FANDOM


Seizoen 16 Seizoen 17 Seizoen 18

Seizoen 17 is de reeks die loopt van 3 september 2007 tot 27 juni 2008. Het seizoen telt 257 afleveringen.

In september 2007 wordt Generiek 4 aangepast, waarin een aantal extra personages worden opgenomen: Bert Van den Bossche en Suzy Mariën worden toegevoegd. Andreas Mitsides is niet langer in de generiek te zien.

Verder dit seizoen maken we kennis met Paul Jacobs, William Feys, Dimitri Roels en Mathias Moelaert.

Vaste gezichten die verderop het seizoen verdwijnen, zijn achtereenvolgens Joe Bonduono, Guy Maeterlinck, Cixi Lao Tsai, Elke Baertsoen, Lobke Corneel, Isabelle Solie, André Verhelst en Micheline Hoefkens.

Verhaallijnen

150px-familie3634
Bertleiding
Zuidafrike
Familie3661
1494442436
Familie3645
Familie3685
Familie3650
Familie3688
Familie3677
Familie3742
Familie3848
Familie3785
Familie3750
Lobkebedreigd
Familie3713
Onvoeringbrenda
SF17

Joe sterft

Joe is door het raam gegooid door Xavier Latour. Als Marie-Rose De Putter en Peter Van den Bossche dit vernemen haasten ze zich naar het ziekenhuis. Nog geen dag later ontwaakt Joe weer. Maar als Marie-Rose hem vraagt waarom hij zelfmoord pleegde, krijgt hij een hartstilstand. Hij sterft in het bijzijn van Marie-Rose. Die strooit zijn assen uit op Malta.

Het machtspel van Bert

Dankzij het sluwe plannetje van Bert en Veronique, staat Bert nu aan het hoofd van VDB. Peter moest weg en al snel andere familieleden ook. Jan wordt gedegradeerd tot arbeider en neemt zijn ontslag. Ook Rob verliest zijn job wanneer Bert besluit om De Borger en Co op te doeken. Zo wordt Shirley de spion van Bert en zet hij haar en Evy tegen elkaar op. Zijn smerige zet komt ten einde als de bomma hem chanteert.

Zuid-Afrika

Bart en Peter reizen naar Zuid-Afrika om daar voor eens en altijd met Latour af te rekenen. Als ze naar het valse adres gaan, worden ze belaagd door een bende, maar door Peter komen ze vrij. Latour denkt dat ze dood zijn en gaat naar hun hotel om dat te checken. Het duo volgt hun als ze terug vertrekken. Met een geweer tegen zijn hoofd geeft Latour het geld terug. Later verdwijnen Xavier en Christel achter de tralies...

Duister verleden en chantage

Anna snuffelt in wat oude spulletjes. Daar vindt ze de brieven van Pierre, die ze nooit heeft gelezen. Daar staat in dat Bert vroeger in een nazistische beweging zat en dat hij nog allerlei verschrikkelijke dingen heeft gedaan. De bomma gebruikt de brieven uiteindelijk voor Bert te chanteren. Ze staat erop dat Bert terug VDB Electronics over laat aan Peter. Bert is woest.

Els

De verdwijning van Andreas blijft Els achtervolgen. Ze kan hem maar niet loslaten. Wanneer de politie de zoektocht naar Andreas opgeeft, sluit Els zich op in haar kamer. Als Trudy haar terugvindt omringt met foto's van Andreas en kaarsen, is ze bang dat haar beste vriendin opnieuw in een depressie zal geraken. Toch kan Suzy Els ompraten voor terug uit haar kamer te komen en op steun van haar te rekenen.

Biologische vader 

André Verhelst is de biologische vader van Evy. Toch is Evy nog niet helemaal zeker en ze wil dat André een vaderschapstest laat uitvoeren. André reageert woest, maar later komt het terug goed. Hij financiert ook Evy's medische kosten, aangezien ze van hem een hartafwijking heeft overgeërfd. Wanneer Isabelle een einde maakt aan haar relatie, beginnen zij en André weer iets met elkaar. Ze gaan samen naar Frankrijk.

Zwitserland

Het gaat opnieuw niet goed met Cédric. Veronique is bang dat hij opnieuw ernstig ziek zal worden en ze zoekt naar een oplossing. Ze wilt Cédric naar een internaat in Zwitserland sturen, maar Mario is het hier helemaal niet over eens. Volgens haar zal de frisse berglucht hem genezen en uiteindelijk brengt ze hem naar Zwitserland. Later ontslaat Veronique Suzy omdat ze niet meer kan dienen als nanny.

Het kraakpand

Hanneke zit midden in de pubertijd. Ze is een rebelse puber, mede dankzij haar verkeerde vrienden. Op een dag loopt ze weg van huis samen met Lut. Ze verblijven in een kraakpand. Bart en Brenda zijn doodongerust, waardoor Brenda alsmaar meer kalmeerpillen slikt. Plots heeft Hanneke genoeg van de vrijheid. Ze keert terug naar huis, maar dat staat Lut niet zo aan. Ze doet er alles aan om Hanneke het leven zuur te maken.

Het café van Dimi 

Lode zit in de problemen en steelt geld uit de kassa van Den Hannekesnest. Rita gaat weg bij Micheline wanneer die haar vals beschuldigt van de diefstal. Ze wil terug dichter bij haar familie komen wonen en gaat op zoek naar werk. Zo komt ze bij het café van Dimitri Roels terecht. Rita kan er beginnen als serveerster en neemt intrek in het appartement boven het café.

Gokmaffia

Jan is getuige van een gevecht waar een man dood achtergelaten wordt. Het is de gokmaffia, maar ze bedreigen Jan als hij politie erbij haalt. Jan besluit Maarten een verklaring te laten afleggen, maar die wordt onderschept op weg naar de politie. Dankzij Miel en Francine komen ze erachter dat Maarten naar de autosloperij is gebracht. Jan en Bart kunnen juist op tijd Maarten bevrijden uit een wrak.

Veerle is zwanger

Veerle is terug samen met Bjorn. Ze willen hun afgestaan kind terug zien en Veerle wordt zelfs opnieuw zwanger. Hun wereld is even perfect, maar dan steekt de vader van Veerle er een stokje voor. Hij wil koste wat het kost het koppel uiteen krijgen en door een buikstoot van Bert verliezen ze het toekomstige kind. Ze krijgen ook het nieuws dat hun zoon Jurgen autistisch is en in een instelling zit.

Maison Marie-Rose

Marie-Rose wil opnieuw in de modewereld stappen. Het is voor haar geen optie om samen te werken met haar dochter en Línea Veronica dus besluit ze haar oude modehuis Maison Marie-Rose weer op te richten. 

Evy en Pierrot

Tussen Evy en Maarten gaat het al een tijdje iets minder. Daarnaast beginnen Evy en Pierrot dichter naar elkaar toe te groeien. Ontstaat er iets moois tussen de twee?

Stage

Leen doet stage in het Algemeen Ziekenhuis waar ze onder stagementor dokter Paul Jacobs komt te staan. Leen vindt Paul meteen een knappe verschijning en kan het niet laten iets met hem te beginnen. 

De moord op Lobke

Lobke komt te weten dat Pierrot haar bedrogen heeft met Evy en ze breekt volledig met Pierrot. Wanneer even later Paul en Leen haar dood terugvinden is Pierrot meteen verdachte nummer één.. Hij wordt gearresteerd en Rita is er het hart van in. Na lang onderzoek blijkt dat Lobke werd vermoord door Daan, een ex-medestudent die agressief uit de hoek kwam. Pierrot komt terug vrij.

Wiegendood

Suzy zit in haar laatste weken van de zwangerschap en de ruzie tussen Elke is opgelost. Hun kindje wordt geboren: Ruben Mariën. Elke en Suzy zijn in de wolken tot het noodlot toeslaat: het kindje sterft aan wiegendood. Elke is kapot van verdriet en haar relatie met Suzy overleeft dit drama niet. Ze verkoopt De Lork aan Els en verhuist definitief naar Nederland.

De psychopate Nel

Brenda komt terug thuis uit Amerika. Tenminste, dat moest ze, want ze komt nooit thuis. Brenda is ontvoerd door Nel. Als een duif haar komt bezoeken geeft ze een boodschap met hem mee. De duivenmelker ziet het en brengt het briefje naar Bart. Die rijdt onmiddellijk naar Nel. Hij klopt haar neer en opent de kelder waar Brenda in gevangen zit. Nel is ondertussen terug bij bewust zijn en ze sluit Bart bij Brenda op.

Drugslab

Een weekendje Ardennen met Leen, Evy, Pierrot en hun vrienden dreigt totaal uit de hand te lopen. Zij stuiten op een geheim drugslab en worden achtervolgd door een bende die koste wat het kost wil vermijden dat de waarheid aan het licht komt. Wanneer Leen en Veerle zich gaan verstoppen in een grot, valt Veerle verschillende meters naar beneden... Water begint binnen te stromen en Veerle kan niet bewegen. Verdrinkt ze?

Personages

Hoofdpersonages

Nevenpersonages

Terugkerende gastpersonages

Nieuwe gastpersonages

Afleveringen

Voor een overzicht van de afleveringen van seizoen 17, zie hier.

Lees Meer

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.