FANDOM


Pieter 'Pedro' De Deyn
Seizoenen 1920 PedroProfiel
Eerste verschijning Aflevering 4215 - 18 november 2009
Laatste verschijning Aflevering 4518 - 10 januari 2011
Gespeeld door Jef Ravelinghien
Kinderen -
Ouders Maria De Deyn en † onbekend
Huidige categorie Vorige Nevenpersonages
Algemene InformatieFamilie en LiefdeslevenBeroepslevenVerhaallijnenGalerijFoto'sLees Meer

Algemene Informatie

Pieter De Deyn is een nevenpersonage dat van 18 november 2009 tot en met 10 januari 2011 vertolkt wordt door Jef Ravelinghien

Familie en Liefdesleven

Pieter is de zoon van Maria De Deyn. Hij heeft één oudere broer. Wanneer Maria opduikt, wordt het al snel duidelijk dat Pieter haar oogappel is. Ze is enorm fier op haar zoon en zijn carrière als professionele danser. Tijdens één van zijn danslessen leert Pieter Mieke Van den Bossche kennen. De twee hebben een relatie die uiteindelijk op de klippen loopt omdat Mieke het niet kan vinden met zijn moeder.

Beroepsleven

Pieter, die liever aangesproken wil worden als Pedro, is een professionele danser en geeft flamencolessen aan koppels. Hij heeft echter de droom om aan de wereldtop te geraken. Wanneer Pieter de kans krijgt om in Sevilla te dansen, wil hij die met beide handen aannemen. Het noodlot slaat toe wanneer Pieter zijn been breekt en misschien nooit meer zal kunnen dansen.

Verhaallijnen

Mieke Van den Bossche wordt tegen haar zin meegenomen naar de flamencoles van Pieter door haar toenmalige beste vriendin en collega-verpleegster Morgane Maes. Pieter heeft Mieke meteen in de gaten en de twee voelen zich tot elkaar aangetrokken. Hij geeft zijn nummer en hoopt eens te kunnen afspreken met haar. Morgane probeert de twee nadien te koppelen, maar krijgt er al lang spijt van wanneer Mieke vertelt dat ze een relatie wil met Pieter.

Morgane wil haar beste vriendin niet zomaar verliezen en is van mening dat Mieke eerst nog wat moet fladderen voor ze aan een relatie begint. Ze gaat met Pieter praten en vertelt hem dat Mieke niet klaar is voor een relatie. Wanneer Mieke de twee samen betrapt op café, trekt ze de verkeerde conclusies en probeert Pieter het terug goed te maken met haar. Pedro probeert Mieke voor zich te winnen door Morgane voor schut te zetten tijdens de dansles. Mieke steekt haar interesse voor Pieter niet weg, maar moet tijdelijk afscheid van hem nemen wanneer hij voor enkele maanden naar Spanje trekt voor een opleiding.

Pieter keert terug uit Spanje en loopt Mieke opnieuw tegen het lijf. Morgane is jaloers omdat alle aandacht van Mieke opnieuw naar Pieter gaat. De twee worden een koppel en Mieke gedraagt zich als een verliefde puber met Pieter in de buurt. Samen met Pieter gaat Mieke ook naar het huwelijk van June Van Damme en Peter Van den Bossche.

Pieter is bijna volledig ingetrokken bij Mieke Van den Bossche en voor Morgane Maes is de maat vol. Ze vertrekt plots naar Spanje en laat haar leven in België achter. Mieke probeert het vertrek van Morgane geheim te houden in het Algemeen Ziekenhuis door dubbele shiften te draaien. Pieter vindt dat het zo niet langer kan en probeert zijn vriendin aan te sporen om eerlijk te zijn tegen dokter Victor Praet.

Mieke wil niet luisteren en Pieter gaat op zoek naar Morgane, met weinig resultaat. Voor hem is de maat vol en hij pakt zijn koffers. Zijn boodschap is zeer duidelijk, want Mieke besluit eindelijk het grote gesprek aan te gaan met Victor.

Pieter kan in de dansschool van Sevilla aan de slag gaan en hij vraagt aan Mieke om met hem naar Spanje te verhuizen. Zij twijfelt of ze dit avontuur wil aangaan. Tot Pieter een ernstige blessure oploopt tijdens het dansen. Hij wil zijn droom niet zomaar opgeven en denkt eraan om toch naar Sevilla te gaan, ondanks zijn blessure. Mieke is overbezorgd en doet er alles aan om hem in België te houden.

Wanneer zijn been weer aan de beterhand is, moest Pieter babysitten op Louise Van den Bossche. Tijdens een verkeerde beweging, scheurt hij zijn achillespees en belandt hij in het ziekenhuis. Hij moet geopereerd worden en zijn bezorgde moeder Maria komt hem bezoeken. Mieke en Maria leren elkaar zo voor het eerst kennen, maar Mieke kan het absoluut niet met haar vinden. Ze behandelt Pieter als een kleine jongen en is overbezorgd. Bovendien probeert ze hem te hard te pushen om opnieuw te dansen, ook al zal dat niet meer gaan met zijn blessure.

Pieter wil maar niet inzien dat de komst van zijn moeder een serieuze ballast is voor zijn relatie met Mieke. Mieke stelt hem uiteindelijk voor de keuze: zij of Maria. Pieter weigert te kiezen en voor Mieke is het duidelijk. Ze maakt een einde aan hun relatie.

Galerij

Fotos

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.