FANDOM


Remko Willaert
Seizoenen 19202122 81040 orig
Eerste verschijning Aflevering 4374 - 22 mei 2010
Laatste verschijning Aflevering 4911 - 1 oktober 2012
Gespeeld door Ward Bal
Kinderen -
Ouders Jean-Jacques Willaert en Lieve Willaert
Huidige categorie Vorige Nevenpersonages
Algemene InformatieFamilie en LiefdeslevenStudies en BeroepslevenVerhaallijnenGalerijFoto'sLees Meer

Algemene Informatie

Remko Willaert is een nevenpersonage dat van 22 mei 2010 tot en met 1 oktober 2012 vertolkt wordt door Ward Bal.

Familie en Liefdesleven

Remko is de zoon van twee diplomaten die momenteel in Dubai wonen. Hij kreeg de kans om in Amerika te gaan studeren bij Harvard, maar Remko koos ervoor om bij Hanne Van den Bossche te blijven in België. Hierdoor is zijn relatie met zijn ouders erg verzuurd. Wanneer Hanne dan ook nog eens zwanger wordt en een abortus laat uitvoeren, zorgt dat voor een breuk tussen zoon en ouders. Het is pas wanneer Remko vertelt dat hij alsnog in Amerika gaat studeren, dat zijn ouders terug toenadering zoeken.

Studies en Beroepsleven

Door zijn uitstekende studieresultaten, werd Remko toegelaten tot de prestieuze Amerikaanse universiteit Harvard. Remko gaf zijn studies op om zijn relatie met Hanne Van den Bossche te redden en bleef in België. Hij gaat aan de slag als arbeider in een fabriek, maar dat werk is absoluut niet zijn sterkste kant. Hij geeft zijn ontslag en gaat studeren aan de universiteit van Antwerpen. Uiteindelijk vertrekt Remko alsnog naar Harvard, wanneer Hanne les gaat volgen aan de modeacademie in New York. 

Verhaallijnen

Familie4385

Op een avond leert Remko Hanne Van den Bossche kennen in het jeugdhuis, wanneer ze daar allebei voor een fuif zijn. De twee worden smoorverliefd op elkaar en maken nadien nog een afspraakje. Hanne durft haar ouders te waarheid niet te vertellen, omdat ze bang is van hun reacties. Is ze nog niet te jong voor een vaste vriend? Maar de twee blijven elkaar zien en Remko brengt haar zelfs thuis een bezoekje. De besluiten er volledig voor te gaan.

Familie4420
Familie4538
429216 386405751369765 278461795 n
Familie4418
Familie4565

Hanne Van den Bossche heeft haar ouders ingelicht over haar relatie met Remko en stelt de jongeman aan Bart Van den Bossche en Brenda Vermeir voor. Ondanks zijn goede bedoelingen, voelt Remko zich toch niet helemaal welkom. Vooral Bart is argwanend, omdat hij nog steeds beschermend wil zijn tegenover zijn te snel opgroeiende dochter. Bart en Brenda willen Remko beter leren kennen en nodigen hem uit voor een etentje, maar Bart heeft bijbedoelingen. Hij wil Remko volledig op de rooster leggen. Zo komt Hanne te weten dat Remko van plan is om naar Amerika te trekken om er aan Harvard te studeren. Hanne schrikt van dit nieuws en vreest dat dit het einde van hun relatie is.

Bart is ervan overtuigd dat Hanne hem nu zal vergeten, maar zijn plannetje verloopt niet als verwacht. Remko gaat namelijk binnen enkele weken vertrekken en Hanne wil elk moment van de dag bij hem zijn. Ze trekt zelfs tijdelijk bij hem in tot hij naar Amerika vertrekt. De dag van zijn vertrek maakt Remko de impulsieve beslissing om toch in België te blijven, omdat hij Hanne niet wil missen. De ouders van Remko zijn razend omdat hij zijn toekomst vergooit voor een meisje en weigeren om hem nog langer geld te geven. Remko wil eindelijk voor zichzelf kunnen zorgen en gaat op zoek naar werk terwijl Hanne definitief bij hem intrekt.

Hun intentie om op eigen benen te staan verloopt echter allesbehalve vlot. Remko is genoodzaakt om aan de slag te gaan in een fabriek, en dat werkt ligt hem helemaal niet. De twee hebben elke dag ruzie omdat ze te weinig geld verdienen om het hoofd boven water te houden. Hanne beseft dat ze het zo als koppel niet zullen volhouden en trekt terug in bij haar ouders. Uiteindelijk groeien de twee uit elkaar en maakt Remko een einde aan hun relatie. De twee kunnen elkaar echter niet missen en Hanne zoekt terug contact. Ze geven hun relatie nog een kans maar willen het deze keer volledig anders aanpakken. Remko probeert het goed te maken met zijn ouders en geeft zijn werk op om alsnog te gaan studeren.

Het noodlot slaat toe binnen de familie van Hanne wanneer het gezinnetje uit eten gaat om de hereniging van Bart en Brenda te vieren. Bij het buitenkomen van het restaurant, wordt Brenda aangereden door een auto en sterft ze in het ziekenhuis. Voor Hanne is dit een grote klap en ze moet haar prioriteiten volledig verleggen. Ze kan minder tijd voor Remko vrijmaken en steekt al haar energie in het huishouden en de opvoeding van haar broertje Jelle Van den Bossche. Remko heeft veel begrip voor haar situatie, maar mist de Hanne van vroeger. Hij vindt het niet haar taak om voor Jelle te zorgen, maar de taak van haar vader. Remko trekt aan de alarmbel en sindsdien krijgt Hanne hulp van haar familie. De twee hebben nadien een goed gesprek over hun relatie en gaan opnieuw tijdelijk uit elkaar tot Hanne terug wat rust gevonden heeft. Nadien geven ze hun relatie nog een kans.

28336-familie-snijdt-nieuw-hoofdstuk-aan-523152
Familie s20 afl4747 05
640px-Familie afl4840 07
Familie afl4842 02
Familie4845

De gebouwen van VDB Electronics staan in brand en verschillende familieleden zit vast in de rook, zo ook Bart Van den Bossche. Remko en Hanne Van den Bossche staan aan de grond genageld wanneer ze het brandende gebouw aantreffen. Bart heeft zodanig zware brandwonden en breuken dat hij in een kunstmatige coma wordt gehouden. Hanne durft niet te hopen dat haar papa er bovenop zal komen en ze heeft de steun van haar vriend Remko hard nodig. Toch komt Bart er weer bovenop, maar hij zal enkele weken in het ziekenhuis moeten blijven om te revalideren. Hanne beseft dat ze niet alleen voor Jelle Van den Bossche kan zorgen en hij gaat logeren bij Jan Van den Bossche en Linda Desmet.

Ondertussen maken Remko en Hanne plannen om alsnog naar de universiteit te gaan, al voelt Hanne zich schuldig tegenover haar gezin. Ze gaan samen op kot in Antwerpen, omdat de afstand te groot is om te pendelen. Wanneer Bart eindelijk terug naar huis kan, is dat voor Hanne een reden om meer thuis te blijven slapen, vooral omdat het haar niet zint dat Trudy Tack de Rixart de Waremme altijd rond haar vader hangt. Bart en Trudy worden verliefd op elkaar, maar daar kan Hanne absoluut niet mee leven. Ze vindt het veel te snel na het overlijden van haar moeder. Remko wil zijn vriendin doen inzien dat haar vader ook recht op geluk heeft en Hanne draait bij.

Op een dag moet Hanne minder positief nieuws aan Remko vertellen. Ze is zwanger, maar wil het kindje absoluut niet houden. Voor Remko lijkt een abortus ook de enige oplossing, omdat ze allebei nog jong zijn en studeren. Tot de ouders van Remko op hem inpraten. Zij vinden een abortus absoluut niet kunnen en eisen dat Hanne het kindje wil houdt. Dit zorgt voor grote spanningen binnen het koppel en Hanne weet niet wat ze moet doen. Ze eist steun van Remko en gaat samen met hem het grote gesprek aan met zijn ouders. Hanne laat toch een abortus uitvoeren en zowel zij als Remko vinden dit de beste oplossing.

Tijdens een etentje bij Marie-Rose De Putter komt Anna Dierckx perongeluk te weten dat Hanne een abortus heeft laten uitvoeren. Ze is razend op haar kleindochter en toont meteen wat ze hier van vindt. Ook andere familieleden reageren minder positief op het nieuws en voor Hanne is dit de druppel. Van de ene op de andere dag is ze verdwenen en niemand weet waar ze is. Remko is doodongerust en probeert op allerhande manieren zijn vriendin te vinden. Tot hij ontdekt dat Hanne in contact is met Jelle, en hij kan de jongen overtuigen om te vertellen waar Hanne is. Ze verblijft al enkele weken in een klooster om tot rust te komen. Trudy gaat persoonlijk naar Hanne toe om haar terug naar huis te krijgen, maar zonder succes. Daarom gaat ze samen met Bart op bezoek bij Anna en Albert Thielens en Anna merkt eindelijk dat ze fout is geweest. Ze gaat persoonlijk haar excuses aanbieden en Hanne keert terug naar huis.

Familie afl4911 03

Remko studeert nog steeds aan de universiteit in België, maar krijgt opnieuw een aanbieding van Harvard. Deze keer wil hij deze kans niet zomaar laten schieten. Zijn ouders zijn natuurlijk in de wolken dat hun zoon alsnog naar Amerika gaat en ook Hanne ziet dit idee wel zitten. Zo kan zijn namelijk ook in Amerika gaan studeren. Ze vertellen het nieuws aan Hanne's familie en moeten afscheid van hun nemen. In de Jan en Alleman organiseert de familie een groot afscheidsfeestje in het thema van cowboys. Anna Dierckx maakt van de gelegenheid gebruik om haar kleindochter nog eens in de watten te leggen zodat ze het volledig kan goedmaken voor haar gedrag van het afgelopen jaar.

Hanne keert alleen terug naar België terwijl Remko in de Verenigde Staten blijft. Het koppel is uit elkaar gegroeid en Remko heeft inmiddels een nieuwe relatie.

Galerij

Foto's

Lees Meer

  • Voor meer informatie over de relatie van Remko en Hanne, zie hier.
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.