FANDOM


Seizoen 1 Seizoen 2 Seizoen 3


Seizoen 2 is de reeks die loopt van 31 augustus 1992 tot 28 mei 1993. Het seizoen telt 180 afleveringen.

Tijdens dit seizoen wordt Generiek 1 aangepast, waarin de volgende personages worden opgenomen: Ben Van der Venne en Albert Thielens. Pierrot Cockelaere wordt uit de generiek geschrapt.

Verder dit seizoen maken we kennis met Didier De Kunst, Staf Mertens, Gerard Van de Caveye, Willem Delfosse, Daniël Goormans, Maxim Vermeulen, Patty Peeters, Liliane Faes, Luc Augustyns, Gwen Claus, Christiaan Baertsoen, Hendrik Jacobs, Frank Block en Lovely Van der Venne.

De personages die gedurende dit seizoen verdwijnen zijn Pierrot Van den Bossche, Dirk Demesmaeker, Mohammed El Faroussi, Agnes, Birgit Van den Sompel, Gust De Kimpe en Marleen Van den Bossche.

Verhaallijnen

Aflevering 111 09.44.56

Saint-Tropez (deel 2)

Guido, Veronique en Marie-Rose hebben onderweg naar Saint-Tropez een ernstig verkeersongeluk gehad. Marie-Rose komt er met enkele schrammetjes van af, maar Veronique is haar ongeboren kindje verloren en Guido heeft geen gevoel meer in zijn benen.

Aflevering 111 09.53.26

Peter aangehouden

Peter wordt door de onderzoeksrechter ondervraagd in verband met de aanranding van Birgit. Peter beweert dat hij haar niet aangerand heeft, maar Birgit beweert het tegenovergestelde. Peter wordt aangehouden en naar de gevangenis gebracht.

Seizoen2 MarieRoseCEO4

Marie-Rose CEO

Er wacht Guido een lange revalidatie in het ziekenhuis en hij moet nog wekenlang in een rolstoel blijven. Dankzij de hulp van Marie-Rose leert Guido beetje bij beetje terug stappen. Ondertussen neemt Marie-Rose de touwtjes stevig in handen bij VDB Electronics. Dik tegen de zin van Jan en Babette, die nu extra hard gecontroleerd worden.

Aflevering 115 12.06.07

De dood van Pierrot

Pierrot Cockelaere wordt terug in het ziekenhuis opgenomen. Zijn lichaam stoot het beenmerg terug af en hij verliest zijn rode bloedcellen. Pierrot belandt in coma en bezwijkt aan zijn slepende ziekte in het bijzijn van zijn familie.

Aflevering 112 10.28.38

Nieuwe liefdes

Anna is geopereerd en verblijft in het revalidatiecentrum. Ze ontmoet er de weduwnaar Albert Thielens. De twee blijven elkaar ook buiten het ziekenhuis elkaar ontmoeten en worden een koppel. Ondertussen slaat de vonk ook over tussen Marleen en Ben.

Aflevering 113 11.07.23

Mislukte tweede huwelijksreis

Jan en Monique vertrekken door het ongeval van Guido later dan gepland op tweede huwelijksreis. Bovendien gaan ze niet naar het zuiden van Frankrijk, maar naar de Ardennen en dat is niet naar de zin van Monique. Wanneer ze op een camping Babette tegen het lijf lopen, is dat te toevallig voor Monique. Ze wil onmiddellijk naar huis vertrekken.

Aflevering 116 13.26.26

Het proces van Peter (deel 1)

Peter wordt vrijgelaten in afwachting van het proces en neemt zijn intrek bij nonkel Walter. De dood van Pierrot weegt ook zwaar op hem, maar hij wil liever niet naar de begrafenis gaan. Ook met zijn vader wenst hij geen contact. Wanneer het proces van start gaat, hoopt Peter vooral dat zijn vrienden hem zullen steunen.

Aflevering 118 07.52.33

Simonne verward (deel 1)

Simonne laat de laatste weken een zeer verwarde indruk na. Ze wordt voor het kleinste meningsverschil boos op iedereen, denkt dat ze nog steeds moet opstaan om te gaan werken en vindt bovendien de weg niet meer terug naar huis als ze met de auto naar de vrouwengilde gaat. François wil een specialist raadplegen.

Aflevering 120 09.52.05

Het proces van Peter (deel 2)

In de rechtszaal blijft Peter tegen de rechter vertellen dat hij Birgit niet aangerand heeft en ook Jean-Pierre, Willy en Chantal bevestigen dat verhaal en doen alsof er die avond niets speciaals gebeurd is. Beide advocaten doen hun best om de rechter van hun gelijk te overtuigen.

Aflevering 122 om 16.02.52

Jan betrapt

Jan en Babette beramen samen plannetjes om Marie-Rose het zo moeilijk mogelijk te maken bij VDB Electronics. Wanneer ze opnieuw een hevige vrijpartij hebben op kantoor, komt op dat moment Monique het bureau van Jan binnen. Ze besluit Jan op straat te zetten en verandert de sloten. Jan kan niet anders dan naar een hotel te gaan.

Aflevering 126 om 10.21.50

Amerika of niet?

Dirk moet dringend een keuze maken: keert hij terug naar Amerika om zijn job in Californië af te werken? Rita wil België niet meteen achterlaten, zeker nu haar zangcarrière terug een boost krijgt. Dirk kan Rita toch overtuigen, maar dan krijgt Rita plots aan aanbod om in een televisieprogramma op te treden...

Aflevering 125 om 09.50.10

Simonne verward (deel 2)

François gaat met Simonne naar een specialist en krijgt de te horen dat ze een beginnende vorm van dementie heeft. François kan haar niet meer alleen achterlaten, want ze haalt de ene stommiteit na de andere uit. De notaris van François geeft hem de goede raad om haar wilsonbekwaam te laten verklaren, zodat ze niet perongeluk met geldzaken knoeit.

Aflevering 130 om 19.44.21

De scheiding

Jan is het beu dat hij elke dag gekleineerd wordt door Marie-Rose op het werk en dat hij bovendien niet meer naar huis mag komen van Monique. Hij besluit zelf de eerste stap te zetten en stuurt echtscheidingspapieren op naar Monique. Voor haar is het nu duidelijk dat Jan hun huwelijk heeft opgegeven, en ze krijgt twijfels.

Aflevering 132 om 21.08.17

Het proces van Peter (deel 3)

In de rechtbank wordt het vonnis in de zaak Peter Van den Bossche uitgesproken. De rechter spreekt Peter volledig vrij, omdat er te weinig bewijzen in zijn nadeel gevonden zijn. Vervolgens gaat iedereen dit vieren in Het Vissershuis.

Aflevering 133 om 20.22.19

Dirk vertrekt

Rita heeft besloten om Dirk te volgen naar Amerika, want hij kan geen contractbreuk plegen. Rita wil eerst haar televisieoptreden achter de rug hebben, dus Dirk moet eerst alleen vertrekken en Rita zal dan een maand later hem achterna reizen. Dirk en Rita nodigen als afscheid nog François en Simonne uit om ze te bedanken.

Aflevering 138 om 16.40.30

Marie-Trutsel

Bij VDB Electronics wordt Marie-Rose elke dag strenger voor haar personeel, en dat wordt haar niet in dank afgenomen. Jan, Babette en Mia zijn alledrie het slachtoffer van haar bazigheid, maar Jan wil zich niet langer laten doen en gaat tegen Marie-Rose in. Marie-Rose maakt Jan meteen duidelijk dat zijn dagen geteld zijn binnen het bedrijf.

Aflevering 139 om 19.40.08

De wraak van Khader

Khader El Faroussi, de vader van Mohammed, kan het niet verkroppen dat Peter niet zijn verdiende straf gekregen heeft. Hij vindt dat Mohammed zich moet wreken voor alle lelijke dingen die Peter gedaan heeft. Khader gaat langs alle mensen in Peters leven om ze te waarschuwen voor zijn slechte daden.

Aflevering 139 om 19.50.31

Babette wisselt van kamp

Marie-Rose betrapt Babette en Peter in haar kantoor en ze Babette op haar plaats. Babette begint op haar beurt een charmeoffensief om Marie-Rose aan haar kant te krijgen. De twee worden plotseling hartsvriendinnen en Marie-Rose maakt Babette duidelijk dat ze het nog ver kan schoppen binnen het bedrijf.

Aflevering 140 om 20.21.43

De genezing van Guido

Guido is het kotsbeu dat hij al maandenlang in een rolstoel zit en ook het feit dat Marie-Rose nu CEO is van VDB Electronics zorgt niet voor een goed humeur. De dokter komt eindelijk met goed nieuws dat hij de rolstoel achterwege mag laten, en ook zijn nekharnas is niet meer nodig. Stap voor stap begint Guido te genezen.

Aflevering 134 om 20.15.28

Jan en Mia

Dankzij de spanningen binnen het bedrijf, ontstaat er een mooie vriendschap tussen Mia en Jan. Jan trakteert Mia daarom op een etentje en nadien gaan ze naar een optreden van Rita kijken. Mia komt bovendien te weten dat Walter naar dezelfde kunstgeschiedenislessen zal gaan als zij, en op aanraden van Jan spreken de 2 met elkaar af.

Aflevering 137 om 21.45.50

Jan versus Monique

Walter probeert Jan en Monique terug bij elkaar te brengen, maar zonder resultaat. De twee maken een afspraak bij de notaris en Jan is niet van plan om moeilijk te doen over de regeling van de kinderen en de inboedel. Monique daarentegen is niet van plan te delen en wil Jan volledig kaal pluimen voor wat hij haar heeft aangedaan.

Aflevering 137 om 21.56.23

Verzoening

Picasso, Willy en Jean-Pierre slagen erin om hun ruzie op te lossen en verzoenen zich met elkaar. Birgit kan het niet verkroppen dat Peter op vrije voeten is en neemt het Picasso kwalijk dat hij terug omgaat met de jongens. Willy en Jean-Pierre maken Birgit en Picasso duidelijk dat ze vinden dat Peter serieus te ver is gegaan.

Aflevering 140 om 20.35.59

Woningbrand

Het huis van Mohammed en zijn ouders staat in brand door een vergeten strijkijzer. Peter hangt de held uit en rent naar binnen om Khader te redden. De woning is volledig vernield en Peter stelt aan Mohammed voor om bij hem te logeren. Pastoor Walter regelt een huisje voor het gezin, maar Mohammed verhuist uiteindelijk met zijn familie naar Wallonië.

Aflevering 142 om 15.00.20

Verloving

Marleen gaat langs bij de familie om Ben officieel als haar verloofde voor te stellen. Aanvankelijk is Anna negatief, omdat ze Marleen nog te jong vindt en hun relatie nog niet lang duurt. Ze verandert van mening, maar hoopt dat Marleen en Ben bij haar blijven wonen en Ben kan Marleen van dit idee overtuigen. Marleen is het echter beu dat ze nog altijd als een kind behandeld wordt door haar moeder.

Aflevering 147 om 21.31.47

Grootste plannen

Nu Monique niet maar tegengehouden wordt door haar huwelijk me Jan, wil ze van haar leven nog iets maken. Ze droomt ervan een klasserestaurant te openen, maar de schrikt van de hoge vastgoedprijzen. Ze vindt het ideale pand om er een restaurant te beginnen, en vraagt een lening aan nonkel François.

Schermafbeelding 2019-07-13 om 21.15.23

Hond overreden

De toestand van Simonne gaat elke dag achteruit. Bij een ritje met de auto rijdt ze de hond van de buren aan, maar ze denkt dat ze gewoon de stoep geraakt heeft en rijdt door. De buren halen er de politie bij want ze hebben Simonne zelf gezien. Simonne ontkent alles en is razend op haar echtgenoot wanneer hij met de buren wil praten. Er wordt een klacht neergelegd en Simonne belandt zelfs 1 nachtje in de gevangenis.

Aflevering 149 om 10.20.40

Peter in het leger

Guido wil van zijn kinderen weten wat hun plannen zijn met hun verdere carrière. Veronique heeft geen idee wat te studeren, maar Peter heeft zijn zitten gezet op het leger. Hij wil namelijk paracommando worden. Samen met Jean-Pierre laat hij zich keuren, maar ze worden allebei afgekeurd als paracommando en moeten gewoon hun legerdienst uitzitten.

Aflevering 145 om 11.44.18

Rita naar Amerika

Rita maakt zich klaar om naar Amerika te trekken om bij Dirk te kunnen zijn. Het afscheid valt vooral Anna zwaar. Jan neemt ondertussen zijn intrek in de studio van Rita en doet er alles aan om het volledig te herdecoreren. François krijgt als eerste een brief van Rita en ontdekt dat alles goed gaat met haar.

Aflevering 148 om 09.33.14

Nonkel Albert

Albert merkt dat Anna het extreem moeilijk heeft met het vertrek van Rita en de scheiding van Jan en Monique. Hij wil Anna verrassen en stelt voor om elke woensdag samen met Bart en Mieke op stap te gaan. Anna fleurt helemaal op en ook de kinderen zijn blij dat ze eens rustig kunnen praten over hun gevoelens bij de scheiding. Mieke maakt haar grootmoeder duidelijk dat ze haar ouders terug bij elkaar wil krijgen.

Aflevering 152 om 20.51.06

Guido terug aan de slag

Guido keert terug naar VDB Electronics, tot groot ongenoegen van zowel Marie-Rose als Babette. De spanning thuis en op kantoor lopen meteen op en Babette kan plots geen enkel goed woord meer zeggen over haar baas. Marie-Rose wil haar man straffen en doet veel te dure uitgaven. Jan, Mia en de rest van het personeel is wel blij met de terugkeer van Guido en ze geven hem een mooi cadeau.

Aflevering 151 om 14.34.20

Birgit ontspoord

Terwijl de plooien tussen Picasso en Peter zijn gladgestreken, gaat het van kwaad naar erger met Birgit. Ze kan Peter niet meer uitstaan en ze vermijdt telkens zijn gezelschap, en dus ook die van Picasso. Ze vliegt voor het minste uit tegenover iedereen en zondert zich dan maar volledig af. Picasso heeft het moeilijk met het verlies van zijn vriendin.

Aflevering 155 09.15.55

Vriendengroep valt uit elkaar

Nu de studies voor de jongeren erop zit, denkt iedereen na over zijn toekomst. Willy is met de noorderzon verdwenen en ging aan de slag op een boot als arbeider. Chantal heeft een job in een kledingwinkel kunnen bemachtigen. Terwijl Peter en Jean-Pierre naar het leger gaan, maakt Picasso de beslissing om naar Parijs te trekken om er les te volgen aan de kunstacademie.

Aflevering 159 16.54.10

Babette ontslagen

De sfeer bij VDB Electronics is helemaal verziekt voor Babette sinds de terugkeer van Guido. Ze komt elke dag te laat, neemt veel te veel pauzes en is allesbehalve met haar werk bezig. Bovendien gaat ze meermaals in de clinch met Mia en Jan. Voor Guido is de maat vol en hij ontslaat haar. Peter kan dit niet verkroppen en wil zijn vriendin helpen dit aan te vechten.

Aflevering 156 om 20.08.30

De waarheid

Birgit weet met zichzelf geen blijf en gaat naar de kerk om na te denken. Ze komt er pastoor Walter tegen en besluit de waarheid op te biechten over de bewuste avond van de aanranding. Peter wou zijn vriendin beetnemen en vroeg de hulp van Birgit om te doen alsof ze naar bed zijn geweest. Birgit wou Peter echter zelf straffen voor alles en verzon het verhaaltje van de aanranding.

Aflevering 153 om 19.37.27

De lening

François wil Monique de 2 miljoen lenen om het restaurant over te nemen, maar stelt wel enkele voorwaarden. Hij vindt het bijvoorbeeld belangrijk dat ze de lening samen met Jan ondertekent, zodat het later zeker bij de erfenis van de kinderen hoort. Monique zoekt naar middeltjes om de lening toch alleen te kunnen afsluiten en verwaarloost ondertussen het vrouwenhuis, tot ergernis van Agnes.

Aflevering 160 17.00.39

Picasso vertrekt

In Het Vissershuis bezwijkt Birgit onder de druk en ze vertelt aan iedereen dat ze gelogen heeft over de aanranding. Picasso en Veronique zijn razend op Birgit en willen niets meer met haar te maken hebben. Picasso neemt zijn koffers en vertrekt de volgende dag nog naar Parijs om er aan de Kunstacademie les te volgen.

Aflevering 164 21.10.14

Samenwonen of niet?

Albert is ziek en Anna staat erop om hem te verzorgen. Ze laat hem bij haar logeren, maar ze blijft zelf op de zetel slapen terwijl Albert haar bed krijgt. Albert vindt dat het tijd is om samen te wonen, maar daar wil Anna nog niet aan denken. Ze vindt het bovendien een schande dat hij zelfs over samenwonen wil beginnen zonder eerst te trouwen.

Aflevering 166 20.47.46

Willy in de problemen

Willy stuurt geregeld brieven vanuit het buitenland om zijn vrienden op de hoogte te houden van zijn avonturen. Peter krijgt echter een persoonlijke brief met de boodschap dat hij in Hamburg in de problemen zit. Peter en Jean-Pierre vertrekken met de mobilhome van VDB Electronics naar Duitsland om Willy persoonlijk te gaan halen. De politie zoekt hem nadat er een drugsinval was op de boot waar hij werkte. Ze kunnen Willy het land uitsmokkelen.

Aflevering 164 21.03.22

Het dilemma van Guido

Het ontslag van Babette wordt niet goed verteerd in het bedrijf, en ook Marie-Rose en Peter delen deze mening. Guido vreest dat hij Jan een voorkeursbehandeling heeft gegeven omdat hij zijn broer is. Guido besluit daarom Babette terug in dienst te nemen, maar hij maakt van haar zijn persoonlijke secretaresse zodat ze geen contact meer hoeft te hebben met Jan.

Aflevering 165 21.31.48

De zorgen van Walter

De problemen van de afgelopen maanden wegen zwaar op pastoor Walter en hij wil er telkens voor elk familielid zijn. Vicaris Paul maakt zich zorgen om zijn goede vriend en stelt een retraite voor om een paar maanden weg te zijn van alle zorgen. Walter wil zijn parochie en zijn familie niet in de steek laten en gaat niet in op het voorstel.

Aflevering 171 14.50.16

Het verlovingsfeest

Marleen en Ben geven een verlovingsfeest in Het Vissershuis voor familie en vrienden. Monique maakt ook haar opwachting, maar wordt onmiddellijk getreiterd door de aanwezigheid van Peter en Babette. Ook Guido vindt het ongehoord dat zijn zoon Babette meebrengt naar het feestje om zo Jan en Monique te pesten.

Aflevering 169 13.38.52

Jan en Griet

Jan loopt perongeluk verpleegster Griet tegen het lijf, die hij al eerder ontmoet had toen Pierrot in het ziekenhuis lag. De twee worden een koppel, maar Jan probeert dit op alle manieren verborgen te houden van zijn familie. Griet komt echter onaangekondigd binnen wanneer Anna op bezoek is en ook Mieke en Bart maken kennis met de vrouw.

Aflevering 171 15.00.11

Monique zwanger

Monique heeft Jan ernstig nieuws mee te delen, want ze is opnieuw zwanger. Jan is volledig van de kaart door het nieuws, maar kan zijn oren niet geloven wanneer Monique hem duidelijk maakt dat hij geen rol zal mogen spelen in de opvoeding van het kindje. Monique wil een bewust gescheiden moeder zijn.

Aflevering 175 04.08.59

Het misverstand van Adrienne

Mia komt heel vroeg op de ochtend op bezoek bij pastoor Walter om een cursus te lenen van hun kunstgeschiedenisgroep, maar net op dat moment staat Adrienne van de koster voor de deur. Ze ziet de twee samen en trekt meteen de verkeerde conclusies. Ze gaat Anna inlichten over de affaire van haar broer en zij gaat op haar beurt Walter de les spellen...

Aflevering 170 14.18.52

Nieuwe job

Terug in België moet Willy op zoek naar een job. Hij biedt zich aan bij een firma in afbraakwerken en wordt onmiddellijk aangenomen. Hij maakt er goede vrienden, maar die nieuwe vrienden vallen niet in de smaak bij Jean-Pierre en Chantal. Willy wordt ook door zijn collega's aangespoord om elke avond mee op pad te gaan in de stad en een tatoeage te laten zetten.

Aflevering 169 13.46.03

Mannequin

Het is Chantal gelukt om enkele opdrachten binnen te krijgen als mannequin, maar dat betekent vooral dat ze nu heel hard moet werken, tot ongenoegen van Jean-Pierre. Chantal krijgt ook de kans aangeboden om lingerie te showen, omdat het meer geld opbrengt. Jean-Pierre wil hier niets van weten, maar Chantal doet het achter zijn rug toch.

Aflevering 171 15.03.16

Ontmoeting met Staf

Pastoor Walter maakt kennis met Staf, een nieuwe inwoner van zijn parochie. Staf heeft veel problemen omdat hij zonder werk zit en volledig verstoten is door zijn familie en kinderen. Staf heeft een cynische kijk op het leven en probeert bij Walter thuis zelfmoord te plegen. Walter is net op de tijd om de man te redden.

Aflevering 157 09.36.50

Peterke

Simonne leeft hoe langer hoe meer in het verleden en is volledig in de war wanneer ze hoort dat Peter naar het leger zal trekken. Ze verliest haar kalmte telkens het over Peter en het leger gaat en François moet de waarheid aan Peter vertellen. Voor hun trouw hebben ze namelijk een kindje verloren dat doodgeboren is en Simonne wou de jongen Peter noemen.

Aflevering 175 04.14.51

Zwitserland

Veronique en Marie-Rose vertrekken op vakantie naar Zwitserland en ze komen er in contact met Gerard Van de Caveye en zijn dochter An-Sofie. Veronique krijgt via An-Sofie het idee om samen met haar naar de eliteschool te gaan waardoor Veronique beslist om in Zwitserland te blijven. Marie-Rose en Gerard hebben ook een vruchtbaar gesprek, want Gerard deelt zijn modeplannen met haar.

Aflevering 173 16.14.43

Lima Technics

Bij VDB Electronics krijgt Guido te horen dat hun belangrijkste klant Lima Technisch het contract niet wil hernieuwen, omdat ze in zee gaan met een Koreaans bedrijf. Guido en Jan zijn in alle staten en vrezen dat het banen zal kosten in het bedrijf. Guido maakt het plan op om een nieuwe offerte te bezorgen aan Lima Technics, maar dat betekent dat ze onder de productiekosten moeten werken en geen winst kunnen maken.

Aflevering 176 04.49.05

Angèle vertrekt

Tussen huishoudster Angèle en Simonne botert het niet meer sinds de dementie van Simonne. Angèle krijgt elke dag verwijten naar haar hoofd geslingerd en kan de situatie niet langer aan. Ze geeft haar ontslag en François staat er plots helemaal alleen voor. Gelukkig krijgt hij hulp van nieuwe buurvrouw Annemie.

Aflevering 176 04.42.22

Rita op de dool

Rita keert terug uit Amerika omdat Dirk haar meermaals bedrogen heeft met andere vrouwen. Hierdoor is Rita volledig op de dool sinds haar terugkeer en ze zoekt troost in de alcohol. Ze kan geen goed woord meer zeggen over haar familie en komt agressief uit de hoek tegenover Monique, nonkel François en Jan. Ze zet Jan zelfs aan de deur en wil vanaf nu alles alleen doen.

Aflevering 178 13.58.29

Vakbondsproblemen

Vakbondsverantwoordelijk Rik Pauwels komt via Peter te weten dat VDB Electronics een groot contract verloren heeft en dus waarschijnlijk mensen op straat zal moeten zetten. Rik gaat met Guido praten, maar maakt meteen duidelijk dat de vakbond het er niet zal bij laten. Guido reageert kwaad op de beschuldigingen van Rik en maakt hem duidelijk dat er absoluut nog niets beslist is over de toekomst van het bedrijf.

Aflevering 178 14.11.18

Jan op straat

Sinds de terugkeer van Rita, woont ze samen met Jan op haar kleine studio. Rita is niet meer zichzelf en drinkt te veel. Ze gaat voortdurend in de clinch met Jan en op een dag zet ze hem aan de deur. Jan moet noodgedwongen opnieuw naar een hotel gaan om onderdak te vinden. De familie maakt zich zorgen om het gedrag van Rita, maar ze sluit iedereen buiten.

Aflevering 177 13.20.34

Annemie

François is in zijn nopjes sinds hij de hulp van Annemie krijgt. Hij wil haar betalen en Annemie komt dan ook officieel in dienst. Simonne begint zich ook open te stellen tot Annemie en de twee worden zelfs vriendinnen. Binnen de familie is niet iedereen even blij, vooral Anna vraagt zich af wat haar schoonbroer te zoeken heeft bij een andere vrouw.

Aflevering 181 19.11.56

Een eigen modezaak

In België blijven Marie-Rose en Gerard contact hebben met elkaar omdat Gerard haar wil helpen om een eigen modezaak uit de grond te stampen. Guido wil niets van het idee horen, omdat hij te veel problemen heeft bij zijn eigen bedrijf en weigert te investeren in deze zaak. Marie-Rose regelt toch een afspraak tussen Guido en Gerard en niet veel later is het officieel: de zaak van Marie-Rose kan van start gaan in januari.

Aflevering 182 08.25.57

Rita zonder werk

Rita heeft financiële problemen nu ze zonder werk zit en ze is haar platencontract kwijt omdat ze platenbaas Marcel uitgescholden heeft. Ze krijgt via Monique een jobje als achtergrondzangeres in een restaurant, maar dat vindt ze te min voor haar. Uiteindelijk gaat Rita aan de slag in een baancafé...

Aflevering 179 18.21.43

Het dilemma van Albert

Albert krijgt van zijn dochters te horen dat ze niet akkoord gaan met een huwelijk tussen hem en Anna. Langs de andere kant wil Anna niet gewoon samenwonen zonder dat ze getrouwd zijn. Albert maakt de moeilijke beslissing om afscheid te nemen van Anna en haar familie, maar het duurt niet lang tot Anna tot inkeer komt en Albert terug in haar armen sluit.

Aflevering 185 21.23.23

De offerte

Guido, Jan en Mia werken dag en nacht om een offerte klaar te krijgen voor Lima Technics. Ze moeten een beter voorstel doen dan de Koreanen en Guido beseft dat er niets anders op zit dan onder de productiekosten te werken. Dit betekent geen winst, maar ze kunnen wel een clausule in de offerte zetten waardoor dit maar eenmalig zou zijn. Nadat de offerte is ingediend, wil Lima Technics nog niet meteen een antwoord geven.

Aflevering 182 08.40.59

De rechtbank

Jan en Monique moeten binnenkort naar de rechtbank om de scheiding te regelen, maar de twee doen elkaar de duivel aan. Monique wil de kinderen van Jan weghalen en legt beslag op zijn loon. Bovendien hoort ze van Rita dat hij met andere vrouwen geslapen heeft in de studio. Anna zorgt voor een verzoening en Jan en Monique besluiten om hun meningsverschillen opzij te zetten voor de kinderen.

Aflevering 186 08.28.24

Slecht nieuws

Guido wacht ongeduldig op nieuws van Lima Technics en Mia probeert tevergeefs elke dag iemand van de directie aan de lijn te krijgen. Rik Pauwels wordt ook ongeduldig en roept het personeel bij elkaar voor een vergadering. Wanneer de beslissing bij Lima Technics gevallen is, krijgt Guido het slechte nieuws: ze hebben de offerte nog steeds niet gekregen. Peter brengt Rik meteen op de hoogte dat er dus effectief 75 ontslagen zullen vallen.

Aflevering 185 21.16.40

Vrijgezellenfeest

Ben wil absoluut zijn vrijgezellenfeest vieren met vrienden en dat is tegen de zin van Marleen, die op die dag al andere dingen met hem gepland heeft. Het komt tot een hevige discussie tussen de twee en Marleen besluit zelf ook op stap te gaan met Babette. De dag nadien is Ben vooral nieuwsgierig waar Marleen heeft uitgehangen, maar ze weigert te zeggen wat ze allemaal uitgespookt heeft.

Aflevering 190 12.47.00

Bewogen trouwfeest

Het trouwfeest van Marleen en Ben gaat eindelijk van start, maar het wordt een zeer bewogen dag voor iedereen. Rita maakt haar opwachting, maar heeft te diep in het glas gekeken en begint nonkel François uit te schelden. Guido, Jan en Mia moeten vergaderen over de toekomst van VDB Electronics en bovendien komt Guido te weten dat Mia ooit een relatie had met Ben...

Aflevering 191 19.00.39

De bezetting

Bij VDB Electronics heeft de vakbond al bijna een maand het werk neergelegd en ze bezetten de kantoren. Guido moet noodgedwongen bij hem thuis met de directie vergaderen in de hoop dat ze samen een oplossing zullen vinden. Er wordt voorgesteld om een kortgeding af te dwingen en naar de advocaat te stappen, maar Jan heeft zelf een plannetje en gaat praten met de arbeiders van Lima Technics om ruzie te stoken.

Aflevering 191 18.59.36

Sergeant 'Verbotten'

Peter en Jean-Pierre zijn aan hun opleiding in het leger begonnen. Ze staan onder het toezicht van sergeant Liboton, een uiterst stricte en strenge man. Peter lapt telkens de regels aan zijn laars en komt voortdurend met de man in conflict. Peter is het beu dat Liboton zo hard optreedt tegen de nieuwe rekruten en gaat een weddenschap met hem aan. Als hij uit een vliegtuig springt, stopt Liboton met zo streng te zijn.

Aflevering 203 20.12.51

Verbouwingswerken

De verbouwingswerken van het restaurant van Monique zijn nog steeds in volle gang en volgens Monique gaat het niet snel genoeg vooruit. Ze werkt voortdurend aan het restaurant met haar chefkok Henk en is daardoor nog amper thuis. Bart en Mieke klagen over de afwezigheid van hun moeder en stellen zich opstandig op. Monique komt met de oplossing: ze moeten naar een internaat.

Aflevering 202 16.25.22

Volledige afzondering

Het gaat van kwaad naar erger met Rita. Ze wil niemand van de familie meer zien en laat zich volledig gaan door het voortdurend alcoholgebruik. Ze heeft werk gevonden in een baancafé en moet naast zingen om de mannen entertainen. Zo ontmoet ze vakbondsafgevaardige Rik Pauwels, maar ze weigert met hem naar bed te gaan. Rita leent ook geld van een andere klant, die met de harde middelen zijn geld probeert terug te krijgen.

Aflevering 192 18.56.58

De verkoop

Albert wil trouwen en samenwonen met Anna, maar moet eerst nog een paar zaakjes regelen. Hij besluit zijn huis te verkopen zodat hij de opbrengst hiervan aan zijn twee dochters kan geven. Anna komt dit te weten en is er niet mee gediend dat Albert zulke beslissing achter haar rug neemt. Albert besluit zijn dochters uit te nodigen naar België om de situatie voor eens en altijd correct te regelen.

Aflevering 193 20.15.53

Willy onhandelbaar

Nu Peter en Jean-Pierre in het leger zitten, voelt Willy zich eenzaam. Hij dwaalt voortdurend in Het Vissershuis rond en valt de vrouwen lastig in de hoop wat affectie te krijgen. Ook Babette en Chantal zijn hier het slachtoffer van, maar cafébaas Herman maakt Willy duidelijk dat hij zich moet gedragen of dat hij anders niet meer welkom is.

Aflevering 204 20.48.29

Birgit en Gust

Birgit heeft volledig gebroken met haar ouders en woont nu bij haar vriend Gust. Ze werkt in een kleine supermarkt, waar ze bovendien wordt lastig gevallen door een collega. Walter brengt zijn goede vriend Gust een bezoekje en schrikt van zijn situatie met Birgit. Picasso keert terug uit Parijs en loopt Birgit tegen het lijf in de supermarkt. Hij wil haar financieel helpen en vraagt om model te staan voor hem.

Aflevering 205 10.18.10

Tumor op de baarmoeder

Marleen is al een tijdje niet ongesteld geweest en hoopt op een zwangerschap. Bij de dokter krijgt ze echter heel wat ander nieuws te horen. Ze heeft een tumor op haar baarmoeder en er zit niets anders op dan de volledige baarmoeder te verwijderen. Marleen zal dus nooit kinderen kunnen krijgen en dat is iets waar zowel zij al Ben zich niet mee kunnen verzoenen.

Aflevering 204 20.47.02

Collection Marie-Rose

Marie-Rose en Gerard zitten in de laatste fase van hun modeplannen. Ze hebben besloten om twee collecties op de markt te brengen. Collection Marie-Rose is de haute couture lijn, terwijl Family Fashion meer confectie is voor iedereen. Chantal is in de nopjes en hoopt dat ze snel kan beginnen bij Marie-Rose. Ze is de sfeer bij haar oude job kotsbeu en wil niet langer lingerie showen.

Aflevering 201 13.58.40

De grote sprong

Peter gaat de weddenschap met sergeant Liboton aan om onvoorbereid uit een vliegtuig te springen met een valscherm. Hij krijgt een korte instructieles, maar luistert niet goed en doet zijn valscherm te snel open. Peter dwaalt volledig af en komt uiteindelijk terecht op de motorkap van de nieuwe auto van zijn vader.

Aflevering 204 20.57.19

Drugs

Veronique en An-Sofie amuseren zich in Zwitserland en gaan elke dag tot in de vroege uurtjes uit met jongens. Veronique vraagt zich vooral af hoe An-Sofie dit kan volhouden. An-Sofie toont Veronique de pilletjes die ze inneemt om wakker te blijven en ze geeft Veronique er ook eentje. Veronique heeft echter een paniekaanval de dag erna en wil de pillen niet meer aanraken.

Aflevering 205 10.15.52

Vriendschap

De heldere momenten van Simonne zijn zeer zeldzaam en François kan de steun van Annemie nu heel goed gebruiken. Simonne fleurt alleen op wanneer ze Peter ziet, maar nu hij in het leger is zijn die momenten ook zeldzaam. François en Annemie beseffen dat ze veel tijd met elkaar spenderen en dat de buurt begint te roddelen. François maakt haar duidelijk dat er alleen pure vriendschap is tussen hen.


Aflevering 214 09.36.01

Birgit neergeschoten

Gust komt te weten dat Birgit naakt poseert voor Picasso en hij gebruikt geweld om haar duidelijk te maken dat hem dit niet zint. Birgit wil niet langer bij Gust blijven en pakt haar koffers. Ze logeert bij Picasso, maar een onbekende indringer met een revolver schiet Birgit neer.

Aflevering 207 16.30.07

De dochters

Albert is in de wolken wanneer zijn twee dochters Rina en Nicola in België staan. Albert maakt van de gelegenheid gebruik om hen te vragen of ze akkoord gaan met zijn huwelijk met Anna. Hun positieve antwoord is ook voor Anna een geruststelling.

Aflevering 210 11.40.53

Willy in de gevangenis

Willy wil de stakers van VDB Electronics een handje helpen en gaat vermomd naar de kantoren om mee te betogen. Wanneer er gevechten uitbreken, wordt Willy opgepakt door de politie. De ontdekking dat hij niet naar het leger is en dus een deserteur is, spreekt niet in zijn voordeel. Hij belandt in de gevangenis.

Aflevering 216 11.21.00

Pepmiddelen

Veronique en An-Sofie gaan van het ene feestje naar het andere in Zwitserland en An-Sofie gebruikt daarom elke dag pepmiddelen om niet te moeten slapen. Ze bloedt verschillende keren uit haar neus en valt geregeld flauw. An-Sofie maakt Veronique wijs dat ze last heeft van epilepsieaanvallen.

Aflevering 209 21.38.34

Op internaat

Monique zet Bart en Mieke af aan het internaat zonder Jan in te lichten. Mieke probeert haar papa te bereiken door tante Rita op te bellen. Jan komt te weten wat Monique allemaal uitspookt en gaat de kinderen persoonlijk halen op het internaat om terug naar huis te brengen.

Aflevering 210 11.49.03

Verliefd

De gevoelens tussen François en Annemie worden elke dag sterker terwijl de situatie van Simonne achteruit gaat. De twee geven toe aan hun gevoelens en kussen. Annemie voelt zich slecht bij de situatie terwijl Simonne plots zeer wantrouwig wordt tegenover haar.

Aflevering 209 21.29.36

De start van Maison Marie-Rose

Marie-Rose kan eindelijk van start gaan met haar eigen modebedrijfje, samen met Chantal en haar nieuwe ontwerper Maxim. Ze doet bovendien Babette een voorstel om als secretaresse bij haar aan de slag te gaan waardoor Babette haar ontslag geeft bij VDB Electronics.

Aflevering 212 19.03.11

Het einde van de staking

Jan heeft ervoor gezorgd dat de arbeiders van Lima Technics ook het werk zullen neerleggen als hun bazen het contract niet terug aan VDB Electronics geven. Hierdoor wordt de staking bij VDB opgeheven en moeten er geen ontslagen vallen. Alle positieve berichten over Jan, zorgen voor een hele lading nieuwe bestellingen.

Aflevering 213 10.59.59

Draagmoeder

Ben doet zijn uiterste best om Marleen ervan te overtuigen om andere manieren te zoeken om een kindje te krijgen. Marleen vindt het idee van een draagmoeder niet goed en sluit zich volledig af van Ben en haar familie. Haar stemmingswisselingen zorgen voor spanningen in huis.

Aflevering 223 08.30.16

Huishouden in de soep

Marie-Rose werkt zeer lange dagen en bovendien heeft ze Julienne een job aangeboden als poetshulp bij Maison Marie-Rose. Bij Guido thuis loopt hierdoor het huishouden volledig in de soep. De rommel stapelt zich op en er is geen eten in huis. Hij wijst Marie-Rose op haar verantwoordelijkheden.

Aflevering 216 11.32.45

Jaloezie

Gerard kan het bij Maison Marie-Rose goed vinden met alle vrouwelijke werkkrachten en dat is Babette niet ontgaan. Ze probeert met Gerard te flirten in de hoop hoger op te komen. Marie-Rose heeft het spelletje van Babette al snel door en wijst de jonge vrouw geregeld op haar fouten.

Aflevering 217 12.01.03

Het weduwepensioen

Anna wil Marleen uit de put helpen en gaat naar de notaris om Marleen haar huis te kunnen schenken. Eenmaal daar komt Anna te weten dat ze haar weduwepensioen zal verliezen als ze met Alber trouwt. Anna gebruikt dit geld om op de spaarboekjes van de kleinkinderen te zetten en blaast het huwelijk af.

Aflevering 223 11.22.22

Marleen in de put

Marleen kan het niet verkroppen dat ze geen kinderen kan krijgen en zet zich tegen iedereen af. Ben is hier het grootste slachtoffer van, maar laat zich niet doen door Marleen. Wanneer ze het woord scheiding in de mond neemt, stapt Ben het af om Marleen duidelijk te maken dat hij hier niet mee gediend is.

Aflevering 217 12.11.20

Gemeenteraad

Dankzij alle positieve berichten in de krant over zijn oplossing voor de staking, wordt Jan benaderd door iemand van de gemeenteraad. Jan krijgt een voorstel om in de politiek te gaan. Guido heeft zo zijn eigen mening hierover, maar heeft vooral het gevoel dat hij zelf niets meer betekent.

Aflevering 225 10.15.27

Het voorstel

Monique beseft dat ze niet langer alleen voor de kinderen kan zorgen en dankzij de nakende opening van haar restaurant is ze nooit meer thuis. Ze doet Jan het voorstel om terug thuis te komen wonen zodat hij voltijds op de kinderen kan passen. Jan vertrouwt dit voorstel niet en is wantrouwig.

Aflevering 221 14.17.47

Zelfmoordpoging

Rita brengt zichzelf in de problemen op het werk en doolt tot laat in de nacht rond op straat. De harde woorden van nonkel Walter laten een diepe indruk na en ze probeert thuis haar polsen over te snijden. Rita wordt opgenomen in het ziekenhuis en wordt overgebracht naar de psychiatrische afdeling.

Aflevering 227 09.27.18

De dood van An-Sofie

Veronique staat terug in België na de plotse dood van An-Sofie door een overdosis pillen. Gerard wordt op de hoogte gebracht en het verlies van zijn dochter is een zware klap. Veronique wil niet langer op het internaat blijven en gaat aan de slag bij Maison Marie-Rose.

Aflevering 230 15.59.59

Jan is terug thuis

Monique is definitief ingetrokken in het gebouw van haar restaurant en ze geeft Jan de kans om terug thuis te komen wonen. Ook de kinderen moeten nu niet langer op internaat en keren terug naar huis. Jan staat er nu wel alleen voor in het huishouden, maar doet zijn best.

Aflevering 230 15.57.10

Picasso in de put

De begrafenis van Birgit laat een grote indruk na bij Picasso en hij zit volledig in de put. Hij zoekt troost bij Walter en zijn vrienden. Hij wil zijn schilderskunst terug opnemen, maar zoekt naar een manier om geld te verdienen. Hij kan aan de slag in Het Vissershuis.

Aflevering 238 10.28.44

De instelling

Rita verblijft nu al wekenlang in een instelling en ze wil geen enkel contact meer met haar familie. Zelfs het huwelijk van haar moeder kan haar niet overtuigen. Begeleider Luc slaagt erin Rita terug hoop te geven door te vragen of ze wil zingen voor de patiënten.

Aflevering 234 om 16.20.03

Adoptie

Marleen en Ben onderzoeken de mogelijkheid om een adoptiekindje naar België te halen. Iedereen beseft dat het gevaren met zich meebrengt, maar de procedure wordt vrij snel opgestart. Marleen en Ben hebben gekozen voor een Indisch kindje.

Aflevering 229 15.18.58

Simonne in het ziekenhuis

Simonne is zeer verward en komt lelijk ten val. Ze heeft een hoofdwonde en wordt naar het ziekenhuis gebracht. Francois voelt zich enorm schuldig en zoekt troost bij Annemie. Hij wil niet alleen zijn en vraagt aan haar om te overnachten. Anna komt het te weten en spreekt er schande van.

Aflevering 231 17.42.24

De modeshow

Marie-Rose, Gerard en Maxim werken dag en nacht aan hun eerste modeshow. De dag ervoor is Maxim in paniek omdat de collectie verdwenen is, maar het is de fout van Babette die een speciale actie wou organiseren door de kledij te verstoppen in een vrachtwagen.

Aflevering 228 09.57.45

Chefkok ontslagen

Monique heeft last van zwangerschapskwaaltjes en Henk geeft commentaar op haar toestand. Bovendien probeert hij Monique opnieuw te versieren en daar is ze niet mee gediend. Ze ontslaat hem op staande voet. Nadien besluit ze kandidaat Daniël Goormans alsnog een kans te geven.

Aflevering 228 09.46.01

Gevaarlijk spelletje

Babette doet bij Maison Marie-Rose haar uiterste best om Gerard voor zich te winnen, maar haar gedrag stoort Chantal en de rest van het personeel. Wanneer er een reclamecampagne gemaakt moet worden, stelt Babette zich kandidaat en Marie-Rose is enthousiast over haar voorstel.

Aflevering 235 18.19.48

Afscheid

Annemie krijgt slecht nieuws over haar moeder want ze heeft een beroerte gekregen. Ze beslist om bij haar moeder in te trekken en neemt afscheid van François. Nu hij er terug alleen voor staat, regelt Walter een thuisverpleegster: Liliane, een oude schoolvriend van François.

Aflevering 237 09.40.38

Nieuwe secretaresse

Mia is overwerkt en er moet dringend een tweede secretaresse komen. Bij de sollicitaties wordt er gekozen voor Patty Peeters, maar bij Jan speelt vooral het uiterlijke van de jonge vrouw mee. Guido en Mia willen niet dat Jan opnieuw dezelfde fouten maakt en proberen Patty van hem af te schermen.

Aflevering 240 08.21.14

Haar in de boter

Peter pikt het niet dat Babette op de werkvloer flirt met Gerard. Hij neemt de sleutel van haar studio af waardoor ze niet meer binnen kan. Babette moet noodgedwongen bij Marie-Rose en Veronique blijven logeren. De ruzie met Peter, weerhoudt Babette er niet van om met Gerard naar een receptie te gaan.

Aflevering 234 om 16.33.45

De getuige

Anna vindt het hoog tijd om de plooien met François glad te strijken en vraagt hem als haar getuige. François gaat niet in op het aanbod, maar heeft nadien spijt van zijn beslissing. Anna heeft het ondertussen aan Guido gevraagd, die het op zijn beurt doorgespeeld heeft naar Jan.

Aflevering 238 10.38.58

De politiekers

Jan krijgt van zijn partijleider het goede nieuws dat hij bij de volgende verkiezingen op de stemlijst van de partij zal staan. Willy is geïnteresseerd in de politiek als het duidelijk wordt dat hij op deze manier iets aan het milieu kan doen. Jan stelt hem voor om ook in de politiek te gaan.

Aflevering 241 08.51.07

Karaoke

Herman viert zijn 40ste verjaardag en neemt zijn vrienden van Het Vissershuis mee naar een karaoketent. Peter krijgt het idee om een installatie te zetten op het trouwfeest van de bomma en Albert. Bovendien laat Herman bij hem in het café ook een installatie zetten om meer klanten te lokken.

Aflevering 242 11.25.25

Maxim ontevreden

Maxim is overwerkt, maar heeft duidelijke plannen voor Marie-Rose. Hij wil naar Milaan af te spreken om er een ontmoeting te regelen met de modegigant Giancarlo. Marie-Rose vindt dat Maxim te hard van stapel loopt en verbiedt het hem. Maxim is ontevreden over de samenwerking en zegt zijn duidelijke mening.

Aflevering 245 15.11.29

Ereburger

Guido valt tegenwoordig van de ene verrassing in de andere. Hij krijgt de ene journalist na de andere aan de lijn in verband met de nominatie van VDB Electronics voor een prestigieuze electronicaprijs. Bovendien wordt Guido door de stad geëerd als ereburger.

Aflevering 246 15.24.12

Het huwelijk

Het heeft lang geduurd, maar Anna en Albert kunnen eindelijk in het huwelijksbootje stappen. De receptie is een groot feest met de hele familie. Bart en Mieke zijn blij dat hun ouders samen zijn, maar Monique maakt duidelijk dat ze geen verzoening wil met Jan. Hij heeft het moeilijk met de eenzaamheid en kijkt te diep in het glas.

Aflevering 248 13.56.30

De openingsreceptie

De dag na het huwelijk van Anna en Albert is het grote moment voor De Lork aangebroken. Monique en chefkok Daniël krijgen veel complimentjes van de uitgenodigde gasten en iedereen is enthousiast. Monique is vooral onder de indruk van zakenman Didier De Kunst, die nu elke dag de deur bij Monique platloopt.

Aflevering 248 14.01.19

Simonne vermist

Op een dag is Simonne nergens te vinden. François trommelt de familie op om naar haar op zoek te gaan. Walter gaat de straat op en Liliane wacht thuis op meer nieuws. Het is echter Peter die Simonne terugvindt aan het station en haar veilig naar huis kan brengen.

Aflevering 248 14.10.24

Bart en Mieke in opstand

Bart en Mieke zijn het beu dat ze nu veel meer moeten helpen in het huishouden. Secretaresse Patty stelt aan Jan voor om een handje toe te steken, maar haar plotse aanwezigheid komt in het verkeerde keelgat terecht bij de kinderen. Is het na Babette nu tijd voor Patty?

Aflevering 249 09.32.20

Monique en Didier

FAIC-bedrijfsleider Didier De Kunst wordt al snel een vaste klant in De Lork en is gecharmeerd door gastvrouw Monique. Hij wil haar graag beter leren kennen en gebruikt zijn vele connecties om klanten te lokken naar het nieuwe restaurant. Monique is onder de indruk van de man en laat hem toe in haar leven.

Aflevering 250 10.42.57

Korte terugkeer

Mohammed is terug in de buurt en zoekt contact met Veronique. Hij merkt hoe Veronique en Picasso het tegenwoordig goed met elkaar kunnen vinden en hij kan zijn jaloezie niet onder stoelen of banken steken. Mohammed gebruikt van zijn tijd in de stad om met zijn vrienden af te spreken, maar keert al snel terug naar huis.

Aflevering 250 10.56.40

De exclusieve modeshow

Marie-Rose krijgt een zeer geheimzinnige brief van een onbekende dame met de vraag een exclusieve modeshow voor haar te organiseren. Marie-Rose gaat er vanuit dat dit een goede kans is en wil dat alles tot in de puntjes verzorgd is. Groot is haar verbazing wanneer Monique hiervoor komt opdagen met haar nieuwe vriend Didier.

Aflevering 254 09.02.36

Strijd om Vanessa

Zowel Willy als Herman hebben een oogje op model Vanessa en zoeken haar aandacht. Vanessa kiest voor Willy, maar daar willen Jean-Pierre en Chantal een stokje voor steken. Ze vertellen Vanessa hoe Willy telkens van de ene vrouw naar de andere fladdert en dat Herman een veel betere partij is voor haar.

Aflevering 253 14.51.25

Vrouwenverslinder

Gerard en Babette flikflooien met elkaar op kantoor, maar worden verschillende keren betrapt door kuisvrouw Julienne. Zij gaat alles vertellen aan Marie-Rose. Wanneer Gerard Veronique probeert aan te randen, is voor Marie-Rose de maat vol. Ze stelt Gerard voor een duidelijk keuze: ofwel vertrekt hij, ofwel verlaat ze zelf het bedrijf.

Aflevering 252 13.32.02

Aan de beterhand

Dankzij de goede zorgen van verpleger Luc, gaat het elke dag beter met Rita. Ze krijgt nu vaak bezoek van haar familie en kan zelfs de instelling af en toe verlaten met Luc als begeleider. Rita denkt na over een compleet nieuwe start en de familie merkt dat ze dankzij Luc zich heel goed in haar vel voelt...

Aflevering 252 13.25.54

De burn-out

Bij VDB Electronics heeft Jan het ontzettend druk. Dankzij de vele bestellingen en opdrachten moeten er verschillende nieuwe mensen aangeworven worden. Jan vliegt uit tegenover Mia en Patty omdat hij het gevoel heeft dat Guido hem niet apprecieert. Guido zet Jan op zijn plaats en maakt hem duidelijk dat hij meer zijn verantwoordelijkheid moet nemen.

Aflevering 253 15.06.47

Graffiti

Dankzij het slechte humeur van Jan, voelen Bart en Mieke dat er meer aan de hand is. Monique heeft het heel druk met haar nieuwe zaak en ze kijkt niet meer naar haar kinderen om. Bart is het beu om verwaarloosd te worden en gaat laat op de avond langs bij De Lork om graffiti te spuiten. Hij wordt echter betrapt door Didier.

Aflevering 257 18.31.12

Buurthuis en tweedehandszaak

Walter is van plan een tweedehandszaak met kleding te openen en vraagt de hulp aan Marleen en de rest van de familie. Bovendien wil hij een buurthuis oprichten waar mensen met hun problemen terecht kunnen. In eerste instantie is de kerkfabriek tegen al deze progressieve ideeën, maar de vicaris staat dan weer volledig achter Walter.

Aflevering 255 09.15.53

Euthanasie?

François heeft een auto-ongelukje gehad en dankzij een ferme duw van Simonne heeft hij al dagenlang last van zijn zij. Volgens Liliane is de situatie niet langer houdbaar en ze vindt dat François een keuze moet maken. Hij denkt na over de laatste wens van Simonne, namelijk om haar waardig te laten sterven...

Aflevering 255 09.14.16

Kort liefdesgeluk

Vanessa wil een relatie met Herman een kans geven. Ze duikt vroeg in de ochtend op in Het Vissershuis, maar zet Herman meteen aan het werk om de volledige zaak een grondige poetsbeurt te geven. Herman ontdekt dat Vanessa het bazige type is en het botst meteen tussen de twee. Herman besluit dan dat ze toch beter vrienden blijven.

Aflevering 256 13.57.54

De toestand van Monique

Monique heeft last van pijn in haar buik en Didier brengt haar naar het ziekenhuis. Het is gelukkig vals alarm, maar Monique is haar nopjes nu ze weet dat ze altijd op de steun van Didier kan rekenen. Ze wil dan ook dat hij erbij zal zijn bij de bevalling en niet Jan...

Aflevering 256 14.23.01

750.000 frank

Marie-Rose is vastbesloten om Gerard uit te kopen bij Maison Marie-Rose, maar moet hiervoor 750.000 frank ophoesten. Ze is te trots om Guido om hulp te vragen en ook de ideetjes van haar werknemers ketst ze allemaal af. Op een dag maakt Marie-Rose toch een afspraak met Gerard en heeft ze het volledige bedrag kunnen ophoesten.

Aflevering 260 14.03.15

De verdwenen meubels

Maxim komt op een dag thuis in een volledig leeg appartement en zijn vriend Tony is er vandoor. De vrienden van Maxim willen hem uit de nood helpen en geven hem enkele spulletjes om terug een leefbaar appartement te hebben. Een tijdje later keert Tony terug en blijkt dat hij op de vlucht was van de deurwaarders door schulden van zijn ex-vriend.

Aflevering 258 09.22.26

De slechte secretaresse

Bij VDB Electronics kunnen Jan en Mia geen enkel goed woord over Patty zeggen. Ze maakt voortdurend fouten en neemt het niet zo nauw met de arbeidsuren- en reglementen. Jan gaat klagen bij Guido, maar hij maakt hem duidelijk dat het personeel zijn verantwoordelijkheid is en dat hij zelf gezegd heeft Patty te zullen opleiden.

Aflevering 266 om 21.10.14

Liefdesproblemen

Tussen Peter en Babette zit er al een hele tijd een haar in de boter, en haar gedrag met Gerard heeft er niet voor gezorgd dat hun problemen snel van de baan zullen zijn. Peter gedraagt zich kinderachtig met Babette in de buurt en flirt ook met de modellen van Maison Marie-Rose. Babette stelt haar relatie met Peter in vraag.

Aflevering 260 14.05.40

Het verzorgingstehuis

Walter en Anna keuren de keuze van François niet goed en zijn resoluut tegen euthanasie. Liliane vindt dat er betere oplossingen zijn en geeft hem enkele adresjes van goede rusthuizen. François beseft dat hij Simonne nog niet kan opgeven en legt zich neer bij het idee van Liliane.

Aflevering 266 om 21.08.40

Mieke in opstand

Mieke komt te weten dat haar papa door Didier en Monique aan de deur is gezet. Ze wil haar mama voorlopig niet meer zien en daar heeft Monique het lastig mee. Ze gaat Mieke opwachten aan de schoolpoort om met haar te praten. Mieke wil niet langer dat haar ouders ruzie maken en hoopt dat haar mama van gedachte veranderd over het ongeboren kindje.

Aflevering 266 om 21.15.55

Een eigen plekje

Anna en Albert merken dat het niet gemakkelijk is om met twee gezinnen onder hetzelfde dak te wonen. Ze denken erover na om te verhuizen naar een appartementje, zeker nu Anna haar huis aan Marleen en Ben wil schenken. Al snel wordt duidelijk dat Anna niet snel tevreden is en dat haar eisen verschillen met die van Albert.

Aflevering 265 om 20.22.06

De verdwenen kasbonnen

Bij de bank komt Guido te weten dat er een paar kasbonnen verdwenen zijn uit zijn kluis. Hij beschuldigt onmiddellijk Peter hiervan en het komt tot een gevecht tussen de twee. Uiteindelijk geeft Marie-Rose toe dat ze het geld gebruikt heeft om Gerard te kunnen uitkopen.

Aflevering 265 om 20.21.14

Een tweede zaak

Jean-Pierre gaat op zoek naar werk en Peter regelt een sollicitatie met Guido. Volgens Picasso is Jean-Pierre niet geschikt voor een bureaujob. Herman denkt al een tijdje aan een tweede zaak en wil een karaoke-loungebar opstarten. Hij vraagt aan Jean-Pierre of hij het ziet zitten hiervan de gerant te worden.

Aflevering 266 om 21.18.02

Strijd om het ongeboren kindje

Monique heeft last van krampen en Didier brengt haar naar het ziekenhuis. Er is niets aan de hand, maar Monique beseft nu dat Didier een grote steun kan zijn als ze effectief moet bevallen. Ze maakt Jan duidelijk dat hij absoluut niet welkom is en dat Didier haar zal helpen.

Aflevering 270 09.26.27

Karaoke-ster

Herman organiseert nogmaals een karaoke-avond en dankzij een weddenschap probeert Willy Anna ervan te overtuigen om ook een liedje te zingen. Anna stemt toe en oefent dagenlang om 'La Vie en Rose' te kunnen zingen. Ze krijgt de hulp van Rita, die hierdoor weer helemaal openbloeit.


Aflevering 271 11.24.34

Manager van het Jaar

Guido krijgt de prijs voor Manager van het Jaar en opnieuw komt VDB Electronics in een zeer positief daglicht te staan. De offertes en aanbiedingen stromen binnen en Guido start met het ambitieuze ruimteproject. Alle journalisten willen een interview met hem en ook de televisie is geïnteresseerd in zijn expertise.

Aflevering 271 11.37.42

Bedrijfsspionnage

Gerard is uitgekocht door Marie-Rose, maar hij wil zich wreken op haar. Babette heeft nog geregeld stiekeme afspraakjes met hem en zelfs op haar verjaardag wil ze liever bij Gerard zijn dan bij Peter. Gerard vraagt haar bovendien om hem op de hoogte te houden van alles wat er gebeurd bij Maison Marie-Rose.

Aflevering 272 13.49.33

De bijverdienste

Willy is in het bezit van een tweedehandscomputer en probeert die in Het Vissershuis te verkopen. Hij vraagt de hulp van Picasso en belooft hem ook een percentje. Willy komt later met nog meer spulletjes aandraven en probeert dit verborgen te houden voor Herman. Op een dag wordt hij opgepakt door een inspecteur van de milieudienst omdat de goederen gestolen zijn uit de kantoren.

Aflevering 275 19.10.52

Het buurthuis

Walter start met hulpgroepen in zijn buurthuis en vraagt de hulp van Veronique. Hij hoopt dat ze wil praten over haar ervaringen met abortus en onverwachte zwangerschap. Marie-Rose gaat akkoord, maar Guido hoopt vooral dat ze hen er niet bij zal betrekken. Veronique gaat akkoord en slaagt erin om heel eerlijk over haar ervaringen te praten.

Aflevering 273 16.41.13

Simonne naar het rusthuis

François heeft een keuze gemaakt en Simonne verhuist naar een rusthuis. Wanneer Anna het te weten komt, is ze niet mals voor hem. Ze vindt het schandalig dat hij zijn vrouw zo snel opgeeft en wegsteekt in een home. Anna vreest dat François het doet om alsnog met Annemie iets te beginnen, maar zij maakt geen deel meer uit van zijn leven.

Aflevering 276 om 08.22.55

De moeilijke bevalling

Voor Monique is het eindelijk zover. Ze wordt door Didier naar het ziekenhuis gebracht en ook Jan en de kinderen worden op de hoogte gebracht. Jan mag echter niet bij de bevalling zijn omdat Monique de verpleging en dokters hierover heeft ingelicht. De bevalling kent complicaties en Monique moet een keizersnede laten uitvoeren.

Aflevering 277 om 09.09.48

De dood van Esther

Monique noemt haar pasgeboren dochter Esther, maar al snel loopt het mis. Esther heeft een afwijking aan haar hartje en moet geopereerd worden. Jan, Bart en Mieke krijgen het nieuws te horen en deze keer mogen ze wel bij Monique komen. Een dag later overlijdt Esther aan haar conditie. Didier zorgt ervoor dat Monique kan revalideren in zijn appartement aan zee.

Aflevering 280 16.25.50

Een schone lei

De ruzie tussen Peter en Babette blijft aanslepen en ondertussen beleeft Babette meerdere avontuurtjes met Gerard. Peter ontdekt dat Babette geregeld stiekeme telefoontjes pleegt op kantoor en vraagt zich af wat zijn vriendin allemaal te verbergen heeft. Babette is het ook beu dat Peter altijd met andere vrouwen flirt en hoopt dat ze hun relatie toch nog een kans kunnen geven.

Aflevering 282 09.33.22

De openbare verkoop

Jan heeft het niet gemakkelijk met de dood van zijn dochtertje en de situatie wordt erger wanneer er plots een deurwaarder het huis openbaar wil laten verkopen om de scheiding tussen hem en Monique te finaliseren. Buurvrouw Magda wil Jan een handje helpen en nodigt verschillende familieleden uit die geïnteresseerd zijn.

Aflevering 280 16.14.41

Maxim ontevreden

Nu Marie-Rose alleen aan het hoofd van Maison Marie-Rose staat wil ze de puntjes op de i zetten en ze wil bovendien dat Maxim nu alleen commerciële kledingstukken maakt. Maxim kan dit niet verkroppen en dreigt ermee op te stappen om zijn willetje toch te kunnen doordraven. Marie-Rose plooit niet en Maxim keert met hangende pootjes terug.

Aflevering 281 08.47.25

Stage in Milaan

Veronique kiest ervoor om bij haar moeder te blijven werken en dus niet verder te studeren. Marie-Rose kan via Maxim een stageplaats voor Veronique regelen bij Giancarlo in Milaan. Veronique moet hierdoor voor enkele maanden afscheid nemen van haar vrienden en familie en ze geeft een feestje in Het Vissershuis. Picasso heeft het moeilijk haar te zien vertrekken.

Aflevering 281 08.43.32

Rita hervalt

Verpleger Luc neemt Rita mee naar Het Vissershuis, maar hij laat haar een tijdje alleen om zijn moeder te bezoeken. Rita heeft het moeilijk na de dood van het pasgeboren kindje van Jan en Monique en hervalt in oude gewoontes. Herman voelt zich schuldig omdat hij Rita drank gegeven heeft. Rita zet het op een lopen en maakt in verschillende cafés schulden.

Aflevering 282 09.15.23

Mia verliefd

Mia heeft geregeld telefonisch contact met Christiaan Baertsoen, een goede klant van VDB Electronics. Mia vindt dat de man een mooie stem heeft en op een dag krijgt zij zelf een complimentje van hem. Op aanraden van Guido en Patty gaat Mia met de man lunchen om hem te leren kennen.

Aflevering 284 10.52.53

Guido verdwenen

Op een dag is Guido nergens te vinden en niemand van de familie of werknemers kan hem bereiken. Marie-Rose en Mia zijn ongerust en bellen iedereen op. De politie vindt ondertussen de wagen van Guido terug op een verlaten plek. Zijn sleutels en portefeuille liggen er nog in waardoor zijn verdwijning plots onrustwekkend wordt.

Aflevering 288 om 17.13.11

Jan en Mia op onderzoek

Jan krijgt bij VDB Electronics verschillende telefoontjes van een man die beweert dat hij Guido ontvoerd heeft. Hij vraagt losgeld en Jan moet geld van de firma hiervoor gebruiken. Samen met Mia gaat hij op onderzoek op de plaats waar de auto van Guido teruggevonden is. Uiteindelijk blijkt deze 'ontvoerder' niemand minder dan Pietje te zijn.

Aflevering 290 om 19.40.05

De leiding

Bij VDB Electronics staan de telefoons roodgloeiend omdat alle klanten willen weten wat er ondertussen zal gebeuren nu Guido verdwenen is. Peter en Marie-Rose hakken zelf de knoop door en vragen aan Willem Delfosse om de leiding op zich te nemen. Jan pakt dit niet goed op en voelt zich opnieuw gepasseerd.

Aflevering 290 om 20.01.33

Adoptie eindigt in drama

Voor Marleen en Ben is de grote dag aangebroken, hun adoptiekindje Lovely komt met het vliegtuig aan in België. De dag eindigt in mineur dankzij het onverwachte bezoek van Walter en Francois. De fles cognac is op en Marleen wil snel naar de winkel gaan om een nieuwe fles en wat gebak. Een beetje later hoort iedereen een schril geluid...

Aflevering 290 om 19.59.55

De videocassette

Peter en Marie-Rose ontvangen een brief met daarin een ticket voor een postpakket. Peter gaat het pakket halen in het station en ontdekt dat er een videocassette inzit. Op de cassette is te zien hoe Guido vastgebonden zit in een donkere kelder en dus wel degelijk ontvoerd is...

Personages

Hoofdpersonages

Nevenpersonages

Terugkerende gastpersonages

Nieuwe gastpersonages

Meer informatie over gastpersonages uit het 2de seizoen die geen eigen pagina hebben, vind je hier.

Afleveringen

Voor een overzicht van de afleveringen, zie hier.

Huwelijken en scheidingen

Voor een overzicht van de relaties en affaires, zie hier.

Geboortes en sterftes

Trivia

  • Vanaf dit seizoen starten de modeverhaallijnen via Maison Marie-Rose die anno 2019 nog steeds bestaan in de serie.
  • Dit seizoen kent de start van 'Zatte Rita'.
  • In de zomer van 2019 wordt het volledige 2de seizoen online geplaatst op VTM Go.

Lees Meer

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.