FANDOM


Seizoen 20 Seizoen 21 Seizoen 22

Seizoen 21 is de reeks die loopt van 22 augustus 2011 tot 29 juni 2012. Het seizoen telt 225 afleveringen.

In augustus 2011 wordt Generiek 6 gelanceerd, waarin een aantal extra personages worden opgenomen: Hanne Van den Bossche, Guido Van den Bossche, Louise Van den Bossche, Jelle Van den Bossche, Axel De Meester en Caroline De Meester worden toegevoegd. Rob Gerrits, Trudy Tack de Rixart de Waremme, Bert Van den Bossche, Evy Hermans, Paul Jacobs, Niko Schuurmans en Victor Praet zijn niet langer te zien in de generiek.

Verder dit seizoen maken we kennis met Colette Vermeir, Steve Schuurmans, Jana Pleysier en Nathalie Debie.

Ook William Feys komt even terug in beeld.

De personages die gedurende dit seizoen verdwijnen zijn Maxim De Pauw, Pierrot Van den Bossche, Rob Gerrits, Bert Van den Bossche, Dimitri Roels, Arianne Balencourt, Gerda Donckers, André Beynens en Gilbert Vandersmissen.

Verhaallijnen

Vuur en wraak (deel 2)

In het torengebouw van Van den Bossche Electronics woedt een hevige brand. Marie-Rose, Veronique en Gerda proberen via de buizen van de airconditioning te ontsnappen. Bart, Peter en June kunnen echter geen kant op en kunnen alleen maar hopen dat de brandweer hen op tijd uit de vlammenzee redt. Feit is dat het medisch rampenplan wordt afgekondigd, waardoor Victor Praet zijn romantische tête-à-tête met Trudy abrupt moet afbreken. Ondertussen op straat kunnen een doodongeruste Hanne, Linda en Mieke niets anders doen dan machteloos toekijken.

De dood van Rob

Bart heeft zodanig zware brandwonden en breuken dat hij in een kunstmatige coma wordt gehouden. Hanne durft niet te hopen dat haar papa er bovenop zal komen en ze heeft de steun van haar vriend Remko hard nodig. Ondertussen krijgt de familie het verschrikkelijke nieuws dat het lichaam van Rob is gevonden. De politie gaat er trouwens van uit dat de brand is aangestoken en start met de ondervragingen. Dit gesprek brengt Marie-Rose in een lastig parket.

Bart in kunstmatige coma

Peter mag het ziekenhuis verlaten, hoewel hij nog moeite heeft met praten. Bart ligt nog altijd op intensive care en de komende dagen worden cruciaal in zijn genezingsproces. Victor geeft Hanne uitleg bij de behandeling die haar vader krijgt. Bert krijgt de politie over de vloer om zijn aanwezigheid in de buurt van Van den Bossche Electronics te verklaren. Pierrot staat er op om de begrafenis van Rob te regelen, maar het parket wil zijn lichaam niet vrijgeven.

Rita, de zondebok

In de krant wordt uitgebreid bericht over de brand bij Van den Bossche Electronics. In de artikels zijn er twee vaststellingen: Bert wordt gebombardeerd tot held en Rita is verdachte nummer één. De autopsie van Rob brengt trouwens nieuwe feiten aan het licht. Niko is van mening dat Maarten zijn trots moet inslikken en de eerste stap moet zetten om de ruzie met Roos bij te leggen. Bert verschaft zich toegang tot het verzegelde gebouw van Van den Bossche Electronics.

Het einde van de Roos Crevette

Jan gaat met Jelle naar het ziekenhuis, zodat het jongetje achter het glas naar zijn papa kan kijken. Pierrot schrijft een tekst voor de begrafenis van Rob, die altijd voor hem als een echte vader heeft gezorgd. Trudy en Victor hebben samen de nacht doorgebracht en dus wil zij geen verstoppertje meer spelen in het ziekenhuis. Hoewel Maarten met de cateringzaak wil stoppen, apprecieert hij het niet dat Niko de Roos Crevette via het internet te koop heeft gesteld. De familie staat voor een dilemma wanneer Rita haar opwachting maakt in de Jan en Alleman. En June heeft een moment van grote twijfel in haar loft.

Personages

Hoofdpersonages

Nevenpersonages

Terugkerende gastpersonages

Nieuwe gastpersonages

Voor een overzicht van de gastpersonages die geen eigen pagina hebben, zie hier.

Afleveringen

Voor een overzicht van de afleveringen, zie hier.

Huwelijken en scheidingen

Geboortes en sterftes

Trivia

  • Vanaf dit seizoen wordt er overgestapt van 6 naar 5 dagen 'Familie' per week.

Lees Meer

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.