FANDOM


Maxime De Winne 2011
Maxime De Winne
(Lokeren, 22 juni 1977) is een Vlaamse acteur, theatermaker en presentator uit Gent. Hij is medeoprichter en creatief ontwikkelaar bij het Gentse rariteitenkabinet cirQ (bekend van onder meer Bataclan, Batakamp, Cirkus Vangheluwe en de Boomfanfare).

Maxime De Winne studeerde in 2001 af als moraalfilosoof aan de Universiteit Gent. Hij volgde daarna een opleiding als theatermaker aan de Toneelacademie Maastricht en studeerde af in 2006.

De Winne werd vooral bekend door zijn samenwerking met de Neveneffecten aan het televisieprogramma Basta voor het productiehuis Woestijnvis. Hij werkte voor dit programma gedurende zes maanden undercover als presentator van belspellen (De mol in het belspel). Na een kritische reportage in het programma en een exclusief interview in het weekblad Humo werden op 18 januari 2011 de belspelletjes op VTM en 2BE stopgezet. In mei werd Maxime als kroongetuige verhoord door het parket.

Hij speelde de 'personal trainer' aan de zijde van Jean-Claude Van Damme in een reclamespot voor een wasproduct. Vanaf het najaar van 2011 tot oktober 2013 en in 2015 speelde hij Tibo Timmermans in de populaire Eén-reeks Thuis. Van 2015 tot en met 2016, in 2017 en sinds het voorjaar van 2018 duikt hij op in Familie als Quinten Godderis.

Maxime De Winne was van mei tot september 2012 Dank-u-Man, de ambassadeur voor de Dankbaarheidscampagne van Bond zonder Naam. Tijdens de zomermaanden van 2012 was hij samen met Sofie Engelen de radiostem en vaste presentator voor het weekblad Humo, Humoradio on air. De Winne is geregeld ook applausmeester voor televisie.

In juni 2015 wordt De Winne de eerste Vlaamse presentator op Discovery Channel. Hij zal er zijn eigen populair-wetenschappelijk programma You Have Been Warned presenteren.

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.