FANDOM


Mohammed El Faroussi
Seizoenen 12 ProfielMohammed
Eerste verschijning Aflevering 80 - 17 april 1992
Laatste verschijning Aflevering 250 - 2 april 1993
Gespeeld door Said Laktit
Kinderen -
Ouders Khader El Faroussi & Onbekend
Huidige categorie Vorige Nevenpersonages
Algemene InformatieFamilie en LiefdeslevenStudies en BeroepslevenVerhaallijnenTriviaFoto'sLees Meer

Algemene Informatie

Mohammed El Faroussi is een nevenpersonage dat van 17 april tot en met 4 november 1992, op 3 december 1992 en van 24 maart 1993 tot 2 april 1993 vertolkt werd door Said Laktit

Familie en Liefdesleven

Mohammed en zijn ouders hebben heel hun leven in Limburg gewoond, maar verhuizen in april 1992 naar Mechelen. Mohammed is enig kind. Hij is Marokkaans van afkomst, maar in België geboren. Zijn volledige familie woont nog steeds in Marokko en ze gaan er geregeld op bezoek.

Wanneer Mohammed Veronique Van den Bossche ontmoet, kan hij het onmiddellijk goed met haar vinden. De twee blijven wel gewoon vrienden, maar Mohammed wil graag een vaderfiguur zijn voor het ongeboren kindje van Veronique. Enkele weken later heeft Veronique echter een miskraam.

Studies en Beroepsleven

Wanneer Mohammed met zijn ouders naar Mechelen verhuist, gaat hij naar dezelfde middelbare school als Veronique. Nadat hij met zijn ouders naar Wallonië verhuist is, gaat hij aan de slag in een drukkerij.

Verhaallijnen

Schermafbeelding 2019-04-10 om 19.59.15
Schermafbeelding 2019-04-28 om 17.01.03

Ontmoeting met Veronique

Mohammed is onlangs met zijn ouders naar Mechelen verhuist vanuit Hasselt en ontmoet Veronique toevallig in het park op de dag van de begrafenis van Mark. Veronique heeft het moeilijk en Mohammed probeert haar te troosten. De twee beginnen een mooie vriendschap, maar door de omgeving van Veronique wordt dit niet in dank afgenomen. Iedereen denkt dat ze Mark al vergeten is en onmiddellijk naar de volgende jongen is gegaan om hem te vervangen. Marie-Rose komt via Peter te weten dat haar dochter omgaat met een Marokkaanse jongen en verbiedt haar om Mohammed nog langer te zien. Veronique trekt zich niets aan van de opmerkingen van haar vrienden en familie en laat Mohammed hiervoor niet vallen.

Schermafbeelding 2019-04-16 om 19.59.20
Screenshot 2019-04-25 at 11.12.16

De abortus

Mohammed raakt goed bevriend met Picasso en Birgit, terwijl de andere jongeren van Het Vissershuis het absoluut niet voor Mohammed hebben. Birgit vertelt aan Mohammed dat Veronique zwanger is van Mark en bovendien van plan is een abortus te laten uitvoeren. Mohammed schrikt hiervan en maakt Veronique duidelijk dat abortus niet de juiste beslissing is. Hij stelt haar zelfs voor om de rol van vaderfiguur op zich te nemen in de hoop dat ze nog van gedachte veranderd. Veronique gaat niet in op zijn voorstel en maakt een afspraak bij de abortiskliniek. Marie-Rose steunt Veronique in haar beslissing en probeert Mohammed nogmaals bij haar dochter weg te halen. Op de dag van de ingreep kan Veronique de woorden van Mohammed niet uit haar hoofd zetten en gaat ze toch niet door met de procedure. Ze kiest definitief voor haar kindje en aanvaardt de hulp van Mohammed voor de opvoeding.

Schermafbeelding 2019-04-26 om 15.31.16
Screenshot 2019-05-31 at 16.08.00

Racistische uitspraken

Dankzij de constante aanwezigheid van Mohammed, ontstaat er een breuk in de vriendengroep van de Bende van Cartouche. Peter, Willy en Jean-Pierre willen Mohammed niet in hun buurt en gaan ver in hun pesterijen, die al snel evolueren naar racisme. Verschillende keren gaan Peter en Mohammed met elkaar in gevecht door de uitspraken van Peter en Veronique voelt zich gevangen tussen twee vuren. Picasso steunt Mohammed wel volledig en gaat in tegen zijn ‘zogezegde’ vrienden waardoor ook hij het mikpunt wordt van hun pestgedrag. Uiteindelijk wil Peter zijn excuses aanbieden en nodigt hij Mohammed, Birgit en Picasso bij hem thuis uit voor een feestje. Het loopt al snel uit de hand wanneer Peter Birgit mee naar boven sleurt. Birgit beschuldigt Peter van verkrachting en Mohammed en Picasso halen er de politie bij die vervolgens Peter komen arresteren...

Aflevering 119 08.29.56
Aflevering 120 09.47.35

Het proces van Peter

Peter wordt door de onderzoeksrechter aangehouden voor de verkrachting van Birgit en verdwijnt zelfs een tijdje in de gevangenis. Mohammed en Picasso worden opgeroepen als getuigen op het proces en zijn niet van plan om Peter in een mooi daglicht te plaatsen. Veronique twijfelt aan het verhaal van haar beste vriendin en is eerder geneigd om Peter te geloven. Op het proces van Peter is het duidelijk woord tegen woord, want Peter en zijn vrienden leggen allemaal dezelfde verklaring af dat er die avond niets gebeurd is. Bovendien zijn er geen bewijzen gevonden dat er een verkrachting heeft plaatsgevonden omdat Birgit te laat onderzocht is door een dokter. Peter wordt door de rechter vrijgesproken.

Aflevering 138 om 16.41.06
Aflevering 136 om 21.31.59

De wraak van Khader

Khader El Faroussi, de vader van Mohammed, heeft het proces via zijn zoon van dichtbij gevolgd en kan het niet verkroppen dat Peter zijn verdiende straf niet gekregen heeft. Hij vindt dat Mohammed zich moet wreken voor alle lelijke dingen die Peter gedaan heeft, want hij heeft zijn volledige familie schande aangedaan. Khader gaat langs alle mensen in Peters leven om ze te waarschuwen voor zijn slechte daden en luistert niet naar de raad van zijn zoon om het hele voorval te laten rusten. Birgit kan ondertussen het verdicht van de rechter niet verkroppen en zondert zich af van Picasso en haar vrienden. Willy, Jean-Pierre en Chantal proberen op hun beurt het terug goed te maken met Picasso en aanvaarden Mohammed nu ook in de groep.

Aflevering 141 om 17.31.19
Aflevering 141 om 17.37.47

De woningbrand

Op een dag loopt Peter langs het huis van Mohammed en merkt hij dat er een hevige brand woedt. Khader is nog steeds binnen en Peter riskeert zijn leven om de vader van Mohammed te redden. Later in het ziekenhuis kunnen Mohammed en Peter voor het eerst elkaar de hand schudden en willen ze alles in het verleden laten. Peter stelt zelfs aan Mohammed en zijn familie voor om bij hem in te trekken tot ze een oplossing vinden voor hun woningprobleem. Uiteindelijk kunnen ze terecht in een huisje van de gemeente dankzij Walter. Een tijdje later neemt Mohammed afscheid van zijn vrienden omdat zijn ouders ervoor gekozen hebben bij hun nonkel in Wallonië in te trekken. Mohammed probeert nog een brief te sturen naar Veronique om zijn liefde te verklaren, maar krijgt geen antwoord.

Aflevering 243 13.47.20

Hereniging

Enkele maanden later keert Mohammed voor een tijdje terug naar Mechelen en botst hij in het station op Veronique. Het weerzien is hartelijk en Mohammed zoekt ook zijn vrienden van Het Vissershuis terug op. Het wordt hem meteen duidelijk dat Veronique verder gegaan is met haar leven wanneer ze merkt dat er meer aan de hand is tussen haar en Picasso. Veronique maakt Mohammed duidelijk dat er bij haar nooit gevoelens zijn geweest.

Foto's

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.