FANDOM


Seizoen 3 Seizoen 4 Seizoen 5


Seizoen 4 is de reeks die loopt van 5 september 1994 tot 27 mei 1995. Het seizoen telt 223 afleveringen.

Tijdens dit seizoen wordt Generiek 1 aangepast, waarin de volgende personages worden opgenomen: Sarah De Kunst, Alex Le Croix, Claire De Ruyter en Hugo Beckers. Mieke Van den Bossche, Veronique Van den Bossche en Liliane Faes zijn niet langer te zien in de generiek.

Verder dit seizoen maken we kennis met Henk Terjonck, Willeke De Vries, Diederik Truyman en Pierrot Van den Bossche.

Ook Dirk Cockelaere komt even terug in beeld.

De personages die gedurende dit seizoen verdwijnen zijn Veronique Van den Bossche, Liliane Faes, Jean-Michel Le Croix, Jack, Alex Le Croix, Bianca Parducci en Giancarlo Parducci.

Verhaallijnen

R4-1
GuidoClair3 Seizoen4
DidierCEO5 Seizoen4
R4-2
Ritadraaitdoor5 Seizoen4
Jean-Michel wordt neergeschoten
R4-3
R4-5
Huwelijk herman 7
Nele001
HenkBabbetePeter8 Seizoen4
FrancoisMia Seizoen4
Marie-RoseInProblemen7 Seizoen4
Ritadraaitdoor8 Seizoen4
R4-6
R4-9

Ongeval in de Ardennen (deel 2)

Guido kan op tijd uit de auto ontsnappen met de hulp van zijn zoon. Peter zelf hangt onder water vast en geraakt niet meer boven. De brandweer slaagt erin om Peter uit het water te krijgen. Peter wordt onmiddellijk naar het ziekenhuis overgebracht. Hij overleeft echter dit drama.

Buitenlandse studies

Mieke heeft problemen met haar studies. Op aanraden van Didier gaat ze een tijdje naar Frankrijk om zich bij te schaven op vlak van de Franse taal. Ondertussen zou Peter graag in VDB Systems stappen. Guido vindt dat zijn zoon eerst zijn studies moet afmaken. Peter vertrekt met Henk en diens vriendin Willeke naar Harvard in Amerika.

De start van VDB Systems

Didier neemt de leiding van VDB Electronics en het FAIC over. Terwijl hij directiesecretaresse Mia ontslaat, neemt Jan zelf zijn ontslag. Hij wilt niet langer voor Didier werken. Guido blijft niet bij de pakken neerzitten en start samen met François en Jan VDB Systems op om de concurrentie met Didier aan te gaan. Ook Mia en Babette stappen in de zaak als directiesecretaresses.

Affaire

Dirk is terug in het land en zoekt opnieuw contact met Rita. Haar relatie met Jack loopt op de klippen wanneer hij haar met Dirk in bed betrapt. Na de breuk beslisse Rita en Dirk hun relatie opnieuw een kans te geven. Wanneer ze te weten komt dat hij zijn vrouw en twee pasgeboren baby's in Amerika heeft achtergelaten, zet Rita Dirk op straat. 

De dood van Jean-Michel

Na zijn scheiding met Marie-Rose vindt Guido opnieuw het liefdesgeluk bij psychologe Claire. Ook Marie-Rose blijft niet bij de pakken zitten en begint een relatie met Jean-Michel. Jean-Michel helpt zijn vriendin met de start van haar eigen modellenbureau. De nieuwe relatie van Marie-Rose is echter van korte duur, want Jean-Michel komt om het leven tijdens een jachtongeluk. Hij wordt doodgeschoten door Didier.

Stalker

Na de dood van Jean-Michel vindt Marie-Rose troost bij diens broer: Alex. Alex maakt haar duidelijk dat hij meer wilt dan vriendschap, maar zij wijst hem af. Hij wreekt zich door Marie-Rose te stalken en te treiteren. De pesterijen evolueren steeds en komen tot een hoogtepunt waarbij Marie-Rose zich moet verdedigen met een pistool tegenover haar stalker. Marie-Rose beslist om niet te schieten aangezien Alex belooft uit haar leven te verdwijnen.

Huwelijken

Veronique en Giancarlo beslissen te trouwen in een dorpje in Italië. Ondertussen beslissen ook Herman van het Vissershuis en Ingrid te huwen in intieme kring. Hun geluk is echter van korte duur wanneer het koppel te horen krijgt dat ze geen kinderen kunnen krijgen. Na de scheiding met Monique leert Jan Nele kennen. Ook bij hen duurt het niet lang voordat de twee in het huwelijksbootje stappen.

Guido versus Didier

Door de komst van VDB Systems zit VDB Electronics in slechte papieren. Didier kan het niet verkroppen dat hij verliest van zijn aartsrivaal. Het komt opnieuw tot een fusie waardoor Didier verbannen wordt naar het FAIC. Op privévlak stoot tienerdochter Sarah zich af van haar vader. Ze wilt op haar eigen benen kunnen staan en gaat aan de slag bij een carwash. Didier kan dit maar niet aanvaarden waardoor Sarah beslist het contact met hem te verbreken.

Peter aan de drugs

In Amerika flirt Peter openlijk met Willeke waardoor Henk terugkeert naar België. Babette kan het nieuws moeilijk verwerken en beslist te breken met Peter. Peter en Willeke hebben slechte vrienden in Amerika en worden daardoor zelfs echte junkies. Wanneer Peter voor enkele dagen terug in België is, wordt het al snel duidelijk dat hij helemaal veranderd is. Guido zet hem al snel aan de deur waardoor Peter besluit definitief naar Amerika te verhuizen.

Nieuwe liefdes

François maakt een einde aan zijn relatie met Liliane. Nadien wordt hij verliefd op Mia en beginnen ze een relatie met elkaar. Het leeftijdsverschil tussen de twee speelt François echter parten. Ondertussen vindt Marie-Rose opnieuw het liefdesgeluk bij zakenman Hugo.

Het begin van 'Zatte Rita'

Sinds zowel Jack als Dirk uit haar leven zijn verdwenen, stort Rita zich op alcohol. Het gaat vaan kwaad naar erger wanneer ze ontdekt dat ze opnieuw zwanger is van Dirk. Doordat Rita meermaals dronken achter de toog van haar café staat, beslist Walter het café op te doeken. Nadien gaat ze aan de slag in de kantine van VDB. Ondanks dit wordt haar haat voor de familie steeds groter.

Brandstichting

Tussen Rita en Marie-Rose is er nooit een band geweest. De stoppen van Rita slaan volledig door wanneer ze Marie-Rose haar appartement in brand steekt en met haar pistool op Guido, die Marie-Rose probeert te redden, schiet. Rita mist maar wordt kort daarna zelf neergeschoten. Ze overleeft het schot, maar wordt opgepakt en overgebracht naar de gevangenis. Daar wordt Rita's zoontje Pierrot veel vroeger dan verwacht geboren.

Collectieve zelfmoord (deel 1)

In Amerika raken Peter en Willeke verzeild in de sekte van Salomon. Salomon is de schuilnaam van niemand minder dan Diederik Truyman. De sekte pleegt massaal zelfmoord en ook Peter en Willeke raken hierbij betrokken. Zodra het nieuws over het La Torra Blanca drama de familie Van den Bossche bereikt, vertrekt Guido meteen naar Spanje. Hij wilt weten of zijn zoon nog leeft, maar de administratie op het Spaanse politiekantoor loopt niet vlot.

Personages

Hoofdpersonages

Nevenpersonages

Terugkerende gastpersonages

Nieuwe gastpersonages

Meer informatie over gastpersonages uit het 4de seizoen die geen eigen pagina hebben, vind je hier.

Afleveringen

Voor een overzicht van de afleveringen, zie hier.

Huwelijken en scheidingen

Geboortes en sterftes

Trivia

Lees Meer

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.