FANDOM


Nieuw Leven Niko Op De Vlucht Jacht op Guido & Emma


Niko Op De Vlucht is de reeks die loopt van 29 juni tot 16 augustus 2016. Deze webisodes gaan over de dramatische gebeurtenissen na de seizoensfinale van het 25ste seizoen. Aartsvijand June Van Damme is neergeschoten en heeft het niet overleefd. Er zijn veel verdachten, maar het is Niko die op de vlucht is voor de politie. Wie heeft June neergeschoten? Was het effectief Niko of is er een andere dader in het spel?

Verhaallijnen

Schermafbeelding 2016-06-29 om 22.45.04
Schermafbeelding 2016-06-29 om 22.25.16
13585056 10154376847622491 6046501551080940326 o
NODV-6juli2016-3
13582035 1134062316655607 3113265667862647460 o
NODV-Aflevering 9
NODV-afl.11-1
NODV-13juli2016
NODV-Aflevering13-1
NODV-Afl15
13723863 1143544552374050 9157124956274689608 o
NODV-Afl17
NODV-Afl19
NODV-Afl20
NODV-Afl21
NODV-Afl22
NODV-Afl23
NODV-Afl25
NODV-Afl26
NODV-Afl27-2
NODV-Afl28-2
NODV-Afl29
NODV-Afl34-2
NODV-Afl35

June Van Damme wordt dood aangetroffen op VDB Fashion. Niko Schuurmans dumpt het moordwapen nog snel in een container en vlucht weg. Al snel is de politie ter plaatse. Hoofdinspecteur Ruth Delaet denkt dat June haar moordenaar persoonlijk kende. Eén dag na de moord op June zijn er al vier verdachten: Niko, Peter Van den Bossche, Simon Feyaerts en Stan Lauwers. Elk met z'n eigen motieven. Terwijl Ruth denkt dat Stan schuldig is, denkt inspecteur Stef Mortier dat Niko de dader is. Beiden zijn ervan overtuigd dat ze met harde bewijzen moeten afkomen bij de rechter en dus niet met vermoedens. Meneer De Prins, een getuige, heeft iemand het moordwapen in de container zien droppen. Terwijl Stef beslist zelf het wapen in de container te zoeken, ondervraagt Ruth de getuige. Meneer De Prins slaagt erin om Niko te identificeren op het politiebureau, tot grote vreugde van Stef.

Niko is opgepakt en wordt ondervraagd door Stef. Alle bewijzen wijzen in zijn richting maar hij blijft ten stelligste ontkennen dat hij June heeft vermoord. Niko's vingerafdrukken staan namelijk op het pistool dat de politie heeft teruggevonden in de container naast VDB Fashion. Stef en Ruth confronteren hem met deze feiten. Nadien wordt Niko door Jef Lits en twee collega's vervoerd in een politiewagen. Wanneer er een misverstand gebeurd op de weg, ziet Niko zijn kans om te ontsnappen. Hij valt Jefs collega aan en verlaat de politiewagen. Nu Niko ontsnapt is, gaat de politie hem meteen achterna. Hij beslist een auto te carjacken en de bestuurder onder schot te houden. Ondertussen zitten Stef en Ruth Niko op de hielen. Hij slaagt erin om zijn handboeien los te krijgen. Stef en Ruth slagen erin om de gecarjackte auto te stoppen, maar ontdekken dat Niko reeds de auto verlaten heeft. Niko slaagt erin om uit de handen van de politie te blijven. Hij beslist de fiets van een tiener af te pakken en op de vlucht te slaan.

Nu Niko gezocht wordt, beslist hij zich schuil te houden in een kraakpand. Hij legt zich er neer op een oude matras en valt in slaap. Wanneer Niko wakker wordt met een onbekende voor zijn neus, schrikt hij. Deze persoon begint hem aan te vallen. Tijdens het gevecht met de junkie is Niko gewond geraakt. Plots komt er een oude bekende binnengewandeld: Sasha Verhegstraete. Hij vertelt dat Thijs overal is gaan rondbazuinen dat hij iemand heeft neergestoken met een mes. Sasha voelde aan dat dit om Niko ging en besliste om naar het kraakpand toe te gaan. Hij verzorgt de wonde van Niko en voorziet hem van water, kledij en de nodige medicatie. Ondertussen wordt Thijs opgepakt door de politie. Stef krijgt hem zo ver dat hij de schuilplaats van Niko onthult. Net op dat moment beslist beslist Niko het kraakpand te verlaten. Voordat hij vertrekt, krijgt hij nog een Pay&Go-gsm van Sasha mee, zodat ze contact kunnen houden. In de traphal van het gebouw komt Niko echter een gewapende Stef en Ruth tegen. Hij is de politie echter weer te slim af.

Stef en Ruth slagen er wel in om Sasha op te pakken. Nu hij opgepakt is, wordt Sasha aan de tand gevoeld door Stef en Ruth. Hij wilt echter geen informatie lossen over Niko. Niko beslist op zijn beurt om terug naar De Proeverij te keren. Daar ontdekt hij dat deze in de gaten gehouden wordt door 2 agenten. Niko probeert alsnog de brouwerij binnen te geraken, maar wordt door de agenten ontdekt en achtervolgd. Terwijl de agenten in de brouwerij naar Niko zoeken, heeft Niko zelf reeds het gebouw verlaten. Hij beslist de wagen van de politieagenten te stelen en weg te rijden. Aangezien Niko nog steeds niet door heeft dat Stef met Sasha's gsm hem wijsgemaakt heeft dat Mieke Van den Bossche's toestand achteruit gaat, rijdt hij naar het Algemeen Ziekenhuis toe. Daar wachten Ruth en Stef Niko echter op, samen met enkele andere undercoveragenten. Niko is hen echter te slim af. Hij laat een man zich voordoen als zichzelf zodat hij in de tussentijd Mieke's ziekenhuiskamer kan binnenglippen. Daar wordt Niko betrapt door een dokter. Hij slaat hem neer, steelt diens doktersjas en verlaat het gebouw.

Wat later belt Niko Stef op en probeert zijn onschuld aan te tonen door meer bewijzen te leveren. Stef maakt hem duidelijk dat de resultaten van het onderzoek duidelijk maken dat de de kogel waamee June werd doodgeschoten uit Niko's pistool komt en zijn vingerafdrukken op de loop van dit wapen werden teruggevonden. Niko maakt duidelijk dat dit niet betekent dat hij de persoon is die de trekker heeft overgehaald. Hij vertelt tevens dat er voor de moord op June werd ingebroken in zijn brouwerij om de pistool te stelen. Het raam was reeds geforceerd voordat Niko er toekwam. Stef zegt dat dit tijdens de huiszoeking echter niet werd vastgesteld en Niko waarschijnlijk zelf het raam had geforceerd. Ondertussen wordt zijn gsm getraceerd en gaan Stef en Ruth naar hem op zoek. De inspecteurs vinden enkel de gsm terug en 2 tieners die meewerkten aan Niko's plan in ruil voor geld.

Wanneer Niko wat eten koopt in een nachtwinkel, ziet hij dat er een opsporingsbericht voor hem de ronde gaat. Hij besluit om zich minder herkenbaar te maken. Niko trekt naar een kringwinkel en steelt er kledij. Nu Niko zich andere kleren heeft aangeschaft, probeert hij zich zo onopvallend mogelijk te gedragen. Maar wanneer hij op enkele jongeren stuit, wordt dit moeilijk. Ze krijgen Niko zover dat hij hen aanvalt. Een getuige belt meteen de politie op, maar vinden Niko niet. Ondertussen begeeft Niko zich naar de buurt van VDB Fashion en geraakt er aan de praat met Marc, de eigenaar van een ijskar die zich dagelijks tot 20 uur op het plein voor het gebouw van VDB staat. Hij vertelt Niko dat hij bij dakloze Pierre moet zijn als hij meer wilt weten over wat er zich na 20 uur afspeelt op het plein.

Niko gaat op zoek naar Pierre. Hij wandelt naar Poverello, waar hij kennismaakt met hem. Aanvankelijk komt er niet veel uit de mond van deze dakloze man. Niko beslist hem 20 euro spreekgeld te geven. Pierre vertelt op zijn beurt dat hij in de late avond een wagen met een kapotte bumper voorbij heeft zien rijden én ook een schot heeft gehoord. Niet veel later stormen Stef en Ruth Poverello binnen en slaat Niko nogmaals op de vlucht. Nu Niko erin geslaagd is om Pierre zijn geheugen op te frissen en bewijzen heeft vast gekregen voor de moord op June, probeert hij in contact te komen met Stef. Niko gaat naar een bank en zorgt ervoor dat het alarm afgaat. Via de camera's spreekt hij een boodschap in voor Stef. Niko wilt namelijk dat hij en Ruth de informatie, die hij via Pierre verkregen heeft, natrekt. Stef begint stilaan in Niko's onschuld te geloven. Hij gaat samen met Ruth op zoek naar Pierre. Met het geld dat Pierre van Niko heeft gekregen, is hij nadien alcohol gaan kopen in een shop en heeft zich te pletter gezopen. Stef en Ruth vinden Pierres levensloze lichaam terug. De straat wordt door de politie afgezet.

Ondertussen probeert Niko zoveel mogelijk bewijsmateriaal bijeen te sprokkelen. Hij zoekt verder naar mogelijke getuigen en komt terecht bij buurman Erik Verstraeten. Erik vertelt Niko dat hij op de dag van de moord op June op zijn appartement aan zee verbleef en zijn dochter, Maaike, toen bij een vriendin is blijven slapen. Niko is ten einde raad en vraagt hem om te liegen tegen de politie. Erik weigert om dit te doen, met als gevolg dat Niko agressief wordt tegenover hem. Erik slaagt erin om hem te kalmeren en geeft Niko zijn woord om het contact tussen hen niet te verklikken bij de politie. Net nadat Niko Eriks huis verlaat, beslist hij toch de politie op te bellen. Niko voelt dit aan en keert terug naar binnen, waar hij Erik bedreigt met een pistool. Plots komt Eriks dochter Maaike Verstraeten thuis. Niko houdt haar en Erik gegijzeld. Maar hij heeft niet door dat de politie ondertussen alles kan volgen via Maaikes gsm. Ruth en Stef laten de gsm traceren en de politie is al snel ter plaatse. De politie staat klaar om het huis waar Niko zich bevindt met zijn twee gijzelaars binnen te vallen. Maar Stef wilt het anders aanpakken en gaat alleen naar binnen om met een bezwete Niko te spreken. Wanneer hij door heeft dat Niko geen geladen wapen heeft, rest er Niko niet veel opties meer en geeft hij zich over.

Net voordat de politie Niko wilt meenemen, geeft Maaike aan dat ze de nacht van de moord op June wel degelijk thuis was. Ze biecht haar vader Erik op dat ze die dag met Yves thuis was in plaats van bij haar vriendin Silke. Maaike vertelt erbij dat ze die dinsdagavond wel degelijk iets heeft zien gebeuren vanuit haar raam. Niko wordt alsnog meegenomen... Wie heeft Maaike gezien bij de brouwerij? Dat én nog veel meer kom je te weten in het 26ste seizoen van Familie!

Personages

Terugkerende Personages

Nieuwe Personages

Flashbacks

Webisodes

Zie hier.

Trivia

  • In tegenstelling tot de andere online reeksen die volgde op een seizoensfinale, werd de eerste aflevering van deze reeks pas na een uur na de eerste uitzending van de finale online geplaatst.
  • In deze webserie keert na lange afwezigheid een oude bekende terug: Jef Lits. De makers van Familie zeiden op hun Facebook-pagina dat dit gedaan was als verassing voor de fans. Nadien keert ook personage Sasha Verhegstraete terug, na een afwezigheid van ongeveer 6 jaar.
  • De eerste week van seizoen 26 werden een aantal momenten uit de webserie herhaald, in combinatie met nieuwe fragmenten.
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.