FANDOM


Niko Schuurmans
Seizoenen 1819202122232425NODV26272829 Familie portret2017 niko 03
Eerste verschijning Aflevering 4004 - 12 januari 2009
Laatste verschijning -
Gespeeld door Jo Hens
Huidig beroep Werkloos
Huidige partner Mieke Van den Bossche
Kinderen -
Ouders † onbekend en Hilde Godemont
Huidige categorie Huidige Hoofdpersonages
Algemene InformatieFamilie en LiefdeslevenStudies en BeroepslevenVerhaallijnenTriviaGeneriekGalerijFoto'sLees Meer

Algemene Informatie

Niko Schuurmans is een hoofdpersonage dat sinds 12 januari 2009 vertolkt wordt door Jo Hens.

Familie en Liefdesleven

Niko heeft geen gemakkelijke jeugd gehad. Zijn vader ging er vandoor en verliet zijn gezin voor een andere vrouw. Hij verhuisde naar Griekenland, waar hij met zijn nieuwe vrouw nog een extra zoon kreeg: Steve Schuurmans. Zijn vader is inmiddels overleden. Ook zijn halfbroer Steve kwam in januari 2013 om het leven nadat hij werd aangereden. Met zijn moeder Hilde Godemont heeft Niko nog steeds contact.

Als jongeman had Niko veel vriendinnetjes, waaronder Annemie, en durfde hij al eens opscheppen over zijn vrouwelijke veroveringen. Na de breuk tussen Pierrot en Evy Hermans leek Niko een tijdje gevoelens te hebben voor Evy. De twee besloten om slechts vrienden te blijven. Ook de komst van Roos Sterckx zorgde voor vlinders in Niko's buik. Ze starten en relatie, maar deze komt tot een einde wanneer Roos beseft dat ze eigenlijk verliefd is op Maarten Van den Bossche.

Tegen alle verwachtingen in en ondanks het leeftijdsverschil tussen de twee, worden Niko en Mieke Van den Bossche een koppel. Na een anderhalf jaar gaan ze uit elkaar, omdat Niko haar heeft bedrogen met Evy Hermans. Na enkele mislukte relaties geeft Mieke hem nog een kans. Eind juni 2014 vraagt Niko haar ten huwelijk en het koppel trouwt op 19 december 2014. Nadat Mieke aangereden werd en een lange tijd in coma verbleef, is ze een 8 jaar van haar geheugen kwijt. Hierdoor is ze Niko vergeten en denkt ze dat Wim Veugelen de man van haar leven is. Op aanraden van de familie probeert Mieke terug een band met Niko op te bouwen, maar Mieke voelt de klik niet en verlangt meer en meer naar Wim. Na een one-night-stand met Wim beslist ze Niko te verlaten en ze vraagt de scheiding aan.

Wanneer Niko de breuk met Mieke verwerkt heeft, wordt duidelijk dat hij ondertussen enkele 'friends with benefits' opgescharreld heeft. Nadien klikt het goed tussen Niko en Amelie De Wulf, maar blijven ze gewoon vrienden. In mei 2017 wordt duidelijk dat Mieke opnieuw gevoelens heeft gekregen voor Niko en ze geven hun huwelijk een tweede kans.

Studies en Beroepsleven

Niko woonde bij zijn debuut bij zijn alleenstaande moeder en had geen werk. Hij is gepassioneerd door muziek, maar volgens zijn moeder zit er daar geen toekomst in. Dankzij de ontmoeting met Pierrot Van den Bossche krijgt Niko de kans om in de muziekwereld te stappen. Samen met Evy Hermans, Malika Van Gils en Iljo richten Niko en Pierrot het muziekgroepje The Project op. De groep heeft matig succes met de hulp van hun manager: Tino Hendrickx. Door strubbelingen tussen Pierrot, Evy en Malika omwille van de affaire van Pierrot en Malika staat de groep onder druk. Pierrot en Niko proberen met hun tweetjes verder te gaan, maar laten het groepje in alle stilte vallen. 

Nadien heeft Niko zijn leven op het goede spoor gekregen en gaat hij aan de slag als garagist. Deze job geeft hij op om als barman in de Jan en Alleman te gaan werken. Wanneer Rita Van den Bossche haar aandelen aan Niko verkoopt, wordt hij mede-eigenaar van het café. In het voorjaar van 2012 komen we te weten dat Niko automechanieker van opleiding is.

In 2015 geeft Niko zijn ontslag bij de Jan en Alleman om aan de slag te gaan als straathoekwerker in Mechelen. Hij wil de plaatselijke jeugd op het goede pad krijgen en ontfermt zich over de bende van Musto, prostituee Nena De Vriendt en drugsverslaafden Dean en Rik. Eind 2015 geeft Niko zijn ontslag als straathoekwerker omdat hij niet langer gewoon aan de zijlijn wil staan.

Niet veel later neemt hij de brouwerij van Gust Stuyvens over en noemt deze De Proeverij. Ondanks dat Niko's brouwerij gefinancierd wordt door Simon Feyaerts, is hij genoodzaakt om zijn aandelen van de Jan en Alleman te verkopen om alles te kunnen betalen. Enkele weken later komt zijn eigen bier op de markt: 'De Gust'. Hij was ook mede-eigenaar van de Mie&B, de Bed & Breakfast van Mieke, tot ze besloten ermee op te houden na het ongeluk van Mieke.

Op aanvraag van Niko stapt Mathias Moelaert begin 2019 mee in De Proeverij als zakenpartner. De twee nemen samen de Jan & Alleman over en willen de brouwerij verder uitbreiden. In oktober 2019 verkoopt Niko in een opwelling de brouwerij en het café aan Mathias en Peter Van den Bossche, waardoor hij plots zonder werk zit.

Verhaallijnen

Toen Niko nog een kind was, ging zijn vader ervandoor naar Griekenland met een andere vrouw, waardoor Niko volledig door zijn moeder Hilde Godemont opgevoed werd. Niko kent een turbulente jeugd en bakt er weinig van op school. Na zijn middelbaar Electro-mechanica, besluit Niko hier niets mee verder te doen, want hij vindt het belangrijker om rond te hangen met zijn vrienden.

Pierrot Van den Bossche maakt zijn opwachting op het basketbalpleintje waar Niko en zijn maten Iljo, Kenny en Driss geregeld rondhangen. Pierrot probeert contact te zoeken, maar Niko stelt zich zeer vijandig op. Pierrot geeft niet op en besluit vooral Niko te viseren, omdat hij merkt dat de jongeman het niet gemakkelijk heeft. Niko laat het uiteindelijk toe dat Pierrot af en toe komt rondhangen met zijn maten, maar hij maakt het hem snel duidelijk dat hij beter uit de weg gaat als de bende van Sasha Verhegstraete zijn opwachting maakt. Niko en Sasha hebben al jarenlang ruzie over het basketbalpleintje en het komt regelmatig tot gewelddadige confrontaties.

Wanneer Niko op een dag bij hem thuis bezoek krijgt van Pierrot, vertelt Niko dat hij maar één grote passie in zijn leven heeft: muziek maken. Bovendien komt Pierrot te weten dat Malika Van Gils - de vriendin van Sasha - een zeer goede zangeres is. Pierrot beseft dat hij de twee bendes op deze manier bij elkaar kan krijgen en stelt aan Malika en Niko voor om samen als muziekgroepje op te treden. Hij wil de twee zelfs inschrijven voor een free podium. Sasha reageert woedend op dit voorstel en verbiedt zijn vriendin om contact te zoeken met Niko.

Pierrot wil de sfeer op het basketbalpleintje verbeteren en zorgt ervoor dat de gemeente het plein volledig heraanlegd. Het komt tot een match tussen de bendes van Niko en Sasha, maar dit verloopt niet zonder slag of stoot. Wanneer het pleintje niet veel later vernield is, krijgt Pierrot een flinke uitbrander. Pierrot blijft zich echter inzetten voor de jongeren en haalt zelfs de regionale televisie.

Niko begint het muziek-idee van Pierrot te appreciëren en maakt een demo om zijn talenten te laten zien. Ook Malika is overtuigd en gaat stiekem met Niko en Pierrot repeteren. Pierrot kan een optreden regelen voor het groepje - dat de naam The Project meekrijgt. Sasha komt echter te weten waar Malika mee bezig is en dreigt ermee alles te saboteren. Niko en zijn maten willen dit niet zomaar laten gebeuren en Sasha wordt flink aangepakt.

Familie4188
Familie4193
S19 afl117 01
Familie4274
Familie4312
Familie4356

Sasha is door de maten van Niko in elkaar geslagen en Malika dreigt ermee om The Project te verlaten om haar vriend te steunen. Pierrot doet zijn best om de groep bij elkaar te houden.

Twee maanden later

Malika is gestopt met The Project en Sasha en Niko besluiten hun ruzie bij te leggen. Malika blijft echter weigeren en Pierrot en Niko moeten met hun tweetjes verder. Ook Evy moet bemiddelen en slaagt hierin wanneer ze het nieuws vertelt dat ze een eigen platenfirma wil opstarten. Pierrot maakt ook een afspraak met producer Tino Hendrickx om The Project te coachen en Malika besluit haar job op te geven om terug fulltime aan de slag te gaan als zangeres.

Pierrot en Evy besluiten om The Project zelf te producen en Niko en Malika hervatten hun repetities. Pierrot probeert een optreden te regelen in een jeugdhuis, maar slaagt hier niet in. Niko reageert argwanend tegenover de kunsten van Pierrot en Evy als producers en luistert nogmaals naar het voorstel van Tino. Malika en Niko willen Pierrot aan de kant schuiven als manager, maar Pierrot legt zich niet neer bij deze beslissing. Niko wil daarom uit het groepje stappen en zet hierdoor Pierrot onder druk. Uiteindelijk gaan ze toch in zee met Tino.

Dankzij de tussenkomst van Tino lijkt het aan de beterhand te zijn met The Project, maar het zorgt ook voor strubbelingen in de groep. Zeker wanneer Malika door Tino overtuigd wordt om een contract bij zijn label te tekenen. Hierdoor is Malika plots eigendom van Tino en moet ze zijn toestemming vragen om te mogen repeteren met The Project.

Via Evy komt Niko te weten dat Pierrot en Malika met elkaar naar bed zijn gegaan en Niko is teleurgesteld in de twee. Zeker nu ze hierdoor de toekomst van het groepje op het spel zetten. Niko probeert Evy te overtuigen om de samenwerking met Malika te hervatten. Ook Tino wil gebruik maken van de ruzies binnen The Project om Evy een job aan te bieden binnen zijn label. Evy kiest uiteindelijk toch voor het groepje en Niko is opgelucht. Ze besluiten producer Tino links te laten liggen en Evy wil zich volledig focussen op The Project als producer.

Omdat de samenwerking tussen Evy en Malika niet lukt, besluit Malika de groep te verlaten. Tijdens een optreden in de Jan en Alleman staan Niko en Evy verbaast wanneer ze Pierrot horen zingen. Niko en Pierrot besluiten met hun tweetjes verder te gaan en samen met Sasha organiseren ze een benefiet om muziekinstrumenten te verzamelen en die nadien naar Afrika te verschepen. Niko maakt Pierrot het verwijt dat hij te veel tijd en energie in de de benefiet stopt en te weinig in The Project.

De mama van Niko heeft een nieuwe vriend en daar kan Niko het absoluut niet mee vinden. Evy en Pierrot besluiten hem een plaatsje aan te bieden in het studentenhuis, zeker nu de kamer van Leen vrijkomt. Niko gaat maar al te graag in op hun voorstel, maar hun verbazing is groot wanneer Niko ook zijn huisdiertje meebrengt: zijn rat genaamd 'Ratatouille'. In het studentenhuis zorgt de rat al snel voor opschudding. Wanneer Pierrot besluit om terug een job te zoeken, wordt The Project op een laag pitje gezet. Niko wil zijn eigen toekomst ook veilig stellen en gaat aan de slag in een garage. Desondanks doet Niko zijn best om te blijven repeteren met Pierrot, maar die heeft andere dingen aan zijn hoofd.

Twee maanden later

Schermafbeelding 2016-09-05 om 19.09.22
Schermafbeelding 2016-09-07 om 15.11.20
Schermafbeelding 2016-10-01 om 11.15.11
Schermafbeelding 2016-10-15 om 20.43.45
Familie4454
Schermafbeelding 2016-11-13 om 09.31.22
1005010 10152777414177491 4381504379712076314 n
Familie4481
909439906fa37e3a09957d618ac357e0
Schermafbeelding 2017-03-19 om 15.14.37
Familie4562
956e35330654a35ad6911aceb3eacd04
Schermafbeelding 2017-05-07 om 09.30.56
Familie4633

In het studentenhuis kan Niko het niet laten om Pierrot te plagen wanneer zijn 'saaie' collega Gerda hem telkens komt ophalen voor naar het werk te rijden. Ondertussen heeft Niko een nieuwe hobby gevonden om zich bezig te houden met Evy. Ze zijn allebei serieverslaafd en kijken de ene aflevering na de andere. Ze proberen dit angstvallig geheim te houden voor Pierrot, die het hele idee kinderachtig vindt.

Wanneer zowel Dimi als Rita ermee ophouden in de Jan en Alleman, is Jan dringend op zoek naar een vervanger. Op aanraden van Pierrot gaat Niko solliciteren en hij wordt aangenomen. Jan ziet veel potentieel in de jongen en wil hem persoonlijk opleiden tot een goede ober. Niko leert ook zo Maarten kennen en kan het goed met hem vinden. Jan schakelt Niko ook in om de proefreis van Dimi en Rita in het honderd te laten lopen, omdat Rita haar aandelen van het café aan Bert wil verkopen. Jan reist het duo achterna en blijft ondertussen met Niko in contact.

Niko is van mening dat Pierrot zich niet genoeg inzet voor The Project sinds hij bij de cultuurdienst werkt. Zeker wanneer hij te weten komt dat Pierrot op zoek moet gaan naar een bandje voor een optreden, en niet aan The Project denkt.

Om de verveling tegen te gaan, kan Niko Evy overtuigen om samen iets spannends te proberen. Niko neemt deel aan enkele straatracen en brengt Evy mee als zijn co-pilote. Evy krijgt een grote adrenalinekick, ook al kunnen ze maar op het nippertje ontsnappen van de politie. Wanneer uiteindelijk Pierrot dit te weten komt, wil hij bewijzen aan Evy dat hij geen saaie piet is en hij neemt ook deel aan een straatrace. Deze keer worden ze wel opgepakt door de politie en is Pierrot de enige die waarheid vertelt, tot groot ongenoegen van Niko en Evy. Ze komen er echter met een waarschuwing van af.

Anna en Albert zijn in het land en zoeken een slaapplaats. Pierrot vindt het tijd dat hij iets doet voor zijn grootmoeder en biedt zijn kamer in het studentenhuis aan. Niko ziet er enorm tegenop om samen te leven met twee bejaarden en maakt dit ook sterk duidelijk aan zijn huisgenoot. Wanneer de twee daadwerkelijk hun intrek nemen in het studentenhuis, komen de frustraties al snel aanzetten. Niko ergert zich aan het constante bemoei van Anna, terwijl zij zich niet kan verzoenen met zijn slechte manieren. Albert schakelt daarom Niko in om Anna te overtuigen zo snel mogelijk terug naar Benidorm te keren. Niko wil maar al te graag meewerken met zijn plannetje, maar het loopt in het honderd wanneer Anna hierin een uitdaging ziet om Niko op te voeden.

In het café komen Niko en Maarten oog in oog te staan met een mooie verschijning: Roos. Groot is hun geluk wanneer ze niet veel later als serveuse aan de slag gaat op aanraden van Linda. Niko heeft meteen een oogje op Roos, maar ook Maarten ziet de jonge vrouw zitten. De twee vechten dan ook voortdurend om haar aandacht en gedragen zich als kleine kinderen. Na het bezoek van de voedselinspectie wordt echter de keuken gesloten, waardoor plots de inkomsten enorm dalen. Jan moet Roos ontslagen als er niet snel meer klanten komen en zowel Niko als Maarten willen dit voorkomen. Met hun drietjes zorgen ze ervoor dat jonge klanten ook hun weg vinden naar het café door een Night Tropical te organiseren, met cocktails en luide muziek. De avond is een succes, maar Linda klaagt over de luide muziek. Tijdens de tweede Night Tropical belt Linda de politie en moet Jan uiteindelijk zwichten voor zijn vrouw en blaast hij het project op.

Leen keert na een halfjaar terug uit Spanje en neemt terug haar intrek in het studentenhuis. Omdat Niko ondertussen in haar kamer woont, moet Leen een kamer delen met Evy en dat ziet ze helemaal niet zitten. Wanneer ze merkt dat Niko en Evy het wel héél goed met elkaar kunnen vinden, wil ze de twee absoluut koppelen zodat ze terug een eigen kamer kan krijgen. Ook Maarten wil haar helpen, want als Niko en Evy samen zijn, heeft hij vrij spel bij Roos. Tijdens haar verjaardagsfeestje zorgt Leen ervoor dat zowel Niko als Evy goed gedronken hebben waardoor ze in hetzelfde bed wakker worden. Er is echter niets gebeurd tussen de twee en ze besluiten er niet verder over uit te wijken.

Ondertussen probeert Leen meer informatie los te peuteren bij Niko door stiekem met hem te chatten en zo naar zijn gevoelens voor Evy te polsen. Evy en Niko komen dit al snel te weten en willen Leen een poets bakken door haar wijs te maken dat Evy niet op Niko verliefd is, maar juist op Leen en dat ze daarom zo graag een kamer met haar deelt.

In de Jan en Alleman versiert Maarten een meisje in het bijzijn van Roos en ze reageert heel jaloers. Tegen Niko blijft ze echter beweren dat zij en Maarten gewoon vrienden zijn. Terwijl Maarten alleen aandacht heeft voor iemand anders, groeien Niko en Roos dichter naar elkaar toe en worden ze een koppel. Maarten krijgt het moeilijk en moet aan zijn omgeving toegeven dat hij toch verliefd is op Roos. Hij wil het haar duidelijk maken, maar wil ook de gevoelens van Niko sparen. Uiteindelijk betrapt Niko de twee in het appartement van Jan en maakt hij een einde aan zijn relatie met Roos.

Het gaat niet goed met de Jan en Alleman. De klanten blijven weg en Jan vertelt aan Maarten dat hij Roos of Niko zal moeten ontslaan om kosten te besparen. Bovendien heeft Niko nog steeds zijn loon niet gekregen en blijft hij Jan lastig vallen tot het geld gestort is. Jan begint nadien aan een stiekeme evaluatie van Niko en Roos en laat zelfs de klanten hun zegje doen. Deze nieuwe actie valt niet in goede aarde en Maarten gaat op zoek naar oplossingen om klanten te lokken. Maarten slaagt er uiteindelijk in om een seniorenclub naar de Jan en Alleman te lokken en dat zorgt ervoor dat de zaken weer goed gaat.

Rita wil weten of haar zoon contact zoekt met zijn biologische vader en vraagt aan Niko om het doen en laten van Pierrot neer te schrijven. Pierrot heeft dit al snel in de gaten en confronteert zijn moeder hiermee. Op hetzelfde moment maakt Rob zijn opwachting in het studentenhuis, nu hij opnieuw studeert aan de universiteit van Leuven. Niko geniet met volle teugen van de aanwezigheid van Rob, omdat hij kookt voor de studenten en elke morgen zorgt voor een uitgebreid ontbijt. Niko wil Rob bedanken en besluit samen met Pierrot en Cynthia de officiële doop van Rob te organiseren. Niko heeft echter iets te diep in het glas gekeken en nadien eindigt Rob in het ziekenhuis met een verstuikte voet.

Maarten en Roos stappen uit de Jan en Alleman om hun eigen cateringzaak te beginnen: de Roos Crevette. Ze schakelen de hulp van Niko in om een caravan om te toveren tot een professionele werkplek. Jan houdt de uren van Niko nauwgezet bij, want hij is van mening dat Niko te veel bij Maarten aan de caravan werkt. Tijdens een gezellige avond, maken Niko en Maarten plannen om nog meer zaken te starten en ze hebben iets te diep in het glas gekeken. Roos is het ondertussen kotsbeu om in een caravan te wonen en wil er eigenlijk mee stoppen. Roos maakt een einde aan haar relatie met Maarten en Niko stelt haar voor om in het studentenhuis te komen wonen.

0825-familie6maandag 0
Familie4674
Familie4724
Familie4703
Familie4738
Familie4752
Familie afl4803 02
Familie afl4841 02
Familie afl4847 01
640px-Familie afl4860 02
640px-Familie afl4875 01
Seizoensfinale14

Niko is van mening dat Maarten zijn trots moet inslikken en de eerste stap moet zetten om de ruzie met Roos bij te leggen. Maarten besluit dan toch met de Roos Crevette te stoppen en Niko gaat meteen tot actie over en zet de caravan te koop op het internet. Enkele dagen later is de Roos Crevette verkocht en leggen Maarten en Roos hun ruzie bij. Nadien krijgt Niko het nieuws van Evy en Pierrot te horen dat ze het studentenhuis gaan verlaten. Niko pakt zijn koffers en huurt een studio in Mechelen.

De badkamer van Mieke en Trudy heeft het begeven en Niko wordt door Jan opgetrommeld om deze te herstellen. Mieke en Trudy gaan een weekend op hotel zodat Niko vrij spel heeft, maar nadien wordt duidelijk dat de reparaties langer zullen duren en Mieke begint zich te ergeren aan de constante aanwezigheid van Niko. Bovendien begint Niko zich op zijn gemak te voelen in het appartement en gedraagt hij zich zeer familiair. Trudy merkt echter op dat Niko er goed uit zijn als hij aan het werken is, maar Mieke heeft er geen oog voor en gaat voortdurend in de clinch met hem.

Wanneer het werk er eindelijk opzit, lijkt het beter te gaan tussen Mieke en Niko en de twee komen elkaar nadien nog geregeld tegen. Na een avondje stappen belanden ze met hun tweetjes op het appartement en beginnen ze te kussen. De twee voelen zich aangetrokken tot elkaar en belanden de weken nadien meermaals met elkaar in bed. Niko begint verliefd te worden op Mieke, maar zij vindt hun leeftijdsverschil te groot. Mieke kan echter de aantrekking niet ontkennen en blijft met Niko afspreken. Uiteindelijk besluiten de twee naar buiten te komen als koppel, maar niet iedereen reageert daar even goed op. Bart vindt dat zijn zus in haar ongeluk loopt en Jan besluit Niko op staande voet te ontslaan.

Niko wordt door Veronique benaderd om een videoclip te maken voor MVM. Ze willen hem inschakelen als pianoist, samen met kindsterretje Laura Omloop. Niko gaat in op dit voorstel en werkt samen met Axel een goed idee uit.

Niko zit nog steeds zonder werk, maar ondertussen begint de familie in te zien dat hij en Mieke wel degelijk gelukkig zijn. Linda excuseert zich bij Mieke, omdat ze eerst argwanend reageerde. Maar het is vooral Anna die ontzettend blij is dat haar kleindochter opnieuw het liefdesgeluk gevonden heeft. Ze zet Jan op zijn plaats en zorgt ervoor dat Niko zijn job terugkrijgt binnen het café. Hoewel Jan een probleem blijft hebben met de relatie van Mieke en Niko probeert hij toch zijn ruzie met Niko uit te praten.

Niko stelt Mieke voor om te gaan samenwonen, maar dat idee ziet Mieke nog niet helemaal zitten. Niko begrijpt haar reactie niet en laat een tijdje niets meer van zich horen, tot Mieke een verklaring geeft voor haar gedrag. Ze leggen hun ruzie bij en Niko besluit voorlopig gewoon in zijn eigen studio te blijven wonen.

In de Jan en Alleman maakt plots de halfbroer van Niko zijn opwachting: Steve Schuurmans. De twee hebben elkaar nog nooit gezien om de vader van Niko jarenlang geleden naar Griekenland vertrok. Niko wil niets met Steve te maken hebben, maar tussen Steve en Mieke klikt het dan weer wel. Niko wil niet dat Mieke nog contact heeft met zijn halfbroer, maar ze kan hem overtuigen om naar zijn verhaal te luisteren. Steve blijft een tijdje logeren bij Mieke en dat zint Niko niet helemaal. Niko en Steve gaan samen op stap en Niko komt te weten dat Steve in de problemen zit door schulden. Het is voor Niko en Mieke dan ook even slikken wanneer Steve op een dag verdwenen is met de wagen van Niko en onbereikbaar is.

Vaste stamgast André Beynens is al een tijdje gescheiden en zoekt een nieuwe vrouw in zijn leven. Niko wil hem helpen door een account te maken op een datingwebsite. Het eerste afspraakje loopt echter in het honderd wanneer de vrouw in kwestie meer oog heeft voor Jan dan voor André zelf. Niko komt met het idee om een singles-avond te organiseren in de Jan en Alleman, maar opnieuw heeft dit weinig succes.

Niko en Mieke besluiten dan toch te gaan samenwonen en ze krijgen niet veel later ook gezelschap van Evy. Voor Niko is het even slikken wanneer Evy vertelt dat ze een relatie heeft met een vrouw: Jana Pleysier. Jan vraagt Niko uit over de situatie thuis met Evy en Jana en ook Rita kan haar ongenoegen niet verbergen.

Om even alle stress van de afgelopen weken te vergeten, willen Mieke en Niko op reis vertrekken. Niko wil hiervoor een camionette kopen en opknappen zodat ze samen een rondreis kunnen doen. Mieke is hier eerst niet voor te vinden, maar Niko kan haar toch overtuigen om voor een avontuurlijke vakantie te kiezen. Niko kan een koopje op de kop tikken via een oude kennis: Glenn De Bock. Niko mag zelfs de garage van Glenn gebruiken om de camionette volledig op te knappen.

Het wordt al snel duidelijk dat Glenn en zijn kompanen met louche zaken bezig zijn in de garage en ze willen zelfs de hulp van Niko inschakelen om hun vuile werk op te knappen. Niko gaat niet akkoord en besluit afstand te nemen van Glenn, maar ze besluiten hem op te zoeken in de Jan en Alleman om hem te bedreigen. Glenn probeert zelfs Mieke te gebruiken en gaat haar opzoeken in haar appartement om Niko onder druk te zetten. Het komt tot een gewelddadige confrontatie, waarbij Niko zwaar gekwetst wordt aan zijn hand.

Niko leest in de krant een artikel over een ramkraak en meteen gaat er een belletje rinkelen. Glenn blijft Niko bedreigen en hij besluit om alles op te biechten aan Mieke. Niko stapt naar de politie met zijn verhaal en inspecteur Anita Degeling neemt de zaak voor haar rekening. Glenn probeert ondertussen Niko om te kopen met zwijggeld, maar Niko wil het geld niet aannemen. Glenn gaat over tot meer drastische maatregelingen en probeert Niko en Mieke omver te rijden met zijn auto. Niko besluit toe te geven aan de dreigementen van Glenn om Mieke te beschermen en krijgt een opdracht van hem. Hij moet Glenn helpen met een overval. De politie wordt echter ingeschakeld en ze kunnen Glenn oppakken.

De schrik bij Niko en Mieke is groot wanneer ze het nieuws horen dat Glenn is kunnen ontsnappen. De politie besluit Mieke en Niko onder politiebewaking te plaatsen en net op dat moment keert Steve terug om zijn excuses aan te bieden. Niko besluit Steve te vergeven en licht hem in over de voorbije gebeurtenissen. Wanneer Niko en Mieke groen licht krijgen van de politie om hun leventje terug verder te zetten, wordt Mieke ontvoerd door Glenn. Niko krijgt een telefoontje van Glenn met de boodschap dat hij Mieke zal vermoorden als hij zichzelf niet komt overgeven.

Familie afl4886 10
Familie 4899 01
Familie afl4903 02
Familie afl4938 03
Familie afl4947 03
Familie afl4961 01
Familie afl4979 01
Familie afl4980 02
Familie afl4994 05
Familie afl4997 04
Familie afl5019 01
Familie afl5029 02
Familie afl5072 03

Niko haast zich naar de verlaten fabriek om Mieke te redden en de ultieme confrontatie met Glenn aan te gaan. Net wanneer Glenn op het punt staat om zowel Niko als Mieke neer te schieten, komt Steve opdagen met een pistool en kunnen ze samen Glenn overmeesteren. De politie wordt erbij gehaald en Glenn verdwijnt achter slot en grendel. Niko is zijn broer enorm dankbaar en geeft Steve de toelating om bij hem en Mieke te blijven logeren.

Om de spanningen van de afgelopen weken te vergeten, neemt Niko Mieke mee op reis naar Ibiza. Hij vraagt ondertussen aan Steve om op het appartement te passen, maar ook aan Evy om een oogje in het zeil te houden. Steve maakt echter van hun afwezigheid gebruik om wilde feestjes te geven en bij hun thuiskomst zijn Niko en Mieke onaangenaam verrast door de slordige staat van het appartement. Vooral de zetel, die volledig vernield is, moet vervangen worden en Niko eist dat Steve hiervan de kosten op zich neemt.

Steve blijft bij Mieke en Niko wonen, maar Niko eist dat hij zijn steentje bijdraagt in het huishouden en op zoek gaat naar een job. Steve lijkt echter geen haast te hebben en brengt zijn dagen als luierend door in de Jan en Alleman. Steve schrijft zich dan maar in bij verschillende interimbureaus, maar de jobs die hij daar aangeboden krijgt, houdt Steve nooit langer dan één dag vol. Steve maakt zelfs een afspraak met Veronique voor een job, maar komt opnieuw van een kale reis terug.

Steve gaat uiteindelijk aan de slag bij een poetsbureau, maar geeft al snel zijn ontslag om zijn droom waar te maken: een eigen reisbureau beginnen. Tot grote ergernis van Niko, is Mieke wild van dit idee en wil ze zelf Steve helpen. Niko vindt al snel dat Mieke te veel tijd in het project van Steve steekt. Wanneer Mieke zelfs financieel wil steunen, is dat voor Niko een brug te ver. Steve stelt aan Mieke en Niko een skireis voor in Bulgarije en Mieke wil investeren in het idee. Niko wil echter alles controleren in Bulgarije om er zeker van te zijn dat Mieke haar geld niet zal verliezen. Hij vertrekt in zijn eentje en laat Mieke en Steve alleen achter.

Wanneer Niko terugkeert uit Bulgarije, kan hij zijn enthousiasme niet verbergen. Niko stapt nu ook in het project en probeert samen met Mieke en Steve de reis volledig te organiseren. Niko krijgt echter geen vakantie van Jan om mee te gaan als begeleider. Mieke en Steve gaan daarom alleen en blijven twee weken weg.

Eenmaal terug in België, is Niko nieuwsgierig naar de verhalen van zijn broer en Mieke. Mieke lost echter weinig en vindt het verrassend wanneer ze beslist om bij de volgende reis zeker niet mee te gaan als begeleider. Niko begint te beseffen dat er meer aan de hand is en krijgt van Mieke te horen dat Steve avances gemaakt heeft. Niko besluit aan Steve te vragen om te verhuizen. Steve besluit hierop in te gaan en neemt zijn spullen. Hij kan echter zijn gevoelens voor Mieke niet loslaten en probeert zijn broer op stang te jagen door verschillende valse verhalen te vertellen over hun reisje naar Bulgarije. Wanneer Mieke dan ook voortdurend hijgtelefoons krijgt, is dat voor Niko een reden om zijn broer flink aan te pakken en het contact te verbreken.

De feestdagen verlopen voor Niko en Mieke niet vlot, want dankzij de verdachtmakingen van Steve, zit er een haar in de boter. Mieke heeft het gevoel dat Niko haar niet meer vertrouwt, maar ondertussen probeert ze de twee broers terug bij elkaar te brengen. Niko is koppig en wil Steve nooit meer zien, omdat hij niets meer geloofd van wat hij zegt. Tijdens een confrontatie in de Jan en Alleman, storm Steve naar buiten en wordt hij aangereden door een auto. Steve belandt in coma en Niko wijkt geen moment van zijn zijde. Een tijdje later overlijdt hij aan zijn verwondingen.

Na de dood van Steve, zijn de plooien tussen Mieke en Niko nog steeds niet gladgestreken. Tijdens het opbergen van zijn spullen, komt Niko echter een notitieboekje van Steve tegen, waarin duidelijk wordt dat Steve wel degelijk Mieke aan het stalken was en gevoelens voor haar had. Niko besluit zijn excuses aan te bieden bij Mieke en de twee leggen hun ruzie bij.

Evy en Jana willen graag een kindje en vragen aan Niko en Mieke of Niko spermadonor wil zijn. Niko en Mieke bespreken dit en gaan akkoord. Niet veel later wordt Niko ook medisch goedgekeurd en kan de procedure beginnen. Tijdens hun eerste afspraak, maakt Evy echter aan Niko duidelijk dat ze op de natuurlijke manier zwanger wil worden, en dat ze dus samen naar bed moeten. Ondertussen voelt Mieke zich slecht in haar vel, omdat ze beseft dat Niko papa kan worden, maar niet van haar eigen kindje. Evy en Niko hebben ondertussen al een paar afspraakjes achter de rug en Evy begint gevoelens te krijgen voor Niko. Wanneer Jana dit in de gaten heeft, maakt ze abrupt een einde aan hun relatie.

Niko zit met zijn gevoelens in de knoop na de bekentenissen van Evy en de twee beginnen een affaire. Mieke wordt achterdochtig en wil van Niko weten wat er nu precies aan de hand is. Niko speelt open kaart en Mieke wil dat hij en Evy afstand houden van elkaar. Mieke en Evy besluiten met elkaar te praten over de toestand en ze komen tot een verrassende conclusie: ze willen allebei een relatie met Niko en besluiten daarom een driehoeksrelatie te beginnen. Niko is volledig overdonderd door het voorstel, maar gaat akkoord.

Zowel Mieke als Evy proberen zo veel mogelijk tijd alleen met Niko door te brengen, maar Niko voelt zich schuldig als hij één van de twee in de steek moet laten. Ook hun omgeving begint door te hebben dat er meer aan de hand is en Niko kan het nog moeilijk verstoppen dat hij ook een relatie heeft met Evy. Wanneer het nieuws van hun driehoeksrelatie aan de grote klok gehangen wordt, is voor Niko kop van jut. De reacties zijn vernietigend en Niko voelt zich er hoe langer hoe meer slecht bij. Ook Mieke ziet af van de situatie. Jan maakt Niko duidelijk dat hij zal moeten kiezen. Bart neemt het dan weer op voor zijn zus en deelt rake klappen uit.

Na enkele zware weken proberen Mieke en Niko hun relatie te redden en Mieke doet er ook alles aan om Niko en Bart terug te herenigen en ervoor te zorgen dat Evy uit de buurt blijft. Wanneer duidelijk wordt dat Niko Evy niet kan vergeten, maakt Mieke een duidelijk einde aan hun relatie. Niko probeert de band met Evy terug aan te halen, maar voor haar is er te veel gebeurd. Niko beseft dat hij alles verknoeid heeft en probeert de twee vriendinnen terug met elkaar te verzoenen.

Rita verkoopt een deel van haar aandelen en Niko besluit zijn slag te slaan zodat hij mede-eigenaar wordt van de Jan en Alleman. Ondertussen missen zowel Mieke als Evy - die ondertussen samenwonen - de vriendschap met Niko en spreken ze met hem af. De drie besluiten alles uit het verleden te vergeten en gewoon vrienden te blijven. Ook tussen Niko en Bart worden de plooien gladgestreken, nu Bart aan de slag gaat in de Jan en Alleman en de twee dus collega's worden.

Wanneer Niko merkt dat Guido op reis wil gaan met zijn vriendin Charlotte, maar niet de toestemming krijgt van Jan, staat Niko klaar met de juiste raad om de jongeman te helpen.

Familie afl5109 04
Familie afl5115 02
Veiling
Familie5168
Familie 5171 02
640px-Familie afl5203 01
Mieke & Niko4
640px-Familie 5261 08
Familie 5300 002
Familie 5301 003
Vijf-cliffhangers-in-seizoensfinale-familie-id5785810-620x400

Wanneer Mieke Van den Bossche de knappe Gunther Poucke leert kennen sporen Niko en Evy Hermans haar aan om met hem af te spreken. Wanneer het uiteindelijk tot een afspraakje komt en blijkt dat Gunther bij Mieke is blijven slapen, blijkt Niko toch een beetje jaloers. Het blijft uiteindelijk maar bij één afspraakje omdat Gunther het redelijk vreemd vindt dat Mieke nog zoveel omgaat met haar ex-vriend.

Ondertussen ondervindt Niko spanningen tussen Jan Van den Bossche en Linda Desmet. Hij geeft Jan dan ook de goede raad om meer aandacht te besteden aan zijn vrouw. Niko raakt goed bevriend met de homoseksuele Zjef De Mulder, de nieuwe medewerker in de Foodbar. Wanneer ze samen over straat lopen worden ze het slachtoffer van gay-bashing. Aanvankelijk denkt Niko dat de aanvallers hem viseerden omdat hij enkele van hen herkende uit zijn wilde jeugdjaren. De vechtpartij laat Niko niet los en hij besluit de daders op te sporen. Uiteindelijk worden de daders opgepakt.

Niko wil meer klanten naar het café lokken en besluit flyers te drukken. Dit blijkt een groot succes en Jan Van den Bossche is dan ook blij met de grote omzet die hij draait. Al heeft hij zijn bedenkingen bij het cliënteel dat Niko aantrekt. Wanneer hij één van Niko's flyers in handen krijgt weet hij al snel waarom zijn café de laatste tijd zoveel holebi's aantrekt. Niko had op de flyers laten drukken dat het café 'gay-friendly' is. Jan vind dit een beetje van het goede teveel en het komt tot een meningsverschil tussen Niko en hem.

Niko wordt op een ochtend bij Evy Hermans en Mieke Van den Bossche gevraagd. Zij besluiten om samen een huis te kopen en zoeken nog iemand die samen met hen in Evy's droomhuis wil investeren. Niko besluit hierop in te gaan en zoekt samen met Evy en Mieke nog een vierde kandidaat om zich mee in het avontuur te storten. Arno Coppens en Zjef De Mulder zijn twee pottentiele kandidaten. Nadat zij alletwee een 'stage' van enkele dagen in Mieke's appartement hebben volbracht kiezen Evy, Mieke en Niko voor Zjef.

Al snel staan de twijfels toe wanneer er een discusie ontstaat omtrent de inrichting van het huis en wanneer Evy verkondigt dat zij meer beslissingsrecht heeft omdat zij het meeste geld in het huis steekt. Uiteindelijk wordt alles uitgepraat. Tijdens de openbare verkoop gaan het viertal serieus over hun budget maar uiteindelijk wordt het huis toch aan hen verkocht. Zij gaan meteen naar de Jan en Alleman om dit goed nieuws aan Jan te vertellen...

Evy, Mieke, Niko en Zjef stellen vast dat ze erg afhankelijk zijn van materiële dingen en besluiten een weddenschap aan te gaan. Als ze toch datgene doen wat ze in huis niet mogen doen moeten ze 300 euro betalen aan elkaar. De weddenschap verloopt niet van een leien dakje. Zjef komt te laat op zijn werk en de afspraken tussen Mieke en Linda Desmet lopen helemaal in het honderd. Mieke, Niko en Zjef willen de weddenschap gewoon stoppen, maar Evy wilt verder doen. Hierdoor krijgen Mieke, Niko en Zjef ruzie met Evy. Evy besluit dan toch maar om de weddenschap te stoppen. Alles komt weer goed tussen de vier vrienden.

Niko krijgt terug gevoelens voor Mieke Van den Bossche wanneer ze een relatie begint met de verschrikkelijk jaloerze Sébastien. Niko ziet dat Mieke in haar ongeluk aan het lopen is en hij probeert dit aan haar verstand te brengen. Wanneer deze relatie stukloopt, besluiten Mieke en Niko om terug aan hun gevoelens toe te geven.

Wanneer Niko in een verstrooide bui bijna een ongeval veroorzaakt krijgt hij af te rekenen met een de agresieve chauffeur Erik Gevaert. Gevaert viseert Niko en komt hem uitdagen in de Jan & alleman. Hij takelt Niko's auto ook meerdere malen toe. Niko doet aangifte bij de politie maar die kunnen niks doen zonder bewijzen. Niko besluit het heft in eigen handen te nemen en hij gaat Gevaert uitdagen bij hem thuis. Wanneer hij niet toehapt besluit Niko het anders aan te pakken. Hij zorgt ervoor dat Gevaert tegen zijn auto knalt. Maar dat komt hem zuur op te breken wanneer Gevaert hem enkele rake klappen verkoopt. De politie kan Gevaert echter oppakken en hij moet Niko een fikse schadevergoeding betalen.

Later komt het tot een conflict tussen Niko en Evy Hermans wanneer Niko niet wil meedoen aan haar 40 dagen zonder vlees. Ook geeft hij Guido Van den Bossche goede raad en helpt hij hem in zijn plan om zich voor te bereiden op zijn eerste keer met Charlotte Kennis. Samen met Jan Van den Bossche wil hij ook de vrouwen tips geven over zelfverdediging wanneer verkrachter Danny Buytaert uit de gevangenis ontsnapt. Mieke wordt bijna één van zijn slachtoffers, maar kan ontsnappen.

Niko komt met het idee om pokeravonden te organiseren in de Jan en Alleman. Jan is eerst sceptisch, maar na het succes van de eerste pokeravond, denkt hij een goudmijn gevonden te hebben. Er komen al snel klanten die voor geld willen pokeren, en ook Zjef De Mulder komt in de verleiding. De komende weken is Zjef helemaal in de ban van het pokeren en dat is Niko niet ontgaan. Hij probeert op allerlei manieren Zjef van zijn verslaving te helpen. Op een dag komt er ook een inspecteur van de kansenspelcommissie langs die Jan een grote boete geeft.

Omdat Mieke en Niko opnieuw een koppel zijn, en er daardoor een kamer vrijgekomen is, gaan de vier vrienden op zoek naar een nieuwe huisgenoot. Die vinden ze in Bas Van Opwyck, een 22-jarige student fotografie die zichzelf voordoet als Thomas Feyaerts. Bas doet echter zeer geheimzinnig en zowel Evy als Zjef vertrouwen hem niet helemaal. Niko gelooft zijn huisgenoten niet en ziet in Bas een goede vriend.

De relatie tussen Niko en Mieke bereikt een hoogtepunt wanneer Niko besluit haar ten huwelijk te vragen in het bijzijn van haar familie en vrienden. Mieke zegt ja.

Familie 5326 007
S24e009 04
S24E021 09
Familie 5350 002
5365-44
Afl54 13
640px-Familie 5392 002
Familie 5405 003
Huwelijknicomieke
Familie 5421 01
Familie 5437 001
Familie 5437 002
Familie 5451 04
Familie 5456 001
Familie 5462 01
Familie 5478 003
Familie 5489 002
Familie 5488 002
Familie 5525 005
Familie 5544 003

Niko en Mieke Van den Bossche vieren hun verloving in de Jan en Alleman tot Evy Hermans een telefoontje van Hannah Van den Bossche krijgt. Op de modeshow van Vero Bello is er een tweede Thomas Feyaerts opgedoken en de andere Thomas is een bedrieger die eigenlijk Bas Van Opwyck heet. Niko, Mieke, Evy en Zjef De Mulder gaan meteen naar huis om die valse Thomas aan te pakken. Bas vertelt dat hij geïnteresseerd was in het verhaal van de echte Thomas en biedt zijn verontschuldigingen aan. Hij pakt zijn spullen en vertrekt. Nadien blijft de echte Thomas nog even om zijn verhaal te vertellen. En zo ontdekken de vier vrienden dat Thomas eigenlijk de kleinzoon van Jan Van den Bossche is.

Twee maanden later. De voorbereidingen van het huwelijk verlopen zeer stroef. Ze vinden geen goede datum en bovendien is Mieke van mening dat Niko er zich te weinig van aantrekt. Wanneer Niko belooft om eindelijk eens werk te maken van hun huwelijk, wordt hij constant afgeleid en komt er niets van in huis. Mieke is teleurgesteld en dat heeft een slechte invloed op haar humeur. Ook de stress die erbij komt kijken, doet haar geen goed. Na allerlei vragen uit hum omgeving, slagen Niko en Mieke er eindelijk in om een datum vast te leggen: ze zullen trouwen op 19 december.

Er gaan weer verschillende dagen voorbij en Niko en Mieke staan nog steeds geen stap verder bij hun voorbereiding. Mieke is duidelijk gestresseerd en daarom doet Niko een belofte: hij zal de organisatie van de trouw helemaal op zich nemen, zodat Mieke zich geen zorgen meer hoeft te maken. Mieke laat haar dat geen twee keer zeggen, en legt hierdoor alle druk op Niko's schouder. Het wordt al snel duidelijk dat Niko er in zijn eentje ook weinig van bakt. Hij probeert de hulp van Linda Desmet in te schakelen, maar Linda wil dat Niko het alleen doet. Niko begint dan maar vol goede moed aan de organisatie, en vraagt aan Hannah Van den Bossche of ze de trouwjurk van Mieke wil ontwerpen.

Terwijl de organisatie van het huwelijk blijft aanslepen, probeert Niko zijn goede vriend Maarten Van den Bossche bij te staan tijdens een moeilijke periode. Ze hebben het lichaam van Roos Sterckx gevonden en Maarten kan dit verlies maar moeilijk verwerken. Niko wil samen met Jan Van den Bossche een herdenkingsdienst voor Roos organiseren, maar Maarten wil hier niets van weten. Op aanraden van Leen Van den Bossche gaat Niko nog eens op bezoek bij Maarten om te praten.

Niko komt in de Jan en Alleman een oude bekend tegen: Jurgen Dens, met wie hij nog samen in de klas heeft gezeten. Jurgen was vroeger een gothic met weinig ambitie, maar is nu uitgegroeid tot een succesvolle zakenman. Niko stelt zijn eigen carrière in vraag en panikeert wanneer Jan hem officieel als opvolger aanduidt. Niko wil hogerop in het leven en niet altijd achter de toog van de Jan en Alleman blijven staan.

Het komt al snel tot een volgende ontmoeting tussen Niko en Jurgen, en Jurgen vertelt meer over zijn bedrijfje. Hij koopt oude huizen op, en renoveert ze om ze nadien met winst te verkopen. Niko is enorm geïnteresseerd en wil enkele dagen meehelpen. Hij krijgt enkele dagen verlof van Jan Van den Bossche, al denkt hij dat Niko op zoek is naar een woning voor hem en Mieke.

Niko leert de werkmannen van Jurgen kennen, en vormt meteen een speciale band met Bodé Ouattara. Toch merkt Niko dat niets alles koosjer is. Vele werkmannen zijn namelijk illegaal in het land, waaronder ook Bodé en zijn vader Dieumerci Ouattara. Bovendien laat Jurgen de mannen veel te hard werken, en durven ze niet tegenspreken. Niko wil zijn nieuwe vrienden een hart onder de riem steken, en nodigt ze uit voor een etentje in de Jan en Alleman. Enkele dagen later merkt Niko dat de stemming zeer bedrukt is op de werf van Jurgen. Daarnaast vertelt Jurgen dat hij zijn hulp niet meer nodig heeft, en dat vindt Niko maar vreemd.

Tijdens de dansmarathon in de Jan en Alleman vertelt Maarten Van den Bossche dat hij Jurgen een lijk heeft zien dumpen in het kanaal. Niko vreest meteen het ergste en confronteert Jurgen met de feiten. Na lang aandringen, geeft Jurgen toe dat Dieumerci een ongeval heeft gehad en op slag dood was. Niko twijfelt om naar de politie te gaan, maar zowel Mieke als Maarten vinden dat hij Jurgen moet aangeven. Tot Jurgen er plots vandoor is gegaan. De werkmannen, waaronder Bodé, zitten nu zonder werk en daarbovenop zit Bodé zonder logeerplaats. Niko biedt hem een slaapplaats aan bij hem thuis en zoekt ondertussen naar een oplossing om Bodé in het land te kunnen houden.

Terwijl Niko zich volledig stort op de voorbereiding van zijn huwelijk met Mieke, moet hij een manier vinden om Bodé een goede toekomst te bieden. Dit lijkt niet zo simpel als verwacht want Bodé krijgt geen verblijfsvergunning. Thomas Van den Bossche komt met het idee om een hulpfonds op te richten zodat Bodé een boerderij kan starten in zijn dorpje in Afrika. Bodé vertrekt en Niko heeft het moeilijk met het afscheid. Niko gedraagt zich na het vertrek van Bodé zeer vreemd en Mieke vreest dat hij niet langer wil trouwen. Maar Niko heeft stiekem het perfecte huwelijk in elkaar gestoken met financiële hulp van Rita Van den Bossche.

Wanneer de huwelijksdag aangebroken is, lijkt het meteen in het honderd te lopen. Mieke en Niko komen aan bij het stadhuis, maar krijgen bezoek van de politie. Ze nemen Niko mee voor een verhoring over de praktijken van Jurgen Dens. Niko vertelt de waarheid tegen de politie en hij wordt opnieuw vrijgelaten zodat hij alsnog met Mieke kan trouwen. De dag verloopt vervolgens zonder enige problemen en de twee stappen in het huwelijksbootje. Mieke valt van de ene verrassing in de andere en ze sluiten de dag met een ballonvaart. Nadien vertrekken ze voor vier dagen op huwelijksreis naar Berlijn.

Vier dagen later valt hun thuiskomst juist op het foute moment. Niko moet nog eventjes de deur uit omdat hij zijn portefeuille vergeten is op de luchthaven en ondertussen kantelt er een vrachtwagen met een giftige stof. Iedereen moet binnen blijven omdat er gevaar is voor besmetting. Mieke is doodongerust omdat ze Niko niet kan bereiken en vreest het ergste. Niko kon echter op tijd onderdak zoeken en wanneer de quarantaine opgeheven is, keert hij terug naar huis.

De laatste weken, en zelfs maanden, voelt Niko zich niet meer gelukkig als barman in de Jan en Alleman. Hij wil een nieuwe uitdaging, maar durft Jan Van den Bossche niet op de hoogte te brengen. Mieke maakt zich zorgen over haar echtgenoot, en probeert hem aan te sporen om gewoon eerlijk tegen haar vader te zijn. Niko gaat ondertussen op zoek naar ander werk, maar dat verloopt niet van een leien dakje. Hij heeft geen diploma of relevante ervaring, maar wil vooral werk verrichten waardoor hij iets betekent voor de wereld. In de Jan en Alleman komt hij in contact met Cis Moens en Niko gaat zo aan de slag als straathoekwerker. Hij moet het nieuws aan Jan vertellen en stopt met zijn werk in het café.

De week nadien is Niko op van de zenuwen voor zijn eerste werkdag als straathoekwerker. Maar zijn eerste dag is geen groot succes. Hij probeert een bende van hangjongeren in het oog te houden op een pleintje, maar ze zijn zeer wantrouwig tegenover Niko. Wanneer er een gevecht plaatsvindt, probeert Niko tussenbeide te komen, maar dat wordt hem niet in dank afgenomen. Musto - de leider van de bende - vraagt zich luidop af wat Niko van plan is. Ze willen hem testen als straathoekwerker en vertellen luidop over hun plannen om een nachtwinkel te overvallen. Niko zit in een tweestrijd. Belt hij de politie of blijft hij loyaal aan de jongeren? Cis Moens geeft Niko het advies om niets te doen, want ze willen hem alleen maar testen. Musto en zijn vrienden beginnen Niko steeds meer te vertrouwen en Niko gaat een stapje verder. Hij wil de jongens helpen door een voedseluitdelingsplan op te stellen. Met restjes uit de Foodbar, kunnen ze een zakcentje verdienen door het eten te verkopen aan de mensen uit de buurt.

Na zijn succes met Musto en zijn makkers, gaat Niko verder met zijn volgende project: Nena De Vriendt. Nena is een twintigjarig meisje dat noodgedwongen als prostituee aan de slag moet om te overleven op straat. Niko probeert voor haar opvang te zoeken wanneer ze uit het kraakpand gezet wordt en gaat bovendien op zoek naar haar moeder, die Nena als baby afgestaan heeft. Samen met Evy Hermans probeert hij de verleden van Nena te onderzoeken en hij komt te weten dat haar moeder waarschijnlijk in de omgeving van Gent woont. Ondertussen neemt Nena eventjes haar intrek in het huis van de 'friends', maar niet iedereen is hiermee akkoord. Zjef en Thomas vinden het niet kunnen dat Niko het niet eventjes besproken heeft met zijn huisgenoten. De volgende dag gaan Niko en Nena naar Gent waar hij haar in contact brengt met haar moeder Gina. Zij is echter allesbehalve blij om haar verloren dochter terug te zien en maakt dit al snel duidelijk. Nena is diep gekwetst en is razend op Niko. Ze is de volgende morgen met de noorderzon verdwenen en heeft bovendien geld van de huisgenoten gestolen.

Mieke Van den Bossche komt te weten dat haar jongere broer Guido Van den Bossche met een dilemma zit. Zijn vriendinnetje Emma Verdonck is namelijk zwanger, maar zij wil een abortus laten uitvoeren. Mieke denkt opnieuw aan haar eigen kinderwens en stelt aan Niko een belangrijke vraag. Wat als zij nu eens het kindje van Guido en Emma adopteren? Niko vindt het een vreemd voorstel van zijn vrouw en overlegt dit met Maarten Van den Bossche. Mieke wil echter doodgraag opnieuw mama worden en ook Niko heeft een kinderwens. Hij stelt voor om dit nog eens met Guido en Emma te bespreken, maar vreest voor hun antwoord. De twee denken er over na, maar besluiten toch het kindje zelf te houden. Niko stelt Mieke voor om een adoptie op te starten, maar Mieke voelt zich nog niet klaar voor deze grote stap en is vooral bang voor een nieuwe teleurstelling. De twee besluiten te wachten tot er een beter moment komt.

Niko en de andere huisgenoten komen in een serieus conflict terecht met Zjef De Mulder wanneer die terug begint te gokken. Hierdoor krijgt Zjef een berg schulden, waardoor hij zelf zijn bijdrage van de huur niet kan betalen. Zjef is bovendien verschrikkelijk humeurig en kan de goede raad van zijn vrienden niet meer horen. Het komt tot een pijnlijke confrontatie tussen Niko en Zjef waarbij Niko zich amper in bedwang kan houden. Zjef vertrekt en scheidt zich af van zijn vrienden. Tot Niko enkele dagen later Zjef tegenkomt op straat en beseft dat hij al die tijd op straat geslapen heeft. Niko heeft medelijden en neemt Zjef terug mee naar huis. Samen met Rudi Verbiest willen ze Zjef beter in het oog houden zodat hij niet opnieuw vervalt in zijn gokverslaving.

Via zijn straathoekwerk komt Niko in het snookercafé De Komma terecht. Groot is zijn verbazing wanneer hij Maarten Van den Bossche achter de toog ziet staan. Maarten is er undercover in verband met een geheime zaak van Faroud Kir. Maarten wil dat Niko zijn mond houdt, omdat niemand mag weten dat hij een geheime missie heeft. Niko heeft het moeilijk om dit tegen Mieke te verzwijgen en dat zorgt voor misverstanden. Zeker wanneer Niko en Evy een emotioneel gesprek hebben met elkaar, en Mieke vreest dat de twee opnieuw een affaire hebben.

Na de plotse dood van zowel Bart Van den Bossche als Thomas Van den Bossche heeft heel de familie Van den Bossche het ontzettend moeilijk. Niko moet zijn vrouw steunen nu haar broer dood is, en ook Jan Van den Bossche kan het nieuws moeilijk verwerken. Niko springt terug bij in de Jan en Alleman terwijl Jan zijn verdriet probeert te verwerken. Nadien krijgen Niko en co toch nog goed nieuws te verwerken wanneer Evy Hermans meedeelt dat ze zwanger is.

Familie s25 5559 003

De arrestatie van Faroud

Niko springt terug geregeld in bij de Jan & Alleman omdat Jan geregeld voor Leen wil zorgen nu Faroud opgepakt is. Leen zoekt ook steun bij Niko en de andere friends en samen proberen ze het geheim van Farouds arrestatie te ontrafelen, maar het is vooral Evy die zich persoonlijk met het mysterie bezighoudt. Niko moet er ook zijn voor Mieke, want zij heeft het gevoel dat alle problemen van de familie op haar nek terechtkomen.

Image45-305exqtspmoypuxs8ndqtm
Image46-305exrbw2stpu1x9s44d8q
60235653

Trip naar de Ardennen

Nadat Niko achter Miekes rug een enquête over haar werkomstandigheden ingevuld heeft, blijkt Mieke een trip voor 4 personen naar de Ardennen gewonnen te hebben. Ondanks de vele aanbiedingen kiest ze toch voor Niko, Zjef en Evy. Samen met hen beleeft Mieke onderweg naar en in de Ardennen angstaanjagende momenten. Achteraf ontdekt ze dat dit allemaal opgezet spel was en bepaalde mensen werden ingeschakeld door de friends. Niko wou het leven van Mieke een beetje spannender maken omdat hij het gevoel had dat ze zich de laatste weken enorm hard verveeld en zich daarom met het leven van haar familie gaat moeien. Mieke, Niko, Zjef en Evy vinden een Franstalige tiener terug in hun chalet en komen te weten dat hij al 2 dagen bij hen verblijft. Niet veel later nadat de jongen wegloopt, komt de politie bij de friends terecht. Wanneer de inspecteur bloed terugvindt, arresteert hij hen op verdenking van moord. Na de ondervragingen beseft de politie dat ze op een verkeerd spoor zitten en de friends onschuldig zijn.

60235635
Image1-305xwbxibwndhcav8n8wzu
Familie 5613 006-30b8n3bir602wmpkpac1e2

Gewelddadige prostitutie en mensenhandel

Niko komt na vele maanden prostituee Nena, die zichzelf nu Angel noemt, terug tegen. Hij merkt meteen op dat de oude bekende gewond is en schakelt Leen in. Nena wordt geslagen door Vics vader, Maurice, die tevens hun grote baas is. Terwijl Niko naar een oplossing zoekt, zorgt hij ervoor dat Nena bij Leen kan blijven logeren. Ze slaat echter op de vlucht om Vic te sparen. Na enkele dagen vindt Faroud Nena terug. Faroud en Pieter Brinck beseffen dat Vic helemaal niet op de hoogte is van de praktijken van zijn vader en ze stellen hem voor om mee te werken aan de zaak. Samen lukt het hen om Maurice op heterdaad te betrappen tijdens een transactie van vrouwen. Hij bekent al zijn misdaden. Ondertussen beslissen Vic en Nena met hun nieuwe identiteit een nieuw leven te beginnen in Portugal.

311755022750d47a238ee734296e3942

Relatieproblemen

Niko's huwelijk met Mieke staat zwaar op het spel omdat zij het gevoel heeft dat hij haar al wekenlang verwaarloosd. Zeker wanneer ze het moeilijk heeft met de miskraam van haar beste vriendin Evy. Ze verwijt Niko dat hij nooit tijd vrijmaakt voor haar. Bovendien wordt Niko op het matje geroepen door Cis Moens. Niko besluit zijn ontslag te geven omdat hij het beu is dat hij nooit tussenbeide mag komen.

Familie 5617 002-30cuilj1umxyzxtwndh5oq
Familie 5622 002-30ehzt81nond5ckr1zfi16
Familie 5623 001-30ei010http1gcusxow5je

De dood van Dean

Niko's ontslag houdt hem echter niet tegen om terug de straten op te gaan. Hij komt enkele dakloze mensen, waaronder Max en oude bekende Dean, tegen en krijgt te horen dat ze op zoek zijn naar een nieuw kraakpand. Niko beslist hen te helpen door mee te zoeken naar leegstaande gebouwen. Ondertussen biedt hij Dean tijdelijk onderdak aan om te voorkomen dat hij hervalt in zijn drugsverslaving. Dean kan het niet laten om op zoek te gaan naar pillen in Mieke's werktas en deze in te nemen. Wanneer blijkt dat Dean gestorven is aan een overdosis van deze pillen, slaat Mieke in paniek. De medicatie die hij ingenomen had, had Mieke zonder voorschrift gekocht bij de apotheker én zou bij de patiënt zelf moeten blijven. Mieke gaat vrijuit maar krijgt bezoek van Deans vader, die haar beschuldigt van moord op zijn zoon. Mieke geeft Niko de schuld van alles en is het beu dat hij altijd de grote wereldverbeteraar wil uithangen.

Familie 5624 001-30ei01n41aczcll5v0tfka
Familie 5634 001
Familie 5639 002-30ju4iehp8aear1bkvs9vu

De brouwerij

Niko gaat verder op zoek naar een kraakpand voor Max en co. Hij komt echter terecht bij Brouwerij Struyvens, een vroegere brouwerij die te koop staat. Hij wordt er betrapt door Gust Stuyvens die zijn brouwerij moest failliet laten verklaren. Niko is alvast geïnteresseerd in de zaak en ziet het wel zitten om deze over te nemen. Mieke vindt het een verschrikkelijk idee om een failliete zaak over te nemen, maar Niko is ervan overtuigd dat hij er terug een bloeiende brouwerij van kan maken. Hij legt Mieke's bezorgdheden naast zich neer en gaat er volledig voor met de hulp van Gust. Mieke blijft haar twijfels hebben, maar kan niet anders dan haar man steunen. Zelf droomt ze luidop van een Bed & Breakfast in de gebouwen van de brouwerij. Niko gaat enkele cafés af om zijn bier te promoten, maar Jan komt in de problemen met zijn brouwer Marcel wanneer hij Niko's gebrouwde bier aan het promoten is in zijn café. Om zijn droom te realiseren beseft Niko dat hij zijn aandelen van Jan & Alleman moet verkopen en met Mieke naar de brouwerij moet verhuizen.

60480128
Familie 5644 003

Douane en accijnzen

Zjef beslist Niko te helpen in de brouwerij, maar begaat een fout wanneer hij de ketels wilt kuisen met allesreiniger. Dit wordt ontdekt wanneer Niko iemand van Douane en Accijnzen over de vloer krijgt. Hierdoor verliest hij 500 liter gebrouwd bier, dat al zo goed als verkocht zou zijn. Niko verwijt Zjef dat hij dit expres gedaan heeft en geeft een kwetsende opmerking over zijn vader. Zjef ziet geen toekomst meer in hun vriendschap tot Niko toch zijn excuses aanbiedt. Blijkbaar heeft Zjef het veel moeilijker met de nakende verhuis dan eerst gedacht.

Familie 5654 003-30nkbo4a2q8r4k7alo7nre
Familie 5656 001

De dood van Gust

Wanneer Niko dacht dat hij eindelijk de brouwerij kon openen, komt Gust hem vertellen dat hij een deel papierwerk is vergeten te doen. Na een hele nacht doorwerken slagen Niko en Gust erin om alles in orde te brengen. Wat Gust echter voor Niko verzweeg, is dat hij in 2 jaar tijd reeds 3 hartklachten heeft gehad. Na de hele nacht door te werken krijgt Gust een hartaanval en sterft. Als eerbetoon aan zijn goede vriend noemt Niko zijn bier 'Gust'. Ondertussen nemen hij en Mieke definitief hun intrek in de brouwerij en nemen ze afscheid van de Friends.

Familie 5673 001
Familie 5684 001
Familie 5697 004

Bed and breakfast

Mieke wil haar eigen bed and breakfast opstarten in de brouwerij. Niko brengt haar op het idee om hem Mie&B te noemen. Wanneer de brandweer langskomt ter controle blijkt dat de verwarmingsinstallatie vernieuwd moet worden. Dit kan Mieke echter een paar duizenden euro's gaan kosten. Niko wil dat ze ervoor gaat en het lukt haar in enkele dagen om alles in orde te brengen voor de eerste gasten. Freddy Steenhoudt beslist een overnachting te boeken in de Mie&B. Deze overnachting is voor hem geen aangename ervaring door de luidruchtigheid van Niko's gasten voor de Proeverij. Freddy wil slechts 20 procent van de factuur betalen na zijn verblijf. Bij de Mie&B lopen de annulaties binnen na zijn vernietigende recensie. Terwijl Niko de friends inschakelt om valse recensies te schrijven, slaagt Mieke erin om een deal te sluiten met Freddy in ruil voor een goede recensie.

Familie 5680 001
Familie 5681 003
Familie 5688 002

De deal met Delhaize

Niko heeft een veelbelovend gesprek met Delhaize en haalt dan ook een grote bestelling binnen. De gigantische bestelling zorgt voor stress bij Niko. Zijn leveranciers zijn er niet op voorzien om zo snel voldoende flesjes, dopjes en etiketten te leveren. Niko blijft echter niet bij de pakken zitten en zet samen met Mathias alles op alles. Zelfs Freddy komt een hele nacht helpen. Ook Mieke steekt haar handen uit de mouwen en gaat speciaal voor hem een bestelling in Aalst oppikken. Doordat Niko vergat om water bij de ingrediënten van de etiketten toe te voegen, gaat hij wanhopig op zoek naar vrijwilligers om zijn nieuwe etiketten te helpen kleven. Dit draait uit op een gevecht tussen Musto en Youssef. Musto komt de dag nadien zijn excuses aanbieden en doet Niko het voorstel om zijn vrienden te laten meehelpen tegen betaling. Tot grote ergernis van Mieke wil Niko ingaan op zijn voorstel, aangezien hij in tijdsnood verkeert.

Familie 5692 002

Gust-promotors

Niko's bier ligt officieel in de winkelrekken. In de winkel staat hij met een Gust-standje, waar consumenten zijn bier kunnen proeven. Freddy en Niko maken het te bont bij hun standje in de winkel, tot grote ergernis van de winkelverantwoordelijke. Wanneer Niko opgeroepen wordt door de hoofdzetel van Delhaize, vreest hij voor slecht nieuws. Hij krijgt echter te horen dat Gust uitverkocht is en hij extra bier mag leveren.

Familie 5716 001
Familie 5719 004
Familie 5724 004

Inbraakgolf

Mieke en Niko beslissen te gaan uiteten op restaurant. Door een discussie keert Mieke alleen terug naar huis. Eenmaal thuisgekomen ontdekt ze dat haar huis overhoop gehaald is. Niet veel later duiken er 2 inbrekers op die Mieke bedreigen met een pistool. Niko komt net op tijd thuis om zijn vrouw te beschermen. De inbrekers houden beiden onder schot en slaan op de vlucht. Sinds haar shock heeft Mieke meer en meer schrik om alleen te zijn. Niko contacteert Musto om aan een pistool te geraken. Hij wil er eentje in huis nemen, aangezien Mieke doodsbang is sinds er inbrekers over de vloer zijn geweest. Wanneer klanten van de Mie&B Niko met een pistool in zijn handen zien, beslissen ze te vertrekken. Mieke eist dat hij het pistool laat verdwijnen. Nadat haar sleutels worden gestolen, wil Trudy zich veiliger voelen. Ze beslist om het wapen van Niko in huis te nemen.

Familie 5717 003
Familie 5740 004

Zwartwerk

Niko is op zoek naar een nieuwe werkkracht in de brouwerij en neemt Benny aan, nu die ontslagen is bij VDB Fashion. Aangezien Niko te weinig geld heeft om hem in dienst te nemen, gaat Benny gaat in het zwart aan de slag en ondertussen komt ook Liesbeth in de brouwerij terecht als tijdelijke poetsvrouw. Wanneer ze ontdekt dat Benny hier nu ook werkt, is ze enorm verrast. Mieke is dan weer minder blij wanneer Niko opbiecht dat Benny niet ingeschreven is. Na een controle in de Mie&B moet hij weg.

Familie 5727 003
Familie 5728 002

Anna en Albert op logement

Anna en Albert komen twee dagen logeren bij Mieke en Niko, tot hun eigen grote verbazing. De echte reden dat ze op logement komen is dat Anna het niet goed kan vinden met Shana, een verzorgster van het rusthuis. Mieke's veeleisende grootmoeder klaagt steeds over de service in de Mie&B. Anna vindt dat ze meer moet klaarstaan voor de mensen en koopt haar een belletje tijdens een stevige wandeling. Mieke en Niko lijden onder de grillen van Anna en Albert. Albert, Mieke en Niko verzinnen een plan om de jaloerse Anna zover te krijgen dat ze terug wil vertrekken naar het rusthuis.

Familie 5743 002

Rallywagen

Niko is geïnteresseerd in een rallywagen van 35 000 euro en beslist deze te kopen. Niet veel later verrast hij Guido Van den Bossche met professionele race outfits. Mieke is niet te spreken over de dure aankopen van Niko. Het wordt al rap duidelijk dat hij werkelijk wilt meedoen aan rallywedstrijden, tot grote ergernis van Mieke. Ze vindt rallyrijden veel te gevaarlijk. Toch schrijft Niko zich samen met Guido in voor een rallywedstrijd in september.

Aflevering 5756-6
Familie 5766 001

Mieke aangereden

Mieke gaat laat op de avond nog bloedstalen van Simon naar het labo brengen en wordt aangereden door June met de auto van Simon. Mieke belandt in het ziekenhuis met ernstige hersenschade en wordt in een kunstmatige coma gehouden. Ondertussen weet Simon van niets meer, maar ontdekt hij dat hij wel eens de schuldige zou kunnen zijn. Hij gaat zichzelf aangeven bij de politie en wil Niko zelf op de hoogte brengen. Die is razend en blijft ondertussen dag en nacht bij zijn vrouw waken in de hoop dat ze terug wakker wordt, maar de dokters geven hem weinig goede hoop.

Familie afl5768 163
AAhMbLg

De hartstilstand van Mieke

Nadat June iets in Mieke's infuus heeft gespoten, krijgt Mieke een hartaanval door een te lage bloedsuikerspiegel. De dokters onderzoeken de oorzaak van de hartstilstand. Wat later ontdekt Niko dat er een gaatje in Mieke's baxter geprikt werd. Leen maakt hem duidelijk dat enkel insuline zo een lage bloedsuikerspiegel kan veroorzaken en dat iemand Mieke heeft willen vermoorden. Ze vertelt Niko eveneens dat ze June heeft gezien in het ziekenhuis, waarop die meteen naar June vertrekt, die zich op VDB bevindt. Later op de avond dumpt hij een pistool in een container.

Zie hier.

14068598 10154528261487491 2386979119574905811 o
13580671 10154374770957491 3987183508950458506 o
Familie 5771 004

Niko op de vlucht

Niko is opgepakt. Alle bewijzen wijzen in zijn richting maar hij blijft ontkennen dat hij June heeft vermoord. Nadien wordt Niko vervoerd in een politiewagen. Wanneer er een misverstand gebeurd op de weg, ziet Niko zijn kans om te ontsnappen. Nu Niko gezocht wordt, beslist hij zich schuil te houden in een kraakpand. Daar wordt Niko geholpen door een oude bekende: Sasha. Nu hij opgepakt is, wordt Sasha aan de tand gevoeld door Stef en Ruth. Hij wilt echter geen informatie lossen over Niko. Ondertussen probeert Niko zoveel mogelijk bewijsmateriaal bijeen te sprokkelen. Hij zoekt verder naar mogelijke getuigen en komt terecht bij buurman Erik. Wanneer Erik de politie opbelt over zijn bezoek, beslist Niko hem en Maaike te gijzelen. Maar hij heeft niet door dat de politie ondertussen alles kan volgen via Maaikes gsm. Stef en Ruth laten de gsm traceren en de politie is al snel ter plaatse. Maaike moet een verklaring afleggen bij de politie en vertelt hen dat er wel degelijk werd ingebroken in Niko's brouwerij en iemand zijn pistool heeft gestolen.

Familie 5774 004
Familie 5774 012

De vrijlating

Niko wordt na twee maanden vrijgelaten uit de gevangenis en gaat onmiddellijk Mieke bezoeken in het ziekenhuis. Haar toestand is nog steeds hetzelfde en de familie heeft er zich precies bij neer gelegd dat Mieke niet meer zal ontwaken. Jan wil dat Niko de draad van zijn leven terug oppikt, maar Niko blijft dag en nacht waken bij Mieke in de hoop dat ze terug wakker wordt. Wanneer Leen van de dokter te horen krijgt dat Mieke doorligwonden krijgt, vraagt ze zich af hoe het nu verder moet. Leen vreest dat haar zus pijn lijdt en vraagt zich luidop af of het leven van Mieke niet nodeloos wordt gerokken.

Familie 5779 004
Familie 5786 010
Familie 5790 001

Mieke's geheugenverlies

Twee weken later gebeurt het ondenkbare wanneer Mieke eindelijk teken van leven toont. Niko blijft dag en nacht aan haar bed waken en kan zijn ogen niet geloven wanneer Mieke stilletjes wakker wordt. Zij herkent hem echter niet meer. Ze is volledig in de war en denkt ze nog steeds in het jaar 2009 leeft. Daarom denkt ze bijvoorbeeld dat ze nog steeds getrouwd is met Wim Veugelen. Niko heeft het moeilijk, maar Leen maakt hem duidelijk dat hij geduld moet hebben en dat de gezondheid van Mieke nu op de eerste plaats komt. Hij kan het echter niet laten om haar voortdurend op te zoeken, al raakt Mieke hierdoor overstuur. Niko kan haar uiteindelijk overtuigen om een gesprek met hem te hebben en hij probeert haar aan te tonen hoe gelukkig ze waren op hun huwelijksdag. Mieke doet haar uiterste best, maar herinnert zich absoluut niets meer. Wanneer ze het ziekenhuis mag verlaten, trekt ze terug in de brouwerij in. Niko wil haar alle tijd geven, maar doet ondertussen toch zijn best om herinneringen van vroeger naar boven te halen. Het wordt al snel duidelijk dat de oude Mieke volledig verdwenen is. Haar persoonlijkheid is helemaal veranderd en ze ondergaat een metamorfose.

Aflevering 5799-2
Familie 5812 003

De terugkeer van Wim

Voor Niko komt de ultieme opdoffer wanneer Mieke dan toch contact gaat zoeken met Wim. Die brengt haar helemaal overstuur naar de brouwerij, waar Niko kennis met hem maakt. Niko heeft het gevoel dat hij Mieke elke dag meer en meer aan het verliezen is en wil de ultieme poging doen om haar te overtuigen van zijn liefde. Met de hulp van Jan zingt hij een liedje voor haar, zonder te weten dat hij eigenlijk de openingsdans van Mieke en Wim aan het zingen is. Na een goed gesprek met Anna wil Mieke Niko nog een extra kans geven en probeert ze hem beter te leren kennen. De irritatie bij Mieke groeit omdat Niko haar controleert. Ze pakt haar koffers en neemt haar intrek bij Trudy. Bovendien maakt ze de beslissing om definitief te stoppen met de Mie&B en met thuisverpleging.

S26 afl5819 054

Bierwedstrijd

Niko heeft meegedaan met een bierwedstrijd. Hij zit met zijn bier Gust bij de top 5 potentiële winnaars. Een dag later krijgt Niko te horen dat hij met Gust een prijs gewonnen en geeft een feestje voor de vrienden. De friends vinden het spijtig dat Mieke en Rudi er niet bij kunnen zijn. Ondertussen mag Simon van Niko in de Mie&B intrekken.

Familie 5827 003
Familie 5840 003

De scheiding

Niko wil Mieke terugwinnen, maar dat lijkt niet te lukken. Hij zit in zak en as wanneer Mieke hem totaal negeert op het verjaardagsfeestje van Mila. Wanneer Mieke met Lars van bil gaat in zijn kantoor belt ze per ongeluk Niko op, die zo alles hoort en razend is. Niko krijgt een dagvaarding in de brievenbus over de feiten die hij gepleegd heeft wanneer hij op de vlucht was na de moord op June. Een tijdje later krijgt Niko opnieuw slecht nieuws te verwerken: Mieke heeft besloten om de scheiding aan te vragen. Ze wilt het verleden achter zich laten en verder gaan met haar leven, een leven met Wim en Lieselot. Evy stelt Niko voor om Mieke jaloers te maken door te flirten met elkaar, maar hun plannetje mislukt.

Aflevering 5846-5
Familie 5853 001

Niko versus Wim

Mieke wil meer tijd doorbrengen met Wim en beslist hem mee te nemen naar het familiediner ten huize Jan en Linda. De confrontatie met Niko in het café blijft niet zonder gevolgen. Niko duwt Mieke's vriend van zich af, waarbij hij pijnlijk ten val komt en bewusteloos op de grond blijft liggen. Wim wordt overgebracht naar het ziekenhuis, maar houdt hier niets ernstigs aan over. Na het ongeluk beseft Mieke dat ze Niko de laatste tijd onfair behandeld heeft en gaat ze haar excuses aanbieden. Hij nodigt haar uit voor een etentje, waar ze tegen de zin van Wim in naartoe gaat. Ze hebben een goed gesprek en Niko kan hun huwelijk eindelijk achter zich laten.

Familie 5824 001

Enkelband

Meneer De Wachter komt een bewakingsbox in zijn huis plaatsen om hem onder elektronisch toezicht te houden. Gedurende 1 maand zal de enkelband op bepaalde tijdstippen een signaal naar de box uitzenden en moet Niko dus thuis zijn. Enkel op werkdagen mag hij van 14 uur tot 16 uur het huis uit. De voorwaarde is dat Niko binnen de stadsgrens blijft. Hij gaat meteen op zoek naar een interimkracht die buiten de stadsgrens Gust kan leveren.

S26 afl5858 100
S26 afl5858 110

Het familiefeest

Simon komt ladderzat toe op het feest van de bomma. Niko ontdekt dat zijn huisgenoot Dompericaps 10 mg heeft meegenomen uit de brouwerij en zo Anna wil vermoorden. Hij probeert de familie te contacteren, maar er is gebrek aan bereik in het landhuis. Ondanks zijn enkelband, rijdt hij naar het landhuis toe om een moordpoging te voorkomen. Daar aangekomen blijkt Simon zijn plannen echter tijdelijk opgeborgen te hebben, maar Mieke is hem toch dankbaar voor wat hij voor haar familie heeft gedaan. Wanneer Anna later toch op de grond valt, vreest Niko dat Simon zijn plan toch uitgevoerd heeft. Door de tussenkomst van Simon wordt Niko's straf echter niet verlengd en moet hij niet naar de gevangenis.

Familie 5870 002

Het verdict van de rechter

Niko heeft het moeilijk om zich aan zijn uurrooster te houden. Hij overtreedt meermaals de gemaakte afspraken en wordt opnieuw in de rechtbank verwacht na de misstappen die hij beging. Niko krijgt meteen het harde verdict te horen: de enkelband wordt met 2 maanden verlengd. De friends merken aan zijn gestalk dat Niko zich erg verveelt nu hij constant alleen thuis moet zitten. Zjef beslist bij hem in te trekken totdat Rudi terug is uit China.

Familie 5878 001
Familie 5879 001
Niko-en-Wim

Insomnia

Niko lijdt aan insomnia. Na al alles geprobeerd te hebben, kan hij de slaap nog steeds niet vatten. Hij vraagt Leen om hem zware slaappillen voor te schrijven, op voorwaarde dat hij deze slechts 1 keer per dag inneemt en niet combineert met alcohol. Maar aan die voorwaarden lijkt Niko zich niet te kunnen houden en blijft last ondervinden van zijn slaapgebrek. Hij worstelt zelfs met hallucinaties van June. Zjef maakt zich zorgen om zijn goede vriend. Hij contacteert Mieke en die komt Niko een paar keer opzoeken om hem op te peppen en ze krijgt hem één keer zelfs in slaap. Tussen Mieke en Wim zit er een haar in de boter nadat ze een halve nacht bij Niko is blijven gamen. Wim eist dat ze Niko niet meer ziet. Mieke maakt na een tijdje een einde aan haar relatie met Wim

Familie 5883 004

Burenruzies

Niko is toevallig getuige van een slaande ruzie bij overburen Erik en Myriam. Door zijn slaapkamerraam ziet hij hoe Erik, onder invloed van alcohol, zijn vrouw mishandelt. Niko maakt zich zorgen over de hoog oplopende ruzies en beslist op Facebook te chatten met Myriam. Hij ontdekt dat Erik tegen hem liegt en nodigt hen uit om bij hem te komen aperitieven. Wanneer Erik naar de wc gaat, probeert Niko Myriam duidelijk te maken dat hij haar wil helpen.

Familie 5889 002-1

Inbraak

Erik bedreigt Niko en wilt dat hij stopt met hem te bespioneren. Niko wordt beticht van voyeurisme. Hij kan de zaak echter niet loslaten. Tot grote ergernis van inspecteur Goris probeert Niko krampachtig te bewijzen dat Erik Myriam mishandelt. Zjef wilt hem tegen zichzelf beschermen. Hij is ervan overtuigd dat Niko de inbraak van Erik volledig gehallucineerd heeft. Hij probeert hem te overhalen om zich te laten opnemen in een instelling.

16602528 10155071732537491 3313433778625823724 o

Huiszoekingsbevel

Na een goed gesprek met Niko beslist Zjef hem niet te laten colloqueren. Wanneer Niko alsnog een camouflagetent in zijn kamer wilt installeren om ongezien de buren te kunnen filmen, kan Zjef hem overtuigen dit niet te doen. De dag nadien worden de twee opgeschrikt wanneer er plots een huiszoeking voor stalking en voyeurisme bij hen plaatsvindt. Wanneer er foto's van Myriam worden teruggevonden in zijn lade, is Niko er zeker van dat Erik hem erin wil luizen.

16486903 10155071732532491 5902808340285948080 o

De aanhouding van Erik

Zjef smokkelt Niko's laptop buiten tijdens de huiszoeking. Wanneer Niko door zijn raam Myriam bewusteloos op de grond ziet liggen, gaat hij er naartoe. Daar blijkt dat Erik, die reeds de politie heeft gebeld, Niko wilt laten opdraaien voor Myriams verwondingen. Na al die tijd praat Myriam eindelijk met de politie en zorgt ze ervoor dat Erik wordt aangehouden en de aanklachten tegen Niko worden vervallen. Ze gaat tijdelijk bij haar zus logeren.

Aflevering 5917-1

Contactverbod

Na een tijdje bij haar zus te hebben gelogeerd, duikt Myriam opnieuw op bij Niko. Ze vertelt dat Erik contactverbod heeft gekregen en dat zij binnenkort tegen hem moet getuigen. Myriam wilt Niko bedanken en verrast hem met een ontbijt. Sindsdien komt ze regelmatig over de vloer en is ze niet verlegen voor lichamelijk contact met Niko. Niko heeft al spijt dat hij de eenzame Myriam een huissleutel, die bedoeld is voor noodgevallen, heeft gegeven en eist deze terug.

Familie 5923 003
Familie 5926 004

Gust gaat internationaal

Omdat de echtscheiding tussen Mieke en Niko nog steeds niet afgerond is, blijft Mieke eigenaar van de Proeverij en wil ze ook haar zegje doen. Niko schakelt daarom de hulp van Mieke in om hem te vertegenwoordigen bij een contractvoorstel, omdat hij zelf door zijn enkelband niet weg kan. Met de hulp van Mieke kan Niko een grote deal sluiten, waardoor Gust ook in Nederland verkocht zal worden, en de twee vieren dit samen. Niko wil Mieke uitkopen om de uitbreiding van de brouwerij te vergemakkelijken, zonder steeds een schriftelijke toestemming aan haar te moeten vragen voor elke stap die hij wil zetten. Mieke vindt het spijtig, want ze begint Niko meer en meer te apprecieren. De twee amuseren zich samen en praten heel open over hun seksleven.

Familie 5936 001

Niko en Amelie

Lars' zus Amelie keert terug naar de omgeving van Lars en wil op eigen benen staan. Ze trekt in bij Niko en de twee amuseren zich rot. Niko wil speciaal bier brouwen, meer bepaald 'Ameliebier'. Mieke heeft het moeilijk met de nieuwe situatie in de brouwerij en probeert Niko's aandacht voor zich te winnen. Amelie ontwijkt Niko sinds hij haar gekust heeft. Aan Lars geeft Mieke toe dat ze iets begint te voelen voor Niko. Nadien zoekt Mieke toenadering tot Niko en gooit ze alles in de strijd om hem terug voor zich te winnen. Niko wijst haar echter af.

Seizoen26-Week36-Mieko
61aba08050f20e50961dd4e492ca0df8

Niko en Mieke

Mieke beslist een halfjaar onbetaald verlof te nemen bij VDB om naar Australië te reizen. Ze wil er even tussenuit. Net voor haar vertrek vindt ze haar echtscheidingspapieren terug. Aangezien Mieke deze niet heeft ingediend, is ze officieel nog steeds getrouwd met Niko. In de Jan & Alleman ontstaat er een hevige discussie tussen de twee en vallen er zelfs rake klappen. Enkele seconden later hebben beiden hier al spijt van en kussen ze elkaar voor een vol café. Niko is in de war met zijn gevoelens en heeft schrik om terug gekwetst te worden door Mieke. Zij kan hem echter overtuigen om samen helemaal opnieuw te beginnen. De twee laten er geen gras over groeien en ze beleven hun eerste date. Niko uit zijn twijfels over Mieke bij Amelie. Zij maakt Mieke duidelijk dat ze meer moeite moet doen voor Niko. Ondertussen deelt Niko zijn huisgenote mee dat het Ameliebier klaar is.

Familie 5981 004

Elektrostimulatietherapie

Mieke krijgt te horen dat dokter Huisma uit Nijmegem gedoofde hersendelen terug tot leven kan wekken via de techniek 'brainstimulation'. Hiermee zou ze haar geheugen kunnen terugkrijgen. Mieke beslist een afspraak met de neuroloog te maken. Niko is bang dat voor wat er zou gebeuren en hij wilt liever alles laten zoals het nu is. Tijdens de elektroshocks besluit Mieke alles af te trekken en de behandeling stop te zetten.

S26 afl5988 552
S26 afl5988 673

Het huwelijk van Rudi en Zjef

Wim en Lieselot staan plots aan Mieke en Niko's deur. Wim vertelt over het drankprobleem waar Maura mee kampt en reeds twee keer voor opgenomen is geweest in het verleden. Hij is op zoek naar opvang voor Lieselot. Rudi en Zjef gaan trouwen en vragen Mieke en Niko als ceremoniemeesters. Tijdens de ceremonie met enkel Rudi en Zjefs ouders en de originele friends is iedereen verbaasd wanneer Mieke plots haar eigen trouwkus herinnert. Heeft ze haar geheugen terug?

5988-5

Mieke's geheugen

Mieke herinnert zich plots weer enkele flarden van de dingen die ze voorheen vergeten was. Toch zijn Mieke en Niko hier niet blij mee. Ze willen allebei niet terug naar Miekes ouder karakter, maar later blijkt dat Miekes karakter niet terug verandert. Na de ceremonie aan zee, trekt het gezelschap naar de brouwerij waar de originele friends voor een verrassingsfeest gezorgd hebben voor Rudi en Zjef.

Familie 6046 extra 002
Familie 6057 003

De gijzeling

In de brouwerij duikt een onverwachte bezoeker op: buurman Erik. Erik heeft zijn straf uitgezeten en is op zoek naar Niko. Mieke maakt hem duidelijk dat hij contactverbod heeft opgelegd gekregen. Erik vraagt aan Niko of hij Myriam wil contacteren. Wanneer ze Niko vertelt dat ze niets meer met Erik te maken wil hebben, zetten hij en Mieke de hysterische Erik noodgedwongen aan de deur. Erik kan niet aanvaarden dat Myriam hem niet meer wil zien en gaat onder invloed van alcohol Niko opzoeken. Door zijn agressief gedrag komt Niko ten val en verliest hij bloed. Erik weigert Mieke met hem naar het ziekenhuis te laten gaan en beslist hen te gijzelen. Uiteindelijk kan Mieke Erik overtuigen om hen vrij te laten en zichzelf aan te geven bij de politie. Niko wordt overgebracht naar het ziekenhuis. Daar blijkt hij een hersenschudding te hebben.

Familie 6069 003
Familie 6071 001

Wim versus Maura

Wim zoekt terug contact met Niko en Mieke en ze ontdekken dat Lieselotje geslagen wordt. Eerst beweert ze dat het Wim is, maar uiteindelijk blijkt het Daniël te zijn, de nieuwe vriend van Maura, en blijkt Maura ook terug te drinken. Er volgt een strijd om het hoederecht en ook Mieke moeit zich. Aanvankelijk wil Niko dat Mieke niet te veel hooi op haar vork neemt, maar wanneer hij verneemt dat Daniël en Maura Lieselotje stiekem willen ontvoeren, stemt hij toe om Lieselotje voor een tijdje in de brouwerij op te vangen. Niet veel later staan de twee echter al aan de deur en Mieke en Lieselotje vluchten samen naar het huis van de friends. Ondertussen maakt Daniël zich kwaad bij Niko in de brouwerij, maar die kan hen wegjagen. De volgende dagen hangen ze er nog wel de hele tijd rond.

Familie 6073 004
Familie 6076 001

De verkoop van de Jan & Alleman

Mieke vraagt aan Rudi en Zjef om tijdelijk bij Niko in de brouwerij te gaan logeren, zolang Lieselotje bij de friends verblijft. Zjef voelt zich er echter niet op zijn gemak het wordt nog erger wanneer Daniël 's nachts inbreekt. Niko laat de volgende dag al meteen de sloten veranderen. Wanneer Niko en Rudi allebei niet in zijn buurt zijn, ontsnapt Zjef en rijdt hij terug naar de friends. Wanneer hij daar aankomt, blijkt echter dat Daniël hem achtervolgd is. Jans café moet verkocht worden door Linda, maar Jan zelf heeft niet genoeg geld om het te kopen. Hij vraagt Mieke of zij en Niko het café niet kunnen kopen, maar die durven zelf het financieel risico niet nemen. Jan is teleurgesteld.

Familie 6081 001
Familie 6082 002

De dood van Wim

Een toegetakelde Wim belt aan bij de friends. Niko zorgt ervoor dat hij en Lieselot mee Kerstmis kunnen komen vieren bij de familie. De dag nadien wordt Wim op zijn werk benaderd door Daniël, die hem van de stelling gooit. Hij wordt in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis en sterft. Lieselot wordt geplaatst in een pleeggezin. Mieke krijgt te horen dat ze niet langer contact mag zoeken met haar. Maura en Daniël waren opgepakt als verdachten voor de dood van Wim, maar Maura's baas heeft ervoor gezorgd dat de twee een sluitend alibi hebben. Het koppel komt vrij, gaan Lieselot weghalen bij het pleeggezin en de politie gaat ervan uit dat Wims dood een ongeval was. Mieke en Niko vragen aan Evy om een nieuw artikel te schrijven in de hoop op een goede afloop voor Lieselot.

Familie 6084 001

Bewijsmateriaal

Na de begrafenis van Wim stormt Maura Mieke's huis binnen met het nieuws dat Lieselot vermist is. Mieke en Niko schakelen meteen de politie in. Plots staat het meisje voor hun deur. Lieselot laat Mieke en Niko een video zien waarop Maura opbiecht dat Daniël de moordenaar is van Wim. Ze beslissen met het bewijsmateriaal naar de politie te stappen. Lieselot wil graag bij Mieke en Niko blijven, maar de twee moeten haar teleurstellen.

Familie 6093 001

Pleeggezin

Mieke heeft het moeilijk met het steeds opnieuw afscheid nemen van Lieselot, die naar een pleeggezin vertrekt. Ze doet Niko het voorstel om zich kandidaat te stellen als pleeggezin om Lieselot op te vangen. Na een emotioneel telefoontje van het jonge meisje geeft Niko de toestemming om zich in te schrijven. Door Niko's strafblad wordt de aanvraag echter afgewezen en neemt Lieselot afscheid van hen. Ze trekt in bij papa Gerrit en mama Bea.

Familie 6097 004
Familie 6106 001

Huis van de friends te koop

Wanneer Rudi en Zjef zelf een huis kopen en Evy financiële problemen heeft, willen ze elk hun deel van het huis verkopen, waardoor Niko en Mieke samen nog de helft van het huis in handen hebben. De huurders hopen er te kunnen blijven wonen en dit lijkt te lukken wanneer Alfons en Stefanie de helft van het huis willen kopen. Alle plannen vallen in duigen wanneer Niko en Mieke aankondigen dat ook zij hun deel van het huis noodgedwongen moeten verkopen om te investeren in een nieuwe koelinstallatie van wel 300 000 euro. Uiteindelijk verkoopt Stefanie haar aandelen van VDB en kopen zij en Alfons samen het hele huis, waardoor iedereen er toch gewoon kan blijven wonen.

Familie 6123 005
Familie 6128 001

Twee nieuwe huisgenoten

Wanneer Rudi en Zjef in hun huis gaan wonen, wordt het al snel duidelijk dat er heel wat problemen zijn met het huis. Het huis wordt al snel onbewoonbaar verklaard en de twee trekken tijdelijk in bij Niko en Mieke totdat alles in orde is. Mieke begint zich echter al snel te ergeren aan hun gedrag en ze wordt door Rudi en Zjef betrapt tijdens een discussie over hen met Niko. Uiteindelijk doet iedereen een beetje water bij zijn wijn, waardoor er snel terug een goede sfeer hangt in de brouwerij. Ondertussen wordt Mieke bij VDB Fashion gepromoveerd tot personeelsdirecteur.

Familie 6133 002

Sekstape

Niko heeft door zijn hoge werkdruk nog maar weinig aandacht voor Mieke. Zjef en Rudi sporen haar aan om haar relatie met Niko spannender te maken. Wat later maakt Mieke een pijnlijke uitschuiver. Ze heeft de sekstape van haar en Niko per ongeluk naar Jans gsm gestuurd. Niko slaat in paniek wanneer Jan een video met de naam 'Tiger In The Woods' ontvangt op zijn smartphone. Met een smoes slaagt hij erin de gsm in handen te krijgen en de video te verwijderen.

Familie 6135 004

De nieuwe werkkracht

Mieke raadt Niko aan om een leerjongen in dienst te nemen. Hij maakt kennis met Gertjan, die geen goede indruk maakt op zijn eerste werkdag. Wanneer Gertjan ongeïnteresseerd overkomt en ook nog eens een pallet op zijn voet laat vallen, heeft Niko er genoeg van en gooit hem buiten. Een dag later leert hij Sanne kennen, het nieuwe leermeisje en is wild enthousiast over haar. Ze heeft namelijk al zelf bier gebrouwen en weet van aanpakken.

Aflevering 6138-1
Familie 6141 002

Sanne verliefd

Sanne en Niko hebben een aanvaring. Zij is namelijk met meneer Draps, een klant die zijn bestelling wilde verdubbelen, gaan praten achter zijn rug. Niko houdt voet bij stuk en wilt Sanne niet meer zien. Mieke praat op hem in en kan ervoor zorgen dat Sanne haar leercontract kan verderzetten bij De Proeverij. Wat later vraagt ze Mieke uit over haar verleden met Niko. Mieke denkt dat Sanne, die op oudere mannen valt, verliefd is op Niko. Wanneer Mieke en Sanne samen naar de film gaan, kust Sanne Mieke. Al snel wordt duidelijk dat Sanne lesbisch is en dus niet op Niko valt, maar op Mieke. Wanneer ze haar stage wil stopzetten, kunnen Niko en Mieke haar overtuigen om te blijven en deze af te maken.

Familie 6163 001
Familie 6168 005

De ingehuurde vrouw

Na het voorval met Sanne wil Niko bewijzen dat hij nog altijd elke vrouw kan krijgt die hij wilt. Dit mislukt echter meermaals, waardoor hij aan zichzelf begint te twijfelen. Mieke wilt hem opbeuren en ze huurt iemand in om zijn zelfvertrouwen terug wat op te krikken. Niko heeft dit echter al snel door en hij doet alsof hij echt verliefd is op de vrouw, die het spelletje zelf ook meespeelt. Mieke is boos op Niko en hij gaat zich uitgebreid verontschuldigen op haar werk. Daar wordt het echter duidelijk dat ook haar boosheid een afgesproken plannetje was met de ingehuurde vrouw.

Familie 6180 001
Familie 6191 002

Vriendendienst

Na de relatiebreuk van Stan en Evy is Stan Evy beginnen controleren via een haaksysteem op haar computer en heeft hij het nieuwe koppel Maarten en Evy uit elkaar proberen drijven. Niko en Guido vergeven Stan niet voor zijn daden, maar beslissen om hem niet te laten vallen. Daarnaast is Niko ook een grote steun voor Evy. Quinten heeft al enkele maanden een alcoholverslaving. Wanneer Zjef dit te weten komt, probeert hij hem te helpen. Om hem in het oog te kunnen houden, komt Quinten tijdelijk in de brouwerij bij Niko en Mieke wonen. Na een tijdje heeft hij zijn verslaving weer onder controle en gaat hij opnieuw in zijn eigen appartement wonen.

Familie 6211 003
Familie 6212 004
Familie 6216 001

Vereecken

Niko krijgt bezoek van zijn jeugdvriend Michiel om hem te waarschuwen dat Andy Vereecken opnieuw als wijkagent aan de slag is. Hij slaat kinderen en is een pedofiel. Michiel ontvoert hem en vraagt Niko's hulp. Die weigert mee te werken, maar moet toch toegeven wanneer Vereecken hen allebei herkend heeft. Niko vertelt Mieke over wat er vroeger gebeurd is, maar zij blijft argwanend. Niko probeert te onderhandelen met Vereecken om hem te doen bekennen, maar door een tussenkomst van Michiel loopt het helemaal fout. Hij wil het op zijn eigen manier oplossen en is zelfs bereidt om Vereecken te laten uitdrogen tot hij zijn daden bekent. Ondertussen ziet Mieke op de televisie een opsporingsbericht van Vereecken en is bang dat Niko meer weet. Hij ontkent. Wanneer Niko overweegt om Vereecken te bevrijden, ontdekken hij en Michiel dat Vereecken ontsnapt is.

Familie 6223 003
Familie 6226 001

Het trauma

Mieke achtervolgt Niko en komt er zo achter dat hij en Michiel Vereecken ontvoerd hebben. Ze belt de politie, waarna het drietal opgepakt wordt. Mieke voelt zich schuldig, maar Niko wordt echter al snel weer vrijgelaten. Hij gedraagt zich anders dan normaal, maar wilt niets zeggen tegen Mieke. Uiteindelijk biecht hij haar op dat ook hij vroeger bijna misbruikt is door Vereecken. Na een zatte avond en waanbeelden, raadt Mieke hem aan om naar een psycholoog te gaan. Na een tijdje stemt hij in en voelt hij zich al veel beter.

Familie 6244 004
Familie 6247 004

Vooroordelen

Ex-gevangene Jonas mag aan de slag in de brouwerij van Niko als hulpje. Niko ontvangt een envelop met 500 euro cash geld, maar wanneer die plots verdwijnt, verdenkt Mieke meteen Jonas. Niko gelooft dit niet, maar toch confronteren ze hem. Hij ontkent er iets mee te maken hebben en Robyn overweegt om hen het bedrag terug te betalen. Niko en Mieke bellen de politie en beschuldigen Jonas, tot Zjef erachter komt dat de envelop gewoon mee bij het oud papier is beland. Niko, Mieke en Jonas lossen hun conflict op en Jonas mag er blijven werken.

Familie 6251 003
Familie 6257 002

Relatieproblemen

Mieke vindt dat Niko zich te veel afsluit sinds hij naar de psychiater gaat. Ze mist de tijd dat ze nog alles tegen elkaar zeiden. Niko maakt zich zorgen wanneer Mieke altijd laat wegblijft en uitvluchten verzint. Wanneer hij in haar gsm leest dat ze heeft afgesproken met een zekere Egbert is het hek helemaal van de dam. Niko denkt dat Mieke hem bedriegt en achtervolgt haar. Hij ziet haar buitenkomen met een man, maar Mieke vertelt hem dat Egbert haar therapeut is. Ze voelde zich de laatste tijd onzeker, omdat ze dacht dat Niko haar niet meer graag zag. Het koppel legt hun ruzie bij.

Familie 6267 003

Het verjaardagsfeest

Jonas heeft ruzie met Jenny en wil alleen gaan wonen. Hij vraagt opslag aan Niko, maar die kan hier niet mee lachen. Ook wanneer hij vraagt om meer uren te werken om een auto te kunnen kopen, gaat Niko niet akkoord. Hij vindt dat Jonas er daarvoor nog niet lang genoeg werkt. Mieke trommelt ondertussen al haar vrienden op om Niko te verrassen voor zijn verjaardag. Het feestje is een groot succes.

Familie 6281 005
Familie 6288 002

Concurrentie

Niko ontdekt dat een concurrent al zijn klanten probeert af te snoepen. Het bier van een zekere Deprez is veel goedkoper dan Gust en andere bieren en hij eist exclusiviteit van zijn klanten. Volgens Jan werkt hij onder de prijs en is dat illegale concurrentievervalsing. Niko schakelt Mathias in, die hem aanraadt om meer in te zetten op promotie. Zjef wilt een reclamefilmpje maken voor Niko, al heeft die wel zijn twijfels. Iedereen vindt het promofilmpje van Zjef belachelijk en Niko is razend op hem door de slechte reclame. Zjef is er kapot van.

Familie 6289 002

Zakelijk partner

Niko moet zich excuseren bij Zjef wanneer zijn reclamefilmpje ervoor zorgt dat er plots veel meer bestellingen van Gust zijn. Door de vele aanvragen wil Niko Mathias als zakelijk partner aanwerven. Hij vindt het een aanlokkelijk voorstel en wanneer Niko hem meevraagt tijdens onderhandelingen met meneer Ackaert, die Gust op de Chinese markt wil brengen, stemt hij in.

S28 afl6293 012
S28 afl6298 034

Gust internationaal

Meneer Ackaert wil Gust op de markt brengen in China. Ondanks de vroege deadline zeggen Mathias en Niko toch toe, maar het wordt nog moeilijker wanneer de bestelling plots verdubbeld wordt en Niko zonder medeweten van Mathias toezegt. Hierdoor moet hij tijdens de feestdagen doorwerken en heeft hij de hulp van zijn huisgenoten en Guido nodig. Wanneer het zogezegde voorschot op Niko's rekening gestort wordt, ontdekt Mieke dat er in het definitieve contract staat dat dat het volledige bedrag is. Ze zijn dus opgelicht.

Familie 6302 k 003
Familie 6303 na 007

Niko opgepakt

Op een dag staat Vereecken, die net is vrijgelaten, plots in de brouwerij. Hij krijgt een contactverbod. Desondanks zoekt hij Niko opnieuw op tijdens een levering en daagt hij hem uit. Tijdens een schermutseling valt hij op de grond en blijft hij levenloos liggen. Niko vlucht eerst, maar bedenkt zich en belt de ambulance. Hij wordt ondervraagd door de politie en Vereecken wordt in een kunstmatige coma gehouden. Niet veel later wordt Niko opgepakt voor slagen en verwondingen met de dood tot gevolg. Niko wordt een tijdje later vrijgesproken.

Familie 6309 001
Familie 6313 001
Familie 6344 001

Gust café

Mathias raadt Niko aan om een café te kopen met Gust om het zo nog populairder te maken. Niko wil de Jan & Alleman kopen en ook Mathias vindt dat een goed idee. Achter de rug van Jan gaat Niko met de bomma praten. Die ziet er het voordeel echter niet van in en wil dat ze Jan inlichten. Die is razend en weigert om zijn café te verkopen. Na een gesprek met Mathias is Anna al meer te vinden voor het idee, maar Jan blijft koppig. Mathias en Niko vertellen Jan dat ze van plan zijn om een oud en onpopulair café in buurt van de Jan & Alleman over te kopen en dat helemaal te renoveren. Jan krijgt het heet onder zijn voeten, maar in werkelijkheid is het een plannetje van Mathias en Niko. Anna heeft hen door en kan Jan overtuigen om het café te verkopen. Ze stelt echter wel een paar voorwaarden, waaronder ook dat Jan er moet blijven werken en dat de ziel van het café behouden moet blijven.

Familie 6327 001
Familie 6338 002

Homofoob geweld

Zjef wordt het slachtoffer van homofoob geweld wanneer hij samen met Rudi een modeshow organiseert. Zjef wil de modeshow afblazen, maar Niko spoort hem aan om door te zetten. Niko en Rudi komen er ondertussen achter dat de haters 's nachts de brouwerij zijn binnengedrongen Tijdens de modeshow dagen enkele haters op, maar dankzij een zeer mooie speech van Zjef, wordt hun actie tegengewerkt. Zjef heeft echter niet het idee dat zijn actie veel gevolg heeft gehad, waardoor Niko een feestje organiseert ter ere van Zjef in de Jan en Alleman, zodat hij met zijn eigen ogen kan zien welke levens hij veranderd heeft.

Familie 6360 005
Familie 6372 002

Verjonging café

Niko en Mathias beginnen aan hun ambitieuze plannen om van de Jan en Alleman terug een hippe en populaire plek te maken. Ze willen vooral een jonger publiek aanspreken en dat is iets waar Jan absoluut tegen is. Niko drijft zijn willetje door en organiseert elke donderdag een after school party voor studenten. Jan voelt zich te kort gedaan en kan zich niet meer vinden in deze vernieuwingen. Hij geeft zijn ontslag en wil niet langer voor Niko werken. Hij komt uiteindelijk terug op zijn beslissing, maar blijft het moeilijk hebben met de vernieuwingen. De gemoederen lopen hoog op tussen Jan en Niko, maar na een tijdje leggen ze alles weer bij.

6403-11

De plotse kus

Amelie en Niko kunnen het goed met elkaar vinden in de Jan en Alleman en hun gesprekken gaat vaak de flirterige kant op. Amelie begint Niko volop te kussen, maar daar is Niko niet blij mee. Hij probeert Amelie nadien te vermijden terwijl Amelie haar uiterste best doet om Niko te spreken zodat ze haar verontschuldigingen kan aanbieden.

6433 extra 003
Familie 6434 001
Familie 6444 001

Gestolen verkeersbord

Er is een nieuw circulatieplan in de stad. Niko, Mieke, Zjef en Rudi gaan samen op stap, terwijl Jan naar een klasreünie gaat. Wanneer Niko en Rudi alleen achterblijven en ze nog iets gaan drinken, stelen ze in een dronken bui een verkeersbord van een eenrichtingsstraat. Niet veel later rijdt Jan deze straat in, waarna hij botst op Cédric en Kasper. Die laatste overlijdt. De volgende dag ontwaakt Niko met een kater en hoort hij van Mieke wat er gebeurd is. Hij gaat meteen met Rudi praten en vraagt hem om te zwijgen, omdat ze anders alles zullen verliezen. Rudi wordt echter alsmaar emotioneler en Niko vindt dat hij de draad van zijn leven weer moet oppikken. Wanneer Niko's medewerker Gertjan bijna het verkeersbord in de kelder ontdekt, beslist Niko om het met Rudi 's nachts in het water te gaan dumpen. Ze worden echter betrapt door Zjef, maar weten zich er uit te praten.

Familie 6448 002

De schuldige

De zaak van het auto-ongeval wordt geseponeerd, zonder schuldige. Rudi kan niet langer zwijgen en gaat zich aangeven bij de politie. Hij vertelt echter dat hij het bord alleen gestolen heeft, om Niko niet te verraden. Wanneer Niko een gebroken Zjefs en Cédric ziet, wordt het ook hem te heet onder zijn voeten en biecht hij alles op aan Mieke.

Trivia

  • Niko is geboren op 17 november 1982.
  • Jo Hens zou normaal slechts een paar maanden in beeld komen als gastpersonage. Maar door de populariteit van het personage groeide Jo uit tot een deel van de vaste cast. 
  • Sinds 2011 (seizoen 20) vermeldt Niko af en toe de naam Miranda, een frituriste uit de buurt. 
  • In 2014 verandert Niko van look. Hij loopt plots met een kaalgeschoren hoofd rond in Familie. Acteur Jo Hens vroeg naar deze nieuwe look omdat hij vroegtijdig kaal wordt.
  • In de zomer van 2016 stond Niko in het middelpunt van zijn eigen webisodes: Niko Op De Vlucht
  • In de zomergeneriek van het 26ste seizoen zien we hoe Mieke Van den Bossche Niko met haar handen wegduwt. Later wordt duidelijk dat dit een voorteken was van een belangrijke verhaallijn uit datzelfde seizoen. 

Generiek

Galerij

Foto's