FANDOM


Peter Van den Bossche
Seizoenen 1234589101112 • ... • 2021222324252627282930 Familie portret 2019 peter 01
Eerste verschijning Aflevering 1 - 30 december 1991
Laatste verschijning -
Gespeeld door Gunther Levi (voorheen Erik Goossens)
Huidig beroep Mede-eigenaar De Proeverij en Jan en Alleman
Huidige partner Iris Massant
Kinderen Enrique Van den Bossche en Louise Van den Bossche
Ouders Guido Van den Bossche en Marie-Rose De Putter
Huidige categorie Huidige Hoofdpersonages
Algemene InformatieFamilie en LiefdeslevenStudies en BeroepslevenVerhaallijnenTriviaGeneriekGalerijFoto'sLees Meer

Algemene Informatie

Peter Van den Bossche is een hoofdpersonage dat van 30 december 1991 tot en met 1995 vertolkt werd door Erik Goossens en sinds 2 maart 1999 door Gunther Levi.

Familie en Liefdesleven

Peter is de zoon van Guido Van den Bossche en Marie-Rose De Putter. Hij heeft ook een jongere zus: Veronique Van den Bossche en een halfzus Amelie De Wulf. Hij is het petekind van Jan Van den Bossche.

Als tiener had Peter een oog voor het vrouwelijk schoon en fladderde hij van het ene meisje naar het andere. Hij flirt met secretaresse Babette Van Tichelen en blijft zelfs een tijdje bij haar wonen. Een hele tijd later worden de twee een koppel. Wanneer Peter naar de Verenigde Staten trekt, bedriegt hij Babette met Willeke De Vries en belanden ze samen in een sekte. Willeke bevalt van een zoontje, genaamd Enrique Van den Bossche en wordt door sekteleider Salomon naar Cuba gestuurd. Peter wordt ondertussen dood verklaard.

In 1998 keert Peter terug naar België en ontmoet hij voor het eerst zijn zoon Enrique. Peter begint een relatie met Jolien Stijnen, maar laat haar vallen voor Femke Maeterlinck. Peter en Femke trouwen en verwachten samen een kindje. Na een mislukte moordpoging van seriemoordenaar Kurt Smits, verliest Femke haar ongeboren kindje. Ze belandt na een schijnzwangerschap in een instelling en pleegt er zelfmoord. Peter ontmoet ondertussen fuifbeest Trudy Tack de Rixart de Waremme en kan zijn verdriet met haar verwerken. Hij probeert vervolgens Eefje Govaert voor zich te winnen omdat de jonge vrouw als twee druppels water op de overleden Femke lijkt.

Peter en Trudy worden een koppel en stappen enkele jaren later in het huwelijksbootje. Samen krijgen ze een dochter, genaamd Louise Van den Bossche. Wanneer Trudy een affaire heeft met Mario Van de Caveye, betekent dat het einde van hun huwelijk. Peter begint vervolgens een relatie met zakenvrouw June Van Damme. Ze stappen in het huwelijksbootje. Wanneer het koppel door een moeilijke periode gaat, faket June een zwangerschap om Peter terug te winnen. Peter kan dit niet verkroppen en zet haar aan de deur. Na de breuk met June probeert Delphine Van Winckel Peter te verleiden, maar hij maakt haar duidelijk dat hij nog niet klaar is voor een relatie. Hij vergeet zijn scheiding alweer na zijn ontmoeting met Elise Casters. Hun prille relatie komt abrupt ten einde wanneer Delphine haar in een vlaag van jaloezie van de trap duwt.

In september 2017 wordt Peter verliefd op Amelie De Wulf. De twee worden een koppel tot ze van Brigitte De Wulf te horen krijgt dat ze eigenlijk halfbroer en halfzus zijn. Een jaar later heeft Peter kort een relatie met het 29-jarig model Lynn Lagrillière. In 2019 begint Peter een relatie met zijn kuisvrouw Gloria Theunynck en ze neemt samen met haar dochter Inez haar intrek bij Peter. Enkele maanden later komt het tot een breuk door het jaloerse en gewelddadige karakter van Gloria. Peter begint nadien een relatie met Iris Massant.

Studies en Beroepsleven

Tijdens zijn studententijd was Peter een rebelse jongeman. Hij heeft geen interesse in zijn studies en brengt zijn dagen door met zijn vrienden in Het Vissershuis. Hoewel hij eerst de intentie heeft om Economie te studeren, wil Peter aan de slag als paracommando in het leger. Hij geraakt niet door de selectieprocedure en moet gewoon zijn legerdienst uitzitten als soldaat. Een jaar later mag Peter afzwaaien en neemt hij de rol van CEO op zich bij VDB Electronics na het vertrek van Willem. Het bedrijf wordt volledig overgenomen door Didier De Kunst en Peter verliest zijn functie. Hij vertrekt nadien naar de Verenigde Staten om er zijn diploma Economie te behalen.

In de Verenigde Staten belandt Peter in een sekte en hij maakt dus nooit zijn studies af. Dankzij sekteleider Salomon denkt iedereen dat hij zelfmoord gepleegd heeft. In 1999 keert Peter terug naar België met een serieuze drugsverslaving. Gelukkig kan hij zich herpakken en na de dood van zijn vader stapt Peter in Guido's voetsporen door terug bij VDB Electronics aan de slag te gaan. Pas na de dood van toenmalig CEO Jo Bervoets wordt Peter benoemd tot Algemeen directeur. Hij staat jaren aan het hoofd, met korte onderbrekingen door onder andere gezondheidsredenen.

In 2011 richt de familie Van den Bossche de VDB Holding op. In deze holding zitten de volgende 4 familiebedrijven: VDB Technics (voorheen VDB Electronics), VDB Fashion (fusie tussen MVM en F@C), VDB Transport (vroeger transportbedrijf van Mathias Moelaert) en de KomEet. Zowel Peter als Veronique worden CEO van de VDB Holding. Tijdens de economische crisis binnen VDB wordt er beslist dat twee CEO's overbodig is voor de holding. Peter besluit zich terug te trekken waardoor Veronique de enige CEO blijft. Peter houdt zich vanaf dan alleen bezig met Fashion en is bovendien vernieuwingsmanager. Een jaartje later mag Peter opnieuw CEO van VDB worden wanneer de Raad van Bestuur beslist om Veronique weg te stemmen als CEO. In 2015 slaan Peter en Veronique opnieuw de handen in elkaar met eerst een joint venture en nadien een fusie tussen Fashion en Vero Bello

In 2016 wordt Peter door de Raad van Bestuur aan de kant geschoven als CEO en de jonge Simon Feyaerts neemt zijn plaats in. Peter besluit zich terug te trekken uit het bedrijf en geeft zijn ontslag. Na de tijdsprong in september 2016 krijgt Peter opnieuw een functie bij VDB, namelijk productmanager. Na het ontslag van Simon neemt hij de functie van commercieel directeur voor zijn rekening. Uiteindelijk komt hier ook de functie van financieel directeur bij. In 2019 wil Peter dat VDB Fashion terug een familiebedrijf wordt met dezelfde waarden en normen als vroeger. Hij gaat meermaals met CEO Lars De Wulf in de clinch en wanneer hij achter de rug van Lars een grote som geld betaald aan hackers, wordt Peter ontslagen. Vervolgens besluit Peter zijn aandelen te verkopen.

Na zijn ontslag bij VDB Fashion wil Peter een nieuw familiebedrijf opstarten in schoenen, genaamd VDB Shoes. De familie gaat hier echter niet in mee, waarna Peter met Mathias in oktober 2019 een online schoenenwinkel wil opstarten. Het idee wordt opgeblazen wanneer Peter en Mathias samen De Proeverij en de Jan en Alleman overkopen van Niko.

Verhaallijnen

Schermafbeelding 2019-01-29 om 19.06.49

Verliefd op Marleentje

Peter betrapt zijn tante Marleen met een oudere man op café en begint haar te chanteren. Hij wil haar namelijk mee uitnemen om met haar uit te pakken bij zijn vrienden. Op het familiefeestje voor de verjaardag van de bomma, wil hij het grote geheim van Marleen aan het licht brengen, waardoor ze niet anders kan dat toegeven aan zijn chantage.

Schermafbeelding 2019-01-29 om 22.08.49

Het feestje van Willy

Peter schept bij zijn vrienden op over Marleen en vertelt dat hij haar zal meebrengen naar het verjaardagsfeestje van Willy. De dag zelf daagt Marleen echter niet op door een noodgeval met de bomma en Peter gaat af als een gieter. Hij kan het niet verkroppen dat Marleen hem heeft laten staan en pakt haar hard aan.

Schermafbeelding 2019-02-24 om 11.50.54

Peter aan de drugs?

Wanneer Veronique en Marie-Rose in de kamer van Peter zijn, ontdekken ze naalden op zijn bureau. Ze denken onmiddellijk dat Peter met drugs aan het experimenteren is, zeker omdat hij de laatste tijd zeer geheimzinnig doet en vreemde afspraakjes heeft in een alleenstaand huis in de Zandstraat. Nonkel Walter gaat met de jongen praten.

Schermafbeelding 2019-02-10 om 15.15.24

De verklikker

Peter merkt dat zijn zusje het goed kan vinden met zijn goede vriend Mark Oorschot. Peter brengt de twee bij elkaar, maar zorgt er vervolgens weer voor dat ze ook uit elkaar gaan. Peter vertelt namelijk tegen zijn zus dat Mark al een tijdje aan het opscheppen is over haar en dat hij vertelt heeft dat ze samen naar bed zijn geweest.

Schermafbeelding 2019-02-17 om 10.38.18

De skivakantie

Guido is het geheimzinnige gedrag van zijn zoon kotsbeu en wil weten wat hij voortdurend gaat zoeken in het huis in de Zandstraat. Peter wil dat zijn vader zich met zijn eigen zaken bezighoudt en houdt de lippen stijf op elkaar. Guido besluit zijn zoon te straffen door zonder hem op skivakantie te vertrekken.

Schermafbeelding 2019-02-23 om 14.28.13

Loopjongen

Terwijl Guido, Marie-Rose en Veronique op reis zijn, moet Peter verplicht als loopjongen aan de slag bij VDB Electronics. Peter gedraagt zich echter alsof hij de baas van de fabriek is en papt voortdurend aan met secretaresse Babette. Samen nemen ze ook Jan voortdurend in de maling en die gaat op zijn beurt alles aan Guido vertellen.

Schermafbeelding 2019-03-04 om 17.39.50

Gestraft

Guido is allesbehalve tevreden met het gedrag van zijn zoon en bij zijn terugkeer besluit hij de auto van Peter te verkopen om hem te straffen. De relatie tussen vader en zoon is nu volledig verzuurd en Peter besluit zelfs niet meer naar huis te komen. Hij gaat logeren bij Babette en koopt achter de rug van zijn vader een nieuwe auto.

Screenshot 2019-03-27 at 12.13.55

Beenmerg

Peter komt terug naar huis en krijgt de vraag of hij zich ook wil laten testen om beenmerg af te staan aan de zieke Pierrot. Peter weigert de testen af te leggen en vertrekt thuis. Hij gaat logeren bij nonkel Walter die Peter uiteindelijk kan overtuigen om toch naar het ziekenhuis te gaan. Na enkele dagen krijgt Peter het nieuws dat hij de geschikte donor is.

Schermafbeelding 2019-04-08 om 20.20.18

De lening voor Roos

De beenmergtransplantatie komt dichterbij en Peter vraagt 42.000 frank aan zij vader om zijn mysterieuze vriendin Roos uit de nood te helpen. Guido weigert zomaar geld te geven zonder dat Peter zegt waarvoor het dient. Peter weigert vervolgens om de operatie nog langer uit te voeren. Hij chanteert nonkel Jan met zijn affaire om aan het geld te geraken.

Screenshot 2019-04-11 at 15.01.14

De operatie

De familie gaat op zoek naar Peter, maar die zit opnieuw bij Babette thuis. Dirk en Rita zijn in alle staten, maar halen opgelucht adem wanneer Peter uiteindelijk toch opdaagt de dag van de operatie. De operatie verloopt goed en Guido probeert met zijn zoon te praten. Peter wil echter niets meer met zijn vader te maken hebben en is niet van plan terug naar huis te keren.

Screenshot 2019-04-11 at 15.12.08

De dood van Mark

Peter duikt terug op in Het Vissershuis en krijgt te horen dat ondertussen Mark overleden is. Hij besluit meteen zijn zus te gaan opzoeken en komt dan ook terug thuis wonen. De relatie met zijn vader is nog steeds verzuurd, maar Peter wil er in eerste plaats voor zijn zwangere zus zijn.

Schermafbeelding 2019-04-26 om 15.31.16

Mohammed

Veronique ontmoet de Marokkaan Mohammed en trekt veel met de jongen op. Dit is niet naar de zin van Peter, want hij wil niet dat zijn zus met een Marokkaan gezien wordt. Wanneer Picasso het ook goed kan vinden met Mohammed, ontstaan er duidelijk twee kampen binnen de vriendengroep. Peter, Willy en Jean-Pierre laten geen enkel moment onbenut om Mohammed te pesten.

Screenshot 2019-05-31 at 16.12.31

Het feestje in mineur

Peter nodigt al zijn vrienden - ook Mohammed, Picasso en Birgit - uit voor een feestje bij hem thuis. Hij wil een verzoening, maar het feestje krijgt al snel een andere wending wanneer Peter de onschuldige Birgit meesleurt naar boven. Birgit loopt vervolgens met haar kleren uit terug naar buiten. De politie komt nadien langs om Peter te arresteren wegens aanranding...

Aflevering 112 10.33.53
Aflevering 118 07.54.58

Het proces

Peter wordt ondervraagd door de onderzoeksrechter in verband met de aanranding van Birgit. Peter ontkent alles en wordt naar de gevangenis overgebracht. Hij krijgt er onder meer bezoek van zijn moeder en nonkel Jan en Monique. In afwachting van zijn proces wordt Peter vrijgelaten en hij neemt zijn intrek bij Walter omdat hij voorlopig geen contact meer wil met zijn vader. Het proces gaat van start en Peter maakt zijn vrienden Willy en Jean-Pierre duidelijk dat hij op hen rekent. De twee vertellen in de rechtbank dan ook dat ze niets gezien hebben. De advocaat van Birgit gaat ver om aan te tonen dat Peter schuldig is en ook Picasso en Mohammed komen getuigen tegen Peter. Veronique en Marie-Rose maken Peter duidelijk dat ze hem geloven.

Aflevering 132 om 21.08.17
Aflevering 133 om 21.25.53

Schuldig of niet?

In afwachting van het verdict van de rechter, blijft Peter bij nonkel Walter wonen. Hij krijgt geregeld bezoek van zijn moeder en Veronique, maar Guido weigert zijn zoon op te zoeken. Peter blijft ondertussen zijn onschuld uitschreeuwen tegen iedereen en de familie is geneigd hem te geloven. Een tijdje later wordt Peter in de rechtbank volledig vrijgesproken en hij viert het aan zee met zijn moeder. Peter keert na verloop van tijd terug naar huis, maar een verzoening met zijn vader zit er niet meteen aan te komen. In Het Vissershuis kunnen Peter en Picasso zich wel verzoenen, maar daar denkt Birgit anders over. Ze wil Peter niet meer in haar buurt. Peter maakt ondertussen ook kennis met Albert en brengt zijn tante Simonne een bezoekje.

Aflevering 141 om 17.31.19
Aflevering 135 om 20.43.35

Peter toont zijn goed hart

Wanneer Peter op een avond voorbij het huis van Mohammed stapt, merkt hij de uitslaande vlammen. De vader van Mohammed zit nog binnen en Peter riskeert zijn eigen leven om Khader te redden. Mohammed en zijn vader zijn Peter uitermate dankbaar en willen nu ook een spons over het verleden vegen. Het gaat ondertussen niet goed met Simonne en haar geheugen gaat elke dag achteruit. Wanneer ze te horen krijgt dat Peter naar het leger gaat, stort ze volledig in. Peter begrijpt de reactie niet en krijgt een groot geheim van zijn nonkel François te horen. Ze hebben namelijk voor hun huwelijk een kindje verloren, die ze ook Peter gingen noemen. Peter toont zijn goede kant en komt Simonne regelmatig opzoeken.

Aflevering 149 om 10.27.21
Aflevering 159 16.54.10

Relatie met Babette

Peter begint terug te flirten met Babette, maar ze worden door Marie-Rose betrapt op kantoor. Jan ziet groen van jaloezie en Peter wrijft hem maar al te graag met de neus op de feiten. Peter besluit wat meer bij Babette te verblijven en komt nog amper naar huis. Marie-Rose geeft haar man hiervan de schuld, omdat hij zich nog steeds niet vergevingsgezind heeft opgesteld. Wanneer Babette bij VDB Electronics ontslagen wordt door Guido voor haar vrijpartijtjes met Jan en haar houding van de afgelopen weken, wil Peter het daar niet bij laten. Waarom wordt alleen Babette ontslagen en blijft Jan buiten schot? Peter dreigt met verdere stappen als Jan niet ontslagen wordt. Uiteindelijk mag Babette terug aan de slag, als persoonlijke secretaresse van Guido.

Aflevering 174 03.46.33
Aflevering 166 20.47.25

Paracommando

Peter denkt eindelijk na over zijn toekomst en wil samen met Jean-Pierre paracommando worden. Marie-Rose vindt het een belachelijk idee en geeft opnieuw Guido de schuld. Alleen Guido is positief en hoopt dat zijn zoon eindelijk verantwoordelijkheid zal krijgen. Willy laat zijn vrienden in de steek en vertrekt naar het buitenland. Later krijgt Peter een persoonlijke brief van Willy uit Hamburg. Hij zit in de problemen nadat de politie is binnengevallen voor een drugsopsporing op de boot waar hij aan de slag was. Willy is samen met een vriend ondergedoken en Peter reist samen met Jean-Pierre met de mobilhome naar Duitsland om Willy eigenhandig te gaan redden. Buiten een klein probleem aan de grens, raken ze veilig terug in België.

Aflevering 185 21.23.34
Aflevering 190 12.50.34

Vakbondsproblemen

Via Babette komt Peter te weten dat VDB Electronics in de problemen zit door een groot contract dat niet vernieuwd wordt. Er kunnen hierdoor veel ontslagen vallen en Peter gaat dit eigenhandig aan vakbondsverantwoordelijke Rik Pauwels vertellen. Peter houdt de man op de hoogte van de nieuwste verwikkelingen in ruil voor zwijgplicht. Rik heeft Peter namelijk ooit betrapt bij prostituees. De situatie bij VDB Electronics bereikt een hoogtepunt wanneer Guido er niet in slaagt om het contract bij Lima Technics toch te vernieuwen. Hij komt samen met de directie om te bespreken hoe ze 75 personen kunnen ontslaan. Peter brengt Rik op de hoogte en de vakbond gaat onmiddellijk over tot actie. Ze komen samen aan de kantoren van VDB Electronics en beginnen een bezetting.

Aflevering 199 10.06.29
Aflevering 201 13.58.40

Parachutesprong

Enkele weken later zijn Peter en Jean-Pierre als gewone rekruten aan de slag in het leger, omdat ze afgekeurd waren als paracommando. Peter geraakt telkens in de clinch met sergeant Liboton en lapt alle regels van het leger aan zijn laars. Peter en Liboton gaan een weddenschap aan zodat Peter kan bewijzen dat hij een echte man is. Als hij met een parachute uit een vliegtuig durft springen, zal Liboton de rekruten minder streng aanpakken. Peter gaat akkoord en moet met amper enkele uurtjes voorbereiding de sprong wagen. Jean-Pierre maakt zich zorgen, vooral omdat Peter zich stoerder voordoet dan hij is. Tijdens de val loopt het mis en Peter opent zijn parachute te vroeg waardoor hij volledig afdwaalt en uiteindelijk op de nieuwe auto van zijn vader terechtkomt.

Aflevering 239 14.22.26
Aflevering 244 14.25.46

De steunpilaar

Na het voorval van de parachutesprong kunnen Peter en Liboton zich verzoenen en het lukt Peter om hogerop te klimmen binnen het leger. Hij mag nu geregeld de persoonlijke chauffeur van de kolonel spelen, een rolletje dat hem zeker ligt. In zijn vrije tijd gaat Peter nog altijd veel langs bij tante Simonne omdat haar gezondheid flink achteruit gaat. Toch fleurt ze telkens op wanneer ze Peter ziet. Peter maakt ook geregeld zijn opwachting bij Maison Marie-Rose om Babette te controleren, maar flirt ondertussen zelf met de andere modellen. Peter toont ook zijn groot hart na de plotse dood van Birgit door als goede vriend Picasso te steunen en hem financieel te helpen als het nodig is.

Aflevering 246 15.31.01
Aflevering 249 09.18.16

Interesse in de zaak

Wanneer Herman met zijn vrienden zijn verjaardag viert in een karaokebar, krijgt Peter het idee om zo’n toestel op het huwelijksfeest van Anna en Albert te gebruiken. Bij VDB Electronics zijn alle problemen van de baan en Guido wordt gehuldigd als ereburger van de stad voor zijn bijdragen op economisch vlak. Bovendien werkt Guido aan een prestigieus ruimteproject en dat interesseert Peter ook wel. Vader en zoon kunnen voor het eerst in lange tijd terug door dezelfde deur en Guido apprecieert het wanneer zijn zoon voor het eerst interesse toont in de zaak. Wanneer Peter nadien verkondigt dat hij toch Economie wil gaan studeren, is zijn vader in de zevende hemel. Peter maakt bij VDB Electronics ook zijn opwachting als Guido er niet is en begint te flirten met de nieuwe secretaresse Patty Peeters, tot groot ongenoegen van Jan.

Aflevering 266 om 21.10.14
Aflevering 265 om 20.22.06

Jaloers

Peter krijgt te horen dat Babette en Gerard het wel heel goed met elkaar kunnen vinden en Peter is het gedrag van zijn vriendin beu. Hij pakt haar sleutel van haar studio af waardoor ze haar eigen appartementje niet meer binnen kan. Babette gaat logeren bij Marie-Rose en Guido terwijl Peter te koppig is om het terug goed te maken. Wanneer Peter Gerard tegenkomt, vallen er harde woorden. Ook tussen Peter en Guido vallen er terug harde woorden wanneer er plots een heleboel kasbons verdwenen zijn uit de kluis bij de bank. Guido verdenkt zijn zoon hiervan en de twee hebben zelfs een gevecht aan het zwembad. Peter heeft er niets mee te maken, want het is Marie-Rose die de kasbons verkocht heeft om Gerard te kunnen uitkopen.

Aflevering 276 om 08.29.54
Aflevering 273 16.53.33

Liefdesproblemen

Peter en Guido leggen hun ruzie bij en tussen Peter en Babette volgen er ook verschillende serieuze gesprekken. Peter maakt Babette duidelijk dat hij haar geflirt met Gerard niet meer tolereert, maar Babette is het beu dat Peter net hetzelfde doet met andere vrouwen. Hun relatie staat zwaar onder druk, maar dat belet Peter er niet van om zich verder te amuseren en het in Babette haar gezicht te wrijven. Hij ontmoet de knappe Gwen Claus bij Maison Marie-Rose en probeert haar voor zich te winnen. Wanneer Peter van Maxim te horen krijgt dat Babette nog altijd telefonisch contact heeft met Gerard, denkt Peter dat het beter is dat ze definitief uit elkaar gaan.

Aflevering 289 om 19.04.35
Aflevering 290 om 20.00.24

Guido verdwenen...

Op een dag is Guido van de aardbodem verdwenen. Zijn auto is teruggevonden met zijn portefeuille en sleutels en niemand kan hem bereiken. Marie-Rose en Peter zijn doodongerust en doen nachtenlang geen oog dicht. De politie komt geen stap verder en de vrienden van Peter beginnen zelfs hun eigen onderzoek in de buurt waar de auto teruggevonden is. Onderzoeksrechter Hendrik Jacobs onderzoekt de zaak en denkt dat er een verband is met het plotse succes bij VDB Electronics. Peter vindt het ongehoord dat hij het verhaal niet gelooft en wijst hem de deur. Een tijdje later krijgen Peter en Marie-Rose een mysterieuze brief en die leidt Peter tot een videocassette. Daarop is te zien hoe Guido ergens vastgehouden wordt…

Aflevering 293 om 19.51.24
Aflevering 296 om 05.02.15

150 miljoen frank losgeld

De ontvoering van Guido blijft aanslepen en het onderzoek van Jacobs zit muurvast. Marie-Rose schakelt de pers in, met weinig resultaat. Moeder en zoon spreken ook samen een videoboodschap in dat live uitgezonden wordt. Walter krijgt in zijn winkel een videocassette toegestuurd met daarop een vastgeketende Guido. De ontvoerders willen 150 miljoen frank losgeld en dat de familie bovendien al het contact met de politie verbreekt. Als ze zich niet aan de afspraak houden, zal er Guido is overkomen. De nodige mensen - waaronder Willem en François worden op de hoogte gebracht omdat ze de hulp van VDB Electronics zullen nodig hebben om aan het bedrag te geraken. Peter vraagt aan Willem om de cijfers van het bedrijf volledig door te lichten. Marie-Rose schakelt ook de bank in voor een lening.

Aflevering 300 om 12.15.59
Aflevering 302 om 19.01.07

De televisieboodschap

Willem heeft bij VDB Electronics ontdekt dat er een gat is van 10 miljoen frank in de boekhouding. Hij beschuldigt Guido ervan de tien miljoen gestolen te hebben van het bedrijf en dat pikt Peter niet. Ondertussen slagen Marie-Rose en Peter erin om in totaal 130 miljoen frank bij elkaar te krijgen. Didier De Kunst stelt aan Marie-Rose voor om haar aandelen van VDB over te kopen in ruil voor de laatste 20 miljoen. De ontvoerders laten aan de familie weten dat ze een publieke televisieboodschap moeten doen om aan de wereld bekend te maken dat ze het losgeld bij elkaar gekregen hebben. De pers laat Peter en Marie-Rose geen minuut met rust en kampeert zelfs buiten aan de deur. Marie-Rose is de wanhoop nabij en hoopt dat deze nachtmerrie snel tot een einde komt.

Aflevering 305 om 11.02.27
Aflevering 311 om 09.45.16

Een mislukte poging

Peter zoekt terug contact met Babette en vraagt haar hulp om het losgeld tot bij de ontvoerders te krijgen. Zij is namelijk nodig om de politie om de tuin te leiden, zodat ze zijn auto niet volgen tot de afgesproken plaats. Peter doet alles wat de ontvoerders hem vragen en laat de koffer met de 150 miljoen achter in een verlaten telefooncel. De ontvoerders dagen echter niet op, omdat de politie Peter alsnog gevolgd is. Peter voelt zich schuldig en wacht op instructies van de ontvoerders voor een tweede poging. Die komen echter in een reeks van vreemde raadseltjes, die allemaal met schaken te maken hebben. Ook Walter krijgt schaakstukken in zijn kerk en gaat samen met Peter op zoek naar de oplossing van het mysterie.

Aflevering 310 om 09.14.45
Aflevering 311 om 09.26.48

In het zak gezet

Dankzij de mysterieuze boodschappen ontdekken Peter en Walter de plek waar ze het losgeld moeten achterlaten. Namelijk de brug waar de auto van Guido achtergelaten werd. Ze besluiten het verder af te handelen met hun tweetjes en de familie er buiten te laten. Zelfs Marie-Rose wordt niet op de hoogte gebracht. Deze keer slaagt Peter er wel in en de volgende dag krijgt hij zelfs een bevestiging van de ontvoerders dat het losgeld goed is aangekomen. Van Guido is echter nog altijd geen spoor, maar Peter licht wel de familie in over wat er gebeurd is. Iedereen wacht ongeduldig op een teken van leven, maar Walter krijgt in zijn kerk een nieuw schaakstuk: de koningin. Dat betekent maar een ding, ze zijn schaakmat gezet en Guido wordt helemaal niet vrijgelaten.

Aflevering 313 om 16.53.13
Aflevering 315 om 09.29.48

Bedrijfsspionage

Onderzoeksrechter Jacobs en zijn assistent Frank Block worden terug bij de zaak betrokken en leggen Peter hard op de rooster. Hij heeft namelijk wekenlang bewijsstukken voor de politie achtergehouden. Bij VDB Electronics hebben Willem en Jan ondertussen ontdekt dat Guido een diskette heeft met daarop een ultrageheim programma van het FAIC. Willem vindt het zijn plicht om Didier op de hoogte te brengen die op zijn beurt een klacht neerlegt voor bedrijfsspionage. De goede naam van Guido wordt besmeurd en het verhaal komt zelfs in de pers te staan. Peter is razend omdat Willem bovendien stiekem met de onderzoeksrechter gaat praten en stuurt hem een tijdje op vakantie. Ondertussen wil hij zelf meer het bedrijf besturen.

Aflevering 330 om 19.24.06
Aflevering 334 om 16.39.54

De zaak Freddy Van Dam (deel 1)

Marie-Rose krijgt een foto onder haar neus geschoven van een man die als twee druppels water op Guido lijkt. De foto komt echter uit Brazilië. Peter is ervan overtuigd dat zijn vader nu in het buitenland zit en staat zelfs op het punt om zijn koffers te pakken om naar Zuid-Amerika te trekken. Onderzoeksrechter Jacobs heeft zich ondertussen in de zaak rond de bedrijfsspionage bij het FAIC vastgebeten. Hij ontdekt dat een bepaalde persoon op hetzelfde moment in contact was met beide bedrijven, namelijk een zekere Freddy Vandam. De man in kwestie ontkent alles en heeft een alibi voor de nacht dat er ingebroken is bij het FAIC. Hij was op dat moment bij een zekere Magda Verbeeck. Peter gaat zelf op bezoek bij Magda en ontdekt dat zijn alibi niet klopt.

Aflevering 336 om 09.20.35
Aflevering 339 om 13.16.50

De zaak Freddy Van Dam (deel 2)

Magda belandt in het ziekenhuis en Peter is ervan overtuigd dat Freddy losse handjes heeft gehad. Hij gaat hem thuis opzoeken om hem te bedreigen, maar wordt tegengehouden door zijn vrienden. De onderzoeksrechter legt zelf Freddy verschillende keren op de rooster en laat hem zelfs naar VDB Electronics komen om een confrontatie uit te lokken. Het duurt een tijdje, maar Freddy bekent dan toch dat hij achter de bedrijfsspionage zit, maar dat hij in opdracht van Guido werkte. Peter wil dit nog altijd niet geloven, maar hij lijkt helemaal alleen te staan. Zelfs Marie-Rose heeft het opgegeven, want zij heeft het nu te druk met haar nieuwe vriend Jean-Michel en de redding van haar modehuis. Nu Freddy bekend heeft, is Didier niet meer van plan om zich zomaar gewonnen te geven. Hij wil VDB in handen krijgen om zich te wreken.

Aflevering 333 om 15.04.53
Aflevering 345 om 10.32.38

Zorgen om tante Simonne

Chantal heeft Jean-Pierre en Gwen betrapt en gebruikt Peter om Jean-Pierre jaloers te maken. De twee vrienden gaan hierdoor op de vuist. Wanneer Simonne ontsnapt uit het rusthuis is Peter de enige die in staat is haar te kalmeren. François zit in Milaan met Liliane en heeft Simonne aan het lot achtergelaten. Peter wil er voor zijn tante zijn en gaat haar meer bezoeken. Van Babette krijgt Peter dan weer nog slechter nieuws. Zij is van plan om op reis te gaan met Jan. Peter maakt Babette duidelijk dat ze niet meer welkom is bij hem als ze hiermee doorgaat en ook Jan krijgt met een woedende Peter af te rekenen. Peter zit met veel zorgen en tijdens een onoplettendheid glijdt hij uit waardoor hij zijn elleboog breekt. Hij moet een tijdje met zijn volledige arm in de gips rondlopen.

Aflevering 352 om 11.04.54
Aflevering 353 om 09.03.55

Aandelenkwesties

Veronique keert terug uit Milaan en is duidelijk niet meer dezelfde brave jonge vrouw van vroeger. Ze stelt zich hard op tegenover Babette en maakt haar moeder duidelijk dat ze haar beter meteen aan de deur kan zetten. Ondertussen vertelt secretaresse Manou dat Willem en Karel de laatste tijd wel heel raar doen op kantoor. Van Bart komt Peter te weten dat beide heren hun aandelen verkocht hebben aan Didier. Peter is in alle staten en maakt de situatie vervolgens nog erger. Hij spreekt namelijk harde taal over François die net op dat moment het huis binnenkomt. Hij maakt Peter duidelijk dat hij zijn aandelen zal verkopen aan eender wie interesse heeft. Peter besluit Willem op staande voet te ontslagen als CEO, maar door de tussenkomst van Didier wordt deze beslissing ongedaan gemaakt. Didier stelt Peter vervolgens voor om samen te werken.

Aflevering 362 om 14.14.33
Aflevering 364 om 12.48.10

De documentaire

Op vraag van Didier neemt Willem zelf ontslag als CEO waardoor Peter zijn plaats inneemt. Didier aast wel nog altijd op de aandelen van François om de meerderheid te bemachtigen binnen VDB Electronics. Wanneer Peter op een avond naar een documentaire over Braziliaanse straatkinderen kijkt, is hij ervan overtuigd dat hij zijn vader gezien heeft. Hij stuurt een privédetective naar Brazilië om Guido te zoeken en moet zelfs zijn auto verkopen om aan het geld te geraken. Peter lijkt nog de enige te zijn die moeite doet voor zijn vader. Jan vraagt zich luidop af of Guido wel gevonden wil worden en Marie-Rose heeft het te druk met Maison Marie-Rose en haar advocaat. Peter zoekt wel terug toenadering tot Babette en geeft haar nog een laatste kans. De twee zijn terug een koppel.

Aflevering 369 om 16.41.10
Aflevering 371 om 15.30.12

Zwarte boekhouding

Onderzoeksrechter Jacobs is op zoek naar de zwarte boekhouding van VDB Electronics en ontdekt wat vreemde transacties. Willem vertelt hem over een geheime bankrekening en een illegaal handeltje met Zuid-Amerika. Peter gelooft er geen woord van en gaat samen met Jan en Mia op zoek naar bewijzen van zijn leugens. Peter is de intimidatie van de onderzoeksrechter beu en stormt in zijn kantoor binnen. Jan en Mia vinden geen enkele band met Zuid-Amerika in de papieren van het bedrijf en Peter denkt na over andere pistes. Hij verdenkt zelfs Mia's vriend Baertsoen, maar dat wordt hem niet in dank afgenomen. Ondertussen wordt Peter door nonkel Walter ingeschakeld om de plaatselijke jeugd toe te spreken over het onderwijs. De speech van Peter is amusant, maar ondermijnt de vorige speech van Ben volledig.

Aflevering 380 om 10.30.20
Aflevering 380 om 10.40.24

Feestdagen

Freddy Vandam is op vrije voeten en maakt een afspraak met Marie-Rose. Die brengt Peter op de hoogte, maar wanneer het gezelschap betrapt wordt door de onderzoeksrechter, heeft dat geen goede invloed op de zaak. Jean-Michel maakt Peter duidelijk dat hij zich beter koest kan houden. De feestdagen zijn in aantocht, maar Peter heeft niet veel te vieren. Hij komt te weten dat François toch zijn aandelen aan Didier verkocht heeft. Peter wil niets meer met de verrader te maken hebben. Bij VDB Electronics organiseert Peter een nieuwjaardrink om de directie te bedanken voor de inzet van de afgelopen maanden. Jan heeft het moeilijk met de afwezigheid van zijn broer. Tussen Peter en Veronique zit er ook een haar in de boter dankzij Babette, maar broer en zus vieren toch samen oudjaar in Het Vissershuis.

Autoinkanaal2-seizoen4
HenkBabbetePeter11 Seizoen4

Als de brandweer aankomt, redden ze Peter uit het water. Hij wordt onmiddellijk naar het ziekenhuis gebracht en overleeft uiteindelijk het drama. Peter mag de volgende dag alweer naar huis en gaat naar de spoedvergadering van zijn vader. Guido Van den Bossche wil namelijk een nieuw bedrijf oprichten, om de concurrentie met Didier De Kunst aan te gaan. Peter wil graag meehelpen, maar zijn vader verplicht hem om eerst zijn studies af te maken.

Peter vertrekt naar de Verenigde Staten om er aan Harvard te studeren. Hij doet dit samen met zijn beste vriend Henk Terjonck en diens vriendin Willeke De Vries. Peter en Willeke kunnen het echter iets te goed met elkaar vinden, en ze beginnen een affaire. Henk keert terug naar huis en gaat aan de slag bij VDB. Hij vertelt alles aan Babette Van Tichelen en ze breekt met Peter.

Peter en Willeke raken in Amerika verzeild in de sekte van Salomon. Ze worden alletwee verslaafd aan drugs en volledig gebrainwasht. Peter en Willeke keren nog even terug naar België, waar Peter beseft dat zijn familie hem in de steek gelaten heeft. Marie-Rose De Putter doet een ultieme poging om Peter uit de sekte te krijgen, zonder resultaat. Ook Walter Dierckx reist naar Amerika om Peter te overtuigen.

De leden van de sekte verhuizen massaal naar La Torra Blanca, in Spanje. Daar vertelt leider Salomon dat ze aan hun laatste opdracht beginnen. De sekte pleegt massaal zelfmoord en ook Peter en Willeke drinken van de gifbeker. Het nieuws reist tot in België en Guido reist naar Spanje om zijn zoon te redden. Hij is echter te laat. Alle leden zijn omgekomen, maar van Peter is geen spoor.

DeBendevanCartouche4 Seizoen5

Guido Van Den Bossche vindt het levenloze lichaam van Willeke, maar Peter en sekteleider Salomon zijn spoorloos verdwenen. Inspecteur Hendrik Jacobs krijgt een tip dat Salomon in Cuba gesignaleerd is. Hij weigert er echter naartoe te gaan om op onderzoek te gaan. De bende van Cartouche neemt het initiatief en ze gaan op zoek naar Peter in Cuba. Ze zijn er namelijk van overtuigd dat Peter nog leeft. Ze komen in confrontatie met sekteleider Salomon, die hun vertelt dat Peter dood is. Ze vinden zijn lichaam en begraven hem. In België wordt nadien een begrafenis gehouden.

Vanaf dit punt wordt de rol van Peter vertolkt door Gunther Levi

Seizoen8 43
Familie1617
SF08 31

Wanneer Enrique Van den Bossche - de verloren zoon van Peter - op zoek wil gaan naar zijn vriendje Ramon, vertrekt Henk Terjonck naar Cuba om er informatie te zoeken over de sekte van Salomon. Hij belandt echter met Veronique Van den Bossche in de Dominicaanse Republiek, waar Peter vermoedelijk wordt vastgehouden door Salomon zelf. Veronique kan haar ogen niet geloven wanneer ze haar 'overleden' broer voor het eerst weer terugziet. Peter is echter volledig gedrogeerd en in de macht van Salomon, en weigert eerst om terug naar België te komen.

Eens terug in België kan Peter zich heel moeilijk aanpassen aan zijn nieuwe levensstijl. Hij heeft last van ontwenningsverschijnselen en loopt geregeld thuis weg. Els D'hollander en Guido Van den Bossche kunnen de zorg niet aan, en brengen Peter naar het ziekenhuis voor een narcosekuur. Wanneer hij ontwaakt, lijkt het beter te gaan met Peter en hij hoopt zijn oude leventje terug te kunnen oppikken.

Peter gaat met zijn vader mee naar VDB Electronics en hoopt er terug aan de slag te kunnen. Guido wil echter dat Peter eerst zijn studies afmaakt. Peter is wel niet erg geliefd, omdat zijn gedrag nog steeds niet is wat het moet zijn. Vooral secretaresse Jolien Stijnen is volledig in de ban van Peter. Ze flirten er op kantoor dan ook op los. Maar als Peter zijn oude liefde Babette Van Tichelen terug ziet, probeert hij haar ook in te palmen. Al heeft ze inmiddels een relatie met Rikkert Moortgat. Hij reist de twee zelfs achterna naar Israël, wanneer ze daar op vakantie zijn. Zonder resultaat.

Ondertussen bereiden de Van den Bossches de zeeklassen van de kinderen voor. Ook Enrique Van den Bossche neemt deel, maar dan krijgt de familie het verschrikkelijke nieuws te horen dat de kinderen en verzorgers botulisme hebben opgelopen. Peter en Guido komen meteen ter plaatse, maar het is er één en al chaos. Wie overleeft dit drama niet?

Twee maanden later

Seizoen9 35
Seizoen9 38
Seizoen9 23
350px-Hart 6
Seizoen9 43
SF09 59

De zeeklassen zijn voor de Van den Bossches dan toch nog goed afgelopen. Vooral dankzij de heldhaftige tussenkomst van Nele Van Winckel. Al denkt Peter daar niet zo over.

Peter en Jolien Stijnen zijn een koppel, maar hij stelt haar nog niet meteen voor als zijn vaste vriendin. Voor Peter is het vooral om zich te amuseren, maar Jolien wil een volwaardige relatie. Ondertussen begint Peter aan zijn opleiding om aan de slag te kunnen gaan bij VDB Electronics. Peter loopt stage op kantoor, maar zorgt door zijn houding dat Guido Van den Bossche en Bart Van den Bossche zich al snel storen. Peter denkt dat hij alles beter weet, en probeert iedereen de les te spellen.

Het doopsel van Enrique Van den Bossche wordt voorbereid en Peter vraagt aan zijn grootmoeder Anna Dierckx of ze meter wil zijn. Anna heeft echter een beter idee en stelt Rita Van den Bossche voor. Op het doopsel van Enrique, heeft ze te diep in het glas gekeken en zet ze de boel op stelten.

In de Bananja zijn er twee vreemde heren die op zoek zijn naar Peter. Het gaat om Daniël en Chris, twee sekteleden van Salomon die wraak willen nemen op Peter door hem terug in hun macht te krijgen. Hij wordt wekenlang achtervolgd en bedreigd en wil even ontsnappen aan de stress. Hij vertrekt samen met Jolien naar Malta, maar maakt ondertussen ook plannen met Femke Maeterlinck, op wie hij een oogje heeft.

De spanningen lopen in Malta hoog op, en Jolien vertrekt. Femke neemt al snel haar plaats in, maar zelfs in Malta zijn ze niet veilig voor Salomon. Chris en Daniël zijn ook in Malta aangekomen en doen er alles aan om Peter vast te krijgen. Guido Van den Bossche reist zijn zoon achterna en komt zo zelf in de problemen. Terwijl Peter met de hulp van Joe Bonduono Salomon kan laten oppakken, vermoorden Chris en Daniël Guido in de straten van Malta.

Peter en Femke keren noodgedwongen terug naar huis met het droevige nieuws dat zijn vader vermoord is. Er wordt een emotionele begrafenis gegeven, en vooral Anna Dierckx kan de dood van haar oudste zoon maar moeilijk verwerken. Ze krijgt ernstige hartproblemen en wordt in het ziekenhuis opgenomen. Anna heeft dringend een donorhart nodig, maar door haar leeftijd staat ze onderaan de lijst. Wanneer Enrique Van den Bossche een weekendje bij zijn meter Rita Van den Bossche blijft logeren, gebeurt er een tragisch ongeluk. Enrique sterft en Peter maakt de moeilijke beslissing om zijn hart aan Anna te geven.

Ondertussen stappen Peter en Femke Maeterlinck in het huwelijksbootje en is Peter een tijdje de vervangend CEO van VDB Electronics. De andere familieleden vinden echter dat Peter nog niet klaar is voor deze functie, en gaan op zoek naar iemand anders. Bart Van den Bossche is een mogelijkheid, maar hij kiest ervoor om toch nog naar Amerika te vertrekken om er zijn studies af te maken. De keuze gaat dan naar Vincent Misotten, de rechercheur die de dood van Guido onderzocht en bovendien een prille relatie heeft met Els D'hollander. Peter en Vincent kunnen het aanvankelijk helemaal niet met elkaar vinden, maar uiteindelijk krijgt Vincent van hem toch de nodig respect.

Salomon zit achter slot en grendel, maar toch blijft Peter geheimzinnige boodschappen krijgen. Maar ook zijn familieleden krijgen dezelfde boodschappen, waardoor Peter vermoedt dat er iemand anders achter zit. Samen met Veronique Van den Bossche, Jan Van den Bossche en Rita Van den Bossche wordt hij uitgenodigd door een mysterieuze persoon in het kasteel van Rullingen. Daar worden ze opgesloten door 'butler' James, die eigenlijk een sektelid van Salomon is. Hij wil wraak nemen op Peter en probeert hem te vermoorden. Peter kan de man overmeesteren en kan zijn familieleden gelukkig redden uit de handen van deze psychopaat.

Twee maanden later

Peter en Femke Maeterlinck zijn in de zevende hemel wanneer ze ontdekken dat Femke opnieuw zwanger is. Ondertussen is de labiele Sarah De Kunst volledig de pedalen kwijt na de breuk met Trudy. Ze wil zich wreken op de familie Van den Bossche omdat ze haar vader het leven zuur gemaakt hebben. Sarah kiest vooral Peter als haar grootste slachtoffer, omdat hij de zoon van Guido is.

De stad wordt al geruime tijd geteisterd door de zogenaamde scalpelkiller, een seriemoordenaar die het gemunt heeft op vrouwen die in de regionale krant verschijnen, en hen ontvoert om hen vervolgens met een chirurgisch mes de keel over te snijden. De politie tast in het duister omtrent de identiteit van de dader. Wanneer Femke op een dag verdwenen is, vreest iedereen dat zij ook in de handen van deze seriemoordenaar gevallen is. De politie wordt ingeschakeld en Walter Dierckx breekt zijn biechtgeheim door te vertellen dat de man in kwestie, Kurt Smits, Femke had aangeduid als zijn volgende slachtoffer.

Inspecteurs Jef Lits en Jos Janssens kunnen Femke op het nippertje uit de handen van Kurt redden, maar voor haar ongeboren kindje komt alle hulp te laat. Smits had Femke al te veel verwond waardoor ze bovendien ook nooit meer kinderen zal kunnen krijgen. Femke is zwaar aangeslagen door haar ontvoering en het verlies van haar kind. Ze is ervan overtuigd dat ze opnieuw zwanger is, ook al is dit medisch gezien onmogelijk en wijzen testen uit dat er van een zwangerschap geen sprake is. Peter wil dat zijn echtgenote zich laat behandelen door een psychiater. Uiteindelijk beslist die dat het de beste oplossing is om haar de schijnzwangerschap te doen uitzitten in een psychiatrische instelling. Peter gaat hiermee akkoord.

Sarah is nog steeds vastberaden om zich op de Van den Bossches te wreken. Ze gooit het over een andere boeg en wil Peter raken door Femke de dood in te jagen. Terwijl Sarah naar de instelling van Femke trekt, kan Thomas Maeterlinck de politie inlichten. Femke wordt net optijd uit een parkvijver gered, waarin ze zichzelf onder impuls van Sarah probeerde te verdrinken. Sarah wordt opgepakt en belandt in de psychiatrie. Femke wordt dan weer ondergebracht in een hoogaangeschreven buitenlandse instelling in Zwitserland.

Trudy Tack de Rixart de Waremme aast al geruime tijd op Peter en de twee belanden na een dronken avond samen in bed. Peter wil echter niet dat dit nog een keer gebeurt, want hij wil trouw blijven aan Femke, ook al zal die nog lange tijd in een buitenlandse instelling moeten verblijven. Trudy blijft Peter lastig vallen en Peter wil zijn trouw aan Femke tonen door naar Zwitserland te reizen om zijn vrouw te bezoeken. Peter keert echter radeloos terug want de toestand van Femke is alleen nog maar achteruit gegaan.

De familie denkt al enkele maanden dat Bart Van den Bossche verongelukt is tijdens een vliegtuigcrash in Amerika, maar niets is minder waar. Bart blijkt nog in leven te zijn en in coma te liggen in een Amerikaans ziekenhuis. Brenda Vermeir, Koen Lamoen en Peter reizen naar hem toe in de hoop hem terug naar België te kunnen overbrengen. Intussen komt dit nieuws ook Christel Feremans ter oren en krijgt ze het bijzonder benauwd. Ze stuurt een huurmoordenaar op het trio af. Wanneer Peter, Koen en Brenda in Amerika aankomen, merken ze dat Bart helemaal verminkt is in zijn gezicht, en bovendien geheugenverlies heeft. Wanneer het viertal met de auto naar de luchthaven trekt, worden ze bijna van de weg gereden door een mysterieuze auto. Niet veel later stapt Bart even uit de wagen omdat hij zich onwel voelt. Maar dan rijdt er diezelfde auto in volle vaart op Bart af...

Bart Van den Bossche probeert te ontsnappen van de huurmoordenaar en raakt afgezonderd van de groep. Hij vreest dat zijn leven erop zit, tot Peter hem uit de klauwen van de man kan redden. Ze keren samen met Brenda Vermeir en Koen Lamoen veilig terug naar huis.

Peter krijgt goed nieuws uit de instelling in Zwitserland, Femke Maeterlinck is aan de beterhand en mag zelfs terugkeren naar huis. De avond voordien besluit Peter dit uitbundig te vieren in Het Bierhuis, maar dan volgt de ontnuchtering. Hij krijgt een telefoontje van de instelling met het verschrikkelijke nieuws dat Femke er alsnog in geslaagd is zelfmoord te plegen. Ze heeft de poging niet overleefd.

Peter is een gebroken man sinds de dood van Femke. Hij probeert zijn verdriet te verzachten met flink wat alcohol en hij laat opnieuw de losbandige Trudy Tack de Rixart de Waremme toe in zijn leven. De twee beleven het ene avontuurtje na het andere, en zijn huisgenoten Els D'hollander en Veronique Van den Bossche kunnen het niet laten om hun mening hierover te geven. Ook bij VDB Electronics gaat het van kwaad naar erger met Peter. Het komt voortdurend tot conflicten tussen hem en Jo Bervoets en ook met Bart heeft Peter vaak meningsverschillen.

Wanneer Peter in het Bierhuis een pintje drinkt, krijgt hij de schrik van zijn leven wanneer Femke plotseling binnenstapt. Het gaat echter om Eefje Govaert, die als twee druppels water op Femke lijkt. Peter spreekt de vrouw meteen aan, maar stelt zich ongelooflijk opdringerig op. Eefje wil absoluut niets van Peter weten, zeker wanneer hij toegeeft dat ze op Femke lijkt. Peter probeert Eefje voor hem te winnen, maar niets wil baten. Eefje wil gewoon vrienden blijven en is niet verliefd op Peter.

Ondertussen blijft Trudy hopen op een serieuze relatie met Peter, zeker nu Trudy de familie iets beter heeft leren kennen door het feest voor de verjaardag van Anna Dierckx te organiseren. Peter wil niets meer van Trudy weten en zet haar op straat. Trudy laat het daar niet bij en vraagt Peter ten huwelijk. Hij wijst haar af en Trudy heeft de hint begrepen.

Tijdens het huwelijksfeest van Els en Jo, komt Peter te weten dat Eefje van plan is om terug naar Canada te vertrekken, waar ze al geruime tijd woont. Peter wil haar niet zomaar laten vertrekken en besluit haar te volgen. Dat leidt hen tot een bos. Peter en Eefje kunnen niet meer door, want een omgevallen boom verspert de weg. Na een paar minuten rond te wandelen, worden ze opgeschrikt door een beer. Peter en Eefje zetten het meteen op een lopen. Eefje vindt een hut en kan niet anders dan met Peter in de hut overnachten.

In Canada blijft Peter Eefje achtervolgen, en daar is zij totaal niet mee opgezet. De twee komen echter te weten dat het vliegtuig waar Els en Jo op zitten, gekaapt is. Ze gaan op onderzoek en vinden het vliegtuig dat inmiddels geland is. Peter wil de held uithangen om zijn familie te redden, maar de hulpdiensten komen op tijd ter plaatse om de gijzelnemers in te rekenen. Peter keert samen met Els en Jo terug naar huis.

Eenmaal thuis komt Peter opnieuw in contact met Trudy Tack de Rixart de Waremme. Deze keer wil hij de vrouw wel een kans geven en ze worden een koppel. Op professioneel vlak wordt Peter gevraagd als opvolger van Jo Bervoets, wanneer die om het leven komt tijdens een brutale homejacking. Peter vindt het fantastisch dat hij eindelijk de kans krijgt om zich te bewijzen als 'de zoon van Guido Van den Bossche', maar dat brengt ook de nodige stress met zich mee. Samen met Trudy reist hij naar Malta om Guido's zakenpartner Joe Bonduono te ontmoeten.

Na de dood van haar inmiddels derde echtgenoot, gaat het snel bergaf met Els D'hollander. Peter en Trudy besluiten haar bij te staan, maar ze kunnen haar niet helpen. Wanneer ze op een avond Els aantreffen na een zelfmoordpoging, moeten ze wel actie ondernemen. René D'hollander neemt zijn zus mee naar Cyprus om terug tot rust te komen. Bij VDB Electronics neemt Peter de ambitieuze Bert Van den Bossche aan, maar Peter beseft al snel dat hij de jonge knaap in het oog zal moeten houden, omdat hij iets te enthousiast aan de slag gaat.

Wanneer er bij VDB aandelen te koop komen te staan, worden ze opgekocht door een onbekende zakenman. Peter maakt een afspraak met de man en komt te weten dat het om Xavier Latour gaat, die vroeger nog de rechterhand van zijn vader was. Guido moest Xavier echter ontslagen omdat hij niet vies was van fraude en andere illegale praktijken. Xavier krijgt meteen een grondige hekel aan Peter en wil er alles aan doen om hem uit te schakelen om zo de macht binnen VDB te krijgen. Latour geeft de opdracht om Trudy te ontvoeren en schenkt haar aan Sarah De Kunst, die haar via een chartervlucht zal meenemen naar het buitenland.

Op een avond komt Trudy niet naar huis en Peter vreest meteen het ergste. Zij is ontvoerd door Sarah en zit vastgebonden in het vliegtuigje, samen met Sarah en Thomas Maeterlinck. Wat Sarah en Thomas echter niet weten, is dat Latour het vliegtuig gesaboteerd heeft. Peter achtervolgt het vliegtuig met een helikopter. Thomas en Sarah hebben hem door en wil hem achterop krijgen. Vlak na het opstijgen loopt het mis en het vliegtuig stort in een meer. Peter ziet alles recht voor zijn neus gebeuren...

De levenloze lichamen van Sarah De Kunst en Thomas Maeterlinck worden teruggevonden door de politie, maar van Trudy Tack de Rixart de Waremme is er geen enkel spoor. Peter gaat samen met de politie op zoek naar zijn vriendin, zonder veel succes. Tot Trudy helemaal verward teruggevonden wordt in de struiken. Ze is nooit in het water beland omdat ze bij het neerstorten van het vliegtuigje werd weggeslingerd. Trudy komt er zonder al te veel kleerscheuren vanaf.

Wordt binnenkort aangevuld

Binnenkort

Binnenkort

De serie maakt een sprong in de tijd van drie jaar

Familie3381
Familie3406
Familie3407
Familie3446
Familie3477
Familie3501
Familie3573
Familie3578
Familie3595
SF16-20
SF16-23

Peter en zijn vrouw Trudy Tack de Rixart de Waremme wonen nog steeds met hun dochtertje Louise Van den Bossche in de villa van Marie-Rose De Putter. Op zakelijk vlak staat Peter nog altijd aan het hoofd van VDB Electronics en maakt hij een deal met Andreas Mitsides, zodat zijn nieuwe beveiligingsfirma een exclusief contract kan aangaan met VDB en de andere bedrijven in de toren. Tussen Peter en Veronique Van den Bossche botst het nog steeds, zeker wanneer Veronique zich verplicht voelt om ook met Safe in zee te gaan.

Brenda Vermeir hoopt op promotie wanneer Peter op zoek gaat naar een nieuwe persoon om het FAIC te runnen. Hij vindt echter dat Brenda op haar plaats zit in haar huidige job en zij neemt ontslag. Ze wil een fitnesscentrum openen en krijgt hiervoor uiteindelijk financiële steun van Peter, al wou ze het eerst zonder zijn geld proberen. Wanneer René D'hollander terug in het land is, wil Peter hem een job aanbieden bij het FAIC, maar hij weigert en keert uiteindelijk terug naar Cyprus.

Bert Van den Bossche keert terug uit China nadat zijn huwelijk met Tinne op de klippen gelopen is. Hij heeft zich ontpopt tot een ware zakenman dankzij zijn nieuwe relatie met zakenvrouw Cixi Lao Tsai, de dochter van een Chinese elektronicagigant. Bert hoopt meteen dat Peter met hem in zee wil gaan, maar Peter beseft onmiddellijk dat er niets meer overblijft van het brave karakter van de vroegere Bert. Hij is een harde zakenman geworden en durft al eens buiten de lijntjes te kleuren. Bert zet nadien zijn zinnen op Linea Veronica.

Trudy denkt dat ze opnieuw zwanger is en samen met Peter gaan ze naar een gynaecoloog. Het is echter vals alarm. Nadien vertrekken ze samen met Marie-Rose naar Malta om de dood van zijn vader te herdenken op de plaats waar hij neergestoken is. Peter wordt ook door Albert Thielens ingeschakeld om Anna Dierckx ervan te overtuigen een huisje in Benidorm te huren voor tijdens de wintermaanden.

Peter krijgt van de politie het nieuws dat zijn aartsvijanden Xavier Latour en Christel Feremans vrijgelaten worden. Peter wil de beveiliging binnen het bedrijf laten aandrijven. Ondertussen heeft Bert opnieuw een overnamevoorstel klaarliggen en besluit Peter het bedrijf van Bert's toekomstige schoonvader door te lichten.

Wanneer de feestdagen dichterbij komen worden Peter en Trudy benaderd door een televisiezender. Ze willen hun kerstfeest exclusief in beeld brengen en uitzenden. Trudy gaat onmiddellijk akkoord en begint met de voorbereiding van het feest. De voltallige familie is uitgenodigd en zelfs Rita Van den Bossche keert terug uit Antwerpen om dit feest mee te maken.

In Malta slaat het noodlot toe wanneer de volledige vestiging in vlammen opgaat. Er is kwaad opzet in het spel en Peter schakelt zijn Maltese rechterhand Joe Bonduono in om op onderzoek te gaan. Ondertussen komt Peter ook te weten dat er bedrijfsgeheimen gelekt worden en dat alles misschien wel eens verband kan houden met de vrijlating van Xavier Latour. Peter reist naar Malta waar hij een afspraak heeft met de Engelse zakenman Graham Boardman, die geïnteresseerd is om te investeren in de heropbouw van de Maltese vestiging. Bart vertrouwt de Engelse geldschieter Graham Boardman voor geen haar, maar Peter en Veronique zijn er van overtuigd dat de kerel correct is en wuiven zijn bezorgdheid weg.

De ruzies tussen Peter en Bart stapelen zich op wanneer de bedrijfsspion ontmaskert wordt en Peter de man niet wil ontslagen omdat hij het deed om zijn zieke dochtertje te helpen. Bart is het beu om zo behandeld te worden en neemt ontslag.

De wereld van Peter en Trudy staat even helemaal op hun kop wanneer er een vrouw opduikt die beweert dat hun dochtertjes bij de geboorte verwisseld werden. Na een DNA-test blijkt het echter niet om Louise, maar Dieuwke Mitsides te gaan.

Bert speelt een vuil spel om meer macht te krijgen binnen Linea Veronica en gebruikt hiervoor chantage bij Mario Van de Caveye, nu Cixi Lao Tsai waarschijnlijk zwanger is van Mario. Mario licht Peter in en de twee gaan hun gedachten verzetten tijdens een weekend in de bossen. Wanneer ze nadien ook nog een avondje uit gaan, belanden ze op het politiekantoor.

Els D'hollander kan de steun van Peter goed gebruiken wanneer Andreas op een dag vermist is. Hij kwam opnieuw in contact met de Cypriotische maffia en moest onderduiken. Uiteindelijk wordt het lichaam van Andreas echter gevonden. Bij VDB moet Peter op zoek naar een nieuwe directiesecretaresse en hij neemt Evy Hermans aan, al is zijn niet van plan om er lang te blijven. Shirley toont meteen haar ontgoocheling en hoopt dat Peter op zoek gaat naar een permanente oplossing.

De situatie in Malta gaat van kwaad naar erger wanneer Peter ontdekt dat Graham Boardman een bedrieger is, waardoor hij samengewerkt heeft met een nepfirma. Hij moet verplicht de Maltese vestiging van VDB sluiten, omdat het niet langer haalbaar is om het bedrijf open te houden. Samen met Bart gaat Peter op zoek naar Graham, maar de man is volledig onvindbaar. Peter ziet de toekomst van zijn bedrijf niet rooskleurig in wanneer de financiële problemen zich blijven opstapelen. Bert probeert Veronique onder druk zetten zodat zij enkele aandelen van Peter kan overkopen. Uiteindelijk komen Peter en Bart te weten dat Graham Boardman niemand minder dan een vermomde Xavier Latour is. Latour is van de aardbodem verdwenen en de schulden blijven zich opstapelen...

Familie3636
S17W02-4
Zuid-Afrika-4
Zuid-Afrika-7
S17W04-6
S17W06-10
S17W07-5
Familie3734
Familie3745
Familie3760
51531
51525

Dankzij het bedrog van Xavier Latour gaat het slecht met VDB Electronics en Peter weet nog steeds niet hoe hij zichzelf uit de schulden kan sleuren. De familie besluit hem financieel te steunen, maar ook dat is niet genoeg. Peter verkoopt dan toch 34% van zijn aandelen aan Veronique Van den Bossche. Die blijkt dan toch slechte bedoelingen te hebben en geeft de aandelen aan Bert Van den Bossche. Ondertussen krijgt Peter te horen dat zijn goede vriend Joe Bonduono zelfmoord probeerde te plegen, omdat hij zich schuldig voelt. Niets is minder waar, want het is eigenlijk Latour die Joe uit een raam geduwd heeft. Niet veel later sterft Joe in het ziekenhuis.

Twee maanden later

Bert is ondertussen CEO geworden van VDB Electronics en hij heeft Cixi Lao Tsai tot adjunctdirecteur benoemd. Het huis van Marie-Rose De Putter en Peter is te koop gezet en er komen regelmatig kopers over de vloer. Bert zet iedereen van het bedrijf tegen elkaar op en Peter besluit om samen met Bart Latour te gaan pakken. Die is met Christel naar een villa in Zuid-Afrika getrokken.

Peter en Bart slagen erin om Vromans, de stroman van Xavier Latour, te contacteren. Ze weten niet zeker wie ze moeten sturen en Marie-Rose stelt voor om te gaan, maar onder haar valse naam: Cathérine de la Mér. Cathérine, of beter gezegd Marie-Rose, vergeet echter dat ze vroeger had vertelt tegen Boardman over haar alternatieve naam. Xavier zet een val op. Hij stuurt Bart en Peter naar een adres in Zuid-Afrika. De weg is gevaarlijk en het duo wordt belaagd.

Christel Feremans en Xavier zijn dolgelukkig als ze horen in het hotel van Bart en Peter dat ze nooit zijn teruggekeerd. Onwetend keren Xavier en Christel terug naar hun villa om de ondergang van de 2 Van den Bossches te vieren. Die zijn hun ondertussen gevolgd en houden Xavier onder schot. Hij gaat met hun mee naar de bank en haalt de gestolen 4 miljoen euro terug af. Later klopt Peter hem neer in een afgelegen steegje. Latour overleeft het, maar wordt gearresteerd door de politie. Peter is nu wel zijn schulden kwijt, maar is VDB ook kwijt. Plots komt Anna Dierckx zich met de hele zaak bemoeien en begint ze Bert te chanteren met een ontdekking over diens jeugd. Bert staat zijn plaats weer af aan Peter, die deze kans met beide handen grijpt.

Door een sluwe zet van Bert, zijn Veronique en Mario Van de Caveye hun woning kwijt. Ze nemen terug hun intrek bij Peter, maar dat is dik tegen de zin van Trudy Tack de Rixart de Waremme. Zij heeft bovendien nog meer zorgen wanneer er opnieuw een tumor ontdekt wordt. Trudy laat zich opnemen in het ziekenhuis en Peter telt de uren af tot de operatie achter de rug is. Nadien hoopt Trudy stiekem op een tweede kindje, maar Peter wil niets overhaasten en probeert zich vooral op de redding van VDB te concentreren.

Wanneer Peter en Cixi samen op zakenreis vertrekken naar Londen, probeert Cixi hem te verleiden in haar hotelkamer. Peter voelt zich niet goed bij de situatie, maar het is allemaal een plannetje van Bert om Peter terug in zijn macht te krijgen. Nadien moet Peter definitief afscheid nemen van zijn goede vriend Andreas Mitsides wanneer zijn begrafenis plaatsvindt. Hij moet nadien Els D'hollander goed in het oog houden, want zij lijkt een drankprobleem te ontwikkelen.

Peter wil een frisse wind door het bedrijf laten vloeien en opent een bedrijfsrestaurant met de hulp van Els en Suzy Mariën. Bert probeert echter nog steeds op allerlei manieren de functie van Peter in twijfel te trekken. Hij probeert Veronique opnieuw aan zijn kant te krijgen, maar zij heeft haar twijfels over de intenties van Bert.

Met Trudy gaat het minder goed, nu ze haar behandelingen steeds blijft uitstellen. Ze wordt met een zware infectie in het ziekenhuis opgenomen. Peter vreest het ergste wanneer zijn vrouw een hartstilstand krijgt, maar Trudy komt er weer bovenop. Ze moet echter een hele tijd in het ziekenhuis blijven en Peter en Louise Van den Bossche vieren daar samen met haar de feestdagen.

Peter wil opnieuw naar het buitenland trekken met VDB Electronics en denkt hiervoor aan Tanzania, waar ze al een tijdje met innovatieve projecten bezig zijn. Peter gaat samen met Bart en neemt ook Trudy mee. Het doet hem plezier wanneer Trudy helemaal openbloeit in het zonnige land en duidelijk hersteld is na haar zware operatie.

Bij VDB komt er onrust bij de vakbonden wanneer Bert een schaalvergroting voorstelt. Ondertussen krijgen Peter en Marie-Rose onverwacht bezoek bij hun thuis wanneer Christel Feremans voor de deur staat. Ze heeft een boodschap: Xavier Latour wil Peter spreken in verband met de dood van Joe Bonduono. Peter vermoedt dat het om een valstrik gaat en weigert op de uitnodiging in te gaan. Marie-Rose gaat samen met Els wel naar de gevangenis. Tijdens het bezoek breekt er echter een opstand uit onder de gevangenen. De cipiers krijgen geen grip op de situatie en zowel Marie-Rose en Els als Latour worden gegijzeld. Latour slaagt er uiteindelijk in om te ontsnappen.

De naam van Peter wordt door de media door het slijk gehaald en de frustraties lopen hoog op. Thuis komen er voortdurend discussies tussen hem en Veronique enerzijds en hem en Trudy anderzijds. Zijn huwelijk komt op het spel te staan omdat Peter voortdurend op zoek gaat naar een manier om alle problemen weg te krijgen. Trudy en Peter ergeren zich blauw aan mekaar, waardoor de spanningen tussen hen hoog oplopen.

Wat Peter niet weet is dat Trudy ondertussen al enkele weken een affaire heeft met Mario Van de Caveye. Bij haar thuiskomst krijgt Trudy van Louise te horen dat ze haar niet meer graag zou zien als ze liegt tegen Peter. Trudy besluit daarom dat ze beter eerlijk kan zijn over haar affaire met Mario. Ze vertelt Peter de waarheid, maar hij reageert eerder koel. Ondertussen komt het opnieuw tot ruzie met Bart wanneer Bert de twee opnieuw tegen elkaar uitspeelt.

Familie3897
Familie3903
Familie3996
4000 09
Familie4060
Familie4064
Familie4076
Familie4108
Familie4110
S18 E148 024
559348 421490364569535 128075160 n
Finalelatour02
Finalelatour03

De wereld van Peter is ingestort sinds hij weet dat Trudy Tack de Rixart de Waremme een scheve schaats heeft gereden, maar toch wil hij niet meteen beslissingen nemen over zijn huwelijk. Hij eist wel dat Trudy hem vergezelt naar het etentje met Bert Van den Bossche en Yasmine Wuyts. Op de terugweg van het restaurant zijn Peter en Bert van de weg gereden. Trudy en Yasmine schrikken wanneer de auto ontploft, maar Bert en Peter konden zich net op tijd redden. Bert komt er met een paar schrammen van af, maar Peter belandt in een coma.

Twee maanden later

Elke dag zit Trudy in het ziekenhuis naast het bed van Peter, die nog altijd in een coma ligt. Ze vertelt hem alles wat er reilt en zeilt in de familie in de hoop dat hij zal ontwaken. Bart Van den Bossche ziet de toekomst van Van den Bossche Electronics somber in en hij vreest dat Bert een coup zal plegen. Feit is dat hij al op de stoel van Peter zit, tot grote ergernis van Jan Van den Bossche.

Tegen alle verwachtingen in ontwaakt Peter uit zijn coma en zowel Trudy als Mario Van de Caveye vrezen voor de gevolgen. Peter heeft echter geheugenverlies en herinnert zich niets van hun affaire. Wanneer Peter het ziekenhuis mag verlaten staat Trudy voor een groot dilemma. Zij besluit voorlopig de lippen op elkaar te houden over haar affaire en wil afwachten tot Peter volledig genezen is. Hij moet nog enkele weken thuisblijven, maar kan het niet laten om de controle over het bedrijf in handen te nemen, zeker nu Bert op zijn stoel zit.

In november gaat Peter terug aan het werk bij Van den Bossche Electronics en hij krijgt meteen een klaagzang van Bart over zich heen. Er zijn al een tijdje transportproblemen en dankzij enkele beslissingen van Bert is er onrust binnen het bedrijf. Bart is ook van mening dat de nieuwe verkoper, Patrick Holemans, vooral voor miserie zal zorgen. Bij Peter vindt hij echter geen gehoor.

Uit angst dat Peter zich alles zal herinneren, biecht Trudy aan hem op dat ze maanden geleden een verhouding heeft gehad. Ze verzekert hem dat ze de avond van het ongeval voor hem heeft gekozen, maar Peter heeft moeite om dat te geloven. Peter besluit om bij zijn gezin te blijven, maar dat neemt niet weg dat hij het heel moeilijk heeft met de misstap van Trudy. Tot Peter te weten komt dat Trudy een verhouding had met niemand minder dan Mario. Peter kan haar niet meer in zijn buurt verdragen en maakt een einde aan hun huwelijk. Trudy neemt tijdelijk haar intrek bij Els D'hollander en Rob Gerrits en Peter treft een regeling in verband met hun dochtertje Louise Van den Bossche.

Om de verjaardag van Anna Dierckx te vieren, gaat heel de familie skiën. Peter maakt er geen probleem van dat Trudy ook uitgenodigd wordt, maar voor hem is het duidelijk: hun huwelijk is voorbij.

Wanneer Peter te weten komt dat Trudy een nieuwe hartsvriendin heeft, niemand minder dan Christel Feremans, wil Peter ervoor zorgen dat hun dochtertje niet meer op bezoek mag komen. Hij wil niet dat Louise in contact komt met Christel en is bereid om ver te gaan dit in orde te krijgen. Christel beweert echter dat ze absoluut geen contact meer heeft met Xavier Latour. Bovendien leert Trudy via Christel de charmante Sebastien Legrand kennen en Peter reageert jaloers wanneer hij foto's van de twee onder ogen krijgt.

Ondertussen komt Bert Van den Bossche in contact met Xavier Latour omdat ze allebei hetzelfde willen: Peter wegkrijgen bij VDB Electronics. Latour heeft een ingenieur gevonden die een revolutionaire microchip heeft uitgevonden, maar daarna is ontslagen. Hem bij VDB Electronics infiltreren, zou Peter schuldig maken van bedrijfsspionage. Peter wordt nadien gecontacteerd door Geert Van Loo en hij neemt de man aan als nieuwe ingenieur.

Trudy is de laatste tijd zichzelf niet meer, en Peter heeft dit snel in de gaten. Ze vergeet vaak afspraken in verband met hun dochtertje en ze loopt er verward bij. Wat Peter niet weet is dat Trudy al heel de tijd in de macht van Latour zit. Hij heeft namelijk Sebastien ingehuurd om Trudy opnieuw verslaafd te krijgen aan drugs. Trudy voelt aan dat Rob Gerrits van Peter de opdracht heeft gekregen om haar in het oog te houden en ze overweegt om in een aparthotel in te trekken. Peter besluit voor het hoederecht over Louise te gaan.

Peter is klaar voor een nieuwe start en verhuist naar een nieuwe woning met zijn dochtertje. Ondertussen wordt Bart Van den Bossche gearresteerd op verdenking van bedrijfsspionnage en ook bij VDB en Peter wordt alles onderzocht met een huiszoekingsbevel. Bart, Bert en Peter zijn de ganse nacht ondervraagd door de politie. Bart is de hoofdverdachte in de zaak van de bedrijfsspionage. Op zijn computer is er immers bezwarend materiaal gevonden en de enige die hem kan vrijpleiten, Geert Van Loo, is verdwenen. Peter heeft geen andere keuze dan Bart te ontslaan.

Ondertussen onderzoekt een sociaal assistente de leefomstandigheden van Peter, en de resultaten zijn niet meteen denderend. Bert wil dat Peter even een stap opzij zet om zijn privéproblemen op te lossen, maar Peter wil zelf de schadeclaim van Jet, het bedrijf waar Bart zogezegd gespioneerd heeft, behandelen. Hij maakt een afspraak met zakenvrouw June Van Damme, de directeur van de Belgische afdeling. Peter stelt een geste van een miljoen euro voor, maar het bedrijf eist een schadeclaim van vijf miljoen euro. Bert en Veronique vrezen dat dit zal leiden tot het faillissement van het bedrijf. Peter probeert June te paaien, maar niets lijkt te lukken. Uiteindelijk aanvaardt Jet toch het voorstel van VDB.

Wanneer Peter zijn dochter wil afhalen aan de schoolpoort, werd zij reeds afgehaald door Trudy. Nadien zijn de twee van de aardbodem verdwenen, want Xavier Latour heeft de twee in zijn macht. Peter gaat in alle wanhoop op zoek naar de twee en zet bij VDB een stap opzij waardoor Bert opnieuw CEO wordt. Peter ontdekt dat ook Christel verdwenen is, maar de politie gelooft niet in een complot.

Bart vermoedt dat Latour het brein is achter de industriële spionage, de moord op Geert Van Loo en de ontvoering van Trudy en Louise. Veronique en Marie-Rose proberen de politie te overtuigen dat ze Peter in de gaten moeten houden. Voordat ze op de loft aankomen, is hij echter al verdwenen. Bert zijn geweten begint parten te spelen. Hij achtervolgt Peter, maar helpt hem onwetend de politie af te schudden. Trudy wordt samen met haar dochter in een donkere kamer opgesloten. Tijdens de confrontatie op het dak van een hotel probeert Peter Latour neer te steken, maar hij wordt zelf neergeschoten. Veronique en Bert hebben de twee ondertussen gevonden en het komt tot een gevecht tussen Bert en Latour, waarop die laatste van het dak wordt gegooid.

Afl4147 6
Familie4148
Familie4153
Familie4154
Familie4159
Familie4175
Familie4206
Familie4234
Familie decorvdb
Familie4372
Familie4373
Familie4375
Finale seizoen 19

Peter heeft tijdens de confrontatie met Xavier Latour een kogel in de schouder gekregen. Net voordat hij de operatiezaal wordt binnengerold, vraagt hij aan zijn zus om Trudy Tack de Rixart de Waremme en Louise Van den Bossche te zoeken. Van hen is er nog steeds geen spoor en Latour heeft net voor zijn fatale val geen enkele aanwijzing gegeven. Enkele dagen later worden de twee levend teruggevonden en wordt Trudy naar een afkickcentrum gestuurd.

Twee maanden later

Peter gaat voor het eerst sinds twee maanden Trudy opzoeken in het afkickcentrum. Hij heeft er een goed gesprek met haar psychiater. Peter krijgt in zijn loft het bezoek van June Van Damme, die wil weten of hij op korte termijn terug aan het werk gaat. Blijkt dat Berts manier van zaken doen haar niet echt ligt. Haar wantrouwen is niet onterecht want Bert Van den Bossche heeft zijn oude trucjes nog steeds niet verleerd.

Tot ieders verbazing lijken Peter en June dichter naar elkaar toe te groeien en de twee spreken geregeld met elkaar af. Het komt tot een vurige romance, maar Peter heeft schuldgevoelens tegenover Trudy. Trudy wil echter de instelling verlaten en Peter wil haar in huis nemen om haar nog een tweede kans te geven. Ondertussen lopen de onderhandelingen met Jet vast en ziet het er naar uit dat ze toch de schadeclaim blijven eisen. June werpt al haar charmes in de strijd om Peter voor zich te winnen. De psychiater is bereid om Trudy naar huis te laten gaan op voorwaarde dat Peter haar beschermt tegen negatieve prikkels en haar geborgenheid geeft. Hij is vastbesloten om zijn gezinnetje samen te houden en in dat plaatje past June niet. Zij neemt de afwijzing slecht op.

Advocaat Balencourt zet een professionele stap opzij en hij stelt zijn opvolgster, zijn dochter Arianne Balencourt, voor aan Peter. Hij kan de hulp van de jonge vrouw goed gebruiken nu de onderhandelingen met Jet niet vooruit geraken. Peter is van plan om een stap opzij te zetten bij VDB om zich te focussen op zijn huwelijk. Hij beseft namelijk dat het niet eenvoudig is voor hem en Trudy om terug onder één dak te wonen en hij merkt dat ze het moeilijk heeft. Peter neemt Rob Gerrits in vertrouwen over zijn plan om definitief te stoppen met Van den Bossche Electronics en om met Trudy en Louise Van den Bossche naar een kasteel te verhuizen. Peter hoopt dat Trudy opnieuw zichzelf zal worden door van omgeving te veranderen, zeker omdat ze als jonge vrouw jarenlang in een kasteel gewoond heeft.

Peter brengt Bert Van den Bossche op de hoogte van zijn droom om kasteelheer te worden en vertelt dat hij niet van plan is om ooit nog in de directeursstoel van Van den Bossche Electronics te gaan zitten. Peter blijft er van overtuigd dat Trudy gelukkig zal worden in het kasteel, maar zij vertelt een ander verhaal aan haar psychiater en haar schoonmoeder. Ze wil namelijk niet herinnerd worden aan vroeger, omdat ze soms lastig gevallen werd door haar grootvader Ghislain de Rixart de Waremme. Wanneer Peter bereid is om al zijn aandelen te verkopen, vertelt Trudy hem de waarheid en besluit hij het idee te laten varen.

Peter is van mening dat hij Trudy nog niet alleen kan laten en dus wil hij nog niet gaan werken. Ondertussen staat ook Els D'hollander terug voor de deur. Zij neemt haar intrek bij Peter en Trudy, waardoor Peter zich terug gerust voelt om te gaan werken. Peter gaat met volle moed aan de slag bij Van den Bossche Electronics. Bert is niet van plan om het hem gemakkelijk te maken en hij zorgt er voor dat Peter mislukt in zijn eerste opdracht. Peter vraagt hulp aan Bart Van den Bossche, maar die wil sinds zijn ontslag niets meer te maken hebben met het bedrijf.

Bert heeft grote plannen met het bedrijf, want hij overweegt namelijk een overname door Jet. June wil Peter spreken over de overname van Van den Bossche Electronics. Tijdens hun ontmoeting vertelt ze hem ook dat Bert dubbelspel speelt. Peter confronteert Bert met de beschuldiging van June aan zijn adres. Bert valt op zijn pootjes en geeft toe dat hij dubbelspel heeft gespeeld tegenover June. Het resultaat is dat Peter niet meer weet wie hij kan vertrouwen.

Trudy is helemaal in de ban van Feng Shui en herschikt het interieur volgens de regels. Trudy pikt het niet dat Peter met haar interesses lacht en de spanningen tussen hen lopen op. Of heeft dat te maken met Bert, wiens invloed Trudy met de dag groter wordt. Bert zet een stap opzij waardoor Peter opnieuw CEO wordt van het bedrijf. Peter moet echter een moeilijke beslissing maken wanneer hij Rob Gerrits moet ontslaan door zijn gokverslaving en schulden.

Tussen Peter en Trudy lijken de ruzies zich opnieuw op te stapelen en de twee kunnen niet langer samenleven. Trudy gaat voor een tijdje naar Cyprus met Els en Louise Van den Bossche terwijl Peter opnieuw het gezelschap van June Van Damme opzoekt. In Cyprus komt Trudy helemaal terug tot leven en ze besluit er langer te blijven dan verwacht.

Peter stelt de premies voor de arbeiders uit zonder dat te bespreken met de vakbondsman. De vakbond eist dat Peter een stap opzij zet. Voor Bert is dit reden genoeg om de pers te alarmeren. Peter geeft Bert de opdracht om de premies onder de arbeiders uit te betalen, maar de aandeelhouders worden bij elkaar geroepen om de functie van Peter te bespreken. Tot de waarheid over Bert eindelijk aan het licht komt en zijn dubbelspel duidelijk wordt voor iedereen. Hij probeert Bert buiten te krijgen en daarnaast wil hij June bedanken. Hij nodigt June uit voor een etentje nadat hij het gerucht opgevangen heeft dat ze naar Japan terugkeert en de twee worden uiteindelijk een koppel. Het duurt niet lang voor June haar spulletjes naar de loft van Peter verhuist.

De situatie tussen VDB en Jet blijft verslechteren wanneer Jet het bedrijf wil aanklagen voor bedrijfsspionnage. Peter hoopt bovendien dat hij zijn aandelen kan terugkrijgen en schakelt zijn advocaat in. June voelt zich bedrogen, zeker omdat Peter niet wil geloven dat Bert al die tijd dubbelspel speelt. Peter zoekt June thuis op om haar te overtuigen terug bij hem in te trekken en om voor Van den Bossche Electronics te komen werken. Bovendien hoopt hij dat Bart Van den Bossche ook wil terugkomen.

Peter en June gaan dan toch samenwonen en Peter licht zijn dochter en Trudy in dat hij een nieuwe relatie heeft. Het is vooral Marie-Rose De Putter die haar twijfels heeft, omdat ze June nog steeds niet volledig vertrouwt. Peter trekt zich hier weinig van aan en vraagt June ten huwelijk, tot groot ongenoegen van zijn moeder en zijn zus. Marie-Rose probeert Peter te overtuigen dat June niet is wie ze lijkt. Jaren geleden werd zij namelijk beschuldigd voor de dood van haar toenmalige echtgenoot. June beweert echter dat het een ongeluk was en Peter gelooft haar. Wanneer de grote dag aangebroken is, is June onvindbaar. Tot Jan Van den Bossche met haar gaat praten. Wanneer de twee in het stadshuis zijn, komen ook Marie-Rose en Veronique opdagen. Kan Peter zijn ja-woord geven?

Familie 4405
Familie4430
Familie4439
Familie4458
Familie4465
Familie4507
Familie4537
Familie4559
Familie4569
Familie4637
Familie4641
Familie4649
Vtm familie cliff2011 640x300b
NTV1 familie VTMNB.jpg.h380.jpg.568

In het stadhuis is de spanning te snijden wanneer Peter gevraagd wordt zijn jawoord te geven. Volgt hij zijn hart en kiest hij voor zijn grote liefde June Van Damme? Of geeft hij alsnog toe aan de druk van zijn moeder? Marie-Rose De Putter kan alleen maar hopen dat haar zoon op het laatste nippertje zijn verstand zal gebruiken. Haar ontgoocheling is groot wanneer Peter toch zijn ja-woord geeft.

Twee maanden later

Peter heeft zich voorgenomen om alle contact met zijn moeder te verbreken zolang June niet aanvaard wordt als zijn partner. De twee hebben nu al twee maanden geen contact meer met elkaar gehad. De ruzie met zijn moeder vreet aan Peter en hij spreekt met zijn zus af om te horen hoe zij over de hele situatie denkt. Peter heeft het gevoel dat de ruzie met zijn moeder nooit opgelost zal geraken als hij niets forceert. Daarom stelt hij June voor om samen Marie-Rose te verrassen met een bezoek. Peter krijgt echter het deksel op de neus, want Marie-Rose is niet van plan een knieval te maken.

Trudy Tack de Rixart de Waremme forceert een verzoening tussen moeder en zoon die lijkt te lukken. Ook Veronique is blij dat haar moeder en broer terug met elkaar praten, maar ze vindt wel dat Marie-Rose de gevoelige onderwerpen zoals June en het huwelijkscontract niet uit de weg kan blijven gaan. Peter en June vertrekken nadien eindelijk op huwelijksreis en dat is een reden voor Marie-Rose om opnieuw in oude gewoontes te vallen, zeker omdat Junes ex-man toen om het leven gekomen is.

Wanneer Peter en June terugkeren, lijken de plooien gladgestreken tussen Peter en zijn moeder, maar niets is minder waar. Marie-Rose gebruikt haar reservesleutel om in de loft van Peter en June te poetsen én rond te neuzen. June vindt het niet leuk dat haar schoonmoeder zich meer en meer met haar huishouden bemoeit en ze stelt zich vragen bij de oprechtheid van Marie-Rose. Peter gelooft echter dat zijn moeder wil helpen zonder bijbedoelingen.

Bart Van den Bossche haalt achter de rug van June een belangrijke deal binnen en Peter is hier niet mee opgezet. Bert Van den Bossche begrijpt de houding van Peter niet en zoekt steun bij Véronique. Peter heeft nog altijd niet beslist met welke klant hij in zee zal gaan: de klant die June aangebracht heeft of die van Bart en Bert. De positie van June zorgt voor conflicten en Bart wil opnieuw ontslag nemen omdat hij niet met haar wil samenwerken. June vindt het dan weer niet leuk dat haar echtgenoot haar niet steunt.

Nu de feestdagen in aantocht zijn, heeft Marie-Rose het moeilijk met haar ruzie met Peter. Ook Trudy merkt dat Peter er onder lijdt, zeker door de manier waarop hij tegenwoordig met zijn dochtertje omgaat. Trudy kan Peter en June overtuigen om naar het kerstfeest bij Marie-Rose te gaan en de drie kunnen eindelijk hun lange ruzie achterwege laten.

June en Veronique Van den Bossche verschillen van mening over de manier om de toekomst Van den Bossche Electronics veilig te stellen, maar het is Peter die het laatste woord heeft. Ondertussen neemt Peter op aanraden van Evy Hermans een ex-gevangene aan, die hij uiteindelijk promoveert tot zijn persoonlijke chauffeur. Wanneer Serge hem wil afzetten voor een zakenreis, vliegt de auto in brand. Peter verneemt van de garagist dat er ook dit keer met de bestelwagen van Van den Bossche Electronics is geknoeid. De brand was dus opgezet spel. Waarom en wie: dit zijn de vragen die Peter zo snel mogelijk beantwoord wil zien. Serge beseft dat de sabotage een waarschuwing voor hem is.

Wanneer Peter voor het voorstel van Veronique kiest, geeft June haar ontslag omdat ze zich niet thuis voelt in een familiebedrijf. Bert wordt door Peter met vakantie gestuurd en hij vermoedt dat er een complot tegen hem gesmeed is. Samen met Bart gaat hij op onderzoek naar alle fraudeuze zaken die Bert in het verleden al gedaan heeft. Bert wil eerherstel en probeert dat af te dwingen met het dreigement om zijn complottheorie aan de grote klok te hangen. Dit keer laat Peter zich niet in de luren leggen en hij kan ervoor zorgen dat Bert buitenspel gezet wordt.

Bert heeft een zware professionele fout van Bart op een achterbakse manier opgelost door de handtekening van June na te maken. Peter zit in een tweestrijd en laat de handtekening nakijken bij een grafoloog. Bart speelt uiteindelijk open kaart met Peter over de vervalste handtekening op de verkoopsovereenkomst. Peter is woest op zijn neef én op Bert, vooral omdat door hun bedrog zijn huwelijk op springen staat. Hun actie heeft ook gevolgen voor het directiecomité van Van den Bossche Electronics. Bert wordt op staande voet ontslagen.

Bert blijft er bij dat er geen gegronde reden was om hem te ontslaan en hij laat Peter een dagvaarding bezorgen. Anna Dierckx probeert de ruzie tussen de twee op te lossen, maar voor Peter is het duidelijk. Bert heeft volledig afgedaan en moet er niet op rekenen dat hij nog ooit mag terugkeren naar het familiebedrijf. Peter staat echter met zijn rug tegen de muur, want Bert wil zijn aandelen alleen aan een echte Van den Bossche verkopen. Peter moet dus een banklening zien te krijgen, zo niet blijft Bert aandeelhouder in het bedrijf.

Ondertussen neemt Bart de job van Bert over, maar dat zorgt al snel voor problemen. Bij Van den Bossche Electronics gaat er een moeilijke vergadering door met Bart en de ingenieurs. Het vertrouwen tussen de twee partijen is zoek en Peter beseft dat hij een moeilijke knoop moet doorhakken. Peter wil dat Bart enkele weken rust neemt en dan zijn oude job opneemt bij Van den Bossche Electronics.

Trudy en Louise Van den Bossche nemen hun intrek bij Mieke Van den Bossche. Louise klaagt tegen haar papa en June over de strenge huisregels van haar mama. Peter zijn hart breekt en hij besluit de klachten van zijn dochtertje met Trudy aan te kaarten. Trudy slaat in paniek als blijkt dat Louise spoorloos verdwenen is. Peter gaat meteen tot de actie over en doet aangifte bij de politie, maar al die tijd heeft Louise zich gewoon ergens verstopt. Louise is ongelukkig bij Mieke, maar Peter en Bart zullen Trudy helpen om de berging om te tunen in een leuke meisjeskamer voor haar.

Er zijn bij VDB technische problemen met de nieuwe oplaadpalen en alleen Bert heeft de oplossing. Peter weigert eerst alle contact met Bert, maar moet uiteindelijk zijn trots opzij zetten. Hij wil Bert een grote som geld bieden, maar Bert wil maar één ding: zijn job terug. Peter gaat op zoek naar een andere oplossing en komt in contact met Dirk Cockelaere. Peter kan Dirk overtuigen om met Bert een gesprek aan te gaan en zijn interesse te tonen in de oplaadpalen. June wil ook haar steentje bijdragen en probeert Bert te verleiden, maar moet het bijna met haar leven bekopen.

Bert is buiten zichzelf van woede wanneer hij doorheeft dat Peter en Dirk hem in de val hebben gelokt. Om te vieren dat de oplaadpalen eindelijk op punt staan, biedt hij Dirk een job aan en wil hij een feestje voor het kaderpersoneel geven. Het feestje wordt echter zwaar verstoord wanneer een stomdronken Rita Van den Bossche haar opwachting maakt. Zij was al wekenlang vermist en zit ondertussen volledig onder de macht van Bert. Opeens merken Peter, June, Veronique, Marie-Rose, Bart en Gerda op dat er rook is. Bert heeft de gebouwen in brand gestoken en ze zitten allemaal als ratten in de val. Terwijl Marie-Rose, Veronique en Gerda een uitweg zoeken via een luchtkoker, zit Bart gekneld onder een balk. Kunnen Peter en June hem op tijd redden?

0824-familie-peternieuws 0
310197 10150308392312491 7669649 n
Familie4671
308215 10150345355497491 1099653132 n
318951 268460073175623 108130049 n
Familie s20 afl4745 01
Familie s20 afl4747 04
Familie s20 afl4752 01
Familie afl4755 02
Familie afl4805 01
522440 177917822360871 1279639588 n
Familie afl4839 01
Familie4864
640px-Familie afl4869 02
640px-Familie afl4885 04

In het torengebouw van Van den Bossche Electronics woedt een hevige brand. Marie-Rose De Putter, Veronique Van den Bossche en Gerda Donckers proberen via de buizen van de airconditioning te ontsnappen. Bart Van den Bossche, Peter en June Van Damme kunnen echter geen kant op en kunnen alleen maar hopen dat de brandweer hen op tijd uit de vlammenzee redt. Feit is dat het medisch rampenplan wordt afgekondigd. Wanneer Bert Van den Bossche in de buurt blijft rondhangen, besluit hij de held uit te hangen en June te redden. Ook Peter en Bart worden nadien gered, maar zij zijn er minder goed vanaf gekomen. Bart wordt in een kunstmatige coma gehouden en Peter moet ook even in het ziekenhuis blijven. Nadien krijgt Peter het verschrikkelijke nieuws dat zijn goede vriend Rob Gerrits het niet overleefd heeft.

Rita Van den Bossche wordt opgepakt wegens brandstichting en moordslag op Rob. Er wacht haar een lang en zwaar proces, maar niet iedereen is ervan overtuigd dat Rita de schuldige is. Peter en June vrezen namelijk dat Bert er iets mee te maken heeft, want het was zeer toevallig dat hij die avond net in de buurt was om June uit de brand te redden. Peter staat er dan ook op dat zijn advocate Arianne Balencourt Rita zal verdedigen en hij wil alle kosten op zich nemen. Ondertussen gaat hij op zoek naar een oplossing voor VDB en moet hij het kaderpersoneel tijdelijk in zijn loft onderbrengen, tot groot ongenoegen van June die al snel haar privacy mist.

Wanneer het proces van Rita eindelijk van start gaat, gaat Peter op allerlei manieren op zoek naar bewijzen om zijn tante vrij te krijgen. De spanningen tussen Peter en Bert lopen nog op en de beschuldigingen vliegen in het rond. Peter zoekt hulp bij Dirk Cockelaere om te bewijzen dat Bert de laptop van Peter gehackt heeft. Uiteindelijk komen Peter, Dirk en June achter de waarheid dankzij de ketting van Rob, waarmee hij Bert gekwetst heeft tijdens hun gevecht. Peter heeft nu de bewijzen dat Bert in ieder geval aanwezig was tijdens de brand en hij stormt de rechtszaal binnen. Bert wordt opgepakt en na een lange ondervraging bekent hij. Rita wordt vrijgelaten en Bert wordt verplaatst naar de gevangenis.

De spanningen tussen Peter en June lopen op omdat ze geen privacy hebben op de loft nu het personeel van VDB nog steeds geen nieuwe werkplek gevonden heeft. June heeft een mogelijke koper voor de oude kantoren, maar Peter krijgt het niet over zijn hart om de toren van de hand te doen. Peter bezwijkt onder de druk en verkoopt het volledige gebouw. Peter moet bovendien zorgen voor een verzoening tussen June en Veronique Van den Bossche, nu zijn zus de functie van Rob overgenomen heeft.

Na de plotse dood van Gilbert Vandersmissen, een zakenkennis van Mathias Moelaert, krijgen Marie-Rose en Mathias het idee om zijn modebedrijf over te nemen en te laten integreren bij VDB. Ze komen met het idee om een VDB Holding op te richten, waar ook MVM een plaatsje zou krijgen. Peter en Veronique moeten overtuigd worden, maar Marie-Rose herinnert hen aan de droom van hun vader. Peter heeft een constructie uitgewerkt voor een nieuwe holding en hij stelt die aan de Van den Bossches voor tijdens een vergadering in een kasteel. Er worden vier pijlers opgericht: VDB Technics, VDB Fashion, VDB Transport en VDB Food. Maarten Van den Bossche wordt gevraagd om een bedrijfsrestaurant te openen. Nadien besluit Peter om het kaderpersoneel te laten zetelen in de gebouwen van MVM en de renovatiewerken beginnen.

Enkele weken later vindt de grote verhuis plaats en krijgt iedereen zijn plaatsje. Peter gaat ook samenwerken met Caroline De Meester, de nieuwe PR-manager van de holding. Peter droomt van een groot openingsfeest om de nieuwe VDB Holding in de schijnwerpers te zetten, maar op de feestvreugde komt een zware domper wanneer Peter plots benaderd wordt door een vrouw die hij van haar nog pluimen kent: Vera. Zij beweert dat haar dochter Kelly jaren geleden bevallen is van zijn zoontje. Ze eist een grote som geld ter compensatie of ze stapt naar de pers met het hele verhaal. En dat zou alleen maar negatieve reclame opleveren.

Het verhaal van Vera laat Peter niet los, maar hij is er 100% zeker van dat hij zowel Vera als haar dochter nog nooit gezien heeft. Samen met Veronique besluit hij het feest gewoon te laten doorgaan en de security op te drijven zodat Vera niets kan verpesten. Vera en Kelly maken desalniettemin toch hun opwachting, maar ze worden hard aangepakt. Kelly kan de druk niet langer aan en bekent dat haar moeder het hele verhaal verzonnen heeft. Nadien kan het feest gewoon verdergaan en maakt de familie er een prachtige dag van.

Peter en Veronique Van den Bossche zijn allebei CEO van de Holding, maar dat zorgt al snel voor problemen. Veronique kan haar jaloezie niet verbergen wanneer Peter alle media-aandacht krijgt. Een regionale zender wil een interview met Peter, maar June wil spanningen vermijden en stelt voor dat Veronique het gesprek voor haar rekening neemt. Ondertussen komt Peter te weten dat zijn ex-vrouw Trudy Tack de Rixart de Waremme een relatie heeft met Bart Van den Bossche.

Peter voelt zich de laatste tijd heel moe en wil opnieuw gaan sporten. Hij stelt aan Bart voor om samen te gaan squashen. Peter verliest de squashwedstrijd van Bart en hij neemt zich voor om aan zijn conditie te werken. Hij gaat joggen met June, maar kan haar amper bijhouden. June maakt zich zorgen over de gezondheid van Peter en ze maakt een doktersafspraak voor hem. Wanneer Peter minder goed nieuws krijgt en nog meer testen moet ondergaan, begint hij zenuwachtig te worden. Zijn humeur zorgt ervoor dat hij strenger uit de hoek komt bij VDB en dat valt meteen op bij zijn personeel. Peter vraagt aan zijn zus om enkele afspraken van hem over te nemen, maar wil niet zeggen waarom.

In het ziekenhuis krijgt Peter te horen dat hij darmkanker heeft. Hij brengt zijn moeder, Veronique en enkele collega's op de hoogte en besluit tijdelijk een stap opzij te zetten als CEO. Mathias Moelaert wordt tijdelijk zijn vervanger, omdat Veronique het werk niet alleen aankan. Niet veel later gaat Peter voor het eerst onder het mes, maar de resultaten zijn niet positief. Peter moet een chemokuur ondergaan, maar Veronique wil het daar niet bij laten. Ze vraagt aan Victor Praet om op zoek te gaan naar alternatieve behandelingsmethoden. Uiteindelijk komt Victor een alternatief tegen in Amerika en hij wil Peter er naartoe sturen. Samen met June vertrekt hij op het eerstvolgende vliegtuig.

Een kleine maand later zijn Peter en June terug in het land. Peter moet nog een tijdje thuis blijven, maar het ziet ernaar uit dat de behandeling geslaagd is. Peter krijgt thuis het bezoek van een journalist van De Koerier, die meer wil weten over de experimentele behandeling die hij in Amerika heeft gevolgd. Het interview dat uiteindelijk neergeschreven wordt, zorgt echter voor een negatieve nasmaak, omdat het nu lijkt dat Peter enorm veel centen om tafel gegooid heeft om deze behandeling te kunnen volgen.

Nu Peter terug aan de beterhand is, wil June werk maken van haar kinderwens. Maar denkt Peter daar ook zo over? De twee gaan op controle bij Victor en vragen naar de kansen op een kindje. Volgens Victor is het zeker mogelijk, maar zal het niet gemakkelijk zijn voor Peter. Wanneer ze enkele weken later een zwangerschapstest proberen, komt June te weten dat ze zwanger is.

Niet veel later gaat Peter terug aan de slag bij VDB en moet hij onmiddellijk enkele belangrijke conflicten oplossen. Tijdens zijn afwezigheid is Caroline De Meester namelijk bezig geweest om Mathias volledig in te palmen, en dat zorgt voor een hevige ruzie tussen Mathias en Marie-Rose. Ook Veronique wil niet langer samenwerken met Caroline en eist haar ontslag. Peter wil de sfeer binnen het bedrijf terug omhoog krikken en organiseert een teambuilding in de Ardennen met het kaderpersoneel. Tijdens het weekend komt het meermaals tot conflicten tussen Caroline en Veronique en de sfeer zit allesbehalve goed. Totaal onverwacht maakt ook Marie-Rose haar opwachting om de plooien met Mathias glad te strijken. Caroline gaat helemaal door het lint en probeert Marie-Rose te vermoorden. Het loopt slecht af wanneer de twee vrouwen van een ravijn vallen...

Familie 4886 08
640px-Familie 4887 08
Familie afl4891 02
Familie afl4905 01
Familie afl4934 02
Familie afl4980 06
Crisisvergadering
Familie afl5000 10
Familie afl5004 05
Familie afl5049 01
Familie afl5095 03
Familie afl5105 04

In de Ardennen wordt duidelijk dat zowel Marie-Rose De Putter als Caroline De Meester in een ravijn gevallen zijn. Veronique en Mathias zijn ter plaatse en alarmeren de hulpdiensten. De dokters constateren dat Caroline overleden is, maar Marie-Rose wordt in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Bij VDB heeft Peter een goed gesprek met Carolines zoon Axel De Meester, want hij voelt zich schuldig door de acties van zijn moeder. Hij wil niet langer blijven en geeft zijn ontslag.

Er wordt door inspecteur Anita Degeling een onderzoek gestart, want Marie-Rose wordt verdacht van de moord op Caroline. De bewijzen tegen Caroline zijn echter groter en de klacht verdwijnt weer. Nadien mag Marie-Rose naar huis gaan en probeert ze haar huwelijk met Mathias Moelaert te redden. Ondertussen vindt er binnen VDB opnieuw een functieverschuiving plaats. Mathias gaat opnieuw naar VDB Transport, terwijl Peter zijn originele functie van CEO weer op zich neemt.

Peter gaat op zoek naar een vervanger voor Caroline en zowel Evy Hermans als Nathalie Debie willen hun kans wagen. Peter wil ze alletwee een eerlijke kans geven, en organiseert een wedstrijd. Het is uiteindelijk Nathalie die als winnares uit de bus komt en Evy kan haar ongenoegen moeilijk verbergen. Peter belooft haar dat ze in de toekomst nog genoeg kansen zal krijgen.

Op persoonlijk vlak moeten Peter en June Van Damme een bittere pil slikken wanneer June een miskraam krijgt. Ze moeten hun familie inlichten van het slechte nieuws, maar voor June hoeft dit niet het einde te betekenen. Ze heeft nog steeds een kinderwens, en ze hoopt snel terug zwanger te zijn van Peter.

June stort zich op haar werk en komt met een overnameplan op de proppen van een Japans bedrijf. Ze wil dit project in handen nemen, maar zal daarvoor enkele maanden naar Japan moeten gaan om de overname tot een goed einde te brengen. Peter is niet akkoord en probeert haar te overtuigen van haar kinderwens. Het project wordt doorgeschoven naar Bart Van den Bossche, maar dat ziet Trudy Tack de Rixart de Waremme dan weer niet zitten. Zij wil niet naar Japan verhuizen en zegt nee. Ook hun kinderen Louise Van den Bossche en Jelle Van den Bossche zien dat idee niet zitten en lopen zelfs even van huis weg om hun ongenoegen te uiten. Uiteindelijk wordt het project dan maar opgeblazen.

De financiële crisis maakt zijn opwachting bij de VDB Holding en vooral VDB Transport heeft hier onder te lijden. Peter wil een voorstel indienen zodat alle andere afdelingen de firma van Mathias moeten ondersteunen, maar dat wordt niet goed onthaald. Wanneer de boekhouder de cijfers aankaart, moeten Veronique en Peter een moeilijke beslissing nemen: VDB Transport sluiten. Mathias blijft echter actief binnen het bedrijf als aandeelhouder, maar hij wil ook meer van zijn pensioen gaan genieten. Ondertussen vraagt Mathias ook Marie-Rose ten huwelijk en beginnen ze aan het plannen van hun trouwfeest.

De problemen binnen de Holding blijven aanslepen en Peter en Veronique laten een audit uitvoeren. De resultaten zijn niet dendernd. Marie-Rose heeft alle kaderleden van de holding bij haar thuis opgetrommeld, zodat ze een constructief gesprek hebben over de toekomst van het bedrijf. Veronique pleit voor een afslanking op alle niveaus, maar voor Peter zijn naakte ontslagen geen optie. Peter wil een crisismanager aanstellen, maar volgens iedereen is er maar één optie: nog een deel van de holding sluiten. De crisismanager stelt zich vragen bij het dubbel CEO-schap in de Van den Bossche holding.

De spanningen tussen Veronique Van den Bossche en Peter lopen op, want ze moeten beslissen in hoeverre ze de aanbevelingen van de crisismanager zullen opvolgen. Zo moeten ze bepalen wie van hen beiden CEO blijft en of ze een tak van de holding zullen afstoten. Ze besluiten om VDB Technics te sluiten waardoor zowel Dirk Cockelaere als Bart Van den Bossche op straat staan. Nadien blijft Veronique als enige CEO van de Holding en gaat Peter zich toespitsen op VDB Fashion.

Een eerste beslissing van Peter is het invoeren van een nieuwe hoofdontwerper en Rudi Verbiest wordt aangenomen. Peter wil zich helemaal verdiepen in de modewereld en gaat samen met Rudi naar een fashionbeurs in Frankrijk. Het wordt wel snel duidelijk dat Peter nog weinig ervaring heeft met mode wanneer er enkele fouten gemaakt worden, maar dankzij de hulp van Veronique en Rudi verloopt alles vlot en komt zijn eerste modeshow eraan die perfect verloopt.

Mathias Moelaert en Jan Van den Bossche beginnen een wielerploegje en ook Peter sluit zich aan bij de groep. Ondertussen laat Peter duidelijk merken aan Veronique dat hij zijn job bij Fashion wil opgeven en zich wil engageren als de nieuwe vernieuwingsmanager van de holding. Tijdens een gesprek met Dirk, ruikt Peter onraad wanneer hij te weten komt dat Bart projecten van VDB wil verkopen aan een bedrijf waar hij gesolliciteerd heeft. Bart legt de dreigementen van Véronique en Peter naast zich neer en moet daardoor een serieuze schadevergoeding betalen.

De kinderwens van June blijft bestaan, maar een zwangerschap laat op zich wachten. Na een gesprek met Xelios, besluiten ze een opvangkindje in huis te halen: Warre. Marie-Rose is enthousiast wanneer ze verneemt dat Peter en June een jongetje zullen opvangen, maar Louise Van den Bossche is minder blij. Louise voelt zich steeds meer weggeduwd door Warre. Ook de relatie tussen Peter en June kent spanningen. Peter hoopt dat Warre snel naar zijn echte ouders kan. Enkele weken later is het al zo ver en moeten ze afscheid nemen van de jongen.

Ondertussen komen Peter en Veronique steeds vaker in de clinch omdat zij het gevoel heeft dat Peter te veel op zijn eigen houtje handelt en te weinig overlegt met haar. Peter focust zich op de wielerwedstrijd die in aantocht is, terwijl Veronique haar handen vol heeft met het runnen van de Foodbar. Tijdens het buurtfeest neemt Peter deel aan de wielerwedstrijd, maar hij slaagt er niet in om te winnen. Benny Coppens verslaat hem.

Twee maanden later

Familie5160
S23W13-5
Familie afl5153 07
Familie 5176 05
Familie 5179 01
Familie5185
Familie5183
Familie 5208 003
Familie 5218 04
Familie 5234 005-300x199
Familie 5241 08
Familie 5268 03
640px-Familie 5290 004
Familie 5308 001
640px-Familie 5321 002
640px-Familie 5325 028

Louise Van den Bossche zit volop in haar pubertijd. Vooral June Van Damme en Trudy Tack de Rixart de Waremme hebben het hier moeilijk mee. Peter vindt het normaal dat Louise iets moeilijker doet nu dat ze wat ouder geworden is. June vindt echter dat Peter veel te soft is want ze wil dat hij haar harder aanpakt.

Ondertussen begint de nieuwe website van VDB Fashion vorm te krijgen. Dirk Cockelaere en Arno Coppens werken hard door om de website op tijd af te krijgen. Peter is gelukkig met het resultaat maar vanaf de lancering van de website wordt al snel duidelijk dat de website niet meteen het gewenste succes heeft. Er zijn amper bezoekers en bovendien zitten er fouten in het programma. Peter en Nathalie Debie gaan onmiddellijk op zoek naar oplossing om meer promotie te maken terwijl Arno en Dirk op zoek gaan naar de fout. Veronique Van den Bossche is niet te spreken over dit probleem en eist dat de website onmiddellijk gemaakt wordt.

Enkele weken later ontstaan er steeds meer problemen tussen Peter en June dankzij het puberende gedrag van Louise. Peter bespreekt het gedrag van Louise altijd met Trudy waardoor June zich volledig buitengesloten voelt. Daarnaast moet June aanzien hoe Peter steeds beter overeen lijkt te komen met zijn ex-vrouw.

Peter begrijpt niet waarom June zo reageert maar hij probeert afstand te nemen van Trudy. Dit lijkt niet makkelijk te zijn wanneer Trudy toenadering zoekt omdat er problemen zijn tussen haar en Bart Van den Bossche.

Er beginnen roddels op te steken binnen de VDB Holding wanneer Veronique en Rudi Verbiest samen de nacht hebben doorgebracht binnen de gebouwen. Peter kent zijn zus goed en ziet meteen dat ze verliefd is geworden op Rudi ookal probeert ze dat te ontkrachten.

Ondertussen zijn de problemen met Louise opgelost. June besloot om een totaal andere aanpak te proberen in plaats van haar altijd maar te straffen. De aanpak werkt en Louise gedraagt zich weer normaal. Met Trudy gaat het echter van kwaad naar erger. Ze is ervan overtuigd dat Bart een affaire heeft met een andere vrouw en ze zoekt hulp bij Peter. June geeft haar het idee om Bart stiekem te volgen en zo komt Trudy te weten dat Bart haar wel degelijk bedriegt. Peter probeert een grote steun te zijn voor Trudy tijdens deze periode maar dat is tegen de zin van June.

Wanneer Trudy de nacht bij Peter en June heeft doorgebracht, is dat voor June de druppel die de emmer doet overlopen. Ze is er helemaal van overtuigd dat Trudy Peter terug wil. Peter vindt dat zijn vrouw weer veel te hard van stapel loopt en probeert de gemoederen tussen de twee te kalmeren. Maar wanneer Trudy in een boze bui Louise een mep geeft, wil June hier gretig gebruik van maken. Ze probeert Louise warm te maken voor ontvoogding om zo Trudy volledig uit hun leven te bannen. Wanneer Peter dit te weten komt, is hij razend op June en hij zet haar meteen aan de deur.

June gaat logeren bij Marie-Rose en Mathias terwijl Peter niets meer met haar te maken wil hebben. Het is vooral zeer moeilijk op het werk, omdat June de brokken probeert te lijmen. Peter begint te twijfelen aan zijn beslissing wanneer June vertelt dat ze zwanger is. Ze smeekt Peter om haar nog een kans te geven voor hun ongeboren kindje en ze neemt terug haar intrek in de loft. Peter heeft echter nog steeds zijn twijfels, want hij weet niet of hij June nog kan vertrouwen.

De weken daarna begint Peter steeds meer te wennen aan de gedachte dat hij opnieuw vader zal worden. Zijn droom komt echter nooit uit, want wanneer Louise een ongeluk heeft met haar fiets, krijgt June een miskraam. Wat Peter niet weet, is dat June helemaal nooit zwanger was en gewoon Peter terug wou winnen met deze leugen. Peter komt de waarheid te weten wanneer hij een afspraak regelt met de gyneacoloog van June. Peter vindt het verschrikkelijk dat June opnieuw gelogen heeft en wil definitief scheiden van haar.

Peter wil niets meer te maken hebben met haar en probeert June zelfs weg te krijgen bij VDB. June wil zich niet zomaar gewonnen geven en weigert haar aandelen te verkopen.

Het vertrek van June Van Damme zorgt voor een grote leegte in de loft van Peter en hij kan maar moeilijk voor de zorg van Louise Van den Bossche instaan. Delphine wil helpen door af en toe bij te springen in het huishouden. Bovendien neemt zij de job van June over bij VDB Fashion en is ze zo de reddende engel. Delphine begint onmisbaar te worden voor Peter en hij vraagt of ze bij hem wil intrekken. Al snel ontstaan er roddels, omdat iedereen ervan overtuigd is dat Peter en Delphine iets hebben met elkaar.

Delphine trekt terug in bij haar tante Marie-Rose De Putter en nonkel Mathias Moelaert, maar Peter mist haar. Hij wil dat ze definitief bij hem komt intrekken en begint zelfs gevoelens voor haar te krijgen. Peter is bang om zich opnieuw te binden met iemand en vraagt aan Delphine om opnieuw te vertrekken.

Plotseling staat June Van Damme weer bij VDB. Ze wil eindelijk haar aandelen verkopen, maar Peter vindt haar vraagprijs veel te hoog. Hij beslist uiteindelijk toch om de aandelen van June aan een meerprijs te kopen.

Peter heeft even tijd nodig voor zichzelf en vertrekt voor twee weken op vakantie. Hij weet niet naar waar, maar hij zegt dat hij wel zal zien waar hij zal uitkomen. Wanneer hij terugkomt wil Delphine Van Winckel haar kans weer grijpen om Peter te verleiden, maar haar plannetje wordt onderbroken door Elise Casters. Zij staat aan het hoofd van een modellenbureau waar VDB mee wil samenwerken. Dankzij Veronique krijgt VDB Fashion echter niet de juiste modellen en komt het al snel tot een conflict tussen Peter en Elise. De twee proberen het probleem op te lossen en Peter vindt haar al snel een mooie verschijning.

Veronique Van den Bossche verhuist samen met Rudi Verbiest naar een loft en Delphine Van Winckel denkt dat hier iets achter steekt. Ze vindt op de laptop van Veronique documenten zodat het duidelijk wordt dat ze haar eigen bedrijf wil oprichten: Vero Bello. Wanneer Peter het nieuws hoort is hij razend op Veronique, omdat zij dat achter zijn rug doet. Het komt tot een grote ruzie tussen de twee, die zelfs Marie-Rose De Putter niet kan oplossen. Peter roept de Raad van Bestuur bij elkaar en vraagt om het onmiddellijke ontslag van Veronique. Het wordt alleen maar erger wanneer Veronique vertelt dat ze Hanne Van den Bossche meeneemt naar haar bedrijf, omdat ze een contract bij Veronique getekend heeft, en niet bij VDB Fashion.

Terwijl Hanne aan de slag gaat bij Vero Bello, denkt Peter aan een plannetje om haar terug te krijgen. Hij stelt bij Veronique een ruil voor met Rudi. Veronique gaat akkoord en Hanne gaat terug aan de slag bij Fashion, terwijl Rudi naar Vérobello gaat.  <p style="font-size:85%">Ondertussen geven Peter en Elise aan hun gevoelens toe en beginnen ze een relatie. Peter wil het voorlopig nog geheim houden, omdat hij het nog niet meteen aan Louise wil vertellen. Bij Fashion heeft iedereen het wel meteen in de gaten, omdat Elise plotseling heel vaak rond het kantoor van Peter hangt. Delphine is stikjaloers en kan haar walging van Elise maar moeilijk verbergen. Wanneer Louise en Trudy Peter en Elise betrappen, besluit Peter zijn relatie openbaar te maken.

De nieuwe collectie van Fashion heeft grote achterstand opgelopen door de wissel van Hanne en Rudi. Zowel Hanne, als Evy, Delphine en Peter moeten dag en nacht werken om alles klaar te krijgen. Ook Elise en Trudy leveren hun bijdrage. Delphine probeert Peter te manipuleren door Hanne zwart te maken en hij denkt eraan een tweede ontwerper aan te nemen. Wanneer Peter dit aan Rudi vraagt, besluit Veronique daar gretig gebruik van te maken tijdens een interview voor de regionale televisie. Nu lijkt het alsof Peter en VDB Fashion wanhopig is en nooit op tijd klaar zullen geraken met de collectie.

Op een dag installeert Delphine een camera in de slaapkamer van Peter. Wanneer Elise een filmpje van een vrijpartij terugvindt op de computer van Peter, wil ze hem even niet meer zien. Zonder dat Peter het weet, komt Elise te weten dat Delphine hier achter zit en ze gaat de confrontatie aan. Elise komt hierbij zwaar ten val en overlijdt.

Tijdens de seizoensfinale besluit Peter dan toch naar de modeshow van Vero Bello te gaan, mede dankzij de goede invloed van de bomma die opnieuw aan de beterhand is. Tijdens de modeshow komt er echter een speciale gast opduiken: June. Ze had namelijk in het geheim geïnvesteerd in Vero Bello en werkt nu nauw samen met Veronique.

Peter vraagt zich af wie er allemaal op de hoogte was van de terugkomst van June Van Damme tot de politie bij Marie-Rose De Putter over de vloer komt. Ze hebben het lichaam van Elise Casters gevonden en willen het alibi van Peter weten. Zo komt Peter te weten dat Louise Van den Bossche nog op bezoek was bij Elise vlak voor haar dood en nu vermist is.

Het wordt al snel duidelijk dat er iets ernstigs gebeurd is en wanneer ook de afwezigheid van Delphine Van Winckel begint op te vallen, besluit Agnes Moelaert open kaart te spelen over de mentale toestand van haar dochter. Delphine benadert haar moeder en samen bevrijden ze Louise. Zowel Peter als Trudy kunnen weer opgelucht ademhalen wanneer Louise terug thuis is. Delphine bekent dat ze Elise van de trap duwde en gaat vrijwillig naar een psychiatrische instelling in Frankrijk. Peter en Louise vertrekken nadien samen op reis om alle stress van de afgelopen dagen te vergeten. 

Twee maanden later

Peter, Hanne Van den Bossche en Evy Hermans bekijken de verkoopcijfers. Ze merken een lichte daling, maar Peter is positief over de toekomst en weet zeker dat de concurrentie van Vero Bello hen geen parten speelt. Nadien wordt Peter aangesproken door modejournaliste Andrea De Praetere. Ze wil graag een exclusief interview in Flash, maar wat Peter niet op voorhand wist, is dat Veronique ook aanwezig is tijdens het interview. Wanneer enkele dagen later de nieuwste Flash in de winkels ligt, wordt al snel duidelijk dat Andrea zeer lovend is over de collectie van Vero Bello, maar eerder lauw over die van Fashion.

Dit is voor Peter een enorme slag in het gezicht en hij eist meer inzet van Evy, Hanne en Trudy Tack de Rixart de Waremme. Ze beginnen onmiddellijk aan een nieuwe, agressievere campagne. De bom barst wanneer Peter, via zijn ex-vrouw June, te weten komt dat zijn moeder nu een vaste job bij Vero Bello heeft. Peter kan dit bedrog maar moeilijk aanvaarden, en wil even niets meer met zijn moeder te maken hebben. Het wordt al snel duidelijk dat Peter zich volledig fixeert op de concurrentie van Vero Bello, en dat merkt ook Trudy heeft. Zij stelt zich luidop vragen naar de motieven van Peter. Wil hij de omzet van Fashion verhogen, of gewoon Veronique te slim af zijn?

De strijd met Vero Bello blijft een belangrijk punt voor Peter. Wanneer Thomas Van den Bossche voor VDB kiest om te komen werken, in plaats van Vero Bello, is dat voor Peter een kleine overwinning. Peter probeert ondertussen Hanne Van den Bossche aan te sporen om haar ontwerpen iets meer op die van Rudi Verbiest te doen lijken. Hanne is hier niet mee akkoord en bijt van zich af. Peter apprecieert dit en kiest toch voor de eigen stijl van Hanne.

Ondertussen krijgt Marie-Rose van de bomma de opdracht om een verzoeningsetentje te organiseren tussen Peter en Veronique. Peter en Louise zijn van de partij, maar Peter is niet van plan om zich te verzoenen. Wanneer hij te weten komt dat June Van Damme Andrea De Praetere omgekocht heeft in ruil voor een positieve recensie, is Peter woedend. Hij verkondigt dat zowel zijn zus als zijn moeder geen familie meer zijn, en hij verbiedt Louise om haar grootmoeder nog te zien. Dit wordt niet door iedereen in dank afgenomen. Zowel Albert Thielens als de bomma en Trudy Tack de Rixart de Waremme proberen hem om te praten. Trudy geeft eerlijk toe dat ze aan de kant van Marie-Rose staat, want ze vindt het niet kunnen dat Peter zijn dochter verbiedt om met Marie-Rose om te gaan.

De weken nadien probeert Peter een agressieve aanpak te hanteren binnen VDB Fashion om Vero Bello tegen te werken. Wanneer hun restyling-actie een succes is, eist Peter van zijn personeel dat ze ook met goede ideeën komen. Thomas besluit in te grijpen, omdat hij merkt dat Peter er een persoonlijke strijd van maakt. Peter ziet zijn fouten in, en gaat naar Vero Bello om Veronique Van den Bossche zijn felicitaties te geven. Hij geeft ook weer de toestemming aan Louise om haar grootmoeder te bezoeken.

Desalniettemin gaat Peter op zoek naar een manier om de verkoopcijfers terug op te krikken. Thomas en Hanne Van den Bossche komen met het idee om zelf schoenen te ontwerpen. Hiervoor gaan ze in zee met een extern bedrijf en ontwerper Gunther Poucke. Hiernaast wil Peter ook Casters Agency overnemen, het modellenbedrijfje van Elise Casters. Sinds de dood van Elise zit het bedrijf in zwarte papieren en ze moeten sluiten. Peter wil dit niet laten gebeuren en maakt de overname officieel. Hierdoor gaat VDB Fashion zich nu ook met modellen bezig houden en richt Peter de nieuwe tak Fashion Agency op. De jonge Stefanie Coppens ziet haar kans op een job, en komt solliciteren bij Peter. Ze kan hem overtuigen, en kan meteen aan de slag.

Na de oprichting van Fashion Agency, verandert Peter helemaal van karakter. Hij raakt helemaal in de ban van de modellenwereld, en laat zich leiden door het piepjonge model Margot. Hij verandert zijn uiterlijk, en denkt er over na om een sportauto te kopen. Zijn werknemers, en vooral Thomas Van den Bossche, vinden dat Peter overdrijft en niet goed bezig is. Ook Trudy Tack de Rixart de Waremme deelt deze mening, omdat Peter plots geen tijd meer heeft voor zijn dochter, en liever van het ene feestje naar het andere feestje gaat.

Alles loopt mis wanneer Peter het ambitieuze model Floor Hintjens aanneemt. Floor is door June Van Damme gestuurd om Peter in een slecht daglicht te zetten. Floor zorgt er eigenhandig voor dat Margot ontslagen wordt door Peter, en sleurt Peter nadien mee naar de wildste feestjes. Tijdens een feestje in Peters loft, doet Floor iets in zijn drinken waardoor hij in slaap valt. Floor maakt hiervan gebruik om compromitterende foto's te maken en die op Facebook te plaatsen. Thomas is razend op Peter, omdat hij hierdoor het imago van VDB Fashion om zeep helpt. Peter probeert aan damage control te doen, en licht ook Louise Van den Bossche in, voor ze de foto zelf ziet.

Ondertussen is VDB Fashion in een wedstrijd van Airfree gestapt. Thomas neemt deze uitdaging zeer serieus, en verwacht 100% inzet van Peter. Maar ook Vero Bello neemt deel aan de wedstrijd, en June wil opnieuw Floor inschakelen om Fashion uit de wedstrijd te krijgen. Floor zorgt ervoor dat Peter terug een feestje organiseert, en ze drogeert één van de gasten. De politie wordt gebeld, en ze starten een onderzoek naar druggebruik bij Peter. June vertelt dit vervolgens aan Airfree, waardoor Vero Bello, en niet VDB Fashion wint. Thomas is teleurgesteld in Peter, en laat dit duidelijk merken. Peter is er nu van overtuigd dat er binnen de Holding een mol is, en schakelt Stefanie Coppens in om deze persoon te vinden. Samen komen ze tot de conclusie dat Floor de oorzaak is van alle ellende. Maar Peter wil eerst bewijzen zien.

Terwijl Mathias en Thomas achter de waarheid zoeken, neemt Peter een belangrijke beslissing. Hij stapt tijdelijk uit de VDB Holding en stelt Thomas aan als CEO. Peter is ervan overtuigd dat dit het beste is voor het bedrijf. Thomas blijft echter niet stilzitten en probeert Floor te contacteren. Ze nodigen Floor uit bij Peter thuis en proberen haar onder druk te zetten om naar de politie te stappen. Floor bekent dat ze in opdracht van June werkt, maar weigert naar de politie te stappen. De dagen nadien probeert Thomas haar op andere gedachten te brengen, maar wanneer Floor dan toch beslist om naar de politie te stappen, wordt ze vermoord in opdracht van June.

Marie-Rose De Putter heeft haar job bij Vero Bello opgegeven omdat ze niet langer met June wil samenwerken. Ze hoopt op een verzoening met Peter, en hij besluit zijn moeder te vergeven voor haar fouten. Marie-Rose hoopt ook op een verzoening tussen broer en zus, maar dat verloopt minder goed. Wanneer de twee samenkomen bij Vero Bello, moeten ze noodgedwongen drie dagen in elkaars gezelschap doorbrengen. Er is namelijk een tankwagen gekanteld met een giftige stof, waardoor ze allemaal binnen moeten blijven. Het ziet er niet naar uit dat Peter en Veronique van plan zijn om elkaar de hand te schudden en het wordt Marie-Rose allemaal te veel. Ze onderneemt een tweede poging door ze alletwee uit te nodigen voor haar nieuwjaarsfeestje, maar opnieuw lukt het haar niet om haar kinderen terug bij elkaar te brengen.

Peter wil niet langer in twijfel leven en laat zich testen bij Leen Van den Bossche. Als er drugs in zijn lichaam zat, zal dat uit die test wel blijken en dan weet hij wat hem te wachten staat. De test is echter negatief en Peter gaat hiermee naar de politie. De aanklacht tegen Peter wordt teruggetrokken en hij neemt zijn positie van CEO weer op zich. Tijdens een persconferentie brengt hij het goede nieuws aan de buitenwereld en wil hij Thomas extra bedanken voor zijn inzet.

Nu Thomas zich bewezen heeft als een echte Van den Bossche, komen Peter en Mathias met het idee om hem aandeelhouder te maken. Thomas is verrast door het aanbod en kan maar moeilijk weigeren. Ook al heeft hij juist het verschrikkelijke nieuws gekregen dat hij een ernstige nierziekte heeft. Stefanie Coppens vreest dat Thomas zijn gezondheid op het spel zet om zijn carrière voorrang te geven en brengt Peter op de hoogte. Peter licht Thomas in dat het aanbod blijft gelden, ook als hij zich laat behandelen. Thomas wil er niet van weten, en aanvaardt het bod. Hij zorgt voor het nodige geld en koopt zich in bij VDB.

Tijdens een informele vergadering met Mathias en Bart, komt Thomas op het idee om een samenwerking met Vero Bello te starten. Zowel Peter als Mathias zien dit idee zitten en Mathias zorgt dat alles op papier wordt gezet om Veronique over de streep te trekken. Waar ze echter niet op gerekend hadden, is de tussenkomst van June. Zij wil absoluut niet met VDB samenwerken en chanteert Veronique. Zij heeft geen andere keuze dan het aanbod af te wijzen.

Bart komt te weten dat Bert een dik jaar geleden voor een paar dagen ontsnapt is uit de gevangenis en dat hij voor de deur van Peter heeft gestaan. Hij verzwijgt dit een tijdje voor de familie, maar ze komen het uiteindelijk toch te weten. Wanneer Peter het te weten komt, is hij boos op Bart, omdat hij het verzwegen heeft. Ondertussen heeft Bert in de gevangenis contact met June en hij bedenkt een ontsnappingsplan. Hij weigert om te eten en zijn plan lijkt te lukken. De familie is bang dat hij zal ontsnappen en daarom roept Anna de familie bij elkaar. Na een paar weken is Bert verzwakt en ze brengen hem over naar een ander ziekenhuis, waar hij betere verzorging kan krijgen. Tijdens het overbrengen van Bert naar de andere gevangenis, ontsnapt Bert met de hulp van June, Stan en een paar handlangers. Hij verschuilt zich in een gebouw en Veronique komt te weten waar hij zich verstopt. Ze verwittigt de politie, maar wanneer de politie het gebouw binnenvalt, is Bert al vertrokken. Hij gaat naar Zuid-Korea voor een valse identiteit en voor plastische chirurgie. Peter en Veronique willen allebei Bert tegenhouden en daarom bergen ze hun vete op. Ze maken een einde aan hun ruzie en ze gedragen zich weer als broer en zus.

Het is bijna paasvakantie en Cédric vraagt aan Louise of ze niet graag mee op vakantie zou willen gaan naar Italië in de paasvakantie. Ze ziet het wel zitten, maar Cédric zegt dat ze het wel eerst aan haar ouders moet vragen. Ze is ervan overtuigd dat het zal mogen, maar dat blijkt niet zo te zijn. Peter is er resoluut tegen, omdat hij en Veronique nog altijd ruzie hebben. Cédric en Louise vinden dat zij niet de dupe moeten zijn van de vete tussen hun ouders en ze vinden het heel egoïstisch dat hun ouders hen niet met elkaar laten omgaan, omdat zij ruzie hebben. Mario en Trudy kunnen Peter en Veronique uiteindelijk overtuigen om Cédric en Louise toch samen naar Italië te laten gaan.

Het gaat niet met Vero Bello en Veronique komt Marie-Rose om hulp vragen. Ze besluit haar dochter te helpen, maar dat vinden Mathias en Peter een slecht idee. Peter voelt zich achteruitgestoken, maar hij kan het zij moeder en zijn zus vergeven. Marie-Rose wilt graag allemaal aanpassingen laten doorvoeren in haar huis en daarom heeft ze geld nodig. Ze speelt op de beurs en ze verliest veel geld. Mathias vindt hun huis verkopen de beste keuze. Marie-Rose is hier resoluut tegen, maar na een tijdje ziet ze in dat het niet anders kan. Ze zetten hun huis te koop en het is al snel verkocht. Ze moeten een week later al uit het huis zijn en ze besluiten om op hotel te gaan, maar Peter heeft een beter idee. Hij stelt hen voor om bij hem te komen wonen tot ze een nieuw huis gevonden hebben. Ze gaan akkoord en ze komen bij Peter inwonen. Marie-Rose brengt een paar spullen mee, omdat ze er geen afscheid van kan nemen. Ze bemoeit zich met zijn leven en daar is Peter niet blij mee.

Delphine mag voor een weekend naar huis komen uit de instelling. Agnes is blij met het nieuws en ze licht de familie Pauwels in. Ze is eigenlijk niet van plan om het aan de familie Van den Bossche te vertellen, maar Patrick vindt dat ze het moet vertellen aan Mathias, Marie-Rose, Peter, Trudy en Louise. Ze vertelt het aan hen en Peter is niet blij met het nieuws. Hij zegt aan Agnes dat hij wilt dat Delphine binnen blijft in het weekend dat Delphine in Mechelen is. Agnes gaat akkoord, maar ze vindt het erg dat iedereen zo slecht reageert op de terugkeer van Delphine. Louise kan niet slapen sinds de terugkeer van Delphine, omdat ze bang is van haar.

Peter en Veronique willen graag een joint venture tussen VDB Fashion en Vero Bello. Thomas vindt het een goed idee en hij wilt dat de contracten zo snel mogelijk getekend zijn. Peter stelt wel één voorwaarde. Hij wilt niet dat hij en June elkaar zien en dat June zich niet bemoeit, maar dat is buiten June gerekend. Ze wilt zich niet terugtrekken uit de onderhandelingen en ze zegt dat de joint venture zonder haar niet doorgaat. Peter wilt ook niet toegeven en daarom gaat de joint venture niet door. Thomas vindt dat Peter veel te koppig en hij vindt dat hij moet toegeven, maar Peter zegt dat hij dan niet gaat doen. Veronique vertelt aan June dat de joint venture niet doorgaat en dat vindt June een gemiste kans. Ze trekt zich terug, zodat de joint venture wel kan doorgaan. Peter, Thomas en Veronique zijn blij dat de joint venture toch doorgaat en ze tekenen de contracten. Ze klinken op de samenwerking tussen VDB Fashion en Vero Bello.

June kan het echter niet laten om geregeld op te duiken bij VDB Fashion om de samenwerking tussen de twee bedrijven in het oog te houden. Peter kan de constante confrontatie met zijn ex-vrouw niet aan en gaat op zoek naar oplossing. Hij ruimt zijn bureau op en gaat thuis aan de slag. Ondertussen broedt Peter op een plannetje, maar hij doet er heel geheimzinnig over. Hij laat aan zijn familie en personeel weten dat hij voor onbekende tijd naar Griekenland vertrekt voor een geheim project. Hij geeft de leiding aan Mathias en Thomas.

Enkele weken later staat Peter onverwacht terug in België om de begrafenis van Bart Van den Bossche en Thomas Van den Bossche bij te wonen. Peter beslist in België te blijven omdat zijn geheim project achter de rug is. Hij wil namelijk een charter starten met andere modebedrijven, zodat ze samen op een ecologisch verantwoordde manier kunnen zakendoen. Veronique ziet het idee niet meteen zitten, tot ze beseft dat dit de verkoopcijfers alleen maar goed kan doen. Peter wil een groot evenement organiseren eind juni zodat hij samen met andere bedrijfsleiders het charter kan ondertekenen. June vindt dit het ultieme moment om zich te wreken op Peter en schakelt de hulp in van Stan Lauwers. Stan zorgt ervoor dat Peter ingaat op een aanbod om het evenement te laten doorgaan in C-Mine in Genk.

Ondertussen heeft de radicale organisatie FreEco het gemunt op VDB Fashion en Vero Bello. Voor Peter is het extra pijnlijk omdat zijn dochter Louise Van den Bossche zich aan de kant van FreEco plaatst. Wanneer Cédric Van de Caveye plotseling verdwenen is, vreest Louise dat FreEco hier achter zit en ze gaan op zoek naar hun leider: Hannes. Peter neemt hierdoor de organisatie van het charter op zichzelf, omdat Veronique het emotioneel niet aankan. Op het evenement zelf is Stan aanwezig en probeert hij Peter naar de badkamer te lokken waar hij met de apparatuur geprutst heeft. Zo wil hij Peter een Co²-vergiftiging laten oplopen, waardoor het op een ongeluk lijkt. Het plannetje lijkt te lukken en Peter raakt opgesloten in de badkamer, waar hij uiteindelijk bewusteloos op de grond neervalt. Tot Stan de deur opent en Peter naar buiten sleept. Peter opent zijn ogen en ziet Stan voor hem staan, voor hij opnieuw flauwvalt.

Schermafbeelding 2015-08-15 om 01.12.12
Familie s25 5549 003
Familie s25 afl5551 003
Familie s25 afl5554 004
S25 E5556 001
Familie 5583 004
Familie 5590 002-303r4ry2v5tch26okir11m
Image38-305etu3m9xq23ixcugbdai
Familie 5611 004-30b8mribnnwdo2jmhuyeiy
Familie 5612 004-30b8n2fuv49rgahh081g5m
Familie 5616 004-30cuil5hbrcenslahrx6ve
Familie 5623 002-30ei0150o4888elobk2t56
Familie 5626 003-30gmcb0fq847njihyg9sei
12375136 10153877760332491 622225742935315576 o
Familie 5637 002-30ju3qds1zfejxkwopk1ze
Familie 5627 003
Familie 5672 003
Familie 5677 004
Familie 5676 002
Familie 5683 004
Familie 5699 004

Terwijl Peter stilletjes terug bij zijn positieven komt, belt Stan Lauwers de hulpdiensten. Hij wordt naar het ziekenhuis gebracht, waar ondertussen ook Marie-Rose en Veronique zijn, om de situatie van Cédric op te volgen. Peter krijgt extra zuurstof en mag diezelfde avond al terug naar huis. Daar komt hij te weten dat zijn moeder en Mathias uit elkaar gaan, nadat ze hem betrapt heeft met Trudy. Bovendien is Louise spoorloos verdwenen, maar ze is al snel weer terecht omdat ze gewoon met Hannes naar de politie gestapt was. Peter moet nadien afscheid nemen van zijn moeder, want Marie-Rose wil een nieuw leven beginnen en gaat bij haar goede vriendin Colette Vermeir wonen in Frankrijk.

Nadien zoekt Peter contact op met Stan, omdat hij hem wil bedanken voor de snelle tussenkomst. Wat Peter niet weet, is dat dit volledig de bedoeling was van Stan, in het grote plan van June Van Damme om wraak te nemen. De twee spreken af en tijdens hun gesprek komt Peter tot een idee: hij biedt Stan een job aan als webdesigner en fotograaf. Stan neemt deze aanbieding maar al te graag aan. Ondertussen krijgt Peter zelf een aanbieding van Veronique, zij wil namelijk een fusie tussen Fashion en Vero Bello. Peter heeft zo zijn twijfels, kan hij wel opnieuw samenwerken met June? Uiteindelijk gaat Peter akkoord, en ook Mathias Moelaert geeft zijn goedkeuring als aandeelhouder.

Twee maanden later

De fusie tussen Fashion en Vero Bello is een feit en het lijkt dat deze keer zowel Peter als Veronique op dezelfde golflengte zitten. Na een goed gesprek met Mathias, lijken ook tussen hun twee de plooien gladgestreken, maar Mathias wil zich terugtrekken uit het bedrijf. Hij wil zijn aandelen aan Peter verkopen. Ondertussen spenderen Peter en Stefanie Coppens plots veel tijd met elkaar. Ze blijven 's avonds samen laat werken en spreken af in de Jan en Alleman om iets te gaan drinken. Peter kan haar gezelschap wel appreciëren en toont dit door cadeautjes en complimentjes te geven. In zijn omgeving vraagt iedereen zich af of Peter een oogje heeft op Stefanie.

Dankzij het geroddel van Zjef De Mulder komt al snel iedereen in het bedrijf te weten dat Peter en Stefanie vaak met elkaar optrekken. Ook haar vader Benny Coppens, die zich meteen afvraagt wat Peter van zijn dochter wil. Benny maakt nadien zijn opwachting tijdens een afspraakje tussen Peter en Stefanie omdat hij niet geloofd dat Peter gewoon vrienden wil zijn met zijn dochter. Zowel Stefanie als Peter blijven uitschreeuwen dat er niets aan de hand is en ze besluiten opnieuw wat afstand te nemen van elkaar.

Peter vertrekt voor enkele dagen naar Milaan wanneer hij van Hanne Van den Bossche verneemt dat ze een geschikt winkelpand heeft gevonden. June Van Damme maakt van de gelegenheid gebruik om haar positie binnen het bedrijf te versterken. Tijdens zijn afwezigheid ontploft ook de strijd voor hoofdontwerper en geeft Rudi Verbiest zelfs zijn ontslag omdat hij de functie niet krijgt. Wanneer Peter terugkeert, krijgt hij een lift van Stan Lauwers omdat June hoopt dat ze zo hun vriendschapsband versterken.

Iedereen maakt zich klaar voor een ernstige storm die zal voorbijkomen, maar vooral bij VDB zorgt de storm voor ernstige gevolgen. Bij Een deel van het dak is ingestort en de volledige bovenste verdieping is vernield. Stefanie en Stan hebben dringend hulp nodig. Simon, Peter, Veronique en vooral June proberen tot bij hen te komen, maar riskeren daarbij hun eigen leven. Ondertussen zijn ook Rudi en Evy vermist, want zij waren op dat moment in het atelier. Uiteindelijk wordt iedereen gezond en wel teruggevonden, maar de gebouwen van Fashion zijn volledig vernield en de reparatiekosten zijn te hoog. Peter en Veronique moeten dus op zoek naar een nieuwe locatie voor het bedrijf.

Tussen Peter en Veronique heerst er heel wat verdeeldheid over het nieuwe pand dat ze willen kopen voor VDB. Peter wil graag voor duurzaamheid gaan, terwijl Veronique liever iets meer klasse wil uitstralen met Fashion. Mathias zit tussen twee vuren en voelt zich gevangen tussen kamp Peter en kamp Veronique. June slaagt er ondertussen in om Stefanie aan haar kant te krijgen over het nieuwe pand van VDB. Trudy staat dan weer aan de kant van Peter.

Dankzij June komt Marie-Rose De Putter te weten dat Veronique en Mathias een koppel geworden zijn. Ze gaan naar Frankrijk om het uit te praten en ondertussen benadert Stan Peter met een geschikt pand. June probeert Peter te overtuigen om het huurcontract voor het nieuwe pand te ondertekenen, voor Veronique terug is en gebruikt hiervoor Stan. Ze lukt in haar opzet omdat Peter niet langer kan wachten uit schrik dat het pand naar iemand anders gaat. Wanneer Veronique terugkeert is ze woedend omdat Peter geen rekening met haar gehouden heeft. Maar Veronique moet uiteindelijk toegeven dat het pand volledig geschikt is voor Fashion.

Bij VDB is de grote verhuisdag aangebroken. De verdeling van de kantoren en werkruimtes zorgt meteen voor de nodige spanning. Trudy en June kunnen hun frustratie niet wegsteken dat ze geen eigen kantoor gekregen hebben. Bovendien wil Peter een systeem van wisselende bureaus invoeren, en dat stuit meteen op onbegrip. Stefanie lijkt haar job niet te kunnen combineren met het werk aan de balie, zeker wanneer ze moet inspringen als model bij de fotoshoot van Rudi. Mathias stelt Peter en Veronique voor om Jenny Versteven part time in te schakelen ter ondersteuning. Niet iedereen kan echter even goed met Jenny overweg omdat ze een moeilijk karakter heeft. Peter beslist om haar te verhuizen naar de boekhouding.

Simon Van den Bossche voelt zich al een tijdje niet zo goed binnen het bedrijf. Hij voelt zich meer een loopjongen omdat hij nooit zelf zijn ideeën mag uitwerken. Wanneer hij een Fashionwinkel wil openen in Amsterdam, wil Peter dit project naar zich toe trekken, maar Simon slaagt er toch in om het pand binnen te halen, al is Peter niet tevreden met zijn werkwijze. Vooral omdat hij emotionele chantage gebruikt heeft bij de eigenaar. Ook de terugkeer van Liesbeth Pauwels zorgt voor spanning. Zij wil de uitbreiding van de Foodbar niet langer op zich nemen, waardoor zowel Veronique als Trudy de strijd voor dit project aangaan. Peter is het gekibbel tussen de twee bui en besluit het idee tijdelijk op te bergen.

Tijdens de feestdagen gaat Peter met Louise Van den Bossche enkele dagen naar Frankrijk, wat Trudy dan weer niet zo blij maakt. Bij zijn terugkeer maakt Peter plannen om nog eens een ritje met de motor te maken en hij nodigt ook Jelle Van den Bossche en Zjef De Mulder uit. Tijdens het ritje laat hij Jelle meerijden met een echter motard, maar hij hoopt dat Jelle dit kan verzwijgen voor Trudy. Ze komt het uiteindelijk toch te weten en is allesbehalve blij met dit nieuws.

Simon voelt zich niet meer goed in het familiebedrijf en gaat voortdurend in de clinch met Peter. Hij probeert op allerlei manieren aandelen in de macht te slepen en hoopt op meer verantwoordelijkheid. Wanneer Simon met het idee van foodcorners afkomt, wil Peter dit ook zelf in handen nemen. Simon neemt hem dit niet in dank af. Peter beslist Simon op zijn plaats te zetten door hem bewust niet te vermelden als bedenker van de Foodcorners gedurende een televisie-interview. Wanneer Simon denkt dat Peter het bedrijf de dieperik in gaat sleuren door zijn onbetaalbare reclamecampagnes, alarmeert hij Veronique.

Veronique confronteert Peter omdat hij op zijn eentje een contract wil afsluiten met een reclamebureau. Peter beseft dat Simon hier achter zit en probeert hem te paaien door enkele ideeën van hem toch goed te keuren. Ondertussen betrapt Veronique haar broer heeft kunnen overtuigen om het contract met reclamebureau Public Art stop te zetten. Achter iedereen zijn rug is hij er gewoon mee verder gegaan, maar wordt op tijd betrapt door Veronique. Zij heeft er genoeg van en organiseert een aandeelhoudersvergadering met als onderwerp de positie van CEO. Er wordt beslist om een stemming te organiseren en Veronique stelt zich ook kandidaat. Peter beslist zich terug te trekken als CEO-kandidaat. Veroniques geluk is echter van korte duur wanneer ze van Simon te horen krijgt dat hij zich kandidaat stelt.

Peter wil zijn zus steunen, en Veronique is ervan overtuigd dat ze zal willen. Tot Mathias tegen alle verwachtingen in voor Simon stemt, omdat hij bang is voor de gezondheid van Veronique. Simon wordt CEO en dat kunnen zowel Veronique als Peter moeilijk verkroppen. Peter neemt ontslag nadat hem duidelijk wordt dat Simon liever iemand anders de functie van personeels- en financieel directeur wilt toewijzen na zijn bedrog. Van zodra ze het nieuws verneemt, aast June op de job.

Stan Lauwers wordt gearresteerd voor de moord op zijn ex-vriendin Kirsten Caemerlinck. Hoewel Peter in Stan gelooft en hem wilt helpen, geraakt hij volledig van de kaart nadat hij door inspecteur Delaet wordt ingelicht over het zogezegde ongeluk op het congres één jaar geleden. Tijdens een gesprek in de gevangenis biecht Stan Peter op dat het een moordpoging was, beraamd door niemand minder dan zijn ex-vrouw June. Peter is geschokt over het complot tussen June en Stan tegen hem en wil niets meer met Stan te maken hebben.

Nadien voelt Peter zich niet meer op zijn plaats in zijn omgeving. Hij besluit er een tijdje tussenuit te trekken en vertrekt naar het buitenland. Enkele weken later staat hij terug voor de deur wanneer Veronique in het ziekenhuis belandt. Hij laat ook aan zijn dochter Louise weten dat hij opnieuw naar het buitenland vertrekt en dat hij er enkele maanden zal blijven.

Peter is vroeger thuis dan verwacht. Wanneer hij bij zijn loft aankomt, flipt Peter door wanneer hij ontdekt dat er andere mensen in zijn loft verblijven en hem niet willen binnenlaten. Inspecteur Van Camp vertelt Peter dat zijn loft door VDB Fashion is onderverhuurd. Het komt tot een ruzie met June. Peter beslist om een maand te gaan wonen in de bed and breakfast van Mieke. Ondertussen kan Evy hem overtuigen om een goede advocaat voor Stan te regelen. Nu Peter terug in België blijft, wil hij terug aan de slag bij VDB Fashion om orde op zaken te stellen. Simon Van den Bossche geeft Peter nog een kans, maar het komt onmiddellijk tot een discussie tussen Peter en June. Simon zet de puntjes op de i en wil dat ze allebei professioneel met elkaar samenwerken.

Nu Stan terug op vrije voeten is, beslist hij Peter en Evy te helpen om June buiten te krijgen bij VDB. Hij slaagt erin om June haar Cloud-systeem te hacken en het filmpje van Simon en Evy erop terug te vinden. Peter gaat naar Simon met dit bewijs, maar June was hem opnieuw een stapje voor en had Simon al ingelicht. Simon is het gedrag van Peter beu en ontslaat hem alweer. Peter en Jan Van den Bossche schakelen de hele familie in om de strijd aan te gaan met June en proberen om Simon te overtuigen June te laten vallen. Mieke vermoedt dat Simon vergiftigd werd met zware metalen door zijn afbrokkelende nagels en beslist bloed af te nemen. June gaat tot het uiterste om te voorkomen dat Simons bloedstalen in het labo geraken. Ze beslist rohypnol in zijn drank en rijdt Mieke omver met diens auto. De dag nadien weet Simon niets meer.

Louise Van den Bossche is verliefd op chatvriend Steve Vanderhaegen en dankzij Trudy komt ook Peter dit te weten. In tegenstelling tot Trudy, vindt Peter het niet erg dat zijn dochter een vriendje heeft. Trudy vertrouwt het zaakje niet en doet zich voor als Louise op Facebook om zo met Steve te kunnen praten. Louise komt dit te weten en is razend op haar moeder. Ze beslist haar examens te skippen en vlucht weg naar Amsterdam, waar Steve woont. Daar lucht Louise haar hart bij een jongen die ze leert kennen. Ondertussen zijn Peter en Trudy doodongerust omdat ze Louise niet aan de lijn krijgen. Ze nemen haar beste vriendin Saartje Frederickx onder handen, en onder druk van Trudy bekent Saartje dat zij eigenlijk Steve is. Louise wacht dus al dagenlang in Amsterdam op iemand die niet bestaat. Peter reist naar Nederland om Louise te zoeken en uiteindelijk vindt hij haar in een jeugdherberg. Louise vertelt dat ze op haar eigen benen wil staan en de wereld wil zien. Peter respecteert het, maar hoopt toch dat ze terug mee komt naar België. Wanneer Louise naar de voicemailberichten van haar mama luistert, breekt haar hart en komt ze samen met Peter terug naar huis.

Via Hanne komen Peter en Veronique te weten dat June afspraken heeft met Paul Wils, de CEO van een groot bedrijf. Peter vertrouwt het zaakje niet en wil weten wat June bekokstooft. Peter, Veronique en Hanne Van den Bossche schakelen Quinten Godderis in om te weten te komen wat June haar nieuwe plannen zijn met VDB. OP Junes kantoor vindt Quinten een map terug van een verkoopsovereenkomst van VDB Fashion. Nadien alarmeert hij de Van den Bossches. Peter denkt dat zijn rivale June de hele holding wilt ontmantelen en deel per deel wilt doorverkopen. Hij en Veronique vertrekken onmiddellijk naar VDB om de ondertekening van het contract tegen te houden. Daar komen ze te weten June in werkelijkheid een monsterdeal heeft gesloten. VDB Fashion wordt namelijk de hofleverancier van 9 House. Peter en Veronique geloven hun ogen niet. Beiden krijgen een kopie mee van het contract. Peter heeft het gevoel dat er iets niet klopt en onderzoekt het contract. Wanneer hij iets ontdekt in de cijfers, besluit hij June hiermee te confronteren...

S26 afl5769 001
Familie 5771 001

De dood van June

Peter wandelt het kantoor van June binnen en vindt haar levenloze lichaam. Hij belt de politie en inspecteurs Delaet en Mortier komen de zaak onderzoeken. Dankzij het wurgcontract dat June nog afgesloten heeft tussen VDB Fashion en 9House, ziet het er niet goed uit voor het familiebedrijf. Peter en Veronique nemen opnieuw de leiding op zich en willen er alles aan doen om een faillissement te vermijden. Het lukt Mathias niet om Paul Wils te overtuigen het contract op te zeggen en ook de productiekosten verlagen is geen optie...

Familie 5779 003
Familie 5783 002

De nieuwe CEO

Lars De Wulf maakt zijn opwachting als de nieuwe CEO en grootste aandeelhouder van VDB Fashion. Hij heeft veel geld in het bedrijf gepompt om het faillissement te vermijden. Peter is opnieuw productmanager geworden en is van mening dat ze goed met Lars moeten samenwerking om het bedrijf terug gezond te krijgen. Veronique voelt zich een vreemde in haar eigen bedrijf en wil Lars zo snel mogelijk terug aan de kant schuiven. Lars krijgt het idee om geld bij de bank te lenen om de collecties voor 9house te kunnen maken. Peter gaat akkoord, terwijl Veronique dwars ligt.

S26 afl5860 006
Familie 5789 004

Confrontatie met Simon

Wanneer Simon niet meer welkom is bij de 'Friends', komt hij logeren in de Mie&B, waar Peter ook nog steeds woont. Het komt voortdurend tot een clash tussen de twee want Peter kan de aanwezigheid van Simon niet echt op prijs stellen. Simon wil het vertrouwen van Peter opnieuw winnen, maar door toenadering te zoeken tot Louise maakt hij Peter alleen maar extra geïrriteerd. Peter krijgt via Louise te horen dat Simon van plan is een groot verrassingsfeest te organiseren voor de verjaardag van de bomma. Peter wil dit dwarsbomen en begint zelf een feestje te plannen.

Familie 5817 002
Familie 5851 002

Bekentenissen

Het onderzoek naar de moord op June komt in een stroomversnelling en Mathias wordt aangehouden door de politie. Veronique zit op dat moment in Italie met Cedric en Mathias vraagt aan Peter om Veronique op de hoogte te brengen. Veronique wil iedereen beschermen en bekent de moord op June, maar het is Cedric die echt de schuldige is. Peter brengt Lars hiervan op de hoogte en ook de familie komt het nieuws al snel te weten. Cedric wordt naar een instelling gebracht en de jeugdrechter zal over zijn lot beslissen.

S26 afl5858 063
S26 afl5858 170
Familie 5858 k 008

Het familiefeest

Peter gebruikt het landhuis van Lars om het verjaardagsfeest voor de bomma te organiseren. De hele familie wordt uitgenodigd, maar Simon krijgt geen uitnodiging. Peter triomfeert wanneer hij tegen Simon kan zeggen dat hij zijn feest niet meer moet organiseren. Maar wanneer Jan vertelt dat hij Simon toch uitgenodigd heeft, stellen zowel Peter als Veronique hun veto. Zij zullen niet komen, als Simon er wel zal zijn. Het familiefeest wordt bijna grondig verstoord wanneer een dronken Simon toch zijn opwachting maakt en Niko hem ervan beschuldigd de bomma te willen vermoorden. De grote verrassing volgt later op de avond wanneer de doodgewaande Bart zijn opwachting maakt. Hij heeft al die tijd in het buitenland gezeten omdat hij op de vlucht is gegaan voor de gevaarlijke Italiaanse maffiafamilie Gallo. Simon beslist zijn wraakplan toch uit te voeren en gooit stiekem een pil in Anna haar glas. Voordat ze haar glas wilt leegdrinken, valt Anna echter neer op de grond.

S26 afl5863 048
Familie 5880 003

Het aanbod voor Simon

In het ziekenhuis krijgt de familie te horen dat Anna een beroerte kreeg en in haar bloed werden er geen schadelijke stoffen gevonden. Simon gaat dus vrijuit en probeert ondertussen terug contact te zoeken met Louise om zich met de familie te verzoenen. Peter maakt Simon duidelijk dat hij uit de buurt moet blijven van Louise. Simon voelt zich verraden als hij van de familie een onverwacht aanbod krijgt. Hij krijgt het aanbod om bij Mina Fashion in China te gaan werken. Bij Simon slaan de stoppen compleet door. Dit zorgt voor aanvaringen met zowel Jan als Peter.

S26 afl5869 014
16178793 10155013991637491 4407978499918558186 o
S26 afl5871 019

De ontvoering

Trudy, Louise en Jelle worden ontvoerd door de familie Gallo om zich te wreken op Bart. Isabella Gallo eist 1 miljoen euro losgeld voor het gezin van Bart. Wanneer Peter verneemt dat zijn dochter ontvoerd is geeft hij Bart de schuld hiervan. Bart en Peter zoeken financiële steun bij de familie. Samen komen ze aan 600 000 euro. Lars schenkt de familie de overige 400.000 euro. Peter wordt op weg naar Isabella overvallen omdat de politie ingeschakeld werd en het geld is verdwenen. Bart, Peter, Faroud en Pieter Brinck worden door haar naar een autokerkhof gestuurd. Daar slagen zij, Trudy en de politie erin om Jelle en Louise te bevrijden en Isabella en haar bende voor eens en voor altijd op te rollen. Ook het gestolen losgeld wordt teruggevonden, tot grote vreugde van Veronique en Peter.

Schermafdruk 2017-02-08 13.13.31
Aflevering 5916-1

Los Angeles

Trudy wil met haar gezin verhuizen naar Los Angeles, ze overtuigd ook Louise om mee te gaan, tot grote ergernis van Peter. Hij wil zijn dochter bij zich in België hebben. Peter vraagt zelfs aan Wout om Louise te overtuigen hier te blijven. Peter mag gedurende één jaar lang het huis van Trudy huren tijdens hun afwezigheid. Vanuit LA skypet Louise met haar papa en laat ze merken dat ze België mist. Niet veel later staan Louise en Trudy voor de deur bij Peter om hem te verrassen. Trudy keert nadien alleen terug naar L.A. en Louise blijft bij haar papa wonen.

Schermafdruk 2017-05-06 15.03.56
E8a4753ff9a5a573001b6c0678ed239f

De nieuwe rechterhand

Simon maakt op VDB Fashion zijn opwachting als de nieuwe rechterhand van Paul Wils. Peter kan zijn ogen niet geloven en wil absoluut niets meer met Simon te maken hebben. Lars wil ondertussen VDB laten doorlichten door een mental coach. Peter deelt aan iedereen de psychologische testen uit, maar Benny wil deze niet invullen. Hij ontloopt Peter de hele tijd en komt af met goedkope smoesjes. Peter is het beu en gaat hiermee naar Lars. Hij maakt Benny duidelijk dat hij deze moet invullen of hij wordt ontslaan.

Familie 5987 extra 001
Familie 5988 seizoensfinale 004

De getuige

Veronique heeft Mathias ten huwelijk gevraagd en ze vraagt of Peter haar getuige wil zijn. Peter betrapt Veronique echter al kussend met Lars. Lars vertelt Peter dat er tussen hem en Veronique niets kan worden en dat Veronique toch voor Mathias heeft gekozen. Op de dag van het huwelijk moet Peter als dubbelgetuige fungeren, omdat de getuige van Mathias - namelijk Lars - heeft afgebeld. Op de huwelijksceremonie bij het kasteel komen de familie, vrienden en collega's van Veronique en Mathias alvast samen voor de plechtigheid. Maar Veronique laat hen en Mathias op zich wachten aan het altaar.

Familie 5989 na 003
Aflevering5989-18

Het huwelijk

Peter probeert Mathias duidelijk te maken dat Veronique zeker zal komen. Een tijdje later maakt ze haar opwachting samen met Cedric en kan de trouw doorgaan. Het lijkt een sprookjeshuwelijk te worden, mede dankzij de mooie speech van getuige Peter. De sfeer wordt volledig verpest door een speech van Cedric, die zijn moeder hard aanpakt. Het feest eindigt abrupt en de Van den Bossches keren naar huis. Peter besluit Cedric mee te nemen naar hem om te praten.

Familie 6012 002
29sept2017-2

Peter en Amelie

Lars kan niet op lunchdate gaan met zijn zus Amelie dus Peter neemt zijn plaats over. De twee hebben veel plezier en halen herinneringen op. Peter wil nogmaals afspreken met haar en na hun afspraakje kust Amelie hem. Tijdens een onderonsje in de Jan & Alleman krijgt Amelie het plots moeilijk wanneer ze ziet hoe Peter met Arthur omgaat en loopt het café uit zonder iets te zeggen. Hetzelfde gebeurt met Mila in de Foodbar. Peter denkt dat hij iets verkeerd doet, maar Lars maakt hem duidelijk dat zijn zus nu eenmaal een wispelturig type is.

Familie 6039 002
Familie 6061 001

Nieuwe relatie

Louise vindt dat Peter meer initiatief moet nemen om Amelie te veroveren. Peter vraagt Amelie terug mee op date en krijgt haar zover om zich open te stellen voor hem. Amelie laat voor het eerst in haar hart kijken en vertelt Peter over de moeilijke relatie met haar moeder. De twee worden een koppel en Amelie wil bij Peter intrekken. Peter merkt dat Louise en Amelie het goed met elkaar kunnen vinden en is in zijn nopjes. Wanneer hij Louise betrapt terwijl ze kust met een andere jongen dan Wout, moet hij haar een preek geven.

2017-11-09 (5)
Familie 6055 003

Dreigmails

Lars krijgt verschillende dreigmails op Fashion en Veronique verdenkt haar broer hiervan. Peter weet van niets, maar geeft toe dat hij zelf terug CEO wil worden. Mathias ontmaskert zichzelf als de schuldige en stelt Veronique voor de keuze: ofwel stapt Lars op, ofwel zij. Peter staat aan de kant van Mathias en stemt zelfs tegen Lars in een aandeelhoudersvergadering. Mathias slaagt niet in zijn opzet en Lars blijft gewoon CEO. Hij is wel het vertrouwen in Peter kwijt en geeft zijn job aan Veronique.

Familie 6058 003
Familie 6059 001

Het geheim van Brigitte

Brigitte De Wulf maakt haar opwachting en krijgt te horen dat haar dochter Amelie nu een relatie heeft met Peter. Op een dag is Amelie dan ook van de aardbodem verdwenen. Peter probeert haar tevergeefs te bereiken en krijg van Jan te horen dat ze ook niet meer op haar werk opdaagt. Lars maakt Peter duidelijk dat Amelie het altijd op een lopen zet als ze met haar gevoelens in de knoop zit. Een tijdje later staat Amelie terug in België en vertelt ze Peter de waarheid. Volgens haar moeder is zij namelijk de dochter van Guido en dus Peters halfzus.

Familie 6069 001
Familie 6069 002

DNA-test

Het gerucht over Peter, Amelie en Veronique verspreidt zich als een lopend vuurtje. Veronique wil het nieuws niet geloven en denkt dat Amelie alleen geld geroken heeft. Peter en Amelie willen een DNA-test laten uitvoeren om zeker te zijn, maar Veronique gaat niet akkoord. Amelie vraagt daarom aan Jan om DNA af te staan, maar Veronique roept de familie bij elkaar om dit te voorkomen. Amelie krijgt het hard te verduren en wil kost wat kost bewijs vinden. Ze start een procedure om het lijk van Guido te laten opgraven.

Familie 6082 008
Familie 6083 006
Familie 6085 001

Waar is Guido?

Peter en Amelie zijn aanwezig wanneer het lichaam van Guido wordt opgegraven, maar de kist is leeg. Peter ontdekt dat het autopsierapport niet volledig was en dat er ernstige fouten zijn gemaakt tijdens het onderzoek naar zijn moord. Veronique is ondertussen in alle staten en moet Peter de volledige waarheid vertellen. Ze had tegen haar toenmalige vriend Herwig laten verstaan dat ze haar vader dood wou. Herwig nam dat letterlijk op en heeft een traagwerkend gif in Guido's tandpasta gespoten vlak voor hij naar Malta vertrok. Veronique betaalde nadien begrafenisondernemer De Gendt om het lichaam van Guido te laten cremeren en het autopsierapport te doen verdwijnen. Peter doet zijn zus een voorstel: hij gaat niet naar de politie op voorwaarde dat Veronique alles tot in het detail opbiecht aan de familie. Wanneer het erop aankomt, krijgt Peter het niet over zijn hart Veronique te laten breken. Nadien staat Veronique vrijwillig haar DNA af en wordt Amelie officieel erkend als een Van den Bossche.

Familie 6090 004
Familie 6085 002

Een onverwachte terugkeer

Op een dag staan Bart, Trudy en Jelle plots voor de deur van Peter. Ze zijn moeten vluchten uit Amerika door relatieproblemen van Jelle. Bart probeert een overplaatsing naar België te regelen, maar moet van zijn werk naar Dubai. Trudy en Jelle zien dat niet zitten en blijven bij Peter wonen terwijl Bart alweer vertrekt. Ondertussen regelen Peter en Veronique de erfeniskwestie met Amelie. ze geven haar de keuze, aandelen van VDB Fashion of geld. Amelie kiest voor het geld en is niet geïnteresseerd in het bedrijf.

Familie 6096 003
Familie 6145 003

De aandelen van Mathias

Door de breuk tussen Veronique en Mathias, wil Mathias niets meer met het familiebedrijf en Lars te maken hebben. Hij wil zijn aandelen verkopen en ook Stefanie zet haar aandelen te koop. Peter en Veronique kopen de aandelen van Stefanie, terwijl Lars met die van Mathias gaat lopen. Ondertussen komen Peter en Trudy te weten dat Louise, Jelle en Wout verwikkelt zijn in online challenges, die telkens gevaarlijker worden. Peter pakt zijn dochter hard aan, want ze doet hierdoor dingen die strafbaar zijn.

Familie 6165 002
Familie 6205 001
Familie 6205 004

Het ontslag van Veronique

Mathias wilt een bedrijfje opstarten voor het maken van kinderkleding. Tot zijn grote verbazing hapt Veronique deze keer wél toe. Ze heeft het gehad met de vriendjespolitiek van Lars bij VDB Fashion en beslist haar ontslag te geven. Anna vreest dat Veronique zich tegen de familie keert. Peter neemt met tegenzin de taken van Veronique als financieel directeur over. Mieke brengt het personeel op de hoogte van de directeurswissel door Veroniques ontslag. Peter is boos op zijn zus omdat ze het familiebedrijf zomaar in de steek laat voor een avontuur van haar ex-man. De toestand van Lars gaat snel achteruit en op een dag is hij helemaal verdwenen. Peter vervangt Lars tijdelijk als CEO van het bedrijf en moet met Mieke ervoor zorgen dat de lopende zaken in orde komen.


Familie 6209 001
S28 afl6209 252

Amelie neergestoken

Een bebloede Veronique staat voor de deur van Peter. Ze is helemaal over haar toeren en vertelt over Amelie die bij haar thuis in de keuken in een bloedplas op de vloer ligt. Veronique loopt weg en Peter haast zich na een telefoontje van Lars naar het ziekenhuis. Brigitte bewaakt haar dochter goed en wil geen enkele Van den Bossche toelaten. Amelie ontwaakt, maar kan zich niets meer herinneren. Veronique wordt diezelfde dag nog opgepakt voor poging tot moord en wordt overgebracht naar de gevangenis.

Familie 6227 004
S28 afl6221 015

Veronique in de gevangenis

Amelie is terug thuis, maar heeft nog steeds nachtmerries. Veronique zit ook nog in de gevangenis omdat alle bewijzen in haar richting wijzen. Lars gaat haar regelmatig bezoeken, omdat hij blijft geloven in haar onschuld. Ook Peter staat aan de kant van zijn zus en kan niet geloven dat Veronique een moordenaar is. Wanneer Veronique beslist alle contact met Lars te verbreken na een bezoek van Brigitte wil Peter haar overtuigen om Lars niet te laten vallen. Ze blijft echter bij haar beslissing. Peter doet zijn best om hun moeder te bereiken, maar Marie-Rose is niet van plan terug te keren.

Familie 6243 006
Familie 6242 002

Het model

Peter maakt kennis met Lynn, een model. Hij kan zijn ogen niet van haar af houden en ze stelt hem voor om samen iets te gaan eten. Trudy vindt het leeftijdsverschil te groot, maar Peter wilt dat ze zich niet bemoeit. Peter en Lynn worden al snel verliefd en starten een relatie. Lynn vindt het wel raar dat hij bij zijn ex woont. Ze voelt zich er al snel thuis en Trudy heeft het er moeilijk mee. Lynn denkt dat Trudy misschien nog gevoelens voor Peter heeft en ze gaat shoppen met Louise. Trudy is er niet meer akkoord dat ze dure kleren koopt voor haar dochter.

Familie 6244 006
Familie 6239 001

Trudy vertrekt

Dankzij de tussenkomst van Lynn, wil Louise absoluut op kot gaan. Trudy vindt dat Lynn iedereen in haar buurt manipuleert, maar zij is de enige die de echte kant van Lynn gezien heeft. Trudy duwt Lynn en ze belandt op de grond. Peter en Louise keren zich tegen Trudy en zij doet haar uiterste best om Lynn te ontmaskeren. Ze probeert een gesprek met Lynn op te nemen, maar Peter en Louise vinden allebei dat Trudy te ver gaat. Trudy is de situatie beu en besluit voor een maand naar Bart in Dubai te vertrekken. Ze vraagt aan Peter om bij haar in te trekken om voor Louise en Jelle te zorgen.

Familie 6246 002
S28 afl6255 026

De stank in het appartement

Het hele appartement van Lynn heeft een vieze geur en ze trekt bij Peter en de kinderen in. Ze bemoeit zich met alles en eist Peter volledig op. Zowel Louise als Amelie beginnen de ware aard van Lynn te ontdekken. Louise leest op de gsm van Lynn dat de geur in haar appartement ondertussen weg is, maar toch blijft Lynn beweren dat er nog geen verandering is. Peter verneemt van Louise dat Lynn gelogen heeft en confronteert haar. Ze draait Peter echter weer rond haar vinger en zorgt er zelfs voor dat ze bij hem kan blijven wonen. Samen gaan ze op zoek naar een huis voor een permanente oplossing.

S28 afl6259 039
S28 afl6262 051

Op huizenjacht

Lynn heeft een duur huis op het oog en laat dit aan Peter zien. Ze kan hem overtuigen om samen naar het huis te gaan kijken. Ze zijn beiden enthousiast, maar Peter wil ook de mening van Louise. Wanneer ze hoort dat Lynn het idee heeft om haar in een apart deel in de tuin te laten wonen, is ze razend. Ze vindt dat haar vader het huis enkel wil kopen omdat Lynn het mooi vindt en laat duidelijk merken dat zij hier niet mee opgezet is. Peter vindt het huis te duur, maar kan uiteindelijk toch een deel van prijs afkrijgen en koopt het. Lynn is in de wolken wanneer ze dit hoort.

S28 afl6264 057
S28 afl6265 015
S28 afl6268 041

Marie-Rose is terug

Veronique krijgt te horen dat ze vanaf nu beschuldigd wordt van poging tot moord en dat ze voor assisen zal moeten verschijnen. Peter licht zijn moeder in. Niet veel later staat Marie-Rose plots voor zijn deur. Ze is teruggekomen om Veronique te steunen. Het komt tot een blij weerzien met haar kleinkinderen. Ze leert ook Lynn kennen en heeft meteen door dat ze slechte bedoelingen heeft. Terwijl Peter en Lynn op een feestje zijn in de brouwerij, gaat Louise op café met een vriendin. Louise probeert haar papa te bellen om haar te komen halen, maar het is Lynn die opneemt en weigert. Onderweg naar huis wordt Louise lastig gevallen door een jongen en wordt ze bijna aangerand. Wanneer Peter hoort wat er gebeurd is, zet hij Lynn aan de deur en maakt hij het uit.

Familie 6278 010
Familie 6278 007

Afscheid

Trudy keert terug naar België, maar mist al snel Bart. De kinderen zorgen ervoor dat Bart niet veel later ook in België staat en hij stelt Trudy voor om samen definitief naar Dubai te verhuizen. Wanneer Peter haar belooft dat hij goed voor Jelle zal zorgen, gaat ze akkoord. Bovendien maken de twee een overeenkomst voor het huis, waardoor Peter nu de eigenaar is. Louise wil stoppen met studeren en op wereldreis gaan. Peter en Trudy zijn er eerst tegen, maar uiteindelijk gaan ze toch akkoord en niet veel later neemt ze afscheid van haar familie en vertrekt ze naar Australië.

S28 afl6291 010
S28 afl6307 046

Matchfixing

Jelle wordt door matchfixer Jeremy belaagd en moet voor veel geld doen wat hij zegt. Jelle is niet in zijn normale doen en wordt zelfs geschorst door zijn trainer voor zijn gedrag. Jelle wil niet langer doen wat Jeremy zegt en de banden van Peters auto zijn plots alle vier platgestoken. Peter ontdekt pillen op Jelles kamer en confronteert hem met zijn vreemde gedrag van de afgelopen weken. Wanneer Peter de blauwe plekken opmerkt, vertelt Jelle hem alles. Samen met Mathias jaagt Peter Jeremy de stuipen op het lijf, maar die neemt wraak en wil Jelle aanvallen in de kleedkamer. Peter kan hem net op tijd tegenhouden, waarna Jeremy wordt opgepakt.

S28 afl6303 100
S28 afl6303 162

Het proces van Veronique

Het proces van Veronique gaat van start en Peter wordt opgeroepen als moraliteitsgetuige. Tijdens Peters getuigenis schetst hij een louter positief beeld van zijn zus. Hij moet even terugdenken aan een jaar eerder, toen hij ontdekte dat Veronique een aandeel had in de dood van Guido, maar verzwijgt dit om haar te beschermen. Tijdens Marie-Rose' getuigenis komt Lars plots binnengestormd en wijst hij haar aan als schuldige van de steekpartij. Iedereen reageert geschokt. Marie-Rose bekent en vertelt de volledige waarheid. Peter gaat zijn moeder bezoeken in de gevangenis, maar heeft het moeilijk om haar te vergeven.

Familie 6363 004
S28 afl6316 043

Lastige puber

Jelle krijgt het moeilijke verdict te horen dat hij voor een half jaar geschorst is. Hij vindt het oneerlijk en gaat met zijn ploegmaten praten. Die geloven hem echter niet meer en ook de ploeg wil hem niet meer terug. Jelle is er kapot van en gedraagt zich als een onhandelbare puber. Peter licht Bart in, die wil dat hij bij hen in Dubai komt wonen. Jelle weigert echter resoluut en Hanne gaat met hem praten om hem op te beuren. Ze belooft dat ze er meer voor hem zal zijn vanaf nu. Peter beseft dat het niet gemakkelijk is om op zijn eentje voor een puber te zorgen.

Familie 6349 002
Familie 6367 003

De ontslagen

Lars wil minder en jonger personeel en vraagt Peter en Mieke de nodige voorbereidingen te treffen om mensen te ontslaan. Zij hebben zo hun twijfels bij Lars' beslissing. Wanneer er een man ontslagen wordt die nog onder Guido bij VDB Electronics gewerkt heeft, is die razend en hij stapt naar de pers. Peter voelt zich schuldig en schakelt de hulp van nonkel Jan in, die met Michel gaat praten. Ze komen uiteindelijk tot een compromis. Peter voelt zich niet goed bij het beleid van Lars tegenwoordig en denkt terug aan de tijd van zijn vader, toen het nog om de mensen ging en niet de cijfers.

Familie 6376 k.002 0
Familie 6380 005

De nieuwe kuisvrouw

Gloria Theunynck wordt na drie jaar hard werken als poetsvrouw bij VDB Fashion door haar poetsbureau ontslagen omdat Lars het poetsbudget verminderd heeft. Ze valt binnen in Lars' kantoor om haar ongenoegen te uiten. Peter voelt zich schuldig en biedt Gloria een job aan als poetsvrouw bij hem thuis. Bovendien zorgt Peter ervoor dat ze ook aan de slag kan in de Jan & Alleman, waar ze zowel mag poetsen als opdienen. Gloria neemt geen blad voor de mond en geeft Jelle liefdesadvies wanneer die het nodig heeft. Ze kan het wel goed vinden met Peter, maar eerder in een haat-liefdeverhouding.

Familie 6366 002
Familie 6371 005

Fashion gehackt

Op een dag wordt VDB Fashion gehackt en vallen alle computers plots uit. Dat is een grote ramp aangezien ook alle ontwerpen online worden bewaard. De hackers geven Lars enkele dagen de tijd om te betalen, anders zullen alle bestanden verloren gaan. Lars weigert echter te betalen en vertrouwt erop dat Quinten de hackers kan omzeilen. Peter besluit het heft in eigen handen te nemen en stelt Mieke voor om het bedrag zelf achter Lars' rug aan de hackers te betalen. Hoewel Peter betaald heeft, gaan alle bestanden van VDB Fashion toch verloren.

Familie 6380 004
Familie 6387 003

Peter ontslagen

Lars komt te weten dat Peter het geld van Fashion gebruikt heeft om de hackers te betalen en Peter wordt op staande voet ontslagen. De werknemers van VDB Fashion pikken dit niet. Jenny, Quinten en Hanne vertellen Lars dat ze ook vertrekken als Peter niet meteen zijn job terugkrijgt. Peter wil op zijn beurt niets meer te maken hebben met het 'Fashion van De Wulf' en wil zijn aandelen zelfs verkopen. Brigitte is zeer geïnteresseerd, maar dankzij Veronique behoudt Peter toch zijn aandelen.

Familie 6395 004
Familie 6386 002

De plannen van Peter

Peter verveelt zich en Gloria spoort hem aan een nieuwe passie te vinden. Hij gaat op zoek naar een nieuwe uitdaging in zijn leven en wil een volledig nieuw modebedrijf oprichten met de familie. Hij vraagt de hulp van Mathias, maar die ziet het niet zitten om hierin te stappen. Ook Mieke en Hanne weigeren het voorstel van Peter en hierdoor is Peter op zijn tenen getrapt. Hij kan zijn frustraties niet de baas en werkt het uit op poetsvrouw Gloria. Zij is hier niet blij mee en wil niet meer poetsen bij Peter. Peter doet zijn uiterste best om Gloria zijn excuses aan te bieden.

Familie 6391 004
Familie 6397 004

Jelle aan de drugs

Dankzij de slechte invloed van Wout is Jelle in aanraking gekomen met XTC-pillen. Ook zijn nieuwe vriendinnetje Inez durft het al eens gebruiken. Op een dag wordt Jelle afgevoerd naar het ziekenhuis en belandt hij zelfs in een coma. Amelie biecht aan Peter op dat ze hem eerder al betrapt had en die reageert razend. Bart geeft Peter de volle lading en keert terug naar België. Hij verplicht zijn zoon om mee te verhuizen naar Dubai. Jelle is kwaad op Peter omdat hij hem de schuld hiervan geeft.

Screenshot 2019-06-14 at 11.06.25
S28 afl6428 018

Peter en Gloria

Peter blijft alleen achter in het huis, maar geniet van het gezelschap van Gloria. Hij vraagt haar verschillende keren mee uit, maar zij wil hun relatie professioneel houden. Peter beseft dat Gloria wel iets voor hem voelt en kust haar. De twee worden een koppel. Ondertussen gaat de aandelenkwestie van VDB Fashion verder. Peter wil samen met Veronique aan het hoofd staan van Dress & Play en wil zijn aandelen dan toch verkopen aan de De Wulfs. Veronique ziet het idee niet meteen zitten en wil het bedrijf samen met Lars leiden.

Familie 6436 001
S29 afl6438 057

De dood van Kasper

Jan botst als spookrijder op Cédric en zijn kindje Kasper, die overlijdt. Peter is geschokt. Wanneer de bomma en Albert bij hem op bezoek komen, vertelt hij hen het slechte nieuws. Cédric wil echter een intieme begrafenis met enkel hem en zijn moeder. De bomma ziet hier van af en gaat met Cédric praten. Hij komt tot inkeer en nodigt de hele familie uit. Na de emotionele begrafenis biecht Anna aan Peter op dat ze de familie niet meer aankan. Ze vraagt hem om haar taak als steun en toeverlaat van de familie over te nemen.

Familie 6433 003
Familie 6452 003

Samenwonen

Peter is dolverliefd op Gloria en verrast haar meermaals met geschenkjes. Hij mist haar echter wanneer ze niet bij hem is en vraagt haar om bij hem thuis in te trekken. Zij wil haar dochter niet alleen achterlaten en weigert. Peter stelt haar voor om Inez mee te nemen, maar Gloria twijfelt. Peter gaat achter Gloria's rug om met Inez praten en tot zijn verbazing is zij razend enthousiast. Gloria is daarentegen kwaad dat Peter stiekem met Inez gesproken heeft, maar gaat toch akkoord met zijn voorstel. Samen met Inez komt ze bij Peter wonen.

S29 afl6443 043
Familie 6448 003

VDB Shoes

Peter komt met het idee om een nieuw familiebedrijf op te richten: VDB Shoes. De bedoeling is om online schoenen te verkopen die uit Milaan komen. Peter stelt Veronique voor om Dress & Play te laten vallen en mee met hem in het project te stappen. Hij heeft namelijk genoeg van de tirannie van de familie De Wulf. Zij weigert echter en maakt duidelijk dat zij en Lars binnenkort gaan trouwen, waardoor zij dus ook een De Wulf zal worden. Mathias gaat na even twijfelen wel in op Peters voorstel. Gloria kijkt al uit naar hun tripje naar Milaan.

Familie 6467 001
Familie 6473 003

De brouwerij

Peter en Mathias moeten hun website even on-hold zetten wanneer er een nieuwe opportuniteit de kop opsteekt. Mathias wil namelijk samen met de Peter de brouwerij overkopen van Niko. Sinds het ongeluk van Jan en Cédric zit Niko in de put en hij wil de brouwerij verkopen aan eender wie er een goede prijs voor geeft. Mathias slaagt er snel in om een deal rond te krijgen en vervolgens zijn hij en Peter de officiële eigenaars van zowel De Proeverij als de Jan en Alleman. Jan is in de wolken met het nieuws tot hij te weten komt dat hij op pensioen moet.

Familie 6495 004
Familie 6494 003

Minderwaardigheidscomplex

Peter ontmoet Iris en na verloop van tijd gaan de twee samen fitnessen. Tussen Peter en Gloria verloopt het samenwonen soms stroef omdat Gloria duidelijk last heeft van een minderwaardigheidscomplex. Ze is er namelijk van overtuigd dat de bomma haar niet moet hebben en dat Veronique haar te min vindt. Bovendien pikt Gloria het niet dat Mathias haar maar 'de kuisvrouw' vindt en geeft haar ontslag in de Jan en Alleman. Peter probeert de rust thuis te bewaren, maar slaagt er niet in om Gloria te kalmeren. Ze komt plots verrassend agressief uit de hoek.

Familie 6484 001
Familie 6497 003

Ruzie met de familie

Niko en Mieke zijn terug samen en Niko beseft dat hij een grote fout gemaakt heeft. Peter - en vooral Mathias - zien het echter niet zitten om de verkoop ongedaan te maken. De familie kiest de kast van Niko en Peter probeert de vrede te bewaren door Niko de job van brouwer te geven. Daar gaat hij echter niet mee akkoord. Ook Jan is tegen Peter sinds de beslissing om hem aan de kant te schuiven. Anna ontdekt wat er aan de hand is en is kwaad op Peter. Het is namelijk de bedoeling dat hij de familie bij elkaar houdt.

Familie 6494 extra 001
Familie 6503 003

De verstuikte pols

Een ruzie tussen Peter en Gloria eindigt op spoed omdat Gloria haar pols verstuikt heeft. De dokter kijkt raar op en vermoedt dat er meer aan de hand is. Gloria komt ondertussen via Inez te weten dat Peter samen met Iris gaat sporten. Ze maakt een scene op de parking van de fitness en ook thuis komt ze weer agressief uit de hoek. Ze valt Peter aan en wanneer die haar probeert tegen te houden, belt ze de politie om te zeggen dat Peter haar mishandelt. De politie staat voor de deur, maar Gloria verklaart dat het om een misverstand gaat. Peter verbreekt vervolgens het contact met Iris.

Aflevering 6513 om 09.32.11
Familie 6507 extra 002

Relatiebreuk

Mieke en Niko vieren hun huwelijksverjaardag en tot zijn grote verbazing krijgt Peter een uitnodiging. Alleen Mathias is niet welkom. Op het feestje duikt Mathias toch op en het komt tot alweer een ruzie. Anna geeft Peter de schuld van alles en ook Jan is hard voor zijn neef. Thuis gaat het tussen Peter en Gloria van kwaad naar erger. Gloria bedreigt Iris in de foodbar en is niet meer voor rede vatbaar. Ze valt Peter opnieuw aan en deze keer moet Inez tussenbeide komen. Peter maakt een einde aan hun relatie en Gloria verhuist samen met Inez naar de kust.

Familie 6511 003
Aflevering 6514 om 20.51.48

De reclamecampagne

In tegenstelling tot Peter, trekt Mathias zich weinig aan van de commentaren van de familie. Hij wil namelijk het merk 'Gust' groter maken en huurt Kathleen Moens in om een campagne op poten te zetten. Ze kiezen samen voor een model dat als twee druppels water op Niko lijkt, maar Peter stelt zijn veto. Hij vindt het trouwens niet ok dat Mathias tegenwoordig alle beslissing in zijn eentje lijkt te nemen en maakt hem nogmaals duidelijk dat ze gelijke partners zijn. Iris komt ondertussen te weten dat Peter en Gloria uit elkaar zijn en probeert Peter op te beuren.

Familie 6515 001
Aflevering 6525 om 09.34.17

Feestdagen

De feestdagen staan voor de deur en Peter heeft niet veel zin in kerstfeestjes. Bij de familie is hij trouwens toch niet welkom. Iris nodigt Peter uit bij haar en Cédric en met oudejaarsavond trekken ze richting het buitenverblijf van Veronique om samen met haar de overgang van oud naar nieuw te vieren. Terug in België ontdekt Peter dat Mathias toch de Gust-campagne gelanceerd heeft en dat Niko ondertussen in het ziekenhuis ligt. Peter vraagt aan Kathleen om de campagne meteen stop te zetten.

Aflevering 6526 om 09.47.18
Aflevering 6541 om 11.46.38

Het voorstel van Mathias

Peter wil Niko bezoeken in het ziekenhuis, maar wordt tegengehouden door Mieke. Gelukkig ontwaakt hij niet veel later uit zijn coma. Peter wil de ruzie eens en voor altijd goedmaken. Wanneer Mathias te horen krijgt dat hij toch niet de vader is van het ongeboren kindje van Veronique, wil hij een deal sluiten met Niko en Mieke. Hij wil zich volledig terugtrekken uit de brouwerij als Mieke naar de politie stapt en de waarheid vertelt over de schietpartij bij VDB Fashion. Mieke gaat onder druk van Niko niet akkoord.

Familie 6539 002
Aflevering 6544 om 15.37.25

De bekentenis van Iris

Amelie geeft haar ontslag bij de Jan en Alleman en Peter krijgt een sollicitatie van Jonas. Peter besluit Jonas een kans te geven, maar merkt al snel dat Amelie problemen komt zoeken. Ze wil echter niet aan Peter vertellen wat het probleem is en verdwijnt nadien met de noorderzon. Peter spoort vervolgens Iris aan om haar date Lenny een eerlijke kans te geven. Iris geeft echter aan Peter toe dat ze eigenlijk gevoelens heeft voor hem. Peter weet niet hoe hij moet reageren en vertrekt. Hij geeft aan Mathias toe dat hij in de knoop zit met haar bekentenis.

Aflevering 6548 om 11.48.59
Familie 6554 001

De romantische kus

De volgende dagen belanden Peter en Iris in een SMS-gevecht, maar lijken ze zich toch ermee te amuseren. Iris vindt dat Peter te saai is en hij wil zichzelf bewijzen door Iris in de foodbar op een romantische manier te kussen. Vervolgens gebeurt er weer een hele tijd niets en Iris wil van Peter weten waar ze nu staan. Ze besluiten hun relatie toch een kans te geven en worden diezelfde avond al betrapt door Cédric. Het nieuws van hun relatie gaat al snel de ronde en Iris besluit ook Veronique in te lichten.

Aflevering 6553 om 14.58.42
Aflevering 6556 om 14.32.39

Assistant Manager

Mathias belandt in het ziekenhuis na een ernstig gevecht met Lars. Bij Fashion gaan ze op zoek naar een nieuwe CEO en Mieke vraagt aan Peter of hij mee wil beslissen als adviseur. Peter heeft er echter weinig zin in. Ondertussen koopt Mathias nog twee extra cafés en wil hij op zoek naar een Assistant Manager. Cédric ziet de job wel zitten, maar Peter vindt dat hij zich op zijn studies moet concentreren. Mathias belooft de job toch aan Cédric en die wil zich meteen bewijzen tegenover Peter. Hij maakt echter iets te veel kosten en moet al getemperd worden.

Aflevering 6561 om 21.25.24
Aflevering 6566 om 22.18.22

Peter saai?

Peter en Iris leren elkaar elke dag beter kennen en Peter is nieuwsgierig naar haar panseksualiteit. Peter beseft dat Iris geen normale vrouw is en dat ze hem misschien snel te saai zal vinden. Hij probeert haar mee te nemen voor een motorritje en verrast haar op een avond in de foodbar voor een vrijpartij in de keuken. Iris ziet al snel dat Peter zich niet op zijn gemakt voelt en maakt hem duidelijk dat het ok is als ze een saai koppel worden. In de brouwerij slaagt Cédric erin om een grote deal binnen te halen voor Anderlecht en ontmoet hij op hetzelfde moment de liefde van zijn leven.

Aflevering 6587 om 09.46.02
Aflevering 6587 om 09.51.20

Huwelijksaanzoek

Mathias heeft weer nieuwe toekomstplannen met de brouwerij en wil verhuizen naar een grotere locatie zodat ze kunnen uitbreiden. Peter stelt voor om eerst aan Mieke en Niko te vragen of ze geïnteresseerd zijn om de brouwerij terug over te kopen. Niko heeft er weinig zin in, maar Mieke belooft er over na te denken. Ondertussen krijgt Peter van de bomma te horen dat de familie bij elkaar gekomen is om het huwelijksaanzoek van Guido bij te wonen. Peter vraagt zich af waarom hij geen uitnodiging gekregen heeft en Iris geeft toe dat Peter zich te afzijdig houdt tegenover zijn familie.

Trivia


  • Peter is geboren op 10 januari 1974. Anno 2020 is hij dus 46 jaar oud.
  • De peter van Peter is Jan Van den Bossche. Zijn meter is onbekend.
  • Günther Lesage zou bij de start van Familie één van de kandidaten zijn geweest om de rol van Peter te spelen. Na de audities kozen de makers voor Erik Goossens.
  • Acteur Erik Goossens en actrice Bieke Ilegems, die de rol van Babette Van Tichelen vertolkte, leerden elkaar kennen op de set en werden een koppel. Ook in de serie hadden de twee personages tijdlang een relatie met elkaar. Hetzelfde gebeurde met Gunther Levi en Silvia Claes, die de rol van Trudy Tack de Rixart de Waremme vertolkt. Wanneer Gunther en Silvia uit elkaar gingen, kwam ook het huwelijk van Peter en Trudy tot een einde. 
  • Erik Goossens had een zwaar auto-ongeluk en had verschillende breuken. Hierdoor moesten zo'n 40 afleveringen in die periode op 2 dagen tijd herschreven worden om zijn afwezigheid op te vangen.
  • Sinds enkele jaren werkt Gunther Levi met dagcontracten omdat hij naast zijn vaste job bij Familie ook actief bezig is in de muziekwereld met De Romeo's. Zijn rol bij Familie zou hij echter nooit willen opzeggen, zoals zijn collega Chris Van Tongelen wel gedaan heeft.
  • In 2015 liet Gunther Levi haarimplanten zetten waardoor er geregeld foutjes gebeurde door de montage. In bepaalde scènes had Peter nog kortgeschoren haar, terwijl hij in andere scènes zijn normale kapsel had. 
  • In 2020 vertelt Gunther Levi in De Zomer Van met Eric Goens dat hij oorspronkelijk een half jaar mee zou doen in Familie, maar dat hij het zo leuk vond en dus nu, na 22 jaar nog steeds meespeelt in de soap.

Generiek

Galerij

Foto's