FANDOM


Niko Schuurmans
Seizoenen 18192021222324252627282930 Familie portret2017 niko 03
Eerste verschijning Aflevering 4004 - 12 januari 2009
Laatste verschijning -
Gespeeld door Jo Hens
Huidig beroep Zelfstandig bierbrouwer
Huidige partner Mieke Van den Bossche
Kinderen -
Ouders † onbekend en Hilde Godemont
Huidige categorie Huidige Hoofdpersonages
Algemene InformatieFamilie en LiefdeslevenStudies en BeroepslevenVerhaallijnenTriviaGeneriekGalerijFoto'sLees Meer

Algemene Informatie

Niko Schuurmans is een hoofdpersonage dat sinds 12 januari 2009 vertolkt wordt door Jo Hens.

Familie en Liefdesleven

Niko heeft geen gemakkelijke jeugd gehad. Zijn vader ging er vandoor en verliet zijn gezin voor een andere vrouw. Hij verhuisde naar Griekenland, waar hij met zijn nieuwe vrouw nog een extra zoon kreeg: Steve. Zijn vader is inmiddels overleden en ook zijn halfbroer Steve kwam om het leven. Met zijn moeder Hilde Godemont heeft Niko nog steeds contact.

Als jongeman heeft Niko veel vriendinnetjes en durft hij al eens opscheppen over zijn vrouwelijke veroveringen. Na de breuk tussen Pierrot en Evy lijkt Niko een tijdje gevoelens te hebben voor Evy. De twee besluiten om slechts vrienden te blijven. Ook de komst van Roos zorgt voor vlinders in Niko's buik. Ze beginnen een relatie, maar Roos verlaat hem voor Maarten.

Tegen alle verwachtingen in, en ondanks het leeftijdsverschil tussen de twee, worden Niko en Mieke een koppel. Niko wordt door Evy en Jana gevraagd als zaaddonor, maar Niko en Evy gaan te ver met elkaar en worden verliefd. Mieke stelt nog een driehoeksrelatie voor, maar maakt een einde aan haar relatie met Niko. Tussen Evy en Niko wordt het ook niets, waardoor hij alleen achterblijft.

Een jaartje later geven Mieke en Niko hun relatie nog een kans. In juni 2014 vraagt Niko haar ten huwelijk. Ze trouwen op 19 december 2014. Nadat Mieke aangereden wordt en een lange tijd in coma verbleef, is ze een 8 jaar van haar geheugen kwijt. Hierdoor is ze Niko vergeten en denkt ze dat Wim de man van haar leven is. Op aanraden van de familie probeert Mieke terug een band met Niko op te bouwen, maar Mieke voelt de klik niet en verlangt meer en meer naar Wim. Na een onenightstand met Wim verlaat ze Niko en vraagt ze de scheiding aan.

Wanneer Niko de breuk met Mieke verwerkt heeft, wordt duidelijk dat hij ondertussen enkele 'friends with benefits' opgescharreld heeft. Nadien klikt het goed tussen Niko en Amelie De Wulf, maar blijven ze gewoon vrienden. Niko slaagt erin om Mieke terug voor zich te winnen en ze krijgt zelfs een groot deel van haar geheugen terug. Hun huwelijk is gered, maar komt opnieuw onder druk te staan in 2019. Niko is mee verantwoordelijk voor de dood van Kasper, maar verzwijgt dit wekenlang voor iedereen. Wanneer de waarheid aan het licht komt, kan Mieke hem eerst niet vergeven. Pas een hele tijd later kan het koppel zich verzoenen.

Studies en Beroepsleven

Niko maakt zijn debuut als een werkloze jongeman die nog bij zijn moeder woont. Hij is gepassioneerd door muziek, maar ziet er weinig toekomst in. Hij spendeert zijn dagen met zijn vrienden op een basketbalpleintje. Pierrot richt samen met Niko, Evy en Malika het muziekgroepje The Project op. De groep heeft matig succes met de hulp van hun manager Tino. Door strubbelingen tussen Pierrot, Evy en Malika omwille van de affaire van Pierrot en Malika staat de groep onder druk. Pierrot en Niko proberen met hun tweetjes verder te gaan, maar laten het groepje in alle stilte vallen. 

Nadien heeft Niko zijn leven op het goede spoor gekregen en gaat hij aan de slag als garagist. Deze job geeft hij op om als barman in de Jan en Alleman te gaan werken. Wanneer Rita haar aandelen aan Niko verkoopt, wordt hij mede-eigenaar van het café. Hij geeft zijn ontslag in 2015 om als straathoekwerker te beginnen. Hij wil de plaatselijke jeugd op het goede pad krijgen, zoals Pierrot voor hem gedaan heeft. Een paar maanden later stopt hij ermee omdat hij als straathoekwerker gewoon aan de zijlijn moet blijven staan.

Niko stort zich op een nieuw avontuur en neemt de oude brouwerij van Gust Stuyvens over. De Proeverij is geboren dankzij de financiële hulp van Simon. Jan verkoopt ook zijn aandelen van de Jan en Alleman. Niko brengt met De Proeverij zijn eigen succesvol bier op de markt: De Gust. Op aanvraag van Niko stapt Mathias begin 2019 mee in De Proeverij als zakenpartner. De twee nemen samen de Jan en Alleman over en willen de brouwerij verder uitbreiden. In oktober 2019 verkoopt Niko in een opwelling de brouwerij en het café aan Mathias en Peter, waardoor hij plots zonder werk zit.

Niko gaat terug aan de slag als bierbrouwer en wil een opvolger voor Gust maken, het Bomma-bier. Samen met Mieke, Zjef en Rudi kan hij zijn oude brouwerij terug kopen van Mathias en Peter. De Gust is hij nog altijd kwijt.

Verhaallijnen

Toen Niko nog een kind was, ging zijn vader ervandoor naar Griekenland met een andere vrouw, waardoor Niko volledig door zijn moeder Hilde Godemont opgevoed werd. Niko kent een turbulente jeugd en bakt er weinig van op school. Na zijn middelbaar Electro-mechanica, besluit Niko hier niets mee verder te doen, want hij vindt het belangrijker om rond te hangen met zijn vrienden.

Pierrot Van den Bossche maakt zijn opwachting op het basketbalpleintje waar Niko en zijn maten Iljo, Kenny en Driss geregeld rondhangen. Pierrot probeert contact te zoeken, maar Niko stelt zich zeer vijandig op. Pierrot geeft niet op en besluit vooral Niko te viseren, omdat hij merkt dat de jongeman het niet gemakkelijk heeft. Niko laat het uiteindelijk toe dat Pierrot af en toe komt rondhangen met zijn maten, maar hij maakt het hem snel duidelijk dat hij beter uit de weg gaat als de bende van Sasha Verhegstraete zijn opwachting maakt. Niko en Sasha hebben al jarenlang ruzie over het basketbalpleintje en het komt regelmatig tot gewelddadige confrontaties.

Wanneer Niko op een dag bij hem thuis bezoek krijgt van Pierrot, vertelt Niko dat hij maar één grote passie in zijn leven heeft: muziek maken. Bovendien komt Pierrot te weten dat Malika Van Gils - de vriendin van Sasha - een zeer goede zangeres is. Pierrot beseft dat hij de twee bendes op deze manier bij elkaar kan krijgen en stelt aan Malika en Niko voor om samen als muziekgroepje op te treden. Hij wil de twee zelfs inschrijven voor een free podium. Sasha reageert woedend op dit voorstel en verbiedt zijn vriendin om contact te zoeken met Niko.

Pierrot wil de sfeer op het basketbalpleintje verbeteren en zorgt ervoor dat de gemeente het plein volledig heraanlegd. Het komt tot een match tussen de bendes van Niko en Sasha, maar dit verloopt niet zonder slag of stoot. Wanneer het pleintje niet veel later vernield is, krijgt Pierrot een flinke uitbrander. Pierrot blijft zich echter inzetten voor de jongeren en haalt zelfs de regionale televisie.

Niko begint het muziek-idee van Pierrot te appreciëren en maakt een demo om zijn talenten te laten zien. Ook Malika is overtuigd en gaat stiekem met Niko en Pierrot repeteren. Pierrot kan een optreden regelen voor het groepje - dat de naam The Project meekrijgt. Sasha komt echter te weten waar Malika mee bezig is en dreigt ermee alles te saboteren. Niko en zijn maten willen dit niet zomaar laten gebeuren en Sasha wordt flink aangepakt.

Familie4188
Familie4193
S19 afl117 01
Familie4274
Familie4312
Familie4356

Sasha is door de maten van Niko in elkaar geslagen en Malika dreigt ermee om The Project te verlaten om haar vriend te steunen. Pierrot doet zijn best om de groep bij elkaar te houden.

Twee maanden later

Malika is gestopt met The Project en Sasha en Niko besluiten hun ruzie bij te leggen. Malika blijft echter weigeren en Pierrot en Niko moeten met hun tweetjes verder. Ook Evy moet bemiddelen en slaagt hierin wanneer ze het nieuws vertelt dat ze een eigen platenfirma wil opstarten. Pierrot maakt ook een afspraak met producer Tino Hendrickx om The Project te coachen en Malika besluit haar job op te geven om terug fulltime aan de slag te gaan als zangeres.

Pierrot en Evy besluiten om The Project zelf te producen en Niko en Malika hervatten hun repetities. Pierrot probeert een optreden te regelen in een jeugdhuis, maar slaagt hier niet in. Niko reageert argwanend tegenover de kunsten van Pierrot en Evy als producers en luistert nogmaals naar het voorstel van Tino. Malika en Niko willen Pierrot aan de kant schuiven als manager, maar Pierrot legt zich niet neer bij deze beslissing. Niko wil daarom uit het groepje stappen en zet hierdoor Pierrot onder druk. Uiteindelijk gaan ze toch in zee met Tino.

Dankzij de tussenkomst van Tino lijkt het aan de beterhand te zijn met The Project, maar het zorgt ook voor strubbelingen in de groep. Zeker wanneer Malika door Tino overtuigd wordt om een contract bij zijn label te tekenen. Hierdoor is Malika plots eigendom van Tino en moet ze zijn toestemming vragen om te mogen repeteren met The Project.

Via Evy komt Niko te weten dat Pierrot en Malika met elkaar naar bed zijn gegaan en Niko is teleurgesteld in de twee. Zeker nu ze hierdoor de toekomst van het groepje op het spel zetten. Niko probeert Evy te overtuigen om de samenwerking met Malika te hervatten. Ook Tino wil gebruik maken van de ruzies binnen The Project om Evy een job aan te bieden binnen zijn label. Evy kiest uiteindelijk toch voor het groepje en Niko is opgelucht. Ze besluiten producer Tino links te laten liggen en Evy wil zich volledig focussen op The Project als producer.

Omdat de samenwerking tussen Evy en Malika niet lukt, besluit Malika de groep te verlaten. Tijdens een optreden in de Jan en Alleman staan Niko en Evy verbaast wanneer ze Pierrot horen zingen. Niko en Pierrot besluiten met hun tweetjes verder te gaan en samen met Sasha organiseren ze een benefiet om muziekinstrumenten te verzamelen en die nadien naar Afrika te verschepen. Niko maakt Pierrot het verwijt dat hij te veel tijd en energie in de de benefiet stopt en te weinig in The Project.

De mama van Niko heeft een nieuwe vriend en daar kan Niko het absoluut niet mee vinden. Evy en Pierrot besluiten hem een plaatsje aan te bieden in het studentenhuis, zeker nu de kamer van Leen vrijkomt. Niko gaat maar al te graag in op hun voorstel, maar hun verbazing is groot wanneer Niko ook zijn huisdiertje meebrengt: zijn rat genaamd 'Ratatouille'. In het studentenhuis zorgt de rat al snel voor opschudding. Wanneer Pierrot besluit om terug een job te zoeken, wordt The Project op een laag pitje gezet. Niko wil zijn eigen toekomst ook veilig stellen en gaat aan de slag in een garage. Desondanks doet Niko zijn best om te blijven repeteren met Pierrot, maar die heeft andere dingen aan zijn hoofd.

Twee maanden later

Schermafbeelding 2016-09-05 om 19.09.22
Schermafbeelding 2016-09-07 om 15.11.20
Schermafbeelding 2016-10-01 om 11.15.11
Schermafbeelding 2016-10-15 om 20.43.45
Familie4454
Schermafbeelding 2016-11-13 om 09.31.22
1005010 10152777414177491 4381504379712076314 n
Familie4481
909439906fa37e3a09957d618ac357e0
Schermafbeelding 2017-03-19 om 15.14.37
Familie4562
956e35330654a35ad6911aceb3eacd04
Schermafbeelding 2017-05-07 om 09.30.56
Familie4633

In het studentenhuis kan Niko het niet laten om Pierrot te plagen wanneer zijn 'saaie' collega Gerda hem telkens komt ophalen voor naar het werk te rijden. Ondertussen heeft Niko een nieuwe hobby gevonden om zich bezig te houden met Evy. Ze zijn allebei serieverslaafd en kijken de ene aflevering na de andere. Ze proberen dit angstvallig geheim te houden voor Pierrot, die het hele idee kinderachtig vindt.

Wanneer zowel Dimi als Rita ermee ophouden in de Jan en Alleman, is Jan dringend op zoek naar een vervanger. Op aanraden van Pierrot gaat Niko solliciteren en hij wordt aangenomen. Jan ziet veel potentieel in de jongen en wil hem persoonlijk opleiden tot een goede ober. Niko leert ook zo Maarten kennen en kan het goed met hem vinden. Jan schakelt Niko ook in om de proefreis van Dimi en Rita in het honderd te laten lopen, omdat Rita haar aandelen van het café aan Bert wil verkopen. Jan reist het duo achterna en blijft ondertussen met Niko in contact.

Niko is van mening dat Pierrot zich niet genoeg inzet voor The Project sinds hij bij de cultuurdienst werkt. Zeker wanneer hij te weten komt dat Pierrot op zoek moet gaan naar een bandje voor een optreden, en niet aan The Project denkt.

Om de verveling tegen te gaan, kan Niko Evy overtuigen om samen iets spannends te proberen. Niko neemt deel aan enkele straatracen en brengt Evy mee als zijn co-pilote. Evy krijgt een grote adrenalinekick, ook al kunnen ze maar op het nippertje ontsnappen van de politie. Wanneer uiteindelijk Pierrot dit te weten komt, wil hij bewijzen aan Evy dat hij geen saaie piet is en hij neemt ook deel aan een straatrace. Deze keer worden ze wel opgepakt door de politie en is Pierrot de enige die waarheid vertelt, tot groot ongenoegen van Niko en Evy. Ze komen er echter met een waarschuwing van af.

Anna en Albert zijn in het land en zoeken een slaapplaats. Pierrot vindt het tijd dat hij iets doet voor zijn grootmoeder en biedt zijn kamer in het studentenhuis aan. Niko ziet er enorm tegenop om samen te leven met twee bejaarden en maakt dit ook sterk duidelijk aan zijn huisgenoot. Wanneer de twee daadwerkelijk hun intrek nemen in het studentenhuis, komen de frustraties al snel aanzetten. Niko ergert zich aan het constante bemoei van Anna, terwijl zij zich niet kan verzoenen met zijn slechte manieren. Albert schakelt daarom Niko in om Anna te overtuigen zo snel mogelijk terug naar Benidorm te keren. Niko wil maar al te graag meewerken met zijn plannetje, maar het loopt in het honderd wanneer Anna hierin een uitdaging ziet om Niko op te voeden.

In het café komen Niko en Maarten oog in oog te staan met een mooie verschijning: Roos. Groot is hun geluk wanneer ze niet veel later als serveuse aan de slag gaat op aanraden van Linda. Niko heeft meteen een oogje op Roos, maar ook Maarten ziet de jonge vrouw zitten. De twee vechten dan ook voortdurend om haar aandacht en gedragen zich als kleine kinderen. Na het bezoek van de voedselinspectie wordt echter de keuken gesloten, waardoor plots de inkomsten enorm dalen. Jan moet Roos ontslagen als er niet snel meer klanten komen en zowel Niko als Maarten willen dit voorkomen. Met hun drietjes zorgen ze ervoor dat jonge klanten ook hun weg vinden naar het café door een Night Tropical te organiseren, met cocktails en luide muziek. De avond is een succes, maar Linda klaagt over de luide muziek. Tijdens de tweede Night Tropical belt Linda de politie en moet Jan uiteindelijk zwichten voor zijn vrouw en blaast hij het project op.

Leen keert na een halfjaar terug uit Spanje en neemt terug haar intrek in het studentenhuis. Omdat Niko ondertussen in haar kamer woont, moet Leen een kamer delen met Evy en dat ziet ze helemaal niet zitten. Wanneer ze merkt dat Niko en Evy het wel héél goed met elkaar kunnen vinden, wil ze de twee absoluut koppelen zodat ze terug een eigen kamer kan krijgen. Ook Maarten wil haar helpen, want als Niko en Evy samen zijn, heeft hij vrij spel bij Roos. Tijdens haar verjaardagsfeestje zorgt Leen ervoor dat zowel Niko als Evy goed gedronken hebben waardoor ze in hetzelfde bed wakker worden. Er is echter niets gebeurd tussen de twee en ze besluiten er niet verder over uit te wijken.

Ondertussen probeert Leen meer informatie los te peuteren bij Niko door stiekem met hem te chatten en zo naar zijn gevoelens voor Evy te polsen. Evy en Niko komen dit al snel te weten en willen Leen een poets bakken door haar wijs te maken dat Evy niet op Niko verliefd is, maar juist op Leen en dat ze daarom zo graag een kamer met haar deelt.

In de Jan en Alleman versiert Maarten een meisje in het bijzijn van Roos en ze reageert heel jaloers. Tegen Niko blijft ze echter beweren dat zij en Maarten gewoon vrienden zijn. Terwijl Maarten alleen aandacht heeft voor iemand anders, groeien Niko en Roos dichter naar elkaar toe en worden ze een koppel. Maarten krijgt het moeilijk en moet aan zijn omgeving toegeven dat hij toch verliefd is op Roos. Hij wil het haar duidelijk maken, maar wil ook de gevoelens van Niko sparen. Uiteindelijk betrapt Niko de twee in het appartement van Jan en maakt hij een einde aan zijn relatie met Roos.

Het gaat niet goed met de Jan en Alleman. De klanten blijven weg en Jan vertelt aan Maarten dat hij Roos of Niko zal moeten ontslaan om kosten te besparen. Bovendien heeft Niko nog steeds zijn loon niet gekregen en blijft hij Jan lastig vallen tot het geld gestort is. Jan begint nadien aan een stiekeme evaluatie van Niko en Roos en laat zelfs de klanten hun zegje doen. Deze nieuwe actie valt niet in goede aarde en Maarten gaat op zoek naar oplossingen om klanten te lokken. Maarten slaagt er uiteindelijk in om een seniorenclub naar de Jan en Alleman te lokken en dat zorgt ervoor dat de zaken weer goed gaat.

Rita wil weten of haar zoon contact zoekt met zijn biologische vader en vraagt aan Niko om het doen en laten van Pierrot neer te schrijven. Pierrot heeft dit al snel in de gaten en confronteert zijn moeder hiermee. Op hetzelfde moment maakt Rob zijn opwachting in het studentenhuis, nu hij opnieuw studeert aan de universiteit van Leuven. Niko geniet met volle teugen van de aanwezigheid van Rob, omdat hij kookt voor de studenten en elke morgen zorgt voor een uitgebreid ontbijt. Niko wil Rob bedanken en besluit samen met Pierrot en Cynthia de officiële doop van Rob te organiseren. Niko heeft echter iets te diep in het glas gekeken en nadien eindigt Rob in het ziekenhuis met een verstuikte voet.

Maarten en Roos stappen uit de Jan en Alleman om hun eigen cateringzaak te beginnen: de Roos Crevette. Ze schakelen de hulp van Niko in om een caravan om te toveren tot een professionele werkplek. Jan houdt de uren van Niko nauwgezet bij, want hij is van mening dat Niko te veel bij Maarten aan de caravan werkt. Tijdens een gezellige avond, maken Niko en Maarten plannen om nog meer zaken te starten en ze hebben iets te diep in het glas gekeken. Roos is het ondertussen kotsbeu om in een caravan te wonen en wil er eigenlijk mee stoppen. Roos maakt een einde aan haar relatie met Maarten en Niko stelt haar voor om in het studentenhuis te komen wonen.

0825-familie6maandag 0
Familie4674
Familie4724
Familie4703
Familie4738
Familie4752
Familie afl4803 02
Familie afl4841 02
Familie afl4847 01
640px-Familie afl4860 02
640px-Familie afl4875 01
Seizoensfinale14

Niko is van mening dat Maarten zijn trots moet inslikken en de eerste stap moet zetten om de ruzie met Roos bij te leggen. Maarten besluit dan toch met de Roos Crevette te stoppen en Niko gaat meteen tot actie over en zet de caravan te koop op het internet. Enkele dagen later is de Roos Crevette verkocht en leggen Maarten en Roos hun ruzie bij. Nadien krijgt Niko het nieuws van Evy en Pierrot te horen dat ze het studentenhuis gaan verlaten. Niko pakt zijn koffers en huurt een studio in Mechelen.

De badkamer van Mieke en Trudy heeft het begeven en Niko wordt door Jan opgetrommeld om deze te herstellen. Mieke en Trudy gaan een weekend op hotel zodat Niko vrij spel heeft, maar nadien wordt duidelijk dat de reparaties langer zullen duren en Mieke begint zich te ergeren aan de constante aanwezigheid van Niko. Bovendien begint Niko zich op zijn gemak te voelen in het appartement en gedraagt hij zich zeer familiair. Trudy merkt echter op dat Niko er goed uit zijn als hij aan het werken is, maar Mieke heeft er geen oog voor en gaat voortdurend in de clinch met hem.

Wanneer het werk er eindelijk opzit, lijkt het beter te gaan tussen Mieke en Niko en de twee komen elkaar nadien nog geregeld tegen. Na een avondje stappen belanden ze met hun tweetjes op het appartement en beginnen ze te kussen. De twee voelen zich aangetrokken tot elkaar en belanden de weken nadien meermaals met elkaar in bed. Niko begint verliefd te worden op Mieke, maar zij vindt hun leeftijdsverschil te groot. Mieke kan echter de aantrekking niet ontkennen en blijft met Niko afspreken. Uiteindelijk besluiten de twee naar buiten te komen als koppel, maar niet iedereen reageert daar even goed op. Bart vindt dat zijn zus in haar ongeluk loopt en Jan besluit Niko op staande voet te ontslaan.

Niko wordt door Veronique benaderd om een videoclip te maken voor MVM. Ze willen hem inschakelen als pianoist, samen met kindsterretje Laura Omloop. Niko gaat in op dit voorstel en werkt samen met Axel een goed idee uit.

Niko zit nog steeds zonder werk, maar ondertussen begint de familie in te zien dat hij en Mieke wel degelijk gelukkig zijn. Linda excuseert zich bij Mieke, omdat ze eerst argwanend reageerde. Maar het is vooral Anna die ontzettend blij is dat haar kleindochter opnieuw het liefdesgeluk gevonden heeft. Ze zet Jan op zijn plaats en zorgt ervoor dat Niko zijn job terugkrijgt binnen het café. Hoewel Jan een probleem blijft hebben met de relatie van Mieke en Niko probeert hij toch zijn ruzie met Niko uit te praten.

Niko stelt Mieke voor om te gaan samenwonen, maar dat idee ziet Mieke nog niet helemaal zitten. Niko begrijpt haar reactie niet en laat een tijdje niets meer van zich horen, tot Mieke een verklaring geeft voor haar gedrag. Ze leggen hun ruzie bij en Niko besluit voorlopig gewoon in zijn eigen studio te blijven wonen.

In de Jan en Alleman maakt plots de halfbroer van Niko zijn opwachting: Steve Schuurmans. De twee hebben elkaar nog nooit gezien om de vader van Niko jarenlang geleden naar Griekenland vertrok. Niko wil niets met Steve te maken hebben, maar tussen Steve en Mieke klikt het dan weer wel. Niko wil niet dat Mieke nog contact heeft met zijn halfbroer, maar ze kan hem overtuigen om naar zijn verhaal te luisteren. Steve blijft een tijdje logeren bij Mieke en dat zint Niko niet helemaal. Niko en Steve gaan samen op stap en Niko komt te weten dat Steve in de problemen zit door schulden. Het is voor Niko en Mieke dan ook even slikken wanneer Steve op een dag verdwenen is met de wagen van Niko en onbereikbaar is.

Vaste stamgast André Beynens is al een tijdje gescheiden en zoekt een nieuwe vrouw in zijn leven. Niko wil hem helpen door een account te maken op een datingwebsite. Het eerste afspraakje loopt echter in het honderd wanneer de vrouw in kwestie meer oog heeft voor Jan dan voor André zelf. Niko komt met het idee om een singles-avond te organiseren in de Jan en Alleman, maar opnieuw heeft dit weinig succes.

Niko en Mieke besluiten dan toch te gaan samenwonen en ze krijgen niet veel later ook gezelschap van Evy. Voor Niko is het even slikken wanneer Evy vertelt dat ze een relatie heeft met een vrouw: Jana Pleysier. Jan vraagt Niko uit over de situatie thuis met Evy en Jana en ook Rita kan haar ongenoegen niet verbergen.

Om even alle stress van de afgelopen weken te vergeten, willen Mieke en Niko op reis vertrekken. Niko wil hiervoor een camionette kopen en opknappen zodat ze samen een rondreis kunnen doen. Mieke is hier eerst niet voor te vinden, maar Niko kan haar toch overtuigen om voor een avontuurlijke vakantie te kiezen. Niko kan een koopje op de kop tikken via een oude kennis: Glenn De Bock. Niko mag zelfs de garage van Glenn gebruiken om de camionette volledig op te knappen.

Het wordt al snel duidelijk dat Glenn en zijn kompanen met louche zaken bezig zijn in de garage en ze willen zelfs de hulp van Niko inschakelen om hun vuile werk op te knappen. Niko gaat niet akkoord en besluit afstand te nemen van Glenn, maar ze besluiten hem op te zoeken in de Jan en Alleman om hem te bedreigen. Glenn probeert zelfs Mieke te gebruiken en gaat haar opzoeken in haar appartement om Niko onder druk te zetten. Het komt tot een gewelddadige confrontatie, waarbij Niko zwaar gekwetst wordt aan zijn hand.

Niko leest in de krant een artikel over een ramkraak en meteen gaat er een belletje rinkelen. Glenn blijft Niko bedreigen en hij besluit om alles op te biechten aan Mieke. Niko stapt naar de politie met zijn verhaal en inspecteur Anita Degeling neemt de zaak voor haar rekening. Glenn probeert ondertussen Niko om te kopen met zwijggeld, maar Niko wil het geld niet aannemen. Glenn gaat over tot meer drastische maatregelingen en probeert Niko en Mieke omver te rijden met zijn auto. Niko besluit toe te geven aan de dreigementen van Glenn om Mieke te beschermen en krijgt een opdracht van hem. Hij moet Glenn helpen met een overval. De politie wordt echter ingeschakeld en ze kunnen Glenn oppakken.

De schrik bij Niko en Mieke is groot wanneer ze het nieuws horen dat Glenn is kunnen ontsnappen. De politie besluit Mieke en Niko onder politiebewaking te plaatsen en net op dat moment keert Steve terug om zijn excuses aan te bieden. Niko besluit Steve te vergeven en licht hem in over de voorbije gebeurtenissen. Wanneer Niko en Mieke groen licht krijgen van de politie om hun leventje terug verder te zetten, wordt Mieke ontvoerd door Glenn. Niko krijgt een telefoontje van Glenn met de boodschap dat hij Mieke zal vermoorden als hij zichzelf niet komt overgeven.

Familie afl4886 06
Familie 4886 12

Gered door Steve

Niko haast zich naar de verlaten fabriek waar Mieke vastgehouden wordt door Glenn. Hij slaagt er niet in om Glenn te overmeesteren en samen met Mieke wordt hij onder schot gehouden. Steve daagt ook op omdat hij Niko gevolgd is. Hij heeft een pistool mee en kan Glenn op tijd stoppen. De politie wordt erbij gehaald, maar Steve wordt opgepakt voor verboden wapenbezit. Mieke en Niko worden ondervraagd door inspecteur Anita Degeling en de politie laat Steve gaan omdat hij handelde uit wettige zelfverdediging. Niko is zijn broer enorm dankbaar en hoopt dat Steve deze keer wat langer in het land blijft. Steve mag bij Mieke en Niko blijven logeren.

Familie 4888 07
Familie 4900 05

De verdwenen zetel

Om de spanningen van de afgelopen weken te vergeten, gaan Niko en Mieke voor een paar dagen op reis naar Ibiza. Steve zal ondertussen op het appartement passen, maar Mieke en Niko vragen ook aan Evy om een oogje in het zeil te houden. Steve maakt van hun afwezigheid gebruik om wilde feestjes te geven en bij hun thuiskomst zijn Niko en Mieke onaangenaam verrast door de slordige staat van hun appartement. Bovendien is hun zetel plots verdwenen. Steve zorgt al snel voor een gloednieuwe zetel. Niko wil bovendien dat Steve vanaf nu zijn steentje bijdraagt in het huishouden. Dat wil zeggen dat hij op zoek moet naar een vaste job. Steve heeft niet echt haast en brengt zijn dagen door in de Jan en Alleman.

Familie afl4903 02
29123144

Reisje naar Bulgarije

Onder druk van Niko schrijft Steve zich in bij een interimbureau, maar de jobs die hij aangeboden krijgt, houdt hij nooit langer dan een dag vol. Steve probeert zelfs een job te scoren bij VDB Fashion door Veronique te paaien, maar komt van een kale reis terug. Steve kan aan de slag bij een poetsbureau, maar maakt andere plannen. Hij wil een eigen reisbureau beginnen. Tot grote ergernis van Niko, ziet Mieke dat idee best zitten. Ze helpt hem met de voorbereidingen en wil zelfs financieel helpen. Voor Niko gaat het allemaal wat te ver, zeker wanneer ze plots willen investeren in een busreis naar Bulgarije. Niko vertrouwt het zaakje niet en reist op zijn eentje naar Bulgarije om alles te controleren.

Familie afl4936 03
Familie afl4938 02

Mieke en Steve

Niko keert overtuigt en enthousiast terug uit Bulgarije en wil het project van Steve en Mieke steunen. Wanneer de organisatie achter de rug is, willen ze hun eerste groep tot Bulgarije begeleiden. Niko vraagt vakantie aan Jan, maar komt van een kale reis terug. Mieke en Steve gaan met hun tweetjes en blijven twee weken weg. Eenmaal terug, is Niko nieuwsgierig naar hun verhalen. Mieke is zeer stil en maakt Steve en Niko duidelijk dat ze de volgende keer niet meer mee wil als begeleidster. Niko wil weten wat er aan de hand is en krijgt van zijn vriendin te horen dat Steve verliefd is op haar. Niko ontdekt dat Steve meermaals geprobeerd heeft om Mieke te kussen en hij zet zijn halfbroer op straat.

Familie afl4959 04
Mieke krijgt hijgtelefoons

Stalking

Steve kan zijn gevoelens voor Mieke niet loslaten en probeert zijn broer op stang te jagen door verschillende valse verhalen te vertellen over hun reisje naar Bulgarije. Wanneer Mieke dan ook voortdurend hijgtelefoons krijgt, is dat voor Niko een reden om zijn broer flink aan te pakken en het contact te verbreken. Ondertussen wordt Niko door Jan ingeschakeld om zwarte piet te spelen in het ziekenhuis. Vervolgens verlopen de feestdagen voor Niko en Mieke niet zo vlot. De verdachtmakingen blijven in Niko zijn hoofd spoken. Mieke krijgt het gevoel dat Niko haar niet meer vertrouwt. Ze legt ook klacht neer bij de politie voor stalking, maar Steve vertelt zijn broer dat hij er niets mee te maken heeft.

Familie afl4961 01
Familie afl4980 02

Steve aangereden

Niko wil zijn halfbroer nog een kans geven en regelt een ontmoeting tussen Steve en Mieke in de Jan en Alleman. Mieke kan haar beschuldigingen niet voor zichzelf houden en Steve stormt naar buiten. Hij is onvoorzichtig en wordt aangereden door een auto. In het ziekenhuis belandt Steve in een coma en Niko wijkt geen moment van zijn zijde. Een tijdje later sterft hij aan zijn verwondingen. De dood van Steve is een zware last voor de relatie van Niko en Mieke omdat Niko zijn vriendin de schuld geeft. Niko regelt de begrafenis van Steve en ruimt zijn spullen op. Hij ontdekt zo een notitieboekje waarin Steve duidelijk beschrijft hoe hij Mieke wekenlang aan het stalken was. Niko voelt zich schuldig, maar Mieke vergeeft hem.

Familie afl4994 03
Familie afl4994 06

Spermadonor

Evy en Jana willen graag een kindje en vragen aan Niko of hij spermadonor wil zijn. Niko en Mieke bespreken dit en gaan akkoord. Niet veel later wordt Niko ook medisch goedgekeurd en kan de procedure beginnen. Tijdens hun eerste afspraak, maakt Evy aan Niko duidelijk dat ze op de natuurlijke manier zwanger wil worden, en dat ze dus samen naar bed moeten. Ondertussen voelt Mieke zich slecht in haar vel, omdat ze beseft dat Niko papa kan worden, maar niet van haar eigen kindje. Evy en Niko hebben ondertussen al een paar afspraakjes achter de rug en Evy begint gevoelens te krijgen voor Niko. Wanneer Jana dit in de gaten heeft, maakt ze abrupt een einde aan hun relatie.

Familie afl5000 02
Familie afl4997 04

Verliefd op Evy

Tijdens het trouwfeest van Marie-Rose en Mathias vertelt Evy dat haar relatie afgelopen is. Niko troost haar en Mieke heeft haar twijfels over hun nauwe band. Evy geeft aan Niko toe dat ze gevoelens heeft voor hem en die gevoelens zijn ook wederzijds. Mieke wordt achterdochtig en wil van Niko weten wat er nu precies aan de hand is. Niko speelt open kaart en Mieke wil dat hij en Evy afstand houden van elkaar. Niko slaagt er niet in om Evy uit zijn hoofd te zetten en blijft stiekem met haar afspreken. Mieke reageert furieus, maar drijft haar vriend zo recht in de armen van Evy. Mieke wil Niko niet kwijt en bedenkt een manier waarop iedereen gelukkig kan zijn. Ze wil een driehoeksrelatie beginnen zodat niet gekwetst wordt. Niko en Evy gaan uiteindelijk akkoord met het voorstel.

548836 436387639773512 716049367 n
Familie afl5001 01

Driehoeksverhouding

Zowel Mieke als Evy proberen zo veel mogelijk tijd alleen met Niko door te brengen, maar Niko voelt zich schuldig als hij één van de twee in de steek moet laten. Ook hun omgeving begint door te hebben dat er meer aan de hand is en Niko kan het nog moeilijk verstoppen dat hij ook een relatie heeft met Evy. Wanneer het nieuws van hun driehoeksrelatie aan de grote klok gehangen wordt, is voor Niko kop van jut. De reacties zijn vernietigend en Niko voelt zich er hoe langer hoe meer slecht bij. Ook Mieke ziet af van de situatie. Jan maakt Niko duidelijk dat hij zal moeten kiezen. Bart neemt het dan weer op voor zijn zus. Tijdens een feestje in de KomEet is Niko niet echt welkom voor de familie. Hij geraakt in een gevecht met Bart, maar het is vooral Arno die in de klappen deelt.

NikoEvy0214
Familie afl5019 01

Opnieuw alleen

De driehoeksverhouding tussen Mieke, Niko en Evy verloopt niet zo vlot. Mieke kan haar jaloezie niet langer de baas. Evy verbreekt het contact met Niko wanneer hij weer eens bij Mieke is blijven slapen. Mieke is in de wolken en wil haar relatie met Niko redden. Ze wil vooral dat er een verzoening komt tussen Niko en Bart. Niko slaagt er niet in om Evy uit zijn gedachten te zetten en zoekt toch terug contact. Mieke maakt een einde aan hun relatie omdat ze de stress niet langer aankan. Niko probeert de band met Evy terug aan te halen, maar voor haar is er te veel gebeurd. Niko beseft dat hij het grondig verknoeid heeft en bovendien hebben de twee vriendinnen nu ruzie. Hij maakt het zijn nieuwe missie om Mieke en Evy te verzoenen.

Familie afl4999 03
Familie afl5078 03

Aandeelhouder

Rita geeft haar ontslag in de Jan en Alleman en verkoopt een deel van haar aandelen. Niko ziet zijn kans om hogerop te klimmen en doet een bod. Op die manier wordt hij plots mede-eigenaar van het café samen met Jan. Dankzij Niko hebben Evy en Mieke hun ruzie opgelost en ze wonen nu zelfs samen. Ze missen de vriendschap met Niko en nodigen hem uit. Ze besluiten met hun drietjes om een grote spons over het verleden te vegen en terug als vrienden verder te gaan. Jan waarschuwt Niko en Mieke dat ze met vuur spelen. Ondertussen gaat Bart aan de slag in de Jan en Alleman waardoor hij plots moet samenwerking met Niko. Het verloopt eerst zeer stroef door de ruzie van afgelopen weken, maar ze worden toch goede collega's.

935086 466104500135159 1108263102 n

Buurtfeest

Mieke en Evy beseffen dat het gemakkelijker is om een man in huis te hebben en vragen aan Niko of hij terug in het appartement wil intrekken. Hij gaat akkoord en alles wordt weer zoals vroeger. Niko gaat ook naar het buurtfeest dat door Mathias georganiseerd wordt en zet zich achter de bar met Evy en Stefanie.

Familie afl5109 04
23-2-12

Mieke gaat op date

Twee maanden later. Mieke ontmoet in het ziekenhuis de knappe Gunther Poucke en zowel Niko als Evy vinden dat ze moet afspreken met hem. Na de date is Gunther blijven slapen en tijdens het ontbijt kijkt hij vreemd op wanneer hij Niko en Evy aan de ontbijttafel ziet. Gunther wil niet op tweede date gaan omdat hij het vreemd vindt dat Mieke samenwoont met haar ex-vriendje. In de Jan en Alleman is Niko getuige van een woordenwisseling tussen Jan en Linda. Niko geeft Jan de goede raad om wat meer aandacht te besteden aan zijn vrouw.

Familie afl5115 02
23-1-10

Gay-bashing

Zjef De Mulder gaat aan de slag in de foodbar en wordt 's avonds laat op straat aangevallen door een groepje jongeren. Niko ziet alles gebeuren en komt tussenbeide. Niko deelt in de klappen, maar kan Zjef beschermen. Niko denkt dat de jongeren hem viseerden, omdat hij ze herkent uit zijn jeugdjaren. Hij voelt zich dan ook schuldig tegenover Zjef en wil hem helpen om wat sterker in zijn schoenen te staan. Niko geeft Zjef enkele vechttechnieken mee. Zjef moet echter aan Niko toegeven dat ze het op hem gemunt hadden omdat hij homoseksueel is en het dus een geval van gay-bashing was.

Week4JanLindaNiko
Week7 13

Een nieuw cliënteel

Niko wil meer klanten naar het café lokken en besluit flyers te drukken. Dit blijkt een groot succes en Jan is dan ook blij met de grote omzet die hij draait. Al heeft hij zijn bedenkingen bij het cliënteel dat Niko aantrekt. Wanneer hij één van Niko's flyers in handen krijgt weet hij al snel waarom zijn café de laatste tijd zoveel holebi's aantrekt. Niko had op de flyers laten drukken dat het café 'gay-friendly' is. Jan vind dit een beetje van het goede teveel en het komt tot een meningsverschil tussen Niko en hem.

Week7 2
Week7 4

De vierde huisgenoot

Evy heeft haar droomhuis gevonden en vraagt aan Mieke en Niko of ze het huis met hun drietjes kunnen kopen zodat ze huisgenoten kunnen blijven. Om tot het budget te komen, zoeken ze ook nog een vierde persoon. Ze vragen het aan Arno, maar ook Zjef stelt zich kandidaat. Ze willen de juiste beslissing maken en laten beide heren een tijdje stagen lopen op het appartement van Mieke. Arno gedraagt zich als de perfecte huisgenoot terwijl Zjef last heeft van een ochtendhumeur als hij geen koffie gedronken heeft. Toch kiezen Niko, Evy en Mieke voor Zjef als hun vierde persoon.

21-13
Familie 5164 04

De openbare verkoop

De vier vrienden gaan samen naar de openbare verkoop van hun huis en Evy begint te bieden. Ze gaat uiteindelijk over haar budget, maar het huis wordt aan hen verkocht. Een discussie over de inrichting en de meubels van het huis zorgt meteen voor een domper op de sfeer. Zeker omdat Evy verkondigt dat ze meer beslissingsrecht heeft omdat ze het meeste geld in het huis steekt. In de Jan en Alleman wordt toch het goede nieuws gevierd, maar ze krijgen nog niet meteen de sleutel mee zonder voorschot. Veronique komt onverwacht als redder en wil de vier vrienden uit de nood helpen.

Familie 5164 05
A7

De eerste problemen

Evy, Mieke, Niko en Zjef stellen vast dat ze allemaal erg afhankelijk zijn van materiële zaken en gaan een weddenschap aan. Een week zonder technologie. Ondertussen willen Niko, Mieke en Evy ook nog vaak gaan feesten, maar Zjef blijft liever thuis om een gezelschapsspelletje te spelen. Ze vrezen na een tijdje dat Zjef het niet leuk vindt om samen te wonen, maar hij moet toegeven dat hij gewoon geen feestbeest is. Mieke, Niko en Evy doet ook wat water in de wijn en besluiten ook een paar keer gewoon thuis te blijven om samen met Zjef een spelletje te spelen.

Familie 5171 02
Familie 5177 05

Het vriendje van Zjef

In Mechelen is er al een tijdje een inbraakgolf en ook bij de 'friends' blijven ze niet gespaard. Niko stapt mee in de burgerwacht die door Mathias opgericht werd. Hij stopt ermee wanneer één van de leden te ver gaat en geweren meebrengt naar de patrouilles. Ondertussen heeft Zjef voor het eerst een vriendje, een jongen die hij in de foodbar leerde kennen onder druk van Liesbeth. Marijn kan het goed vinden met Zjefs vrienden en zit plots elke dag bij de vrienden thuis. Marijn vraagt aan Niko om het in zijn plaats uit te maken, maar Zjef wordt gedwongen om zelf het lef te hebben en Marijn aan de deur te zetten.

Familie 5180 04
Familie 5224 05

Mieke verliefd

Mieke heeft sinds kort een relatie met Sébastien en die is ontzettend jaloers op de nauwe band die Mieke en Niko nog met elkaar hebben. Hij vindt het bovendien niet kunnen dat ze als volwassen vrouw met vrienden samenwoont en wil Mieke voor zich alleen. Niko maakt zich zorgen omdat Séba duidelijk een kort lontje heeft. Niko wil niet dat Mieke iets overkomt en probeert haar te waarschuwen. In de Jan en Alleman komt het zelfs tot een gevecht tussen beide heren. Wanneer Mieke nadien Niko verdedigt, krijgt ze een klap van Séba. Ze maakt onmiddellijk een einde aan hun relatie.

Becb308fc1d433118bdeb069665dfdee
Familie 5244 03

Erik Gevaert

Niko belandt bijna in een auto-ongeluk met de agressieve chauffeur Erik Gevaert en wordt sindsdien geviseerd door de man. Hij komt Niko uitdagen in de Jan en Alleman en brengt verschillende beschadigingen toe aan Niko's auto. Niko laat zich niet doen en gaat Gevaert bij hem thuis opzoeken voor een confrontatie. Wanneer hij niet toehapt besluit Niko het anders aan te pakken. Hij zorgt ervoor dat Gevaert tegen zijn auto knalt. Maar dat komt hem zuur op te breken wanneer Gevaert hem enkele rake klappen verkoopt. De politie kan Gevaert echter oppakken en hij moet Niko een fikse schadevergoeding betalen.

42509863
Familie5261

Cursus zelfverdediging

Niko en Mieke geven hun relatie nog een tweede kans en Niko gaat dan ook ver om zijn lief te beschermen van serieverkrachter Danny Buytaert, die ontsnapt is uit de gevangenis en wraak wil nemen op Marie-Rose. Alle vrouwen verzamelen in de Jan en Alleman waar Niko met de hulp van Jan een cursus zelfverdediging geeft. Mieke valt bijna in de klauwen van de verkrachter, maar kan ontsnappen. Hanne is bijna het volgende slachtoffer, maar dankzij de tussenkomst van Rudi kan Buytaert opgepakt worden door de politie en zijn de vrouwen weer veilig in de buurt.

Familie 5287 004
8

Pokeravonden

Niko komt met het idee om pokeravonden te organiseren in de Jan en Alleman. Jan is eerst sceptisch, maar na het succes van de eerste pokeravond, denkt hij een goudmijn gevonden te hebben. Er komen al snel klanten die voor geld willen pokeren, en ook Zjef komt in de verleiding. De komende weken is Zjef helemaal in de ban van het pokeren en dat is Niko niet ontgaan. Hij probeert op allerlei manieren Zjef van zijn verslaving te helpen. Op een dag komt er ook een inspecteur van de kansenspelcommissie langs die Jan een grote boete geeft.

Familie 5309 001
Familie 5314 002

Thomas Feyaert

Nu Mieke en Niko een kamer delen, kunnen de huisgenoten op zoek naar een vijfde persoon om de vrije kamer over te nemen. De 22-jarige student Fotografie Thomas Feyaerts komt zich aangeven. Na beraad van de vier vrienden, mag hij zijn intrek nemen in de kamer. Niko en Thomas kunnen het goed met elkaar vinden en Niko is ook geïnteresseerd in het eindwerk waar Thomas mee bezig is. Thomas vindt het cool dat Niko met muziek bezig is en vraagt of hij model wil staan voor zijn fotoreeks. Zjef en Evy vertrouwen Thomas niet helemaal en denken dat hij niet helemaal eerlijk is.

Familie 5325 4
Familie 5325 030

Het aanzoek

Niko is al enkele dagen in het geheim aan een projectje bezig om Mieke te verrassen. Hij schakelt de hulp in van Benny en Patrick om een groot vlot te maken. Hij roept al zijn vrienden en familie bij elkaar terwijl Mieke nietsvermoedend naar Niko gebracht wordt dankzij een smoesje van Linda. Mieke staat met haar mond vol tanden wanneer Niko aangedobberd komt met zijn vlot. Hij toont enkele foto's en herinneringen van vroeger en stelt Mieke dan een belangrijke vraag. Hij vraagt haar ten huwelijk. Mieke is overdonderd, maar zegt volmondig ja.

Aflevering 5326 om 07.43.00
Aflevering 5328 om 09.04.55

De echte Thomas Feyaert

Niko en Mieke vieren hun verloving in de Jan en Alleman tot Evy een telefoontje van Hanne krijgt. Op de modeshow van Vero Bello is er een tweede Thomas Feyaerts opgedoken en de andere Thomas is een bedrieger die eigenlijk Bas heet. Niko, Mieke, Evy en Zjef gaan meteen naar huis om die valse Thomas aan te pakken. Bas vertelt dat hij geïnteresseerd was in het verhaal van de echte Thomas en biedt zijn verontschuldigingen aan. Hij pakt zijn spullen en vertrekt. Nadien blijft de echte Thomas nog even om zijn verhaal te vertellen. En zo ontdekken de vier vrienden dat Thomas eigenlijk de kleinzoon van Jan is.

Aflevering 5329 om 09.34.08
S24e009 04

Huwelijksvoorbereidingen

Twee maanden later. Niko biedt Thomas een kamer aan bij hem thuis, maar hij brengt al meteen het hoofd van Zjef op hol door halfnaakt rond te lopen. Ondertussen doet Niko er alles aan om de voorbereidingen van zijn huwelijk met Mieke voor zich uit te schuiven. Ze hebben nog altijd geen datum gevonden en Niko houdt zich liever met andere dingen bezig. Mieke is teleurgesteld en dat heeft een slechte invloed op haar humeur. Mieke heeft last van stress omdat er zoveel geregeld moet worden. Niko doet moeite om samen met Mieke tot een trouwdatum te komen. Ze kiezen voor 19 december.

Familie 5386 006
S24e009 13

De belofte

Er gaan weer verschillende dagen voorbij en Niko en Mieke staan nog steeds geen stap verder bij hun voorbereiding. Mieke is duidelijk gestresseerd en daarom doet Niko een belofte: hij zal de organisatie van de trouw helemaal op zich nemen. Mieke laat haar dat geen twee keer zeggen, en legt hierdoor alle druk op Niko's schouder. Het wordt al snel duidelijk dat Niko er in zijn eentje ook weinig van bakt. Hij probeert de hulp van Linda in te schakelen, maar zij wil dat Niko het alleen doet. Niko begint dan maar vol goede moed aan de organisatie en vraagt aan Hanne of ze een trouwjurk wil ontwerpen.

Afl54 08
Afl54 13

Professionele keuzes

Niko loopt in de Jan en Alleman een oude vriend tegen het lijf, Jurgen Dens. Jurgen was vroeger een gothic met weinig ambitie, maar is nu uitgegroeid tot een succesvolle zakenman met een eigen constructiebedrijf. Niko is onder de indruk en stelt zich vragen bij zijn eigen professionele keuzes. Zeker wanneer Jan hem plotseling officieel als zijn opvolger aanduidt. Niko wil nog hogerop in het leven en ziet zichzelf niet eeuwig achter de toog van een café staan. Niko spreekt opnieuw af met Jurgen en vraagt of hij een handje kan helpen.

Familie 5386 003
Familie 5391 001

De illegale werkmannen

Het bedrijf van Jurgen koopt oude huizen op om ze te renoveren en met winst te verkopen. Niko heeft hier veel interesse in en krijgt van Jan enkele dagen verlof om Jurgen te helpen. Al denkt Jan dat Niko gewoon op zoek is naar een nieuwe woning voor hem en Mieke. Niko ontmoet enkele werknemers van Jurgen en ontdekt meteen dat er iets niet klopt. Vele werkmannen - waaronder de jonge Bodé Ouattara en zijn vader - zijn illegaal in het land. Jurgen treedt streng op tegenover zijn personeel en niemand durft hem ooit tegenspreken. Niko wil de jongens een hart onder de riem steken en nodigt ze uit voor een etentje.

Familie 5392 002
Afl68 45

Lijk in het kanaal

Enkele dagen later hangt er een bedrukte stemming tussen de werkmannen en vertelt Jurgen aan Niko dat hij zijn hulp niet meer nodig heeft. Tijdens de dansmarathon in de Jan en Alleman vertelt Maarten aan Niko dat hij Jurgen een lijk heeft zien dumpen in het kanaal. Niko vreest het ergste en confronteert Jurgen. Die geeft toe dat Bodés vader Dieumerci een ongeluk had op een werf. Niko wil naar de politie stappen om Jurgen aan te geven, maar die is er plots vandoor gegaan. Alle illegale werkmannen zitten nu zonder werk en Bodé zit zonder verblijfplaats. Niko biedt hem een slaapplaats aan.

Familie 5396 002
Familie 5396 006

Hulp voor Bodé

Terwijl Niko zich volledig stort op de voorbereiding van zijn huwelijk met Mieke, moet hij een manier vinden om Bodé een goede toekomst te bieden. Dit lijkt niet zo simpel want Bodé krijgt geen verblijfsvergunning. Thomas komt met het idee om een hulpfonds op te richten zodat Bodé een boerderij kan starten in zijn dorpje in Afrika. Bodé vertrekt en Niko heeft het moeilijk met het afscheid. Niko gedraagt zich na het vertrek van Bodé zeer vreemd en Mieke vreest dat hij niet langer wil trouwen. Maar Niko heeft stiekem het perfecte huwelijk in elkaar gestoken met financiële hulp van Rita.

Familie 5410 018
Familie 5410 002

Het huwelijk

De huwelijksdag van Niko en Mieke is aangebroken, maar het loopt al meteen in het honderd. Ze komen aan bij het stadhuis, maar Niko wordt opgepakt door de politie voor ondervraging. Hij wordt verhoord over de illegale praktijken van Jurgen en de dood van Dieumerci. Niko vertelt de volledige waarheid aan de politie en wordt zo gelukkig op tijd vrijgelaten om te trouwen met Mieke. De dag verloopt verder zonder enige problemen en Niko en Mieke kunnen elkaar het ja-woord geven. Mieke valt van de ene verrassing in de andere en de dag eindigt met een ballonvaart. Nadien gaan ze op huwelijksreis naar Berlijn.

S24 E086 016
S24 E090 009

Quarantaine

Vier dagen later valt de thuiskomst van Niko en Mieke meteen in het water. Niko moet nog eventjes de deur uit omdat hij zijn portefeuille vergeten is op de luchthaven, maar ondertussen kantelt er in de omgeving een vrachtwagen met een giftige stof. De hele buurt wordt afgesloten en iedereen moet binnen in quarantaine blijven. Mieke zit opgesloten thuis met o.a. Linda en de bomma, maar ze is doodongerust omdat ze Niko niet kan bereiken. Ze vreest meteen het ergste. Gelukkig kon Niko op tijd onderdak zoeken in een sporthal en moest hij daar blijven tot de gifwolk verdwenen is.

Familie 5421 01
Familie 5431 006

Een nieuwe uitdaging

De laatste weken voelt Niko zich niet meer gelukkig als barman in de Jan en Alleman. Hij wil een nieuwe uitdaging, maar durft Jan niet op de hoogte te brengen. Mieke maakt zich zorgen over haar echtgenoot, en probeert hem aan te sporen om gewoon eerlijk te zijn. Niko gaat ondertussen op zoek naar ander werk. Hij heeft geen diploma of relevante ervaring, maar wil vooral werk verrichten waardoor hij iets betekent voor de wereld. In de Jan en Alleman komt hij in contact met Cis Moens en Niko gaat zo aan de slag als straathoekwerker. Hij geeft zijn ontslag aan Jan.

Familie 5437 001
Familie 5437 002

Straathoekwerker

Niko begint aan zijn eerste werkdag als straathoekwerker, maar kent niet veel succes. Hij probeert een bende van hangjongeren in het oog te houden, maar ze gedragen zich zeer wantrouwig. Wanneer er een gevecht plaatsvindt, probeert Niko tussenbeide te komen, maar dat wordt hem niet in dank afgenomen. Musto - de leider van de bende - vraagt zich luidop af wat Niko van plan is. Ze willen hem testen als straathoekwerker en vertellen luidop over hun plannen om een nachtwinkel te overvallen. Niko zit in een tweestrijd. Belt hij de politie of blijft hij loyaal aan de jongeren? Cis geeft hem het advies om te zwijgen.

Familie 5451 05
Familie 5449 04

De prostituee

Musto en zijn vrienden beginnen Niko steeds meer te vertrouwen. Niko wil de jongens helpen door een voedseluitdelingsplan op te stellen. Met restjes uit de Foodbar, kunnen ze een zakcentje verdienen door het eten te verkopen aan de mensen uit de buurt. Niko gaat ook verder op zoek naar andere mensen om te helpen. Hij komt in contact met Nena De Vriendt, een jong meisje dat noodgedwongen als prostituee aan de slag moet om te overleden op straat. Niko probeert voor haar opvang te zoeken wanneer ze uit het kraakpand gezet wordt en gaat bovendien op zoek naar haar moeder, die Nena als baby afgestaan heeft.

Familie 5451 04
Familie 5462 04

Geen fijne hereniging

Samen met Evy probeert Niko het verleden van Nena te onderzoeken en hij komt te weten dat haar moeder waarschijnlijk in de omgeving van Gent woont. Ondertussen neemt Nena haar intrek in het huis van de 'friends'. Zjef en Thomas vinden het niet kunnen dat Niko het niet besproken heeft met zijn huisgenoten. De volgende dag gaan Niko en Nena naar Gent waar hij haar in contact brengt met haar moeder. Zij is allesbehalve blij om haar verloren dochter terug te zien en maakt dit al snel duidelijk. Nena is diep gekwetst en is razend op Niko. Ze is de volgende morgen met de noorderzon verdwenen en heeft bovendien geld van de huisgenoten gestolen.

Familie 5525 005
Familie 5456 001

Adoptie?

Mieke komt te weten dat haar jongere broer Guido met een dilemma zit. Zijn vriendinnetje is zwanger, maar zij wil een abortus laten uitvoeren. Mieke denkt opnieuw aan haar eigen kinderwens en stelt aan Niko een belangrijke vraag. Wat als zij nu eens het kindje van Guido en Emma adopteren? Guido en Emma willen toch zelf voor hun kindje zorgen, maar de kinderwens van Mieke blijft bij Niko op zijn maag liggen. Niko stelt Mieke voor om een adoptie op te starten, maar Mieke voelt zich nog niet klaar voor deze grote stap en is vooral bang voor een nieuwe teleurstelling.

Familie 5478 005
Familie 5478 003

De gokschulden van Zjef

Niko komt in een serieus conflict terecht met Zjef wanneer die terug begint te gokken. Hierdoor krijgt Zjef een berg schulden, waardoor hij zelf zijn bijdrage van de huur niet kan betalen. Zjef is verschrikkelijk humeurig en kan de goede raad van zijn vrienden niet meer horen. Het komt tot een pijnlijke confrontatie tussen Niko en Zjef waarbij Niko zich amper in bedwang kan houden. Zjef vertrekt en scheidt zich af van zijn vrienden. Tot Niko enkele dagen later Zjef tegenkomt op straat en beseft dat hij al die tijd op straat geslapen heeft. Niko heeft medelijden en neemt Zjef terug mee naar huis.

Familie 5489 002
Familie 5494 03

Maarten undercover

Via zijn straathoekwerk komt Niko in het snookercafé De Komma terecht. Groot is zijn verbazing wanneer hij Maarten achter de toog ziet staan. Maarten is er undercover in verband met een geheime zaak van Faroud. Maarten wil dat Niko zijn mond houdt, omdat niemand mag weten dat hij een geheime missie heeft. Niko heeft het moeilijk om dit tegen Mieke te verzwijgen en dat zorgt voor misverstanden. Zeker wanneer Niko en Evy een emotioneel gesprek hebben met elkaar, en Mieke vreest dat de twee opnieuw een affaire hebben.

Familie 5544 003

Verdriet in de familie

Na de plotse dood van zowel Bart als Thomas heeft heel de familie Van den Bossche het ontzettend moeilijk. Niko moet zijn vrouw steunen nu haar broer dood is, en ook Jan kan het nieuws moeilijk verwerken. Niko springt terug bij in de Jan en Alleman terwijl Jan zijn verdriet probeert te verwerken. Nadien krijgen Niko en co toch nog goed nieuws te verwerken wanneer Evy meedeelt dat ze zwanger is.

Familie s25 5559 003
Familie 5582 001

De arrestatie van Faroud

Twee maanden later. De 'friends' krijgen er een nieuwe huisgenoot bij, Simon Feyaerts neemt zijn intrek in de oude kamer van zijn broer. Faroud wordt opgepakt door de politie en Leen zoekt steun bij haar vrienden. Niko springt nu geregeld bij in de Jan en Alleman omdat Jan er wil zijn voor zijn dochter. Mieke heeft het moeilijk omdat ze het gevoel krijgt dat alle familiale problemen ook altijd op haar nek terechtkomen. Mieke moest een enquête over haar werkomstandigheden invullen en heeft daardoor een trip voor 4 personen naar de Ardennen gewonnen. Ze vertrekt met Niko, Evy en Zjef.

Familie s25 5549 001
Image45-305exqtspmoypuxs8ndqtm

Het opgezet spel

De rit naar het vakantiehuisje verloopt moeizaam. Ze komen in contact met een vreemde jongeman en ook in het vakantiehuisje gebeuren er vreemde dingen. Mieke voelt zich niet op haar gemak. Achteraf ontdekt ze dat dit allemaal opgezet spel was van Niko en bepaalde mensen werden ingeschakeld door haar vrienden om haar de stuipen op het lijf te jagen. Niko wou het leven van Mieke een beetje spannender maken omdat hij het gevoel had dat ze zich de laatste weken enorm hard verveeld en zich daarom met het leven van haar familie gaat moeien.

60235653
Image46-305exrbw2stpu1x9s44d8q

Tiener ondergedoken

De vakantie voor de vier vrienden gaat gewoon verder, maar er volgen opnieuw vreemde wendingen. Ze ontdekken perongeluk dat een Franstalige tiener al twee dagen ondergedoken zat in hun chalet. De jongen loopt weg en plots staat de politie voor de deur. Er wordt bloed teruggevonden en de vier moeten hun uitleg doen in het politiekantoor. Na de ondervragingen beseft de politie dat ze op een verkeerd spoor zitten en de friends onschuldig zijn. Deze keer zat Niko er voor niets tussen en hebben de vier vrienden dus geluk gehad dat ze niet opgepakt zijn.

60235635
Familie 5613 002-30b8n2xy8aeikhgyjos2kq

Een gewonde Nena

Niko komt na vele maanden prostituee Nena De Vriendt opnieuw tegen. Zij noemt zichzelf nu Angel en heeft zichzelf in nesten gewerkt. Ze is gewond geraakt door haar agressieve pooier en Niko neemt haar mee naar Leen voor verzorging. Nena geeft toe dat ze in dienst werkt van Maurice Van Paemel, een vrouwenhandelaar waar Faroud al een tijdje naar op zoek is. Nena heeft bovendien een relatie met zijn zoon, Vic Van Paemel, en wil samen met hem een nieuw leven beginnen. Niko wil Nena niet in de steek laten en vraagt of ze bij Leen kan logeren. Ze slaat op de vlucht uit schrik voor de gevolgen voor Vic.

Familie 5613 006-30b8n3bir602wmpkpac1e2
Familie 5617 002-30cuilj1umxyzxtwndh5oq

De infiltratie

Faroud en zijn collega Pieter Brinck storten zich op de zaak en samen met Niko kunnen ze Nena terugvinden. Ze beseffen dat Vic niet op de hoogte is van de praktijken van zijn vader en focussen zich dus op de zoektocht naar Maurice. Ze gaan samenwerken met Vic om hem te kunnen strikken. Niko, Faroud en Pieter bedenken een plannetje om Vic te laten infiltreren bij zijn vader. Maurice krijgt argwaan en de operatie dreigt in het honderd te lopen. Faroud en Pieter moeten ingrijpen en ze kunnen Maurice oppakken. Vic en Nena vertrekken nadien naar Portugal om er een nieuw leven te beginnen.

311755022750d47a238ee734296e3942
60480255

Problemen met Mieke

Niko heeft zich wekenlang vastgebeten in de zaak van Nena en nu staat zijn huwelijk met Mieke op het spel. Zij heeft het gevoel dat Niko haar al wekenlang verwaarloosd. Zeker omdat ondertussen Evy haar kindje verloren is en Niko er niet is om haar te troosten. Mieke verwijt Niko dat hij nooit meer tijd voor haar kan vrijmaken sinds hij als straathoekwerker werkt. Bovendien wordt Niko op het matje groepen door zijn baas Cis dankzij de hele undercoveropdracht. Het is niet de bedoeling dat straathoekwerkers tussenbeide komen. Niko wil niet langer aan de zijlijn staan en geeft zijn ontslag.

Aflevering5619
Familie 5621 001-30ehzslfg7zf93ue4ni80a

Overdosis

Nu Niko niet langer als straathoekwerker aan de slag is, gaat hij terug de straat op om mensen echt te helpen. Hij helpt enkele oude bekenden met de zoektocht naar een nieuw kraakpand. Hij biedt zijn oude kennis Dean een tijdelijk onderdak aan bij hem thuis. Dean heeft echter last van een serieuze drugsverslaving en gaat op zoek naar medicijnen in de spullen van Mieke. De volgende ochtend is Dean gestorven door een overdosis en kan Mieke verantwoordelijk gesteld worden. Mieke geeft Niko de schuld van alles en is het beu dat hij altijd de grote wereldverbeteraar wil uithangen.

Familie 5624 001-30ei01n41aczcll5v0tfka
Familie 5628 003-30gmcqlc2i7k9k2lpv73ey

Leegstaande brouwerij

In zijn zoektocht naar een kraakpand komt Niko terecht in een leegstaande brouwerij van Gust Stuyvens. Hij wordt betrapt door Gust en de twee raken aan de praat. Gust moest zijn brouwerij failliet laten verklaren door geldproblemen en familiale problemen. Niko is geïnteresseerd in de zaak en denkt aan een overname. Mieke vindt het een verschrikkelijk slecht idee om een faillissement over te kopen, maar Niko is ervan overtuigd dat hij van het gebouw terug een bloeiende brouwerij kan maken. Om zijn droom te realiseren moet Niko zijn aandelen van de Jan en Alleman volledig verkopen.

Familie 5631 004-30hp3d5ie66itwzz744tu2
Familie 5634 001

Een nieuw avontuur

Dankzij de hulp van Simon en een goed businessplan, slaagt Niko erin om de brouwerij van Gust te kopen. Hij krijgt vervolgens de hulp van Gust om zijn eerste bier te leren brouwen. Gust leert hem alle kneepjes van het vak, maar Niko is een natuurtalent. Niko en Mieke denken al na over de inrichting van hun pand en dankzij de grootte kan Mieke ook een droom laten uitkomen. Ze start haar eigen Bed & Breakfast. Niko gaat enkele cafés af om zijn bier te promoten, maar Jan komt in de problemen met zijn brouwer omdat hij Niko's gebrouwde bier aan het promoten is in zijn café.

60480128
Familie 5638 004

De hulp van Zjef

Zjef wil Niko helpen in de brouwerij, maar begaat een fout wanneer hij de ketels wil kuisen met allesreiniger. Dit wordt ontdekt wanneer Niko iemand van Douane en Accijnzen over de vloer krijgt. Hierdoor verliest hij 500 liter gebrouwd bier, dat al zo goed als verkocht zou zijn. Niko verwijt Zjef dat hij dit expres gedaan heeft en geeft een kwetsende opmerking over zijn vader. Zjef ziet geen toekomst meer in hun vriendschap tot Niko toch zijn excuses aanbiedt. Blijkbaar heeft Zjef het veel moeilijker met de nakende verhuis dan eerst gedacht.

4286f38ea6b9010a5e0262b3e5108f0f
Familie 5654 003-30nkbo4a2q8r4k7alo7nre

De dood van Gust

Wanneer Niko denkt dat hij eindelijk de brouwerij kan openen, komt Gust hem vertellen dat hij een deel papierwerk is vergeten te doen. Na een hele nacht doorwerken slagen Niko en Gust erin om alles in orde te brengen. Wat Gust echter voor Niko verzwijgt, is dat hij in twee jaar tijd reeds drie hartaanvallen heeft gehad. Na de hele nacht door te werken krijgt Gust een vierde hartaanval en sterft. Als eerbetoon aan zijn goede vriend noemt Niko zijn bier 'Gust'. Ondertussen nemen hij en Mieke definitief hun intrek in de brouwerij en nemen ze afscheid van de Friends.

Familie 5680 003
Familie 5673 001

De start van Mie&B

Mieke begint met haar Bed & Breakfast waardoor de inspectie langskomt. De verwarmingsinstallatie moet vernieuwd worden en dat zal enkele duizenden euro's kosten. Mieke wil alles zo snel mogelijk in gereedheid brengen voor de eerste gasten. Lastige stamgast Freddy is de eerste klant. Die is niet tevreden met zijn verblijf omdat Niko op dat moment ook gasten uitgenodigd heeft in de brouwerij die veel lawaai maken. Freddy wil slechts 20 procent van de factuur betalen en hij schrijft een vernietigende recensie. Niko en de 'friends' worden ingeschakeld om valse recensies te schrijven en een deal met Freddy te sluiten.

Familie 5681 003
Familie 5684 001

Vrijwilligers

Niko heeft een veelbelovend gesprek met Delhaize en haalt dan ook een grote bestelling binnen. Zijn leveranciers zijn er niet op voorzien om zo snel voldoende flesjes, dopjes en etiketten te leveren. Niko blijft niet bij de pakken zitten en nodigt zo veel mogelijk vrienden uit om te komen helpen. Omdat Niko vergat om water bij de ingrediënten van de etiketten toe te voegen, gaat hij wanhopig op zoek naar vrijwilligers om zijn nieuwe etiketten te helpen kleven. De bende van Musto komt helpen, maar eisen wel een vergoeding. Tot grote ergernis van Mieke gaat Niko in op dat voorstel.

Gustbier 02
Familie 5692 002

Het Gust-standje

Niko's bier ligt officieel in de winkelrekken. In de winkel staat hij met een Gust-standje, waar consumenten zijn bier kunnen proeven. Freddy stelt zichzelf vrijwillig kandidaat om promotie te maken voor Gust. De samenwerking verloopt niet vlot waardoor Freddy en Niko het te bont maken bij hun standje in de winkel, tot grote ergernis van de winkelverantwoordelijke. Wanneer Niko opgeroepen wordt door de hoofdzetel van Delhaize, vreest hij voor slecht nieuws. Hij krijgt echter te horen dat Gust uitverkocht is en hij extra bier mag leveren.

Familie 5711 004
Familie 5716 001

Inbrekers

Mieke en Niko gaan uit eten, maar terug thuis ontdekken ze dat er ingebroken is. De twee inbrekers zijn nog binnen en bedreigen Mieke met een pistool. Niko komt tussenbeide en de inbrekers zetten het op een lopen. Sinds deze traumatische gebeurtenis wil Mieke niet meer alleen thuis zijn uit schrik dat ze zullen terugkeren. Niko contacteert Musto om aan een pistool te geraken. Hij wil er eentje in huis nemen, aangezien Mieke doodsbang is. Klanten van de Mie&B zien Niko met het pistool en Mieke eist dat het verdwijnt. Trudy voelt zich ook niet veilig thuis en neemt het wapen in huis.

Familie 5717 003
Familie 5697 004

Werkkracht in het zwart

Niko is op zoek naar een nieuwe werkkracht in de brouwerij en neemt Benny aan, nu die ontslagen is bij VDB Fashion. Aangezien Niko te weinig geld heeft om hem in dienst te nemen, gaat Benny in het zwart aan de slag en ondertussen komt ook Liesbeth in de brouwerij terecht als tijdelijke poetsvrouw. Wanneer ze ontdekt dat Benny hier nu ook werkt, is ze enorm verrast. Mieke is dan weer minder blij wanneer Niko opbiecht dat Benny niet ingeschreven is. Na een controle in de Mie&B vindt Mieke dat het tijd is om Benny te ontslaan.

Familie 5728 002
Familie 5740 004

Bezoek van de bomma

Anna en Albert komen twee dagen logeren bij Mieke en Niko, tot hun eigen grote verbazing. De echte reden dat ze op logement komen is dat Anna het niet goed kan vinden met een verzorgster van het rusthuis. Mieke's veeleisende grootmoeder klaagt steeds over de service in de Mie&B. Anna vindt dat ze meer moet klaarstaan voor de mensen en koopt haar een belletje tijdens een stevige wandeling. Mieke en Niko lijden onder de grillen van Anna en Albert. Albert, Mieke en Niko verzinnen een plan om de jaloerse Anna zover te krijgen dat ze terug wil vertrekken naar het rusthuis.

Familie 5743 002
Aflevering 5743-7

Rallywagen

Niko is geïnteresseerd in een rallywagen van 35.000 euro en beslist deze te kopen. Niet veel later verrast hij Guido met professionele race outfits zodat ze met hun tweetjes het circuit opkunnen. Mieke is niet te spreken over de dure aankopen van Niko. Het wordt al snel duidelijk dat hij werkelijk wil meedoen aan rallywedstrijden, tot grote ergernis van Mieke. Ze vindt rallyrijden veel te gevaarlijk. Toch schrijft Niko zich samen met Guido in voor een rallywedstrijd in september. Iets waar hij natuurlijk ook veel voor moet oefenen.

Aflevering 5756-1
BBtTkqE

Mieke aangereden

Mieke gaat laat op de avond nog bloedstalen van Simon naar het labo brengen en wordt aangereden door June met de auto van Simon. Mieke belandt in het ziekenhuis met ernstige hersenschade en wordt in een kunstmatige coma gehouden. Ondertussen weet Simon van niets meer, maar ontdekt hij dat hij wel eens de schuldige zou kunnen zijn. Hij gaat zichzelf aangeven bij de politie en wil Niko zelf op de hoogte brengen. Die is razend en blijft ondertussen dag en nacht bij zijn vrouw waken in de hoop dat ze terug wakker wordt, maar de dokters geven hem weinig goede hoop.

13415392 1082194591873320 1673374683563794555 o
AAhMbLg

De hartstilstand van Mieke

Nadat June iets in Mieke's infuus heeft gespoten, krijgt Mieke een hartaanval door een te lage bloedsuikerspiegel. De dokters onderzoeken de oorzaak van de hartstilstand. Wat later ontdekt Niko dat er een gaatje in Mieke's baxter geprikt werd. Leen maakt hem duidelijk dat enkel insuline zo een lage bloedsuikerspiegel kan veroorzaken en dat iemand Mieke heeft willen vermoorden. Ze vertelt Niko eveneens dat ze June heeft gezien in het ziekenhuis, waarop die meteen naar June vertrekt, die zich op VDB bevindt. Later op de avond dumpt hij een pistool in een container...

S26 afl5769 086
S26 afl5770 003
Familie 5771 004

De moord op June

Peter treft bij VDB Fashion het lijk van June aan. Hoofdinspecteur Delaet en commissaris Mortier openen het onderzoek naar de dader van de moord op June en starten met de ondervragingen. Niko werd door een getuige gezien terwijl hij een wapen in de container aan VDB Fashion weggooit. Hij wordt opgepakt door de politie, maar ontkent iets met de moord te maken te hebben. Niko wordt vervoert met de politiecombi, maar kan ontsnappen. Hij gaat zich schuilhouden in een kraakpand en krijgt er de hulp van zijn oude vriend Sasha. De politie zit Niko op de hielen, maar hij kan weer ontsnappen. Niko wil zijn onschuld bewijzen en komt terecht bij zijn buurman Erik. Hij hoopt dat hij als getuige kan optreden, maar Erik belt de politie. Niko slaat in paniek en probeert Erik en zijn dochter Maaike te gijzelen. De politie kan alles volgen via de GSM van Maaike. Mortier en Delaet traceren het signaal en kunnen Niko oppakken. Niko wordt naar de gevangenis gebracht.

Familie 5774 004
Familie 5779 004

De toestand van Mieke

Twee maanden later. Niko wordt vrijgelaten uit de gevangenis. Uit de verklaring van Maaike blijkt dat ze iemand zag inbreken in de brouwerij om het geweer te stelen. De bewijzen tegen Niko zijn te klein om hem nog langer vast te houden. Hij gaat onmiddellijk Mieke bezoeken in het ziekenhuis, maar zij is nog altijd niet uit haar coma ontwaakt. Niko werkt dat de familie de hoop opgeeft dat Mieke nog zal ontwaken. Leen roept iedereen bij elkaar om te praten over de volgende stap. Niko kan zijn oren niet geloven en wil Mieke nooit opgeven. Leen vreest vooral dat Mieke pijn lijdt door doorligwonden.

Familie 5786 010
S26 afl5788 018

Mieke ontwaakt

Niko blijft elke dag bij Mieke in de hoop dat ze haar ogen terug opent. Tijdens een bezoek van Jan en Linda is Jan er zeker van dat Mieke gereageerd heeft op een aanraking. Niko is in de wolken en wil Mieke niet meer alleen laten. Op een avond opent ze daadwerkelijk haar ogen en ontwaakt ze rustig uit haar coma. Niko kan zijn ogen niet geloven, tot Mieke duidelijk maakt dat ze niet weet wie hij is. Mieke heeft een groot gat in haar geheugen en denkt dat ze nog in 2009 leeft. Dat wil zeggen dat ze niet weet wie Niko is en bovendien denkt dat ze nog getrouwd is met haar ex-man Wim.

S26 afl5792 003
Familie 5790 001

Geheugenverlies

De familie wil Mieke eerst rustig laten wakker worden voor ze de waarheid vertellen. Er is de afgelopen jaren veel gebeurd en Mieke moet nu al die informatie in 1 keer verwerken. Vooral de aanwezigheid van Niko is een grote moeite voor Mieke. Zij kan het niet vatten dat ze al jaren samen is met iemand die ze nog nooit gezien heeft. Iedereen spoort Niko aan om geduldig te zijn, maar hij wil Mieke doen inzien dat ze van elkaar houden door hun trouwvideo te tonen. Mieke raakt overstuur door de bezoekjes van Niko en wil eigenlijk maar één ding, contact zoeken met Wim.

S26 afl5794 042
S26 afl5796 030

Metamorfose

Mieke mag het ziekenhuis verlaten en ze heeft eindelijk een goed gesprek met Niko. Op aanraden van haar familie, wil ze het een kans geven. Ze gaat met Niko mee naar huis, maar vraagt gewoon tijd. Bij hun thuiskomst hebben de vrienden en familie een verrassingsfeestje gegeven. Mieke kan de drukte niet aan, zeker wanneer ze de helft van de mensen aanwezig niet eens kent. Ze geeft Niko de schuld en wil alleen zijn. Het karakter van Mieke is totaal veranderd en ze begaat zelfs qua uiterlijk een volledige metamorfose. Niko kan Mieke wel warm krijgen voor zijn nieuwe rallywagen.

Aflevering 5799-2
S26 afl5801 026

Mieke en Wim

Voor Niko komt de ultieme opdoffer wanneer Mieke dan toch contact gaat zoeken met Wim. Die brengt haar helemaal overstuur naar de brouwerij, waar Niko kennis met hem maakt. Niko heeft het gevoel dat hij Mieke elke dag meer en meer aan het verliezen is en wil de ultieme poging doen om haar te overtuigen van zijn liefde. Met de hulp van Jan zingt hij een liedje voor haar, zonder te weten dat hij eigenlijk de openingsdans van Mieke en Wim aan het zingen is. Na een goed gesprek met Anna wil Mieke Niko nog een extra kans geven en probeert ze hem beter te leren kennen.

Familie 5812 003
Familie 5817 005

Mieke vertrekt

Niko heeft het moeilijk omdat Mieke duidelijk niet bij hem in de buurt wil zijn. De irritatie bij Mieke groeit ook omdat Niko haar controleert. Hij is bang dat ze opnieuw naar Wim zal trekken. Mieke pakt haar koffers en neemt haar intrek bij Trudy. Bovendien maakt ze de beslissing om definitief te stoppen met de Mie&B en met thuisverpleging. Mieke begaat een onenightstand met Wim en gaat bovendien solliciteren om de nieuwe directiesecretaresse van Lars De Wulf te worden. Niko krijgt te horen dat hij met Gust een prijs gewonnen heeft en geeft een feestje voor de vrienden. Mieke wil er natuurlijk niet bijzijn.

S26 afl5824 055
Familie 5838 003

De scheiding

Niko wil Mieke terugwinnen, maar dat lijkt niet te lukken. Hij zit in zak en as wanneer Mieke hem totaal negeert op het verjaardagsfeestje van Mila. Wanneer Mieke en Lars een vrijpartij hebben bij VDB Fashion, belt Mieke perongeluk naar Niko. Die hoort hoe zijn vrouw aan het vrijen is met iemand anders. Hij gaat ervanuit dat Wim de andere man is en gaat hem thuis opzoeken voor een gevecht. Voor Mieke is de maat vol, ze vraagt de scheiding aan. Niko krijgt vervolgens nog meer slecht nieuws. Een dagvaarding over de feiten die hij gepleegd heeft wanneer hij op de vlucht was na de moord op June.

Familie 5845 004
Aflevering 5846-5

Confrontatie met Wim

Mieke maakt aan Niko duidelijk dat ze gekozen heeft voor een leven met Wim. Evy stelt aan Niko voor om Mieke uit haar tent te lokken door te doen alsof ze een koppel zijn. Misschien kan daar haar geheugen terugbrengen. Mieke trapt niet in het plannetje en het doet haar ook niets. Mieke wil meer tijd doorbrengen met Wim en beslist hem mee te nemen naar het familiediner ten huize Jan en Linda. De confrontatie met Niko in het café blijft niet zonder gevolgen. Niko duwt Mieke's vriend van zich af, waarbij hij pijnlijk ten val komt en bewusteloos op de grond blijft liggen.

Familie 5856 001
Familie 5853 001

Enkelband

Wim wordt overgebracht naar het ziekenhuis, maar houdt hier niets ernstigs aan over. Na het ongeluk beseft Mieke dat ze Niko de laatste tijd onfair behandeld heeft en gaat ze haar excuses aanbieden. Hij nodigt haar uit voor een etentje, waar ze tegen de zin van Wim naartoe gaat. Ze hebben een goed gesprek en Niko kan hun huwelijk eindelijk achter zich laten. Niko wordt nadien onder huisarrest geplaatst met een enkelband. Enkel op werkdagen mag hij het huis uit. De voorwaarde is dat Niko binnen de stadsgrens blijft. Hij gaat meteen op zoek naar een interimkracht om te helpen met leveringen.

S26 afl5858 100
S26 afl5858 131

Het feestje van de bomma

Simon heeft ook zijn intrek genomen in de brouwerij van Niko, dik tegen de zin van zijn andere huisgenoot Peter. De twee komen ook lijnrecht tegenover elkaar te staan. Tijdens het verjaardagsfeestje van de bomma vreest Niko dat Simon iets van plan is. Hij ontdekt dat er medicijnen verdwenen zijn en vreest dat Simon de bomma wil vergiftigen. Ondanks zijn enkelband, rijdt Niko toch naar het domein waar het feest plaatsvindt. Daar aangekomen beschuldigt hij meteen Simon, maar die ontkent natuurlijk alles. Mieke is Niko dankbaar en vindt het lief dat hij zijn eigen vrijheid opgeofferd heeft.

S26 afl5859 036
Familie 5869 003

Vergiftiging

Tijdens het familiefeest valt Anna plots neer op de grond. Ze belandt in het ziekenhuis en Niko en Peter zijn er zeker van dat Simon toch zijn plan heeft kunnen uitvoeren. Niko zit ondertussen zelf in de problemen omdat hij de voorwaarden van zijn enkelband geschonden heeft. Simon komt tussenbeide en kan voorkomen dat Niko terug naar de gevangenis moet. Tussen Peter en Simon komt het tot een pittig gevecht en Niko moet de twee uit elkaar halen. Hij eist van Simon dat hij onmiddellijk vertrekt en zijn gezicht nooit meer toont in de brouwerij.

Familie 5870 002
Familie 5872 002

Verveling

Niko heeft het moeilijk om zich aan zijn uurrooster te houden. Hij overtreedt meermaals de gemaakte afspraken en wordt opnieuw in de rechtbank verwacht na de misstappen die hij begaat. Niko krijgt meteen het harde verdict te horen: de enkelband wordt met twee maanden verlengd. De friends merken aan zijn gestalk dat Niko zich erg verveelt nu hij constant alleen thuis moet zitten. Zjef beslist bij hem in te trekken totdat Rudi terug is uit China. Bovendien lijdt Niko aan insomnia en heeft hij zelfs nachtmerries over June die plots opduikt.

Familie 5875 002
Familie 5878 001

Slaappillen

Na al alles geprobeerd te hebben, kan Niko de slaap nog altijd niet vatten. Hij vraagt Leen om hem zware slaappillen voor te schrijven, op voorwaarde dat hij deze slechts 1 keer per dag inneemt en niet combineert met alcohol. Maar aan die voorwaarden lijkt Niko zich niet te kunnen houden en blijft last ondervinden van zijn slaapgebrek. Zjef maakt zich zorgen om zijn goede vriend. Hij contacteert Mieke en die komt Niko een paar keer opzoeken om hem op te peppen en ze krijgt hem één keer zelfs in slaap. Tussen Mieke en Wim zit er een haar in de boter nadat ze een halve nacht bij Niko is blijven gamen.

Familie 5883 004
Buurman-van-Niko

Voyeurisme

Niko is toevallig getuige van een slaande ruzie bij overburen Erik en Myriam. Door zijn slaapkamerraam ziet hij hoe Erik, onder invloed van alcohol, zijn vrouw mishandelt. Niko maakt zich zorgen over de hoog oplopende ruzies en beslist op Facebook te chatten met Myriam. Hij ontdekt dat Erik tegen hem liegt en nodigt hen uit om bij hem te komen aperitieven. Wanneer Erik naar de wc gaat, probeert Niko Myriam duidelijk te maken dat hij haar wil helpen. Erik bedreigt Niko en wil dat hij stopt met hem te bespioneren. Niko krijgt de politie over de vloer en wordt aangeklaagd voor voyeurisme.

Niko5889
16602528 10155071732537491 3313433778625823724 o

Huiszoeking

Niko kan de zaak van Myriam niet loslaten en wil de vrouw helpen. De politie gelooft zijn verhaal niet, dus Niko moet het zelf oplossen. Tijdens een van zijn slapeloze nachten, is Niko er zeker van dat Erik ingebroken heeft. Zjef wil Niko tegen zichzelf beschermen. Hij is ervan overtuigd dat Niko de inbraak van Erik volledig gehallucineerd heeft. Niko wil een camouflagetent in zijn kamer installeren om ongezien de buren te kunnen filmen, maar Zjef overtuigt hem van het tegendeel. De politie wil bij Niko plots een huiszoeking doen en vindt foto's van Myriam terug.

16486903 10155071732532491 5902808340285948080 o
16903532 10155130032837491 1177049083831409220 o
Aflevering 5917-1

Contactverbod

Zjef smokkelt Niko's laptop buiten tijdens de huiszoeking. Wanneer Niko door zijn raam Myriam bewusteloos op de grond ziet liggen, gaat hij er naartoe. Daar blijkt dat Erik, die reeds de politie heeft gebeld, Niko wilt laten opdraaien voor Myriams verwondingen. Na al die tijd praat Myriam eindelijk met de politie en zorgt ze ervoor dat Erik wordt aangehouden en de aanklachten tegen Niko worden vervallen. Ze gaat tijdelijk bij haar zus logeren. Na een tijdje bij haar zus te hebben gelogeerd, duikt Myriam opnieuw op bij Niko. Ze vertelt dat Erik contactverbod heeft gekregen. Myriam wil Niko bedanken en verrast hem met een ontbijt. Sindsdien komt ze regelmatig over de vloer en is ze niet verlegen voor lichamelijk contact met Niko. De eenzame vrouw heeft een oogje op Niko en plant zelfs een verjaardagsfeestje voor hem. Niko heeft al spijt dat hij Myriam een huissleutel, die bedoeld is voor noodgevallen, heeft gegeven en eist deze terug.

IMG 1675
IMG 1656

Teamwork met Mieke

Omdat de echtscheiding tussen Mieke en Niko nog steeds niet afgerond is, blijft Mieke eigenaar van de Proeverij en wil ze ook haar zegje doen. Niko schakelt daarom de hulp van Mieke in om hem te vertegenwoordigen bij een contractvoorstel, omdat hij zelf door zijn enkelband niet weg kan. Met de hulp van Mieke kan Niko een grote deal sluiten, waardoor Gust ook in Nederland verkocht zal worden, en de twee vieren dit samen. Niko wil Mieke uitkopen om de uitbreiding van de brouwerij te vergemakkelijken. Mieke vindt het spijtig, want ze begint Niko meer en meer te appreciëren.

IMG 1736
17966595 10155315708887491 6424690728210568162 o

De komst van Amelie

Lars' zus Amelie keert terug naar de omgeving van Lars en wil op eigen benen staan. Ze trekt in bij Niko en de twee amuseren zich rot. Niko wil speciaal bier brouwen, meer bepaald 'Ameliebier'. Mieke heeft het moeilijk met de nieuwe situatie in de brouwerij en probeert Niko's aandacht voor zich te winnen. Amelie ontwijkt Niko sinds hij haar gekust heeft. Aan Lars geeft Mieke toe dat ze iets begint te voelen voor Niko. Nadien zoekt Mieke toenadering tot Niko en gooit ze alles in de strijd om hem terug voor zich te winnen. Niko wijst haar echter af.

Seizoen26-Week36-Mieko
61aba08050f20e50961dd4e492ca0df8

De hereniging

Mieke beslist een halfjaar onbetaald verlof te nemen bij VDB Fashion om naar Australië te reizen. Ze wil er even tussenuit. Net voor haar vertrek vindt ze haar echtscheidingspapieren terug. Aangezien Mieke deze niet heeft ingediend, is ze officieel nog steeds getrouwd met Niko. In de Jan en Alleman ontstaat er een hevige discussie tussen de twee en vallen er zelfs rake klappen. Enkele seconden later hebben beiden hier al spijt van en kussen ze elkaar voor een vol café. Niko is in de war met zijn gevoelens en heeft schrik om terug gekwetst te worden door Mieke.

Ae956bec74c6f9c6b3f4fe07e0783af8
Familie 5981 004

brainstimulation

Mieke kan Niko overtuigen om hun huwelijk nog een kans te geven. Ze herbeleven ook hun eerste date. Niko uit zijn twijfels over Mieke bij Amelie. Zij maakt Mieke duidelijk dat ze meer moeite moet doen voor Niko. Mieke heeft het moeilijk met de aanwezigheid van Amelie en vreest dat Niko een oogje op haar heeft. Mieke krijgt ondertussen te horen dat een Nederlandse dokter gedoofde hersendelen terug tot leven kan wekken via de techniek 'brainstimulation'. Hiermee zou ze haar geheugen kunnen terugkrijgen. Niko is bang dat voor wat er zou gebeuren en hij wilt liever alles laten zoals het nu is.

S26 afl5988 672

De plotse herinnering

Rudi en Zjef gaan trouwen en vragen Mieke en Niko als ceremoniemeesters. Tijdens de ceremonie is iedereen verbaasd wanneer Mieke plots haar eigen trouwkus herinnert. Heeft ze haar geheugen terug?

S27 afl5989 078
5988-5

Mieke's geheugen

Mieke herinnert zich plots weer enkele flarden van de dingen die ze voorheen vergeten was. Toch zijn Mieke en Niko hier niet blij mee. Mieke vindt haar leven beter nu en wil niet terug naar de 'oude Mieke'. Gelukkig blijft Mieke gewoon dezelfde en verandert er niets. Na de ceremonie aan zee, trekt het gezelschap naar de brouwerij waar de originele friends voor een verrassingsfeest gezorgd hebben voor Rudy en Zjef. Het feestje kent een abrupt einde dankzij Pierre. Hij steelt uit de handtas van Francine en wordt door Zjef aan de deur gezet.

Familie 6046 extra 002
Familie 6057 003

De gijzeling

In de brouwerij duikt een onverwachte bezoeker op: ex-buurman Erik. Hij heeft zijn straf uitgezeten en is op zoek naar Niko omdat hij terug contact wil met zijn ex-vrouw Myriam. Mieke maakt Erik duidelijk dat er een contactverbod is en volgens Niko wil Myriam niets meer met hem te maken hebben. Erik kan niet aanvaarden dat Myriam hem niet meer wil zien en gaat onder invloed van alcohol Niko opzoeken. Niko komt ten val en verliest bloed door een verwonding. Erik is in paniek en gijzelt hem en Mieke. Erik wil eerst niet naar het ziekenhuis, maar Mieke kan hem tot kalmte brengen.

Familie 6069 003
Familie 6076 001

Wim en Lieselot

Wim vraagt aan Niko en Mieke of ze eventjes op Lieselot willen letten. Hij zit in de problemen dankzij zijn ex-vrouw Maura die nu voor het hoederecht van Lieselot wil vechten. Zij vecht al een tijdje met een alcoholverslaving en heeft sinds kort een nieuwe relatie. Lieselot wordt geslagen en Maura geeft Wim de schuld. Wim wil dat Lieselot een tijdje bij Mieke blijft zodat hij Maura kan overtuigen om te luisteren. Ondertussen geeft Lieselot aan Mieke en Niko toe dat Wim haar niet slaat, maar eigenlijk haar mama's nieuwe vriend Daniël.

Familie 6071 001
Familie 6081 001

Het hoederacht

Mieke gaat een klacht neerleggen bij de politie en brengt Wim op de hoogte van de woorden van Lieselot. Lieselot vertelt tijdens het videoverhoor bij de kinderpsychologe dat Daniël haar pijn doet. Wat later vertelt Maura dat ze Daniël heeft buitengegooid, al 48 uur clean is en naar een meeting van de AA is geweest. Wanneer Wim het volledige hoederecht over Lieselot wil opeisen, vraagt Mieke hem om Maura nog een kans te geven. Mieke en Niko komen erachter dat Maura en Daniël Lieselot willen ontvoeren naar het buitenland. Mieke neemt Lieselot mee naar de 'friends' om haar veilig te brengen.

Familie 6082 002
Familie 6084 001

Wim overleden

Mieke neemt Lieselot in bescherming bij de friends. Niko zorgt ervoor dat Wim en Lieselot mee Kerstmis kunnen komen vieren bij de familie. De dag nadien wordt Wim op zijn werk benaderd door Daniël, die hem van de stelling gooit. Hij wordt in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis, maar overlijdt aan zijn verwondingen. Lieselot wordt geplaatst in een pleeggezin. Maura en Daniël worden opgepakt als verdachten voor de dood van Wim, maar Maura's baas heeft ervoor gezorgd dat de twee een sluitend alibi hebben. Het koppel komt vrij en krijgen Lieselot terug.

Familie 6093 001
Familie 6087 001

Afscheid van Lieselot

Na de begrafenis van Wim stormt Maura Mieke's huis binnen met het nieuws dat Lieselot vermist is. Mieke en Niko schakelen meteen de politie in. Plots staat het meisje voor hun deur. Lieselot laat Mieke en Niko een video zien waarop Maura opbiecht dat Daniël de moordenaar is van Wim. Ze beslissen met het bewijsmateriaal naar de politie te stappen. Lieselot wilt graag bij Mieke en Niko blijven, maar de twee moeten haar teleurstellen. Ze doet Niko het voorstel om zich kandidaat te stellen als pleeggezin om Lieselot op te vangen. Door Niko's strafblad wordt de aanvraag echter afgewezen.

Familie 6097 004
Familie 6106 001

De verkoop

Niko en Mieke vertellen aan hun vrienden dat ze van plan zijn om hun deel van het huis te verkopen omdat ze moeten investeren in een nieuwe koelinstallatie van 300.000 euro. Rudi en Zjef hebben ondertussen zelf een huis gevonden en ook Evy wil haar deel verkopen door financiële problemen. De huisgenoten van de 'friends' zitten plots in de problemen, want als iemand anders het huis koopt, staat iedereen op straat. Stefanie verkoopt haar aandelen van VDB Fashion en koopt samen met haar grootvader Alfons het huis zodat iedereen er kan blijven wonen.

Familie 6123 005
Familie 6117 004

Nieuwe huisgenoten

Rudi en Zjef hebben heel wat problemen in hun nieuwe woning en kunnen er nog niet gaan wonen. Ze mogen bij Mieke en Niko intrekken tot ze de woning bewoonbaar kunnen maken. Het samenwonen gaat plots niet meer zo goed en vooral Mieke ergert zich aan de nieuwe huisgenoten. Niko en Mieke hebben een discussie en worden betrapt door de twee mannen, waardoor ze vreest dat het op deze manier niet lang zal duren voor er ruzie is. De vier vrienden besluiten goede afspraken te maken waardoor de sfeer in de brouwerij snel weer zoals vroeger is.

Familie 6128 001
Familie 6135 004

Leerjongen

Niko heeft door zijn hoge werkdruk nog maar weinig aandacht voor Mieke. Zjef en Rudi sporen haar aan om haar relatie met Niko spannender te maken. Wat later maakt Mieke een pijnlijke uitschuiver. Ze heeft de sekstape van haar en Niko per ongeluk naar haar vader gestuurd. Niko slaat in paniek wanneer Jan een video met de naam 'Tiger In The Woods' ontvangt op zijn smartphone. Met een smoes slaagt hij erin de gsm in handen te krijgen en de video te verwijderen. Mieke maakt Niko duidelijk dat hij beter een leerjongen in dienst neemt. Gertjan maakt zijn opwachting, maar Niko ontslaat hem na amper 1 dag.

Familie 6130 003
Familie 6141 002

Sanne is verliefd

Een dag later leert Niko zijn nieuwe stagiaire kennen, Sanne. Ze heeft al zelf bier gebrouwd en weet van aanpakken. Mieke heeft in de gaten dat Sanne aan Niko's lippen hangt en denkt dat het meisjes een crush heeft. De goede samenwerking is van korte duur. Sane is namelijk met een klant gaan praten achter zijn rug. Niko houdt voet bij stuk en wil Sanne niet meer zien. Mieke praat op hem in en kan ervoor zorgen dat Sanne haar leercontract kan verderzetten. Mieke gaat met Sanne naar de cinema en ontdekt dat het meisje verliefd is op haar. Wanneer ze haar stage wil stopzetten, kunnen Niko en Mieke haar overtuigen om te blijven.

Familie 6162 004
Familie 6168 005

Zelfvertrouwen

Zjef ontdekt dat het niet goed gaat met Quinten en Niko en Mieke gaan akkoord dat hij een tijdje blijft logeren. Na het voorval met Sanne wil Niko bewijzen dat hij nog altijd elke vrouw kan krijgen. Dit mislukt echter meermaals, waardoor hij aan zichzelf begint te twijfelen. Mieke wilt hem opbeuren en ze huurt iemand in om zijn zelfvertrouwen terug wat op te krikken. Niko heeft dit al snel door en hij doet alsof hij echt verliefd is op de vrouw, die het spelletje zelf ook meespeelt. Mieke is boos op Niko en hij gaat zich uitgebreid verontschuldigen op haar werk. Mieke geeft toe dat het een spelletje was.

Familie 6211 003
Familie 6212 004

Vereecken

Niko krijgt bezoek van zijn oude schoolvriend Michiel met de boodschap dat hun oude wijkagent Andy Vereecken terug aan de slag is. In de Jan en Alleman lopen Niko en Vereecken elkaar tegen het lijf en dat brengt bij Niko veel herinneringen naar boven. Samen met Michiel besluit hij definitief een einde te maken aan zijn carrière als wijkagent. Michiel ontvoert Vereecken en brengt hem naar een afgesloten fabriek. Mieke heeft al een tijdje in de gaten dat Niko zich vreemd gedraagt, maar hij sluit zich helemaal voor haar af.

S28 afl6213 045
Familie 6216 001

Ontvoering

Niko probeert te onderhandelen met Vereecken om hem te doen bekennen, maar door een tussenkomst van Michiel loopt het helemaal fout. Hij wilt het op zijn eigen manier oplossen en is zelfs bereidt om Vereecken te laten uitdrogen tot hij zijn daden bekent. Ondertussen ziet Mieke op de televisie een opsporingsbericht van Vereecken en is bang dat Niko meer weet. Mieke achtervolgt Niko en komt er zo achter dat hij en Michiel Vereecken ontvoerd hebben. Ze belt de politie, waarna het drietal opgepakt wordt. Niko en Michiel vertellen het hele verhaal en worden vrijgelaten.

Familie 6223 003
Familie 6225 003

Niko's trauma

Vereecken wordt opgepakt door de politie en Niko moet eindelijk tegen Mieke uitleggen wat er in het verleden gebeurd is. Vereecken was wijkagent in zijn buurt en gebruikte zijn macht om de plaatselijke jeugd te terroriseren. Jammer genoeg bleef het daar niet bij, want hij kon ook niet van de minderjarige jongens blijven. Michiel was een van de slachtoffers. Mieke heeft in de gaten dat Niko niet het volledige verhaal vertelt. Hij geeft toe dat Vereecken hem ook mishandeld heeft en het nooit heeft kunnen verwerken. Mieke raadt hem aan een psycholoog te raadplegen.

Familie 6244 004
Familie 6247 004

Vooroordelen

Niko en Mieke gaan akkoord dat Rudi en Zjef definitief bij hen intrekken en ze verkopen hun huis. Een tijdje later moet Niko dringend op zoek naar een extra werkkracht in de brouwerij en Benny stelt hem Jonas voor. Mieke is terughoudend omdat hij een ex-gevangene is, maar Niko geeft Jonas een kans. Wanneer een plots een enveloppe met 500 euro verdwenen is, verdenkt Mieke meteen Jonas. Jonas ontkent alles, dus Niko besluit de politie in te schakelen. Zjef komt erachter dat hij de enveloppe perongeluk bij het oud papier gesmeten heeft. Niko biedt zijn excuses aan aan Jonas.

Familie 6250 003
Familie 6257 002

Relatieproblemen

Mieke vindt dat Niko zich te veel afsluit sinds hij naar de psychiater gaat. Ze mist de tijd dat ze nog alles tegen elkaar zeiden. Niko maakt zich zorgen wanneer Mieke altijd laat wegblijft en uitvluchten verzint. Wanneer hij in haar gsm leest dat ze heeft afgesproken met een zekere Egbert is het hek helemaal van de dam. Niko denkt dat Mieke hem bedriegt en achtervolgt haar. Hij ziet haar buitenkomen met een man, maar Mieke vertelt hem dat Egbert haar therapeut is. Ze voelde zich de laatste tijd onzeker, omdat ze dacht dat Niko haar niet meer graag zag.

Familie 6287 002
Familie 6288 002

Reclamefilmpje

Niko ontdekt dat een concurrent al zijn klanten probeert af te snoepen. Het bier van een zekere Deprez is veel goedkoper dan Gust of andere bieren en hij eist exclusiviteit van zijn klanten. Volgens Jan werkt hij onder de prijs en is dat illegale concurrentievervalsing. Niko schakelt Mathias in, die hem aanraadt om meer in te zetten op promotie. Zjef wilt een reclamefilmpje maken voor Niko. Hij geeft Zjef de kans om iets te maken, maar het filmpje loopt zo in het honderd dat het eigenlijk meer een klucht wordt. Niko is razend op Zjef, maar tot zijn grote verbazing heeft het veel succes online.

Familie 6301 003
S28 afl6293 012

Gust internationaal

Sinds het reclamefilmpje van Zjef zijn er plots veel meer bestellingen. Niko wat tevreden met het zakelijk advies dat hij van Mathias gekregen heeft en vraagt of hij zijn zakenpartner wil worden om Gust internationaal te laten doorbreken. Mathias gaat akkoord en ze zitten samen met een vertegenwoordiger van de Chinese markt. Niko is zo enthousiast dat hij meteen akkoord gaat met het proefcontract en nadien ook het echte contract tekent. Mathias is boos omdat ze eigenlijk die capaciteit niet aankunnen. Niko schakelt al zijn vrienden in om te helpen en ze werken zelfs door op kerstavond.

S28 afl6298 034
Familie 6297 003

Opgelicht

De dubbele bestelling voor China is op tijd klaar en wordt geleverd. Niko wacht op de betaling, maar hoort niets meer van Ackaert. Mieke ontdekt dat het bedrag van het voorschot ook het bedrag van de totale levering is op het echte contract. Ze zijn dus opgelicht omdat Niko het niet nodig vond om het contract na te lezen. Mathias is razend en maakt Niko duidelijk dat hun zakelijke relatie niet zal lukken als Niko altijd zijn zin blijft doen en niet naar zijn advies luistert. Niko verontschuldigt zich en belooft dat hij in de toekomst altijd zal overleggen.

Familie 6302 k 003
Familie 6302 k 002

Het ongeluk

Op een dag staat Vereecken, die net is vrijgelaten, plots in de brouwerij. Hij krijgt een contactverbod. Desondanks zoekt hij Niko opnieuw uit tijdens een levering en daagt hij hem uit. Tijdens een schermutseling valt hij op de grond en blijft hij levenloos liggen. Niko vlucht eerst, maar bedenkt zich en belt de ambulance. Hij wordt ondervraagd door de politie en Vereecken wordt in een kunstmatige coma gehouden. Niet veel later wordt Niko opgepakt voor slagen en verwondingen met de dood tot gevolg om Vereecken is overleden. Niko wordt nadien terug vrijgelaten omdat het een ongeluk was.

Familie 6313 001
Familie 6344 001

De aankoop

Mathias wil de uitbreiding van Gust verderzetten en brengt Niko op het idee om de Jan en Alleman te kopen als uithangbord voor Gust. Niko gaat met de bomma praten, maar het is vooral Jan die ertegen is. Mathias en Niko vertellen daarom dat ze een oud en onpopulair café in buurt zullen kopen om te renoveren. Jan krijgt het heet onder zijn voeten, maar in werkelijkheid is het een plannetje van Mathias en Niko. Anna heeft hen door en kan Jan overtuigen om het café te verkopen. Ze stelt echter wel een paar voorwaarden, Jan mag er blijven werken en wonen en de ziel moet behouden worden.

Familie 6354 005
Familie 6345 003

Brompot Jan

Mathias en Niko trekken zich niet veel aan van de woorden van de bomma en willen de Jan en Alleman moderniseren. Ze willen meer - en vooral jonger - publiek aantrekken. Jan heeft het moeilijk met de hervormingen van Mathias en Niko in het café en dreigt met zijn ontslag. Hij geeft Niko de schuld van alles en wil op pensioen gaan. De gemoederen lopen hoog op en Niko is niet blij dat Mieke hem inlicht over zijn verleden met Vereecken en de moeilijke periode die hij doorgemaakt heeft. Jan besluit zijn pensioen ongedaan te maken en keert terug als barman.

Familie 6361 003
Familie 6350 003

Verjonging

Niko wil verdergaan met de verjonging van de Jan en Alleman en wil een after school party organiseren. Hij gaat promotie voeren op scholen en universiteiten en biedt een gratis drankje aan, waardoor het al snel een groot succes wordt. Op vraag van Amelie wordt Jelle aangenomen als jobstudent, maar dat gaat al snel de foute kant op. Het café wordt elke donderdag omgetoverd tot een jongerencafé, tot ongenoegen van Jan. Die kan zich niet verzoenen met het nieuwe cliënteel. De jongeren zelf zijn gek op Jan en willen zelfs allemaal op de foto met dit 'oude monument'.

6403-11
Familie 6406 003

De plotse kus

Amelie en Niko kunnen het goed met elkaar vinden in de Jan en Alleman en hun gesprekken gaat vaak de flirterige kant op. Amelie begint Niko volop te kussen, maar daar is Niko niet blij mee. Hij probeert Amelie nadien te vermijden terwijl Amelie haar uiterste best doet om Niko te spreken zodat ze haar verontschuldigingen kan aanbieden. Lars komt te weten dat zijn zusje deze misstap begaan heeft en is niet mals voor haar. Niko wil het hele voorval achter zich laten, maar ontdekt dat Amelie ook afwist van het druggebruik van Jelle.

Familie 6432 002
Aflevering 6431 21.08.29

Onderhandelingen

Mathias staat plots terug in België nadat hij wekenlang niets meer van zich heeft laten horen. Niko is razend, maar Mathias hoopt dat hij een tweede kans krijg als zijn zakenpartner. Ondertussen krijgt Niko in de Jan en Alleman te maken met een moeilijke Amelie. Niko heeft haar perongeluk gewoon de 'barvrouw' genoemd, en dat schoot bij haar in het verkeerde keelgat. Ze wil eindelijk wat meer erkenning voor haar werk en een opslag. Niko gaat niet akkoord, maar de goede onderhandelingstechnieken van Amelie zorgen ervoor dat ze toch haar zin krijgt.

6433 extra 003
Familie 6434 001

Gestolen verkeersbord

Niko, Mieke, Zjef en Rudi gaan samen op stap, terwijl Jan naar een klasreünie gaat. Wanneer Niko en Rudi alleen achterblijven, stelen ze in een dronken bui een verkeersbord van een eenrichtingsstraat. Niet veel later rijdt Jan deze straat in, waarna hij botst op Cédric en Kasper. Die laatste overlijdt. De volgende dag ontwaakt Niko met een kater en hoort hij van Mieke wat er gebeurd is. Hij gaat meteen met Rudi praten en vraagt hem om te zwijgen, omdat ze anders alles zullen verliezen. Rudi wordt echter alsmaar emotioneler en Niko vindt dat hij de draad van zijn leven weer moet oppikken.

Familie 6444 001
Familie 6447 004

De schuldigen

Na de begrafenis van Kasper heeft Rudi het elke dag moeilijker met zijn schuldgevoel. Een medewerker van Niko ontdekt bijna het verkeersbord dat ze in de kelder achtergelaten hebben, dus Niko en Rudi gaan het met hun tweetjes in het water dumpten. De zaak van het auto-ongeval wordt geseponeerd, zonder schuldige. Rudi kan niet langer zwijgen en gaat zich aangeven bij de politie. Hij vertelt echter dat hij het bord alleen gestolen heeft, om Niko niet te verraden. Wanneer Niko een gebroken Zjef en Cédric ziet, wordt het ook hem te heet onder zijn voeten en biecht hij alles op aan Mieke.

Familie 6456 004
Familie 6458 002

In de put

Niko en Rudi worden niet aangehouden door de politie en keren terug naar huis. Mieke is nergens meer te vinden en is terug bij haar vader gaan wonen. Niko doet zijn best om met haar te praten, maar Mieke wil hem niet meer zien. Mathias is nog de enige die langskomt in de brouwerij als zakenpartner van Niko, maar ergert zich aan zijn werkethiek. Sinds het ongeval heeft Niko geen zin meer om bier te brouwen. Samen met Rudi vreest Niko dat hij alles voorgoed kwijt is en hij denkt erover na om heel de boel te verkopen en opnieuw te beginnen. Mathias ruikt een interessante deal en doet een bod.

Familie 6473 003
Familie 6477 002

De verkoop

Mathias en Peter kopen samen de brouwerij en de Jan en Alleman over van Niko. Nu blijft hij echt met niets achter en dat raakt Mieke hard. Ze kan niet langer aan de zijlijn blijven staan en besluit Niko te vergeven. Uiteraard tot grote frustratie van Jan. Die wil nu zelfs zijn dochter niet meer zien. Mieke probeert een verzoening te forceren tussen Jan en Niko, maar slaagt niet in haar opzet. Niko is dolgelukkig dat hij van Mieke nog een tweede kans krijgt en heeft plots spijt van zijn beslissingen. Hij hoopt dat Peter en Mathias de verkoop willen annuleren, maar krijgt het deksel op de neus.

Familie 6481 001
Familie 6481 003

Contractbreuk

In het contract staat dat Niko nog in dienst moet blijven om de nieuwe brouwer op te leiden die Mathias gekozen heeft. Niko gaat met tegenzin akkoord, maar de sfeer tussen Niko, Mathias en Peter zakt tot een dieptepunt. Niko en Mieke kunnen het niet verkroppen dat ze misbruik gemaakt hebben van de situatie. Niko is niet te spreken over de kwaliteiten van de nieuwe brouwer en vreest voor de toekomst van zijn bier. Vooral omdat Mathias internationale plannen hebben en de productie verhoogd moet worden. Niko breekt contractbreuk en stopt er volledig mee. Samen met Mieke verhuist hij ook naar de friends.

Familie 6494 001
Aflevering 6513 om 09.29.41

Huwelijksverjaardag

Wanneer Jan zelf ontslagen wordt door Peter en Mathias, kan Mieke hem ervan overtuigen dat hij en Niko in hetzelfde schuitje zitten. Jan stapt zelf op Niko af om het verleden te laten rusten. Mieke en Niko willen nu alleen aan de toekomst denken. In november vieren ze hun vijfde huwelijksverjaardag en Lars stelt aan Mieke voor om een groot feest te geven in de foodbar. De hele familie krijgt een uitnodiging, zelfs Peter. Alleen Mathias is niet welkom, maar die maakt de avond zelf toch zijn opwachting met bloemen. Niko zet hem eigenhandig terug aan deur.

Aflevering 6516 om 09.01.10
Familie 6516 002

Prijsuitreiking

Mathias en Peter krijgen te horen dat 'Gust' een prestigieuze bierprijs gewonnen heeft. Een eer die eigenlijk Niko toekomt. Peter wil een toenadering maken aan Niko en nodigt hem uit voor het evenement. Bovendien wil hij Niko de kans geven om terug in dienst te komen als brouwer. Niko voelt zich beledigd door zijn vraag en gaat er niet op in. Tijdens de prijsuitreiking tonen Niko en Mieke toch hun gezicht. Mathias neemt de prijs in ontvangst en vermeldt geen één keer Niko. Mieke kan zich niet bedwingen en roept voor de hele zaal wat een schijnheilige bedrieger hij is.

Aflevering 6521 om 17.45.05
Familie 6523 na 002

Wanhoopsdaad

Niko slaagt er niet in om zijn woede voor Mathias te temperen en gaat bijna met hem op de vuist in de Jan en Alleman. De verzoeningspogingen van Peter hebben ook geen succes. Niko zakt weg in een diepe put en vreest dat hij niets meer heeft om voor te leven. Mieke nodigt hem uit voor de nieuwjaarsreceptie van Fashion, maar Niko blijft liever alleen thuis. Hij besluit in een opwelling een ritje met zijn oldtimer te doen, maar belandt in het ziekenhuis. Niko wordt in een kunstmatige coma gehouden en Mieke krijgt te horen dat er geen remsporen gevonden zijn. Ging het om een wanhoopsdaad?

Aflevering 6529 om 15.37.30
Aflevering 6532 om 09.25.31

Het schot

Wanneer Niko uit zijn coma ontwaakt, kan hij Mieke geruststellen. Hij heeft niet geprobeerd om zelfmoord te plegen. Terwijl hij in het ziekenhuis moet blijven, willen de vrienden van Mieke haar wel verrassen voor haar verjaardag en ze versieren de kamer van Niko. Mieke daagt niet op omdat ze opgepakt is door de politie. Lars is namelijk neergeschoten door Mathias, maar die beweert dat het opgezet spel is van Lars en Mieke. Niko en Jan ontdekken de bebloede blouse van Mieke in een kast van de ziekenhuiskamer. Mieke geeft toe dat zij geschoten heeft. Jan zorgt ervoor dat de blouse verdwijnt.

Aflevering 6541 om 11.47.28
Aflevering 6539 om 21.30.15

Het voorstel van Mathias

Niko neemt Mieke in bescherming en ook Veronique krijgt het volledige verhaal te horen. Met hun viertjes besluiten ze te zwijgen, zeker wanneer Veronique vertelt dat ze zwanger is. Mathias wil niet stoppen tot de waarheid aan het licht komt en heeft plots een voorstel voor Niko en Mieke. Hij trekt zich volledig terug uit de brouwerij zodat Niko kan terugkeren. In ruil moet Mieke een verklaring afleggen bij de politie en schuld bekennen. Mieke twijfelt en wil dat Niko terug gelukkig wordt. Voor Niko is er niets belangrijker dan zijn liefde voor Mieke en ze gaan niet in op het voorstel.

Aflevering 6543 om 14.08.05
Aflevering 6555 om 13.19.00

Zintuigen prikkelen

Dankzij een fles zure melk ontdekt Niko dat hij plots niets meer kan proeven of ruiken. Volgens de dokter is het een normaal verschijnsel na een coma. Hij krijgt enkele hulpmiddeltjes mee naar huis om zijn zintuigen te prikkelen. Mieke en de andere huisgenoten doen ook hun best, maar er is weinig resultaat. Niko bergt nu zijn plannen op om aan zijn 'bomma-bier' te werken, maar volgens Mieke lukt het nog altijd omdat het recept in zijn hoofd zit. Niko schakelt de hulp van Jan in en koopt een volledige installatie om aan de slag te gaan.

Aflevering 6577 om 14.01.38
Aflevering 6575 om 14.40.31

Nieuwe buurman

Hanne heeft last van de geurhinder in huis en Niko moet zijn installatie verhuizen naar de garage van Jan. Wanneer de nieuwe buurman van de 'friends' voor veel hinder zorgt, ontdekt Niko dat hij terug kan ruiken. Hij ruikt namelijk dat de buurman iets met veel look aan het koken is. Iedereen is in de wolken, maar Niko ontdekt dat zijn reukzin nog altijd niet volledig terug is. Hanne wil hem testen met kruiden en slaagt erin om zijn zelfvertrouwen terug op te krikken. Buurman Tony zorgt nu echter ook voor geluidshinder en Niko onderhandelt met de man om Hanne een plezier te doen.

Aflevering 6584 om 10.27.21
Aflevering 6585 om 10.16.06

Bierproeven

Niko is nog altijd niet tevreden met zijn eigen zintuigen, maar ondertussen is de eerste versie van het 'bomma-bier' wel klaar. Jan is tevreden met het resultaat, maar Niko wil het grootschaliger testen. Hij nodigt enkele vrienden uit voor een bierproefavond bij Jan thuis. Iedereen vertelt eerlijk zijn mening over de verschillende biertjes die er geproefd worden - waaronder ook zijn eigen bier. De reacties zijn niet positief en het bier eindigt op de voorlaatste plaats. Vooral Rudi is hard en zegt dat zijn bier naar mest ruikt. Niko wil volledig stoppen met zijn bier en geeft de moed op.

Familie 6585 004
Aflevering 6587 om 09.57.59

Huwelijksaanzoek

Guido wil Stefanie ten huwelijk vragen en schakelt de hulp van Niko in. Guido heeft zelf wat ideetjes, maar volgens Niko zijn die allemaal cliché en moet hij het grootster aanpakken. Cédric kan voor Guido een VIP-lounge bij voetbalclub Anderlecht regelen. Guido en Niko doen nu hun uiterste best om al hun vrienden te overtuigen om mee naar de voetbal te gaan. Niko slaagt er niet in om Mieke te overtuigen, maar al de rest gaat wel akkoord. De avond zelf heeft een onverwacht einde, want Stefanie zet het op een lopen wanneer Guido haar de vraag stelt.

Familie 6598 001
Aflevering 6601 om 10.32.53

Businessplan

Niko en Mieke hebben een verrassend voorstel gekregen van Mathias en Peter. Zij verkopen het gebouw van De Proeverij om een groter pand te kopen zodat ze kunnen uitbreiden. Mathias geeft hen de vraagprijs van 1,6 miljoen euro. Niko maakt een businessplan op zodat ze een lening kunnen aanvragen bij de bank, maar hun aanvraag wordt afgekeurd. Niko vreest dat hij nu definitief een streep onder zijn bierplannen moet trekken. Rudi en Zjef komen met de oplossing en stellen voor om het woongedeelte te kopen. Niko en Mieke kunnen het nu wel financieel aan en sluiten een deal met Mathias en Peter.

Wordt binnenkort aangevuld

Trivia

  • Niko is geboren op 17 november 1982.
  • Jo Hens zou normaal slechts een paar maanden in beeld komen als gastpersonage. Maar door de populariteit van het personage groeide Jo uit tot een deel van de vaste cast. 
  • Sinds 2011 (seizoen 20) vermeldt Niko af en toe de naam Miranda, een frituriste uit de buurt. 
  • In 2014 verandert Niko van look. Hij loopt plots met een kaalgeschoren hoofd rond in Familie. Acteur Jo Hens vroeg naar deze nieuwe look omdat hij vroegtijdig kaal wordt.
  • In de zomer van 2016 stond Niko in het middelpunt van zijn eigen webisodes: Niko Op De Vlucht
  • In de zomergeneriek van het 26ste seizoen zien we hoe Mieke Van den Bossche Niko met haar handen wegduwt. Later wordt duidelijk dat dit een voorteken was van een belangrijke verhaallijn uit datzelfde seizoen.
  • Tijdens de Corona-crisis in 2020 maakt Jo Hens een speciale Quarantaine-versie van de generiek omdat alle acteurs verplicht thuis zitten door de lockdown-maatregelen van de overheid.

Generiek

Galerij

Foto's