FANDOM


† Mia Dondeyne
Seizoenen 123456 ProfielMiaS3
Eerste verschijning Aflevering 7 - 7 januari 1992
Laatste verschijning 1996
Gespeeld door Assunta Geens
Kinderen -
Ouders Onbekend en † Onbekend
Huidige categorie Vorige Nevenpersonages
Algemene InformatieFamilie en LiefdeslevenBeroepslevenVerhaallijnenFoto'sLees Meer

Algemene Informatie

Mia Dondeyne is een nevenpersonage dat van 7 januari 1992 tot en met 1996 vertolkt werd door Assunta Geens.

Familie en Liefdesleven

Mia heeft haar moeder nooit gekend, ze stierf namelijk vlak na Mia's geboorte in het kraambed. Over de vader van Mia is niets bekend. Ze is enig kind en heeft niet veel familie.

Over haar liefdesleven bleef Mia jarenlang een gesloten boek. Ze stak al haar tijd en energie in haar job en hobby's waardoor ze geen tijd had voor een relatie. Iedereen vermoedt dat Mia stiekem een boontje heeft voor Guido. In december 1992 maakt ze bekend dat ze een relatie had met Ben, en dat ze zelfs trouwplannen hadden. Hij liet haar echter in de steek en begon een relatie met Marleen. In mei 1992 heeft Mia een afspraakje met Christiaan Baertsoen, maar door de ontvoering van Guido verbreekt ze het contact omdat hij te opdringerig is. De twee blijven nadien wel vrienden.

Tot ieders verbazing begint Mia uiteindelijk een relatie met François Van den Bossche. De twee stappen in het huwelijksbootje en komen allebei om het leven tijdens hun huwelijksreis.

Beroepsleven

Mia was jarenlang de plichtbewuste secretaresse van Guido Van den Bossche bij VDB Electronics. Tijdens het tweede seizoen wordt ze gepromoveerd tot Directeur Administratie. In haar vrije tijd was Mia aangesloten bij een kunstgeschiedenisgroep.

Verhaallijnen

Schermafbeelding 2019-01-31 om 17.23.05

De komst van Latour

Bij VDB Electronics maakt Mia kennis met de nieuwe rechterhand van CEO Guido: Xavier Latour. Mia kan de man onmiddellijk niet uitstaan, want hij verkoopt te veel mooie praatjes. Mia's collega Babette valt wel voor de charmes van Latour en de twee flirten er op los op kantoor.

Schermafbeelding 2019-02-17 om 20.05.51

Mia versus Babette

Tussen Mia en Babette zijn er veel spanningen op kantoor. Babette is veel te laks en zij vindt op haar beurt Mia maar een saaie zeurpiet. De komst van Jan als Personeelsdirecteur maakt het er niet beter op. Babette kan Jan onmiddellijk rond haar vingers draaien en Mia vindt het gedrag van Babette onuitstaanbaar.

Schermafbeelding 2019-03-12 om 21.33.39

Ouwe vrijster

Op kantoor is iedereen ervan overtuigd dat Mia een boontje heeft voor Guido en Babette plaagt Mia er maar al te graag mee. Op een dag probeert Mia het voorbeeld van Babette te volgen en ze probeert Guido rond haar vinger te draaien. Haar pogingen hebben weinig succes en Mia stopt onmiddellijk met haar gedrag.

Schermafbeelding 2019-04-05 om 21.46.09

Reisje naar Hamburg

Jan en Babette zijn samen op zakenreis naar Hamburg geweest en Mia krijgt de onkostennota van Jan onder ogen te zien. De bedragen lopen hoog op en Mia brengt Guido hiervan op de hoogte. Jan wordt op het matje geroepen want Mia ontdekt nog enkele andere onregelmatigheden in de financiën. Guido ontdekt dat Jan 42.000 frank van het bedrijf geleend heeft om aan Peter te geven.

Screenshot 2019-05-07 at 08.52.00

Promotie

Guido vindt dat Mia de laatste tijd zeer uitstekend werk verricht en hij wil haar belonen met een promotie. Hij stelt Mia voor om vanaf september de taak van Administratief Manager op zich te nemen. Mia is in de wolken met het nieuws en is Guido enorm dankbaar voor de kansen die ze van hem krijgt.

Schermafbeelding 2019-04-25 om 21.13.30

Op vakantie

Guido vertrekt vroeger dan verwacht op vakantie en rekent op Mia om een oogje in het zeil te houden. Jan en Babette willen echter het kantoor voor zich alleen hebben en Jan kan Mia overtuigen om ook vakantie te nemen. Mia heeft niets in de gaten en gaat in op het voorstel van Jan.

Aflevering 116 13.30.07
Aflevering 129 om 15.12.01

Marie-Rose CEO

Na het auto-ongeluk op weg naar Saint-Tropez moet Guido wekenlang revalideren en Marie-Rose neemt ondertussen de functie van CEO op zich bij VDB Electronics. Mia blijft plichtbewust en trouw aan Guido en doet haar uiterste best om alles zo vlot mogelijk te laten verlopen. Jan en Babette zijn het niet eens met de werkwijze van Marie-Rose en proberen haar te boycotten. Ook Mia moet inzien dat Marie-Rose niet geschikt is en brengt Guido persoonlijk een bezoekje om haar twijfels over te brengen. Op kantoor gaan Mia en Marie-Rose nu ook in de clinch, vooral omdat Marie-Rose het altijd helemaal alleen wil doen en de hulp van Mia niet aanvaardt. Mia vreest dat het management van Marie-Rose op langere termijn voor problemen kan zorgen.

Aflevering 140 om 20.29.52
Aflevering 134 om 20.15.28

Mia en Jan

In haar vrije tijd begint Mia aan een nieuw jaar in haar cursus Kunstgeschiedenis en ze krijgt via Jan te horen dat ze hetzelfde vak als zijn nonkel Walter zal volgen. De twee komen geregeld samen om te praten over de cursus, tot grote hilariteit van Babette, die het geweldig vindt dat Mia eindelijk een ‘man’ heeft gevonden. Mia en Jan zoeken ook geregeld elkaars gezelschap op omdat ze allebei de sfeer op kantoor beu zijn. Babette is volledig van mening veranderd en is nu het schoothondje van Marie-Rose geworden. Marie-Rose is er dan ook van overtuigd dat de kwaliteiten van Babette beter zijn dan die van Mia. Jan heeft het op zijn beurt moeilijk met zijn nakende scheiding en vindt troost bij Mia.

Aflevering 153 om 19.36.38
Aflevering 169 13.52.09

Babette ontslagen

Guido keert eindelijk terug naar kantoor en Mia is in haar nopjes. Babette daarentegen mist haar goede vriendin Marie-Rose en maakt dit ook zeer duidelijk. Ze komt altijd te laat, doet haar werk niet goed en gaat voortdurend in de clinch met Mia. Guido is het beu en ontslaat haar, maar daar wil Peter een stokje voor steken. Door dreigende acties van de vakbond besluit Guido dat hij te snel is geweest in zijn oordeel en Babette mag terug aan de slag. Hij wil wel dat Babette nu zijn persoonlijke secretaresse wordt in plaats van Mia, zodat er geen problemen meer kunnen zijn tussen haar en Jan. Mia krijgt ondertussen haar promotie tot Directeur van de Administratie.

Aflevering 173 16.14.43
Aflevering 190 12.47.00

Het verbroken contract

Bij VDB Electronics moeten alle directieleden bij elkaar komen om een crisis op te lossen. De grootste klant Lima Technics wil zijn contract niet vernieuwen en het bedrijf komt hierdoor in de problemen. Guido vreest dat er veel ontslagen moeten vallen en hij verwacht van iedereen dat ze op zoek gaan naar alternatieven. Mia wordt ondertussen uitgenodigd voor het huwelijk van Marleen en Ben en wordt op de dag van de trouw ook verwacht op het kantoor van Guido om mee te beslissen over de toekomst van het bedrijf. De dag eindigt zeer onverwacht voor Mia wanneer ze op het huwelijksfeestje te weten komt dat Marleen gaat trouwen met haar ex-vriend Ben, met wie ze zelf op trouwen stond. Bovendien komen Mia, Jan en Guido te weten dat de vakbond aan het staken is en de kantoren van VDB Electronics bezet heeft.

Aflevering 191 19.00.39
Aflevering 212 18.49.09

De bezetting

Enkele weken later is de staking bij VDB Electronics nog altijd niet afgelopen. Mia en de andere directieleden moeten noodgedwongen hun afspraken bij Guido thuis houden. Ze zoeken al een hele tijd naar een oplossing, maar komen het niet tot een consensus. Jan houdt zich ondertussen bezig met zijn eigen idee, waardoor hij vaak volledig dronken bij Guido binnenvalt. Na verloop van tijd wordt duidelijk dat hij al die tijd met de arbeiders van Lima Technics gepraat heeft in de hoop dat ze ook het werk zullen neerleggen in solidariteit met VDB Electronics. De directie van Lima Technics wil dit voorkomen en vernieuwt het contract toch, waardoor alle problemen van de baan zijn. Mia keert net zoals haar collega’s terug naar kantoor.

Aflevering 232 18.48.29
Aflevering 242 11.20.48

De nieuwe secretaresse

Guido en Jan worden in de bloemetjes gezet en de positieve berichtgeving over VDB Electronics zorgt voor een verhoging in het aantal bestellingen en offertes. Babette geeft ondertussen haar ontslag om bij het modehuis van Marie-Rose aan de slag te gaan. Mia staat er alleen voor en het administratieve werk stapelt zich op. Ze begint zelfs fouten te maken en vliegt uit tegen Jan en Guido. Guido wil dat Jan zo snel mogelijk werk maakt van een nieuwe directiesecretaresse. Er wordt uiteindelijk gekozen voor de jonge Patty Peeters, een mooie verschijning. Mia houdt Jan nauwlettend in de gaten en neemt het op zich om Patty wegwijs te maken in het bedrijf. Patty stelt zich vragen bij het geheimzinnige gedrag, maar Mia lost niets over wat er gebeurd is met Babette.

Aflevering 249 09.21.50
Aflevering 252 13.25.54

Ontevreden

Na enkele weken samenwerken met Patty, begint Mia in te zien dat zij toch niet de geschikte kandidate was. Ze maakt nog altijd veel fouten en neemt het niet zo nauw met de arbeidsuren. Ook Jan is allesbehalve tevreden en vliegt meermaals uit tegen Patty in het bijzijn van Mia. Patty trekt er zich weinig van aan en blijft gewoon haar best doen met altijd een glimlach op haar gezicht. Wanneer Babette haar oude collega Mia een bezoekje komt brengen, moet Mia toegeven dat ze haar mist. Ondertussen gaat het met Jan van kwaad naar erger en hij is volledig overwerkt door de drukte. Hij vliegt voor het minste uit tegen Mia en doet nog erger tegenover Patty. Mia brengt Guido op de hoogte die vervolgens zijn broer op het matje roept.

Aflevering 282 09.15.23
Aflevering 284 bis om 12.47.20

Verliefd op een stem

Mia komt te weten dat Jan het moeilijk heeft dankzij de nakende bevalling van zijn ex-vrouw Monique. Zij wil niet dat hij aanwezig is in het ziekenhuis en Mia doet haar uiterste best om Jan goede raad te geven. Ondertussen heeft Mia veel telefonisch contact met een zekere Christiaan Baertsoen, een goede klant van VDB Electronics. Mia vindt dat hij een mooie stem heeft en nadien krijgt ze van hem ook een complimentje over haar stem. Hij vraagt aan Mia om samen te lunchen en Mia gaat de toestemming van Guido vragen, met blozende wangen. Guido is gecharmeerd en geeft zijn toestemming. Wanneer Mia de man daadwerkelijk ontmoet, lijkt er nog altijd een klik te zijn tussen de twee en Patty is nieuwsgierig naar wat er allemaal gebeurd is.

Aflevering 288 om 17.13.11
Aflevering 288 om 17.07.00

De verdwijning

Op een dag komt Guido niet opdagen op kantoor, zelfs niet wanneer hij afspraken heeft. Marie-Rose en Mia zijn in alle staten en beginnen onmiddellijk iedereen op te bellen. Mia gaat zelfs alle ziekenhuizen af. Diezelfde dag wordt de auto van Guido teruggevonden met zijn portefeuille en sleutels. Jan krijgt een geheimzinnig telefoontje van iemand die beweert dat hij Guido ontvoerd heeft en losgeld vraagt. Mia en Jan gaan op sporenonderzoek op de plaats waar de auto teruggevonden is en Jan zoekt het geld bij elkaar. Mia heeft echter het gevoel dat ze de stem herkent en het blijkt uiteindelijk om een sluw plan van ex-werknemer Pietje te zijn. Guido is ondertussen nog niet teruggevonden en Willem neemt de leiding van het bedrijf op zich.

Aflevering 307 om 18.38.24
Aflevering 309 om 09.28.40

Toch geluk in de liefde?

De ontvoering van Guido zorgt ervoor dat Mia terug contact heeft met Christiaan. Voorlopig zijn ze enkel vrienden, maar Mia hoopt dat er meer kan zijn en gaat ten rade bij haar goede vriend Walter. Wanneer ze in Het Vissershuis op Christiaan wacht, loopt ze Ben tegen het lijf. Anna ziet de twee samen en trekt de verkeerde conclusies waardoor zowel Ben als Mia hard aangepakt worden. Anna biedt haar excuses aan, maar Mia vreest dat het vooral een teken is dat het geluk in de liefde niet voor haar is weggelegd. Bij VDB Electronics hebben Willem en Jan ontdekt dat Guido een tijdje geleden tien miljoen van het bedrijf gebruikt heeft. Mia weet van niets, maar ze ontdekken wel vreemde notities en een diskette waarop telkens de naam van het FAIC terugkomt.

Foto's

Lees Meer

  • Voor meer informatie over de relatie van Mia en François, zie hier.
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.