FANDOM


† Mia Dondeyne
Seizoenen 123456 480px-MiaPortret
Eerste verschijning Aflevering 7 - 7 januari 1992
Laatste verschijning 1996
Gespeeld door Assunta Geens
Kinderen -
Ouders Onbekend en † Onbekend
Huidige categorie Vorige Nevenpersonages
Algemene InformatieFamilie en LiefdeslevenBeroepslevenVerhaallijnenFoto'sLees Meer

Algemene Informatie

Mia Dondeyne is een nevenpersonage dat van 7 januari 1992 tot en met 1996 vertolkt werd door Assunta Geens.

Familie en Liefdesleven

Mia heeft haar moeder nooit gekend, ze stierf namelijk vlak na Mia's geboorte in het kraambed. Over de vader van Mia is niets bekend. Ze is enig kind en heeft niet veel familie.

Over haar liefdesleven bleef Mia jarenlang een gesloten boek. Ze stak al haar tijd en energie in haar job en hobby's waardoor ze geen tijd had voor een relatie. Iedereen vermoedt dat Mia stiekem een boontje heeft voor Guido. In december 1992 maakt ze bekend dat ze een relatie had met Ben, en dat ze zelfs trouwplannen hadden. Hij liet haar echter in de steek en begon een relatie met Marleen.

Tot ieders verbazing begint Mia uiteindelijk een relatie met François Van den Bossche. De twee stappen in het huwelijksbootje en komen allebei om het leven tijdens hun huwelijksreis.

Beroepsleven

Mia was jarenlang de plichtbewuste secretaresse van Guido Van den Bossche bij VDB Electronics. Tijdens het tweede seizoen wordt ze gepromoveerd tot Directeur Administratie. In haar vrije tijd was Mia aangesloten bij een kunstgeschiedenisgroep.

Verhaallijnen

Schermafbeelding 2019-01-31 om 17.23.05

De komst van Latour

Bij VDB Electronics maakt Mia kennis met de nieuwe rechterhand van CEO Guido: Xavier Latour. Mia kan de man onmiddellijk niet uitstaan, want hij verkoopt te veel mooie praatjes. Mia's collega Babette valt wel voor de charmes van Latour en de twee flirten er op los op kantoor.

Schermafbeelding 2019-02-17 om 20.05.51

Mia versus Babette

Tussen Mia en Babette zijn er veel spanningen op kantoor. Babette is veel te laks en zij vindt op haar beurt Mia maar een saaie zeurpiet. De komst van Jan als Personeelsdirecteur maakt het er niet beter op. Babette kan Jan onmiddellijk rond haar vingers draaien en Mia vindt het gedrag van Babette onuitstaanbaar.

Schermafbeelding 2019-03-12 om 21.33.39

Ouwe vrijster

Op kantoor is iedereen ervan overtuigd dat Mia een boontje heeft voor Guido en Babette plaagt Mia er maar al te graag mee. Op een dag probeert Mia het voorbeeld van Babette te volgen en ze probeert Guido rond haar vinger te draaien. Haar pogingen hebben weinig succes en Mia stopt onmiddellijk met haar gedrag.

Schermafbeelding 2019-04-05 om 21.46.09

Reisje naar Hamburg

Jan en Babette zijn samen op zakenreis naar Hamburg geweest en Mia krijgt de onkostennota van Jan onder ogen te zien. De bedragen lopen hoog op en Mia brengt Guido hiervan op de hoogte. Jan wordt op het matje geroepen want Mia ontdekt nog enkele andere onregelmatigheden in de financiën. Guido ontdekt dat Jan 42.000 frank van het bedrijf geleend heeft om aan Peter te geven.

Screenshot 2019-05-07 at 08.52.00

Promotie

Guido vindt dat Mia de laatste tijd zeer uitstekend werk verricht en hij wil haar belonen met een promotie. Hij stelt Mia voor om vanaf september de taak van Administratief Manager op zich te nemen. Mia is in de wolken met het nieuws en is Guido enorm dankbaar voor de kansen die ze van hem krijgt.

Schermafbeelding 2019-04-25 om 21.13.30

Op vakantie

Guido vertrekt vroeger dan verwacht op vakantie en rekent op Mia om een oogje in het zeil te houden. Jan en Babette willen echter het kantoor voor zich alleen hebben en Jan kan Mia overtuigen om ook vakantie te nemen. Mia heeft niets in de gaten en gaat in op het voorstel van Jan.

Aflevering 125 om 09.59.13

Marie-Rose CEO

Bij VDB Electronics neemt Marie-Rose de leiding over tijdens de revalidatie van Guido. Mia is Guido trouw en blijft ook voor Marie-Rose haar uiterste best doen. Babette en Jan delen niet dezelfde mening en willen Marie-Rose zo snel mogelijk buitenpesten.

Aflevering 129 om 15.12.01

Slecht management

Mia begint ook te beseffen dat Marie-Rose niet de juiste manager is voor het bedrijf. Marie-Rose is veel te streng voor de personeelsleden en kent eigenlijk te weinig van de electronicawereld om de juiste beslissingen te maken. Mia gaat op bezoek bij Guido en vertelt eerlijk over haar twijfels over Marie-Rose.

Aflevering 134 om 20.17.15

De vrije tijd van Mia

Jan is voortdurend het mikpunt van pesterijen op het werk en Mia heeft met hem te doen. Jan is Mia dankbaar en besluit haar mee te nemen voor een avondje uit. Hij stelt Mia ook voor aan Walter omdat ze binnenkort dezelfde avondlessen gaan volgen. Babette vindt het dan weer uiterst amusant dat haar collega sinds kort optrekt met nietsnut Jan en pastoor Walter.

Aflevering 150 om 13.45.36

Mia en Jan

Zowel Mia als Jan zijn tegenwoordig elke dag de pineut op kantoor. Marie-Rose heeft openlijk partij gekozen voor Babette en wil haar echtgenoot duidelijk maken dat zij meer kwaliteiten heeft dan Mia. Jan en Mia zoeken geregeld troost bij elkaar en Mia is een luisterend oor als Jan iemand zoekt om te praten over zijn komende scheiding met Monique.

Foto's

Lees Meer

  • Voor meer informatie over de relatie van Mia en François, zie hier.
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.