Familie_VTM Wiki
Pierrot Van den Bossche
Seizoenen 4567891011121314151617181920212324 Familieguillaume2.jpg
Eerste verschijning Mei 1995
Laatste verschijning Aflevering 5413 - 24 december 2014
Gespeeld door Guillaume Devos (voorheen Kristof Van de Vondel en diverse baby's)
Kinderen -
Ouders Dirk Cockelaere en Rita Van den Bossche
Huidige categorie Vorige Hoofdpersonages
Algemene InformatieFamilie en LiefdeslevenStudies en BeroepslevenVerhaallijnenTriviaGeneriekGalerijFoto'sLees Meer

Algemene Informatie

Pierrot Van den Bossche is een hoofdpersonage van mei 1995 tot 6 januari 1997 vertolkt werd door diverse baby's en van 7 januari 1997 tot 30 juni 2005 door Kristof Van de Vondel. Guillaume Devos nam de rol over van 4 september 2006 tot 4 april 2012, op 25 december 2013, van 4 maart tot 11 april 2014 en op 24 december 2014.

Familie en Liefdesleven

  • Lees hier meer over het liefdesleven van Pierrot

Pierrot is de jongste zoon van Rita Van den Bossche en Dirk Cockelaere. Hij had één oudere broer: Pierrot Cockelaere, die stierf aan leukemie. Via zijn moeder had hij een halfbroer: Paul, die stierf aan wiegendood. Via zijn vader heeft hij een halfbroer Justin Cockelaere en een halfzus Gail Cockelaere. Rob Gerrits was jarenlang zijn stiefvader, die hij altijd 'papa Rob' noemde. Pierrot werd na zijn geboorte een hele tijd opgevangen door zijn pleegouders Ingrid Van den Heuvel en Herman De Bie omdat Rita in de gevangenis zat.

In zijn puberjaren heeft Pierrot een vriendinnetje Shana, met wie hij zelfs even van huis wegloopt. Uiteindelijk groeiden ze uit elkaar. Zijn eerste relatie als volwassene is met Lobke Corneel. Deze blijft niet erg lang duren als gevolg van Pierrots slippertje met Evy Hermans. Pierrot en Evy geven hierna hun relatie een kans. Deze relatie houdt langer stand, maar kent ook moeilijke periodes. Pierrot bedriegt Evy met Malika Van Gils en verwaarloost haar ook wanneer hij met zijn muziekgroepje bezig is. De relatie komt tot een einde, maar de twee blijven wel vrienden. Enkele maanden later proberen ze hun relatie nog een tweede kans te geven, maar Pierrot maakt weer dezelfde fout door een slippertje te begaan met Leki. Hun relatie loopt definitief op de klippen.

Studies en Beroepsleven

Pierrot studeerde Sociaal Werk in Leuven en zat samen met Lobke Corneel, Evy Hermans en Leen Van den Bossche op kot. Hij zet echter zijn studies stop wanneer hij het muziekgroepje The Project opstart. Hij wordt de manager van het groepje met Malika Van Gils als frontzangeres en Niko Schuurmans achter de piano.

Na het mislukken van The Project gaat Pierrot aan de slag bij de cultuurdienst van Mechelen. Wanneer Gerda Donckers erachter komt dat hij geen diploma heeft, moet Pierrot deze zo snel mogelijk behalen. Eind december 2011 neemt Pierrot ontslag als ambtenaar om zich bezig te houden met de weegschalen voor Benin, waar Leki bezig is met een project voor Vredeseilanden. In februari 2012 gaat Pierrot aan de slag als cafémedewerker in de Jan en Alleman om daarna definitief naar Honduras te verhuizen. Daar gaat hij aan de slag bij Vredeseilanden.

Verhaallijnen

Ritadraaitdoor13 Seizoen4.jpg

Rita wordt voor een tweede keer zwanger van Dirk, maar ze zet hem aan de deur omdat hij zijn Amerikaanse gezin in de steek had gelaten. Ze probeert zelfmoord te plegen en denkt daarna zelfs aan abortus. Ze beslist het kindje toch te houden, maar heeft geen gemakkelijke zwangerschap omdat ze ondertussen blijft drinken en zware dagen klopt in Den Rooselaer. Door de drankduivel ontspoort Rita volledig en teistert ze de volledige familie met dreigementen. De hoogzwangere Rita steekt het appartement van Marie-Rose in brand en wordt neergeschoten door Guido. Rita wordt opgenomen in het ziekenhuis van de gevangenis, waar ze bevalt van Pierrot. Ze koos voor die naam ter herdenking van haar overleden zoontje Pierrot Cockelaere.

HetProces8 Seizoen5.jpg
SF05 18.png

De kleine Pierrot wordt opgevangen door de familie, maar omdat Rita in de gevangenis moet blijven, wordt er gezocht naar een definitieve oplossing. Ingrid Van den Heuvel en Herman De Bie bieden zich aan als opvangouders en nemen de verzorging van Pierrot voor hun rekening. Het koppel kan zelf geen kinderen krijgen en kunnen hierdoor toch hun kinderwens waarmaken.

In afwachting van haar proces, mag Rita toch nog enkele weken naar huis. Ze krijgt bezoekrecht bij Pierrot, maar komt geregeld in aanvaring met Ingrid over de bezoekuren. Bovendien komt Rita geregeld over de vloer en komt ze ruzie zoeken in het café. Tijdens het proces vertelt Rita het emotionele verhaal van haar zelfmoordpogingen en wordt ze vrijgesproken. Rita hoopt dat ze nu voor Pierrot mag zorgen, maar de rechter beslist dat haar zoontje beter bij Herman en Ingrid blijft. Rita doet er alles aan om in een goed daglicht te staan. Ze gaat op zoek naar vast werk en huurt een studio in het gebouw van François. Niets mag baten en Rita wordt ongeduldig. Samen met haar oude celgenote Micheline Hoefkens besluit ze haar zoontje te ontvoeren en met hun drietjes naar Spanje te vluchten.

Pierrot ontvoerd Seizoen6.jpg
SF06 40.png

Rita en Micheline zijn met Pierrot naar Benidorm gevlucht. In België wacht de familie op nieuws en uiteindelijk krijgen Herman en Ingrid een postkaart. Rita nodigt ze uit om hen te komen bezoeken in Spanje. Na een lang proces beslist de rechter dat Rita in staat is om terug voor haar zoontje te zorgen.

7 jaar later

Rita en Pierrot wonen opnieuw in België, maar het contact met de familie is volledig verwaterd. Pierrot gaat wel naar dezelfde school als zijn leeftijdgenootjes Leen en Maarten. Samen met zijn mama is Pierrot aanwezig op het huwelijksfeest van Guido en [[Els D'hollander]|Els]. De hele familie komt bij elkaar in het Antwerpse Hilton hotel voor het huwelijksfeest. Het feest krijgt echter een onaangename wending wanneer een meedogenloze huurmoordenaar de Van den Bossches gijzelt. Een diplomaat wordt zonder meer afgemaakt. Uiteindelijk verliezen de gijzelaars hun geduld en blazen ze het hele hotel op...

R7-1.png

De familie zit in een kring gebonden met een bom. Maarten kan onder het koord door kruipen en slaagt erin de code van de bom in te tikken. De bom blijft maar een tijdje stilstaan, dus de familie moet snel ontsnappen. Ze vluchten naar het dak en kunnen uiteindelijk bevrijd worden. De man waar de aanslag allemaal om draaide pleegt zelfmoord met een geweer.

Rita heeft een nieuwe man in haar leven: Rob Gerrits en ook Pierrot sluit de man al snel in zijn armen. Hij noemt Rob al meteen 'papa Rob' en Rob behandelt hem ook echt als zijn zoon. Rob zit echter met geldproblemen omdat hij zijn ex-vrouw moet onderhouden. Hij krijgt de unieke kans om een mosselbedrijfje in Yerseke over te nemen. Rob vraagt aan Rita om mee in de zaak te stappen. De twee verhuizen met Pierrot naar Nederland.

Binnenkort

Binnenkort

Binnenkort

Binnenkort

Binnenkort

Binnenkort

Binnenkort

Binnenkort

Vanaf dit punt wordt de rol vertolkt door Guillaume Devos.

Drie jaar later. Pierrot keert terug na een jaar van ontwikkelingshulp in Oeganda. Wanneer hij merkt dat zijn moeder Rita Van den Bossche nog steeds aan de drank zit, wil hij niets meer met haar te maken hebben. Hij wil niet meer bij zijn moeder en Rob Gerrits blijven wonen en neemt zijn intrek in de studio van Kobe Dierckx.

Pierrot stort zich op het geven van lezingen over zijn ervaringen in Oeganda en het inzamelen van geld en hulpgoederen. Intussen leert hij ook Lobke Corneel kennen, op dat moment barmeisje in stamcafé QV. De twee beginnen al snel een relatie. Lobke zorgt er later voor dat Pierrot weer toenadering zoekt tot zijn moeder. Na een pittige woordenwisseling tussen Pierrot en Rita, wordt ze opgenomen in het ziekenhuis met een alcoholvergiftiging. Pierrot voelt zich schuldig en dat wordt alleen maar erger wanneer Rita enkele dagen later van de aardbodem verdwenen is. Samen met Rob gaat hij op zoek naar zijn moeder, maar de zoektocht verloopt zeer moeizaam en ze slagen er niet in Rita terug te vinden.

Hun zoektocht leidt Pierrot en Rob tot in Antwerpen, waar ze in het café van Micheline Hoefkens terechtkomen. Rita is hier komen aankloppen voor onderdak en begon in het café te werken. Ze besluit niet terug te keren naar huis omdat ze niets meer met haar familie te maken wil hebben. Nadien gaat Pierrot terug bij Rob en zijn vriendin Isabelle Solie wonen, die bovendien trouwplannen hebben.

De buurt wordt al een tijdje geteisterd door verschillende aanrandingen en ook enkele vriendinnen van Pierrot worden slachtoffer. Lobke en Pierrot vermoeden dat Kobe meer weet over de aanrandingen. Hij werd immers lijkbleek toen op de televisie het hangertje van de aanrander werd getoond.

Pierrot krijgt op een dag slecht nieuws uit Oeganda wanneer zijn goede vriend Aron in nood zit. Pierrot wil er onmiddellijk naartoe reizen, maar kan zo'n reis nu niet betalen in combinatie met zijn studies. Isabelle helpt de jongen door zijn reis te betalen. Pierrot wordt in Uganda opnieuw getroffen door het leed én de levensvreugde van de arme bevolking. Een week later keert hij terug naar huis. Pierrot wil zich inzetten voor het goede doel en verkoopt samen met zijn vrienden aan de grootwarenhuizen sleutelhangers voor Vredeseilanden.

Rita en Rob hebben eindelijk hun echtscheiding in gang gezet, maar Rita is niet van plan om zich zomaar te laten doen. Ze huurt advocaat Balencourt in en wil het hard spelen. Pierrot gaat hier niet mee akkoord en kiest openlijk partij voor Rob. Pierrot wil zelfs als getuige opdraven in het voordeel van Rob. Wanneer Rita merkt dat Balencourt veel te ver wil gaan, besluit ze haar plannen op te bergen en akkoord te gaan met de voorwaarden van Rob.

Isabelle en Pierrot willen samen een vereniging oprichten om de vierde wereld te helpen. Ze openen een buurthuis met de hulp van Gaston Veugelen en delen voedselpakketten uit. Ondertussen blijft de aanrander actief in de buurt en wordt ook Lobke slachtoffer. Uiteindelijk wordt de dader opgepakt en blijkt het om niemand minder dan Kobe te gaan, die te kampen heeft met een dubbele persoonlijkheid.

Familie3890.jpg
Familie-254-pv 0.jpg
Familie4018.jpg
Familie4015.jpg
Familie4005.jpg
Familie4016.jpg
Familie4090.jpg
Familie4144.jpg

In de Ardennen is de politie nog altijd op zoek naar Evy en Pierrot, die hopeloos verloren zijn gelopen in de bossen. Ze worden uiteindelijk in veiligheid gebracht en komen te weten wat er ondertussen met hun vrienden gebeurd is. Ze zijn er allebei het hart van in dat Veerle voor de rest van haar leven verlamd zal zijn.

Twee maanden later

Pierrot, Evy en Leen keren terug naar hun studentenhuis om het begin van het academiejaar voor te bereiden. Ze zijn allebei zeer nieuwsgierig nadat duidelijk wordt dat er een haar in de boter zit tussen Maarten en Caro en ze gaan eten in Caro's restaurant. Nadien polst Pierrot bij zijn nicht Mieke of hij stage zou kunnen lopen in het OCMW waar ze aan de slag is. Hij heeft vooral veel interesse in de bioboerderij die Mieke wil opstarten.

De relatie van Pierrot en Evy komt onder druk te staan wanneer Evy rechtuit vertelt dat ze Pierrot een saaie man vindt. Pierrot is in haar ogen te goed voor deze wereld en wil voor iedereen het beste doen. Hij blijft zich inzetten voor het buurthuis en verwaarloost zo zijn relatie. Pierrot heeft een nieuw project gevonden in Sonja, een alleenstaande vrouw die het financieel zeer moeilijk heeft. Pierrot wil haar uit de nood helpen en zorgt ervoor dat ze aan de slag gaat in het naaiatelier van MVM. Hij organiseert ook een groot sinterklaasfeest in het buurthuis.

Tijdens de feestdagen gaat de familie naar Frankrijk voor de verjaardag van de bomma te vieren, maar Pierrot blijft thuis om in het buurthuis te blijven werken. Wanneer Pierrot van de bomma te horen krijgt dat Kobe uit de instelling ontslagen is, polst hij bij zijn kotgenoten of Kobe welkom is. Kobe verhuist nadien zijn spullen naar het studentenhuis van Pierrot, Evy en Leen.

Pierrot merkt dat het buurthuis absoluut niet populair is bij jongeren en wil zich verdiepen in de jongerencultuur. Hij maakt zijn opwachting op een pleintje in Mechelen waar steeds verschillende jongeren rondhangen. Hij komt er in contact met twee rivaliserende bendes, onder leiding van enerzijds Niko Schuurmans en anderzijds Sasha Verhegstraete. Pierrot slaagt er in eerste instantie niet in om contact te zoeken omdat ze zeer argwanend zijn tegenover hem. Pierrot heeft enkele ideeën om het pleintje mooier te maken en hij wil die aan het gemeentebestuur voorstellen. Nadien organiseert Pierrot een basketbalmatch om de jongeren bij elkaar te krijgen, maar die loopt al snel uit de hand door een ruzie. Het plein wordt volledig vernield en de gemeente steekt de schuld bij Pierrot.

De basketbalring is gestolen en via via komt Pierrot bij Niko terecht. Eenmaal bij hem thuis komt Pierrot te weten dat Niko enorm geboeid is door muziek. Pierrot wil een free podium organiseren en hoopt dat Niko wil optreden, om aan de buitenwereld zijn talenten te kunnen tonen. Het buurthuis is ondertussen kort en klein geslagen. Gaston en Pierrot vragen zich af of het vandalisme iets te maken heeft met de jongeren van het basketpleintje. Feit is dat de ruzies tussen Niko en Sasha uit de hand aan het lopen zijn.

Pierrot komt te weten dat de vriendin van Sasha - Malika Van Gils - kan zingen en overtuigt haar om ook op te treden op het free podium. De avond van het free podium eindigt in mineur wanneer er gevechten uitbreken. De ravage in Dimi’s café is groot en hij is in alle staten. Pierrot kampt als organisator van het optreden met een schuldgevoel. Hij vindt van zichzelf dat hij een slecht sociaal werker is, want in plaats van conflicten op te lossen maakt hij er nieuwe bij.

Na het fiasco in het café van Dimi wil Pierrot het over een andere boeg gooien. Hij wil de twee bendes bij elkaar brengen en probeert Malika en Niko ervan te overtuigen om samen muziek te maken. Op deze manier wordt The Project gebeuren, maar er duiken al snel complicaties op. Sasha is absoluut tegen dit idee en wil niet dat Malika er aan meewerkt. Zij ziet het idee zelf wel zitten en gaat steeds stiekem naar de repetities. Pierrot plant een eerste optreden voor de groep, maar ondertussen komt Sasha het nieuws over The Project toch te weten. Sasha bedreigt Niko, die op zijn buurt Sasha onder handen neemt met zijn vrienden om ervoor te zorgen dat hij het concert niet zal verstoren.

Familie4188.jpg
Familie4193.jpg
S19 afl54 01.jpg
Familie video04 0.jpg
Familie4263.jpg
Familie4283.jpg
Familie4297.jpg
Familie4312.jpg
Familie4356.jpg
S19 afl223 01.jpg

Pierrot aanvaardt niet dat Malika haar muzikale droom wil opgeven omdat Sasha tijdens het concert van enkele dagen geleden in mekaar werd geslagen. Feit is dat ze niet langer met Niko wil samenwerken.

Twee maanden later

Sasha wil ook niet dat Malika met The Project stopt en sluit vrede met Niko om haar hiervan te overtuigen. Het lukt Pierrot om de groep bij elkaar te houden. Pierrot is in de wolken omdat Malika nu toch de draad van haar zangcarrière wil oppikken. Evy krijgt ondertussen zeer slecht nieuws over haar vader, maar ze vindt geen steun bij Pierrot omdat hij het te druk heeft. Bovendien heeft Pierrot herexamens in september, maar heeft hij niet de motivatie om te blokken. Hij maakt de drastische beslissing om zijn studies stop te zetten en zich volledig te concentreren als manager van The Project.

Pierrot zoekt een muziekstudio en sponsors om een demo op te nemen, maar dat verloopt niet van een leien dakje. Hij krijgt de hulp van producent Tino Hendrickx, maar Evy vertrouwt de man niet. Tino zorgt al snel voor een tweestrijd in de groep wanneer hij Malika en Niko kan overtuigen dat Pierrot geen goede manager is. Ze willen dat Pierrot ermee ophoudt, maar hij laat zich niet zomaar wegsturen en zorgt voor een eerste succes. Hij wil een eigen platenlabel starten met het geld dat Evy van haar vader geërfd heeft. Hoewel Evy bereid is om een fortuin in het platenlabel van Pierrot te investeren, gelooft Nico niet dat het project kans op slagen heeft. Dankzij de hulp van Tino lukt het om het label op te starten, maar hij is nog steeds van mening dat Pierrot niet de juiste manager voor de groep is.

Leen wil niet langer dat de repetities doorgaan in het studentenhuis en Pierrot moet op zoek naar een repetitielokaal. Als manager boekt hij weinig succes en Niko en Malika beginnen te twijfelen. Niko contacteert stiekem Tino, die dan toch zijn schouders onder het project zet. Pierrot heeft het er moeilijk mee dat Tino alleen oog heeft voor Malika, want hij wil haar lanceren als solo-zangeres. Tino vermoedt dat Pierrot verliefd is op Malika en waarschuwt hem professioneel te blijven. Tino kan ervoor zorgen dat Niko met The Project stopt en ook de samenwerking met Malika blijft een vraagteken. Het ziet ernaar uit dat de groep split, al wil Pierrot dit voorkomen. Tijdens een zwak moment belanden Pierrot en Malika samen in bed en voelt Pierrot zich enorm schuldig tegenover Evy.

Pierrot probeert Malika te ontwijken die ondertussen de kans krijgt om bij een groot label aan te sluiten. Onder lichte dwang van Tino wil ze tekenen, omdat hij hierdoor enorme winst kan maken. Pierrot vreest dat hij op die manier Malika voor altijd zal verliezen en probeert haar tegen te houden. Wanneer Evy te weten komt dat Pierrot haar bedrogen heeft, maakt ze een einde aan hun relatie. Ze wil bovendien dat hij zo snel mogelijk verhuist. Evy kan de aanwezigheid van Malika en Pierrot niet meer verdragen en ook bij Niko krijgt Pierrot geen krediet meer.

Pierrot slooft zich uit om het goed te maken met Evy en Niko, maar het vertrouwen bij Evy is volledig zoek. Ze staat toe dat hij toch in het studentenhuis blijft wonen, want hij vindt niet meteen onderdak. De platendeal van Malika is op een sisser afgelopen en ze laat Tino als manager gaan waardoor ze terug bij The Project kan komen. Pierrot gaat ondertussen op zoek naar extra inkomsten en laat zich samen met Sasha inschrijven in het ziekenhuis voor een medicijn te laten testen.

Pierrot wil zich opnieuw inzetten voor het goede doel in Afrika en wil samen met Niko en Sasha een project op poten stellen om muziekinstrumenten te verzamelen. Er wordt ook een benefietconcert georganiseerd in de Jan en Alleman om extra centen te verdienen. Pierrot zet zichzelf als zanger voor de microfoon en laat een zware indruk achter bij zijn vrienden en familie. Dankzij de hulp van Bert Van den Bossche en Mathias Moelaert lukt het om de regeling van de muziekinstrumenten te doen slagen. Nadien besluit Malika om te vertrekken uit The Project en samen met Sasha zich te concentreren op hun relatie.

Na het vertrek van Malika lijkt de groep een beetje stil te vallen en probeert Evy haar ex-vriendje aan te sporen om terug actie te ondernemen. Hij heeft echter andere zorgen en start de zoektocht naar een job. Hij vindt zijn droomjob bij de cultuurdienst van de stad, maar verzwijgt dat hij zijn diploma nooit gehaald heeft voor zijn overste Gerda Donckers. Zij blijft voortdurend naar zijn diploma vragen, waardoor Pierrot zijn studies wil hervatten om zo snel mogelijk zijn diploma toch in handen te krijgen. Pierrot geraakt oververmoeid maar blijft doorblokken en verwaarloost The Project. Pierrot moet nu nog alleen zijn thesis afwerken en gebruikt hiervoor Niko als onderwerp, tot groot ongenoegen van de jongeman. Het is wel dankzij dit onderwerp dat Pierrot geslaagd is en zijn diploma in ontvangst mag nemen.

Tussen Pierrot en Evy lijken de plooien gladgestreken, maar ze wil gewoon vrienden blijven. Toch vraagt hij haar mee naar het huwelijk van Peter Van den Bossche en June Van Damme. Eenmaal daar valt zijn mond open wanneer hij zijn moeder en Dimitri Roels ziet kussen.

Familie 221010 teaser 0.jpg
Familie 1901 review 0.jpg
Familie4457.jpg
Familie4533.jpg
Familie4542.jpg
Familie4577.jpg
Familie4647.jpg
S20 4647 01.jpg

Op het huwelijk van Peter en June ziet Pierrot zijn moeder kussen met Dimitri Roels. Rita wil haar relatie met Dimi niet langer verstoppen en ze speelt open kaart over haar gevoelens. Pierrot werkt ondertussen nog steeds op de cultuurdienst van de stad en voelt er zich volledig thuis. Hij neemt het bij zijn huisgenoten zelfs op voor zijn saaie collega Gerda Donckers. Omdat Evy zich sierlijk verveeld wanneer Pierrot aan het werken is, zoekt ze steeds meer het gezelschap van Niko Schuurmans op.

Niko is van mening dat Pierrot zich niet genoeg inzet voor The Project nu hij een vaste job heeft. Feit is dat Pierrot een evenement organiseert, en The Project niet wil inschakelen voor het programma. Nadien krijgt Pierrot het weer aan de stok met Niko wanneer hij te weten komt dat hij aan straatraces deelneemt en zelfs Evy meesleurt. Wanneer Pierrot ook nog eens Anna en Albert uitnodigt om te blijven logeren in het studentenhuis, is het hek helemaal van de dam.

Gerda neemt Pierrot in vertrouwen wanneer ze al enkele keren lastig gevallen wordt door een collega met losse handjes. Pierrot wil te weten komen wie die man is en zijn goede vriendin Gerda helpen om hem aan te klagen. Gerda heeft bang om haar job te verliezen en wil zwijgen. Uiteindelijk blijkt ze gelijk te hebben wanneer ze ontslagen wordt en Pierrot voelt zich schuldig. Hij zorgt ervoor dat Gerda aan de slag gaat als directiesecretaresse bij VDB Electronics.

Rita belandt in het ziekenhuis met een tumor en Pierrot voelt zich verantwoordelijk om voor haar te zorgen. Hij neemt zelf verlof op het werk zodat hij bij haar kan zijn, maar Pierrot ontdekt al snel dat hij de zorg van zijn moeder onderschat heeft.

Wanneer Marie-Rose De Putter met Leen iets gaat eten op restaurant, is ze er zeker van dat ze Dirk Cockelaere gezien heeft, de biologische vader van Pierrot. Leen biecht aan Pierrot op dat zijn vader in het land is en Pierrot vraagt zich af of hij toenadering zal zoeken. Ook Rita wordt op de hoogte gebracht, maar wil niets met de man te maken hebben. Pierrot wil zijn vader niet opzoeken, maar gaat toch langs bij zijn moeder om meer informatie te krijgen. Rita wil het hoofdstuk terug sluiten, maar Pierrot is nieuwsgierig en zoekt waar zijn vader werkt. Hij gaat Dirk een bezoekje brengen en is aangenaam verrast.

Nadien zit het er naar uit dat Dirk niet zit te wachten op veel contact en hij laat amper nog iets van zich horen. Pierrot vreest dat de verhalen van zijn moeder toch kloppen, tot Dirk van gedachte veranderd. Hij besluit langer in België te blijven en zijn zoon te leren kennen. Pierrot en Dirk proberen de verloren tijd in te halen en gaan terug samen op pad. Rita heeft het hier ontzettend moeilijk mee en weigert enig contact met hem. Pierrot maakt zich ook zorgen wanneer Rob duidelijk maakt dat hij Dirk wil ontmoeten, maar tot zijn grote verbazing kunnen de twee het goed met elkaar vinden.

Rita schakelt privé-detective Jef Lits in om het doen en laten van Dirk te onderzoeken en ze plant zaadjes van ontrouwen bij Pierrot. Ze stelt hem voor de keuze: hem of haar. Pierrot kiest voor zijn moeder, maar stelt zich vragen bij haar keuze om een detective in te huren. Dirk is het beu dat Pierrot hem negeert en hij maakt zijn opwachting in Leuven om zijn versie van de feiten te geven. Door dit gesprek komt Pierrot met nog meer vragen te zitten en op aanraden van Evy gaat hij met de bomma praten. De bomma vertelt Pierrot de volledige waarheid over zijn kindertijd en het verleden van zijn moeder en Dirk.

Pierrot confronteert zijn moeder met de feiten uit haar verleden die hij te weten is gekomen. Ondertussen komt ook Dimi alles te weten via Marie-Rose en hij vertrekt alleen op wereldreis. Voor Rita wordt het allemaal te veel en ze begint terug te drinken. Pierrot wil niets liever dan dat zijn moeder zich laat opnemen om haar verslaving aan te pakken en hij vraagt aan Rob om haar te overhalen. Rita verdwijnt van de ene dag op de andere en de familie start de zoektocht naar haar. Pierrot blijft dag en nacht op straat rondhangen, in de hoop dat hij zijn moeder zal terugvinden.

Familie4667.jpg
Familie s20 afl4736 01.jpg
Familie4762.jpg
Familie4770.jpg
Familie afl4780 01.jpg
Familie afl4802 01.jpg
Familie afl4806 03.jpg
Familie afl4813 02.jpg
Familie afl4823 04.jpg

Pierrot en Evy krijgen te horen dat er een brand was in de gebouwen van VDB Electronics en dat Rob vermoord is teruggevonden. Rita is verdachte nummer 1 omdat zij gespot werd aan de gebouwen van het bedrijf en bovendien voortvluchtig is. Pierrot staat erop de begrafenis van Rob zelf te regelen, maar het parket wil zijn lichaam niet vrijgeven.

Ondertussen duikt Rita terug op wanneer ze een krantenartikel leest over de brand en de moord op Rob. Ze gaat vrijwillig naar de politie om zich aan te geven, al herinnert ze zich niets meer van de avond zelf. De bewijzen tegen Rita stapelen zich op en het ziet er naar uit dat ze naar de gevangenis zal moeten wegens brandstichting en moordslag. Pierrot brengt zijn moeder een bezoekje in de gevangenis en begint in te zien dat zijn moeder misschien echt de dader was van de brand.

Het komt tot een assisenproces waar ook Pierrot opgeroepen wordt als getuige. Pierrot ziet er huizenhoog tegenop om te getuigen, vooral omdat hij niet helemaal overtuigd is van zijn moeders onschuld. Andere familieleden worden ook opgeroepen en zelfs haar ex-vriend Dimitri Roels is van de partij. Het is uiteindelijk Peter die de onschuld van Rita kan bewijzen en ze wordt over heel de lijn vrijgesproken. Bert, de echte dader, wordt naar de gevangenis overgebracht.

Nu Rita terug naar huis komt, kunnen Pierrot en Evy niet langer in haar appartement blijven wonen. Omdat ook het studentenhuis niet langer een optie is, nemen ze tijdelijk hun intrek bij Jan en Linda.

Pierrot en Evy willen een lange reis maken om de gebeurtenissen een plaats te geven, maar ze raken het niet eens over een reisbestemming. Pierrot wil dolgraag naar Afrika gaan, waar hij zijn hart sowieso al verloren heeft. Hij probeert Evy te overtuigen met een Afrikaans feestje in de Jan en Alleman en uiteindelijk stemt Evy toe. De twee vertrekken voor enkele weken.

Wanneer de twee enkele weken later terugkeren, zijn hun reisverhalen niet echt hetzelfde. Pierrot had stiekem een afspraak geregeld met Vredeseilanden, zodat hij en Evy er vrijwilligerswerk konden doen. Pierrot heeft bovendien de kriebels gekregen voor meer vrijwilligerswerk en dat heeft allemaal te maken met zijn ontmoeting met Leki.

Evy kan haar jaloezie maar moeilijk verbergen, en haar omgeving vraagt zich af wat er juist gebeurd is in Afrika tussen Pierrot en Leki. Pierrot start samen met Leki een actie om enkele hulpgoederen naar Benin te krijgen, en werkt aan dit project tijdens zijn werkuren in het gemeentehuis. Ondertussen wil Evy graag gaan samenwonen, maar Pierrot heeft duidelijk andere prioriteiten.

Nadien blijven de irritaties zich opstapelen bij Evy omdat Pierrot alleen nog maar met zijn hoofd in Afrika zit. Pierrot geeft zijn ontslag bij de cultuurdienst, maar ondertussen heeft Evy wel het perfecte huisje gevonden voor hun twee. Pierrot vertelt echter dat hij terug naar Benin zal keren na de feestdagen, waardoor ze hun plannen opnieuw moeten opbergen.

In Benin zoekt Pierrot opnieuw contact met Leki en gaat hij opnieuw aan de slag voor Vredeseilanden. Na een lange dag belanden Pierrot en Leki echter samen in bed en via een mailtje laat hij aan Evy weten dat hij langer dan gepland in Afrika zal blijven. Anna komt dit te weten en vindt het gedrag van haar kleinzoon allesbehalve netjes. Ze eist dat hij terug naar huis komt om de ruzie met Evy bij te praten. Pierrot kan zijn geheim niet langer verzwijgen en biecht aan Evy op dat hij haar bedrogen heeft met Leki. De twee gaan definitief uit elkaar.

Pierrot gaat opnieuw op zoek naar een job en begint in de Jan en Alleman te werken, al wordt het snel duidelijk dat die job absoluut niets voor hem is. Zeker wanneer Pierrot een nieuw project vindt om zijn tanden in te zetten. Hij wil namelijk de prostituee Chadi helpen door haar van de straat te halen. De pooier van Chadi is hier niet voor te vinden en bedreigt Chadi waardoor ze in het ziekenhuis terechtkomt met ernstige verwondingen.

Pierrot wil Chadi beschermen en vraagt aan zijn moeder om haar tijdelijk in huis te nemen. Rita ziet dat niet zitten en Pierrot gaat uiteindelijk met Chadi naar de zee, waar ze tijdelijk bij Anna en Albert zal logeren. Dit avontuur loopt verkeerd af wanneer Chadi er op een dag vandoor is met de dure broche van Anna.

Na de mislukte poging om Vlaanderen een beetje beter te maken, mist Pierrot Afrika nog meer. Hij solliciteert voor een job bij Vredeseilanden en wordt aangenomen. Hij vertrekt enkele dagen later naar Honduras en neemt afscheid van zijn familie.

Schermafbeelding 2014-03-15 om 09.46.35.png
Guillaume2-300x199.jpg
Familie 5268 04.jpg

Tijdens het kerstfeest van de Van den Bossches komt Pierrot weer even in beeld, wanneer de familie met hem skypet. Enkele weken later krijgt Rita Van den Bossche het verontrustende nieuws dat Pierrot in Honduras vermist is geraakt. Ze slaat helmaal tilt als ze hoort dat er minstens één Belg omgekomen is in Honduras. Uiteindelijk besluit ze om naar Honduras te reizen. Zowel Dirk Cockelaere als Jan willen meereizen. Wanneer ze de reis net willen boeken belt Pierrot naar Rita om te zeggen dat alles goed met hem gaat.

Enkele maanden later krijgt Pierrot te horen dat zijn vader Alzheimer heeft en hij keert terug naar België. Maar wanneer hij samen met Justin Cockelaere en Gail Cockelaere aankomt in België, hadden ze zich hun thuiskomst heel anders voorgesteld. Justin en Gail zijn kwaad omdat Dirk en Nathalie Debie hen niet hebben ingelicht over de euthanasie die binnen enkele weken zal plaatsvinden. Ook Pierrot is ontgoocheld en werkt zijn frustraties uit op Nathalie. Rita is heel blij dat Pierrot voor een paar weken terug in het land is en neemt van dit moment gebruik om terug wat quality time met haar zoon door te brengen. Pierrot gaat ook op bezoek bij Evy Hermans om de plooien glad te strijken na hun breuk.

Uiteindelijk verzoent Pierrot zich met de wens van zijn vader nadat hij gezien heeft hoe erg hij er aan toe is. Dirk had hem namelijk aangezien voor inbreker en reageerde zeer gewelddadig. Dirk neemt enkele dagen later afscheid van zijn gezinnetje en Leen Van den Bossche zorgt ervoor dat hij in alle rust sterft in zijn eigen appartement. Na de begrafenis neemt Pierrot afscheid van Rita, Justin, Gail en Nathalie en keert hij terug naar Honduras.

Tijdens de kerstperiode van 2014 komt Pierrot niet in beeld, maar kan de kijker zijn stem wel degelijk horen via telefoongesprekken met Rita Van den Bossche, die opgesloten zit in de Villa van Marie-Rose en Mathias omwille van de gekantelde tankwagen. Ondertussen verblijft Evy Hermans bij hem in Honduras om te bekomen van haar ontvoering door Menno Van Calster.

Trivia

  • Acteur Guillaume Devos had een kleine gastrol tijdens de 3000ste aflevering als journalist die Jan Van den Bossche lastig valt in het ziekenhuis. 
  • Guillaume Devos verliet in 2012 op eigen initiatief de soap. Hij gaf aan dat hij was uitgekeken op de rol van Pierrot als voortdurende wereldverbeteraar. Hij sloot een terugkeer op lange termijn niet uit, maar enkel als Pierrot voortaan 'stouter' zou mogen zijn.
  • In de aflevering van 20 mei 2011 (Aflevering 4630) wordt nog eens de volledige naam van Pierrot vermeld: Pierrot Charles Marleen Paulus Van den Bossche. Dit is een verwijzing naar de overleden overgrootvader Charles Van den Bossche, overleden tante Marleen Van den Bossche en overleden broer Paul Van den Bossche.

Generiek

Galerij

Foto's

Lees Meer

  • Voor meer informatie over het liefdesleven van Pierrot, zie hier.
  • Voor meer informatie over de affaires van Pierrot, zie hier.