun volgende skype-sessie en andere kant van hem te laten zien.

Mathias besluit zijn passie voor boten prijs te geven, maar Agnes heeft andere plannen. Ze begint zich uit te kleden voor de webcam en Mathias beëindigd onmiddellijk het gesprek. Hij voelt zich schuldig en durft de waarheid niet aan Marie-Rose vertellen. De dagen nadien probeert Agnes terug contact op te zoeken, maar Mathias houdt de boot af en negeert haar verzoeken. Tot Agnes plotseling bij hem thuis staat. Ze biedt zich opnieuw aan als secretaresse en palmt Marie-Rose volledig in. Marie-Rose vindt Agnes de geschikte kandidaat, waardoor Mathias niets anders kan dat Agnes aannemen. Anders zou Agnes het volledige verhaal aan Marie-Rose vertellen.

Agnes gaat al snel te ver in haar spelletje en het begint op stalking te lijken. Ze werkt slechts parttime, maar blijft uren langer rondhangen in het huis van Mathias en Marie-Rose. Ze schuift mee aan tafel en blijft zelfs overnachten. Ze heeft Marie-Rose helemaal rond haar vinger gedraaid en voor Mathias is de maat vol. Hij zet haar aan de deur. Maar Agnes wil het hierbij niet laten en dreigt ermee het leven van Mathias een hel te maken. Agnes probeert Marie-Rose wijs te maken dat Mathias met haar naar bed wou. Marie-Rose is in eerste instantie in shock, maar gelooft uiteindelijk Mathias toch wanneer ze merkt dat Agnes niet helemaal goed bij haar hoofd is.

Nieuwe secretaresse

Mathias moet noodgedwongen op zoek naar een nieuwe secretaresse en krijgt hiervoor de hulp van Benny Coppens. Mathias besluit niet naar het uiterlijk te kijken, maar alleen naar de competenties. Samen met Benny kiest hij voor Jenny Versteven, maar daar krijgt hij al snel spijt van. Jenny is niet op haar mondje gevallen, en neemt zich bij wijze van spreken zelf aan tijdens het sollicitatiegesprek. Ze zet Mathias meteen aan het werk om de chaos die hij een boekhouding noemt, te sorteren. Mathias wil dat Jenny thuis werkt, maar de eerste paar dagen brengt ze verschillende uurtjes bij Mathias thuis door, om zijn papieren in orde te brengen. Mathias zoekt al snel andere oplossingen om van zijn secretaresse te kunnen ontsnappen. Hij brengt de papieren in een sneltempo in orde, waardoor ze vanaf dan thuis kan werken.

Bij Vero Bello begint het gedrag van June Van Damme steeds onuitstaanbaarder te worden. Marie-Rose De Putter en Veronique Van den Bossche kunnen het niet langer aanzien en zoeken naar een manier om haar uit te kopen. Veronique wil ook niet langer afhankelijk zijn van haar zakenpartner, en wanneer ze nieuwe winkellocaties wil openen in Knokke en Brussel, vraagt ze aan Marie-Rose om een hypotheek op haar woning te nemen. Mathias is het hier niet mee eens, omdat hij bang is dat Peter dit opnieuw als een slag in zijn gezicht zal beschouwen. Marie-Rose luistert niet naar haar echtgenoot, en neemt toch de hypotheek.

Ook Peter Van den Bossche zit in de problemen, mede dankzij June en haar nieuwe pion Floor Hintjens. Ze hebben ervoor gezorgd dat Peter betrokken raakt bij een drugszaak met dodelijke afloop. De imagoschade voor de VDB Holding is groot en Peter wil een stap opzij zetten als CEO. Hij vraagt aan Mathias om zijn plaats in te nemen, maar dat ziet hij niet zitten. Samen met Thomas Van den Bossche probeert Mathias hem ervan te overtuigen toch CEO te blijven, omdat zijn werknemers hem nodig hebben.

Gekantelde tankwagen

Ondertussen keert Agnes Moelaert terug uit Frankrijk en neemt ze haar intrek bij Patrick Pauwels. Haar eerste week terug in België verloopt allesbehalve goed, want ze krijgt een GAS-boete voor wildplassen. Mathias vindt het amusant, maar Patrick vindt het een schande en wil naar de burgemeester stappen. Wanneer ook Guido Van den Bossche een GAS-boete krijgt omdat hij affiches aan het plakken was, wil Mathias actie ondernemen. Al verschillen hij en Patrick van mening, toch kunnen ze er samen voor zorgen dat de burgemeester naar hen luistert. Agnes moet nog steeds haar boete betalen, maar in de toekomst zullen ze minder streng zijn.

Bij VDB gaat het van kwaad naar erger en Peter zet dan toch een stap opzij. Thomas neemt zijn plaats is en samen met Thomas geeft Mathias hierover een persconferentie. Nadien verzamelen Mathias, Patrick en Benny Coppens in de Jan en Alleman om te gaan fietsen met Jan Van den Bossche. Tot Mathias via het nieuws verneemt dat er een giftige wolk boven Mechelen hangt door een gekantelde tankwagen. Iedereen moet binnen blijven. Mathias moet noodgedwongen samen met Jan, Patrick, Benny, Albert Thielens en de kleine Arthur Van den Bossche enkele dagen in het appartement van Jan en Linda doorbrengen. Vooral het gehuil van Arthur zorgt voor een domper op de sfeer en wanneer het water dan nog eens verontreinigd is, besluit Mathias er iets aan de te doen.

Wanneer de hulpdiensten de situatie onder controle hebben, gaat Mathias zich bezig houden met de verdeling van de watervoorraad. Dit blijkt geen makkelijke klus, want de inwoners van Mechelen zijn allesbehalve tevreden met de manier waarop het water verdeeld worden. Vooral onruststoker Luc zorgt voor problemen en is de reden waarom de verdeling volledig misloopt. Hij wil Mathias in diskrediet brengen en lukt in zijn opzet. Mathias heeft er genoeg van en pakt Luc hard aan in de Jan en Alleman. Wanneer de gemeente beslist dat de inwoners nog minder water zullen krijgen, is het opnieuw Mathias die onder vuur ligt. Hij wil het slim oplossen en vult ook kruiken met besmet water en geeft aan iedereen de keuze. Ofwel zijn ze tevreden met het water dat ze krijgen, ofwel moeten ze het met besmet water doen. Enkele dagen later krijgt Mathias het nieuws dat alles terug in orde is met het water.

Thomas wordt gechanteerd

Nu Thomas Van den Bossche zijn naam officieel veranderd heeft, willen Mathias en Peter Van den Bossche hem een voorstel doen. Thomas kan zich inkopen bij VDB en aandeelhouder worden. Hij neemt dit aanbod maar al te graag aan, al draagt hij een paar geheimen met zich mee die het voor hem moeilijk maken. Thomas wil er echter het beste van maken en komt meteen met een voorstel om aan Veronique Van den Bossche een samenwerking tussen Vero Bello en Fashion voor te stellen. Mathias houdt zich bezig met de onderhandelingen en stelt een dossier op. Veronique overweegt de samenwerking, tot June Van Damme hier achter komt. Ze zorgt er eigenhandig voor dat Veronique de onderhandelingen stopzet.

Na een vergadering met Peter is Mathias zijn GSM bij VDB vergeten en laat op de avond gaat hij die zoeken. Mathias is verbaasd wanneer hij Thomas op het kantoor aantreft. Hij gedraagt zich vreemd en Mathias wordt achterdochtig. Hij nodigt Thomas en Stefanie Coppens uit voor een etentje om de waarheid te achterhalen. Thomas bekent dat hij gechanteerd wordt door een zekere Andy Coseyns in verband met zijn verleden als escorte. Thomas moet hem 30.000 euro geven of hij vertelt alles aan de pers. De schade voor VDB zou té groot zijn, waardoor Thomas even het geld van VDB geleend heeft. Mathias wil meteen alles aan Peter vertellen, maar Thomas kan hem overhalen om alles op een andere manier op te lossen. Mathias zorgt ervoor dat het geld weer op de rekening van VDB staat en gaat op zoek naar creatieve manieren om aan het geld te geraken. Tot Andy ongeduldig wordt en Mathias het geld zelf wil lenen aan Thomas. Wanneer Andy dood wordt teruggevonden, begint Mathias zich vragen te stellen. Heeft Thomas hier iets mee te maken? Thomas ontkent alles, en het was uiteindelijk Angelo De Bruyne - de pooier van Andy - die achter zijn dood zit.

Bert Van den Bossche is uit de gevangenis kunnen ontsnappen en de familie verkeert in paniek. Net op dat moment krijgen Mathias en Marie-Rose twee vreemde heren op bezoek en ze worden samen met Cédric Van de Caveye het slachtoffer van een tigerkidnapping. Terwijl ze Marie-Rose en Cédric vasthouden, moet Mathias samen met één van de mannen geld gaan halen bij de bank. Zo komt hij toevallig Veronique tegen en hij kan haar op de hoogte brengen van hun situatie. Veronique belt de politie, en ze kunnen de mannen overmeesteren. Uiteindelijk blijkt Bert niets met de hele zaak te maken te hebben.

Marie-Rose verliest alles

Vero Bello zit in slechte papieren en Veronique Van den Bossche kan haar leningen niet meer afbetalen. Ze vraagt een lening aan Marie-Rose De Putter, maar Mathias vindt dit allesbehalve een goed idee. Het gaat nu eindelijk terug iets beter met Peter Van den Bossche en bovendien is het spaarboekje van Marie-Rose niet meer zo goedgevuld als vroeger. Daarnaast wil Marie-Rose ook nog eens een volledige verbouwing laten uitvoeren, maar dat vindt Mathias zeker een slecht idee. Ze moet echter kiezen en geeft een lening aan haar dochter. Maar ze zal dat geen twee keer kunnen doen, waardoor ze zich schuldig voelt.

De financiële problemen bij Vero Bello zorgen ervoor dat ook Marie-Rose in de problemen geraakt aangezien ze haar villa op borg heeft staan voor het modebedrijf. Marie-Rose is hierdoor diegene die aansprakelijk wordt gesteld om de financiële problemen van Vero Bello te betalen. Mathias is bezorgd over Marie-Rose aangezien ze zich meer en meer in de problemen werkt. Zo verkoopt ze haar fondsen van langlopende projecten met verlies om Veronique financieel te steunen. Ook maakt ze haar geld op aan verbouwingen van haar villa, kledij, een tablet ... enzovoort. Wanneer Marie-Rose dagelijks op stap gaat en vreemde telefoontjes pleegt, begint Mathias ongerust te worden. Steeds wanneer Mathias haar betrapt op een leugen of vreemde daad, slaagt ze in paniek en verzint iets om haar man de mond te snoeren. Wat later ontstaan er roddels wanneer Linda Marie-Rose met een onbekende man een hotel ziet buitenkomen. Jan denkt meteen dat ze Mathias bedriegt. Ondertussen probeert Marie-Rose stiekem terug geld te verdienen via de beurs, maar ze krijgt pech en verliest al haar geld. Wat later zet ze haar villa te koop.

Mathias en Marie-Rose nemen hun intrek in de loft van Peter Van den Bossche wanneer hun huis verkocht is, maar Marie-Rose heeft het hier zeer moeilijk mee. Ze kan maar moeilijk afstand nemen van het verleden en wil zelfs al haar meubels en persoonlijke spullen in de loft van Peter zetten. Mathias begrijpt zijn eigen vrouw niet meer, en het komt meermaals tot discussies tussen de twee omdat Marie-Rose weigert verder te gaan met haar leven. Zeker wanneer ze zich ook opsluit omdat ze bang is voor de reacties van haar familie en vrienden, nu ze al haar fortuin kwijtgespeeld is. Mathias doet er alles aan om Marie-Rose terug onder de mensen te krijgen, en schakelt de hulp van Linda Desmet hiervoor in.

Mathias en Trudy

Binnen de VDB Holding moet Mathias het roer overnemen na enkele verwikkelingen binnen de familie. Peter vertrekt voor enkele weken op een geheimzinnige missie in Griekenland en Thomas Van den Bossche overlijdt aan een ernstige nierziekte. Mathias neemt de rol van CEO over tot Peter terugkeert. Ondertussen kriebelt het bij Mathias om opnieuw aan de slag te gaan met zijn handen, nadat hij samen met Agnes de scheepswerf nog eens bezocht heeft. Hij komt met het plan om het atelier van Patrick om te toveren tot een klein bedrijfje waar ze oldtimers kunnen repareren. Ze krijgen ook de hulp van Guido Van den Bossche, die maar al te graag mee in de zaak wil stappen.

Ook Bart Van den Bossche komt om het leven na een auto-ongeluk. Mathias en Patrick Pauwels hebben enorm veel medelijden met Jelle Van den Bossche, die nu naast zijn moeder ook zijn vader verloren is. Ze willen de jongen opbeuren, zeker wanneer zijn verjaardag in aantocht is. Ze brengen hem geregeld naar het atelier van Patrick, waar Jelle kan sleutelen aan de oldtimers waar ze al een tijdje aan werken. Ook voor Trudy Tack de Rixart de Waremme is Mathias een goede steun, maar hun vriendschap verandert al snel in liefde wanneer Trudy toegeeft dat ze passie mist. Het komt tot een passionele kus en de twee gaan met elkaar naar bed. Ze voelen zich allebei schuldig nadien en zwijgen in alle talen over hun misstap.

Wanneer Cédric Van de Caveye plotseling vermist is, zijn Veronique en Marie-Rose ervan overtuigd dat hij ontvoerd is door de leden van FreEco, omdat ze wraak willen nemen op VDB en Vero Bello. Marie-Rose geeft Trudy de schuld van alles, omdat zij Louise Van den Bossche maar strenger moest aanpakken toe ze met FreEco in zee wou gaan. Mathias kan het niet langer aanhoren dat zijn vrouw altijd zo negatief is en het komt tot een fikse ruzie waarbij Mathias woedend wegloopt. Hij maakt zijn opwachting bij Trudy en zoekt troost bij haar. De twee kunnen elkaar niet langer weerstaan en het tijdens een hevige vrijpartij loopt Marie-Rose de woonkamer van Trudy binnen...

Familie s25 5548 005
S25 E002 007
S25 E007 010
S25 E010 013
Familie 5563 006
Familie 5566 004
Familie 5576 002
Familie 5577 001
Familie 5581 002
Familie5587
Image43-305exq76i610tm7fbbggsq
Familie 5619 005-30cuivyhox6lnys9m9tkwa
941099 531140060393525 3361275285193202988 n
Familie 5639 005-30ju4is283vymw9xqhc8p6
Familie 5649 003
Familie 5674 001
Familie 5681 001
Familie 5684 002
Familie 5687 002
Familie 5696 004
Familie 5717 002
Aflevering 5725-1
Aflevering 5744-5
Aflevering 5747-1
Familie 5755 003
BBtTkqK
Familie 5763 005
BBtThQ5
13392096 1082198785206234 7355814662084669812 o
Familie 5768 na 011

Mathias en Trudy hebben het niet gemakkelijk nu Marie-Rose hen betrapt heeft. Mathias probeert uit te leggen wat er juist gebeurd is, maar Marie-Rose wil zijn uitleg niet horen. Mathias hoopt dat het nog goedkomt, maar Marie-Rose veegt die hoop meteen van tafel. Voor haar is het duidelijk, ze wil scheiden. Mathias klopt aan bij zijn zus en Patrick Pauwels in de hoop dat hij daar tijdelijk kan logeren. Ondertussen komt de familie te weten dat Mathias ontrouw is geweest, en de reacties zijn bitterhard. Mathias trekt zijn conclusies en wil een tijdje verdwijnen. Marie-Rose contacteert hem om de scheidingspapieren in orde te brengen, maar daar is Mathias nog niet klaar voor. Marie-Rose wil echter niet langer wachten en vertrekt naar Frankrijk, waar ze een nieuw leven begint. Mathias gaat op zijn beurt voor twee maanden naar Scandinavië.

Twee maanden later

Mathias keert terug en blijft bij de familie Pauwels wonen terwijl hij op zoek gaat naar een appartementje. Ondertussen is er binnen de VDB Holding heel wat veranderd, nu er een fusie gekomen is met Vero Bello. Mathias blijft echter aanvoelen dat er een vijandige sfeer hangt tussen hem enerzijds en Peter en Veronique anderzijds. Mathias wil het beste doen voor de familie en zijn aandelen verkopen. June Van Damme vindt dit de ultieme kans om meer macht te krijgen en probeert de aandelen van Mathias te bemachtigen, maar zonder veel succes. Mathias wil alleen verkopen aan Peter en Veronique, maar Peter kan uiteindelijk Mathias op andere gedachten brengen.

Nu de storm gaan liggen is, wil Mathias zijn oude leven terug oppikken. Hij wil opnieuw een duidelijke vaderfiguur zijn voor Jelle Van den Bossche en bovendien probeert hij het goed te maken met Louise Van den Bossche. Ondertussen vindt ook Cédric Van de Caveye een vaderfiguur in Mathias en hij neemt Mathias in vertrouwen over de miskraam van zijn moeder. Mathias is geschrokken van het nieuws en biedt zijn steun aan bij Veronique, wat er dan weer voor zorgt dat de twee dichter naar elkaar toegroeien. Veronique geniet van het gezelschap van Mathias en de twee spreken geregeld met elkaar af. Tot groot ongenoegen van Trudy, die zelf ook naar aandacht van Mathias streeft.

Op aanraden van Benny Coppens schrijft Mathias zich in op een datingsite, maar zijn eerste date is al meteen een flop. Wanneer Trudy dit te weten komt, reageert ze zeer jaloers en ook Veronique stelt zo haar vragen. Trudy wil Mathias terug meer in haar leven en stelt hem voor om bij haar in te trekken. Mathias wijst dit voorstel af, uit schrik voor de reacties van de familie, maar het is Jelle die Mathias kan overtuigen om van gedachte te veranderen. Mathias merkt dat Jelle opfleurt wanneer hij in de buurt is, en Mathias gaat dan toch bij hem en Trudy inwonen. De reacties uit hun omgeving zijn zeer duidelijk, vooral Louise en Peter steken hun ongenoegen niet weg.

Mathias krijgt na enkele dagen al spijt dat hij bij Trudy ingetrokken is. Zowel Trudy als Veronique vechten om zijn aandacht en Trudy stelt zich zeer vijandig op als de naam Veronique nog maar valt in huis. Hij zit tussen twee vuren wanneer Veronique hem uitnodigt voor de opera, maar Trudy verwacht dat hij meegaat naar het oudercontact van Jelle. Mathias voelt zich niet meer op zijn gemak bij Trudy en blijft bij Benny en Patrick rondhangen. Wanneer Simon Feyaerts vertrekt bij de 'Friends', neemt Mathias zijn leeggekomen kamer over en verhuist hij opnieuw. Tot groot ongenoegen van Trudy en tot groot plezier van Veronique.

Tussen Veronique en Trudy is de spanning nog steeds te snijden en daar wil vooral Mieke iets aan doen. Mathias is hun gedrag beu, maar beseft nog steeds niet dat de twee vrouwen gewoon smoorverliefd op hem zijn. Mieke confronteert Trudy en Veronique met hun gevoelens voor Mathias. Jenny Versteven begrijpt ondertussen niet wat een oude man als Mathias te zoeken heeft bij de Friends en spoort hem aan om een eigen stekje te zoeken.

Bij VDB heeft een zware storm ervoor gezorgd dat een deel van het dak ingestort is. De volledige bovenste verdieping is vernield. Veronique en Mathias groeien dankzij deze ingrijpende gebeurtenis zeer snel dichter naar elkaar toe en het komt tot een passionele kus. Mathias is volledig in de war en probeert Veronique te ontlopen, zonder veel geluk want ze komen elkaar voortdurend opnieuw tegen. Wanneer Veronique een tijdje naar Frankrijk vertrekt om haar moeder te bezoeken, mist Mathias haar enorm en is hij prikkelbaar tijdens haar afwezigheid. Veronique en Mathias kunnen hun gevoelens voor elkaar niet langer negeren en geven hun relatie een kans.

Het is Trudy die als eerste doorheeft dat er meer aan de hand is tussen de twee en ze strooit al snel overal roddels rond binnen het bedrijf. In een mum van tijd weet iedereen dat de twee een relatie hebben en de reacties zijn zeer gemengd. Veronique licht meteen Cédric Van de Caveye in voor hij het van iemand anders hoort, en tot haar grote verbazing is hij zeer blij met deze nieuwe relatie. Het nieuws dat Mathias en Veronique een koppel zijn verspreidt zich als een lopend vuurtje en dankzij June Van Damme bereikt het nieuws zelfs Marie-Rose in Frankrijk. De twee besluiten enkele dagen naar daar te trekken om alles persoonlijk uit te leggen.

Na hun terugkeer gaan Patrick en Mathias van start met een repairatelier en ze krijgen meteen een eerste opdracht van Agnes Moelaert. Ondertussen verhuist VDB Fashion naar de nieuwe gebouwen, nadat Mathias voor de bemiddelaar speelde tussen Veronique en Peter. Mathias neemt uiteindelijk zijn intrek bij Veronique en Cédric en probeert de brokken met Trudy te lijmen. Mathias stelt bovendien voor om Jenny in te schakelen als receptioniste in de nieuwe gebouwen, maar dat is geen succes en ze verhuist naar de boekhouding.

Simon besluit open kaart te spelen bij VDB en kijkt de cijfers van het afgelopen jaar na. Hij stuit echter op gesjoemel van Mathias en Thomas en doet zo een onthutsende ontdekking die heel wat vragen oproept. Hij roept Mathias op het matje, maar zal hij de waarheid wel zo leuk vinden? Mathias smeekt Simon om het verleden te laten rusten, omdat het een minder fraaie kant van zijn broer naar boven haalt. Simon wil het niet zomaar laten varen en hij chanteert Mathias om zijn plan rond de foodcorners door te drijven.

Nadat Leen Van den Bossche opnieuw verhuist naar het appartement van haar vader, komt haar huis leeg te staan. Veronique is meteen geïnteresseerd en kan het huis op de kop tikken. Samen met Mathias en Cédric neemt ze er haar intrek, maar er zijn al meteen problemen met Cédric nu hij geld gekregen heeft om zijn kamer zelf in te richten. Cédric koopt namelijk alleen maar dure spelletjes en geen noodzakelijke dingen als een kast of bed. Enkele weken later wordt Cédric van zijn internaat gegooid omdat hij een rookbom zou gebruikt hebben. Cédric beweert dat hij er niets mee te maken heeft, maar zowel Veronique als Mathias besluiten hem hard aan te pakken.

Al snel komen er discussies tussen Veronique en Mathias over de opvoeding van Cédric. Veronique verwijt Mathias dat hij haar aanpak slecht vindt en Mathias vindt het op zijn beurt niet kunnen dat hij niet meer inspraak heeft. Mathias wil de spanningen tussen hen zo snel mogelijk van de baan en is van mening dat ze samen een front moeten vormen tegen Cédric. Veronique vraagt Mathias om zich niet rechtstreeks te bemoeien met de opvoeding van Cédric. Wanneer een internaat de toelating van Cédric weigert wegens zijn gedrag, is dat nogmaals een reden voor een fikse ruzie. Cédric is het thuis grondig beu en vraagt aan Benny Coppens of hij een tijdje bij hem en zijn gezin mag komen logeren. Mathias vindt dat eigenlijk een goed idee omdat hij beseft dat zowel Veronique als Cédric even afstand van elkaar moeten nemen.

Het duurt echter niet lang voor er problemen binnen de familie Pauwels opduiken. Agnes kan het absoluut niet vinden met Cédric en wil haar huisgenoten waarschuwen voor zijn gedrag. Wanneer er dure horloges van Patrick gestolen worden, is Cédric de enige verdachte. Hij keert terug naar huis na deze beschuldigingen omdat hij er niets mee te maken had.

Bij VDB blijven de problemen zich opstapelen nu de rol van Peter Van den Bossche als CEO in twijfel wordt getrokken. Dankzij de beschuldigingen van Simon, wil Veronique de Raad van Bestuur bij elkaar krijgen om te stemmen over de functie. Zij wil zich kandidaat stellen, maar Mathias vindt dat geen goed idee. Het gaat namelijk al een tijdje niet zo goed met de gezondheid van Veronique. Ze heeft voortdurend flauwtes en weigert haar te laten onderzoeken. Wanneer ook Simon zich kandidaat stelt als CEO, windt Veronique zich nog meer op en maakt Mathias een belangrijk besluit. Tijdens de vergadering geeft hij zijn stem aan Simon, waardoor hij en niet Veronique als winnaar uit de bus komt. Veronique kan dit verraad niet accepteren en ze zet Mathias meteen aan de deur een maakt een einde aan hun relatie.

Mathias doet er alles aan om het terug goed te maken met Veronique, maar zij wil alle contact verbreken. Mathias neemt opnieuw zijn intrek bij Patrick en Agnes en besluit het eventjes te laten rusten. Mathias gaat ondertussen helpen in de brouwerij van Niko Schuurmans omdat hij een grote levering heeft voor Delhaize.

Na de waarschuwingen van zowel Mathias als Leen negeert Veronique haar fysieke uitputting en voelt zich eenzamer dan ooit in het familiebedrijf. Doordat ze geen zorg draagt voor haar gezondheid, begint Veronique op een avond thuis heel hard te zweten en valt ze tegen de grond. Na haar flauwte ontwaakt ze echter. Cédric maakt zich zorgen over de gezondheid van zijn moeder en verplicht Mathias uit haar buurt te blijven. Tijdens een hevige discussie met Simon valt Veronique flauw. Ze wordt overgebracht naar het ziekenhuis en krijgt van de dokter te horen dat ze overwerkt, ondervoed en uitgedroogd is. Ze moet zeker een maand rusten. Cédric doet zijn moeder inzien dat ze werkverslaafd is en te maken heeft met een burn out. Ondertussen probeert Mathias meermaals in contact te komen met Veronique. Tot zijn grote verbazing geeft ze toe dat Mathias gelijk had en laat ze Mathias opnieuw toe in haar leven. Veronique beseft nu dat ze een probleem heeft en dat ze het alleen niet zal redden.

Mathias gaat opnieuw veel op bezoek bij Veronique en hij slaagt erin om haar te doen afkicken van het werk. De twee worden opnieuw een koppel en Veronique hoopt dat Mathias terug zijn intrek neemt bij haar. Na even twijfelen gaat hij akkoord. Hij geeft nadien Veronique een hometrainer cadeau omdat ze van de dokter meer sport moet doen. Eerst wil Veronique niets van dat 'ding' weten, maar uiteindelijk geraakt ze er zelfs verslaafd aan. Veronique krijgt de smaak van sporten te pakken, waardoor Mathias zich zorgen maakt over de té gedreven sporter. Ze denkt er zelfs aan om een hometrainer op VDB aan te schaffen om te trainen gedurende de pauzes. Na een discussie met Cédric ziet ze in dat ze alle aandacht dreigt te besteden aan de hometrainer en niet meer aan de belangrijkere dingen in het leven.

Trudy Tack de Rixart de Waremme krijgt van Leen Van den Bossche het dramatische nieuws dat ze HIV-positief is. Trudy is in alle staten en komt maar tot één conclusie: het is de schuld van Mathias. Hij laat zich onmiddellijk testen, maar het resultaat is negatief. Mathias besluit dit te verzwijgen voor Veronique en uiteindelijk laat Trudy een tweede test doen en blijkt dat zij toch niet besmet is en dat er een fout gebeurd was in het labo.

Simon Feyaerts is een tijdje afwezig door ziekte en tot haar grote vreugde wordt June CEO ad interim. Veronique is er niet over te spreken dat June aan het roer zit bij VDB en zal haar nieuw contract aanvechten. Ze gaat terug aan de slag en zelfs Mathias is ervan overtuigd dat Veronique er klaar voor is. Tot ze enkele dagen later weer hervalt en terug alle verschijnselen van een burn-out lijkt te hebben. Mathias haalt er Leen Van den Bossche bij om Veronique te onderzoeken, maar de waarheid is veel minder fraai dan Mathias verwacht had. Uiteindelijk moet Veronique toegeven dat ze op een avond verkracht is in de parkeergarage van VDB Fashion.

Veronique vertelt Peter dat Gert buiten verdenking werd gesteld en dat ze het er heel moeilijk mee heeft. Ondertussen komt Cédric thuis met een goed rapport. Hij heeft 76 procent behaald zonder enige buis. Veronique is trots op haar zoon. Zij en Mathias verrassen Cédric door hem naar Rock Werchter te laten gaan, aangezien hij nog steeds zijn ticket thuis heeft liggen. Hoewel hij eerst niet wilt gaan en liever bij zijn moeder wilt blijven, kunnen Veronique en Mathias hem overtuigen om toch te gaan. Later op de dag gaan Veronique en Mathias inkopen doen. In de supermarkt komt Veronique oog in oog te staan met haar verkrachter. Ze wilt absoluut met Gert praten en achtervolgt hem tot bij zijn auto. Wanneer hij Veronique uitmaakt, gaat Mathias hem te lijf. Gert biecht hen op dat hij Veronique moest verkrachten in opdracht...

S26 afl5771 022
Familie 5771 001
S26 afl5779 022
Familie 5803 004
Familie 5804 005
Aflevering 5806-1
S26 afl5808 034
S26 afl5811 053
Familie 5812 004
Familie 5827 004
S26 afl5828 075
S26 afl5820 080
Familie 5853 002
S26 afl5858 170
Familie 5858 011
S26 afl5860 041
S26 afl5866 036
S26 afl5870 061
Familie 5876 001
5920-02
Familie 5932 003
5965-09
Familie 5983 005
Familie 5984 003
Familie 5985 004
Familie 5987 003
Familie 5988 seizoensfinale 001-4
Familie 5988 seizoensfinale 002
Familie 5988 seizoensfinale 004

Mathias en Veronique krijgen Peter over de vloer met het nieuws dat June vermoord is in haar kantoor. De shock is groot, maar Veronique kan haar geluk moeilijk onder controle houden. Maar de dood van June zorgt er niet voor dat alle problemen opgelost zijn. Peter ontdekt dat het contract met 9House een faillissement kan betekenen voor VDB Fashion. Hij, Veronique, Mathias, Trudy en Simon gaan rond de tafel zitten op zoek naar mogelijke oplossingen om het bedrijf te redden van een ondergang. Mathias probeert meneer Wils van 9House te overtuigen om het contract te laten ontbinden, maar hij weigert. Simon krijgt dankzij Mathias een nieuwe kans van de familie. De beveiligingscamera's tonen ook aan dat niet hij maar June achter het stuur zat bij de aanrijding op Mieke.

Twee maanden later

Het faillissement van VDB Fashion is vermeden dankzij de hulp van een buitenstaander: Lars De Wulf. Hij heeft veel geld in het bedrijf gepompt en is zo de grootste aandeelhouder en CEO. Veronique kan dit maar moeilijk verkroppen en bovendien wordt ze door Lars uit haar kantoor gezet om in het landschap tussen het 'gewone werkvolk' te gaan werken. Mathias kan Veronique overtuigen dat ze de hulp van Lars nu hard nodig hebben om het bedrijf terug gezond te krijgen. Bovendien wil Lars het contract met 9House niet zomaar opgeven en stelt hij een plan voor om geld te lenen om de eisen van deze grote klant te kunnen waarmaken. Terwijl Veronique absoluut tegen is, vindt Mathias dit een gedurfd plan en is hij geneigd om Lars zijn goedkeuring te geven.

De situatie tussen Veronique en Lars brengt veel vragen met zich mee en Mathias vraagt zich af wat de connectie juist tussen de twee is. Op aanraden van Agnes, confronteert Mathias haar met zijn vermoedens dat Lars wel eens de vader van haar kindje vorig jaar kon zijn. Veronique maakt meteen duidelijk dat dit helemaal niet waar is en dat zij en Lars vroeger in dezelfde straat woonden als kinderen. Bovendien was Lars de eerste jongen met wie ze ooit gekust heeft.

Wanneer Benny en Patrick te weten komen dat Agnes achter de mislukte adoptie zit, zijn ze razend op haar. Ze is plots van de aardbodem verdwenen en Mathias vraagt zich af wat er met zijn zus gebeurd is. Na een verontrustend smsje van haar, voelt hij Patrick aan de tand en is hij bang dat ze iets dom gedaan heeft. Tot Agnes plots aan zijn deur staat en haar excuses aanbiedt om alles wat ze gedaan heeft. Ze maakt de beslissing om terug naar Frankrijk te vertrekken en vraagt aan Mathias om met Patrick een regeling te treffen in verband met het huis.

Lars wil Mathias beter leren kennen en nodigt hem uit in zijn hotel om samen te gaan fitnessen. Mathias gaat de uitdaging aan, maar tijdens hun sportsessies probeert Lars vooral informatie los te peuteren over zijn relatie met Veronique. Lars probeert Mathias warm te maken om Veronique ten huwelijk te vragen, omdat hij ervan overtuigd is dat alle vrouwen ooit willen trouwen, zeker als ze zeggen dat ze juist niet willen trouwen. Mathias begint het idee te aanvaarden en zoekt hulp bij Patrick, die het dan weer geen goed idee vindt. Mathias koopt een dure trouwring en maakt het thuis gezellig op een avond, maar kan de vraag niet stellen omdat Veronique zich triestig voelt na een gevangenisbezoek bij Rudi.

Met hulp van Lars slaagt Mathias erin om Veronique op tijd thuis te krijgen voor zijn huwelijksaanzoek. Veronique komt echter te weten dat Lars en Mathias al een hele tijd met elkaar snode plannetjes aan het smeden zijn en reageert zeer negatief op het aanzoek van Mathias. Ze trekt nadien haar relatie met Mathias zelfs in twijfel en gaat ten rade bij Rudi en Lars. Uiteindelijk komt alles goed tussen de twee, maar beseft Mathias des te meer dat Veronique inderdaad niét wil trouwen.

Veronique gaat op stap met Mathias om hun liefde te vieren. Bij hun terugkeer treffen ze echter een ravage aan in huis. Het Halloweenfeestje van Cédric is uit de hand gelopen en dat is opnieuw de aanleiding voor een fikse ruzie tussen moeder en zoon. Het gaat van kwaad naar erger met het gedrag van Cédric en hij wordt van het internaat gestuurd. Veronique weet niet meer hoe ze hem moet aanpakken en ook Mathias kan deze keer geen advies meer geven. Wanneer Cédric opgepakt wordt door de politie, moeten Veronique en Mathias hem afhalen op het politiekantoor, waar Veronique oog in oog komt te staan met Gert Beysen. Veronique panikeert en oude gevoelens komen terug de kop op steken.

Cédric is zwaar ziek en Leen onderzoekt hem. Ze ontdekt dat Cédric zichzelf snijdt en daardoor een ontsteking opgelopen heeft. Veronique en Mathias zijn zwaar onder de indruk en willen weten wat er juist aan de hand is. Veronique en Cédric gaan vervolgens voor enkele dagen naar Italië om er tot rust te komen.

In België wordt het voor Mathias heet onder zijn voeten wanneer Beysen bekent dat hij Veronique verkracht heeft op aanvraag van June en dat Mathias en Veronique hiervan op de hoogte waren. Mathias wordt zwaar op de rooster gelegd door inspecteurs Stef Mortier en Ruth Delaet en wordt vervolgd wegens slagen en verwondingen. Bovendien zijn ze er nu van overtuigd dat Veronique de moordenaar van June is, omdat zij het perfecte motief had. Mathias alarmeert Peter, die op zijn beurt Veronique op de hoogte brengt dat de politie op zoek is naar haar in Italië. Samen met Cédric keert ze op eigen houtje terug en Veronique bekent de moord op June. Mathias is compleet overdonderd door dit nieuws, tot er opnieuw schot in de zaak komt en de echte dader zijn bekentenis aflegt: Cédric.

Veronique vraagt Lars om advocate Alexandra Verhaegen in te schakelen voor de verdediging van Cédric. Ze hoopt namelijk dat ze op die manier Cédric kan vrijspreken omdat er verzachtende omstandigheden zijn. Mathias vindt het geen goed idee, want zo bestaat de kans dat Cédric berecht zal worden als volwassenen, en dan moet hij de gevangenis in. Veronique moet zich bij de beslissing van de jeugdrechter neerleggen om Cédric naar een strenge instelling te sturen.

De relatie van Mathias en Veronique komt opnieuw onder druk te staan dankzij Lars. Mathias en Peter willen namelijk de aandelen van Lars terugkopen en Mathias doet zijn uiterste best om investeerders te vinden. Veronique ging aanvankelijk akkoord met dit idee, maar lijkt nu haar kar te keren. Ze vindt dat Lars een goede CEO is en wil nog wachten. Mathias begrijpt deze beslissing niet en vraagt zich af of er meer tussen haar en Lars afspeelt. Wanneer Mathias eindelijk voldoende geld bij elkaar heeft gekregen, blijft Veronique ervan overtuigd om Lars CEO te laten blijven, zeker nu het bedrijf een nieuwe deal met 9House gesloten heeft. Mathias heeft het moeilijk wanneer hij merkt dat Paul Wils Veronique en Lars naar buiten wil brengen als een 'powerkoppel' aan het hoofd van Fashion.

Tijdens de feestdagen gaat Mathias samen met Veronique naar het familiefeest voor Anna in het landhuis van Lars. Mathias kan zijn ogen niet geloven wanneer ook Lars zijn opwachting maakt en opvallend veel toenadering zoekt tot Veronique. Mathias voelt nattigheid, zeker wanneer Veronique een emotionele toespraak begint te geven over hun liefde. Mathias vreest dat Veronique een einde aan hun relatie aan het maken is, maar wordt aangenaam verrast wanneer ze hem vervolgens ten huwelijk vraagt. Mathias zegt onmiddellijk ja en wil maar al te graag trouwen met Veronique.

Mathias wil beginnen aan de voorbereidingen van het huwelijk, maar het idee lijkt bij Veronique al afgekoeld. Mathias voelt dat Veronique spijt heeft van haar beslissing en hij heeft het gevoel dat hij zich moet bewijzen tegenover haar. Wanneer hij samen met Lars gaan squashen, gaan hij ver om zijn sportiviteit te tonen. Nadien gaat hij ten rade bij Niko om hem te helpen zijn huwelijk te plannen. Mathias kiest uiteindelijk zelf een datum voor hun trouw: eind augustus.

Op het familiefeest van de bomma kwam een doodgewaande Bart Van den Bossche plotseling tevoorschijn en dat heeft grote gevolgen voor de familie Van den Bossche. Zeker omdat de gevaarlijke familie Gallo nog steeds achter Bart aan zit en zich wil wreken op hem. Het zijn uiteindelijk Trudy, Jelle en Louise die hier het slachtoffer van worden. Ze worden ontvoerd door Isabella Gallo en vraagt 5 miljoen losgeld. Ook Mathias en Veronique willen hun steentje bijdragen om het geld bij elkaar te krijgen, maar de familie merkt al snel dat ze samen nooit aan het bedrag zullen geraken. Mathias en Peter willen daarom het geld van de investeerders gebruiken waarmee ze normaal hun aandelen van Lars gingen terugkopen. Veronique wil dat niet aanvaarden, maar zwicht toch voor de argumenten van haar broer en Mathias.

Bij Veronique breekt het angstzweet uit wanneer de Gallo's het geld meepakken zonder Trudy en de kinderen vrij te laten. Zeker wanneer Mathias nadien telefoon krijgt van zijn investeerders met de eis dat ze zo snel mogelijk de aandelen van Lars overkopen. Veronique is ervan overtuigd dat ze naar de gevangenis zal moeten, maar gelukkig loopt het allemaal goed af wanneer de Gallo's opgepakt worden door Faroud en zijn team. Het geld komt terug in handen van Veronique, Peter en Mathias en volgens Mathias is het nu het ideale moment om Lars uit te kopen. Veronique verandert echter weer van gedachte en wil Lars niet meer uitkopen. Uiteindelijk legt Mathias zich neer bij deze beslissing.

Tussen Lars en Veronique blijven er dingen gebeuren, zo kussen de twee elkaar na het werk. Veronique beslist voor enkele dagen naar Italië te gaan om na te denken over haar toekomst. Bij haar terugkeer is ze woedend op Lars wanneer blijkt dat zowel Peter als Simon op de hoogte zijn van hun gevoelens voor elkaar. Veronique wilt een open gesprek aangaan met Lars. Tot ze ontdekt dat hij een date heeft met een onbekende vrouw. Veronique beslist om de volle honderd procent te gaan voor haar relatie met Mathias en meer te doen voor hun trouw.

Mathias en Veronique prikken een nieuwe datum voor hun huwelijk: 30 juni 2017. Wat later loopt Mathias zijn oude vriend Dave en jeugdliefde Freya tegen het lijf. Wanneer Dave voor enkele dagen in Parijs verblijft, biecht ze Mathias op dat ze hem nooit heeft kunnen vergeten. Een dag later wordt Freya dood teruggevonden in haar villa. Evy en Stan hebben een scoop te pakken en brengen het nieuws als eerste naar buiten. De twee denken aan een roofmoord. Stan neemt een interview af van Dave en plaatst het artikel online. Mathias merkt op dat Dave niet de volledige waarheid vertelt over zijn eerste kennismaking met Freya. Hij beslist naar Freya's begrafenis te gaan, waar Stan fotografeert hoe Mathias en Dave ruzie aan het maken zijn. Wanneer Evy en Stan de anonieme tip krijgen dat er geen roofmoord aan de gang was maar een hoogoplopende ruzie, vermoedt Evy dat Mathias iets te maken heeft met de zaak.

Plots liggen er constant anonieme pakjes voor de friends hun deur, met daarin steeds nieuwe informatie over de dood van Freya. Zelfs het hele gerechtelijk dossier van de zaak wordt Evy en Stan bezorgd. Van Mathias, die later toegeeft dat hij de anonieme bezorger was, vernemen ze dat het huwelijk van Dave en Freya allesbehalve rooskleurig was. Freya wilde namelijk scheiden, maar Dave wilde dit niet omdat zij de erfgenaam was van de scheepswerf. Evy besluit op eigen houtje speculaties op Localscoop te publiceren, waardoor Dave begint te panikeren. Zijn vader wilt namelijk de moordzaak hierdoor heropenen. Op een afgelegen plek houdt Dave Mathias onder schot en eist dat Evy via haar nieuwssite live laat zien hoe hij eerst Mathias en nadien zichzelf neerschiet. Hij verwijt Mathias dat hij Freya inpraatte te scheiden van hem. Stan kan hem echter tegenhouden. Dave wordt gearresteerd voor de moord op Freya.

Nu de trouw dichterbij komt moeten Mathias en Veronique opzoek naar een getuige. Mathias denkt aan Patrick als zijn getuige maar die slaat dit af omdat hij dit niet wil. Daarom kiest hij ervoor om Lars als getuige te nemen. Ondertussen beslist Simon Veronique te chanteren om een uitnodiging voor haar huwelijk te verkrijgen. Hij dreigt namelijk de kus met Lars aan Mathias te vertellen als ze in de toekomst niet meegaat in de ideeën die hij aanreikt voor VDB Fashion.

Hans, de psycholoog van Cédric, gaat een gesprek met Veronique en Mathias aan over de zelfmoordgedachten van Cédric. Cédric heeft nood aan doorgedreven steun van zijn psycholoog nadat hij opvoeder Sammy per ongeluk een gekneusde rib bezorgde bij het ontwaken uit een nachtmerrie. Samen met Hans stelt hij een 'safety plan' op voor moeilijke periodes. Wanneer Veronique verneemt dat haar zoon iemand heeft geslagen, probeert ze via Cédrics advocaat tijdelijk verlof te verkrijgen.

Mathias vindt het net zoals Anna niet kunnen dat Jan een driehoeksverhouding heeft met Linda en Viv. Ze proberen Jan duidelijk te maken dat het zo niet verder kan, Jan ziet er echter geen kwaad in. Veronique ergert zich eraan dat Mathias en Lars goed met elkaar kunnen opschieten. Ze is razend op Mathias wanneer hij vertelt aan Lars dat Cédric zelfmoordgedachten heeft. Niet veel later krijgt Veronique te horen dat Lars vader wordt. Mathias kan dit niet geloven en gaat met zijn beste vriend spreken, het blijkt ook nog waar te zijn. De moeder is Marie Devlieger.

Op een dag in de instelling gebeurt er een vreselijk ongeluk bij het basketten waarbij Leon, een vriend van Cédric, met zijn hoofd tegen de muur valt. De volgende dag mag Cédric enkele dagen naar huis. Mathias en Veronique vernemen hier dat Leon in het ziekenhuis gestorven is. Cédric geeft zichzelf de schuld en ziet geen uitweg meer. Hij wilt zelfmoord plegen door van het dak van VDB te springen, maar Hans kan hem net op tijd overtuigen dit niet te doen.

Mathias en Veronique nodigen Marie en Lars enkele keren uit om het nieuwe lief van Lars beter te leren kennen. Maar Veronique stookt ruzie tussen het verse koppel. Mathias vermoedt dat Veronique jaloers is op Marie. Ook Amelie en Lars komen tot dezelfde constatatie. Veronique slaagt echter wel in haar opzet want Lars twijfelt eraan of hij wel de vader van het kind is. Hij wil een DNA-test.

Marie verwijt Veronique dat ze haar relatie met Lars kapot wil maken. Veronique kan haar gevoelens voor Lars ondertussen niet meer bedwingen en ze kust hem. Lars weert dit echter af en zegt aan haar dat hij nu samen is met Marie. Veronique is verloren en stort haar hart bij Rudi. Hij vertelt haar dat ze open kaart moet spelen met zowel Mathias als Lars. Ondertussen krijgt Mathias te horen dat hun trouwzaal is afgebrand. Hij kan echter een andere zaal vastkrijgen en stelt Viv voor om de catering van het feest voor haar rekening te nemen. Veronique is hier niet mee akkoord. Mathias gaat daarom aan Linda vragen of ze geen goed woordje wil doen bij Veronique over Viv. Uiteindelijk gaat ze dan toch akkoord.

Veronique zit nog steeds met twijfels over haar trouw. Ze is er zeker van dat ze verliefd is op Lars maar ze wil Mathias niet in de steek laten. Lars is het beu en beslist om met Marie naar Londen te verhuizen. Hij treft alle regelingen en vertelt aan Mathias dat hij geen getuige meer kan zijn voor de trouw. Veronique doet bitsig tegen Mathias, maar hij maakt zijn verloofde duidelijk dat hij er alles aan doet om het huwelijk perfect te laten verlopen door zelfs een regeling met Hans te treffen zodat Cédric ook kan komen. Veronique breekt wanneer ze dit verneemt. Op de dag van de trouw zelf lijkt alles perfect te gaan en is het feest tot in de puntjes verzorgd. Er is enkele één probleem: waar is Veronique?

Familie 5989 na 004
Familie 5989 na 006
Familie 5989 004
2017-09-25 (9)
2017-10-14 (6)
Familie 6028 004
Familie 6038 002
Familie 6041 001
S27 afl6043 060
Familie 6049 002
Familie 6049 003
Familie 6050 004
Familie 6062 002
Familie 6071 002
Familie 6075 002
Familie 6081 003
Familie 6086 003
Familie 6092 002
Familie 6108 006
Familie 6137 008
Familie 6166 002
Familie 6180 003
Familie 6187 001
Familie 6194 002
Familie 6208 seizoensfinale embargo 007

Wanneer Veronique dan eindelijk aangekomen is samen met haar zoon Cédric, trouwen ze en volgt er een vreugdevolle receptie. Voor Mathias en Veronique lijkt het dan toch nog een sprookjeshuwelijk te worden, maar dat is buiten Cédric gerekend. Na een korte speech van Peter, waarin hij Mathias en Veronique alleen maar eer en lof aandoet en hij Veronique zelfs een fantastische moeder noemt, heeft hij zelfs plots ook iets te zeggen tegen alles aanwezigen en in het bijzonder tegen zijn moeder, hij beschuldigt zijn moeder ervan nooit voor hem gezorgd te hebben. Daarna is het feest dan ook over en uit voor de Van den Bossches. Peter neemt Cédric mee naar huis en ook Mathias en Veronique vertrekken meteen naar huis, omdat Veronique zich na die vernedering niet meer wilt laten zien op het feest.

De volgende dag hebben Mathias en Veronique een discussie. Mathias is dan ook razend op haar zoon omdat hij hun trouwfeest zo verpest heeft. Niet veel later staat Cédric voor de deur om het terug goed te maken en te vragen of zijn moeder eindelijk wat meer tijd zal besteden aan hem. Mathias vergeeft Cédric. Ondertussen hoort Veronique haar voicemail van Lars, Marie haar kindje is gestorven. Veronique en Mathias haasten zich naar VDB Fashion om Lars te troosten.

Twee maanden later

Veronique blijkt nog steeds een affaire te hebben met Lars. Ondertussen is Cédric blij dat zijn moeder zich aan de afspraken houdt, die hij samen met haar en Hans heeft gemaakt. Veronique blijft voortaan thuis van het werk wanneer Cédric thuis is. Hijzelf is gemotiveerder dan ooit om zijn middelbaar diploma te behalen en beslist 2 jaren middenjury in 1 jaar te doen. Mathias is ook blij voor Cédric.

Cédric wordt in de instelling geplaagd door een paniekaanval. Wanneer hij zijn punten voor de middenjury heeft gekregen, belt Cédric zijn moeder en Mathias op en vertelt dat hij geslaagd is op beide jaren en aan zijn universitaire studies Rechten kan beginnen als hij vrijkomt uit de jeugdinstelling. Veronique krijgt te horen dat de instelling met een positief advies naar de jeugdrechter gaat. Uiteindelijk wordt Cédric definitief vrijgelaten uit de instelling en geeft hij een feestje in de Jan & Alleman.

Mathias werkt thuis aan zijn conditie op hun hometrainer. Wanneer een bezwete Mathias samen met Veronique wilt douchen, wimpelt ze hem van zich af door een excuus te zoeken. Maar na verloop van tijd groeien ze terug korter naar elkaar toe, ze ziet in dat Mathias de man van haar leven is. Mathias blijft sporten en schaft zich zelfs allerhande toestellen aan, maar tegen een praline kan hij geen nee zeggen. Cédric toont zich ondertussen vastberaden om iets te maken van zijn universitaire studies. Mathias is trots op zijn stiefzoon.

Peter en Mathias zijn teleurgesteld in Lars wanneer blijkt dat hij een vertrouwelijk contract van Van Dyck laat inkijken door Paul Wils nadat hij ook nog eens een mail verstuurde naar Paul over de onderhandelingen met Van Dyck. Ze roepen een bijzondere raad van bestuur samen om Lars op zijn plaats te zetten, maar dan biecht Veronique op dat ze de mail stuurde naar Paul omdat ze opnieuw CEO wil worden.

Ondertussen ontvangt Lars dreigmails van een anoniem mailadres. Deze persoon dreigt ermee een mail naar Mathias te versturen over de affaire van Lars en Veronique. De twee doen er alles aan om ervoor te zorgen dat Mathias de mails niet kan lezen. Lars maakt duidelijk aan Veronique dat de chantage enkel kan stoppen als ze de waarheid vertelt aan Mathias.

Veronique gaat een moeilijk gesprek aan met Mathias. Zij biecht hem op dat ze een affaire heeft gehad met Lars. Mathias vertelt op zijn beurt dat hij allang afwist van de affaire en hij de persoon is die de dreigmails verstuurde. Veronique weet niet wat ze hoort. Mathias stelt zijn eisen ten opzichte van Veronique: ofwel stapt Lars op bij VDB, ofwel zijzelf. Wanneer Lars hem bij zijn thuis komt uitdagen, gaan de twee op de vuist met elkaar.

Mathias vertrekt thuis met slaande deuren, na het gevecht met Lars. Ook Cédric beseft wat er aan de hand is en praat met zijn moeder over haar fouten. Lars komt met een blauw oog toe op VDB. De roddelmachine trekt zich al snel op gang. Veronique is ongerust omdat ze niet weet waar Mathias zit. Ondertussen ontdekt Marie dat Mathias en Paul een meeting hebben gehad. Lars en Veronique beginnen zich hierover vragen te stellen. Mathias beslist zijn aandelen van VDB te verkopen met de bedoeling een nieuw bedrijf op te starten.

Mathias heeft doet Veronique het voorstel om samen met hem een nieuw familiebedrijf op te richten. Hij wilt dat ze hierin meestapt om zo VDB weg te concurreren. Ook Paul wilt investeren in de nieuwe zaak, omdat hij vindt dat VDB te sterk begint te staan ten opzichte van 9House. Lars is woedend op Veronique wanneer zij weigert mee te gaan naar Berlijn om de plooien glad te strijken met stoffenleverancier Schultze en achteraf de CEO de samenwerking stopzet.

Mathias stelt Veronique zijn businessplan voor. Zij is bang dat de familie haar de rug zal toekeren. Veronique wilt dat Mathias tenminste de exclusiviteit van 9House laat vallen zodat VDB Fashion er niet onderdoor gaat. Ondertussen gaan zij en Peter op zoek naar een nieuwe stoffenleverancier. Ze laten hun oog vallen op FuseFabrics. Ondertussen stelt Veronique Lars voor een keuze: ofwel krijgt ze haar oude job terug ofwel neemt ze ontslag. Na een tijdje biedt Lars Veronique haar oude job als personeels- en financieel directeur terug aan. Veronique hapt toe. Mathias beslist zijn plannen voor het nieuwe familiebedrijf definitief op te bergen.

Mathias is woedend wanneer Lars dreigt slechts de helft van zijn verkochte aandelen uit te betalen. Dit doet hij uit wraak, omdat Mathias tijdens zijn tijd als aandeelhouder van VDB reeds plannen had voor het opstarten van een nieuw familiebedrijf mét exclusiviteit van 9House voor dit bedrijf. Ondertussen wordt het café van Jan openbaar verkocht aan de hoogste bieder, Anna, die financiële hulp kreeg van Mathias en Peter. Wat later laat Lars Peter en Veronique weten dat hij Mathias zijn aandelen toch volledig gaat uitbetalen.

Veronique volgt de raad van haar relatietherapeut op en voelt dat Mathias langzaam terug dichter naar haar toegroeit. Veronique vermoedt dat Mathias op de hoogte is van het geheim dat ze voor hem verborgen houdt. Rudi denkt echter dat Mathias zelf een geheim heeft. Mathias biecht Veronique op dat hij voor Freya's dood nog intiem met haar is geweest en en dat ze nooit getrouwd zouden geweest zijn als Freya niet gestorven was.

Veronique worstelt met Mathias' bekentenis over Freya. Mathias ergert zich aan de houding van Veronique. Rudi maant haar aan om hem de volledige waarheid op te biechten. Tussen Veronique en Mathias lopen de gemoederen hoog op, wanneer Veronique hem eindelijk de volledige waarheid opbiecht. Hij kan alsmaar niet verkroppen dat zij meerdere keren en veel intiemer is geweest met Lars dan hijzelf met Freya. Mathias gooit Veronique buiten. Ze beslist op hotel te gaan.

Tussen Mathias en Veronique zit opnieuw een flink haar in de boter wanneer hij haar thuis treft. De situatie van de afgelopen weken wordt Veronique teveel. Mathias beslist om op zijn jacht te gaan wonen. Veronique gaat voor enkele weken naar Italië om alles op een rijtje te zetten. Ze krijgt in Italië onverwacht bezoek van Cédric. Ze verrast hem met een leuk cadeau voor zijn 18de verjaardag: een eigen auto en sleutels om samen met haar doorheen Italië te rijden met scooters. Ook Mathias is Cédric en Louise hun verjaardag niet vergeten. Louise krijgt van hem een boottocht met brunch voor haar en 3 vriendinnen. Terug thuis heeft Cédric een goed geprek met Mathias over Veronique.

Mathias heeft samengezeten met 2 jonge gasten in verband met de start-up van een nieuwe firma. Hij wilt investeren in een food-app, waarbij men eten online kan bestellen maar dan culinair. Niet veel later wordt Mathias benaderd door Paul, die hem de job van Marie aanbiedt. Maar Mathias gaat Lars persoonlijk vertellen dat hij het voorstel van Paul heeft geweigerd en kan hem zelfs overtuigen de strijdbijl tussen hen voorgoed te begraven.

Rudi en Veronique organiseren een kindermodeshow voor het goede doel. Tijdens de modeshow is ook Mathias aanwezig en hij wordt zelfs de hoogste bieder. Zo halen Rudi, Veronique en Trudy 5306,86 euro binnen voor de vzw.

Mathias organiseert een bloedinzameling in de Jan & Alleman. Hier loopt hij Veronique terug tegen het lijf. Hij is ook aanwezig op de kindermodeshow die Veronique, Trudy en Rudi georganiseerd hebben. Mathias vraagt haar niet veel later om een handtekening te zetten zodat hij een eigen appartement kan kopen, aangezien ze nog niet gescheiden zijn. Veronique ergert zich er ondertussen aan dat Lars een deel van haar job aan Marie heeft gegeven en overweegt om ontslag te nemen op Fashion. Mathias doet haar namelijk een voorstel om samen met hem een nieuwe modebedrijf op te richten.

Veronique neemt, tegen de wil van Peter, ontslag op Fashion en start samen met Mathias een nieuw bedrijf op. Ze maken elkaar wel duidelijk dat ze enkel collega's en vrienden mogen blijven om het bedrijf goed te laten werken. Al snel krijgt Mathias echter terug gevoelens voor Veronique.

Cédric is weer helemaal van streek wanneer hij de moeder van Leon tegenkomt op het kerkhof. Hij gaat in behandeling bij Marie, maar wanneer het opnieuw botst met zijn moeder voelt Veronique zich opnieuw tekortgeschoten als moeder. Ze lucht haar hart bij Mathias. Die laat haar ondertussen weten dat hij haar terug wilt en hij kust haar. Veronique schept duidelijkheid tegenover Mathias en wilt niet opnieuw een relatie met hem beginnen.

Veronique en Mathias krijgen de prototypes van hun eerste collectie. Ook krijgen ze van winkelketen Young Styles het aanbod om hun dochterbedrijf te worden. Ze gaan uiteindelijk niet in op het aanbod. Wanneer Veronique Lars' mening over het aanbod van Young Styles vraagt, is Mathias hier niet over te spreken. Ook Marie is furieus. Ze eist dat Lars alle contact met Veronique verbreekt.

Nadat Veronique Lars in de Azoren is gaan halen, geven ze eindelijk toe aan hun gevoelens voor elkaar en worden ze een koppel. Mathias treft de twee samen aan als hij de woning binnenkomt en Marie wordt door Cédric ingelicht. Niet veel later komt Mathias met verrassend nieuws voor Veronique: hij zet een stap terug bij Dress & Play.

Familie 6210 001
S28 afl6213 051
Familie 6218 003
Familie 6230 002
Familie 6232 001
Familie 6238 002
Familie 6245 002
Familie 6250 001
Familie 6271 003
Familie 6289 001
Familie 6292 001
S28 afl6306 050
S28 afl6308 027
Familie 6344 001
Familie 6354 002
2019-04-19 (8)
Familie 6392 001

Amelie werd neergestoken bij Veronique thuis. Ze heeft het overleeft, maar moest geopereerd worden. Alles wijst in de richting van Veronique, die zich net als Amelie niets meer kan herinneren van de avond. Veronique moet naar de gevangenis voor poging tot moord. Mathias beslist daarom om Dress & Play alleen verder te zetten. Hij neemt ook de zorg voor Cédric op zich.

Twee maanden later

Mathias is zenuwachtig voor de eerste collectie van Dress & Play, terwijl Veronique nog steeds in de gevangenis zit. Hij blijft twijfelen aan de onschuld van zijn ex. Ondertussen spreekt hij af met Marie en ze hebben een goed gesprek. Ze vertelt hem over Cédrics gevoelens voor haar en haar haat voor Veronique. Wanneer Cédric opnieuw zijn gevoelens uit voor Marie, hoort Mathias dit gesprek en geeft hij hem goede raad.

Mathias beseft dat hij niets in de modewereld te zoeken heeft en dat het bedrijf te veel imagoschade opgelopen heeft door de gebeurtenissen met Veronique. Hij besluit om zijn aandelen van Dress & Play te verkopen. Marie licht Veronique hierover in in de gevangenis, die razend is. Cédric brengt Lars op het idee om Mathias' aandelen over te kopen. Die wilt echter enkel verkopen aan Fashion als Lars opstapt als CEO. Lars bedenkt een plan en huurt iemand in om de aandelen van Mathias over te kopen. Wanneer Mathias hierachter komt, zint hij op wraak.

Mathias helpt Jan met koken voor zijn etentje met Jenny, omdat die het zichzelf al meteen moeilijk maakt. Na het verhaal over de aanranding vindt Mathias dat Lars genoeg geboet heeft, maar Marie denkt daar anders over en gaat nog een stapje verder. Mathias gaat ook op bezoek bij Veronique in de gevangenis om het met haar te hebben over Dress & Play, maar het gesprek mondt uit in een ruzie door een razende Veronique.

Mathias stuurt een escorte, Nora Dubois, op Lars af om hem te verleiden. Wanneer dit plan mislukt, gaat hij samen met Marie nog een stapje verder. Evy krijgt onverwacht bezoek van Nora, die beweert dat Lars haar aangerand heeft. Ze raadt haar aan om naar de politie te gaan, maar Nora wilt niet dat Lars nog meer slachtoffers maakt. Evy gelooft haar en schrijft er een artikel over op Localscoop. De grote kranten pikken het verhaal al snel op, waardoor Lars in een lastig parket komt te zitten. Amelie komt erachter dat Nora een escorte is. Ook Evy ontdekt dit en confronteert haar hiermee. Ze verontschuldigt zich bij Lars, maar die wilt niets meer met haar te maken hebben. Lars geeft Nora ondertussen veel geld, in ruil voor de naam van haar opdrachtgever. Ze biecht op dat het Mathias was en Lars brengt hem een bezoekje. Evy zit erg in met de situatie en na een rechtzetting op de site, besluit ze met Localscoop te stoppen.

Mathias vindt dat Lars genoeg geboet heeft voor zijn daden, maar Marie denkt hier anders over. Ze probeert zijn wraakgevoelens tegenover Lars opnieuw op te wekken. Lars wordt door een bedrijf opgebeld om naar zijn ervaring met Mathias als werknemer te polsen. Marie raadt Lars aan om niet te mild te zijn en hoewel hij een goede aanbeveling geeft, wordt Mathias toch niet aangenomen. Marie vertelt Mathias over de aanbeveling van Lars, die hem hiermee confronteert. Hierdoor weet Lars dat Marie een vuil spel speelt en hij ontslaat haar onmiddellijk. Mathias begrijpt niet waarom Marie ontslagen is.

Cédric en Marie duiken samen in bed. Mathias raadt Marie aan om uit Cédrics buurt te blijven, maar het komt uiteindelijk toch tot een relatie. Marie-Rose keert terug om Veronique te steunen, die voor assisen zal meoten verschijnen. Wanneer ze elkaar onverwacht tegen het lijf lopen, loopt dat allesbehalve hartelijk. Anna en Albert proberen voor een verzoening te zorgen en na een goed gesprek lijkt dat ook te lukken. Marie-Rose heeft het uitgemaakt met haar vriend in Frankrijk. Niko vraagt Mathias om raad wanneer hij concurrentie krijgt van een goedkoper bier. Mathias raadt hem aan om meer in te zetten op promotie.

Marie-Rose is de echte dader van de steekpartij op Amelie en probeert getuige Marnix met geld om te kopen. Hij zal enkel verdwijnen als ze hem binnen de 2 dagen 10.000 euro betaalt, maar zij heeft dat geld niet. Zij ziet zich genoodzaakt om de hulp van Mathias in te roepen. Ze maakt hem wijs dat ze haar geld is kwijtgeraakt aan haar ex-vriend in Frankrijk en dat ze zo snel mogelijk 10.000 euro nodig heeft om de deurwaarders van haar af te houden. Hierna verdwijnt Marnix spoorloos.

Door de vele extra bestellingen voor Gust wilt Niko Mathias als zakelijk partner aanwerven. Hij vindt het een aanlokkelijk voorstel en wanneer Niko hem meevraagt tijdens onderhandelingen met meneer Ackaert, die Gust op de Chinese markt wilt brengen, stemt hij in. Ondanks de vroege deadline zeggen Mathias en Niko toch toe op Ackaerts voorstel. Wanneer de bestelling plots verdubbeld wordt en Niko achter Mathias' rug toezegt, moet hij tijdens de feestdagen doorwerken en heeft hij de hulp van anderen nodig. Ze worden uiteindelijk opgelicht wanneer het definitieve bedrag het voorschot van op het modelcontract blijkt te zijn.

Mathias en Niko leggen het bij. Niet veel later wordt Niko plots opgepakt en biedt Mathias een troostende schouder voor Mieke, maar hij wordt al snel weer vrijgelaten. Marie-Rose blijkt de echte dader te zijn van de steekpartij op Amelie en wordt opgepakt, terwijl Veronique wordt vrijgelaten. Mathias bezoekt haar in de gevangenis en komt zo te weten waar het geld dat hij haar gegeven heeft echt voor diende. Hij is ook de enige die haar een beetje kan begrijpen. Wanneer Peter erachter komt dat Jelle door Jeremy al een tijdje verplicht wordt om aan matchfixing te doen, bedenkt hij samen met Mathias een plan om hem de stuipen op het lijf te jagen.

Mathias raadt Niko aan om een café te kopen met Gust om het zo nog populairder te maken. Niko wil de Jan & Alleman kopen en ook Mathias vindt dat een goed idee. Achter de rug van Jan gaat Niko met de bomma praten. Die ziet er het voordeel echter niet van in en wil dat ze Jan inlichten. Die is razend en weigert om zijn café te verkopen. Na een gesprek met Mathias is Anna al meer te vinden voor het idee, maar Jan blijft koppig. Mathias en Niko vertellen Jan dat ze van plan zijn om een oud en onpopulair café in buurt van de Jan & Alleman over te kopen en dat helemaal te renoveren. Jan krijgt het heet onder zijn voeten, maar in werkelijkheid is het een plannetje van Mathias en Niko. Anna heeft hen door en kan Jan overtuigen om het café te verkopen. Ze stelt echter wel een paar voorwaarden, waaronder ook dat Jan er moet blijven werken en dat de ziel van het café behouden moet blijven.

Jan heeft het moeilijk met de hervormingen die Mathias en Niko doorvoeren in het café en dreigt met zijn ontslag. Hier komt hij nadien toch op terug, maar hij blijft het oneens met de vernieuwingen van de nieuwe bazen. Cédric volgt ondertussen rijlessen om te bewijzen aan Marie dat hij volwassen genoeg is om een vader te zijn. Hij vraagt Mathias om hem te helpen auto leren rijden. Hij vraagt Mathias ook om raad over zijn huidige relatie met Marie en zoekt steun bij hem. Wanneer Cédric voor de zoveelste keer ruzie heeft gehad met Marie vraagt hij aan Mathias of hij tijdelijk bij hem mag komen logeren. Mathias beslist hem te helpen.

Door de ruzies met Cédric en diens vake afwezigheid groeit Marie meer naar Mathias toe. Hij vergezelt haar dan ook vaak mee naar controles in het ziekenhuis. Iris, de tweelingzus van Evy, verdenkt Marie ervan haar zus gedood te hebben. Ze haast zich naar Marie en vraagt haar op de man af of ze Evy vermoord heeft. Marie krijgt op dat moment hevige krampen in haar buik, maar Iris weigert een ziekenwagen te bellen. Mathias komt op dat moment binnen en kan Marie helpen. Marie verliest een van haar twee kindjes. Ze voelt zich schuldig, maar geeft niet af en begint Marie te schaduwen. Marie wordt nu echter goed in de gaten gehouden door Mathias en het lukt Iris niet meer om alleen met Marie te zijn.

Mathias biecht op een avond op aan Marie dat hij gevoelens voor haar heeft. De gevoelens zijn wederzijds en de twee eindigen samen in bed. Cédric komt hierachter en is in alle staten. Hij wil dat Mathias hem met rust laat. Mathias en Marie voelen zich schuldig, maar worden toch een koppel. Niet veel later zoekt Iris terug toenadering met Marie en spreekt met haar af aan de dokken in Antwerpen. De dag nadien wordt Iris bebloed teruggevonden en is er van Marie geen enkel spoor meer. Iris wordt naar het ziekenhuis gebracht en krijgt te maken met hoofdinspecteur Tess Houben, die de onrustwekkende verdwijning van Marie onderzoekt. Voor Mathias en Cédric is het duidelijk dat Iris schuldig is.

Misdrijven

  • In dienst nemen van illegale arbeiders.
  • Verbergen van een lijk op zijn scheepswerf.
  • Rijden onder invloed.
  • Toebrengen van slagen en verwondingen aan Gert Beysen.
  • Verbergen van informatie voor de politie

Quotes

Mathias lucht zijn hart bij Agnes
Mathias: Wie had ooit gedacht dat tante Rita rijker ging zijn dan Marie-Rose?

Trivia

  • Mathias is geboren op 19 augustus 1959. Anno 2019 is hij dus 60 jaar oud.
  • In 2010 vertelt Marie-Rose dat ze reeds met Mathias op de verjaardag van Agnes is geweest, maar in 2013 wordt duidelijk dat broer en zus al jarenlang geen enkel contact meer met elkaar hebben door een ruzie.
  • Mathias heeft verschillende gelijkenissen met Hugo Beckers: beiden zijn ze zakenmannen en beiden hadden ze een relatie met Marie-Rose en nadien ook met diens dochter Veronique.

Generiek

Galerij

Foto's