FANDOM


Seizoen 25

Seizoen 26

Mieke Van den Bossche in coma

Algemene Informatie

Dit drama is te zien van 13 juni 2016 (aflevering 5756) tot en met 23 september 2016 (aflevering 5584). Gedurende deze tijd wordt Mieke Van den Bossche in coma gehouden, nadat ze door June werd aangereden.

Inhoud

Nadat Mieke Van den Bossche in koelen bloede en in volle vaart werd aangereden door June Van Damme, met de gedrogeerde Simon naast haar, wordt Mieke in een coma gehouden om haar in leven te houden. In het begin mag er slechts 1 iemand per dag Mieke bezoeken, maar een een paar dagen mag iedereen haar bezoeken, wanneer hij maar wilt.

Vlak na het ongeval wordt Mieke in het ziekenhuis binnengebracht met meerdere hersenbloedingen en ze moet onmiddellijk geopereerd worden. De operatie is succesvol verlopen en die avond mag Niko haar al bezoeken. Hij waakt de dagen daarna dag en nacht aan haar bed en hij verlaat nauwelijks uit haar kamer. Niet veel later vindt de dokter Mieke's toestand goed en stabiel genoeg om te proberen om haar uit de coma te halen, maar wanneer ze dat proberen, krijgt ze een epilepsie-aanval. Ze wordt meteen terug in coma gelegd en ze besluiten om haar nog wat langer in coma te houden. Op een avond gaan haar ogen plots open, maar het bleek vals alarm, want ze ontwaakte niet uit haar coma.

Alles gaat goed met Mieke en haar toestand gaat alleen maar vooruit. Wanneer June dit, via Simon, te weten komt, slaagt ze in paniek en gaat ze naar het ziekenhuis, om Mieke een tweede keer te proberen vermoorden, zodat niemand te weten komt dat ze Simon meermaals heeft vergiftigd en dat ze haar heeft aangereden. Wanneer Evy uit de kamer van Mieke vertrekt, gaat June naar binnen en spuit ze insuline in haar baxter, zodat haar bloedsuikerspiegel veel te hoog komt te staan. Gelukkig komt Leen nog net op tijd en verwittigt ze de dokters, zodat ze Mieke meteen kunnen behandelen. Die avond ontdekt Niko, in het bijzijn van Leen, dat er een gaatje in de baxter van Mieke zit en dat het lijkt alsof iemand met een spuit in Mieke's baxter gespoten heeft. Leen maakt Niko duidelijk dat dat alleen maar kan als er iemand insuline in Mieke's baxter gespten heeft. Ze vertelt Niko dat ze June in de gang heeft gezien, net voordat ze Mieke in de slecht toestand ontdekte. Niko vertrekt meteen naar June en die avond wordt ze, in haar kantoor bij VDB, vermoord. Niko wordt meteen verdacht van de moord op June en hij wordt meteen opgepakt. Nadat hij een paar keer uit de handen van de politie kon ontsnappen, wordt hij uiteindelijk toch opgepakt door de politie.

Twee maanden later wordt Niko opnieuw vrijgelaten uit de gevangenis, nadat de politie ontdekte dat de voetafdruk in het kantoor van June niet van hem was. Hij gaat Mieke meteen bezoeken, die nog altijd in coma ligt. Toch vindt Jan dat hij de draad van zijn leven terug moet oppikken. Na een tijdje krijgt Mieke last van doorligwonden. Leen vreest dat ze pijn lijdt en daarom vraagt ze zich luidop af of het leven van Mieke niet nodeloos wordt gerokken. Niko vindt het echter geen goed idee en hij wilt dan ook niet dat ze van de machines wordt gekoppeld. Hij worstelt uiteindelijk toch met het voorstel van Leen om Mieke te laten gaan.

Na een emotioneel bezoek van Anna en Albert, opent Mieke haar ogen, zonder dat iemand het ziet. Ze sluit ze echter bijna meteen weer. De volgende dag komen Jan en Linda bij haar op bezoek en wanneer Jan aan haar voeten kietelt, beweegt ze haar tenen. Jan meldt dit aan dokter Van Laer en die vertelt hen dat Mieke langzaam uit haar coma aan het ontwaken is. Niko is dolgelukkig en hij wilt geen seconde van haar zijde wijken, omdat hij de eerste wilt zijn die ze ziet als ze wakker wordt. De dokter zegt hen dat het wel lang kan duren voor ze helemaal ontwaakt is.

Een paar dagen later ontwaakt Mieke 's avonds laat uit haar coma. Ze kijkt naar Niko, maar die slaapt. Hij wordt echter al snel wakker en wanneer hij ziet dat Mieke ook wakker is, gaat hij meteen naar haar toe en vraagt hij hoe het met haar is, waarop Mieke zegt: "Wie zijde gij?" Hij verwittigt meteen de dokter en die zegt dat het heel normaal is dat ze hem nu nog niet herkent, omdat ze nog maar net uit haar coma ontwaakt is. Niko gaat het nieuws meteen aan iedereen vertellen en iedereen is er heel blij mee. Wanneer de volgende dag Jan, Linda en Leen haar komen bezoeken, herkent ze hen meteen. Niet veel later vraagt ze echter naar Wim Veugelen en wanneer hij komt. Jan, Linda en Leen zijn verbaasd en ze zijn ongerust over haar toestand. Ze besluiten om voorlopig nog even niets te zeggen tegen Niko. De volgende dag is ze met Leen alleen op de kamer en wordt er al snel duidelijk dat er iets mis is, wanneer ze verschillende rare dingen vraagt, die 8 jaar geleden gebeurd zijn. Ze vraagt of Paul Jacobs niet kwaad zal zijn op Leen, omdat ze heel de dag bij haar is, waarna Leen haar duidelijk maakt dat ze geen stage meer loopt in het ziekenhuis. Daarna vraagt ze ook nog hoe het is met Bart Van den Bossche en Brenda Vermeir en hoe hun kinderen, Hannah en Jelle, het op school doen. Ten slotte vraagt ze opnieuw wanneer Wim komt. Leen verzwijgt nog altijd dat hij al lang uit haar leven verdwenen is en wanneer ze naar de gang gaat, zegt ze haar dat ze naar hem gaat bellen. Ze wordt gebeld door Niko, die vraagt of hij kan langskomen. Leen raadt hem dat af, maar hij komt toch. Wanneer hij Mieke bezoekt, vraagt ze opnieuw aan Leen wie hij is, waarna ze haar vertelt dat hij haar man is. Ze zegt dat ze hem niet kent en wanneer Niko haar wilt aanraken, trekt ze zich weg en kijkt ze raar naar hem. Niet veel later komen ze haar halen, om onderzoeken te doen, en wanneer ze alleen in Miekes kamer zijn, vertelt Leen aan Niko dat, door haar lange coma, er een stukje van haar geheugen op de verkeerde plaats is terecht gekomen en dat ze niet weet of dit ooit nog terug goed zal komen, maar dat ze haar in ieder geval wat tijd moeten geven en dat ze Niko beter een tijdje niet meer kan zien.

De dagen daarna wordt al snel duidelijk dat Mieke helemaal van karakter veranderd is en dat ze niet meer terug wilt naar haar oude leven. Ze laat al snel haar haar knippen, ze gooit bijna al haar oude, volgens haar, seutige kleren weg en ze koopt nieuwe stoerdere en uitdagendere kleren. Niet veel later zoekt ze opnieuw contact met Wim en spreekt ze met hem af. Wanneer ze een paar dagen later aan zijn deur staat, vraagt ze hem of ze niet gewoon opnieuw kunnen beginnen, net zoals vroeger.

Foto's

Trivia

Lees Meer

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.