FANDOM


Seizoen 18 Seizoen 19 Seizoen 20


Seizoen 19 is de reeks die loopt van 31 augustus 2009 tot 25 juni 2010. Het seizoen telt 257 afleveringen.

In augustus 2009 wordt Generiek 5 gelanceerd, waarin een aantal extra personages worden opgenomen: Paul Jacobs, Niko Schuurmans, Malika Van Gils, Morgane Maes en Victor Praet worden toegevoegd. Els D'hollander en Wim Veugelen zijn niet langer te zien in de generiek.

Verder dit seizoen maken we kennis met Arianne Balencourt, Pieter De Deyn, Francis De Ridder, Gerda Donckers en Remko Willaert.

Het personage dat kort terugkeert is Francine Laenen.

De personages die gedurende dit seizoen verdwijnen zijn Gaston Veugelen, Wim Veugelen, Annelies De Vos, Renaat Bosman, Malika Van Gils, Sasha Verhegstraete en Jennifer Verjans.

Verhaallijnen

Familie4147
Afl4147 3
Afl4147 4
Familie4153
Familie4193
Familie4165

Confrontatie met Latour (deel 2)

Peter heeft tijdens de confrontatie met Latour een kogel in de schouder gekregen en moet geopereerd worden. Enkele dagen later vindt de politie het lijk van Sebastien terug. Peter ontsnapt stiekem uit het ziekenhuis en gaat samen met Bert op zoek naar zijn vrouw en dochter. Het tweetal wordt teruggevonden. Tegen de wil van Trudy plaatst Peter haar in een instelling om af te kicken van drugs. Ondertussen geniet Bart van zijn vrijpleiting op de dood van Van Loo en de bedrijfsspionage. Bert ziet een opportuniteit om de jacht te openen op de aandelen van Jet.

De scheiding van Mieke en Wim

Het botert al eventjes niet meer tussen Mieke en Wim. Na haar affaire met Paul beslist Mieke een einde te maken aan haar huwelijk om een toekomst op te bouwen met Paul. Waneer ze hem in Keulen betrapt met een andere vrouw, is Mieke teleurgesteld. Paul geeft toe dat hij een seksverslaving heeft en zich wil laten behandelen. Mieke brengt haar familie op de hoogte van het stuklopen van haar huwelijk. Nadat ze gescheiden is van Wim, verlaten hij en Gaston het appartement van Mieke voorgoed.

Het einde van de bendeoorlog

Malika geeft haar muzikale droom op, omdat Sasha tijdens haar concert in elkaar werd geslagen door Kenny en Driss. Sasha beslist de ruzie met Niko en zijn bende bij te leggen, omdat hij beseft dat Malika haar droom niet moet opgeven. Niko en Iljo sluiten vrede, maar Kenny en Driss weigeren hieraan toe te geven. Malika beslist terug in de muziekgroep te stappen, wat Pierrot de gelukkigste man op aarde maakt. Evy stelt zich vragen over de band tussen haar lief en Malika.

Het huwelijk van Leen en Paul (deel 1)

Leen is elke vrije minuut met de organisatie van haar huwelijk bezig en ze sleurt Jan, Linda en Maarten mee om suitekleren te kopen. Mieke krijgt het Spaans benauwd wanneer Leen haar vraagt als huwelijksgetuige en haar verplicht om samen de trouwjurk te gaan kopen. Wanneer ze weigert, snapt Leen niet waarom haar halfzus geen getuige wil zijn.

Familie4155
Familie4157
Familie4275
Familie4148
Familie4152
Familie4149
Familie4400
Familie4159
Familie4192
Jan.linda fabriek
Familie4161
Familie4195
Familie4166
Familie4351
Familie4169

De komst van Victor

In het Algemeen ziekenhuis heeft iedereen de mond vol over Victor, de nieuwe chirurg die meteen gebombardeerd wordt tot afdelingshoofd. Paul, die deze job al jaren ad interim doet, is hier niet mee gediend en voelt zich gepasseerd. Ook de rest van het personeel kan niet meteen overweg met het nieuwe, serieuze en koele diensthoofd.

Eigen label

Jennifer polst bij Mario hoe hij tegenover de ontwikkeling van een nieuwe, eigen label staat. Mario is enthousiast en legt het samen met het businessplan van Jennifer voor bij Marie-Rose. Zij ziet het wel zitten om het geld van de verzekering te gebruiken voor een eigen label en gaat akkoord.

De dood van André

Evy krijgt zeer slecht nieuws te horen over haar vader. André heeft een beroerte gehad en belandde in een coma. Evy hoopt op begrip en steun van Pierrot, maar hij wordt volledig opgeëist door de muziekband. Een tijdje later krijgt ze van de notaris te horen dat André zijn dochter een erfenis heeft achtergelaten.

Trudy in het afkickcentrum

Peters bezoek aan Trudy blijft door zijn hoofd spoken en hoopt op duidelijke antwoorden van psychiater Celis. Wanneer Trudy ontsnapt uit het afkickcentrum en voor Peters deur staat, moet hij van zijn hart een steen maken en haar terug laten opnemen. Na een zeer moeilijke periode mag Trudy de instelling verlaten.

Veronique naar Spanje

Veronique lijkt op alle fronten de pedalen te verliezen en beslist naar Benidorm te vertrekken om de chaos in haar hoofd te ordenen. Anna stelt voor dat Veronique bij haar en Albert blijft logeren. Wat later verrast ze hen met het nieuws dat ze een klooster in Granada wil doorreizen om er tot rust te komen.

June de verleidster (deel 1)

Tijdens Trudy's verblijf in het afkickcentrum komt June steeds meer en meer over de vloer bij Peter. Tijdens een gezellig avondje bij hem thuis maakt June Peter duidelijk dat ze gevoelens heeft voor hem. Hij kiest echter voor zijn gezin, wat ze moeilijk kan verkroppen. Wat later laat June haar oog vallen op Bert.

Schoolverlater

Evy slaagt er niet in om Pierrot te motiveren om voor zijn herexamens te blokken. Pierrot vertelt haar dat hij gaat stoppen met zijn studies en zich te concentreren op muziek. Brenda kampt met een soortgelijk probleem, want Bart is doof voor haar argumenten om terug aan het werk te gaan bij VDB Electronics.

De verkoop van Dimi's café (deel 1)

In de fabriek van VDB Electronics krijgen Maarten en Jan het zwaar aan de stok met de ploegbaas, met als gevolg dat Maarten ontslagen wordt. Ondertussen is Dimi's café al drie maanden te koop en krijgt Maarten het idee om dit over te nemen. Jan geeft zijn ontslag bij VDB Electronics om mee in het café te stappen.

Aandelen

Na Barts vrijpleiting wil Peter de aandelen die in Jets bezitting zijn terugkrijgen. June maakt duidelijk dat de Japanners dit niet vanzelfsprekend vinden en willen dat VDB Electronics deze terugkoopt. Peter vindt het onredelijk dat hij voor zijn eigen aandelen moet betalen en schakelt Balencourt in.

The Project

Malika heeft haar ontslag genomen bij het restaurant waar ze werkte om haar tijd te steken in de opstart van muziekgroep The Project. Hiervoor krijgt de vriendengroep de hulp van Tino, die hen een contract aanbiedt. Nadat blijkt dat hij alle rechten en winst voor zichzelf wil houden, beslist Pierrot het niet te ondertekenen.

Het huwelijk van Leen en Paul (deel 2)

Morgane is van mening dat Mieke niet wil inzien dat Paul nog steeds seksverslaafd is. Op Leens huwelijksdag beslist Mieke haar zus in te lichten over haar affaire met Paul, nadat hij haar de dag zelf nog probeerde aan te randen. Leen blaast haar huwelijk onmiddellijk af en verbreekt het contact met beiden.

Nieuwe liefdes

Mario geeft toe dat hij geen gevoelens meer heeft voor Veronique. Hij doet slechts schijn zodat Cédric hier niets van zou merken. Jennifer kan het steeds beter en beter met Mario vinden en begint stiekem een relatie met hem. Ondertussen leert Veronique Julio kennen in Granada. De twee belanden met elkaar in bed.

Poging tot verkrachting

Tijdens hun eerste optreden leren de groepsleden van The Project Alain kennen. Hij zorgt voor een nieuw optreden. Dit doet Alain blijkbaar niet zonder bijbedoelingen: wanneer hij Malika een lift naar huis aanbiedt, probeert Alain haar te verkrachten. Aangezien Malika geen klacht wil neerleggen, beslissen Niko en Iljo hem tussen te pakken.

Familie4172
Familie4177
Familie4194
Familie4188
Familie4175
Familie4180
Familie4176
Familie4182
Familie4259
Familie4207
Familie4206
Familie4174

Het ongeval van Gert

In het ziekenhuis is Mieke kwaad op Paul omdat hij haar niet heeft gebrieft over patiënt Gert. Gert heeft een ongeval gehad waardoor zijn onderlichaam helemaal verlamd is. Doordat ze veel te emotioneel omgaat met de patiënt, wordt Mieke verliefd op Gert. Leen probeert vervolgens Gert voor haar te winnen wanneer ze dit te weten komt.

Lisa zwanger

Lisa voelt zich ellendig en moet steeds overgeven. Wanneer ze Bert vertelt dat ze zwanger is, is hij woest. Bert vertelt Lisa dat hij onvruchtbaar is en het kindje onmogelijk van hem kan zijn. Uit de uitslag van de vaderschapstest blijkt dat Bert werkelijk vader wordt van Lisa's kind.

Erfenis

Evy beslist de gronden van haar vader te verkopen. Ze begint stilaan te beseffen dat ze een rijke vrouw is geworden. Pierrot zou graag met dat geld een eigen platenmaatschappij en artiestenbureau willen oprichten. Tegen Leen haar raad in beslist Evy toch al haar geld in The Project te pompen.

June de verleidster (deel 2)

Jet wil VDB Electronics over te nemen door een sluw spel te spelen. June moet proberen de aandelen van Peter te bemachtigen. Om Bert aan haar kant te krijgen, verleidt June hem. De twee belanden met elkaar in bed. Doordat Bert zijn aandacht enkel nog besteed aan June, beslist Lisa hem te verlaten.

Persoonlijke assistente

Victor stelt Leen aan als zijn persoonlijke assistente. Voor Paul is dit een bittere pil om te slikken. Hij reageert zijn frustratie af door te suggereren dat Leen iets heeft met het diensthoofd. Sinds Victor Leen aangesteld heeft als zijn persoonlijke assistente geniet ze er van om Mieke te kleineren.

Kasteelheer

Peter geeft een toekomst met Trudy nog een kans en beslist haar te verrassen met de aankoop van een kasteel. Peter wil zijn loft en aandelen verkopen en een nieuw leven beginnen als kasteelheer. Hij wil zich gaan bezighouden met de productie van wijn. Peter krijgt echter van Ariane te horen dat de zaak rond de aandelen traag vordert.

De wraak op Paul

Victor laat zowel Leen als Paul naar een oplossing voor Gert zoeken. Door Leens onderzoek blijkt dat er nog een kans tot herstel is. Paul wordt helemaal afgekraakt door Victor, omdat hij niets op papier heeft kunnen zetten. Ook de rest van het personeel laat hem links liggen en gaat naar de verjaardag van Morgane in plaats van de zijne.

Gestolen collectie in Spanje

Wanneer Veronique in Spanje een vrouw tegenkomt met een kleedje uit de gestolen collectie van MVM, kan ze haar ogen niet geloven. Veronique stapt samen met Julio naar de Spaanse politie, die haar meteen doorverwijst naar de politie in België. Veronique kan niet anders dan terugkeren en neemt afscheid van haar grote liefde Julio.

Misbruikt als kind

Wanneer Trudy Peter samen met Louise in bad zit, krijgt ze flashbacks over haar eigen jeugd. Trudy beseft dat ze als kind misbruikt werd en vertelt dit aan psychiater Celis. Wanneer Peter haar dan ook nog eens verrast met een nieuwe woning, meer bepaald een kasteel, reageert Trudy emotioneel in plaats van gelukkig.

De nieuwe kantoren van VDB

Bert wil de maquette van de nieuwe kantoren onthullen tijdens een grote receptie en eist een optreden van The Project. Pierrot staat bijgevolg voor de zware opdracht om Malika te overtuigen de micro opnieuw in de hand te nemen na het voorval met Alain. Hij kan haar echter overtuigen. De receptie wordt een groot succes.

Familie4204
Familie4197
Familie4232
Familie4345
Familie4384
Familie4224

De verkoop van Dimi's café (deel 2)

Dimi wil op wereldreis vertrekken en hij besluit zijn café te verkopen. Jan heeft inmiddels zijn ontslag gegeven als arbeider bij VDB en hij wil het café overkopen. Linda vindt het een verschrikkelijk idee maar Jan heeft ondertussen hun appartement al te koop gezet. Uiteindelijk nemen Jan, Linda, Guido en Maarten hun intrek in het oude appartement van Dimi en hernoemen ze het café de 'Jan en Alleman'.

De verhuis van Morgane

Na de breuk met Wim woont Mieke weer alleen in haar appartement. Mieke laat zich op sleeptouw nemen door collega Morgane en bekent haar zelfs dat ze iets gehad heeft met Paul. Een tijdje later neemt ze zelfs haar intrek bij Mieke nadat Morgane te veel problemen heeft met haar huisbaas. De twee vriendinnen beleven samen de tijd van hun leven

Oosterse massage

Het huwelijk tussen Peter en Trudy vertoont echter barsten en het is maar de vraag of ze bij elkaar kunnen blijven. Peter probeert zijn vrouw terug voor hem te winnen door een kasteel te kopen omdat Trudy goede herinneringen heeft aan haar jeugd. Trudy wil echter helemaal niet in een kasteel wonen omdat ze trauma's heeft overgehouden aan haar grootvader. Het koppel gaat uit elkaar. Trudy stort zich op de spiritualiteit samen met Els terwijl Peter een relatie begint met zakenvrouw June Van Damme.

Mieke en Pieter

De vriendschap van Mieke en Morgane komt onder druk te staan wanneer Mieke een relatie begint met dansleraar Pieter 'Pedro' De Deyn.

Onenightstand

Het project komt echter in gevaar wanneer Pierrot en Malika een onenightstand hebben en Evy dit te weten komt. Ze wil Pierrot nooit meer zien en dat brengt het muziekgroepje in gevaar.

Het verleden van Victor

Victor heeft het moeilijk met zijn gevoelens te tonen omdat hij jaren geleden zijn vrouw verloren is op de operatietafel. Leen is meteen geïnteresseerd in Victor en ze start de operatie 'Ontdooi Victor'. Het loopt echter slecht af wanneer Victor haar plannetje te weten komt.

Boottocht

Filip, een celmaat van Bart, komt vrij uit de gevangenis en zoekt zijn oude kameraad weer op. Samen maken ze plannen om een wereldreis te maken met een bootje. Brenda denkt dat Bart volledig in zijn midelifecrisis terecht gekomen is en ze kan het niet uitstaan dat Bart zoveel tijd doorbrengt met Filip. Wanneer Brenda door haar fitnessketen naar het buitenland moet, besluit ze Bart te verlaten. 

Miskraam

Lisa, de ex-vriendin van Bert, staat voor zijn deur. Ze is zwanger en ze wil dat Bert zijn verantwoordelijkheden neemt. Bert neemt deze taak echter te serieus en is te overbezorgd. Wanneer Lisa een miskraam heeft, is Bert kapot van verdriet en hij geeft Lisa ook onmiddellijk de schuld omdat ze niet gedaan heeft wat hij gevraagd heeft.

De mysterieuze ziekte

Wanneer Bart en Brenda willen scheiden door de vele ruzies, zit Hanneke in zak en as. Ze bedenkt een plan om haar ouders terug dichter bij elkaar te brengen. Ze doet alsof ze niet goed meer op haar benen kan staan. Het steekt alleen een beetje tegen wanneer ze van haar ouders naar het ziekenhuis moet om haar te laten onderzoeken. De dokters kunnen dan ook niet achterhalen welke ziekte Hanneke heeft...

De verslaving van Rob

Rob is verslaafd geraakt aan gokken en hij komt hierdoor in de problemen. Peter vindt het verschrikkelijk dat zijn beste vriend dit doormaakt en hij wil dat Rob professionele hulp gaan zoeken. Rob wordt ontslagen als personeelsdirecteur bij VDB en kan later aan de slag gaan bij de scheepswerf van Mathias.

Het verboden huwelijk (deel 1)

Peter en June zijn een koppel en ze willen met elkaar trouwen. Bert komt echter te weten dat de vorige man van June onder verdachte omstandigheden om het leven is gekomen. Marie-Rose is ervan overtuigd dat June haar echtgenoot vermoord heeft en ze probeert haar zoon te beschermen. Peter gelooft echter niets van het hele verhaal en de trouw gaat door. Op de dag zelf besluiten Veronique en Marie-Rose toch naar de trouw te komen, ook al zijn ze nog steeds er tegen. Maar dan heeft Peter plots zijn twijfels...

Personages

Hoofdpersonages

Nevenpersonages

Terugkerende gastpersonages

Nieuwe gastpersonages

Recasts

Afleveringen

Voor een overzicht van de afleveringen, zie hier.

Huwelijken en scheidingen

Geboortes en sterftes

Trivia

Lees Meer

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.