FANDOM


Seizoen 19 Seizoen 20 Seizoen 21

Seizoen 20 is de reeks die loopt van 30 augustus 2010 tot 24 juni 2011. Het seizoen telt 257 afleveringen.

We maken dit seizoen kennis met Roos Sterckx, André Beynens, Gilbert Vandersmissen, Axel De Meester en Caroline De Meester.

De personages die na jarenlange afwezigheid terugkeren zijn Dirk Cockelaere en Maxim De Pauw. Ook Jef LitsMarthe Vermeir en Albertine Solie komen even terug in beeld.

De personages die gedurende dit seizoen verdwijnen zijn Leen Van den BosscheEls D'hollander, Brenda Vermeir, Mario Van de Caveye, Cédric Van de Caveye, Morgane Maes, Lisa Deruyter en Pieter De Deyn.

Verhaallijnen

Familie4405
404610 10150575031622491 340853081 n
Familie4441
Familie4416
Familie4478
Familie4458
Familie4475
Familie4576
Familie4578
Familie4639
Familie 0305 teaser 0
Brenda-aangereden
Familie4492
Familie4653
Schermafbeelding 2014-06-21 om 11.04.17
Familie4646
Familie4652
Vtm familie cliff2011 640x300b

Het verboden huwelijk (deel 2)

Peter heeft zijn ja-woord gegeven aan June, tegen de zin van Marie-Rose en Veronique. Moeder en dochter hebben June nog steeds niet aanvaard binnen de familie omwille van haar verleden. Het contact tussen hen en Peter verwatert.

Els naar Cyprus

Els beseft dat haar relatie met Rob volledig over is en ze niets meer te zoeken heeft in België. Na het huwelijk van haar stiefzoon Peter verhuist ze definitief naar haar familie en Cyprus. Ze neemt afscheid van de familie.

Tumor

Rita en Dimi maken hun relatie openbaar. Het koppel wilt samen op wereldreis gaan, maar dit plan wordt gedwarsboomd door Jan. Wat later blijkt dat Rita opnieuw een tumor in haar hoofd heeft. Dimi is enorm ongerust over de operatie.

June bij VDB

June heeft het moeilijk om zich aan te passen, omdat ze het niet gewoon is om te werken in een familiebedrijf. Ook is June vaak niet akkoord met de beslissingen van Peter en Veronique. Wanneer ze haar ontslag geeft, kan Peter haar overhalen om terug te keren naar VDB.

Studeren in Amerika

Leen keert onverwachts terug uit Spanje en probeert een stageplaats te bemachtigen in het Algemeen Ziekenhuis. Na een paar tegenslagen beslist ze om in Amerika te gaan studeren. Ze neemt afscheid van de familie.

De verzoening

In een ultieme poging om June te ontmaskeren, probeert Marie-Rose haar beter te leren kennen. Door veel tijd met elkaar te spenderen beseft Marie-Rose dat June geen kwade bedoelingen heeft tegenover haar familie.

Mieke versus Maria

Doordat Mieke en Pieter een relatie begonnen zijn met elkaar, voelt Morgane zich het derde wiel aan de wagen en verhuist ze naar Spanje. Hun relatie loopt echter stuk dankzij het gemoei van Maria, Pieters moeder.

De terugkeer van Dirk

Dirk, de ex-man van Rita, keert onverwachts terug naar België en probeert in contact te komen met Pierrot. Hierdoor komen er verschillende geheimen van Rita aan het licht en gaat haar relatie met Dimi stuk. Dimi vertrekt alleen op wereldreis.

Ervaringsdeskundige

Trudy gaat bij Mieke inwonen en gaat op zoek naar een job. Uiteindelijk wordt ze ervaringsdeskundige in het Algemeen Ziekenhuis. Trudy krijgt al meteen te maken met een lastige patiënt: drugsverslaafde Julie.

Het ontslag van Bert

Bert probeert June in een slecht daglicht te stellen binnen VDB en probeert de schuld op Bart te steken. Peter is het gedrag van zijn neef kotsbeu en wil ervoor zorgen dat hij vertrekt. Dit lukt hem echter met de hulp van Dirk.

Het afscheid van Mario en Cédric

Veronique en Mario geven hun relatie nog een allerlaatste kans. Dit is echter van korte duur, want ze beseffen als snel dat het nooit meer zoals vroeger zal zijn. Mario beslist samen met Cédric naar Italië te verhuizen.

De dood van Brenda

Brenda heeft al haar fitcenters te koop gezet om meer tijd te besteden aan haar gezin. Ze beslist dit te vieren met een etentje. Wanneer Brenda na het etentje de straat oversteekt, wordt ze aangereden door een auto. De chauffeur pleegt vluchtmisdrijf. Niet veel later overlijdt Brenda aan haar verwondingen.

Ex-gevangene

Evy zit in haar laatste jaar Criminologie en begint te werken aan haar thesis over ex-gevangene Serge. Wanneer hij een paar dagen komt logeren in het Studentenhuis, komt een oude kompaan van Serge wraak nemen en bedreigt Leen met een geweer. Serge schiet hem echter dood en wordt terug naar de gevangenis gebracht.

F@C

De familie komt in contact met Gilbert. Het komt tot een fusie tussen modebedrijven F@C en MVM, waarvan Axel de nieuwe ontwerper wordt. Veronique ontslaat ontwerper Maxim De Pauw wanneer ze toegeeft dat Axel beter is.

De start van Roos Crevette

Maarten en Roos starten een eigen traiteurzaak op, genaamd Roos Crevette. Ondanks alle moeite die de twee in de zaak steken, blijkt dat de winst minder groot is dan verwacht. Dit zorgt al snel voor spanningen tussen het koppel.

Victor en Trudy

Er bloeit iets moois tussen Victor en Trudy. Ze beslist hem uit te nodigen in het appartement van Mieke voor een romantisch diner en schakelt Maarten in voor de catering. Victor beslist zijn gevoelens voor Trudy openbaar te maken.

Vuur en wraak (deel 1)

Bert beslist wraak te nemen op de Van den Bossches en de schuld in de schoenen van zatte Rita te steken. Hij trekt met haar naar de kantoren van VDB, die hij in brand steekt. Tijdens de brandstichting bevinden Marie-Rose, Bart, Veronique, Peter, Rob, June en Gerda zich in het gebouw.

Personages

Hoofdpersonages

Nevenpersonages

Terugkerende gastpersonages

Nieuwe gastpersonages

Recasts

Afleveringen

Voor een overzicht van de afleveringen, zie hier.

Huwelijken en scheidingen

Geboortes en sterftes

Trivia

  • Hoewel in dit seizoen bepaalde personages (waaronder Leen, Iljo, Malika en Morgane) of combinaties (waaronder Peter en Trudy) uit de generiek niet meer van toepassing zijn, wordt de versie van seizoen 19 alsnog behouden.

Lees Meer

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.