FANDOM


Morgane Maes
Seizoenen 181920 42363-familie-tine-laureyns-is-de-nieuwe-verpleegster-morgane-551339
Eerste verschijning Aflevering 4060 - 18 maart 2009
Laatste verschijning Aflevering 4424 - 22 september 2010
Gespeeld door Tine Laureyns
Kinderen -
Ouders Onbekend
Huidige categorie Vorige Hoofdpersonages
Algemene InformatieFamilie en LiefdeslevenStudies en BeroepslevenVerhaallijnenTriviaGeneriekGalerijFoto's

Algemene Informatie

Morgane Maes is een hoofdpersonage dat van 18 maart 2009 tot en met 22 september 2010 vertolkt wordt door Tine Laureyns.

Familie en Liefdesleven

Een monogaam bestaan is voor Morgane geen optie. Ze is een echte mannenverslindster en wil zich niet binden. Ze gaat van het ene feestje naar het andere, en sleurt haar beste vriendin Mieke Van den Bossche mee. Wanneer Mieke een vaste relatie heeft met Pieter De Deyn, is dat voor Morgane een reden om de vriendschap te beëindigen.

Studies en Beroepsleven

Morgane is een verpleegster in het Algemeen Ziekenhuis en een collega van onder meer Mieke Van den Bossche en Linda Desmet. In het najaar van 2010 vertrekt ze naar Spanje om tot rust te komen en geeft haar ontslag.

Verhaallijnen

Morgane werkt als verpleegster in het Algemeen Ziekenhuis en wordt een collega van Mieke Van den Bossche. De twee kunnen het aanvankelijk absoluut niet met elkaar vinden. Morgane is namelijk een echte flapuit en mannenverslindster, en flirt openlijk met dokter Paul Jacobs. Mieke heeft zelf stiekem een affaire met Paul, en is stikjaloers. Ook Leen Van den Bossche, die verloofd is met Paul, merkt op dat Morgane zich wel heel los gedraagt in de buurt van Paul. Na verloop van tijd ontpopt Morgane zich tot een goede vriendin van Mieke, en kersverse verpleegster Linda Desmet.

Mieke Van den Bossche laat zich op sleeptouw nemen door haar collega Morgane. Ze gaan samen uit en Mieke bekent haar zelfs dat ze iets gehad heeft met dokter Paul Jacobs. Morgane besluit het geheim te bewaren, en de twee groeien nog dichter naar elkaar toe. Mieke vertelt aan haar halfzus Leen Van den Bossche dat ze een affaire heeft gehad met Paul, en hun huwelijk wordt stopgezet. Nadien merkt Morgane dat Paul opnieuw in zijn oude gewoontes valt. Hij flirt er openlijk op los met haar, en Morgane wil hem een lesje leren. Ze lokt hem naar haar appartement en maakt er uitdagende foto's van hem. Morgane hangt de foto's op in het Algemeen Ziekenhuis en diensthoofd Victor Praet ontslaat Paul op staande voet. Morgane voelt zich schuldig, en ze kan ervoor zorgen dat Paul zijn job terug krijgt, op voorwaarden dat hij zich laat behandeling voor zijn verslaving.

Morgane heeft een grote waterlek in haar appartement, en moet een tijdelijk onderdak zoeken. Ze mag logeren bij Linda Desmet en Jan Van den Bossche. Jan vindt de aanwezigheid van deze jonge verpleegster wel aangenaam, maar Morgane is er minder blij mee. Na enkele dagen houdt ze het voor bekeken en mag ze tijdelijk bij Mieke intrekken. Mieke heeft al meteen spijt, omdat Morgane niet meteen de netste persoon is. Morgane probeert Mieke wat meer van het leven te laten genieten, en samen gaan ze geregeld op stap. Ze sleurt Mieke mee naar een flamincoles, waar ze verliefd wordt op dansleraar Pieter De Deyn. Morgane probeert de twee te koppelen. Tot haar grote verbazing lukt het, maar Morgane is van mening dat Mieke niet meteen een serieuze relatie moet beginnen.

De weken nadien neemt Morgane meer en meer het appartement van Mieke over. Ze besluit haar eigen appartement te verhuren, zodat ze definitief bij Mieke kan intrekken. Na een fitnesstest is Morgane allesbehalve tevreden met het resultaat. Ze wil meer aan sport doen en wil samen met Leen en Mieke meedoen aan de 4x4-trophy. Morgane lijkt vastberaden om te winnen, maar tijdens de trainingen is daar weinig van te merken. Het damesclubje mag verder gaan in de 4x4-wedstrijd, maar Morgane haakt af omdat er te weinig knappe gasten aan deelnemen.

Mieke heeft de rekeningen bestudeerd en ze dringt bij Morgane aan om zuiniger te leven. Ze herinnert Morgane aan de achterstallige huur en ze dringt nogmaals aan om minder water en elektriciteit te verbruiken. Er komen nog meer barsten in hun vriendschap wanneer Mieke terug in contact met Pieter komt. Deze keer beginnen ze wel een relatie, en Morgane gedraagt zich als een jaloerse puber. Morgane en Mieke doen nooit meer iets samen, en bovendien krijgen ze thuis altijd het gezelschap van Pieter. Ze voelt zich achteruitgeschoven en probeert Mieke jaloers te maken door met Linda op stap te gaan, met weinig succes.

Morgane heeft nog steeds last van jaloerse oprispingen. Het stoort haar hoe langer hoe meer dat Mieke Van den Bossche al haar vrije tijd met haar vriend Pieter De Deyn doorbrengt. De enige troost voor Morgane is dat zij en Mieke allebei op de spoedafdeling werken. Anders zouden ze mekaar nooit meer zien. Tot Mieke het werkrooster zodanig laat aanpassen dat ze op dezelfde momenten als Pieter vrij is. Voor Morgane is dit een slag in het gezicht.

Tijdens het heffen van een zware patiënt, krijgt Morgane last in haar rug. Tijdens een shiatsumassage van Trudy Tack de Rixart de Waremme vertelt Morgane openlijk over haar jaloezie. Er komen hevige emoties los en Morgane besluit om tijdelijk naar Spanje te gaan om tot rust te komen. Enkele weken later krijgt Mieke een postkaart uit Spanje met de boodschap dat Morgane niet meer zal terugkomen en haar ontslag geeft in het ziekenhuis.

Trivia

  • Toen actrice Tine Laureyns haar opwachting maakte, was het al duidelijk dat de rol van Morgane van tijdelijke aard zou zijn omdat ze slechts een jaartje wou meedraaien in de soap.

Generiek

Galerij

Foto's

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.