FANDOM


Pim Mariën
Seizoenen 1718 Portret-pim
Eerste verschijning Aflevering 3830 - 19 april 2008
Laatste verschijning Aflevering 4112 - 18 mei 2009
Gespeeld door Niels Destadsbader
Kinderen -
Ouders Kaat Mariën en † onbekend
Huidige categorie Vorige Gastpersonages
Algemene InformatieFamilie en LiefdeslevenVerhaallijnenFoto's

Algemene informatie

Pim Mariën is een gastpersonage dat van 19 april 2008 tot en met 18 mei 2009 vertolkt wordt door Niels Destadsbader.

Familie en Liefdesleven

Pim is de zoon van Kaat Mariën en de neef van Suzy Mariën. Zijn vader is al geruime tijd overleden en na de dood van zijn moeder wordt Suzy zijn voogd. Tot Pim beslist om alleen te gaan wonen. Hij had een vriendinnetje in Limburg, genaamd Lore, maar zij was een bedriegster.

Verhaallijnen

Suzy Mariën nodigt haar nicht Kaat Mariën en haar tienerzoon Pim uit om de banden terug aan te smeden. Kaat heeft een druk leven als carrièrevrouw en alleenstaande moeder, waardoor ze elkaar niet veel kunnen zien. Kaat hoopt dan ook dat Suzy haar uit de nood wil helpen. Ze moet voor een tijdje naar het buitenland en vraagt of Pim zolang bij haar kan logeren. Suzy overlegt het met haar huisgenoten en Pim is welkom volgens Peter Van den Bossche en Trudy Tack de Rixart de Waremme. Alleen Veronique Van den Bossche ziet het niet zitten om samen te leven met een puber. In tegenstelling tot haar schoonzus voelt Trudy sympathie voor Pim en wil ze de jongen onder haar hoede nemen.

Wanneer Kaat terugkeert uit het buitenland, heeft ze slecht nieuws voor haar nicht. Ze heeft namelijk gelogen en moest een kankerbehandeling ondergaan. Ze wou dit niet aan Pim vertellen om hem niet te belasten met haar ziekte. De behandeling slaat echter niet aan en het ziet er niet goed uit voor Kaat. Ze moeten Pim toch inlichten wanneer Kaat in het ziekenhuis belandt en haar toestand snel achteruit gaat. Samen met Suzy moet Pim een moeilijke beslissing nemen. Kaat sterft in het ziekenhuis, maar vlak voor haar dood vraagt ze aan Suzy om voor Pim te blijven zorgen.

De dood van Kaat zindert nog steeds na bij Pim en hij heeft het moeilijk om zich aan te passen in de villa van Peter Van den Bossche en Trudy Tack de Rixart de Waremme. Hij is voortdurend boos en reageert zijn woede af op een goedbedoelde Suzy Mariën. Wanneer Pim en Suzy naar de vrederechter moeten om de voogdij te regelen, heeft Pim ook een gesprek met een sociaal assistente over Suzy. Pim vertelt dat hij niet bij zijn tante wil wonen en dat hij zich wil laten ontvoogden om alleen te gaan wonen.

Suzy verzet zich tegen de plannen van Pim, maar dat heeft een averechts effect. Suzy besluit in het privéleven van Pim te neuzen en ontdekt zo dat hij een vriendinnetje heeft in Limburg: Lore. Ze confronteert hem hiermee en Pim legt uit dat hij alleen maar bij haar wil zijn. Na een ruzie vertrekt Pim en komt hij niet meer thuis. Suzy schakelt de politie in wanneer hij na enkele dagen nog niets heeft laten horen. Pim en zijn vriendin Lore worden opgepakt door de politie en Suzy is te weten gekomen dat het meisje een bedriegster is.

Pim heeft gebroken met Lore en is naar zijn tante Suzy teruggekeerd, maar de vraag is voor hoelang. Veronique Van den Bossche is in elk geval van mening dat Pim een lastpost is en ze maakt de ene bitsige opmerking na de andere. Suzy beseft dat Pim op zijn eigen benen wil staan en zijn vrienden in Limburg mist. Ze helpt hem in de zoektocht naar een geschikte studio en enkele dagen later neemt hij afscheid van Suzy. Uiteindelijk krijgt Suzy haar ontslag bij de Van den Bossches en verhuist ze zelf ook naar Limburg om dichter bij Pim te zijn.

Trivia

  • Niels Destadsbader heeft samen met Miguel Wiels de titelsong gemaakt voor Generiek 9, die vanaf 4 november 2019 in première gaat.

Foto's

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.