FANDOM


Mieke Van den Bossche
Seizoenen 1234567911121314151617181920212223242526272829 ProfielMieke2018
Eerste verschijning Aflevering 1 - 30 december 1991
Laatste verschijning -
Gespeeld door Caroline Maes (voorheen Lotte Mariën)
Huidig beroep Personeelsdirecteur VDB Holding, mede-eigenaar De Proeverij
Huidige partner Niko Schuurmans
Kinderen Lennert De Waele
Ouders Jan Van den Bossche en † Monique Stevens
Huidige categorie Huidige Hoofdpersonages
Algemene InformatieFamilie en LiefdeslevenStudies en BeroepslevenVerhaallijnenTriviaGeneriekGalerijFoto'sLees Meer

Algemene Informatie

Mieke Van den Bossche is een hoofdpersonage dat van 30 december 1991 tot en met 14 januari 2000 vertolkt wordt door Lotte Mariën en sinds 11 oktober 2002 door Caroline Maes.

Familie en Liefdesleven

Mieke is de dochter van Jan Van den Bossche en Monique Stevens en de zus van Bart Van den Bossche. Ze heeft ook nog een halfzus (Leen Van den Bossche) en drie halfbroers (Willem Feyaerts, Maarten Van den Bossche en Guido Van den Bossche).

Ze had een tijdlang een relatie met Michel, een jongen die ze in Frankrijk leerde kennen en met wie ze nadien op ontwikkelingshulp ging in Afrika. De twee groeiden uit elkaar en Mieke trouwt later voor de eerste keer in 1999 met Leonardo Da Silva, een ontwikkelingshelper die ze tijdens haar werk in Brazilië leert kennen. Ze moet hem gedwongen achterlaten wanneer ze geveld wordt door een tropische ziekte, die het haar onmogelijk maakt om ooit nog terug naar het land af te reizen. Leonardo sterft in een auto-ongeval terwijl Mieke in België zwanger is van Marc De Waele, een psychiater die ze op een congres heeft leren kennen. Ze bevalt van een jongen: Lennert De Waele. De twee gaan uit elkaar nadat Marc haar bedroog, en nadien verongelukt hij samen met hun zoontje. 

Mieke stapt voor de derde keer in het huwelijksbootje met Wim Veugelen. Mieke wordt opnieuw zwanger, maar krijgt een miskraam en zal hierna nooit meer kinderen kunnen krijgen. Aan dit huwelijk komt ook een einde nadat Mieke hem bedriegt met dokter Paul Jacobs. Mieke heeft een tijdje een relatie met flamencoleraar Pieter De Deyn, ware het niet dat zijn bemoeizieke moeder ervoor zorgt dat het verhaal niet lang blijft duren. Daarna begint Mieke iets met de veel jongere Niko Schuurmans, die haar echter bedriegt met Evy Hermans en daarom door Mieke de laan wordt uitgestuurd. Na de breuk met Niko heeft Mieke enige tijd een relatie met Sébastien, tot ze Niko een tweede kans geeft. Na verloop van tijd vraagt hij haar ten huwelijk. Ze trouwen op 19 december 2014.

Nadat Mieke aangereden werd en een lange tijd in coma verbleef, is ze een 8 jaar van haar geheugen kwijt. Hierdoor is ze Niko vergeten en denkt ze dat ze nog steeds getrouwd is met Wim Veugelen. Op aanraden van de familie probeert Mieke terug een band met Niko op te bouwen, maar Mieke voelt de klik niet en begaat een one-night-stand met Wim. Ondertussen begint Mieke ook te flirten met CEO Lars De Wulf, wat zich stilaan verder evolueert tot sekspartijen. Niet veel later neemt Mieke een beslissing over de 3 mannen in haar leven: ze laat Lars vallen, vraagt de scheiding aan bij Niko en kiest voor haar ex-man Wim. In februari 2017 maakt Mieke het uit met Wim, omdat ze hem opnieuw te saai vindt en wordt ze uiteindelijk terug verliefd op Niko. De twee geven hun huwelijk nog een kans.

Studies en Beroepsleven

Mieke was als jong meisje erg geïnteresseerd in ontwikkelingshulp. Ze trok bijvoorbeeld naar Tanzania, waar ze als verpleegster bij Artsen Zonder Grenzen aan de slag ging. Ze verhuisde nadien naar Brazilië om er ook aan ontwikkelingshulp te doen. Nadat ze een tropische ziekte had opgelopen, moest ze noodgedwongen terug naar België keren.

Samen met haar tweede echtgenoot, Marc De Waele, richt ze een opvangcentrum op voor probleemkinderen. Na zijn dood gaat ze werken bij het OCMW. Uiteindelijk besluit Mieke om haar job op te geven en gaat ze terug werken als verpleegster. Ze gaat aan de slag in het Algemeen Ziekenhuis waar ook haar stiefmoeder Linda Desmet en halfzus Leen Van den Bossche werken. In het begin van het 23ste seizoen neemt Mieke ontslag bij het Algemeen Ziekenhuis omdat ze samen met Linda Desmet als zelfstandige verpleegster aan de slag gaat.

Tijdens het 25ste seizoen opent Mieke haar eigen bed & breakfast: de Mie&B en wordt ze mede-eigenaar van de brouwerij van Niko: De Proeverij. Ondertussen blijft ze part-time werken als zelfstandige verpleegster. In het najaar 2016, na het ontwaken uit de coma, lijdt Mieke aan geheugenverlies. Ze heeft geen interesse meer in de Mie&B en ook zelfstandige thuisverpleegster kan haar niet meer boeien zoals vroeger. Ze zegt haar oude leventje voorgoed vaarwel en start als de nieuwe directiesecretaresse van VDB Fashion. In 2017 probeert Mieke hogerop te komen en ze solliciteert bij 9House voor de oude job van Simon Feyaerts. Ze wordt echter niet gekozen en verliest de job aan Marie Devlieger. Vanaf februari 2018 neemt Mieke de functie van personeelsdirecteur over van Veronique.

Verhaallijnen

Seizoen1 MoniqueMieke

Mieke is de dochter van Jan en Monique. Haar ouders hebben het niet breed, en doen niets liever dan kibbelen over geld. Wanneer ze naar het verjaardagsfeest van de bomma gaan, moeten Mieke en haar broertje Bart goed voor nonkel François zorgen. Hij is namelijk een rijke zakenman met een kinderloos huwelijk.

Het huwelijk van Jan en Monique is allesbehalve perfect, en dat zullen Mieke en Bart ook geweten hebben. Als ze niet over geld ruzie maken, is het wel over het flirterige gedrag van Jans secretaresse Babette. Tijdens de seizoensfinale moet Mieke afscheid nemen van haar neefje Pierrot. Pierrot heeft leukemie en stierf in het ziekenhuis terwijl Mieke en Bart op bezoek waren.

SF02 15

De problemen binnen het gezin van Mieke zijn nog steeds niet van de baan. Monique heeft Jan nog een kans gegeven, maar ze betrapt hem opnieuw in zijn kantoor met Babette. Monique pakt haar koffers en gaat ergens anders wonen. Mieke en Bart blijven alleen over met hun vader maar al snel ondervinden ze dat hun vader niet alleen voor het huishouden kan zorgen.

Ondertussen wil Monique verder gaan met haar leven en ze gaat op zoek naar een nieuwe man. Ze vindt hem in de vorm van rechter Didier De Kunst. Ze laat er geen gras over groeien en trekt bij hem in. Ook Mieke en Bart leren de man kennen, maar zijn niet meteen fan.

Nieuwjaar7 seizoen3

Mieke en Bart trekken ook in bij Didier, terwijl Jan hun huis verkoopt om naar een appartement van François te verhuizen. Mieke en Bart moeten zich aanpassen aan een nieuwe levensstijl, want plotseling is geld geen probleem meer. Mieke heeft dan ook snel medelijden met haar papa, omdat hij alleen achterblijft. In tegenstelling tot Bart heeft ze Didier nooit helemaal aanvaardt als haar stiefvader en wil ze liefst terug bij haar vader gaan wonen. Maar daar wil Monique niets van weten. Ze wil dat Mieke bij haar blijft.

SarahMieke Seizoen4

Didier De Kunst maakt plannen met zijn nieuwe gezinnetje om naar de Verenigde Staten te trekken tijdens de vakantie. Mieke heeft echter problemen op school, want haar resultaten zijn niet wat ze zouden moeten zijn. Vooral met Frans heeft Mieke veel problemen. Sarah De Kunst wil haar stiefzus bijles geven, maar zonder veel resultaat. Didier is duidelijk niet onder de indruk van de kennis van Mieke, en stuurt haar naar Frankrijk voor een bijscholing.

GezinDidier6 Seizoen5

Mieke keert na een jaartje terug uit Frankrijk. Ze heeft schitterende resultaten en haar Frans is er enorm op vooruit gegaan. Tijdens haar studies leerde ze er Michel kennen, die veel aan ontwikkelingshulp doet. Mieke wil ook iets doen, en organiseert samen met Bart Van den Bossche een benefiet voor zijn school.

ArtsenZonderGrenzen Seizoen6
ArtsenZonderGrenzen7 Seizoen6
ArtsenZonderGrenzen11 Seizoen6
SF06 49

Aan het begin van het zesde seizoen krijgt Mieke er een zusje bij: Leen Van den Bossche. Samen met haar broer Bart Van den Bossche staat ze ook in het testament van François Van den Bossche. Na zijn dood, erven ze zijn appartement en krijgen ze bovendien elk 150.000 frank.

De serie maakt een tijdsprong van zeven jaar

Zeven jaar later. Mieke is tijdens de voorbije zeven jaar enorm sociaal geëngageerd geworden. Dit komt door haar oude kennis Michel, die ondertussen haar vriend is geworden. Ze heeft al snel het gevoel dat ze niet langer in België kan blijven omdat er zoveel hulp nodig is in het buitenland. Ze maakt een moeilijke beslissing en trekt met Michel naar Tanzania om er bij Artsen Zonder Grenzen aan de slag te gaan.

Eens in Tanzania heeft Mieke het niet gemakkelijk. Ze merkt al snel dat er veel ellende is in het land, en dat ze als verpleegster weinig kan betekenen. Ze maakt fouten door haar prikkelige gedrag, maar het wordt al snel duidelijk dat er meer aan de hand is. Mieke wordt ernstig ziek, en ze moet van Michel rusten. Mieke wil niet luisteren en haar ziekte wordt alleen erger. Ze wordt naar het ziekenhuis gebracht, waar Mieke te horen krijgt dat ze malaria heeft. Ze moet onmiddellijk gerepatrieerd worden naar België.

Eens in België gaat het van kwaad naar erger. Ze heeft een bijzondere vorm van malaria en belandt in een coma. De dokters geven haar weinig hoop, en priester Walter Dierckx wordt erbij gehaald. Op miraculeuze wijze overleeft Mieke dit drama alsnog en wordt ze terug de oude.

Mieke revalideert snel besluit in België te blijven. Ze breekt met Michel en krijgt nadien slecht nieuws wanneer Didier De Kunst opgepakt wordt voor de moord op Claire De Ruyter. Tijdens de seizoensfinale stapt Guido in het huwelijksbootje met zijn nieuwe vriendin Els D'hollander. Hun trouwfeest gaat door in het Hilton hotel in Antwerpen maar de hele familie wordt gegijzeld door een groep extremisten. Mieke paste aanvankelijk op de kinderen, maar werd al snel teruggevonden. De hele familie wordt bij elkaar gebracht en de extremisten plaatsen een bom. Wie overleeft dit drama niet?

MiekeMonique Seizoen7
MiekeMonique2 Seizoen7

De familie zit in een kring gebonden met een bom. Maarten kan onder het koord door kruipen en slaagt erin de code van de bom in te tikken. De bom blijft maar een tijdje stilstaan, dus de familie moet snel ontsnappen. Ze vluchten naar het dak en kunnen uiteindelijk bevrijd worden. De man waar de aanslag allemaal om draaide, pleegt zelfmoord met een geweer.

Nu Mieke weer helemaal gezond is, begint ze terug te dromen over haar tijd in Tanzania. Ze komt terug in contact met Reinhilde, een verpleegster van Artsen Zonder Grenzen. Samen maken ze plannen om naar Brazilië te trekken om er aan ontwikkelingshulp te doen. Ze geven samen een afscheidsfeestje, maar Monique Stevens heeft het opnieuw zeer moeilijk met haar vertrek.

Monique komt Mieke nog bezoeken in Brazilië wanneer Didier De Kunst uit de gevangenis is ontsnapt. Wat ze niet weten, is dat Didier ook in Brazilië vertoeft en de twee dames in de gaten houdt. Mieke heeft het gevoel dat ze al dagenlang achtervolgd worden, maar wil haar moeder niet nodeloos ongerust maken. Monique keert nadien terug naar België, terwijl Mieke in Brazilië blijft wonen.

Familie1795

Mieke woont nog steeds in Brazilië waar ze ondertussen iemand heeft leren kennen. Ze is er getrouwd met de Braziliaanse Leonardo Da Silva. In een brief aan haar ouders vertelt ze over haar huwelijk en zowel Jan Van den Bossche als Monique Stevens vrezen dat ze niet meer naar huis zal keren. Ze zetten haar appartement te koop.

Nadien keert Mieke samen met haar man Leonardo voor enkele dagen terug naar België om de begrafenis van Guido Van Den Bossche bij te wonen. Ze leert er officieel de nieuwe man van haar moeder kennen en ze stelt Leonardo voor aan haar familie.

vanaf dit punt wordt de rol van Mieke vertolkt door Caroline Maes.

Mieke moet noodgedwongen terug naar huis keren omdat ze besmet is geraakt met een tropische ziekte. Al haar organen worden aangetast en Guy Maeterlinck doet er alles aan om Mieke te redden. Ze wordt in quarantaine geplaatst omdat de ziekte bovendien uiterst besmettelijk is. Het gaat snel bergaf met Mieke. Wanneer ze in ademnood verkeerd en de medische apparatuur het laat afweten, geeft haar moeder Monique Stevens haar mond-op-mondbeademing, waardoor ze zichzelf met de tropische ziekte besmet. Mieke geneest van de tropische ziekte, maar voor Monique mag geen hulp meer baten. Ze overlijdt in het bijzijn van Mieke, Bart Van den Bossche en Guy.

Mark en mieke1

Op een medisch congres ontmoet Mieke de klungelige psychiater Marc. De twee beleven een avontuurtje en Mieke raakt zwanger, hoewel ze nog steeds getrouwd is met de Braziliaanse Leonardo. Mieke kan echter niet terug naar Brazilië gaan omdat de kans op besmettingsgevaar te groot is. Op een dag krijgt Mieke het verschrikkelijke nieuws dat Leonardo overleden is na een verkeersongeluk.Mieke besluit Marc dan toch in haar leven toe te laten, omdat hij de vader is van haar ongeboren kindje. De twee leren elkaar beter kennen en beginnen een relatie met elkaar. Nadien wordt hun zoontje geboren: Lennert De Waele.

Marc en Mieke gaan aan de slag in een tehuis voor probleemjongeren. Vooral de rebelse Roxanne en Gijs leveren hen de nodige kopzorgen op. Roxanne is namelijk bijna 18 jaar en wil aan haar eigen leven beginnen.

Seizoen14Mieke2
Seizoen14Mieke
Familie3035
Seizoen14Mieke4

De kleine Lennert De Waele heeft last van huilbuien en dat bezorgt Mieke en Marc De Waele vele slapeloze nachten. Door het slaapgebrek kibbelen de twee ook steeds vaker met elkaar en begint Mieke zich vaak te ergeren aan het kinderachtige gedrag van haar echtgenoot. Marc wil het goedmaken en organiseert een romantische avond voor hun tweetjes. In het opvangtehuis staat er voor Roxanne Ribbens een belangrijke dag voor de deur. Ze wordt 18 jaar en mag dus op haar eigen benen gaan staan. Mieke wil een groot verrassingsfeestje voor de jongedame organiseren en helpt haar met de zoektocht naar een eigen appartement.

Marc maakt plannen om naar een congres in Kenia te gaan en Mieke ziet dat reisje ook wel zitten. Ze vragen aan Guy Maeterlinck en Annemarie Govaert om enkele weken op Lennert te passen en pakken hun koffers. Na enkele dagen voelt Mieke zich niet lekker en vreest Marc dat ze een ziekte heeft opgelopen, maar het is slechts vals alarm.

In Kenia lopen Marc en Mieke Dounia Hamaré tegen het lijf, een oud-collega van Marc. Mieke vindt Dounia een uiterst sympathieke vrouw, maar wat ze niet weet is dat er een verleden is tussen haar en Marc. De twee voelen zich namelijk tot elkaar aangetrokken en ook in Kenia wijken ze plotseling geen moment van elkaars zijde. Wanneer Mieke en Marc terug naar huis vertrekken, valt het afscheid dan ook zwaar.

Terug in België krijgen Mieke en Marc het bezoek van Roxanne in hun appartement. Ze zoekt tijdelijk onderdak en Mieke wil haar in huis nemen, desondanks de twijfels van haar echtgenoot. Het wordt al snel duidelijk dat Roxanne van de situatie profiteert en Mieke wil de jonge vrouw erop wijzen dat ze dringend op zoek moet gaan naar werk, zodat ze op haar eigen benen kan staan. Door de komst van Roxanne is de romantiek tussen Mieke en Marc ook ver zoek, en dat knaagt duidelijk bij Marc. Zeker wanneer Dounia plots in België staat en contact zoekt met Marc en Mieke. De twee vertrekken samen naar een congres, deze keer zonder Mieke en ook nadien blijft Dounia voortdurend in de buurt van Marc rondhangen. Mieke is hier helemaal niet mee gediend en zet haar man op zijn plaats.

Het gaat niet goed tussen Guy en Annemarie en Mieke maakt zich zorgen om haar goede vriendin. Ze wil de twee opnieuw met elkaar verzoenen, maar Guy begint te pluizen in het verleden van Annemarie en komt zo verschillende dingen te weten. Wanneer Mieke en Marc naar Bellewaerde trekken met de familie, laten ze Lennert achter bij Annemarie. Guy confronteert haar ondertussen met de feiten uit haar verleden en de stoppen van Annemarie slaan volledig door. Ze probeert Lennert en Guy te vermoorden met een keukenmes...

Familie3285
Familie3327
Seizoen15Mieke4
Seizoen15Mieke3
Seizoen15Mieke5
Seizoen15Mieke2

Guy kan Annemarie overmeesteren en de kleine Lennert komt er met de schrik vanaf. Mieke vindt het verschrikkelijk dat haar beste vriendin zo diep gegaan is en moet met spijt aanzien hoe Guy haar naar een instelling brengt. Van Marc moet ze niet veel sympathie verwachten, want die gedraagt zich de laatste weken al heel vreemd, zeker omdat Dounia terug rondhangt in België.

In het opvangtehuis krijgen Mieke en Marc het bezoek van twee nieuwe jongeren, de tweeling Noa en Zoë. De twee zussen zetten het opvangtehuis volledig op stelten en Mieke weet niet hoe ze de twee moet aanpakken. Mieke kan bovendien wel wat hulp gebruiken in het opvangtehuis sinds Annemarie er niet meer is. Kobe stelt zich kandidaat. Met Noa en Zoë gaat het van kwaad naar erger en ze belanden zelfs in de gevangenis.

Dounia en Marc spenderen opnieuw veel tijd samen, en voor Mieke is het de spreekwoordelijke druppel wanneer hij aan Dounia vraagt om op Lennert te babysitten. Desondanks wil Mieke haar huwelijk niet zomaar op het spel zetten en besluit ze er Dounia gewoon bij te nemen als een deel van hun leven. Ondertussen ontmoet ze Eline, de nieuwe vriendin van Guy. De twee willen elkaar beter leren kennen en gaan samen een paar dagen op stap waardoor ze vriendinnen worden.

Mieke krijgt op een dag een bijzonder aantrekkelijk jobaanbod van de Bijzondere Jeugdzorg en Mieke wil deze aanbieding niet zomaar afslaan. Ze is vooral bang voor de reactie van de jongeren, omdat ze hen in de steek zal moeten laten. Marc vindt het wel een goed idee en Mieke neemt uiteindelijk de job aan, waardoor ze het opvangtehuis in de handen van Marc laat. Wanneer Roxanne dood wordt teruggevonden in haar appartement, voelt Mieke zich enorm schuldig en samen met Marc regelt ze de begrafenis.

Dounia is terug in het land en dat zorgt opnieuw voor problemen in het huwelijk van Mieke en Marc. Mieke kan het niet langer verkroppen dat Marc klaarblijkelijk liever tijd met Dounia spendeert en overweegt zelfs een echtscheiding. Marc biecht uiteindelijk op dat hij gevoelens heeft voor Dounia en de twee gaan alsnog uit elkaar. Mieke wil een advocaat inschakelen, maar besluit het spel niet vuil te spelen. Marc mag ook tijd met Lennert spenderen, maar Mieke is al snel jaloers wanneer ook Dounia zich met de opvoeding van Lennert bezig houdt.

Op een dag kan Mieke niet in contact komen met Marc en ze vreest dat hij er vandoor is met Lennert en Dounia. Tot Dounia plots aan haar deur staat en ook niet weet waar de twee uithangen. Mieke is volledig in paniek en probeert op allerlei manieren in contact te komen met haar ex-man, maar niets lijkt te lukken. Tot Mieke het bezoek krijgt van de politie. De auto van Marc is uit het kanaal gevist en zowel Marc als Lennert zijn om het leven gekomen. Mieke en Dounia starten samen met de voorbereiding van de begrafenis en nadien trekt Dounia terug naar Kenia.

Na de begrafenis valt Mieke in een zwart gat en kan ze met haar gevoelens moeilijk overweg. Ze gaat bijna elke dag naar het kerkhof, waar ze het graf van Lennert en Marc gaat bezoeken. Zo komt ze in contact met Gaston, een gepensioneerde man die het kerkhof onderhoudt. Gaston heeft zelf zijn vrouw, die bovendien ook Mieke noemt, moeten afgeven en de twee kunnen goed met elkaar praten over hun gevoelens.

De serie maakt een sprong in de tijd van 3 jaar

Familie3380
Seizoen16Mieke
Familie3479
Seizoen16Mieke4
Seizoen16Mieke3

Mieke rouwt nog steeds om de dood van haar zoontje en Marc De Waele. Ze bezoekt geregeld het kerkhof waar ze een hechte vriendschap gevormd heeft met Gaston Veugelen. Via Gaston leert ze zijn zoon Wim Veugelen kennen en ze nodigt hen allebei uit voor een etentje. Wim is schilder en neemt het appartement van Mieke onder handen. Het is duidelijk dat hij verliefd is op haar, maar Mieke wacht af tot hij het initiatief neemt. De vonk slaat over en ze beginnen een relatie. Mieke vertelt het nieuws aan haar familie en stelt Wim aan iedereen voor.

Wim is in een romantische bui en vraagt Mieke ten huwelijk. Ze zegt ja en kiezen voor de symbolische datum 14 februari. Niet alleen omdat het dan valentijn is, maar ook omdat haar moeder toen trouwde met Guy Maeterlinck. Mieke wordt niet veel later ook zwanger en kan haar geluk meteen delen met iedereen. Geluk dat van korte duur is wanneer ze enkele dagen later met een bloeding in het ziekenhuis wordt opgenomen. Ze verliest haar kindje, en bovendien is de kans dat ze ooit nog zwanger kan worden zeer klein geworden. Wim probeert Mieke duidelijk te maken dat ze de vrouw van zijn leven blijft, ook al kan ze geen kinderen meer krijgen.

Via haar job bij het OCMW komt Mieke in contact met een buitenlands meisje dat in een bushokje gevonden wordt: Nina. Mieke voelt zich emotioneel betrokken tot de zaak en wil zich persoonlijk ontfermen over haar. Wanneer Nina het ziekenhuis mag verlaten, spendeert ze het weekend bij Mieke en Wim, en ze dromen allebei luidop van een adoptie. Nina moet echter een operatie ondergaan en Mieke gaat op zoek naar financiële steun om dit te betalen. Mieke blijft dag en nacht aan haar bed waken, tot ze er weer helemaal bovenop is.

Ondertussen is de huwelijksdag van Mieke en Wim aangebroken en de hele familie komt bij elkaar om deze gelegenheid samen met hen te vieren. Wim en zijn vader Gaston hebben alles tot in de puntjes voorbereid en Mieke valt van de ene verrassing in de andere. Nadien wil Mieke de adoptieprocedure voor Nina in gang zetten, maar ze krijgt een zware opdoffer te verwerken. De familie van Nina werd teruggevonden, en het meisje keert terug naar haar geboorteland. Mieke en Wim moeten onverwachts snel afscheid nemen van haar.

Mieke kan haar echtgenoot overhalen om zijn vader in huis te nemen en nadien gaan Mieke en Gaston aan de slag in het buurthuis dat door Pierrot Van den Bossche opgestart wordt. De financiële kant van het zaakje is echter niet helemaal in orde, maar Bert Van den Bossche wil zijn hulp aanbieden. Mieke is hier echter geen voorstander van, want dat betekent dat Bert zich ook met de werking van het buurthuis zal bemoeien.

S17W02-3
S17W06-7
Seizoen16Mieke2
S17W42 08

De toekomst van VDB Electronics ziet er somber uit dankzij een gemene zet van aartsvijand Xavier Latour en Peter Van den Bossche roept de familie bij elkaar om de nodige hulp te vragen. Ook Mieke is van de partij en wil zich inzetten om het familiebedrijf van de ondergang te redden.

Op vraag van Bjorn en Veerle, probeert Mieke hen in contact te brengen met hun autistische zoontje Jurgen Impens. Het wordt echter een emotionele rollercoaster voor beide ouders, omdat hun zoontje duidelijk geen behoefte heeft aan hun contact. Het zorgt meteen ook voor relationele problemen tussen het koppel en Mieke probeert ze zo goed mogelijk te helpen. Dankzij Mieke kunnen Bjorn en Veerle uiteindelijk hun zoontje bezoeken in de instelling.

Wim keert terug uit Frankrijk, maar is van karakter veranderd. Zowel Mieke als Gaston herkennen het bijna niet meer. Ze vraagt zich luidop af of Wim iemand anders heeft leren kennen in Frankrijk, en dat zorgt voor de nodige problemen in hun huwelijk. Gaston wil deze problemen zo snel mogelijk opgelost zien en zorgt voor een verzoeningspoging. Wim heeft echter maar voor één ding oog: zijn rekeninguittreksels. Het gaat financieel niet super met zijn schildersbedrijfje en hij vreest vooreventuele problemen.

Mieke komt te weten dat Bert twee jongeren onderdak biedt: Sibe en Gerdien. Mieke heeft het er moeilijk mee, omdat hij de twee verwend. Ze wil vooral dat ze op zoek gaan naar werk om op hun eigen benen te kunnen staan.

Wanneer Mieke zich ziek voelt, is haar omgeving bang dat ze opnieuw junglekoort heeft. Ze komt in contact met dokter Guy Maeterlinck die haar wil behandelen, maar Mieke wil niet naar Amerika reizen. Ze blijft koppig en laat haar niet onderzoeken en uiteindelijk moet ze naar het ziekenhuis gebracht wordt. Ze wordt in quarantaine geplaatst tot de dokters weten wat er juist aan de hand is met haar. Ze vermoeden ook junglekoorts en haar familieleden moeten zich allemaal laten onderzoeken. Mieke kan genezen, maar voor de behandeling moet ze naar China en Wim weet niet hoe ze dit gaan betalen. Weken later keert ze terug naar huis en wordt ze genezen verklaard.

Familie4125
Familie4104
Familie4087

Mieke werkt nog steeds bij het OCMW en helpt ook in het buurthuis van Pierrot, Isabelle en Gaston. Samen met Pierrot probeert ze een bioboerderij uit de grond te stampen.

Samen met Wim denkt Mieke opnieuw aan kinderen, maar adoptie ziet ze helemaal niet zitten. Ze overwegen om een draagmoeder in te schakelen en ze gaan op zoek naar de geschikte persoon. Wim denkt aan Yasmine, de vriendin van Bert Van den Bossche en nodigt hen uit voor een etentje. Zowel Mieke als Bert zien dit idee helemaal niet zitten en dat zorgt voor spanningen tussen Mieke en Wim. Mieke zet de kinderwens van Wim aan de kant wanneer ze een aanbieding krijgt om opnieuw in Brazilië te gaan werken. Het hele project wordt afblazen en Mieke probeert haar huwelijk met Wim te redden.

Mieke en Wim komen in contact met een familie uit Kazachstan die hier illegaal in het land zijn. Mieke toont haar goed hart en probeert die mensen zo goed mogelijk te helpen. Maar Ludmilla en haar gezin zullen toch worden uitgewezen naar Kazachstan en Mieke kan er weinig aan doen. Mieke krijgt al snel proberen op haar werk omdat ze Ludmilla en haar man wil helpen. Ze vertrekt bij het OCMW en denkt eraan om terug als verpleegster aan de slag te gaan. Ze gaat solliciteren in het Algemeen Ziekenhuis en krijgt de job.

Ondertussen krijgt Mieke enorm veel aandacht van dokter Paul Jacobs, de verloofde van haar zus Leen. Stiekem geniet ze van de aandacht, omdat haar huwelijk met Wim al een tijdje problemen heeft. Ze begint en affaire met Paul, maar krijgt al snel spijt van haar beslissing. Wim vindt het jammer dat hij zijn vrouw zo weinig ziet nu ze op de Spoeddienst van het ziekenhuis werkt. Mieke is oververmoeid na de lange nachtshiften en kan nog maar moeilijk haar concentratie erbij houden.

Mieke bezwijkt onder de druk en vertelt aan haar stiefmoeder Linda de waarheid over haar affaire met Paul. Ze maakt echter een einde aan de affaire en vertelt de waarheid aan Wim...

Seizoen19Mieke3
Familie4153
Foto33
Familie4177
Familie4248
Seizoen19Mieke8

Wim is te weten gekomen dat Mieke een affaire heeft met dokter Paul Jacobs. Hij pakt zijn spullen en hij verdwijnt onmiddellijk uit haar leven. Mieke moet het spijtige nieuws aan haar familie meedelen, maar vertelt niet waarom Wim vertrokken.

Ondertussen komt het huwelijk van Leen en Paul altijd maar dichterbij. Mieke krijgt het benauwd wanneer Leen haar vraagt om huwelijksgetuige te zijn en samen met haar een trouwjurk uit te kiezen. De affaire tussen haar en Paul is wel volledig achter de rug, maar wanneer Paul iets te familiair met een stagiaire omgaat, spreekt Mieke hem hierover aan. Ondertussen vertelt Mieke de waarheid over haar en Paul tegen haar nieuwe boezemvriendin Morgane Maes, die ook in het ziekenhuis werkt als verpleegster.

Tijdens de vrijgezellenavond van Paul, probeert hij Mieke opnieuw te versieren en voor Mieke is dit de druppel. Ze vertelt de waarheid aan Leen en die is natuurlijk razend. Het huwelijk wordt afgeblazen en Leen wil niets meer te maken hebben met zowel Mieke als Paul.

Enkele weken later krijgt Mieke een nieuwe patiënt in het ziekenhuis: de jonge voetballer Gert. Ze ziet de jongeman wel zitten, en Leen maakt hier misbruik van door met hem te flirten. Ze wil Mieke zo hard mogelijk kwetsen en dat lukt haar ook. Gert maakt er echter misbruik van en gebruikt zowel Mieke als Leen. De twee zussen komen dit te weten en leggen hun ruzie weer bij.

Mieke krijgt met Morgane Maes een nieuwe huisgenoot omdat haar eigen appartement gerenoveerd moet worden. De twee dames maken veel plezier samen, maar Morgane is soms iets té losbandig. Samen gaan ze naar een flamencoles en daar ontmoet Mieke de knappe dansleraar Pieter 'Pedro' De Deyn. Morgane vindt dat Mieke ervoor moet gaan, maar zelf is ze eerder terughoudend. Wanneer Mieke en Pieter goed met elkaar kunnen opschieten, wordt Morgane al snel jaloers en vindt ze dat Mieke niet te snel terug voor een relatie moet gaan. Ze zorgt er ook voor dat het tot een breuk komt tussen de twee.

Mieke, Morgane en Leen starten samen de actie 'ontdooi Victor Praet'. Hun nieuwe directeur kan maar moeilijk zijn gevoelens tonen, en Leen wil daar verandering in brengen. Bovendien besluiten de drie dames mee te doen aan een 4x4 trophy.

Later begint Mieke een goede vriendschap met Lisa, de ex-vriendin van Bert die plotseling zwanger terugkeert. Bert is veel te hard begaan met de gezondheid van Lisa, en daarom is ze blij dat ze even bij Mieke haar hart kan luchten. Wanneer Lisa een miskraam heeft, geeft Mieke Bert dan ook onmiddellijk de schuld en biedt ze Lisa tijdelijk onderdak aan.

Pieter keert plotseling terug in het leven van Mieke en de twee beginnen opnieuw een relatie. Ondertussen wordt Mieke gevraagd als de getuige van Peter bij zijn huwelijk met June. Zij is één van de weinige familieleden die June wel aanvaardt binnen de familie. Ze organiseert zelfs een vrijgezellenfeest voor June, dik tegen de zin van Veronique en Marie-Rose.

Twee maanden later

Familie4415
Schermafbeelding 2016-09-05 om 18.44.37
Familie4426
Familie4432
Schermafbeelding 2016-12-05 om 16.54.53
Familie4475
9a2ad921364b648585d2e3556824ce50
Familie4515
Vtm 20170217 VM067833A vtmwatch
Familie4538
4550-03
Familie4553
Familie4557
Familie4566
Familie4579
Familie4626
Familie4636

De relatie van Mieke en Pieter houdt nog steeds stand, maar Morgane heeft last van jaloerse oprispingen nu haar beste vriendin plots geen tijd meer heeft. Haar enige troost is dat ze op dezelfde afdeling werken in het ziekenhuis, anders zou ze Mieke nooit meer zien. Wanneer Mieke haar werkrooster aanpast, om zo meer tijd met Pieter door te brengen, is dat voor Morgane opnieuw een slag in het gezicht. Morgane besluit een 'girls-only'-dag te organiseren en steekt hier veel tijd in.

Het stoort Morgane elke dag wat meer dat ze van beste vriendin gedegradeerd is tot niets sinds Mieke een relatie heeft met Pieter. Ze wil een feestje organiseren voor haar, maar Mieke heeft die dag al plannen met Pieter en moet afzeggen. Mieke begint zich schuldig te voelen dat ze haar goede vriendin zo verwaarloost en plant een verrassingsdagje voor haar.

Van de ene dag op de andere is Morgane spoorloos verdwenen en Mieke maakt zich enorm veel zorgen. Ze krijgt Morgane niet aan de lijn en niemand weet waar ze uithangt. In het ziekenhuis wil Mieke niet dat Morgane in de problemen komt bij dokter Victor Praet, dus ze besluit alle shiften van Morgane over te nemen. De vermoeidheid speelt Mieke snel parten en zowel Pieter als Linda en Jan raden haar aan om gewoon de waarheid te vertellen aan Victor. Mieke en Pieter gaan ondertussen op zoek naar Morgane, maar voorlopig zonder resultaat. Hun relatie begint te lijden onder Miekes bezorgdheid om haar beste vriendin.

Mieke draait nog altijd dubbele shiften in het ziekenhuis. Voor Pieter is de maat vol en hij pakt zijn koffer. Zijn boodschap is zeer duidelijk, want Mieke besluit eindelijk het grote gesprek aan te gaan met Victor. Uiteindelijk krijgt Mieke een postkaartje van Morgane, die sinds kort in Spanje verblijft. Nadien besluiten Mieke en Pieter om te gaan samenwonen.

Pieter krijgt een unieke kans uit Sevilla om danslessen te geven, en hij wil hier maar al te graag op ingaan. Hij hoopt dat Mieke mee zal verhuizen, maar dat ziet Mieke duidelijk niet zitten. Ze besluit toch haar leventje in België opzij te zetten om haar grote liefde naar het buitenland te volgen, maar het komt zover niet wanneer Pieter zich blesseert aan zijn achilleshiel. Pieter blijft er echter van overtuigd dat hij nog steeds kan vertrekken, maar van de dokters moet hij vooral veel rusten. Het stoort Mieke enorm dat Pieter niet luistert naar alle goede raad en toch gewoon zijn zin blijft doen.

Mieke mag een weekend voor Louise zorgen en ze besluit zich goed voor te bereiden op haar rol van babysitter. Pieter ziet dit minder zitten, omdat hij zich nog steeds wil voorbereiden op zijn fysieke proeven in Sevilla. Wanneer Louise en Pieter samen een dansje doen, komt Pieter ten val en verergert hij zijn blessure. Hij wordt naar het ziekenhuis gebracht waar hij te horen krijgt dat er een zware operatie en revalidatie zal volgen.

In het ziekenhuis maakt Mieke voor het eerst kennis met haar schoonmoeder, Maria De Deyn. De bemoeizucht van Maria werkt Mieke al snel op de zenuwen. Zij is er namelijk van overtuigd dat Pieter snel zal revalideren en meteen terug op topniveau zal kunnen dansen. Zij doet dan ook haar best om Pieter aan te sporen om de aanbieding van Sevilla nog steeds te aanvaarden. Het gaat van kwaad naar erger wanneer Maria besluit om bij Mieke en Pieter in te trekken, omdat ze een oogje in het zeil wil houden. Maria werkt Mieke danig op de zenuwen, maar Pieter wil dit niet inzien. Mieke speelt nochtans open kaart over haar gevoelens. Het valt Mieke vooral op dat haar vriend zich anders gedraagt met zijn moeder in de buurt.

De verjaardag van Mieke komt dichterbij en Pieter wil een groot feest organiseren voor de hele familie. Mieke komt zo te weten dat Pieter een grote passie heeft voor events organiseren en voor Maria is dit de druppel. Ze vreest dat Pieter zijn passie voor dansen zal opgeven voor Mieke. Maria doet haar uiterste best om ervoor te zorgen dat Pieter zijn oefeningen blijft uitvoeren, maar wanneer dat niet lukt, trekt ze haar conclusies en pakt ze haar koffers. Pieter heeft het er moeilijk mee dat zijn moeder kwaad is en doet - tot grote ergernis van Mieke - een knieval om het terug goed te maken. Mieke beseft dat Pieter altijd in de eerste plaats voor zijn moeder zal kiezen en is het kotsbeu. Ze maakt een einde aan hun relatie.

Mieke neemt afscheid van Pieter en het voelt als een druk die van haar schouders is gevallen. Haar eerste dag als single brengt ze shoppend met Linda door. Ze brengt nadien ook haar tante Rita op de hoogte van de nieuwe hobby van Dimi. Dankzij Mieke kon hij namelijk aan de slag in het ziekenhuis als clown Pimi.

In het ziekenhuis komt het tot een aanvaring met stagiair Benny De Potter en hij wordt door Victor ontslagen. Mieke wil van de gelegenheid gebruik maken om Leen terug te krijgen en ze beraamt een plannetje om de twee samen te krijgen tijdens het schaaktoernooi in de Jan en Alleman. Het plannetje heeft weinig zin, want Leen vertelt dat ze een stageplaats aangeboden kreeg in de Verenigde Staten.

Wanneer een zwaargewonde Brenda wordt binnengebracht in het ziekenhuis, ontfermt Mieke zich over Bart en de kinderen. Brenda wordt nog geopereerd, maar sterft aan haar verwondingen. Voor de volledige familie Van den Bossche is dit een grote klap om te verwerken en Mieke beseft dat haar broer haar nu meer dan ooit nodig heeft. Ze ontfermt zich ook over Hanne en Jelle en helpt mee in het huishouden.

De mysterieuze patiënte Sabine Vanammel maakt haar opwachting in het ziekenhuis en de dokters staan voor een groot raadsel omdat de vrouw kerngezond is, maar toch blijft klagen over allerlei kwaaltjes. Wanneer Mieke merkt dat dokter Paul wel heel intiem met de vrouw omgaat, denkt Mieke meteen dat Paul weer hervallen is in oude gewoontes en ze deelt haar vermoedens met Linda. Tijdens het personeelsfeest van het ziekenhuis, worden de vermoedens van Mieke opnieuw bevestigd, wanneer Paul zijn handen niet kan thuishouden.

Trudy gaat op zoek naar een luisterend oor en komt zo bij Mieke terecht. De twee spenderen veel tijd samen en dat brengt Mieke op een idee. Ze stelt Trudy voor om bij haar in te trekken. Trudy vindt het een schitterend idee en pakt haar koffers om samen met Louise bij Mieke in te trekken. Louise vindt het echter minder leuk, omdat ze bij Mieke geen eigen kamer heeft, maar bij haar moeder in dezelfde kamer moet slapen.

Patiënte Sabine heeft bij Victor Praet een klacht ingediend tegen seksuele intimidatie van dokter Paul. Victor besluit Mieke meer tekst en uitleg te vragen en trekt zijn conclusies. In de krant verschijnt nadien een artikel over de 'grijpgrage' dokter Jacobs en Mieke wordt door Paul zwaar aangepakt omdat hij ervan overtuigd is dat zij gelekt heeft naar de pers. Paul wordt geschorst en Sabine besluit zelfs een advocaat onder de arm te nemen. Alles valt in zijn plooi wanneer Mieke het schriftje terugvindt waarin Sabine haar obsessie voor Paul in geuren en kleuren neerschrijft. Mieke gaat hiermee naar Victor en de naam van Paul wordt gezuiverd.

Bij Mieke thuis is Louise ongelukkig en ze telt de dagen af dat ze terug naar haar papa kan gaan. Volgens Peter kan het zo niet langer en hij eist dat Trudy een oplossing zoekt. Mieke komt met het idee om de bergruimte om te toveren tot een kinderkamer voor Louise en ze krijgt hiervoor de hulp van Peter. Louise is in haar nopjes en wil toch bij Mieke blijven wonen. Al durft Louise geregeld de twee tegen elkaar op te zetten om haar zin te krijgen.

Dankzij Mieke kan Trudy in het ziekenhuis aan de slag als de nieuwe ervaringsdeskundige en Trudy maakt meteen een bepaalde indruk bij zowel Victor als Paul. Mieke vindt dat Trudy een gevaarlijk spelletje speelt, wanneer ze vertelt dat ze Victor wil ontdooien. Vooral omdat Leen het in het verleden ook al geprobeerd heeft. Mieke waarschuwt haar huisgenote om het niet te ver te drijven, want het zou haar wel eens haar job kunnen kosten.

Ook Evy schakelt de hulp van Mieke in, om een stageplaats in het ziekenhuis te kunnen bemachtigen. Met de hulp van Mieke en Trudy krijgt Evy de positie aangeboden en de drie vrouwen maken ook buiten de uren veel plezier samen. Evy neemt Mieke in vertrouwen over haar gevoelens voor Pierrot en samen maken ze een profiel op de datingssite waar ook Pierrot op geregistreerd is. Wanneer er in het ziekenhuis geregeld geld verdwijnt uit de kleedkamer, verdenken Mieke en Evy de nieuwe patiënte van Trudy: Julie De Deyn. Wanneer nadien ook Evy aangevallen wordt in de kleedkamer, is Mieke er zeker van. Al blijkt later dat zij er niets mee te maken heeft, maar verpleegster Maaike

Mieke en Trudy vinden dat Linda te saai is en ze besluiten haar mee op sleeptouw te nemen naar een dancing. Linda amuseert zich totaal niet en haakt de volgende keer af. Mieke, Linda en Trudy houden nadien een meidenavond, maar zijn verrast wanneer Victor zijn opwachting maakt om met Trudy te praten. Mieke is ervan overtuigd dat Victor gevoelens heeft voor Trudy en deze vermoedens worden bevestigd wanneer Trudy geopereerd moet worden na een auto-ongeluk. Victor waakt voortdurend aan het bed van Trudy en wijkt geen moment van haar zijde.

Seizoen21Mieke
Familie4682
Seizoen21Mieke2
Seizoen21Mieke3
Familie4746
431977 10150648980342491 1217982601 n
Familie afl4841 03
Familie4854
640px-Familie afl4885 15

In de gebouwen van VDB Electronics is een ernstige brand uitgebroken. Mieke is samen met Linda Desmet als verpleegster ter plaatse en moet toekijken hoe haar familie in gevaar verkeert. Bart Van den Bossche wordt met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis gebracht en moet in kunstmatige coma blijven tot zijn operatie. Mieke is er het hart van in dat haar broer in het ziekenhuis ligt. Ze staat dan ook elke dag voor hem klaar om hem te verzorgen. Terwijl zorgt ze er ook voor dat zijn twee kinderen niets te kort komen.

Twee maanden later

Wanneer Trudy Tack de Rixart de Waremme op een dag wil gaan douchen, ontdekken ze dat er een lek is in het appartement. Mieke trommelt haar vader op voor het lek te dichten maar die maakt het alleen nog erger. Jan besluit om Niko Schuurmans te sturen die binnen twee weken tijd ervoor zorgde dat de badkamer weer helemaal in orde is. Terwijl Niko aan de slag is in de badkamer, kunnen Mieke en Trudy het niet laten om zijn 'werk' te bewonderen. Mieke is dan ook onder de indruk van de jongeman en kan haar ogen niet van hem afhouden.

Mieke kan haar aantrekking voor Niko niet meer verstoppen en de twee gaan samen uit. Wanneer ze nadien in haar appartement aankomen, belanden de twee samen in bed en het gebeurt nadien nog verschillende keren opnieuw. Mieke probeert steeds ermee te stoppen maar ondervindt dat ze verliefd geworden is op hem. Samen besluiten ze om hun relatie een kans te geven en ze vertellen het aan hun familie. Jan Van den Bossche is razend wanneer hij het nieuws hoort en zorgt ervoor dat Niko ontslag neemt. Ook Linda Desmet is niet helemaal zeker van hun relatie door het leeftijdsverschil.

Uiteindelijk worden alle plooien gladgestreken. Jan en Linda aanvaarden de relatie en Niko kan terug aan de slag bij de Jan en Alleman. Alles gaat goed tussen de twee tot Niko begint over samenwonen. Mieke vindt dat het nog te vroeg is voor Niko om bij haar in te trekken. Na een discussie, besluiten ze om toch nog even te wachten. Niet veel later staat er al een volgend obstakel te wachten. Plotseling komt Steve Schuurmans, de halfbroer van Niko, tevoorschijn. Mieke en Steve blijken goed met elkaar te kunnen opschieten wat voor een beetje jaloezie zorgt. Niko besluit uiteindelijk om zijn broer een kans te geven en de twee worden goede vrienden. Later verdwijnt Steve plotseling en is hij zelf met de auto van Niko aan de haal gegaan.

Wanneer er in het Algemeen Ziekenhuis een nieuwe hoofdverpleegster wordt gezocht, denkt Mieke dat haar schoonmoeder, Linda Desmet, een uitstekende keuze zou zijn. Met de hulp van Paul Jacobs en Victor Praet, kunnen ze haar overtuigen. Al snel ontstaan de eerste conflicten tussen de twee wanneer Linda moeilijk doet wanneer Mieke van shift wil veranderen. Er komt een grote ruzie tussen de twee en het is aan Jan Van den Bossche om de ruzie tussen hen op te lossen. Alle misverstanden worden later opgeklaard wanneer Linda haar oude job terugkrijgt.

Nadat Jana bedreigt wordt door haar ex-vriendin, Chris, komt Jana eventjes logeren bij Mieke. Hierdoor geraakt Mieke ook in de problemen wanneer enkele dagen later Chris plotseling voor haar deur staat en haar ook bedreigt. Mieke kan gelukkig Niko op tijd verwittigen en hij komt haar redden samen met de politie.

De vakantie komt dichterbij en Mieke wil samen met Niko op reis gaan. Al snel blijkt dat ze alletwee andere definities hebben over vakantie maar uiteindelijk besluiten ze om op reis te gaan met een camionette dat Niko gekocht heeft. Mieke leert zo Glenn De Bock kennen, een oude vriend van Niko met wie hij nog gestraatracet heeft in het verleden. Glenn en Mieke lijken het goed met elkaar te kunnen vinden, tegen de zin van Niko. Wanneer Niko onder druk gezet wordt door Glenn om deel te nemen aan een bankoverval, begint Mieke gevaar te lopen. Als Niko niet meewerkt, zal Glenn Mieke iets aandoen.

Na de tweede bankoverval, kan Niko ervoor zorgen dat twee bendeleden opgepakt worden maar Glenn kon ontsnappen. Niko zorgt ervoor dat Mieke bescherming krijgt van de politie door inspecteur Anita Degeling hiervan te overtuigen. Mieke gaat voorlopig bij haar vader en Linda wonen boven de Jan en Alleman. Wanneer Niko uiteindelijk ontslagen wordt uit het ziekenhuis, gaan ze terug in hun eigen appartement wonen maar onder politiebewaking. Ondertussen maakt ook Steve Schuurmans terug zijn opwachting. Hij wil zich excuseren voor zijn gedrag en geeft het geld van de auto van Niko terug. Wanneer hij het verhaal van Glenn te weten komt, wil hij zijn schoonzus persoonlijk beschermen.

Er gebeurt lange tijd niets en Mieke denkt dat Glenn al lang naar het buitenland gevlucht is. Maar wanneer ze op een dag naar huis wil gaan, wordt ze ontvoerd door Glenn. Hij neemt haar mee naar een verlaten fabriek en houdt haar onder schot...

Familie afl4886 10
29123144
Familie afl4903 02
Familie afl4935 04
Familie afl4960 04
Familie afl4963 01
Familie afl4979 01
Familie afl4982 01
Trouw15
Familie afl5019 01
Familie afl5029 03
Familie afl5060 06
Familie afl5105 07

Niko komt aan in de verlaten fabriek. Hij en Mieke worden bedreigt door Glenn en hij wil ze alletwee doodschieten. Gelukkig komt Steve Schuurmans op tijd aan om de twee te redden. Steve schiet Glenn in de schouder en ze kunnen hem overmeesteren. Mieke is van slag door heel het accident maar is blij dat ze nog leeft en ze is Steve enorm dankbaar. Na de hele affaire vertrekken Mieke en Niko voor een tijdje naar Ibiza terwijl Steve op het appartement blijft passen.

Wanneer ze enkele weken later terugkeren, vinden ze het appartement terug zonder zetel. Mieke wil dat Steven zorgt voor een nieuwe zetel maar dit blijkt geen makkelijke opdracht omdat Steve steeds een lelijke zetel meebrengt. Mieke besluit om zelf eentje te gaan kopen. Ondertussen beslist Steve dat hij zeker nog enkele weken in België wil blijven en Niko wil dat hij een job gaat zoeken. Wanneer Steve na enkele jobs besluit om een reisorganisator te worden, besluit Mieke om hem hierin te steunen en ze helpt hem met zijn projecten.

Mieke vraagt aan haar vader of Steve zijn presentatie in de Jan en Alleman mag doen. De presentatie van Steve wordt dankzij Mieke een enorm succes en er zijn verschillende geïnteresseerden. Toch blijkt er een probleem te zijn omdat Steve een voorschot moet betalen van €2.000. Mieke wil hem dit geld lenen maar Niko is eerder achterdochtig. Niet veel later gaat Niko naar Bulgarije om de hotels te onderzoeken dit Steve wil gebruiken voor zijn skireizen. Steve blijkt alleen achter bij Mieke en maakt hier gebruik van. Hij probeert Mieke te verleiden door extra vriendelijk te doen tegen haar. Mieke is maar al te blij met deze aandacht maar toch steekt ze het niet onder stoelen of banken dat ze Niko mist.

Wanneer Niko met goed nieuws terug keert uit Bulgarije, kan Steve met een gerust hart vertrekken met zijn groep. Deze groep blijkt wel groter te zijn dan verwacht en Mieke besluit om mee te gaan. Steve blijft gevoelens hebben voor Mieke en vertelt haar dit. Mieke schrikt zich rot door deze wending maar vertelt hem dat ze bij Niko wil blijven.

Wanneer ze terug thuis zijn reageert Mieke zeer koeltjes als Niko wil weten hoe de reis was. Mieke kan de bekenning van Steve niet vergeten en ze wil dat hij zo snel mogelijk verhuist. Ze bedenkt dan ook een slim idee: Steve kan verhuizen naar het appartement van Niko terwijl Niko definitief bij Mieke komt wonen. Steve is hier helemaal niet tevreden mee en niet veel later vertrekt Steve opnieuw op skireis. Wanneer hij een week later terugkeert, heeft Mieke zijn koffers al klaargezet. Steve is hier helemaal niet blij mee en probeert ruzie te stoken tussen haar en Niko. Mieke ziet geen andere oplossing van de waarheid te vertellen aan Niko en die is hier helemaal niet tevreden mee. Ze willen allebei dat Steve uit hun leven verdwijnt.

De dagen daarna is Mieke ontzettend ongerust door de toestand van Paul. Ze is dan ook erg verdrietig wanneer Paul niet veel later sterft. Ondertussen krijgt Mieke ook verschillende rare telefoontjes. Eerst krijgt ze enkele hijgtelefoons en later ook met vragen voor een erotische massage. Mieke verdenkt al snel Steve van stalking en Niko gaat met hem praten. Natuurlijk ontkent Steve alles maar Mieke gelooft hem niet.

De volgende dagen gebeuren er nog verschillende rare dingen. Mieke vindt een roos in haar lokker in het ziekenhuis en ze heeft het gevoel achtervolgd te worden. Niko vindt dat Mieke overdrijft en hij blijft in Steve zijn onschuld geloven. Wanneer Mieke op een dag een rouwkrans krijgt met haar naam op, is ze woedend en ze wil naar de politie stappen. Omdat Niko niet kan geloven dat Steve er iets mee te maken kan hebben, ontstaat er ruzie tussen het koppel. Tijdens een geforceerde verzoening tussen Steve en Mieke loopt het fout af voor Steve. Hij wordt omvergereden door een auto en overlijdt de volgende dag in het ziekenhuis.

Niko is kapot van verdriet en steekt de schuld op Mieke. Mieke probeert opnieuw toenadering te zoeken, maar ze wordt afgewezen door Niko. Door niet naar de begrafenis van Steve te gaan, maakt ze het alleen maar erger. Uiteindelijk komt alles terug in orde wanneer Niko erachter komt dat zijn broer wel degelijk achter de stalking zit.

Op een dag krijgt Mieke plotseling een vreemde vraag van Evy. Ze wil namelijk samen met Jana een kindje krijgen en ze zouden graag Niko als donor hebben. Mieke is overdonderd door het voorstel maar besluit dat ze het zal toestaan als Niko het ziet zitten. Nadat Niko er lang over nagedacht heeft, besluit hij om ervoor te gaan en ze beginnen aan de voorbereidingen. Toch begint Mieke te twijfelen aan haar beslissing wanneer alles plotseling zeer snel gaat.

Toch blijft Mieke meewerken aan het idee en ze blijft Niko steunen. Ze begint echter achterdochtig te worden wanneer ze merkt dat Niko en Evy steeds meer tijd met elkaar doorbrengen. Uiteindelijk komt ze te weten dat Jana het uitgemaakt heeft met Evy en Mieke begint zich vragen te stellen. Ze komt uiteindelijk te weten dat Niko en Evy een paar keer met elkaar naar bed zijn geweest en dat Niko gevoelens gekregen heeft voor Evy.

Mieke reageert anders dan verwacht op het nieuws. Ze wil Niko niet zomaar opgeven, maar hij kan niet kiezen. Mieke is bang dat ze Niko zal verliezen op deze manier en stelt voor dat Niko voorlopig zowel haar als Evy kan blijven zien. Toch probeert Mieke zoveel mogelijk tijd door te brengen met Niko maar Evy probeert hetzelfde te doen. Uiteindelijk moet Mieke toch toegeven dat ze Niko voor haar alleen wil en ze vraagt aan Niko om eindelijk een keuze te maken. Het is uiteindelijk Evy die een keuze gemaakt heeft door het contact met Niko te verbreken.

Mieke is enorm opgelucht dat ze Niko weer helemaal voor haar alleen heeft maar ondertussen moet ze de brokken lijmen tussen Bart en Niko. Ze hadden met elkaar gevochten tijdens het hele conflict. Mieke wil dat Niko zich verontschuldigt en ze laat hem een brief naar Bart schrijven. Het komt terug goed tussen de twee maar dankzij Bart begint Mieke na te denken over de eerlijkheid van Niko. Na lang te hebben nagedacht, besluit Mieke om het uit te maken met Niko.

De weken na de breuk met Niko, probeert Mieke van haar herwonnen vrijheid te genieten. Toch lijkt ze Niko enorm te missen en ze voelt zich al snel eenzaam. Wanneer Evy het terug goed probeert te maken, houdt Mieke de boot af. Ze wil niets meer met Evy te maken hebben tot Niko tussenbeide komt en een verzoening forceert. Mieke ziet eindelijk in dat Evy niet de schuldige is en de twee worden terug goede vriendinnen. Omdat Mieke en Evy allebij alleen wonen, besluiten ze terug te gaan samenwonen. Mieke is enorm blij dat ze opnieuw een roommate heeft maar ondertussen begint ze stilaan terug verliefd te worden op Niko. Ze probeert op verschillende manieren zijn aandacht te trekken en zowel haar vader als Evy hebben dit in de gaten.

Leen vraagt Mieke of ze de meter wil worden van haar nog ongeboren baby. Mieke is dolenthousiast en zegt meteen 'ja'.Tijdens het buurtfeest van Mathias Moelaert is ook Mieke Van de partij. Ze gaat samen met haar neefje Jelle Van den Bossche omdat zowel Trudy als Bart te druk bezig zijn met hun verhuis.

Twee maanden later

640px-Familie afl5108 02
640px-Familie afl5106 03
Huis van 4 dertigers
Familie5164
S23W13-6
50-19
Vraag1
Mieke & Niko2
Familie 5270 03
Familie 5287 002
Familie 5299 003
640px-Familie 5301 002
Vijf-cliffhangers-in-seizoensfinale-familie-id5785810-620x400

Twee maanden later. Mieke maakt zich klaar voor haar laatste dag als verpleegster in het Algemeen Ziekenhuis. Ze leert er de knappe Gunther kennen, de kleinzoon van een patiënte. Gunther wil graag afspreken met haar maar Mieke twijfelt. Zowel Evy als Niko proberen haar te overtuigen om ervoor te gaan en Mieke spreekt uiteindelijk af met Gunther in haar appartement. Het klikt onmiddellijk en het komt zelfs tot een passionele kus. De volgende dag krijgt Mieke al vroeg het bezoek van Evy en Niko. Al snel wordt duidelijk dat Gunther is blijven slapen. Mieke neemt afscheid van Gunther en hoopt dat er nog een tweede afspraakje volgt. Later op de dag krijgt ze telefoon van hem met het nieuws dat hij geen tweede keer met haar wil afspreken. Hij vind het vreemd dat Mieke nog steeds zo goed overweg kan met haar ex-vriend Niko. Mieke vind dit jammer maar besluit voorlopig terug single te blijven.

Ondertussen krijgt Mieke geregeld bezoek van haar zus Leen. Die is bevallen van een zoontje genaamd Arthur waar Mieke de meter van is. Leen heeft het duidelijk moeilijk met de situatie omdat Arthur vreselijk veel huilt. Mieke probeert haar zus zo goed mogelijk te helpen door ook af en toe is op Arthur te passen.

Wanneer Evy op zoek gaat naar een huis om te kopen, komt Mieke op het idee om samen iets te kopen. Evy vindt het perfecte huis maar veel te duur. De twee dames beginnen te denken om een derde persoon te vragen en denken meteen aan Niko. Die ziet dit idee wil zitten maar dan nog zijn de kosten te hoog. Er wordt dan maar naar een vierde persoon gezocht. Evy denkt aan Arno en die is meteen enthousiast. Later vertelt ook Zjef dat hij dit wel ziet zitten.

Om te bepalen wie van de twee jongens gekozen worden als vierde persoon, besluiten Mieke, Evy en Niko een soort 'stage' aan te bieden waarbij ze alletwee een tijdje blijven logeren. Ze worden al meteen verwend door Arno met een uitgebreid ontbijt en ook Zjef probeert zijn uiterste best te doen. Zjef heeft echter een ochtendhumeur en dat is niet meteen positief.

Toch kiezen Mieke, Evy en Niko voor Zjef als hun huisgenoot. Vooral omdat ook Arno zijn mindere kanten heeft en van Zjef zijn ze zeker dat hij geld kan lenen bij de bank. Mieke maakt zich samen met haar toekomstige huisgenoten klaar om naar de openbare verkoop te gaan. Evy neemt de leiding maar gaat al snel boven hun afgesproken bedrag. Ondanks dit probleem, is het huis toch van hen.

Mieke wil zo snel mogelijk verhuizen maar dan zijn er wel enkele problemen. De vorige eigenaar wil alleen maar de sleutel geven als ze een voorschot van €2000 geven. Mieke besluit de hulp in te schakelen van Veronique die dankzij een goed humeur beslist om het geld aan Mieke te lenen. Verder moet Mieke ook op zoek gaan naar nieuwe huurders voor haar appartement. Ze heeft contact met een jong koppel maar haar vader wil liever dat Mieke haar appartement verhuurd aan een ouder koppel dat geregeld in de Jan en Alleman langskomt.

Mieke gaat akkoord maar alleen als haar vader het terug goedmaakt met tante Rita. Ondertussen nemen Mieke en haar huisgenoten hun intrek in hun nieuwe huis. Eerst zijn er problemen over de inrichting maar na enkele discussies komen ze toch overeen.

Op vraag van Leen gaat Mieke langs als thuisverpleegster bij Gérard en Germaine, een ouder koppel. Germaine is bedlegerig en Gérard kan niet meer voor haar alleen zorgen. Ookal denkt hij nog steeds van wel. Mieke probeert Gérard te overtuigen dat hij extra hulp nodig heeft maar ze heeft het moeilijk om zijn vertrouwen te winnen. Mieke beseft dat haar hulp nodig is omdat Gérard zijn vrouw pijn doen als hij haar verzorgd. Meer en meer begint Mieke te denken dat ze naar een rusthuis moeten gaan maar daar wil Gérard niet aan denken. Om hem toch te overtuigen besluit Mieke de hulp in te schakelen van Anna en Albert.

Evy, Mieke, Niko en Zjef stellen vast dat ze erg afhankelijk zijn van materiële dingen en besluiten een weddenschap aan te gaan. Als ze toch datgene doen wat ze niet mogen doen moeten ze 300 euro betalen aan elkaar. De weddenschap verloopt niet van een leien dakje. Zjef komt te laat op zijn werk en de afspraken tussen Mieke en Linda lopen helemaal in het honderd. Mieke, Niko en Zjef willen de weddenschap gewoon stoppen, maar Evy wilt verder doen. Hierdoor krijgen Mieke, Niko en Zjef ruzie met Evy. Evy besluit dan toch maar om de weddenschap te stoppen. Alles komt weer goed tussen de vier vrienden.

Mieke heeft een relatie met Sébastien. Alleen kunnen haar vrienden, vooral Niko, het niet zo goed vinden met Sébastien. Niko krijgt terug gevoelens voor Mieke wanneer ze een relatie begint met de verschrikkelijk jaloerze Sébastien. Niko ziet dat Mieke in haar ongeluk aan het lopen is en hij probeert dit aan haar verstand te brengen. Wanneer deze relatie stukloopt, besluiten Mieke en Niko om terug aan hun gevoelens toe te geven.

Na een reportage op tv beslissen Evy en Mieke om mee te doen aan '40 dagen zonder vlees'. Zjef ziet dit niet echt zitten, maar uiteindelijk doet hij toch mee. Niko daarentegen doet niet mee. De gemoederen laaien bij de vier thuis hoog op omdat niemand, behalve Evy, het serieus neemt. Evy is hier heel boos om. Zjef doet een voorstel om de strijdbijl te begraven, maar dat wilt Evy niet. Uiteindelijk komen ze tot een overeenkomst waar iedereen gelukkig mee is. Dit bleek een goed voorstel, want alles verloopt de volgende heel goed tussen de vier.

Wanneer het proces van Danny Buytaert start is iedereen erover bezig. Marie-Rose is voorzitster van de jury. Maar plots ontsnapt Buytaert en hij heeft het gemunt op familieleden van juryleden. Op een gewone dag staat Buytaert Mieke op te wachten wanneer ze naar buiten komt. De familie is geschokt door dit nieuws en niet veel later wordt ook Hannah aangepakt.

Samen met Linda ontfermt Mieke zich over Pieter De Wachter, een patiënt van Linda die dankzij schulden niet meer voor zichzelf en zijn zoontje Rinus kan zorgen. Samen zorgen ze ervoor dat hij gratis naar de dokter kan gaan en dat Rinus bij een voetbalploegje kan beginnen.

Omdat Mieke en Niko terug een koppel zijn, kwam er een kamer vrij in het huis. De vier vrienden gaan op zoek naar een vijfde huisgenoot, om die kamer te vullen. Evy denkt meteen aan Andreas, maar die ziet dat idee niet zitten. Niet veel later staat er een kandidaat voor de deur: Thomas Feyaerts. Zowel Mieke als Niko en Zjef zien de jongeman wel zitten als huisgenoot, alleen Evy is minder enthousiast. Na een stemming wordt besloten dat Thomas zijn intrek mag nemen in het huis.

Ondertussen gebeurt er een drama binnen de familie, wanneer de bomma een hersenbloeding krijgt en in een coma belandt. Mieke gaat haar af en toe bezoeken in het ziekenhuis en neemt deel aan het DNA-onderzoek van Rita.

De relatie van Mieke en Niko bereikt een nieuw hoogtepunt wanneer Niko van plan is om haar ten huwelijk te vragen. Hij roept hiervoor de hulp in van Patrick, maar probeert het geheim te houden voor Mieke. Ze heeft echter iets in de gaten, en vraagt zich af waarom Niko zo geheimzinnig doet. In de seizoensfinale vraagt Niko Schuurmans haar dan ten huwelijk en ze zegt ja.

Familie 5326 007
S24E012 19
640px-Familie 5348 006
S24e032 09
Afl57 04
Familie 5376 004
640 (11)
Familie 5410 018
Familie 5410 012
S24 E088 005
S24 E110 038
Familie 5442 02
Familie 5456 001
Familie 5478 003
Familie 5475 001
Familie 5488 002
Familie 5494 03
Familie 5515 001
Familie 5516 003
S24 E205 029
Familie 5535 001
Familie 5536 001
Familie 5539 004
Familie 5544 003

Mieke en Niko Schuurmans vieren hun verloving in de Jan en Alleman, samen met vrienden en familie. Plots krijgt Evy Hermans een dringend telefoontje van Hannah Van den Bossche. Er is een tweede Thomas Feyaerts opgedoken en de Thomas die al weken bij hun woont, is eigenlijk Bas Van Opwyck. Mieke, Niko, Evy en Zjef De Mulder gaan onmiddellijk naar huis, waar ze het verhaal van Bas en Thomas te horen krijgen. Bas neemt zijn spullen in en vertrekt terwijl Thomas vertelt over zijn zoektocht. De vader van Thomas kwam voor zijn dood te weten dat hij geadopteerd is. Via papieren die hij gevonden had, kwam Thomas zo bij Anna Dierckx terecht, die zijn overgrootmoeder blijkt te zijn. Mieke is aangedaan door het nieuws dat Thomas familie van haar is, en zorgt voor een nieuwe ontmoeting tussen haar bomma en Thomas. Dan vertelt Anna de waarheid en dat Thomas de kleinzoon is van Jan Van den Bossche.

Twee maanden later

Mieke en Niko hebben nog steeds niets geregeld voor hun huwelijk. Ze hebben zelfs nog geen datum gekozen. Mieke begint lichtjes te stressen, en de vele vragen van haar vrienden en familie zorgen niet voor beterschap. Telkens wanneer ze een ernstig gesprek met Niko wil aangaan, is hij afgeleid. Daarom neemt Mieke zelf het initiatief om een datum te vinden en uiteindelijk komt ze samen met Niko overeen om te trouwen op 19 december.

Nu ze een datum hebben, kan Mieke aan de voorbereidingen beginnen. Maar ze wil hiervoor de hulp van Niko, die eerder alles rustig aan doet. Niko merkt al snel dat Mieke panikeert, en besluit een verrassende belofte te doen: hij zal alles regelen voor de trouw, waardoor Mieke zich geen zorgen meer moet maken. Niet iedereen gaat echter akkoord met deze beslissing. Vooral Jan Van den Bossche kan het niet geloven dat ze haar huwelijk uit handen geeft en Niko alles laat regelen. Mieke is er gerust in, tot ze te weten komt dat de eerste brainstormsessie van Niko niet echt tot goede ideeën leidde.

De huisgenoten van Thomas Feyaerts denken al snel dat hij een vriendinnetje heeft, omdat hij zich uiterst vreemd gedraagt. Vooral Mieke en Evy Hermans doen er alles aan om het geheim te ontrafelen. Wanneer Mieke merkt dat Thomas en Hannah Van den Bossche wel heel vaak met elkaar afspreken, vraagt ze haar nichtje of ze iets met Thomas heeft. Mieke reageert eerst verbaasd op het nieuws dat ze een koppel zijn, maar probeert het toch te aanvaarden.

Nu het boek van Evy eindelijk in de winkelrekken ligt, wordt ze plotseling gecontacteerd door Menno Van Calster, de man waarop haar boek gebaseerd is. Menno wil met haar afspreken en Evy kan haar nieuwsgierigheid niet bedwingen. Mieke en de andere huisgenoten van Evy vinden het een slecht idee en zijn bang dat Menno wel eens slechte bedoelingen kan hebben. Evy spreekt voortdurend af met Menno, maar op een dag komt ze niet naar huis en is haar bed onbeslapen. Mieke maakt zich onmiddellijk zorgen en probeert Evy te bellen. Ze krijgt een smsje dat alles in orde is, maar Mieke vertrouwt het niet. Ze stuurt Niko en Zjef naar het huis van Menno om op te zoek gaan naar Evy, maar ze vinden haar niet. Mieke wil de politie verwittigen, maar die zijn niet van plan om meteen in te grijpen.

Op een avond staat Evy plots voor de deur. Mieke is dolblij om haar beste vriendin terug te zien en wil meteen weten wat er gebeurd is. Evy vertelt over haar ontvoering en dat Menno haar niet wou laten gaan. De volgende morgen komt de politie langs, maar zonder bewijzen kunnen ze Menno niet oppakken. Wanneer ze toch met een arrestatiebevel naar Menno gaan, is hij verdwenen. Mieke en Zjef De Mulder zijn bang dat hij Evy iets wil aandoen, en zijn extra beschermend tegenover haar. Evy is er zeker van dat Menno gevlucht is, en neemt haar oude leventje terug op. Evy besluit voor enkele weken op vakantie te vertrekken naar Honduras omdat ze die kans aangeboden krijgt via Pierrot Van den Bossche. Zowel Mieke als Evy vinden het jammer dat ze daarom niet aanwezig zal zijn op Miekes huwelijk.

Nu Niko zich volledig verdiept heeft in de immobiliën, leert Mieke Bodé Ouattara kennen, een jonge werkkracht van Jurgen Dens die al snel de beste vriend van Niko wordt. Bodé is echter illegaal in het land samen met zijn vader, en wanneer Dieumerci om het leven komt tijdens een arbeidsongeval, zet Jurgen het op een lopen en dumpt hij het lijk van Dieumerci in het kanaal. Bodé komt een tijdje bij Mieke en Niko logeren, terwijl ze een oplossing zoeken voor zijn situatie. Het ziet er naar uit dat Bodé terug naar Ivoorkust gestuurd zal worden, maar hij heeft geen geld om zijn familie daar te onderhouden. Na een idee van Thomas Van den Bossche richten ze een hulpfonds op en niet veel later vertrekt Bodé toch nog terug naar huis.

Het huwelijk van Mieke en Niko komt steeds dichterbij, en Mieke begint de stress te voelen. Zeker omdat Niko niets wil lossen over zijn plannen. Na het vertrek van Bodé is Niko echter enorm chagrijnig, en Mieke interpreteert dit op een foute manier. Ze vreest dat Niko niet meer met haar wil trouwen. Ze vraagt hem op de man af of hij haar nog wel graag ziet, en Niko geeft toe dat het vertrek van Bodé hem meer dwarszit dan hij wil toegeven.

De volgende morgen is er niets meer te bespeuren van het slechte humeur van Niko en hij zorgt ervoor dat Mieke op haar trouwdag van de ene verrassing in de andere valt. Op de tandem gaan ze naar het stadhuis, waar de familie al staat te wachten. Tot de politie plots aankomt. Ze nemen Niko mee voor verhoring in verband met de illegale praktijken van Jurgen Dens. Mieke blijft verbijsterd achter en de andere gasten vrezen dat ze het huwelijk moeten aflassen. Maarten Van den Bossche, Thomas Van den Bossche en Zjef De Mulder willen het daar niet bij laten en gaan Niko eigenhandig halen. Hun missie lukt, en de politie heeft Niko vrijgelaten nadat hij zijn verhaal verteld heeft.

Na het huwelijk in het stadhuis vertrekken Mieke en Niko naar de feesttent. Mieke is volledig overdonderd en kan haar emoties moeilijk onder controle houden. Na een groot feest, vertrekken de twee in een luchtballon en wanneer ze landen, staat hun busje klaar om hem naar de luchthaven te brengen voor hun vlucht naar Berlijn.

Vier dagen later staat het koppel alweer terug in België. Maar niet alles verloopt zonder plan. Niko is zijn portefeuille op de luchthaven vergeten en gaat nog snel terug, maar ondertussen is er in Mechelen een tankwagen gekanteld waardoor er een giftige stofwolk over Mechelen hangt. Iedereen moet binnen blijven, want als je de lucht inademt, kan dat zware gevolgen hebben. Mieke is doodongerust omdat ze Niko niet kan bereiken, en niet weet waar hij juist op dat moment was. Ze zit enkele dagen vast met Leen Van den Bossche, Anna Dierckx, Linda Desmet en Rudi Verbiest in haar huis tot Faroud Kir plots binnenkomt en verkondigt dat de 'quarantaine' verheven is. Niet veel later komt ook Niko naar huis, die al die tijd vastzat in een turnzaal van een school.

Niko Schuurmans wil zijn job bij de Jan en Alleman opzeggen om een nieuwe uitdaging te zoeken, maar durft het niet aan Jan Van den Bossche vertellen. Mieke kan hem overtuigen om gewoon eerlijk te zijn en Niko geeft zijn ontslag. Niet veel later gaat hij aan de slag als straathoekwerker na een ontmoeting met Cis Moens. Zijn nieuwe job zorgt echter voor spanningen tussen hem en Mieke. Ze wil hem heel graag steunen, maar Niko neemt steeds zijn werk mee naar huis. Hij kan de problemen maar moeilijk van zich afzetten en wil bovendien 24/24 bereikbaar zijn. Mieke en Niko worden meerdere keren 's nachts gestoord en voor Mieke is de maat vol. Ze wil dat Niko zijn prioriteiten stelt, en na een goed gesprek met Cis, ziet Niko dit ook in. Wanneer één van zijn goede vrienden op straat sterft aan een overdosis heeft Niko het ontzettend moeilijk. Hij begint te twijfelen of hij wel gemaakt is voor de job en wil ermee stoppen. Mieke snapt zijn frustratie en hoopt dat Niko het niet zo snel zal opgeven.

Nadien neemt Niko zijn werk opnieuw mee naar huis, wanneer hij zich ontfermt over het jonge meisje Nena De Vriendt. Ze heeft geen verblijfplaats en Niko biedt haar een slaapplaats aan. Mieke en de andere huisgenoten vinden het geen goed idee, maar gaan toch akkoord. Tot Nena op een dag plots verdwenen is en geld gestolen heeft. Mieke en Niko maken de afspraak dat hij nooit meer iemand een slaapplaats zal aanbieden.

Guido Van den Bossche neemt zijn halfzus Mieke in vertrouwen en vertelt dat zijn vriendinnetje Emma Verdonck zwanger is. Mieke beseft dat de twee het moeilijk hebben en hoort van Guido dat Emma liever een abortus wil laten uitvoeren. Mieke denkt zelf na over een eventuele oplossing en polst bij Niko of hij het ziet zitten om het kindje van Guido en Emma te adopteren. Mieke ziet het idee volledig zitten, en probeert het rustig voor te stellen aan het koppel. Maar uiteindelijk beslissen de twee dat ze hun kindje toch zelf zullen houden. Niko merkt dat Mieke zwaar teleurgesteld is, en stelt voor dat ze toch nog samen een kindje kunnen adopteren. Maar Mieke wil daar voorlopig nog mee wachten, want volgens haar is die procedure veel te zwaar.

Het gaat de laatste tijd niet zo goed meer met Zjef De Mulder. Na zijn mislukte carrière als acteur in een reclamespotje, voelt hij zich opnieuw een mislukkeling en hij gaat terug gokken. Hierdoor brengt hij zijn privéleven volledig in gevaar, want hij doet er alles aan om aan geld te geraken. Zelfs een overval van de Foodbar verzinnen. Rudi Verbiest kan het niet langer aanzien en probeert zijn vriend te helpen. Het komt tot een zware confrontatie wanneer Niko en Mieke te weten komen dat Zjef zijn maandelijkse bijdrage niet meer kan betalen. Ze stellen hem voor een ultimatum: ofwel stopt hij met gokken, ofwel gaat hij op zoek naar een nieuw thuis. Zjef voelt zich gekwetst en vertrekt. Nadien gaat het snel bergaf, en belandt Zjef zelfs op straat. Niko wil hem nog een kans geven en brengt hem opnieuw naar huis en ook de andere huisgenoten willen Zjef vergeven voor zijn stommiteiten.

Trudy Tack de Rixart de Waremme wil nog eens volledig losgaan tijdens een nachtje stapje met Mieke, zeker nu Bart Van den Bossche op een congres zit. Maar het avondje uit loopt verkeerd af, wanneer Trudy iets te veel gedronken heeft. Ze komt een oude bekende tegen, die bovendien haar drugsdealer was. Nadat Mieke haar veilig thuis heeft afgezet, keert Trudy terug naar het café en gebruikt ze opnieuw drugs. De volgende dag wordt Mieke door Trudy opgebeld met de vraag om haar te komen halen. Mieke maakt zich zorgen om haar beste vriendin, maar belooft het tegen niemand te zeggen. Ze stuurt haar eventjes naar een afkickcentrum en probeert samen met Peter Van den Bossche een plannetje te verzinnen om haar afwezigheid te verklaren.

Ondertussen merkt Mieke op dat Niko en Evy Hermans het tegenwoordig weer goed met elkaar kunnen vinden. Ze maakt zich zorgen over de hechte vriendschap tussen de twee en vraagt Niko op de man af of hij terug verliefd is op Evy. Het gaat echter om een misverstand, want de twee waren alleen aan het praten over Evy's gevoelens voor Maarten Van den Bossche.

De verjaardag van Bart Van den Bossche staat voor de deur en Mieke wil samen met Leen Van den Bossche en Trudy Tack de Rixart de Waremme een groot verrassingsfeest geven. Na enkele dagen bergen Mieke en Leen plotseling hun plannen op zonder enige uitleg aan Trudy te geven. Zij is achterdochtig, maar Mieke zegt dat het feestje nu niet gepast is omdat Thomas Van den Bossche in het ziekenhuis ligt. Een week nadien krijgt de familie twee keer verschrikkelijk nieuws te verwerken. Zowel Thomas als Bart Van den Bossche zijn om het leven gekomen. Mieke heeft het ontzettend moeilijk met dit verlies en zoekt troost bij Niko. Samen met haar familie probeert ze bovendien de begrafenis te regelen en ze probeert haar papa bij te staan in zijn verdriet. Uiteindelijk komt Trudy te weten waarom Leen en Mieke het verrassingsfeestje afgelast hebben. Mieke kwam namelijk te weten dat Bart opnieuw in contact was met zijn ex-vriendin Greet Baele. Trudy is razend en wil zelfs niet naar de begrafenis gaan.

Terwijl het gewone leventje weer langzaam verdergaat, probeert Mieke haar verdriet te verwerken met joggen. Samen met Zjef De Mulder gaat ze geregeld een rondje lopen, tot ze in contact komen met Quinten Godderis, een rolstoelatleet én oude bekende van Zjef. Na lang aandringen komt Mieke van Zjef te weten dat hij en Quinten als kinderen beste vrienden waren. Tot Zjef gevoelens voor hem kreeg en die gevoelens niet wederzijds waren. Tijdens een achtervolging komt Quinten zwaar ten val waardoor hij sindsdien in een rolstoel zit. Mieke wil Zjef overtuigen om met Quinten te gaan praten en de draad terug op te pakken. Quinten wil eerst helemaal niets meer met Zjef te maken hebben en zowel Zjef als Rudi geven Mieke hiervan de schuld. Tot Quinten bijdraait en Zjef eindelijk kan vergeven voor het stomme ongeval van jaren geleden. De twee worden terug goede vrienden.

Ondertussen is Mieke ook een luisterend oor voor haar beste vriendin Evy Hermans. Ze komt namelijk te weten dat ze al drie maanden zwanger is, maar ze heeft geen idee wie de vader kan zijn. Mieke houdt het nieuws nog voor zichzelf, tot Evy het zelf aan haar huisgenoten vertelt.

S25 E003 005
Familie s25 afl5552 002
Familie s25 5559 003
Familie 5570 005
Image54-305m2gby55h3dxjfr3by16
Foto1Aflevering5602
Familie 5606 003-30a4jcddpoguxiecahe32i
Foto3Aflevering5602
Familie 5621 001-30ehzslfg7zf93ue4ni80a
Familie 5622 005-30ehztlm6k8xhhtd7kzgui
10623403 10153882208712491 8734346223289796437 o
Familie 5659 004
Familie 5659 002-30qfhsnwuwj4cdqgj9z6dm
Familie 5660 004-30qfhssfp72b4fhbx55tze
07a46ae1f30e8bfa7b83df37b344e58f
Familie 5688 002
Familie 5709 005
Familie 5711 004
Familie 5726 001
Familie 5728 002
13248400 10154267987637491 6685496935380567469 o
Familie 5722 001
13415452 10154322122117491 4082692554187109306 o
Familie afl5766 031
Familie afl5767 61
Familie afl5768 04

Linda brengt Mieke en de andere huisgenoten op de hoogte van de recente gebeurtenissen binnen de familie. Mieke kan het maar moeilijk geloven dat Mathias een slippertje begaan heeft met niemand anders dan Trudy. Nadien vindt Mieke het absoluut geen probleem dat Simon Feyaerts zijn intrek neemt in de woning van de Friends en vindt ze het vermakelijk hoe goed Simon en Evy het met elkaar kunnen vinden.

Twee maanden later

Leen is volledig in paniek wanneer Faroud opgepakt wordt wegens fraude en het achterhouden van bewijsmateriaal. Ze zoekt steun bij haar oudere zus en bij Evy en kan moeilijk geloven dat Faroud schuldig zou zijn. Met de hulp van Evy Hermans gaat Leen op zoek naar de waarheid en uiteindelijk kan ze Faroud vrijkrijgen.

Na het vertrek van Guido Van den Bossche krijgt Linda meer en meer het gevoel dat niemand haar nog nodig heeft. Ook haar rol als mater familias wordt niet door iedereen geapprecieerd. Het gaat zelfs zo ver dat Linda het gevoel krijgt dat het niet meer botert tussen haar en Jan. Wanneer hij Linda verrast met een vierdaagse uitstap, reageert ze ondankbaar. Mieke heeft schrik dat haar stiefmoeder in een depressie is beland en wil een steunende figuur zijn. Al neemt Linda dit verkeerd op en komt ze geregeld onverwacht langs bij Mieke en Niko.

Ook de aanhoudende ruzies tussen Trudy Tack de Rixart de Waremme en Veronique Van den Bossche zijn een bron van inspiratie voor Mieke. Ze wil de twee verzoenen en doen inzien dat ze allebei gevoelens hebben voor Mathias Moelaert.

Na het invullen van een enquête over haar werkomstandigheden blijkt Mieke een trip voor 4 personen naar de Ardennen gewonnen te hebben. Mieke's familie en vrienden proberen plekje te bemachtigen. Uiteindelijk kiest ze toch voor Niko, Zjef en Evy. Samen met hen beleeft Mieke onderweg naar en in de Ardennen angstaanjagende momenten. Achteraf ontdekt ze dat dit allemaal opgezet spel was en bepaalde mensen werden ingeschakeld door de friends. Niko wou het leven van Mieke een beetje spannender maken omdat hij het gevoel had dat ze zich de laatste weken enorm hard verveeld en zich daarom met het leven van haar familie gaat moeien.

Mieke, Niko, Zjef en Evy vinden een Franstalige tiener terug in hun chalet en komen te weten dat hij al 2 dagen bij hen verblijft. Niet veel later nadat de jongen wegloopt, komt de politie bij de friends terecht. Wanneer de inspecteur bloed terugvindt, arresteert hij hen op verdenking van moord. Na de ondervragingen beseft de politie dat ze op een verkeerd spoor zitten en de friends onschuldig zijn.

Tussen Mieke en Niko Schuurmans zit er een haar in de boter wanneer hij opnieuw in contact komt met Nena De Vriendt. Hij steekt al zijn energie in haar waardoor Mieke zich verwaarloosd voelt. Samen met Stefanie maakt ze voor de grap een profiel op een datingsite. Stefanie besluit echter zonder medeweten van Mieke om haar datingprofiel effectief online te zetten. Een dag later biecht ze haar daad alweer op, maar Mieke reageert niet kwaad en is zelfs nieuwsgierig naar haar matches. Ze ontdekt dat haar grootste match niemand minder dan Rudi Verbiestis. Tot grote ergernis van Zjef groeien de twee sindsdien naar elkaar toe.

Leen komt het ongeboren kindje van Evy Hermans onderzoeken maar slaat in paniek wanneer ze Alex niet meer hoort met behulp van haar apparatuur. In het ziekenhuis krijgt Evy van de gynaecoloog te horen dat haar ongeboren zoon gestorven is. Zijzelf is buiten levensgevaar, maar zal toch binnen enkele dagen moeten bevallen. Evy wilt Alex aangeven bij de gemeente en het kind laten begraven. Ze beslist voor een tijdje bij haar moeder Francesca te gaan wonen om alles rustig te verwerken.

Niko beslist de brui te geven aan zijn job als straathoekwerker. Zijn ontslag houdt Niko echter niet tegen om terug de straten op te gaan. Hij komt enkele dakloze mensen, waaronder Max en oude bekende Dean, tegen en krijgt te horen dat ze op zoek zijn naar een nieuw kraakpand. Niko beslist hen te helpen door mee te zoeken naar leegstaande gebouwen. Ondertussen biedt hij Dean tijdelijk onderdak aan om te voorkomen dat hij hervalt in zijn drugsverslaving. Mieke is niet tevreden dat Niko opnieuw een onbekende in huis laat, maar gaat toch akkoord. Dean kan het echter niet laten om op zoek te gaan naar pillen in Mieke's werktas en deze in te nemen. Wanneer blijkt dat Dean gestorven is aan een overdosis van deze pillen, slaat Mieke in paniek. De medicatie die hij ingenomen had, had Mieke zonder voorschrift gekocht bij de apotheker én zou bij de patiënt zelf moeten blijven. Mieke gaat vrijuit maar krijgt bezoek van zijn vader Gaby, die haar beschuldigt van moord op zijn zoon. Pas wanneer Mieke zelf vertelt over de dood van haar zoontje, begrijpt de man dat Mieke niet de schuldige is.

In zijn zoektocht naar een kraakpand, leert Niko brouwer Gust Stuyvens kennen en Niko wil graag zijn brouwerij overkopen. Niko en Mieke krijgen hierdoor relatieproblemen, omdat Mieke het een gewaagd plan vindt om zoveel geld te steken in een brouwerij die failliet gegaan is. Om zijn droom te realiseren beseft Niko dat hij zijn aandelen van Jan & Alleman moet verkopen en met Mieke naar de brouwerij moet verhuizen. Mieke legt zich neer bij de beslissing en droomt luidop van haar eigen project in de gebouwen van de brouwerij: haar eigen Bed & Breakfast.

Wanneer Niko dacht dat hij eindelijk de brouwerij kon openen, komt Gust hem vertellen dat hij een deel papierwerk is vergeten te doen. Na een hele nacht doorwerken slagen Niko en Gust erin om alles in orde te brengen. Wat Gust echter voor Niko verzweeg, is dat hij in 2 jaar tijd reeds 3 hartklachten heeft gehad. Na de hele nacht door te werken krijgt Gust een hartaanval en sterft. Als eerbetoon aan zijn goede vriend noemt Niko zijn bier 'Gust'.

Mieke droomt nog steeds luidop over het runnen van een eigen bed and breakfast. Ze vraagt Trudy Tack de Rixart de Waremme om haar te helpen met de opstart en beslist om over te schakelen naar parttime werken als verpleegster. Niko brengt zijn vrouwtje op het idee om haar bed and breakfast Mie&B te noemen. Om te oefenen voordat de opening van Mie&B plaatsvindt, wilt Mieke familie en vrienden op proef laten komen overnachten. Wanneer Leen en Faroud afzeggen door omstandigheden, kan ze Evy overtuigen om te blijven overnachten. Ook Simon regelt voor Valentijn een nachtje in Mie&B met Stefanie. Ondertussen verrast Niko Mieke met een advertentie in de krant waardoor ze vele reservaties krijgt.

Ook Freddy Steenhoudt beslist een overnachting te boeken in de Mie&B. Deze overnachting is voor hem geen aangename ervaring door de luidruchtigheid van Niko's gasten voor de proeverij. Freddy wilt slechts 20 procent van de factuur betalen na zijn verblijf. Bij Mie&B lopen de annulaties binnen na zijn vernietigende recensie. Terwijl Niko de friends inschakelt om valse recensies te schrijven, slaagt Mieke erin om een deal te sluiten met Freddy in ruil voor een goede recensie. Freddy krijgt een gratis overnachting cadeau en Mieke zet haar beste beentje voor. Niko en Mathias Moelaert maken echter veel lawaai omdat ze aan een bestelling voor de brouwerij bezig zijn. Freddy gaat een kijkje nemen en besluit mee te helpen en amuseert zich zo te pletter met de twee mannen.

Doordat Niko vergat om water bij de ingrediënten van de etiketten toe te voegen, gaat hij wanhopig op zoek naar vrijwilligers om zijn nieuwe etiketten te helpen kleven. Dit draait uit op een gevecht tussen Musto en Youssef. Musto komt de dag nadien zijn excuses aanbieden en doet Niko het voorstel om zijn vrienden te laten meehelpen tegen betaling. Tot grote ergernis van Mieke wilt Niko ingaan op zijn voorstel, aangezien hij in tijdsnood verkeert. Nadien wil Niko persé een interimkracht aannemen omdat hij het werk niet alleen aankan. Hij neemt Benny Coppens aan, die net zijn job verloren is, maar betaald hem in het zwart. Mieke weet hier niets van, tot Liesbeth Pauwels komt kuisen in de Mie&B. Mieke komt te weten wat haar echtgenoot allemaal uitspookt en eist dat hij Benny laat gaan. Zeker wanneer ze nadien een gast in haar B&B heeft die bij de arbeidsinspectie werkt.

Mieke wil nog wat quality time met Niko en samen beslissen ze te gaan eten op restaurant. Door een discussie keert Mieke alleen terug naar huis. Eenmaal thuisgekomen ontdekt ze dat haar huis overhoop gehaald is. Niet veel later duiken er 2 inbrekers op die Mieke bedreigen met een pistool. Niko komt net op tijd thuis om zijn vrouw te beschermen. De inbrekers houden beiden onder schot en slaan op de vlucht. Sinds haar shock heeft Mieke meer en meer schrik om alleen te zijn en ze durft 's nachts zelfs niet meer over straat komen. Niko maakt zich zorgen en hoopt dat Mieke met iemand gaat praten om haar angsten onder ogen te komen. Niko haalt een wapen in huis om haar te beschermen, maar daar wil Mieke dan weer niets van weten.

Anna Dierckx en Albert Thielens komen twee dagen logeren bij Mieke en Niko, tot hun eigen grote verbazing. De echte reden dat ze op logement komen is dat Anna het niet goed kan vinden met Shana, een verzorgster van het rusthuis. Mieke's veeleisende grootmoeder klaagt steeds over de service in de Mie&B. Anna vindt dat ze meer moet klaarstaan voor de mensen en koopt haar een belletje tijdens een stevige wandeling. Mieke en Niko lijden onder de grillen van Anna en Albert en willen de twee liever zo snel mogelijk buiten. Anna hoopt echter dat ze wat extra daagjes kunnen blijven, tot Albert zich steendood verveelt. Hij doktert een plannetje uit met Niko en slaagt erin om Anna te overtuigen terug te keren naar het rusthuis.

Leen heeft dramatisch nieuws voor Trudy Tack de Rixart de Waremme: uit haar bloedresultaten blijkt dat ze seropositief is. Trudy schakelt Mieke in om een tweede bloedtest te ondergaan, omdat ze Leen niet gelooft. Wanneer blijkt dat de test negatief is en dat het labo per ongeluk de stalen had verwisseld, geeft Trudy echter Leen de schuld. Mieke kan ervoor zorgen dat Trudy de waarheid onder ogen ziet en zich gaat verontschuldigen bij Leen voor haar woedeaanval in de Jan & Alleman.

Peter Van den Bossche keert terug uit het buitenland, maar wanneer hij bij zijn loft aankomt, blijkt die onderverhuurd te zijn door June Van Damme. Peter beslist om een maand te gaan wonen in de bed and breakfast van Mieke. Ondertussen krijgt Mieke te horen dat Niko een rallywagen van 35.000 euro gekocht heeft en wilde plannen heeft met haar broertje Guido Van den Bossche. Mieke is niet te spreken over de dure aankopen van Niko. Het wordt al rap duidelijk dat hij werkelijk wilt meedoen aan rallywedstrijden, tot grote ergernis van Mieke. Ze vindt rallyrijden veel te gevaarlijk. Toch schrijft Niko zich samen met Guido in voor een rallywedstrijd in september.

Wanneer Jan een familiebijeenkomst organiseert om Simon Feyaerts ervan te overtuigen June te laten vallen, merkt Mieke op dat Simon broze nagels heeft en wanneer ze hem vraagt of hij weet hoe dat komt, zegt hij dat hij dat al een paar weken heeft, maar dat hij niet weet hoe het komt. Mieke zoekt hier meer over op op het internet en zo komt ze te weten dat Simon misschien een metaalvergiftiging heeft opgelopen. Ze gaat dit aan Simon vertellen, maar net op dat moment is ook June bij hem, degene die hem die metaalvergiftiging heeft doen oplopen. Mieke trekt bloed van Simon en ze zegt dat ze de bloedstalen die avond nog naar het labo zal brengen. Ze vermeldt er zelfs het uur bij. June stond erbij en ze weet nu alles wat ze moet weten. Ze geeft Simon Rohypnol en ze steekt hem in zijn auto. Daarna gaat ze Mieke met Simons auto opwachten aan het labo. Wanneer Mieke haar auto geparkeerd is en ze de straat oversteekt, rijdt June op haar af en rijdt ze haar aan. Ze haal de bloedstalen uit Miekes handtas en ze pleegt daarna vluchtmisdrijf. Door de kapotte koplamp aan zijn auto en de rare dromen die Simon over Miekes aanrijding krijgt, denkt Simon dat hij Mieke aangereden heeft en op aanraden van June gaat hij zich aangeven bij de politie, waar hij opgepakt wordt.

Nadat June iets in Mieke's infuus heeft gespoten, krijgt Mieke een hartaanval door een te lage bloedsuikerspiegel. Dokter Van Laet moet haar reanimeren. Mieke komt op de afdeling cardiologie terecht. Ze heeft terug een polsslag. De dokters zijn aan het onderzoeken hoe het komt dat Mieke, die in coma is, een hartstilstand heeft kunnen krijgen. Ze gaan onder andere haar pancreas onderzoeken om te kijken of dat de oorzaak is van de te lage bloedsuikerspiegel en de hartstilstand. Wat later ontdekt Niko dat er een gaatje in Mieke's baxter geprikt werd. Leen maakt hem duidelijk dat enkel insuline zo een lage bloedsuikerspiegel kan veroorzaken en dat iemand Mieke wou vermoorden door dat in de baxter te spuiten. Leen vertelt Niko dat ze June heeft gezien in het ziekenhuis. Hij vertrekt op zijn beurt naar June, die zich op VDB bevindt.

Familie 5772 001
Familie 5774 004
Familie 5786 011
Aflevering 5794-3
Famile david michiels 005
Familie 5801 004
Familie 5816 005
Familie 5817 005
Familie 5819 001
Familie 5835 001
Familie 5842 003
Aflevering 5847-2
Familie 5852 001
Familie 5858 009
Familie 5866 004
Familie 5869 004
Familie 5878 003
Familie 5913 001
Familie 5926 004
Seizoen26-Week36-Mieko
5963-32
Familie 5965 003
Familie 5982 002
Familie 5984 001
S26 afl5988 672

De toestand van Mieke is opnieuw stabiel, maar blijft onveranderd. De familie blijft dag en nacht aan haar bed waken in de hoop dat ze ontwaakt uit haar coma. Ondertussen wordt Niko opgepakt door de politie op verdenking van de moord op June. Hij is op de vlucht voor de politie en inspecteurs Stef Mortier en Ruth Delaet besluiten Mieke te gebruiken als lokaas. Het lukt ze uiteindelijk om Niko terug te pakken te krijgen.

Twee maanden later

Niko wordt na twee maanden vrijgelaten uit de gevangenis en gaat onmiddellijk Mieke bezoeken in het ziekenhuis. Haar toestand is nog steeds hetzelfde en de familie heeft er zich precies bij neer gelegd dat Mieke niet meer zal ontwaken. Jan wilt dat Niko de draad van zijn leven terug oppikt, maar Niko blijft dag en nacht waken bij Mieke in de hoop dat ze terug wakker wordt. Wanneer Leen van de dokter te horen krijgt dat Mieke doorligwonden krijgt, vraagt Leen zich af hoe het nu verder moet. Leen vreest dat haar zus pijn lijdt en vraagt zich luidop af of het leven van Mieke niet nodeloos wordt gerokken.

Na een emotioneel bezoek van Anna, begint Mieke terug teken van leven te tonen. Ze ontwaakt in het bijzijn van Niko, maar heeft geen idee wie hij is. Volgens de dokters is het normaal dat Mieke geheugenverlies heeft en hij vraagt aan haar familie dat ze geduldig zijn. Leen maakt zich echter grote zorgen wanneer Mieke steeds blijft vragen naar Wim Veugelen en duidelijk niet op de hoogte is van de dood van zowel Bart als Brenda. De diagnose is bikkelhard: Mieke heeft 9 jaar van haar geheugen kwijt en leeft dus nog steeds in 2009. Voor Niko komt dit hard aan, want Mieke weet niets meer over hun huwelijk en wil Niko zelfs niet zien.

Wanneer Mieke de grootste schok te boven is gekomen, mag ze van de dokters terug naar huis. Na een gesprek met Niko, besluit Mieke om naar haar 'thuis' te gaan in de brouwerij. Niko organiseert daarom een verrassingsfeestje met de familie en vrienden van Mieke, maar Mieke reageert helemaal anders dan hij verwacht had. Ze wil het feestje niet en stuurt iedereen naar huis. Mieke is duidelijk niet meer zichzelf en wil in principe maar één ding: Wim opzoeken. Ze gaat naar hem thuis, maar Wim wil Mieke aanvankelijk niet zien om wat er in het verleden allemaal gebeurd is. Mieke kan deze informatie allemaal moeilijk verwerken en stort helemaal in.

Niko doet ondertussen zijn uiterste best om Mieke te overtuigen van hun liefde, maar duwt haar alleen meer weg. Mieke wil bovendien niets meer met haar oude leventje te maken hebben, want volgens haar is de Mieke die ze niet kent, een grote seut. Ze stopt volledig met de Mie&B en wil niet meer als verpleegster werken. Bovendien verandert Mieke volledig van look en ondergaat ze een complete make-over. Wanneer Niko een liedje speelt voor Mieke, heeft hij niet in de gaten dat dit liedje gespeeld werd op het huwelijk van Mieke en Wim in 2007. Mieke begint te wenen en gaat uithuilen bij Wim. Nadien beslist ze om bij Niko weg te gaan en de echtscheiding aan te vragen. Mieke neemt haar intrek bij Trudy en is vastbesloten om Wim terug voor haar te winnen.

Bij VDB Fashion gaan ze op zoek naar een directiesecretaresse voor CEO Lars De Wulf en onder invloed van Peter van Mathias gaat Mieke solliciteren voor de job. Ondanks haar gebrek aan ervaring en diploma, besluit Lars haar toch een kans te geven omdat hij Mieke een pittige dame vindt met veel ambitie. Ondertussen probeert Niko tevergeefs om Mieke terug voor zich te winnen en maakt hij zelfs zijn opwachting bij Fashion om met Mieke te praten. Mieke vindt dat het moet stoppen en zet Niko op zijn plaats.

Mieke start haar nieuwe carrière bij Fashion en maakt een sterke indruk bij Lars. De twee flirten erop los op kantoor en het duurt niet lang voor Lars haar uitnodigt voor iets te drinken in het hotel waar hij verblijft. Mieke gaat erop in, maar gaat niet in op zijn uitnodiging om naar zijn kamer te gaan. Wanneer Mieke op haar vrije dag een smsje krijgt van Lars, gaat ze onmiddellijk naar kantoor. Daar komt het tot een hevige vrijpartij tussen de twee, waarbij Mieke perongeluk naar Niko belt en hij alles hoort. Voor Niko is het nu duidelijk dat zijn huwelijk met Mieke voltooid verleden tijd is.

Leen is zwanger en neemt haar zus hiervan in vertrouwen. Mieke schrikt wanneer Leen duidelijk maakt dat ze niets aan Faroud zal zeggen en een abortus wil laten uitvoeren. Leen heeft het moeilijk met deze beslissing, maar is er zeker van dat ze geen tweede kindje wil. Mieke steunt haar in dit besluit en biedt een troostende schouder. Wanneer niet veel later Faroud te weten komt wat Leen uitgespookt heeft, komt het tot een hevige confrontatie waarbij zowel Mieke als Trudy er middenin terecht komen. Zeker wanneer Faroud troost zoekt bij Trudy en Mieke door Leen gebruikt wordt om de twee te bespioneren.

Mieke wil met Niko een regeling treffen en hoopt dat hij eindelijk de echtscheidingspapieren zal ondertekenen. Bovendien wil ze hun eigendommen verdelen, waaronder de brouwerij en hun woning. Niko geeft het niet op en zoekt naar een manier om Mieke terug verliefd op hem te doen worden. Hij schakelt de hulp in van Evy om Mieke jaloers te maken, maar zij heeft het plannetje al snel door. Mieke is niet onder de indruk en richt haar pijlen opnieuw op Wim, die desondanks alles terug contact zoekt. Wim maakt Mieke duidelijk dat hij het opnieuw wil proberen, maar hij wil het rustig aan doen. Wanneer Mieke hem meebrengt naar de Jan en Alleman voor een familiefeestje, wordt Niko razend en komt Wim perongeluk lelijk ten val. Hij wordt naar het ziekenhuis overgebracht, maar zal niets overhouden aan zijn hoofdwond.

Na het ongeluk met Wim, begint Mieke te beseffen dat ze Niko de laatste maanden onfair behandeld heeft en ze gaat hier excuses aanbieden. Niko nodigt vervolgens Mieke uit voor een etentje, maar Wim is jaloers en wil niet dat Mieke ernaartoe gaat. Mieke maakt meteen duidelijk dat ze haar eigen keuzes kan maken en gaat in op de uitnodiging van Niko. De twee hebben een goed gesprek en Mieke kan ervoor zorgen dat Niko eindelijk hun huwelijk achter zich kan laten. Hij tekent de echtscheidingspapieren.

Samen met de volledige familie gaat Mieke met de feestdagen naar het landhuis van Lars om de verjaardag van de bomma te vieren. Mieke krijgt echter plots bezoek van Niko, die ondanks zijn enkelband, de familie wou waarschuwen dat Simon van plan is om de bomma te vergiftigen. De bomma kiest er uiteindelijk voor om het woord van Simon te geloven en laat hem blijven. Het feestje kent een onverwachte afloop wanneer de doodgewaande Bart zijn opwachting maakt en broer en zus kunnen elkaar eindelijk weer in de armen vliegen.

De terugkeer van Bart zorgt voor veel spanning in de familie wanneer de reden van zijn zogezegde dood duidelijk wordt. De gevaarlijke Italiaanse maffiafamilie Gallo heeft het op Bart en zijn familie gemunt en daarom moet Bart onderduiken. Hierdoor wordt Mieke - net zoals haar familie - onder constante politiebewaking geplaatst. Mieke heeft echter nog andere zorgen aan haar hoofd, want ze staat op het punt om voor het eerst Lieselot te ontmoeten, het dochtertje van Wim. Mieke neemt de twee mee naar de foodbar, waar ze er met de hulp van Zjef voor zorgt dat alles naar wens is.

Mieke spendeert de weken nadien veel tijd met zowel Wim als Lieselot en ze doet haar best om een goede plus-mama te zijn. Lieselot heeft echter niet altijd het gemakkelijkste karakter en Mieke en Wim maken meermaals ruzie op haar opvoeding. Zeker wanneer Mieke zich uitgesloten voelt en niet het gevoel heeft dat haar bijdrage gerespecteerd wordt. Bovendien blijft Wim het er moeilijk mee hebben dat Mieke en Niko nog geregeld contact hebben. Mieke lucht haar hart meermaals bij Lars en ontdekt zo dat Wim eigenlijk totaal niets voor haar is. Wim is te saai en Mieke wil meer opwinding in haar leven. Ze besluit opnieuw een einde te maken aan haar relatie met Wim.

Omdat de echtscheiding tussen Mieke en Niko nog steeds niet afgerond is, blijft Mieke eigenaar van de Proeverij en wil ze ook haar zegje doen. Niko schakelt daarom de hulp van Mieke in om hem te vertegenwoordigen bij een contractvoorstel, omdat hij zelf door zijn enkelband niet weg kan. Met de hulp van Mieke kan Niko een grote deal sluiten en de twee vieren dit samen. Ondertussen beginnen Mieke en Lars ook weer te flirten op kantoor, en hoopt Lars stiekem op meer. Mieke maakt hem duidelijk dat ze vanaf nu puur professioneel moeten blijven.

Na het verjaardagsfeestje van Jan zijn Mieke, Guido en Emma getuige van een kus tussen Jan en Viv Neyskens. Guido confronteert zijn vader onmiddellijk, maar Jan maakt duidelijk dat er niets aan de hand is. Guido en Mieke geloven er niets van en Jan belooft dat hij het onmiddellijk zal stopzetten met Viv. Mieke besluit zich afzijdig te houden en beseft dat haar vader een volwassen man is die doet wat hij wil. Guido heeft het er moeilijker mee wanneer duidelijk wordt dat Jan en Viv elkaar blijven zien.

Niko is van plan om de brouwerij uit te breiden en bespreekt zijn plannen met Mieke. Niko wil liefst alles alleen doen, maar Mieke maakt duidelijk dat ze haar zegje wil doen en Niko wil helpen. De twee amuseren zich en hebben voor het eerst in lange tijd een open gesprek over het verleden. Ondertussen is Linda - dankzij de tussenkomst van Guido - te weten gekomen dat Jan en Viv een affaire hebben. Voor Linda is het een klap in het gezicht dat ook Mieke en Emma op de hoogte waren. Ook Leen heeft het moeilijk en kan haar vader niet in de ogen kijken. Mieke lijkt de enige de zijn die er licht over gaat.

Door de plotse intense samenwerking met Niko, begint Mieke opnieuw gevoelens voor hem te krijgen. Ze voelt zich vooral aangetrokken tot hem en spendeert veel tijd in de brouwerij. Ze wordt echter gestoord door Amelie De Wulf, die haar opwachting maakt als nieuwe logé van Niko. Iedereen is het er over eens dat Mieke en Niko elkaar nog graag zien en Zjef en Rudi willen de twee terug bij elkaar brengen. Geen gemakkelijke opdracht, want Mieke is te koppig om toe te geven dat ze gevoelens heeft voor Niko. Het komt tot een confrontatie in de Jan en Alleman waarbij zowel Niko als Mieke gewelddadig uit de hoek komen. De twee laten hun gevoelens de vrije loop en kussen uiteindelijk. Mieke is volledig in de war, maar samen met Niko besluiten ze hun relatie een kans te geven.

Mieke en Leen merken dat Linda er volledig onder door gaat door de affaire van Jan en Viv en ze besluiten haar onder handen te nemen. Linda wil echter niet geholpen worden. Bovendien heeft Mieke nog andere zorgen aan haar hoofd, wanneer ze merkt dat Leen een verslaving opgelopen heeft aan pillen. Mieke confronteert haar halfzus hiermee en verplicht haar om te stoppen. Leen heeft het echter ontzettend moeilijk en blijft de pillen slikken. Op een avond krijgt Leen een aanval en moet Mieke haar kalmeren. Nadien belooft Leen aan Mieke dat ze zal afkicken, maar dat ze haar hulp zeker zal nodig hebben.

Mieke moet naar het ziekenhuis voor een check-up en krijgt van de dokter belangrijke info. Als ze wil, kan ze naar Nederland voor een speciale elektrostimulatietherapie om haar geheugen terug te krijgen. Mieke wil ingaan op het voorstel, maar volgens Niko is het overbodig geworden. Hij maakt zich vooral zorgen dat er iets zou misgaan. Mieke maakt zich kwaad op Niko omdat hij haar niet wil steunen en vertrekt uiteindelijk alleen naar Nederland. Een tijdje later staat ze terug in België, omdat ze er toch niet mee door gegaan is.

Bij 9House gaan ze op zoek naar een vervanger voor de job van Simon en Mieke stelt zich kandidaat, al denkt Lars niet dat ze een kans zal maken. Wanneer ook Marie Devlieger - de nieuwe vlam van Lars - een kandidate wordt, wil Mieke zich meer dan ooit bewijzen. Mieke blokt keihard voor haar sollicitatieproef en maakt een goede indruk. Desondanks wordt Marie verkozen en is Mieke kwaad en teleurgesteld. Lars maakt Mieke onmiddellijk duidelijk dat hij verwacht dat ze professioneel met Marie kan samenwerken.

Rudi en Zjef gaan trouwen en ze vragen Mieke en Niko als getuigen. Hierdoor kan Mieke wel niet naar het huwelijk van Veronique en Mathias, dat op dezelfde dag plaatsvindt. Tijdens de ceremonie is iedereen verbaasd wanneer Mieke plots over haar huwelijkskus met Niko begint. Heeft ze haar geheugen terug?

5988-5
Schermafdruk 2017-08-29 13.31.54
Familie 5989 006
Familie 6001 004
Familie 6041 002
Familie 6044 002
Familie 6045 001
Familie 6046 001
Familie 6057 003
Familie 6058 001
Familie 6060 005
Familie 6061 002
Familie 6062 001
Familie 6068 003
Familie 6069 003
Familie 6077 002
Familie 6082 002
Familie 6083 002
Familie 6084 005
Familie 6089 003
Familie 6091 003
Familie 6093 001
Familie 6106 001
Familie 6119 005
Familie 6128 001
Familie 6148 003
Familie 6154 003
Familie 6154 005
Familie 6156 001
Familie 6162 004
Familie 6163 001
Familie 6178 001
Familie 6191 002
S27 afl6208 077
S27 afl6208 220

Mieke zit nog altijd aan zee voor de trouw van Rudi en Zjef. Zij en Niko hebben zich even apart gezet om te praten over haar geheugenverlies. Mieke herinnert zich plots terug een paar dingen van in de voorbije 8 jaar, zoals bijvoorbeeld een paar flarden van haar huwelijk met Niko. Toch zijn Niko en Mieke hier niet blij mee. Ze willen allebei niet meer terug naar de oude Mieke, maar gelukkig zal dat ook niet gebeuren, want in de volgende dagen wordt duidelijk dat Mieke zich wel alsmaar meer herinnert van vroeger, maar haar karakter toch nog altijd niet terug verandert naar de oude Mieke.

Na de ceremonie aan de zee, vertrekt heel het gezelschap terug naar de brouwerij van Niko en Mieke, waar de originele 'friends' voor een verrassingsfeest hebben gezorgd voor Rudi en Zjef. Het feest verloopt heel goed en het is er allemaal heel leuk, tot de vader van Zjef zich plots terugtrekt, om geld uit de handtas van Francine Verbiest te stelen. Gelukkig kan Zjef hem op tijd betrappen en beveelt hij hem om te vertrekken en wilt hij hem daarna dan ook nooit meer zien. Daarna gaat het feest nog een heel tijdje door, aangezien ondertussen het trouwfeest van Mathias en Veronique vroegtijdig wordt stopgezet en heel het gezelschap dus, na hun eigen feest, niet meer ook nog eens naar daar moeten.

De dag na de trouw wordt Mieke uitgenodigd bij Linda thuis door Jan, net als alle andere kinderen van Jan. Daar vertelt Jan hen dat Linda een hersentumor heeft en dat hij dan voor 6 maanden terug bij haar zal komen wonen om haar te verzorgen tijdens haar aftakeling. De kinderen vinden het een goed idee, alleen Guido vindt het toch wel een beetje schijnheilig van Jan. Daarna gaat ze allemaal samen naar Linda om haar hun steun te betuigen en om haar ook nog te troosten.

Twee maanden later

Leen doet een zwangerschapstest bij Mieke thuis en ze is dan ook blij dat het negatief is, maar daar denkt Mieke dan weer het hare over. Na zijn stukgelopen relatie met Marie, probeert Lars terug om Mieke te verlijden en om terug een afspraakje met haar te regelen. Mieke maakt hem echter meteen duidelijk dat ze nu terug een getrouwde vrouw is en dat ze dus geen interesse meer heeft in hem. Leen zegt tegen Mieke dat ze het raar vindt dat Linda nog altijd geen symptomen heeft vertoond van de hersentumor. Linda hoort dit gesprek tussen de twee en ze besluit dan ook om vanaf dan wat meer symptomen van de hersentumor te faken en daar begint ze al meteen mee. Ook wanneer Linda beslist om met een alternatieve behandeling te beginnen, maken Mieke en Leen zich allebei ernstig zorgen. Na een paar weken komt dan uiteindelijk uit dat Linda over haar tumor gelogen heeft en iedereen laat haar vallen, al probeert Mieke Linda toch ook wel te vergeven. Na een bezoek van de bomma en een gesprek met Jan vertrekt Linda.

Mieke krijgt opnieuw een tegenslag te verwerken in de familie wanneer ze van Leen te horen krijgt dat ze voor een tijdje naar Australië zal gaan. Uiteindelijk biecht Leen aan iedereen op dat ze zich zal laten behandelen in een ontwenningskliniek en haar familie steunt haar. Ook Mieke blijft Leen steunen, zelfs na wat er nog allemaal gebeurt na Leens behandeling.

Linda plundert Jan helemaal kaal en ze eist geld van hem op alle mogelijke manieren. Mieke probeert haar vader zo veel mogelijk bij te staan en hem te helpen met de financiële zaken, al staat hij er niet zo goed voor. Op een dag verliest Jan zijn geduld bij Linda en slaagt hij per ongeluk de deur tegen haar neus, terwijl zij zelf beweert dat hij haar geklopt heeft. Uiteindelijk komt toch uit dat Jan gelijk had en Mieke is altijd in haar vader blijven geloven.

In de brouwerij duikt een onverwachte bezoeker op: buurman Erik. Erik heeft zijn straf uitgezeten en is op zoek naar Niko. Mieke maakt hem duidelijk dat hij contactverbod heeft opgelegd gekregen. Erik vraagt aan Niko of hij Myriam wilt contacteren. Hij wilt Myriam aantonen dat hij zijn leven heeft gebeterd. Wanneer ze Niko vertelt dat ze niets meer met Erik te maken wilt hebben, zetten hij en Mieke de hysterische Erik noodgedwongen aan de deur.

Erik kan niet aanvaarden dat Myriam hem niet meer wilt zien en gaat onder invloed van alcohol Niko opzoeken. Door zijn agressief gedrag komt Niko ten val en verliest hij bloed. Erik weigert Mieke met hem naar het ziekenhuis te laten gaan en beslist hen te gijzelen. Uiteindelijk kan Mieke Erik overtuigen om hen vrij te laten en zichzelf aan te geven bij de politie. Niko wordt overgebracht naar het ziekenhuis. Daar blijkt hij een hersenschudding te hebben.

Mieke probeert Jan duidelijk te maken dat hij zichzelf in nesten heeft gewerkt. Niet veel later komt de schatter langs. Jan beseft dat hij Linda meer zal moeten uitbetalen dan hij in kas heeft. Mieke ontdekt dat haar vader zijn café de hele nacht heeft opengehouden. Wanneer Jan geen lening lijkt te krijgen, vraagt hij of zij en Niko het café willen overkopen. Mieke maakt hem duidelijk dat ze risico financieel ook niet willen nemen en dus moet Jan op zoek naar een andere oplossing.

Maura heeft een nieuwe vriend, Corsicaan Daniël, en is terug beginnen drinken. Volgens Wim wilt Maura het hoederecht over Lieselot om met haar en Daniël naar Corsica te vertrekken. Ze heeft zelfs een klacht tegen Wim ingediend wegens kindermishandeling van hun dochtertje. Maar Lieselot maakt Mieke duidelijk dat het Daniël is die haar pijn doet. Lieselot houdt er blauwe plekken en een gekneusde arm aan over. Mieke gaat een verklaring afleggen bij de politie.

Lieselot vertelt tijdens het videoverhoor bij de kinderpsychologe van de politie dat Daniël haar pijn doet. Wanneer Wim van blijdschap Mieke wilt kussen, maakt zij hem één en ander duidelijk. Wat later bezoekt Maura Mieke en komt ze vertellen dat ze Daniël heeft buitengegooid, al 48 uur clean is en naar een meeting van de AA is geweest. Wanneer Wim het volledige hoederecht over Lieselot wilt opeisen, vraagt Mieke hem om Maura nog een kans te geven.

Mieke en Niko komen erachter dat Maura en Daniël Lieselot willen ontvoeren naar het buitenland. Wim maakt zich ernstig zorgen over zijn dochter. Hij gaat haar van school afhalen en licht de politie in over Maura's plannen. Mieke en Niko krijgen onverwacht en onaangenaam bezoek over de vloer. Terwijl Niko Maura en Daniël aan het lijntje houdt, vlucht Mieke met Lieselot weg via de brouwerij naar het huis van de friends.

Jan broedt ondertussen op een plan voor zijn café. Hij wilt de affiches gaan aftrekken en de lokale kranten gaan opkopen zodat niemand weet dat het café openbaar verkocht zal worden en hij deze kan verkopen aan Mieke en Niko. Hoewel iedereen hem probeert duidelijk te maken dat het een naïef en slecht plan is, blijft hij toch volhouden.

De friends schrikken als er plots wordt aangebeld. Het is echter niet Daniël maar een toegetakelde Wim. Niko zorgt ervoor dat hij en Lieselot mee Kerstmis kunnen komen vieren bij de familie. De dag nadien wordt Wim op zijn werk benaderd door Daniël, die hem van de stelling gooit. Hij wordt in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis. Wanneer Mieke er aankomt, is Wim reeds gestorven. Lieselot wordt geplaatst in een pleeggezin.

Mieke krijgt te horen dat ze niet langer contact mag zoeken met Lieselot. Maura en Daniël waren opgepakt als verdachten voor de dood van Wim, maar Maura's baas heeft ervoor gezorgd dat de twee een sluitend alibi hebben. Het koppel komt vrij, gaan Lieselot weghalen bij het pleeggezin en de politie gaat ervan uit dat Wims dood een ongeval was. Mieke en Niko vragen aan Evy om een nieuw artikel te schrijven in de hoop op een goede afloop voor Lieselot.

Ondertussen is Mieke ook bezorgd om haar vader. Na de openbare verkoop is Jan in elkaar gestuikt en is hij naar het ziekenhuis overgebracht. Wanneer hij ook nog eens besmet wordt door een ziekenhuisbacterie en zijn leven even aan een zijden draadje komt te hangen, wordt Mieke helemaal ongerust. Zeker wanneer hij ook begint te hallucineren en hij beweert zijn overleden broer Guido te hebben gezien. Uiteindelijk komt alles terug goed en herstelt Jan weer helemaal.

Na de begrafenis van Wim stormt Maura Mieke's huis binnen met het nieuws dat Lieselot vermist is. Mieke en Niko schakelen meteen de politie in. Plots staat het meisje voor hun deur. Lieselot laat Mieke en Niko een video zien waarop Maura opbiecht dat Daniël de moordenaar is van Wim. Ze beslissen met het bewijsmateriaal naar de politie te stappen. Lieselot wilt graag bij Mieke en Niko blijven, maar de twee moeten haar teleurstellen.

Mieke heeft het moeilijk met het steeds opnieuw afscheid nemen van Lieselot, die naar een pleeggezin vertrekt. Ze doet Niko het voorstel om zich kandidaat te stellen als pleeggezin om Lieselot op te vangen. Na een emotioneel telefoontje van het jonge meisje geeft Niko de toestemming om zich in te schrijven. Door Niko's strafblad wordt de aanvraag echter afgewezen en neemt Lieselot afscheid van hen. Ze trekt in bij papa Gerrit en mama Bea. Niet veel later moet Mieke ook afscheid nemen van haar zus Leen, die naar Afrika verhuist.

Mieke krijgt van Lars de opdracht om naar het Antwerp Fashion Event te gaan, maar aangezien Niko niet mee kan gaan, weet ze niet wie ze moet meenemen. Emma komt dit te weten en ze stelt Mieke voor om Guido mee te nemen naar het mode-event, zodat hij even zijn gedachten kan verzetten. Daar maakt hij kennis met Griet, een modelscout die denkt dat Guido een model is. Mieke redt hem echter al snel uit de nood.

Wanneer Rudi en Zjef zelf een huis kopen en Evy financiële problemen heeft, willen ze elk hun deel van het huis verkopen, waardoor Niko en Mieke samen nog de helft van het huis in handen hebben. De huurders hopen er te kunnen blijven wonen en dit lijkt te lukken wanneer Alfons en Stefanie de helft van het huis willen kopen. Alle plannen vallen in duigen wanneer Niko en Mieke aankondigen dat ook zij hun deel van het huis noodgedwongen moeten verkopen om te investeren in een nieuwe koelinstallatie van wel 300 000 euro. Uiteindelijk verkoopt Stefanie haar aandelen van VDB en kopen zij en Alfons samen het hele huis, waardoor iedereen er toch gewoon kan blijven wonen.

Wanneer Rudi en Zjef in hun huis gaan wonen, wordt het al snel duidelijk dat er heel wat problemen zijn met het huis. Het huis wordt al snel onbewoonbaar verklaard en de twee trekken tijdelijk in bij Niko en Mieke totdat alles in orde is. Mieke begint zich echter al snel te ergeren aan hun gedrag en ze wordt door Rudi en Zjef betrapt tijdens een discussie over hen met Niko. Uiteindelijk doet iedereen een beetje water bij zijn wijn, waardoor het al er al snel terug een goede sfeer hangt in de brouwerij.

Veronique is al een tijdje afwezig bij VDB Fashion. Wanneer ze laat weten dat ze nog 3 weken onbetaald verlof neemt, kan Mieke Lars overtuigen Veroniques job als personeelsdirecteur tijdelijk over te nemen. Mieke wilt een 'feedbackloop' organiseren met de teams binnen VDB om het te hebben over hun functioneren binnen het coreteam en een eventuele loonsverhoging. Lars is heel content van het werk dat Mieke levert als HR-manager. Rudi vertelt Veronique dat Mieke uit is op haar job. Lars en Veronique zijn echter zo tevreden van haar werk dat de job van personeelsdirecteur krijgt.

Niko heeft door zijn hoge werkdruk nog maar weinig aandacht voor Mieke. Zjef en Rudi sporen haar aan om haar relatie met Niko spannender te maken. Wat later maakt Mieke een pijnlijke uitschuiver. Ze heeft de sekstape van haar en Niko per ongeluk naar Jans gsm gestuurd. Niko slaat in paniek wanneer Jan een video met de naam 'Tiger In The Woods' ontvangt op zijn smartphone. Met een smoes slaagt hij erin de gsm in handen te krijgen en de video te verwijderen.

Mieke raadt Niko aan om een leerjongen in dienst te nemen. Hij maakt kennis met Gertjan, maar die verbrodt het al snel en Niko stuurt hem weg. Een dag later leert hij Sanne kennen, het nieuwe leermeisje en is wild enthousiast over haar. Na een tijdje moeit ze zich echter te veel en ontslaat Niko haar ook. Niko houdt voet bij stuk en wilt Sanne niet meer zien. Mieke praat op hem in en kan ervoor zorgen dat Sanne haar leercontract kan verderzetten bij De Proeverij. Wat later vraagt ze Mieke uit over haar verleden met Niko. Mieke denkt dat Sanne, die op oudere mannen valt, verliefd is op Niko.

In de Jan & Alleman wordt een bloedinzameling georganiseerd van het Rode Kruis. Na de bloedinzameling doet Mieke echter een schokkende ontdekking. Ze ontdekt aan de hand van de bloedgroepen dat Mila onmogelijk een kind van Guido kan zijn. Dit is het begin van een lange zoektocht naar de waarheid voor Guido en Emma. Ze komen namelijk al snel te weten dat hun kind na de geboorte verwisseld is met Mila. Ook Mieke probeert haar steentje bij te dragen aan hun zoektocht.

Benny wint tickets voor 'Ladies at the movies' en geeft deze cadeau aan Mieke. Wanneer Hanne afbelt, beslist ze leercontracter Sanne mee te vragen. Wanneer ze terugkomen van de film, bedankt Sanne Mieke voor de leuke avond met een kus. Al snel wordt duidelijk dat Sanne lesbisch is en dus niet op Niko valt, maar op Mieke. Wanneer ze haar stage wilt stopzetten, kunnen Mieke en Niko haar overtuigen om te blijven en deze af te maken.

Na het voorval met Sanne wilt Niko bewijzen dat hij nog altijd elke vrouw kan krijgt die hij wilt. Dit mislukt echter meermaals, waardoor hij aan zichzelf begint te twijfelen. Mieke wilt hem opbeuren en ze huurt iemand in om zijn zelfvertrouwen terug wat op te krikken. Niko heeft dit echter al snel door en hij doet alsof hij echt verliefd is op de vrouw, die het spelletje zelf ook meespeelt. Mieke is boos op Niko en hij gaat zich uitgebreid verontschuldigen op haar werk. Daar wordt het echter duidelijk dat ook haar boosheid een afgesproken plannetje was met de ingehuurde vrouw.

Mieke doet er alles aan om Emma en Guido te helpen met hun zoektocht naar de waarheid. Guido en Emma krijgen meer info van Katrien, de pediater en ex-collega van Mieke van het Algemeen Ziekenhuis. Ze ontvangen van haar een lijst van alle kinderen die gelijk met Mila in het ziekenhuis verbleven en lijken zo een stap verder te staan in hun zoektocht. Wanneer dit op niets uitdraait, belt Emma alle ouders van de lijst af. Het ziekenhuis komt hier echter achter en Katrien wordt onmiddellijk ontslagen. Mieke is razend op Emma en ze maakt haar duidelijk dat ze Katriens leven verpest heeft.

Wanneer Quinten meerdere keren te laat komt op zijn werk, heeft Mieke al snel door dat er iets mis is. Zij en Zjef pakken hem hard aan en hij blijkt een alcoholverslaving te hebben. Het wordt al snel duidelijk dat hij tijdens het afkicken niet alleen kan blijven wonen in zijn appartement en Zjef stelt hem voor om ook bij Niko en Mieke in de brouwerij te komen wonen. Hij weigert dit eerst, maar uiteindelijk laat hij zich dan toch helpen door zijn vrienden en trekt hij tijdelijk in in de brouwerij.

Jan organiseert in zijn appartement een etentje voor zijn kinderen en hun partners. Zowel Mieke en Emma zijn te laat, maar in tegenstelling tot Mieke komt Emma niet opdagen. Ze heeft Milou ontvoerd en Guido is in alle staten. Ondertussen krijgt Jan plots last van zijn gezondheid en laat hij een paar borden op de grond vallen. Niko en Mieke keren terug om voor hem te zorgen, aangezien zowel Maarten als Guido andere dingen aan hun hoofd hebben.

S28 afl6209 041
Familie 6212 001
Familie 6223 003
Familie 6228 004
Familie 6247 004
S28 afl6257 049
Familie 6267 003
Familie 6294 001
Familie 6296 005
S28 afl6304 020

Emma komt terug thuis met Mila en Milou. Jan en Mieke ontfermen zich over de meisjes. Lucas dient klacht in tegen Emma, maar Guido kan hem uiteindelijk overtuigen om die terug in te trekken. Mieke steunt Guido. Uiteindelijk beslissen Lucas, Guido en Emma samen om voor co-ouderschap te gaan.

Twee maanden later

Niko krijgt bezoek van zijn jeugdvriend Michiel om hem te waarschuwen dat Andy Vereecken opnieuw als wijkagent aan de slag is. Beiden doen heel geheimzinnig over hun afspraakjes. Niko vertelt Mieke over wat er vroeger gebeurd is. Niet veel later zijn ze getuige van een opsporingsbericht van Andy Vereecken op tv en hoewel Niko ontkent dat hij er iets mee te maken heeft, is Mieke argwanend.

Mieke achtervolgt Niko en komt er zo achter dat hij en Michiel Vereecken ontvoerd hebben. Ze belt de politie, waarna het drietal opgepakt wordt. Mieke voelt zich schuldig, maar Niko wordt echter al snel weer vrijgelaten. Hij gedraagt zich anders dan normaal, maar wilt niets zeggen tegen Mieke. Uiteindelijk biecht hij haar op dat ook hij vroeger bijna misbruikt is door Vereecken. Na een zatte avond en waanbeelden, raadt Mieke hem aan om naar een psycholoog te gaan. Na een tijdje stemt hij in en voelt hij zich al veel beter.

Iemand wilt het huis van Rudi en Zjef kopen. Aanvankelijk is Rudi er tegen, omdat de prijs volgens hem niet hoog genoeg is. Uiteindelijk gaat hij toch akkoord en blijven ze nog wat langer bij Niko en Mieke wonen.

Jonas mag aan de slag in de brouwerij van Niko. Niko is, in tegenstelling tot Mieke, helemaal gerust in Jonas' eerste werkdag. Niko ontvangt een envelop met 500 euro cash geld, maar wanneer die plots verdwijnt, verdenkt Mieke meteen Jonas. Niko gelooft dit niet, maar toch confronteren ze hem. Hij ontkent er iets mee te maken hebben en Robyn overweegt om hen het bedrag terug te betalen. Niko en Mieke bellen de politie en beschuldigen Jonas, tot Zjef erachter komt dat de envelop gewoon mee bij het oud papier is beland. Niko, Mieke en Jonas lossen hun conflict op en Jonas mag er blijven werken.

Mieke vindt dat Niko zich te veel afsluit sinds hij naar de psychiater gaat. Ze mist de tijd dat ze nog alles tegen elkaar zeiden. Niko maakt zich zorgen wanneer Mieke altijd laat wegblijft en uitvluchten verzint. Wanneer hij in haar gsm leest dat ze heeft afgesproken met een zekere Egbert is het hek helemaal van de dam. Niko denkt dat Mieke hem bedriegt en achtervolgt haar. Hij ziet haar buitenkomen met een man, maar Mieke vertelt hem dat Egbert haar therapeut is. Ze voelde zich de laatste tijd onzeker, omdat ze dacht dat Niko haar niet meer graag zag. Het koppel legt hun ruzie bij.

Mieke trommelt al haar vrienden op om Niko te verrassen voor zijn verjaardag. Het feestje is een groot succes. Niko loopt er gestresseerd bij wanneer een concurrent van Gust al zijn klanten probeert af te snoepen. Het reclamefilmpje van Zjef maakt het er niet beter op, maar Mieke probeert de gemoederen te bedaren. Ondertussen heeft Benny geldproblemen en krijgt hij Mieke zover om hem wat geld te lenen.

Niko werft Mathias aan als zakelijk partner bij Gust door de vele extra bestellingen ten gevolg van het reclamefilmpje. Een zekere meneer Ackaert wilt Gust op de Chinese markt brengen en gaat in zee met Niko. Door een strakke deadline is er veel werk in de brouwerij en kunnen Niko en Mieke, net als de rest van Jans kinderen, niet naar het kerstfeest komen. Wanneer Guido te horen krijgt dat het kerstfeest een grote mislukking was, organiseert hij op tweede kerstdag alsnog een kerstfeest met de familie, waaronder ook Mieke. Nadat Ackaerts bestelling geleverd is, ontdekt Mieke dat het voorschot uit het modelcontract het volledige bedrad is in het definitieve contract. Ze zijn dus opgelicht.

Vereecken wordt vrijgelaten en komt Niko uitdagen in de brouwerij. Hoewel hij een contactverbod krijgt, komt hij Niko opnieuw uitdagen tijdens een levering, waarbij het tot een schermutseling komt en Vereecken roerloos blijft liggen. Niet veel later sterft hij in het ziekenhuis en wordt Niko opgepakt voor slagen en verwondingen met de dood tot gevolg. Mieke gelooft niet dat Niko Vereecken opzettelijk geduwd heeft en heeft het moeilijk.

Trivia

  • Mieke is geboren op 6 januari 1977. Dat wordt duidelijk in Aflevering 4970.
  • Tijdens de eerste jaren van Familie werd actrice Lotte Mariën aangeduid als Lieselotte Mariën in de generiek. Nadien werd haar naam afgekort tot Lotte. 
  • Wanneer er in 1997 een tijdsprong plaatsvond, werd actrice Lotte Mariën niet vervangen door een oudere actrice, terwijl dat wel het geval was voor het personage van Bart Van den Bossche. Dit valt te verklaren omdat het personage van Bart een groter aandeel kreeg na de tijdsprong, terwijl de rol van Mieke werd afgebouwd.
  • In 2011 ontstond het gerucht dat Caroline Maes uit de serie wilde stappen, nadat ze in een interview had aangegeven dat ze het rustiger aan wilde gaan doen vanaf het moment dat de verhaallijnen dat toelieten.
  • Mieke houdt van lavendelgeur. Dit laat Jan denken aan hun vakanties samen in de Provence.
  • In het 26ste seizoen vertelt Mieke dat het lied 'Angels' van Robbie Williams haar lievelingslied was en tevens het openingslied van haar huwelijk met Wim.
  • Na haar transformatie van brave Mieke naar een iets stoutere versie, kreeg actrice Caroline Maes veel negatieve reacties omdat de kijkers vonden dat haar personage vaak te ver ging.

Generiek

Galerij

Foto's