FANDOM


† Robert 'Rob' Gerrits
Seizoenen 789101112131415161718192021 Erikgoris7
Eerste verschijning April 1998
Laatste verschijning Aflevering 4662 - 23 augustus 2011
Gespeeld door Erik Goris
Kinderen -
Ouders Onbekend
Huidige categorie Vorige Hoofdpersonages
Algemene InformatieFamilie en LiefdeslevenStudies en BeroepslevenVerhaallijnenTriviaGeneriekGalerijFoto'sLees Meer

Algemene Informatie

Robert 'Rob' Gerrits is een hoofdpersonage dat van april 1998 tot en met 23 augustus 2011 vertolkt wordt door Erik Goris.

Familie en Liefdesleven

Rob was getrouwd, maar verliet zijn vrouw omdat ze een drankprobleem had. Het koppel besluit te scheiden maar hij betaalt haar alimentatie. Door geldtekort kwam hij op het verkeerde pad terecht en stal hij geld in het rusthuis waar Rita Van den Bossche werkte. Rob en Rita worden verliefd op elkaar. De twee trouwen in Las Vegas en hij wordt de stiefvader van Pierrot Van den Bossche. Hun huwelijk was allesbehalve perfect. Naast Rita ontwikkelde ook Rob een drankprobleem en bovendien had het koppel meermaals geldproblemen. 

Jaren later komt er aan hun relatie een einde wanneer Rita denkt dat Rob een affaire heeft met zijn secretaresse, Martine Vandenabeele. Door de spanningen begint Rita terug te drinken. Rob besluit om bij haar weg te gaan en begint een relatie met Isabelle Solie. Ondertussen wordt de scheiding van Rita en Rob ingezet. Ook de relatie met Isabelle loopt uiteindelijk slecht af, omdat er een te groot leeftijdsverschil was tussen de twee en omdat Rita nog steeds tussen de twee in stond volgens Isabelle. Hierna probeert Rita Rob terug voor haar te winnen, maar een relatie ziet Rob niet meer zitten.

Rob heeft nog enkele maanden een relatie met Els D'hollander tot hij haar ten huwelijk vraagt. Els panikeert omdat ze reeds vier echtgenoten verloren heeft en verdwijnt naar Cyprus. Ze keert nadien terug, maar na een goed gesprek met Rob beseft ze dat hun relatie verleden tijd is. Enkele maanden later vertrekt Els definitief naar Cyprus. In 2011, nadat Dimi Rita heeft laten zitten, zoekt Rita terug toenadering tot Rob. Maar Rob maakt duidelijk dat hij gewoon vrienden wilt blijven.

Studies en Beroepsleven

Rob was in het verleden een ordinaire inbreker tot hij Rita Van den Bossche leerde kennen. De twee starten samen een mosselbedrijfje in Nederland, maar dat gaat failliet. Rob ging nadien een tijdje aan de slag in een fitnesscentrum en had ook een job als buitenwipper. Hij werd echter in elkaar geslagen, en moest het rustiger aan doen.

Daarna gaat Rob aan de slag bij VDB Electronics. Hij werkte jarenlang als directeur van De Borger & Co en nadien als personeelsdirecteur. Op een dag wordt hij aan de kant geschoven, omdat hij een gokverslaving heeft opgelopen. Nadien ging Rob een tijdje aan de slag op de scheepswerf van Mathias Moelaert. Achteraf wordt hij terug aangenomen als personeelsdirecteur bij VDB. In het voorjaar van 2011 wilt Peter dat Rob Human Resources Management gaat studeren aan de universiteit voor het bedrijf.

Verhaallijnen

Rob en zijn vrouw hebben een moeilijk huwelijk door hun drankprobleem. Rob wil er iets aan doen, maar zijn vrouw krijgt haar probleem niet onder controle. De twee gaan uit elkaar, maar Rob moet alimentatie betalen. Hij kwam al snel in geldtekort en probeert aan geld te geraken door te stelen.

RitaRob4 Seizoen7
RitaRob9 Seizoen7

Rob Gerrits komt in aanmerking met Rita Van den Bossche in het rusthuis waar ze werkte als animatrice. Rob steelt geregeld van de bewoners, omdat hij in geldnood zit. Rita betrapt hem, en dreigt de politie erbij te halen. Rob probeert haar op andere gedachten te brengen door zijn verhaal te vertellen. Rob is gescheiden van zijn vrouw door haar alcoholverslaving. Hij moet nog steeds alimentatie betalen, waardoor hij zelf niets meer overhoudt. Rita heeft medelijden met de man, en laat het incident vallen op voorwaarde dat hij alles terugbetaald.

Nadien spreken Rob en Rita nog een paar keer met elkaar af om iets te gaan drinken. Rita is duidelijk gecharmeerd en ze wordt verliefd op Rob. Rob leert ook Pierrot Van den Bossche kennen, de zoon van Rita, waarmee het goed klikt. De twee beginnen een relatie, maar het geldprobleem van Rob blijft een doorn in het oog.

Op een dag vertelt Rob dat hij via een zakenrelatie een mosselbedrijfje kan overkopen. Rita vindt het een interessante aanbieding en wil mee in de zaak stappen. Het bedrijfje bevindt zich echter in Yerseke, Nederland. Rita wil haar leven een nieuwe wending geven, en verhuist samen met Rob en Pierrot naar Yerseke.

Seizoen8 15
Rita en rob 3
Rita en rob1
Seizoen8 2
SF08 32
SF08 44

Rob woont nu al een tijdje samen met Rita Van den Bossche en Pierrot Van den Bossche in het Nederlandse Yerseke. Hun mosselbedrijfje is succesvol en het ziet er naar uit dat de drie eindelijk op hun pootjes terechtgekomen zijn.

Rob vraagt Rita niet veel later ten huwelijk en hij maakt meteen werk van hun trouwfeest. Enkele weken later vertrekken ze met hun tweetjes naar Las Vegas. Een witte limousine brengt Rita en Rob naar de kapel van het Flamingo Hilton Hotel en daar stappen de twee in het huwelijksbootje. Rita is de gelukkigste vrouw ter wereld. Ze genieten na met een glas champagne en ze wagen zich ook aan een gokje dat al snel uit de hand loopt.

In Las Vegas belanden Rob en Rita in een ware nachtmerrie. Ze hebben al meer dan driehonderdduizend frank verloren aan de speeltafels. Ze kunnen zelfs hun hotelrekening niet meer betalen. Als dieven in de nacht vertrekken ze naar de luchthaven. Wanneer ze in België aankomen, gaan ze onmiddellijk op bezoek bij Anna Dierckx en zij is aangedaan wanneer blijkt dat zowel Rita als Rob te diep in het glas gekeken hebben op het vliegtuig.

Hoewel ze in Las Vegas meer dan vierhonderdduizend frank vergokt heeft, blijft Rita naar een huwelijksfeest verlangen. Rob wil haar droom realiseren en hoopt de volledige familie in Yerseke te krijgen voor een groot feest. Niet alle Van den Bossches staan te springen om een feest op een boot wij te wonen, en het gaat van kwaad naar erger wanneer ze te weten komen hoeveel geld Rita en Rob vergokt hebben in Las Vegas. Rob besluit op het nippertje nog wat zakenrelaties uit te nodigen zodat hun feest toch kan doorgaan.

Niet veel later krijgt het koppel gezelschap van Jan Van den Bossche, die tijdelijk in Yerseke komt logeren door een fikse ruzie met Nele Van Winckel. Jan merkt meteen op dat er financiële problemen zijn wanneer hij een stapel onbetaalde facturen op de ontbijttafel ziet liggen. Rob kan de stress niet aan en begint terug volop te drinken, waardoor hij meer dan eens volledig dronken thuiskomt. Een nieuwe tegenslag staat voor de deur wanneer één van hun vrachtwagens kapot gaat. Met de hulp van Pierrot kan de vrachtwagen van Rob voor een prikje hersteld worden.

De financiële kopzorgen drukken op de relatie van Rita en Rob. Wanneer verschillende leveranciers tegelijk hun facturen betalen, is dat voor Rita en Rob een reden om eens goed te vieren. Ze proberen voor Pierrot te verbergen dat ze te diep in het glas hebben gekeken.

Aartsvijand Didier De Kunst heeft het na Guido Van Den Bossche ook gemunt op de andere Van den Bossches. Hij vermomd zich als een collega-mosselhandelaar van Ab Wijnhuizen en zorgt voor een grote bestelling. Wanneer Rob en Rita de mosselen leveren, blijkt er een misverstand te zijn. Didier is dus in zijn opzet geslaagd en Rob en Rita zitten met hun handen in het haar door de grote lading mosselen die geleverd zijn. Ze kunnen het echter in hun voordeel laten uitdraaien en het geluk lacht Rita en Rob weer even toe. Rob slaagt er terug in om zijn drankprobleem onder controle te krijgen en de toekomst ziet er weer iets rooskleuriger uit. Rita praat ook haar ruzie met Anna uit, waardoor Anna de familie kan overtuigen om Rita en Rob ook te vergeven en terug toe te laten binnen de familie.

Nele, Noortje Moortgat en Brenda Vermeir organiseren zeeklassen voor de kinderen en ook Pierrot meldt zich kandidaat. De zeeklassen draaien echter uit op een nachtmerrie. Vijftig kinderen en hun begeleiders hebben een voedselvergiftiging opgelopen. Op het domein is het een complete chaos. De familie Van den Bossche verneemt het slechte nieuws op de radio en vertrekt in allerijl naar de kust. Ook Rita en Rob komen in alle paniek aan, maar moeten net zoals de rest wachten op nieuws...

Seizoen9 04
Familie1545
Seizoen9 50
Seizoen9 42
SF09 44

De vakantie aan zee is voor Maarten Van den Bossche, Leen Van den Bossche, Pierrot Van den Bossche en de andere kinderen een nachtmerrie geworden. De deelnemertjes van de zeeklassen en hun begeleiders hebben botulisme opgelopen en vechten in verschillende ziekenhuizen voor hun leven. Rob en Rita Van den Bossche hopen op goed nieuws. Voor Anna is de angst om haar kleinkinderen ondraaglijk en ze krijgt een hartaanval.

Twee maanden later

Verschillende kinderen zijn overleden tijdens de zeeklassen, maar voor de familie Van den Bossche is alles in orde gekomen. Rita en Rob maken ondertussen alles in gereedheid om hun huwelijksverjaardag te vieren en ze zijn van plan om de volledige familie uit te nodigen. Samen met Guido Van Den Bossche, Els D'hollander en Peter Van den Bossche organiseren ze een grote mosselsouper.

De drankduivel blijft zowel Rob als Rita achtervolgen en na een zoveelste ruzie over Pierrot, zoekt Rob een uitlaatklep. Hij neemt bokslessen en neemt zijn nieuwe hobby zeer serieus. Hij stelt zijn vaste bokspartner voor aan Rita en Pierrot, maar Rita slaat in paniek wanneer ook Pierrot de bokskriebels te pakken krijgt. Pierrot wil ook lessen gaan volgen en dat zorgt voor een nieuwe ruzie tussen Rob en Rita. Rita grijpt opnieuw naar de fles om haar problemen te vergeten.

Rob en Pierrot doen er alles aan om Rita van de drank weg te houden, maar zij heeft het gevoel dat de twee tegen haar samenspannen. Rita geeft Rob de schuld van haar drankprobleem en de twee staan verder van elkaar dan ooit. Rita blijft zich van haar slechtste kant laten zien en Rob is het beu. Ze moeten hun huwelijksproblemen onder ogen komen en Rita gaat ten rade bij Walter Dierckx. Rita vindt dat Rob en Pierrot beter af zijn zonder haar.

Rita belooft nooit meer te zullen drinken, maar de gezondheidstoestand van Anna zorgt ervoor dat Rita toch opnieuw gaat drinken. Ze blijft het goede voornemen hebben om te stoppen, maar de drankduivel is te sterk. Het noodlot slaat toe wanneer Enrique Van den Bossche logeert bij Rita en Rob. Rita wil een camion verzetten, maar beseft niet dat Enrique achter de camion stond. Ze raakt hem en hij overlijdt aan zijn verwondingen. Ook de dood van haar broer Guido is voor Rita een zware klap en bovendien bevindt hun mosselbedrijfje zich opnieuw in slechte papieren.

Rita, Jan Van den Bossche, Peter Van den Bossche en Veronique Van den Bossche krijgen alle vier vreemde berichten van een anonieme persoon. Ze verzamelen in het kasteel van Rullingen, waar ze opgesloten worden door de 'butler' James. Rita wordt er met haar drankprobleem geconfronteerd en kan met haar eigen ogen zien hoe de toekomst zal lopen als ze blijft drinken. Els D'hollander, Femke Maeterlinck, Rob en Vincent Misotten volgen de gebeurtenissen vanop het thuisfront. Rechercheurs Lits en Janssens zetten de achtervolging in, maar raken het spoor kwijt. Het blijkt uiteindelijk om een streek van sekteleider Salomon te gaan, die zich wil wreken op Peter. Peter kan James overmeesteren en kan zijn familie van de dood redden.

Het mosselbedrijfje van Rita Van den Bossche en Rob is nu al een tijdje failliet en de twee zijn terug naar België verhuisd. Ze hebben echter wel aan hun relatie gewerkt en hun huwelijk is sterker dan ooit. Het ziet er ook naar uit dat zowel Rita als Rob van de drank kunnen blijven. Rob is aan de slag gegaan in een fitnesscentrum, maar Rita vraagt zich af of Rob er wel goed aan gedaan heeft om daar te werken.

Rob komt voor het eerst in contact met Cathérine Misotten, die meteen een oogje op hem laat vallen. Ze probeert Rob te verleiden, maar kan daar niet in slagen. Cathérine pikt het niet dat Rob voor zijn gezin kiest, en probeert hem zwart te maken bij Rita. Het komt tot een ware bitchfight tussen de twee, waarbij Cathérine zelfs druipend van het bloed achterblijft.

De feestdagen komen eraan, maar Rob en Rita hebben weinig redenen om te vieren. Ze hebben nog steeds een berg schulden na het faillissement van hun mosselbedrijfje en ze krijgen een brief van de deurwaarder. De tegenslagen blijven het koppel achtervolgen. Eerst wordt de kleine Pierrot Van den Bossche ernstig ziek en moet hij zelfs in het ziekenhuis opgenomen worden. Rita vreest dat ze haar zoontje opnieuw zal moeten afgeven, maar uiteindelijk komt hij er helemaal bovenop. Tenslotte slaagt het noodlot toe wanneer hun huis in brand wordt gestoken door Sarah De Kunst. De breuk tussen haar en Trudy is nog steeds niet verwerkt en ze wil zich nog steeds wreken op de familie Van den Bossche omdat ze haar vader vermoord hebben.

Rita en Rob zitten in zak en as en moeten op zoek naar een nieuwe woning. Ze nemen hun intrek in het duplexappartement van Isabelle Solie, een ongetrouwde vrouw die er samen met haar moeder Albertine Solie woont. Er gebeuren echter vreemde dingen in het appartement van Rob en Rita en dat heeft allemaal met Albertine te maken. Zij kan het niet verkroppen dat haar dochter nieuwe huurders binnengehaald heeft en zorgt ervoor dat Rob en Rita geen enkele moment rust hebben. Op aanraden van Rob en Rita gaat Isabelle met haar moeder praten en kunnen ze alle problemen vergeten.

De fitness waar Rob werkt gaat failliet waardoor hij op straat staat. Hij hoopt de fitness te kunnen overnemen, maar zonder veel resultaat. Cathérine wil haar steentje bijdragen en wil Rob financieel uit de nood helpen, al is hij te trots om haar geld aan te nemen. Rita gaat ondertussen aan de slag als kuisvrouw in het ziekenhuis waar Guy Maeterlinck werkt.

Dirk Cockelaere staat terug in het land en zoekt contact met Rita en zijn zoontje Pierrot. Rob kan zijn jaloezie niet onderdrukken wanneer de drie samen op stap gaan. Het komt tot een fikse discussie wanneer Rita een paar dagen vast zit in een dienstlift van het ziekenhuis. Rob is er zeker van dat Rita en Dirk er samen vandoor zijn. Wanneer het allemaal maar om een misverstand gaat, is Rob toch zijn vertrouwen in Rita verloren en komt het tot een breuk. Rob kan tijdelijk terecht bij Anna Dierckx en Albert Thielens.

Rita Van den Bossche heeft opnieuw alle contact met Dirk Cockelaere verbroken en hij is bovendien terug naar Amerika vertrokken. Rob heeft haar nog een kans gegeven, maar wanneer de twee terug gaan samenwonen, duikt de drankduivel onvermijdelijk terug op. Op een dag maakt Rita zich grote zorgen over haar zoontje Pierrot Van den Bossche. Hij had uren geleden al thuis moeten zijn. De jongen bevindt zich al even lang bij zijn grootouders. Hij kan er niet meer tegen dat zijn mama en stiefvader drinken en wil niet naar huis. Rita beseft dat ze haar zoontje aan het verliezen is en wil voorgoed stoppen met drinken.

De wulpse Trudy Tack de Rixart de Waremme neemt Rob een avondje mee uit en dat brengt Rob op een briljant idee. Hij gaat aan de slag als buitenwipper in een dancing. Rita vreest dat Rob zich in nesten zal werken, en ze krijgt al snel gelijk wanneer Rob in aanvaring komt met een lastige klant: Herbert. Rob wordt bedreigd door hem en wil zelf zijn job opgeven. Rob beseft zeer goed dat hij door Herbert geviseerd wordt, maar hij laat zich niet afschrikken en gaat opnieuw aan de slag als portier. Enkele dagen later komt het tot een pittige ruzie en krijgt Rob enkele rake klappen. Hij belandt met ernstige letsels in het ziekenhuis.

Rob wordt uit het ziekenhuis ontslagen en Albertine Solie wil persoonlijk de verzorging van Rob voor zich nemen. Zijn genezingsproces gaat echter trager dan verwacht en het zal nog een tijdje duren voor hij terug aan de slag kan. Ondanks zijn kwetsuren, gaat Rob toch samen met Rita naar het verjaardagsfeest voor Anna Dierckx.

Nu Rob opnieuw zonder werk zit, duiken de financiële problemen binnen het gezin weer op. De rekeningen stapelen zich op en een deurwaarder komt de inboedel noteren. Rita gaat op zoek naar oplossingen en vraagt uitstel van betaling. Wanneer dat niet lukt, gaat ze een lening aan, maar ze werkt zich hierdoor flink in de nesten. De financiële problemen zorgen ervoor dat Rita zich tegen haar familie begint te keren.

Binnenkort.

Binnenkort.

Binnenkort.

Afl3207-geert2
Familie3245
Familie3249
Familie3277

Rob krijgt een verrassend telefoontje van Rita Van den Bossche, haar tournee zit er sneller op dan verwacht en ze komt terug naar huis. Rob viert haar thuiskomst door een reisje te plannen met Jan Van den Bossche en Linda Desmet. Samen gaan ze naar Durbuy. Nadien komt Rob wel even in de verleiding wanneer hij uitgenodigd wordt voor een etentje door Sammy Pelickaen, de jonge vrouw die Rita aangenomen had om haar winkeltje over te nemen tijdens haar afwezigheid.

Op professioneel vlak gaat het goed wanneer Peter Van den Bossche de beslissing maakt om Rob te promoveren tot hoofd van De Borger & Co. Iets waar vooral Brenda Vermeir het moeilijk mee heeft, want zij voelt zich opnieuw gepasseerd door Peter. Rob moet samen met Bart Van den Bossche schoon schip houden binnen De Borger & Co en er vallen enkele ontslagen, iets wat Rob niet meteen populair maakt.

De nieuwe job van Rob zorgt ervoor dat hij zijn persoonlijke secretaresse krijgt: de sympathieke Martine Vandenabeele. Rob en Martine kunnen het zeer goed met elkaar vinden en zien elkaar ook buiten het werk. Wanneer ze samen gaan lunchen in De Lork, probeert Rita Elke Baertsoen uit te horen. Martine nodigt enkele dagen later Rob uit om iets bij haar thuis te komen drinken en Rita beschuldigt haar echtgenoot van overspel. De discussies stapelen zich op, waardoor Rob nog meer tijd met Martine spendeert. Voor Rob is het allemaal onschuldig, tot Martine bekent dat ze effectief verliefd op hem is. De twee belanden samen in bed en Rita komt te weten dat Rob een affaire heeft. Ze zakt weg in een diepe put en zoekt troost in de drank.

Ondertussen merkt Rob dat zijn echtgenote niet in haar normale doen is en bovendien voelt hij zich enorm schuldig. En op het werk maakt Martine het hem ook niet gemakkelijk, want het is duidelijk dat zij meer verlangt. Rita confronteert Rob met de feiten en Rob hoopt dat zijn vrouw hem kan vergeven. Rita is echter allesbehalve vergevingsgezind. Rita blijft bovendien drinken en de discussies stapelen zich op. Uiteindelijk zet Rita hem aan de deur en Rob neemt tijdelijk zijn intrek in het appartement van Koen Lamoen, terwijl die naar Egypte is vertrokken.

Wanneer Rita in het ziekenhuis belandt, komen de dokters te weten dat ze opnieuw kanker heeft. Rita wil dit in alle talen verzwijgen voor Rob en begint in alle stilte met haar behandeling. Tot Rob het toch komt te weten en zijn echtgenote meteen komt opzoeken in het ziekenhuis. De twee beseffen dat ze elkaar nodig hebben en geven hun huwelijk nog een kans. Door de behandeling van Rita komen de twee echter opnieuw in geldnood en ze nemen tijdelijk hun intrek in het huis van Gustaaf Janssens. Gustaaf wil het koppel uit de nood helpen en geeft ze een grote som geld cadeau zodat ze terug uit de nood zijn. Rita en Rob nemen opnieuw hun intrek in hun appartement.

Het huwelijk van Rita en Rob komt opnieuw zwaar onder druk te staan wanneer Rita terug naar de drank grijpt nu ze weer geld heeft om flessen te kopen. Rob krijgt deze keer de hulp van Isabelle Solie om Rita onder controle te houden, maar niets lijkt te lukken. Rob en Rita gaan samen naar het huwelijksfeest van Veronique Van den Bossche en Mario Van de Caveye in Kroatië, maar zelfs daar lijkt Rita niets van de drank te kunnen weghouden.

De serie maakt een sprong in de tijd van drie jaar

Familie3396
Familie3402
Familie3477
Familie3499
Familie3469
Familie3603
Familie3305

Het drankprobleem van Rita Van den Bossche sleept nog steeds aan en zij en Rob zijn definitief uit elkaar gegaan. Rob heeft ondertussen al een tijdje een relatie met Isabelle Solie en samen zorgen ze ervoor dat Rita van de drank blijft. Het feit dat Rita bij het koppel inwoont, zorgt echter meermaals voor problemen in hun relatie.

Wanneer Rita voor een zoveelste keer drank binnensmokkelt, wil Isabelle een collocatie niet langer uitstellen, iets waar Rob absoluut niets van wil weten. Ook de terugkeer van Pierrot Van den Bossche uit Oeganda zorgt er niet voor dat Rita haar leven terug op de juiste rails zet. Integendeel, want Pierrot wil niets meer met zijn moeder te maken hebben. Het komt zo ver dat Rita met een alcoholvergiftiging in het ziekenhuis wordt opgenomen. Rita wordt dan toch naar een instelling overgebracht, maar ze kan hieruit ontsnappen. Rita is plotseling van de aardbodem verdwenen en Rob is in alle staten. Hij wil heel de familie optrommelen om een grote zoekactie op poten te zetten, maar niet iedereen staat achter dit idee. Zijn ze niet beter af zonder zatte Rita?

Rob wil het hier niet bij laten en gaat samen met Pierrot op zoek naar Rita in Antwerpen, waar ze gespot is. Bovendien gaat hij samen met Isabelle een oude kennis opzoeken: Ingrid Van den Heuvel, in de hoop dat zij meer weet. Uiteindelijk krijgt Rob een brief van Rita met het nieuws dat alles in orde is met haar, maar dat ze afstand wil nemen van haar familie. Rob wil de zoektocht niet zomaar opgeven en gaat nog geregeld naar Antwerpen op zoek naar zijn ex-vrouw, iets waar Isabelle allesbehalve blij mee is. Zij voelt zich opnieuw achteruit geschoven door haar vriend.

Uiteindelijk komt Rob te weten waar Rita uithangt, door een krantenartikel met haar foto erin. Rita woont al heel die tijd bij haar ex-celgenote Micheline Hoefkens en ze is aan de slag in haar café. Rob gaat Rita opzoeken en probeert haar te overtuigen terug naar haar familie te gaan, iets waar Rita absoluut geen zin in heeft. Ze is van mening dat ze beter af is bij Micheline en vraagt aan Rob of ze bovendien officieel kunnen scheiden. Rita wil het spel vuil spelen en hoopt een grote som geld te ontvangen van Rob. Ze haalt er meester Balencourt bij als haar advocaat, en die zal er alles aan doen om Rob volledig te pluimen. Isabelle wil haar steentje bijdrage en zoekt contact met meester André Verhelst, een advocaat waar ze vroeger nog voor gewerkt heeft als secretaresse.

De scheiding groeit al snel uit naar een vechtscheiding en ook de relatie van Rob en Isabelle komt onder druk te staan. Dit komt door Balencourt, die het een en ander te weten is gekomen over het verleden van Isabelle. Zij had namelijk vroeger een affaire met André. Rob kan deze nieuwe feiten maar moeilijk een plaats geven en twijfelt aan zijn gevoelens voor Isabelle. Balencourt gaat nadien nog een stapje verder en wil Rob valselijk beschuldigen van oplichterij. Rob vreest dat zijn leven nu helemaal verwoest is tot Rita van gedachte verandert. Ze zet haar advocaat aan de deur en wil de scheiding volledig anders aanpakken. Rob is opgelucht en bedankt zijn eigen advocaat ook voor bewezen diensten.

Nadat de scheiding tussen Rob en Rita voltooid is, wil Isabelle hun relatie niet langer naar de achtergrond schuiven. Ze vraagt Rob zelf ten huwelijk en hij is helemaal overdonderd door haar aanzoek. Rob heeft even bedenktijd nodig, maar zegt toch volmondig ja. Wanneer Isabelle zich vol overgave op de voorbereidingen stort, begint Rob zich af te vragen of hun huwelijk wel zo'n goed idee is. Het leeftijdsverschil speelt hem nog steeds een beetje parten en Rob twijfelt aan zijn gevoelens voor haar. Zeker omdat Rita tegenwoordig weer vaak in zijn gedachten rondspookt. Wat Rob niet weet is dat Isabelle zelf twijfelt aan het aankomende huwelijk, zeker nu ze iets begint te voelen voor Gaston Veugelen.

Isabelle merkt steeds meer dat Rob nog steeds verliefd is op Rita, zeker wanneer hij haar geregeld gaat opzoeken in Antwerpen. Ze is bang dat ze Rob voorgoed zal verliezen en wil hem voor de keuze stellen: ofwel kiest hij voor haar en breekt hij met Rita, ofwel kiest hij voor Rita en verdwijnt ze uit zijn leven...

Familie3638
Familie3683
Familie3787
Familie3788
Familie3692
Familie4110
S17W41 1

Rob heeft gekozen voor Isabelle Solie, maar ondertussen heeft hij al spijt van zijn beslissing. Feit is dat Isabelle niet meer zichzelf is als ze bij Rob is. Ze probeert zichzelf jonger voor te doen dan ze werkelijk is en kleurt zelfs haar haar om zo minder oud te lijken. Wanneer Rita Van den Bossche op een dag bij Rob en Isabelle aanklopt, voelt Isabelle zich meteen bedreigd. Rita is weggegaan bij Micheline Hoefkens na een woordenwisseling en zoekt onderdak, maar Isabelle weigert Rita nog langer in huis te nemen. Rita gaat dan maar tijdelijk bij Jan Van den Bossche logeren.

Bij VDB Electronics is ondertussen Bert Van den Bossche aan de macht gekomen en die is van plan om enkele zakelijke aanpassingen te doen. Hij boekt bijvoorbeeld De Borger & Co op, waardoor Rob ontslagen wordt. Rob wil van de gelegenheid gebruik maken om enkele dromen te laten uitkomen. Zo wil hij bijvoorbeeld een avontuurlijke reis maken in de bergen, maar hij is vooral bang dat Isabelle hier tegen is. Isabelle wil duidelijk maken aan haar vriend dat ze helemaal niet ouderwets is, en staat toe dat Rob samen met Pierrot Van den Bossche op reis vertrekt. Ze geeft hem zelfs een reischeque als cadeau. Maar de spanningen in hun relatie blijven aanwezig en dat verbetert er niet op wanneer Rob geregeld langsgaat bij Rita in het nieuwe café waar ze werkt. Isabelle is het beu om voortdurend in spanning te leven en pakt haar koffers. De twee gaan definitief uit elkaar.

Tot groot ongenoegen van Rob neemt Isabelle haar intrek bij haar ex-minnaar André Verhelst. Hij fluistert in Isabelle's oor dat ze huur moet vragen aan Rob, omdat hij in de duplexwoning blijft wonen, dat technisch gezien in het bezit van Isabelle is. Isabelle wil hier niets van weten, maar is wel bereid het huis aan Rob te verkopen.

Rob loopt Els D'hollander geregeld tegen het lijf in het café van Dimitri Roels. Zij heeft juist haar echtgenoot moeten begraven en is op zoek naar een troostende schouder. Rob wil haar die schouder aanbieden en samen maken ze plannen om die reis naar de bergen te maken. Peter Van den Bossche merkt dat het nog steeds niet goed gaat met Els na de dood van Andreas, en vraagt aan Rob om haar in het oog te houden. Zeker omdat ze al een zelfmoordpoging achter de rug heeft. Rob wil Els zo veel mogelijk bezig houden en ze spenderen veel tijd samen. Samen met Pierrot Van den Bossche vertrekken ze ook voor twee weken naar Zwitserland voor een avontuurlijke vakantie.

In Zwitserland zijn er al snel spanningen tussen Rob en Els omdat ze hun gevoelens voor elkaar willen negeren. Wanneer Rob lelijk ten val komt, breekt hij zijn been en moeten ze genoodzaakt vroeger naar huis komen. Omdat hij nu hulp in het huishouden nodig heeft, krijgt Rob plotseling bezoek van de drie dames in zijn leven: zowel Els als Rita en Isabelle willen Rob een handje helpen. Het is uiteindelijk Rita die het appartement komt kuisen en bovendien blijft ze regelmatig logeren wanneer ze er tot de late uurtjes blijft hangen. Rita hoopt stiekem op een verzoening met Rob, maar hij zelf ziet een relatie met Els wel zitten, al twijfelt zij aan haar gevoelens voor hem. Is het niet te snel na de dood van Andreas?

Op een dag wordt Lobke Corneel dood teruggevonden en Pierrot Van den Bossche is verdachte nummer één. Ze waren namelijk al een tijdje uit elkaar omdat Pierrot haar bedroog met Evy Hermans. Rob en Rita zijn er het hart van in dat Pierrot door de politie zo behandeld wordt en Rita wil er zelfs de media bijhalen om zijn onschuld te bewijzen. Tijdens deze moeilijke periode krijgt Rob onverwachts steun van Els en de twee worden dan toch een koppel. Enkele weken later nemen Els en haar dochtertje Dieuwke Mitsides zelfs hun intrek in het huis van Rob.

Rob en Els maken plannen om samen de Mont Ventoux te beklimmen met de fiets en ook Jan Van den Bossche en Wim Veugelen sluiten zich aan bij hun wielerclubje. Els moet uiteindelijk verstek geven omdat ze begint te twijfelen aan haar gevoelens voor Rob. Hij merkt trouwens ook op dat ze de laatste tijd weer zeer depressief rondloopt. Rob vraagt haar op de man af wat er aan de hand is.

Familie3933
3990
Familie3843
Familie4238

Rob en Els D'hollander geven hun relatie dan toch een kans en Els bloeit helemaal open door de romantische ziel van Rob. Ook Dieuwke Mitsides lijkt zich volledig op haar gemak te voelen bij Rob en laat dat ook duidelijk blijken. Bij VDB Electronics komt Rob meermaals in opspraak met Bert Van den Bossche. Eerst wanneer er zich transportproblemen voordoen en nadien wanneer Bert op eigen houtje een nieuwe verkoper aanwerft, zonder Rob hier over in te lichten als personeelsdirecteur. Rob maakt er toch het beste van en geeft Patrick Holemans een rondleiding in het bedrijf. Nadien komt Rob tussen twee vuren te staan op het werk wanneer secretaresse Shirley Van Kets een klacht wil indienen tegen Jan Van den Bossche voor ongewenste intimiteiten.

De relationele problemen tussen Peter Van den Bossche en Trudy Tack de Rixart de Waremme zijn niet meer op te lossen sinds Trudy hem bedrogen heeft met Mario Van de Caveye. De twee gaan uit elkaar en Trudy zoekt een onderkomen. Els staat toe dat Trudy bij haar en Rob intrekt, maar vergeet dit eerst met Rob te overleggen. Hij verschiet zich dan ook een bult wanneer Trudy en Louise Van den Bossche plots met hun koffers in zijn huis staan. Het duurt enkele dagen vooraleer Rob de beslissing van zijn vriendin goedkeurt.

Wanneer Trudy een nieuwe beste vriendin heeft, namelijk Christel Feremans, kunnen Els en Rob dat niet zomaar goedkeuren. Hoe kan Trudy vergeten wat Christel en Latour allemaal gedaan hebben in het verleden. Christel probeert echter iedereen ervan te overtuigen dat ze haar leven terug op het juiste spoor heeft gezet en ook Trudy doet haar uiterste best om dit aan Rob en Els te tonen. Rob vindt dat Trudy oud en wijs genoeg is om met Christel om te gaan, maar hij wil de vrouw niet langer in zijn huis zien. Rob besluit ook Peter in te lichten, omdat Christel nu ook veel tijd spendeert met zijn dochtertje Louise.

Het is bijna valentijn en Rob heeft een romantische verrassing in petto voor Els. Tijdens een etentje vraagt hij haar ten huwelijk, maar Els klapt volledig dicht na zijn aanzoek. De volgende dag zijn zowel Els als Dieuwke van de aardbodem verdwenen en Rob is doodongerust. Tot hij een telefoontje krijgt. Els is tijdelijk naar Cyprus vertrokken om na te denken over zijn aanzoek. Ze heeft zware twijfels omdat ze reeds 4 echtgenoten verloren is in het verleden en ze is bang dat ze vervloekt is. Rob respecteert haar beslissing, maar zit de volgende dagen in zak en as zonder Els en Dieuwke. Rita Van den Bossche merkt dat Rob steun nodig heeft en probeert haar ex-man weer op te beuren. Zowel Rita als Trudy maken zich grote zorgen om Rob, zeker wanneer hij dreigt weer te hervallen in zijn alcoholverslaving. Gelukkig komt het deze keer niet zo ver en kan Rob zich herpakken na enkele telefoontjes van Els.

Door de slechte invloed van Christel Feremans, die nog steeds onder 1 hoedje met Xavier Latour speelt, gaat het snel bergaf met Trudy. Peter maakt zich zorgen om zijn ex-vrouw en vraagt aan Rob om een oogje in het zeil te houden. Trudy heeft dit al snel in de gaten en kan er niet mee lachen dat Rob haar controleert. Ze pakt haar koffers en verhuist naar een eigen studio. Wanneer enkele dagen duidelijk wordt dat Els niet meer van plan is om terug te komen, wil Rob alle herinneringen van haar uit zijn huis wegdoen. Hij vraagt aan Wim Veugelen om zijn woonkamer een grondige renovatiebeurt te geven.

 

Familie4197
Familie4216
Familie4396

Peter Van den Bossche neemt Rob in vertrouwen over zijn plan om definitief te stoppen met Van den Bossche Electronics en om met Trudy Tack de Rixart de Waremme en Louise naar een kasteel te verhuizen. Rob wil zijn beste vriend niet zomaar verliezen, en probeert hem op andere gedachten te brengen. Het is uiteindelijk Trudy die het hele idee afblaast.

Op een dag wordt Rob door Peter uitgenodigd in zijn loft en hij ziet er Els D'hollander opnieuw, die teruggekeerd is uit Cyprus. Rob krijgt goede hoop dat hun relatie nog gered kan worden, maar Els laat meteen duidelijk weten dat het definitief gedaan is tussen hun.

De terugkeer van Els zorgt voor heel wat problemen bij Rob. Hij wil zijn gevoelens aanpakken door te gokken, maar komt daardoor in geldnood te zitten. Hij begint schulden te maken en wordt bedreigd door een aantal kerels. Hij steelt geld bij VDB Electronics en Bert Van den Bossche komt dit te weten. Het ziet er ook naar uit dat Rob opnieuw naar de fles zal grijpen. In de overtuiging dat Els de oorzaak van alle ellende is, maakt Rita Van den Bossche haar duidelijk dat ze Rob met rust moet laten.

Rob wil met Peter open kaart spelen over zijn gokverslaving, maar Bert raadt hem dat af. Ook Pierrot Van den Bossche voelt aan dat Rob in de problemen zit en hij probeert zijn stiefvader aan het praten te brengen. Wanneer Rob opgewacht wordt door zijn schuldeisers, belandt hij met zware verwondingen in het ziekenhuis. Hij kan niet langer blijven liegen tegen Peter en vertelt de waarheid. Peter is diep ontgoocheld en kan niet anders dan Rob te ontslaan.

Na zijn ontslag moet Rob dringend op zoek naar ander werk. Peter voelt zich schuldig en vraagt aan Mathias Moelaert of hij geen jobje heeft voor Rob bij zijn transportbedrijf. Rob kan aan de slag gaan, maar moet nog steeds zijn gokverslaving en drankverslaving aanpakken. Rita is ervan overtuigd dat zij hem kan helpen en wilt zelfs tijdelijk bij Rob intrekken om hem in de gaten te houden.

Nu Rob bij Mathias werkt, krijgt hij te maken met illegale werknemers. Hij moet er tijdens de afwezigheid van Mathias voor zorgen dat de Albanezen, die illegaal aan het werk zijn op de scheepswerf, hun loon krijgen. Hij wordt echter overvallen en moet op zoek gaan naar geld om de Albanezen te betalen. Het valt Veronique op dat Rob opeens merkkleding draagt en ze spreekt haar broer Peter hierover aan. Ondertussen vertrouwt Marie-Rose De Putter Mathias niet meer en probeert ze via Rob te achterhalen in welke duistere zaken haar vriend betrokken is. Het is duidelijk geworden dat Rob terug aan het gokken is en hij wordt naar een afkickcentrum gestuurd.

Familie4439
Familie4512
Familie4594
Familie4450

Rita wil haar relatie met Dimitri Roels niet langer verstoppen en ze speelt open kaart over haar gevoelens met haar ex-man Rob en met haar moeder. Rob is blij voor Rita en dat doet haar deugd. Ondertussen heeft Rob zijn gokverslaving weer volledig onder controle en heeft hij van Peter Van den Bossche zijn oude job van personeelsdirecteur teruggekregen bij VDB.

Er wordt een lijk gevonden bij het transportbedrijf van Mathias Moelaert. Rob dringt bij Mathias aan om naar de politie te stappen met zijn vermoedens over de identiteit van het lijk dat is aangetroffen op zijn terrein. Marie-Rose maakt zich zorgen over Mathias, omdat hij bleekjes ziet en afwezig is. Hij heeft dan ook veel te verliezen als Rob bij zijn plan blijft om naar de politie te stappen. Rob moedigt Mathias aan om de carrousel van leugens te stoppen en Marie-Rose De Putter over de illegale arbeiders en de twee lijken te vertellen.

Peter wilt dat Rob Human Resources Management gaat studeren aan de universiteit voor het bedrijf, maar dat ziet hij helemaal niet zitten. Hij heeft echter weinig keuze en neemt tijdelijk zijn intrek in het studentenhuis van Pierrot Van den Bossche. Hij leert Cynthia kennen, een medestudente van zijn klas die veel interesse in Rob toont. Evy Hermans denkt dat hier meer achter zit, maar Cynthia gebruikt Rob zijn kennis gewoon om haar te helpen bij opdrachten. Ondertussen leert Rob ook Dirk Cockelaere kennen, de biologische vader van Pierrot.

De terugkeer van Dirk en het vertrek van Dimi zorgen ervoor dat Rita opnieuw verslaafd geraakt aan drank. Rob en Pierrot wil haar helpen en blijven om de beurt bij haar slapen om ze in het oog te houden. Terwijl Rob echter bij Rita blijft slapen, probeert ze hem opnieuw te verleiden om zo te kunnen ontsnappen. Rita is nadien wekenlang spoorloos en niemand kan haar vinden. Rita verblijft stiekem bij Bert Van den Bossche, die hierdoor de ultieme kans ontdekt om de familie een lesje te leren. Hij werkt voordien aan de kant geschoven bij VDB en wil wraak nemen op Peter.

Tijdens een personeelsfeestje bij VDB zet Bert zijn plan in actie. Hij gaat samen met Rita naar de kantoren van VDB en zet de kantoren in brand. Wanneer Rob te weten komt dat Rita rondzwerft bij VDB, gaat hij op zoek naar haar, maar komt hij perongeluk Bert tegen. Het komt tot een gevecht tussen de twee, en Rob wordt vermoord door Bert.

Rob-dood

Het lichaam van Rob wordt gevonden binnen de muren van VDB. Door de brand, gaat de politie er vanuit dat Rob een natuurlijke dood gestorven is. Tot ze tijdens de autopsie merken dat hij vermoord is. Rita Van den Bossche is de hoofdverdachte, maar blijft beweren dat ze onschuldig is. Het is uiteindelijk dankzij de ketting van Rob, waarmee hij vlak voor zijn dood Bert verwondde, dat Bert ontmaskerd wordt en naar de gevangenis wordt gebracht. Rita wordt vrijgesproken en keert terug naar haar familie. Er vindt nadien nog een plechtigheid plaats om het overlijden van Rob te herdenken en Rita blijft zelfs jaren na zijn dood nog steeds aan hem denken.

Trivia

  • Door zijn stiefzoon, Pierrot Van den Bossche, werd Rob altijd 'papa Rob' genoemd. In 2011 maken zowel Rob als Pierrot kennis met de biologische vader: Dirk Cockelaere.
  • In 2011 was Rob 56 jaar oud.
  • Na zijn ontslag bij Familie kreeg acteur Erik Goris onmiddellijk een vaste rol aangeboden bij de één-concurrent Thuis.
  • Tijdens het 23ste seizoen van Familie komt Rob in beeld aan de hand van flashbacks, dit door de terugkeer van aartsvijand Bert Van den Bossche in de reeks.

Generiek

Galerij

Foto's

Lees Meer

  • Voor meer informatie over de relaties van Rob, zie hier.
  • Voor meer informatie over het overlijden van Rob, zie hier.
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.