FANDOM


Musto
Seizoenen 2425 MustoProfielS25
Eerste verschijning Aflevering 5434 - 22 januari 2015
Laatste verschijning Aflevering 5689 - 10 maart 2016
Gespeeld door Joni Van Swalm
Kinderen -
Ouders Onbekend
Huidige categorie Vorige Gastpersonages
Algemene InformatieVerhaallijnenFoto's

Algemene Informatie

Musto is een gastpersonage dat van 22 januari 2015 tot en met 10 maart 2016 vertolkt wordt door Joni Van Swalm.

Verhaallijnen

Niko Schuurmans gaat aan de werk als straathoekwerker en komt zo in contact met de bende van Musto. Hij houdt de jongens nauwlettend in de gaten en probeert contact te maken, zonder veel succes. Wanneer er een gevecht plaatsvindt, probeert Niko tussenbeide te komen, maar dat wordt hem niet in dank afgenomen. Musto vraagt zich luidop af wat Niko van plan is. Ze willen hem testen als straathoekwerker en vertellen luidop over hun plannen om een nachtwinkel te overvallen. Niko zit in een tweestrijd. Belt hij de politie of blijft hij loyaal aan de jongeren? Cis Moens geeft Niko het advies om niets te doen, want ze willen hem alleen maar testen. Musto en zijn vrienden beginnen Niko steeds meer te vertrouwen en Niko gaat een stapje verder. Hij wil de jongens helpen door een voedseluitdelingsplan op te stellen. Met restjes uit de Foodbar, kunnen ze een zakcentje verdienen door het eten te verkopen aan de mensen uit de buurt.

Na zijn succes met Musto en zijn makkers, worden hij en Niko goede vrienden. Musto is dan ook een grote steun voor hem tijdens zijn volgend project: Nena De Vriendt. Nena is een twintigjarig meisje dat noodgedwongen als prostituee aan de slag moet om te overleven op straat. Musto geeft Niko het advies om zo ver mogelijk van haar weg te blijven, maar Niko wil het meisje helpen.

Niko komt plots na enkele maanden een gewonde Nena tegen. Ze prostitueert nu onder de naam Angel. Niko krijgt te horen dat Nena slaag krijgt bij het prostitueren. Musto en Cis Moens raden beiden Niko aan om zich niet met de zaak te bemoeien. Nadien is Musto nog steeds een goede vriend voor Niko. Musto en zijn vrienden komen Niko geregeld helpen bij de opstart van de brouwerij. Wanneer Musto en Youssef op een keer in de clich geraken, wordt Niko kwaad op hen en gooit ze buiten.

Wanneer Niko en Mieke Van den Bossche inbrekers over de vloer krijgen, voelt Mieke zich niet meer veilig. Niko wil zijn vrouw helpen en koopt van Musto een revolver. Mieke wil absoluut niets weten van het ding, en eist dat Niko het onmiddellijk teruggeeft aan Musto.

Foto's

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.