FANDOM


Mieke Van den Bossche
Seizoenen 1234567911121314151617 • ... • 252627282930 ProfielMieke2018
Eerste verschijning Aflevering 1 - 30 december 1991
Laatste verschijning -
Gespeeld door Caroline Maes (voorheen Lotte Mariën)
Huidig beroep Personeelsdirecteur Wolff & Bos
Huidige partner Niko Schuurmans
Kinderen Lennert De Waele
Ouders Jan Van den Bossche en † Monique Stevens
Huidige categorie Huidige Hoofdpersonages
Algemene InformatieFamilie en LiefdeslevenStudies en BeroepslevenVerhaallijnenTriviaGeneriekGalerijFoto'sLees Meer

Algemene Informatie

Mieke Van den Bossche is een hoofdpersonage dat van 30 december 1991 tot en met 14 januari 2000 vertolkt werd door Lotte Mariën en sinds 11 oktober 2002 door Caroline Maes.

Familie en Liefdesleven

Mieke is de dochter van Jan Van den Bossche en Monique Stevens en de zus van Bart en de overleden Esther Van den Bossche. Ze heeft ook nog een halfzus (Leen) en drie halfbroers (Willem, Maarten en Guido).

Als jong meisje had Mieke eerder een preuts karakter en had ze geen interesse in jongens. Bram, de beste vriend van haar broer Bart, had gevoelens voor Mieke, maar het kwam nooit veel verder dan een kusje op de wang. Ze wordt verliefd op Steven van haar klas en de twee hebben ongeveer vier jaar een relatie. Uiteindelijk groeien de twee uit elkaar.

Mieke heeft een tijdlang een relatie met Michel, een jongen die ze in Frankrijk leerde kennen en met wie ze nadien op ontwikkelingshulp ging in Afrika. De twee groeiden uit elkaar en Mieke trouwt later voor de eerste keer in 1999 met Leonardo Da Silva, een ontwikkelingshelper die ze tijdens haar werk in Brazilië leert kennen. Ze moet hem gedwongen achterlaten wanneer ze geveld wordt door een tropische ziekte, die het haar onmogelijk maakt om ooit nog terug naar het land af te reizen. Leonardo sterft in een auto-ongeval terwijl Mieke in België zwanger is van Marc De Waele, een psychiater die ze op een congres heeft leren kennen. Ze bevalt van een jongen: Lennert De Waele. De twee gaan uit elkaar nadat Marc haar bedroog, en nadien verongelukt hij samen met hun zoontje. 

Mieke stapt voor de derde keer in het huwelijksbootje met Wim Veugelen. Mieke wordt opnieuw zwanger, maar krijgt een miskraam en zal hierna nooit meer kinderen kunnen krijgen. Aan dit huwelijk komt ook een einde nadat Mieke hem bedriegt met dokter Paul Jacobs. Mieke heeft een tijdje een relatie met flamencoleraar Pieter De Deyn, ware het niet dat zijn bemoeizieke moeder ervoor zorgt dat het verhaal niet lang blijft duren. Daarna begint Mieke iets met de veel jongere Niko Schuurmans, die haar echter bedriegt met Evy Hermans en daarom door Mieke de laan wordt uitgestuurd. Na de breuk met Niko heeft Mieke enige tijd een relatie met Sébastien, tot ze Niko een tweede kans geeft. Na verloop van tijd vraagt hij haar ten huwelijk. Ze trouwen op 19 december 2014.

Mieke verliest acht jaar van haar leven nadat ze enkele maanden in coma lag. Hierdoor is ze Niko vergeten en denkt ze dat ze nog steeds getrouwd is met Wim. Op aanraden van de familie probeert Mieke terug een band met Niko op te bouwen, maar Mieke voelt de klik niet en begaat een onenightstand met Wim. Ondertussen begint Mieke ook te flirten met CEO Lars De Wulf, wat zich stilaan verder evolueert tot sekspartijen op kantoor. Niet veel later neemt Mieke een beslissing over de 3 mannen in haar leven: ze laat Lars vallen, vraagt de scheiding aan bij Niko en kiest voor haar ex-man Wim. In februari 2017 maakt Mieke het uit met Wim, omdat ze hem opnieuw te saai vindt en wordt ze uiteindelijk terug verliefd op Niko. De twee geven hun huwelijk nog een kans en na verloop van tijd krijgt Mieke zelfs haar geheugen volledig terug. Eind 2019 vieren ze hun vijfjarig jubilee.

Studies en Beroepsleven

Mieke is als jong meisje een goede student op school en zocht telkens naar leuke projecten om de verveling tegen te gaan. Vanaf april 1993 helpt ze in het weekend mee in het tweedehandswinkeltje van nonkel Walter. Ze wordt in 1995 door haar moeder en stiefvader Didier voor een jaar naar Frankrijk gestuurd om er haar Frans bij te schaven. Daar raakt ze erg geïnteresseerd in ontwikkelingshulp en ze gaat verder studeren als verpleegster. Na haar studies trekt ze naar Tanzania, waar ze bij Artsen Zonder Grenzen aan de slag gaat. Ze verhuist nadien naar Brazilië om er ook aan ontwikkelingshulp te doen. Nadat ze een tropische ziekte heeft opgelopen, moet ze noodgedwongen terug naar België keren.

Samen met haar tweede echtgenoot, Marc, richt ze een opvangcentrum op voor probleemkinderen. Na zijn dood wordt het centrum gesloten en gaat ze werken bij het OCMW. Uiteindelijk besluit Mieke om haar job op te geven en gaat ze terug werken als verpleegster, deze keer in het Algemeen Ziekenhuis. Aan het begin van het 23ste seizoen neemt Mieke ontslag om samen met Linda als zelfstandige verpleegster te starten.

Tijdens het 25ste seizoen opent Mieke haar eigen bed & breakfast: de Mie&B en wordt ze mede-eigenaar van de brouwerij van Niko: De Proeverij. Ondertussen blijft ze part-time werken als zelfstandige verpleegster. In het najaar 2016, na het ontwaken uit haar wekenlange coma, lijdt Mieke aan geheugenverlies. Ze zegt haar oude leventje vaarwel en start als de nieuwe directiesecretaresse van VDB Fashion. In 2017 probeert Mieke hogerop te komen en ze solliciteert bij 9House, maar de job gaat naar Marie. Vanaf februari 2018 neemt Mieke de functie van personeelsdirecteur over van Veronique en in 2020 is ze enkele dagen CEO ad-interim.

Verhaallijnen

Schermafbeelding 2019-01-29 om 17.25.10

De verjaardag van de bomma

Het is de 65ste verjaardag van Anna en de hele familie komt bij elkaar voor een feestje. Monique weet dat de rijke en kinderloze nonkel François aanwezig zal zijn en maakt haar kinderen duidelijk dat ze zeer goed voor hem en tante Simonne moeten zorgen. Er hangt misschien een grote erfenis aan vast voor de toekomst.

Schermafbeelding 2019-01-29 om 20.00.54

De ziekte van Pierrot

Mieke en Bart hebben een goed contact met hun neefje Pierrot. Wanneer Rita tot laat moet optreden, stellen ze voor dat Pierrot bij hen blijft logeren. Pierrot heeft echter heel de nacht overgegeven en Monique laat de dokter komen. Uiteindelijk moet Rita met haar zoon naar het ziekenhuis en gaan Bart en Mieke ook geregeld op bezoek.

Screenshot 2019-03-19 at 11.13.51

Verliefd op haar knuffel

Mieke wordt op school soms gepest omdat sommige jongens haar een seut vinden. Mieke voelt zich onzeker en schrijft een brief naar een populair tijdschrift. Monique vindt de desbetreffende brief onder het kussen van Mieke en gaat ervan uit dat het een liefdesbrief is naar een jongen. Mieke geeft in tranen toe dat ze een liefdesbrief voor haar knuffelbeer geschreven had.

Screenshot 2019-03-26 at 15.51.59

Eerste kus

Bart en zijn beste vriend Bram gaan samen zwemmen, maar Bram zou graag hebben dat Mieke ook meegaat. Hij maakt haar duidelijk dat hij verliefd is op haar en geeft haar een kus. Mieke durft niet reageren op de kus van Bram en probeert hen vervolgens te ontwijken. Bart heeft het in de gaten en plaagt zijn zus met haar gevoelens voor Bram.

Screenshot 2019-04-11 at 14.56.46

De affaire

Van de ene dag op de andere woont Jan niet meer bij zijn gezin en Mieke en Bart stellen zich vragen. Ze komen uiteindelijk te weten dat hij hun mama bedrogen heeft met een andere vrouw. Mieke heeft het moeilijk met de afwezigheid van haar vader en smeekt bij haar moeder om hem nog een kans te geven.

Screenshot 2019-05-28 at 13.49.47

Vader-dochtermoment

Na de goedkeuring van Monique, mag Jan terug toenadering zoeken tot zijn kinderen. Mieke en Bart hebben hun vader gemist en hopen dat hij nu snel naar huis zal komen. Wanneer Mieke voor het eerst haar regels heeft, vertelt ze dit eerst aan haar papa omdat ze bang is voor de reactie van haar mama. Een tijdje later komt er een verzoening tussen Jan en Monique waardoor Mieke haar beide ouders weer thuis heeft.

Aflevering 115 12.06.07
Aflevering 143 om 15.24.37

Dubbel ongeluk

Jan en Monique krijgen te horen dat Pierrot terug opgenomen is in het ziekenhuis en Mieke en Bart gaan de jongen bezoeken. Wanneer ze Pierrot daar zien, zijn ze volledig over hun toeren omdat Pierrot net op dat moment in een coma terecht komt. Enkele dagen later sterft hij aan de gevolgen van zijn ziekte. Niet veel later slaat het noodlot opnieuw toe. Monique heeft haar echtgenoot opnieuw betrapt op kantoor met secretaresse Babette en zet Jan aan de deur. Jan vraagt vervolgens zelf de scheiding aan en komt niet meer naar huis. Mieke en Bart zitten met veel vragen, maar krijgen weinig antwoorden van hun moeder. Mieke vraagt zich vooral af of ze haar vader nu nooit meer zal zien. De scheiding weegt zwaar op de kinderen.

Schermafbeelding 2019-07-13 om 21.05.02
Aflevering 148 om 09.32.59

Planckendael

Bart en Mieke hebben hun vader nu al dagenlang niet meer gezien, maar ondertussen hebben Monique en Jan een afspraak bij de advocaat. Monique staat vervolgens toe dat Jan zijn kinderen in het weekend komt opzoeken. Monique stelt zich echter niet echt vergevingsgezind op en is van plan om Jan volledig kaal te pluimen. Bart en Mieke lijden onder de scheiding en zoeken troost bij de bomma en Albert. Mieke vertelt aan haar grootmoeder dat ze zich zorgen maakt om de scheiding van haar ouders. Ze belooft wel samen met Bart dat ze haar uiterste best zal doen om haar ouders terug bij elkaar te krijgen. Ze kan haar moeder overtuigen om naar het verlovingsfeest van Marleen en Ben te gaan. Nadien krijgen ze te horen dat hun moeder opnieuw zwanger is.

Aflevering 178 14.00.25
Aflevering 209 21.38.34

Op internaat

Bart heeft een ouijabord gemaakt om geesten op te roepen en wil vooral zijn zus de stuipen op het lijf jagen. Wanneer Monique de twee betrapt, is ze razend op haar kinderen. De volgende dagen blijft ze kortaf en Mieke krijgt zelfs geen eten. Mieke haast zich naar de bomma en Albert om alles te vertellen en maakt hen duidelijk dat ze liever bij haar papa wil zijn. Monique is ook voortdurend bezig met de voorbereidingen van haar restaurant waardoor Mieke en Bart bijna altijd alleen thuis zijn. Monique beseft dat ze het niet langer alleen kan en stuurt de kinderen op internaat. Op een avond belt Mieke naar Rita voor de nummer van haar papa. Ze wil dat haar papa haar onmiddellijk komt halen omdat ze niet gelukkig is op internaat. Na lang aarzelen kiest Monique ervoor dat Jan terug in het huis mag wonen om voor de kinderen te zorgen.

Aflevering 248 14.10.24
Aflevering 243 13.52.22

Terug thuis

Mieke en Bart hopen dat de terugkeer van hun vader de eerste stap is naar een verzoening. Mieke is dan ook in de wolken wanneer Monique toelaat dat het trouwfeest van de bomma en Albert kan doorgaan in haar restaurant. Wanneer Jan zijn nieuwe secretaresse Patty meebrengt naar huis, vinden Mieke en Bart dat niet bepaald gepast en keuren ze het gedrag van hun vader niet goed. Al snel wordt duidelijk dat ook de situatie met hun vader alleen niet ideaal is. Bart en Mieke spenderen veel tijd alleen met hun tweetjes omdat Jan nog amper thuis is door de drukte bij VDB Electronics. Mieke maakt nonkel Walter duidelijk dat ze graag als vrijwilligster wil komen helpen in zijn nieuwe tweedehandswinkeltje. Ondertussen moeten Mieke en Bart veel meer helpen in het huishouden en dat is vooral tegen de zin van Bart.

Aflevering 266 om 21.08.40
Aflevering 277 om 09.17.53

Geen contact meer

Jan doet zijn uiterste best om er meer te zijn voor zijn kinderen en brengt vaak zijn werk mee naar huis. Wanneer hij een gesprek wil over de kinderen met Monique, wordt hij door haar nieuwe vriend Didier aan de deur gezet. Mieke is niet opgezet met dit nieuws en besluit het contact met haar moeder te verbreken. Ze stuurt een briefje en wil niet langer op bezoek komen bij haar. Monique nodigt Mieke vervolgens uit op restaurant zodat ze rustig met hun tweetjes de situatie kunnen bespreken. Wanneer Monique bevalt van Esther, zijn Mieke en Bart in de wolken, maar het loopt alsnog slecht af. Esther heeft een hartafwijking en overlijdt. Mieke en Bart willen er zijn voor hun moeder en dankzij Didier kunnen ze geregeld op visite bij haar, terwijl ze revalideert aan de kust.

Aflevering 300 om 12.18.33
Aflevering 307 om 18.39.18

Tussen twee vuren

Mieke en Bart krijgen van hun moeder te horen dat ze binnenkort hun intrek zullen nemen bij Didier, wanneer de definitieve uitspraak van de scheiding uitgesproken wordt in de rechtbank. Mieke is ongelukkig omdat ze niet wil dat haar gezin uit elkaar getrokken wordt en ze gaat vooral haar vader hard missen. Ook de ontvoering van nonkel Guido weegt op de kinderen, omdat ze er op school voortdurend over aangesproken worden. Mieke is enkele dagen ziek en blijft thuis van school. Ze is dan ook blij dat haar moeder eens tijd heeft vrijgemaakt om voor haar te komen zorgen. Vervolgens loopt alles weer zijn gewone gangetje en vertrekken Mieke en Bart voor enkele weken op bosklassen.

Aflevering 329 om 20.01.18
Aflevering 331 om 10.51.59

Ontsnapt van de bosklassen

Mieke is ongelukkig tijdens de bosklassen en wil aan geen enkele activiteit meedoen. Ze denkt alleen nog maar aan haar ouders en weent zichzelf elke avond in slaap. Jan en Monique komen op bezoek en Mieke fleurt weer op. Na hun vertrek maakt Mieke de beslissing om stiekem naar huis te gaan en Bart wil zijn zus niet in de steek laten. Bart krijgt echter verkeerde uren door van de trein en de twee stranden laat op de avond in een station. Jan, Monique en Didier zijn ondertussen op de hoogte gebracht van hun verdwijning en wachten thuis ongeduldig op meer nieuws. Ze willen de kinderen zelf gaan zoeken, maar dan staan Bart en Mieke plots toch in de woonkamer. Ze hebben een taxi naar huis genomen.

Aflevering 346 om 15.43.06
Aflevering 346 om 15.35.10

Een nieuwe start

Monique, Mieke en Bart zijn klaar om al hun spullen naar de villa van Didier te verhuizen. Het is een nieuwe start voor iedereen, maar Mieke en Bart kunnen hun nieuwe omgeving niet gewoon worden. Met Didier klikt het ook nog niet helemaal en vooral Bart gedraagt zich heel opstandig. Mieke mist nog altijd haar oude leventje en zou er alles voor geven om voor 1 dag terug in het verleden te kunnen leven. Didier probeert de kinderen om te kopen met dure cadeautjes en dat schijnt wel te werken. Wanneer Bart en Mieke op bezoek zijn bij hun vader, ontdekken ze dat hij binnenkort op reis vertrekt met zijn ex-minnares Babette. Ze willen hun vader dan ook een tijdje niet meer zien en zelfs wanneer hij terugkeert met cadeautjes, reageren Mieke en Bart heel koeltjes.

Aflevering 363 om 10.04.06
Aflevering 370 om 11.19.48

De verjaardag van Bart

De 16de verjaardag van Bart staat voor de deur en hij wil heel graag een brommer van zijn moeder. De discussies thuis lopen hoog op omdat Monique niet wil toegeven aan zijn eisen. Mieke is het gezeur van haar grote broer beu. Bovendien gaat Bart nu regelmatig een pintje drinken met Willy in Het Vissershuis. Wanneer hij een zoveelste keer dronken thuis komt, is Didier het gedrag van Bart ook beu. Bart probeert Mieke op haar plaats te zetten door aan hun moeder en Didier te zeggen dat ze een vriendje heeft. Mieke ontkent alles, maar daagt toch op in Het Vissershuis met een jongen om Bart in de gaten te houden. Bart wil dat zijn eigen vriendinnetje ongemerkt naar zijn feestje kan komen en stelt Mieke een deal voor. Als zij Anneke als vriendin meebrengt, zal hij niets vertellen over haar vriendje.

Aflevering 390 om 10.17.05
Aflevering 402 om 11.34.46

Een nieuwe outfit

Mieke en Bart spenderen de feestdagen bij hun moeder en Didier, dus op nieuwjaarsdag gaan ze hun vader verrassen en ze trakteren hem op een etentje. De sfeer thuis kent zijn ups en downs, zeker wanner Didier VDB Electronics volledig overneemt. Jan krijgt gezondheidsproblemen door de stress en Mieke en Bart ontdekken dat hij heel wat kritiek moet slikken van Monique. Didier maakt plannen om het gezin op skivakantie te gaan, maar Mieke en Bart kunnen geen enthousiasme opbrengen. Wanneer Bart perongeluk Mieke beledigt en haar een seut noemt, is ook de spanning tussen broer en zus te snijden. Mieke wil zichzelf bewijzen en koopt een volledig nieuwe outfit om er moderner uit te zien. Monique vindt het tijd om nog eens met haar dochter te praten.

Aflevering 420 om 15.56.22
Aflevering 425 om 20.57.20

De terugkeer van Guido

Monique wil het opstandige gedrag van haar dochter niet goedpraten en gaat naar de schooldirecteur om hem in te lichten over haar problemen. Mieke weigert nog langer naar school te gaan omdat ze vreest dat ze zich nu alleen belachelijk zal maken. Bovendien worden Mieke en Bart op school lastiggevallen omdat hun nonkel Guido opgedoken is en door de politie opgepakt werd. Vooral Bram begint de twee te pesten en kan het niet verkroppen dat Mieke een relatie heeft met Steven en niet hem. Didier heeft een slecht humeur door de nieuwe ontwikkelingen en zijn strijd tegen de Van den Bossches jaagt Mieke en Bart weer de deur uit. Zij brengen hun vrije momenten liever door bij hun vader. De situatie loopt uit de hand wanneer Bart een mep krijgt van Didier en hij tegen Mieke uitvliegt.

Aflevering 436 15.34.23
Aflevering 444 09.47.39

Wie is Sarah?

Didier wil eens een hartig woordje praten met Bart en Mieke en laat de twee kinderen duidelijk merken wie de baas is. Ze gaan opnieuw op bezoek bij hun vader en zijn blij wanneer ze daar nonkel Guido veilig en wel terugzien. Bram heeft Mieke nog niet uit zijn hoofd gezet en probeert Bart te waarschuwen voor Steven. Volgens hem is Steven een crapuul dat alleen slechte bedoelingen heeft. Na verloop van tijd komt Bram zijn excuses aanbieden, zeker omdat Guido nu volledig vrijgesproken is. Bart en Mieke komen te weten dat hun moeder ook plannen heeft in de politieke partij van Didier en vrezen voor een clash met hun vader. Alsof dat nog niet genoeg is, zet de plotse intrede van Sarah het huis op zijn kop. Zij beweert de dochter van Didier te zijn.

SarahMieke Seizoen4

Bijscholing Frans

Didier maakt plannen met zijn nieuwe gezinnetje om naar de Verenigde Staten te trekken tijdens de vakantie. Mieke heeft echter problemen op school, want haar resultaten zijn niet wat ze zouden moeten zijn. Vooral met Frans heeft Mieke veel problemen. Sarah wil haar stiefzus bijles geven, maar zonder veel resultaat. Didier is duidelijk niet onder de indruk van de kennis van Mieke, en stuurt haar naar Frankrijk voor een bijscholing.

GezinDidier6 Seizoen5

Mieke keert na een jaartje terug uit Frankrijk. Ze heeft schitterende resultaten en haar Frans is er enorm op vooruit gegaan. Tijdens haar studies leerde ze er Michel kennen, die veel aan ontwikkelingshulp doet. Mieke wil ook iets doen, en organiseert samen met Bart Van den Bossche een benefiet voor zijn school.

ArtsenZonderGrenzen Seizoen6
ArtsenZonderGrenzen7 Seizoen6
ArtsenZonderGrenzen11 Seizoen6
SF06 49

Aan het begin van het zesde seizoen krijgt Mieke er een zusje bij: Leen Van den Bossche. Samen met haar broer Bart Van den Bossche staat ze ook in het testament van François Van den Bossche. Na zijn dood, erven ze zijn appartement en krijgen ze bovendien elk 150.000 frank.

De serie maakt een tijdsprong van zeven jaar

Zeven jaar later. Mieke is tijdens de voorbije zeven jaar enorm sociaal geëngageerd geworden. Dit komt door haar oude kennis Michel, die ondertussen haar vriend is geworden. Ze heeft al snel het gevoel dat ze niet langer in België kan blijven omdat er zoveel hulp nodig is in het buitenland. Ze maakt een moeilijke beslissing en trekt met Michel naar Tanzania om er bij Artsen Zonder Grenzen aan de slag te gaan.

Eens in Tanzania heeft Mieke het niet gemakkelijk. Ze merkt al snel dat er veel ellende is in het land, en dat ze als verpleegster weinig kan betekenen. Ze maakt fouten door haar prikkelige gedrag, maar het wordt al snel duidelijk dat er meer aan de hand is. Mieke wordt ernstig ziek, en ze moet van Michel rusten. Mieke wil niet luisteren en haar ziekte wordt alleen erger. Ze wordt naar het ziekenhuis gebracht, waar Mieke te horen krijgt dat ze malaria heeft. Ze moet onmiddellijk gerepatrieerd worden naar België.

Eens in België gaat het van kwaad naar erger. Ze heeft een bijzondere vorm van malaria en belandt in een coma. De dokters geven haar weinig hoop, en priester Walter Dierckx wordt erbij gehaald. Op miraculeuze wijze overleeft Mieke dit drama alsnog en wordt ze terug de oude.

Mieke revalideert snel besluit in België te blijven. Ze breekt met Michel en krijgt nadien slecht nieuws wanneer Didier De Kunst opgepakt wordt voor de moord op Claire De Ruyter. Tijdens de seizoensfinale stapt Guido in het huwelijksbootje met zijn nieuwe vriendin Els D'hollander. Hun trouwfeest gaat door in het Hilton hotel in Antwerpen maar de hele familie wordt gegijzeld door een groep extremisten. Mieke paste aanvankelijk op de kinderen, maar werd al snel teruggevonden. De hele familie wordt bij elkaar gebracht en de extremisten plaatsen een bom. Wie overleeft dit drama niet?

MiekeMonique Seizoen7
MiekeMonique2 Seizoen7

De familie zit in een kring gebonden met een bom. Maarten kan onder het koord door kruipen en slaagt erin de code van de bom in te tikken. De bom blijft maar een tijdje stilstaan, dus de familie moet snel ontsnappen. Ze vluchten naar het dak en kunnen uiteindelijk bevrijd worden. De man waar de aanslag allemaal om draaide, pleegt zelfmoord met een geweer.

Nu Mieke weer helemaal gezond is, begint ze terug te dromen over haar tijd in Tanzania. Ze komt terug in contact met Reinhilde, een verpleegster van Artsen Zonder Grenzen. Samen maken ze plannen om naar Brazilië te trekken om er aan ontwikkelingshulp te doen. Ze geven samen een afscheidsfeestje, maar Monique Stevens heeft het opnieuw zeer moeilijk met haar vertrek.

Monique komt Mieke nog bezoeken in Brazilië wanneer Didier De Kunst uit de gevangenis is ontsnapt. Wat ze niet weten, is dat Didier ook in Brazilië vertoeft en de twee dames in de gaten houdt. Mieke heeft het gevoel dat ze al dagenlang achtervolgd worden, maar wil haar moeder niet nodeloos ongerust maken. Monique keert nadien terug naar België, terwijl Mieke in Brazilië blijft wonen.

Familie1795

Mieke woont nog steeds in Brazilië waar ze ondertussen iemand heeft leren kennen. Ze is er getrouwd met de Braziliaanse Leonardo Da Silva. In een brief aan haar ouders vertelt ze over haar huwelijk en zowel Jan Van den Bossche als Monique Stevens vrezen dat ze niet meer naar huis zal keren. Ze zetten haar appartement te koop.

Nadien keert Mieke samen met haar man Leonardo voor enkele dagen terug naar België om de begrafenis van Guido Van Den Bossche bij te wonen. Ze leert er officieel de nieuwe man van haar moeder kennen en ze stelt Leonardo voor aan haar familie.

vanaf dit punt wordt de rol van Mieke vertolkt door Caroline Maes.

Mieke moet noodgedwongen terug naar huis keren omdat ze besmet is geraakt met een tropische ziekte. Al haar organen worden aangetast en Guy Maeterlinck doet er alles aan om Mieke te redden. Ze wordt in quarantaine geplaatst omdat de ziekte bovendien uiterst besmettelijk is. Het gaat snel bergaf met Mieke. Wanneer ze in ademnood verkeerd en de medische apparatuur het laat afweten, geeft haar moeder Monique Stevens haar mond-op-mondbeademing, waardoor ze zichzelf met de tropische ziekte besmet. Mieke geneest van de tropische ziekte, maar voor Monique mag geen hulp meer baten. Ze overlijdt in het bijzijn van Mieke, Bart Van den Bossche en Guy.

Mark en mieke1

Op een medisch congres ontmoet Mieke de klungelige psychiater Marc. De twee beleven een avontuurtje en Mieke raakt zwanger, hoewel ze nog steeds getrouwd is met de Braziliaanse Leonardo. Mieke kan echter niet terug naar Brazilië gaan omdat de kans op besmettingsgevaar te groot is. Op een dag krijgt Mieke het verschrikkelijke nieuws dat Leonardo overleden is na een verkeersongeluk.Mieke besluit Marc dan toch in haar leven toe te laten, omdat hij de vader is van haar ongeboren kindje. De twee leren elkaar beter kennen en beginnen een relatie met elkaar. Nadien wordt hun zoontje geboren: Lennert De Waele.

Marc en Mieke gaan aan de slag in een tehuis voor probleemjongeren. Vooral de rebelse Roxanne en Gijs leveren hen de nodige kopzorgen op. Roxanne is namelijk bijna 18 jaar en wil aan haar eigen leven beginnen.

Seizoen14Mieke2
Seizoen14Mieke
Familie3035
Seizoen14Mieke4

De kleine Lennert De Waele heeft last van huilbuien en dat bezorgt Mieke en Marc De Waele vele slapeloze nachten. Door het slaapgebrek kibbelen de twee ook steeds vaker met elkaar en begint Mieke zich vaak te ergeren aan het kinderachtige gedrag van haar echtgenoot. Marc wil het goedmaken en organiseert een romantische avond voor hun tweetjes. In het opvangtehuis staat er voor Roxanne Ribbens een belangrijke dag voor de deur. Ze wordt 18 jaar en mag dus op haar eigen benen gaan staan. Mieke wil een groot verrassingsfeestje voor de jongedame organiseren en helpt haar met de zoektocht naar een eigen appartement.

Marc maakt plannen om naar een congres in Kenia te gaan en Mieke ziet dat reisje ook wel zitten. Ze vragen aan Guy Maeterlinck en Annemarie Govaert om enkele weken op Lennert te passen en pakken hun koffers. Na enkele dagen voelt Mieke zich niet lekker en vreest Marc dat ze een ziekte heeft opgelopen, maar het is slechts vals alarm.

In Kenia lopen Marc en Mieke Dounia Hamaré tegen het lijf, een oud-collega van Marc. Mieke vindt Dounia een uiterst sympathieke vrouw, maar wat ze niet weet is dat er een verleden is tussen haar en Marc. De twee voelen zich namelijk tot elkaar aangetrokken en ook in Kenia wijken ze plotseling geen moment van elkaars zijde. Wanneer Mieke en Marc terug naar huis vertrekken, valt het afscheid dan ook zwaar.

Terug in België krijgen Mieke en Marc het bezoek van Roxanne in hun appartement. Ze zoekt tijdelijk onderdak en Mieke wil haar in huis nemen, desondanks de twijfels van haar echtgenoot. Het wordt al snel duidelijk dat Roxanne van de situatie profiteert en Mieke wil de jonge vrouw erop wijzen dat ze dringend op zoek moet gaan naar werk, zodat ze op haar eigen benen kan staan. Door de komst van Roxanne is de romantiek tussen Mieke en Marc ook ver zoek, en dat knaagt duidelijk bij Marc. Zeker wanneer Dounia plots in België staat en contact zoekt met Marc en Mieke. De twee vertrekken samen naar een congres, deze keer zonder Mieke en ook nadien blijft Dounia voortdurend in de buurt van Marc rondhangen. Mieke is hier helemaal niet mee gediend en zet haar man op zijn plaats.

Het gaat niet goed tussen Guy en Annemarie en Mieke maakt zich zorgen om haar goede vriendin. Ze wil de twee opnieuw met elkaar verzoenen, maar Guy begint te pluizen in het verleden van Annemarie en komt zo verschillende dingen te weten. Wanneer Mieke en Marc naar Bellewaerde trekken met de familie, laten ze Lennert achter bij Annemarie. Guy confronteert haar ondertussen met de feiten uit haar verleden en de stoppen van Annemarie slaan volledig door. Ze probeert Lennert en Guy te vermoorden met een keukenmes...

Familie3285
Familie3327
Seizoen15Mieke4
Seizoen15Mieke3
Seizoen15Mieke5
Seizoen15Mieke2

Guy kan Annemarie overmeesteren en de kleine Lennert komt er met de schrik vanaf. Mieke vindt het verschrikkelijk dat haar beste vriendin zo diep gegaan is en moet met spijt aanzien hoe Guy haar naar een instelling brengt. Van Marc moet ze niet veel sympathie verwachten, want die gedraagt zich de laatste weken al heel vreemd, zeker omdat Dounia terug rondhangt in België.

In het opvangtehuis krijgen Mieke en Marc het bezoek van twee nieuwe jongeren, de tweeling Noa en Zoë. De twee zussen zetten het opvangtehuis volledig op stelten en Mieke weet niet hoe ze de twee moet aanpakken. Mieke kan bovendien wel wat hulp gebruiken in het opvangtehuis sinds Annemarie er niet meer is. Kobe stelt zich kandidaat. Met Noa en Zoë gaat het van kwaad naar erger en ze belanden zelfs in de gevangenis.

Dounia en Marc spenderen opnieuw veel tijd samen, en voor Mieke is het de spreekwoordelijke druppel wanneer hij aan Dounia vraagt om op Lennert te babysitten. Desondanks wil Mieke haar huwelijk niet zomaar op het spel zetten en besluit ze er Dounia gewoon bij te nemen als een deel van hun leven. Ondertussen ontmoet ze Eline, de nieuwe vriendin van Guy. De twee willen elkaar beter leren kennen en gaan samen een paar dagen op stap waardoor ze vriendinnen worden.

Mieke krijgt op een dag een bijzonder aantrekkelijk jobaanbod van de Bijzondere Jeugdzorg en Mieke wil deze aanbieding niet zomaar afslaan. Ze is vooral bang voor de reactie van de jongeren, omdat ze hen in de steek zal moeten laten. Marc vindt het wel een goed idee en Mieke neemt uiteindelijk de job aan, waardoor ze het opvangtehuis in de handen van Marc laat. Wanneer Roxanne dood wordt teruggevonden in haar appartement, voelt Mieke zich enorm schuldig en samen met Marc regelt ze de begrafenis.

Dounia is terug in het land en dat zorgt opnieuw voor problemen in het huwelijk van Mieke en Marc. Mieke kan het niet langer verkroppen dat Marc klaarblijkelijk liever tijd met Dounia spendeert en overweegt zelfs een echtscheiding. Marc biecht uiteindelijk op dat hij gevoelens heeft voor Dounia en de twee gaan alsnog uit elkaar. Mieke wil een advocaat inschakelen, maar besluit het spel niet vuil te spelen. Marc mag ook tijd met Lennert spenderen, maar Mieke is al snel jaloers wanneer ook Dounia zich met de opvoeding van Lennert bezig houdt.

Op een dag kan Mieke niet in contact komen met Marc en ze vreest dat hij er vandoor is met Lennert en Dounia. Tot Dounia plots aan haar deur staat en ook niet weet waar de twee uithangen. Mieke is volledig in paniek en probeert op allerlei manieren in contact te komen met haar ex-man, maar niets lijkt te lukken. Tot Mieke het bezoek krijgt van de politie. De auto van Marc is uit het kanaal gevist en zowel Marc als Lennert zijn om het leven gekomen. Mieke en Dounia starten samen met de voorbereiding van de begrafenis en nadien trekt Dounia terug naar Kenia.

Na de begrafenis valt Mieke in een zwart gat en kan ze met haar gevoelens moeilijk overweg. Ze gaat bijna elke dag naar het kerkhof, waar ze het graf van Lennert en Marc gaat bezoeken. Zo komt ze in contact met Gaston, een gepensioneerde man die het kerkhof onderhoudt. Gaston heeft zelf zijn vrouw, die bovendien ook Mieke noemt, moeten afgeven en de twee kunnen goed met elkaar praten over hun gevoelens.

De serie maakt een sprong in de tijd van 3 jaar

Familie3380
Seizoen16Mieke
Familie3479
Seizoen16Mieke4
Seizoen16Mieke3

Mieke rouwt nog steeds om de dood van haar zoontje en Marc De Waele. Ze bezoekt geregeld het kerkhof waar ze een hechte vriendschap gevormd heeft met Gaston Veugelen. Via Gaston leert ze zijn zoon Wim Veugelen kennen en ze nodigt hen allebei uit voor een etentje. Wim is schilder en neemt het appartement van Mieke onder handen. Het is duidelijk dat hij verliefd is op haar, maar Mieke wacht af tot hij het initiatief neemt. De vonk slaat over en ze beginnen een relatie. Mieke vertelt het nieuws aan haar familie en stelt Wim aan iedereen voor.

Wim is in een romantische bui en vraagt Mieke ten huwelijk. Ze zegt ja en kiezen voor de symbolische datum 14 februari. Niet alleen omdat het dan valentijn is, maar ook omdat haar moeder toen trouwde met Guy Maeterlinck. Mieke wordt niet veel later ook zwanger en kan haar geluk meteen delen met iedereen. Geluk dat van korte duur is wanneer ze enkele dagen later met een bloeding in het ziekenhuis wordt opgenomen. Ze verliest haar kindje, en bovendien is de kans dat ze ooit nog zwanger kan worden zeer klein geworden. Wim probeert Mieke duidelijk te maken dat ze de vrouw van zijn leven blijft, ook al kan ze geen kinderen meer krijgen.

Via haar job bij het OCMW komt Mieke in contact met een buitenlands meisje dat in een bushokje gevonden wordt: Nina. Mieke voelt zich emotioneel betrokken tot de zaak en wil zich persoonlijk ontfermen over haar. Wanneer Nina het ziekenhuis mag verlaten, spendeert ze het weekend bij Mieke en Wim, en ze dromen allebei luidop van een adoptie. Nina moet echter een operatie ondergaan en Mieke gaat op zoek naar financiële steun om dit te betalen. Mieke blijft dag en nacht aan haar bed waken, tot ze er weer helemaal bovenop is.

Ondertussen is de huwelijksdag van Mieke en Wim aangebroken en de hele familie komt bij elkaar om deze gelegenheid samen met hen te vieren. Wim en zijn vader Gaston hebben alles tot in de puntjes voorbereid en Mieke valt van de ene verrassing in de andere. Nadien wil Mieke de adoptieprocedure voor Nina in gang zetten, maar ze krijgt een zware opdoffer te verwerken. De familie van Nina werd teruggevonden, en het meisje keert terug naar haar geboorteland. Mieke en Wim moeten onverwachts snel afscheid nemen van haar.

Mieke kan haar echtgenoot overhalen om zijn vader in huis te nemen en nadien gaan Mieke en Gaston aan de slag in het buurthuis dat door Pierrot Van den Bossche opgestart wordt. De financiële kant van het zaakje is echter niet helemaal in orde, maar Bert Van den Bossche wil zijn hulp aanbieden. Mieke is hier echter geen voorstander van, want dat betekent dat Bert zich ook met de werking van het buurthuis zal bemoeien.

S17W02-3
S17W06-7
Seizoen16Mieke2
S17W42 08

De toekomst van VDB Electronics ziet er somber uit dankzij een gemene zet van aartsvijand Xavier Latour en Peter Van den Bossche roept de familie bij elkaar om de nodige hulp te vragen. Ook Mieke is van de partij en wil zich inzetten om het familiebedrijf van de ondergang te redden.

Op vraag van Bjorn en Veerle, probeert Mieke hen in contact te brengen met hun autistische zoontje Jurgen Impens. Het wordt echter een emotionele rollercoaster voor beide ouders, omdat hun zoontje duidelijk geen behoefte heeft aan hun contact. Het zorgt meteen ook voor relationele problemen tussen het koppel en Mieke probeert ze zo goed mogelijk te helpen. Dankzij Mieke kunnen Bjorn en Veerle uiteindelijk hun zoontje bezoeken in de instelling.

Wim keert terug uit Frankrijk, maar is van karakter veranderd. Zowel Mieke als Gaston herkennen het bijna niet meer. Ze vraagt zich luidop af of Wim iemand anders heeft leren kennen in Frankrijk, en dat zorgt voor de nodige problemen in hun huwelijk. Gaston wil deze problemen zo snel mogelijk opgelost zien en zorgt voor een verzoeningspoging. Wim heeft echter maar voor één ding oog: zijn rekeninguittreksels. Het gaat financieel niet super met zijn schildersbedrijfje en hij vreest vooreventuele problemen.

Mieke komt te weten dat Bert twee jongeren onderdak biedt: Sibe en Gerdien. Mieke heeft het er moeilijk mee, omdat hij de twee verwend. Ze wil vooral dat ze op zoek gaan naar werk om op hun eigen benen te kunnen staan.

Wanneer Mieke zich ziek voelt, is haar omgeving bang dat ze opnieuw junglekoort heeft. Ze komt in contact met dokter Guy Maeterlinck die haar wil behandelen, maar Mieke wil niet naar Amerika reizen. Ze blijft koppig en laat haar niet onderzoeken en uiteindelijk moet ze naar het ziekenhuis gebracht wordt. Ze wordt in quarantaine geplaatst tot de dokters weten wat er juist aan de hand is met haar. Ze vermoeden ook junglekoorts en haar familieleden moeten zich allemaal laten onderzoeken. Mieke kan genezen, maar voor de behandeling moet ze naar China en Wim weet niet hoe ze dit gaan betalen. Weken later keert ze terug naar huis en wordt ze genezen verklaard.

Familie4125
Familie4104
Familie4087

Mieke werkt nog steeds bij het OCMW en helpt ook in het buurthuis van Pierrot, Isabelle en Gaston. Samen met Pierrot probeert ze een bioboerderij uit de grond te stampen.

Samen met Wim denkt Mieke opnieuw aan kinderen, maar adoptie ziet ze helemaal niet zitten. Ze overwegen om een draagmoeder in te schakelen en ze gaan op zoek naar de geschikte persoon. Wim denkt aan Yasmine, de vriendin van Bert Van den Bossche en nodigt hen uit voor een etentje. Zowel Mieke als Bert zien dit idee helemaal niet zitten en dat zorgt voor spanningen tussen Mieke en Wim. Mieke zet de kinderwens van Wim aan de kant wanneer ze een aanbieding krijgt om opnieuw in Brazilië te gaan werken. Het hele project wordt afblazen en Mieke probeert haar huwelijk met Wim te redden.

Mieke en Wim komen in contact met een familie uit Kazachstan die hier illegaal in het land zijn. Mieke toont haar goed hart en probeert die mensen zo goed mogelijk te helpen. Maar Ludmilla en haar gezin zullen toch worden uitgewezen naar Kazachstan en Mieke kan er weinig aan doen. Mieke krijgt al snel proberen op haar werk omdat ze Ludmilla en haar man wil helpen. Ze vertrekt bij het OCMW en denkt eraan om terug als verpleegster aan de slag te gaan. Ze gaat solliciteren in het Algemeen Ziekenhuis en krijgt de job.

Ondertussen krijgt Mieke enorm veel aandacht van dokter Paul Jacobs, de verloofde van haar zus Leen. Stiekem geniet ze van de aandacht, omdat haar huwelijk met Wim al een tijdje problemen heeft. Ze begint en affaire met Paul, maar krijgt al snel spijt van haar beslissing. Wim vindt het jammer dat hij zijn vrouw zo weinig ziet nu ze op de Spoeddienst van het ziekenhuis werkt. Mieke is oververmoeid na de lange nachtshiften en kan nog maar moeilijk haar concentratie erbij houden.

Mieke bezwijkt onder de druk en vertelt aan haar stiefmoeder Linda de waarheid over haar affaire met Paul. Ze maakt echter een einde aan de affaire en vertelt de waarheid aan Wim...

Seizoen19Mieke3
Familie4153
Foto33
Familie4177
Familie4248
Seizoen19Mieke8

Wim is te weten gekomen dat Mieke een affaire heeft met dokter Paul Jacobs. Hij pakt zijn spullen en hij verdwijnt onmiddellijk uit haar leven. Mieke moet het spijtige nieuws aan haar familie meedelen, maar vertelt niet waarom Wim vertrokken.

Ondertussen komt het huwelijk van Leen en Paul altijd maar dichterbij. Mieke krijgt het benauwd wanneer Leen haar vraagt om huwelijksgetuige te zijn en samen met haar een trouwjurk uit te kiezen. De affaire tussen haar en Paul is wel volledig achter de rug, maar wanneer Paul iets te familiair met een stagiaire omgaat, spreekt Mieke hem hierover aan. Ondertussen vertelt Mieke de waarheid over haar en Paul tegen haar nieuwe boezemvriendin Morgane Maes, die ook in het ziekenhuis werkt als verpleegster.

Tijdens de vrijgezellenavond van Paul, probeert hij Mieke opnieuw te versieren en voor Mieke is dit de druppel. Ze vertelt de waarheid aan Leen en die is natuurlijk razend. Het huwelijk wordt afgeblazen en Leen wil niets meer te maken hebben met zowel Mieke als Paul.

Enkele weken later krijgt Mieke een nieuwe patiënt in het ziekenhuis: de jonge voetballer Gert. Ze ziet de jongeman wel zitten, en Leen maakt hier misbruik van door met hem te flirten. Ze wil Mieke zo hard mogelijk kwetsen en dat lukt haar ook. Gert maakt er echter misbruik van en gebruikt zowel Mieke als Leen. De twee zussen komen dit te weten en leggen hun ruzie weer bij.

Mieke krijgt met Morgane Maes een nieuwe huisgenoot omdat haar eigen appartement gerenoveerd moet worden. De twee dames maken veel plezier samen, maar Morgane is soms iets té losbandig. Samen gaan ze naar een flamencoles en daar ontmoet Mieke de knappe dansleraar Pieter 'Pedro' De Deyn. Morgane vindt dat Mieke ervoor moet gaan, maar zelf is ze eerder terughoudend. Wanneer Mieke en Pieter goed met elkaar kunnen opschieten, wordt Morgane al snel jaloers en vindt ze dat Mieke niet te snel terug voor een relatie moet gaan. Ze zorgt er ook voor dat het tot een breuk komt tussen de twee.

Mieke, Morgane en Leen starten samen de actie 'ontdooi Victor Praet'. Hun nieuwe directeur kan maar moeilijk zijn gevoelens tonen, en Leen wil daar verandering in brengen. Bovendien besluiten de drie dames mee te doen aan een 4x4 trophy.

Later begint Mieke een goede vriendschap met Lisa, de ex-vriendin van Bert die plotseling zwanger terugkeert. Bert is veel te hard begaan met de gezondheid van Lisa, en daarom is ze blij dat ze even bij Mieke haar hart kan luchten. Wanneer Lisa een miskraam heeft, geeft Mieke Bert dan ook onmiddellijk de schuld en biedt ze Lisa tijdelijk onderdak aan.

Pieter keert plotseling terug in het leven van Mieke en de twee beginnen opnieuw een relatie. Ondertussen wordt Mieke gevraagd als de getuige van Peter bij zijn huwelijk met June. Zij is één van de weinige familieleden die June wel aanvaardt binnen de familie. Ze organiseert zelfs een vrijgezellenfeest voor June, dik tegen de zin van Veronique en Marie-Rose.

Schermafbeelding 2016-09-05 om 18.39.57
Schermafbeelding 2016-09-07 om 15.05.04

Morgane jaloers

De relatie van Mieke en Pieter houdt nog steeds stand, maar Morgane heeft last van jaloerse oprispingen nu haar beste vriendin plots geen tijd meer heeft. Haar enige troost is dat ze op dezelfde afdeling werken in het ziekenhuis, anders zou ze Mieke nooit meer zien. Wanneer Mieke haar werkrooster aanpast, om zo meer tijd met Pieter door te brengen, is dat voor Morgane opnieuw een slag in het gezicht. Morgane besluit een 'girls-only'-dag te organiseren en steekt hier veel tijd in.

Schermafbeelding 2016-09-25 om 10.51.25
Familie4425

Morgane verdwenen

Het stoort Morgane dat ze van beste vriendin gedegradeerd is tot niets sinds Mieke een relatie heeft. Ze wil een feestje organiseren, maar Mieke heeft die dag al plannen met Pieter en moet afzeggen. Mieke begint zich schuldig te voelen dat ze haar goede vriendin zo verwaarloost en plant een verrassingsdagje voor haar. Van de ene dag op de andere is Morgane plots spoorloos verdwenen en Mieke maakt zich zorgen. Ze krijgt Morgane niet aan de lijn en niemand weet waar ze is. In het ziekenhuis wil Mieke niet dat Morgane in de problemen komt, dus neemt alle shiften van Morgane over.

Schermafbeelding 2016-10-01 om 11.12.38
Schermafbeelding 2016-10-01 om 11.12.59

Dubbele shiften

De vermoeidheid speelt Mieke snel parten en zowel Pieter als Linda en Jan raden haar aan om gewoon de waarheid te vertellen aan Victor. Mieke en Pieter gaan ondertussen op zoek naar Morgane, maar voorlopig zonder resultaat. Hun relatie begint te lijden onder Miekes bezorgdheid om haar beste vriendin. Voor Pieter is de maat vol en hij pakt zijn koffer. Zijn boodschap is zeer duidelijk, want Mieke besluit eindelijk het grote gesprek aan te gaan met Victor. Uiteindelijk krijgt Mieke een postkaartje van Morgane, die sinds kort in Spanje verblijft.

Familie4438
Schermafbeelding 2016-09-14 om 18.11.12

Sevilla

Pieter krijgt een unieke kans uit Sevilla om danslessen te geven, en hij wil hier maar al te graag op ingaan. Hij hoopt dat Mieke mee zal verhuizen, maar dat ziet Mieke duidelijk niet zitten. Ze besluit toch haar leventje in België opzij te zetten om haar grote liefde naar het buitenland te volgen, maar het komt zover niet wanneer Pieter zich blesseert aan zijn achilleshiel. Pieter blijft er echter van overtuigd dat hij nog steeds kan vertrekken, maar van de dokters moet hij vooral veel rusten. Het stoort Mieke enorm dat Pieter niet luistert naar alle goede raad en toch gewoon zijn zin blijft doen.

Schermafbeelding 2016-12-05 om 16.54.53
Schermafbeelding 2016-12-26 om 17.03.43

Revalidatie

Mieke mag een weekend voor Louise zorgen en ze besluit zich goed voor te bereiden op haar rol van babysitter. Pieter ziet dit minder zitten, omdat hij zich nog steeds wil voorbereiden op zijn fysieke proeven in Sevilla. Wanneer Louise en Pieter samen een dansje doen, komt Pieter ten val en verergert hij zijn blessure. Hij wordt naar het ziekenhuis gebracht waar hij te horen krijgt dat er een zware operatie en revalidatie zal volgen. In het ziekenhuis maakt Mieke voor het eerst kennis met haar schoonmoeder, Maria.

Familie4475
Schermafbeelding 2017-01-15 om 20.46.57

Bemoeizieke schoonmoeder

De bemoeizucht van Maria werkt Mieke al snel op de zenuwen. Zij is er namelijk van overtuigd dat Pieter snel zal revalideren en meteen terug op topniveau zal kunnen dansen. Zij doet dan ook haar best om Pieter aan te sporen om de aanbieding van Sevilla nog steeds te aanvaarden. Het gaat van kwaad naar erger wanneer Maria besluit om bij Mieke en Pieter in te trekken, omdat ze een oogje in het zeil wil houden. Maria werkt Mieke danig op de zenuwen, maar Pieter wil dit niet inzien. Het valt Mieke vooral op dat haar vriend zich anders gedraagt met zijn moeder in de buurt.

Schermafbeelding 2017-02-05 om 13.23.45
Familie4515

Verjaardagsfeestje

De verjaardag van Mieke komt dichterbij en Pieter wil een feest organiseren voor de familie. Mieke komt zo te weten dat Pieter een passie heeft voor events organiseren. Maria vreest dat Pieter zijn passie voor dansen zal opgeven voor Mieke. Maria doet haar uiterste best om ervoor te zorgen dat Pieter zijn oefeningen blijft uitvoeren, maar wanneer dat niet lukt, pakt ze haar koffers. Pieter heeft het er moeilijk mee dat zijn moeder kwaad is en doet een knieval om het terug goed te maken. Mieke beseft dat Pieter altijd in de eerste plaats voor zijn moeder zal kiezen en maakt een einde aan hun relatie.

Schermafbeelding 2017-03-09 om 22.31.36
Vtm 20170217 VM067833A vtmwatch

Het schaaktoernooi

Haar eerste dag als single brengt Mieke shoppend met Linda door. Ze brengt nadien ook haar tante Rita op de hoogte van de nieuwe hobby van Dimi. Dankzij Mieke kon hij namelijk aan de slag in het ziekenhuis als clown Pimi. Stagiair Benny De Potter wordt door Victor ontslagen en Mieke wil van de gelegenheid gebruik maken om Leen terug te krijgen. Ze beraamt een plannetje om de twee samen te krijgen tijdens het schaaktoernooi in de Jan en Alleman. Het plannetje heeft weinig zin, want Leen vertelt dat ze een stageplaats aangeboden kreeg in de Verenigde Staten.

Familie4538
Schermafbeelding 2017-03-06 om 17.20.17

De dood van Brenda

Wanneer een zwaargewonde Brenda wordt binnengebracht in het ziekenhuis, ontfermt Mieke zich over Bart en de kinderen. Brenda wordt nog geopereerd, maar sterft aan haar verwondingen. Mieke heeft de moeilijke opdracht om dit aan haar broer en familie te vertellen. Voor de volledige familie Van den Bossche is dit een grote klap om te verwerken en Mieke beseft dat haar broer haar nu meer dan ooit nodig heeft. Ze ontfermt zich ook over Hanne en Jelle en helpt mee in het huishouden.

4550-03
Familie4553

Losse handjes

De mysterieuze patiënte Sabine Vanammel maakt haar opwachting in het ziekenhuis en de dokters staan voor een groot raadsel omdat de vrouw kerngezond is, maar toch blijft klagen over allerlei kwaaltjes. Wanneer Mieke merkt dat dokter Paul wel heel intiem met de vrouw omgaat, denkt Mieke meteen dat Paul weer hervallen is in oude gewoontes en ze deelt haar vermoedens met Linda. Tijdens het personeelsfeest van het ziekenhuis, worden de vermoedens van Mieke opnieuw bevestigd, wanneer Paul zijn handen niet kan thuishouden.

Familie4557
Familie4559

Nieuwe huisgenoten

Trudy gaat op zoek naar een luisterend oor en komt zo bij Mieke terecht. De twee spenderen veel tijd samen en dat brengt Mieke op een idee. Ze stelt Trudy voor om bij haar in te trekken. Trudy vindt het een schitterend idee en pakt haar koffers om samen met Louise bij Mieke in te trekken. Louise vindt het echter minder leuk, omdat ze bij Mieke geen eigen kamer heeft, maar bij haar moeder in dezelfde kamer moet slapen. Mieke komt met het idee en laat de berging ombouwen tot een volledige meisjeskamer voor Louise.

Familie4566
Schermafbeelding 2017-05-07 om 11.15.31

De obsessie van Sabine

Patiënte Sabine heeft bij Victor Praet een klacht ingediend wegens seksuele intimidatie van dokter Paul. Victor besluit Mieke meer tekst en uitleg te vragen en trekt zijn conclusies. In de krant verschijnt nadien een artikel over de 'grijpgrage' dokter Jacobs en Mieke wordt door Paul zwaar aangepakt omdat hij ervan overtuigd is dat zij gelekt heeft naar de pers. Alles valt in zijn plooi wanneer Mieke het schriftje terugvindt waarin Sabine haar obsessie voor Paul in geuren en kleuren neerschrijft. Mieke gaat hiermee naar Victor en de naam van Paul wordt gezuiverd.

Familie4579
Acec9289ecaf06d43d5ca68285d0f98e

Ervaringsdeskundige

Dankzij Mieke kan Trudy in het ziekenhuis aan de slag als de nieuwe ervaringsdeskundige en Trudy maakt meteen een bepaalde indruk bij zowel Victor als Paul. Mieke vindt dat Trudy een gevaarlijk spelletje speelt, wanneer ze vertelt dat ze Victor wil ontdooien. Vooral omdat Leen het in het verleden ook al geprobeerd heeft. Mieke waarschuwt haar huisgenote om het niet te ver te drijven, want het zou haar wel eens haar job kunnen kosten. Ook Evy schakelt de hulp van Mieke in, om een stageplaats in het ziekenhuis te kunnen bemachtigen.

Familie4591
Familie4643

De dievegge

Evy neemt Mieke in vertrouwen over haar gevoelens voor Pierrot en samen maken ze een profiel op de datingssite waar ook Pierrot op geregistreerd is. Wanneer er in het ziekenhuis geregeld geld verdwijnt uit de kleedkamer, verdenken Mieke en Evy de nieuwe patiënte van Trudy: Julie De Deyn. Wanneer nadien ook Evy aangevallen wordt in de kleedkamer, is Mieke er zeker van. Al blijkt later dat zij er niets mee te maken heeft, maar verpleegster Maaike.

8b9632399312108682e6ea1f931fc3ec
Familie4636

Met Linda op pad

Mieke en Trudy vinden dat Linda te saai is en ze besluiten haar mee op sleeptouw te nemen naar een dancing. Linda amuseert zich totaal niet en haakt de volgende keer af. Mieke, Linda en Trudy houden nadien een meidenavond, maar zijn verrast wanneer Victor zijn opwachting maakt om met Trudy te praten. Mieke is ervan overtuigd dat Victor gevoelens heeft voor Trudy en deze vermoedens worden bevestigd wanneer Trudy geopereerd moet worden na een auto-ongeluk. Victor waakt voortdurend aan het bed van Trudy en wijkt geen moment van haar zijde.

S21 afl4661 073
0901-familie-10 0

Brand bij VDB

In de gebouwen van VDB Electronics is een ernstige brand uitgebroken. Mieke is samen met Linda als verpleegster ter plaatse en moet toekijken hoe haar familie in gevaar verkeert. Hanne en Remko komen ter plaatse en Mieke moet Hanne in bedwang houden zodat ze niet naar binnen loopt om haar papa te helpen. Bart wordt met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis gebracht en moet in kunstmatige coma blijven tot zijn operatie. Mieke is er het hart van in dat haar broer in het ziekenhuis ligt. Ze staat dan ook elke dag voor hem klaar om hem te verzorgen. Terwijl zorgt ze er ook voor dat zijn twee kinderen niets te kort komen.

Familie4682
Familie4724

Een lek in het appartement

Wanneer Trudy op een dag wil gaan douchen, ontdekken ze dat er een lek is in het appartement. Mieke trommelt haar vader op voor het lek te dichten maar die maakt het alleen nog erger. Jan besluit om Niko te sturen die binnen twee weken tijd ervoor zorgt dat de badkamer weer helemaal in orde is. Terwijl Niko aan de slag is in de badkamer, kunnen Mieke en Trudy het niet laten om zijn 'werk' te bewonderen. Mieke is dan ook onder de indruk van de jongeman en kan haar ogen niet van hem afhouden. Niko voelt op zijn beurt dat Mieke met hem flirt en gaat in op haar avances.

Familie s20 afl4741 03
Aflevering 4726-4

Aantrekkingskracht

Mieke kan haar aantrekking voor Niko niet meer verstoppen en de twee gaan samen uit. Wanneer ze nadien in haar appartement aankomen, belanden de twee samen in bed en het gebeurt nadien nog verschillende keren opnieuw. Mieke probeert steeds ermee te stoppen maar ondervindt dat ze verliefd geworden is op hem. Samen besluiten ze om hun relatie een kans te geven en ze vertellen het aan hun familie. Jan is razend wanneer hij het nieuws hoort en zorgt ervoor dat Niko ontslag neemt. Ook Linda en Bart zijn niet helemaal zeker van hun relatie door het leeftijdsverschil. Mieke is teleurgesteld in haar familie, maar krijgt onverwachte steun van de bomma.

Familie4746
431977 10150648980342491 1217982601 n

De halfbroer

Uiteindelijk worden alle plooien gladgestreken. Jan en Linda aanvaarden de relatie en Niko kan terug aan de slag bij de Jan en Alleman. Alles gaat goed tussen de twee tot Niko begint over samenwonen. Mieke vindt dat het nog te vroeg is voor Niko om bij haar in te trekken. Niet veel later staat er al een volgend obstakel te wachten. Plotseling komt Steve, de halfbroer van Niko, tevoorschijn. Mieke en Steve blijken goed met elkaar te kunnen opschieten wat voor een beetje jaloezie zorgt. Niko besluit uiteindelijk om zijn broer een kans te geven en de twee worden goede vrienden. Later verdwijnt Steve plotseling en is hij zelf met de auto van Niko aan de haal gegaan.

Familie afl4872 03
Familie4854

Hoofdverpleegster Linda

Wanneer er in het Algemeen Ziekenhuis een nieuwe hoofdverpleegster wordt gezocht, denkt Mieke dat haar schoonmoeder, Linda, een uitstekende keuze zou zijn. Met de hulp van Paul en Victor, kunnen ze haar overtuigen. Al snel ontstaan de eerste conflicten tussen de twee wanneer Linda moeilijk doet wanneer Mieke van shift wil veranderen. Er komt een grote ruzie tussen de twee en het is aan Jan om de ruzie tussen hen op te lossen. Linda merkt al snel dat het geen lachtertje is om hoofdverpleegster te zijn en ze mist haar oude job en haar vriendschap met Mieke. Ze vraagt haar oude functie bij Victor terug.

Familie afl4808 02
Familie4809

Evy en Jana

Evy ontmoet Jana Pleysier en wil haar helpen omdat Jana bedreigt wordt door haar ex-vriendin Chris. Evy vraagt aan Mieke of ze akkoord gaat dat Jana een tijdje bij haar komt logeren. Hierdoor komt Mieke ook in de problemen wanneer enkele dagen later Chris plotseling voor haar deur staat en haar ook bedreigt. Chris denkt namelijk dat Mieke de nieuwe vriendin van Jana is en probeert haar het leven zuur te maken. Chris probeert Mieke iets aan te doen, maar dankzij de tussenkomst van Niko komt Mieke er met de schrik vanaf.

Familie afl4841 03
Familie afl4841 04

Op vakantie?

De vakantie komt dichterbij en Mieke wil samen met Niko op reis gaan. Al snel blijkt dat ze allebei andere definities hebben over vakantie, maar uiteindelijk besluiten ze om op reis te gaan met een camionette dat Niko gekocht heeft. Mieke leert zo Glenn De Bock kennen, een oude vriend van Niko met wie hij nog gestraatracet heeft in het verleden. Glenn en Mieke lijken het goed met elkaar te kunnen vinden, tegen de zin van Niko. Wanneer Niko onder druk gezet wordt door Glenn om deel te nemen aan een bankoverval, begint Mieke gevaar te lopen. Als Niko niet meewerkt, zal Glenn Mieke iets aandoen.

Familie afl4875 01
Familie afl4876 01

Mieke in gevaar

Na de tweede bankoverval, kan Niko ervoor zorgen dat twee bendeleden opgepakt worden, maar Glenn kon ontsnappen. Niko zorgt ervoor dat Mieke bescherming krijgt van de politie door inspecteur Anita Degeling hiervan te overtuigen. Mieke gaat voorlopig bij haar vader en Linda wonen boven de Jan en Alleman. Wanneer Niko uiteindelijk ontslagen wordt uit het ziekenhuis, gaan ze terug in hun eigen appartement wonen maar onder politiebewaking. Ondertussen maakt ook Steve Schuurmans terug zijn opwachting. Hij wil zich excuseren voor zijn gedrag en geeft het geld van de auto van Niko terug. Wanneer hij het verhaal van Glenn te weten komt, wil hij zijn schoonzus persoonlijk beschermen.

Familie afl4885 07
Familie afl4885 15

Ontvoering

Glenn is van de aardbodem verdwenen en volgens de politie is het gevaar geweken. De politiebescherming wordt opgegeven en Mieke kan terug met een gerust hart gaan werken. Wanneer ze na een shift naar haar auto stapt, wordt ze opgewacht door Glenn en hij heeft een wapen. Hij verplicht Mieke om naar een afgelegen loods te rijden met haar auto. Eenmaal daar houdt hij Mieke gegijzeld en richt hij zijn wapen op haar. Glenn belt naar Niko om te zeggen dat hij onmiddellijk moet komen of Mieke zal het niet overleden...

Familie afl4886 10
640px-Familie 4886 12

De redding

Niko komt aan in de verlaten fabriek waar Mieke al een hele tijd vastgehouden wordt door Glenn De Bock. Niko slaagt er niet in om Glenn te overmeesteren en het ziet er naar uit dat Glenn zijn wraak zal kunnen uitvoeren door zowel Niko als Mieke neer te schieten. Gelukkig komt Steve op tijd aan om de twee te redden. Steve schiet Glenn in de schouder en ze kunnen hem overmeesteren. Mieke is van slag door heel het accident maar is blij dat ze nog leeft en ze is Steve enorm dankbaar. Na de hele affaire vertrekken Mieke en Niko voor een tijdje naar Ibiza terwijl Steve op het appartement blijft passen.

640px-Familie 4891 02
12.1

De verdwenen zetel

Wanneer Mieke en Niko enkele weken later terugkeren, vinden ze het appartement terug zonder zetel. Mieke wil dat Steven zorgt voor een nieuwe zetel maar dit blijkt geen makkelijke opdracht omdat Steve steeds een lelijke, oude zetel meebrengt om kosten te besparen. Mieke besluit om zelf eentje te gaan kopen. Ondertussen beslist Steve dat hij zeker nog enkele weken in België wil blijven en Niko wil dat hij een job gaat zoeken. Wanneer Steve na enkele jobs besluit om een reisorganisator te worden, wil Mieke hem hierin steunen en ze helpt hem met zijn projecten.

Familie afl4930 04
Familie afl4935 04

Reisorganistor

Mieke vraagt aan haar vader of Steve zijn presentatie in de Jan en Alleman mag doen. Het wordt dankzij Mieke een enorm succes en er zijn verschillende geïnteresseerden. Toch is er een probleem omdat Steve een voorschot moet betalen van € 2.000. Mieke wil hem dit geld lenen maar Niko is eerder achterdochtig. Niet veel later gaat Niko naar Bulgarije om de hotels te onderzoeken die Steve wil gebruiken voor zijn skireizen. Steve blijft alleen achter bij Mieke en maakt hier gebruik van. Hij probeert Mieke te verleiden door extra vriendelijk te doen tegen haar. Mieke is maar al te blij met deze aandacht maar toch steekt ze het niet onder stoelen of banken dat ze Niko mist.

Familie afl4936 04
Familie afl4938 03

Onbeantwoorde gevoelens

Wanneer Niko met goed nieuws terugkeert uit Bulgarije, kan Steve met een gerust hart vertrekken met zijn reisgroep. Deze groep blijkt wel groter te zijn dan verwacht en Mieke gaat mee als hulp. Steve blijft gevoelens hebben voor Mieke en vertelt haar dit. Mieke schrikt zich rot door deze wending, maar de gevoelens zijn niet wederzijds. Wanneer ze terug thuis zijn reageert Mieke zeer koeltjes als Niko wil weten hoe de reis was. Mieke kan de bekentenis van Steve niet vergeten en ze wil dat hij zo snel mogelijk verhuist. Ze bedenkt dan ook een slim plan: Steve kan verhuizen naar het appartement van Niko terwijl Niko definitief bij haar komt wonen. Steve is hier helemaal niet tevreden mee, maar vertrekt opnieuw op skireis.

Familie afl5020 02
Familie afl4963 01

Stalker

Steve keert terug uit Bulgarije en Mieke heeft zijn koffers om te verhuizen al klaargezet. Steve probeert ruzie te stoken tussen Mieke en Niko en Mieke ziet geen andere oplossing dan de waarheid aan Niko te vertellen over zijn broers gevoelens voor haar. Niko wil dat Steve uit zijn leven verdwijnt. Mieke krijgt vervolgens verschillende vreemde hijgtelefoontjes en Niko is ervan overtuigd dat Steve hier achter zit. Er verschijnt ook een advertentie over erotische massages in de krant met het nummer van Mieke op. Niko gaat met Steve praten, maar hij ontkent alles. Niko gelooft in eerste instantie zijn broer en denkt dat Mieke een andere stalker heeft.

Familie afl4979 01
Familie afl4982 01

Steve aangereden

De volgende dagen gebeuren er nog verschillende rare dingen. Mieke vindt een roos in haar lokker en ze heeft het gevoel achtervolgd te worden. Niko vindt dat Mieke overdrijft en hij blijft in Steve zijn onschuld geloven. Wanneer Mieke op een dag een rouwkrans krijgt met haar naam op, is ze woedend en ze wil naar de politie stappen. Omdat Niko niet kan geloven dat Steve er iets mee te maken kan hebben, ontstaat er ruzie tussen het koppel. Tijdens een geforceerde verzoening tussen Steve en Mieke loopt het fout af voor Steve. Hij wordt omvergereden door een auto en overlijdt enkele dagen later in het ziekenhuis. Niko is kapot van verdriet en steekt de schuld op Mieke, maar ontdekt niet veel later de waarheid over Steve en de stalking.

D5
Trouw43

Donorschap

Op een dag krijgt Mieke plotseling een vreemde vraag van Evy. Ze wil namelijk samen met Jana een kindje krijgen en ze zouden graag Niko als donor hebben. Mieke is overdonderd door het voorstel maar besluit dat ze het zal toestaan als Niko het ziet zitten. Nadat Niko er lang over nagedacht heeft, besluit hij om ervoor te gaan en ze beginnen aan de voorbereidingen. Toch begint Mieke te twijfelen aan haar beslissing wanneer alles plotseling zeer snel gaat. Mieke begint achterdochtig te worden wanneer ze merkt dat Niko en Evy steeds meer tijd met elkaar doorbrengen. Wanneer Jana plots een einde maakt aan haar relatie met Evy, stelt Mieke zich veel vragen.

NikoMieke0214
Familie afl5019 01

De breuk

Mieke krijgt van Niko en Evy te horen dat ze gevoelens voor elkaar hebben en meermaals met elkaar naar bed zijn geweest. Mieke reageert hier afstandelijk op en maakt Niko duidelijk dat dit niet het einde van hun relatie betekent. Ze wil Niko niet verliezen en stelt een driehoeksverhouding voor. Vervolgens doet Mieke extreem haar best om het Niko naar zijn zin te maken, maar Evy heeft hetzelfde plannetje. Mieke kan de situatie niet lang volhouden en moet toegeven dat ze Niko voor zich alleen wil. Evy maakt er een einde aan, maar na een conflict tussen Niko en Bart beseft Mieke dat ze Niko niet meer kan vertrouwen. Ze maakt er ook een einde aan.

Familie afl5060 06
Familie afl5074 04

Verzoening met Evy

De weken na de breuk met Niko, probeert Mieke van haar herwonnen vrijheid te genieten. Toch lijkt ze Niko enorm te missen en ze voelt zich al snel eenzaam. Wanneer Evy het terug goed probeert te maken, houdt Mieke de boot af. Ze wil niets meer met Evy te maken hebben tot Niko tussenbeide komt en een verzoening forceert. Mieke ziet eindelijk in dat Evy niet de schuldige is en de twee worden terug goede vriendinnen. Omdat Mieke en Evy allebei alleen wonen, besluiten ze te gaan samenwonen. Mieke is enorm blij dat ze opnieuw een roommate heeft maar ondertussen begint ze stilaan terug verliefd te worden op Niko. Ze probeert op verschillende manieren zijn aandacht te trekken en zowel haar vader als Evy hebben dit in de gaten.

Familie afl5105 07

Buurtfeest

Mieke is aanwezig op het buurtfeest dat door Mathias georganiseerd wordt. Mieke neemt haar neefje Jelle mee op sleeptouw omdat Bart en Trudy druk aan het verhuizen zijn. Jelle doet mee met de wielerwedstrijd en Mieke staat dan ook op de eerste rij om de jongen aan te moedigen.

Familie afl5108 02
Familie afl5109 03

Gunther en Mieke

Twee maanden later. Mieke maakt zich klaar voor haar laatste dag als verpleegster in het Algemeen Ziekenhuis. Ze leert er de knappe Gunther kennen, de kleinzoon van een patiënte. Gunther wil graag afspreken met haar maar Mieke twijfelt. Zowel Evy als Niko proberen haar te overtuigen om ervoor te gaan en Mieke spreekt uiteindelijk af met Gunther in haar appartement. Het klikt onmiddellijk en het komt zelfs tot een passionele kus. De volgende dag krijgt Mieke al vroeg het bezoek van Evy en Niko. Al snel wordt duidelijk dat Gunther is blijven slapen. Mieke neemt afscheid van Gunther en hoopt dat er nog een tweede afspraakje volgt. Later op de dag krijgt ze telefoon van hem met het nieuws dat hij geen tweede keer met haar wil afspreken. Hij vind het vreemd dat Mieke nog steeds zo goed overweg kan met haar ex-vriend Niko. Mieke vind dit jammer maar besluit voorlopig terug single te blijven.

Familie afl5106 03

Huilbaby

Mieke krijgt geregeld bezoek van haar zus Leen. Die is bevallen van een zoontje genaamd Arthur, waar Mieke de meter van is. Leen heeft het duidelijk moeilijk met de situatie omdat Arthur vreselijk veel huilt. Mieke probeert haar zus zo goed mogelijk te helpen door ook af en toe is op Arthur te passen.

21-13
Familie5164

Roommates

Evy is op zoek naar een huisje, maar de prijzen zijn hoger dan verwacht. Evy en Mieke komen al snel met het plan om met een viertal vrienden een huis te kopen. Nadat ze Niko hebben kunnen overhalen om mee in het project te stappen, wordt er gezocht naar een vierde geschikte persoon. Ze hebben de keuze tussen Zjef en Arno, die zich beiden kandidaat stelden. Het drietal kiest na een kort stage uiteindelijk voor Zjef. Op de openbare verkoop gaat Evy al snel boven het afgesproken bedrag en het huis is van hen. Het viertal wil zo snel mogelijk verhuizen, maar de vorige eigenaar wil zijn sleutel enkel geven bij een voorschot van €2000. Mieke kan Veronique overtuigen om dat geld te lenen. Ondertussen zoekt Mieke ook nieuwe huurders voor haar appartement en Jan zorgt ervoor dat een ouder koppel uit het café er intrekt. Eerst zijn er wat problemen over de inrichting in het nieuwe huis, maar na enkele discussies komen ze toch overeen.

Familie afl5152 01
Familie5168

Gérard en Germaine

Op vraag van Leen gaat Mieke langs als thuisverpleegster bij Gérard en Germaine, een ouder koppel. Germaine is bedlegerig en Gérard kan niet meer voor haar alleen zorgen, al denkt hij nog steeds van wel. Mieke probeert Gérard te overtuigen dat hij extra hulp nodig heeft, maar ze heeft het moeilijk om zijn vertrouwen te winnen. Ze beseft dat haar hulp nodig is omdat Gérard zijn vrouw pijn doen als hij haar verzorgd. Meer en meer begint Mieke te denken dat ze naar een rusthuis moeten gaan, maar daar wil Gérard niet aan denken. Om hem toch te overtuigen besluit Mieke de hulp in te schakelen van Anna en Albert. Niet veel later wordt er ingebroken bij de friends. Er is immers een inbraakgolf in de buurt.

Familie 5183 003

De weddenschap

Evy, Mieke, Niko en Zjef stellen vast dat ze erg afhankelijk zijn van materiële dingen en besluiten een weddenschap aan te gaan. Als ze toch datgene doen wat ze niet mogen doen, moeten ze 300 euro betalen aan elkaar. De weddenschap verloopt niet van een leien dakje. Zjef komt te laat op zijn werk en de afspraken tussen Mieke en Linda lopen helemaal in het honderd. Mieke, Niko en Zjef willen de weddenschap gewoon stoppen, maar Evy wil verder doen. Hierdoor krijgen Mieke, Niko en Zjef ruzie met Evy. Evy besluit dan toch maar om de weddenschap te stoppen. Alles komt weer goed tussen de vier vrienden.

Familie 5224 03

Niko versus Sébastien

Mieke heeft een relatie met Sébastien. Alleen kunnen haar vrienden, vooral Niko, het niet zo goed vinden met hem. Niko krijgt terug gevoelens voor Mieke, maar Sébastien is verschrikkelijk jaloers en laat dat ook duidelijk aan Miekes omgeving merken. Niko ziet dat Mieke in haar ongeluk aan het lopen is en probeert dat aan haar verstand te brengen. Het komt zelfs tot een gevecht in de Jan & Alleman. Wanneer deze relatie stukloopt, besluiten Mieke en Niko om terug aan hun gevoelens toe te geven en ze worden weer een koppel.

Familie 5244 04

40 dagen zonder vlees

Na een reportage op tv beslissen Evy en Mieke om mee te doen aan '40 dagen zonder vlees'. Zjef ziet dit niet zitten, maar doet uiteindelijk toch mee, in tegenstelling tot Niko, die niet meedoet. De gemoederen laaien hoog op omdat niemand, behalve Evy, het serieus neemt. Evy is hier heel boos om en Zjef doet een voorstel om ermee te stoppen, maar dat wil Evy niet. Uiteindelijk komen ze tot een overeenkomst waar iedereen gelukkig mee is. Ze zullen bewust minder vlees gaan eten, maar het niet helemaal afschaffen.

Familie 5259 005

De zaak Buytaert

Marie-Rose wordt opgeroepen om in de jury van een assisenzaak te zetelen. Danny Buytaert is een Mechelse inwoner die verschillende vrouwen verkracht zou hebben. Tijdens het proces kan hij echter ontsnappen en hij wil wraak nemen op alle leden van de jury én hun familieleden. Er worden verschillende vrouwen aangevallen in Mechelen en Marie-Rose roept alle vrouwelijke familieleden bij elkaar om hen te waarschuwen. Op een dag staat Buytaert Mieke thuis op te wachten en wordt ze door hem aangerand. Niet veel later wordt ook Hanne aangepakt.

Familie 5270 03

Thuisverpleegsters tot the rescue

Samen met Linda ontfermt Mieke zich over Pieter De Wachter, een patiënt van Linda die dankzij schulden niet meer voor zichzelf en zijn zoontje Rinus kan zorgen. Samen zorgen ze ervoor dat hij gratis naar de dokter kan gaan en dat Rinus bij een voetbalploegje kan beginnen.

Familie 5301 002
Familie 5299 003

Nieuwe huisgenoot

Nu Mieke en Niko terug een koppel zijn, komt er een kamer vrij in het huis. De vier vrienden gaan op zoek naar een vijfde huisgenoot. Evy denkt meteen aan Andreas, maar die ziet dat idee niet zitten. Niet veel later staat er een kandidaat voor de deur, Thomas Feyaerts. Zowel Mieke, Niko en Zjef zien de jongeman wel zitten als huisgenoot, alleen Evy is minder enthousiast. Na een stemming wordt besloten dat Thomas zijn intrek mag nemen in het huis. Ondertussen gebeurt er een drama in de familie wanneer de bomma een hersenbloeding krijgt en in coma belandt. Door de merkwaardige zin die vlak voor haar hersenbloeding zei, organiseert Rita een DNA-onderzoek voor de Van den Bossches.

Vijf-cliffhangers-in-seizoensfinale-familie-id5785810-620x400

Het huwelijksaanzoek

De relatie van Mieke en Niko bereikt een nieuw hoogtepunt wanneer Niko van plan is om haar ten huwelijk te vragen. Hij roept hiervoor de hulp in van Patrick, maar probeert het geheim te houden voor Mieke. Ze heeft echter iets in de gaten en vraagt zich af waarom Niko zo geheimzinnig doet. In de seizoensfinale vraagt Niko haar dan ten huwelijk op een vlot in het bijzijn van hun familie en vrienden. Mieke beantwoordt Niko's vraag meteen met een 'ja'.

Familie 5326 007
S24E003 06

Het mysterie Thomas Feyaerts

Mieke en Niko vieren hun verloving in de Jan & Alleman, samen met hun vrienden en familie. Plots krijgt Evy een dringend telefoontje van Hanne. Er is een tweede Thomas Feyaerts opgedoken en de Thomas die al weken bij hen woont, is eigenlijk Bas Van Opwyck. De friends gaan onmiddellijk naar huis, waar ze het verhaal van Bas en Thomas te horen krijgen. Bas neemt zijn spullen in en vertrekt terwijl Thomas vertelt over zijn zoektocht. De vader van Thomas kwam voor zijn dood te weten dat hij geadopteerd is. Via papieren die hij gevonden had, kwam Thomas zo bij Anna terecht, die zijn overgrootmoeder blijkt te zijn. Mieke is aangedaan door het nieuws dat Thomas familie van haar is en zorgt voor een nieuwe ontmoeting tussen haar bomma en Thomas. Dan vertelt Anna dat Thomas de kleinzoon is van Jan.

S24E012 19

Voorbereidingen huwelijk

Mieke en Niko beslissen om te trouwen op 19 december. Sinds de datum van hun trouwdag gekozen werd, ergert Mieke zich aan de desinteresse van Niko omtrent hun huwelijksvoorbereidingen. Na twee maanden is er nog steeds niet geregeld. Niko merkt dat zijn verloofde er stresserend bijloopt en belooft haar dat hij alles in orde zal brengen met de hulp van familie en vrienden. Mieke is er gerust in tot ze te weten komt dat de eerste brainstormsessie van Niko niet echt tot goede ideeën leidde.

Familie 5405 003
Familie 5405 004

Het gedumpte lijk

Nu Niko zich volledig verdiept heeft in de immobiliën, leert Mieke Bodé Ouattara kennen, een jonge werkkracht van Jurgen Dens die al snel de beste vriend van Niko wordt. Bodé is echter illegaal in het land samen met zijn vader en wanneer Dieumerci om het leven komt tijdens een arbeidsongeval zet Jurgen het op een lopen en dumpt hij het lijk van Dieumerci in het kanaal. Bodé komt een tijdje bij Mieke en Niko logeren, terwijl ze een oplossing zoeken voor zijn situatie. Het ziet er naar uit dat Bodé terug naar Ivoorkust gestuurd zal worden, maar hij heeft geen geld om zijn familie daar te onderhouden. Na een idee van Thomas richten ze een hulpfonds op en niet veel later vertrekt Bodé toch nog terug naar huis.

Familie 5410 018
Familie 5410 004

Het huwelijk

Op haar grote dag valt Mieke van de ene verrassing in de andere door het thema 'klavertje vier'. Jammer genoeg dient er zich ook één bijzonder onaangename verrassing aan: Niko wordt meegenomen naar het politiebureau omdat hij beschuldigd wordt van mensenhandel door de uitbetalingen van Jurgen aan Niko. Uiteindelijk wordt hij terug vrijgelaten na een tussenkomst van Maarten, Thomas en Zjef en trouwt hij met Mieke. Daarna volgt het trouwfeest in een grote feesttent met foodtrucks errond en een ballonvlucht. Hanne heeft er ook voor gezorgd dat Mieke gedurende de dag 4 verschillende outfits kan dragen. Op het einde vertrekken ze op huwelijksreis voor 4 dagen naar Berlijn.

S24 E086 040
Familie 5425 05

De gifwolk

Vier dagen later keert het koppel terug naar België. Niko is echter zijn portefeuille op de luchthaven vergeten en gaat nog snel terug, maar ondertussen is er in Mechelen een tankwagen gekanteld waardoor er een giftige stofwolk over Mechelen hangt. Iedereen moet binnen blijven, want als je de lucht inademt, kan dat zware gevolgen hebben. Mieke is doodongerust omdat ze Niko niet kan bereiken en niet weet waar hij zich bevindt. Ze zit enkele dagen vast met Leen, Anna, Linda en Rudi in haar huis tot Faroud plots binnenkomt en verkondigt dat de 'quarantaine' verheven is. Niet veel later komt ook Niko naar huis, die al die tijd vastzat in de turnzaal van een school.

Familie 5456 001
Familie 5462 04

Niko straathoekwerker

Niko zegt zijn job in de Jan & Alleman op en gaat aan de slag als straathoekwerker. Zijn nieuwe job zorgt echter voor spanningen tussen hem en Mieke. Ze wil hem heel graag steunen, maar Niko neemt steeds zijn werk mee naar huis. Hij kan de problemen maar moeilijk van zich afzetten en wil bovendien 24/24 bereikbaar zijn. Mieke en Niko worden meerdere keren 's nachts gestoord en voor Mieke is de maat vol. Ze wil dat Niko zijn prioriteiten stelt, wat hij uiteindelijk ook inziet. Nadien biedt Niko het dakloze meisje Nena De Vriendt een slaapplaats aan bij hem thuis. Mieke en de friends vinden het geen goed idee, maar gaan toch akkoord. Op een dag is Nena plots verdwenen, samen met geld van de friends. Mieke en Niko maken de afspraak dat hij nooit meer iemand een slaapplaats zal aanbieden.

Familie 5461 01

Adoptie

Guido neemt zijn halfzus Mieke in vertrouwen en vertelt dat zijn vriendinnetje Emma zwanger is. Mieke beseft dat ze het moeilijk hebben en hoort van Guido dat Emma liever een abortus wil laten uitvoeren. Mieke denkt zelf na over een eventuele oplossing en polst bij Niko of hij het ziet zitten om het kindje van Guido en Emma te adopteren. Mieke ziet het idee volledig zitten, en probeert het rustig voor te stellen aan het koppel. Uiteindelijk beslissen de twee dat ze hun kindje toch zelf zullen houden. Niko merkt dat Mieke zwaar teleurgesteld is en stelt voor dat ze toch nog samen een kindje adopteren. Maar Mieke wil daar voorlopig nog mee wachten, want volgens haar is die procedure veel te zwaar.

Familie 5479 007
Familie 5478 001

Vernieuwing Jan & Alleman

Agnes wil de Jan & Alleman in een nieuw jasje steken, omdat ze vindt dat het café enkel oude mannen aantrekt. Jan is hier echter tegen.Door het smeden van een complot om Jan even weg te krijgen, slaagt Agnes erin om samen met Mieke, Trudy en Hanne een opknapbeurt te geven. Ondertussen gaat het niet goed met Zjefs. Hij heeft een gokverslaving en kan hierdoor zijn maandelijkse bijdragen voor het huis van de friends niet meer betalen. E r vallen harde woorden en de friends eisen dat hij vertrekt. Uiteindelijk vergeven ze Zjef voor zijn stommiteiten en keert hij al snel terug.

Familie 5488 001

Trudy terug aan de drugs

Trudy wil nog eens volledig losgaan tijdens een nachtje stapje met Mieke, zeker nu Bart op een congres zit en ook de kinderen niet thuis zijn. Het avondje uit loopt echter verkeerd af wanneer Trudy iets te veel gedronken heeft. Ze komt een oude bekende tegen, die bovendien haar drugsdealer was. Nadat Mieke haar veilig thuis heeft afgezet, keert Trudy terug naar het café en gebruikt ze opnieuw drugs. De volgende dag wordt Mieke door Trudy opgebeld met de vraag om haar te komen halen. Mieke maakt zich zorgen, maar belooft het tegen niemand te zeggen. Ze stuurt haar eventjes naar een afkickcentrum en probeert samen met Peter een plannetje te verzinnen om haar afwezigheid te verklaren.

Familie 5494 03

Niko en Evy

Mieke merkt op dat Niko en Evy het tegenwoordig weer goed met elkaar kunnen vinden. Ze maakt zich zorgen over de hechte vriendschap tussen de twee en vraagt Niko op de man af of hij terug verliefd is op Evy. Het gaat echter om een misverstand, want ze waren alleen aan het praten over Evy's gevoelens voor Maarten. Die vertelt niet veel later naar India om er een nieuw leven op te bouwen na de dood van Roos.

S24 E200 023
Familie 5525 005
S24 E205 029

De dood van Bart

De verjaardag van Bart staat voor de deur en Mieke wil samen met Leen en Trudy een groot verrassingsfeest geven. Na enkele dagen bergen Mieke en Leen plotseling hun plannen op zonder enige uitleg aan Trudy te geven. Zij is achterdochtig, maar Mieke zegt dat het feestje nu niet gepast is omdat Thomas in het ziekenhuis ligt. Een week nadien krijgt de familie twee keer verschrikkelijk nieuws te verwerken. Zowel Thomas als Bart zijn om het leven gekomen. Mieke heeft het ontzettend moeilijk met dit verlies en zoekt troost bij Niko. Samen met haar familie probeert ze bovendien de begrafenis te regelen. Uiteindelijk komt Trudy te weten waarom Leen en Mieke het verrassingsfeestje afgelast hebben. Mieke kwam namelijk te weten dat Bart opnieuw in contact was met zijn ex-vriendin Greet Baele. Trudy is razend en wil zelfs niet naar de begrafenis gaan.

Familie 5535 001

Joggen

Terwijl het gewone leventje weer langzaam verdergaat, probeert Mieke haar verdriet te verwerken met joggen. Samen met Zjef gaat ze geregeld een rondje lopen, tot ze in contact komen met Quinten Godderis, een rolstoelatleet én oude bekende van Zjef. Na lang aandringen komt Mieke van Zjef te weten wat er vroeger gebeurd is. Met de hulp van Mieke leggen ze hun ruzie bij en worden ze weer goede vrienden.

Familie 5539 004

Evy zwanger

Mieke is ook een luisterend oor voor haar beste vriendin Evy. Ze komt namelijk te weten dat ze al drie maanden zwanger is, maar ze heeft geen idee wie de vader kan zijn. Mieke houdt het nieuws nog voor zichzelf, tot Evy het zelf aan haar huisgenoten vertelt. Iedereen is heel enthousiast en iedereen kijkt uit naar de geboord van het kindje.

Familie 5593 003
Image54-305m2gby55h3dxjfr3by16

Trip naar de Ardennen

Na het invullen van een enquête over haar werkomstandigheden blijkt Mieke een trip voor 4 personen naar de Ardennen gewonnen te hebben. Mieke's familie en vrienden proberen plekje te bemachtigen. Uiteindelijk kiest ze toch voor Niko, Zjef en Evy. Samen met hen beleeft Mieke onderweg naar en in de Ardennen angstaanjagende momenten. Achteraf ontdekt ze dat dit allemaal opgezet spel was en bepaalde mensen werden ingeschakeld door de friends. Niko wou het leven van Mieke een beetje spannender maken omdat hij het gevoel had dat ze zich de laatste weken enorm hard verveeld en zich daarom met het leven van haar familie gaat moeien. Mieke, Niko, Zjef en Evy vinden een Franstalige tiener terug in hun chalet en komen te weten dat hij al 2 dagen bij hen verblijft. Niet veel later nadat de jongen wegloopt, komt de politie bij de friends terecht. Wanneer de inspecteur bloed terugvindt, arresteert hij hen op verdenking van moord. Na de ondervragingen beseft de politie dat ze op een verkeerd spoor zitten en de friends onschuldig zijn.

Foto1Aflevering5602
Familie 5606 003-30a4jcddpoguxiecahe32i

Datingsite

Tussen Mieke en Niko zit er een haar in de boter wanneer hij opnieuw in contact komt met Nena De Vriendt. Hij steekt al zijn energie in haar waardoor Mieke zich verwaarloosd voelt. Samen met Stefanie maakt ze voor de grap een profiel op een datingsite. Stefanie besluit echter zonder medeweten van Mieke om haar datingprofiel effectief online te zetten. Een dag later biecht ze haar daad alweer op, maar Mieke reageert niet kwaad en is zelfs nieuwsgierig naar haar matches. Ze ontdekt dat haar grootste match niemand minder dan Rudi is. Tot grote ergernis van Zjef groeien de twee sindsdien naar elkaar toe. Niet veel later verliest Evy haar ongeboren kindje en is Mieke een grote steun voor haar.

Familie 5621 001-30ehzslfg7zf93ue4ni80a
Familie 5622 005-30ehztlm6k8xhhtd7kzgui

De dood van Dean

Niko beslist de brui te geven aan zijn job als straathoekwerker. Op straat komt hij enkele dakloze mensen, waaronder Max en oude bekende Dean, tegen en krijgt hij te horen dat ze op zoek zijn naar een nieuw kraakpand. Niko beslist hen te helpen door mee te zoeken naar leegstaande gebouwen. Ondertussen biedt hij Dean tijdelijk onderdak aan om te voorkomen dat hij hervalt in zijn drugsverslaving. Mieke is niet tevreden dat Niko opnieuw een onbekende in huis laat, maar gaat toch akkoord. Dean kan het echter niet laten om op zoek te gaan naar pillen in Miekes werktas en deze in te nemen. Wanneer blijkt dat Dean gestorven is aan een overdosis van deze pillen, slaat Mieke in paniek. De medicatie die hij ingenomen had, had Mieke zonder voorschrift gekocht bij de apotheker én zou bij de patiënt zelf moeten blijven. Mieke gaat vrijuit maar krijgt bezoek van zijn vader Gaby, die haar beschuldigt van moord op zijn zoon. Pas wanneer Mieke zelf vertelt over de dood van haar zoontje begrijpt de man dat Mieke niet de schuldige is.

Familie 5639 002-30ju4iehp8aear1bkvs9vu
Familie 5653 001

De brouwerij

In zijn zoektocht naar een kraakpand, leert Niko brouwer Gust Stuyvens kennen en hij wil graag zijn brouwerij overkopen. Niko en Mieke krijgen hierdoor relatieproblemen, omdat Mieke het een gewaagd plan vindt om zoveel geld te steken in een brouwerij die failliet gegaan is. Om zijn droom te realiseren beseft Niko dat hij zijn aandelen van de Jan & Alleman moet verkopen en met Mieke naar de brouwerij moet verhuizen. Mieke legt zich neer bij de beslissing en droomt luidop van haar eigen project in de gebouwen van de brouwerij: haar eigen Bed & Breakfast. Na een hele nacht doorwerken, krijgt Gust een hartaanval en sterft. Als eerbetoon aan zijn goede vriend noemt Niko zijn bier 'Gust'.

Familie 5660 004-30qfhssfp72b4fhbx55tze
Familie 5667 002

Bed and breakfast

Mieke droomt luidop over het runnen van een eigen bed and breakfast. Ze vraagt Trudy om haar te helpen met de opstart en beslist om over te schakelen naar parttime werken als verpleegster. Niko brengt zijn vrouwtje op het idee om haar bed and breakfast Mie&B te noemen. Wanneer de brandweer langs komt ter controle, blijkt dat haar verwarmingsinstallatie vernieuwd moet worden. Dit kan Mieke een paar duizenden euro's gaan kosten. Om te oefenen voordat de opening van Mie&B plaatsvindt, wilt Mieke familie en vrienden op proef laten komen overnachten. Wanneer Leen en Faroud afzeggen door omstandigheden, kan ze Evy overtuigen om te blijven overnachten. Ook Simon regelt voor Valentijn een nachtje in Mie&B met Stefanie. Ondertussen verrast Niko Mieke met een advertentie in de krant waardoor ze vele reservaties krijgt.

Familie 5673 002
Familie 5678 004

De vernietigende recensie

Freddy beslist een overnachting te boeken in de Mie&B. Deze overnachting is voor hem geen aangename ervaring door de luidruchtigheid van Niko's gasten voor de Proeverij. Freddy wil slechts 20 procent van de factuur betalen na zijn verblijf. Bij de Mie&B lopen de annulaties binnen na zijn vernietigende recensie. Terwijl Niko de friends inschakelt om valse recensies te schrijven, slaagt Mieke erin om een deal te sluiten met Freddy in ruil voor een goede recensie. Hij krijgt een gratis overnachting cadeau en Mieke zet haar beste beentje voor. Niko zijn echter luidruchtig bezig aan een bestelling voor de brouwerij, maar wanneer Freddy er een kijkje gaat nemen, besluit hij mee te helpen en amuseert hij zich rot.

Familie 5709 005
Familie 5716 001

Inbraakgolf

Mieke en Niko beslissen te gaan uiteten op restaurant. Door een discussie keert Mieke alleen terug naar huis. Eenmaal thuisgekomen ontdekt ze dat haar huis overhoop gehaald is. Niet veel later duiken er 2 inbrekers op die Mieke bedreigen met een pistool. Niko komt net op tijd thuis om zijn vrouw te beschermen. De inbrekers houden beiden onder schot en slaan op de vlucht. Sinds haar shock heeft Mieke meer en meer schrik om alleen te zijn. Niko haalt een wapen in huis om haar te beschermen, maar daar wil Mieke dan weer niets van weten.

Familie 5720 002

Zwartwerk

Niko wil een interimkracht aannemen omdat hij het werk niet alleen aankan en neemt Benny aan, die net zijn job verloren is, maar betaalt hem in het zwart. Mieke weet hier niets van tot Liesbeth komt kuisen in de Mie&B. Zo komt ze te weten wat haar echtgenoot allemaal uitspookt en ze eist dat hij Benny laat gaan. Zeker wanneer ze nadien een gast in haar B&B heeft die bij de arbeidsinspectie werkt.

Familie 5726 001
Familie 5728 002

Anna en Albert op logement

Anna en Albert komen twee dagen logeren bij Mieke en Niko, tot hun eigen grote verbazing. De echte reden dat ze op logement komen is dat Anna het niet goed kan vinden met Shana, een verzorgster van het rusthuis. Miekes veeleisende grootmoeder klaagt steeds over de service in de Mie&B. Anna vindt dat ze meer moet klaarstaan voor de mensen en koopt een belletje tijdens een stevige wandeling. Mieke en Niko lijden onder de grillen van Anna en Albert. Albert geeft aan dat hij zijn vrienden van het rusthuis mist. Terwijl hij een dutje doet, beslist Anna om hen uit te nodigen in de Mie&B. Later die avond komen Alberts vrienden langs voor de bingoavond. Ondertussen constateert Anna dat de service bij de Mie&B sterk verbeterd is en beslist om een week extra te blijven. Albert, Mieke en Niko verzinnen een plan om de jaloerse Anna zover te krijgen dat ze terug wil vertrekken naar het rusthuis.

Familie 5722 001

Trudy heeft HIV

Leen heeft dramatisch nieuws voor Trudy. Uit haar bloedresultaten blijkt dat ze seropositief is. Trudy schakelt Mieke in om een tweede bloedtest te ondergaan, omdat ze Leen niet gelooft. Wanneer blijkt dat de test negatief is en dat het labo per ongeluk de stalen had verwisseld, geeft Trudy echter Leen de schuld. Mieke kan ervoor zorgen dat Trudy de waarheid onder ogen ziet en zich gaat verontschuldigen bij Leen voor haar woedeaanval in de Jan & Alleman.

Familie 5740 004
Familie 5744 003

Rallywagen

Peter keert terug uit het buitenland, maar wanneer hij bij zijn loft aankomt, blijkt die onderverhuurd te zijn door June. Hij beslist om een maand in de bed and breakfast van Mieke te gaan wonen. Ondertussen krijgt Mieke te horen dat Niko een rallywagen van 35.000 euro gekocht heeft en wilde plannen heeft met haar broertje Guido. Ze is niet te spreken over Niko's dure aankopen. Het wordt al snel duidelijk dat hij werkelijk wil meedoen aan rallywedstrijden, tot grote ergernis van Mieke. Ze vindt rallyrijden veel te gevaarlijk. Toch schrijft Niko zich samen met Guido in voor een rallywedstrijd in september.

Familie 5754 005
13415452 10154322122117491 4082692554187109306 o
Aflevering 5756-6

De aanrijding

Peter en Jan schakelen de hele familie in om de strijd aan te gaan met June en proberen om Simon te overtuigen June te laten vallen. Mieke vermoedt dat Simon vergiftigd werd met zware metalen door zijn afbrokkelende nagels en beslist bloed af te nemen. June gaat tot het uiterste om te voorkomen dat Simons bloedstalen in het labo geraken. Ze doet rohypnol in zijn drank en rijdt Mieke omver met diens auto. De dag nadien weet Simon niets meer. Mieke belandt in het ziekenhuis met verscheidene hersenbloedingen. De dokters belissen haar te opereren. Nadien komt Mieke terecht op intensieve zorgen, waar ze in een kunstmatige coma wordt gehouden. Na zijn vage herrineringen en dromen denkt Simon dat hij Mieke heeft aangereden. June overtuigt Simon om zichzelf aan te geven bij de politie en belandt in de gevangenis.

Familie afl5767 61
AAhFZtt.img

De hartstilstand

Nadat June iets in Mieke's infuus heeft gespoten, krijgt Mieke een hartaanval door een te lage bloedsuikerspiegel. De dokters onderzoeken de oorzaak van de hartstilstand. Wat later ontdekt Niko dat er een gaatje in Miekes baxter geprikt werd. Leen maakt hem duidelijk dat enkel insuline zo een lage bloedsuikerspiegel kan veroorzaken en dat iemand Mieke heeft willen vermoorden. Ze vertelt Niko eveneens dat ze June heeft gezien in het ziekenhuis. Hij vertrekt op zijn beurt naar June, die zich op VDB bevindt.

Familie 5772 001

Niko op de vlucht

De toestand van Mieke is opnieuw stabiel, maar blijft onveranderd. De familie blijft dag en nacht aan haar bed waken in de hoop dat ze ontwaakt uit haar coma. Ondertussen wordt Niko opgepakt door de politie op verdenking van de moord op June. Hij is op de vlucht voor de politie en inspecteurs Stef Mortier en Ruth Delaet besluiten Mieke te gebruiken als lokaas. Het lukt ze uiteindelijk om Niko terug te pakken te krijgen.

Familie 5774 004
Familie 5784 004

Geen vorderingen

Niko wordt na twee maanden vrijgelaten uit de gevangenis en gaat onmiddellijk Mieke bezoeken in het ziekenhuis. Haar toestand is nog steeds hetzelfde en de familie heeft er zich precies bij neer gelegd dat Mieke niet meer zal ontwaken. Jan wilt dat Niko de draad van zijn leven terug oppikt, maar Niko blijft dag en nacht waken bij Mieke in de hoop dat ze terug wakker wordt. Wanneer Leen van de dokter te horen krijgt dat Mieke doorligwonden krijgt, vraagt Leen zich af hoe het nu verder moet. Leen vreest dat haar zus pijn lijdt en vraagt zich luidop af of het leven van Mieke niet nodeloos wordt gerokken.

Familie 5786 011
Aflevering 5794-3

Geheugenverlies

Na een emotioneel bezoek van Anna, begint Mieke terug teken van leven te tonen. Ze ontwaakt in het bijzijn van Niko, maar heeft geen idee wie hij is. Volgens de dokters is het normaal dat Mieke geheugenverlies heeft en hij vraagt aan haar familie dat ze geduldig zijn. Door de langdurige coma denkt Mieke dat ze in het jaar 2009 verblijft. Ze denkt onder meer dat haar jongere zus Leen stage aan het doen is in het Algemeen Ziekenhuis met als stagebegeleider de overleden Paul, dat de overleden Bart en Brenda elk moment kunnen binnenvallen met hun 'kindjes', dat ze nog getrouwd is met Wim

S26 afl5796 023

Metamorfose

Mieke's persoonlijkheid is helemaal veranderd. Niko kan hier maar niet aan wennen. Zijn vrouw is helemaal niet meer geïnteresseerd in de Mie&B, in haar vrienden en in Niko zelf. Ondertussen beslist Mieke om naar de kapper te gaan en te gaan shoppen. Ze komt thuis met een heel nieuwe look. Wanneer Mieke verneemt dat Niko een rallywagen heeft gekocht, wilt ze er tot diens grote verbazing zelfs mee rijden.

Famile david michiels 005
Familie 5812 003

De terugkeer van Wim

Mieke verlangt nog steeds naar haar ex-man Wim en beslist hem op te zoeken. Wim doet echter afstandelijk, omdat hij er lang heeft over gedaan om het bedrog van Mieke te verwerken. Mieke krijgt te horen er in 7 jaar tijd veel gebeurd is in Wims leven: Gaston stierf 2 jaar geleden, hij heeft een dochter genaamd Lieselot en de relatie tussen hem en de moeder van Lieselot kwam tot een einde. Mieke begaat echter een one-night-stand met Wim en hoopt op een relatie. Ze beslist om Niko te verlaten en de echtscheiding aan te gaan, waarna ze haar intrek neemt bij Trudy.

Familie 5816 005

Directiesecretaresse

Mieke is het beu om verpleegster te zijn. Alle jobs die te maken hebben met 'mensen helpen' kunnen haar niet meer boeien. Ze beslist dan ook om hier definitief mee te stoppen. Ondertussen vinden er sollicitatiegesprekken plaats bij VDB voor de functie van directiesecretaresse. Jenny gaat ervan uit dat Lars haar zal kiezen. Mieke besluit het advies van Mathias en Peter op te volgen, solliciteert voor de job en wordt tot ieders verbazing aangenomen. Ondertussen probeert Niko tevergeefs Mieke terug voor zich te winnen.

Familie 5819 001

Mieke en Lars

Niko zit in zak en as nadat Mieke hem totaal negeerde op het verjaardagsfeestje van Mila. Ondertussen spreekt Lars met zijn nieuwe directiesecretaresse Mieke af in de hotelbar van Dolce. Het gesprek evolueert al snel tot flirten, maar toch gebeurt er niets tussen de twee. Nadien blijft Mieke alsmaar flirten met Lars op de werkvloer. Hij laat haar op haar vrije dag opdraven naar VDB Fashion, waar de twee van bil gaan in Lars' kantoor. Ze belt per ongeluk Niko op, die zo alles hoort.

Familie 5835 001

De scheiding

Niko krijgt slecht nieuws te verwerken. Mieke heeft besloten om de scheiding aan te vragen. Ze wilt het verleden achter zich laten en verder gaan met haar leven, een leven met Wim en Lieselot. Evy stelt Niko voor om Mieke jaloers te maken door te flirten met elkaar, maar hun plannetje mislukt. Leen vertelt Mieke dat ze zwanger is, maar pleegt in het geheim een abortus. Wanneer Faroud erachter komt, is hij razend en zoekt hij troost bij Trudy. Leen gebruikt Mieke om de twee te bespioneren.

Familie 5848 002
Familie 5853 001

Niko versus Wim

Mieke zou Wim, die zich voorzichtig en terughoudend gedraagt, meer willen zien. Voor haar kan alles niet snel genoeg gaan en beslist hem mee te nemen naar het familiediner ten huize Jan en Linda. De confrontatie met Niko in het café blijft niet zonder gevolgen. Niko duwt Mieke's vriend van zich af, waarbij hij pijnlijk ten val komt en bewusteloos op de grond blijft liggen. Wim wordt overgebracht naar het ziekenhuis, maar houdt hier niets ernstigs aan over. Na het ongeluk beseft Mieke dat ze Niko de laatste tijd onfair behandeld heeft en gaat ze haar excuses aanbieden. Hij nodigt haar uit voor een etentje, waar ze tegen de zin van Wim in naartoe gaat. Ze hebben een goed gesprek en Niko kan hun huwelijk eindelijk achter zich laten.

S26 afl5858 110
Familie 5858 009

Het familiefeest

Samen met de volledige familie gaat Mieke met de feestdagen naar het landhuis van Lars om er de 90ste verjaardag van de bomma te vieren. Mieke krijgt echter plots bezoek van Niko, die ondanks zijn enkelband de familie wou waarschuwen dat Simon van plan is om de bomma te vergiftigen. De bomma kiest er uiteindelijk voor om het woord van Simon te geloven en laat hem blijven. Het feestje kent een onverwachte afloop wanneer de doodgewaande Bart zijn opwachting maakt en broer en zus kunnen elkaar eindelijk weer in de armen vliegen. Later valt de bomma plots bewusteloos neer op de grond.

Familie 5866 004
Familie 5866 003

Buikgriep

De terugkeer van Bart zorgt voor veel spanning in de familie wanneer de reden van zijn zogezegde dood duidelijk wordt. De gevaarlijke Italiaanse maffiafamilie Gallo heeft het op Bart en zijn familie gemunt en daarom moet Bart onderduiken. Hierdoor wordt Mieke - net zoals haar familie - onder constante politiebewaking geplaatst. Mieke heeft echter nog andere zorgen aan haar hoofd, want ze staat op het punt om voor het eerst Lieselot te ontmoeten, het dochtertje van Wim. Mieke neemt de twee mee naar de Foodbar, waar ze er met de hulp van Zjef voor zorgt dat alles naar wens is door voor pizza's te zorgen. Later op de dag krijgt Mieke van Wim te horen dat zijn dochtertje buikgriep heeft en ze niet naar de cinema kunnen gaan.

Familie 5869 004

Plusmama

Mieke brengt tijd door met Lieselot, maar dat loopt niet van een leien dakje. Wims dochter wilt graag haar zin hebben en eist dat haar vader haar op school afzet in plaats van Mieke. Mieke maakt Wim duidelijk dat ze niet weet wat haar plaats is in zijn leven in in die van Wim. Ze denkt dat ze niet voldoet als plusmama. Tussen Mieke en Wim zit er een haar in de boter nadat ze een halve nacht bij Niko is blijven gamen. Wim eist dat ze Niko niet meer ziet.

Familie 5878 003
Familie 5913 001

De breuk met Wim

Mieke eist meer vrijheid in haar relatie met Wim. Hij verrast haar met het voorstel om bij hem te komen inwonen, maar Mieke heeft nog steeds niet gereageerd op Wims voorstel. Ook blijkt dat Niko de scheidingspapieren nog niet ondertekend heeft. Leen moeit zich met de zaak en ontdekt dat Mieke bewust Niko niet aan heeft gesproken over de scheidingspapieren. Ze praat met Lars over haar gevoelens en er blijft een zekere spanning aanwezig tussen hen. Niet veel later beslist Mieke het uit te maken met Wim, omdat hij haar opnieuw te saai vindt. Op een avond betrappen Mieke, Guido en Emma Jan al kussend met Viv. Wanneer Linda dit te weten komt, is ze er kapot van.

Familie 5923 003
Familie 5926 004

Gust gaat internationaal

Omdat de echtscheiding tussen Mieke en Niko nog steeds niet afgerond is, blijft Mieke eigenaar van de Proeverij en wil ze ook haar zegje doen. Niko schakelt daarom de hulp van Mieke in om hem te vertegenwoordigen bij een contractvoorstel, omdat hij zelf door zijn enkelband niet weg kan. Met de hulp van Mieke kan Niko een grote deal sluiten, waardoor Gust ook in Nederland verkocht zal worden, en de twee vieren dit samen. Niko wil Mieke uitkopen om de uitbreiding van de brouwerij te vergemakkelijken, zonder steeds een schriftelijke toestemming aan haar te moeten vragen voor elke stap die hij wil zetten. Mieke vindt het spijtig, want ze begint Niko meer en meer te apprecieren. De twee amuseren zich samen en praten heel open over hun seksleven.

Familie 5932 001
Seizoen26-Week36-Mieko
61aba08050f20e50961dd4e492ca0df8

Mieke en Niko

Lars' zus Amelie trekt in bij Niko in de brouwerij en de twee amuseren zich rot. Hij kust haar. Door de plotse intense samenwerking met Niko begint Mieke terug gevoelens te krijgen voor Niko. Ze zoekt toenadering tot hem en gooit alles in de strijd om hem terug voor zich te winnen, maar Niko wijst haar af. Mieke beslist een halfjaar onbetaald verlof te nemen bij VDB om naar Australië te reizen. Ze wilt er even tussenuit. Net voor haar vertrek vindt ze haar echtscheidingspapieren terug. Aangezien Mieke deze niet heeft ingediend, is ze officieel nog steeds getrouwd met Niko. In de Jan & Alleman ontstaat een hevige discussie tussen de twee en vallen er zelfs rake klappen. Enkele seconden later hebben beiden hier al spijt van en kussen ze elkaar voor een vol café. Niko is in de war met zijn gevoelens en heeft schrik om terug gekwetst te worden door Mieke. Zij kan hem echter overtuigen om samen helemaal opnieuw te beginnen. De twee laten er geen gras over groeien en beleven hun eerste date. Niko uit zijn twijfels over Mieke bij Amelie. Zij maakt Mieke duidelijk dat ze meer moeite moet doen voor Niko.

5963-32
Familie 5965 003

Vacature bij 9House

Bij 9House gaan ze op zoek naar een vervanger voor de job van Simon en Mieke stelt zich kandidaat, al denkt Lars niet dat ze een kans zal maken. Wanneer ook Marie Devlieger - de nieuwe vlam van Lars - een kandidate wordt, wil Mieke zich meer dan ooit bewijzen. Ze blokt keihard voor haar sollicitatieproef en maakt een goede indruk. Desondanks wordt Marie verkozen en is Mieke kwaad en teleurgesteld. Lars maakt Mieke onmiddellijk duidelijk dat hij verwacht dat ze professioneel met Marie kan samenwerken. Wanneer Mieke ontdekt dat Leen aan een pillenverslaving lijdt, wil ze haar zus helpen om van haar verslaving af te geraken.

Familie 5983 002

Elektrostimulatietherapie

Mieke krijgt te horen dat dokter Huisma uit Nijmegem gedoofde hersendelen terug tot leven kan wekken via de techniek 'brainstimulation'. Hiermee zou ze haar geheugen kunnen terugkrijgen. Mieke beslist een afspraak met de neuroloog te maken. Niko is bang dat voor wat er zou gebeuren en wil liever alles laten zoals het nu is. Tijdens de elektroshocks besluit Mieke alles af te trekken en de behandeling stop te zetten.

S26 afl5988 552
S26 afl5988 673

Het huwelijk van Rudi en Zjef

Wim en Lieselot staan plots aan Mieke en Niko's deur. Wim vertelt ver het drankprobleem waar Maura mee kampt en reeds twee keer voor opgenomen is geweest in het verleden. Hij is op zoek naar opvang voor Lieselot. Het komt tot een aanvaring tussen Mieke en Amelie. Rudi en Zjef gaan trouwe en vragen Mieke en Niko als ceremoniemeesters. Tijdens de ceremonie met enkel Rudi en Zjefs ouders en de originele friends is iedereen verbaasd wanneer Mieke plots haar eigen trouwkus herinnert. Heeft ze haar geheugen terug?

5988-5

Herinneringen

Mieke herinnert zich plots weer enkele flarden van de dingen die ze voorheen vergeten was. Toch zijn Mieke en Niko hier niet blij mee. Ze willen allebei niet terug naar Miekes ouder karakter, maar later blijkt dat Miekes karakter niet terug verandert. Na de ceremonie aan zee, trekt het gezelschap naar de brouwerij waar de originele friends voor een verrassingsfeest gezorgd hebben voor Rudi en Zjef. De volgende dag krijgt Mieke te horen dat Linda een hersentumor heeft en Jan voor 6 maanden terug bij haar zal gaan wonen.

Familie 5989 006
Familie 6001 004

Familieproblemen

Leen doet een zwangerschapstest bij Mieke thuis en is blij als de test negatief is. Mieke denkt er het hare over. Lars probeert Mieke terug te verleiden, maar zij maakt hem duidelijk dat ze nu terug een gelukkig getrouwde vrouw is. Ondertussen maken Mieke en Leen zich zorgen over Linda, die in een miraculeuze genezing lijkt te geloven. Uiteindelijk komt uit dat Linda over haar tumor gelogen heeft en heel de familie laat haar vallen, al probeert Mieke haar ook te vergeven. Daarna vertrekt Linda. Ze plukt Jan helemaal kaal en Mieke helpt hem met zijn financiële zaken. Wanneer Jan geen lening krijgt, vraagt hij of zij en Niko het café willen overkopen, maar zij kunnen dat risico financieel niet nemen. Ze krijgt opnieuw een tegenslag te verwerken wanneer Leen voor een tijdje naar een ontwenningskliniek gaat.

Familie 6046 001
Familie 6057 003

De gijzeling

In de brouwerij duikt een onverwachte bezoeker op: buurman Erik. Erik heeft zijn straf uitgezeten en is op zoek naar Niko. Mieke maakt hem duidelijk dat hij contactverbod heeft opgelegd gekregen. Erik vraagt aan Niko of hij Myriam wilt contacteren. Wanneer ze Niko vertelt dat ze niets meer met Erik te maken wilt hebben, zetten hij en Mieke de hysterische Erik noodgedwongen aan de deur. Erik kan niet aanvaarden dat Myriam hem niet meer wilt zien en gaat onder invloed van alcohol Niko opzoeken. Door zijn agressief gedrag komt Niko ten val en verliest hij bloed. Erik weigert Mieke met hem naar het ziekenhuis te laten gaan en beslist hen te gijzelen. Uiteindelijk kan Mieke Erik overtuigen om hen vrij te laten en zichzelf aan te geven bij de politie. Niko wordt overgebracht naar het ziekenhuis. Daar blijkt hij een hersenschudding te hebben.

Familie 6060 005
Familie 6062 001

Kindermishandeling

Maura heeft een nieuwe vriend, Corsicaan Daniël, en is terug beginnen drinken. Volgens Wim wilt Maura het hoederecht over Lieselot om met haar en Daniël naar Corsica te vertrekken. Ze heeft zelfs een klacht tegen Wim ingediend wegens kindermishandeling van hun dochtertje. Maar Lieselot maakt Mieke duidelijk dat het Daniël is die haar pijn doet. Lieselot houdt er blauwe plekken en een gekneusde arm aan over. Mieke gaat een verklaring afleggen bij de politie. Lieselot vertelt tijdens het videoverhoor bij de kinderpsychologe van de politie dat Daniël haar pijn doet. Wanneer Wim van blijdschap Mieke wil kussen, maakt zij hem één en ander duidelijk. Wat later bezoekt Maura Mieke en komt ze vertellen dat ze Daniël heeft buitengegooid, al 48 uur clean is en naar een meeting van de AA is geweest. Wanneer Wim het volledige hoederecht over Lieselot wil opeisen, vraagt Mieke hem om Maura nog een kans te geven.

Familie 6068 003

Wim versus Maura

Mieke en Niko komen erachter dat Maura en Daniël Lieselot willen ontvoeren naar het buitenland. Wim maakt zich ernstig zorgen over zijn dochter. Hij gaat haar van school afhalen en licht de politie in over Maura's plannen. Mieke en Niko krijgen onverwacht en onaangenaam bezoek over de vloer. Terwijl Niko Maura en Daniël aan het lijntje houdt, vlucht Mieke met Lieselot weg via de brouwerij naar het huis van de friends.

Familie 6081 001
Familie 6082 002

De dood van Wim

Een toegetakelde Wim belt aan bij de friends. Niko zorgt ervoor dat hij en Lieselot mee Kerstmis kunnen komen vieren bij de familie. De dag nadien wordt Wim op zijn werk benaderd door Daniël, die hem van de stelling gooit. Hij wordt in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis. Wanneer Mieke er aankomt, is Wim reeds gestorven. Lieselot wordt geplaatst in een pleeggezin. Mieke krijgt te horen dat ze niet langer contact mag zoeken met haar. Maura en Daniël waren opgepakt als verdachten voor de dood van Wim, maar Maura's baas heeft ervoor gezorgd dat de twee een sluitend alibi hebben. Het koppel komt vrij, gaan Lieselot weghalen bij het pleeggezin en de politie gaat ervan uit dat Wims dood een ongeval was. Mieke en Niko vragen aan Evy om een nieuw artikel te schrijven in de hoop op een goede afloop voor Lieselot.

Familie 6083 002

Jan in het ziekenhuis

Ondertussen is Mieke ook bezorgd om haar vader. Na de openbare verkoop is Jan in elkaar gestuikt en is hij naar het ziekenhuis overgebracht. Wanneer hij ook nog eens besmet wordt door een ziekenhuisbacterie en zijn leven even aan een zijden draadje komt te hangen, wordt Mieke helemaal ongerust. Zeker wanneer hij ook begint te hallucineren en hij beweert zijn overleden broer Guido te hebben gezien. Uiteindelijk komt alles terug goed en herstelt Jan weer helemaal.

Familie 6084 005

Bewijsmateriaal

Na de begrafenis van Wim stormt Maura Mieke's huis binnen met het nieuws dat Lieselot vermist is. Mieke en Niko schakelen meteen de politie in. Plots staat het meisje voor hun deur. Lieselot laat Mieke en Niko een video zien waarop Maura opbiecht dat Daniël de moordenaar is van Wim. Ze beslissen met het bewijsmateriaal naar de politie te stappen. Lieselot wilt graag bij Mieke en Niko blijven, maar de twee moeten haar teleurstellen.

Familie 6089 003
Familie 6093 001

Pleeggezin

Mieke heeft het moeilijk met het steeds opnieuw afscheid nemen van Lieselot, die naar een pleeggezin vertrekt. Ze doet Niko het voorstel om zich kandidaat te stellen als pleeggezin om Lieselot op te vangen. Na een emotioneel telefoontje van het jonge meisje geeft Niko de toestemming om zich in te schrijven. Door Niko's strafblad wordt de aanvraag echter afgewezen en neemt Lieselot afscheid van hen. Ze trekt in bij papa Gerrit en mama Bea. Niet veel later moet Mieke ook afscheid nemen van haar zus Leen, die naar Afrika verhuist.

Familie 6091 003

Antwerp Fashion Event

Mieke krijgt van Lars de opdracht om naar het Antwerp Fashion Event te gaan, maar aangezien Niko niet mee kan gaan, weet ze niet wie ze moet meenemen. Emma komt dit te weten en ze stelt Mieke voor om Guido mee te nemen naar het mode-event, zodat hij even zijn gedachten kan verzetten. Daar maakt hij kennis met Griet, een modelscout die denkt dat Guido een model is. Mieke redt hem echter al snel uit de nood.

Familie 6097 004
Familie 6106 001

Huis van de friends te koop

Wanneer Rudi en Zjef zelf een huis kopen en Evy financiële problemen heeft, willen ze elk hun deel van het huis verkopen, waardoor Niko en Mieke samen nog de helft van het huis in handen hebben. De huurders hopen er te kunnen blijven wonen en dit lijkt te lukken wanneer Alfons en Stefanie de helft van het huis willen kopen. Alle plannen vallen in duigen wanneer Niko en Mieke aankondigen dat ook zij hun deel van het huis noodgedwongen moeten verkopen om te investeren in een nieuwe koelinstallatie van wel 300 000 euro. Uiteindelijk verkoopt Stefanie haar aandelen van VDB en kopen zij en Alfons samen het hele huis, waardoor iedereen er toch gewoon kan blijven wonen.

Familie 6128 001

Twee nieuwe huisgenoten

Wanneer Rudi en Zjef in hun huis gaan wonen, wordt het al snel duidelijk dat er heel wat problemen zijn met het huis. Het huis wordt al snel onbewoonbaar verklaard en de twee trekken tijdelijk in bij Niko en Mieke totdat alles in orde is. Mieke begint zich echter al snel te ergeren aan hun gedrag en ze wordt door Rudi en Zjef betrapt tijdens een discussie over hen met Niko. Uiteindelijk doet iedereen een beetje water bij zijn wijn, waardoor er snel terug een goede sfeer hangt in de brouwerij.

Familie 6119 005
Familie 6154 003

Personeelsdirecteur

Veronique is al een tijdje afwezig bij VDB Fashion. Wanneer ze laat weten dat ze nog 3 weken onbetaald verlof neemt, kan Mieke Lars overtuigen Veroniques job als personeelsdirecteur tijdelijk over te nemen. Mieke wilt een 'feedbackloop' organiseren met de teams binnen VDB om het te hebben over hun functioneren binnen het coreteam en een eventuele loonsverhoging. Lars is heel content van het werk dat Mieke levert als HR-manager. Rudi vertelt Veronique dat Mieke uit is op haar job. Lars en Veronique zijn echter zo tevreden van haar werk dat de job van personeelsdirecteur krijgt.

Familie 6139 004

Sekstape

Niko heeft door zijn hoge werkdruk nog maar weinig aandacht voor Mieke. Zjef en Rudi sporen haar aan om haar relatie met Niko spannender te maken. Wat later maakt Mieke een pijnlijke uitschuiver. Ze heeft de sekstape van haar en Niko per ongeluk naar Jans gsm gestuurd. Niko slaat in paniek wanneer Jan een video met de naam 'Tiger In The Woods' ontvangt op zijn smartphone. Met een smoes slaagt hij erin de gsm in handen te krijgen en de video te verwijderen.

Familie 6146 002
Familie 6154 005

De nieuwe werkkracht

Mieke raadt Niko aan om een leerjongen in dienst te nemen. Na een mislukte poging met Gertjan leert hij Sanne kennen, het nieuwe leermeisje, en is wild enthousiast over haar. Na een tijdje moeit ze zich echter te veel en ontslaat Niko haar ook. Mieke praat op hem in en kan ervoor zorgen dat Sanne haar leercontract kan verderzetten bij De Proeverij. Wat later vraagt ze Mieke uit over haar verleden met Niko. Mieke denkt dat Sanne verliefd is op Niko. Benny wint tickets voor 'Ladies at the movies' en geeft deze cadeau aan Mieke. Wanneer Hanne afbelt, beslist ze leercontracter Sanne mee te vragen. Wanneer ze terugkomen van de film, bedankt Sanne Mieke voor de leuke avond met een kus. Al snel wordt duidelijk dat Sanne lesbisch is en dus niet op Niko valt, maar op Mieke. Wanneer ze haar stage wil stopzetten, kunnen Mieke en Niko haar overtuigen om te blijven en deze af te maken.

Familie 6162 004
Familie 6163 001

De ingehuurde vrouw

Na het voorval met Sanne wilt Niko bewijzen dat hij nog altijd elke vrouw kan krijgt die hij wilt. Dit mislukt echter meermaals, waardoor hij aan zichzelf begint te twijfelen. Mieke wilt hem opbeuren en ze huurt iemand in om zijn zelfvertrouwen terug wat op te krikken. Niko heeft dit echter al snel door en hij doet alsof hij echt verliefd is op de vrouw, die het spelletje zelf ook meespeelt. Mieke is boos op Niko en hij gaat zich uitgebreid verontschuldigen op haar werk. Daar wordt het echter duidelijk dat ook haar boosheid een afgesproken plannetje was met de ingehuurde vrouw.

Familie 6148 003
Familie 6156 001
Familie 6178 001

De babywissel

In de Jan & Alleman wordt een bloedinzameling georganiseerd van het Rode Kruis. Na de bloedinzameling doet Mieke echter een schokkende ontdekking. Ze ontdekt aan de hand van de bloedgroepen dat Mila onmogelijk een kind van Guido kan zijn. Dit is het begin van een lange zoektocht naar de waarheid voor Guido en Emma. Ze komen namelijk al snel te weten dat hun kind na de geboorte verwisseld is met Mila. Ook Mieke probeert haar steentje bij te dragen aan hun zoektocht. Guido en Emma krijgen meer info van Katrien, de pediater en ex-collega van Mieke van het Algemeen Ziekenhuis. Ze ontvangen van haar een lijst van alle kinderen die gelijk met Mila in het ziekenhuis verbleven en lijken zo een stap verder te staan in hun zoektocht. Wanneer dit op niets uitdraait, belt Emma alle ouders van de lijst af. Het ziekenhuis komt hier echter achter en Katrien wordt onmiddellijk ontslagen. Mieke is razend op Emma en ze maakt haar duidelijk dat ze Katriens leven verpest heeft.

Familie 6191 002

Quinten verslaafd

Wanneer Quinten meerdere keren te laat komt op zijn werk, heeft Mieke al snel door dat er iets mis is. Zij en Zjef pakken hem hard aan en hij blijkt een alcoholverslaving te hebben. Het wordt al snel duidelijk dat hij tijdens het afkicken niet alleen kan blijven wonen in zijn appartement en Zjef stelt hem voor om ook bij Niko en Mieke in de brouwerij te komen wonen. Hij weigert dit eerst, maar uiteindelijk laat hij zich dan toch helpen door zijn vrienden en trekt hij tijdelijk in in de brouwerij.

Familie 6212 001
Familie 6215 002

Vereecken

Niko krijgt bezoek van zijn jeugdvriend Michiel om hem te waarschuwen dat Andy Vereecken opnieuw als wijkagent aan de slag is. Beiden doen heel geheimzinnig over hun afspraakjes en Mieke heeft het gevoel dat Niko iets voor haar verbergt. Wat is er in het verleden gebeurd met Vereecken? Niko besluit eerlijk te zijn en vertelt dat Andy vroeger niet van de jongens kon blijven en dus Michiel aangerand heeft toen hij nog minderjarig was. Niko is met zijn vrienden naar de politie gestapt om hem aan te geven. Wanneer Vereecken daarna plots vermist is, maakt Mieke zich zorgen.

Familie 6230 004
Familie 6223 003

Niko's trauma

Mieke achtervolgt Niko en komt er zo achter dat hij en Michiel Vereecken ontvoerd hebben. Ze belt de politie, waarna het drietal opgepakt wordt. Mieke voelt zich schuldig, maar Niko wordt echter al snel weer vrijgelaten. Hij gedraagt zich anders dan normaal, maar wil niets zeggen tegen Mieke. Uiteindelijk biecht hij haar op dat ook hij vroeger bijna misbruikt is door Vereecken. Na een zatte avond en waanbeelden, raadt Mieke hem aan om naar een psycholoog te gaan. Na een tijdje stemt hij in en voelt hij zich al veel beter.

Familie 6244 004
Familie 6248 002

Vooroordelen

Mieke en Niko gaan akkoord dat Rudi en Zjef definitief bij hen intrekken. Jonas mag ondertussen aan de slag in de brouwerij van Niko. Niko ontvangt een enveloppe met 500 euro cash geld, maar wanneer die plots verdwijnt, verdenkt Mieke meteen Jonas door zijn verleden als gevangene. Niko gelooft dit niet, maar toch confronteren ze hem. Hij ontkent er iets mee te maken hebben en Robyn overweegt om hen het bedrag terug te betalen. Niko en Mieke bellen de politie en beschuldigen Jonas, tot Zjef erachter komt dat de enveloppe gewoon mee bij het oud papier is beland.

Familie 6250 003
S28 afl6257 049

Relatieproblemen

Mieke vindt dat Niko zich te veel afsluit sinds hij naar de psychiater gaat. Ze mist de tijd dat ze nog alles tegen elkaar zeiden. Niko maakt zich zorgen wanneer Mieke altijd laat wegblijft en uitvluchten verzint. Wanneer hij in haar gsm leest dat ze heeft afgesproken met een zekere Egbert, is het hek helemaal van de dam. Niko denkt dat Mieke hem bedriegt en achtervolgt haar. Hij ziet haar buitenkomen met een man, maar Mieke vertelt hem dat Egbert haar therapeut is. Ze voelt zich de laatste tijd onzeker, omdat ze dacht dat Niko haar niet meer graag zag.

Familie 6267 001
Familie 6250 003

Een nieuwe vriendin voor Jan?

Amelie verspreidt in de Jan en Alleman de roddel dat Jan en Jenny een koppel zijn, omdat Jenny bij Jan is blijven overnachten. Jonas en Mieke reageren allebei heftig op dit nieuws. Jan maakt zijn dochter duidelijk dat ze enkel vrienden zijn en Mieke excuseert zich. Mieke trommelt vervolgens al haar vrienden op om Niko te verrassen voor zijn verjaardag. Niko heeft het echter te druk sinds hij Mathias als zakenpartner heeft in de brouwerij. Door een strakke deadline is er veel werk in de brouwerij en kunnen Mieke en Niko, net als Jans andere kinderen, niet naar het kerstfeest komen.

Familie 6296 005
Familie 6306 003

Gust internationaal

Guido organiseert op tweede kerstdag alsnog een kerstfeest met de familie om zijn vader een plezier te doen. De drukte in de brouwerij gaat echter nog verder nu Niko een goeie deal gemaakt heeft voor de Gust op de Nederlandse markt te lanceren. Mathias vertrouwde het zaakje niet en blijkt gelijk te hebben. Niko, Mieke en hun vrienden hebben dagenlang doorgewerkt om de bestelling op tijd te kunnen leren. Mieke ontdekt echter dat Niko opgelicht is. Ze ontdekt dat het voorschot uit het model contract ook effectief het volledige bedrag is in het definitieve contract. Ze zijn dus opgelicht.

Familie 6331 005
Familie 6292 003

Niko opgepakt

Op een dag staat Vereecken plots in de brouwerij. Niko en Mieke zorgen voor een contactverbod. Desondanks zoekt hij Niko opnieuw uit tijdens een levering en daagt hij hem uit. Tijdens een schermutseling valt hij op de grond en blijft hij levenloos liggen. Niko vlucht eerst, maar bedenkt zich en belt de ambulance. Hij wordt ondervraagd door de politie en Vereecken wordt in een kunstmatige coma gehouden. Niet veel later wordt Niko opgepakt voor slagen en verwondingen met de dood tot gevolg. Mieke is ervan overtuigd dat hij hem niet vermoord heeft en Niko wordt ook vrijgelaten.

Familie 6321 005
Familie 6345 003

Jan versus Niko

Mathias raadt Niko aan om een café te kopen. Niko wil de Jan en Alleman kopen en kan de bomma uiteindelijk overtuigen. Jan is echter razend en weigert zijn café op te zeggen. Niko bedenkt een plannetje om Jan toch zover te krijgen door te doen alsof hij een ander café in de plaats wil kopen. Anna en Peter verkopen het café en Jan geeft zijn ontslag. Mieke probeert hem te overtuigen om zijn job terug te vragen, maar hij weigert en het komt tot een hevige discussie tussen hem en Niko. Mieke doet haar best om een verzoening te forceren en slaagt in haar opzet. Jan gaat terug aan de slag als barman.

Familie 6304 003
Familie 6378 003

Iris

Twee maanden na de dood van Evy bost Hanne in de supermarkt op Iris Massant, die sprekend op Evy lijkt. Hanne en Iris onderzoeken waar de gelijkenis vandaan komt, maar Franceca ontwijkt hen. Met de hulp van Mieke lukt het wel om Francesca en Iris samen te brengen en hoewel ze het eerst ontkent, blijkt Iris Evy's tweelingzus te zijn. Wanneer het Iris te heet onder de voeten wordt bij de friends verhuist ze naar de brouwerij. Ze raakt geobsedeerd door Marie, maar Mieke kan haar terug tot rede brengen. Mieke vindt dat Iris hulp nodig heeft, waar zij zich vrijwillig aanmeldt in een psychiatrische instelling.

Familie 6377 005
Familie 6349 002

Brompot Jan

Jan heeft het moeilijk met de hervormingen van Mathias en Niko in het café en geeft zijn ontslag. Hij wil eindelijk op pensioen, maar iedereen ziet dat hij niet gelukkig is. Mieke probeert hem te overtuigen om zijn job terug te vragen, maar Jan is vastbesloten om op pensioen te gaan. Hij komt uiteindelijk terug op zijn beslissing, maar blijft het moeilijk hebben met de vernieuwingen. De gemoederen lopen hoog op tussen Jan en Niko. Bij VDB Fashion worden Mieke en Peter door Lars ingeschakeld om een lijst te maken van oudere werknemers die ontslagen kunnen worden. Peter heeft het hier moeilijk mee.

Familie 6360 002
Familie 6385 001

Cyberaanval

Op een dag wordt VDB Fashion gehackt en vallen alle computers plots uit. De hackers geven Lars enkele dagent de tijd om te betalen, anders zullen alle bestanden verloren gaan. Lars weigert echter om te betalen, tegen de zin van Peter en Mieke. Peter besluit het heft in eigen handen te nemen en stelt Mieke voor om het bedrag zelf achter Lars' rug aan de hackers te betalen. Mieke vindt dat geen goed idee, maar Peter doet het toch. Hoewel Peter betaald heeft, gaan alle bestanden toch verloren. Wanneer Lars erachter komt, ontslaat hij Peter.

Familie 6391 002
Familie 6386 002

De tablet van Iris

Na een confrontatie tussen Iris en Marie belandt Iris in het ziekenhuis en is Marie spoorloos verdwenen. Enkel de insulinespuit van Iris werd teruggevonden. Mieke weet dat Iris op haar tablet op zoek ging naar informatie over insulinespuiten, maar besluit de tablet aan Francesca te geven en niet aan de politie. Ondertussen wil Peter een volledig nieuw familiebedrijf maken met de Van den Bossches en hij doet zowel Mieke als Hanne een voorstel. Mieke vindt het te riskant en wil het voorstel niet aannemen.

Familie 6421 002
Familie 6400 003

Aandelenverschuiving

Benny en Robyn geven een benefiet en vragen aan Niko of ze het kunnen laten doorgaan tussen de ketels van de brouwerij, maar dat ziet Mieke niet zitten. Ondertussen staat ook het huwelijk van Guido en Emma voor de deur, maar op hun huwelijksdag is Emma verdwenen en blijkt ze met Lucas en de kinderen naar Afrika gevlucht te zijn. Bij VDB Fashion zorgt een grote aandelenverschuiving voor veel onrust. Brigitte heeft nu plots aandelen in handen en Veronique is nu enkel aandeelhouder van Dress & Play. Brigitte geeft aan Mieke toe dat ze grote plannen heeft.

Familie 6434 na 012
S29 afl6437 031

Het auto-ongeval van Jan

Er is een nieuw circulatieplan van kracht in de stad. Mieke, Niko, Rudi en Zjef gaan samen op stap, maar Mieke en Zjef keren vroeger terug naar huis. Die avond rijdt Jan een eenrichtingsstraat in langs de verkeerde kant en botst hij op Cédric en Kasper, waarna Kasper overlijdt. De politie stelt vast dat het verkeersbord gestolen is. Mieke haast zich naar het ziekenhuis, maar kan Niko niet wakker krijgen. Wanneer Mieke Lars en Veronique tegenkomt in het ziekenhuis beseft ze stilaan wat er gebeurd is. Mieke en Guido proberen hun vader zo goed mogelijk te steunen.

S29 afl6446 049
S29 afl6448 069

De waarheid

Mieke merkt dat ze haar vader niet alleen kan laten, omdat het schuldgevoel heel hard aan hem knaagt. Gelukkig vallen de reacties van de familie mee en wordt Jan zelfs door Cédric en Veronique vergeven. Mieke staat dag en nacht klaar voor haar vader en ergert zich aan Niko, die precies geen voet meer in het café wil zetten. Wanneer plots Rudi zichzelf gaat aangeven bij de politie, kan ook Niko de druk niet meer aan. Hij vertelt de waarheid aan Mieke, namelijk dat hij en Rudi het verkeersbord hebben meegenomen.

S29 afl6451 045
Familie 6457 004

Tussen twee vuren

Niko en Rudi worden voorlopig niet vervolgd door de politie, maar Mieke pakt toch haar koffers en gaat logeren bij haar vader. De reacties van de familie zijn zeer hard en ook Jan wil niets meer met zijn schoonzoon te maken hebben. Mieke heeft het ontzettend moeilijk, maar moet zich sterk houden voor haar vader. Op kantoor is de confrontatie met Veronique pijnlijk, maar Mieke krijgt veel begrip omdat ze Niko onmiddellijk verlaten heeft. Niko doet op zijn beurt zijn uiterste best om Mieke te contacteren, maar ze blokt elke poging tot communicatie van hem af.

Familie 6473 001
S29 afl6451 065

Een nieuwe kans

Door de afwezigheid van Mieke, gaat het snel bergaf met Niko. Hij heeft het gevoel dat hij niets meer heeft om voor te vechten en verwaarloost zijn brouwerij en het café. Niko maakt de beslissing zijn brouwerij te verkopen en vindt in Peter en Mathias de geschikte kopers. Mieke is aangedaan door het nieuws en ze kan niet langer lijdzaam toekijken. Ze mist Niko en beseft dat ze als vrouw er moet zijn voor hem. Ze keert terug naar huis en geeft Niko nog een kans. Jan begrijpt de beslissing van zijn dochter niet en heeft het er zeer moeilijk mee.

Familie 6466 001
S29 afl6447 043

De brouwerij

Dankzij de terugkeer van Mieke, beseft Niko weer waarvoor hij wil leven. Het contract van de brouwerij is ondertussen getekend en Mieke overtuigt Niko om te vragen aan Peter en Mathias om het contract te verscheuren. Zij gaan hier niet mee akkoord en Mieke is razend op Peter voor deze beslissing. Ze voelt zich enorm schuldig omdat Niko dankzij haar deze keuze gemaakt heeft. Ondertussen krijgen Niko en Rudi het nieuws van de politie dat ze niet vervolgd zullen worden voor onopzettelijke doodslag. Niet iedereen is blij met dit nieuws en Veronique begrijpt niet hoe Mieke met zichzelf kan leven.

Familie 6473 001
Familie 6476 002

Problemen tussen vader en dochter

Mieke komt te weten dat haar vader al twee maanden geen huur meer betaald heeft voor zijn appartement. Zelfs een bezoekje van Mieke kan hem niet op andere gedachten brengen. Mieke begrijpt haar vader niet langer, maar haar keuze zorgt er nog steeds voor dat Jan zijn dochter liever niet meer ziet. Voor Jan is het hoofdstuk Niko een afgesloten hoofdstuk en hij is dan ook in zijn nopjes met het nieuws dat Peter en Mathias nu de nieuwe eigenaars zijn van het café. Mieke probeert Guido in te schakelen om met hun vader te praten, want die kan Niko wel vergeven.

Familie 6484 001
Familie 6481 003

De verhuis

Niko is te trots om nog als brouwer aan de slag te gaan voor Peter en Mathias, dus hij wordt vervangen door iemand anders. Niko moet volgens zijn contract de man nog opleiden, maar pleegt contractbreuk. De negatieve sfeer thuis zorgt ervoor dat Mieke en Niko de beslissing maken om te verhuizen en een nieuwe start te nemen. Wanneer Jan aan de kant wordt gezet in de Jan en Alleman, besluit hij Niko alsnog te vergeven. Hij stelt de twee zelfs voor om bij hem in te trekken, maar Niko en Mieke kiezen ervoor om terug hun intrek te nemen bij de Friends.

Familie 6511 001
Aflevering 6513 om 09.29.41

De jubilee

Hoewel de situatie met Mathias en Peter nog altijd op hun maag ligt, hebben Mieke en Niko zin in een positieve wending in hun leven. Ze zijn dit jaar 5 jaar getrouwd en Lars stelt aan Mieke voor om een grote receptie te geven in de foodbar voor hun familie en vrienden. Om de bomma een plezier te doen, wordt ook Peter uitgenodigd, maar Mathias is niet welkom. Op het feest zelf daagt Mathias echter wel op om het koppel proficiat te wensen. Niko en Mieke zetten hem onmiddellijk aan de deur, maar Peter krijgt het hard te verduren.

Familie 6517 003
Familie 6516 002

De prestigieuze prijs

Het geluk van de jubilee is van korte duur wanneer Niko een prestigieuze prijs gewonnen heeft met de Gust, maar Mathias de prijs in ontvangst zal nemen. Mathias en Peter besluiten een toegeving te doen naar Niko en hij wordt toch uitgenodigd voor de receptie. Hoewel ze aanvankelijk niet wilden komen, maken ze de dag zelf toch hun opwachting tot grote verrassing van Mathias. Wanneer Mathias in zijn speech geen enkel woord rept over Niko, vliegt Mieke voor de hele zaal uit en noemt ze Mathias een hypocriet.

Aflevering 6524 om 09.17.21
Aflevering 6531 om 14.25.56

Niko in de put

Terwijl Mieke zich klaar maakt voor de nieuwjaarsreceptie van VDB Fashion, heeft Niko geen fut meer om de zetel uit te komen. Mieke laat hem alleen, maar krijgt diezelfde dag plots telefoon van haar broer Guido. Niko is namelijk in het ziekenhuis opgenomen omdat hij met zijn oldtimer tegen een muur gereden is. Mieke is in alle staten, zeker wanneer ze te horen krijgt van Guido dat er misschien sprake is van een wanhoopsdaad. Mieke weet niet meer wat ze moet geloven. Mieke gaat haar hart luchten bij Lars, die opnieuw afgewezen is door Veronique.

Familie 6524 extra 001
Aflevering 6529 om 15.37.43

Lars neergeschoten

De volgende dag hoort Robyn een schot bij VDB Fashion en vindt ze Lars en Mieke terug. Mieke beweert dat Lars neergeschoten is door Mathias en de politie wordt erbij gehaald. Mieke wordt ondervraagd door inspecteur Toegaert en ze blijft bij haar verklaring dat ze Mathias zag wegvluchten na het schot. Hij wordt opgepakt voor ondervraging, maar ontkent alles. Bovendien zijn er geen kruitsporen gevonden op zijn kleding en beweert Mathias dat hij erin geluisd wordt door Mieke en Lars. Hij wordt terug vrijgelaten.

Aflevering 6538 om 11.22.57
Familie 6533 004

Het geheime plan

Mieke en Lars worden opgepakt door de politie, maar blijven allebei beweren dat Mathias de dader is. Ze worden vrijgelaten wegens geen bewijs. Veronique heeft al snel iets in de gaten en ook Jan en Niko stellen zich vragen omdat ze de blouse van Mieke terugvonden in het ziekenhuis, de blouse waar kruitsporen op terug te vinden zijn. Mieke besluit de waarheid te vertellen, namelijk dat het allemaal een plan was van haar en Lars. Jan besluit de blouse mee te nemen en te verbranden en Mieke belooft aan Lars dat ze het geheim voor zich zal houden.

Aflevering 6541 om 11.47.28
Aflevering 6542 om 20.52.51

Chantage

Mathias is vastberaden om Lars en Mieke te ontmaskeren en stelt Mieke en Niko een deal voor. Hij trekt zich volledig terug uit de brouwerij en geeft Niko zijn aandeel terug als Mieke naar de politie stapt met de waarheid. Niko wil niet dat Mieke zichzelf opoffert en misschien naar de gevangenis moet om hem te helpen. Mieke twijfelt en besluit toch het voorstel van Mathias te bestuderen. De twee spreken vervolgens af aan de politie, maar Mieke verscheurt het voorstel en loopt terug weg. Alles blijft gewoon bij het oude en Mathias blijft.

Aflevering 6543 om 14.08.05
Aflevering 6561 om 21.22.03

Tijdelijk CEO

Niko ontdekt dat hij al een tijdje niets maar kan ruiken of proeven. Volgens Mieke is het normaal als bijwerking na zijn coma, maar ze maken toch een afspraak bij de dokter. Niko krijgt de opdracht om zijn neus en smaakpapillen te stimuleren. Bij VDB Fashion krijgt Mieke ondertussen een bijzondere verantwoordelijkheid. Ze wordt na het ontslag van Lars aangesteld als tijdelijke CEO. Samen met Lars interviewt ze de twee mogelijke kandidaten: Veronique en Brigitte. De keuze valt uiteindelijk toch op Veronique.

Aflevering 6578 om 09.02.49
Aflevering 6572 om 16.23.00

Het bier van Niko

Veronique wil enkele aanpassingen uitvoeren en Brigitte legt ook het idee van een nieuwe naam op tafel. Veronique gaat akkoord en ze krijgen de hulp van Kathleen. Mieke stapt mee in het kernteam dat de nieuwe naam zal bepalen en er wordt uiteindelijk gekozen voor Wolff & Bos. Niko heeft ondertussen zijn geur volledig terug, maar Mieke is nog niet helemaal overtuigd. Ze denkt dat haar echtgenoot nog iets te optimistisch is en dat er nog een lange weg te gaan is. Niko vreest dat het nog altijd niet zal lukken om zijn bomma-bier tot de perfectie te krijgen, maar Mieke wil niet dat hij opgeeft.

Aflevering 6585 om 10.17.54
Aflevering 6585 om 10.14.40

Huwelijksaanzoek

De mannen willen de vrouwen overtuigen om een avond mee naar de voetbal te gaan. Stefanie gaat meteen akkoord, maar Mieke en Hanne zien het helemaal niet zitten. Niko slaagt er niet in om Mieke te overtuigen. Ondertussen organiseert Niko een bierproefavond voor zijn eigen bier te laten testen. De reacties zijn negatief en het ziet er naar uit dat Niko de moed zal opgeven. Na de voetbalavond ontdekt Mieke dat Guido daar Stefanie ten huwelijk gevraagd heeft. Het antwoord van Stefanie was niet echt negatief en Mieke is kwaad op haar broer en Niko omdat ze haar niet ingelicht hebben.

Aflevering 6587 om 09.46.02
Aflevering 6601 om 10.32.53

De aankoop

Peter en Mathias willen verhuizen en uitbreiden met Gust dus geven ze Mieke en Niko de kans om de brouwerij terug te kopen. Na even aarzelen, gaan ze akkoord en doen ze beide heren een bod. Mathias maakt duidelijk dat hij 1,6 miljoen euro wil. Mieke en Niko gaan naar de bank, maar krijgen geen lening omdat het businessplan van Niko niet goedgekeurd wordt. Zjef vindt het jammer en kan Rudi overtuigen om hun vrienden te helpen. Zij zullen het woninggedeelte betalen, en Mieke en Niko kunnen dan de brouwerij kopen. Mathias en Peter gaan akkoord met hun voorstel en sluiten een deal.

Wordt binnenkort aangevuld

Trivia


  • Mieke is geboren op 6 januari 1977. Dat wordt duidelijk in Aflevering 4970. Anno 2020 is ze dus 43 jaar oud.
  • Tijdens de eerste jaren van Familie werd actrice Lotte Mariën aangeduid als Lieselotte Mariën in de generiek.
  • Wanneer er in 1997 een tijdsprong plaatsvond, werd actrice Lotte Mariën niet vervangen door een oudere actrice, terwijl dat wel het geval was voor het personage van Bart Van den Bossche. Dit valt te verklaren omdat het personage van Bart een groter aandeel kreeg na de tijdsprong, terwijl de rol van Mieke werd afgebouwd.
  • In 2011 ontstond het gerucht dat Caroline Maes uit de serie wilde stappen, nadat ze in een interview had aangegeven dat ze het rustiger aan wilde gaan doen vanaf het moment dat de verhaallijnen dat toelieten.
  • Mieke houdt van lavendelgeur. Dit laat Jan denken aan hun vakanties samen in de Provence.
  • In het 26ste seizoen vertelt Mieke dat het lied 'Angels' van Robbie Williams haar lievelingslied was en tevens het openingslied van haar huwelijk met Wim.
  • Na haar transformatie van brave Mieke naar een iets stoutere versie, kreeg actrice Caroline Maes veel negatieve reacties omdat de kijkers vonden dat haar personage vaak te ver ging.

Generiek

Galerij

Foto's